Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 029 975
  • 61 576

Animal

Jäsen

vanukas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Sebastian Ahon kiekkokoulu
Nyt kun tuota uusiksilämmitettyä kylmän sodan sodankäyntiä katsoo niin miinathan siellä on edelleen todella tehokkaita tankkien tuhoajia. Vielä ei ole ainakaan rintamalla mitään autonomisesti liikkuvaa ajoneuvoa, joka liikkuessaan räjäyttelisi miinoja altaan - sen ainoan tai ajoneuvon kestäessä useammankin. Kuulostaisi kustannustehokkaammalta kuin panssarivaunujen ajaminen miinoihin. Toiselta kantilta ajateltuna lentodronetkaan eivät kykene kai luotaamaan miinoja millään tavalla. Siitäkin lienisi apua.
 

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Näyttävät olevan sama vaunu. Tekninen vika tai tela pois, koska miehistö poistunut ajajaa myöden luukkujen kautta. Tulen alla eivät sitä olisi tehneet ja muutenkin vaunun runko näyttää liki pakasta vedetyltä
Niin on, siksi kirjoitinkin yksikössä. Tuo venäjätrollitili postannu tuon alemman kuvan jossa selkeesti näkee tuossa autossa Ukrainan tunnukset, mikä siis merkkaa sitä, että kun panssari tuossa kunnossa on, niin pian sitä korjataan.
Edit: Ja niille ketkä ihmettelee miksi ristin värit on toisinpäin, niin ne on pimeätaisteluvarten.
 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille

Liitteet

  • AustinTappiot.PNG
    AustinTappiot.PNG
    366,3 KB · kertaa luettu: 274

tommy36

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyviä uutisia lisää:


Tanska, Hollanti, Britannia ja Yhdysvallat toimittavat yhdessä Ukrainaan satoja ilmatorjuntaohjuksia. Ukrainalle ollaan lisäksi toimittamassa 14 uutta Leopard-panssarivaunua Tanskan ja Hollannin rahoituksella. Yhdysvaltain asevoimien komentajan Mark Milleyn mukaan länsimaat ovat antaneet koulutusta lähes 60 000 ukrainalaissotilaalle hyökkäyksen alkamisen jälkeen.

Ukrainan vastahyökkäys on vasta alussa, eikä sen perusteella kannata tehdä kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä siitä, miten kauan taistelut ehkä kestävät. ”Kyseessä on hyvin vaikea ja hyvin väkivaltainen taistelu”, Milley sanoi.
Nyt vaan pitäisi saada aikaiseksi se ilmaherruus, sekä niitä pitkän kantaman ohjuksia ihan hiton pikaisesti, eikä vasta vuoden päästä. Ja toisaaltahan länsipuolen pitäisi ilmaista putte sialle, että länsi ei jatka tämän touhun katsomista, vaankohta tullaan avuksi ja sitten se vasta on menoa venäläisjoukoille.

Tehdä siis selväksi, että venäjälle ei kenenkään toimesta hyökätä, mutta ukrainan itsenäisyyttä ollaan valmiita puolustamaan ja ajamaan sieltä vihamieliset joukot ulos, sillä heillä ei ole vähäisintäkään oikeutta mihinkään tuon maan suhteen, vaikka sika itse niin kuvitteleekin samalla kun kastelee housunsa noita unia katsellessaan.

Nyt jo voisi mielestäni tällä hetkellä tehdä selvää koko venäjän laivastosta tuolla mustalla merellä, ja antaa selvä viesti siitä, että mitä tuleman pitää jos ei toisen maan itsenäisyyttä kunnioiteta ja sen siviileitä tapetaan ja raiskaillaan sekä ryöstetään.

Venäjä voi siis itse valita tulevaisuutensa.

Ja sodan mennessä päätökseensä tehdään selväksi, että mitään pakotteita ei pureta ennen kuin maa itse valitsee tiensä uudelleen ja alkaa noudattamaan edes alkellisia ihmisoikeuksia, ja on korvannut tekemänsä tuhot, sekä luovuttanut syylliset oikeuteen.



Edit. Tarkoitan siis vain sanoa, että tuon minisian touhuja on nyt katsottu lännessä paska housuissa niin kauan, että on aika ulosmitata puten juttuja, sillä ei vaan voida sivusta katsella -lännen taloutta samalla nakertaen- tätä touhua iänkaikkisesti, joten kohta on mentävä riskilläkin.

Ei tässä voida iänkaiken rikastuttaa aseisiin sijoittaneita instansseja, vaan rauha on pakko palauttaa, ja samalla tuoda viesti muillekin perseen diktaattoreille, että ei hyvä seuraa jos toisen maan oikeutta itsenäisyyteensä loukataan.
Yhdysvallatkin on joka hiton paikkaan tunkenut nokkansa, mutta nyt sitten paska valuu lahkeesta, niinkö? Vai mistä sitten on kysymys?
Toki tämä NATO uutinen oli hyvä asia, mutta ei silläkään Ukraina kuuhun vielä matkusta.
 
Viimeksi muokattu:

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Tuossa vielä kootusti Rammsteinin anti.

Tuo nyt ehkä tärkeimpänä: The United States will provide Ukraine with weapons until the moment when the Russian Federation stops the aggression.



Sveitsi voisi nyt lopultakin ottaa järjen käteen ja sallia aseviennin Ukrainaan.



Sitten vielä yhteistyöuutista.



 
Viimeksi muokattu:

jalperi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa,sympatiat Itä-Kaakkois-Suomi-Turku akselille
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Vaikka Ukrainan tukeminen maksaa länsimaailmalle, niin tukematta jättäminen ja Pohjois-Korean jättäminen Eurooppaan maksaisi vielä ihan helvetin paljon enemmän. Sokea näkee otsallaan että itäisestä tunkioimperiumista ei ole tulossa nykyisen eikä varmaan seuraavankaan johdon alaisuudessa luotettavaa toimijaa, vaan tuo kehitys vaatii äärimmäisen tuhoisan sisällissodan ja alueen pilkkoutumisen pieniin osiin, joista sitten muutama saattaa vahingossa tai lähellä sijaitsevien sivistysvaltioiden aktiivisella tuella päästä kehittymään tuosta barbariasta korkeammalle tasolle. Näin ollen mikään myönnytys sille olisi omaan koipeen ampumista myrkytetyillä luodeilla.

Merkavat olisi mukava lisä Ukrainalle, etenkin jos määrä olisi kerralla merkittävä. Oletettavasti enää ei tarvitse tuota kuukausien kissanhännänvetoa eli ne voisi myös saada tolkullisella aikataululla käyttöön. (Todennäköisenä) vaihtoehtona on että tankkeja ostava maa siirtää oman vanhan kalustonsa Ukrainan käyttöön, mikä olisi toki myös hyvä asia, joskaan tuskin niin merkittävä (etenkin jos vanha kalusto sattuisi olemaan neukkupaskaa). Merkavan kolmosversiossa on sekin hyvä puoli länsistandardeillakin kovan omasuojakyvyn lisäksi, että tykki hyväksyy mitä tahansa NATO-standardin 120 millistä ammusta.

Ilmasodasta jos sananen, niin Ukraina pystyisi siivoamaan alueensa todella nopeasti jos saisivat edes käyttöikänsä loppupäässä olevia F-16 hävittäjiä putsimaan ensin taivaat lentoraiskareista ja lisäksi A-10 maataistelukoneita joiden käyttöön ukrainalaispilotteja on koulutettu jo vuosia sitten ja jotka olivat itse asiassa ensimmäinen länsilentovehje joka nousi puheisiin mahdollisena kehittyneenä aseapuna. A-10 olisi siitä ihana vehje, että konetykin tulivoima riittää tuhoamaan minkä tahansa paskamaasta ponnistaneen kohteen ja a-tarvike on sekä yksinkertaista että tolkuttoman halpaa, eli pystyy tuottamaan helposti määrättömiä kekoja sitä siinä missä esimekiksi ohjusten, tykinammusten ja rakettien tuottaminen tuntuu olevan edelleen haastavaa kollektiiviselle lännelle lähinnä poliittisen tahdon puutteesta, kun ei haluta sijoittaa tuotteisiin joille ei ole enää käyttöä tai markkinoita sen jälkeen kun tunkioimperiumin terroristiraiskaajat on ajettu tuhoamaan omaa paskalämpärettään naapurimaan sijaan.
 

KooMT

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, San Jose Sharks
Joskus pohdin, että oisko F-117:sta mitään tuhoamaan kohteita. Eikö USA:lla koneet periaatteessa jo reservissä mutta silti vissiin jäljellä on. Ja sen tiputtamisesta ei ehkä Venäjä saisi enää kauheasti uutta tietoa kun eikö yksi tippunut kone päätynyt joskus aiemmin Venäjän tutkittavaksi.. Mutta joo voi olla liian "kovaa" kalustoa irrotettavaksi.
 
Suosikkijoukkue
Vimpelin Veto, Roihuttaret, Kaljakylä Rangers, Fla
En voi sietää sitä, että täällä iloitaan ihmisten kuolemasta. Tosin se on väistämätöntä, että sodassa ihmisiä kuolee.

No, itse asiaan. Lännen pitäisi tukea ihan kaiken keinoin Ukrainaa tässä sodassa, lähettää parhaimpia miehiä ja aseitaan tuonne, että tämä vääryys saataisiin loppumaan nopeasti ja lopullisesti.
Toisaaltaan, edes Putinin kuolema ja Venäjän häviö sodassa ei takaa rauhaa.

Mun toiveita.
 

magnum37

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tulevaisuuden Sport
Hävittäjäkysymyksen vaikeaksi tekee poliittinen varovaisuus asiassa etenemisessä sekä lentäjien tyyppikoulutuksen hitaus, ja taitelukoulutus siihen päälle. Kyllä maailmassa varmasti yksittäisiä koneita riittäisi helposti parinkin laivueen verran, mutta ei ole mahdollista lennättää ukrainalaisia monella eri konetyypillä. Se olisi operoinnin ja huollon kannalta liian vaivalloista ja aikaa vievää. Jos verrataan esimerkiksi F-16:sta ja F/A-18 (Hornet) välillä, niin toinen on ensinnäkin yksi- ja toinen kaksimoottorinen. Molempia ei kannata nyt ukrainalaisten alkaa lentää samanaikaisesti. Valinta konetyypin suhteen on ehdottomasti tehtävä ja siihen varmasti F-16 on yhtenä maailman eniten käytetyistä monityyppihävittäjinä paras vaihtoehto. Aktiivikäytössä niitä on 2200 kappaletta, joista Ukraina haluaisi itselleen sen 200. Horneteja on sen sijaan käytössä enää muistaakseni seitsemän maan ilmavoimilla/laivastoilla, eivätkä ne vanhene yhtä hyvin kuin F-16:sta. Suomen ilmavoiminen lisäksi Australia on luopumassa Hornetien käytöstä, mutta vaikeä nähdä Suomen ja Australian koneiden ainakaan yhdessä ehtivän Ukrainan käyttöön enää sodan aktiivisessa vaiheessa, eikä ehkä niitä kannata odottaakaan, jos mahdollisuus on saada F-16 koneet.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
En voi sietää sitä, että täällä iloitaan ihmisten kuolemasta. Tosin se on väistämätöntä, että sodassa ihmisiä kuolee.
Jokainen eliminoitu örkki on askel kohti rauhaa ja turvallisempaa Eurooppaa. Karuahan se toisaalta on, mutta niin se vain menee. Tiensä ovat valinneet ihan itse.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo
En kyllä tuon kuvan perusteella tekisi mitään johtopäätöksiä, että kovaa tykistötulta olisi kohdannut. Näyttäisi ehkä siltä, että saanut jalkaväen kevyen aseistuksen tulitusta kohdakseen ja sitä se onkin tehty kestämään.
Ilmeisesti Grad-raketilla on osuttu tai näin väitetään...
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Suomi valmistelee jo seuraavaa avustuspakettia Ukrainaan. Tuleva Orpon hallitus päättää asian, mutta Kaikkonen ja Orpo ovat puhuneet jo paketista positiivisessa hengessä. Kaikkosen mukaan Ukrainan tukemisella on niin suomalaisten kuin poliitikkojen laaja tuki. Hän uskoo tulevan hallituksen jatkavan puolustusavun lähettämistä Ukrainaan.

Tämä tietysti lämmittää erityisesti näin suomalaisena:

Brysselin puolustusministerikokous on ensimmäinen, johon Suomi osallistuu Naton täysivaltaisena jäsenenä. Kaikkosen mukaan käsillä on ”historiallinen kaksipäiväinen”.

Naton jäsenenä Suomi pääsee mukaan Naton kaikkiin päättäviin pöytiin, mukaan lukien ydinasepuolustuksen suunnitteluryhmään, joka kokoontuu huomenna.
 

MegaForce

Jäsen
En voi sietää sitä, että täällä iloitaan ihmisten kuolemasta. Tosin se on väistämätöntä, että sodassa ihmisiä kuolee.

No, itse asiaan. Lännen pitäisi tukea ihan kaiken keinoin Ukrainaa tässä sodassa, lähettää parhaimpia miehiä ja aseitaan tuonne, että tämä vääryys saataisiin loppumaan nopeasti ja lopullisesti.
Toisaaltaan, edes Putinin kuolema ja Venäjän häviö sodassa ei takaa rauhaa.

Mun toiveita.
Minulla ei ole kovin inhimillisiä tunteita Ukrainaan laittomasti tunkeutunutta vihollista kohtaan. Sillä he ovat suorittamassa laitonta operaatiota, joka on samalla suurin ihmisoikeusrikos Euroopassa ainakin kolmeenkymmeneen vuoteen, luultavasti sitten toisen maailmansodan. Ukrainassa kuolee sinne tunkeuteen vihollisen takia viattomia ihmisiä, lapsia, naisia, miehiä, äitejä ja isiä, joka päivä. Voidaan toki ajatella, että Putin ja Moskovan eliitti ovat tästä vastuussa ja niitä pääpahiksia. Näin toki on, mutta samaan aikaan Putin, Lavrov, Shoigu, Gerasimov tai vaikka Patrushev eivät ole itse olleet tappamassa, raiskaamassa tai muuten tuhoamassa ukrainalaisia siviilejä, sotilaita ja vierastaistelijoita, sekä avustustyöntekijöitä ympäri maailmaa. "Tavalliset venäläiset" sotilaat ovat nämä sotarikokset tehneet. Tavalliset venäläiset ovat epäinhimillistäneet ukrainalaiset, ja siksi tämä sota alkoi. Tämän lisäksi Venäjän hallinto on mustamaalannut koko länsimaat, sekä epäinhimillistäneet meidät länsimaalaiset uhaten meitä ydinaseilla ja täydellisellä tuholla, koska olemme eri mieltä Venäjän kanssa, ja vastustamme tätä hulluutta. Sota on helvettiä ja erittäin karua, mutta jokainen kuollut vihollinen edesauttaa kestävään, ihmistä kunnioittavaan rauhaan pääsyä, josta Ukrainan kansa on syyttömänä maksmassa täysin kohtuuttoman kovaa hintaa.
 
Viimeksi muokattu:

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En voi sietää sitä, että täällä iloitaan ihmisten kuolemasta. Tosin se on väistämätöntä, että sodassa ihmisiä kuolee.
Aika vaikea välttää tuollaista tunnetta, kun nähnyt kaikenlaisia hirveitä tapahtumia tämän sodan aikana.

Toki joissakin tilanteissa yksittäisen venäläisen kohtalot ovat olleet ajatuksia herättäviä ja monien ruumiiden täyttämät juoksuhaudat ja taisteluasemat pysäyttäviä näkyjä.

Mutta silti ei voi välttyä ajatukselta, että mitäs lähdit... Sääliä ei ole tarjolla.
 

Sj991

Jäsen
En voi sietää sitä, että täällä iloitaan ihmisten kuolemasta. Tosin se on väistämätöntä, että sodassa ihmisiä kuolee.
Se vaan on ikävä kyllä fakta, että voittaakseen sodan vastaustajien täytyy, joko kuola, antautua tai vetääntyä. Venäjä on Ukrainaan itse hyökännyt ja Venäjän sotilaat ovat olleet laajalti itse vastuussa kaiken näköisistä ihmisoikeusrikkomuksista. Tottakai kaikista kivoin tilanne olisi, että Venäjä itse vetääntyisi Ukrainasta vapaaehtoisesti, mutta koska kaikki jo tiedämme, että näin ei tule käymään niin jäljelle jää vaihtoehdoksia Venäjän armeijan tuhoaminen.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
En voi sietää sitä, että täällä iloitaan ihmisten kuolemasta. Tosin se on väistämätöntä, että sodassa ihmisiä kuolee.
Sodassa pätee raaka ja tyly vahvimman laki. Tapa tai tule tapetuksi. Ja sodat harvemmin päättyy muuten kuin sotimalla. Kun toinen osapuoli on onnistunut tappamaan tarpeeksi toisen osapuolen väkeä, niin toinen joko tulee lyödyksi tai sitten luovuttaa ja haluaa neuvotella rauhasta. Venäjä on tämän sodan aloittanut yksipuoleisesti, ja Venäjän voitosta seuraisi kauheita asioita ukrainalaisille siviileille, ukrainalaisille sotilaille ja koko maailmalle. Venäjä ei myöskään tule tätä sotaa lopettamaan muuten kuin että se lyödään niin kanveesiin, ettei sillä ole muuta mahdollisuutta kuin vetäytyä tai anoa rauhaa, joten minä iloitsen jokaisesta tapetusta venäläissotilaasta ihan sen takia, että se vie lähemmäs sitä tilannetta että sota päättyisi.

Sinällään en iloitse ihmisten kuolemasta, mutta tässä tilanteessa minun on katsottava venäläisiä sotilaita sodan pelinappuloina eikä ihmisinä.
 

Jymäkkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, NY Rangers, Ketterä, Saksa (futis), IPV
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös