Niin ei vielä. Jos Trump tulee valituksi uudelleen, niin jokin sen suuntainen kehityskulku on täyttä realismia.USA ei ole diktatuuri.
Niin ei vielä. Jos Trump tulee valituksi uudelleen, niin jokin sen suuntainen kehityskulku on täyttä realismia.USA ei ole diktatuuri.
Venäjä on kuin virus joka pommittaa jatkuvasti immuunipuolustustamme. Siksi onkin ensiarvoisen tärkeää, että pidämme huolen siitä, että vastustuskykymme on riittävän vahva. Venäjän keinot tunnistetaan nykyään yhä paremmin ja niitä vastaan on luotu erilaisia työkaluja. Yhtenä esimerkkinä Helsingissä sijaitseva Euroopan hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus, jonka tavoitteena on edistää ymmärrystä valtiollisten tai ei-valtiollisten toimijoiden hybridivaikuttamisesta sekä hybridiuhkien torjunnasta. Hybridikeskuksen toimintaa osallistuu mm. Suomi, Ruotsi, Norja, Yhdysvallat, Ranska, Saksa, Britannia, Espanja, Puola, Viro, Latvia ja Liettua. Käytännössä hybridikeskuksen antennit on osoitettu itään.Mitä tapahtuu Naton ja koko länsimaailman yhtenäisyydelle, jos Trump tulee uudelleen valituksi? Ei ole mikään salaisuus, että Venäjä tietenkin haluaa sitä, että Trumpista tulee uudelleen presidentti. Ja sekään myöskään ei ole mikään salaisuus, että Venäjä aktiivisesti yrittää murentaa tuota länsimaailman yhtenäisyyttä sisältä päin tukemalla kaikenlaisia populistiöyhöttäjiä ja levittämällä kaikenlaista disinformaatiota.
Lännen pitäisi antaa takaisin vastalääkettä. Esim faktoja eliitin omistuksista ja varoista lännessä sikäläiseen someen. Eli yrittää horjuttaa Venäjän vakautta. Valehteluun ei kuitenkaan kannata lähteä, kuten Venäjä tekee.Venäjä on kuin virus joka pommittaa jatkuvasti immuunipuolustustamme.
Entäs jos ongelma ratkaistaan piirittämällä? Ilman ruokaa ja lämpöä tulee talvella tukalat olot erinomaisen äkkiä.
Kuten olet itsekin sanonut niin tämä kulminoituu kokeeko Putin oikeasti olevansa jonkinlainen "Ukrainan vapauttaja" ja millaista tietoa lähipiiri syöttää Putinille. Itseäni olen ruvennut epäilemään, että varsinaista sota ei tule. Venäjä haluaa näyttää voimaa ja luoda painetta, mutta sehän on sinällään turhaa show'ta. Homman voisi tehdä matalammalla profiililla ja aloittaa vain höökiminen ja antaa tekojen puhua.Katselin juuri CNN ja yksi asiantuntija perusteli jäätävän hyvin, miksi Putin ei pitäisi höökiä. Läntisestä näkökulmasta.
Jos Putin onnistuu pääsemään jonkinlaiseen laihaankin sopuun Ukrainaan liittyen ja vetäytymään sodalla uhkaamisesta, niin tämä voi olla hänelle isoin saavutettavissa oleva voitto ilman tolkuttomia riskejä. Avoimen sodan aikaansaaminen on Putinille vaarallinen juttu monestakin syystä, ja eskaloituessaan laajemmaksi yhteenotoksi Venäjä on sekä sotilaallisesti että taloudellisesti liian heikoilla.Kuten olet itsekin sanonut niin tämä kulminoituu kokeeko Putin oikeasti olevansa jonkinlainen "Ukrainan vapauttaja" ja millaista tietoa lähipiiri syöttää Putinille. Itseäni olen ruvennut epäilemään, että varsinaista sota ei tule. Venäjä haluaa näyttää voimaa ja luoda painetta, mutta sehän on sinällään turhaa show'ta. Homman voisi tehdä matalammalla profiililla ja aloittaa vain höökiminen ja antaa tekojen puhua.
Ei ole turhaa. Jos sotaa ei tule, niin Putin menettää kasvonsa ja suomeksi se tarkoittaa, että hänen sanomisillaan on selkeästi vähemmän painoarvoa kuin aikaisemmin. Iso paha karhu osoittautuu piipittäväksi hiireksi.Itseäni olen ruvennut epäilemään, että varsinaista sota ei tule. Venäjä haluaa näyttää voimaa ja luoda painetta, mutta sehän on sinällään turhaa show'ta.
Lännen hajanaisuus ja aikaisempi taipuminen, Merkelin eläköityminen, Bidenin vaikeudet, kaasukiristys eli energian hinta koko Euroopassa, brexit, mitä muuta? Ennakkoon katseltuna Venäjän taktinen asema oli vahva. Miksi ei yrittäisi ensin uhkailuja eli hidasta joukkojenkeskitystä? Ilmaiseksi tavoitteisiin ja sitten vaatimaan lisää. Minä en olisi ollut varma lännen jämäkyydestä, jos joku olisi viime kesänä esitellyt skenaarion. Kun kiristys epäonnistuu, niin jäljellä on edelleen höökiminen. Ainoa, mikä on yllättänyt silovikit, on aseilmasilta Kiovaan.Homman voisi tehdä matalammalla profiililla ja aloittaa vain höökiminen ja antaa tekojen puhua.
Yhden ainoan ydinaseen poksauttaminen on Putinin poliittisen tarun loppu. Sen jälkeen suuren osan maailmaa päämäärä on Putinin syrjäyttäminen, koska muumit on poistuneet laaksosta.Ydinaseiden käytöstä täysin riippumatta
Koko ajan on jäämässä Krimi vaille ratkaisua.
Meikäläisen veikkaus: Putin nokittaa ja nokittaa ja kiristää tilannetta, todellinen tavoite on, että koko maailma hyväksyy, että Krimi on osa Venäjää, pakotteet poistetaan, elämä jatkuu normaalisti. Kaikilla on samanlainen maailmankartta.Koko ajan on jäämässä Krimi vaille ratkaisua.
Krimin tunnustaminen voisi olla sellainen toimi, joka antaisi Putinille kotirintamalla riittävän voiton, että hän voisi vetäytyä esiintyen voittajana. Tähän on kuitenkin erittäin pitkä matka, sillä edes Kiina ei ole tunnustanut Krimiä osaksi Venäjää.Meikäläisen veikkaus: Putin nokittaa ja nokittaa ja kiristää tilannetta, todellinen tavoite on, että koko maailma hyväksyy, että Krimi on osa Venäjää, pakotteet poistetaan, elämä jatkuu normaalisti. Kaikilla on samanlainen maailmankartta.
Näin olen minäkin puntaroinut. Putin ja Xi ovat diktaattoreita ja pelimiehiä, ja noudattelevat tällaisten tyyppien logiikkaa. Satavarmaa on, ettei kumpikaan luota toiseensa pätkän vertaa, mutta yhteistyötä voidaan hetkessä tehdä ja toista tukea, jos se palvelee tärkeämpiä päämääriä. Kiinan talous ja voimavarat eivät ole yhden tai kahden jalan varassa, eikä Kiina ole millään tavalla riippuvainen Venäjästä. Jos taas Venäjältä loppuu Kiinan tuki, varsinkin silloin kun fossiilisten raaka-aineiden Venäjälle tuomat tulovirrat käyvät ehtymään, niin viimeistään silloin Putinin meiningillä johdettu Venäjä on isoissa vaikeuksissa. Muitakin reittejä on Venäjän putinilaisen romahdukseen. Siinä missä Kiina voi kohdata epäonnea tai tehdä virhearvioita monessakin asiassa, Venäjän reppu ei kestä paljoakaan lisäkuormaa.Sen sijaan tilanteen eskaloituminen sodaksi, saati sodan laajentuminen Ukrainan ulkopuolelle, ei todennäköisesti palvele Kiinan taloudellisia ja poliittisia intressejä. Tämä tekee pelin Venäjälle entistä vaarallisemmaksi. Jos ainoa ohut selkänoja, eli Kiina, poistuu Venäjän takaa, se on aidoissa ongelmissa.
Se ratkeaa vasta kun rauhansopimus allekirjoitetaan. Olet toki todennäköisesti oikeassa.Johan se on ratkaistu.
Toistaiseksi Kiinan talous on vienni varassa. Kun kotimarkkinat on tarpeeksi isot, voi Xi ruveta rellestämään..Kiinan talous ja voimavarat eivät ole yhden tai kahden jalan varassa,
Venäjällä on valitettavasti ihan hirveä sotilaallinen arsenaali ja varsinkin ydinaseiden kehittelyyn on ilmeisesti panostettu. Itselläni ei ole ihan selvää käsitystä missä tällä hetkellä mennään erilaisten sähkölaitteita hajoittavan EMP pulssiaseiden kanssa, mutta se voisi olla jopa yksi Putinille tarjottu vaihtoehto sodassa. Teoriassa jos tällaisen aseen säteilyhaitat on saatu jotenkin kohtuullisiksi voisi pienen ydinaseen räjäyttämistä yläilmakehässä käyttää EMP pulssin luomiseen ja pimentää vihollisen tekniikan. Ydinaseen käytöllä olisi monta vaikutusta ja tarkoitusta, mutta käytön jälkeen huomio ja pelot nousevat uusiin ulottuvuuksiin.Ydinaseita Venäjällä toki on, mutta niiden käyttämisessä ei ole mitään mieltä, koska Venäjälle käy siinä tapauksessa itselleenkin varmuudella hyvin huonosti.
Nato on uhka niin kauan Putinille, kun joku Venäjän etupiiriin hamuama kuuluu siihen.Nyt alkaa olla se viimeinen hetki todistaa venäläisille ja muillekin, että NATO:n laajeneminen ei ole uhka.
Turvatakuut on Naton jakaminen 2 kastin maiksi. Itä-Eurooppa ei taida suostua. Mitkä juokkotuhoaseet ja mistä maasta?Tarjoamalla Venäjälle pyydettyjä turvatakuita ja vetämällä joukkotuhoaseita uusista jäsenmaista käyvisivät perusteet sodalle entistä heikommiksi.
Kiinan talous ja voimavarat eivät ole yhden tai kahden jalan varassa, eikä Kiina ole millään tavalla riippuvainen Venäjästä. Jos taas Venäjältä loppuu Kiinan tuki, varsinkin silloin kun fossiilisten raaka-aineiden Venäjälle tuomat tulovirrat käyvät ehtymään, niin viimeistään silloin Putinin meiningillä johdettu Venäjä on isoissa vaikeuksissa. Muitakin reittejä on Venäjän putinilaisen romahdukseen. Siinä missä Kiina voi kohdata epäonnea tai tehdä virhearvioita monessakin asiassa, Venäjän reppu ei kestä paljoakaan lisäkuormaa.
Jos Putin on väärässä ja jakaa väärää informaatiota, niin silloin se pitäisi tuoda julki ja osoittaa vääräksi. Venäjän kansan mielipiteellä on kuitenkin merkitystä myös Putinin päätöksiin, vaikka ei hän kansaa aina kauheasti kuuntele.Nato on uhka niin kauan Putinille, kun joku Venäjän etupiiriin hamuama kuuluu siihen.
Turvatakuilla yritettäisiin ensisijaisesti välttää NATO:n ja Venäjän keskinäistä sotaa (hyökkäystä), joka jo nyt on erittäin tärkeää. Tilanne ei sinällään muuttuisi, mutta siitä olisi ehkä selkeämmin sovittu. Itä-Euroopan mailla olisi edelleen oikeus hakea NATO:n jäseneksi, mutta esim. Venäjän naapureihin ei sijoitettaisi NATO:n joukkotuhoaseita, mikä varmasti vähentäisi jännitteitä näissä maissa. Nytkään kuten itsekin havainnollistit ei kaikissa NATO maissa ole mm. ydinaseita eli tässä suhteessa uudet itäiset jäsenet eivät olisi merkittävä poikkeus.Turvatakuut on Naton jakaminen 2 kastin maiksi. Itä-Eurooppa ei taida suostua. Mitkä juokkotuhoaseet ja mistä maasta?
Miten teet sen Venäjällä? Kaikki merkittävä tiedonvälitys on Kremlin hallussa ja se suoltaa propagandaa. Some-toimittajat on äkkiä ulkomaisen agentin -statuksella, jos kirjoittaa väärällä nuotilla.Jos Putin on väärässä ja jakaa väärää informaatiota, niin silloin se pitäisi tuoda julki ja osoittaa vääräksi. Venäjän kansan mielipiteellä on kuitenkin merkitystä myös Putinin päätöksiin, vaikka ei hän kansaa aina kauheasti kuuntele.
Kukaan lännestä ei ole hyökkäämässä Venäjälle. Mitään uhkaa ei ole. Joten ainoa, joka tarvitsee turvatakuita on länsi ja länteen haluavat maat kuten Ukraina. Niitä ei ole edes pyydetty, koska Naton puolustuskyvyn uskotaan riittävän. Ukraina ei kuulu 5. artikalan suojaan tai edes EU:hun, joten se saa mahdollisessa sodassa selvitä aseavun kanssa. Moneen kertaan on ilmoitettu, että Nato-maat ei lähetä taistelujoukkoja Ukrainaan ml USA. Nato-joukkoja on tällä hetkellä Mustaltamereltä Itämerelle n 15.000. Saksassa on enemmän. Pelkääkö Venäjä oikeasti muutamaa sinne tänne ripoteltua ukkoa?Turvatakuilla yritettäisiin ensisijaisesti välttää NATO:n ja Venäjän keskinäistä sotaa (hyökkäystä), joka jo nyt on erittäin tärkeää.
Tietääkseni tällaista ei ole suunniteltu rauhan aikana. Sattuneesta syystä USA haluaa pitää ytimet tiukasti omassa kontrollissa.Venäjän naapureihin ei sijoitettaisi NATO:n joukkotuhoaseita,
Kuvitellaan, että Putin muuttuisi sekopäisen häikeilemättömäksi ja päättäisi aloittaa hyökkäyksen Ukrainaan tehostamalla sitä parilla taktisella ydinohjuksella Ukrainan joukkoja kohtaan niin mikäköhän olisi vastareaktio. Hieman hankala USA/Ranskan/Brittien olisi siihen edes taktisilla ydinaseilla vastata, koska eskaloitumisen uhka ydinsodaksi Venäjän kanssa olisi todellinen. Tuollaiset EMPit sun muut luultavasti menevät jo vähän samaan kategoriaan strategisten ydinaseiden kanssa joita tuskin on mahdollista käyttää enää "rajatusti".”Ensimmäinen valtio, joka käyttää ydinaseita – vaikka se olisi Pohjois-Korean tai Iranin kaltainen roistovaltio – tulee välittömästi pelätyimmäksi tai uskottavimmaksi ydinvallaksi maailmassa, ja ehkä hallitsevaksi tekijäksi uudessa maailmanjärjestyksessä.”
Ei tuohon oikein voimatoimin voisi vastata koska riskit olisivat niin isot. Venäjän ongelma tässä skenaariossa olisi se, että sillä hetkellä kun näin tapahtuisi se yhdistäisi Kiinan, Yhdysvallat ja itseasiassa kaikki maailman valtiot (lukuunottamatta omia vähäisiä satelliittejaan) yhteiseen rintamaan ydinsodan estämiseksi ja Putinin kampeamiseksi vallasta.Kuvitellaan, että Putin muuttuisi sekopäisen häikeilemättömäksi ja päättäisi aloittaa hyökkäyksen Ukrainaan tehostamalla sitä parilla taktisella ydinohjuksella Ukrainan joukkoja kohtaan niin mikäköhän olisi vastareaktio.