Venäläisille lisää hankaluuksia huollon suhteen.
HIMARS!
HIMARS!
Avaatko vähän logiikkaa että mitä hyvää seuraisi kärjistymisestä?
En tiedä voidaanko puhua vielä vastahyökkäyksestä, mutta kun Venäjä alkoi vahvistaa joukkoja etelässä Hersonin suunnalla, niin Ukraina on saanut muutamia ilmeisesti tärkeitä kyliä haltuunsa Izumin suunnalla pohjoisempana viimeisten 2-3 viikon aikana. Ehkä etelän vastahyökkäys oli tosiaan sumutusta, näin saatiin mahdollisesti muualta Venäjän joukkoja vähemmäksi.Onko Ukrainan vastahyökkäys edennyt missään määrin? Vai pistetäänkö siellä ensin vastustajan logistiset tukikohdat Himarseilla nippuun ja maahyökkäys myöhemmin?
Eli jo se aiemmin tiedetty ongelma venäläisten tuotannosta pitää täysin paikkansa. Paraateihin saadaan aina muutama pahvilla vahvistettu härveli mukaan, mutta oikeaan käyttöön niitä ei ole ottaa. Eipä tuo juurikaan yllätä ja kun sodanjohtokin on mitä on, niin vaikeuksia on varmasti tiedossa jatkossakin ja sehän pelaa vain ja ainoastaan aseellisesti vahvistuvan Ukrainan pussiin.Analyysia Venäjän suunnalta.
Venäjällä varoitetaan: Jalkaväki ei riitä, rintamalinja on liian pitkä | Verkkouutiset
Venäjällä varoitetaan: Jalkaväki ei riitä, rintamalinja on liian pitkä | Verkkouutisetwww.verkkouutiset.fi
Onko Ukrainan vastahyökkäys edennyt missään määrin? Vai pistetäänkö siellä ensin vastustajan logistiset tukikohdat Himarseilla nippuun ja maahyökkäys myöhemmin?
Ei taida Ukrainalla (koulutetut) sotilaat eikä kalusto riittää merkittäviin manöövereihin. Paikallisesti saavat edelleen vallattua kylän sieltä, toisen täältä ja moukaroivat örkkien logistiikkaa Himarseilla, mutta laajaan rintamahyökkäykseen tarvitsisivat minimissään 3-kertaisen ylivoiman sekä kyvyn organiseerata isoja strategisen tason hyökkäyksiä. Kumpaankaan Ukrainalla ei (valitettavasti) ole kykyjä tai resursseja.Onko Ukrainan vastahyökkäys edennyt missään määrin? Vai pistetäänkö siellä ensin vastustajan logistiset tukikohdat Himarseilla nippuun ja maahyökkäys myöhemmin?
Käsittääkseni nuo 150 km kantaman ohjukset eivät ole vielä sarjavalmistuksessa, vaan vasta koekäytössä. Muistan lukeneeeni, että tuotanto alkaisi vasta 2023.Olisiko Ukrainaan vaivihkaa toimitettu pidemmän kantaman ohjuksia?
Suomihan hankki M270 järjestelmäänsä juuri noita 150 km kantaman ohjuksia alkuvuodesta, kun venäläiset diplomaattilähteet ihmettelivät, että miksi....
70-> 150km laajentaa aika lailla iskualuetta, voi olla unettomia öitä tiedossa venäläisille esikunnille.
Olisiko Ukrainaan vaivihkaa toimitettu pidemmän kantaman ohjuksia?
Twitter :
Linkki: https://twitter.com/bayraktar_1love/status/1556893167013748736?t=EaMTs9Y5Hkl3VsekB-100w&s=19
Suomihan hankki M270 järjestelmäänsä juuri noita 150 km kantaman ohjuksia alkuvuodesta, kun venäläiset diplomaattilähteet ihmettelivät, että miksi....
70-> 150km laajentaa aika lailla iskualuetta, voi olla unettomia öitä tiedossa venäläisille esikunnille.
Samalla on mainittu, että ukrainalaisten partisaanitoiminta on lisääntynyt rajusti taka-alueilla. Venäjällä eivät joukot meinaa riittää joka paikkaan, ja aseiden, miinojen ja räjähteiden kuljettaminen selustaan on näin mahdollista.
Sekin tuli mieleen, että isolla osalla venäläissotilaista on 6 kuukauden määräaikainen palvelusopimus, odottavat tuurin olevan 2 viikon päästä ohi, rahat kourassa ja lippu kotiin.
Jos heitä ei päästetä lähtemään, voi seurauksena olla rintamakarkuruutta ja kapinointia. Jos taas päästetään, niin tulokkaita ei piisaa tilalle, ja rintamaa on mahdoton pitää.
Tavallaan "herkullinen" tilanne...
Perusvittumainen olisi, että toimittaa vaikka neljä pidemmän kantaman ohjusta, jotka sitten ammutaan tarkoin harkittuihin paikkoihin. Jatkossa vihu joutuu sitten kaikessa toiminnassaan ottamaan huomioon, että sieltä saatetaan ampua pitkällekin.
Venäläisten selvä enemmistö (60 prosenttia) antaisi tukensa presidentti Vladimir Putinin päätökselle käynnistää ”uusi hyökkäys Kiovaan”. Suurin piirtein samansuuruinen enemmistö (65 prosenttia) tukisi kuitenkin myös presidentin päätöstä lopettaa välittömästi Kremlin ”erikoissotilasoperaatioksi” tituleeraama hyökkäyssota Ukrainassa ja solmia rauha.
Tutkijan mukaan ihmiset yksinkertaisesti luottavat presidenttiin, jonka ansiosta heidän ”ei tarvitse ajatella ajankohtaista politiikkaa”.
Lehden mukaan 52 prosenttia vastaajista oli sitä mieltä, että sotaa tulisi jatkaa ja 38 prosenttia sitä mieltä, että Venäjän tulisi siirtyä neuvottelemaan rauhasta.
Kyselyn perusteella venäläiset arvioivat maansa sotamenestystä verrattain myönteisesti. 62 prosenttia katsoi ”erikoissotilasoperaation” erittäin onnistuneeksi tai suhteellisen onnistuneeksi. 19 prosenttia oli taas sitä mieltä, ettei sota ole ollut menestyksekäs Venäjälle.
Kyselyyn osallistuneista miehistä 62 prosenttia ei ollut henkilökohtaisesti valmis ottamaan osaa sotaan, jos siihen tarjoutuisi mahdollisuus. Luvun kerrotaan nousseen kuusi prosenttiyksikköä toukokuun vastaavasta kyselystä. 29 prosenttia ilmaisi puolestaan halunsa lähteä sotaan.
Tutkimuksessa haastateltiin puhelimitse 1 609 vastaajaa kahdeksalta alueelta heinäkuun 28-31. päivän aikana. Kyselyn tehnyt Field Russia varoittaa, että vastaukset moniin kysymyksiin Ukrainasta eivät välttämättä vastaa todellisia asenteita, koska ”venäläiset pelkäävät puhua tästä aiheesta”. Field Russian mukaan vastaamisesta kieltäytyminen on entistä yleisempää ja vastausten rehellisyys on vähentynyt.
Sekin tuli mieleen, että isolla osalla venäläissotilaista on 6 kuukauden määräaikainen palvelusopimus, odottavat tuurin olevan 2 viikon päästä ohi, rahat kourassa ja lippu kotiin.
Mielenkiintoinen tutkimus, jonka olit linkittänyt Venäjän nykytilanne - ketjuun (viesti #13026), antoi ymmärtää, että jopa vain alle 10 % kansasta suostuu vastaamaan näihin kyselyihin. Niistä, jotka vastaavat, todellakin n. 2/3 kannattaa sotaa innokkaasti.Tutkimus venäläisten suhtautumisesta sotaan:
Pekka Toverin mukaan Ukrainan paras aikaikkuna Krimin pohjoispuolella meni jo ohi. Venäjä on ehtinyt tuomaan paikalle merkittävän määrän vahvistuksia, ja menestyksekkään vastahyökkäyksen aloittaminen on tuolla suunnalla erittäin vaikeaa.
Eiköhän siinä sopimuksessa joku catch-22 ole, jonka turvin "operaatio" jatkuu toistaiseksi voimassaolevana määräajan umpeutumisen jälkeenkin.Sekin tuli mieleen, että isolla osalla venäläissotilaista on 6 kuukauden määräaikainen palvelusopimus, odottavat tuurin olevan 2 viikon päästä ohi, rahat kourassa ja lippu kotiin.
Jos heitä ei päästetä lähtemään, voi seurauksena olla rintamakarkuruutta ja kapinointia. Jos taas päästetään, niin tulokkaita ei piisaa tilalle, ja rintamaa on mahdoton pitää.
Tavallaan "herkullinen" tilanne...
Ei taida mikään oikein viitata siihen, että heillä olisi riittävästi kalustoa toteuttaa tuollaista laajaa hyökkäysoperaatiota. Se vaatisi hurjan määrän kaikenlaista raskasta kalustoa, ja niihin ampumatarvikkeita, sekä koulutettuja sotilaita. Ei pelkästään etulinjassa taistelevia sotilaita, vaan myös paljon johtajia, jotka osaisivat johtaa tuollaista operaatiota.Liekö Ukrainalla kykyä/kokemusta laajemmista hyökkäyksistä? Puolustus on pitänyt hyvin, mutta hyökkääminen on aivan eri hommaa.
Pekka Toveri esittää haastattelussa hieman eriävän mielipiteen. Venäjällä on kuulemma aloitettu jo sotilaiden rekrytointi, ja kykenevät tuomaan paikalle vielä syksyn aikana kymmeniä tuhansia sotilaita lisää, sekä täydentämään kalustomenetyksiään.Aika on nykytilanteessa Ukrainan puolella, sillä Venäjältä loppuvat sekä miehet että kalusto ensimmäisenä. Ei siis ole suurta tarvetta tehdä mitään voimakasta vastahyökkäystä, vaan tätä nakertelua voidaan pitää yllä suhteellisen vähäisin omin tappioin. Hersonin luona tilanne saattaa parhaimmillaan johtaa siihen, että venäläisten on poistuttava alueelta taistelutta.
Mahtava uutinen. Jos Venäjä luuli voivansa vähentää ilmapuolustusta Ukrainan HIMARS-sädettä kauempana, tuli suunnitelmiin muutos.Millähän on Ukraina iskeny yli 200km rintaman taakse tällä kertaa. Lentokenttä Krimillä kyseessä.: