Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Jääkoneenkuljettaja huilaa viikon sääntöjen 6§:n perusteella.

Nimimerkki KooJii_#1 huilaa kaksi viikkoa sääntöjen 6 ja 9§:n perusteella. Viesti löytyy HIFK-osiosta.

Nimimerkki bebeto huilaa kuukauden sääntöjen 6 ja 7§:n perusteella.

Nimimerkin ORPH kirjoitusoikeudet on poistettu sääntöjen 1§:n perusteella.

Nimimerkki kultamitalisti on meidän wanha tuttumme, joka on jo saanut potkut. Emme hyväksy häntä joukkoomme vieläkään.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki C.Orr on seuraavat kaksi viikkoa pelikiellossa johtuen Jokerit-osion jatkuvasta offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Nimimerkki kiwipilot saa myös huilata seuraavan viikon Jokerit-osioon kirjoitettujen henkilökohtaisten hyökkäysten vuoksi.

Myös nimimerkki Valle rikkoi sääntöjä Jokerit-osiossa. Johtuen aiemmasta rikehistoriasta hän saa kahden kuukauden pelikiellon itsemoderoinnista, offtopicista ja henkilökohtaisuuksista.

Sulje ilmoitus

Veini Vehviläinen #35 – ”Veininkiä” ja maagisia koppeja!

Viestiketju osiossa 'JYP' , aloittajana Captain Slow, 08.10.2015 klo 22.27.

 1. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Veini, tuo Jyväskylän oma suurlupaus maalivahtipuolelta. 185cm / 78kg fyysisiltä mitoiltaan.

  Taustatiedot lyhyesti: Jyväskylän Kiekon kasvatti, josta sitten erinäköisten junnusarjojen kautta Akatemiaan. Pari kautta vahvasti suorittaen siellä. Viimeistään kaikkien JYPin otteita seuraavien tietoon päätyi tuossa vuoden alkupuoliskolla kun alle 18-vuotiaiden mm-turnauksessa tuli tuliaisiksi hopeamitali - torjumalla huimat 60/62 vetoa. Samalla tuli sulka hattuun kun hänet valittiin allstars-kentällisen maalivahdiksi ja luonnollisesti Suomen joukkueen parhaisiin pelaajiin.

  Veini on nyt tällähetkellä pelannut 2. maalivahtina Tarkin ollessa vähän niinkuin ykkösveskana, mutta silti pari peliä on aikalailla osoittanut sen että kylmähermoisuutta löytyy ja tie on auki tähtiin saakka jahka kokemusta saa liigakuvioista. Debyyttimatsi Pelicansia vastaan päättyi mukavaan 2-0 - nollapeliin. 4 peliä alla, torjuntaprosentti tällähetkellä n. 92% pintaan.

  Tästäkö meille parin kauden päästä uusi ykkösveska, vai kutsuuko jopa isommat ympyrät..? Aika näyttää.
   
 2. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  En oo ammattivalmentaja mutta jos minulta kysyttäisiin niin laittaisin silti Vehviläisen ykkösvahdiksi Tarkin edelle. Perusteluina se että Taaken taso heittelee, on heitellyt aina. Lisäksi, Veinissä on tulevaisuus (Tarkin sopimus loppuu tähän kauteen enkä usko jatkoa tulevan) ja jokainen peli kartuttaa Veinin kokemusta ensi kautta varten jolloin joukkue oletettavasti vahvistuu.
   
 3. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Samoilla linjoilla oisin itsekin. Lisäksi antaisin Saikkosellekin vastuuta lisää.
   
 4. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Saikkoselle voi olla hyvä antaa Akatemian ykkösvahdin rooli ja siellä kunnolla vastuuta. Muutama edustuksen matsi siihen vielä päälle.
   
 5. Tj Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Melchester Rovers
  Otteluketjussa oli juttua, ettei Veiniltä saa odottaa huippusuorituksia joka matsissa, kun kyseessä on 18-vuotias kaveri. Mutta homma menee valitettavasti niin, että SM-liiga on ammattilaissarja ja jos/kun Vehviläinen tähtää tästä vieläkin isompiin ympyröihin, niin paineet vaan kasvavat. Niinhän se Veltsukin totesi, että Veini ei saa mitään säälimatseja, vaan joka kerta kun kaveri on luukulla, odotetaan voittoa. Ja mitä nyt juttuja lukee niin itse odottaa itseltään kyllä aina huippusuoritusta.

  Veikkaan että lähtee ainakin kokeilemaan P-Amerikan suuntaan ehkä jo ensi kaudeksi, joten JYPin ykkösvahdiksi ei varmaan vielä ainakaan kannata laskea.
   
 6. Schröder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
  Riippuen Veinin omasta pläänistä niin kyllä itsekin näen, että onnistuneella peluutuksella JYP voi jättää ensi kaudeksi maalivahdin hankkimatta ja mennä kaksikolla Vehviläinen - Saikkonen. Kuitenkin kun nuorista maalivahdeista puhutaan niin pelaajien kehittymisen nopeus on arvailua, vaikka potentiaalia tai lahjoja paljon olisikin.

  Parhaassa tapauksessa JYP voinee ensi kaudella lähteä hintalaatusuhteeltaan erinomaisella nuorella kaksikolla Veini -Dennis, mutta kausi näyttää. Tarkille saatetaan tehdä taas jatkoa tai hakea ulkoa joku muu kokenut maalivahti. Mikäli itse asiasta päättäisin tässä ja heti valitsisin tuon nuoren kaksikon, siitäkin huolimatta että maalivahti on ykkös sentterin ja kiekollisen pakin ohella joukkueen tärkein palanen.
   
 7. spaceman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, #26, #15, #11, #44, RD
  JYPillä on fantastinen maalivahtitilanne, jopa ylitarjontaa. Taake ei ole missään tapauksessa ailahteleva, kuten tuossa väitettiin.

  Saikkosellekin soisi edes yhden pelin aloittavana, koska nyt jo kolmas vuosi organisaatiossa ja kaksi peliä taustalla:
  - SaiPa Game 7 kolmas erä.
  - 1 sekunti peliaikaa tällä kaudella

  Mutta mitä tulee itse "veiniläiseen" niin on kyllä kovia näyttöjä antanut ja mielellään katselee kaverin otteita tositilanteessa.
   
 8. Flou Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, Ravens
  Lainaus:
  Ilman NHL-mörköä toki tuo olisi ihan hyvä ajatus, mutta mitäs sitten, kun Tarkki on päästetty muualle ja Veini lähteekin Pohjois-Amerikkaan. Saikkonen-Ruusu?
   
 9. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  Kiitos Kapteeni Hitaalle ketjusta! Veini ansaitsee ehdottomasti oman ketjunsa. Itse olisin ehkä nimennyt ketjun provosoivasti "Veini Vehviläinen - seuraava hukattu lupaava maalivahti?" Keitä näitä nyt on Jyväskylässä ollut, Ahonen, Ahlqvist, Perhonen, Laitinen, Rajaniemi.. Eihän siinä, asialla on aina kaksi puolta ja totuushan on se, että kun meillä on ollut viime vuosina kovia maalivahteja ringissä (Wallinheimo, Tuokkola, Myllykoski, Helenius, Tarkki), niin vaikeahan sieltä takaa on lupauksien ponnistaa. Etenkin kun vielä viime kausina Jyväskylässä on mitalia pidetty "vähimmäistavoitteena".

  Veinille ehdottomasti enemmän vastuuta. Eilen hörpsähti yksi helppo, mutta virheistä opitaan. Rohkeasti vain Tarkkia haastamaan ja ensi kesänä sitten 2-3 kierroksen varaus alle.

  ps, osaako joku sanoa mites nuo Veinin junnumaajoukkuepelit menevät tällä kaudella? Minä kun en tiedä yhtään mitään noista junnumaajoukkueista. Kannattaako varautua siihen että Veini pääsee esim. U20-turnaukseen mukaan?
   
 10. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Jos en oo ihan väärin käsittänyt niin U18 on alle 18-vuotiaille ja U20 nuorten pelaajien turnaus. Täsmentää saa jos joku kokee että tekstissä on virheitä.
   
 11. Huerzo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Donnerwetter S.p.A.
  Lainaus:
  Eetu Laurikainen nyt ainakin uupuu listasta, jos "hukkaaminen" merkitsee samaa kuin "ei lyönyt itseään läpi JYPissä".

  Ari Ahonen oli aikansa "granlund" ja valitsi HIFK:n paremman liksan perässä. Osa listan maalivahdeista taas...no, sanotaan että hukkasivat itsekin mahdollisuuksiaan.

  Toivon, että Vehviläinen saisi sarosmaiseen tyyliin jo ensi kaudella ykkösmaalivahdin paikan. Todennäköisesti palkkabudjetista höylätään ensi kaudeksi taas hieman pois, joten Tarkin korvaaminen Vehviläisellä olisi tällainen ratkaisu. Tietenkin on mahdollista, että joku NHL-seura värvää Veinin jo kesällä ja Ruusukin saattaa lähteä jo ensi kaudeksi junnusarjoihin. Ei ole Holtarilla helppoa...
   
 12. Meikäpoika Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, New Jersey Devils
  Lainaus:
  Sen verra offtopiccia, että ainut hukattu lahjakkuus noista luettelemisestasi veskareista on Ahonen ja siitäkin on aikaa jo ikuisuus. Hän on itseasiassa ainut joka on onnistunut luomaan itselleen kunnon uran. Ahlqvist tainnut lyödä rällän reppuun viime kauden päätteeksi jolloin pelasi Saksan ja Itävallan kakkostasolla. Laitinen lopetellut uransa kauden 13-14 jälkeen LeKissä. Rajaniemen kanssa tehtiin oikea liike ja päästettiin mies toiseen organisaatioon, sillä takaa oli tulossa lupaavat Vehviläinen, Saikkonen ja NHL-varaus Ruusu. Ainakaan JYPissä Raju ei ollut kykeneväinen pelaamaan monta hyvää ottelua putkeen ja kuuppa ei oikein kestänyt playoffeissa. Perhoselle kyllä annettiin mahdollisuuksia organisaatiossa mutta homma ei vain toiminut joka taisi olla miehestä itsestään kiinni. Saa nähdä nouseeko Perhonen KalPassa, tai missään muuallakaan NHL-varauksen arvoiseksi veskariksi.

  Ylempänä maininuttu Laurikainen on tosiaan ns. "hukattu lupaus" mutta minkäs teet kun samaan aikaan Akatemian tolppien väliin oli sen verran tunkua, että siellä oli Laurikaisen kanssa peliajasta tappelemassa myös Rajaniemi ja Perhonen. Jälkeenpäin tosin helppoa todeta, että Perhonen olisi ollut järkevää päästää menemään Laurikaisen tieltä mutta ei tarvitse valittaa kun tilanne on tällä hetkellä hyvä JYPin maalivahtiosastolla myös tulevaisuudessa.

  Puhutaan, että JYP on onnistunut möhlimään maalivahtilahjakkuuksiaan muualle mutta mielestäni JYP on lopulta onnistunut pelaamaan korttinsa hyvin näiden lukuisien lahjakkaiden veskareiden kanssa.
   
 13. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Veini on liian hyvä. Kauaa ei saada Veinin otteista Suomessa nauttia tätä vauhtia.. Mutta onhan se toki pirun hienoa!

  Uskomattoman rauhallinen ja varmaotteinen Veini on nuoresta iästään huolimatta. Taaken kanssa muodostavat yhden liigan parhaista kaksikoista tällä kaudella!
   
 14. Kulttimörkö Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP ja maajoukkueet
  Lainaus:
  Miten sitten kuvailisit Tarkin pelaamista kun joskus on kuin muuri ja toisinaan pääsee liikaa helppoja maaleja jolloin mies pelaa sysipaskasti?

  Mutta kaiken kaikkiaan JYPillä on ainakin tällä hetkellä fantastinen tilanne maalivahtien osalta.
   
 15. kummitus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kiitokset minunkin puolestani ketjun avaajalle! Otsikkokin on hyvä.
  Yhdyn ylistämään edellisten kirjoittajien ohella Veiniä, mielestäni jo nyt parempi vaihtoehto maaliin Tarkin sijaan.
  Ja tuo maalivahtitilanteemme on aivan erinomainen tällä hetkellä, kuten edellä jo todettukin. Vehviläisellä on todella viihdyttävä torjuntatyyli.
   
 16. Tepi#45 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tämä on Veinin ketju, mutta kun liittyy aiheeseen niin pakko sanoa, että tuohan on täysin totta. Jokainen sen kaiketi on nähnyt.
  Tarkilla kun tarttuu, tarttuu kaikki, mutta kun on se huono päivä niin kyllä on epävarman näköistä ja uppoaa helppoja.
  En oletakkaan, että jokainen Taaken peli pitäisi olla täydellinen, mutta mielestäni heikkoja otteita on ollut ehkä lisääntyvästi, voinhan olla väärässä ja ei mitään Taakelta pois näillä kommenteilla.

  Veini on todella varman ja rauhallisen oloinen kaveri kokemus ja ikä huomioiden. Toivottavasti saa reilusti pelejä alle jo tällä kaudella ja seuraava kotipelikin tulee olemaan nappipeli Veinille. Kotona varmaan jännittää vähän enemmän.
   
 17. Lihanleikkaaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Osaako joku sanoa miksi Veini ei kelvannut kenelläkkään NHL-jengille? Siis kukaan ei varannut. Onneksi JYP teki pitkähkön sopimuksen.
   
 18. Nelfor Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Lainaus:
  Tätä olen itse ihmetellyt aika suureen ääneen, enkä vieläkään ymmärrä alkuunkaan. Takana oli upeat U18-kisat ja piti olla aikalailla varmaa, että varaus tulee ja melko aikaisella numerollakin.

  Vielä ihmeellisemmäksi tämän tekee se fakta, että Veinin "varjossa" koko junnu-uransa pelannut saman ikäinen Markus Ruusu varattiin, mutta Veiniä ei. Ruusu on ollut Veinin "kakkosvahtina" jo useissa joukkueissa, eikä ole missään vaiheessa käsittääkseni ollut erityisesti Veiniä parempi. Silti hän sai varauksen, mutta Veini ei saanut.

  Olisi kyllä kiva tietää, että onko tässä taustalla joku selkeä syy, vai mistä ihmeestä homma kiikasti kun varausta ei tullut?
   
 19. low prospect Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, support KooKoo & Jokerit
  Älyttömän hienoa peliä ja hienosti kokosi itsensä huonon pelin jälkeen. Upeat kaksi peliä takana, lisää vaan vastuuta!!!
   
 20. Schröder Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Augsburger Panther, Torpedo Nizhny Novgorod, JYP
  Lainaus:
  Hyvin yksinkertainen syy, maalivahteja ei yleensä nykyään alkukierroksilla poimita koska kehittymistä vaikeampi arvioida kuin kenttäpelaajilla. Ne maalivahdit jotka varauksen saa on yleensä isokokoisia, Veini on maalivahdiksi suhteellisen pieni ja tämä laski merkittävästi hänen osakkeita. Eipä sillä luulin itsekin että U18 näytöt riittää loppukierroksen varaukseen. Mikäli Veini jatkaa hyviä otteita liigassa + pelaa hyvät U20 kisat niin varaus on selvä ja mennee yli-ikäisenä 2-4 kierroksilla.
   
 21. jukiapina Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP
  Kannattaa muistaa että joka maalivahdilla on hyviä ja huonoja päiviä. Se missä suhteessa ratkaisee onko kyse loistavasta vai pelkästään hyvästä maalivahdista. Veinillä on mahdollisuus päästä kuinka korkealle tahansa kunhan saa kovia pelejä alle. Millään muulla tavalla kuin pelaamalla paljon ei voi kehittyä. Toivottavasti Veini - Dennis pari hoitaa ensi kaudella Jypin maalinsuun.
   
 22. Kalikankosto Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  KalPa
  En meinannut millään löytää sopivaa ketjua, mutta menkööt tänne. Eli semmonen vinkki olis teidän valmentajalle, että mikäli voittaminen kiinnostaa on tämän Vehviläisen paikka tolppien välissä ja siltä toiselta voi kysellä, että aukooko luukkua mieluummin Liigassa vai Akatemian puolella. Siis Veini hyvä, Tarkki huono.
   
 23. Captain Slow Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Janne Kolehmaisen kaksiminuuttiset
  Lainaus:
  Sitä on moni muukin ihmetellyt että miksei Veini saa enempää vastuuta. Okei, Tarkkikaan ei oo vielä mikään ikäloppu mutta suoritukset saattaa heittää parin pelin välillä niin että toinen peli sujuu kuin vettä vaan ja toisessa pelissä on vain varjo edellisen pelin torjunnoista.

  Ja toinen juttu on se että minkä takia Saikkoselle ei oo annettu vielä näytönpaikkaa? Voin kuvitella kuinka Saikkosta syö rotan lailla se että sopimus on kyllä, mutta kentälle pääsee korkeintaan alkulämpöjen aikana...
   
 24. Maximum_attack Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  JYP, GKS TYCHY, Puolalainen lätkä, Boston Bruins
  Lainaus:
  Ehdottomasti Veinille vastuuta lisää, mutta järkevästi. Mieli tekisi melkein jo sanoa että on vakuuttavampi kuin Tarkki mutta kyllähän Taake nyt edelleen ykkösvahti on. Kuorman kanssa kannattaa olla Veinin kohdalla tarkkana ettei paikat hajoa, talvella on vielä melkoinen näyttöpaikka Veinillä kun on nuo u20 kotikisat.

  Saikkonen on ihan hyvä maalivahti, mutta ei kai nyt sentään 3.vahdille aleta näyttöpaikkoja jakamaan liigassa jollei siihen ole joku erittäin pätevä syy? Kuten maagiset otteet mestiksessä ja tilanne missä liigan puolella kumpikaan maalivahti ei saisi kiinni edes silmiään.
  Saikkosta en ole nähnyt tällä kaudella kun harjoituspeleissä, mutta tilastojen perusteella ei nyt mitään dominointia ole ollut mestiksessä. Toki voi olla että tilastot valehtelee rumasti. Denniksen saumahan saattaa sitten vuodenvaihteessa tulla kuin itsestään kun Veini on kisoissa ja JYPillä on muutama peli silloin, ja Veinille saatetaan hyvinkin antaa sitten se muutaman päivän loma kisojen päätteeksi.
   
 25. JYP#44 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tyyni Kari & Klassikkopaidat
  En pitäisi mahdottomana skenaariona että Veini hoitaa tämän kauden JYPissä ja U20:ssä mallikkaasti ja tästä palkintona se NHL-varaus ensi kesänä. Siitä sitten Ameriikkaan ja Saikkonen hyppää kakkosveskariksi Taaken taakse.