jokerit67

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, #13
@Radiopää vielä vihreiden suunnasta ja miten siihen vaikutetaan. Näyttää Pekka Saurille olevan ihan selvää mistä kiikastaa ja kovin samanlaiselta kun meidän netissä valittavien lorukin. Myös Antero Vartia ottanut kantaa.

Ja tähän perään Antero Vartian kommentit:

Jostain syystä vihreys ja vasemmistolaisuus ovat linkkiintyneet viime vuosina niin voimakkaasti yhteen, että vihreyskin alkaa jo jäädä pienemmälle huomiolle.

Itse harkitsin esim. Saurin, Kiesiläisen, Harjanteen tai Soininvaaran äänestämistä, mutta lopulta puoleen vasemmistolaisuus esti nämä aikeet. Enkä tainnut olla ainut, sillä ainakin Kiesiläisen ja Soininvaaran äänimäärät ottivat kunnolla osumaa verrattuna 2017 vaaleihin.
 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
HS ottaa pääkirjoituksessaan kantaa:


Viime vuosina puolueeseen on tullut uutta tiukkaoppisuutta, kun ympäristön rinnalle on nostettu feminismi, monikulttuurisuus ja taloudellinen oikeudenmukaisuus. Syrjittyjen asialle asettuminen törmää kuitenkin siihen, että monet vihreät ovat oikeasti varsin hyväosaisia. Sosiaalista, kulttuurista ja taloudellistakin pääomaa riittää. Siksi hyvyys voi helposti tuntua omahyväisyydeltä.
Tuolta kun luki tämän, niin mieleen tuli A-Studiossa muikisteleva Emma Kari, jonka olemus ja puheet viestivät sellaista Mä vaan olen teitä muita niin paljon parempi ihminen -asennetta

Varmaan siellä jossain on niitä, joille varhaiskasvatus, perusopetus, lähiluonto, joukkoliikenne ja kevyt liikenne ovat tärkeitä, mutta satunnaiselle seuraajalle näkyvät ihan muut asiat.
 
Sinettiseuravalmentaja Sihvonen: Päätoimittaja Antti Wennströmin pitää terästäytyä ja laittaa pihalle moderaattoreista kaiken maailman nörttipojat ja ottaa tilalle tormakoita lätkäjätkiä ja medialogiikan vastavuoroisuuden ymmärtäjiä

BigRedCat

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
@Radiopää vielä vihreiden suunnasta ja miten siihen vaikutetaan. Näyttää Pekka Saurille olevan ihan selvää mistä kiikastaa ja kovin samanlaiselta kun meidän netissä valittavien lorukin. Myös Antero Vartia ottanut kantaa.

Pekka Sauri ei ole näköjään ainoa. Uskallan väittää, että ketjussa esiintynyt väite siitä, kuinka puolueen linjaan tulee vaikuttaa vain äänestämällä puolueen sisällä mieleistään ehdokasta muiden puolueiden äänestämisen sijaan alkaa olla myytiksi näytetty.

Osmo Soininvaara:

"Aika moni on sanonut, että vihreiden politiikka on mennyt sellaiseksi, että näissä vaaleissa on pakko äänestää kokoomusta."


Ehkä myös häivähdys katkeruutta paistaa Osmon kommentoinnista niin tuossa kirjoituksessa kuin Twitterissäkin. Vai miten tulkita nämä:

"Taistelusta emotionaalisten vasemmistolaisten äänistä liian pragmaattisiksi koetut vihreät eivät oikein menestyneet."edit: Ja lisätään vielä Ville Niinistön analyysi. Puheenvuoro | Vihreät hävisi kuntavaalit – mitä nyt on tehtävä?
 
"Miksi se todistustaakka on pelkästään uskovilla, ei ateistikaan pysty todistamaan että jumalaa ei ole." -bebeto

"Vain hullut ja idiootit ja hullut idiootit uskoo sattumaan. Ja tiedemiehet." -Klose16

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit Suomessa
Siirsin hallituskejtusta:

Toki vihreiden tappion syyt ovat moninaiset ja likaiset kompromissit hallituksessa ovat vain yksi osa sitä. Imagollinen käpertyminen jonnekin epämääräiseen vasemmisto-feminismi -nurkkaukseen vei ainakin Helsingissä sinivihertäviä äänestäjiä kokoomukselle, joka puolestaan osasi hienosti tasapainoilla siten, että sekä edellä mainitut, että hörhöoikeisto löysivät sieltä kaikupohjaa.
Totta. Ja merkittävä osa ongelmaa ja kannatustrendiä on se, että Vihreissä hörhövasemmisto pitää valtaa. Luen tähän ryhmään mm. puheenjohtaja Ohisalon ja eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Karin. Mainitsen myös kansanedustajien ulostulot, joissa erityisesti Suomela "loisti".
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Vihreät eivät koskaan menesty hyvin maaseudulla, vaikka siellä pitäisi kaiken logiikan mukaan olla suurin kannatus. Vihreät ovat lisäksi kovin neuvomassa kuinka maalla pitää asua ja muuta vastaavaa. Tuo kolumni on oikein hyvä piikki vihreiden suuntaan.

Betoniliiton puoluetoimisto on Paltamossa Kiehimänvaaralla ja siellä käsitellään nyt juuri raidejokerin ympäristövaikutuksia. Betonit vaatii jokaiseen matkalippuun ympäristöntuhomaksua.

Aikoinaan, ennen kuin betoni ja asfaltti raiskasivat radanalustan, oli siellä vilkas tammihiiriesiintymä. Maksulla kerätään rahaa tulevaa ennallistamista ja luonnontilaan saattamista varten. Olkoon maksu kohtuullinen, vain kolme euroa lipun hinnan päälle.

Suurin verokertymä saadaan betoniverosta. Jokainen teräsbetonilla kaupunkeihin kyhätty neliö velvoittaa maksamaan ilmaston tuhoamisesta veroa. Betonin valmistus on yksi eniten hiilidioksidipäästäjä synnyttävä teollisuuden ala. Vero olkoon silti kohtuullinen, vain 100 euroa neliöltä vuodessa.


Betoniliitto puuttuu myös liikenteeseen. Jos kaupungissa on toimiva julkinen liikenne, on oman auton käyttö kiellettyä kaupunkialueella. Siirtyminen ulkopaikkakunnille sallitaan.

Saat toki ajella erillistä maksua vastaan myös kaupunkialueella. Luvan voi ostaa R-kioskilta ja siihen voi ostaa tarvittavat kilometrit. Hinta on kohtuullinen 5 euroa kilometriltä.

Autonkäyttömaksulla saadaan kerättyä tulevaa ennallistamismaksua, kun asfalttikatuja tulevaisuudessa saatetaan luonnon tilaan. Sakko luvatta ajosta on ankara. Auto valtiolle ja päälle 2000 euron romutus ja ympäristömaksu.


Jätkäsaaren alueen rakentaminen on keskeytettävä välittömästi. Betoniliiton tekemän selvityksen ja ihan vain silmillä katsomisenkin perusteella Jätkäsaaresta tulee liian ankara paikka ihmiselle asua.

Liian tiivis rakentaminen, rakennusfirmojen ahneus, hirveä itäsaksalainen arkkitehtuuri ja ranta-alueen raiskaaminen on johtanut siihen että alue on välittömästi uudistettava.

Tehdyt rakenteet puretaan, alue tasataan ja istutetaan metsälle. Tulkoon Jätkäsaaresta helsinkiläisten hengähdyspaikka, jossa voi nähdä kauniin rakentamattoman rannan ja tulevaisuudessa vaikkapa tammihiiren jälkiä.

Maaseudun Betoniliitto, kaupunkilaisen asialla jo vuodesta 2021!
Todella tanakkaa tekstiä. Juuri noin se on. Minun mielestäni Helsinkiin tulisi saada enemmän viljelyalaa, jotta kaupunki pystyisi itse ruokkimaan oman väestönsä.
 
Shinsengumi Sanbantai Kumichou

Lystikäs

Jäsen
Suosikkijoukkue
Charlestown Chiefs
Tässä on myös hyvää huomiota Vihreistä.


Kolumnissa todetaan myös, etteivät Vihreät ole ilmeisesti laittamassa Ohisaloa vaihtoon, joten puolue jatkanee edelleen puoluejohtonsa näköisenä puolueena. Kunpa Soininvaarat, Vartiat, Saurit ja muut järkivihreät tajuaisivat haalia puolueesta ne samansuuntaisesti ajattelevat ja perustaisivat todellisen liberaalin kaupunkilaispuolueen, johon ehkä voisi liittyä samankaltaisesti ajattelevat muistakin puolueista. Kuten Sauri edellä toteaa, sille olisi tilausta. Jättäisivät muut Vihreät killumaan Vasemmistoliitto kakkoseksi, kunnes tajuaisivat liittyä Vasemmistoliittoon ja antaisivat kansalaisten lopulta äänestää kokonaisuudesta ne liialliset vasemmistolaiset ulos.
 
Sinä teet suojatien.

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool —— hämyt
Minun mielestäni Helsinkiin tulisi saada enemmän viljelyalaa, jotta kaupunki pystyisi itse ruokkimaan oman väestönsä.
Miksi Helsingin pitäisi kasvattaa omat perunat, pumpata omat öljyt, tuottaa omat sähköt, kasvattaa omat puut, tuoda maahan omat Ukrainalaiset marjanpoimijat, löytää omat vesivarannot jne jne. Helsinki pystyy ruokkimaan väestönsä vallan mainiosti ilman maaseudulle pumpattavia elintaso-tukiaisia.
 
Jokainen muna on erilainen. T. Matti ja Annika

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tämä argumentti on joka kerta yhtä hölmö. Helsinki pärjäisi kyllä ilman muuta Suomea, muu Suomi taas ei pärjäisi ilman Helsinkiä.
Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Lopetetaan viljan ja muun ravinnon vieminen muualta Suomesta Helsinkiin vaikka loppuvuodeksi. Silloin nähdään pärjäävätkö omillaan ravinnontuotannossa.

Miksi Helsingin pitäisi kasvattaa omat perunat, pumpata omat öljyt, tuottaa omat sähköt, kasvattaa omat puut, tuoda maahan omat Ukrainalaiset marjanpoimijat, löytää omat vesivarannot jne jne. Helsinki pystyy ruokkimaan väestönsä vallan mainiosti ilman maaseudulle pumpattavia elintaso-tukiaisia.
Helsinki on Suomen edistyksellisin kaupunki. Siellä pitäisi olla kaikkein edistyksellisintä tietotaitoa maanviljelyssä. Vihreä puolue voisi näyttää mallia, miten kasvatetaan suuret sadot luomuna ja hiilineutraalisti. Muu Suomi voisi tuon jälkeen ottaa mallia Helsingistä ja siirtyä käyttämään vastaavia menetelmiä. Jos vihreät kerran luulevat tietävänsä ympäristöasioista eniten, niin silloin he pystyvät näyttämään mallia maaseudun väestölle.
 
Shinsengumi Sanbantai Kumichou

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Ei muuta kuin tuumasta toimeen. Lopetetaan viljan ja muun ravinnon vieminen muualta Suomesta Helsinkiin vaikka loppuvuodeksi. Silloin nähdään pärjäävätkö omillaan ravinnontuotannossa...
Helsinki voi ostaa ruokatarvikkeet vapailta markkinoilta, tarvittaessa vaikka esim. Euroopasta. Suomalainen maanviljely elää tukiaisilla, koska maamme on pääosin ilmaston kannalta tehoton paikka viljelyyn. Hyvä esimerkki on ajankohtaiset uudet perunat, joita suomalaiset odottavat vesikielellä juhannuspöytään. Etelä-Euroopassa peruna tuottaa useamman sadon, uutta perunaa on aina, silloinkin kun Suomessa kaavitaan perunalaarin pohjaa.
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
...Helsinki on Suomen edistyksellisin kaupunki. Siellä pitäisi olla kaikkein edistyksellisintä tietotaitoa maanviljelyssä. Vihreä puolue voisi näyttää mallia, miten kasvatetaan suuret sadot luomuna ja hiilineutraalisti. Muu Suomi voisi tuon jälkeen ottaa mallia Helsingistä ja siirtyä käyttämään vastaavia menetelmiä. Jos vihreät kerran luulevat tietävänsä ympäristöasioista eniten, niin silloin he pystyvät näyttämään mallia maaseudun väestölle.
Suomen maanviljelyn pitäisi erikoistua luomuun, kehittää uusia viljelytapoja ja jättää bulkkituotanto paremmille ilmastoalueille.
 

Jannacci

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Suomen tulisi pyrkiä ravinnontuotannossa mahdollisimman suureen omavaraisuuteen. Ravinnontuotanto on yksi tärkemmistä aloista ja maanviljelys on välttämätöntä. Nykyään maanviljelys on tehty niin kannattamattomaksi ja hankalaksi, kiitos tuosta kuuluu EU:lle.

Nyt olisi Vihreällä puolueella tuhannen taalan paikka kertoa kuinka maanviljelys saataisiin Suomessa uuteen kukoistukseen. Ympäristöpuolue varmasti tietää tuosta asiasta.
 
Shinsengumi Sanbantai Kumichou

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, syntipatiat Vaasan Sportille
Suomen maanviljelyn pitäisi erikoistua luomuun, kehittää uusia viljelytapoja ja jättää bulkkituotanto paremmille ilmastoalueille.
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitäs tehtäisiin lehmille. Ilmeisesti syötäisiin, kun ei niitä ketään lemmikkeinäkään pitäisi.

Tässäkin tapauksessa tuotanto halutaan keskittää sinne, missä on vähiten halua tuottaa tuotteet ympäristönäkökulma edellä. Suomessa tuohon panostetaan jatkuvasti lisää.
 
Haluatko päästökompensoida kommenttisi? Lahjoita € 2 niin summa menee lyhentämättä VSMO climate panic–järjestölle, joka työskentelee arvokkaiden villilupiinien ja kurtturuusujen suojelemiseksi ja säilyttämiseksi.

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ihan mielenkiinnosta kysyn, että mitäs tehtäisiin lehmille. Ilmeisesti syötäisiin, kun ei niitä ketään lemmikkeinäkään pitäisi.
Eikös luomumaitoa, muka ole olemassa?
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

vsmo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, ManU, syntipatiat Vaasan Sportille
Eikös luomumaitoa, muka ole olemassa?
Sinulla ei ilmeisesti ole maatalouden kokonaiskuvasta mitään hajua. Hihhuleita on liian vähän, vaikka Helsingissä ilmeisesti lisääntymään päin.
 
Haluatko päästökompensoida kommenttisi? Lahjoita € 2 niin summa menee lyhentämättä VSMO climate panic–järjestölle, joka työskentelee arvokkaiden villilupiinien ja kurtturuusujen suojelemiseksi ja säilyttämiseksi.

Erkka Lapanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK Liverpool. Tool —— hämyt
Helsinki on Suomen edistyksellisin kaupunki.
Näin se on. Olemme samaa mieltä. Kuilu monen muun kaupungin välillä on ihan liian suuri mutta se ei ole Helsingin ongelma.
Siellä pitäisi olla kaikkein edistyksellisintä tietotaitoa maanviljelyssä.
Edistyksellisyys ei korreloidu suoraan maanviljelykseen. Edistyksellisyyttä on monenlaista. Kun tämän oivaltaa, tuo edellä mainuttu kuilukin kapenee kummasti.
Jos vihreät kerran luulevat tietävänsä ympäristöasioista eniten, niin silloin he pystyvät näyttämään mallia maaseudun väestölle.
Jossakin määrin ovat näyttäneetkin mutta onko maaseudun väki vastaanottavaisia? Mutta kaikki ympäristöasioiden kannalta hyvä ei liity Vihreisiin. Uskon, että maaseudullakin ymmärretään koulutuksen suotuisa vaikutus näihinkin asioihin; Koulutus joka korvaa ”maalaisjärjen” eli mutun.
 
Jokainen muna on erilainen. T. Matti ja Annika

Barnes

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Leijonamiehistö
Nykyään maanviljelys on tehty niin kannattamattomaksi ja hankalaksi, kiitos tuosta kuuluu EU:lle.
Tätähän luonnollisesti edesauttaa maajussien työllistyminen käytännössä valtion palkoilla!

Vihreitä voidaan syyttää monesta asiasta, eikä puolue tällä hetkellä ole kovin houkutteleva vaihtoehto kuin Marinin SDP:n ja vasemmistoliiton äänestämistä harkitseville, mutta näin maaseudulta lähteneenä sanoisin sen olevan enemmän kartalla luontoasioista kuin perinteisten maaseudun nokkahahmojen. Ei se kuulemma mitään meinaa, jos vähän salametsästää tai kaivos ryssii hommat.
 
Tämä allekirjoitus tukee Marcin Koluszia.

Oto Hascak

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Haavisto vaihteeksi hakemassa nostetta presidentinvaaleja ajatellen. Oikealla asialla kyllä, hyvä olisi silti tarkentaa väitteitään, siis kuka kertonut ja mitä.
Etiopialaiset luonnehtineet Haaviston kertomusta harhaiseksi ja naurettavaksi.
Ihme juttu kuitenkin, ei kai tuollaisia väitteitä voi heitellä ilman mitään totuuspohjaa?
Pekka Haaviston varoitus etnisestä puhdistuksesta Tigrayn konfliktissa suututti Etiopian

Ei voikaan, mutta kai AP:n lähteet jotain asiasta tietävät.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Snakster

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haavisto vaihteeksi hakemassa nostetta presidentinvaaleja ajatellen. Oikealla asialla kyllä, hyvä olisi silti tarkentaa väitteitään, siis kuka kertonut ja mitä.
Etiopialaiset luonnehtineet Haaviston kertomusta harhaiseksi ja naurettavaksi.
Ihme juttu kuitenkin, ei kai tuollaisia väitteitä voi heitellä ilman mitään totuuspohjaa?
Pekka Haaviston varoitus etnisestä puhdistuksesta Tigrayn konfliktissa suututti Etiopian
Täällähän no ollut ajoittain näitä vaatimuksia erilaisten valtioiden perseen nuolemisesta, että ei suututettaisi naapureita ja sen sellaista. Tuntuu kyllä jännältä, että nyt ollaan jo huolissaan siitä, mitä etiopialaiset meistä ajattelee.
 
Harva urpo on Urpo Harva.

Kauko Viisas

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mielestäni hienoa analyysia vihreistä ja asemoitumisesta vasemmisto - oikeisto -akselille tarjoaa Tynkkysen Ville (vihreä) twitterissä:Pitkähkö ketju, mutta huomiona seuraavaa (tynkkysen valikoituja viisauksia, lue koko ketju niin ymmärrät tai olet ymmärtämättä mitä Vihreä liitto tai ainakin eräs sen kannattaja on):
" Ensinnäkin: vihreät ei ole vasemmistopuolue "
" vihreät on tällä hetkellä maltillinen keskustavasemmistolainen sosiaaliliberaali "
" Miksi sitten ajattelen että vihreät on vasemmistolainen puolue, vaikkei vasemmistopuolue? Puolueen ohjelmissa tavoitteena on johdonmukaisesti köyhyyden ja eriarvoisuuden vähentäminen. Vihreät myös haluaa turvata hyvinvointivaltion palvelut tarvittaessa korottamalla veroja. "

Diipa-daapaa...

Pekka Sauri:
" Puolueen pitää olla inklusiivinen, ei eksklusiivinen. "

Toki Sauri on setämies iältään ja sukupuoleltaan ja siten häntä ei ehkä joidenkin mielestä kannata paljon kuunnella, mutta vihreänä kuuntelisin häntä herkin korvin.
 

Tadu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Viikingit, Jymy, narrit (ei khl)
Minun mielestäni Helsinkiin tulisi saada enemmän viljelyalaa, jotta kaupunki pystyisi itse ruokkimaan oman väestönsä.
Helsingissä on keksitty valuutta sekä kaupankäynti. He voivat ostaa tuotteita mitä eivät itse tuota. Maaseudulle tämä kaupankäynnin taito ei ole ilmeisesti vielä levinnyt. Itsehän Lahdessa asuvana maallemuuttajana olen tämän taidon myös jo unohtanut. Ruokaa tarvitessa käyn teurastamassa naapuritilan lehmän yöllä.

Vihreä liitto on kriisissä ja kipuilee.
 
Löylyhuoneen automaattinen löylynheittäjä
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy