Pikaisesti kun katsoin vihreiden tasa-arvo -linjausta, niin en tuollaisia asioita lukenut sieltä lainkaan.
Mihin näkemyksesi perustat?
Millä tavoin vihreiden tasa-arvo -linjaukset eroaa muiden isompien puolueiden vastaavista, kun en tuota huvitusta niistä saa mistään?
Perustan ihan median ja somen kautta tuleviin mielikuviin ihmisille,jotka eivät lue puolueiden ohjelmia sana sanalta. Näitä asioita kahvipöydissä muutkin sanoneet. Huomattavasti useammin esille nousee nimenomaan asiat, jotka koetaan jollain tapaa naisia/tyttöjä sortavaksi. "Huvittavaa" asiasta tekee sen, että nämä ehdokkaat ja kannattajat helposti pitävät näkyvästi pinnalla, kuinka kannattavat tasa-arvoa. Mutuna heitän myös, että jos meillä systeemissä esim. olisi naisille historiallisiin sukupuolirooleihin sidottu 6-12 kk kansalaispalvelus (hoitotyötä, kokkailua ym.) jona aikana miehet voisivat tienata kaupan kassallakin sen 10-20 tonnia tai roadtrippeillä vapaasti ulkomailla, nähtäisiin tämä huomattavasti seksistisempänä ja epäoikeudenmukaisempana.
Onhan tuo pieni parannus juu. Hain tässä takaa sitä, kun eri virkoihin on perustettu sukupuolikiintiöt parantamaan juurikin naisten asemaa, koska miehiä on ollut ilmeisesti liikaa. Tästähän seuraa helposti se, ettei työhön valita parasta hakijaa. Yliopiston monilla haaroilla tällainen kiintiö taasen suosisi enemmän miespuolisia samoilla seurauksilla, muttei tällaista pahemmin ole ajettu.Eikös heikommin pärjäävien miespuolisten kohdalla pyritä saamaan aikaan parannuksia tuota oppivelvollisuusikää nostamalla? Ei niitä kymppiluokan pudokkaita voi kuitenkaan yliopistoon ottaa vaikka olisi millaiset kiintiöt, mutta jos edes noiden parin lisävuoden aikana saisi joku niistä pientä otetta elämään niin tiedä vaikka muutaman vuoden lisäluvuilla pääsisi ihan omilla ansioilla korkeakoulutukseen. Aika harvaan naispuoliseen kuitenkaan vaikutusta tuolla oppivelvollisuusiän nostamisella verrattuna miespuolisiin.