Vihreä Liitto

  • 1 412 282
  • 10 676

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Maatalous on Suomessa ilmaston takia tehottomampaa kuin esim. Keski-Euroopassa, joten ilman tukia suomalainen maatalous näivettyisi käytännössä täysin. Yleisellä tasolla perusasiakas ei halua maksaa suomalaisista tuotteista niiden oikeaa hintaa.
Aina sitä oppii uutta. Kiitos!
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Hän on nyt kiistatta tunnetumpi mutta en ole törmännnyt vielä yhteenkään äänestysikäiseem jonka mielestä juttu ei olisi ollut idioottimainen, joten en usko että hänellä tuon perusteella olisi mitään saumoja eduskuntavaaleissa. En silti uskalla veikata että tuo hänen kunnallisvaalimenestystään pilaa

Vaalipiirihän on hänen tapauksessaan molemmissa vaaleissa sama, joten jos ei pilaa (seuraavia) kuntavaaleja, ei varmaankaan ole haitaksi eduskuntavaaleissakaan. Toki tuota nostetaan moniin kertoihin esiin, ps-posse ainakin pitää siitä hyvin huolen.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Vaalipiirihän on hänen tapauksessaan molemmissa vaaleissa sama, joten jos ei pilaa (seuraavia) kuntavaaleja, ei varmaankaan ole haitaksi eduskuntavaaleissakaan.
Ero on siinä että Helsingissä valtuustoon valintaan 80 valtuutettua ja eduskuntaan 13 joten rima on jälkimmäiseen merkittävästi korkeammalla. Vihreideiden kohdalla tämä näkyy niin että valtuussa vihreitä on 21, joista Fatima oli listan loppupäästä (15.) kun taas eduskuntaan vihreitä valittiin piiristä kolme kappaletta.
Vaikka Fatima onnistuisi kunnallisvaaleissa keräämänsä reilu tuhat ääntä eli nykyiset kannattajansa säilyttämään, niin eduskuntavaaleissa sillä ei mennä kuuhun. Eduskuntaan kynnys on noin viisituhatta ääntä.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Mulla tuli aikanaan Singaporessa erittän raju diarra, mutta imodiumilla lähti öppaut vuorokaudessa. Tuskin tässäkään ripulionnissa on kovin pitkäkestoisesta ongelmasta kyse.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Darra Dirlandaa ja Touko Pouko instafeimin poikkis. Näillä aseilla ei kiitos nelosoluelle ja kohti pääministeriyttä.
#pettymys #villenperintö #syöty
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
No niin Touko - Suomella ei ole korkoriskiä- Aalto, eihän se nyt niin vaikeaa ollut. Miksi piti venkoilla.
Kornia tässä on se, että suurin osa vihreiden kannattajista ajattelee kehäkolmosen ulkopuolisista nimenomaan kuten Diarra hyvin kansanomaisesti tiivisti. Noin ajattelevia on varmaankin vihreissä enemmän kuin rasisteja persuissa. Mielestäni tuota on turhaa pyydellä anteeksi, vaan toteaisivat vaan, että näin he asian näkevät ja maalaiset saisivat itse pyytää anteeksi, kun aiheuttavat moisia tuntemuksia muuten suvaitsevaisissa ihmisissä. Olisivat kaunistelemattoman rehellisiä (kuten Diarra vahingossa olikin) siinä kuin tämän maailman Hakkaraisetkin, niin äänestäjää kohtaan oltaisiin reilumpia.
 

heki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Hän on nyt kiistatta tunnetumpi mutta en ole törmännnyt vielä yhteenkään äänestysikäiseem jonka mielestä juttu ei olisi ollut idioottimainen

Oletko liikkunut Diarran lausunnon jälkeen paljon Punavuoressa, Kalliossa, Kumpulassa ja Pispalassa?

Eihän tämän palstan johtava intellektuelli mjr:kään tuosta lausunnosta löytänyt mitään idioottimaista, joten luulisi sille löytyvän paljon ymmärtäjiä Suomen suvaitsevaisimmilta alueilta.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
Oletko liikkunut Diarran lausunnon jälkeen paljon Punavuoressa, Kalliossa, Kumpulassa ja Pispalassa?
Yhtä paljon kuin ennen lausuntoakin. Paitsi Kalliossa olen joskus syntynyt.
 

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tasuno Tasalakki
Ero on siinä että Helsingissä valtuustoon valintaan 80 valtuutettua ja eduskuntaan 13 joten rima on jälkimmäiseen merkittävästi korkeammalla.
22 kansanedustajaa valitaan Helsingin vaalipiiristä eduskuntaan. Toki iso ero tuossakin kaupunginvaltuuston ja eduskunnan välillä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Ai 104%?
En joka tapauksessa usko että väite pitää paikkaansa.
Eivät kaikki persut ole rasisteja. Osa on EU-kriittisiä, osa ksenofobisia ja osa vastustaa kaikkea uutta. Pieni osa jopa tavallisia konservatiiveja :)Sen sijaan vihreissä maalaisiin ylimielisesti suhtautuvia on sitä enemmän mitä lähemmäs Punavuorta mennään. Itseasiassa nyt kun poliisikin linjasi, ettei maalaisten ja insestin yhdistämisessä ole mitään väärää, niin maalaisvastaisuutta kannattaisi jopa käyttää vaaliteemana. Vetäisi todennäköisesti enemmän ääniä pääkaunkiseudulta kuin Sauli Niinistö.
 

dana77

Jäsen
Suosikkijoukkue
vaikea selittää
22 kansanedustajaa valitaan Helsingin vaalipiiristä eduskuntaan. Toki iso ero tuossakin kaupunginvaltuuston ja eduskunnan välillä.
Tämä pitää paikkaansa eli olin väässä. Tarkistin tiedon vaalikoneen tuloksista, mutta näköjään kaikki valitut eivät mahtuneet ensimmäiselle sivulle.
Vihreitä valittiin siis yhteensä 5 kpl.
 
Yhtä paljon kuin ennen lausuntoakin. Paitsi Kalliossa olen joskus syntynyt.

Ilmeisesti sinun tuttavapiirisi ihmiset eivät kuulu kaikkein tiedostavaisimpien ja edistyksellisimpien suomalaisten joukkoon. Tuskin he äänestäisivät myöskään Emma Karia tai Veronika Honkasaloa. Noiden kahden kanssa Diarran on mielestäni ihan hyvä lähteä kilvoittelemaan samoista äänistä nyt, kun nimi on saatu lehteen räväkällä ulostulolla.

Siihen en tosin itsekään usko, että Fatim pääsisi eduskuntaan jo vuoden 2019 vaaleissa. Siellä on paikkaa kärkkymässä esim. Maria Ohisalo, jota saattaisin muuten kehua erittäin kauniiksi ihmiseksi, jos ei se olisi tulkittavissa törkeän seksistiseksi puheeksi.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Tämä käväisi itsellänikin mielessä. Olen maahanmuuton kannattaja. Sillä edellytyksellä, että integroidutaan suomalaiseen väestöön. Ja Suomen lain ymmärtäminen ja hyväksyminen olisi selviö. Murtomaahiihdon, kansantanssin, mämmin yms voi jättää tahtoessaan väliin. Mutta sopimukseen kuuluu myös se että maahanmuuttaja joutuu väkisinkin myös joustamaan ja luopumaan joistain tavoistaan. Esimerkkinä joustosta ramada vs lapin kesä. Myöskään lasten, lampaiden ja sukulaisten paneskelu on kielletty, kielto kattaa myös muut eläimet. Sukulaisnaisten kivittäminen kuoliaaksi, vaimon/ tyttären/ siskon koulutusmielessä tapahtuva turpiinvetäminen, vitun viilteleminen yms, jossain uskontokunnissa normaali, toiminta on kielletty. Ja tyttöjen aikuisiän raja on 18, ei 8 kuten usein vanhempien lähtömaassa.

Ohi otsikon mennään, mutta palstalla päätarkoitus onkin epäkohtiin puuttuminen. Boldaamani kohdat jos toteutetaan syyllistytään rasismiin/syrjintään, sillä kantaväestöltä nuo "huvit" ei ole laissa kiellettyjä. Mitä se sitten kantaväestöstä kertookin...
 

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
... Yleisellä tasolla perusasiakas ei halua maksaa suomalaisista tuotteista niiden oikeaa hintaa...
Mielenkiintoinen tulkinta hinnan määräytymisestä. En arvannut, että oikea hinta määritellään raaka-aineen tuotannossa. Kaikkea sitä oppii. Millä kurssilla tämä tarkemmin ottaen opetettiin? Alkiolaisuuden perusteet?
 

Warrington

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Miksi suomalainen maatalous menisi alas tukia leikatessa?

@TosiFani tähän jo hyvin vastasikin. Lisään sen verran, että alkuperäisessä kommentissani tukien leikkaaminen ja maatalouden alasajo olivat eri vaihtoehtoja, muotoilin tekstini huonosti. Varmasti maataloudesta löytyy leikattavaa, mutta alasajoon en ole löytänyt vielä järkeviä perusteita. Tämä riittää minun puolestani tästä asiasta, aihe lähti rönsyilemään, eikä itseäni ihan hirveästi edes kiinnosta. Pitää niitä maajussejakin täällä jonkun edes puolustaa, niillä ei oo kaikilla edes tietokoneita saati sitten että ovat kuulleet internetistä *hymiö*.
 

Realcowboy

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

jussi_j

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
...

Jännää aikaa elämme kun jonkun mielestä maatalouden tuotantoketju on ikiliikkuja.
....
Niin, kommentoin tätä yksittäistä väitettäsi:
...esim. jonkun elintarvikejätti Valion maalla asuvat raaka-aineiden tuottajat ei kyllä taida paljon valtion tuilla elää kun suhtautetaan heidän kautta tekemä taloudellinen tuotto valtiolle. Tuossa on turha puhua pelkästään yhden jyväjemmarin tuista, kun hänen kautta syntyy ketju jonka välissä valtion kassakone kilisee useampaan otteeseen. Tähän hätään en lukuja löytänyt kännykällä, voin kokeilla penkoa myöhemmin PC:llä.....

Jos tätä ei voi kuvailla ikiliikkujaksi, niin puhutaan sitten vaikka kehäpäätelmästä. Jos tuosta ketjustasi nyt poistetaan tuo alkutuotanto ja sen tilalle ostetaan vastaavat tavarat maailmanmarkkinahintaan, niin mitä ketjullesi käy? Aivan, ei mitään, paitsi jos haluavat jatkaa duunejaan, joutuvat tekemään asioita tehokkaammin. Lisäksi maataloustuet voisi poistaa valtion budjetista. Se on jotain 2,6 miljardia, eli about puolet valtion tuloverosta, mikä voitaisiin näin puolittaa ja lisäksi ruoka olisi halvempaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Touko siis anteeksipyynnön osalta ns. myöhäisessä junassa. Ensin kuulemma huumoria. Ehkä oppi, ehkä ei.

Mutta asiaan. Toukon 1. vihreä varjobudjetti julkaistuna. Rahoitukseen palaan tarkemmin paremmalla ajalla, mutta tuloja vähennetään jokaiselta euroina noin 31 000 tai yli vuodessa ansaitsevilta. Alla vihreiden esitys ja sen alla tuloluokat summittain:

Vihreä tulevaisuusbudjetti 2018 | Vihreät - De Gröna
Näin suomalaiset tienaavat - katso mihin tuloluokkaan kuulut!

Jo tässä vaiheessa voi sanoa: järjetöntä. Veronkorotukset ja erilaiset muut maksut eivät ole ratkaisu.
 

Aces High

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Red Wings, HIFK Gimmat, THFC
Sääli, osa tuossa manifestissa oli ihan järkevääkin asiaa, mutta kokonaisuus taasen tunkkaista kommunismille haisevaa paskaa. "Suomessa verotuksen progressio toimii kohtuullisesti." Eli kiristetään ylimmiltä desiileiltä veroastetta - idiotismia vailla vertaa...
 
tuloja vähennetään jokaiselta euroina noin 31 000 tai yli vuodessa ansaitsevilta.

Mutta sehän on kätevää. Samalla annetaan opiskelijoille lisää rahaa. Herää vain kysymys, että miksi pitäisi opiskella, kun paremmat työt eivät tuo parempia tuloja? Eikö ole sama nostaa samasta taikaseinästä rahaa loppuun asti ja toivoa, että idealistisia insinöörejä riittää maksamaan elämisen?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös