Ilmoitukset

Nimimerkki Kärppäri on saanut viikon pelikiellon sisällöttömästä ja asiattomasta viestistään Kärpät-HIFK -sarjan ketjussa.

Nimimerkin Koffari viestien taso ei noussut jo annetun huomautuksen jälkeenkään, joten hänen kirjoitusoikeutensa palstalle on poistettu.

Nimimerkki Samart on passitettu viikon pelikieltoon HIFK-osioon kirjoitetusta henkilökohtaisesta hyökkäyksestä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Veini Vehviläinen #35 – ”Veininkiä” ja maagisia koppeja!

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Captain Slow, 08.10.2015 klo 22.27.

 1. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Psyykkisen valmentajan ei todellakaan kuulu olla erityisemmin esillä missään, vaan nimenomaan olennaista on tietyllä tapaa pysyä taustalla ja poissa suuremmasta valokeilasta. Joillakin varmasti on ollut sellainen käsitys, että Konttinen olisi hankittu pelkästään Veinin takia joukkueeseen, mutta siinä tuskin on juuri mitään perää. Psyykkinen valmennus on osa nykypäivän huippu-urheilua ja Konttinen hankittiin mukaan tukemaan koko joukkuetta.

  Veinin lähtö muualle ei vaikuta minun näkemykseni mukaan millään tavalla Konttisen asemaan joukkueessa. Uskoisin, että hänen roolinsa vain kasvaa, kun mennään eteenpäin. Toivottavaa varmasti olisi, että Konttinen pysyisi mukana mahdollisimman pitkään - olettaen toki, että häneen ollaan yleisesti tyytyväisiä.
   
 2. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Käytännössä Veini tarvitsee pari todellista onnistumista kovaan paikkaan. Sillä nuo aiemmat möröt selätetään viimeistään, kun näyttää itselleen ja muille, että selviää niistä kovistakin paikoista. Tähän mennessä Veinillä ei ole pää kestänyt kotikisoja, eikä pronssipeliäkään loppuun asti. Se näkyy jossain määrin Veinin tekemisissä ja tuota ei mikään psykologi täysin pysty nollaamaan.

  Maisemanvaihto ja isot onnistumiset koviin paikkoihin ja Veini kasvaa henkisesti valtavasti, vaikka varmasti nuo epäonnistumisetkin ovat kasvattaneet. Teknisesti Veinin pelissä ei ole mitään vikaa silloin, kun Veinin peli oikeasti sujuu eikä henkinen kantti sabotoi sitä torjuntatyöskentelyä yliyrittämisellä tai jännäämisellä. Tämä ei toki ole mitään uutta nuorilla maalivahdeilla. Aika moni saa tulla vähän taustalta ilman suurempia odotuksia ja nousta siihen rooliin hiljalleen. Veiniä on taas vähän kuin heitetty siihen, kun odotukset ovat olleet kovat niin faneilla, organisaatiolla, maajoukkueella kuin Veinillä itsellään.
   
 3. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Veini saattaa olla se pahin este lahjakkuutensa ulosmittaamiseen itse. Veskareilla kun on se yksilöurheilijan pää ja sen tuomat paineet ja hankaluudet ongelmien käsittelyyn. Voi olla, että JYP meni mäkeen ajatuksessa, että hankkii Veinille riittävän kovan kirittäjän ja luonteeltaan tandemiin sopeutuvan kassarin(Tuokkola), mutta Veini on sen päässään kirjannut epäluottamukseksi ja voi olla, pelaajaa kun en henkilönä tunne, että hän ei kertakaikkiaan ole luonteeltaan sopiva tandem tyyppiseen peluutukseen, joillakin veskareilla olen kuullut, on lähtökohta oltava selkeä ykkönen, eikä mikään tandemi maistu ollenkaan, toisille se taas on ihanteellinen kirittämään sen napsun paremmaksi. Olipa syy nyt missä tahansa, taisin jo aikaa sitten kirjoittaa, että Veinille itselleen paras liikku on vaihtaa maisemaa, ei siksi, että seura muka olisi kussut muroihinsa, vaan siksi, että joskus se vaan sen vaatii, että homma alkaa toimia. Kovasti tunteella jengi tuntuu täällä asiaan suhtautuvan, toiset syyttää seuraa ja toiset ties mitä. Kertoo vaan sen, että Veini on ollut kannattajien mielestä merkittävä kaveri. Minusta myös seura on osoittanut toimillaan samaa, aina ei vaan natsaa, eikä siinä mitään mystistä ole. Luulen, ettei Veini lähde seurasta ovet paukkuen, tai en ainakaan syytä siihen keksi, joten kukas tietää, joku päivä voi kova ja rutinoitunut Veini palata ykköseksi JYPiin, en minä sitä ainakaan mahdottomaksi koe. Nyt on kuitenkin tärkeintä, että Veini ja päätökseen vaikuttavat löytävät ideaalin tulevaisuuden ratkaisun. Sitä en tiedä, onko kakkosen rooli Kärpissä just sitä, mitä tarvitsee, itse olisin ehkä suunnannut katseita ruotsin kakkostason jengeihin, uusi elinpiiri ja riittävän kovat pelit ykkösenä mielestäni toimisivat kasvattajana paremmin. Mutta, menee mihin menee, onnea matkaan.
   
 4. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Jos huhu pitää paikkansa, ja ihmettelen jos Ilta-Sanomat on heittänyt ankan lampeen, vituttaa tämä monella eri tasolla. Ensinnäkin taas on munattu (tavalla tai toisella) yksi maalivahtilupaus muualle, toisekseen JYP joutuu maksamaan enemmän maalivahdista ja se on negatiivista ajatellen JYPin omaa budjettia ja kolmanneksi, siinä meni meikäläisen kausarirahat. Opiskelijan pienellä budjetilla sellainenkin summa on iso raha mutta itsepähän lähdin siihen vetoon mukaan. Toki luotin vankasti siihen että JYP olisi ottanut uuden startin Veinin kanssa mutta joko JYP tai Veini itse on halunnut muuta.
   
 5. Corvus corax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, LA Kuninkaat
  Toivottavasti Veini ei tätä palstaa seuraa, niin vahvasti syyttävä sormi monella osoittaa muutakuin Veiniä itseään.
  Monesti se syy löytyy kun itse vilkaisee peiliin.

  Uskon että mahdollinen maisemanvaihto tekee kaverille hyvää ja toivon todella et Veini saa tulevaisuudessa riittävästi vastuuta, itseluottamuksen takaisin ja alkaa torjua kykyjen edellyttämällä tasolla.
  Kaikkihan lähtee kuitenkin siitä että alkaa tekee riittävästi ja laadukkaasti töitä menestyksen eteen, lahjat kyllä riittää.
   
 6. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Lainaus:
  Minä ihmettelen kovasti ajettelutapaa jossa nimenomaan maalivahti se pelipaikka jossa luotetaan Tarjoushaukka Jorman ja Sulo Vilenin scouttaustaitoihin.

  Mitäpä jos ensi kaudelle ei tarjottaisi try-outtia Tommi Satosaarelle tai toivottaisi että Tommi Tervo ottaa uuden hyppäyksen urallaan vaan hankittaisiin joukkueen tärkeimmälle paikalle lähtökohtaisesti ihan-vitun-hyvä-maalivahti?

  Juohtuipa vaan mieleen kun katselin tuota Kilpeläisen pelaamista. Mestaruutta tavoitteleva organisaatio ei voi luottaa siihen että ykkösveskari "ottaa sen seuraavan askeleen"
   
 7. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kyllä niitä unelmapelejä osuu kohdalle muillekin, kuin Kilpeläiselle.

  Jos vaikka runkosarjaa katsotaan, niin Kilpeläinen häviää tilastoissa sekä Tuokkolalle, että Olkinuoralle. Nollapelejä Kilpeläinen keräsi yhtä paljon, kuin Tuokkola (4). Olkinuoralla nollat jäi kolmeen, mutta otteluitakin on samassa suhteessa vähemmän.

  Maalivahtiosasto ei ole se paikka, missä kannattaa säästöjä väkisin lähteä hakemaan, mutta ihan yhtälailla järkeä saa käyttää myös sen osaston hankinnoissa. Totuus vain on, että niitä timanttisia vahteja ei hirvittävästi ole koskaan tarjolla. Parhaat menevät paremman palkan perässä muualle ja muiden kohdalla joudutaan aina ottamaan riskiä enemmän tai vähemmän. Mielestäni JYPin maalivahtiosasto on hoidettu tälläkin kaudella ihan hyvin kuntoon, vaikka Veinin kohdalla asioita ei parhaalla mahdollisella tavalla hoidettukaan.

  Ihmeen paljon täällä jatkiksessa annetaan negatiivista palautetta JYPin maalivahtiosastoa koskien, kun tälläkin kaudella moni muu seura on ollut samaisen osaston kanssa enemmän vaikeuksissa.
   
 8. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Nyt kun JYP menettää Vehviläisen sekä mahdollisesti Ruusun, niin täällä puhutaan rajallisesta pelaajabudjetista ja ettei olisi varaa heitellä tämän tason lupauksia muualle. Sitten kun puhe on esim. kolmesta huippusentteristä liigaan, niin ei huolen häivää, kyllä Seppänen maksaa.

  Kyllähän Veini saa varmaan itsekin katsoa peiliin. Moni varmaan muistaa Meeri Räisäsen avautumisen syksyltä Veinistä.
  Tuskinpa tämmöiset kirjoitukset ihan tyhjästä kumpuavat vaikka monesti asioita kärjistelläänkin.

  Organisaation virheenä pidän edelleen maalivahtiosaston rakentamista kolmen arpakortin varaan kauden alussa.
  Oliko tämä oikea ratkaisu sen kannalta jos Vehviläisestä haluttiin leipoa ykkösmaalivahti? Vai syntyikö tästä valmiiksi Vehviläiselle ylitsepääsemätön tilanne ja tässä on sitten tulos.
   
 9. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Jos tarjolla olisi Immosen kaltainen tähtiluokan maalivahti samalla hinnalla, niin totta hemmetissä sellainen otettaisiin. Ja jos Immonen ei Suomeen ole tulossa, niin eipä sentteriosastolle väkisin tarvitsisi kalliita arpoja hakea.

  Kysynnän ja tarjonnan laki on sellainen juttu, joka Köpiltä ja muutamalta muulta meinaa jatkuvasti unohtua - sen lisäksi, että taloudellisia asioita täytyy jokaista hankintaan tehtäessä ajatella. Ja taloudellisiin asioihin sisältyy muutakin, kuin yksittäiselle pelaajalle maksettava palkka.

  Vehviläinen pelasi hyvän tulokaskauden, mutta samalla hänelle haluttiin hakea kirittäjä, joka pystyy myös ottamaan vastuuta, jos Veinillä ei homma kulje. Ajatus oli oikein toimiva ja mielestäni kauteen lähdettiin erinomaisista lähtökohdista maalivahtiosaston kanssa. En tiedä miksi Veini joutui varsin nopeasti koirankoppiin, mutta jossain meni pieleen ja pahasti. Veinin otteet maalilla eivät olleet niin huonoja, että pelien olisi pitänyt loppua heti alkuunsa. Joskus näin käy, mutta lopulta tilanne saatiin paikattua varsin hyvin Olkinuoran myötä.
   
 10. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
 11. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Veinille kaikkea hyvää jatkoon. Toivottavasti breikkaa Kärpissä ja saa varmuutta tekemiseen niin tulee vielä kova tekijä. Ehkä joskus sitten takaisin JYPiin...
   
 12. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Pelikirjasto
  Pidän pikkuisen eksoottisena että kautensa lopettanut seura tiedottaa kauttansa jatkavan seuran sopimuksen alla olevien pelaajien sopimuskuvioista.

  Olisin odottanut JYPiltä jotain pientä ulostuloa että "Vehviläinen ja JYP ovat purkaneet yhteysymmärryksessä ensi kautta koskevan pelaajasopimuksensa.."
   
 13. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Ellei kyseessä ole vuokrasoppari Kärppien ja JYPin välillä. Silloinhan tuollaista ilmoitusta ei tarvitsisi seuran toimesta tehdä.
   
 14. Teme91 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Lainaus:
  Jep lainalla Kärpissä, ja toinen vuosi on sitten Kärppien sopimuksen alainen. Näin kerto Janne Onnela twitterissä.
   
 15. RaakaSamppa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyväskylän JYP, FC Barcelona & Ben Bloodin vlogit
  Veini solmi 2 vuoden sopparin Kärppien kanssa, eli ei hetkeen ole palaamassa takaisin kotiin. Katsotaan myöhemmin sitten tulevaisuudessa.
   
 16. Vaara Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oulun Kärpät
  Mahtavaa! Tervetuloa pysyvästikin pohjoiseen. :)
   
 17. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Ehkä sitten, kun Holtari on jäänyt eläkkeelle...
   
 18. Hukkaviiva Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Kerrotko mulle nyt faktaa miten Holtari ajoi Vehviläisen pois JYPistä?

  Hyvä Veinille että sai noustua sille tasolle, mitä häneltä on odotettu. JYPissä ei ole aikoihin kukaan nuori maalivahti noussut seuraavalle tasolle, ja siihen suurimpana syyllisenä pidän sitä ettei täällä ole pätevää maalivahtivalmentajaa(kuka edes on JYPin maalivahtivalmentaja?). Viime kaudella Veini ei ollut sillä tasolla että olisi voinut pelata mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykkösmaalivahtina, nyt on. Enkä todellakaan usko että Veini olisi Jyväskylässä ottanut tuota kehitysaskelta, eli pisteet siitä Kärppien maalivahtivalmennuksen suuntaan.
   
 19. Ujcik#11 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät, Pittsburgh
  Kirjoitin keväällä, että Veini heitettiin bussin alle kotikisoissa ja siitä ei äijä selvinny.. Ounasteluni osui oikeaan. Ari Hilli on tehnyt uskomattoman hyvää työtä Veinin kanssa.Veini on matkalla NHL:ään mikäli pitää tasonsa lähelläkään nykyisestä. Mutta turha tässä nyt Jyväskylässä on surkutella.. Lähtö Ouluun mahdollisti tämän ja ei varmasti ole viimeinen juniori joka tarvitsee uudet ympyrät läpilyöntiin.

  Veini Vehviläinen ei ole ainoa " viimekauden floppi" sillä Kärpissä näitä nyt loistavia floppeja on paljon ( Ruohomaa, Bertrand, Junttila)
   
 20. Köpi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
  Lainaus:
  Vehviläinen pelasi loistavasti JYPissäkin kun tukena oli Tuomas Tarkki (vrt. Jussi Rynnäs). JYPissä pää ei kestänyt sitten kun piti oikeasti kantaa vastuuta.
   
 21. Huml71 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Lainaus:
  Nythän tuota vastuuta on nimenomaan pitänyt kantaa, kun Rynnäs ei ole loistanut sekä on nyt myös ollut kolmatta viikkoa saikulla.
   
 22. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), VGK & Kummitus
  Veini ilmoitti ainakin Vaasaan siirryttyään kovaan ääneen, ettei tule JYPissä enään pelaamaan. Nuori mies toki, niin mielipiteet voi muuttua, mutta ilmeisesti sukset on menneet pahemmin ristiin ja tämä on kyllä sääli. JYP on vuosien varrella onnistunut jo tarpeaksi monta omaa maalivahti kasvattia sössimään erinäisin syin muualla.

  Itsekin olen Veiniä kritisoinut välillä kovinkin sanoin, mutta tilastollinen fakta on se, että Veini torjunut ainakin tilastollisesti aina seurajoukkueissa liigassa parhaimilla prosenteilla tms. Hienoa, että Veini on nyt Oulussa onnistunut ja toivottavasti mies vielä joskus nähtäisiin JYPissäkin.
   
 23. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Viime kauden sekaavakin sekavampi maalivahtiruletti? Tuokkola, Ruusu, Olkinuora ja Veini. Siihen vielä päälle Virtasen sekoilut peluutuksen kanssa ja tapa millä tyrkki Veiniä kyllä bussin alle, vaikka joukkue edessä pelasi todella huonosti. Varmasti lämmitti mieltä, että Holtari palkkasi Olkinuoran viemään Veinin minuutit maalinsuulla tämän maajoukkuekomennuksen aikana.
  Virtanen tuskin jatkaa loputtomasti JYPin valmentajana (*koputtaa puuta*), Holtari sen sijaan viipynee Jyväskylässä vielä pidempään.
   
 24. Fancy Jasper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  IceHearts
  Kitkerän myrkyllistä asiaa Veinistä. Ongelma on siinä, että te jyväskyläläiset kannattajat ette luottaneet riittävästi Veinin kykyihin, ja siksi hän ei koskaan saavuttanut potentiaalia jyväskylässä. Oulussa Veinillä ja muillakin maalivahdeilla on suuren yleisön tuki. Ilmankos hyviä veskareita Oulu tuottaakin. Paraskaan mv-valmentaja ei saa maalivahdista kaikkea odotusarvoa irti ilman suuren yleisön tukea.
   
 25. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Ei ole totta, katsomosta huudettiin heleällä naisäänellä tasaisin väliajoin "HYVÄ VEINI!"