Venäjän nykytilanne

  • 3 447 479
  • 18 379
K

kiwipilot

Voidaan myös kysyä toisinpäin, että miksi Venäjä haluaa ehdoin tahdoin laittaa kiilaa Suomen ja EUn väliin tietoisesti lähettämällä bannilistalla olevia henkilöitä edustamaan maatansa tuohon kokoukseen. Olisihan se nyt EUn ja muiden sivistysvaltioiden silmissä ollut aika helvetin iso kolaus maineelle jos nämä henkilöt olisi maahan päästetty. @Huerzo lta erinomainen viesti tuossa yllä.

Jeps. Tuo @Kampeaja tielle lähteminen on loputon suo: annat neukulle pikkusormen niin kohta menee koko käsi. Ainoa oikea päätös ja antaa Neuvost... siis Venäjälle signaalin kenen leirissä seisotaan. Toki tuo venäläisten teatraalinen loukkaantuminen oli ihan odotettavissa. Jospa tuosta saisi taas parin prosentin boostin Naton kannatuslukuihin, varsinkin kun Ruotsissakin aletaan pikkuhiljaa järkiintymään asian suhteen.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Sitten taas tuohon ETYK-asiaan, ei voi muuta todeta kuin sen vanhan kunnon "saatanan tunarit". Milloin on Suomen poliittinen johto tullut niin suuruudenhulluksi, että se ehdoin tahdoin päättää heilutella keskisormea suoraan päin Putinin naamaa?

Ai Suomiko sinne Venäjän valtuuskuntaan ne pakotelistalaiset nimesikin?
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomen ei tarvitse noudattaa järjettömiä päätöksiä, voitaisiin ottaa hölmön idealismin sijasta esimerkkiä vaikkapa Ranskan ja Saksan harrastamasta reaalipolitiikasta. Suomen vittuilut Venäjälle eivät muuta mitään muuta tosiasiaa kuin, että ne huonontavat Suomen ja Venäjän välisiä suhteista, josta taas ei ole haittaa kuin Suomelle. Tämä suuruudenhulluus, jossa kuvitellaan Suomen jotenkin "opettavan" yhtään mitään Venäjälle on vaarallisen laajalle levinnyttä.

Meillä ei ole mitään muuta mahdollisuutta kuin taas kerran alkaa nuoleskella Venäjää, NATO-juna meni jo melkein vuosikymmen sitten. Jos nyt alettaisiin sitä puuhata niin olisimme pian Georgian ja Ukrainan tilanteessa. Aivan kuten jo Paasikivi sanoi, Kreml ei ole mikään raastuvanoikeus..

Sanon tämän kaiken fasistiseen nykyvenäjään äärimmäisen kriittisesti suhtautuvana, mutta toisaalta tosiat tunnustavana.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Suomen ei tarvitse noudattaa järjettömiä päätöksiä, voitaisiin ottaa hölmön idealismin sijasta esimerkkiä vaikkapa Ranskan ja Saksan harrastamasta reaalipolitiikasta. Suomen vittuilut Venäjälle eivät muuta mitään muuta tosiasiaa kuin, että ne huonontavat Suomen ja Venäjän välisiä suhteista, josta taas ei ole haittaa kuin Suomelle. Tämä suuruudenhulluus, jossa kuvitellaan Suomen jotenkin "opettavan" yhtään mitään Venäjälle on vaarallisen laajalle levinnyttä..

Mielestäni pikemminkin Venäjä tässä on vittuillut Suomelle ja oikein tuelta vielä. Venäjä tiesi tasantarkkaan, että lähettämänsä tyypit ovat EUn matkustuskiellossa. Venäjä olisi ihan hyvin lähettää porukan, jolla ei mitään kieltoja ole, ja näin taitaa nyt tehdäkin. Sanon edelleen, erinomaisesti toimittu Suomelta.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Mielestäni pikemminkin Venäjä tässä on vittuillut Suomelle ja oikein tuelta vielä. Venäjä tiesi tasantarkkaan, että lähettämänsä tyypit ovat EUn matkustuskiellossa. Venäjä olisi ihan hyvin lähettää porukan, jolla ei mitään kieltoja ole, ja näin taitaa nyt tehdäkin. Sanon edelleen, erinomaisesti toimittu Suomelta.

Jep. Kuten minäkin jo sanoin, Venäjää sapettaa se että periaatteessa sillä on EU:ssa vastapeluri joka vaikeuttaa sen toimintaa nyt kun suunta on tällaista Neuvostoliittomaista pullistelu- ja pelottelupolitiikkaa. Muut euroopan maat ovat tällä hetkellä tärkeämpi liittolainen Suomelle kuin Venäjä nykyisessä suuruudenhulluudessaan ja siksi minusta on ihan kannattavaa osoittaa että täällä ei enää suometuta kun Moskova ärähtää. Vaikka 100 % kaikki EU-maat eivät pysy ruodussa, on Venäjälle kiusallisempaa että monet sen entiset sateellittivaltiot tai muuten alistussuhteessa olevat eivät enää pelkää Moskovan ärähdyksiä. Ja Putinin porukka ei tule ikuisesti hallitsemaan maataan tällä menolla, eli niiden perseen nuoleminen on kovin lyhytnäköistä.
 

Jurvanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Äsät!
Voisi avata sanaisen arkkunsa sekavasti tähän nyt vuoden kerjulurkkaamisen jälkeen.

Suomi on EU-maa, eikö? Ja kun on se pakotelista, jossa listataan pakotteita. Ja jos nyt laittaa matkustuskiellossa olevia henkilöitä matkustamaan, niin tuskin pitäisi tulla yllätyksenä, että eivät pääse sitten maahan.
Se pakotelista (tai mikä onkaan) muuten tehtiin sen jälkeen, kun Venäjä päätti haukata palan Ukrainasta, eiköstäjoo? Ja taisi siinä olla jotain matkustajakonetta ja vihreää miestä ja sensellaistakin. Kaikkinensa oikein hienojen miesten toimintaa niin urakalla, että kaikkeen varovasti suhtautuva Eurooppa päätti (lähes) yhteisenä rintamana, että nyt ei enää vetele tuollainen.

Että pähkinänkuorittaisin niin, notta mitkä helvetin Suomi-Venäjä -suhteet? Diktatuuriin enemmän ja enemmän ajautuva, sotaan selvästi itseään varustava maa, joka on ottanut asiakseen lietsoa paniikkia syystä jos toisestakin. Milloin ollaan loukkaamassa ilmatilaa ja koska sitten taas väläytetään ydinaseita, tai yösusimotoristireissua läpi Euroopan. Oikeudet kaventuu ja kapenee.
Että onko nyt vastuutonta politiikkaa pysyä linjassa ja näin niinkuin demonstroida, että pakote on pakote, eikä "no jos nyt sitten vielä kerran"?

Emt. Jäätäväähän tuo naapurin touhu on ja kyllä pientä ihmistä sodan uhka pelottaa, mutta kyllä hymistely tuntuu vielä paskemmalta ratkaisulta. Jos hukutetaan aasia vielä lopuksi siltana, niin auttaako se lapsenkaan kohdalla, jos luistetaan ehdottomuuksista ja hymistellään ja voivotellaan? Mitensnää rajat ja yhteiset pelisäännöt?
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Miten Suomi on vittuillut Venäjälle? Päätöksellä pitää kiinni duuman muutaman jäsenen matkustuskiellosta?

Mielestäni on todella typerää vaatia näille herroille erioikeuksia ja puhua "reaalipolitiikasta" kun samaan aikaan on yleisesti tiedossa, että Venäjä nimenomaan ei kunnioita sellaisia vastapelureita, jotka lipsuvat omissa päätöksissään. Suomelta oivallinen viesti myös lännen suuntaan, tärkeää myös Sipilän hallitukselle, jota venäläispropaganda jo ehti juhlimaan venäläismieliseksi.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Yhä vieläkin täällä pukkaa viestejä, joissa eletään haavemaailmassa jossa Suomi "opettaa" Venäjää. Tosiasia on, että EU ei ole mikään muu kuin pulinakerho, josta aseiden alkaessa puhua tulisi korkeintaan vaikertelevaa kädenvääntelyä ja sympatiaa. NATO (siis USA) on ainoa todellinen vastavoima, joka Venäjällä on, eikä se lähde kolmatta maailmansotaa Suomen vuoksi aloittamaan.

Mikäli Venäjällä on päätetty tosiaan ottaa haltuun itä-Eurooppa, on ihan se ja sama mitä me täällä Suomessa rypistellään. Ennemmin tai myöhemmin alkavat ydinohjukset lennellä ja se on siinä. Jos taas sen sijaan Kremlissä itse asiassa on vallassa lähinnä omasta asemastaan huolissaan oleva klikki, joka etsii epätoivoisesti keinoja jatkaa valtakauttaan, on Suomella pienoisia mahdollisuuksia yrittää toimia sinä paljon pilkattuna sillanrakentajana. Georgian ja Ukrainan tielle ei ole mitään järkeä lähteä.
 

Huerzo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Donnerwetter S.p.A.
Jos taas sen sijaan Kremlissä itse asiassa on vallassa lähinnä omasta asemastaan huolissaan oleva klikki, joka etsii epätoivoisesti keinoja jatkaa valtakauttaan, on Suomella pienoisia mahdollisuuksia yrittää toimia sinä paljon pilkattuna sillanrakentajana. Georgian ja Ukrainan tielle ei ole mitään järkeä lähteä.
Suomalaisilla on yhä haluja palata kylmän sodan pelikirjaan, jossa Suomi oli (ainakin nimellisesti) puolueeton ja markkinoi itseään sillanrakentajana idän ja lännen välillä. Toimi silloin ja toimii nytkin? Mutta onko tähän yhä realistisia edellytyksiä, kun Suomi on siirtynyt NATO:n tuulikaappiin ja liittynyt EU:n jäseneksi? Miten me voisimme toimia samassa roolissa kuin ennen, kun toimintaympäristö on 25 vuoden aikana muuttunut eri asentoon?

Jos opettamista on se, että Suomi noudattaa tehtyjä sopimuksia, niin mitä mahdollisuuksia meillä on adrenaliinipäissään heiluvan naapurina? Pienenä maana Suomen toivo on pitää sovitusta kiinni ja toivoa, että muutkin tekisivät tällä tavoin. Suurvallat kuten Saksa, Ranska ja Venäjä pelaavat omissa liigoissaan ja ne noudattavat pykäliä silloin kun se niille itselleen sopii. On tietenkin poliittinen valinta, tulkitseeko sovitusta poikkeamiset reaalipolitiikkana vai kakkoskanavan kutitteluna. Mutta reaalipolitiikkaa on sekin, että katsotaan asemamme nykypäivän eikä 25 vuoden takaisessa valossa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Eihän Suomi Venäjää millään lailla tässä olekaan "opettanut" (/kouluttanut/kyykyttänyt). Venäjä on omalla toiminnallaan aiheuttanut itselleen hankaluuksia (jotka ovat toki pieniä verrattuna esim ukrainalaisten ongelmiin) sanktioiden muodossa. Minkä takia kv-areenoiden ikuista häirikköoppilasta pitäisi loputtomiin paapoa ja ymmärtää, etenkin kun halveksii (ja näkee heikkoina eli valloitettavina) niitä paapojia ja ymmärtäjiä.

Henkilökohtaisella tasolla pahin todennäköinen skenaario on YYA-tyylisen alisteisen naapurisuhteen toteutuminen. Sitä edesauttaa jokainen myönnytys Kremlin suuntaan "ettei Venäjä vaan suutu". Venäjä testasi, saako Suomen lipeämään länsimaiden rintamasta ja yllättyi ettei tällä kertaa onnistunut. Onnistuminen ei olisi johtanut ainakaan vähäisempään painostukseen jatkossa.
 

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Yhä vieläkin täällä pukkaa viestejä, joissa eletään haavemaailmassa jossa Suomi "opettaa" Venäjää. Tosiasia on, että EU ei ole mikään muu kuin pulinakerho, josta aseiden alkaessa puhua tulisi korkeintaan vaikertelevaa kädenvääntelyä ja sympatiaa. NATO (siis USA) on ainoa todellinen vastavoima, joka Venäjällä on, eikä se lähde kolmatta maailmansotaa Suomen vuoksi aloittamaan.

EU pysyy pulinakerhona tasan niin kauan kun pienemmät jäsenmaat sooloilevat sinun ja Kremlin toivomalla tavalla. Kreml kokeili kepillä jäätä kokoamalla tuon valtuuskuntansa täysin tietoisesti noista matkustuskieltolaisista, räikeimpänä esimerkkinä mukana olisi ollut Krimin "senaattori" joka olisi ollut aika selkeä keskisormen näyttö lännelle. Mutta Suomi ei nyt suomettunutkaan ja Kremlissä tajuttiin että nyt ollaan maalattu itsemme todella pahasti nurkkaan ja siitä on seurannut reaktioita jotka ovat verrattavissa jalan polkemiseen maata vasten ja nyrkin heiluttamiseen.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Suomalaisilla on yhä haluja palata kylmän sodan pelikirjaan, jossa Suomi oli (ainakin nimellisesti) puolueeton ja markkinoi itseään sillanrakentajana idän ja lännen välillä. Toimi silloin ja toimii nytkin? Mutta onko tähän yhä realistisia edellytyksiä, kun Suomi on siirtynyt NATO:n tuulikaappiin ja liittynyt EU:n jäseneksi? Miten me voisimme toimia samassa roolissa kuin ennen, kun toimintaympäristö on 25 vuoden aikana muuttunut eri asentoon?

Jos opettamista on se, että Suomi noudattaa tehtyjä sopimuksia, niin mitä mahdollisuuksia meillä on adrenaliinipäissään heiluvan naapurina? Pienenä maana Suomen toivo on pitää sovitusta kiinni ja toivoa, että muutkin tekisivät tällä tavoin. Suurvallat kuten Saksa, Ranska ja Venäjä pelaavat omissa liigoissaan ja ne noudattavat pykäliä silloin kun se niille itselleen sopii. On tietenkin poliittinen valinta, tulkitseeko sovitusta poikkeamiset reaalipolitiikkana vai kakkoskanavan kutitteluna. Mutta reaalipolitiikkaa on sekin, että katsotaan asemamme nykypäivän eikä 25 vuoden takaisessa valossa.

EU pysyy pulinakerhona tasan niin kauan kun pienemmät jäsenmaat sooloilevat sinun ja Kremlin toivomalla tavalla. Kreml kokeili kepillä jäätä kokoamalla tuon valtuuskuntansa täysin tietoisesti noista matkustuskieltolaisista, räikeimpänä esimerkkinä mukana olisi ollut Krimin "senaattori" joka olisi ollut aika selkeä keskisormen näyttö lännelle. Mutta Suomi ei nyt suomettunutkaan ja Kremlissä tajuttiin että nyt ollaan maalattu itsemme todella pahasti nurkkaan ja siitä on seurannut reaktioita jotka ovat verrattavissa jalan polkemiseen maata vasten ja nyrkin heiluttamiseen.

Suomi on asemoinut itsensä typerimpään mahdolliseen paikkaan Venäjän suhteen. Toisaalta ollaan mukana toimenpiteissä, jotka Venäjä näkee avoimen vihamielisinä ja toisaalta ollaan ja pysytään NATOn ulkopuolella. Vaikka Suomi huomenna hakisi jäsenyyttä ja elettäisiin edelleen vuosituhannen vaiheen syvän rauhan aikaa, prosessiin menisi vuosia. Saati sitten nykytilanteessa. On aivan turha kuvitella meidän prosessiamme yhtään jotain Georgian vastaavaa helpommaksi, Venäjä on onnistunut pitämään sen maan kaukana jäsenyydestä. En näe pienintäkään järkeä ehdoin tahdoin kaivaa verta nenästään.

Mitä tulee oikeudenmukaisuuteen, siitä en välitä lainkaan mitä tulee kansainväliseen politiikkaan. Kyllä, Venäjä on itse aiheuttanut tianteen kärjistymisen, eikä sillä ollut mitään oikeutta Krimiä valloittaa. Mutta mitä sitten? Mistä lähtien ihmiskunnan täydelliseen tuhoamiseen kykenevän valtion on tarvinnnut jotain moraalisääntöjä noudattaa?
 
Yhä vieläkin täällä pukkaa viestejä, joissa eletään haavemaailmassa jossa Suomi "opettaa" Venäjää. Tosiasia on, että EU ei ole mikään muu kuin pulinakerho, josta aseiden alkaessa puhua tulisi korkeintaan vaikertelevaa kädenvääntelyä ja sympatiaa. NATO (siis USA) on ainoa todellinen vastavoima, joka Venäjällä on, eikä se lähde kolmatta maailmansotaa Suomen vuoksi aloittamaan.

Mikäli Venäjällä on päätetty tosiaan ottaa haltuun itä-Eurooppa, on ihan se ja sama mitä me täällä Suomessa rypistellään. Ennemmin tai myöhemmin alkavat ydinohjukset lennellä ja se on siinä. Jos taas sen sijaan Kremlissä itse asiassa on vallassa lähinnä omasta asemastaan huolissaan oleva klikki, joka etsii epätoivoisesti keinoja jatkaa valtakauttaan, on Suomella pienoisia mahdollisuuksia yrittää toimia sinä paljon pilkattuna sillanrakentajana. Georgian ja Ukrainan tielle ei ole mitään järkeä lähteä.
Täysin samaa mieltä. On hupaisaa, että joku edes kuvittelee, että Suomi olisi missään asemassa, jossa se voisi vittuilla Venäjälle. Venäjä on ja pysyy meidän meidän tärkeimpänä kumppanina, jonka avulla pystymme pitämään tämän valtion talouden kunnossa, joten minkä helvetin takia meidän pitää vängätä asioissa heitä vastaan ja leikkiä EU:n hengessä solidaarista, vaikka tuostakaan liittosta ei meille hirveästi ole hyötyä ollut.

Suomen NATO-jäsenyys olisi todellinen itsemurha, joka tulee katkaisemaan isomman yhteistyön Venäjän kanssa ja samalla myös syöksemään tämän maan perikatoon. Tätä ei tietenkään nähdä vielä pääkaupunkiseudulla tai sen länsipuolella olevissa kuplissa, mutta vaikutuksen huomaa kyllä itäisemmässä Suomessa oikein hyvin. Jos näitä pakotteita ja muita paskoja ei noudattetaisi, niin kyllähän olisi muuten vilinää itä-rajalla ja positiivista sellaista. Jollain NATO jäsenyydellä saadaan varmasti myös sitä vilinää, mutta joutuuko silloin vetämään maastokuviota vain päälle.

Meidän pitää olla Venäjän kaveri, vaikka kuinka se sattuisi. Nuollaan mielummin persettä kuin leikitään jotain mihin meillä ei riitä kompetenssi.
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Georgian ja Ukrainan tielle ei ole mitään järkeä lähteä.

Mitähän ihan tarkalleen tarkoitat tällä Ukrainan tielle lähtemisellä? Että jos Venäjä nyt haluaa liittää esimerkiksi itä-Suomen itseensä niin ollaan ihan hiljaa vaan eikä vahingossakaan provosoida sitä ja toivotaan kädet ristissä että se jättää homman siihen.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Suomen NATO-jäsenyys olisi todellinen itsemurha, joka tulee katkaisemaan isomman yhteistyön Venäjän kanssa ja samalla myös syöksemään tämän maan perikatoon. Tätä ei tietenkään nähdä vielä pääkaupunkiseudulla tai sen länsipuolella olevissa kuplissa, mutta vaikutuksen huomaa kyllä itäisemmässä Suomessa oikein hyvin. Jos näitä pakotteita ja muita paskoja ei noudattetaisi, niin kyllähän olisi muuten vilinää itä-rajalla ja positiivista sellaista. Jollain NATO jäsenyydellä saadaan varmasti myös sitä vilinää, mutta joutuuko silloin vetämään maastokuviota vain päälle.

Jörn Donner -äänellä: "no tehän voitte vaikka liittyä siihen Venäjään jos se on teille niin perkeleen tärkeä".

Venäjä on ja tulee aina olemaan poliittisesti ja taloudellisesti epävakaa maa, johon ei pidä rakentaa riippuvuussuhteita. Eikö Neuvostoliiton hajoamisesta seurannut idänkaupan romahtaminen opettanut mitään? Kokonaisia teollisuudenhaaroja oli valjastettu valmistamaan Made in Hong Kong -laatuista tavaraa ja tämä oli joidenkin mielestä niin pirun hienoa ja hyvää aikaa kun helppoa rahaa virtasi. Romahdus vain tuli äkkiä kun eiväthän nuo keillekään muille kelvanneet. Sama on edessä jatkossakin jos taloutta aletaan rakentamaan Venäjän varaan.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Meidän pitää olla Venäjän kaveri, vaikka kuinka se sattuisi. Nuollaan mielummin persettä kuin leikitään jotain mihin meillä ei riitä kompetenssi.

Varmin tie henkiseen, poliittiseen, moraaliseen ja taloudelliseen tuhoon. Jos se on tavoite, toimii kyllä.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Ennemmin tai myöhemmin alkavat ydinohjukset lennellä ja se on siinä...

Minä olen varsin vakuuttunut, että jos ja kun aikanaan Euroopassakin syttyy jälleen iso sota, niin kukaan osapuolista ei silloinkaan käytä ydinasetta.

Kylmä sota - se alkuperäinen kylmä sota - loppui 25 vuotta sitten, mutta kauhun tasapaino on säilynyt. Mielestäni puhut vähän harhaanjohtavasti USA:sta Venäjän vastavoimana, todellisuudessa maailman ainoalle supervallalle ei ole vastavoimaa tällä planeetalla, mikäli sota syttyy. Toistelet Venäjän itsensä haluamaa värittynyttä ja vääristynyttä kuvaa, jossa he esittävät itsensä muka jonain jenkkien vastavoimana.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
...

Meidän pitää olla Venäjän kaveri, vaikka kuinka se sattuisi. Nuollaan mielummin persettä kuin leikitään jotain mihin meillä ei riitä kompetenssi.

Olisiko näin pitänyt toimia jo syksyllä 1939?

Jos unohdetaan bullshit välistä, niin Suomen mahdollisuuksia puolustaa itseään Neuvostoliiton aggressiolta tuolloin pidettiin vielä paljon heikompana, kun asetelmia 2010-luvun Pohjois-Euroopassa.

Ne maat, jotka toteuttivat ohjeistuksessa mukaista politiikkaa ja jäivät Neuvostoliiton ikeen alle, he ovat vetäneet omat johtopäätöksensä: ei koskaan enää. Näistä maista 100% joko kuuluu Natoon tai hinkuu siihen mukaan.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitähän ihan tarkalleen tarkoitat tällä Ukrainan tielle lähtemisellä? Että jos Venäjä nyt haluaa liittää esimerkiksi itä-Suomen itseensä niin ollaan ihan hiljaa vaan eikä vahingossakaan provosoida sitä ja toivotaan kädet ristissä että se jättää homman siihen.
Ei, vaan paras tapa sen itä-Suomen Venäjään liittämisen estämiseksi olisi olla Venäjää ärsyttämättä. Ei Ukrainasta liitetty Venäjään neliömetriäkään niin kauan kuin sen johto ei haihatellut NATO-jäsenyydellä.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Minä olen varsin vakuuttunut, että jos ja kun aikanaan Euroopassakin syttyy jälleen iso sota, niin kukaan osapuolista ei silloinkaan käytä ydinasetta.

Kylmä sota - se alkuperäinen kylmä sota - loppui 25 vuotta sitten, mutta kauhun tasapaino on säilynyt. Mielestäni puhut vähän harhaanjohtavasti USA:sta Venäjän vastavoimana, todellisuudessa maailman ainoalle supervallalle ei ole vastavoimaa tällä planeetalla, mikäli sota syttyy. Toistelet Venäjän itsensä haluamaa värittynyttä ja vääristynyttä kuvaa, jossa he esittävät itsensä muka jonain jenkkien vastavoimana.
Se, että Yhdysvallat on maailman mahtavin valtio ei muuta meidän geopoliittista asemaamme Venäjän naapurissa yhtään mihinkään.

Venäjä on suhteessa USA:han paljon heikompi kuin kuollut ja kuopattu NL toisen maailmansodan jälkeen, mutta tämä tosiasia ainoastaan lisää ydinsodan riskiä. Venäjän sotilasdoktriinissa kynnys ydinaseiden käyttöön on paljon matalammalla kuin koskaan Neuvostoliitolla. On hyvin suuri todennäköisyyys siihen, että laajamittaisessa konfliktissa Venäläiset käyttäisivät taktisia ydinaseita NATO-joukkoja tai jotain itä-Eurooppalaista pääkaupunkia vastaan sillä oletuksella, että amerikkalaiset päättävät siinä vaiheessa luovuttaa pelätessään täysimittaista ydinsotaa.
 
Olisiko näin pitänyt toimia jo syksyllä 1939?

Jos unohdetaan bullshit välistä, niin Suomen mahdollisuuksia puolustaa itseään Neuvostoliiton aggressiolta tuolloin pidettiin vielä paljon heikompana, kun asetelmia 2010-luvun Pohjois-Euroopassa.

Ne maat, jotka toteuttivat ohjeistuksessa mukaista politiikkaa ja jäivät Neuvostoliiton ikeen alle, he ovat vetäneet omat johtopäätöksensä: ei koskaan enää. Näistä maista 100% joko kuuluu Natoon tai hinkuu siihen mukaan.
Sulaa hulluutta vetää näitä Tali-Ihantala-fantasioita enää nykypäivään mukaan. Älkää nyt hyvät ihmiset olko näin tyhmiä! Kehittyneissä maissa ei enää sotia käydä missään metsän siimeksessä ihmettelemässä, että missä se Häyhä luuraa, vaan nykyään Venäjän kaltainen supervalta pystyy kyllä tuhoamaan Suomen joukot ja tärkeät kohteet ihan omista komentokeskuksistaan.

Meillä ei edelleenkään ole mitään kompetenssia vittuilla Venäjälle, joka on meidän tärkein kumppanimme! Miksi ihmeessä siis meidän pitää vängätä asioista vastaan, eikä voida tunnustaa realiteetteja? Ilman Venäjää me emme ole mitään.

Pelkkä ydinsodan uhka mihin Venäjäkin pahimmillaan kulttuurin tuntien on valmis pitää kyllä USA:n (Naton) poissa täältä päin, joten turha haihatella. Ydinsota, kun tarkoittaa käytännössä maailmanloppua, joten tähän ei varmasti ole vastakaikua.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Ei, vaan paras tapa sen itä-Suomen Venäjään liittämisen estämiseksi olisi olla Venäjää ärsyttämättä. Ei Ukrainasta liitetty Venäjään neliömetriäkään niin kauan kuin sen johto ei haihatellut NATO-jäsenyydellä.
Nyt laitat pahasti disinformaatiota. Ukrainassa ei kaavailtu mitään NATO-jäsenyyttä ainakaan siinä vaiheessa, kun Venäjä otti Krimin haltuunsa. Kunnon ukrainalaiset vain yksinkertaisesti nousivat Janukovitshin korruptoitunutta ja omaa lähipiiriä härskisti suosinutta hallintoa vastaan. Majdanin protestit alkoivat käytännössä siitä, kun Janukovitsh hylkäsi EU:n kauppa- ja yhteistyösopimuksen, joka tietysti oli myös Venäjän tahto. Kyllä Janukovitsh oli ihan tarkoituksella uittamassa Ukrainaa Venäjän syliin. Kun Janukovitsh luikki karkuun Venäjälle, niin Venäjä alkoi varsin nopealla aikataululla valmistella Krimin kaappaamista. Omat olympiakisat vain alta pois ja siten menoksi.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Vienti Venäjälle huhtikuussa (tullin tuorein julkinen ulkomaankauppatilasto) 272M€, vienti EU maihin 2634M€. Kyllä on ehdottomasti Venäjä tärkein kauppakumppanimme joo. Välittömästi poikki suhteet länsimaailmaan ja bilateraalikauppa tulille niin varmaan nousisi jopa puoleen miljardiin kokonaisvienti nykyisestä n. viidestä...
 

Vinyl

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aravirran kovuus
Ei, vaan paras tapa sen itä-Suomen Venäjään liittämisen estämiseksi olisi olla Venäjää ärsyttämättä. Ei Ukrainasta liitetty Venäjään neliömetriäkään niin kauan kuin sen johto ei haihatellut NATO-jäsenyydellä.

Olet jo faktoinesi väärässä ja muutenkin käsittämätön ajatusmalli ettei suvereeni maa saisi päättää itse omista asioistaan.
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
... Kehittyneissä maissa ei enää sotia käydä missään metsän siimeksessä ihmettelemässä, että missä se Häyhä luuraa, vaan nykyään Venäjän kaltainen supervalta pystyy kyllä tuhoamaan Suomen joukot ja tärkeät kohteet ihan omista komentokeskuksistaan.
.

Venäjä on käynyt kaikki 90-luvun ja 2000-luvun sotansa hyvin perinteisin metodein.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös