Venäjä hyökkää Ukrainaan

  • 11 453 665
  • 66 443

Cobol

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomalainen jääkiekko
Lainasin tänne kun ei ole huuhaata eikä humpuukia, vaikka vitutusta aiheuttaakin.

Isojen länsimaiden munattomuuden syy toimissa itärajamme takaista terroritunkiota vastaan ei ollut "woke" tai liiallinen liberaalius, vaan ihan mukavuudenhalu yhdistettynä pelkoon siitä että vaikeiden päätösten tekeminen aiheuttaa jo valmiiksi pölhöpopulistisilla lauseilla agitoituneessa äänestäjäkunnassa suuttumusta ja kannatuksen siirtymistä entisestään haittaliikkeille politiikan äärilaidoilla. Sitten siellä on vielä vallassa (esim. Scholtz) tai sen tuntumassa (esim. Sullivan) ihmisiä jotka tuntuvat aidosti pelkäävän että paskanaamat aloittavat ydinsodan ihan justiinsa ja ihan oikeasti jos joku tietty punainen viiva ylitetään, vaikka paskatunkio on lopettanut jo itsekin viivojensa vetelyn (paitsi ehkä konkreettisesti pöydiltä nokkaan jos on erityisen dekdentti paskanaama eikä pelkkä votkuli maistu) turhaksi katsottuna toimintana.

Eli tuo sivistysmaailman puutteellinen osallistuminen johtuu sekä sisäpoliittisesta pelosta (usein naapurimme tukemien) ääriliikkeiden noususta yhdistettynä mahdollisesti osalla päättäjistä huomattavan epärealistiseen pelkoon jostain mystisestä "eskalaatiosta", jota on toki nyt tapahtunutkin paksun Kimmon orjasotilaiden liittymisestä kansanmurhayritelmään, mutta vain ja ainoastaan kun sivistysmaailma on antanut sen tapahtua. Haittaliikkeiden masinoima identiteettipolitiikka ei tähän yhtälöön solju kuin välillisesti ja oikeastaan lähinnä niiden samojen haittaliikkeiden verbaalisena aseena jälkikäteen käytettäväksi. Että jos ei ollut woke ja känseli niin ei diktaattorit rellestäisi koska syyt.

Kun toit vastauksen toiseen keskusteluun sinänsä parempaan ketjuun, tuon siksi esille mistä kirjoitin woken osalta:

Wokella tarkoitetaan lähinnä valveutuneisuutta, jossa käsitellään lukuisten vähemmistöjen syrjinnän rakenteellisuutta.

The Economistin kyselyn perusteella 9/2024 woke-ideologia oli oli runsainta muutama vuosi sitten ja on sen jälkeen hieman vähentynyt. Yksi syy lienee siinä, että MeToo ja Black Lives Matter ovat nykyään vähemmän esille kuin silloin.

Yksi lisäsyy vähemmistöjen rakenteellisen syrjinnän eli woken saamalle pienemmälle huomiolle johtuu vähemmistöjen erilaisesta kokemuksesta. Financial Timesin (jutusta HS teki uutisen) mukaan valkoiset demokraatit olivat vielä 1990-luvulla likimain yhtä liberaaleja kuin mustat ja latinot, mutta sen jälkeen valkoisten demokraattien liberaalius on livennyt aivan omaan luokkaansa.

Totesin myöhemmin, että johtavat liberaalit ovat niin mukavuudenhaluisia ettei perse nouse sohvalta kun pitäisi ikäviä ja kovia päätöksiä tehdä. Tässä nostin sitten Venäjän hyökkäyssodan Ukrainaan, johon vastattiin liian myöhään, liian vähän ja liian kevyesti vrt siihen, mitä NATO:n ja NATO-maiden kenraalit edellyttivät. Venäjä olisi ollut lyötävissä, mutta liberaaleilla Biden, Scholz ja Macron ei ollut siihen poliittista halua. Ja tässä nostin esille konservatiivisemman Puolan, joka ei saanut tukea NATO:ssa esityksilleen. Päinvastoin.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Zaharova jyrisee, että Venäjän vaatimuksista ei tingitä. Eli kaikki "Venäjään liittyneet alueet" Venäjälle sekä Ukrainan NATO-jäsenyydelle "stoppi".

Ja kuulemma ne, jotka kuvittelevat Venäjän tekevän myönnytyksiä, ovat joko tyhmiä tai huonomuistisia.


Trumpilla on siinä diilin tekemistä. Todennäköisesti venäläisten massakuolemat ja kaluston sarjaromutus jatkuvat, ja talous ajaa päin seinää. Vahinkoa ehkä lieventää se, että seinä on venäläinen...

Valitettavaa on ukrainalaisten kärsimys...
 

tosiasia

Jäsen
Suosikkijoukkue
TuTo
Trumpilla on siinä diilin tekemistä.

Pikkaisen tulee sellainen "arpa on heitetty" tunne tästä nykyisestä tilanteesta Ukrainan ja Venäjän sodassa. Panoksia vain korotellaan tässä järjettömässä sotapelissä ja kohta mennään luultavasti täysin uusille tasoille. Veikkaan että Trump tulee esittämään tässä pokerissa jossain vaiheessa sellaisen panosten korotuksen, mitä rikkoo kaikki vanhat poliittiset pelisäännöt suurvaltojen välillä. Trumpin USA voi valjastaa panoksensa taakse koko NATO:n resurssit ja silloin ei puhuta mistään pienistä aseavuista silloin kun huvittaa. Käänteisesti kyse olisi myös NATO:n sotilaallisen taakanjaon tasaamisesta ja sen kaikkien jäsenmaiden puolustusmenojen kasvattamisesta jopa lähes pakolla. Ellei uusiin menoihin suostuta saa niskuroiva NATO:n jäsen USA:lta tullit yms. kaupalliset haitat niskaansa.

Aika uskomatonta, mutta Trumpilla olisi ehkä myös sauma saada Kiinakin Ukrainan rauhanneuvottelujen tueksi. Kiinaa kiinnostaa Trumpin suhteen ainakin kaksi asiaa, tullit ja Taiwan. Tullien suhteen Trumpilla on avaimet käsisään. Taiwan on kinkkisempi tilanne, mutta olisiko mahdollista Ukrainan NATO:n jäsenyyden vastineeksi saada Taiwanin tilanne stabiloitua sopimuksin ilman NATO:a? Kiinaa kiinnostanee jatkossakin myös Venäjän halpa fossiilinen energia, mikä voisi olla ongelma. Tästäkin voi löytyä USA:n ja Kiinan välillä kuitenkin yhteisymmärrys, koska molemmat haluavat halpaa energiaa. USA voi vaikuttaa selvästi Venäjän energian hintaan ja se hyödyttää myös Kiinaa. Kiina puolestaan voi lähes pakottaa Venäjän USA:n valuutan alle energiakaupassaan. Tavallaan heikko Venäjä on sekä USA:n, että Kiinan etu.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
Zaharova jyrisee, että Venäjän vaatimuksista ei tingitä. Eli kaikki "Venäjään liittyneet alueet" Venäjälle sekä Ukrainan NATO-jäsenyydelle "stoppi".

Ja kuulemma ne, jotka kuvittelevat Venäjän tekevän myönnytyksiä, ovat joko tyhmiä tai huonomuistisia.


Trumpilla on siinä diilin tekemistä. Todennäköisesti venäläisten massakuolemat ja kaluston sarjaromutus jatkuvat, ja talous ajaa päin seinää. Vahinkoa ehkä lieventää se, että seinä on venäläinen...

Valitettavaa on ukrainalaisten kärsimys...
Viime ajat ovat olleet vähän vaikeita ennustettavaksi. Julkisuuteen on kuitenkin valunut sen suuntaista tietoa, jossa Ukrainalle kaavaillut vaihtoehdot ovat olleet lähtökohtaisesti sellaista, joita Venäjä ei hyväksy. Tämä viittaa siihen, että Trump haluaa lähtökohtaisesti tehdä sellaisen tarjouksen jolla sota loppuu näille sijoilleen, mutta Putin ei tätä hyväksy johtuen ehdoista. Minun näkemyksen mukaan tämä indikoi sitä, että ainakin ensi vuosi soditaan vielä.

Poliittisesti Trump saa tällä ehdotuksellaan sen mitä tarvitsee. Hänelle riittää, että hän on ollut ehdottamassa konkreettista rauhaa, jos Putin sen torjuu, ei se ole Trumpin ongelma, sitten siirrytään vaiheeseen kaksi.

Se mitä kulisseissa puhutaan vaiheesta kaksi, indikoi mielestäni sitä, että siihen valmistutaan nyt kovaa vauhtia, että mikäli rauhaa ei tule, pystytään ensi vuonna kääntämään sotaa enemmän Ukrainan hyödyksi. Tätä tukee mielestäni alla olevat seikat.

- Tärkeimpänä Venäjän todellinen materiaalisen kyvyn kulminaatiopisteen saavuttaminen. Nyt aletaan olla monelta osin lähellä sitä vaihetta, jossa tuo kulminaatiopiste saavutetaan. Se piste on tykkien, panssareiden ja ammusten osalta se piste jossa neukkulan varastot on syöty. Materiaalin tuottaminen rintamalle varastoista on kuumenevasta taloudesta huolimatta vielä mahdollista, mutta siinä vaiheessa kun aletaan olemaan uudistuotannon ja muualta ostettavan materiaalin varassa, alkaa talous sakata pahemman kerran.

- Yhdysvallat on delegaationsa kanssa suunnittellut jo infrastruktuurin rakentamista ja luonnonvarojen hyödyntämistä Ukrainan alueelta. Tämä mielestäni korostaa sitä, että Ukrainan nyt hallussa oleva alue halutaan rauhoittaa, jotta mahdollisimman normaali elämä olisi mahdollista ja kansantalous elpyisi. Tällä hetkellä Venäjän hallussa olevat alueet eivät sinällään vaikuta suunnitelmaa. Mikäli rauhaa ei saada, tuetaan Ukrainaa niin, että se vähintään saa pidettyä asemansa ja samalla luultavasti panostetaan sellaisen rautakupolin luontiin, että elämä rintaman takana saadaan normalisoitua.

- Trump ei tätä neuvottelua häviä ulospäin. Kyllä siellä on sellaiset vaihtoehdot, jossa hän pääsee voittajana ulos, päästiin Putinin kanssa sopuun tai ei. Se että Biden on suoltanut Ukrainaan rahaa Trumpin mielestä holtittomasti vain parantaa lähtökohtia. Trumpin pitää saada ulosmitattua Ukrainasta jotain itsekin. Tämä lisää todennäköisyyksiä.sen suhteen, ettei Ukrainan ja Yhdysvaltojen keskinäisriippuvuus katkea vaan ennemmin vahvistuu.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
@Kampitus, hieno viesti, ja täyttä asiaa. En nyt ehdi kovinkaan yksityiskohtaisesti tuota lainaamaan, mutta sanoisin, että tuossa tiivistyy hyvin osuvasti se tilannekuva, mikä itsellänikin on. Nyt pelataan pokeria, ja katsotaan, kenen kantti riittää.

Tätä Itä-Ukrainan luonnonvarojen kohtaloa toin itsekin ehkä pari viikkoa sitten täällä esiin. Monia epämääräisiä pieniä viestejä tuntui alkaneen esiintyä, että jopa republikaanien MAGA-siiven suunnalla oli tajuttu se, että olisi liian suuri riski, jos ne päätyisivät Venäjän haltuun ja sitä kautta Kiinan (koska se on tuon siiven se päävihollinen) käsiin.

Uskon, että tämä indikoi sitä, että pinnan alla tapahtuu jopa varsin paljon. Ja toisaalta, vaikka Venäjällä on tällä hetkellä selkeästi aloite taistelukentällä, indokoivat nuo kalustotappiot, Pohjois-Korean hätäapu ja monet muut yksittäiset havainnot, joita tässäkin ketjussa on tuotu esiin, sitä, että siellä alkaa myös tulla seinä vastaan. Talouden tilasta puhumattakaan...

En yhtään ihmettelisi, vaikka tuolla Trumpin joukoissa olisi sellainen suunnitelma, että annetaan Venäjän sitten ajaa täysillä päin seinää, kun se kerran itse haluaa. Sen jälkeen se on ainakin Trumpin kauden ajan kanveesissa nuolemassa haavojaan, ja sen jälkeen Kiina on yksin.

Venäläisillä on vain yksi valtti. Pyhän harmaan eläimen apaattinen sitkeys.
 

Kampitus

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Wild, Avalanche
@Kampitus, hieno viesti, ja täyttä asiaa.

Uskon, että tämä indikoi sitä, että pinnan alla tapahtuu jopa varsin paljon. Ja toisaalta, vaikka Venäjällä on tällä hetkellä selkeästi aloite taistelukentällä, indokoivat nuo kalustotappiot, Pohjois-Korean hätäapu ja monet muut yksittäiset havainnot, joita tässäkin ketjussa on tuotu esiin, sitä, että siellä alkaa myös tulla seinä vastaan. Talouden tilasta puhumattakaan...

En yhtään ihmettelisi, vaikka tuolla Trumpin joukoissa olisi sellainen suunnitelma, että annetaan Venäjän sitten ajaa täysillä päin seinää, kun se kerran itse haluaa. Sen jälkeen se on ainakin Trumpin kauden ajan kanveesissa nuolemassa haavojaan, ja sen jälkeen Kiina on yksin.

Venäläisillä on vain yksi valtti. Pyhän harmaan eläimen apaattinen sitkeys.
Mielestäni Venäjän aloite taistelukentällä indikoi myös tuota seuraavaa kappalettasi. Näkisin, että on yleisesti hyväksytty myös Trumpin joukkoja laajennin se, että annetaan Venäjän mieluummin edelleen heikentää itseään. Ukrainan kyky ottaa alueita takaisin ei ole sillä tasolla, jotta tässä vaiheessa kannattaisi iskeä väkisin seinään. Ukraina on vältellyt tappiota ja tekee sitä edelleen. Länsimaat eivät tule ottamaan Ukrainan maaperällä niin suurta roolia, että alueita lähdettäisiin sotilaallisesti palauttamaan. Se jää Ukrainan tehtäväksi ja joka tapauksessa on olemassa jonkinlainen mahdollisuus myös Venäjän sisäisille laajemmalle ongelmille, jolloin alueiden palautus on helpompaa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK

avatar

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimon Rakuunat

"YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi torstaina olevansa erittäin huolestunut toistuvista Syyrian valtiollisen itsemääräämisoikeuden loukkauksista."

Niin. Mutta mitä tulee bunkkeritonttuun, aina voi vähän käydä nuolemassa takapuolta.

YK:n voisi vaikka lakkauttaa. Vaihteeksi taas vituttaa.
 

Euro71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, olosuhdesyistä HIFK
Tämä pieni T&T:n uutinen koskettelee Israelin ilmaiskua Iraniin, mutta sillä on kosketuspinta Venäjän käymään sotaan:


"Venäjä näyttää, miten ei kannata sotia" - Venäjällä oli alussa tarkoitus toteuttaa operaatio samaan tapaan kuin liittoutuneilla Persianlahden ja Irakin sodassa. Ei onnistunut. Israel sitten näytti, kuinka länsikalustolla laitetaan Iranin S-300 -ilmapuolustus pakettiin yhdellä täsmällisellä iskulla.

Ukrainan sodasta saa kyllä kaikenlaista oppia, mutta toisaalta - kuten palstalla on monta kertaa todettu - vastakkain ei ole kaksi länsimaista armeijaa. Venäjällä on - kuten palstalla on monta kertaa todettu - ongelmia suorittaa nopeaa ja liikkuvaa sodankäyntiä, ja hyödyntää ilmavoimiaan. Sen sijaan Venäjä holvaa massalla niskaan ohjusta, liitopommia, panssaroituja ajoneuvoja ja ihmislihaa.
 

Dino

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Tässä pitää muistaa sekin, että vaikka ukrainalaiset ovat osoittaneet valtavaa sitkeyttä, taistelutahtoa ja myös kykyä oppia ja muuntautua, niin se on silti vielä kaukana modernista länsiarmeijasta mitä tulee esim. johtamiseen, taktiikkaan ja eri aselajien väliseen yhteistyöhön.

Tämän lisäksi Ukraina joutui toimimaan pitkään hyvin vajavaisella ilmatuella johtuen vanhentuneesta kalustosta, sillä on ollut jatkuva pula kalustosta ja ampumatarvikkeista ja se on joutunut ottamaan käyttöön eri maista toimitettuja hyvin erilaisia järjestelmiä nopealla aikataululla. Ja lisäksi toimittajamaat ovat vielä asettaneet aseiden käyttöön typeriä rajoituksia, mikä on sitonut ukrainalaisten käsiä.

Siitä huolimatta ukrainalaiset ovat pystyneet niputtamaan venäläistä kalustoa ja biomassaa ihan valtavat määrät ja ovat kyenneet jo kohta kolme vuotta pidättelemään vastusta, jonka piti teoriassa olla täysin ylivoimainen Ukrainaan nähden. Tämä kaikki kertoo siitä, kuinka karmea epäonnistuminen koko "erikoisoperaatio" on Venäjälle ollut.

Vaikka Venäjä on sodan aikana oppinut asioita ja pystynyt melko nopeastikin eliminoimaan Ukrainan saamien uusien aseiden vaikutukset, niin minä luulen että nuo ongelmat ovat niin syvällä Venäjän johtamiskulttuurissa ja koko yhteiskunnassa, että niille ei tällainen kolmen vuoden epäonnistunut sodankäyntikään ole pystynyt isoja, perustavaa laatua olevia muutoksia tekemään. Jos Venäjä lähtisi nyt myllyttämään jotain osaavaa länsiarmeijaa vastaan, niin lopputulos olisi heidän kannaltaan ihan karmea verilöyly.
 

mekabyte

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilmajoki HT, sympatiat Kärpille
Vaikka Venäjä on sodan aikana oppinut asioita ja pystynyt melko nopeastikin eliminoimaan Ukrainan saamien uusien aseiden vaikutukset, niin minä luulen että nuo ongelmat ovat niin syvällä Venäjän johtamiskulttuurissa ja koko yhteiskunnassa, että niille ei tällainen kolmen vuoden epäonnistunut sodankäyntikään ole pystynyt isoja, perustavaa laatua olevia muutoksia tekemään. Jos Venäjä lähtisi nyt myllyttämään jotain osaavaa länsiarmeijaa vastaan, niin lopputulos olisi heidän kannaltaan ihan karmea verilöyly.
Tähän se klassinen lainaus Talvisota leffasta Laurilalta. "Niillä on sellainen jalkaväen ohjesääntö, ne ei saa sitä hetkessä muutettua". Tämä siis vastauksena kysymykseen. "Kauanko ne aikoo tulla noin pystyssä?" Nyt ei ehdi kaivaa ihan tarkkoja lainauksia, mutta jotain tuollaista se oli ja jäänyt kovin elävästi mieleen
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
....
Vaikka Venäjä on sodan aikana oppinut asioita ja pystynyt melko nopeastikin eliminoimaan Ukrainan saamien uusien aseiden vaikutukset, niin minä luulen että nuo ongelmat ovat niin syvällä Venäjän johtamiskulttuurissa ja koko yhteiskunnassa, että niille ei tällainen kolmen vuoden epäonnistunut sodankäyntikään ole pystynyt isoja, perustavaa laatua olevia muutoksia tekemään. Jos Venäjä lähtisi nyt myllyttämään jotain osaavaa länsiarmeijaa vastaan, niin lopputulos olisi heidän kannaltaan ihan karmea verilöyly.
Perimmäinen ongelma näillä sotia käyvillä diktatuureilla on, että niiden doktriini on pakotettu pohjautumaan ikiaikaiseen orjasotilasdoktriiniin, koska vallassa oleva henkilö/klikki ei uskalla antaa alamaisten ajatella omilla aivoillaan, saati että sillä itsellisiä päätöksiä tekevällä alamaisella olisi sotilaita käytössään.

Tästä syystä esimerkiksi Irak otti aivan tähtitieteellisen yksipuolisesti turpaan Persian lahdella kahdessa koettelemuksessa, vaikka etenkin ensimmäisessä olivat kaluston puolesta jopa hämmentävän lähellä vastassaan ollutta länsikoalitiota. Ei vaan auta vaikka olisi millainen Mirage tai 30 vuotta sitten kurantti T-72 käytettävissä, kun käyttäjä on orjasotilas jota rangaistaan oma-aloitteisuudesta. Siinä sitten suoritat prikulleen annettua komentoa, täysin ottamatta huomioon sitä että ympärillä pyörii aivan eri todellisuus, jota suuri johtaja ei osannut arvata ja josta ei edes ole tietoinen jotta voisi yrittää jonkun tilanteen huomioivan mukautetun mahtikäskyn antaa.

Olisi todella mielenkiintoista (toki myös todella hirveää) jos jossain vaiheessa sivistysmaailman vapaille ihmisille suunnitellulla doktriinilla operoivat armeijat ottaisivat mittaa toisistaan. Toki tämä jää lähinnä teoreettiseksi pohdiskeluksi, kun ei tule mieleen ainakaan suorilta yhtäkään demokraattisten valtioiden välistä sotaa (vaikka toki Suomi oli virallisesti myös Iso-Britannian kanssa sodassa 41-44). Armenia vs. Azerbaidzan lähimpänä? Diktatuurien välisistä murhajaisista on sitten senkin edestä esimerkkejä, samoin kuin tapauksista joissa joku paskanaama on päättänyt vähän laajentaa ryöstelyalueitaan.

Kiinalla on täysin sama ongelma kuin oli esimerkiksi Saddamilla ja on jälleen itärajamme takaisella paskatunkiolla. Orjasotilaat ja niitä komentavat piiskanheiluttajat eivät sovellu liikkuvaan sodankäyntiin, etenkään useammalla aselajilla toteutettavaan. Aiheesta löytyy ihan mielenkiintoista kirjallisuutta ja tutkimusta ja voisi tuosta varmaan olla hyvä ihan joku populaaritiededokumenttisarjakin tehdä jonkun tahon, jotta vähän laimennettaisiin ihmisten pelkoa siitä miten seuraavaksi terroristiraiskaajat kävelevät sivistysmaailman kumoon.
 

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ja Bidenin hallinto yrittää korjata erheitään, kun enää ei tarvitse kantaa vastuuta



Sen verran pitänee tarttua, että kyseessä ei ehkä niinkään ole "Bidenin hallinnon erhe", jota korjataan, vaan poliittisista syistä jumiin jääneet paketit, jotka nyt voi presidentin ja kaiketi senaatin jyräämänä ajaa läpi väkisin.

Se on toki totta, että vastuuta ei tarvitse enää näistä kantaa, mikä mahdollistaakin meille hyödyllisen poliittisen itsemurhan ko. asian tiimoilta. Eli all-in nyt, kun ei ole mitään menetettävää.

Toivotaan että onnistuu, ennen kuin Trump luovuttaa Ukrainan Putlerille.
 

MHPeg

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tämä pieni T&T:n uutinen koskettelee Israelin ilmaiskua Iraniin, mutta sillä on kosketuspinta Venäjän käymään sotaan:


"Venäjä näyttää, miten ei kannata sotia" - Venäjällä oli alussa tarkoitus toteuttaa operaatio samaan tapaan kuin liittoutuneilla Persianlahden ja Irakin sodassa. Ei onnistunut. Israel sitten näytti, kuinka länsikalustolla laitetaan Iranin S-300 -ilmapuolustus pakettiin yhdellä täsmällisellä iskulla.

Ukrainan sodasta saa kyllä kaikenlaista oppia, mutta toisaalta - kuten palstalla on monta kertaa todettu - vastakkain ei ole kaksi länsimaista armeijaa. Venäjällä on - kuten palstalla on monta kertaa todettu - ongelmia suorittaa nopeaa ja liikkuvaa sodankäyntiä, ja hyödyntää ilmavoimiaan. Sen sijaan Venäjä holvaa massalla niskaan ohjusta, liitopommia, panssaroituja ajoneuvoja ja ihmislihaa.
Venäjällä on varmasti sodan alusta asti ollut se suurin ongelma - itse sotilaat. Kuinka paljon hyökkäyksen voimakkuudesta katoaa tehoja jo sen takia, että valtaosa sotilaista eivät ole halukkaita sotimaan ja kaikki ovat tietämättömiä sodan perusteista. Heidät kusetetaan rintamalle rahan avulla maalitauluiksi muutaman päivän ehkä jopa tunnin - jos edes sitä olevalla "koulutuksella". Päähän tulee lähes kirjaimellisesti potta, päälle jotain vanhaa Venäjän armeijan ylijäämä paskaa ja kivikauden aseistus.
Siinä sitten tukemassa tonnikalapurkki tankkeja aikakaudelta kivi & keppi, joita niitäkin ohjaa sotaan pakotettu "sotilas".

En osaa sanoa, mikä on Venäläisen "sotilaan" elinajanodote rintamalle lähtiessä, mutta jos uhrjea ja loukkaantuneiden määrää mietitään - ei kovinkaan monista tunneista tai päivistä voida puhua.

Venäjän suorittamat ohjusiskutkin ovat aivan käsittämättömän ponnettomia. Miljardi ohjushyökkäykseen mikä vaikuttaa vain räiskimiseltä sinnetänne, vailla minkäänlaista ajattelua. Okei, vahinkoa ja uhreja syntyy kyllä, mikä on surullista, mutta jos pohditaan esimerkiksi jonkin Länsimaisen maan miljardilla suorittamaa ohjusiskua vaikkapa Venäjälle - väitän että ne iskut olisi potenssiin kymmenen tehokkaampia.

Venäjän toiminnassa ei ole ollut päätä eikä häntää koko kolmivuotisen sodan aikana.
 

puuha-pete

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kerho, Minnesota, Hollanti
Olisi todella mielenkiintoista (toki myös todella hirveää) jos jossain vaiheessa sivistysmaailman vapaille ihmisille suunnitellulla doktriinilla operoivat armeijat ottaisivat mittaa toisistaan. Toki tämä jää lähinnä teoreettiseksi pohdiskeluksi, kun ei tule mieleen ainakaan suorilta yhtäkään demokraattisten valtioiden välistä sotaa (vaikka toki Suomi oli virallisesti myös Iso-Britannian kanssa sodassa 41-44). Armenia vs. Azerbaidzan lähimpänä? Diktatuurien välisistä murhajaisista on sitten senkin edestä esimerkkejä, samoin kuin tapauksista joissa joku paskanaama on päättänyt vähän laajentaa ryöstelyalueitaan.
Kieltämättä asetelma olisi mielenkiintoinen ja tuskin tuollaista perinteistä pataljoona vs pataljoona mitatuksia otettaisiin juuri lainkaan. Strategisia iskuja ja täsmähyökkäyksiä tärkeisiin kohteisiin.

Enemmänkin jokin Suomi Venäjä olisi lähtöasetelmiltaan mielenkiintoinen, jos siis ajattelee kylmän teoreettisesti, koska maata pitkin on lopulta pakko tulla jos jotain haluaa oikeasti vallata.

Olisiko suhde klassinen 1:10 vai jo paljonkin enemmän?

Ukrainan osalta monet toimet tähän liittyen on raakasti myöhässä, kuten länsiaseiden täysmittainen hyödyntäminen.
 

Thusberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat, Sisu Team, KalPa ja Jokipojat
Kieltämättä asetelma olisi mielenkiintoinen ja tuskin tuollaista perinteistä pataljoona vs pataljoona mitatuksia otettaisiin juuri lainkaan. Strategisia iskuja ja täsmähyökkäyksiä tärkeisiin kohteisiin.

Enemmänkin jokin Suomi Venäjä olisi lähtöasetelmiltaan mielenkiintoinen, jos siis ajattelee kylmän teoreettisesti, koska maata pitkin on lopulta pakko tulla jos jotain haluaa oikeasti vallata.

Olisiko suhde klassinen 1:10 vai jo paljonkin enemmän?

Ukrainan osalta monet toimet tähän liittyen on raakasti myöhässä, kuten länsiaseiden täysmittainen hyödyntäminen.

Enimmäkseen näin. Vaikka toisaalta ei hirveän paljon erinäisiä länsiaseita kai ollut alkujaankaan tai niitä vain alkoi sinänsä suuremmin tulla kovin myöhään.

Vaihtoehtoisesti oli paljonkin, mutta enimmäkseen kevyttä tai pienaseistusta ja harvaa raskaampaa asetta oli niin kovin montaa eri tyyppiä.

Erilaiset länsiaseiden johdannaiset:

Se onkin mielenkiintoinen kysymys ja sitä Ukraina kai on kyennyt hyödyntämään enemmän kuin mitään muuta ja parempaankin olisi kai pystytty ilman aserajoituksia.

Riippuu toki kyllä tässäkin tapauksessa sitten minkä tyyppisestä länsiaseiden johdannaisista/sotilastekniikkaratkaisuista on kyse!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Kiovasta Novosibirskiin on yli 4000 kilometriä.

Näitä kun joskus selvitettäisiin, että millaisen agenttitoiminnan Ukraina on tuonne Venäjän rajojen sisälle luonut tämän sodan aikana. Mahtaisi olla mielenkiintoista luettavaa.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös