Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 033 546
  • 61 585

hiitti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Manchester United

Liitteet

  • twittah.jpg
    twittah.jpg
    33,1 KB · kertaa luettu: 152

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Haluatko oikeasti lukita vastauksen?

Lisätätäänkö listaan arabivaltiot jotka sortavat naisia ja heikompiaan, miten toimitaan Kiinan suhteen. Syyriat ja Pohjois-Koreat tietysti. Niinistöhän Etelä-Afrikan vierailullaan totesi että meillä länsimaissa on sellainen harha että me määrättäisiin maailman meno vaikka meitä on se 2 miljardia kun taas muita on se runsas 5 miljardia.

Vähän OT ja mitenkään Venäjän olemusta väheksymättä.
Tähän oikeastaan -huomasin ma- on hyvin vaikeaa vastata ilman että joku jossakin tulkitsee vastauksen väärin, mutta ei ole silti ihan noin yksinkertaista kuitenkaan.

Ja toisaalta jos kerran se viisi miljardia elelee (tai ainkain kuvittelee niin) ns "oikein", niin voisi sitten antaa niiden ihan rauhassa elellä jatkossakin oikein, ja mieluiten juurikin siellä missä nytkin elelevät, koska asiat eivät heillä ilmeisestikään parane läntiselle puolelle siirryttyänsä noiden kahden miljardin vääräuskoisen sekaan.

Jotenkin kuitenkin jäänyt fiilis, että mystisesti juurikin se länsi tuntuu heti houkuttelevan (varsinkin ääripäissä heiluvia siis) kun ja jos on paljon rahaa tai ei ole rahaa tahi jonkinlaisia ongelmia esiintyy mm hengen säilymisen suhteen.

Koen että osassa noita maita kehitys tuntuu pysähtyneen jonnekin kivikauden ja keskiajan välille, ja uskoisin sen vahvastikin johtuvan juurikin noiden maiden poliittisesta sekä osin uskonnollisestakin järjestelmästä.

Mutta jos niissä asiat kuitenkin on hyvin -eli haluavat oman järjestlmänsä olevan vallitseva- niin kaikin mokomin sallin heidän siitä siellä paikallisesti nauttivan sydämensä kyllyydestä.

Koemmeko siis siinä olevan varsinaisesti mitään väärää, että todetaan asioiden heillä olevan hyvin, ja annetaan heidän siis hoitaa ne jatkossakin ihan itse ilman läntistä tukea yhtään missään.
Tämä johtanee jonkinlaisiin johtopäätöksiin paikallisestikin, kun ei paskaksi koetun ja heidän elämäänsä uhkaavan läntisen demokratian anneta saastuttaa heidän rakasta isänmaataan. Joko siis alkavat kovaa vauhtia innovoimaan, tuottamaan sekä valmistamaan itse, tai sitten voi olla että kohta jo ahdistaa kokolailla vanteen puristaessa päätä ikävällä tavalla. Ainakin arabikunkkua peräsuolesta vääntää (kuten mainitun koreankin johtajaa) jos jää länsihapatusta vaille.

Tämä siis ihan sellaisena pikku kuriositeettina status quosta ja yksikertaistuksena asioiden suhteen, että äkkiähän tällainen asia on vähintäänkin poikkitieteellisesti tutkittu, että kummalla ryhmällä on ns "pallo hallussa" edes vähän. Demokratiassakin lienee edelleen kovastikin valuvikoja, mutta niin kauan kuin diktaattorit ovat nyt nähdyn kaltaisia kivikauden jäänteitä, ei liene mainittavaa kehitystä olevan luvassa oikein missään suhteessa.

Se on sitten kokonaan toinen asia -johon en nyt ota kantaa sen enempää- että koetaanko tärkeäksi pyrkiä alati auttamaan tällaisia maita, vai annetaanko heille tuo mahdollisuus korjata asioita sisältäpäin, kuten uskoakseni täälläkin päin palloa lienee joskus joudutun tekemään.

Loppuviimeksi siis kyseessä on moraalinen dilemma, jossa ajattelemme niinistön tavoin, että kyllähän se viisi miljaridia tietenkin täytyy olla oikeassa, koska on enemmistö, mutta koska kuitenkin menee hommat päin sitä itseään ja kaikenlaiset ihmisoikeudetkin loistavat lähinnä poissaolollaan, ja vaikka tekevät alati enemmän pahaa kuin hyvää, niin täytyykö kuitenkin heitä alati länsipuoleta tukea ettei vaan tule paha mieli?

Voidaan siis ylläpitää vallitsevaa tilannetta, tahi sitten tehdä kipeitäkin ratkaisuita jotka mahdollisesti johtavat jonkinlaiseen suunnanvaihtoon noissa maissa, ja jos taas ei, niin lienee todistettu, että siellä sitä oikeasti elää maailman onnellisimmat ihmiset . Paratiisit joissa lokaalit diktaattorit käyvät kaduilla suutelemassa kansaansa, joka niin ystävällisesti on kaikki luonnonvaransa hänen ja ystäviensä hyödyksi antaneet ja välittää paskat kansansa hyvinvoinnista.

Tämä on oikeasti pirullinen asia. Juuri nyt kuitenkin se on venäjä, joka on hyökännyt itsenäiseen valtioon täysin absurdeista ja itsekkäistä sysitä johtuen, ja jos sen maan kansa näin suurella enemmistölllä hyväksyy raiskaukset, kidutukset, ryöstöt, siviilien jatkuvan tappamisen sekä kaiken muun paskan, niin jos emme kerran halua sotilaallisesti asioihin puuttua, niin nähdäkseni täydellinen kauppasaarto on kohta ainoa keino viestiä, että nyt tälle tulee loppu, tai saatte meidpn puolesta mennä vaikka koko saatanan kansa. Kun teitä ei kiinnosta, niin miksipä sitten meitäkään pitäisi loppumattomasti kiinnostaa.

Olkoon se sitten hinta venäjän aiheuttamista traumoista omasta sairaasta tavastaan taistella, sekä tietenkin heidän täydellisestä välipitämättömyydestään edes omiaan kohtaan. Ikävää toki, mutta lieneekö enää muuta vaihtoehtoa työkalupakeissa.

En siis tässä totea, että lääkeapuakin pitäisi maahan lopettaa, mutta voitaneen oikeasti kysyä sitäkin, että missä kohtaa menee se raja jossa se empatia pitää laittaa sivuun sitä hyökkäävää kansaa kohtaan ja säästää se kaikki sille joka yrittää pelastaa kansansa ja maansa maailman isoimmalta kävelevältä perseenreiältä. Perseenreiältä joka vielä käy suukottelemassa kansaa, kun ei muuta sille ole valmis suomaan.
 
Viimeksi muokattu:

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jos nyt ajattelee, vaikka kärsiväksi Venäläiseksi vaikka palliatiivisessa syöpäihoidossa olevan lapsen, joka kärsii valtavista kivuista kuukausia ennen kuolemaansa, koska syövän hoitoon ei ole saatu länsimaisia lääkkeitä mielummin kuin että sotahullu Ivan 54 v. Ei saa krapulaansa buranaa.
Länsi voi tarjoutua tässä tapauksessa ottamaan lapsen hoitoon tänne, jos diktaattori sen vaan sallii, ja jos ei niin se lienee sitten diktaattorin vika. Vanhemmat voivat myös hoidon ajaksi saapua paikalle, mutta hoidon päättyessä (tässä tapauksessa kuolemaan) vanhemmat pääsevät pikaisesti diktaattorinsa hellään huomaan.

Se lienee selvä (paitsi putinille) että yhdenkään lapsen ei pidä joutua kärsimään tässä maailmassa sysityhmän ja itsekkään persreikä johtajansa vuoksi.
 

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
- Suurin osa maailmasta ei halua elää länsimaisten sääntöjen mukaan, Lavrov sanoi.
Tää oli kertakaikkiian "neron" suusta kuultua. Ei tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa.
On kokonaan eriasia se, että jos suurin osa maailmasta ei nyt elä länsimaisten sääntöjen mukaan kuin etteivätkö he haluaisi elää niiden mukaan jos se olisi mahdollista.

Venäjälläkään tuskin on Lavrov koskaan kysynyt keneltäkään, että olisiko teistä mukava elellä länsimaisten sääntöjen mukaan, ja saada oikeasti (uskoakseni kohtuu rehellisesti kuitenkin) voida äänestämällä vaikuttaa maansa johtoon, ja että sitä haliitaisiin vaikkapa Norjan tyyliin jossa maan luonnovarat valjastettaisiin oligarkkien bile-elämän sijaan palvelemaan koko kansaa.

Lieneekö tuokin lapsena tippunut päälleen, ja vähäinenkin järjenjuoksu pysähtynyt jo ennen esikoulua.
 
Viimeksi muokattu:

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Se lienee selvä (paitsi putinille) että yhdenkään lapsen ei pidä joutua kärsimään tässä maailmassa sysityhmän ja itsekkään persreikä johtajansa vuoksi.
Putinille ei ole yhdenkään ihmisen, oli se sitten lapsi/aikuinen/vanhus, hengellä mitään merkitystä perhettä ja muuta lähipiiriään lukuun ottamatta. Se vaan on kylmä fakta ja se pitäisi jokaisen ihmisoikeuksista hössöttävänkin ymmärtää. Hänen kanssaan on myös aivan turha neuvotella mistään, koska hän ei kunnioita mitään sopimuksia ellei niistä ole hyötyä hänelle itselleen. Sairas maailma ja vielä sairaampi Venäjä, onneksi me olemme tällä oikealla puolella aitaa.
 

Tuen Vety

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lätkä Lentää Oy
Olen humaani ja kannatan venäjälle lääkeaineiden viemistä, jottei Suomi leimaannu pahaksi YK:n silmissä. Kuorma laksatiiviä dumpataan rajan viereen, on miusta sopiva kontribuutio tähän asiaa.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Putinille ei ole yhdenkään ihmisen, oli se sitten lapsi/aikuinen/vanhus, hengellä mitään merkitystä perhettä ja muuta lähipiiriään lukuun ottamatta.
En olisi varma lähipiirinkään turvassa olosta. Eiköhän tuo otus jo havittele itselleen lempinimeä Vladimir Julma
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
En olisi varma lähipiirinkään turvassa olosta. Eiköhän tuo otus jo havittele itselleen lempinimeä Vladimir Julma
Joo, se oli epäselvästi ilmaistu, kun siinä lähipiirissäkin on viime aikoina paljastunut enemmänkin "pettureita". Tuntuu se sakki kutistuvan kohta olemattomiin. Medvedev on muuten vieläkin piilossa ja sehän taisi joidenkin lähteiden mukaan karata maasta juhannushässäkän aikana. Ehkei uskalla enää edes palata, mistäs näistä tietää.

On siellä ainakin venäläisten ammusvarastoihin osuttu.




Tuossa on hyvä idea, saa toteuttaa.



 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU

opelix

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, JJK
@tommy36 :lta erittäin ansiokasta filosofointia elämästä täällä lännessä ja siellä muualla enemmistössä. Tiivistettynä voitaisiin sanoa että kunhan ihmiset saisivat itse valita edes jollain muotoa järjestelmäänsä voisimme varmaan kaikki siihen tyytyä mutta näinhän ei tietenkään ole.

Ukrainan suhteen Venäjän suurin motiivi hyökkäykseen oli tietenkin se että veljeskansalla oli väärä suunta ja pyllistys samalla äiti-Venäjää kohden. Tätä tietenkään ei pidä hyväksyä eikä täällä kukaan niin ole varmasti tehnytkään.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Niin, esimerkki siitä kuinka USA pitää kauppasaartoa vastoin kansainvälisen yhteisön tahtoa.

Kyse on nyt siitä, mihin kansainvälisen yhteisön tulisi vetää raja suhteessa Venäjään, joka hyökkää nyt yhteen suvereeniin valtioon.

Eli toimitaanko jatkossa näin aina kun joku valtio hyökkää toiseen valtioon? Samalla logiikalla USA olisi ollut kauppasaartossa esim. Hyökkäyksestä Irakiin, koska sota oli vastoin kansainvälistä lainsäädäntöä.

Mielestäni oikea tapa toimia on nostaa kaikki taloudelliset pakotteet ehdottomaan tappiin ja varmistaa niiden toimivuus ja toimittaa humanitaarinen tuki tarkasti valvotusti YK:n toimesta. Samaan aikaan aseapu Ukrainaan tulee nostaa niin korkealle kuin se on taloudellisesti mahdollista.
Tässä mielestäni mennään kaksillä rattailla. Minusta neutraaleita ja vihamielisiä maita vastaan on eri säännöt, kuin liittolaisia kohtaan. "Tiimissä pidetään yhtä", näin se vain mielestäni menee. Joten tällä logiikalla minusta Kuuban kauppasaarto on ihan ok. Ovat myös kommareita, mikä on ehdoton punainen vaate Jenkeille, tietänevät sen itsekin. Ei toki koske varsinaisesti meitä, mutta ymmärrän USA:n kannan Kuubaan. Ihan loogista, laittavat vastapuolen niin koville, kuin vain voi ilman suoria sotatoimia, koska heillä on rahkeet ja halu niin tehdä.

Jos mentäisiin samoilla säännöillä, niin kyllähän USA olisi Irakiin hyökkäämisestä pitänyt laittaa kauppasaartoon EU:n toimesta, mutta eihän tuossa nyt olisi mitään käytännön järkeä. Ei pelkästään USA:n merkittävyyden takia, muttei myöskään siksi, että onhan EU pohjimmiltaan USA:n liittolainen, vaikka kiistakohteitakin on. Olemme liittolaisia. Ei liittolaisia rangaista, tekevät he mitä hyvänsä. Toki jossain kulkee raja, että pistetään liittolaisuus poikki, jonka jälkeen pelataankin uusilla säännöillä, mutta jos tuo raja ei ylity, ei liittolaisia ruveta kampittamaan.

Vaikeaksi menisi muiden maiden kanssa toimiminen, jos täysin tasapuolisesti pelattaisiin jokaisen osapuolen kanssa samoilla säännöillä. Tämän raadollisuuden kanssa vain pitää kyetä elämään. Elämä ei ole reilua.
 
Viimeksi muokattu:

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid
Niin niin sä olet varmaan sellainen vanhempi että annat selkään varmuuden vuoksi kun pahaa se tekee kuitenkin ja jos eli tulee tekemään niin ainakin harkitsee
Yleensä vanhemmat pyrkivät vaikuttamaan siten, että lasten turvallisuus lisääntyisi. Jos lapsen naapurissa sattuu asumaan sakkia, jotka kasvatetaan raivotautisiksi apinoiksi niin pyrin kyllä omilla toimillani lisäämään todennäköisyyttä, että se porukka pysyy omalla tontillaan.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Tuosta ilmenee hyvin venäläisten sodankäyntitaidot. Maailman toiseksi mahtavin armeija...

Venäläiset sotabloggareiden arvostus maan sotilasjohtoa kohtaan ei ole kasvanut edes viikon takaisen Wagner-kapinan jälkeen, arvioi Institute for the Study of War (ISW).

Yhdysvaltalainen ajatushautomo ottaa yhdeksi esimerkiksi sen, kuinka rankasti bloggarit kritisoivat Venäjän asevoimia siitä, etteivät ne ole saaneet ajettua yhtä pientä ukrainalaisjoukkoa asemistaan Ukrainan Hersonissa.

Tiettävästi noin 70 ukrainalaissotilaan vahvuinen joukko pitää asemiaan Antonivkan sillan alla, Dneprjoen itärannalla Hersonin alueella. Perjantainakin muun muasa CNN uutisoi, että paikalla käytiin kovia taisteluita. ISW:n mukaan Venäjän joukot eivät ole onnistuneet valtaamaan paikkaa ukrainalaisilta edes kahden viikon taistelujen jälkeen.

Yhtä kauan venäläiset äärikansallismieliset sotabloggarit ovat myös valittaneet asiasta, ajatushautomo kertoo.

Bloggarien mukaan Venäjän sodanjohto on tehnyt yrityksissään räikeitä taktisia virheitä. Se on esimerkiksi komentanut venäläisjoukkoja hyökkäämään ”sokeasti” sillan alle, mikä on johtanut merkittäviin tappioihin. Venäläiset ovat menettäneet raporttien mukaan sekä sotilaita että panssariajoneuvoja.

Sotaseuraajien mukaan Venäjän ohjusiskut eivät ole olleet riittävän tarkkoja ja kallisarvoisia Iskander-ohjuksia on mennyt hukkaan. Joidenkin sotabloggarien mukaan Venäjä on yrittänyt tuhota 70-henkistä ukrainalaisjoukkoa myös termobarisia raketteja ampuvalla TOS-1-heittimellä.
 

12961

Jäsen
En oikein usko, että Venäjällä käytetään Buranaa kivunlievitykseen. Vodka toimii puudutteena ja mieluummin yliannostuksella. Kunnes sekään ei enää auta, kun joudut Ukrainan tulitukseen.

Kyllä niillä kai omat ibuprofeenit on. Venäläisessä pillerissä se 400mg voi tosin pitää paikkansa tai sitten ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös