Venäjän nykytilanne

  • 3 439 853
  • 18 365

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
No odotellaan mitä ruumiin avauksessa saadaan selville.
Eiköhän sieltä löydy kauko-ohjattava laite, jolla sydän on saatu kohtalokkaasti epätahtiin.
FSB:n asiantuntijat saavat vielä selville, että laitteeseen lähetetyt signaalit ovat tulleet Kiovasta. Tarkoituksena on ollut hankaloittaa Putinin vaalimenestystä.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Ihan aiheellinen katsaus itänaapuriimme ja mm. siihen, mitä "sotatalous" tässä nimenomaisessa tapauksessa tarkoittaa ja miten tunkion huipulla patsasteleva johtoporsaisto ei edelleenkään pelaa mitään suunnitelmallisempaa isoa peliä, vaan räpiköivät ja reagoivat lännen pakotteisiin. Todennäköisesti siellä on edelleen päällä shokki siitä ettei uhkailu kaasutoimitusten hankaloittamisesta tai edes tietoinen Saksan kaasuvarantojen kutistaminen ennen Ukrainan kansanmurhayritelmän aloittamista pakottanut Eurooppaa seuraamaan kansanmurhaa hiljaa vierestä kun Ukraina ei kaatunutkaan kolmessa päivässä.
 

PePo_17

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, KooKoo
Onpahan tyypillistä venäläistä kun pyydetään muita siivoomaan omat jälkensä.
Kyllä. On kyllä uskomattoman saamatonta ja selkärangatonta sakkia. Vanja haluaisi ulkoistaa vallankumouksenkin jonkun muun tekemäksi. Ei tuosta sakista ole minkään tekijäksi. Silti tuntuvat ajattelevan kovin ylevästi itsestään ja tekemisistään.
 

jiihoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoon Blues
Ehkä ainoa keino saada jotain suurempaa liikehdintää Venäjällä aikaan olisi se, että jotain radikaalimpaa, ihmisten hyvinvointiin vaikuttavaa tapahtuisi. Tyyliin lääkkeiden loppuminen tai jotain sellaista. Mutta jos perusmoskovalaisella on katto pään päällä, vähän ruokaa ja rahaa ja niin päin pois, niin ei siinä helposti tule kapinaan lähdettyä. Mielestäni se on ihan inhimillistä ja rationaalista toimintaa, vaikka toki venäläisissä ei täällä Jatkoajassa pitäisi mitään inhimillisiä piirteitä yrittääkään nähdä.
Se radikaalimpi voisi olla täälläkin viime aikoina puhetta herättänyt laaja kauppasaarto Ukrainaa tukevien maiden toimesta. Vaikea kysymys on, että voisiko siihen ottaa myös lääkkeet mukaan vai ei. Joka tapauksessa pakotteiden pitäisi muuttua enemmän puhtaan taloussaarron suuntaan, jotta vaikutus olisi nopeampi. Ja saarron pitäisi kestää niin pitkään, että venäläiset ovat poissa Ukrainasta ja kenties myös Putin pois vallasta. Saarron avulla elämä voisi kurjistua keskivertovenäläisenkin näkökulmasta riittävästi, jotta painostus maan hallinnon toimia ja sotaa vastaan kasvaisi riittävän suureksi muutosten tapahtumiseen.

Tähän kun vielä yhdistettäisiin aseellisen tuen lisääminen Ukrainalle, kasvavat iskut Venäjän sisämaahan infran kannalta tärkeisiin kohteisiin ja Krimin sillan katkaisu vaikkapa Tauruksilla, niin saatettaisiin olla lähellä sodan loppumista.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Vaikea kysymys on, että voisiko siihen ottaa myös lääkkeet mukaan vai ei.
Pitäisi ehdottomasti. Ei tarvitse kuin miettiä, mitä venäläiset tekevät tavallisille ukrainalaisille, niin siinä on turha puhua lääkevientikiellon olevan millään mittarilla epähumaania. Ei lännen tehtävä ole tukea Venäjää, vaan tulkoot toimeen omillaan, kun kerran heillä on omasta mielestään niin helvetin hieno valtio ja toimiva järjestelmä. Muutenkin pitäisi unohtaa kaikki pehmeys tuota roskaläjää kohtaan, vaikka siinä saattaa joku syytönkin kärsiä, koska he itse käyttäytyvät ja toimivat kakkia normeja vastaan. Vähemmän Venäjän puoleltakaan on kuulunut minkäänlaista sympatiaa heidän uhrejaan kohtaan, vaan suurin osa kansasta kannattaa johtoaan, tekivät he mitä kauheuksia tahansa.
 

Kampeaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nyt pitää viimeistään alkaa ottamaan tilanne todesta täällä naurettavassa omahyväisessä pehmeässä mielikuvitusmaailmassa elävässä Euroopassa. Putinin Venäjä ei pysähdy itsestään eikä Äiti-Amerikka ei taas tule pyyhkimään pyllyä.

Homma pitää hoitaa itse, kauppasaarto lopultakin täytäntöön. Aivan ensimmäisenä lääkkeiden, elekrtroniikan ja muun vastaavan myynti loppuun, kaikki sitä mutkankin kautta tekevät henkilökohtaiseen vastuuseen. Ase- ja ammustuotanto ylös kustannuksista välittämättä, Eurooppalaisten asevoimien koordinointi NATOn sisällä vielä entistä paremmaksi.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Aivan ensimmäisenä lääkkeiden, elekrtroniikan ja muun vastaavan myynti loppuun, kaikki sitä mutkankin kautta tekevät henkilökohtaiseen vastuuseen.
Pakotteita kiertäville tai suoraan rikkoville yksilöille kunnolliset rangaistukset, eli vaikkapa se klassinen maanpetturuus nyt alkuun. Sen perseilyn kun saisi loppumaan, niin oltaisiin jo pitkällä.

Lisäksi myös pitäisi pystyä hybridivaikuttamaan muihin paskatunkiota tukeviin maihin ja lyömään ultimaattumia kehiin: jos tuette putlerin touhua, kaikki kauppa- ja muut suhteet katkeaa siihen paikkaan.

Mutta näinhän ei tule ikinä tapahtumaan, koska se oma perse ja hillotolppa on kuitenkin tärkeämpi, eikä mitään uhrauksia tehdä. Siihen, jos johonkin, tämä taistelu hävitään.
 

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Pakotteita kiertäville tai suoraan rikkoville yksilöille kunnolliset rangaistukset, eli vaikkapa se klassinen maanpetturuus nyt alkuun. Sen perseilyn kun saisi loppumaan, niin oltaisiin jo pitkällä.
Suuri osa pakotteiden piiriin kuuluvien tuotteiden päätymiseen Venäjälle kulkee monimutkaisten peiteyritysten tai yritysjärjestelyiden kautta. Venäjä oli ennen Ukrainan sotaa rakentanut määrätietoisesti valtavan lobbausverkoston länteen, jonka häntiä täällä Suomeessa on mm. paavolipposten ja eskoahojen kaltaiset ruplaselkärankaiset poliitikot ja lukuisat pienemmän profiilin poliitikot, joiden avustuksella Venäjä on hankkinut omistukseensa mm. kiinteistöjä strategisten alueiden lähistöltä ja erilaisin keinoin edesauttaneet Kremlin vaikutuspiirissä olevien yritysten perustamista ja toimintaa. Tämän verkon purkaminen ottaa aikansa, mutta se purkautuu päivä päivältä enemmän kuin Kremlin hämähäkit ehtivät sitä kutoa.

Venäjän strategiana oli valjastaa Euroopan maista profiilipoliitikkoja omien valtionyhtiödensä hallituksiin tai muulla tavoin edistämään Kremlin suunnitelmaa alistaa Eurooppa energiariippuvaiseksi Venäjästä. Näitä eri maiden profiilipoliitikkoja ei valittu siksi, että heillä olisi erityistä substanssiosaamista hallitustyöskentelyssä vaan siksi, että saivat samalla näiden verkostot käyttöönsä. Näitä porsaanreikiä mm. pakotteiden piiriin kuuluvien tuotteiden päätymisestä Venäjälle tukitaan niin paljon kuin ehditään ja löydetään. Kaikkea on mahdotonta estää. Ukrainan sota on kulutussotaa ja nykyaikaisessa sodankäynnissä teknologia näyttelee yhä suurempaa roolia kuten tiedetään. Siksi lännessä on alettu tukkimaan sellaisten komponenttien vientiä, joilla on Venäjän aseteollisuuden kannalta elintärkeä merkitys. On turha alkaa käyttämään resurseja siihen, päätyykö joku Oltermannin juustokiekko pietarilaisen perheen aamupalapöytään vaan resurseja kohdistetaan nimenomaan sellaisiin tuotteisiin, joilla on kulutussodan kannalta merkitystä. Edelleen niitä putoaa viemäriverkostoon, mutta yhä tehokkaampia siivilöitä asennetaan yhä nopeammin. Ja kun kyse on kulutussodasta niin pienilläkiin asioilla on osaansa suurempi merkitys.

Samalla on paikallaan muistaa, että Venäjä lähti sotaan melkoiselta etumatkalta länteen. Koko sotaa oli vuosikausia, todennäköisesti jopa vuosikymmeniä suunniteltu ja Venäjä oli mm. sijoittanut lännestä saamiaan energiatuloja kultavarantonsa kasvattamiseen. Tästä syystä lännen on toistaiseksi pakko toimia usealla sektorilla samaan aikaan tukkimalla vientikanavia ja tukemalla Ukrainaa varustein, asein, ammuksin ja taloudellisesti. Kaiken tämän yhteensovittaminen byrokraattisessa lännessä vie aikaa.

Kolmanneksi, lännessä kyllä vallitsee laaja konsensus siitä, että Ukrainan sota määrittelee Euroopan turvallisuuden tulevaisuuden. Vain joitain vuosikymmeniä sitten Eurooppa oli jaettu kahtia. Toinen puoli eli vapaudessa ja toinen puoli ei. Nämä maat, jotka Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen vapautuivat ja liittyivät geopoliittisesti länteen eivät halua lähteä lusimaan uudestaan. Entisen Neuvostoliiton alusmaat muistavat historiansa, se koskettaa siellä edelleen jokaista. Siellä tiedetään mitä venäläinen imperialismi käytännössä tarkoittaa. Ja siksi lännellä ei ole varaa hävitä ja siksi se ei myöskään tule häviämään.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toisen maailman sodan Saksa oli hyvinkin samanlainen kuin tämän päivän Venäjä. Erona on, että tuolloin maailma leimasi myös tavalliset saksalaiset natseiksi ja omaisuudet takavarikkoon kun nyt tavallisia venäläisiä ei saa syyllistää ja olemme oikeusvaltioita, koska kansainväliset sopimukset.

Jos me johonkin kaadumme, niin moderniin länsimaiseen liberalismiin.
Ja tämän varaan se minisika on laskenutkin kaiken, ja rupeaa hyvinkin nyt näyttämään siltä, että ei ole euroopasta, saati yhdysvalloista tähän vastaamaan, vaan näyttää oikein hyvin sopivan, että possun armeija pyyhkii Ukrainan. Nyt meinaan näyttää uutisoinneista päätellen homma olevan menossa siihen, että Ukraina sortuu. Jos ei kokonaa, niin mahdollisesti hyvinkin ratkaisevasti.

En osaa enää oikein itse päätellä, että auttaisiko enää edes se, jos vihdoin länsi saisi jotakin päätöksiä aikaan. Valintana kohta enää on osaalistua sotaan, tai katsoa kun Ukraina häviää ja länsi paskoo housuun.

Olen kovin pettynyt siihen, että tilanne päästettiin tällaiseksi. Enkä siis tarkoita maalata piruja seinälle, mutta viime päivien uutisoinnit näyttävät nyt siltä, että hyvin ei mene.
 
Viimeksi muokattu:

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä on vaikea kysymys. Neuvostoliitossa ja Putinin uudelleenlämmitetyssä versiossa on niin suuria valuvikoja, ettei niistä mitään tule. Ei se tietenkään johdu lähtökohtaisesti genetiikasta, mutta jos kukaan ei luota mihinkään, kehitys on vaikeaa. Negatiivista kansanperinnettä, jos käytetään vähän neutraalimpaa ilmaisua.

Lähimpänä rasismia tässä langassa vaikuttaa usein olevan ne, joilla on aika vähän muutakaan annettavaa. Sellaiset "eheh hehe Igor ei osaa käyttää vessaa" -heitot ei hirveästi edistä juuri mitään, jos ei ole samalla jotain muuta asiaa.
Ihan piruuttaan kysyn, että onko varma ettei ole genetiikassa? Taannoin muistaakseni oli jokin tutkimus, jossa todettiin genetiikalla olevan enemmän vaikutuksia rikoilliseksi ja mulkuksi ajautumisessa, kuin sillä ympäristöllä ja kasvatuksella. Jos näin, niin kyllä silloin voidaan alkaa myös miettimään, että onko kuitenkin geenivirheestä kyse. Ja jos tuo genettiikka on edes vähää ratkaisevassa asemassa, niin mielestäni silloin alkaa olemaan perusteltua myös olla "rasistinen". En siis mene valalle siitä muistanko tämän oikein, mutta spekuloin nyt sillä, että jos näin on, niin miten se silloin vaikuttaisi tuohon rasismin käsitteeseen. Eikö silloin olisi täysin perusteltua inhota/vihata -tai mitä termiä tuossa haluaakin käyttää- sellaista porukkaa, joka geneettisesti on kaikkia inhimillisiä arvoja vastaan toimivia?
Joka tapauksessa juuri nyt ei yksikään venäläinen nauti ainakaan meikäläisen varauksetonta luottamusta, eikä keskimäärinkään kokmeukset ole mitenkään mairittelevia olleet. Kyllä siellä varmaan on ihan tervettäkin jengiä, mutta juuri nyt ei innosta oikein edes ottaa asiasta selvää.

Vähemmistönä se terve kansnoasa kuitenkin näyttää olevan, sillä kyllä järjellä ajatellen siellä jokainen aseen kouraansa saanut lähtisi tässä kohtaa kohti kremliä eikä Ukrainaa, jos siis ei ole päästään sairas.
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL
Nyt pitää viimeistään alkaa ottamaan tilanne todesta täällä naurettavassa omahyväisessä pehmeässä mielikuvitusmaailmassa elävässä Euroopassa. Putinin Venäjä ei pysähdy itsestään eikä Äiti-Amerikka ei taas tule pyyhkimään pyllyä.

Homma pitää hoitaa itse, kauppasaarto lopultakin täytäntöön. Aivan ensimmäisenä lääkkeiden, elekrtroniikan ja muun vastaavan myynti loppuun, kaikki sitä mutkankin kautta tekevät henkilökohtaiseen vastuuseen. Ase- ja ammustuotanto ylös kustannuksista välittämättä, Eurooppalaisten asevoimien koordinointi NATOn sisällä vielä entistä paremmaksi.

Jotain tämän kaltaista. Asiantuntijoiden mukaan olemme historian käännekohdassa, ja hetkessä joka tulee muuttamaan maailmanjärjestystä. Siihen nähden on hämmentävää, miten aneemisia me olemme. Olen toisessa ketjussa tuonut esille, että 1% EU:n bkt:stä olisi noin 200 miljardia dollaria. Tuollaisen summan vuosittain kun omistaisimme tälle asialle, niin Venäjällä ei olisi mahdollisuuksia voittaa. Se ei olisi juurikaan meidän elintasostamme pois. Mutta ei.

EU:n elpymispakettiinkin löytyi 800 miljardia euroa, vaikka voi hyvin vahvasti asettaa kyseenalaiseksi sen, kuinka suurelle osalle tuostakin rahasummasta oli oikea, pakottava ja välitön tarve. Ukrainan tukemisella ja aseistamisella, sekä Venäjän kampittamisella taas olisi aivan huutava ja välitön tarve, ellemme halua että Venäjä valloittaa merkittävän osan Euroopasta. Näköjään vain monelle se on ihan ok, jos näin käy. Aika näyttää, muistaako historiankirjat häpeällä tätä Euroopan munattomuutta.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
On turha alkaa käyttämään resurseja siihen, päätyykö joku Oltermannin juustokiekko pietarilaisen perheen aamupalapöytään
Omasta mielestäni juuri nämä Oltermannit ja muut tulee ehdottomasti saada myös kauppasaarron piriin, lääkkeet mukaan lukien, että saadaan näistä toimista maksimaaliset vaikutukset venäläiseen yhteiskuntaan. Tässä aiempi kirjoitukseni tuolta Venäjä hyökkää Ukrainaan -ketjusta:

Tunkio kun on sotataloudessa ja 6% bkt:sta sekä n. 30% sen kaikista kuluista menee sotimiseen tällä hetkellä niin mielestäni tämä kyky pitää heiltä viedä. Yhteiskunta Venäjällä tulee romahduttaa jos tällä uhkaaminen ei riitä. Kollektiivisen lännen tulee asettaa talouspakotteet aivan maksimiin siis kaikki käyttöön. Sanktiot käytössä oleva ja valvottu täydellinen kauppasaarto ml. lääkkeet voimaan.

Suurin osa kansasta Venäjällä kannattaa tätä kansanmurhaa samalla kun kouluissa vähäsen opetetaan ja näytetään hassuja karttoja Oulun korkeudelta katkaistusta Suomesta. Venäjä näköjään pitää pakottaa muutokseen niin, että se yksinkertaisesti joutuu taputtamaan antautumisen merkiksi, koska muuta vaihtoehtoa ei heillä ole. Tämä olisi sitä paitsi todellinen teko Euroopan tuvallisuuden hyväksi jos tunkiolta vietäisiin kyky rakentaa sotakoneistoaan kuntoon.

Kollektiivisen lännen suuri ongelma on mielestäni se, että minkäänlaisia "nyt muuten riitti" toimenpiteitä ei ole tehty tai edes tällaista mentaliteettia ei ole ilmassa edes tämmöisen valtavan turvallisuusuhan alla.

edit: Aletaan sitten purkamaan kauppasaartoa ja pakotteita asteittain, kun ensin poistuminen Ukrainasta alkaa heille maistumaan...
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
lääkkeet mukaan lukien
En nyt osaa sanoa, että mitä lääkkeitä lännestä venäjälle viedään, mutta kuinka paljon näistäkin päätyy apteekkiin ja kuinka paljon menee suoraan rintamalle? Jos lääkkeitä menee rintamalle, ihan suoraan tuetaan venäjän kykyä käydä sotaa ja se on perseilyä ja suurinta vellihousuilua taas.
 

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Jotain tämän kaltaista. Asiantuntijoiden mukaan olemme historian käännekohdassa, ja hetkessä joka tulee muuttamaan maailmanjärjestystä. Siihen nähden on hämmentävää, miten aneemisia me olemme. Olen toisessa ketjussa tuonut esille, että 1% EU:n bkt:stä olisi noin 200 miljardia dollaria. Tuollaisen summan vuosittain kun omistaisimme tälle asialle, niin Venäjällä ei olisi mahdollisuuksia voittaa. Se ei olisi juurikaan meidän elintasostamme pois. Mutta ei.
Semmosta se on, kun Eurooppa ei edelleenkään halua myöntää olevansa sodassa Venäjän kanssa niin eihän silloin ole ollut suunnitelmaakaan. Kollektiivinen länsi työnsi päänsä pensaaseen, kun tunkio julisti sodan. Voitaisiin itse panostaa enemmän kuten kirjoitit ja toisaalta samalla viedä Venäjältä tätä kykyä eli keinoja on olemassa, mutta poliittista halua ei. Tämä sama ongelma on ollut tuon aseavun kanssa.

edit: lisäyksiä
 
Viimeksi muokattu:

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
En nyt osaa sanoa, että mitä lääkkeitä lännestä venäjälle viedään, mutta kuinka paljon näistäkin päätyy apteekkiin ja kuinka paljon menee suoraan rintamalle? Jos lääkkeitä menee rintamalle, ihan suoraan tuetaan venäjän kykyä käydä sotaa ja se on perseilyä ja suurinta vellihousuilua taas.
Venäjälle viedään syöpälääkkeitä, verenpainelääkkeitä, diabeteslääkkeitä ym ns. humanitäärisistä syistä/sopimuksista johtuen. Nämä on suljettu pois pakotetoimenpiteiden piiriin kuuluvista tuotteista.

Se mikä myös on perseestä, Suomesta viedään edelleen ihmisverta ja verituotteita Venäjälle, toki ei sentään Veripalvelun verta eikä Suomessa luovutettua verta. Joku runkkarifirma tekee silläkin bisnestä. Voi vain arvailla kuinka paljon tuosta verestä päätyy rintamalle paikkaamaan lastenraiskaajien saamia haavoja.

Pakotteethan on pyritty pääsääntöisesti kohdistumaan ravintoketjun yläpäähän ja siksi toistaiseksi lääkkeet ja ruokatarvikkeet on rajattu pois pakotteista. Jos minusta olisi kiinni niin nekin pitäisi olla pakotteiden piirissä.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Iltalehti on otsikoista päätellen aloittanut uuden "Näin naapurissa" -teeman.

Upotuksessa tuo otsikko ei näemmä ole yhtä raflaava kuin itse artikkelissa. Siinä se on muodossa:

Venäläinen putosi 10. kerroksesta - Tältä putoaminen tuntui

 

koukku

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Ei mene Gazpromillakaan hyvin ja se onkin mukavaa kuultavaa. Koko loppukin Eurooppa vaan lopullisesti irti tuostakin paskasta ja toivottavasti mahdollisimman nopeasti.

 

Jonisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
NY Rangers, Kalpa, Україна
Semmosta se on, kun Eurooppa ei edelleenkään halua myöntää olevansa sodassa Venäjän kanssa niin eihän silloin ole ollut suunnitelmaakaan. Kollektiivinen länsi työnsi päänsä pensaaseen, kun tunkio julisti sodan. Voitaisiin itse panostaa enemmän kuten kirjoitit ja toisaalta samalla viedä Venäjältä tätä kykyä eli keinoja on olemassa, mutta poliittista halua ei. Tämä sama ongelma on ollut tuon aseavun kanssa.

edit: lisäyksiä

Niin, mikä nykyisin määritellään rauhaksi, sodaksi tai jotain siltä väliltä. Tarvitseeko sota edes aina kineettistä voimaa? Venäjän vihamielinen vaikuttaminen länsimaihin mennee sitten vielä harmaalle alueelle. Kyber-ja informaatiotilassa tapahtuva sodankäynti ei ainakaan suorasti vie ihmishenkiä, mutta infraan se saattaa tuhoja tehdä. Ja sitten viedä niitä henkiä.

Samaa paskaa eri paketissa, jota eu ja kumppanit ei suostu hyväksymään. Samat keinot käyttöön meidänkin osalta. Toista poskea on kyllä tarjoiltu tarpeeksi kauan. Sori lievä tästä ketjusta ohi menevä japatus.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Niin, mikä nykyisin määritellään rauhaksi, sodaksi tai jotain siltä väliltä. Tarvitseeko sota edes aina kineettistä voimaa? Venäjän vihamielinen vaikuttaminen länsimaihin mennee sitten vielä harmaalle alueelle. Kyber-ja informaatiotilassa tapahtuva sodankäynti ei ainakaan suorasti vie ihmishenkiä, mutta infraan se saattaa tuhoja tehdä. Ja sitten viedä niitä henkiä.

Samaa paskaa eri paketissa, jota eu ja kumppanit ei suostu hyväksymään. Samat keinot käyttöön meidänkin osalta. Toista poskea on kyllä tarjoiltu tarpeeksi kauan. Sori lievä tästä ketjusta ohi menevä japatus.
Jos joku julistaa sinulle sodan niin sodassa olet, halusit tai et. Länsi on nyt kuvitellut, että se voi päänsä pensaaseen työntämällä kuvitella, että se ei ole sodassa tunkion kanssa vaikka sodanjulistus on tehty.

T. tunkio syksy 2022
 

WildCore

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jos länsi ja nato ei halua käydä sotaa Ukrainan alueella venäjää vastaan, niin mahtaakohan käydä niin, että jollain aika välillä joutuvat kumminkin suoraan sotaan venäjän kanssa? Tai onhan sitä jo vihjailtu, että 3-8 vuotta ja sitten mennään. Jos itse olisin päättämässä, niin katsoisin tulevaisuuteen ja antaisin kaiken mitä Ukraina pyytää nyt ettei tarvitsisi myöhemmin katsoa menneisyyteen ja miettiä, että miksei annettu enemmän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös