Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus
 1. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  En nyt jovin kummoisesti ole aiheeseen tutustunut enkä ala arvailemaan, mutta noin niinkuin yleisellä tasolla totean, että sun aiemmat näkemykset sellun keitosta ovat tosiaan vähän vanhentuneet. Siellä on potentiaalia kaiken näköiseen. Ei se siis sattumaa ole, että noita uusia laitoksia suunnitellaan kovasti. Jotkut suunnitelmat ovat ympäristöystävällisempiä kuin toiset ja hallituksessa vihreät pääsevät vaikuttamaan tuohon saumaan.

  edit:
  Linkin takana hesari pitkä juttu sellusta https://dynamic.hs.fi/2019/sellu/

  En tiedä aukeaako ilman tunnuksia.
   
  Viimeksi muokattu: 07.06.2019 klo 19.25
 2. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Tuttu juttu on tuo, Hesarin luen aamuisin sekä lehtenä että padiltä uusimmat. Kysymykseni oli minun puoleltani siitä, mikä määrä sellusta edelleen viedään raaka-aineeksi muualle noiden mahdollisten jalostusinvestontien jälkeenkin.
   
 3. Anssi #5 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  No jos vaikkapa se viritys, jossa sellusta tehdään vaatteisiin sopivaa kangasta ympäristöystävällisemmin, kuin nykyisillä tavoilla toteutuu, niin mitä väliä sillä on, että tehdäänkö se vaate tai edes se kangas juuri siellä sellutehtaalla? Tuskin Suomesta vaatevalmistuksen suurvaltaa tuon seurauksena tulee. Mutta jos tuo onnistuu, niin kyllä siitä hyötyy Suomi muiden mukana.
   
 4. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Juuripa näin. Esitin siis vain toiveenani, että suomalaista puuta käytettäisiin korkean jalostusasteen tuotteisiin. Itse pääasia oli se, että ympäristöministerin lausunnosta syntynyt kohu on täysin poliittinen: hän vain totesi saman, jonka kaikki asiantuntijat tietävät. Linkin takana metsäteollisuuden edustusjärjestön kanta asiaan:
  Metsäteollisuus ry: Puuta ei riitä kaikille investointihankkeille
  Ei muista, että tuota olisi suureen ääneen kauhistelu täällä tai muualla.
   
  Viimeksi muokattu: 08.06.2019 klo 08.42
 5. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Emma Kari on muutaman muun kanssa närkästynyt pakinoitsijoiden ja kolumnistien kielenkäytöstä. "Jääprinsessa" ja "vihreä herkku" kuulostavat varsinkin asiayhteydestään irrotettuna seksistisiltä ja loukkaavilta nimityksiltä, mutta saako arvostusta vaatimalla arvostusta? Tuskin missään ja eduskunta on varmasti kova työpaikka ensimmäisen vuoden kansanedustajalle. Pragmaattisesti tarkastellen se, että kyseessä ovat nuoret naiset, ei varmasti helpota asiaa.
  Näin on vaikka ei pitäisikään, ja kissan nostaminen pöydälle saattaa korjata asiaa, tai sitten se vakiinnuttaa termistön käyttöön seuraavaksi neljäksi vuodeksi.
   
 6. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Tosin kuten vihreillä on tapana, asetutaan itse muiden yläpuolelle.

  Vihreä populismi
   
  The Nikkari tykkää tästä.
 7. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Raivostuttavaa tuollainen. Koska Suomelalla on oikeasti pointti. Etenkin nuoret naiset kohtaavat paljon seksismiä ja ulkonäköpaineita. Ihmiset myös suhtautuu näihin asioihin aivan liian kevyesti. Nyt kun tuo Haliksesta hassuttelu on yhdistetty häneen ei siitä enää eroon pääse. Joka ainoa kerta kun hän tästä asiasta jatkossa puhuu (ja siitä pitää puhua) voimme olla varmoja että tuo tekopyhyys vedetään esiin. Joka. Ainoa. Kerta. Ja syystä.
   
 8. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  Ihan samallatavalla vanhemmat miehet kokevat panettelua omasta ulkonäöstään. Ei sitä pitäisi millään tekosyyllä voida tehdä hyväksyttäväksi. Jos leikkiin ryhdyt, niin sopisi leikki myös kestää.
   
  Pompino tykkää tästä.
 9. teppana Jäsen

  Lainaus:
  Ei missään nimessä ole seksuaalinen valtapeli ja ahdistelu vanhojen miesten ja nuorten naisten osalta vertailukelpoista. Lähelläkään. Koskaan toisen ihmisen ulkonäköön liittyvä painostus tai kiusaaminen ei ole oikein. Mutta ei nyt teeskennellä että vanhat miehet kokevat väheksymistä/koskettelua/ahdistelua/sopimattomia vitsejä/yms. lähelläkään samassa mittakaavassa kuin nuoret naiset. Jos jotain, tässä on kaksi ääripäätä joista toista pidetään lähes automaattisesti pätevänä ja toimeen sopivana ulkonäkönsä perusteella ja toista kovin usein epäpätevänä ja sivuutettavana seksiobjektina.

  Enkä minä edes ole mikään feministivasemmistovihersuvakki.
   
  -One-, Varis & dana77 tykkäävät tästä.
 10. Jeffrey Jäsen

  Lainaus:
  En usko.

  Kyllä tasa-arvo kuuluu kaikille. Esittämäsi kaltaiset mielipiteet ovat isoja syitä sille, miksi tasa-arvo laahaa. Ei me voida hyväksyä sitä, että joku asia kuuluu yhdelle, mutta ei toiselle. Tämä oli ihan myös Martin Luther King Jr:n lähtökohtia tasa-arvoon, eli se kuuluu kaikille ja se voidaan saavuttaa vain jos samat säännöt koskevat kaikkia. Ihonväristä, sukupuolesta, iästä yms. riippumatta.

  Toki, sekin on ongelma, että miehenä ei esimerkiksi koskettelua saa pitää tuomittavana, mutta nainen saa. Ei oikeusvaltio voi toimia näin, eikä onneksi ainakaan vielä edes toimi.
   
  TheRimpula ja Metukka tykkäävät tästä.
 11. teppana Jäsen

  Lainaus:
  No ei missään nimessä ole pakko uskoa. Luulen että aiempi kirjoitushistoriani tällä palstalla puhuu puolestaan.

  Mutta siis, tasa-arvo ehdottomasti kuuluu kaikille. Olet oikeassa. Kun puhutaan ulkonäköön ja sukupuoleen liittyvistä ongelmista on nuoret naiset ehdottomasti eri asemassa kuin vanhat miehet. Kumpaankaan osapuoleen kohdistuvaa kiusaamista/ahdistelua/yms. ei tule koskaan hyväksyä. Ikävä tosiasia vain on, että naiset ovat paljon useammin siellä vastaanottavassa päässä tässä kyseisessä ongelmassa. Ei ole minun mielestäni kovin hedelmällistä ottaa "ken leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön" kantaa tähän asiaan, ensinnäkin koska kenenkään ei tarvitse tuollaista "leikkiä" kestää ja toisekseen tässä "leikissä" ei ole samat lähtökohdat ihmisillä.

  En tiedä mistä olet saanut päähäsi että mies ei saa pitää koskettelua tuomittavana. Itse en tällaiseen asenteeseen ole kohdannut. Enemmänkin tulee vastaan tilanteita missä naisten ulostuloja vähätellään.

  Voi olla, että emme tässä asiassa pääse samalle sivulle. Ainakin tuntuisi että meillä on aika suuri näkemysero siitä, kumpi sukupuoli on työmaailmassa heikommilla mitä tulee kohteluun ulkonäön ja sukupuolen perusteella. Eikä siinä mitään, kyllä maailmaan mielipiteitä mahtuu.
   
  Hangon keksi tykkää tästä.
 12. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
 13. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Liittyykö tämä jotenkin Vihreään Liittoon, josta kai tässä oli tarkoitus keskustella?
   
  Hangon keksi tykkää tästä.
 14. finnjewel Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Porin Ässät, KooKoo
  Lainaus:
  Liittyy jollain lailla nykyihmisten esiintymiseen julkisuudessa.
   
 15. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Ck ja Kendo26 tykkäävät tästä.
 16. Kaspo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Vai onko tuo Johansson öljyprinssi? Miten puolison työnkuva liittyy yksilöstä käytettyihin käsitteisiin?

  Aika hirveää sinänsä, että tällainen luuranko hengaa Ohisalon kanssa. Jotain biopolttoaineita kauppaa, sairasta. Täydellisessä fasistisessa raaka-kapitalismissa ei mitään piopensoja käytettäisi vaan autot kulkisivat raakaöljyllä ja afrikkalaisten luumurskalla.
   
  Telaketju tykkää tästä.
 17. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Joo, mitäköhän muuta äärimmäisen rajua saastaa palstapersut Ohisalosta vielä kaivavatkaan? Tyttärensä soittaa kiinalaisvalmisteista NOKKAHUILUA (samaan aikaan kun äiti lentää LENTOKONEELLA ympäri maailmaa). Poikansa on POTKAISSUT NAHKAISTA PALLOA (samaan aikaan kun äiti lentää LENTOKONEELLA ympäri maailmaa).
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 16.31
  kahden suunnan sentteri ja dana77 tykkäävät tästä.
 18. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  @Telaketju Näköjään osui ja upposi, kiitos nauruista! Vihreän eliitin kaksinaismoralismi on niin räikeää, että eipä taida enää muu auttaa kuin kriminalisoida varoiksi ihan kaikki puhe. Ettei vaan joku prinsessa loukkaannu.
   
  macnevis, Ck, Kendo26 ja 2 muuta tykkäävät tästä.
 19. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Se liittyy arvomaailmaan. Persujen kanssa ei voi tehdä yhteistyötä, koska erilainen arvomaailma mutta puolison kohdalla se ei olekaan niin tarkkaa.
  #De Gröna #double standards
   
  Ck ja Pompino tykkäävät tästä.
 20. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Eikö tuo Johanssonin tehtävä ole se, että konserni täyttää lakisääteisen biopolttoaineiden jakeluvelvoitteen, eli konserni toimittaa vähintään vähimmäismäärän biopolttoaineita markkinoille - muuten tulee penalttia?

  Biopolttoaineet eivät taida olla itse konsernin kannalta tuottavimpia tuotteita?

  https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/JulkaisuMetatieto/Documents/EDK-2018-AK-220513.pdf

  Linkistä voi lueskella mitä NEOT'n agendalla on.
   
 21. Blöö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
  Adolf Eichmann aikanaan vain suunnitteli junien aikatauluja, mutta pahaksi onnekseen edustamansa järjestö teki muutakin kuin edisti joukkoliikennettä ja hyvä liikennesuunnittelija hirtettiin.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 16.08
  PetriVaris tykkää tästä.
 22. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Mikähän se Johanssonin arvomaailma sitten on? Onko hän oikeasti persu tai vastaava? Jos on, niin näköjään rakkaus voittaa mahdottomaltakin tuntuvat esteet.

  Lainaus:
  Samat sanat! :D
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 16.34
 23. Metukka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK
  Lainaus:
  Sitä en tiedä, mutta ei Johanssonin arvomaailmasta ollutkaan kyse vaan Vihreiden jotka tuomitsevat ja haluavat kieltää polttomoottoriautot, kun samaan aikaan heidän ilmastopapitar johtajansa seurustelee hlön kanssa jonka työnantaja ruokkii näitä maailmanlopun vempeleitä.
  Kyllä siinä ihan selkeä moraalinen ristiriita on, jos näkee maailman kuplan ulkopuolelta ilman vihreää rokotetta hanurissa.
   
  Viimeksi muokattu: 12.06.2019 klo 17.43
  Ck tykkää tästä.
 24. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Ei kauaa kestänyt, kun Haaviston henkilökultilla vaaleissa menestykseen yltäneet feministit nolaavat itseään päivä toisensa jälkeen. Kun ollaan hypätty omasta twitter-kuplasta, jossa samanhenkiset kannustavat ja tukevat voikkaasti "go girl" huudoilla, niin on hankala pärjätä, kun joutuu kohtaamaan muitakin. Varsinkin, kun ainoat asia, mikä noita feministeistä kiinnostaa on "valtarakenteiden tuhoaminen" ja valittaminen. Ongelmaksi vain muodostuu se, että feministit ovat kovia hyökkäämään eriävän mielipiteen omaavia vastaan, usein henkilökohtaisuuksin.

  Toisaalta feministeillä on uskollinen palvelija eli valtamedia nurkkauksessa. Jokainen muistaa varmasti Helsingin Sanomat vertasi Donald Trumpia sikaan - lakimies kirjelmöi valtakunnansyyttäjälle, joka vastasi: ei perusteita syytteeseen hienon esimerkin maamme ykköslehdeltä.
   
  Metukka tykkää tästä.
 25. Analyzer Jäsen

  Lainaus:
  Tämä.

  Suomelalla on ehdottomasti pointti. Hän on tärkeällä asialla.
  Harmittavasti vaan puheilta menee AINA pohja, kun ei elä kuten itse saarnaa.

  Yleisesti ottaen olen kiinnittänyt huomiota, että monella kovan luokan feministillä menee homma ns överiksi. Ei tavoitellakaan enää kaikille samaa tasa-arvoista kohtelua, vaan agenda kääntyykin siihen, että naisia pitäisi kohdella eri lailla, kuin miehiä. Tämä ei ole välttämättä edes tietoista toimintaa. Nähdään mörköjä sielläkin missä niitä ei ole, kun aletaan oikein suurennuslasin kautta etsimään. Aina kun vähänkin on paikka niin uhriudutaan ja nostetaan metakka. Tämän uskon kääntyvän itseään vastaan, jos tavoitteena on oikeasti muuttaa asenteita. Eri asia onkin sitten, jos halutaan profiloitua poliitikkona ja hankitaan näkyvyyttä äänestäjien silmissä. Tätäkin esiintynee. Silloin se osunee maaliinsa. Karit ja Suomelat menevät tähän lokeroon.

  Tästä tuorein esimerkki on mielestäni tämä jääprinsessa kohu. Ihan samaa kohtelus kaikki näkyvät poliitikot saavat kolumnisteilta. Se ei ole enää tasa-arvoista, jos nuoria naisia käsitellään eri lailla kirjoittelussa.

  Is:n päätoimittajalta Ulla Appelsinilta mielestäni hyvä kirjoitus aiheesta. Toki hänellä on tässä puolueellinen asema, kun puolustelee oman lehtensä toimittajaa. Kuitenkin hyviä pointteja ja uskon heijastelevan aika hyvin yleistä ilmapiiriä aiheesta.
  Ulla Appelsinin kommentti: Mitä Suomelle on tapahtunut – saako naista enää kutsua prinsessaksi?
   
  Ck tykkää tästä.