Mainos

Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 11 328 843
  • 66 068
Sinänsä jaan huolen Ukrainan tämän hetken tilanteesta. Toisaalta kuinka paljon annetuista kommenteista on ulostuloja tuen saamiseksi ja kuinka paljon taas oikeaa epätoivoa?

Mutta enemmän viittasin tuolla omalla kommentillani väitteeseen, jossa tuonne jäisi pitkäaikainen konflikti. Ei venäjä kestä monivuotista sotataloutta ja nykyistä rintamatilannetta / venäjän osallisuutta ei voi verrata siihen konfliktiin, joka oli käynnissä ennen 24/2/2022.
Tuntuu, että Venäjä kestää paljon enemmän kuin luulemme. 80% kansasta on aina ollut köyhää, eikä heille pieni lisäköyhtyminen ole ongelma. Öljyä, kaasua ja malmeja riittää loputtomasti ja niistä saa sotarahaa vuosikausiksi. Syrjäseuduilla riittää tykin ruokaa, joiden kohtalo ei kiinnosta ketään ja jos kiinnostaa, niin heidän ääntä ei kuule kukaan.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Mutta enemmän viittasin tuolla omalla kommentillani väitteeseen, jossa tuonne jäisi pitkäaikainen konflikti. Ei venäjä kestä monivuotista sotataloutta ja nykyistä rintamatilannetta
Ei kestäkään. Siksi he haluavat itsekin aika nopeasti pakottaa Ukrainan rauhanneuvotteluihin, jotta pääsevät itse toipumaan ja keräämään voimia. Ja siinä samalla sipaista Ukrainasta vielä niin paljon lisää maa-alueita, kuin vaan sodankäynnin kautta mahdollista on.

Keino saavuttaa tuo asema neuvotteluihin on lyödä kesällä kaasu täysillä pohjaan, ja murtaa Ukrainan vastarinta.

Aika näyttää mitä siinä sitten tapahtuu.

Tietysti se hyvä tarina tässä olisi se, että sitä sotilaallista tukea Ukrainalle tulisi niin paljon, että Venäjä ei pystyisi pääsemään tuollaiseen neuvotteluasemaan? Mutta missä se sotilaallinen tuki on? Nii-in.
 

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Iranin touhut taitavat tarkoittaa sitä, että Ukrainan tuki vähenee entisestään.
Ei välttämättä. Tuo senaatin läpi äänestämä tukipaketti joku nyt on jäänyt jumiin edustajainhuoneeseen sisälsi sekä Ukraina että Israel-tukirahoja.

The bill includes $60 billion to support Ukraine in its fight against Russia, $14.1 billion in security assistance for Israel, $9.2 billion in humanitarian assistance and $4.8 billion to support regional partners in the Indo-Pacific region in addition to other policy provisions, according to the Senate Appropriations Committee.
 

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Jos Ukrainan sotilaallinen tukeminen ei nopeasti tässä ota merkittäviä kierroksia taas ylöspäin, niin hyvinkin mahdollisesti jo tämän vuoden aikana Ukraina on tilanteessa, jossa sillä ei ole kyvykkyyttä enää taistella takaisin tämän sodan edellyttämällä tavalla.

Toivottavasti tätä ei tapahdu, mutta suurinta hölmöyttä on pään tunkeminen pensaaseen, kun ei voida avata silmiä ilmiselville tosiasioille.

Myös Suomi oli Neuvostoliittoa vastaan molemmissa sodissamme aivan katkeamispisteen kynnyksellä. Vaikka sitä itsenäisyysmielisyyttä on mitenkä paljon, niin kivillä ja kävyillä on paha heitellä takaisin, kun toinen ampuu tykillä. Pikkaisen kun nyt kärjistän.

Jollekin tämä on ehkä sitten jotain tappion pasuunana olemista. Toisille vaan realismia.
Toisaalta on turha puhua sotilaallisen tuen lisäämisestä jos ei ole mitä antaa. Kun mennään ajassa vuosi tai kaksi taaksepäin oli tosiaan tilanne että Euroopan johtavat tahot eivät halunneet tukea Ukrainaa maksimaalisesti eskalaation pelossa. Tuolloin olikin ihan aiheellista saada poliitikot ymmärtämään tosiasiat ja tukemalla Ukrainaa maksimaalisesti.

Tämän hetken tilanne taitaa vain olla se että poliittinen tahto ei ole enää suurin rajoite vaan Euroopan varastoissa ei yksinkertaisesti ole enää käytännössä ylimääräistä mitä lähettää ellei puhuta nyt jostain rajallisesta määrästä täsmäaseita joilla sotaa ei voiteta. Tuen lisääminen konkreettisesti vaatii Euroopan koko sotateollisuuden ylösajoa joka käytännössä ajettiin alas kylmän sodan jälkeen. Tämä taas vie aikaa niinkuin ollaan nähty tykistöammusten osalta, kaksi vuotta minimissään. Saksa on paras esimerkki tuosta eli sotateollisuus oltiin ajettu minimiin ja vaikka nyt on poliittista tahtoa lisätä Ukraina-tukea niin teollisuutta ei tuosta noin saada skaalattua tuottamaan miljoona tykistöammusta vuodessa.

En silti usko että kesällä nähtäisiin mitään rintaman romahdusta. Talvisodassa Suomelta käytännössä loppui aseet kokonaan ja jatkosodassa oli vielä mahdollisuus jatkaa sotimista jonkun aikaa mutta tuo nyt viimeistään kaatui siihen että Suomi oli häviävällä puolella liittoutunut. Itse näkisin että huonoin mahdollinen lopputulema tämän vuoden osalta olisi että Venäjä saisi koko Donbassin vallattua, mutta pidän tätä epätodennäköisenä koska tuolla on vielä suuria kapunkeja kuten Kramatorsk ja Sloviansk valtaamatta. Ehkä huono mutta realistisempi skenaario olisi että Venäjä saa Oskil-joen alueelta loput vallattua ja otettua haltuunsa Chasiv Yarin ja muut Donetskin kaupungin lähellä olevat pienemmät kaupungit. Ehkä optimistinen muttei myöskään epätodennäköinen skenaario olisi että Venäjä jatkaa tuota pelto kerrallaan etenemistä ja saa käytännössä hyvin vähän uusia alueita vallattua isoin tappion.
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
@stonec_86

Joo, noin muutoin olen tekstistäsi samaa mieltä, mutta pidän mahdollisuutta Venäjän selkeälle etenemiselle kuitenkin todennäköisempänä. Kun tilanne on jo nyt raporttien mukaan joissain päin rintamia se, että Venäjän ylivoima rupeaa olemaan aivan murskaava luokkaa, niin ihan todellinen romahtaminenkin on jossain paikallisesti mahdollista. Esimerkiksi tästä voisi käydä vaikkapa jonkin suurempien asutuskeskusten tai jopa jonkin kaupungin menettäminen hyvin heppoisilla taisteluilla, koska puolustustaisteluun ei yksinkertaisesti ole kyvykkyyttä.

Onni onnettomuudessa on se, että mihinkään todella suuriin läpimurtoihin ja pitkälle selustaan suuntautuviin hyökkäyksiin ei Venäjällä riitä voimaa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Se mitä sinä tai muutama muu tappion pasuuna ei ota tässä huomioon on se, että Venäjän on tärkeää saada itsensä näyttämään voimakkaalta, mutta samaan aikaan ei kyseinen maa ole missään nousukiidossa vaan sotataloudessa. Ja kauanko venäläinen yhteiskunta kestää jatkuvassa sotatilassa olemista? Siellä keskimääräisen venäläisen elintaso laskee vuosi vuodelta, lääkkeet loppuvat jne.
No tämä ei valitettavasti näytä pitävän paikkaansa, sillä niin hyvin kaikkia pakotteita on opittu kiertämään, ja oikeastaan yhtään mikään ei ole loppunut venäläisistä kaupoista.

Lisäksi läntiset valtiot haluavt tietenkin pitää huolta edes tästä työllisyydestä, joten kaikin tavoin itsekin pyrkivät keksimään keinoja jatkaa venäjän kanssa kauppaa. Toki halvemmalla hinnalla, mutta kuitenkin.

Venäjän totaaliromahdusta siis lienee ihan turhaa odottaa, kun maahan virtaa niin länsirahaa kuin tuotteitakin koko ajan. Se romahdus tulee vain jos siellä kansa kypsyy tähän, ja sielläkin nyt sitten mieluummin pidetään se oma henkin ja uhrataan sen lapsen henki, joten kansannousuakaan ei ihan äkkiseltään ole näkyvissä kuitenkaan.
Toki olet oikeassa, että ei ole nousukiidossakaan, ja monella tapaa tehnyt itsensä naurettavaksikin, mutta sehän vaan kiihdyttää heidän seinähulluuttaan.

Tässähän sitä on kieli pitkällä odotettu sitä romahdusta, mutta se ei ole edennyt oikeastaan yhtään lähemmäksi, eikä etene, koska sen verran sitä valuuttaa valuu koko ajan sinne venäjälle.

Kun länsi on lisäksi hirttänyt itsensä rahan vaalimisen kulttuuriin, eikä uskalleta siksi edes haltuun ottaa noita Venäjän varoja, ja niillä edistää Ukrainan resursseja, ja edelleen uskotellaan olevansa sodan osapuoli vain siksi, jos menee myymään tai lahjoittamaan maansa valmistamaa asetuotantoa sodan osapuolelle, niin nuokaaan eivät tue edes vähää alusta sitä puhetta, jossa Ukrainan haluttaisiin voittavan.

Kaikki siis istuvat nyt vain niiden käsiensä päällä, tai se sormi hanurissa, ja toivovat tämän jotenkin mystisesti loppuvan, että saisi taas alkaa käymään puten kanssa kauppaa pikaisesti.

SIksi en lainkaan ihmettele sitä, että se tappiomieliala, sekä laajemman sodan eskaloitumisen pelko valtaa taas mieltä ihmisissä, kun ei oikein mikään toiminta näytä tukevan muuta lopputulosta.

@Euro71 kyllä nosti mukaan sen ihan validin pointin, että olisi varmaankin hyvä määritellä se, että mitä se itse kunkin voitto/häviö tässä tapauksessa merkitsee. Silloin voisi olla helpompaa ymmärtää toisiamme niiden näkemysten suhteen.

Jos nyt esim venäjä pääsee kesään tullessa isosti läpi tuolla Ukrainassa, niin kiitos siitä kuuluu kyllä sille perseilevälle lännelle, ja voidaan silloin todeta olleen sen juuri sitä, mitä länsikin tässä on tavoitellut.
Sitten voidaan spekuloida sillä, että miten venäjä saisi Ukrainan alisteiseksi. Äkkiä ajatellen ei mitenkään, mutta toisaalta kyllä juurikin ehkä siksi, että Ukrainasta tulee massamuutto muihin euroopan maihin, ja se on venäjälle jo iso voitto se, sillä se heikentää Europpan ja länsimaiden tilannetta hetkessä, sillä nyt puhutaan jo sellaisesta määrsät ihmisiä, että sitä ei lännen talous kestä, joten putte nauraa itsensä kipeäksi siinä kohtaa.

Sen jälkeen sitten Ukrainaan jäävät ovatkin jo nopeasti alisteisia venäjälle. Ja vaikka eivät olisikaan, niin ei puttea haittaa jatkaa teurastusta, sillä tuon jälkeen maailman ruokakriisi on sellaista luokkaa, että puttea kumartavat kaikki, että myisi heille ihan vaan vaikkapa sitä viljaa, jota ei sitten enää entisestä ruuan suurvallasta Ukrainasta mahdollisestikaan tule.

Ei tässä siis tarvitse olla mikään maailmanlopun ennustaja, tai luovuttaja, nähdäkseen että valittu suunta johtaa suoraan helvettiin. Länsimaiden pitää siis nyt hyvin äåkkiä kuitenkin löytää ne pallinsa sun muut härpäkkeet esille, jos meinaavat näyttää venäjälle kuin myös samalla sille Kiinalle, että täältä pesee perkele, jos maailmaa tuhotaan ja naapureita valtaillaan mielivaltaisesti.

Itse toivon nyt niiden kikkeleiden lännessä kaivautuvan esiin sieltä vatsanpohjasta, jonne ovat nousseet piiloon, ja tehtävän selvää ihan sillä selkävoitolla tuosta venäjästä, ja viedä tilanne juurikin siihen suuntaan, jossa venäjän vaikutus edes omiin nykyisiin valtioihinsa heikkenee, ja koko paska hajoaa. Toki siinä on huono puolensa taas siinä, että sitten maailmassa on kasapäin ydinasevaltioita.
 

Jupa

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Hyvää keskustelua täällä, kuten aina.

Tämä vuosi ratkaissee kaiken. Ja kokonaisuuteen vaikuttaa eniten se, että mitä USA:ssa tapahtuu.

Jos jenkkilän tilanteesta kaivaa jotain positiivista: Eurooppa heräilee päiväuniltaan ja rauhan aatteiltaan ja nostaa puolustuksellista kyvykkyyttään kompensoidakseen USA:n tuen loppumisen.

Iran vs. Israel vaikuttaa kokonaisuuteen myös. Tämä konflikti on Putinille suora syöttö lapaan ja pelikirjan mukaista. Siksi ei yllätä, että strategisessa mielessä bunkkeriterroristillamme on tässäkin asiassa kädet veressä.

Euroopassa on nyt tilaa johtajuudelle. Mutta kuka on se johtaja, joka laittaa nimensä historiaan? Tätä hahmoa ei olla ainakaan vielä nähty.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Kyllä se ruoka on aika vähissä niistä paikoista, missä sitä ei ole ollut tähänkään mennessä, mutta nyt tilanne on vieläkin kurjempi. Pakotteet eivät näy siellä, missä ongelmajätteiden paremmat ainekset sijaitsevat ja siihen myös suuri johtaja pyrkii.
 

Creed Bratton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Kyllä se ruoka on aika vähissä niistä paikoista, missä sitä ei ole ollut tähänkään mennessä, mutta nyt tilanne on vieläkin kurjempi. Pakotteet eivät näy siellä, missä ongelmajätteiden paremmat ainekset sijaitsevat ja siihen myös suuri johtaja pyrkii.

Pakotteet eivät ehkä suoraan näy, mutta Venäjän talouden isoa kuvaa katsoessa se kurjistuu ja yksipuolistuu. Sotatalous pitää heidät pienessä kasvussa, mutta todellisuudessa yksityinen sektori ja vienti sakkaa. Samalla keskimääräisen ihmisen elintaso jatkaa laskuaan, työikäinen väki vähenee entisestään. Mikään tästä ei näy selkeästi läpi, mutta samalla tuo romahdus lähenee viikko viikolta.

Samaa mieltä @adolf in kanssa siitä, että tällä hetkellä tämä vuosi näyttäisi olevan se milloin putlerin pitää tavoitteet (mitä kukaan ei tiedä) saavuttaa, koska kotirintama voi romahtaa ja samalla länsimaat ehkä (iso ehkä) saavat oman tuotantonsa käyntiin eikä olla pelkästään Jenkkien varassa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se ruoka on aika vähissä niistä paikoista, missä sitä ei ole ollut tähänkään mennessä, mutta nyt tilanne on vieläkin kurjempi. Pakotteet eivät näy siellä, missä ongelmajätteiden paremmat ainekset sijaitsevat ja siihen myös suuri johtaja pyrkii.
No siitä en rehellisesti senon tiedä, mutta juuri oli radiossa haastattelu, jossa se YLEn kirjeenvaihtaja kertoili, että miltä niissä kaupoissa näyttää, ja pieniä puutteita lukuunottamatta valitettavan hyvältä, sillä venäjän kanavat saada tuotteita ohitse pakotteiden, näyttää toimivan valitettavan hyvin, ja lisäksi monesta kansainvälisestä yrityksestä saivat sanoin tein ilman investointeja pohjat jatkaa toimintaa. Samaan aikaan tällä länsi viettää aikaa sormi pepussaan miettien, että jotain tarttis varmaankin tehrä. Meitä vaan sitoo ne saatanallaiset säännöt, jotka eivät diktatuureja koske kuin siihen asti, kun niistä hyötyvät. Länsi siis vaan ruikuttaa, kun ei voi mihinkään reagoida.
Se tässä syö tavallisen ihmisen oikeustajua, että mitään koodia ei olemassa sille, että jos joku maa loukkaa toisen koskemattomuutta ja oikeutta omaan maahansa nyt nähdyllä tavalla, niin kansan oikeustajua sanoo silloin, että kaikki apu sinne annetaan, ja tuollaisen hyökkäävän maan omaisuus otetaan kailita osin haltuun, sekä kaikki omistukset näissä länsimaissa puretaan ja ihan nollalla eurolla.
 
Viimeksi muokattu:

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Se tässä syö tavallisen ihmisen oikeustajua, että mitään koodia ei olemassa sille, että jos joku maa loukkaa toisen koskemattomuutta ja oikeutta omaan maahansa nyt nähdyllä tavalla, niin kansan oikeustajua sanoo silloin, että kaikki apu sinne annetaan, ja tuollaisen hyökkäävän maan omaisuus otetaan kailita osin haltuun, sekä kaikki omistukset näissä länsimaissa puretaan ja ihan nollalla eurolla.
Ongelman ydintä tässä on se, että Euroopassa on vuosikymmenien saatossa jo totuttu sekä tuudittauduttu ajatukseen, että tämmöisten sotien ei pitänyt enää koskettaa meitä.

Nyt kun semmoisen osapuoleksi sitten epäsuorasti olemmekin joutuneet, niin tämmöiseen ei oltu varauduttu, koska "eihän näin enää pitänyt tapahtua". Venäjä on onnistunut tähän nyt iskemään.

Kuten yllä hyvin jossain viestissä sanottiinkin, niin sotilasteollisuutta ei yhdessä, eikä kahdessakaan yössä nosteta ylös, vaikka tahtoa siihen olisikin.

Nyt tilanteen vakavuus mielestäni jo huomattavasti paremmin ymmärretään, kuin vielä esimerkiksi viime kesänä.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ongelman ydintä tässä on se, että Euroopassa on vuosikymmenien saatossa jo totuttu sekä tuudittauduttu ajatukseen, että tämmöisten sotien ei pitänyt enää koskettaa meitä.

Nyt kun semmoisen osapuoleksi sitten epäsuorasti olemmekin joutuneet, niin tämmöiseen ei oltu varauduttu, koska "eihän näin enää pitänyt tapahtua". Venäjä on onnistunut tähän nyt iskemään.

Kuten yllä hyvin jossain viestissä sanottiinkin, niin sotilasteollisuutta ei yhdessä, eikä kahdessakaan yössä nosteta ylös, vaikka tahtoa siihen olisikin.

Nyt tilanteen vakavuus mielestäni jo huomattavasti paremmin ymmärretään, kuin vielä esimerkiksi viime kesänä.
Ymmärretään, mutta edellenkään ei toimita. Ei ainakaan riittävästi. Jokainen ymmärtänee, että vain aseita lahjoittamalla tai myymällä ei sodan osapuoleksi asemoiduta, joten sitä vaikkapa Saksassa perusteluna venkoilulle käyttäen, kyllä näytetään lähinnä paskahousulta.

Ei Ukrainalla, saati sitten Euroopallakaan ole enää aikaa mietiskellä mitä tehdään. Joko toimitaan tai ei toimita. Pitää siis päättää pikaisesti, että mikä on se lopputlos jota halutaan. Jos Euroopassa ihmiset sitten ovat yhtenäisesti sitä mieltä, että on ihan ok, että Venäjä voittaa, niin sitten vaan homma seis, ja katsellaan kun se tapahtuu.

Jos halutaan, niin tehdään sitten vaikka ihan kansanäänestys siitä koko Euroopassa, että miten toimitaan.
Nyt menee aika Euroopan maiden keskinäiseen nokitteluun markkinoilla, ja tulevaisuus muuten ei näemmä kiinnostele juurikaan.
Ja kun vielä huomioidaan, että homman piti olla tiedossa jo vuodesta 2014, niin vielä vaikeampaa käsittää sitä, että kuinka hitaalla Euroopan johto oikeastaa aivoiltaan käykään.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
No siitä en rehellisesti senon tiedä, mutta juuri oli radiossa haastattelu, jossa se YLEn kirjeenvaihtaja kertoili, että miltä niissä kaupoissa näyttää, ja pieniä puutteita lukuunoyttamatta valitettavan hyvältä, sillä venäjän kanavat saada tuotteita ohitse pakotteiden, näyttää toimivan valitettavan hyvin, ja lisäksi monesta kansainvälisestä yrityksestä saivat sanoin tein ilman investointeja pohjat jatkaa toimintaa.

Olen jotenkin itse siinä käsityksessä, mikä siis voi olla täysin vääräkin, että pakotteiden tehoa ei voi suoraan arvioida kaupan hyllyllä. Tuotteita varmasti on, mutta niiden hinnat ovat vaihtoehtoisten kanavien vuoksi paljon aiempaa kalliimpia. Tehokkaammin pakotteiden vaikutus näkyy sitten high-tech -puolella. Esimerkiksi kiinteistöjen, lentokoneiden ja vaikkapa energiainfran huolto vaikeutuu varaosien puutteen vuoksi. Huoltovälejä joudutaan pidentämään ja kriittisten komponenttien tilalle tulee heikkolaatuista piraattia. Tämän kaiken vaikutus näkyy venäläisten arjessa hitaammin, mutta yhteiskunnalliset vaikutukset tulevat olemaan pidemmällä aikavälillä merkittäviä.

Ja pakotteet ovat vaikeuttaneet monenkin asiantuntijan mukaan merkittävästi Venäjän puolustusteollisuuden kykyyn tehdä modernia aseistusta. Valitettavasti vain siellä riittää tuota vanhempaa ja silti ikävän tuhovoimaista aseistusta edelleen ihan riesaksi asti...
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Niin, kyllä se murkula on yhtä tappava siinä 50 vuotta vanhassa tankissa kuin nykyaikaisessakin, kun sitä käytetään esim. jalkaväkeä kohti. Ja ne murkulat eivät tunkiomaasta lopu kesken, koska tuotanto on tällä hetkellä ns. tapissa.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Olen jotenkin itse siinä käsityksessä, mikä siis voi olla täysin vääräkin, että pakotteiden tehoa ei voi suoraan arvioida kaupan hyllyllä. Tuotteita varmasti on, mutta niiden hinnat ovat vaihtoehtoisten kanavien vuoksi paljon aiempaa kalliimpia. Tehokkaammin pakotteiden vaikutus näkyy sitten high-tech -puolella. Esimerkiksi kiinteistöjen, lentokoneiden ja vaikkapa energiainfran huolto vaikeutuu varaosien puutteen vuoksi. Huoltovälejä joudutaan pidentämään ja kriittisten komponenttien tilalle tulee heikkolaatuista piraattia. Tämän kaiken vaikutus näkyy venäläisten arjessa hitaammin, mutta yhteiskunnalliset vaikutukset tulevat olemaan pidemmällä aikavälillä merkittäviä.

Ja pakotteet ovat vaikeuttaneet monenkin asiantuntijan mukaan merkittävästi Venäjän puolustusteollisuuden kykyyn tehdä modernia aseistusta. Valitettavasti vain siellä riittää tuota vanhempaa ja silti ikävän tuhovoimaista aseistusta edelleen ihan riesaksi asti...
Kyllähän tuota tekniikkaa valuu edelleen sinne ihan omiksi tarpeiksi asti, vaikka muuta uskotellaankain. Toki lentoturvallisuus ei liene juuri nyt se ykkösasia tuolla, kunhan se verran toimii, että parempiosaiset saa edelleen mökkeillä täällä pahassa lännessä.
Mitä käsitin, niin ei ne hinnat siellä kaupoissa niin paljoa ole nousseet kun olisi ajateltu, vaikka niihin toki lisäsystä syntyy kun ne pitää tuoda kolmansien maiden kautta kehiin. Mutta kyllä ihmisten moraali tässä geimissä paljastuu karulla tavalla, ja kertoo hyvin sen, että ahneus on loppumaton luonnonvara. Sitä kai se Jimmˋsin tillanekin nyt vähän kielii, että muulla ei ole väliä, kuin että rahaa tulee.
Ei ihmiset edes arjessa juurikaan ihan loppuviimeksi valitse niin, että eivät ostaisi enää tuotteita, joiden valmistajat edelleen näkyvät venäjällä, joten huonosti toimii.
Kauppasaarto olisi poikaa, mutta eihän siihen toki lähdetä, koska sitten vasta alkaa ahdistamaan, ja tulee lisää työttömyyttä sun muuta. tästä hyväesimerkki yhdysvaltojen halua sitoa Ukraina vain epätoivoiseen puolustusotaan, ja katsella sitten viersetä, että koska ihan itsenäisesti luovuttavat.
 

Byvajet

Jäsen
Euroopan ponnistukset Venäjän tukahduttamiseksi saattaisivat olla suurempia, jos olisi olemassa yhteinen ja yhtenäinen Eurooppa, mutta sehän on pelkkä idea. Rahan valta nakertaa koko ajan kulttuurista ja henkistä yhtenäisyyttä, tekee ihmisistä pelokkaita ja saa heidät etsimään turvaa ääriliikkeistä ja yhteisen hajottamisesta.

Eniten yhteinen Eurooppa on olemassa vauraiden maiden keskiluokalle, mutta mitä köyhempiin maihin ja köyhempiin kansanosiin siirrytään, sitä vähemmän ihmisiä kiinnostaa ideologinen yhteinen etu. Ihmisillä on ihan tarpeeksi selviämistä omassa elämässään. Heitä ei kiinnosta moraalinen vastuu, saati yhteisten rahojen jakaminen muiden hyväksi.

Tämä heijastuu myös poliittisiin päätöksiin.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Olen jo pitkään sanonut, ja sanon edelleen, että sodan selvästi todennäköisin lopputulema on se, että rintamalinjat jämähtävät suunnilleen näille sijoille. Kumpikaan osapuoli ei sotaa silloin varsinaisesti voita siitä syystä että kummankaan tavoitteet eivät tässä täyty. Venäjä ei saa Ukrainaa hallintaansa, eikä Ukraina saa menettämiään alueita takaisin. Kummallakaan ei vaan yksinkertaisesti riitä voima tuohon.
Minä puolestani näen rintamalinjojen jämähtämisen paikalleen tilapäisenä, en voittona enkä tappiona kummallekaan osapuolelle. Kuten myöhemmässä viestissä sanot, niin Venäjällä on painetta koettaa siirtää rintamalinjaa: se ei ole vielä valmis jäätyneeseen sotaan. Ukraina puolestaan menettää miehitetyt alueet vasta sitten, kun se rauhansopimuksessa luovuttaa ne Venäjälle - ja siihen voi olla vielä matkaa.

Nyt kuitenkin näyttää erittäin mahdolliselta se, että Venäjä kykenee tämän vuoden aikana saamaan vielä selkeitäkin muutoksia aikaan rintamalinjoissa. Ihan aito läpimurtokin on ihan mahdollista. Ja näin ollen Ukraina saattaa olla pakotettu menemään rauhanneuvotteluihin, koska siltä yksinkertaisesti loppuu kyky pistää Venäjälle vastaan.
Se on aina mahdollista. Minusta silti pitää huomioida se, millaista rauhansopimusta Venäjä kaipaa: se haluaa alueluovutuksia, se haluaa vapauden sotakorvauksista, se haluaa, että sen sotarikokset unohdetaan ja kaikkea sen kaltaista. Venäjän vaatimukset rauhanneuvotteluissa voivat vain yksinkertaisesti olla liikaa.

Venäjälle kaikkein yksinkertaisin ratkaisu olisi vain pyrkiä hävittämään Ukraina valtiona. Muussa tapauksissa käsissä on kiharainen, vuosikymmeniä kestävä ongelma. Voi jopa olla, että vaikka Venäjä saisi koko Ukrainan miehitettyä, niin silti voimavarat eivät riittäisi stabiloimaan tilannetta.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Tärkeää olisi, että muu maailma eristäisi Venäjän totaalisesti kunnes oppivat olemaan. Ei pitäisi olla asiaa urheilukilpailuihin, Euroviisuihin tms. eikä venäläisille viisumeja länteen. Mädäntykööt keskenään tunkiomaassaan.
Tämähän toteutui jo vuonna 2022, kun Venäjä suljettiin pois Euroviisuista ja vastavetona Venäjän televisio- ja radioyhtiöt erosivat EBU:sta. Eli niiden pitäisi palata EBU:n jäseniksi ennen kuin Venäjä voi osallistua uudelleen Euroviisuihin.
 

eriatarka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tämähän toteutui jo vuonna 2022, kun Venäjä suljettiin pois Euroviisuista ja vastavetona Venäjän televisio- ja radioyhtiöt erosivat EBU:sta. Eli niiden pitäisi palata EBU:n jäseniksi ennen kuin Venäjä voi osallistua uudelleen Euroviisuihin.

Muotoilin hieman huonosti: Venäjä täytyisi myös pitää eristyksissä kunnes poistuvat Ukrainasta ja maksavat sotakorvaukset. Sodan loppuminen ei pitäisi olla loppu eristykselle, vaan Venäjä pitää laittaa vastaamaan tekemisistään ennen kuin palataan niin sanotusti entiseen.
 
Tämähän toteutui jo vuonna 2022, kun Venäjä suljettiin pois Euroviisuista ja vastavetona Venäjän televisio- ja radioyhtiöt erosivat EBU:sta. Eli niiden pitäisi palata EBU:n jäseniksi ennen kuin Venäjä voi osallistua uudelleen Euroviisuihin.
Mutta silti venäläiset pääsevät turhan helposti Eurooppaan Turkin kautta. Ihan naurettavaa. Venäjän passilla ei pitäisi päästä yhteenkään länsimaahan, mutta kuten aina, raha ratkaisee.
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Mutta silti venäläiset pääsevät turhan helposti Eurooppaan Turkin kautta. Ihan naurettavaa. Venäjän passilla ei pitäisi päästä yhteenkään länsimaahan, mutta kuten aina, raha ratkaisee.
Raha ratkaisee - ja suuret luvut. Venäjän 140 miljoonasta asukkaasta ehkä noin prosentilla on varaa matkustaa ulkomaille. Eli yli miljoonalla.
Näistä ehkä parilla prosentilla on ollut varaa hankkia Kyproksen tai Maltan (EU-maita) "kultainen passi" tai jonkun muun EU-maan "kultainen viisumi". Eli ainakin 20-30 tuhatta venäläistä voi reissata täysin vapaasti pitkin Eurooppaa ja maailmaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös