Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 202 559
  • 62 118

Andi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, Tappara
Lisää on luultavasti tulossa, koska sotilaallinen voima riittää vain terroripommituksiin. Taatusti yrittävät pistää myös infraa paskaksi ja saada ukrainalaiset jäätymään talvella koteihinsa yms. Eihän tässä mitään uutta ollut paitsi kuin että Kiovaan ei olla isketty muutamaan kuukauteen.
Sopisi kuvioon ja lisäksi neukut haluavat eskaloida konfliktin lännen kanssa lisää, jotta tulisi edes ”kunniakkaasti hopeatila” tässä mittelössä. Mun mielestä niille voisi antaa nyt jo esimerkin eskalaation järkevyydestä ennaltaehkäisevillä lännen ilmaiskuilla. Syyttä suotta tässä enää odotellaan ja hiljaa hyväksytään kun ryssä tappaa naapurinsa siviileitä ihan säälimättömästi.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Vaikka paikoitellen onkin jotain tilanteita joissa yksittäiset venäläisyksiköt etenevät tai tekevät vastahyökkäyksiä, niin se ei muuta suurta kuvaa sodan etenemisestä. Venäjällä ei ole kykyä tehdä suurhyökkäyksiä tai merkittäviä operaatioita. Materiaalia ei ole, täydennysjoukot ovat täysin vihreitä, moraalia ei ole.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Putin on nyt täysin väärässä, kyseessä oli special military operation. Toivottavasti joku korjaa erehdyksen.

Minusta se oli vain liikennevirtojen uudelleen reitittämisen erikoisoperaatio, eikä sillä ollut mitään tekemistä sotimisen kanssa.

Ja jos tarkemmin ajatellaan, niin Ukraina poisti vain mailleen luvattomasti rakennetun rakennelman. Ihan oikea toimenpide tuollaisessa. Meilläkin persoonallinen mökkinaapuri joutui poistamaan laiturin, jonka oli rakentanut luvatta meidän ja toisen mökkinaapurimme rajalle. Hänellä itsellään ei ollut rantaa ensinkään. Silloin tuo rakennelma irtosi ihan sahalla, mutta tuollaiset suuret betonirakennelmat eivät oikein sillä vielä lähde. Räjäyttämällä purkaminen on ihan yleinen ja paljon käytetty tapa.
 

Morgoth

Jäsen
Eikö ukraina saa mitenkään selville näitä laivoja tai muita sijainteja, joista raketit ammuttu? Sinne vain pommia takaisin..
Ei Ukrainalla ole sellaista kyvykkyyttä. Ohjuksiahan on laukaistu sodan aikana mm. Kaspianmeren yltä lentokoneesta. Kaikessa muussa Ukraina pärjää jo aika hyvin, mutta ohjuksissa tilanne on ikävä.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Mitäköhän tapahtuu kun *yssältä loppuu ohjukset ym.? Pahaa pelkään, että tuo kaivaa sitten sitä viimeistä vaihtoehtoa esiin.

Noita epätarkkoja S- 300 ohjuksia Venäjällä on tietojen mukaan n 6 000 kpl, eli riittää vielä vuosiksi. Tarkemmista ja paremmista ohjuksista ei taida tietoa olla. S- 300 ovat kuitenkin päteviä siviilikohteiden sarjapommituksiin ja ne voidaan ampua läheltä.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Taitaa valitettavasti olla niin, että kuukausia kestäneen terroristisen hyökkäyksen jälkeenkin jotkut tahot Suomessa ja muualla lännessä odottavat edelleen "vanhojen hyvien aikojen" paluuta, mitä tulee idänsuhteisiin ja ovi halutaan pitää raollaan vaikka väkisin.

Ei. Venäjä ei tule mitä oletettavimmin vuosikymmeniin olemaan ns. hyvä naapuri, vaan joka tavalla taantuva, mutta sitäkin aggressiivisempi terroristivaltio. Kaikki Venäjän kanssa käytävä yhteistyö ja kanssakäyminen tulee supistaa minimiin. Tarkoittaako tämä uutta kylmää sotaa? -Sanoisin sen jo alkaneen. Tällä kertaa Venäjä tosin tulee olemaan paljon yksinäisempi, varsinaisina liittolaisinaan ainoastaan eräitä kolmannen maailman ns. rogue-valtioita. Kiinan, Intian ja vastaavien uskon etääntyvän Kremlistä heti kun läheisestä venäjäsuhteesta ei ole heille enää hyötyä.

Tarja Halonen oli vuonna 2014 väärässä. Venäjä olisi pitänyt eristää nyt nähdyllä tavalla jo silloin. Hyvin mahdollisesti tämä olisi voinut estää Venäjän 24.2.2022 aloittamat sotatoimet. Yhtäältä Ukrainaa olisi pitänyt tukea merkittävämmin jo vuoden 2014 vallankumouksen jälkeen.

Menneet ovat toki menneitä ja fokus on syytä kohdistaa nykyhetkeen ja tulevaisuuteen. Koko läntisen maailman on syytä pysyä yhtenä rintamana pahaa ja julmaa regiimiä vastaan, jonka tunnemme Venäjänä.

Voi olla, että olen pessimisti, mutten usko Venäjästä kehittyvän länsi-integraatioon kykenevää ns. hyvää maata vielä aikoihin, vaikka Putinin ja silovikkien valta romahtaisi jo huomenna. Vaikka maailma onkin muuttunut, on Venäjä valtiona ollut meidän eurooppalaisten vihollinen vuosisadat, enkä usko tilanteen muuttuvan.

Pakoteruuvia entisestään tiukemmalle ja lisää apua Ukrainalle lienee se suoraviivaisin tapa toimia juuri nyt. Vaikka Suomi onkin vain osa läntistä rintamaa, uskon että mekin pystymme tekemään vieläkin enemmän.

Slava Ukraini!
Voisin lyödä vetoa, että Venäjästä, tai miksi ikinä tulevaisuudessa kehittyykään, ei tule koskaan tasapainoista, järjellistä, tai minkäänlaiseen vilpittömään integraatioon kykenevää maata. Niillä ei yksinkertaisesti riitä kapasiteetti mihinkään noista. Se on nyt vain ikävä kyllä Pelicansin valmentajan sanojen mukaisesti "syötävä se paska" ja hyväksyttävä, että meillä nyt vain on jättimäinen Pohjois-Korea rajanaapurina. Se tuskin siitä valitettavasti mihinkään häviää, mutta mikään ei meitä onneksi pakota olemaan sen kanssa missään tekemisissä, ellemme sitten itse ole niin totaalisen idiootteja, että väkisin haluamme hieroa naapurisopua, vain koska "pakkohan se nyt on silti tulla toimeen".

Ei ole pakko tulla toimeen, eristetään raja ja haistatetaan heille pitkä paska ja sillä sipuli. Siinä on naapurisopua enemmän kuin tarpeeksi.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Yksi vastaus Venäjän uusimpaan terroriin Ukrainassa Suomelta voisi olla Venäjän Turun pääkonsulaatin sulkeminen, jota Turun pormestari Minna Arve esitti.

Haaviston mukaan ulkoministeriö on selvittänyt Venäjän pääkonsulaatin sulkemista Turussa. Sopimus on molemminpuolinen. Täytyy arvioida Pietarin pääkonsulaatin tarpeet. Kyse on kahden kaupasta ja Turun pääkonsulaatin sulkemisella olisi seurauksia.

Turun pääkonsulaatti olisi mielestäni syytä sulkea ja Pietarin pääkonsulaatti sulkeutuisi varmaan perään. Hyvä toimi Suomelta, jos tähän päätyvät Marinin hallituksessa.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Kyllä siihen kannattaa varautua, että tämä saatanan murhaaminen tulee jatkumaan vielä vuosia. Ei Venäjältä tuhoamisvehkeet lopu. Ellei tämä eskaloidu, Ukrainaa pommitetaan raunioksi pitkään. Ei tällaista paskaa jaksaisi enää tällä vuosituhannella todistaa.
 

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Kyllä siihen kannattaa varautua, että tämä saatanan murhaaminen tulee jatkumaan vielä vuosia. Ei Venäjältä tuhoamisvehkeet lopu. Ellei tämä eskaloidu, Ukrainaa pommitetaan raunioksi pitkään. Ei tällaista paskaa jaksaisi enää tällä vuosituhannella todistaa.

Garri Kasparovilta mielestäni osuvampi arvio. Käy se tämäkin, vaikka itse epäilin Venäjän kyvyn sotia pl. S-300 ohjukset loppuvan ehkä jo tammikuussa 2023:

”Putinin sotilaalliset ja taloudelliset voimavarat ovat lopussa kevääseen mennessä. Häneltä loppuvat ammukset viimeistään huhtikuussa, eikä talous pysty kattamaan edes venäläisten perustarpeita. Siksi Putinilla on kiire. Hän yrittää luoda hyvän lähtökohdan neuvotteluille”


Venäjä on laitettava koville lisäämällä reippaasti länsiaseita Ukrainassa. Putinin kyykyttäminen ei ole itsetarkoitus, vaan sellaisen Venäjän luominen, joka ei hyökkää heti 5-15 vuoden päästä uudelleen Ukrainan tai vaikkapa Suomen kimppuun.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Viimeistään tämän aamuisen jälkeeen yhdenkään ihmisen maailmassa ei tulisi tuntea pienintäkään positiivista ajatusta yhtäkään ryssää kohtaan. Olen ihan tyytyväinen, että olen omiin pieniin lapsiini onnistunut istuttamaan alkuvuoden aikana ryssävihan. Ihan koko maata kohtaan. Kauan minulla tämä neutraalius kestikin kasvatuksessa ihan kaikkia kansoja kohtaan, hankkikoot itse ennakkoluulonsa. Mutta on täysin väärin kuvitella, että ryssässä voisi olla mitään hyvää.
Äiti iskosti aikanaan minuun saman ajattelun. Katkesi siinä kummitätiinkin välit, kun paljastui russofiiliksi, eikä olla minkäänlaista yhteyttä pidetty sitten vuoden 2005.

Vaikka tällä kärjekkäällä ajattelulla ei aina ole vaikeuksiltakaan välttynyt (ei toki mitään oikeasti merkittävää), en näe syytä muuttaa ajattelua tulevaisuudessakaan. On periaatteita, joista ei yksinkertaisesti tingitä.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Milloin maanpetoksen kriteerit täyttyvät Anon kohdalla? Joka tavalla pimeä ihminen. Käsittämätöntä lisäksi, ettei kyseessä ole mikään anonyymi nettitrolli, vaan tuhansien kansalaisten Eduskuntaan äänestämä ammattipoliitikko.
Ei ne kriteerit ole lähelläkään. Maanpetoksessa pitäisi käytännössä olla sota Suomen ja Venäjän välillä, ja sitten liittyä vihollisen asevoimien puolelle tai tehdä joku terroriteko Suomea vastaan.

Valtiopetoksen valmistelu lienee se mitä haet, mutta siinäkin ollaan varmaan kaukana syytekynnyksen ylittymisestä. Pitäisi osoittaa henkilön tekevän jotain konkreettista valmistelutyötä (aseiden hankintaa tms) vieraan vallan vallankaappausta edistääkseen.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Marin on twiitannut, ettei terroriteoista ja sotarikoksista selviä ilman rangaistusta.

Öö, näyttäisi selviävän.

Putte tekee mitä tykkää ja länsimaiden päättäjät tuomitsevat.

Toivottavasti joku Vasili tai Dimitri syöttää jonkun ohjuksen koordinaatit vähän väärin ja yksi eksyisi jonnekin puolalaiselle perunapellolle (ilman henkilövahinkoja). Tämä voitaisiin tulkita hyökkäykseksi Natoa vastaan ja kähinät päälle.
 

Via Dolorosa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Toivottavasti joku Vasili tai Dimitri syöttää jonkun ohjuksen koordinaatit vähän väärin ja yksi eksyisi jonnekin puolalaiselle perunapellolle (ilman henkilövahinkoja). Tämä voitaisiin tulkita hyökkäykseksi Natoa vastaan ja kähinät päälle.
Vielä parempi olisi kun laukaisivat ydinaseen ja perus venäläiseen tapaan se olisi niin paska, että räjähtäisi Moskovassa, kun korruptio on syönyt tärkeimmät komponentit ja huolto on ollut mallia ei huoltoa.

Vituttaa koko saatanan valtio niin paljon, ettei mitään rajaa. Mitään hyvää en tonne toivo nyt, en huomenna, enkä koko tulevaisuudessa. Toivottavasti kansa kärsii seuraavat kaksisataa vuotta ja valahtavat kivikaudelle.
 

madeOFspade

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Vielä parempi olisi kun laukaisivat ydinaseen ja perus venäläiseen tapaan se olisi niin paska, että räjähtäisi Moskovassa, kun korruptio on syönyt tärkeimmät komponentit ja huolto on ollut mallia ei huoltoa.

No ei sekään yllättäisi. Tämän jälkeen yrittäisivät kääntää sen länsimaan hyökkäykseksi ja lähtisivät ampumaan kostoksi uutta ydinasetta, tämäkin olisi niin paska että kosahtaisi omille sormille
 

ijuka

Jäsen
Kyllä siihen kannattaa varautua, että tämä saatanan murhaaminen tulee jatkumaan vielä vuosia. Ei Venäjältä tuhoamisvehkeet lopu. Ellei tämä eskaloidu, Ukrainaa pommitetaan raunioksi pitkään. Ei tällaista paskaa jaksaisi enää tällä vuosituhannella todistaa.
Joidenkin arvioiden mukaan Venäjältä loppuu rahat viimeistään vuoden päästä, joten jotain perusteluja sille että se pystyisi jatkamaan tätä vuosia olisi kiva kuulla.

Venäjän taloushan on nyt jo tekohengityksellä. Venäjä haluaa neuvotteluita koska on aikamoisessa lirissä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Viimeistään tämän aamuisen jälkeeen yhdenkään ihmisen maailmassa ei tulisi tuntea pienintäkään positiivista ajatusta yhtäkään ryssää kohtaan. Olen ihan tyytyväinen, että olen omiin pieniin lapsiini onnistunut istuttamaan alkuvuoden aikana ryssävihan. Ihan koko maata kohtaan. Kauan minulla tämä neutraalius kestikin kasvatuksessa ihan kaikkia kansoja kohtaan, hankkikoot itse ennakkoluulonsa. Mutta on täysin väärin kuvitella, että ryssässä voisi olla mitään hyvää.
Semmoisen tarkentavan kysymyksen teen tähän, että tarkoitatko ryssillä kaikkia venäläisiä ja koko kulttuuria, vai onko kyse vain niistä, jotka puolustavat Putinin sotaa?
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Voisin lyödä vetoa, että Venäjästä, tai miksi ikinä tulevaisuudessa kehittyykään, ei tule koskaan tasapainoista, järjellistä, tai minkäänlaiseen vilpittömään integraatioon kykenevää maata. Niillä ei yksinkertaisesti riitä kapasiteetti mihinkään noista. Se on nyt vain ikävä kyllä Pelicansin valmentajan sanojen mukaisesti "syötävä se paska" ja hyväksyttävä, että meillä nyt vain on jättimäinen Pohjois-Korea rajanaapurina. Se tuskin siitä valitettavasti mihinkään häviää, mutta mikään ei meitä onneksi pakota olemaan sen kanssa missään tekemisissä, ellemme sitten itse ole niin totaalisen idiootteja, että väkisin haluamme hieroa naapurisopua, vain koska "pakkohan se nyt on silti tulla toimeen".

Ei ole pakko tulla toimeen, eristetään raja ja haistatetaan heille pitkä paska ja sillä sipuli. Siinä on naapurisopua enemmän kuin tarpeeksi.
Näin se taitaa valitettavasti mennä. Toki esimerkiksi ylilennot Venäjän poikki Aasiaan ja tietyn mittakaavan kaupankäynnin toivon joskus palautuvan. (Apinaa koijataan jne.) Ystävä Venäjä ei ole koskaan ollut, eikä tule koskaan olemaan. Maailmanpoliittisen vakauden ja Venäjän alueen inhimillisen kehityksen kannalta hajoaminen useaan osaan saattaisi olla paras vaihtoehto. Jonkin itsenäistyneen Karjalan (vaikka sitä siis pääasiassa venäläiset asuttavat) kanssa uskoisin esimerkiksi kykenevän ennen pitkää solmimaan ihan asialliset suhteet Pohjoismaihinkin.

Tällä hetkellä Venäjän voi kuitenkin vain toivoa heikentyvän. Juusto kyllä menee varmasti kaupaksi, vaikka Venäjä taantuisikin kehitysmaatasolle kauttaaltaan. Tällä hetkellä Venäjä tosiaan kuitenkin pitää eristää vähintään niin pitkään, kunnes viimeinenkin venäläissotilas on lähtenyt Ukrainasta ja sotakorvausten täysimittainen maksaminen on vähintään aloitettu. Pakoteruuvia on mitä ilmeisimmin edelleen varaa kiristää ja Ukrainan auttamista tehostaa. -He taistelevat meidän puolestamme ja täten tarvitsevat kaiken mahdollisen avun.
 

Mojo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buli
Aina täältäkin oppii jotain uutta, koska en tiennyt Turussa olevan jotain Venäjän konsulaattia, vaan ainoastaan sen yhden tönön Ahvenanmaalla. Molemmat voisi sulkea saman tien. Tehtaankadulla voisi muurata ne portit ulkoa päin kiinni ja sen jälkeen voisivat pysyä omalla tontillaan ilman ulospääsymahdollisuutta, sieltä voisi myös katkaista sähköt ja vedet.
 

Laitela

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa ja sen vaarallinen YV, Bratislavan taika
Näin se taitaa valitettavasti mennä. Toki esimerkiksi ylilennot Venäjän poikki Aasiaan ja tietyn mittakaavan kaupankäynnin toivon joskus palautuvan. (Apinaa koijataan jne.) Ystävä Venäjä ei ole koskaan ollut, eikä tule koskaan olemaan. Maailmanpoliittisen vakauden ja Venäjän alueen inhimillisen kehityksen kannalta hajoaminen useaan osaan saattaisi olla paras vaihtoehto. Jonkin itsenäistyneen Karjalan (vaikka sitä siis pääasiassa venäläiset asuttavat) kanssa uskoisin esimerkiksi kykenevän ennen pitkää solmimaan ihan asialliset suhteet Pohjoismaihinkin.

Tällä hetkellä Venäjän voi kuitenkin vain toivoa heikentyvän. Juusto kyllä menee varmasti kaupaksi, vaikka Venäjä taantuisikin kehitysmaatasolle kauttaaltaan. Tällä hetkellä Venäjä tosiaan kuitenkin pitää eristää vähintään niin pitkään, kunnes viimeinenkin venäläissotilas on lähtenyt Ukrainasta ja sotakorvausten täysimittainen maksaminen on vähintään aloitettu. Pakoteruuvia on mitä ilmeisimmin edelleen varaa kiristää ja Ukrainan auttamista tehostaa. -He taistelevat meidän puolestamme ja täten tarvitsevat kaiken mahdollisen avun.
Se olisi jopa erittäin toivottavaa, että Suomen ja Terroristilandian väliin lohkeaisi joku "Karjalan tasavalta", tai muu vastaava. Harmi vain, että se ydinalue (eli siis isovenäläiset) on lopulta hyvin lähellä meitä, alkaen Pietarista. Pidän ihan mahdollisena, että palasia tyyliin Karjala, Dagestan, Tsetsenia voi hyvinkin irrota, mutta sitten on maailmankirjat todella sekaisin jopa Ihmemaan tasolla, jos isovenäläisten ydinalue onnistuisi hajoamaan kappaleiksi.
 
Viimeksi muokattu:

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Se olisi jopa erittäin toivottavaa, että Suomen terroristilandian väliin lohkeaisi joku "Karjalan tasavalta", tai muu vastaava. Harmi vain, että se ydinalue (eli siis isovenäläiset) on lopulta hyvin lähellä meitä, alkaen Pietarista. Pidän ihan mahdollisena, että palasia tyyliin Karjala, Dagestan, Tsetsenia voi hyvinkin irrota, mutta sitten on maailmankirjat todella sekaisin jopa Ihmemaan tasolla, jos isovenäläisten ydinalue onnistuisi hajoamaan kappaleiksi.
Ihan mielenkiintoinen ajatus tuo, että Venäjän suomensukuiset kansat tai niiden asuttamat alueet lohkeaisivat omaksi tai omiksi kappaleikseen. Jos Pietari ei olisi Pietari tai siis ei sijaitsisi tuossa paikassa missä on, niin sieltä voisi ainakin Karjala, Inkerinmaa, Vepsänmaa ja vatjalaisten asuttamat alueet yhdistyä eräänlaiseksi Karjalan suomensukuisten kansojen tasavallaksi.

Mieluummin tuollaista katselisi naapurinaan kuin nyky-Venäjää.
 

peterra

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Kyllä siihen kannattaa varautua, että tämä saatanan murhaaminen tulee jatkumaan vielä vuosia. Ei Venäjältä tuhoamisvehkeet lopu. Ellei tämä eskaloidu, Ukrainaa pommitetaan raunioksi pitkään. Ei tällaista paskaa jaksaisi enää tällä vuosituhannella todistaa.

Mahdollisesti noin, itse näen tässä kuitenkin positiivisempaa.
Venäjän voima ei riitä länsimaita vastaan sitten millään, joten sille(kin) on olemassa rajat, paljonko Putin voi eskaloida kriisiä ja kuinka kauan.

Jos Saksa on riippuvainen kaasusta niin myös Venäjä on vastapuolisesti riippuvainen useasta maasta, johon se vie raaka-aineitaan. Talous on jo nyt kuralla ja jossain vaiheessa *aska osuu väistämättä tuulettimeen. Sota tarvitsee järjettömät resurssit ja ikuiset eivät Putininkaan resurssit ole. Vaikka sillä olisi kuinka paljon kalustoa, jota työntää katapultilla kohti Ukrainaa, niin tästä huolimatta sotilaat, jotka kalustoa käyttävät tarvitsevat ruokaa ja varusteita.

Taloudellinen + sotilaallinen katastrofi on Putinilla mielestäni edessä. Samalla kun huomaat, että Venäjällä riittää kalustoa pitkäksi aikaa niin länsimaiden aseapu Ukrainalle tuskin on loppumassa. Niin kauan kuin lännellä on mielenkiintoa tarjota Ukrainalle keinoja niin ei heiltäkään materiaali lopu.
 

Merovingi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Blue Jackets
Aina täältäkin oppii jotain uutta, koska en tiennyt Turussa olevan jotain Venäjän konsulaattia

Sen konsulaatin ympäristön väritys on sangen sinikeltainen tällä hetkellä.

Iskut Kiovaan ja muihin siviilikohteisiin eivät syvempiä reaktiota herätä, koska näitä on ennenkin nähty. Siviilien massamurhaamisen jälkeen terroripommitus siviilikohteisiin ei ole enää kovin erikoinen eskalaatio, joten heikko on Venäjän työkalupakin tarjonta.

Muutenkin koko pommitus on sodan voittamisen kannalta aivan turhaa hommaa. Ilmatorjuntaohjuksien kuluttaminen on suurin ansio, mutta sen saavuttamiseksi käytettiin kymmeniä kalliita ohjuksia, joista Venäjällä on muutenkin jo pulan tynkää. Mitään järkeä ole ampua jotain Kalibreja leikkikentälle, kun ei sen leikkikentän räjähdys muuta tilannetta taistelukentällä mihinkään.

Kotirintaman kansanmurhan vaatijoille tämä on tietysti mannaa ja heidän rauhoitteluaan. Mutta ei tälläiset iskut Venäjää vie yhtään lähemmäksi sodan voittamista.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Joidenkin arvioiden mukaan Venäjältä loppuu rahat viimeistään vuoden päästä, joten jotain perusteluja sille että se pystyisi jatkamaan tätä vuosia olisi kiva kuulla.

Venäjän taloushan on nyt jo tekohengityksellä. Venäjä haluaa neuvotteluita koska on aikamoisessa lirissä.
Teoriassa pystyisivät jatkamaan tuota hamasmaista terrorismiaan pitkäänkin poksuttelemalla ukrainalaiskaupunkeja noilla ohjuksillaan ja niiden jälkeen jollain alkeellisemmilla raketeilla, joilla ei toki onnettomat paskiaiset saisi juurikaan tuhoa aikaan kun kantomatkaa ja ohjattavuutta ei liikoja olisi.

Mutta tämä toki vaatisi tuon paskasakin pysymistä vallassa ja sotatilan ylläpitämistä kaiken muun toiminnan sijaan. Toivottavasti epävaltion alamaiset tajuaisivat jossain vaiheessa pistää ne rosvopäällikkönsä joulukadunkoristeiksi, mutta sota loppuu kyllä silläkin kun regimen sisältä seuraava paskiainen teurastaa pienen tsaarin ja nousee paskakasan keisariksi. Tämä kansanmurha on kuitenkin aika vahvasti henkilöitynyt pieneen tsaariin ja seuraava nilkki pyrkii todennäköisesti ostamaan legitimiteettiä ja goodwilliä perääntymällä Ukrainasta, vaikkakin toki ainoastaan jatkaakseen jämäneukkukolonialismia takapihallaan (Kiinan salliessa).

Mietin muuten, kelle jämäneukkula tuota tarinaansa "tarkoista iskuista sotilaskohteisiin" on tarkoittanut. Omat alamaiset tuntuvat hurraavan lähinnä siviilien murhaamiselle, kostona suunnattomasta loukkauksesta että Ukraina on kehdannut luututa jämäneukkulan terroristivoimilla lattiaa erästä toiseen. Muu maailma pystyy sitten näkemään ihan selvästi että paskamaa jos on ohjuksen mihinkään tähdännyt, niin lastentarhaan ja sairaalaan.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Garri Kasparovilta mielestäni osuvampi arvio. Käy se tämäkin, vaikka itse epäilin Venäjän kyvyn sotia pl. S-300 ohjukset loppuvan ehkä jo tammikuussa 2023:

”Putinin sotilaalliset ja taloudelliset voimavarat ovat lopussa kevääseen mennessä. Häneltä loppuvat ammukset viimeistään huhtikuussa, eikä talous pysty kattamaan edes venäläisten perustarpeita. Siksi Putinilla on kiire. Hän yrittää luoda hyvän lähtökohdan neuvotteluille”

Itsekin linkitin tämän artikkelin tähän ketjuun tänä aamuna ja kommentoin Gasparovin näkemyksiä. Tuohon arvioon aseistuksen riittävyydestä kirjoitin näin:

Veikkaisin, että ammukset eivät ihan heti lopu, ja huhtikuu on varmasti suunnilleen hatusta heitetty arvio. Mutta muun sotakaluston osalta tuo väite on varmasti oikean suuntainen, ja tuo talouden sakkaaminen tulee varmasti näkymään oikein kunnolla jo talven aikana tai viimeistään keväällä.

Tuota aamuista viestiäni voisin toki täydentää vielä niin, että vain aika näyttää miten käy. Venäjä on lähempänä totaalista taloudellista romahdusta kuin Länsi, mutta siellä ollaan toisaalta paljon parempia sietämään kurjuutta. Mikäli Euroopassa riittää sitkeys ja solidaarisuus, uskon venäläisten selkärangan lopulta katkeavan aiemmin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös