CreaseMonkey
Jäsen
- Suosikkijoukkue
- Helsingin IFK
Ukrainaa pikkuusen tarkootin - ihan käsittämättömät historialliset kärsimykset 1900-luvulla. Ja vielä ovat elossa - ja näköjään pirun kiukkuusia...
Ymmärsin kyllä. :)
Ukrainaa pikkuusen tarkootin - ihan käsittämättömät historialliset kärsimykset 1900-luvulla. Ja vielä ovat elossa - ja näköjään pirun kiukkuusia...
Xin ogelma on, että on mennyt julkisesti sanomaan putinia ystäväksi. Kiinalaiset pitävät tarkempaa kirjaa puheistaan kuin zutinistit.Toisaalta Kiina on aina "ystävä" tasan niin kauan kuin tällä "ystävyydellä" on Kiinaa riittävästi hyödyttäviä vaikutuksia.
Toki ymmärrän sananvapauden ja sanomisen vapauden arvon, kannatan niitä jopa laajemmin kuin Suomessa keskustelua sallitaan. Enkä edes näe syytä tavoitella aina konsensusta. Mutta Kreml on onnistunut kahdessa vuosikymmenessä (totta kai vaikuttamista demokratioiden uskottavuuteen on ollut jo koko Neuvostoliiton voimassaolon ajan, mutta tärkeimmäksi aseeksi se nousi Putinin valtaannousun myötä) luomaan sellaiset foliohattuhimmelit, että niiden purkaminen vaati aikaa. Ihan hirveitä panoksia en laita VIELÄ yleistykseen; ......se sitten mahdollisesti murskataan pätevillä argumenteilla atomeiksi..... Mekin kärsimme instituutioiden, median, luottamuksen ja keskustelukulttuurin rapauttamisesta. Juuri nyt meiltä kaivataan tässä asiassa yksimielisyyttä ja jopa yksiäänisyyttä, sillä länsi on haastettu taisteluun vapaudestaan ja arvoistaan, sellaisina kun me ne ymmärrämme. Venäjän takana kurkkii myös Kiina, kurkkii ja oppii meidän reaktioistamme.Ehdottomasti tykkäyksen arvoinen viesti, mutta itse olen ehkä niin sinisilmäinen, että näen meidän (Lännen) vahvuudeksi nimenomaisesti sen, että täällä voidaan heittää vähän "ajatusta" ilmoille ja se sitten mahdollisesti murskataan pätevillä argumenteilla atomeiksi ja yleinen konsensus ja yhteinen rintama vahvistuu. Toki tavallaan nyt ruokin Putinin eväspussia, kun sanon, että eväspussin ruokkiminen ei saa jäädä liian abstraktiksi käsitteeksi, mutta eipä nämä ole koskaan helppoja juttuja olleetkaan.
Toki mitä enemmän yritämme (väkisin) saada aikaan yksimielisyyttä ja yksiäänisyyttä, sitä enemmän se kohtaa aina vastustusta. Tämä on myös se piirre, mitä Kiina&Venäjä ja muut autoritäärisesti hallitut valtiot eivät täysin ymmärrä. Eli näkevät heikkoutena sen, että esimerkiksi Suomessa voi syntyä perussuomalaisten (heidän näkökulmastaan erittäin haitallinen tekijä kansallisen yhteinäisyyden kannalta) kaltainen puolue ja sen annetaan kenenkään (vallanpitäjien) estämättä jopa (lähes) voittaa eduskuntavaalit (heidään näkemyksensä mukaan munatonta toimintaa). Mutta eläkööt harhoissaan, koska ne kosahtavat tosipaikan tullen omalle naamalle kuin Neuvostoliitolla vuonna 1939.Toki ymmärrän sananvapauden ja sanomisen vapauden arvon, kannatan niitä jopa laajemmin kuin Suomessa keskustelua sallitaan. Enkä edes näe syytä tavoitella aina konsensusta. Mutta Kreml on onnistunut kahdessa vuosikymmenessä (totta kai vaikuttamista demokratioiden uskottavuuteen on ollut jo koko Neuvostoliiton voimassaolon ajan, mutta tärkeimmäksi aseeksi se nousi Putinin valtaannousun myötä) luomaan sellaiset foliohattuhimmelit, että niiden purkaminen vaati aikaa. Ihan hirveitä panoksia en laita VIELÄ yleistykseen; ......se sitten mahdollisesti murskataan pätevillä argumenteilla atomeiksi..... Mekin kärsimme instituutioiden, median, luottamuksen ja keskustelukulttuurin rapauttamisesta. Juuri nyt meiltä kaivataan tässä asiassa yksimielisyyttä ja jopa yksiäänisyyttä, sillä länsi on haastettu taisteluun vapaudestaan ja arvoistaan, sellaisina kun me ne ymmärrämme. Venäjän takana kurkkii myös Kiina, kurkkii ja oppii meidän reaktioistamme.
Totta, demokratian heikkoudet ovat myös sen vahvuuksia. Kuka olisi uskonut, että vasemmistoliitto kannattaa kymmenen miljardin hävittäjäkaupan lisäksi myös puolustusbudjetin kasvattamista sadoilla miljoonilla vielä kuluvalle vuodelle. Tai persujen puheenjohtaja toteaa Ranskan ja Itävallan oikeistopopulistit Putinin hyödyllisiksi idiooteiksi. Tosipaikan edessä demokratiassa rivit tiivistyvät, tätä ei diktatuurien kasvatit taida koskaan ymmärtää.Toki mitä enemmän yritämme (väkisin) saada aikaan yksimielisyyttä ja yksiäänisyyttä, sitä enemmän se kohtaa aina vastustusta. Tämä on myös se piirre, mitä Kiina&Venäjä ja muut autoritäärisesti hallitut valtiot eivät täysin ymmärrä. Eli näkevät heikkoutena sen, että esimerkiksi Suomessa voi syntyä perussuomalaisten (heidän näkökulmastaan erittäin haitallinen tekijä kansallisen yhteinäisyyden kannalta) kaltainen puolue ja sen annetaan kenenkään (vallanpitäjien) estämättä jopa (lähes) voittaa eduskuntavaalit (heidään näkemyksensä mukaan munatonta toimintaa). Mutta eläkööt harhoissaan, koska ne kosahtavat tosipaikan tullen omalle naamalle kuin Neuvostoliitolla vuonna 1939.
Turkki toteaa Krimin kuuluvan Ukrainalle.
Tuskin ainakaan mikään varteenotettava maa.Onko mikään valtio tunnustanut Krimiä Venäjälle?
Onko? Minun mielestä eivät ole mitenkään hyvissä väleissä olleet aikoihin mediankaan välittämien tietojen mukaan.Tuskin ainakaan mikään varteenotettava maa.
Turkkia(Erdogania) nyt on kuitenkin ainakin länsimediassa pidetty Putten ystävänä, joten sinänsä mielestäni kuitenkin huomionarvoista.
Näin politiikasta aivan täysin pihalla olevan ja siitä vitut välittävän korvaan kuullostaa siltä että Erdogan on hyvä päämies. Mutta näin ei taida olla. Ei edes vähää alkuunkaan.Tuskin ainakaan mikään varteenotettava maa.
Turkkia(Erdogania) nyt on kuitenkin ainakin länsimediassa pidetty Putten ystävänä, joten sinänsä mielestäni kuitenkin huomionarvoista.
Tuskin ainakaan mikään varteenotettava maa.
Turkkia(Erdogania) nyt on kuitenkin ainakin länsimediassa pidetty Putten ystävänä, joten sinänsä mielestäni kuitenkin huomionarvoista.
Nämä vieraanvaraisuidestaan sekä aidosta demokratiastaan tunnetut valtiot ovat: Afganistan, Armenia, Kirgisia, Nicaragua, Pohjois-Korea, Sudan, Syyria ja Venezuela.Onko mikään valtio tunnustanut Krimiä Venäjälle?
Eihän siitä ole edes montaa vuotta aikaa, kun Turkki ampui venäläiset hävittäjät alas omasta ilmatilastaan, kun olivat siellä vähän sunnuntaiajelulla ilman lupaa.Jotenkin huvittava tilanne, kun kaksi autoritaarista johtajaa vuorollaan kukkoilee. Erdogan ei kuvia kumartele vaan Turkilla on selvä kanta tähän asiaan. Naton läntisissä maissa _nyt_ ei varmaan olisi hetki antaa ihan näin vahvoja Putinia raivostuttavia kommentteja.
Eihän siitä ole edes montaa vuotta aikaa, kun Turkki ampui venäläiset hävittäjät alas omasta ilmatilastaan, kun olivat siellä vähän sunnuntaiajelulla ilman lupaa.
Kreml uhkasi ettei se jää siihen, mutta siihen se sitten jäi.
Turkki ei paljon kumartele Putleriin päi ja hyvä niin. Jotenkin toivoisi, että muutkin maat ampuisivat surutta venäläiset hävittäjät omasta ilmatilastaan, mutta sitten taas ymmärrän kyllä syyn olla ampumattakin.
Edit. No kyllä siitä vähän enemmän oli aikaa kuin muutama vuotta, nimittäin 2015 tapahtui.
Lisättynä vielä yhdellä, eli Zimbabwe. Yhtä demokraattinen kuin kaikki muutkin listalla.Nämä vieraanvaraisuidestaan sekä aidosta demokratiastaan tunnetut valtiot ovat: Afganistan, Armenia, Kirgisia, Nicaragua, Pohjois-Korea, Sudan, Syyria ja Venezuela.
Nämä vieraanvaraisuidestaan sekä aidosta demokratiastaan tunnetut valtiot ovat: Afganistan, Armenia, Kirgisia, Nicaragua, Pohjois-Korea, Sudan, Syyria ja Venezuela.
Yllättävän vähän Afrikan maita. Samoin Kuuban ja monien -stanien puuttuminen pistää silmään. Vähiin on sydänystävät käyneet Putella.Lisättynä vielä yhdellä, eli Zimbabwe. Yhtä demokraattinen kuin kaikki muutkin listalla.
Tuli oikeastaan melkein hyvä mieli, kun nuo UA tappiot ei olleet tuon kamalammat. 4000 kaatunutta tekisi 1+3 säännöllä 16.000.UKRAINA ILLALLA 17.3. (Suomen Sotilas/P.Toveri)
Ensimmäistä kertaa aika lohdullista luettavaa, vaikka toki Venäjällä vielä kyvykkyyttä onkin jäljellä.
Kyllä. Monissa arvioissa jätetään huomiotta se, miten länsimaiset kuluttajat suhtautuisivat Kiinan Putin-tukeen.Kyllä Kiinan kohdalla tilanne on se, että se on itse huomattavasti enemmän sidottuna länteen kuin toisinpäin. Siis kauppasuhteissa. Ei ole sattumaa, että siellä valtionjohto vaivihkaa ohjeistaa (määrää) pankkeja ja muita noudattamaan Yhdysvaltojen pakotelinjaa. Jos länsi laittaa samanlaiset pakotteet Kiinalle kuin mitä venäjälle niin se sattuu Kiinaa huomattavasti enemmän, kuin länttä.
Toivottavasti kuitenkin venäläisten tappiot on arvioitu alakanttiin, ja ukrainalaisten yläkanttiin. :)Tuli oikeastaan melkein hyvä mieli, kun nuo UA tappiot ei olleet tuon kamalammat. 4000 kaatunutta tekisi 1+3 säännöllä 16.000.
Tärkeintä olisi myös ettei Venäjä vahvistu enemmän kuin Ukraina. Uusia motivoituneita sotilaita kuolleiden tilalle Ukraina saa taatusti enemmän kunhan näille vain aseita riittää.Tuli oikeastaan melkein hyvä mieli, kun nuo UA tappiot ei olleet tuon kamalammat. 4000 kaatunutta tekisi 1+3 säännöllä 16.000.