Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 9 998 531
  • 61 466

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Todellisuus on kuitenkin se, että Ranska ei ole lähettänyt Ukrainaan juuri yhtään aseistusta. Macron on mies joka puhuu, mutta ei tee yhtään mitään. Järkyttävän huono ja heikko valtionpäämies, ja vaarallinen Euroopalle.
Näinhän asia on pitkälti ollut, mutta katsotaan nyt. Sen verran Macron on kovilla puheillaan maalannut itseään nurkkaan, että nyt pitää sitten näkyä oikeasti jotain konkreettistakin, tai muuten Macron todellakin on kuten sanoit; pelkkää puhetta ja siten vaaraksi pikemminkin omilleen.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Jos ne joukot menevät sinne aktiiviseen taisteluun, niin kyllä. Jos ne menevät sinne tietyille alueille, näkyvästi ja kuuluvasti, ja pidättäytyvät voiman käytöstä jos niitä vastaan ei käytetä voimaa, niin sitten se on Venäjän päätöksestä kiinni. Olemme täällä, tiedätte että olemme, ja päätätte mitä teette, mutta jos hyökkäätte, niin vastaamme monin verroin.
Ei nyt ihan liity asiaan, mutta ensimmäiset suomalaiset rauhanturvaajat taisivat olla suezilla, YK:n alaisuudessa tosin. Ei ihan suoraan vertaudu tähän, mutta eiväthän hekään olleet sodan osapuoli
 

Hexa

Jäsen
Jos siis natomaat lähettäisivät omia joukkojaan sotimaan Ukrainaan, niin eikö se ole aika lailla odotusarvo, että heitä kohtaan hyökätään? Eikai se niin voi mennä, että lähetetään sotilaita sotimaan ja sitten vastavoiman kohdatessaan annetaan ikäänkuin jotain erillisiä ”tuntuvia iskuja”?
Sehän riippuu täysin siitä kuinka etulinjassa ollaan ja mikä on tehtävänä ja aselajina sekä myös siitä kuinka paljon on ohjuksia ilmassa puolin ja toisin.
 

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tuossa on oikeaa puhetta. Yleinen kauppakielto Venäjän kanssa nykyisen näpertelyn sijaan, myös lääkkeet ym., koska sillä olisi jo sitä todellistakin vaikutusta kansalaisten arkeen. Samoin Venäjän keskuspankin jäädytetyt varat suoraan vaan Ukrainan tukemiseen. Taas kuuluisi Kremlistä piipitystä, mutta sekin pitäisi jo lopultakin jättää omaan arvoonsa. Pehmeät keinot on nyt kokeiltu ja huonoiksi havaittu, joten kaikki mahdollinen vaan päälle välittömästi, koska muuten tästä ei tule lasta eikä paskaa ja tällä nykyisellä tyylillä länsi ainoastaan pidentää konfliktia sekä heikentää Ukrainan asemaa. Onhan tässä jo kuultu kovempia puheita aseistuksenkin suhteen, mutta seuraavaksi pitäisi muuttaa ne sanat vielä teoiksi., toivottavasti näin myös tapahtuu, koska voima on edelleenkin ainoa keino vaikuttaa roistovaltioon.

”Oletuksen tulisi olla se, ettei yksikään länsimainen yritys auta hallintoa, joka uhkaa elintärkeitä lännen turvallisuusintressejä.”

Kauppakiellon kustannukset olisivat Venäjälle Ashin mukaan suuret, ja viesti lähtisi venäläispoliitikoille siitä, että sotiminen Ukrainassa vaikeuttaa kaikkia elämän alueita Venäjällä.

Kyllä. Tuo on oikeaa puhetta. Ja se ainut keino oikeasti välttää se sota Venäjää vastaan. Jos Venäjän annetaan koko ajan vain vahvistua ja vahvistua sotatalouden jyllätessä, niin loppu lasku tulee olemaan kova. Jahkailu on jo nyt maksanut ihan liikaa. Oikeasti kovat pakotteet ja kauppakiellot kehiin, niin Venäjä saadaan ajan myötä sekasortoon 100% varmuudella.
 

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sprot
Kyllä. Tuo on oikeaa puhetta. Ja se ainut keino oikeasti välttää se sota Venäjää vastaan. Jos Venäjän annetaan koko ajan vain vahvistua ja vahvistua sotatalouden jyllätessä, niin loppu lasku tulee olemaan kova. Jahkailu on jo nyt maksanut ihan liikaa. Oikeasti kovat pakotteet ja kauppakiellot kehiin, niin Venäjä saadaan ajan myötä sekasortoon 100% varmuudella.
Samaa mieltä täysin. Tässä vielä aiempi viestini aiheeseen liittyen. Niin kauan kun venäläinen yhteiskunta pyörii (sotataloudessa) niin sotaa on hyvin vaikea Ukrainan voittaa ja tunkio on todellinen uhka koko Euroopalle:

Tässäpä meikäläisen ehdotelma kuinka sota saataisiin päättymään Ukrainan täydelliseen voittoon sekä Eurooppa turvalliseksi paikaksi elää. Kohdat ovat aika ja/tai tärkeysjärjestyksessä, mutta totta kai monia asioita tehdään samanaikaisesti. Osa ideoista on omia ja osa hyviä muiden ideoita tästä ketjusta. Ottakaa krediittiä kuka tunnistaakaan idean omakseen:

  1. EU sekä USA tallettavat tunkiolta jäädytetyt varat EU:n sekä USA:n hallinnoimille tileille / rahastoihin. Näitä varoja käytetään aseiden ja ammusten ostamiseen Ukrainalle sekä Ukrainan jälleenrakentamiseen sitten myöhemmin. Näitä varoja ei yksinkertaisesti voi antaa takaisin tunkiolle monestakaan syystä esim. muuten ei Ukraina saa penniäkään sotakorvauksia ja tämä on vahva signaali Kiinalle, että tämmöinen toiminta ei sitten muuten kannata.
  2. Tulipalojen sammutus. Tarkoitan tällä sitä, että noilla tunkiolta jäädytetyillä varoilla ostetaan kaikkia akuutisti tarvittavia sotatarvikkeita kuten ammuksia, it-ohjuksia, drooneja jne. Ukraina pitää saada parhaaseen mahdolliseen "puolustusmoodiin" missä se kuluttaa vihulaista maksimit minimaalisin omin tappioin. Ukraina ei tule enää hyökkäämään ja yrittämään vallata alueitaan takaisin tässä sodassa.
  3. Sodasta tulee tehdä tunkiolle matemaattisesti toimimaton yhtälö ts. saada aikaan tilanne mitä se ei yksinkertaisesti voi voittaa, edes pitkällä aikavälillä tarkasteltuna. Aivan ensimmäinen toimenpide on mielestäni ase- ja ammustuotannon kasvattaminen Euroopassa ja tähän ei riitä pelkät sanat. Kuten joku hienosti ehdotti niin EU voisi vaatia esim. 1% bkt:sta käyttämisen ase- ja ammustuotantoon. Tämä nyt ei tule ilman valvontaa onnistumaan eli EU valvoo tätä. Esim. Saksassa valmistetaan enemmän tankkeja, Suomessa tykistöammuksia ja Paseja jne. Tämä kasvattaisi Euroopan kyvykkyyksiä sadoilla miljardeilla vuodessa. Ylituotantoa? Aika helvetisti parempi vaihtoehto kuin alituotanto...
  4. Matemaattisesti toimimaton yhtälö. Kyllä. Laitan tähän kohtaan nyt kaksi asiaa. Tunkioon kohdistuvat talouspakotteet mitä laitetaan pöytään? Everything. Tämän lisäksi ensiksi totaalisella kauppasaarrolla ml. lääkkeet uhkaaminen ja jos ei auta niin sen toteuttaminen. Tähän tarvitaan massiivinen valvontaelin valvomaan sekä tarvittaessa sanktioimaan kovalla kädellä yrityksiä jotka tätä kauppasaartoa rikkovat.
  5. Profit. Jäädään odottamaan sitä, että koko venäläinen yhteiskunta yksinkertaisesti romahtaa ja todennäköisesti koko maa pilkkoutuu osiin. Eivät siis todennäköisesti ymmärrä edes äärimmäisessä tilanteessa omaa parastaan joten juuri siksi mielestäni näin on toimittava. Laitetaan sitten pakotteita ja kauppasaartoa purkuun asteittain jos ja kun alkavat heräilemään todellisuuteen, että näin ei yksinkertaisesti voi toimia ja että nyt on aika vetäytyä koko Ukrainasta. Ysiyks rajat! Venäjälle on kuitenkin annettu mahdollisuus toimia toisin. Mahdollisuus mitä se ei ole koskaan antanut Ukrainalle.

Mielestäni tunkio ei yksinkertaisesti voi voittaa jos näin toimitaan. Äärimmäisiä toimia kyllä, mutta mikä on se vaihtoehto näille toimille sitten? Laittakaahan kommenttia jos tuntuu siltä...
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: Mojo

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Peskov taisi lipsauttaa "istinan" eli "todellisen totuuden".
Kohta Medvedev, Solovyev tai muu pelle räksyttää taas pravdaa eli taktista totuutta.

Tällaista huhua pyörii. Ilmeisesti Solovyev paasaa totuutta niin kiihkoissaan, että on unohtanut hengittää välissä.





Vakavasti puhuen: eilisestä asti on huhua liikkunut, että mies olisi kuollut. Mutta ilmeisesti nämä kaikki ovat olleet kuitenkin niin epämääräisiä, että ne kannattaa jättää toistaiseksi omaan arvoonsa.
 

ipaz

Jäsen
Kai tämä tähän ketjuun kuuluu, vaikka Israelin pysyvä YK-lähettiläs Gilad Erdan puhuu paljon muustakin kuin Ukrainasta. Vaikka tässäkin ketjussa moni on arvostellut, niin ei Israel ole Ukrainaa unohtanut. Paljon ovat sinne humanitaarista apua syytäneet ja hoitaneet ukrainalaisia Israelissa. Ja todella suorasanaisesti tuomitsee Venäjän ja muiden roskamaiden toiminnan. Moni toivoo että auttaisivat enemmän varsinkin aseellisesti, mutta Israelilla on omat ongelmansa omilla rajoillaan. Vahva puhe.



 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Unkarissa nyt ne nimet papereihin ja Gripeneiden lähettäminen Ukrainaan saisi uutta potkua. Eipä nuo enää kauan voi sitä viivyttää ja sitten vaan lentäjien koulutus käyntiin. Ukrainalaisethan ovat noita jo aiemmin testanneet ja hyviksi todenneet.

Unkarin parlamentissa maanantaina hyväksytty Ruotsin Nato-jäsenyys voi olla myös lähtölaukaus Saab Gripen -hävittäjien lähettämiselle Ukrainaan.

Ruotsi kertoi lokakuussa, että se ei tee ratkaisua asiasta ennen kuin maa on puolustusliiton jäsen, ja viime viikolla Defense Newsin Singaporen ilmailumessuilla haastattelemat Saabin edustajat kertoivat valmistajan toimivan asiassa Ruotsin valtion päätösten mukaan.

”Odotuksemme on, että jos Ruotsi antaa asialle hyväksyntänsä, olisi varsin nopea prosessi lähettää koneita Ukrainaan. Tällä hetkellä liikumme oikeaan suuntaan”, kommentoi Saabin markkinointijohtaja Mikael Franzén.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Terroristinen itänaapurimme tai sen johtoporsaat eivät ole väittämästään huolimatta hulluja. Ovat toki (siis ne johtoporsaat, maa sinänsä ei geografisena, etnisenä, jne käsitteenä voi tokikaan diagnooseja saada) sosiopaattisia äärinihilistejä ja täydellisen empatiokyvyttömiä opportunisteja joille mikään (muun kokema) kärsimys ei voi koskaan tulla oman edun tavoittelun tielle. Tuohon johtoporsaiden varastelun uhrien joukkoon on muuten luonnollisesti ensimmäisenä pakotettu ne "tavalliset venäläiset", riippumatta siitä josko vai ei ko. ryhmän jäsen ymmärtää olevansa uhri. Naapurin vuosikymmenen kestänyt ja viimeiset 2 vuosikymmentä entisestään kiihtynyt aivopesu ja indoktrinointi pitää uhristatuksensa ymmärtävien joukon pelottavan pienenä.

Tuon alustuksen tarkoitus on siis muistuttaa, että naapurimme ei ole missään nimessä valmis sotaan länsimaita vastaan, vaikka länkyttävät päät punaisena (ei pelkästään votkulin nauttimisesta) että ovat valmiita ja ovat jo kuukausia olleetkin peräti pyhässä sodassa länsimaita vastaan. Tunkioimperiumin paskansuoltoputkien ydintuhoretoriikka vahvistaa että pelkäävät tällä hetkellä eniten länsimaiden väliintuloa, koska tietävät että heidän sota on hävitty sillä siunaaman sekunnilla myös taktisesti ja operatiivisesti (siinä missä strategisesti hävisivät sen aloitushetkellä). Naapurimme ei ole avaamassa avoimia sotatoimia sisältävää rintamaa mihinkään Ukrainan ulkopuolelle, koska esimerkiksi kun muistutetaan miten lähellä Muurmanskin strategiset pommittajat on Suomesta, niin kannattaa muistaa että suomalaisilla on riittämiin erittäin laadukasta kauas kantavaa ohjuskalustoa jolla kyseinen kenttä koneineen lakkaa olemasta. Luonnollisesti sitten JEF yhteistyön kautta Suomen resursseihin kuuluu päälle kalustoa jolla mikä tahansa muuhunkin terroritunkion alueella sijaitsevaan kohteeseen päästään vaikuttamaan ja mitä todennäköisimmin ilman että terroritunkio pystyy vaikutukselle mitään tekemään. Teknologiakuilu lännen ja paskatunkion välillä on kuitenkin paljastunut vielä reilusti arvioitua syvemmäksi, joten todennäköisin vaikutus naapurin ohjustorjunnasta olisi länsiohjusten aiheuttaman sotilaallisen tuhon päälle siviilituhot terroritunkion it-ohjuksilla.

Ukrainassa ei todennäköisesti länsisotilaita nähdä ainakaan isommassa määrin, mutta niistä puhuminenkin aiheuttaa naapurissamme paniikkia, mikä voi johtaa pakotettuihin virheisiin. Lisää kiirettä aiheuttaa toki myös naapurin pienen tsaarin tulevat keisariksivoiteluseremoniat kun pitäisi saada jotain Avdiivkaa tuntuvampaa hivelyä prostaatalle. Naapurin rynnistely-yritykset ovat luonnollisesi riski, mutta myös mahdollisuus Ukrainalle ja ilmeisesti viime päivinä terroristiraiskaajilta on tuhoutunut reilusti muutakin kalustoa sekä elävää voimaa mahdottomasti korvattavien lentovehkeiden lisäksi.

Ja luonnollisesti lähes mikä tahansa hinta maksettavana itänaapurimme fataalista tappiosta Ukrainassa olisi kannattava sijoitus verrattuna siihen että niiden annetaan voittaa. Lännen tappio nähtäisiin reilusti itänaapuriamme vahvemmassa Kiinassa lupana vallata Kauko-itä. Luonnollisesti tuota ennen itäinen ja keskinen Eurooppa olisivat joutuneet kovimpaan painostukseen sitten kansojen vankilan kaatumisen.
 

Rike.K

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kissapedot
Kai tämä tähän ketjuun kuuluu, vaikka Israelin pysyvä YK-lähettiläs Gilad Erdan puhuu paljon muustakin kuin Ukrainasta. Vaikka tässäkin ketjussa moni on arvostellut, niin ei Israel ole Ukrainaa unohtanut. Paljon ovat sinne humanitaarista apua syytäneet ja hoitaneet ukrainalaisia Israelissa. Ja todella suorasanaisesti tuomitsee Venäjän ja muiden roskamaiden toiminnan. Moni toivoo että auttaisivat enemmän varsinkin aseellisesti, mutta Israelilla on omat ongelmansa omilla rajoillaan. Vahva puhe.
Kyllä joo. Israeliin tungetaan niin paljon aseteknologiaa, kuin jenkeistä ja heidän liittolaisistaan lähtee! Harmi, että tota käytetään pääosin siviileihin, noilla ohjuksilla ja aseilla olisi parempaa käyttöä oikeesti militaarista vihollista, eli Venäjää vastaan! Sairaalat ja koulut on vähän surullinen kohde noin kalliille aseteknologialla, menee vähän tarkoitus hukkaan..
 

LuKi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, LuKi-82
Kyllä joo. Israeliin tungetaan niin paljon aseteknologiaa, kuin jenkeistä ja heidän liittolaisistaan lähtee! Harmi, että tota käytetään pääosin siviileihin, noilla ohjuksilla ja aseilla olisi parempaa käyttöä oikeesti militaarista vihollista, eli Venäjää vastaan! Sairaalat ja koulut on vähän surullinen kohde noin kalliille aseteknologialla, menee vähän tarkoitus hukkaan..

Onko tähänkin ketjuun pakko suoltaa tuota propagandista paskaa?? Voi vittu sentään.

Tuota Lähi-itä osiota en jaksa enää lukea. Ihmiset mylvivät helposti isolla äänellä mukana porukassa, vaikka eivät ymmärrä asioista paskan vertaa. Tänäänkin olivat opiskelijat saaneet pitää amerikan mallin mukaisen Israelin vastaisen laulusession, Jyväskylän yliopiston kirjaston tiloissa. Saavatkohan siellä kaikki poliittiset aktivistit laulaa keskellä opiskelijoiden hiljaisia lukutiloja? Oliko varmasti turvallinen tila kaikille? Ainakin oma Israelissa asunut lapseni koki olonsa, no jos ei turvattomaksi, mutta nöyryytetyksi. Toisin kun nämä modernit agitpropparit, niin kaveri tuntee henkilökohtaisesti helvetin monta palestiinalaista.

Käsittämätön nuorisofestivaali lännessä menossa pro palestiina- teeman alla. Kyllä Kremlissä on onnistuttu, vanhaa rauhanmarssien ja nuorisofestivaalien materiaalia on pitänyt vaan pikkasen päivittää amerikanvastaisuuden lisäksi Der Sturmerin kielikuvilla ja nuoriso heiluu taas yliopistoilla, kaduilla ja nyt myös täällä netissä typeryyttään Kremlin asialla.
 
Viimeksi muokattu:

cottonmouth

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo & Philadelphia Flyers
Joko oli täällä mestari Renen kommentit?


"Fasel kertoi eläneensä kylmän sodan aikana ja luonnehti, että tuolloin "pelattiin yhteen"." Onko suvereeniin valtioon hyökkääminen sitten sitä yhteen pelaamista?

Haistappa René vittu, öitä.

+1.

(alkuperäinen kommentti 1.3.2022)
 

Liitteet

  • rene.jpg
    rene.jpg
    112 KB · kertaa luettu: 143

ketjuruletti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit

Höylis

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Hyvä homma jos ranskakin sieltä alkaa heräilemään. Eikun poijaat ydinaseita rakentelemaan ja ukrainaankin voisi muutaman antaa länsi, kun menivät ukrainan pettämään jo kerran.
 

MegaForce

Jäsen
Niin kirjoitin, että tuo olisi käytännössä sodan julistus Venäjää vastaan. Tarkoitin sitä, että en tuollaisissa rajavalvontatapauksissa, joista ylempänä puhuimme pysty näkemään mitään muuta lopputulosta, kuin sen että sotatoimet syttyvät Naton ja Venäjän välille.
Sota loppuu myös sinä hetkenä, kun Venäjän joukot vetäytyvät omalle alueelleen ja lopettavat vieraan valtion pommittamisen.
 

stonec_86

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Kyllä joo. Israeliin tungetaan niin paljon aseteknologiaa, kuin jenkeistä ja heidän liittolaisistaan lähtee! Harmi, että tota käytetään pääosin siviileihin, noilla ohjuksilla ja aseilla olisi parempaa käyttöä oikeesti militaarista vihollista, eli Venäjää vastaan! Sairaalat ja koulut on vähän surullinen kohde noin kalliille aseteknologialla, menee vähän tarkoitus hukkaan..
Ei sieltä mitään ekstraa myöskään Israeliin nyt lähde koska tuo apupaketti on aivan samaan tapaan jumissa kongressissa kuin Ukrainan. Nuo ja Taiwan ovat kaikki samassa paketissa.

Hyvä homma jos ranskakin sieltä alkaa heräilemään. Eikun poijaat ydinaseita rakentelemaan ja ukrainaankin voisi muutaman antaa länsi, kun menivät ukrainan pettämään jo kerran.
Ihan hyvä joo, saisivat ruveta vain tuottamaan myöskin kamaa. Rheinmetall ajaa tykistökranaattien tuotantoa sentään aika hyvin nyt ylös. Samaan aikaan Ranska tuottaa hurjat 3000 tykistökranaattia kuukaudessa (lähde). Pohjois-Korea pystyy tällä hetkellä lähes satakertaiseen(?) tuotantoon kuukaudessa, olkoonkin että laatu ei nyt ehkä ole niin justiinsa, mutta on tuossa Ranskalla kirittävää volyymeissä.
 

rpeez

Jäsen
Argentiinassa suunnitellaan pidettävän latinalaisen amerikan Ukraina tukikokous.


"At the end of this year". Miksi kaikki Ukraina tuki on niin hidasta ...

Tuosta johtaen, itselle hieman jäänyt epäselväksi onko Euroopalla ketään ylintä Ukrainan sotilaallisen tuen koordinaattoria, joka vetelisi langoista ts. polkisi vauhtia maiden päätöksiin ja toimenpiteisiin. Vai meneekö maat ihan ad hoc vauhtia omien hitaiden prosessienssa kanssa ja kukaan ei katso päältä tapahtuuko mitä ja milloin? Vieläkään en tajua, että jotkut maat mietti ammusaputuotannossa protektionismia, ihan käsittämätöntä tupelointia.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös