Jälkiviisaissa tuotiin esiin myös sellainen näkökulma etteivät venäläiset ole Putinia valinneet pressakseen ja voi olla jopa hyvä että käyvät länsimaisen tiedonvälityksen piirissä. Varmaan näinkin.
Näinköhän jälkiviisaat ovat sen enempää tutustuneet näihin rajalla suhaajiin?
Jos otetaan esimerkiksi vaikkapa Lappeenrannassa ja Imatralla vierailevat turistit ja elintarvikehamsterit, niin heidän ei tarvitse kovin kummoisesti altistua länsimaiselle hapatukselle reissullaan. Kun raja ylitetään, niin auton radiosta voi hienosti kuunnella venäjänkielistä radiota, koska mitään rajoituksia voimakkuuksille ei ole ja radio kuuluu kirkkaasti. Tämän jälkeen turre suuntaa ehkä heti rajan pinnassa markettiin hakemaan vähän evästä. Täällä häntä palvellaan venäjäksi, opasteet ovat kyrillisillä kirjaimilla ja aikaisemmin näissä pystyi maksamaan jopa ruplilla, kätevää. Nyt tästä turre suuntaa kylpylään viihtymään. Täälläkin häntä luonnollisesti palvellaan omalla kielellään ja kaikki tehdään mukavaksi, miksi ei tehtäisi, onhan hän maksava asiakas. Mukavan kylpyläreissun jälkeen turre suuntaa taas ostoksille tuttuihin marketteihin tai hyväksi havaittuihin erikoisliikkeisiin. Osassa saattaa joutua jopa pärjäämään ilman venäjää, mutta sentäs autolla liikkuessa saa kuunnella niin ihanaa polotusta ja tuttuja teknoiskelmiä. Vielä viimeiset ostokset rajan pinnassa, hamsterille räätälöidystä valikoimasta ja ei kun kaasua takaisin kotiin.
Tässä tarinassa ei länsimainen hapatus paljon paina takaraivossa. Kaikesta selvisi käteisellä ja kaikki oli halvempaa, kun ei tarvinnut alvia maksaa ihanista tuomisista.