Venäjän nykytilanne

  • 3 439 787
  • 18 365

C.Orr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menneisyyden kahleista vapaa Jokerit
Mitä tapahtuu Naton ja koko länsimaailman yhtenäisyydelle, jos Trump tulee uudelleen valituksi? Ei ole mikään salaisuus, että Venäjä tietenkin haluaa sitä, että Trumpista tulee uudelleen presidentti. Ja sekään myöskään ei ole mikään salaisuus, että Venäjä aktiivisesti yrittää murentaa tuota länsimaailman yhtenäisyyttä sisältä päin tukemalla kaikenlaisia populistiöyhöttäjiä ja levittämällä kaikenlaista disinformaatiota.
Venäjä on kuin virus joka pommittaa jatkuvasti immuunipuolustustamme. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että pidämme huolen siitä, että vastustuskykymme on riittävän vahva. Venäjän keinot tunnistetaan nykyään yhä paremmin ja niitä vastaan on luotu erilaisia työkaluja. Yhtenä esimerkkinä Helsingissä sijaitseva Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus, jonka tavoitteena on edistää ymmärrystä valtiollisten tai ei-valtiollisten toimijoiden hybridivaikuttamisesta sekä hybridiuhkien torjunnasta. Hybridikeskuksen toimintaa osallistuu mm. Suomi, Ruotsi, Norja, Yhdysvallat, Ranska, Saksa, Britannia, Espanja, Puola, Viro, Latvia ja Liettua. Käytännössä hybridikeskuksen antennit on osoitettu itään.

Tiivis maiden välinen yhteistyö on kuin rokote, joka estää Venäjä-viruksen vakavimpien tautimuotojen ilmaantumisen. Venäjälle tämä hybridikeskuksen täsmärokote on ollut sen perustamisesta lähtien punainen vaate. Jopa siinä määrin, että propag... ulkoministeri Lavrov on todennut , että "olisi iloinen jos Venäjä kutsuttaisiin mukaan keskuksen toimintaan". Kertonee kaiken oleellisen Venäjän subjektiivisesta käsityksestä itsestään. Kukapa päästäisi pukkia kaalimaan vartijaksi.

Venäjälle hybridisodankäynti on kustannustehokas tapa horjuttaa läntisiä sivistys- ja oikeusvaltioita. Valtiojohtoiset trollitehtaat syytävät vuorokauden ympäri valeuutisia verkkoon kuten myös valtiolinen media. Joskin niiden teho on hiipumaan päin, Venäjällä vain 42% kansasta luottaa valtionsa sanomalehtien, television ja radion tuottamiin uutisiin. Luku on kauniisti sanottuna huolestuttava. Venäjän kannalta.



 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Venäjä on kuin virus joka pommittaa jatkuvasti immuunipuolustustamme.
Lännen pitäisi antaa takaisin vastalääkettä. Esim faktoja eliitin omistuksista ja varoista lännessä sikäläiseen someen. Eli yrittää horjuttaa Venäjän vakautta. Valehteluun ei kuitenkaan kannata lähteä, kuten Venäjä tekee.
--------
Arvoin Ukrainan ketjun ja tämän välillä, pistän tänne.
Meikäläinen asiantuntija pitää Venäjän joukkoja riittämättöminä kunnon höökimiseen. Mielestäni on osittain oikeassa. Minusta höökiminen kyllä onnistuisi teknisen ylivoiman avulla, mutta miehitykseen tarvitaan lisää eli reservien kutsumista palvelukseen. Siitä ei ole näkynyt uutisia.

Laina artikkelista: "Ukrainaan hyökkääminen ei oikeastaan edistä sitä Venäjän päämäärää, joka on Ukrainan pitäminen Venäjän vaikutuspiirissä. Siinä tulee vain enemmän vastareaktiota Ukrainan ja lännen puolelta."
Evp Juhani ohittaa tässä yhden faktan eli Venäjä hävisi jo tämän souls and minds kampailun. Pro-russiat on vähentyneet 2014 50% nykyiseen 10%. Työkalupakissa on jäljellä horjuttamista ja sotilastekniikkaa. Ja sotilastekniikka on kohta pois laskuista Ukraian vahvistumisen takia. Aikaa käyttää valloitussotaa on tämän kuun loppuun.

Lainaa: "Jos Kiovaan mennään, silloin mennään kaupunkitaisteluun, joka vaatii ihan järkyttävät määrät joukkoja, jos vertaa maastossa etenemiseen, Pihlajamaa sanoo."
Entäs jos ongelma ratkaistaan piirittämällä? Ilman ruokaa ja lämpöä tulee talvella tukalat olot erinomaisen äkkiä.

Laina: "Minskin sopimuksen toimeenpano saattaa Karin mukaan olla yksi poliittinen ratkaisu konfliktiin, mutta Ukrainalle se voi lopulta olla mahdoton hyväksyä, vaikka sopimus vuonna 2015 allekirjoitettiinkin."
Pitäisi olla jo selvää, että Ukraina ei ole hyväksymässä Minskin sopimusta. Eikä taida olla tarpeeksi hyvä edes Kremlille, kun eivät ole pyrkineet täyttämään ehtoja. Kunnon slaavilainen sopimus, jota kumpikaan ei aijo noudattaa. Taannoinen pres Niinistön haikailu sopparin perään pyrki naurattamaan...
------
Marcon on juttelemassa tänään Moskovassa. Kuulemma haluaa historiallista sopimusta. Mitä meinaa antaa, jotta saa sopimuksen? Sillä on sisäpoliittisia paineita näyttää hyvältä. Olen hiukan huolestunut, että rupeaa sooloilemaan..

edit
"Hän kertoo, että Venäjän puolustusministeriö on kerännyt operaatiota varten sopimussotilaita eri puolilta Venäjää, koska varusmiehiä ei saa lähettää taistelualueelle.
– Se on siis vihje. Venäjän sotilasjohto painostanut aiemmin varusmiehiä allekirjoittamaan sopimuksia. Tällaisilla uutisilla on tapana tihkua julkisuuteen. Näin kävi vuonna 2014, Massicot sanoo."

Osoittaakseen uskottavaa painetta Ukrainan rajalla, Putin tekee hyvää työtä. Sopimussotilaiden värvääminen maksaa, joten ihan kevyseti ei päätöstä tehdä.
--
Katselin juuri CNN ja yksi asiantuntija perusteli jäätävän hyvin, miksi Putin ei pitäisi höökiä. Läntisestä näkökulmasta.
 
Viimeksi muokattu:

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Entäs jos ongelma ratkaistaan piirittämällä? Ilman ruokaa ja lämpöä tulee talvella tukalat olot erinomaisen äkkiä.

Mediumissa oli viikko sitten juttua miten ja mistä Venäjä hyökkää, niin jutussahan todettiin että Venäjä ei kaupunkeihin lähde sotimaan, koska se tietää niiden vain hidastavan operaativisia joukkoja. Eli panssari- ja mekanisoidut osastot menevät vain kaupungeista ohi, enintään tuhoten alueella olevia Ukrainan asevoimien varikkoja. Perässä tulee sitten muut joukot, joiden tehtävänä on piirittää kaupungit ja katkaista niihin sähköt, vesi ja ruokahuolto. Tuon homman voi tehdä vaikka reserviläiset aataminaikuisella varustuksella mitä on myös OSINT-lähteissä näkynyt, mutta todennäköisesti siinä ison vastuun kantaa Rosgvardija joka hoitaa miehityksen myös. Se terävin ammattikärki parhailla varusteilla taistelee kenttäarmeijaa vastaan eikä kävele kuin hölmöt sisään. Eiköhän Groznyin katastrofista ole opiksi otettu.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit





Piti ottaa puheeksi ytimet. Vieläpä omituisessa yhteydessä. Ukraina ei Natoon pääse ennen kuin rauhansopimus on allekirjoitettu ja rajat vahvistettu. Joten puhe on tarkoitettu kotimaisesksi propagandaksi tai elää jossain kummallisessa rinnakkaistodellisuudessa.
----
Uutisoinnit kertoo joidenkin venäläisten joukkojen siirtyvän lähtöalueilla lähelle rajaa.
 
Viimeksi muokattu:

Morgoth

Jäsen
Katselin juuri CNN ja yksi asiantuntija perusteli jäätävän hyvin, miksi Putin ei pitäisi höökiä. Läntisestä näkökulmasta.
Kuten olet itsekin sanonut niin tämä kulminoituu kokeeko Putin oikeasti olevansa jonkinlainen "Ukrainan vapauttaja" ja millaista tietoa lähipiiri syöttää Putinille. Itseäni olen ruvennut epäilemään, että varsinaista sota ei tule. Venäjä haluaa näyttää voimaa ja luoda painetta, mutta sehän on sinällään turhaa show'ta. Homman voisi tehdä matalammalla profiililla ja aloittaa vain höökiminen ja antaa tekojen puhua.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Sako
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Kuten olet itsekin sanonut niin tämä kulminoituu kokeeko Putin oikeasti olevansa jonkinlainen "Ukrainan vapauttaja" ja millaista tietoa lähipiiri syöttää Putinille. Itseäni olen ruvennut epäilemään, että varsinaista sota ei tule. Venäjä haluaa näyttää voimaa ja luoda painetta, mutta sehän on sinällään turhaa show'ta. Homman voisi tehdä matalammalla profiililla ja aloittaa vain höökiminen ja antaa tekojen puhua.
Jos Putin onnistuu pääsemään jonkinlaiseen laihaankin sopuun Ukrainaan liittyen ja vetäytymään sodalla uhkaamisesta, niin tämä voi olla hänelle isoin saavutettavissa oleva voitto ilman tolkuttomia riskejä. Avoimen sodan aikaansaaminen on Putinille vaarallinen juttu monestakin syystä, ja eskaloituessaan laajemmaksi yhteenotoksi Venäjä on sekä sotilaallisesti että taloudellisesti liian heikoilla.

Ydinaseita Venäjällä toki on, mutta niiden käyttämisessä ei ole mitään mieltä, koska Venäjälle käy siinä tapauksessa itselleenkin varmuudella hyvin huonosti. Ydinaseiden käytöstä täysin riippumatta, laajasti eskaloituneeseen sotaan ryhtyneelle Putinille tuskin jäisi mahdollisuutta nauttia varastamistaan miljardeista, ja jälkipolvet muistelisivat häntä sotansa hävinneenä tsaarina. Tällaista riskiä Putin ei tietenkään ota, eikä iso rähinä lännen kanssa ole Venäjälle mikään oikea vaihtoehto. Jos tällainen kuitenkin tulisi eteen, niin Putin on paljon pahemmin sekaisin kuin miltä on tähän saakka näyttänyt, tai sitten hän ja hänen hallintonsa kokevat olevansa todella ahtaalla. Sekin on hyvä kysymys, kuinka paljon Putin ja hänen koplansa uskovat omiin satuihinsa.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Itseäni olen ruvennut epäilemään, että varsinaista sota ei tule. Venäjä haluaa näyttää voimaa ja luoda painetta, mutta sehän on sinällään turhaa show'ta.
Ei ole turhaa. Jos sotaa ei tule, niin Putin menettää kasvonsa ja suomeksi se tarkoittaa, että hänen sanomisillaan on selkeästi vähemmän painoarvoa kuin aikaisemmin. Iso paha karhu osoittautuu piipittäväksi hiireksi.

Tuohon epäilykseesi on helppo yhtyä, koska isompi höökiminen selkeästi vaarantaa Putinin aseman. Mutta voiko oikea suurvalta perääntyä tämän mesoamisen jälkeen? Mitä Putinin saamaan tietoon tulee, niin ei se enää muutu. Avustaja on kohta entinen, jos jutut kääntyy päälaelleen yhtä äkkiä. Avustajat tietysti kertoo asekuljetuksista Ukrainaan, mutta ne on jalkaväen kevyttä aseistusta. Huomioiko putte tätä kynnyksen nousemista? Sotilaallisesti Venejä on edelleen törkeän ylivoimainen.

Macronin arvio puten henkisestä tilasta olisi mielenkiintoinen lukea.
Homman voisi tehdä matalammalla profiililla ja aloittaa vain höökiminen ja antaa tekojen puhua.
Lännen hajanaisuus ja aikaisempi taipuminen, Merkelin eläköityminen, Bidenin vaikeudet, kaasukiristys eli energian hinta koko Euroopassa, brexit, mitä muuta? Ennakkoon katseltuna Venäjän taktinen asema oli vahva. Miksi ei yrittäisi ensin uhkailuja eli hidasta joukkojenkeskitystä? Ilmaiseksi tavoitteisiin ja sitten vaatimaan lisää. Minä en olisi ollut varma lännen jämäkyydestä, jos joku olisi viime kesänä esitellyt skenaarion. Kun kiristys epäonnistuu, niin jäljellä on edelleen höökiminen. Ainoa, mikä on yllättänyt silovikit, on aseilmasilta Kiovaan.

Ydinaseiden käytöstä täysin riippumatta
Yhden ainoan ydinaseen poksauttaminen on Putinin poliittisen tarun loppu. Sen jälkeen suuren osan maailmaa päämäärä on Putinin syrjäyttäminen, koska muumit on poistuneet laaksosta.

Sodan eskaloituminen on vaara, mutta Putler tietää sen olevan avustettu itsemurha. Sen verran on toitottanut pelkäävän Natoa. Joten eskaloitumisen välttäminen on sekä lännen että Venäjän yhteinen intressi. Länsi sen on selvästi kertonut ilmoittamalla, että joukkoja ei Ukrainaan lähetetä. Ilmoitus on uskottava koska ydinaseet.

edit
Vedetään pois kun harjootukset loppuu 20. päivä. Lehdistösihteeri toppuuttelee, ettei pidä paikkaansa.

Sinänsä tyhjä ilmoitus, koska sota alkaa tuolloin, jos on alkaakseen. Toisaalta on se vetäytymistä Belaruksesta, jos joukot on Ukrainassa.

Heräsi kysymys, että milloin Puola lisää valmiutta? Onko tullut uutisia vastaan?
 
Viimeksi muokattu:

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Macronia vedätetään. Twitteristä poimittua: "Macron says Russia, Ukraine both committed to Minsk accords"
Muistutus sopparista MTV Tällainen on Minskin sopimus

Kumpikaan osapuoli ei halua toteuttaa sopimusta. Venäjälle se on liian vähän ja poistaisi pienet vihreät miehet novorussiasta, Ukraina ei halua antaa vääntösauvaa Venäjälle asioihinsa. Mutta molemmille turvallinen aihe keskustella, tulosta ei luvassa. Jos ihme tapahtuisi ja Venäjä pistäisi pykälät täytäntöön, niin syyt löytyy Venäjän sisäisestä tilanteesta. Koko ajan on jäämässä Krimi vaille ratkaisua.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Koko ajan on jäämässä Krimi vaille ratkaisua.

Johan se on ratkaistu. Ainakin meidän elinaikamme on osa Venäjää.

Se saksalainen upseeri sanoi siitä totuuden, vaikkei olisi saanut sanoa. Marin teki saman tempun, tottahan sekin on ettei Suomi liity Natoon (ainakaan Marin pääministerinä). Mutta sitäkään ei olisi saanut sanoa, vaikka kaikki tietää todeksi. Biden vielä kolmantena siihen joukkoon, joka sanoi totuuden Venäjästä, mutta ei ehkä olisi saanut sanoa.
 

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Koko ajan on jäämässä Krimi vaille ratkaisua.
Meikäläisen veikkaus: Putin nokittaa ja nokittaa ja kiristää tilannetta, todellinen tavoite on, että koko maailma hyväksyy, että Krimi on osa Venäjää, pakotteet poistetaan, elämä jatkuu normaalisti. Kaikilla on samanlainen maailmankartta.

Ovat kyllästyneet olemaan hylkiöitä lännen silmissä.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Meikäläisen veikkaus: Putin nokittaa ja nokittaa ja kiristää tilannetta, todellinen tavoite on, että koko maailma hyväksyy, että Krimi on osa Venäjää, pakotteet poistetaan, elämä jatkuu normaalisti. Kaikilla on samanlainen maailmankartta.
Krimin tunnustaminen voisi olla sellainen toimi, joka antaisi Putinille kotirintamalla riittävän voiton, että hän voisi vetäytyä esiintyen voittajana. Tähän on kuitenkin erittäin pitkä matka, sillä edes Kiina ei ole tunnustanut Krimiä osaksi Venäjää.

Kiina tukee Venäjää vain opportunistisista syistä. Nykyisessä jännittyneessä tilanteessa Yhdysvaltain huomio keskittyy Kiinan sijasta Eurooppaan. Lisäksi Kiina saa solmittua edullisia energiasopimuksia Venäjän kanssa, koska Venäjän vaihtoehdot ovat vähissä. Kiinalle win-win tilanne.

Sen sijaan tilanteen eskaloituminen sodaksi, saati sodan laajentuminen Ukrainan ulkopuolelle, ei todennäköisesti palvele Kiinan taloudellisia ja poliittisia intressejä. Tämä tekee pelin Venäjälle entistä vaarallisemmaksi. Jos ainoa ohut selkänoja, eli Kiina, poistuu Venäjän takaa, se on aidoissa ongelmissa.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Sen sijaan tilanteen eskaloituminen sodaksi, saati sodan laajentuminen Ukrainan ulkopuolelle, ei todennäköisesti palvele Kiinan taloudellisia ja poliittisia intressejä. Tämä tekee pelin Venäjälle entistä vaarallisemmaksi. Jos ainoa ohut selkänoja, eli Kiina, poistuu Venäjän takaa, se on aidoissa ongelmissa.
Näin olen minäkin puntaroinut. Putin ja Xi ovat diktaattoreita ja pelimiehiä, ja noudattelevat tällaisten tyyppien logiikkaa. Satavarmaa on, ettei kumpikaan luota toiseensa pätkän vertaa, mutta yhteistyötä voidaan hetkessä tehdä ja toista tukea, jos se palvelee tärkeämpiä päämääriä. Kiinan talous ja voimavarat eivät ole yhden tai kahden jalan varassa, eikä Kiina ole millään tavalla riippuvainen Venäjästä. Jos taas Venäjältä loppuu Kiinan tuki, varsinkin silloin kun fossiilisten raaka-aineiden Venäjälle tuomat tulovirrat käyvät ehtymään, niin viimeistään silloin Putinin meiningillä johdettu Venäjä on isoissa vaikeuksissa. Muitakin reittejä on Venäjän putinilaisen romahdukseen. Siinä missä Kiina voi kohdata epäonnea tai tehdä virhearvioita monessakin asiassa, Venäjän reppu ei kestä paljoakaan lisäkuormaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Erikoisia aikoja elellään kun naapurin pikkuhitler (lähinnä siis fyysisen koon puolesta) lupaa ydinsotaa jos neukkujen oikeuksia lähdetään liikaa kyseenalaistamaan. Vaikka on miten kotirintamalle tarkoitettu tuo sekopäisin keuhkoaminen, niin siinä on väkisin riskinsä. Jossain vaiheessa saattaa tulla eteen tilanne että naapurinkin kortteja katsotaan, mahdollisesti piankin jos itäisellä maailman perseellä ei Ukrainan valloitus ole paraatimarssi ja lännestä virtaa maahan kalustoa mikä pitää naapurillamme nenän poskella. Venäläisvapauttajien muu kuin "nopea voitokas sota" ei ole tuossa maassa hyväksyttyä selittää muulla kuin sillä että oikeasti soditaan NATOa vastaan ja sittenhän saattaa joku Putikan juttuja tosissaan kuunnellut kysyä että jokoa lentää ydinkärjet kohti Washingtonia.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Putin antoi ymmärtää Macronin tapaamisessa, että Ukrainan NATO:n jäsenyys on valtava sotilaallinen riski (jopa seuraavan maailmansodan syttymiselle). Tavallaan Putin esiintyy tässä omassa logiikassaan venäläisille ja muillekin maailmansodan estäjänä. Hän luo kuvaa missä hän estää hinnalla millä hyvänsä NATO:n "vastuuttoman/laittoman" laajenemisen.

Nyt alkaa olla se viimeinen hetki todistaa venäläisille ja muillekin, että NATO:n laajeneminen ei ole uhka. Tätä voisi yrittää vaikka tarjoamalla Venäjälle jonkunlaiset "turvataakuut", mitä on myös vaadittu. Turvatakuut voisi olla mahdollista rakentaa eräänlaisella vastavuoroisella hyökkäämättömyys sopimuksella NATO:n ja Venäjän välillä. Sopimus ei kuitenkaan estäisi NATO:n laajenemista, jos itsenäinen valtio haluaa siihen liittyä. Sopimukseen tulisi kuitenkin lisäys, että uuden NATO:n jäsenen ollessa toisen merkittävän ydinasevaltion naapurissa, se pidettäisiin joukkotuhoaseista vapaana alueena. Tämä viimeinen lisäys olisi merkittävä myönnytys Venäjälle, mutta samalla veisi ainakin julkisia perusteita NATO:n laajenemisen vastustamiselta. Perusteluksi käy myös ydinasemahtien keskinäisten jännitteiden liennyttäminen ja tuskin kovin moni NATO:n jäsenkään joukkotuhoaseita mieluusti haluaa maaperälleen.

Tarjoamalla Venäjälle pyydettyjä turvatakuita ja vetämällä joukkotuhoaseita uusista jäsenmaista käyvisivät perusteet sodalle entistä heikommiksi. Voisi ehkä puhua jopa mediapelin voitosta. Mitä huonommat perusteet sodalle ovat sitä huonommin kotirintama siihen uskoo sitä vaikeampi siihen on lähteä. Paras este sodalle on saada sotaan menevä kansa sotaa vastaan.

Ydinaseita Venäjällä toki on, mutta niiden käyttämisessä ei ole mitään mieltä, koska Venäjälle käy siinä tapauksessa itselleenkin varmuudella hyvin huonosti.
Venäjällä on valitettavasti ihan hirveä sotilaallinen arsenaali ja varsinkin ydinaseiden kehittelyyn on ilmeisesti panostettu. Itselläni ei ole ihan selvää käsitystä missä tällä hetkellä mennään erilaisten sähkölaitteita hajoittavan EMP pulssiaseiden kanssa, mutta se voisi olla jopa yksi Putinille tarjottu vaihtoehto sodassa. Teoriassa jos tällaisen aseen säteilyhaitat on saatu jotenkin kohtuullisiksi voisi pienen ydinaseen räjäyttämistä yläilmakehässä käyttää EMP pulssin luomiseen ja pimentää vihollisen tekniikan. Ydinaseen käytöllä olisi monta vaikutusta ja tarkoitusta, mutta käytön jälkeen huomio ja pelot nousevat uusiin ulottuvuuksiin.

Joitain vuosia sitten USA;n asiantuntija Peter Vincent Pry kommentoi ydinaseen käyttöä:

”Ensimmäinen valtio, joka käyttää ydinaseita – vaikka se olisi Pohjois-Korean tai Iranin kaltainen roistovaltio – tulee välittömästi pelätyimmäksi tai uskottavimmaksi ydinvallaksi maailmassa, ja ehkä hallitsevaksi tekijäksi uudessa maailmanjärjestyksessä.”

 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Hyviä ehdotuksia ylempänä. Omaan silmään vain näyttää siltä, että Venäjälle ei riitä mikään muu kuin saada Ukraina takaisin omaan imperialistiseen piiriinsä, kävi se sitten sotimalla tai diplomaattisin keinoin. Ja se ei sovi länteen katsoville ukrainalaisille ja Yhdysvallat, onneksi, ovat tätä ukrainalaisten tahtotilaa kunnioittaneet ja tukeneet, siinä missä Euroopasta on kuulunut säröääniä.

Toivottavasti olen väärässä, ja Venäjälle riittäisi tuollaiset turvatakuut. En vain jaksa enää uskoa tähän. Kahden viikon päästä ollaan todennäköisesti viisaampia.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Nyt alkaa olla se viimeinen hetki todistaa venäläisille ja muillekin, että NATO:n laajeneminen ei ole uhka.
Nato on uhka niin kauan Putinille, kun joku Venäjän etupiiriin hamuama kuuluu siihen.
Tarjoamalla Venäjälle pyydettyjä turvatakuita ja vetämällä joukkotuhoaseita uusista jäsenmaista käyvisivät perusteet sodalle entistä heikommiksi.
Turvatakuut on Naton jakaminen 2 kastin maiksi. Itä-Eurooppa ei taida suostua. Mitkä juokkotuhoaseet ja mistä maasta?
 

Tshekki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
Kiinan talous ja voimavarat eivät ole yhden tai kahden jalan varassa, eikä Kiina ole millään tavalla riippuvainen Venäjästä. Jos taas Venäjältä loppuu Kiinan tuki, varsinkin silloin kun fossiilisten raaka-aineiden Venäjälle tuomat tulovirrat käyvät ehtymään, niin viimeistään silloin Putinin meiningillä johdettu Venäjä on isoissa vaikeuksissa. Muitakin reittejä on Venäjän putinilaisen romahdukseen. Siinä missä Kiina voi kohdata epäonnea tai tehdä virhearvioita monessakin asiassa, Venäjän reppu ei kestä paljoakaan lisäkuormaa.

Toisaalta niin kauan kun Kiina ei ole maailman kiistaton ykkös supervalta, niin en näe kauhean montaa nähtävissä olevaa skenaariota, jossa Kiinan kannattaisi laittaa välit poikki Venäjän kanssa. Varsinkaan jos se voisi edes pienellä todennäköisyydellä johtaa Venäjällä sellaiseen kehityskulkuun, joka tekisi Venäjästä länsimaisen demokratian tai edes jotain lähelle sellaista.
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Nato on uhka niin kauan Putinille, kun joku Venäjän etupiiriin hamuama kuuluu siihen.
Jos Putin on väärässä ja jakaa väärää informaatiota, niin silloin se pitäisi tuoda julki ja osoittaa vääräksi. Venäjän kansan mielipiteellä on kuitenkin merkitystä myös Putinin päätöksiin, vaikka ei hän kansaa aina kauheasti kuuntele.
Turvatakuut on Naton jakaminen 2 kastin maiksi. Itä-Eurooppa ei taida suostua. Mitkä juokkotuhoaseet ja mistä maasta?
Turvatakuilla yritettäisiin ensisijaisesti välttää NATO:n ja Venäjän keskinäistä sotaa (hyökkäystä), joka jo nyt on erittäin tärkeää. Tilanne ei sinällään muuttuisi, mutta siitä olisi ehkä selkeämmin sovittu. Itä-Euroopan mailla olisi edelleen oikeus hakea NATO:n jäseneksi, mutta esim. Venäjän naapureihin ei sijoitettaisi NATO:n joukkotuhoaseita, mikä varmasti vähentäisi jännitteitä näissä maissa. Nytkään kuten itsekin havainnollistit ei kaikissa NATO maissa ole mm. ydinaseita eli tässä suhteessa uudet itäiset jäsenet eivät olisi merkittävä poikkeus.
 

Sako

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Jos Putin on väärässä ja jakaa väärää informaatiota, niin silloin se pitäisi tuoda julki ja osoittaa vääräksi. Venäjän kansan mielipiteellä on kuitenkin merkitystä myös Putinin päätöksiin, vaikka ei hän kansaa aina kauheasti kuuntele.
Miten teet sen Venäjällä? Kaikki merkittävä tiedonvälitys on Kremlin hallussa ja se suoltaa propagandaa. Some-toimittajat on äkkiä ulkomaisen agentin -statuksella, jos kirjoittaa väärällä nuotilla.
Turvatakuilla yritettäisiin ensisijaisesti välttää NATO:n ja Venäjän keskinäistä sotaa (hyökkäystä), joka jo nyt on erittäin tärkeää.
Kukaan lännestä ei ole hyökkäämässä Venäjälle. Mitään uhkaa ei ole. Joten ainoa, joka tarvitsee turvatakuita on länsi ja länteen haluavat maat kuten Ukraina. Niitä ei ole edes pyydetty, koska Naton puolustuskyvyn uskotaan riittävän. Ukraina ei kuulu 5. artikalan suojaan tai edes EU:hun, joten se saa mahdollisessa sodassa selvitä aseavun kanssa. Moneen kertaan on ilmoitettu, että Nato-maat ei lähetä taistelujoukkoja Ukrainaan ml USA. Nato-joukkoja on tällä hetkellä Mustaltamereltä Itämerelle n 15.000. Saksassa on enemmän. Pelkääkö Venäjä oikeasti muutamaa sinne tänne ripoteltua ukkoa?
Venäjän naapureihin ei sijoitettaisi NATO:n joukkotuhoaseita,
Tietääkseni tällaista ei ole suunniteltu rauhan aikana. Sattuneesta syystä USA haluaa pitää ytimet tiukasti omassa kontrollissa.
 

Kalikka

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa
Katsoin eilen Netflixistä "Munich - The Edge of War"-elokuvan. Siinä oltiin 2. maailmansotaa edeltävässä ajassa, jolloin Hitler halusi lisää elintilaa ja vaati itselleen sudeettialuetta. Oli kuin olisi katsonut uutisia jonkun historiafiltterin läpi.
 

Morgoth

Jäsen
”Ensimmäinen valtio, joka käyttää ydinaseita – vaikka se olisi Pohjois-Korean tai Iranin kaltainen roistovaltio – tulee välittömästi pelätyimmäksi tai uskottavimmaksi ydinvallaksi maailmassa, ja ehkä hallitsevaksi tekijäksi uudessa maailmanjärjestyksessä.”
Kuvitellaan, että Putin muuttuisi sekopäisen häikeilemättömäksi ja päättäisi aloittaa hyökkäyksen Ukrainaan tehostamalla sitä parilla taktisella ydinohjuksella Ukrainan joukkoja kohtaan niin mikäköhän olisi vastareaktio. Hieman hankala USA/Ranskan/Brittien olisi siihen edes taktisilla ydinaseilla vastata, koska eskaloitumisen uhka ydinsodaksi Venäjän kanssa olisi todellinen. Tuollaiset EMPit sun muut luultavasti menevät jo vähän samaan kategoriaan strategisten ydinaseiden kanssa joita tuskin on mahdollista käyttää enää "rajatusti".

Toki maailmalta tuskin myötätuntoa tulisi mistään suunnasta taktista nukettajaa kohtaan ja strategista nukettajaa kohtaan taas olisi ihan sama millaisia fiiliksiä olisi.

Pienet ydinaseet maat eivät kuitenkin johda niin pakottaviin tapahtumaketjuihin kuin vaikkapa USA vs. Venäjä jossa molemmat pystyvät tuhoamaan toisensa täysin, kun esim. P-Korea vain yksittäisiä kaupunkeja.
 

tomageeni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Canadiens, Suomi, finska nhl spelarna
Kuvitellaan, että Putin muuttuisi sekopäisen häikeilemättömäksi ja päättäisi aloittaa hyökkäyksen Ukrainaan tehostamalla sitä parilla taktisella ydinohjuksella Ukrainan joukkoja kohtaan niin mikäköhän olisi vastareaktio.
Ei tuohon oikein voimatoimin voisi vastata koska riskit olisivat niin isot. Venäjän ongelma tässä skenaariossa olisi se, että sillä hetkellä kun näin tapahtuisi se yhdistäisi Kiinan, Yhdysvallat ja itseasiassa kaikki maailman valtiot (lukuunottamatta omia vähäisiä satelliittejaan) yhteiseen rintamaan ydinsodan estämiseksi ja Putinin kampeamiseksi vallasta.
 
Uskooko kukaan, ettei Venäjä hyökkää Ukrainaan. Minä uskon. Sitä varten sillä on Valko-Venäjä ja eversti Lukasenka. Venäjähän on toistanut , ettei se hyökkää Ukrainaan, mutta missään ei ole sanottu, etteikö Valko-Venäjä voisi hyökätä Ukrainaan. Tukena siellä sitten saattaisi olla tunnuksettomia vapaaehtoisia Venäjältä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös