Venäjän nykytilanne

  • 3 443 024
  • 18 373

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
No, kyllä hän minusta aikoinaan ihan aidolta marxisti-leninistiltä vaikutti. Joltain ystävältäni kuulin, että olisi ankaran jääkäriupseeri-isän ikuisesti kapinoiva poika, mutta en tiedä, onko oikeasti näin. Joka tapauksessa absurdi ja surkuteltava ideologinen elämänkaari.

Voit olla ihan oikeassa, minä en tunne Rossia hyvin, joten en omaa mitään kredentiaaleja hänen arvioimisekseen.

Mutta yleisesti ottaen tämä ajattelu tuskin on ihan vierasta suomalaisten entisten kommunistien tai "kommunistien" riveissä, Venäjä on yhä lähellä sydäntä. Toki varmasti myös siten, mitä @Pisin Kääpiö 186cm yllä pohti, eli kyse ei vain Venäjä-ihailusta, vaan periaatteellisesta länsimaisen hapatuksen ja erityisesti USA:n vastustamisesta.
 

Red Machine

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Joltain ystävältäni kuulin, että olisi ankaran jääkäriupseeri-isän ikuisesti kapinoiva poika, mutta en tiedä, onko oikeasti näin.

Helppo uskoa. Näitä 'iskä oli kusipää ja muu maailma saa sen maksaa'- sankareita riittää.

Niljakas tyyppi kuten Kääpiö jo totesi. Tuo Astahov vaikuttaa peruspöljältä. Ramzan Kadyrov taas helvetin pelottavalta, siinä on kaveri ketä en haluaisi tavata. On niillä sakkia tuolla idässä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Tuskin. Koska silloin jorpakossa olisi yhteentörmäyksen takía kaksi konetta. Venäläistä etsintäkalustoa ei ole uutisoitu. Jos taas Putlerin näätäpojat ampui konevanhuksen alas, niin tilanne on eri...
En nyt tietysti ole mikään lentäjä, mutta eiköhän koneen ole mahdollista pudota toisen vaikutuksesta ilman fyysistä kontaktia.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos tarkoitat jotain sähkölaitteiden manipulointia etänä, niin ei tuota vanhaa Antonovia ainakaan ole mahdollista pudottaa tällä tavoin. Sen verran iäkkäästä lentokoneesta on kyse.
Matalalla lentävän AN-2 voisi ehkä pudottaa iso jumbo jättövirtauksillaan (oikea termi hukassa, saa oikoa), mutta ei sekään onnistu matkalentokorkeudelta. Muuta tahallista tapaa en oikein keksi, josta ei jäisi merkkejä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Matalalla lentävän AN-2 voisi ehkä pudottaa iso jumbo jättövirtauksillaan (oikea termi hukassa, saa oikoa), mutta ei sekään onnistu matkalentokorkeudelta. Muuta tahallista tapaa en oikein keksi, josta ei jäisi merkkejä.
60+ vuotiaat lentäjät, yllättävä vaaratilanne heikossa näkyvyydessä jonka seurauksena äkillinen, liian raju väistöliike ja kone tonttiin?

Tahallisuudestahan en sanonut mitään.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
@vilpertti
Mainitsemasi skenaario ei onnistu matkalentokorkeudesta ellei lentäjät ole oikeasti huonoja. Siinä on aikaa ts korkeutta oikoa syöksyt ja kierteet yms. Eli vaikka väistäessä menettäisi koneen hallinnan hetkellisesti, niin se ei olisi koneen turma korkealla.
 

roottori

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
An-2 on yksimoottorinen, kaksitasoinen potkurikone, jolla lennetää melko matalalla näkölentosäännöillä (VFR), sillä koneessa ei ole mittarilentämiseen (IFR) tarkoitettuja varusteita, eli lentokorkeus on luokkaa 300-600m (1 000 - 2 000 jalkaa) maan pinnasta. Itse uskon onnettomuuden syyksi sään aiheuttamaan hallinan menettämiseen. Kone on varsin tuuliherkkä, joten äkkinäinen puhuri tai pilveen lentäminen on tuon hallinnan menettämisen aiheuttanut.

Itselläni on kokemusta matkustajana kyseisestä konetyypistä, kun vielä jokunen vuosi sitten Malmilla vastaava kone majaili.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Tässä on dokumentti, joka sopii useampaan ketjuun. The Soviet Story, jossa sivutaan Venäjän nykytilaakin (ennen 2008) ja on siinä oikeastaan sellaista tekstiä, että olisi voinut luulla sen olevan myöhemminkin tehty. Muukalaisvihamielistä propagandaa, natsitervehdyksiä parlamentissa ja teloitusvideoita. Video käsittelee muilta osin mm. Ukrainan nälänhätää, sosialismin, kansallissosialismin ja kommunismin suhdetta, Neuvostoliiton sotarikoksia ja rikoksia sodan jälkeen ja ennen. Varoituksena, että varsinkin videon alussa on aika raakaa kuvamateriaalia ja vähän muuallakin.
https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=oVZjyyAE-78#t=4386

EDIT: Video Youtubeen The Soviet Story nimiseen dokumenttiin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tulipa katseltua tuo @jalperi linkkaama video. Ilmeisesti minussa kytee vahva ryssäviha ja uskon fasistista propagandaa, sillä dokkari muistutti naapurin valtaklikin yhteneväisyyksistä Natsi-Saksaan. Varsin provosoivaan tapaan tuo dokkari on kirjoitettu, mutta onhan tuossa edes totuuden hiven, kuin vertaa Venäjän valtiollisiin propagandatehtaisiin.

Uskon, että ehdin vielä sodankin elämäni aikana kokemaan. Syy siihen löytyy tuolta idästä, eikä Suomen kuulumisella Natoon, Euraasian Unioniin, Väyrysen opetuslapsiin tai Vapaamuurareihin sitä estä.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Valitsemalla EU:n valitsimme samalla mistä suunnasta rautaa tulee. Euraasian unionin valitsemalla sitä tulisi toisesta suunnasta...
Eiköhän se rauta ja rakkaus olisi tuossakin vaihtoehdossa tullut samasta suunnasta. Toki myöhemmässä vaiheessa sitten vähän toisestakin suunnasta, sekä tämän jälkeen Venäjän doktriiniin tutustuneena olisikin kaunis uusi keinotekoinen talvi saatavilla koko Suomeen.. Mutta spekulointiahan nämä sodasta puhumiset.
 

bebeto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Ylöjärven Ryhti
Eilen (torstaina) tuli YLE Femmalta dokkari joka käsitteli nuorisojärjestö Na(t)sia. Saattaapi olla nähtävissä YLEn netissä jos kiinnostaa. Kovasti tuo meininki muistutti erään valtion jugendia. Dokumentin nimi oli "Putinin suudelma".
 

MustatKortit

Jäsen
Suosikkijoukkue
Joel Pohjanpalo ja Aleksi Mustonen
Eilen (torstaina) tuli YLE Femmalta dokkari joka käsitteli nuorisojärjestö Na(t)sia. Saattaapi olla nähtävissä YLEn netissä jos kiinnostaa. Kovasti tuo meininki muistutti erään valtion jugendia. Dokumentin nimi oli "Putinin suudelma".

Kiitos vinkistä, katselen alta pois.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Torstaina tuli myös dokkari Yle ykköseltä siitä kuinka Venäjä ja N-liitto sitä ennen ovat tehneet kaikkensa ylläpitääkseen ETYKin sopimusta, jossa itänaapurimme sitoutui pidättäytymään voimankäytöstä vastineeksi itäblokin tunnustamista osaksi N-liittoa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Mutta spekulointiahan nämä sodasta puhumiset.
Kun tarkastelee Venäjän toimia kokonaisuutena, niin puolueeton tarkkailija voi helposti sanoa Venäjän valmistautuvan sotaan. Ensin on nuo normaalit diktatuurin edellytykset eli media on hallinnassa ja oppositio kukistettu, vastaan sanojia ei enää ole. Sitten tulee propaganda, joka on jo kovempaa kuin neukkulassa. Yltiöisänmaallisuus ja armeijan ihannointi on perusta ja lännen esittäminen vihollisena, jota on jatkunut koko Putinin vallan ajan, on todellinen sanoma. Tärkeimmän kauppakumppanin demonisointi tuntuu näin länkkärinä omaan jalkaan ampumiselta..Myös wirallinen sanoma on koventunut, viimeksi Suomea muistutettiin Pariisin rauhansopimuksesta hiljattain. Sitten on vielä taloudellinen puoli. Venäjän budjetti on kovasti sotaa käyvän maan budjetin oloinen. Niin suuri osuus siitä menee aseisiin, että muista valtion muista perustehtävistä tingitään kovalla kädellä. Aatteellinen perusta on myös kunnossa. NL:n hajoaminen oli muka katastrofi, euraasian tulliliitto yksi haikailu vanhan perään ja Dugin näyttää suuntaa näihin sameisiin ajatuksiin.
https://www.google.fi/?gws_rd=ssl#q=Aleksandr+Dugin+ haku duginista

Tuolta perustalta on saatu eväät 2 sotaan eli 2008 Georgia ja nyt Ukraina. Puolasta ja Baltiasta tulee viestejä korkealta taholta, että Venäjä on suuri uhka. USA siirtää joukkoja takaisin Eurooppaan ja EU-maiden puolustusbudjetit on muuttaneet kasvu-uralle 20 vuoden kutistumisen jälkeen ml Suomi.

Voi rähinä jäädä tulematta ja toivon ettei tule, mutta jos pitäisi omalla rahalla lyödä vetoa, niin veikkaisin sotaa.
 
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Ehkä olisi pitänyt lisätä hymiö edellisen viestini perään, sillä viljelemäni sarkasmi on näemmä kovin heikkoa satoa tuottavaa.

Kyllä tässä sota liian läheltä vielä nähdään, kuten jo sanoin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Voipi vika olla vastaanottimessa. Silti olisit voinut todistaa, että maalailuni on päin seiniä. Olisi tullut hyvä mieli.
 

SampoHoitaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iltasanomissa kerrankin hyvä kirjoitus Venäjän propagandasta.

Jutusta lainattua:

"Venäjä osaa vedota mestarillisesti venäjänkielisten tunteisiin. Kremlin kanavien toimittajat raportoivat esimerkiksi Ukrainasta täynnä intohimoa ja heillä on toistuvasti tarjolla erilaisia uhritarinoita kärsivistä venäläisistä. Eikä haittaa, vaikka esimerkiksi kertomus Ukrainassa ristiinnaulitusta pikkupojasta paljastuu myöhemmin silkaksi valheeksi: katsoja on jo saanut suuren tunne-elämyksen eikä faktojen korjaus häntä välttämättä enää edes kiinnosta – ja sitä paitsi ”lännen mediahan se vasta valehteleekin” tai ainakin niin venäläiset on lähtökohtaisesti opetettu uskomaan."

Linkki: Kommentti: Valhe on valhe vaikka voissa paistaisi - Ulkomaat - Ilta-Sanomat

Aika hyvin kiteytyy tuossa se, miksi propaganda puree niin tehokkaasti venäjän kielisiin.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Tuossa putinistilaisessa propagandassa on jotain, mikä vetoaa suoraan kansakunnan sieluun. Muuten en ymmärrä tuota valtaa onnistumista tällä alueella. Kun länkkäreiden yhteiskunnissa jää kiinni jatkuvasti kiinni järjestelmällisestä valehtelusta, niin reaktiot on hivenen erilaisia.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Joskus tuntuu, että nämä toimittajat ja kommentoijat eivät halua ajatella terävästi.

Aleksanteri-instituutin tutkimusjohtaja Markku Kangaspuro myöntää, että Venäjän ilmasotaharjoitukset voi tulkita nokitteluna lännen suuntaan, sillä molemmat osapuolet tarkkailevat tiiviisti toistensa sotilaallisia toimia.
-------
Maanpuolustuskorkeakoulun everstiluutnantti Pentti Forsström STT:lle, että ajankohta johtuu Venäjän sisäisistä syistä ja koulutusaikatauluista.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1432779254171.html
Markku on hajulla ja Pentin vastaus on YYA-tasoa.

Venäjällä on uusi doktriini, jossa muiden sotaharjoitukset katsotaan uhaksi. Tämä on heidän tapansa vastata "uhkaan" ja koneiden 2½ suurempi määrä on nokittelua. Ja samalla yksi askel lännen ja Venäjän suhteiden huonontumisessa, sillä Venäjä ei ilmoittanut ennalta vastavedostaan.

edit
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1432695895654?ref=hs-art-lue-seuraavaksi-2
Mainio katsaus HS:ltä harjoituskierteeseen.
 
Viimeksi muokattu:

Juteeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche ja Tappara
Venäjällä on uusi doktriini, jossa muiden sotaharjoitukset katsotaan uhaksi. Tämä on heidän tapansa vastata "uhkaan" ja koneiden 2½ suurempi määrä on nokittelua. Ja samalla yksi askel lännen ja Venäjän suhteiden huonontumisessa, sillä Venäjä ei ilmoittanut ennalta vastavedostaan.

Kuinka kallista tuollaisten isojen sotaharjoitusten järjestäminen on? Onko se niin kallista, että jos länsi päättäisi nyt alkaa yhdessä järjestämään useita sotaharjoituksia joihin Venäjä tietenkin vastaisi kunnon nokituksella, niin lisääntyneellä harjoitusten määrällä olisi mittavia vaikutuksia Venäjän talouteen? Kylmän sodan tyyliin "varusteltaisiin" Venäjä kuilun partaalle.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ei ole niin kallista. Henkilöstö saa palkkansa joka tapauksessa ja polttoaineet tulee omista jalostamoista. Venäjä voi toki hirttäytyä sotilasmenoihin, mutta sotaharjoituksilla ei ole juuri merkitystä siinä.

Yhdessä puolustus- ja turvallisuusmenot kattavat kuitenkin jo yli 30 % federaation budjetin menoista.
http://www.formin.finland.fi/public/default.aspx?contentid=266580&contentlan=1&culture=fi-FI
linkki ulkoasiainministeriö

edit
Gorbatshov varoittaa: Venäjällä toistuu Neuvostoliiton umpikuja – ainoa ratkaisu on uusi perestroika
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-1432782743233.html
Gorban säätiö on mielestäni jäljillä, mutta putinistit ei tällaista petturuutta hyvällä katso. Mielenkiinnolla odotan, että toimiiko oikeuslaitos tässä tapauksessa.
 
Viimeksi muokattu:

Uuhis #97

Jäsen
Suosikkijoukkue
Molomoton TPS, LA Kings, , Newcastle United
Jep, saapa nähdä rupeaako oikeuslaitos puuhaamaan niitä maanpetossyytteitä Gorbaa vastaan mistä oli jo vuosi sitten puhe?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös