Venäjän nykytilanne

  • 3 444 082
  • 18 374
Suosikkijoukkue
Pelicans, Karhubasket KEspoo sekä Crocodiles
Jep, saapa nähdä rupeaako oikeuslaitos puuhaamaan niitä maanpetossyytteitä Gorbaa vastaan mistä oli jo vuosi sitten puhe?


Onneksi Gorba sen verran viisas mies että tietää että maallinen taivallus tulee muutenkin kohta puoleen päätökseen ja täten uskaltaa sanoa juurikin mitä ajattelee turhia kaunistelematta ja Putlerille pokkuroimatta
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kyllä Gorba soittaa moskovalaista viulua. Muistini mukaan ollut aikaisemmin kriittisempi.
Samalla Gorbatshov katsoo Venäjän toimineen tähän saakka oikein Ukrainassa. Hän on Moskovan virallisella kannalla, jonka mukaan Venäjä ei ole suoraan puuttunut Itä-Ukrainan tilanteeseen.
http://www.iltalehti.fi/ukrainan-kriisi/2014083018617607_uk.shtml
Gorbatšovin Säätiö oli tuon uuden perestroikan takana. Vissi ero.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Tuossa Gorban säätiön jutussa on hyvä pitää mielessä myös miehen ja hänen politiikkansa (jonka yksi ilmentymä perestroika oli) vaikutus Neuvostoliiton hajoamisprosessiin. Kun aika miehestä tässä lähivuosina todennäköisesti jättää, niin jälkimaineen kannalta perestroikan "valkopesu" lienee paikallaan. Entisen suurvallan päämiehen näkökulmasta lienee kuitenkin hienompaa jäädä historiaan miehenä, joka uudisti venäläisyhteiskunnan sen sijaan, että hänet muistettaisiin suurvallan hajoamiseen myötävaikuttaneena kaverina.

Rahan takia Gorba tuota tuskin kuitenkaan ajaa. Hänellä ei elinvuosia ole enää todennäköisesti montaa jäljellä ja jos esimerkiksi jälkeläisten perintöasioita miettii, niin ehkä proputin-linja olisi tehokkaampi ja ennen kaikkea riskittömämäpi. Jälkimaineen takia taas kohtuullisen moni entinen päämies on heti uransa jälkeen tai kuolinhetken lähestyessä pyrkinyt jättämään oman merkkinsä historiaan mm. muistelmien muodossa. Toki mahdollista on aito usko uuteen perestroikaankin, mutta näin länsimaalaisin silmin katsoen esitystapa ei ole ehkä paras mahdollinen. Gorba ei kuitenkaan ole mikään Putinin verivihollinen (vrt. Garri Kasparov tai kumppanit) ja perestroika-termin rasitteena on niin kova historiallinen rasite, että vastaava viesti voisi hieman toisin sanoin upota ehkä paremmin venäläiseen yhteiskuntaan.

Itse olen hieman skeptinen perestroikan jälleentulemisesta. Lopulta tuo politiikka sysäsi liikkeelle sellaisia odottamattomia voimia, jotka lopulta kaatoivat Neuvostoliiton ja ajoivat muun muassa turvallisuuskoneiston sekaisin. Nopealla tahdilla kaatui "ystävällismieliset puskurivaltiot" Itä-Euroopassa, monia strategisia kohteita jäi uusien valtioiden alueelle ja mm. rahoitus armeijalle loppui lähes tyystin. Nyt kun Venäjän politiikka on ajanut aktiivisemmin tämän asian "korjaamista" mm. Krimin valtaamisella, Kirgisian toimiin vaikuttamalla ja eri (kaavailluilla) unioneilla ja liitoilla, niin vaikea on nähdä poliittisen suunnan ottavan askelia tuohon suuntaan. En sano etteikö tuo suunta olisi suotava ja toivottava, vaan että en pidä tätä suuntaa realistisena niin kauan kuin Venäjän johdossa vaikuttaa silovikkeja.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes

Liitteet

  • putin.jpg
    putin.jpg
    38,8 KB · kertaa luettu: 366

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uusin tutkimus sanoo Putlerin nauttivan 86% kannatusta.
http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015052919771886_ul.shtml
Levanda eli tutkimuksen tekijä on edelleen riippumaton Moskovan ajan mukaan.
http://www.themoscowtimes.com/opinion/article/why-the-kremlin-hates-levada-center/480433.html
CNN uutisoi, että Venäjä käyttää liikkuvia krematorioita hävittääkseen kumoilleita sotilaitaan.
http://edition.cnn.com/videos/world/2015/05/26/putin-ukraine-josh-rogin-nr-sot.cnn-ap

Tuo vika tuli todella yllätyksenä, erittäin kekseliästä. Mutta mitään kunnioitus ei ole kaatuneita tai heidän omaisiaan kohtaan. 2/5 voi tosiaan olla taas todellisuutta, ei olisi mielestäni yhtä rankkaa kuin liikkuvat krematoriot.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Viimeinen parantaa myös Venäjän taloutta (tai lähinnä säästää enemmän rahaa silovikeille kähmittäväksi), kun taisteluissa kaatuneiden sotilaiden voidaan ilmoittaa karanneen tai muilla keinoin kadonneen, eikä omaisille tarvitse maksella minkäänlaisia leskeneläkkeitä tms. Jos omaiset alkavat kysellä kaatuneen perään, niin voidaan vielä leimata karkurin sukulaisiksi ja siten valtion turvallisuudelle ja hyvinvoinnille uhaksi. On se vaan ihana paikka tuo meidän itänaapuri.

edit. Huolimatta venäläisestä kansallisuhosta ja toisaalta puna-armeijan hyväksi havaituista kannustuskeinoista, luulisi vainajien hävittämisen ja omaisten jättämisen tyhjän päälle syövän melko pahasti motivaatiota taistella maan puolesta. Yleensä black-ops porukalla on sentään jonkunlainen lupaus siitä että jos käy kylmät niin perheestä kuitenkin huolehditaan. Vennäällä mustataan vainajan muisto ja omaisten kunnia ilmoittamalla että "johonkin se karkasi" ja että tarkempi asioiden selvittely on veljeilyä vihamielisten ulkovaltojen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
edit. Huolimatta venäläisestä kansallisuhosta ja toisaalta puna-armeijan hyväksi havaituista kannustuskeinoista, luulisi vainajien hävittämisen ja omaisten jättämisen tyhjän päälle syövän melko pahasti motivaatiota taistella maan puolesta.

Sitä aloin itsekin ihmettelemään. Varmaan tarvittaessa vielä rintamallekin (osittain varmaan jo tehtykin) voidaan pakottaa sotilaita ja ampua selkään, jos yrittävät karata. Vaikea nähdä, että tälläiset otteet kuitenkin pidemmän päälle mitään erityisen motivoituneita sotilaita ja suurta sotamenestystä tuovat mukanaan. Jonkinlainen raja silläkin on mitä aivopesulla ja pelottelulla voidaan saavuttaa. Tuskin kuitenkaan Putinin klaanin loppu on vielä lähellä, mutta on tämän kuitenkin taas yksi epätoivoinen askel vallassa pysymiseen.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Aika kylmäävää touhua:

Venäläissotilas Ukrainassa: Venäjä on minut hylännyt - Ukrainan sota - Ulkomaat - Helsingin Sanomat

Jos jäät kiinni sinua ei tunnusteta; jos kuolet niin ruumis hävitetään polttamalla. Ihminen ei ole minkään arvoinen naapurin roistovaltiossa.

No onhan tuo ihan ymmärrettävää, Ukraina kuitenkin rajoitti sananvapautta kieltämällä hakaristin ja kommunismin ihannoimisen. Lisäksi Ukrainassa ei saa edes valtiota arvostella ja ne hirvittävät kauhistukset vielä irtisanoutuivat jostain ihmisoikeussopimuksista. Ihan oikein Venäjä kyllä vetää. Mokomat Ukrainan fasistinatsit. Sitä paitsi ei tuo voi olla venäläinen, koska Putin sanoo niin. Ja USA vielä yrittää estää futiksen pelaamisen Venäjällä.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Jos tuon tason propaganda on totta, niin aika kylmää touhua alkaa olemaan. haetaanko tällä nyt oikeasti oikeutusta joukkotuhoaseille?

Ei yllättäisi, vaikka lähiaikoina Venäjä ilmoittaisi ihan virallisestikin olevansa Ukrainassa. Onhan länsikin tämän propagandan mukaan käyttänyt joukkotuhoaseita sisällissodassa, joten eiköhän pari "kunniakasta joukko-osastoa estämästä kansanmurhaa" olisi sen rinnalla pieni juttu.

En kuitenkaan jaksa uskoa siihen, että tällä sisäisellä propagandalla Venäjä pyrkisi oikeuttamaan joukkotuhoaseiden käyttöä. Noissa kun suurin syy pidättäydyä käytöstä johtuu yleensä kansainvälisistä seikoista, joten näinkin puhtaasti "kotimarkkinoille" suuntautuva "asennekasvatus" tuntuisi vähän puuhastelulta. Tosin kuten sanottu, tuossa maassa kaikki on mahdollista ja toiminta ei näytä aina rationaaliselta.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos jäät kiinni sinua ei tunnusteta; jos kuolet niin ruumis hävitetään polttamalla. Ihminen ei ole minkään arvoinen naapurin roistovaltiossa.
Ja jos et pidä turpaasi kiinni, niin omaisille -tässä tapauksessa vaimolle- alkaa tapahtumaan asioita. Tiedot tämmöisistä asioita leviää sotilaiden keskuudessa ja luulisi moraalisesti olevan tuhoisaa.

Jos tuon tason propaganda on totta, niin aika kylmää touhua alkaa olemaan. haetaanko tällä nyt oikeasti oikeutusta joukkotuhoaseille?
Linkki maanpuolustus.net keskusteluun.
Putler ja Co on höpöttänyt ydinaseista ja niiden käytöstä kyllästymiseen asti, joten sillä lailla ei tämä mitään uutta ole. Tärkeä kysymys on, että onko tämä vain netissä vai myös telkkarissa. Idioottilaatikko on se väline, jonka propaganda on merkittävää, jos puhutaan venäläiseen väestöön vaikuttamisesta. Jos tuo on telkussa, niin mitäpä muuta olisi tarkoitus, kuin "normalisoida" ydinaseet. Hei, kaikkihan näitä käyttää... Yksi askel valmistautuessa sotaan?

Ihan järkyttävän tyhminä nuo pitää ihmisiä. Iipot muka toimittaisi rättipäille ydinaseita.
 

Pleksi(t)

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Lisää mielenkiintoisia uutisia Venäjältä. Päivän Hesarissa oli juttua että Moskovassa otetaan käyttöön katupartiot ja häpeätaulut, eli vanha kunnon naapureiden kyttäys tekee paluutaan. Katupartioilla on punaiset nauhat käsissään ja se koostuu tavallisten kansalaisten lisäksi kasakoista ja ex-sotilaista. Tarkoitus on sinänsä hyvä eli siistiä kaupunkia mutta kyllähän tuosta tulee neuvostoaika tai Pohjois-Korea lähinnä mieleen.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi, Liverpool
Mitähän sitä pitäisi tehdä, että pääsisi tuonne Venäjän mustalle listalle? Vasta yksi suomalainen (Hautala) on sinne päässyt, ja on saanut maahantulokiellon. En tajua miksi semmoinen piti juuri Hautalalle antaa ja me muut jäimme ilman. :(
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Häpeätauluja ja katupartioita – Moskova ottaa kovemmat keinot käyttöön kansalaisten valvonnassa - Venäjä - Ulkomaat - Helsingin Sanomat
@Pleksi(t) linkki tähän.

Tuo homma ei ole tuntematonta muualla maailmassa, mutta on yksi huolestuttava piirre. Takana on Putinin puolue eli tuosta voidaan jatkaa kehitystä helposti.

Hautala on ollut varsin kriittinen Venäjän suhteen ja yksi harvoista suomalaisista järjen äänistä, kun muut poliitikkomme pistää lähinnä päätä pensaaseen.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ei yllättäisi, vaikka lähiaikoina Venäjä ilmoittaisi ihan virallisestikin olevansa Ukrainassa. Onhan länsikin tämän propagandan mukaan käyttänyt joukkotuhoaseita sisällissodassa, joten eiköhän pari "kunniakasta joukko-osastoa estämästä kansanmurhaa" olisi sen rinnalla pieni juttu.

En kuitenkaan jaksa uskoa siihen, että tällä sisäisellä propagandalla Venäjä pyrkisi oikeuttamaan joukkotuhoaseiden käyttöä. Noissa kun suurin syy pidättäydyä käytöstä johtuu yleensä kansainvälisistä seikoista, joten näinkin puhtaasti "kotimarkkinoille" suuntautuva "asennekasvatus" tuntuisi vähän puuhastelulta. Tosin kuten sanottu, tuossa maassa kaikki on mahdollista ja toiminta ei näytä aina rationaaliselta.

Itse en ole mikään joukkotuhoase expertti, mutta en kyllä millään usko, että Venäjä tai muutkaan ydinasevaltiot käyttäisivät joukkotuhoaseita muussa kuin ihan viimeisessä tilanteessa tai jos joku muu käyttää heitä vastaan. Vielä sen verran, että jos Venäjä roiskaisisi ydärin Ukrainaan, niin eikös sen jälkeen Venäjän lähialueetkin muuttuisi asumattomaksi, saati sitten Krimi ja Itä-Ukraina?
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Heitetääs nyt ihan täysin hypoteettisena ajatuksena tämmöinen ilmoille, että jos lännen ja Venäjän tilanne luisuisi sotaan, niin mitä ajatuksia/arvauksia palstalaisilla on siitä että missä se käytäisiin ja millainen se olisi? Osallistujamaitahan olisi automaattisesti kymmeniä kuitenkin, koska pelkästään NATO käsittää jo suurimman osan koko Euroopasta + Pohjois-Amerikka.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Ck
Putin&Co ei ole toiminut aina järkevästi näin lännestä katsoen. Heillä taitaa olla järkevyydelle erilaiset mittarit.

@adolf
Haitari on täysmittaisesta kulutussodasta hypridiversioon asti. Kun tarkastellaan resursseja, niin luulusi rajoitetumman version sopivan Kremlin laskelmiin paremmin. (Varaus Kremlin järkevyydelle kuitenkin jätetään.)
 

Morgoth

Jäsen
@Ck
Putin&Co ei ole toiminut aina järkevästi näin lännestä katsoen. Heillä taitaa olla järkevyydelle erilaiset mittarit.

Ottaen huomioon, että kylmän sodan aikanakin ydinaseiden käytöltä välityttiin niin hankala uskoa, että niitä nytkään alettaisiin käyttää. Miksi Venäjä yhtäkkiä alkaisi ydinaseille sotimaan Ukrainassa? Mitä ihmeen sotilaallista tai edes poliittista tavoitetta se ajaisi? Samaa mieltä, että Venäjä johto on sekaisin ja arvaamatonkin, mutta ydinaseideen käyttöön siitä on ihan pirun pitkä matka ja tuo alkaa ole jo hieman hysteeristä hörhöilyä.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@Morgoth
Hysteeristä? Toivottavasti olet oikeassa.Venäjä kuitenkin puhuu jatkuvasti ydinaseista ja siihen jo kiinnitetään huomiota. pari hs linkkiä aiheesta
Brittilehti: Venäjä uhkasi ydinaseilla, jos Nato lisää joukkoja Baltiassa - Venäjä - Ulkomaat - Helsingin Sanomat
Naton pääsihteeri: Venäjän puheet ydinaseista huolestuttavia - Ukrainan sota - Ulkomaat - Helsingin Sanomat
Kaikki järkevät ihmiset tietysti pitävät tuota löysänä höpötyksenä, minä en oikeasti osaa sanoa.

Verkkouutisista Breedlovea lainaten: " Keskustelu ydinaseista ja mahdollisuudesta siirtää ydinaseita tietyille alueille, keskustelu ydinaseiden käytöstä siinä tapauksessa, että asiat eivät suju Krimillä niin kuin pitäisi, se ei ole vastuullisen ydinasevaltion puhetta, sanoo Naton Euroopan-joukkojen komentaja Philip Breedlove." Onko tuohon lisättävää? Eipä juuri.
Nato-kenraali Venäjän uhkauksista: "Tämä ei ole vastuullisen ydinasevaltion puhetta" - Ulkomaat - Verkkouutiset

Neuvostoliitto oli paremmin ennakoitavissa kuin nämä nykyiset päälliköt ja kylmässä sodassa NL piti kiinni jo saavuttamastaan asemasta. Putin taas on korjaamassa 1900-luvun suurinta geopoliittista katastrofia eli NL:n hajoamista.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kyllä se vain aina herää ajatuksia kun noita ydinohjuksia näkee ja niiden käyttämisestä vihjaillaan, että mikä vittu meitä ihmisiä oikein vaivaa? Vastuullinen ydinasevaltio? Mmmm..... hassua.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Itse en ole mikään joukkotuhoase expertti, mutta en kyllä millään usko, että Venäjä tai muutkaan ydinasevaltiot käyttäisivät joukkotuhoaseita muussa kuin ihan viimeisessä tilanteessa tai jos joku muu käyttää heitä vastaan. Vielä sen verran, että jos Venäjä roiskaisisi ydärin Ukrainaan, niin eikös sen jälkeen Venäjän lähialueetkin muuttuisi asumattomaksi, saati sitten Krimi ja Itä-Ukraina?

Itse haen tuossa skenaariota, jossa "vastapuolen" (tässä tapauksessa länsimaiden liittolaisineen) väitetään käyttäneen joukkotuhoaseita osana kolmannen osapuolen (Jemen) sisäisiä levottomuuksia. Jos tuon viestin saa tarpeeksi hyvin myytyä omalle kansalle, ei Ukrainan "vapauttaminen" konventionaalisin asein ole "enää mitään". Toisin sanoen siis vastapuolen keksityllä rikoksella pyrittäisiin oikeuttamaan oma todellinen rikos. En siis tarkoita Venäjän iskevän ydinasein Ukrainaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös