Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 10 035 533
  • 61 593

Pulle Nah

Jäsen
Suosikkijoukkue
Palevan Kallo
Pitääkö olla huolestunut kun tässä ketjussa puhutaan välillä natseista ja heti perään kaasusta?
Ei huolta, Venäjä sulkee natseilta kaasuhanat. Putte <3
 

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Heh. Ehkä nousee, ehkä ei.
uskoisin, että 10-vuoden päästä aletaan näkemään ensimmäisiä viitteitä. Vittumaista sitä paskapaperia on toki kotona säilyttää.
 

Turha Kaukalo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, RM, Hyvinkään Tahko, Leijonat
Aikoinaan tuli opiskeluaikoina oltua siellä 4 viikon periodi ja ikinä varmaan palellut yhtä paljon kuin silloin.

No niin. Sattumoisin tiedän. Olin vuoden vaihto-opiskelijana sumujen saarella ja kylmyyttä riitti. Sanoisin suorastaan, että välillä oli kylmä kuin r-sanan helvetissä.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Mites tuo maalämpötekniikka, onko siitä apua? Omakotitalot lämpenevät maalämmöllä kyllä, mutta miten isommat yksiköt?
Maalämpö ei ole Eurooppaan ehkä niin järkevä ratkaisu. Suomessa kun on niin kovat pakkaset talvella, niin lämpö kannattaa kerätä maasta joka on plussa puolella. Euroopassa kun ilmakin on plussan puolella suurimman osan talvea, niin noiden ilmalämpöpumppujen hyötysuhteet ovat jopa paremmat mitä maalämmössä.

edit- pumpputekniikassa olennaista on se minkä lämpöisestä tavarasta lämpö kerätään talteen ja hyötysuhteet tippuvat aika railakkaasti mitä kylmemmästä sitä lämpöä varastetaan.
 
Viimeksi muokattu:

lunar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Real Madrid

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Jos on kotiin ajatellut hommata lämpöpumppua, niin kannattaa varmaan laittaa tilaus vetämään pikaisesti. Saattavat hinnat pompsahtaa jos koko Keski-Eurooppa alkaa niitä hamstraamaan. Varsinkin kun on jo muutenkin ollut toimitusvaikeuksia.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC

tombraider

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Tappara
Hän on ehdottomasti rehellisin 2000-luvun venäläisistä presidenteistä.
Mdvedev oli teknisesti yhden kauden pressana, mutta toki käskyt tuli silloin pääministeriltä
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Mun mielestä pitääkin tuntua niissä ihmisissä, jotka vähätteli Venäjältä tuotatavan energian riskeistä tai sitä kun heille sanottiin, että Venäjän kanssa ei pidä tehdä kauppaa. Toivottavasti menisivät konkkaan.

Itse olen vastustanut alusta asti Venäjältä tuotavaa energiaa, ollut epäluuloinen Venäjän kaupalle ja toivonut, että yritykset laajentaisi Suomessa, ei Venäjällä. Vitutti joka kerta kun joku Putinin takataskussa oleva "myhisteli" ja naureskeli, että mitään riskiä ei ole ja että tuollaiset väitteet on naurettavaa pelottelua. Saatiin ns. oikeassa olevat siltä, että pelkäävät, ovat paniikissa ja heille naurettiin.

Suomen pitää alkaa tekemään järki talouspolitiikkaa ja omavaraisuus edellä. Nyt tulee vaikeat ajat myös Suomen taloudelle, mutta jos tämä pelataan oikein niin taloutemme on paljon terveemmällä pohjalla. Puujalostusta tulee lisätä ja kaapata Venäjän siivu kaupasta.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Toisin sanoen, huomenna julistetaan sotatila, ja ressut pääsevät sotimaan.
Tuossa on toisaalta se puoli, että Putinin bluffaus paljastuu kotijoukoille, jos näin tekee. Hänhän on kansalaisilleen sanonut, että Venäjä lähti pieneen operaatioon ja vakinaisella väellä se selvitetään.
 

knttrtknkn1

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Putin nyt on itsensä maalannut sellaiseen nurkkaan, että sieltä ei pitäisi olla mitään asiaa enää ulos. Kiinnostaisi kyllä tietää mitä Putte itse tästä hommasta tuumaa. Eihän se nyt voi enää ajatella, että painetaan Ukraina mahdollisimman nopeasti pakettiin ja sen jälkeen pikku hiljaa normalisoidaan taas suhteet länteen. Taitaa olla aivan sama jatkaa sotimista, koska henkilökohtaiset seuraukset ovat täsmälleen samat. Ehkä ajattelee vielä pelastavansa kasvonsa kannattajiensa parissa tms.
Menetettävää ei kauheasti enää ole, Putinin valtakunta on varkaiden maa, jossa ei enää kohta ole varastettavaa.

Kuuntelin aamulla Ruben Stillerin ohjelman Areenasta. Vieraana Rene Nyberg entinen Moskovan Suurlähettiläs.

Nyberg siteerasi Stephen Kotkinin Stalinin elämäkertaa. Siteeraus meni jotenkin näin:

Kirjassa on episodi jossa Stalin ja Chruchill keskustelivat ja Stalin sanoi että Hitler ei tiennyt koska lopettaa. Johon Churchill esitti vastakysymyksen, kuka tietää?

Stalin vastasi, minä.

Tätä tarinaa Nyberg jatkoi. Stalin yritti kuristaa Berliinin 47 48 sulullaan mutta kun huomasi että hävisi hän luopui ja vetäytyi.

Sama tapahtui Hrutsoville joka yritti vallata länsiBerliinin hän hävisi hän vetäytyi. Hrutsov yritti haastaa nuoren USA presidentin Kennedyn 62 (Kuuban kriisi), hän hävisi, hän vetäytyi.

Brezhnev tajusi ettei voi ase kilpavarustelua voittaa hän sopi aseiden rajoitusvalvontaneuvitteluihin ja teki sopimuksen.

Nybegin arvio on että Putin ei tiedä koska vetäytyä, ja siitä ei välttämättä seuraa mitään hyvää.

Siinä hyvä peilaus historiasta nykytilanteeseen.

On se hyvä että on näitä itseä viisaampia joita kuunnella. Ykkösluokan ukkoja kommentaattorina herra Nyberg.
 

Weber80

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Venäjä, kun on kova latelemaan ehtoja muulle maailmalle, niin muu maailma voisi sanoa, että pakotteita ei tulla poistamaan mikäli valta ei Venäjällä vaihdu. Toki sotimiset ja muut lopetettava, mutta luotto Venäjään on mennyt kaikilla, joten vaihtoehtona on nauttia muun maailman hyödykkeistä tai jäädä mätänemään keskenään.
 

El Gordo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Medvedev sai kunnian olla yksi ensimmäisistä Putinin nukkehallitsijoista, koska Putin halusi osoittaa, kuinka Venäjäkin osaa olla demokraattinen tarpeen tullen.
Tuo lienee ollut vain taktista demokratian leikkimistä, joka oli tarpeen lännen suhteiden ja bisneksien suhteen. Kyllähän tuo Suomessakin ja yleisesti länsimaissa tiedettiin, että Medvedev on vain Putinin käsinukke. Ainakin kansa tiesi viimeistä Esson baarin pöytäseuruetta myöten. Samoin tiedettiin kuka on Politkovskajan murhan takana, mutta muodon vuoksi Venäjä kielsi valtiojohdon osallisuuden ja oli tutkivinaan rikosta.

Jos Venäjä olisi ollut myös muodollisesti diktatuuri, niin eihän nämä Fazerit, Fortumit ja Jokerit olisi voinut hyvällä omatunnolla sinne mennä, vaikka silloinkin olisi tehnyt mieli. Ja Venäjälle suosiolliset ulkomaiden poliitikot (eli ne hyödylliset idiootti) olisivat olleet tiukoilla kotimaassaan, jos Venäjän todellisen luonteen päällä ei olisi ollut demokratian naamioverkkoa, jota osoitella.

Mielenkiintoista oli, että Venäjällä ymmärrettiin, ettei naamioverkon tarvitse oikeasti harhauttaa ketään, se saa olla vaikka kuinka reikäinen tai vaikka väärän värinenkin. Sen vain täytyy olla siinä, jotta lännessä ne jotka haluavat olla näkemättä, voivat sen tehdä.
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä

tres11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Spåra ja K-Espoo

Ukraina: Venäjän joukkojen vauhti hidastunut

klo 08:50: Ukrainan armeijan tiistaiaamuisen tiedon mukaan Venäjän joukkojen eteneminen on hidastunut "huomattavasti". Ukrainan armeija julkaisi tilannepäivityksen Facebookissa. Sen mukaan Ukrainan ilmavoimat ovat estäneet useita ohjus- ja ilmaiskuja. Kiovan kaupungin puolustamissta jatketaan edelleen. Päivityksen mukaan venäläiset joukot ovat lannistuneita ja yhä useammin myös ryöstelevät ja rikkovat kansainvälistä humanitaarista lakia.

Tuosta boldaamastani kohdasta yllä pitäisi tehdä joku "war crime index" millä itäisen terroristivaltion sotilaallista menestystä voisi sitten seurata. Julmuudet kasvavat mitä heikommin "rehellisessä" sodassa menee, taktiikka suoraan venäläisten ressukoiden pelikirjasta...

Lähde: IL
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: Rush
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös