Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 036 819
  • 61 596

IceWalker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HJK, K-Kissat, PiTa
Jos Scholz nyt yhtäkkiä katoaisi kuvasta, veikkaan että seuraavista kymmenestä vaihtoehdosta ainakin yhdeksän olisivat arempia tukemaan Ukrainaa.

Täältä Suomen näkökulmasta asia voi tuntua ihmeelliseltä, mutta se Scholzin "Zeitenwende" oli oikeasti massiivinen suunnanmuutos Saksan politiikassa. 25 vuotta ja erityisesti Merkelin johdolla oli ajettu rauhaa kaupan kautta + siihen II ms jälkeinen "mehän emme sodi enää ikinä missään" asenne koko yhteiskunnassa. 5 miljardia kuutiometriä kaasua kuukaudessa, joka kuukausi.

Itse olen pikemminkin hämmästynyt kuinka pitkälle Saksa on päässyt, ja tänäänkin siis yhdessä Sunakin kanssa Scholz infosi pitkäaikaisesta puolustusteollisuuden massiivisesta kumppanuudesta.
Voi olla hyvinkin näin. Eri maissa on erilainen hitausmomentti Ukrainan tukemiseen. Kumpi lienee parempi: Macron puhuu kuin Napoleon, mutta toimii ihan mikkihiiri-luokassa. Scholz taas pelkää kuin elefantti hiirtä, mutta silti tukee elefanttiluokassa Ukrainaa.

Scholzin puheet ansaitsevat kritiikkiä, mutta teot ovat kuitenkin kohtuullisen laadukkaita. Panssaritkin oli jätetty huoltamatta ei-koskaan-enää-sotaa-sukupolvien toimesta. Valitettavasti se ei riitä, ettei itse omista sotamateriaalia, muiltakin pitäisi ne ottaa pois.

Euroopassa on maita, joiden Ukraina-tuki on täysin nimellistä. Saksaa voi kuitenkin kritisoida siitä, että Ukrainalle on keksitty sodankäyntiin erilaisia rajoitteita aivan turhaan. Avun hitaus esti Ukrainaa tekemästä läpimurtoa ennen asemasotavaihetta. Nyt läpimurtoon vaadittava kalusto on aivan eri hintaluokassa.
 

Kilgore Trout

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
V-V ja Likasanko väittää torjuneensa lennokki-iskun Liettuasta. Liettua ei ole vielä kommentoinut asiaa.
Mitähän tästäkin seuraa?

E: Latvia - > Liettua

Siellä ovat varmaan liettualaiset harrastajat tilanneet Jimmssiltä lennokkeja ja kokeilleet, että pääseekö niillä Minskiin saakka.
Tai sillen Lukashenko on keksinyt koko jutun päästäkseen lehtiin hänkin.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Ymmärtääkö joku tästä Lukashenkan sönkötyksestä yhtään mitään?

Liettua, Puola, Ukraina, Valko-Venäjän oppositio, Nato, venäläisiä ydinaseita, lässynlässynläpäläpälää.

Onko tuo polttanut crackiä vai mitä helvettiä nyt taas? Käsittämätön hourailija ja urpo. Ja Rene Faselin frendi.

Eikös tuo ole selvää kieltä (hymiö). Sinänsä on. Tarkoitus on lietsoa levottomuutta EU-maissa ja pyrkiä tuomaan lännen hyökkääjänä esille. USA:n hyväksyttyä asepaketin, Venäjä on väittänyt lännen pyrkivän lietsomaan sotaa ukrainalaisten kustannuksella. Lukashenkan puhe on osa vaikutusyrityksiä sekä V-Venäjän sisällä että EU-maissa ja USA:ssa. Tavoite on löytää tukea mm. voimia, jotka haluavat rauhan tässä ja nyt, jotta eskalaation uhka ei enempää kasva.

Esimerkiksi Afrikan maissa Venäjä jakaa informaatiota, jossa länsi on hyökkääjä ja Venäjä on joutunut vastaamaan aivan haluttomasti lännen aggressioihin. Osalle menee hyvin läpi. Kuten myös Euroopassa mm. Saksassa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HPK
Eikös tuo ole selvää kieltä (hymiö). Sinänsä on. Tarkoitus on lietsoa levottomuutta EU-maissa ja pyrkiä tuomaan lännen hyökkääjänä esille. USA:n hyväksyttyä asepaketin, Venäjä on väittänyt lännen pyrkivän lietsomaan sotaa ukrainalaisten kustannuksella. Lukashenkan puhe on osa vaikutusyrityksiä sekä V-Venäjän sisällä että EU-maissa ja USA:ssa. Tavoite on löytää tukea mm. voimia, jotka haluavat rauhan tässä ja nyt, jotta eskalaation uhka ei enempää kasva.

Joo, ei tuota voi nähdä minään muuna kuin yrityksenä vaikuttaa yleiseen mielipiteeseen. Lisäksi tuossa varmaan puhutaan myös niille kansalaisille, jotka nykyistä regiimiä kannattavat. Ei kai tuohon muuten olisi mitään epämääräisiä vallankumous höpinöitä lisätty.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Siis kylmän sodan loppuminen itäblokin romahdukseen liittyi hyvin olennaisesti myös Euroopan pehmeän ja USA:n kovan linjan yhteisvaikutukseen. Monen tasoiset yhteydet länteen sekä eurooppalainen luototus vähitellen kietoivat itä-Eurooppaa yhä lähemmäksi kansainvälistä talousjärjestelmää ja samalla levisi hyvin laajalle käsitys siitä, että läntinen malli on ylivoimainen. Sitten kun Reagan ensin aloitti uuden varustelukierteen, mutta kuitenkin tarttui Gorbatshovin liennytykseen niin systeemi romahti kuin korttitalo.

Se mikä sittemmin on aiheuttanut heikkoutta ja hajanaisuutta on, ettei tilalle tullutkaan mikään haaveiltu "sosiaalinen markkinatalous" vaan hyvinkin brutaalit ja korruptoituneet systeemit, joissa etenkin aluksi vanhat eliitit pärjäsivät oikeinkin hyvin. On todella ymmärrettävää miksi kansallisradikalismi, länsivastaisuus sekä Venäjän myrkynkylvö ovat saaneet sijaa noissa maissa ja yhteiskunnissa.
Erittäin hyvä pointti. Hyvä aate hukkui jonnekin siihen läntiseen korruptioon (ei ole olemassakaan, jos kysytään), ja nyt tosiaankin meno on melko raakaa lännessäkin. Hullua sinänsä tosiaankin se tietty kaksinismoralismikin, joka hommaan vahvasti liittyy. Sellainenhan onkin alati ollut enemmän lännen ja demokratioiden ongelmia, siis tuo kaksinaismoralisimi. Noi hullut diktaattorit ovat paljon selkeämpiä ymmärtää. Toki niitä ei kuitenkaan kaivata, jos ei nyt sitten sattusi osumaan kohdalle se sellainen taru-olento, kuten se valistunut diktaattori.

Mutta joo, hyvin tulee esille juurikin se, miksi täällä demokratioissa ei oiken homma pelitä nyt, kun ei ole mitään yhteistä agendaa ja näkemystä mistään, ja suurin osaa löpsyttlee huuliiaan tuulessa, jotta saa hiukan nostetta olemassa ololleen.

Teot taitavatkin sitten jäädä painotukseltaan sinne oman sekä eturyhmänsä etujen vaalimiseen, ja siinä nyt ei paljoa paina se, meneekö siinä yksi Ukraina sivussa, saati sitten merkittävä osa maailman vehnäntuotantoa siirtyy samalla yhden mulkeron hallintaan. Mutta eihän sellaista Eurooppalaisen johtajan tarvitse meittiä, kunhan ei itselle nälkä iske.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
En jaksa tästä nyt alkaa kiistelemään. Aloita uusi ketju noista kompleksisista ajoista jos haluat - joka tapauksessa Reaganin linjassa oli selvä ero esim Carteriin, ja 80-luvun alkuvuodet olivat hyisiä eivätkä välttämättä täysin viisaita myöskään länneltä. Onneksi jäätiin henkiin eikä vahingossa syntynyt maailmanloppua.
Oliko se kuitenkaan onneksi, niin siitä olen kyllä ajoittain vähän eri mieltä. Mutta lähtökohtaisesti tietenkin niin pitäisi ajatella, ja siitä iloita. Vaikeaa se kuitenkin välillä on tätä sirkusta kaikkinen itsekkäisyyksineen katsellessa.
Ei näytä ihmishenki kovin arvossa Euroopassakaan olevan.
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
"Ceterum censeo Carthaginem esse delendam." Roomalaisen valtiomiehen, Marcus Porcius Caton, väitetään päättäneen puheensa ja esiintymisensä edellä olevaan lauseeseen, eli suomennettuna: Muutoin olen sitä mieltä, että Karthago on tuhottava.

Vaatimuksen tehokkuus perustui sen uskolliseen toistamiseen. Cato piti Karthagoa suurena uhkana Roomalle. EU-vaaleissa voisi yksi jos toinenkin ehdokas mukailla Catoa ja todeta: Muutoin olen sitä mieltä, että Unkari on erotettava Euroopan unionista. Joka täällä lauseella lähtee vaaleihin, saa allekirjoittaneen äänen.
 

MegaForce

Jäsen

YLE:ltä osuva analyysi, miksi epäilen, että riittääkö Yhdysvaltojen ja Euroopan tuki Ukrainan voittoon tälläisenään.

Tuomas Forsberg tiivistää asian hyvin:

"– Lännen slogan on ollut, että tuetaan ”niin pitkään” kuin on tarpeen. Ei ”niin paljon” kuin on tarpeen, sanoo Tuomas Forsberg.

Forsbergin mielestä iskulause sisältää ajatuksen, että sotaan tulisi jokin käänne, ja Venäjä ymmärtäisi, ettei sekään voi voittaa sotaa."


61 miljardia on käsittämätön summa, mutta "vain" noin kolmasosa Elon Muskin, yhden henkilön arvioidusta omaisuuden arvosta.
 
Viimeksi muokattu:

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers

Ei sillä, Macron puhuu tuossa ihan asiaa, mutta voisi pikkuhiljaa Ranska alkaa näyttämään esimerkkiä näistä toimenpiteistä ja päättäväisyydestä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Mitäs ne Macronin kuukauden tai vähän yli takaiset lässytykset olivat? Sain silloin sellaisen kuvan, että Ranska alkaisi ihan tosissaan tukemaan Ukrainaa, mutta taisi taas kerran olla vaan jotain ranskalaista runoutta tai muuta paskaa, mitä suustaan syyti?
Tosiaankin tuntuu vain jatkuvan näiden itsestäänselvyyksien jauhaminen. Ihan kuin kansalaiset olisivat idiootteja, ja täytyy itseään sen myötä koko ajan korottaa suurten ajattelijoiden joukkoon, Kunha ei vaan joudu tekemään mitään.

Totean taas kerran silkan vitutuksen kourissa, että ei edes Eurooppa halua Ukrainan voittoa, sillä paljon mukavampaa on käydä kauppaa puten kanssa. Syydetään siis helvetistä rahaa Ukrainan kärsimyksen jatkamiseen, mutta toivotaan kuitenkin, että lopulta antautuisivat.

No, strategia se on sekin toki, mutta vähän kyllä itsellä alkaa usko tällaiseen demokratiaan olevan koetuksella.

Voi kun itsekin saisi näin helposti palkkansa. Ja sitten täällä eri ketjuissa ihmiset kertoilee, että vielä pitäisi lisää maksaa, kun tekevät niin hyvää työtä. Tähän lopuksi kasa erilaisia kirosanoja kaikilla kielillä kuviteltaviksi lausutuiksi Euroopan poliitikkoja, sekä toimiaan kuvailemaan.
 
Viimeksi muokattu:

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mitäs ne Macronin kuukauden tai vähän yli takaiset lässytykset olivat? Sain silloin sellaisen kuvan, että Ranska alkaisi ihan tosissaan tukemaan Ukrainaa, mutta taisi taas kerran olla vaan jotain ranskalaista runoutta tai muuta paskaa, mitä suustaan syyti?
Ranska tuottaa tai pystyy toimittamaan Ukrainalle tykistöammuksia tällä hetkellä 3000 kuussa (lähde). Ennen tuottivat 1000 kuussa, eli ei riitä edes päivän tarpeeseen Ukrainassa. Okei, varastoja on, mutta kun sotaa on käyty yli kaksi vuotta niin ei tuki voi enää perustua varastoihin vaan lopulta nykytuotanto määrää tahdin. Caesar-tykistöjärjestelmiä voisivat varmaan lahjoittaa muutaman lisää, mutta käsittääkseni pula on nimenomaan ammuksista eikä tykeistä.

Ilmatorjuntaohjusten osalta Ukraina haluaa nimenomaan Patrioteja joita mikään Euroopan maa ei tuota, vaikka äskettäin taidettiin kyllä uutisoida että Patrioteja ruvettaisiin valmistamaan myös joissain Euroopan maissa.

Jos ja kun Ukraina nimenomaan kaipaa ammuksia niin eipä vain taida Ranskalla olla paljon annettavaa tällä hetkellä. Sen sijaan että puhutaan rahasummista pitäisi puhua Euroopan sotatalouden ja tuotannon käynnistämisestä.
 

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Eikös tuo ole selvää kieltä (hymiö). Sinänsä on. Tarkoitus on lietsoa levottomuutta EU-maissa ja pyrkiä tuomaan lännen hyökkääjänä esille. USA:n hyväksyttyä asepaketin, Venäjä on väittänyt lännen pyrkivän lietsomaan sotaa ukrainalaisten kustannuksella. Lukashenkan puhe on osa vaikutusyrityksiä sekä V-Venäjän sisällä että EU-maissa ja USA:ssa. Tavoite on löytää tukea mm. voimia, jotka haluavat rauhan tässä ja nyt, jotta eskalaation uhka ei enempää kasva.

Esimerkiksi Afrikan maissa Venäjä jakaa informaatiota, jossa länsi on hyökkääjä ja Venäjä on joutunut vastaamaan aivan haluttomasti lännen aggressioihin. Osalle menee hyvin läpi. Kuten myös Euroopassa mm. Saksassa.

Itse tulkitsen Lukan länsiuhkapuheet ja Liettuan "dronehyökkäyksen" johtuvan siitä, että Luka haluaa laittaa valkovenäläiset sotilaat ennemmin länsirajalle istuskelemaan kuin Ukrainaan sotimaan. Hurjat puheet koittavat sitoa Putinin käsiä siltä, että vaatimukset sotaan liittymisestä jäisivät pienemmiksi. Putinhan korostaa länsiuhkaa myös omissa puheissaan ja tätä Lukashenka käyttää hyväkseen.
 
Jos ja kun Ukraina nimenomaan kaipaa ammuksia niin eipä vain taida Ranskalla olla paljon annettavaa tällä hetkellä. Sen sijaan että puhutaan rahasummista pitäisi puhua Euroopan sotatalouden ja tuotannon käynnistämisestä.

Kyllähän Ukraina ihan rahaakin tarvitsee. Omille sotilaille pitää pystyä maksamaan kunnon palkkaa. Välillä mietin myös, voisiko Ukraina alkaa maksaa ulkomaisille taistelijoille vaikka 50 000 euroa vuoden palveluksesta? Miljardilla maksaisi silloin jo 20 000 sotilaan palkat vuodeksi. En kyllä tiedä, kuinka paljon Ukrainaan olisi ulkomaalaisia menossa, vaikka saisi 200 000 euroa vuodessa. Muutakin ulkomaalaista työvoimaa tuonne voisi rahalla saada, kuten hoitajia ja lääkäreitä, sillä Ukrainassa tarvitaan paljon muitakin kuin eturintaman tyyppejä.
 
Viimeksi muokattu:

Petri1981

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, NFL, NBA, Valioliiga, UCL

Ei sillä, Macron puhuu tuossa ihan asiaa, mutta voisi pikkuhiljaa Ranska alkaa näyttämään esimerkkiä näistä toimenpiteistä ja päättäväisyydestä.

Macronin kovat puheethan ovat sellaisia juuri sen takia, että ei tarvitsisi tehdä mitään. Pelkkä savuverho, jolla peittää toimettomuutensa. Aina ollut sama laulu tuon miehen kanssa. Loppujen lopuksi hyvin samanlainen tyyppi näiden Medvedevien, Zaharovien ja muiden kanssa. Pelkkää puhetta ja uhoa.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
Macronin kovat puheethan ovat sellaisia juuri sen takia, että ei tarvitsisi tehdä mitään. Pelkkä savuverho, jolla peittää toimettomuutensa. Aina ollut sama laulu tuon miehen kanssa. Loppujen lopuksi hyvin samanlainen tyyppi näiden Medvedevien, Zaharovien ja muiden kanssa. Pelkkää puhetta ja uhoa.
Macron voisi kyllä lunastaa kovat puheensa paremmin tämä on totta, mutta edelleen hyvä muistaa se, että Ranska toimittaa aseapua osittain salassa. Eivät ole enää hetkeen julkistaneet antamiensa SCALP-ohjusten lukumääriä tai summia ja meneehän Ukrainaan tänä vuonna n. 600 suhteellisen kallista AASM Hammer-liitopommiakin. Tiedä sitten mitä muutakin Ranska mahdollisesti toimittaa salassa.
 

korkki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porilainen urheilu (ja yks raumalainenkin joukkue)
Joo-o, pitäiskö Naton nyt laittaa joukkoja Ukrainan ja Valko-Venäjän väliselle rajalle tai ainakin ilmoittaa että aloittavat rauhanturvaoperaation jos V-V tekee jotain provokaatioita.

Voisi ehkä inan helpottaa Ukrainan tilannetta, kun kaikista apupaketeista ja muista huolimatta miehet alkavat loppua. Ei vaan onnistu kahdella rintamalla taisteleminen, eikä oikein enää yhdelläkään. Ikävä kyllä tässä taitaa käydä niin että Ukraina menettää ainakin itäosansa. Ehkä jonkinlainen sopu siitä että saavat pitää Hersonin ja Zaporizzjan voisi onnistua vielä, mutta jos homma pitkittyy senkin kanssa voi käydä huonosti.

Tässä tulee vaan taas ilmi se että ryssään ei voi luottaa eli loppu Ukrainasta pitää ottaa mukaan EU:hun ja Natoon, jotta sen on turvallisempaa olla tulevaisuudessa. Ja lännen pitää nyt varustautua ja armeijoiden uusiutua niin että uhkaa idästä ei enää ikinä tule.
 

Trimmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös