Venäjän nykytilanne

  • 3 430 544
  • 18 335
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Minä en menisi Venäjälle nyt mistään hinnasta. Enkä kyllä keksi, miksi olisin mennyt aiemminkaan. Ehkä joku pieni idealisti minussa olisi halunnut uskoa, että maa on muuttunut ja siksi olisin voinut mennä, jos mulle olisi tarjottu vaikka jotain todella mielenkiintoista duunia. Mutta tämä siis vuosi sitten, ennen vuotta 2014. Mutta, vitut se maa mitään muuttunut on. Jotkut alueet ehkä, mutta koko maa? Ehei. En keksi mitään syytä, miksi ikinä astuisin jalallanikaan Venäjälle. Lapseni voisin ehkä hakea sieltä pois, jos olisivat niin tyhmiä, että sinne lähtisivät. Ehkä. Kai se vanhempienkin pitää jossain kohtaa opettaa, että teoilla on seuraukset ja niin makaa kuin petaa, joten tilanteesta riippuen, voi olla, että lapset saisivat itse löytää tiensä takaisin kotiin. En kyllä näe, että kumpikaan lapsistani Venäjälle olisi lähdössä, mutta ainahan sitä vanhempia silloin tällöin yllätellään...
Minä olin duunissa Venäjllä 2004-2007, ja kävin vielä muutaman kerran työasioissa tuon jälkeen. Vuonna 2008 Venäjä järjesti sen aggression Georgian kanssa, jonka jälkimainingeissa ilmoitin työpaikalla, että minun osalta Venäjän bisnekset ovat nyt tässä, en halua olla tuossa enää mukana. Jotain pieniä venäjäjuttuja vielä tein Suomesta käsin 2008-2009, mutta siihen loppui se touhu. Minua pidettiin hivenen naiivina ja ikäisekseni ihmeen idealistisena. Mutta ihan oikeasti, noilla main kenen tahansa olisi pitänyt kyetä ymmärtämään, ettei idän karhu ole kesyyntymässä ja demokratisoitumassa sitten pätkän vertaa, vaan touhu menee vuosi vuodelta rumemmaksi. Kuten se sitten lopulta menikin.

Vanhoista venäläisistä kollegoistani monet ovat viime aikoina lähteneet maasta, ja ryhtyneet rakentamaan uutta tulevaisuutta jossakin muualla. Viimeksi muuan entinen alaiseni ja muutenkin mahtava tyyppi oli muuttanut puolisonsa ja lastensa kanssa Saksaan, ja työllistynyt saman organisaation palveluksen siellä. Olin hyvin iloinen ja ylpeä hänen puolestaan, hienoa että ainakin heidän asiansa tuntuvat järjestyneen.

Ymmärrän kyllä hyvin niitä suomalaisia, joille Venäjä tarjosin pitkin 2010-lukua leipäpuun ja mielekästä tekemistä. Jossakin Moskovassa länsimaalaisen ja vaikkapa juuri suomalaisen näköisen ihmisen oli helppo sulkea silmänsä putinistiselta paskalta ja hallinnon vääryyksiltä. Siihen ikään kuin tottuu, ja kun hankaluudet eivät tule omalle kohdalle tai riittävän lähelle, niin työasiat ja tavallisen elämän piiriin kuuluvat jutut toimivat entiseen tapaan. Näin olisi saattanut käydä minullekin, jos olisin ollut vahvasti sitoutettu niihin systeemeihin. Varmaan sitten, jos minulla olisi ollut todella isot tulot kiinni Venäjällä pysymisessä, niin ehkä tuo olisi ollut omiaan hillitsemään idealistisia ajatuksia ja muita jaakobinpaineja.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
KHL-liigahan ei varsinaisesti tarvitse ensimmäistäkään länkkäriä pelaamaan. Kansa joko tietää totuuden tai sitten ei, mutta Venäjällä riittää ihan se, että ilmoitusluontoisena asiana ilmoitetaan, että siellä pelaa jatkossa vain venäläisiä pelaajia, koska he ovat paitsi maailman parhaita, myös kansakunnan etu kokonaisuutena vaatii sen, että venäläistä pääomaa tai osaamista ei jaeta ulkopuolisille. Osa sitten uskoo sen tai ei usko.

Länkkärit luovat illuusiota siitä, että kaikki on hyvin, maa turvallinen ja degeneroituneesta lännestäkin halutaan idän ihmemaahan. IS tietää kertoa, että muutaman tunnin pähkäiltyä 550k tarjous nousi yli miljoonaan. IL kertoili aiemmin, että noin miljoonalla oltiin luokkaa "parhaassa prosentissa" mitä liksaan tulee. Jos tuossa IS:n jutussa on edes puolet totta, kertoo se epätoivosta sainata länkkäreitä. Tuonne on haettu linusomarkien ja kumppanien sijasta nyt suunnilleen ketä vain joustaa edes jollain tavalla mitä moraaliin tulee.

Kaikki "oman tuotteen heikennykset" on helpompi tehdä aalloissa kuin yhtenä jysäyksenä. Pienempi pooli länkkäreitä ja vähemmän terävä kärki, heikompi pohja ja nillitys ties mistä tarkoittavat, että on helpompi todeta uskottavasti venäläisten tai "venäläisen maailman" kiekkoilijoiden olevan ainoita haluttuja. Vaikka tietäisi muiden tietävän että valehtelet, on helpompi valehdella jos on edes jotain tarttumapintaa.

Ei kaikilla ole hintaa vaan kyllä iso osa ihmisistä vetää johonkin sellaisen rajan, että ”tätä en tee vaikka mitä maksettaisiin”.

Kyynisenä paskiaisena haluaisin uskoa, että jokaiselle on hintansa. Ainoa ero on, että tietyissä asioissa monella se hinta on niin epärealistinen, että voi huoletta sanoa "ei koskaan". Mun on helppo sinänsä sanoa, että mistään hinnasta en tukisi Venäjän sotatoimia Ukrainassa. Mutta jos tuossa alkaisi tulla positiivista lukua jossa ensimmäinen numero ei ole nolla ja sen jälkeen tarpeeksi monta nollaa perässä, niin jossain vaiheessa voisi vene kääntyä, oletuksena että mulla olisi myös rehellisesti mahdollista saada ne massit ja nauttia niistä laillisesti. Ja koska tiedän ettei realistisesti ole sellaista tahoa joka voisi maksaa sen monen nollan summan, on helppo sanoa "ei koskaan". Paljonko mulle tarvitsisi tuosta maksaa? Eksaktia summaa en uskalla edes arvioida, oma markkina-arvo on realistisesti niin lähellä nollaa ja moraali sillä tasolla, että ei kukaan luotettava taso mulle lähde mitään tarttumisen arvoista tarjoamaan. Tarpeeksi suuren summan kun tarjoavat, niin moraalisesti voin sitten vaikka tukea tuossa skenaariossa Ukrainaa merkittävämmin kuin mitä paskan jauhamiseni olisi tukenut Venäjää. Noh, miljardi jos napsahtaa ja rahat saisi vielä laillisesti länsimaiseen pankkijärjestelmään, niin voisin vaikka Putinia tukea. Ja huoletta pistää 90% Ukrainan asehankintoihin, siviilien auttamiseen tai vaikka julkaista pamfletin miten roistovaltio kaiken maailman spurguja palkkaa tekemään turhaa työtä sen sijasta, että auttaisi köyhiään saamaan edes päivän ravinnon.

En nyt muista oliko Jääkiekkolehti vai Kiekkolehti, anyways aikanaan kuukausittain julkaistu hokilehti sen viikottaisen sijasta. Tuossa oli säännöllisesti 99 kysymystä kiekkoilijoille ja yhtenä kysymys mistä hinnasta pelaisi Venäjällä. Näppituntumalla ja muistiin varautuen yleisin vastaus oli luokkaa "ei mistään hinnasta" tai joku hassutteluvastaus epärealistisin summin. Siinä vaiheessa kun alkoi napsua realistisia tarjouksia, kummasti löytyi lähtijöitä. Tässä tilanteessa jollekin pelaajalle se on 500k, toiselle miljoona ja toiselle sellainen summa euroja, että kynä jää pöydälle. Siinä kun Broa... Hetkinen, jätetään tuon putinismille sielunsa myyneen henkilön nimi mainitsematta. Silloin kun "kuvitteellinen AB" saa eteen pahvin hänen moraalinsa ylittävälle summalle, on helppoa perustella itselleen että jos itse ei nimeä pistä pahviin, joku muu pistää. Sulle ja mulle se summa olisi luokkaa "eivät tarjoa edes kännissä ja läpällä ja jos tarjoavat, eivät varmasti maksa" ja kynä jäisi pöydälle.

Mutta tämä menee jo sen verran ohi aiheen, että en oikein näe tätä oikeana ketjuna jatkaa aiheesta.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyynisenä paskiaisena haluaisin uskoa, että jokaiselle on hintansa. Ainoa ero on, että tietyissä asioissa monella se hinta on niin epärealistinen, että voi huoletta sanoa "ei koskaan".
Karmein asia, mitä olen kuullut ihmisten tekevän rahasta, on se kun joissakin kehitysmaissa jotkut ovat myyneet omia lapsiaan länsimaisille pedofiileille.

Toki varmasti ovat olleet epätoivoisessa tilanteessa ja toimeentulo oikeasti kyseessä. Silti puistattaa tuollainen ratkaisu.

Tahtoisin myös uskoa, että mm. tuo on yksi sellainen asia, jota monet eivät suostuisi tekemään mistään hinnasta, ei siis sittenkään vaikka 100 maailman rikkainta miestä olisi valmis lahjoittamaan koko omaisuutensa sinulle.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
En tiedä miten monta joukkuettä itäpaskan propagandasarjassa esiintyy, mutta riippumatta siitä onko 20 vai 30 tai jotain muuta, niin kyllä täysin varmasti jokaiseen löytyy vähintään yksi niin vahvasti seteliselkärankainen länkkäri että saadaan maskotiksi pikku tsaarille. Toki nuo luovat sitten mielikuvaa että itäpaskan hyväksyntä olisi jotenkin laajaa, tai ainakin että länkkärien moraalittomuus ja tekopyhyys olisi jotenkin erityisen yleistä, kun kattokaa nyt miten saatiin entisellä kaikkien ulkkarien budjetilla yksi palkkasoturi huijattua porukoihin. Iivanatseille ei tarvitsisi lainkaan propaganda-aseita (kuten toki mitään muitakaan aseita) antaa, mutta ei nämä yksittäiset ruplanvuolijat sinänsä vaikuta naapurin paariastatukseen, samaa pohjoiskoreaa se on silti. Samaan tyyliin kuin P-K:nkaan statusta tuskin ihmeemmin nosti vaikka siellä kävi oikein NBA tähti (Rodman) hymyilemässä iloisesti diktaattorin kanssa.

Vahva luotto saa kyllä olla länkkärillä että hänen välinearvonsa jämäneukkulan propagandakoneistossa on niin suuri että palkka maksetaan mukisematta ja muutenkin hyvinvoinnista pidetään huolta. Veikkaisin että entisestä itäblokista, ts. alkuperäisestä kansojen vankilasta pois päässeistä valtioista kotoisin olevien pelaajien kohdalla riskit itäpaskassa ovat vielä moninkertaiset verrattuna jonkin kanukkiin, saati jenkkiin. Itäpaska kun on toitottanut kansalleen päättymättömältä kasetilta suollostaan degeneratsilännestä ja n-liiton pettureista niin tiedä vaikka joku vähälahjaisempi epävaltion alamainen ottaisi tosissaan ja kävisi kurmoottamaan suuren ja mahtavan pettänyttä latvialaista tai slovakkia. Palkanmaksu on toki sitten sellainen juttu että normaaleinakin aikoina melko siinä ja tässä, ehkä maksetaan jos muistetaan ja jos kukaan ei keksi vetää välistä.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Länkkärit luovat illuusiota siitä, että kaikki on hyvin, maa turvallinen ja degeneroituneesta lännestäkin halutaan idän ihmemaahan. IS tietää kertoa, että muutaman tunnin pähkäiltyä 550k tarjous nousi yli miljoonaan. IL kertoili aiemmin, että noin miljoonalla oltiin luokkaa "parhaassa prosentissa" mitä liksaan tulee. Jos tuossa IS:n jutussa on edes puolet totta, kertoo se epätoivosta sainata länkkäreitä. Tuonne on haettu linusomarkien ja kumppanien sijasta nyt suunnilleen ketä vain joustaa edes jollain tavalla mitä moraaliin tulee.

Mä taas koen tämän nimenomaan päinvastoin: ei ole mitään pakkoa, eikä enää tarvita mitään illuusioita mihinkään suuntaan. En usko sekuntiakaan, että perusvenäläinen on haltioitunut nähdessään jonkun ”AB:n” kurvailevan viikset vipattaen kentällä kaksi kertaa kovemmalla liksalla kuin huomattavasti tasokkaampi pelaaja koodinimellä ”LO”. Varsinkaan, kun samaan aikaan maassa perusduunarin elintaso pikkuhiljaa tippuu, länkkäriketjuravintolat ovat vaihtuneet paikallisiin hometunkioihin ja työmatkaan käytettävään autoon ei oikein meinaa kohta enää löytää varaosiakaan.

Miksi ihmeessä venäläiset maksaisivat 2-3 x suurempia palkkoja aiempaa huonommille pelaajille? Koska eivät ymmärrä talousasioita? Koska pitää näyttää omalle kansalle, että kyllä on länkkäripelaajilla kiinnostusta tulla tänne? Ei niillä parhaimmilla kuitenkaan, mutta ehkä parillakymmenellä muulla. Ja kuvittelevat, että kansa ei pelaajien tasoeroa huomaa?

Kysymys ei nähdäkseni ole lainkaan venäläisten epätoivosta, vaan länkkäreiden typeryydestä ja ahneudesta. Tällä samalla pelikirjalla on pelattu eri valtioiden sisäpuolellakin ja nyt täälläkin ollaan ihan ihmeissään, kun venäläiset omistavatkin sitä ja tätä strategisesti tärkeillä alueilla. Ihan sattumaako se on ollut? Ei tietenkään ole, vaan osa suurempaa suunnitelmaa.

Ongelma on siinä, että edelleenkin ihmiset pitävät Venäjää ja venäläisiä typeryksinä tai itseään ainakin heitä fiksumpina. Tämä on se suurin virhe ja se tulee kostautumaan. Venäjä on maa, missä lakia tulkitaan, miten halutaan. Tänään laki sanoo yhtä, huomenna toista ja siinä välissä kukaan ei tiedä, mitä se laki oikeasti sanoo, mutta ”täällä on ollut käytäntönä toimia näin”. Joskus kaikesta selviää rahalla, joskus joku mitätön rikkomus on maailmanloppu. Esimerkkinä vaikkapa Brittney Griner. Hän teki ison virheen pakatessaan hasis-öljynsä tai mitkä lie mukaansa ja saa oikeasti syyttää itseään huolimattomuudesta ja typeryydestä. Toisaalta, Venäjän viranomaiset olisivat hyvinkin helposti voineet katsoa asian läpi sormiensa, koska niin on varmasti vastaavissa tapauksissa tehty aiemminkin ja olisi voitu nytkin tehdä. Mutta eivät nyt tehneet niin. "Koska lakia pitää aina noudattaa". Vaikka kaikki hyvin tiedämme, ettei lakia aina noudateta. Pidän mahdollisena, että Griner on hyvinkin saanut tuoda öljynsä aiemmilla kerroillaan ja kuvitteli, että sama meininki pätee edelleen. Mutta nyt vastassa olikin ihan uusi pallopeli. Hänestä haluttiin tehdä varoittava esimerkki ja näyttää hyvin vahvasti siltä, että myös kaupankäynnin väline. Ei Venäjää kiinnosta pätkän vertaa hänen mitätön rikoksensa tai hän ihmisenä. Hänhän on ollut urheilusankari ja hän on kohta vuosikymmenen rampannut maassa pelaamassa. Rahan takia ja varmaan olosuhteetkin ovat olleet ihan jees, kun on kerran aina uudelleen palannut. Kunnes sitten yhtenä päivänä matka tyssäsi lentokentälle. Venäjällä. Kotimaassaan pääsi kuitenkin tullikoirien yms. läpi, vaikka lentokentillä taitaa olla eri lait käytössä kuin muuten osavaltiossa ja huumeista tai niiksi luetelluista aineista ei oikein lentokentillä pidetä. Haistaako kukaan muu tässä pahasti palaneen käryä? Itse olen sitä mieltä, että Griner oli typerys ja maksaa siitä nyt hintaa. Mutta näin tapahtuu, koska Venäjä oikein erikseen haluaa sen hinnan hänellä maksattaa. Ja kysymys kuuluu, että miksi?

Sen lisäksi, että pelaajat ovat myyneet sielunsa, on hyvin mahdollista, että ovat myyneet myös ruumiinsa. Mikään aiempi ei enää päde Venäjällä. Sääntöjä ei ole. Venäläistä ei voiteta heidän omassa pelissään heidän omalla maaperällään. Kuka on niin tyhmä, että edes kuvittelee sellaista? Kuka on niin tyhmä, ettei tajua olevansa vain pelkkä pelinappula, joka ei merkitse Venäjälle lopulta mitään? Kuka on niin tyhmä, että lähtee Venäjälle nyt ja suorastaan kerjää verta nenästään? Venäjälle lähteminen juuri nyt on kuin heittäytyisi vapaaseen pudotukseen. Omiin silmiini vaikuttaa siltä, että ihmiset eivät edelleenkään ymmärrä, mistä on kysymys. Kuten me hyvin tiedämme, Venäjällä ihmishenki ei ole minkään arvoinen. Ja kuitenkin sillä on arvoa: jonkun loppuelämä on arvokas vaihdannan väline. Kuka on niin idiootti, että altistaa oman elämänsä sille? Ilmeisen moni.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri - Zervuska Haidis
Miksi ihmeessä venäläiset maksaisivat 2-3 x suurempia palkkoja aiempaa huonommille pelaajille? Koska eivät ymmärrä talousasioita? Koska pitää näyttää omalle kansalle, että kyllä on länkkäripelaajilla kiinnostusta tulla tänne? Ei niillä parhaimmilla kuitenkaan, mutta ehkä parillakymmenellä muulla. Ja kuvittelevat, että kansa ei pelaajien tasoeroa huomaa?
Ansiokas kirjoitus jälleen palstasiskolta, kiitos siitä! Sen lisämausteen tähän soppaan lykkään, että vielä toistaiseksi ei ole tietoa miten USA & CAN suhtautuvat muutenkin jo melko tiukkoihin työlupa-asioihinsa koskien venäläisiä työntekijöitä? Osa heistä ei ole uskaltautunut Venäjälle sarjatauon aikana ollenkaan, osa on siellä "panttivankina", osaa työnnetään armeijaan jne. mutta kokonaan on vielä selvittämättä tuleeko Venäjän pakotteiden myötä lisää karttukylpyä NHL-joukkueiden emämailta... Jos näin kävisi niin KHL olisi varmasti vaihtoehto vähintäänkin keski- ja alakastin pelaajille joilla ei ole sen pinkka nk. kunnossa?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: BOL

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ansiokas kirjoitus jälleen palstasiskolta, kiitos siitä! Sen lisämausteen tähän soppaan lykkään, että vielä toistaiseksi ei ole tietoa miten USA & CAN suhtautuvat muutenkin jo melko tiukkoihin työlupa-asioihinsa koskien venäläisiä työntekijöitä? Osa heistä ei ole uskaltautunut Venäjälle sarjatauon aikana ollenkaan, osa on siellä "panttivankina", osaa työnnetään armeijaan jne. mutta kokonaan on vielä selvittämättä tuleeko Venäjän pakotteiden myötä lisää karttukylpyä NHL-joukkueiden emämailta... Jos näin kävisi niin KHL olisi varmasti vaihtoehto vähintäänkin keski- ja alakastin pelaajille joilla ei ole sen pinkka nk. kunnossa?

En usko, että USA&CAN päässä tulee olemaan ongelmia työluvan saamisen kanssa, koska seurat tuovat valtioiden kassaan paljon rahaa. Paljon suurempi ongelma on se, että näitä venäläisiä pelaajia etsitään kissojen ja koirien kanssa nyt yhtäkkiä asepalvelukseen, kun yhtäkkiä yhdellä sun toisella armeijaa ei olekaan hoidettu kunnialla alta pois. Vaikka aiemmin ei mitään ongelmia ollutkaan. NHL-seurat eivät voi tehdä muuta kuin odotella ja toivoa parasta. Rahalla voi selvitä monestakin asiasta, mutta sittenhän se on periksiantamista kiristäjille.

It´s a whole different ball game now.
 

Spitfire

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, SJS
Vai ei istu presidentti venäläiseen suuhun… miksei suoraan Tsaari tai diktaattori. Tollainen hallitsija on aika kuiva.

10 sentin matkaviivoitin lienee osuvin.

Eikös tuo voisi samantien olla jotain samanlaista kuin Idi Aminilla aikoinaan:

"Hänen korkeutensa, Elinikäinen presidentti, Sotamarsalkka Al Hadji Tri. Idi Amin, VC, DSO, MC, Kaikkien maan eläinten ja merten kalojen herra, Brittiläisen imperiumin valloittaja Afrikassa yleisesti ja etenkin Ugandassa Toisen maailmansodan sankari Skotlannin viimeinen kuningas"
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Meduza tehny kyselyn sodan suosiosta

Kyselyyn vastanneista 30 prosenttia kannattaa taistelujen lopettamista ja 57 prosenttia jatkamista. Vastaajista 13 prosenttia ei osannut sanoa kantaansa.
Median kulutustottumukset vaikuttavat kyselyn mukaan myös asenteisiin. Aktiivisista internetin käytäjistä 48 prosenttia kannattaa sodan lopettamista ja 35 prosenttia jatkamista. Television katsojista 68 prosenttia haluaa taistelujen jatkuvan ja 22 prosenttia päättyvän
 

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Jälleen yksi kysely, joka kertoo Venäjän kansan seisovan tämän veljeskansan murhaamisen takana.

Nuorissa on tuon perusteella jossain määrin kuitenkin toivoa. Vanhemmissa ikäluokissa näyttää olevan selkeää kaipuuta Stalinin ajan kultakauteen...
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Nuorissa on tuon perusteella jossain määrin kuitenkin toivoa. Vanhemmissa ikäluokissa näyttää olevan selkeää kaipuuta Stalinin ajan kultakauteen...
Eikä vanhempi väki ole sitä porukkaa keitä tällaisiin denatsifikaatio-operaatioihin lähetettäisiin, niin hyvähän se on heilutella itäpaskan natsilippuja ja vakuutella uskollisuuttaan suurelle pienelle tsaarille.
 

Individual

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Suomi, KTP
Matkustus rajoillamme vapautuu, mutta onko nyt oikea aika matkustaa Venäjälle? Jos haluaa boikotoida Venäjää, se on jokaisen oma eettinen ratkaisu sen jälkeen, kun valtio on määrännyt rajaliikenteen kulusta, sanoo Itä-Suomen yliopiston matkailuliiketoiminnan professori Juho Pesonen. Hän ymmärtää myös heitä, jotka menevät Venäjälle halvemman polttoaineen perässä. 30 euroa suuntaan, toiseen voi näkyä perheen ruokapöydässä. Imatran Kylpylän vt. toimitusjohtaja Harri Hirvelä ei ole puolestaan käännyttämässä venäläisiä turisteja ovelta, vaan heiltä saa majapaikan myös itäturistit, jos Suomen valtio jälleen kerran katsoo, että venäläisillä se vapaa tulo tänne on. Nuijamaan rajanylityspaikalla sijaitsevan Laplandia Marketin kauppias Mohamad Darwich ei taas halua, että poliitiikkaa ja tavallisten kansalaisten elämää sotketaan toisiinsa, eikä Venäjän "tavallisia kansalaisia" tulisi rankaista siitä, mitä päättäjät ovat tehneet.

Että semmoista, eli kuten Kaakosta ponnistaneena olen huomannut, niin raha puhuu itärajan läheisyydessä ja monelle yrittäjälle ja instanssille kelpaa vielä ruplat, tai veriruplat. Se Venäjän rahalle perustuva yritystoiminta on, ei too big to fall, mutta aikamoinen himmeli kuitenkin. Tuskin se hetkessä muuttuu, jos ollenkaan, kun ei moraaliseikat paljoa tuo leipää pöytään.

 
Viimeksi muokattu:

msg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sopimustekninen verovelka
En usko että tuntisin empatiaa, jos joku polttoainetta itärajan takaa hakeva päätyisi roistovaltion pamputtajamiliisin pidättämäksi pidemmäksikin aikaa.
 
Yhdysvalloissa esitetään kartellin muodostamista venäläisen öljyn ostajille: näin saataisiin öljyn hintaa alas ja inflaatiota kuriin.

Ja tietysti lovea Venäjän talouteen.

Tässä tuore uutinen:
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Nyt jos raja aukeaa niin sanotusti, niin jännä on tosiaan nähdä minkälainen ryntäys tässä rajan pinnassa nähdään. Voisi kuvitella, että ostajilla on ainakin kiinnostusta hakea rajan toiselta puolen loppuneita tuotteita, kuten varaosia autoihin. Samoin elektroniikka pitäisi olla vähintään kaiken järjen mukaan halvempaa, mikäli saat vaihdettua valuuttaa.

Toinen kysymys onkin, tulisiko kauppiaden myydä näitä?
 

Kälvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Nyt jos raja aukeaa niin sanotusti, niin jännä on tosiaan nähdä minkälainen ryntäys tässä rajan pinnassa nähdään. Voisi kuvitella, että ostajilla on ainakin kiinnostusta hakea rajan toiselta puolen loppuneita tuotteita, kuten varaosia autoihin. Samoin elektroniikka pitäisi olla vähintään kaiken järjen mukaan halvempaa, mikäli saat vaihdettua valuuttaa.

Toinen kysymys onkin, tulisiko kauppiaden myydä näitä?
Saa korjata jos olen väärässä, mutta eikös käytännössä venäläisten pidä vaihtaa ensin ruplat euroiksi että ostosreissu Suomessa onnistuu? Venäläiset maksu- ja luottokortit ovat sanktioiden piirissä. Ainakaan Forex ei tällä hetkellä käy kauppaa Venäjän ruplalla ja Venäjällä itsessään on sallittua ainoastaan ulkomaisen valuutan vaihtaminen rupliksi.
 

anthax

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Saa korjata jos olen väärässä, mutta eikös käytännössä venäläisten pidä vaihtaa ensin ruplat euroiksi että ostosreissu Suomessa onnistuu? Venäläiset maksu- ja luottokortit ovat sanktioiden piirissä. Ainakaan Forex ei tällä hetkellä käy kauppaa Venäjän ruplalla ja Venäjällä itsessään on sallittua ainoastaan ulkomaisen valuutan vaihtaminen rupliksi.

Joo näinhän se on. Juuri yksi päivä Motonetissä todistin isojen seteleiden paluuta, kun itänaapuri haki kahta kaikuluotainta ilmeisesti. Tätä juuri mietin, että mitä kautta suurin osa saa vaihdettua järkevästi rahaa
Näitäkin keinoja lienee olemassa, muutenhan tänne ei ilmesty ketään ostamaan mitään.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Saa korjata jos olen väärässä, mutta eikös käytännössä venäläisten pidä vaihtaa ensin ruplat euroiksi että ostosreissu Suomessa onnistuu? Venäläiset maksu- ja luottokortit ovat sanktioiden piirissä. Ainakaan Forex ei tällä hetkellä käy kauppaa Venäjän ruplalla ja Venäjällä itsessään on sallittua ainoastaan ulkomaisen valuutan vaihtaminen rupliksi.


Tuossa YLE.n jutussa kerrottu venäläisten mahdollisuuksista maksaa ostoksia. Käytännössä vaihtoehtona on käteinen, ja Suomessa esim. Forex ei vaihda ruplia tällä hetkellä. Eli ruplat on pitänyt vaihtaa euroihin Venäjällä. Tai sitten pitää olla euroja valmiiksi helmassa, mikä on ihan mahdollista.

*Helmassa piti olla jemmassa.
 
Viimeksi muokattu:

OLLI58

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Olen tässä jutellut suomessa asuvan venäläisen tutun kanssa, niin kuulemma pienet tavaraäärät Venäjälle (=alle € 300,-) onnistuu mutta isompien tullaus on ongelma.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
En usko että tuntisin empatiaa, jos joku polttoainetta itärajan takaa hakeva päätyisi roistovaltion pamputtajamiliisin pidättämäksi pidemmäksikin aikaa.
Vähän samat ajatukset. Nämä rajan takaa tehdyt tankkaamiset vaan koetaan jonkinlaisena perusoikeutena. Ei ne sitä ole. Rauhan aikana rajan yli suhaaminen kumpaankin suuntaan kulutusreissuille on ihan jees, mutta nyt me olemme erikoisoperaatiossa mukana.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Joo näinhän se on. Juuri yksi päivä Motonetissä todistin isojen seteleiden paluuta, kun itänaapuri haki kahta kaikuluotainta ilmeisesti. Tätä juuri mietin, että mitä kautta suurin osa saa vaihdettua järkevästi rahaa
Näitäkin keinoja lienee olemassa, muutenhan tänne ei ilmesty ketään ostamaan mitään.
Eikö niillä usein ole tili jossain Kazakstanissa tms?
 

skode

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Joo näinhän se on. Juuri yksi päivä Motonetissä todistin isojen seteleiden paluuta, kun itänaapuri haki kahta kaikuluotainta ilmeisesti. Tätä juuri mietin, että mitä kautta suurin osa saa vaihdettua järkevästi rahaa
Näitäkin keinoja lienee olemassa, muutenhan tänne ei ilmesty ketään ostamaan mitään.

Eihän se ole kuin että vaihtaa? Siis Venäjän puolella. Kyllä ne vaihtaa siellä ruplia ihan normaalisti länsivaluutaksi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös