Veini Vehviläinen #35 – ”Veininkiä” ja maagisia koppeja!

  • 93 771
  • 452

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Mielenkiintoista mikäli Veinin siirto on siis totta, eikä pelkästään huhu.
Suomalainen somekansa mediaa myöten heitti kyllä Veinin bussin alle. Tässä näemme, miten yhdet heikot kisat ovat murentaneet Vehviläisen itseluottamuksen. Muistan parin talven takaa sen loppuottelun USA:ta vastaan ja ajattelin että tässä on seuraa Suomalainen NHL-vahti. Nopea, loistava tekniikka ja erittäin kylmäpäinen. Pelasi siinä pelissä jossain hurmiossa, mutta kasetti kesti.

Luettuani tätä keskustelua tulee mieleen yksi asia, Veini ei selvinnyt kotikisojen pettymyksestä
ja henkisellä puolella joudutaan tekemään se kovin työ. Onneksi Ari Hilli on kokenut maalivahtivalmentaja ja mahdollisuudet
uuteen tulemiseen on hyvät. Ikää on kuitenkin vasta 20 vuotta.

Usein maisemanvaihto tekee pelaajalle hyvää ja saattaa olla ainoa tie onnistumiseen.

Käytännössä Veini tarvitsee pari todellista onnistumista kovaan paikkaan. Sillä nuo aiemmat möröt selätetään viimeistään, kun näyttää itselleen ja muille, että selviää niistä kovistakin paikoista. Tähän mennessä Veinillä ei ole pää kestänyt kotikisoja, eikä pronssipeliäkään loppuun asti. Se näkyy jossain määrin Veinin tekemisissä ja tuota ei mikään psykologi täysin pysty nollaamaan.

Maisemanvaihto ja isot onnistumiset koviin paikkoihin ja Veini kasvaa henkisesti valtavasti, vaikka varmasti nuo epäonnistumisetkin ovat kasvattaneet. Teknisesti Veinin pelissä ei ole mitään vikaa silloin, kun Veinin peli oikeasti sujuu eikä henkinen kantti sabotoi sitä torjuntatyöskentelyä yliyrittämisellä tai jännäämisellä. Tämä ei toki ole mitään uutta nuorilla maalivahdeilla. Aika moni saa tulla vähän taustalta ilman suurempia odotuksia ja nousta siihen rooliin hiljalleen. Veiniä on taas vähän kuin heitetty siihen, kun odotukset ovat olleet kovat niin faneilla, organisaatiolla, maajoukkueella kuin Veinillä itsellään.
 

JypFabu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyp
Veiniä on taas vähän kuin heitetty siihen, kun odotukset ovat olleet kovat niin faneilla, organisaatiolla, maajoukkueella kuin Veinillä itsellään.

Veini saattaa olla se pahin este lahjakkuutensa ulosmittaamiseen itse. Veskareilla kun on se yksilöurheilijan pää ja sen tuomat paineet ja hankaluudet ongelmien käsittelyyn. Voi olla, että JYP meni mäkeen ajatuksessa, että hankkii Veinille riittävän kovan kirittäjän ja luonteeltaan tandemiin sopeutuvan kassarin(Tuokkola), mutta Veini on sen päässään kirjannut epäluottamukseksi ja voi olla, pelaajaa kun en henkilönä tunne, että hän ei kertakaikkiaan ole luonteeltaan sopiva tandem tyyppiseen peluutukseen, joillakin veskareilla olen kuullut, on lähtökohta oltava selkeä ykkönen, eikä mikään tandemi maistu ollenkaan, toisille se taas on ihanteellinen kirittämään sen napsun paremmaksi. Olipa syy nyt missä tahansa, taisin jo aikaa sitten kirjoittaa, että Veinille itselleen paras liikku on vaihtaa maisemaa, ei siksi, että seura muka olisi kussut muroihinsa, vaan siksi, että joskus se vaan sen vaatii, että homma alkaa toimia. Kovasti tunteella jengi tuntuu täällä asiaan suhtautuvan, toiset syyttää seuraa ja toiset ties mitä. Kertoo vaan sen, että Veini on ollut kannattajien mielestä merkittävä kaveri. Minusta myös seura on osoittanut toimillaan samaa, aina ei vaan natsaa, eikä siinä mitään mystistä ole. Luulen, ettei Veini lähde seurasta ovet paukkuen, tai en ainakaan syytä siihen keksi, joten kukas tietää, joku päivä voi kova ja rutinoitunut Veini palata ykköseksi JYPiin, en minä sitä ainakaan mahdottomaksi koe. Nyt on kuitenkin tärkeintä, että Veini ja päätökseen vaikuttavat löytävät ideaalin tulevaisuuden ratkaisun. Sitä en tiedä, onko kakkosen rooli Kärpissä just sitä, mitä tarvitsee, itse olisin ehkä suunnannut katseita ruotsin kakkostason jengeihin, uusi elinpiiri ja riittävän kovat pelit ykkösenä mielestäni toimisivat kasvattajana paremmin. Mutta, menee mihin menee, onnea matkaan.
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Jos huhu pitää paikkansa, ja ihmettelen jos Ilta-Sanomat on heittänyt ankan lampeen, vituttaa tämä monella eri tasolla. Ensinnäkin taas on munattu (tavalla tai toisella) yksi maalivahtilupaus muualle, toisekseen JYP joutuu maksamaan enemmän maalivahdista ja se on negatiivista ajatellen JYPin omaa budjettia ja kolmanneksi, siinä meni meikäläisen kausarirahat. Opiskelijan pienellä budjetilla sellainenkin summa on iso raha mutta itsepähän lähdin siihen vetoon mukaan. Toki luotin vankasti siihen että JYP olisi ottanut uuden startin Veinin kanssa mutta joko JYP tai Veini itse on halunnut muuta.
 

Corvus corax

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, LA Kuninkaat, John Tortorella
Toivottavasti Veini ei tätä palstaa seuraa, niin vahvasti syyttävä sormi monella osoittaa muutakuin Veiniä itseään.
Monesti se syy löytyy kun itse vilkaisee peiliin.

Uskon että mahdollinen maisemanvaihto tekee kaverille hyvää ja toivon todella et Veini saa tulevaisuudessa riittävästi vastuuta, itseluottamuksen takaisin ja alkaa torjua kykyjen edellyttämällä tasolla.
Kaikkihan lähtee kuitenkin siitä että alkaa tekee riittävästi ja laadukkaasti töitä menestyksen eteen, lahjat kyllä riittää.
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
toisekseen JYP joutuu maksamaan enemmän maalivahdista ja se on negatiivista ajatellen JYPin omaa budjettia ..
Minä ihmettelen kovasti ajettelutapaa jossa nimenomaan maalivahti se pelipaikka jossa luotetaan Tarjoushaukka Jorman ja Sulo Vilenin scouttaustaitoihin.

Mitäpä jos ensi kaudelle ei tarjottaisi try-outtia Tommi Satosaarelle tai toivottaisi että Tommi Tervo ottaa uuden hyppäyksen urallaan vaan hankittaisiin joukkueen tärkeimmälle paikalle lähtökohtaisesti ihan-vitun-hyvä-maalivahti?

Juohtuipa vaan mieleen kun katselin tuota Kilpeläisen pelaamista. Mestaruutta tavoitteleva organisaatio ei voi luottaa siihen että ykkösveskari "ottaa sen seuraavan askeleen"
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Juohtuipa vaan mieleen kun katselin tuota Kilpeläisen pelaamista.
Kyllä niitä unelmapelejä osuu kohdalle muillekin, kuin Kilpeläiselle.

Jos vaikka runkosarjaa katsotaan, niin Kilpeläinen häviää tilastoissa sekä Tuokkolalle, että Olkinuoralle. Nollapelejä Kilpeläinen keräsi yhtä paljon, kuin Tuokkola (4). Olkinuoralla nollat jäi kolmeen, mutta otteluitakin on samassa suhteessa vähemmän.

Maalivahtiosasto ei ole se paikka, missä kannattaa säästöjä väkisin lähteä hakemaan, mutta ihan yhtälailla järkeä saa käyttää myös sen osaston hankinnoissa. Totuus vain on, että niitä timanttisia vahteja ei hirvittävästi ole koskaan tarjolla. Parhaat menevät paremman palkan perässä muualle ja muiden kohdalla joudutaan aina ottamaan riskiä enemmän tai vähemmän. Mielestäni JYPin maalivahtiosasto on hoidettu tälläkin kaudella ihan hyvin kuntoon, vaikka Veinin kohdalla asioita ei parhaalla mahdollisella tavalla hoidettukaan.

Ihmeen paljon täällä jatkiksessa annetaan negatiivista palautetta JYPin maalivahtiosastoa koskien, kun tälläkin kaudella moni muu seura on ollut samaisen osaston kanssa enemmän vaikeuksissa.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Nyt kun JYP menettää Vehviläisen sekä mahdollisesti Ruusun, niin täällä puhutaan rajallisesta pelaajabudjetista ja ettei olisi varaa heitellä tämän tason lupauksia muualle. Sitten kun puhe on esim. kolmesta huippusentteristä liigaan, niin ei huolen häivää, kyllä Seppänen maksaa.

Kyllähän Veini saa varmaan itsekin katsoa peiliin. Moni varmaan muistaa Meeri Räisäsen avautumisen syksyltä Veinistä.
Tuskinpa tämmöiset kirjoitukset ihan tyhjästä kumpuavat vaikka monesti asioita kärjistelläänkin.

Organisaation virheenä pidän edelleen maalivahtiosaston rakentamista kolmen arpakortin varaan kauden alussa.
Oliko tämä oikea ratkaisu sen kannalta jos Vehviläisestä haluttiin leipoa ykkösmaalivahti? Vai syntyikö tästä valmiiksi Vehviläiselle ylitsepääsemätön tilanne ja tässä on sitten tulos.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Nyt kun JYP menettää Vehviläisen sekä mahdollisesti Ruusun, niin täällä puhutaan rajallisesta pelaajabudjetista ja ettei olisi varaa heitellä tämän tason lupauksia muualle. Sitten kun puhe on esim. kolmesta huippusentteristä liigaan, niin ei huolen häivää, kyllä Seppänen maksaa.

Kyllähän Veini saa varmaan itsekin katsoa peiliin. Moni varmaan muistaa Meeri Räisäsen avautumisen syksyltä Veinistä.
Tuskinpa tämmöiset kirjoitukset ihan tyhjästä kumpuavat vaikka monesti asioita kärjistelläänkin.

Organisaation virheenä pidän edelleen maalivahtiosaston rakentamista kolmen arpakortin varaan kauden alussa.
Oliko tämä oikea ratkaisu sen kannalta jos Vehviläisestä haluttiin leipoa ykkösmaalivahti? Vai syntyikö tästä valmiiksi Vehviläiselle ylitsepääsemätön tilanne ja tässä on sitten tulos.
Jos tarjolla olisi Immosen kaltainen tähtiluokan maalivahti samalla hinnalla, niin totta hemmetissä sellainen otettaisiin. Ja jos Immonen ei Suomeen ole tulossa, niin eipä sentteriosastolle väkisin tarvitsisi kalliita arpoja hakea.

Kysynnän ja tarjonnan laki on sellainen juttu, joka Köpiltä ja muutamalta muulta meinaa jatkuvasti unohtua - sen lisäksi, että taloudellisia asioita täytyy jokaista hankintaan tehtäessä ajatella. Ja taloudellisiin asioihin sisältyy muutakin, kuin yksittäiselle pelaajalle maksettava palkka.

Vehviläinen pelasi hyvän tulokaskauden, mutta samalla hänelle haluttiin hakea kirittäjä, joka pystyy myös ottamaan vastuuta, jos Veinillä ei homma kulje. Ajatus oli oikein toimiva ja mielestäni kauteen lähdettiin erinomaisista lähtökohdista maalivahtiosaston kanssa. En tiedä miksi Veini joutui varsin nopeasti koirankoppiin, mutta jossain meni pieleen ja pahasti. Veinin otteet maalilla eivät olleet niin huonoja, että pelien olisi pitänyt loppua heti alkuunsa. Joskus näin käy, mutta lopulta tilanne saatiin paikattua varsin hyvin Olkinuoran myötä.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Veinille kaikkea hyvää jatkoon. Toivottavasti breikkaa Kärpissä ja saa varmuutta tekemiseen niin tulee vielä kova tekijä. Ehkä joskus sitten takaisin JYPiin...
 

SergeiK

Jäsen
Suosikkijoukkue
pelaajamarkkinoiden varteenotettava vaihtoehto
Pidän pikkuisen eksoottisena että kautensa lopettanut seura tiedottaa kauttansa jatkavan seuran sopimuksen alla olevien pelaajien sopimuskuvioista.

Olisin odottanut JYPiltä jotain pientä ulostuloa että "Vehviläinen ja JYP ovat purkaneet yhteysymmärryksessä ensi kautta koskevan pelaajasopimuksensa.."
 

Kulttimörkö

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja maajoukkueet
Pidän pikkuisen eksoottisena että kautensa lopettanut seura tiedottaa kauttansa jatkavan seuran sopimuksen alla olevien pelaajien sopimuskuvioista.

Olisin odottanut JYPiltä jotain pientä ulostuloa että "Vehviläinen ja JYP ovat purkaneet yhteysymmärryksessä ensi kautta koskevan pelaajasopimuksensa.."
Ellei kyseessä ole vuokrasoppari Kärppien ja JYPin välillä. Silloinhan tuollaista ilmoitusta ei tarvitsisi seuran toimesta tehdä.
 

Taksari

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, KPC.
Veini solmi 2 vuoden sopparin Kärppien kanssa, eli ei hetkeen ole palaamassa takaisin kotiin. Katsotaan myöhemmin sitten tulevaisuudessa.
 

Vaara

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Mahtavaa! Tervetuloa pysyvästikin pohjoiseen. :)
 

Hukkaviiva

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehkä sitten, kun Holtari on jäänyt eläkkeelle...

Kerrotko mulle nyt faktaa miten Holtari ajoi Vehviläisen pois JYPistä?

Hyvä Veinille että sai noustua sille tasolle, mitä häneltä on odotettu. JYPissä ei ole aikoihin kukaan nuori maalivahti noussut seuraavalle tasolle, ja siihen suurimpana syyllisenä pidän sitä ettei täällä ole pätevää maalivahtivalmentajaa(kuka edes on JYPin maalivahtivalmentaja?). Viime kaudella Veini ei ollut sillä tasolla että olisi voinut pelata mestaruutta tavoittelevan joukkueen ykkösmaalivahtina, nyt on. Enkä todellakaan usko että Veini olisi Jyväskylässä ottanut tuota kehitysaskelta, eli pisteet siitä Kärppien maalivahtivalmennuksen suuntaan.
 

Ujcik#11

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Pittsburgh
Kirjoitin keväällä, että Veini heitettiin bussin alle kotikisoissa ja siitä ei äijä selvinny.. Ounasteluni osui oikeaan. Ari Hilli on tehnyt uskomattoman hyvää työtä Veinin kanssa.Veini on matkalla NHL:ään mikäli pitää tasonsa lähelläkään nykyisestä. Mutta turha tässä nyt Jyväskylässä on surkutella.. Lähtö Ouluun mahdollisti tämän ja ei varmasti ole viimeinen juniori joka tarvitsee uudet ympyrät läpilyöntiin.

Veini Vehviläinen ei ole ainoa " viimekauden floppi" sillä Kärpissä näitä nyt loistavia floppeja on paljon ( Ruohomaa, Bertrand, Junttila)
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Veini Vehviläinen ei ole ainoa " viimekauden floppi" sillä Kärpissä näitä nyt loistavia floppeja on paljon ( Ruohomaa, Bertrand, Junttila)

Vehviläinen pelasi loistavasti JYPissäkin kun tukena oli Tuomas Tarkki (vrt. Jussi Rynnäs). JYPissä pää ei kestänyt sitten kun piti oikeasti kantaa vastuuta.
 

Huml71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Vehviläinen pelasi loistavasti JYPissäkin kun tukena oli Tuomas Tarkki (vrt. Jussi Rynnäs). JYPissä pää ei kestänyt sitten kun piti oikeasti kantaa vastuuta.
Nythän tuota vastuuta on nimenomaan pitänyt kantaa, kun Rynnäs ei ole loistanut sekä on nyt myös ollut kolmatta viikkoa saikulla.
 

HOOLIGAN_

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avtomobilist, SUOMI, 1923 (1897)
Veini ilmoitti ainakin Vaasaan siirryttyään kovaan ääneen, ettei tule JYPissä enään pelaamaan. Nuori mies toki, niin mielipiteet voi muuttua, mutta ilmeisesti sukset on menneet pahemmin ristiin ja tämä on kyllä sääli. JYP on vuosien varrella onnistunut jo tarpeaksi monta omaa maalivahti kasvattia sössimään erinäisin syin muualla.

Itsekin olen Veiniä kritisoinut välillä kovinkin sanoin, mutta tilastollinen fakta on se, että Veini torjunut ainakin tilastollisesti aina seurajoukkueissa liigassa parhaimilla prosenteilla tms. Hienoa, että Veini on nyt Oulussa onnistunut ja toivottavasti mies vielä joskus nähtäisiin JYPissäkin.
 

Flou

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ravens
Kerrotko mulle nyt faktaa miten Holtari ajoi Vehviläisen pois JYPistä?

Viime kauden sekaavakin sekavampi maalivahtiruletti? Tuokkola, Ruusu, Olkinuora ja Veini. Siihen vielä päälle Virtasen sekoilut peluutuksen kanssa ja tapa millä tyrkki Veiniä kyllä bussin alle, vaikka joukkue edessä pelasi todella huonosti. Varmasti lämmitti mieltä, että Holtari palkkasi Olkinuoran viemään Veinin minuutit maalinsuulla tämän maajoukkuekomennuksen aikana.
Virtanen tuskin jatkaa loputtomasti JYPin valmentajana (*koputtaa puuta*), Holtari sen sijaan viipynee Jyväskylässä vielä pidempään.
 

Fancy Jasper

Jäsen
Suosikkijoukkue
IceHearts
Kitkerän myrkyllistä asiaa Veinistä. Ongelma on siinä, että te jyväskyläläiset kannattajat ette luottaneet riittävästi Veinin kykyihin, ja siksi hän ei koskaan saavuttanut potentiaalia jyväskylässä. Oulussa Veinillä ja muillakin maalivahdeilla on suuren yleisön tuki. Ilmankos hyviä veskareita Oulu tuottaakin. Paraskaan mv-valmentaja ei saa maalivahdista kaikkea odotusarvoa irti ilman suuren yleisön tukea.
 

Tj

Jäsen
Suosikkijoukkue
Melchester Rovers
Ei ole totta, katsomosta huudettiin heleällä naisäänellä tasaisin väliajoin "HYVÄ VEINI!"
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös