Vegas Golden Knights 2021–2022

 • 67 932
 • 341

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2021-2022?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 4 5,4%
 • Finaaliin

  Ääniä: 6 8,1%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 23 31,1%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 24 32,4%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 15 20,3%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 2 2,7%

 • Äänestäjiä
  74
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Joten nyt sitten vaan hakemaan syitä tähän järkyttävään playoffs-putken päättävään kauden pettymykseen.

1. Loukkaantumiset. Okei, lame excuse, mutta kyllä tällä kaudella oli avainmiehiä (ja on vieläkin) pipinä sellaisia määriä, että tuo syy on pakko tarjota.

2. Joukkueen pelaajamuutokset ja -treidit. Ei taida olla ihan samanlaista pukukoppimeininkiä kuin ensimmäisellä kaudella. Sellaisia mahtavia pukukoppipelaajia (ja osin muutenkin huippupelaajia) kuin Schmidt, Fleury ja Reaves lähetettiin muihin joukkueisiin. Ei hyvä. Ja Tuch oli parempi kuin mies paikallaan, ajoittain ihan huikea voimahyökkääjä. Tilalle tulleet ovat periaatteessa kovia nimiä, mutta ei ihan täyttä rahanvastinetta kyllä vielä olla nähty ainakaan akselilla Pietrangelo-Stone-Eichel. Mad Max:kin on vähän siinä ja siinä, loukkia ja tuloksettomuutta on välillä vähän liikaa. Sitä ensimmäisen kauden Vegasia on edelleen kova ikävä, ja sitä pelityyliä.

Muista syistä en osaa niin tarkasti sanoa, mutta ei tuo onneton ylivoimapeli ainakaan asiaa ole auttanut. Jos ylivoimamaaleja olisi tullut hyvään tahtiin, niin varmaan ainakin muutamia lisäpisteitä olisi kauden mittaan tullut, ja ne riittäisivät ehkä sitten siihen playoffs-paikkaan, ehkä eivät.

Maalivahtipeli on ollut aika keskinkertaista, mielestäni selvä tasonlasku Fleuryn lähdön jälkeen, mutta ei ehkä kuitenkaan se ratkaiseva syy. @Salming tuossa yllä nosti esille tuon DeBoerin itkuilun maalivahdeista ja mahdollisen pukukoppijohtajuuden menetyksen. Jos se on totta, niin sehän ei ole hyvä merkki sitten ollenkaan. Vaan mistäs uusi koutsi? Minulla ei ole ainakaan mitään nimeä mielessä, jonka haluaisin Vegasiin.

Joten koulimista joukkueenjohdolla riittää pitkällä kesälomalla. Jottai tarttis tehrä, mutta kun en osaa oikein sanoa mitä. Toivottavasti oikeat lääkkeet löytyvät. Minua harmittaa, mutta hyvä jos muut osaavat kuitata tämän vain "ohi-kautena" ja jatkaa elämistä entiseen tapaan.
1. Kyllä loukkaantumisten taakse voi osin mennä, koska Montrealin jälkeen Vegasilla on tainnut olla eniten palkkoja sairaslistalla peliä kohden vai miten se jostain bongaamani tilastoni menikään. Tällä kaudella 36 eri kenttäpelaajaa on esiintynyt kokoonpanossa, kun edellisillä pitkillä kausilla 18-19 ja 19-20 niitä oli vain 28 ja 30. Kaudella 18-19 kymmenen pelaajaa pelasi 70+ peliä ja 14 pelaajaa vähintään 65 ottelua. Tällä kaudella vain seitsemän pelaajaa yltään 70+ ottelumäärään ja kymmenen pelaajaa vähintään 65 otteluun. He ovat puolustajat Pietrangelo, Theodore ja McNabb sekä hyökkääjät Karlsson, Marchessault, Stephenson, Dadonov, Roy, Kolesar ja Janmark. Viime kauden kaksi parasta pistemiestä Stone ja Pacioretty eivät ole lähelläkään, koska kumpikaan ei saa edes 40 pelattua ottelua täyteen. Aika monessa muussakin joukkueessa tulisi ongelmia, jos edelliskauden kaksi parasta pistemiestä olisivat yli puolet kaudesta sivussa ja pelaamissaan peleissä eivät olisi lähelläkään täyttä kuntoa. Ydinpelaajista Smith, Whitecloud ja Hague jäävät puolestaan alle 60 otteluun. Lisäksi ykkösmaalivahti Lehnerin ottelumäärä jäi 44 peliin, kun hänen vihdoin eilen ilmoitettiin menevän kauden päättävään olkapääleikkaukseen. Vammahan syntyi jo helmikuun alussa Calgaryssa ja siihen kylkeen hän vielä satutti jalkaansa maaliskuussa Philadelphiassa. Urhoollisesti Lehner yritti vielä 12 missatun pelin jälkeen huhtikuussa auttaa joukkuetta kuudessa ottelussa, kunnes seinä tuli vastaan ja oli parempi olla rikkomatta itseään enempää.

2. Ei tuota voi kieltää, etteikö lukuisilla treideillä olisi rapautettu joukkuehenkeä. Vaikka seurajohto on monesti todennut, että kopissa on yhä lukuisia johtajia, koska niin moni uusista hankinnoista on ollut edellisissä seuroissaan kapteeneja/varakapteeneja (Pietrangelo, Pacioretty, Eichel, Stone), ei se ole kuitenkaan sama asia.

3. Ylivoimapelin toimimattomuuden piikkiin en pudotuspelipaikan karkaamista laittaisi, koska edellisilläkin kausilla surkeasta tai keskinkertaisesta ylivoimasta huolimatta Vegas on selvittänyt tiensä jatkoon runkosarjasta. Esimerkiksi viime kaudella YV 22. parasta, joten eroa tähän kauteen on vain kolme pykälää. Ja kaudella 18-19 ylivoima oli 25. parasta kuten se on tälläkin hetkellä. Maalivahtipeli puolestaan ei tietysti ole ollut riittävää, mutta se johtuu juuri loukkaantumisista. Lehner pelasi syksyllä hyvin ja piti joukkuetta mielestäni pystyssä, mutta sitten alkoivat poissaolot. Brossoitilla ja Thompsonilla on ollut joitakin hyviä jaksoja, mutta ei tuon kaksikon olisi pitänyt startata yhteensä 35 pelissä ja tuohon tulee vielä kolme lisää eli käytännössä joka toisessa pelissä maalissa on ollut kakkos- tai kolmosveskari, hyh.

Laajennusdrafti kaikkine kauppoineen meni aikanaan satumaisen hyvin ja siitä pitää antaa suuret kiitokset seurajohdolle. Sen jälkeen on tehtykin sitten paljon virheitä.

Tähtipelaajiin on laitettu kiinni liikaa rahaa ja palkkakaton kanssa kikkailu on pakottanut luopumaan kaikista omista lupauksista ja myös useimmista alkuperäisen ryhmähengen luojista. Välillä on myös pelattu vajaalla kokoonpanolla ja/tai jouduttu roikottamaan rosterimiehiä viltissä palkkakattosyiden vuoksi. Sekään ei tee hyvää joukkueen yhtenäisyydelle.

Gallantin vaihtaminen DeBoeriin oli virhe. Sen voi jo sanoa. Iso virhe oli myös Fleurystä luopuminen liki ilmaiseksi. Palkkakatto-ongelmia se ei ratkaissut, vaan aiheutti maalivahtiongelman ja tuhosi ilmeisesti myös joukkuehengen rippeet.

Yhtä lailla oli virhe ottaa loppukaudesta mm. Stone ja Lehner kehiin puolikuntoisina. Ainakin Pacioretty on näiden lisäksi ilmeisesti myös puoliksi klesa, mutta on sentään jokusen pisteen pystynyt tekemään pelikentille palattuaan. Toisin kuin Stone, joka on vedellyt pelkillä kiikareilla isolla peliajalla. Parempi olisi peluuttaa muita miehiä kuin vetää korttipakasta epätoivoisesti puolikuntoisia kehiin.

Eichel-kaupan toivottiin olevan käänteentekevä juttu tälle kaudelle. Ehkä se sitä olikin, mutta valitettavasti väärään suuntaan. Toivotaan, että jotain tästä kaudesta otetaan opiksi, eikä tarvitse latoa taas isoja panoksia pöytään, kun on seuraava kallis tähtinimi tarjolla. Joukkueen runko on hyvä ja laadukas vielä parin kauden ajan. Sen pitää hioutua jatkossa paremmin yhteen, pitää koossa ja rakentaa uudestaan menetetty itseluottamus. Mieluiten eri valmentajan ohjeistuksessa.

Virheitä on tosiaan tapahtunut sittemmin, kun seurajohto on halunnut mestaruusjoukkueita kopioimalla tuoda sisään ykköspuolustajan, joka pystyy pelaamaan kaikkia tilanteita laadukkaasti (Pietrangelo) ja ainakin runkosarjassa tehoja mättävän ykkössentterin (Eichel), kun Schmidt/Theodore ja Karlsson eivät McCrimmonin ja McPheen mielissä olleet noita ruutuja tarpeeksi hyvin täyttäneet. Stone-kauppa sen sijaan oli minusta oikein hyvä, koska hän sopi pelityyliltään Golden Knightsin "alkuperäiseen" sapluunaan hyvänä karvaajana ja puolustussuuntaan luotettavana yksilönä. Ja halvalla hinnallahan joukkue sai itselleen kapteenin, joten siitäkin on krediitit annettava seurajohdolle toisaalta.

Olen samaa mieltä, että tuo vajailla kokoonpanoilla pelaaminen ei ole ollut hyvä asia. Sen sijaan Gallantin vaihtamista DeBoeriin en osaa näin jälkikäteen virheenä pitää, koska DeBoer kuitenkin on Golden Knightsin molemmissa valmentamissaan pudotuspeleissä vienyt neljän parhaan joukkoon. Tuota tulosta minä ainakin kunnioitan erittäin kilpaillussa sarjassa, vaikka sitten suosikkina lähtö tulikin Dallasia ja Montrealia vastaan. Gallantin aikakauden loppu oli aika vaikea, kun Golden Knights oli jatkuvasti avauserissä unessa ja hävisi niitä kolmellakin maalilla. Ja jos miettii DeBoerin aikakaudella esiin noussutta tehottomuutta eritoten pudotuspeleissä, Gallantinkin viimeisellä kaudella nuo samat ongelmat olivat jo nähtävissä:

Tilastoja tutkimalla kuitenkin selviää se, että tällä kaudella Gallantin alaisuudessa Vegas on laukonut toiseksi eniten ottelua kohden kohti maalia, 34,0 kertaa. Golden Knights on myös päästänyt yhdeksänneksi vähiten laukauksia, 30,5 kappaletta iltaa kohden, joten nuo numerot ovat erinomaisia. Laukaisuyritysten erotuksessa (2412-2088) Golden Knights on kolmanneksi paras (+324). 5v5-pelissä puolestaan Golden Knights on tehnyt kymmenenneksi eniten maaleja, 98. Suurin ongelma on ollut laukaisuprosentti, joka on vain 8,9% (yhdeksänneksi huonoin), jonka johdosta varsinainen pisteprosentti on 55,1% ja se on sarjan 19. paras eli hieman keskiarvon alapuolella, mutta kaiken järjen mukaan noiden hyvien laukaustilastojen olisi pitänyt näkyä jossain vaiheessa laukaisuprosenteissakin ja sitä kautta pistesarakkeessa. Tehottomuus on siis ajoittain vaivannut ja siitä Gallant nyt kärsii mielestäni epäansaitusti, kun ei tuossa materiaalissa ole liikaa kliinisiä maalintekijöitä yksinkertaisesti.

Tämä on ollut muuten ihan hauska kommentti muuten McCrimmonilta DeBoerin palkkaamisen jälkeen:

- DeBoer saapuu Ottawaan tänään illalla tai huomisaamuna. Yhteydenotto häneen tapahtui viimeisen vuorokauden sisällä, joten asiat etenivät nopeasti valmentajavalinnassa sen jälkeen, kun päätöstä oli toki harkittu jonkin aikaa. McCrimmon totesi, että DeBoerilla on aina ollut pelaajilta saama kunnioitus ja hän tulee toimeen pelaajien kanssa. Lisäksi DeBoerin joukkueissa erikoistilanteet toimivat
- Pääsyy potkuille oli se, että McCrimmonilla ja muilla oli vain tunne, että tarvitaan muutos, jotta alisuorittaminen ja tasaisuuden puute loppuisivat

Ja jos palaa vielä Pietrangelon hankintaan, ehkä tämä seuraava lainaus minulta kertoo, miksi häneen päätettiin satsata:

Päästettyjen maalien keskiarvo on puolestaan 3.04, joka on täsmälleen sarjan puolivälin tasoa, johon voi mielestäni nykyisellä puolustuksella olla tyytyväinen, koska puolustusmateriaalin kapeus on suurin heikkous ja juuri varsinkaan alakerrasta ei Theodorea lukuun ottamatta löydy tällä hetkellä pelaajia, jotka ovat todellisia uhkia hyökkäyssuuntaan, kun Schmidtkin pelaa heikointa kauttaan Vegasissa varmasti johtuen osin heti avauspelin polvivammastaan, joka heijastuu hänen suurimpaan vahvuuteen luisteluun ainakin jossain määrin. Hague, Engelland, Merrill ja McNabb ovat tehneet yhteensä neljä maalia, Holden ja Schmidt kumpikin neljä ja Theodore kuusi, mutta viimeksi mainitulla on lisäksi 22 syöttöpistettä. Toki Schmidtillekin on kertynyt 4+14 tehot kaikkinensa, mutta ei hän tue hyökkäyksiä läheskään yhtä hyvin kuin aiemmilla kausilla.

Mitä tulee vielä Stonen ja Lehnerin peluuttamiseen, heidän olisi tosiaan pitänyt antaa tervehtyä rauhassa. Stonella toki voisi olla useampikin syöttöpiste, jos ketjutoverit olisivat hänen hyvistä tarjoilustaan maaleja tehneet, joten sikäli häntä ei voi täysin moittia esiintymisestään, kun viimekin pelissä mm. hän vapautti Karlssonin karkuun ja pelasi Stephensonille paikan slottiin. Silmätesti toki kertoo sen, ettei hän täydessä kunnossa ole ollut missään nimessä ja kertonut tosiaan itsekin, että keuhkot eivät ole optimaalisesti toimineet pelaamattomuuden jälkeen.

Ja kyllähän se vähän pysäyttämätön kierre on, jos valmentaja alkaa oman pallinsa tutistessa sysäämään julkisesti vastuuta pelaajilleen.

Tässä kun on tullut VGKn pelaamista muutamana aamuna tullut katseltua, niin Eichel on yksilönä pistänyt silmään, muttei positiivisesti. Isot minuutit, mutta tekeekö kaveri koskaan kaukalossa yhtään päätöstä ennakkoon? Jopa yv:llä kiekon saatuaan on aina pakko leipoa sekunti pari ennen kuin syöttää puolilaudasta takaisin pakille. Hidastaa peliä aivan turhaan ja antaa vastustajalle aikaa.

Taitava pelaaja kiekollisena ja liikkeessä, mutta vähän taitaa olla päästään hidas pelintekijäsentteriksi. Verrattuna esim Stoneen, joka prhaimmillaan vain törkkii kiekkoa yhdellä kosketuksella maalipaikkoihin.
Kun ennen DeBoerin palkkaamista Vegasiin olin edeltävänä syksynä kuunnellut eräässä podcastissa hänen esiintymistään tunnin verran, sain ensivaikutelman erittäin älykkäästä ja sivistyneestä miehestä, josta tietysti myös hänen lakimiesopintotaustansa kertoo, joten sikälikin tuo viime kuukausien käytös on ollut median edessä erittäin kummallista.

Ihan hyvä pointti tuosta Eichelin kiekon leipomisesta. Hän on yrittänyt aika paljon hakea murtavia poikittaissyöttöjä ja kieltämättä syöttöväyliä etsiessään kiekko saattaa pysyä lavassa useitakin sekunteja, kunnes hän pakottaa syötön tai tyytyy pelaamaan viivaan tai maalin kulmalle Stonelle/Marchessaultille, joka sitten vuorostaan yhdellä kosketuksella pelaa joko slottiin tai painottomalle puolelle oikeaan siipeen. Sanoisin siis, että tuo leipominen on liittynyt noihin poikittaissyöttöjen hakemisiin. Kyllä hän minusta muutoin on yhdellä kosketuksella kyennyt kiekkoa tarvittaessa liikuttamaan ainakin tasaviisikoin ja ensimmäinen tehopistekin Vegas-paidassa oli sellainen, että hän päädystä yhdellä kosketuksella oivaltavalla syötöllä löysi slotista Paciorettyn.

Mitä tulee vielä Eicheliin, hän on Golden Knightsin ehdokas Bill Masterton -palkintoon oltuaan edelläkävijä NHL-pelaajien niskaleikkauksiin liittyvissä asioissa ja palattuaan sitten onnistuneesti kaukaloon lähes vuoden pelaamattomuuden jälkeen. Muun muassa Tyler Johnson on saanut häneltä neuvoja samanlaisen vamman kanssa ja Eichelin esimerkki on rohkaissut tätä. The Athleticissa oli juuri tänään Eichelista haastattelu tuohon ehdokkuuteen liittyen. Hän kertoi muun muassa jännittäneensä leikkausta, koska ei ollut ollut missään leikkauksessa aiemmin, mutta yllättyi lopulta miten sujuvasti kaikki meni ja kuinka hyvältä hänestä on tuntunut operaation jälkeen. Samana iltanahan hän oli sitten jo ollut illallistamassa vanhempiensa kanssa klinikalta kotiuduttuaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
80/82 Dallas vs. Vegas

Viimeinen kolmen pelin vierasreissu alkoi Dallasista. Kolesaria tarkkaillaan viikoittain, joten MM-kisoissakaan häntä täten tuskin nähdään. Thompson oli odotetusti maalissa ja Patera avasi luukkua. Käytössä oli vaihteeksi 11 hyökkääjää ja seitsemän puolustajaa. Marchessault ja Karlsson saivat vierelleen Royn. Eichelin ketjussa olivat Dadonov ja Janmark. Stephensonin ketju oli ennallaan. Nelosketjun laituriparina oli Carrier-Amadio. Coghlan oli seitsemäs puolustaja, muttei saanut jääaikaa, joten jätin hänet pois taulukostakin, kun ei hänen tilastoihinkaan merkitty tätä pelatuksi peliksi. Muutoksena Martinez pelasi ykkösparissa ja Hutton Whitecloudin kanssa.

Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Carrier, Stephenson, Stone, Theodore
+/- McNabb, Eichel, Pietrangelo, Hutton, Whitecloud, Martinez, Karlsson, Marchessault, Roy, Pacioretty, Janmark, Dadonov, Amadio
-
--

Toisella minuutilla ylivoimalla Hintz ampui vasemmasta siivestä, mutta Thompson torjui alakulmasta. Parin minuutin päästä Hutton menetti kiekon omalla alueella laidassa ja Faksa kiskaisi riistosta Thompsonin syliin. Heti perään Vegas sai 3v1-vastahyökkäyksen Paciorettyn keskialueen katkosta, mutta Stonen hidastettu syöttö oikeasta laidasta meni suoraan Oettingerille asti. Kahdeksannella minuutilla Eichel yllätti Gurianovin riistäen tältä kiekon slotissa, mutta veto keskeltä meni ohi vasemmalta. 11. minuutilla Eichel puolestaan hyökkäysaluetta kierrettyään jätti kiekon viivassa Whitecloudille, joka ampui hieman oikealta ohi maskin oltua kunnossa. Ajassa 13:30 Thompson otti lähitorjunnan, kun poikittaissyöttö valui läpi Robertsonille vasempaan laitaan. 16. minuutilla Amadio syötti laidasta maalille ja Marchessault ujutti kiekon patjaan hitaasta vauhdista. Päätösminuutilla Golden Knights meni johtoon. McNabb irrotti Glendeningiltä kiekon punaviivalla taklaamalla lujaa runkoon. Carrier nappasi irtopalan, ylitti siniviivan oikeasta laidasta ja heitti rystyltä maalille kohti Stephensonia, mutta alas ehtinyt Glendening ohjasi kiekon omiin Oettingerin längistä. Tehopiste oli Carrierin kauden 20. ja hän rikkoi ensi kertaa tuon rajapyykin. Yhdeksäs maali oli myös uusi ennätys.

Toisen erän alussa Pietrangelo siirsi viivasta oikeaan laitaan ja Martinez ampui lämärin syliin. 24. minuutilla Eichel pysyi taas taitavasti kiekossa hyökkäysalueella lähellä siniviivaa, vaikka selkään tuli iskua. Hän poimi sitten painottomalta puolelta Stonen, joka hyppäsi vaihtoaitiosta jäälle, mutta ampui päin blokkia hyvästä paikasta oikeasta laidasta. Minuutti myöhemmin Dallas-puolustaja kompuroi hyökkäyssinisellä ja Vegas sai 2v1-hyökkäyksen. Dadonovin syöttö kohti Eichelia takatolpalle katkesi Harleyyn. Minuutti myöhemmin Hintz ampui syliin vasemmasta laidasta suoraluistelusta luotuaan harhauttamalla vetopaikan itselleen. Puolivälissä iltaa vedot olivat 13-14 ja aika tasaista puurtamistahan peli oli molemminpuolin.

Ajassa 33:31 Dallas tasoitti 1-1:een. Ensin Hintz yritti pujahtaa läpi McNabbin ja Whitecloudin välistä tuloksetta. Nämä mailapuolustivat onnistuneesti. Hintz haki irtokiekon kulmasta ja pelasi viivaan Harleylle, joka syötti ohi Amadion takaisin oikeaan laitaan, jonne oli liikkunut Robertson. McNabb ryntäsi vastaan hidastamaan leikkaamista keskustaan, kun Whitecloudilla ja Stephensonilla oli omat miehensä kontrolloitavana maalilla. McNabb kuitenkin rynni itsensä ulos tilanteesta, kun Robertson vei kiekon sivulle ja ampui sitten takakulmaan. Eipä tuossa ollut kyse kuin puhtaasti hävitystä 1v1-tilanteesta ja se johti takaiskuun. Viisi minuuttia myöhemmin McNabbin pinchaus vuoti ja Dallas sai 2v1-hyökkäyksen Theodorea vastaan. Tämä piti syötön kiinni, joten Hintz ampui itse oikealta ja pääsi vielä ilmasta huitomaan paluukiekkoon, mutta Thompson nollasi suomalaisen kahdesti. Toisessa päässä Eichel punnersi laidasta maalille ohi Klingbergin, mutta kämmennosto ei ohittanut Oettingeria. Päätössekunneilla vieraat kuitenkin osuivat ylivoimalla. Eichel houkutteli Hakanpäätä ylemmäs ja syötti sitten tämän ohi maalin kulmalle Stonelle, joka pyörähti maalille runnoen kiekon patjaan. Stephenson oli terävänä kakkoskiekossa nostaen sen maalin edestä sisään kuten viime pelissä. Lindell ja Faksa reagoivat myöhässä.

Päätöserän kolmannella minuutilla Dallas tasoitti. Ensin Hintz syötti päädystä maalille Pavelskille, joka ampui patjaan mailaviidakosta. Robertson spurttasi irtokiekon perään kulmaan ja onnistui voittamaan kaksinkamppailun Eichelia vastaan. Pavelski tuli apuun siirtäen kiekon vasemmasta laidasta viivaan Klingbergille, joka ampui ohi Carrierin ja kulmasta takatolpalle liikkunut Robertson ohjasi kiekon verkkoon, kun Eichel oli yhä kumollaan kulmassa ja McNabb joutui täten puolustamaan yksin kahta pelaajaa maalin edessä. Vartti ennen loppua Robertson kiskaisi suoraan aloituksen jälkeen vapaasti vasemmasta laidasta patjaan hattutemppua hakiessaan. 49. minuutilla Vegas loi erän ensipaikkansa, kun Eichelin jätöstä Martinez nousi siniviivasta vasenta laitaa pitkin kohti maalia ampuen blokkiin. 52. minuutilla Vegas loi parhaan paikkansa 2v1-vastaiskusta. Dadonovin lätty laskeutui Karlssonille, jonka one-timer kohti längejä osui Oettingerin patjan yläreunaan ja meni sen kautta ohi maalin. Minuutti myöhemmin Pietrangelon poikkisyötöstä Stephenson haki rannelaukausta oikeasta laidasta kilpikäden puolelle tuloksetta. Viisi minuuttia ennen loppua puolestaan Stone taiteili siniviivan päällä ja jätti kiekon Paciorettylle, joka vasemmalta syötti maalille ja Stephenson ohjasi syliin läheltä. Parin minuutin päästä McNabb syötti poikittain hyökkäysalueella Stonelle, joka myös seisovilta jaloilta pudotti keskelle siniviivaa Theodorelle ja tämän hurja lyöntilaukaus painui Oettingerin räpylän pohjalle. Kaksi minuuttia ennen loppua tasavajaalla Stonen jätöstä siniviivan lähellä Theodore pujotteli keskustaan, mutta rystykuti ei onnistunut enää jääden torsoksi patjaan. Minuutti ennen loppua Stone puolestaan pääsi väliin harhasyöttöön aitioiden edessä ja käänsi poikittain kiekon Karlssonille, jolla oli aikaa tähdätä oikealta puolelta, mutta Oettinger nollasi hänet. Puoli minuuttia ennen summeria puolestaan Theodore pääsi väliin jättösyöttöön puolustussinisellä ja vapautti Stonen puoliksi karkuun, mutta tämä ampui yli suoraluistelusta. Aikalisan jälkeen puolestaan Theodore ampui maalille ja Roy ohjasi kiekon vasemmalle takatolpalle kohti Paciorettya, joka pääsi puoliksi irti Heiskasen pihdeistä, mutta törkkäsi kiekon sivurautaan. Kuusi sekuntia ennen loppua Royn aloitusvoitosta Pacioretty ampui oikeasta laidasta rannelaukauksen kohti etukulmaa tuloksetta. Yritystä oli, mutta vastustajan maalivahti piti pintansa.

Jatkoajalla Stone ampui aluksi keskeltä irtokiekosta maalin ohi oikealta Stephensonin kuljetuksen jälkeen. Kahden minuutin kohdalla Marchessault kompuroi puolestaan alimpana pelaajana ja Hintz pääsi läpiajoon, mutta Thompson nollasi hänet tyylitellyllä räpyläkopilla. Tuota edelsi Vegasin hukattu 2v1-hyökkäys, jossa oli Dallas-puolustaja välissä. Minuutin päästä Namestnikov punnersi puolestaan maalille vasemmalta, mutta Thompson torjui ja lensi samalla maalin sisään vauhdilla loukkaamatta itseään. Päätösminuutilla Heiskanen tarjoili 2v2-suorahyökkäyksestä lätyn maalille ja Pavelski ohjasi läheltä logoon.

Rankkareissa ratkaisu syntyi seitsemännessä parissa. Ensin Robertson ampui kämmeneltä päin Thompsonista katsottuna oikealta. Eichel lähestyi vasemmalta keskelle ja haki alakulmaan suoraa laukausta osuen kuitenkin patjaan. Seguinkin kiskaisi keskeltä patjaan. Theodore haki tuttua rystynostoa, mutta Oettinger tiesi sen saaden hanskan eteen. Pavelski ampui keskeltä päin Seguinin tavoin. Roy yritti tuttua rystynostoa hänkin, mutta viime pelin tapaan se osui kilpeen. Hintz ampui seuraavaksi terävästi räpylän reunan kautta ohi maalin. Stephenson lähestyi vasemmalta yrittäen suoraa laukausta längeistä, mutta tuloksetta. Faksa puolestaan ampui keskeltä kilpeen hakiessaan yläkulmaa ja Thompson pyllähti jäähän torjuessaan. Marchessault oli vitosparissa lähellä ratkaisua kilauttaen tolppaan. Hänen valinta oli tutusti suora laukaus keskeltä ilman sen suurempia hienouksia. Namestnikov uitti rystyltä patjaan ja Dadonov, joka viimeksi ratkoi pelin Dallasissa jatkoajalla, ampui nyt löysän vedon metristä päin Oettingerin kilpeä. Viimeisessä parissa Heiskanen vei kiekon tarpeeksi sivulle rystylle ja nosti ohi Thompsonin. Karlsson latasi ranteella slotista päin patjoja, joten Dallas voitti 3-2. Golden Knightsin pitää voittaa kaksi viimeistä peliä ja Dallasin hävitä varsinaisella peliajalla, jotta Vegas etenisi jatkoon.

Carrier saa plussan piste-ennätyksestään. Hän osui toisessakin pelissä paluunsa jälkeen ja oli energinen. Stone alusti yhden maalin ja lisäksi lukuisia muitakin paikkoja, vaikka jalat eivät toimineetkaan, joten siitä heltiää plussa kapteenillekin. Ehkä hänet olisi pitänyt laittaa ampumaan rankkarikin, kun mies kuitenkin osui Tampa Bayssa aiemmin tällä kaudella ja silloinkin peli meni seitsemänteen pariin. Stephenson puolestaan oli läpi pelin näkyvä hyökkäyssuuntaan ja onnistui kertaalleen, joten hänkin saa plussan. Viisi vetoa oli eniten ritareista. Aloituksista hän kaapi 56%. Theodore loi vuorostaan tyhjästä itselleen pari maalipaikkaa ylivertaisella viivatanssimisella. Thompson oli maalissa hyvä 28 torjunnalla tarjoten mahdollisuuden voittoon ilman muuta. Takaiskuille hän oli voimaton ja rankkareissa hyvin etevä. Hän taitaa olla nyt NHL-historian ainoa maalivahti, jolla on rankkarikisoissa torjuntaprosentti yli 80%, muttei vielä voittoa.

McNabb jäi neutraaliksi, vaikka alustikin avausmaalin, mutta sitten 1-1 tasoituksessa häntä vietiin rumasti. Eichel puolestaan vuoti 2-2 osumaa ennen oman alueen kulmassa kaksinkamppailussa. Muutoin hän olisi plussan saanutkin, koska tosiaan hyökkäysalueella hän houkutteli vastustajia itseensä lähellä siniviivaa ja sitten pystyi ahdistettuna löytämään vapaina omia pelaajia muualta tyhjentyneistä tiloista. Todella paljon Vegas käytti erilaisia jättösyöttöjä hyökkäyssiniviivan tuntumassa ja jopa yllätyin, että ne onnistuivat hyvällä prosentilla eikä omiin tullut pahoja vastaiskuja juuri ollenkaan.

Karlssonille olisi voinut antaa miinuksen tuhlatuista paikoista, mutta jätin sen nyt väliin. Turha ruoskia häntä enempää, kun ilme oli kuitenkin tyydyttävä. Roy oli minusta myös ytimessä kohtalaisesti ja olisi ehkä jokusen tehopisteen ansainnut palkinnoksi. Hän ei pelannut suinkaan vain laiturina, vaan otti joitakin vaihtoja nelossentterinä Carrierin ja Amadion välissä. Ja lopussa häneen luotettiin aloittajana eniten oikealta puolelta, kun Eichel voitti vain joka viidennen arvonnan tässä pelissä. Puolustuksessa Whitecloud oli taas kovin vaisu, vaikka kertaalleen viivasta ampuikin hieman ohi, mutta jääaika oli ihan ansaitusti vain 15 minuuttia. Huttonkin pelasi ansaitusti vain 13 minuuttia avauserän menetys muistaen. McNabb ja Martinez kellottivat reilut 21 minuuttia ja kärkiponit noin 26 minuuttia jääaikaa.

Lopuksi positiivinen uutinen. Tervetuloa Ivan D. Morozov, vihdoin. Kiimaa. Hän pelaa loppukauden Silver Knightsissa. Debyytti lienee luvassa viimeisessä runkosarjapelissä viikonloppuna. 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Se siitä kaudesta sitten.

Nyt sitten muutoksia, kuten SinBin.vegas twiittaili. Ainakin Logan Thompson on ollut niin hyvä (Jesse Grangerinkin twitterin mukaan), että minua ei haittaisi, jos hän olisi se ykköstorjuja jatkossa. Puolustuksessa alkaisi ehkä olla aika antaa McNabbin mennä, kun nopeus ei riitä. Hyökkäyspäässä tulisi päästä kai eroon Dadonovista, Janmarkista, Patrickista ja Howdenista ja alkaa Karlssonkin olla siinä ja siinä. Amado Miot ja Kolesarit saisivat minun puolestani mennä myös.

Tuskin kovinkaan moni näistä on realistisia tai mahdollisia tai tulevat tapahtumaan. Ja aloittaa voisi minun puolestani vaikka DeBoerista.

En kyllä lähde tästä kaudesta mitään arvosanoja pelaajille antamaan. Sen verran heikosti meni kaikilla.

Over and out.
 
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Se siitä kaudesta sitten.

Nyt sitten muutoksia, kuten SinBin.vegas twiittaili. Ainakin Logan Thompson on ollut niin hyvä (Jesse Grangerinkin twitterin mukaan), että minua ei haittaisi, jos hän olisi se ykköstorjuja jatkossa. Puolustuksessa alkaisi ehkä olla aika antaa McNabbin mennä, kun nopeus ei riitä. Hyökkäyspäässä tulisi päästä kai eroon Dadonovista, Janmarkista, Patrickista ja Howdenista ja alkaa Karlssonkin olla siinä ja siinä. Amado Miot ja Kolesarit saisivat minun puolestani mennä myös.

Tuskin kovinkaan moni näistä on realistisia tai mahdollisia tai tulevat tapahtumaan. Ja aloittaa voisi minun puolestani vaikka DeBoerista.

En kyllä lähde tästä kaudesta mitään arvosanoja pelaajille antamaan. Sen verran heikosti meni kaikilla.

Over and out.
Juu, DeBoerista voisi aloittaa ja tuoda sisään sellaisen valmentajan, joka pystyy palauttamaan itseluottamuksen joukkueeseen. Loppukauden lukuisat rankkikilpailut alleviivaavat, millainen kipsi ja häviämisen pelko koko joukkueeseen oli muodostunut. Käsiä pitäisi olla ihan riittävästi, mutta kukaan ei saa painetilanteessa kiekkoa edes vahingossa maaliin. Urheilussa tappio tulee, jos sitä alkaa pelkäämään. Menestymisen paineet olivat liikaa ja suurin syy, ettei niitä osattu kantaa, täytyy - halusi tai ei - sälyttää valmentajan niskaan.

Thompson teki voitavansa ja toivottavasti on joukkueessa myös jatkossa. En silti tarjoaisi missään tapauksessa vielä hänelle ainakaan kiistattoman ykköskassarin paikkaa, vaan vierelle tarvittaisiin kokeneempi torjuja. Mielellään joku Lehneriä vähemmän raihnaisempi sekä henkisesti ja pelillisesti vakaampi kaveri.

Noista mainitsemistasi hyökkääjistä pitäisin ainakin Howdenin. Hän pelasi mielestäni hyvän kauden ja sai aikaan varsin mukavasti tehojakin vähäisellä peliajalla. Toki loukkaantumiset vitsasivat häntä, kuten useita muitakin pelaajia tällä kaudella. Silti onnistujiakin oli. Erityisesti Stephenson pelasi ihan tykkikauden ja Roy myös erittäin plussamerkkisesti. Theodore ja Marchessault täyttivät myös paikkansa. Pienemmän roolin kavereista myös esim. Carrier ja Kolesar onnistuivat omaan tasoonsa nähden mielestäni ihan hyvin. Silti parempaan olisi ehdottomasti pitänyt pystyä, nimenomaan joukkueena.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
81/82 Chicago vs. Vegas

Thompson jatkoi maalissa ja puolustus oli ennallaan. Coghlan seiskapakkina sai tässä pelissä jääaikaakin. Karlsson siirrettiin ykkösen laitaan ja Eichel tuli keskelle. Stephensonin ketju oli ennallaan. Roy sentteröi kolmosta laidoillaan Carrier ja Dadonov. Janmark ja Amadio olivat nelosketjussa.

Arvosanataulukko
++
+ Amadio, Stephenson, Martinez, McNabb, Pacioretty
+/- Thompson, Theodore, Whitecloud, Coghlan, Hutton, Karlsson, Marchessault, Stone, Janmark, Carrier, Roy, Dadonov
- Pietrangelo, Eichel
--

16. minuutilla Chicago meni johtoon. Sitä edelsi Royn kolmosketjun hyvä vaihto toisessa päässä, jonka aikana mm. Theodore tarjoili syötön Carrierille, joka ampui patjaan vasemmasta laidasta. Sitten Chicago pääsi väliin ja nosti kiekon aina Vegasin alueelle saakka. Theodore haki kiekon, mutta palautussyöttö keskialueelle Laffertyn häiritsemänä katkesi Raddyshiin, joka syötön katkaistuaan yllätti Thompsonin ampumalla etukulmaan sen sijaan, että olisi 2v1-tilanteessa syöttänyt vierelle. Thompson hörppäsi sitten etukulmasta vedon sisään patjansa kautta. Reilun minuutin päästä Vegas tasoitti. Amadio ampui ensin itse suoraluistelusta Stillmanin jaloista, mutta tämä blokkasi vedon kulmaan. Amadio haki sieltä kiekon takaisin ja syötti poikittain Stephensonille, joka oikeasta laidasta pudotti siniviivaan Theodorelle. Tämä jäädytti Lankisen eikä ampunutkaan slotista, vaan käänsi takaisin vasemmalle Amadiolle, jonka one-timer upposi verkkoon. Sekunti ennen taukoa Blackhawks palautti johtoaseman nopeasta 3v2-vasturista. Kurashev haastoi jalalla Martinezin ja pudotti tämän edestä toiseen aaltoon Laffertylle, joka ampui keskeltä ohi maalin. Lafferty kuitenkin noukki päätykiekon ja syötti maalin kulmalle Raddyshille, joka kolmannella huitaisulla viimeisteli ohi Thompsonin, kun Pietrangelo ei millään saanut lapaa kuriin. Raddyshin nimi pitää kuitenkin painaa mieleen ensi kauden fantasya ajatellen.

Ajassa 23:57 peli oli tasan. Stephenson otti aloitusvoiton R. Johnsonia vastaan ja Martinez ampui viivasta oikeaan yläkulmaan ranteella. Olihan tuo vähän halpa maali, jonka Lankinen päästi. Minuutin päästä kuitenkin peli oli 3-2. Eichel syötti oman alueen kulmasta rystyltä sokkosyötön, jonka C. Jones katkaisi keskustassa ja viimeisteli sitten ohi Thompsonin. Erän lopussa Vegas kiipesi tasoihin kolmatta kertaa. Stephenson otti taas aloitusvoiton. McNabb ampui viivasta maalille ja Pacioretty ohjasi kiekon sisään maalin kulmalta samalla, kun Stone paini samalla McCabea vastaan maalin edessä. Regula puolestaan hukkasi miehensä karusti.

Päätöserä ja jatkoaika olivat maalittomia. Rankkarit aloitti Toews ampuen keskeltä patjaan. Golden Knightsin ensimmäinen ampuja oli Stone, jonka perään huutelin jo edellisen pelin jälkeen. Stone odotetusti kuljetti lähelle ja yritti sitten kämmeneltä uittaa jäitä pitkin kiekon sisään, mutta Lankinen venytti patjan eteen. Seuraavaksi Kane nosti rystyltä yli maalin, vaikka saikin Thompsonin jäihin. Eichel puolestaan haki kämmennostoa läheltä yläkulmaan, mutta Lankinen sai räpylän eteen. DeBrincat yritti viedä kiekon kämmenelle nopeiden veivien jälkeen, mutta Thompson tökkäsi häneltä kiekon lavasta. Theodore haki tuttua rystynostoa pienellä valelaukauksella, mutta Lankinen ei siihen mennyt, vaan pysyi mukana sivuttaisliikkeessä. Kurashev lähestyi hitaasti ja ampui sitten keskeltä ranteella suoraan hanskaan. Stephenson lähestyi eilen vasemmalta ja tänään rennosti oikealta, mutta äkillinen laukaus slotista meni yli maalin. Strome puolestaan liukui vasemmalta oikealle pitäen vetovalmiuden, mutta Thompson torjui alakulmasta. Pacioretty haki suoraa laukausta vasempaan alakulmaan jussijokismaisesti onnistumatta. Raddysh haki suoraa vetoa vuorostaan längeihin, mutta Logan piti luukut kiinni ja mailan jäässä. Marchessault osui eilen tolppaan ja nyt puolestaan suora veto keskeltä meni räpylän reunaan. Johnson seitsemännessä parissa viimeisteli tylysti oikeaan yläkulmaan Thompsonin kilven yläpuolelle. Amadion rystyveivin Lankinen torjui, joten Golden Knights karsiutui Stanley Cupin pudotuspeleistä vuosimallia 2022. Kerran aiemmin sama joukkue oli hävinnyt kolmessa perättäisessä ottelussa rankkareilla tekemättä maaliakaan. Tuo jengi oli Florida vuonna 2011 saldolla nolla maalia ja yhdeksän epäonnistumista, mutta Vegas laittoi vielä paremmaksi kahdeksalla vetäjällä ja kokonaissaldolla 0/17.

Thompsonille olin antaa miinuksen, kun avausmaali meni helposti sisään ja hän pomputteli aika paljon kiekkoa, mutta rankkareissa hän kuitenkin tarjosi tilaisuuden voittoon kuudella torjunnalla, joten arvio on neutraali. Ja torjuihan hän päätöserässä Kanen yrityksen 2v1-tilanteessa patjoillaan ja nollasi Raddyshin tekopaikan Laffertyn pudotuksesta toiseen aaltoon slottiin. Heti avauserän alussa puolestaan Johnsonin rannelaukaus keskeltä kilpistyi niin ikään Thompsoniin. Pietrangelo sen sijaan saa miinuksen 2-1 maalin löysyydestään Raddyshia vastaan. Hänellä oli avauserän avauskympillä kaksi hyvää hetkeä, kun ensin Stephensonin syötöstä hän ampui tolppaan noustuaan slottiin ja hetken päästä jälleen slottiin noustuaan Eichelin ja Janmarkin jätöistä haki vielä siirtoa viereen, mutta mailaviidakko edessä oli liian tiheä. Noiden väläytyksien jälkeen ilta oli alamäkeä. Eichel puolestaan kirjaa miinuksen 3-2 maalin harhasyötöstään. Hänkin väläytti pari kertaa kuitenkin hyökkäyssuuntaan punnertaen kahteen otteeseen oikeasta laidasta maalille, mutta molemmat yritykset Lankinen pysäytti lähitorjunnoilla.

Stephenson oli tähti tehoin 0+3 ollen mukana kaikissa osumissa. Hänen plussaansa ei tarvinne perustella enempää. Kriittiset aloitukset hoituivat mallikkaasti, vaikka kokonaisprosentti oli vain 42%, mutta kahdesta voitosta tuli kuitenkin maalit. Ketjutoveri onnistui kertaalleen ja myös mm. avauserän puolivälissä loi itselleen paikan puolittaisesta läpiajosta, mutta Lankinen pysyi mukana sivuttaisliikkeessä kuten Eichelin maalille punnertamisissa. Jatkoajallakin Pacioretty pääsi ampumaan pariin otteeseen tuloksetta kirjaten yhteensä kuusi laukausta. Amadio ansaitsee myös hyökkääjistä plussan maalistaan. Puolustuksesta Martinez saa plussan maalista ja McNabb yhdestä alustuksesta. Theodore jäi neutraaliksi, koska hänen toimintansa kahdessa ensimmäisessä maalissa kumosivat toisensa.

Coghlan sai seiskapakkina jääaikaa eritoten päätöserässä ja pelasi yhteensä seitsemisen minuuttia lopulta. Hän ehti ampumaan siinä ajassa kolmesti siniviivasta, mutta Lankinen koppasi vedot. Karlsson-Marchessault kaksikko jäi aika pimentoon kirjaten teholukeman -2 lopulta, mutta toinen niistä johtui Eichelin harhasyötöstä eikä se toinenkaan miinus heidän piikkiinsä mennyt, mutta vähän enemmän antia olisin kaivannut ylöspäin. Royn vitjalla puolestaan oli muutama hyvä pidempi hyökkäys ja Carrierkin kirjasi viisi vetoa jopa ollen kolmannessa ottelussa putkeen mitat täyttävä alaketjujen laituri.

Pacioretty nosti esiin ihan hyviä pointteja pelin jälkeisessä haastattelussa. Periaatteessa paperilla joukkueella on kaikkea, mitä menestys vaatii, mutta kaikki myös tietävät, että kova työnteko pieksee tuon paperilla olevan talentin ja kemia on ehkäpä tärkein asia jäällä ja sen ulkopuolella. Pidin myös siitä kommentista, että Pacioretty uskoo yhä siihen runkoon, joka heillä on kasassa. Hän myös nosti esiin, että on ollut joukkueita, jotka ovat missanneet pudotuspelit, mutta myöhempinä kausina menneet samalla rungolla silti pitkälle ja esimerkiksi Tampa Baykin hävisi pudotuspeleissä voittamatta otteluakaan, mutta noiden vaikeuksien jälkeen on menestynyt hyvin. Siksi minäkään en ole liian huolissani tämän kauden sukelluksesta, vaan eiköhän Golden Knights palaa pudotuspeleihin vuoden päästä.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
66/68 HSK vs. San Jose

Brisson oli erotettu Quinneyn ja Cotterin rinnalta. Hän sai vierelleen "NHL-avut" Leschyshynin ja Rondbjergin. Ferguson palasi pitkästä aikaa kokoonpanoon avaten luukkua Savillelle. Hayes oli pudonnut alakerrasta pois, joten Corcoran pääsi pelaamaan ja parit sekoittuivat.

Brisson - Leschyshyn - Rondbjerg
Loewen - Jones - Quine
Cotter - Quinney - Dorofeyev
Primeau - Conrad - Marushev

McCoshen - Korczak
Ahac - Pachal
Miromanov - Corcoran

Saville
Ferguson

Plussat ja miinukset
++
+ Quine, Korczak, Cotter, Brisson, Quinney, Rondbjerg, Jones, Pachal, Leschyshyn
+/- Saville, Dorofeyev, Ahac, McCoshen, Primeau, Conrad, Marushev, Loewen
- Miromanov, Corcoran
--

Avauserän loppu oli villi, kun kahdessa minuutissa maaleja nähtiin kolme. Ensin McCoshen levitti alhaalla pakkiparilleen Korczakille, joka syötti pystyyn oikeaa laitaa pitkin. Quine otti kiekon haltuun siniviivalla, vei sen yli sinisen ja ampui sitten oikeasta laidasta ranteella kiekon sisään ohi Emondin, kun hänelle annettiin yllättävän paljon tilaa tähdätä. San Josen maali oli myös suorahyökkäyskihaus. Kniazev avasi keskialueelle Hamaliukille, jonka lätty putosi Miromanovin ja Corcoranin selustaan luistelleelle Gallantille. Tämä viimeisteli läpiajosta rystyltä längeistä kiekon sisään. Ajassa 19:41 HSK palautti johdon. Cotter pysäytti hyökkäyksen keskialueella. Hän lainasi kiekon vasemmalle Brissonille saaden sen takaisin keskikaistalle. Hän ampui sitten Cicekin jaloista ja Emond pudotti eteensä. Quinney tuli taustalta maalille ja runnoi irtokiekon lopulta sisään Laroquen katsoessa vierestä.

San Jose tasoitti ajassa 26:55. Laroque otti isäntien purkukiekon keskialueella haltuun ja levitti Cicekille, joka palautti nopeasti pystyyn. Gallant porhalsi vasemmasta laidasta hyökkäysalueelle ja laukaus pienestä kulmasta yllätti Savillen helpohkosti. Silver Knights palasi johtoon 32. minuutilla alivoimajakson jälkeen. Quine kiersi siniviivaan ja ampui kääntölaukauksen maalille, jossa Jones oli ohjaamassa maskimiehenä. Loewen sai kakkossyötön. Kolme minuuttia myöhemmin Rondbjerg kasvatti johtoa alivoimalla. Jo hetkeä aiemmin hän tasaviisikoin ampui vasemmasta laidasta hieman ohi takakulman, mutta onnistuminen tuli vasta tosiaan alivoimalla, kun hän pääsi keskialueella väliin Cicekin epätarkkaan jättösyöttöön ja läpiajosta vei kiekon lopuksi kämmenelleen uittaen sen jäitä pitkin uurnaan. Ja vain minuutti edellisestä Dorofeyev pudotti kiekon viivaan suojauksesta, Pachal tykitti lämärin päätylautaan ja paluukiekon pussitti maalin kulmalta illan toisellaan Quinney.

Päätöserän maalit nähtiin päätöskympillä. 51. minuutilla HSK sai 2v1-hyökkäyksen, mutta Marushevin oma ratkaisu vasemmalta puolelta kilpistyi Emondiin. Topping lähti jalalla nostamaan vastaiskun vastaiskua vasenta laitaa pitkin. Hän jätti kiekon Jobstsille ja tämä syötti keskustaan, jonne liukui toisesta aallosta Bitetto viimeistellen ranteella alakulmaan ohi maskissa olleen Savillen. Vajaat kolme minuuttia myöhemmin peli oli paketissa. Leschyshyn otti ylivoiman alkuun aloitusvoiton, Korczak levitti oikealle ja Brisson kiskaisi one-timerin niukasti ohi takakulman. Quine oli vasemmassa laidassa rännikiekkoa vastassa ja syötti sen uudelleen halki AV-neliön Brissonille, joka ei toistamiseen ampunut, vaan syötti lujaa takatolpalle, josta Leschyshyn puttasi kiekon tyhjiin. Viimeinen maali ajassa 59:56 oli lukemien kaunistelua ylivoimalla. Conrad hävisi aloituksen. Cicek siirsi viivasta vasemmalle Morandille, joka syötti maalille ja Raska viimeisteli kiekon ohi Savillen, kun se pomppasi Adamin lapaan sopivasti Ahacin tai Jonesin lavasta.

Miromanov ja Corcoran saavat miinuksen vieraiden avausmaalin nukahduksesta ja kumpikaan ei myöskään ylöspäin tarjonnut mitään illan aikana pl. satunnainen YV-pyöritys. Corcoranin pari one-timeria vasemmalta kilpistyivät aina blokkiin. Saville kirjasi voiton ja otti pari hyvää lähitorjuntaa paikaten niillä yhden imuroinnin, joten arvio on neutraali. Paras torjunta oli ehkä avauserän lopussa Halbgewachsin pysäytys slotista, kun Hatakka tarjoili syötön vasemmasta laidasta.

Quinney saa plussan kahdesta maalistaan. Paikkoja oli enempäänkin, kun hän pelin alussa tuhlasi 2v1-hyökkäyksen ampumalla päin Emondia. Quine vietti puolestaan kolmen pisteen iltaa ja hänellä on nyt koossa 27 pinnaa 37 otteluun. Loistava vahvistus kuten aiemmin kirjoitinkin vaikkapa johonkin Bärtschiin verrattuna. Brissonkin yhden heikomman pelin jälkeen palasi taas pisteille alustaen pari osumaa. YV-syöttö takatolpalle oli komea. Leschyshyn raastoi maalinsa lisäksi alivoimalla kiitettävästi ja esim. puolivälissä peliä keskialueen katkosta pääsi puoliksi läpi laidasta, mutta vedon ehtiin tuli vastustajan maila viime hetkellä. Hän myös avauserässä kertaalleen haki lätyllä takatolpalta Brissonia, mutta Hatakka oli välissä. Rondbjerg saa plussan AV-soolostaan ja Jones maalin lisäksi tutun vahvasta kamppailupelaamisesta hyökkäysalueella laidoissa ja kulmissa. Puolustuksesta Korczak oli mukana kahdessa eri maalissa saaden yhden syötön tililleen. Kapteeni Pachalkin ansaitsee plussan, kun omista hän siirsi kiekot varmasti eteenpäin keskialueelle ja alusti Quinneyn toisen maalin.

67/68 HSK vs. San Jose

Dorofeyev, Leschyshyn ja Miromanov olivat jääneet sivuun. Tilalla olivat Ford, Duke ja Hayes, jolloin vitjojakin sekoitettiin.

Brisson - Cotter - Rondbjerg
Loewen - Jones - Quine
Primeau - Conrad - Dugan
Duke - Ford - Marushev

McCoshen - Korczak
Ahac - Pachal
Hayes - Corcoran

Saville
Ferguson

Plussat ja miinukset
++
+ Corcoran, Conrad, Ahac, Jones, Rondbjerg, Loewen, Ford, Primeau
+/- Hayes, Pachal, Korczak, McCoshen, Saville, Duke, Marushev, Dugan, Quine, Brisson, Cotter
-
--

Toinenkin kotipeli Barracudaa vastaan päättyi voittoon, mutta nyt maalein 5-2. Kahden minuutin kohdalla peli oli 1-0 tasavajaalla. Hayes kuljetti kiekon vasemmalta hyökkäysalueella ja jätti sitten laidassa kiekon Conradille, joka pyörähti akselinsa ympäri ja poimi painottomalta puolelta Corcoranin. Tämä päätti nousunsa rannelaukaukseen slotista ohi Stalockin. Toisen erän toisella minuutilla pikkuritarit onnistuivat kasvattamaan johtoa. Quine vapautti ketjutoverit 2v1-vastaiskuun pystysyötöllä. Jones syötti viereen ohi Bitetton ja Loewen taiteili kiekon ohi Stalockin kämmeneltä. Avauserässä Loewen samanlaisessa tilanteessa haki niin ikään kämmenratkaisua, mutta kiekko karkasi silloin lavasta kulmaan. Nyt se pysyi lavassa ja löytyi maalista. San Jose kavensi ylivoimalla 27. minuutilla. Halbgewachs livahti oikeasta laidasta hyökkäysalueella ohi Hayesin ja kuljetti kiekon aina kulmaan asti, josta hän heitti sen maalille. Kiekko pomppi Savillen patjoista toiseen aaltoon Toppingin lapaan, joka ohitti keskeltä Savillen.

Kahden minuutin päästä peli oli 3-1, kun HSK vuorostaan osui ylivoimalla. Ahac vain toimitti kiekon viivasta maalille. Jones ja Rondbjerg olivat reboundissa ja lopulta tanskalainen nosti lötön pussiin. Barracuda kavensi erän lopussa, kun Loewen oli saanut viiden minuutin jäähyn taklauksestaan Kniazevin kupoliin. Jones hävisi aloituksen Gallantille. Topping syötti oikeasta laidasta alas Morandille, joka liikkui vasemmalle ja haki syöttöä maalin eteen liikkuneelle Gallantille, mutta luistimista kiekko kimposi takaisin oikeaan siipeen Toppingille, jonka napakka veto painui taka-alakulmaan McCoshenin tehtyä maskia Savillelle. Päätöserässä HSK ratkaisi pelin vajaat pari minuuttia ennen loppua, kun Dugan osui omasta päästä tyhjiin. 45 sekuntia myöhemmin ylivoimalla Primeau ampui ensin vasemmalta päin Hatakkaa. Toisella kertaa hän pudotti viivaan Ahacille, joka ampui maalille ja Ford ohjasi kiekon verkkoon. Tavallisuudesta poikkeavat pelaajat kiittivät YV-vastuusta. Kyseessä oli vieläpä Fordin ensimmäinen AHL-osuma. Laukaukset olivat lopulta tasan 21, mutta maalit 5-2. Saville torjui kuudennen voittonsa putkeen.

Corcoran saa plussan avausmaalista ja Conran sen alustuksesta. Ahac puolestaan keräsi 0+2 tehot viivatoimituksistaan ja on ihan hyvin ottanut Pouliotin jättämän paikan toisen YV-viisikon viivamiehenä. Jones oli myös mukana kahdessa eri osumassa alustajana ja alusti päätöserän alussa myös avopaikan Quinelle oikeaan laitaan, mutta Stalock torjui olkapäällään tämän laukauksen. Rondbjerg saa plussan maaliputkensa jatkamisesta ja Ford avausmaalistaan AHL:ssä. Tämä oli muutoinkin ylivoimilla slottipelaajana eikä arkaillut mennä maskiin. Palkinto tuli sitten päätöserässä. Loewen ja Primeau voimahyökkääjälaitureista kirjaavat myös plussat. Primeau oli mukana kahdessa eri 2v1-hyökkäyksessä. Ensimmäisessä hän ampui syliin vasemmalta puolelta ja toisessa Cotterin syötöstä hieman ohi takakulman. Päätöserässä tuli kuitenkin hänellekin palkinto aktiivisuudesta syöttöpisteen muodossa. Loewen puolestaan viimeisteli komeasti 2-0 osuman missattuaan avauserässä vastaavan paikan, mutta otti siitä opiksi. Taklaus Kniazeviin oli turha, mutta onneksi viiden minuutin jäähyn aikana HSK päästi vain yhden maalin. Hayes puolestaan olisi saanut plussan avausmaalin kakkossyötöstään, mutta San Josen avausmaalissa hän myöhästyi Halbgewachsin kiilaamisessa laitaan ja tämä pääsi pujahtamaan yli sinisen, joten arvio jäi neutraaliksi. Brisson oli vuorostaan aika näkymätön sentterin vaihduttua Leschyshynista Cotteriin.

Lopuksi kuvaa Morozovista harjoituksissa: 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
82/82 St. Louis vs. Vegas

Viimeisen valssin kokoonpano oli:

Marchessault–Karlsson–Amadio
Dadonov–Eichel–Roy
Pacioretty–Stephenson–Stone
Carrier– –Janmark

Martinez–Pietrangelo
McNabb–Theodore
Hutton–Whitecloud
Coghlan

Thompson

Arvosanataulukko
++
+ Stone, Pacioretty, Pietrangelo, Roy, Eichel, Whitecloud, Karlsson, Marchessault, Hutton
+/- Dadonov, Thompson, Coghlan, Theodore, McNabb, Martinez, Janmark, Carrier, Amadio, Stephenson
-
--

Toisella minuutilla Karlsson ampui suoraluistelusta suojauksesta rystyltä oikeasta laidasta hieman ohi takakulman. Pari minuuttia myöhemmin Eichel peippaili siniviivan tuntumassa taitavasti kiekossa pysyen, muttei saanut avattua vetopaikkaa lopulta itselleen vasemmasta laidasta. Seuraavaksi Blues pelasi kesyn ylivoiman ja sen jälkeen kuudennella minuutilla Pacioretty syötti vasemmasta laidasta poikittain Coghlanille, joka ampui painottomalta puolelta ylärimaan. Minuutin päästä ylivoimalla Vegasin ykkösviisikko Pietrangelo-Eichel-Pacioretty-Stephenson-Stone liikutti kiekkoa mallikkaasti. Pietrangelo siirsi viivasta vasemmalle Eichelille, joka jatkoi päätyyn Stonelle. Tämä syötti slottiin Stephensonille, mutta oman vedon sijaan hän käänsi vielä kiekon Paciorettylle, jolloin kiekko kävi kaikkien lavassa. Pacioretty päätti kuvion one-timeriin, mutta Husso ryösti hänet upeasti patjallaan. Yhdeksännellä minuutilla Tarasenko vei kiekon hyökkäysalueelle oikeasta laidasta ja hidasti peliä. Hän odotti, että Thomas liukuu maalin kulmalle ja syötti sitten sinne, mutta Thompson poimi rystynoston läheltä hanskaansa.

Ajassa 10:30 kakkosketjun karvaus johti maalipaikkaan. Dadonov pakotti päädyssä puolustajan vaikeaan syöttöön, jonka Roy katkoi oikeassa laidassa ja syötti keskelle Eichelille, mutta Husso poimi tämän nopean kääntölaukauksen. Kolme minuuttia myöhemmin Golden Knights meni 0-1 johtoon toisella ylivoimallaan. Eichel haki ensin pari kertaa poikittaissyöttöväylää kiekkoa tutusti lavassa hautoen, muttei kyennyt poimimaan Paciorettya, vaan joutui aina palauttamaan alas Pietrangelolle. Tämä lopulta vaihtoi puolta Paciorettylle ja sai pudotuksen tältä takaisin. Pietrangelo ampui vastakiekkoon lyöntilaukauksen. Husso sylki sen eteensä ja Stone nosti reboundin verkkoon Paraykon ja Leddyn välistä. Ajassa 16:05 Blues tasoitti. Dadonov olisi voinut jatkaa kiekon ulos omista laitaa pitkin, mutta kun ilmeisesti ohjeistuksena on avata keskustan kautta jos mahdollista, hän tavoitteli hyökkäystä tukemaan lähtenyttä Pietrangeloa ja Eichelia keskemmältä. Krug kuitenkin katkaisi syötön ja syötti heti maalin oikealle kulmalle Perronille, joka toisella yrityksellä sai kiekon ohi Thompsonin. Tuollaisia kiekonmenetyksiä omalla alueella on sattunut lukuisia aiemminkin kauden aikana, joten ehken liikaa Dadonovia harhasyötöstä tuomitse, kun hän varmaankin olisi nöyrästi jatkanut kiekon ulos omista, jos sitä olisi enemmän painotettu. Nyt hän yritti olla pelirohkeampi ja se vain kostautui kuten joskus tapahtuu. Maalinjälkeisessä vaihdossa McNabb nousi maalin kulmalle, mutta nosti rystyltä yli. Reilu minuutti ennen taukoa aloituksen jälkeen Thomasille pedattiin puolestaan slottiin maalipaikka, mutta tämä ampui kämmeneltä yli maalin. Vedot olivat 5-9 20 minuutin jälkeen kuvastaen aika hyvin tapahtumia.

Ajassa 20:30 Leddy nosti jalalla ohi karvauksen ja syötti keskialueelle kiekon vauhtiin Thomasille, joka pääsi haastamaan Pietrangeloa 1v1-tilanteessa. Tämä jätti hurjasti etäisyyttä jälleen kerran, kun ei halunnut, että Thomas ainakaan häntä kiertää. Niinpä Thomasille jäi tilaa ampua ja hän kilauttikin ylärimaan, kun Pietrangelon maila oli liian kaukana, jotta hän olisi vedon voinut blokata. 22. minuutilla Marchessault syötti vasemmasta laidasta poikittain Amadiolle, joka poimi slottiin samalla nousseen Huttonin, mutta tämä ampui yli. Blues meni edelle 24. minuutilla. O'Reilly kaapi aloitusvoiton Karlssonista. Krug ampui maalille ohi Amadion. Thompson teki lehnerit ja rähmäsi kiekon yrittäessään kopata sen hanskaansa. Limppu putosi hänen selkänsä taakse ja O'Reilly lapioi sen sisään. Seuraavassa vaihdossa Kyrou ja Bozak saivat maalin eteen 2v1-tilanteen, mutta ensin mainitun syöttö ei takatolpalle lapaan pudonnut. 28. minuutilla Vegasin ykkönen loi hurjan paineen. Karlsson käänsi maalinedusruuhkasta kiekon patjaan ja Marchessault-Amadio survoi tuloksetta irtokiekkoa. Heti perään Pietrangelo kilautti maalirautaan oikeasta laidasta. Tasoitus 2-2:een syntyi minuutti myöhemmin. Roy kaivoi vasemmassa laidassa kiekon Vegasilla ja pudotti viivaan Huttonille. Tämä levitti Whitecloudille, joka ampui ja Eichel sai rauhassa ohjata kiekon verkkoon.

31. minuutilla Pietrangelo loisti taas ylöspäin. Hän ensin syötti oikeasta laidasta keskustaan Karlssonille, joka tykitti patjaan. Sitten hän nousi itse maalin oikealle kulmalle saakka kiekollisena, mutta Husso piti etukulman kiinni. Vaihdon lopussa vielä Karlsson ampui suoraluistelusta takapatjaan eikä Marchessault ihan saanut reboundia sohittua sisään. Blues sen sijaan meni ylivoimalla 3-2 johtoon ajassa 32:24. Osuma oli suorahyökkäysmaali. O'Reilly vei kiekon yli sinisen Stephensonin ja Pietrangelon välistä. Hän yritti seinäpeliä vasemmassa laidassa Saadin kanssa, mutta Pietrangelo katkaisi seinäsyötön. Kiekko kimposi tästä takaisin Saadin lapaan. Saad poimi toisesta aallosta painottomalta puolelta Kyroun eikä Roy yltänyt katkaisemaan syöttöä, vaan Kyrou pääsi ampumaan ranteella oikealta kaarelta kiekon pönttöön ohi McNabbin peiton. Vegas tasoitti kolmen minuutin päästä. Dadonov vei kiekon keskeltä hyökkäysalueelle vahvalla kuljetuksella. Hän jätti pelivälineen vasemmassa laidassa Eichelille, joka poimi taustalta Whitecloudin painottomalta puolelta. Whitecloud otti kiekon upeasti mukaansa pyörähtämällä ja ampui sitten pienestä kulmasta laserin takayläkulmaan ohi Husson. Whitecloudille osuma oli kauden kahdeksas, joten hän nelinkertaisti viime kauden ennätyksensä. Erän lopussa vielä Janmark ja Eichel pääsivät 2v1-vastaiskuun, mutta Parayko katkoi ruotsalaisen syötön. Vastaiskun vastaiskusta Blues poimi Krugin toisesta aallosta ja tämä ampui ranteella vasemmalta, mutta Thompson torjui matalan vedon epätasapainossakin.

Päätöserän avausvaihdossa ykkösketjun suorahyökkäyksen lopuksi Marchessault haastoi Faulkin vauhdilla 1v1-tilanteessa ja ampui tämän jaloista kämmenen auki saatuaan, mutta napakka laukaus kilahti ylärimaan. 43. minuutilla Vegas siirtyi 3-4 vierasjohtoon. McNabb nosti sopivasti omalla alueella vastustajan mailan vasemmassa laidassa ja täten Blues-pelaaja ei pudotussyöttöä saanut haltuunsa, vaan kiekko lipui keskialueelle. Marchessault pelasi sen nopeasti pystyyn ja Karlsson pääsi puoliksi karkuun. Ennen kuin Leddy ehti törkätä lapansa vedon tielle, Karlsson viritti ranteet lukkoon ja kiskaisi komean osuman suoraluistelusta etukulmaan yläriman alle. Kiekko kävi niin nopeasti maalissa, että tilannetta tutkittiin videoltakin hetki:

Seuraavaksi Husso otti illan toisen komean patjatorjuntansa, kun Eichel tarjoili poikkisyötön maalin edessä Dadonoville, mutta tämä ei mahdollisesti viimeisessä ritaripelissään saanut kuparista rikki. Ykkösketju sen sijaan onnistui toistamiseen ajassa 46:41. Marchessault huitoi kiekon slotista kohti maalia ja se lipui ohi uinahtaneen Husson. Kauden 30. maali syntyi hieman tuurilla, mutta sitä edelsi vahva karvauspelaaminen koko ketjulta. Karlsson kirjasikin syöttöpisteen ja Amadiokin oli menossa mukana:

Avauskympin lopussa Thompson otti ehkä parhaan torjuntansa liimaamalla syliinsä Tarasenkon one-timerin. St. Louis kavensi 53. minuutilla ylivoimalla. O'Reilly kyykytti toistamiseen Karlssonia aloitusympyrässä. Krug siirsi kiekon viivasta vasemmalle Perronille, tämä jatkoi päätyyn Kyroulle ja sieltä Jordan jatkoi yhdellä kosketuksella neliön keskelle O'Reillylle, joka ampui Pietrangelon mailahäirinnästä huolimatta etukulmaan tarkasti. Vegas kuittasi osuman kahden minuutin päästä. Kakkosvitja rouhi aikansa päädyssä ja kulmassa, kunnes Dadonov syötti maalin takaa ohi Bozakin oikealle kaarelle ja Eichel niittasi kiekon etukulmaan. Roy kirjasi kulmaralliin osallisena kakkossyötön ja hetkeä aiemmin kiekossa päädyssä pysynyt Pietrangelo periaatteessa kolmossyötön. Blues otti maalivahdin pois 3:38 ennen loppua. Stone oli pian lähellä maalintekoa, mutta vippi omalta alueelta lipui millin ohi tolpan. Blues ehti sahata O'Reillylle yhden paikan slottiin, josta tämä ampui yli, kunnes Theodore purki norsukiekon keskialueelle ja Pacioretty luistelukisan voitettuaan kuljetti tyhjiin. Viimeiset 15 sekuntia Golden Knights kiekotteli omassa päässä eikä Blues enää karvannut, vaan kauden 2021-2022 sekunnit kulutettiin loppuun pelikellosta. Whitecloud oli viimeinen pelaaja, joka viidennellä kaudella koski kiekkoon, kun hän nosti sen lapansa päälle, pomputteli pari kertaa ja otti sitten kiekon hanskansa sisään talteen. Kausi päättyi 4-7 vierasvoittoon, joten lopullinen saldo 82 ottelussa oli 43 voittoa, 31 tappiota ja kahdeksan tappiota varsinaisen peliajan jälkeen. Marchessault oli paras maalintekijä ja pistemies tehoin 30+36=66. Hienoa, että hän sai toistamiseen urallaan 30 maalia täyteen. Syöttöpörssin voitti Stephenson 43 alustuksella.

Viimeisessä pelissä oli paljon onnistujia. Ykkösketju oli pari viimeistä erää eritoten vahva ja loi useamman pitkän hyökkäyksen. Karlsson ja Marchessault kirjasivat 1+1 tehot alustaen toistensa maalit. Karlssonin viimeistely toi mieleen avauskauden kuuman lavan. Toivottavasti hän jatkaa tuosta MM-kisoissa ja ensi kaudella. Kakkosketjussa Eichel vietti kolmen pisteen iltaa tehoin 2+1 heti, kun pelillä ei enää ollut merkitystä. Aiempien kuuden pelin saldohan oli vain yksi syöttöpiste teholukemalla -5, heh. Dadonov alusti pari maalia, mutta antoi myös yhden takaiskuun johtaneen harhasyötön sekä tuhlasi päätöserässä avopaikan, joten arvio on neutraali hänen luultavasti viimeisestä ritaripelistä. Kiitos palveluksesta. Roy puolestaan rouhi hyvin läpi illan laidoissa ollen kolmossyöttäjä 2-2 tasoitukseen ja kakkossyöttäjä kuudenteen vieraiden osumaan. Stephensonin vitjasta laiturit olivat esillä saaden plussat. Stone teki ensimmäisen maalinsa sitten helmikuun alun ja sai täyteen 30 pistettä 37 ottelussa. Pacioretty merkkautti puolestaan 1+1 tehot ja alusti mm. Coghlanin ylärimaan kilahtaneen tekopaikan.

Puolustuksessa kolmikko Pietrangelo-Whitecloud-Hutton vakuutti. Pietrangelo oli läpi illan aktiivinen hyökkäyssuuntaan ja olisi voinut saada enemmänkin pisteitä kuin vain yhden syötön. Alaspäin hän oli ongelmissa lähinnä siinä Thomasin ylärimalaukauksessa selviten muutoin tyydyttävästi. Whitecloud kirjasi 1+1 tehot saaden ansaitun plussan siitä hyvästä. Maali oli todella komea viimeistely takakulmaan. Hutton puolestaan kirjasi teholukeman +3, joka oli Royn ohella paras. Hän teki pari hyvää nousua niin ikään siniviivasta ja oli alustamassa yhtä osumaa. Omalla alueella hän voitti jämäkästi kaksinkamppailut. Thompsonin arvosana maalissa puolestaan jäi neutraaliksi, koska hänen piikkiinsä voi laittaa O'Reillyn ensimmäisen osuman. Torjuntojakin kertyi lopulta vain 14, mutta voitto on voitto. Hänelle se oli kauden kymmenes.

Sitten odottamaan varaustilaisuusarvontaa ja sitä, että voittaisiko Golden Knights arvonnassa nostaen asemiaan kymmenen pykälää sijalta 16 sijalle kuusi, jolloin joukkue saisi pitää tämän vuoden ykköskierroksen vuoronsa ja Sabres saisi haltuunsa vasta ensi kesän ykköskierroksen varausvuoron. Se olisi ilman muuta parempi skenaario, koska ensi kaudellahan Las Vegasissa pelataan jälleen pudotuspelejä. 0,5%:n mahdollisuus ilmeisesti tuohon asemien parantamiseen vain on, mutta aina kannattaa uskoa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Brendan Brisson on allekirjoittanut tulokassopimuksen, joka astuu voimaan syksyllä. Hän pelaa yhä kevään AHL:ssä tryoutilla:


68/68 Silver Knights vs. Reign - Ivan Morozovin AHL-debyytti

Juhlapäivä. Runkosarja päättyi ja Morozov debytoi organisaation kakkosjoukkueessa hoparitareissa. Pelinumerona oli 11. Hän sentteröi kakkosketjua saaden rinnalleen Cotterin ja Dorofeyevin. Patera palasi maalille edustuksen luukulta, mutta Miromanov oli toisen pelin putkeen poissa, mikä huolestutti ennen pudotuspelejä. Pudotuspelivastukseksihan ensimmäisellä kierroksella varmistui Colorado Eagles. Ottelut pelataan 4.5.-7.5. Kaksi voittoa riittää jatkopaikkaan. HSK on nimellinen kotijoukkue kakkospelissä, mutta kaikki sarjan pelit pelataan silti Eaglesin kotihallissa.

Brisson - Leschyshyn - Rondbjerg
Cotter - Morozov #11 - Dorofeyev
Loewen - Jones - Quine
Bärtschi - Quinney - Marushev

McCoshen - Korczak
Ahac - Pachal
Hayes - Corcoran

Patera
Saville

YV:

Dorofeyev
Rondbjerg Cotter Bärtschi
Corcoran

Leschyshyn
Morozov Quine Brisson
Korczak

AV:

Cotter-Marushev-Hayes-Pachal
Jones-Bärtschi-McCoshen-Korczak
Quinney/Rondbjerg-Leschyshyn
(Morozov-Cotter)

Plussat ja miinukset
++ Patera
+ Quinney, Dorofeyev, Cotter, Morozov, Bärtschi, McCoshen, Korczak, Corcoran, Hayes
+/- Marushev, Loewen, Jones, Quine, Brisson, Leschyshyn, Rondbjerg, Ahac, Pachal
-
--

Patera saalisti ensimmäisen AHL-nollapelinsä 44 torjunnalla, joten playoffeihin HSK lähtee kuuden voiton putkessa. Pisteitä sillä on yhdeksässä ottelussa putkeen, mikä on seuraennätys. Reign kaatui lopulta 4-0. Avausmaali syntyi juuri Rondbjergin jäähyn umpeuduttua. Dudas yritti vasemmasta siivestä pudottaa viivaan Wolaninille ohi Leschyshynin prässin, mutta syöttö karkasi keskialueella. Toisessa siivessä operoinut Tkachev luisteli kiekon perään, mutta menetti sen Quinneyn takakarvauksen vuoksi. Sitten Tkachev puolusti todella löysästi menetyksensä jälkeen ja Quinney ohitti tämän yksinkertaisella harhautuksella, jonka jälkeen vasen laita oli tyhjä. Quinney viritti ranteet lukkoon ja ampui kiekon takakulmaan ohi Villaltan ennen kuin Wolanin ehtii blokkaamaan mailallaan. 2-0 maalin läpikäynti on myöhempänä tekstissä Morozovin vaihdoista kertovassa katsauksessa. Se osuma syntyi hieman ennen puoliväliä. 30 minuutin jälkeen vedot olivat muuten 16-31, mutta toisella puolituntisella isännille 15-13. 3-0 maali syntyi ylivoimalla päätöskympin alussa, kun ykkösviisikko onnistui. Corcoran siirsi viivasta kiekon vasemmalle Dorofeyeville, joka kuljetti kulmaan ja syötti sieltä poikittain Bärtschille, jonka epäonnistunut one-timerkin upposi takakulmaan, kun se hipaisi kenties matkalla vähän Nousiaistakin. 4-0 maali puolestaan syntyi päätösvitosella, kun Corcoranin nollakulmaheitto livahti maaliin. Tarkempi läpikäynti tuostakin maalista on alempana, koska Morozov oli sen aikana jäällä.

1. erä

Morozov pääsi avauskentälliseen ja saman tien keskialoitukseen ottelun alkajaisiksi. Kakkosketjun takana puolustivat avausvaihdossa Ahac ja kapteeni Pachal. Keskialoitukseen Morozovia vastaan kyyristyi Turcotte. Ja kuten olettaa sopii, aloituskuningas Morozov jatkoi siitä, mihin on aiemmissa pelaamissaan sarjoissa jäänyt eli dominoi aloitusympyrässä. Hän otti puhtaan 100-0 aloitusvoiton lakaistessaan rystypuoleltaan kiekon viistosti taaksepäin ennen kuin Turcotte ehti kissaa sanoa. Pachal haki kiekon ja syötti pakki-pakkisyötön Ahacille, joka avasi vasenta laitaa pitkin ylös. Cotter jatkoi ennen punaviivaa kiekon päätyyn, joten tilanteesta tuli pitkä kiekko, kun painottoman puolen laituri Dorofeyev ei ehtinyt voittamaan Wolaninia luistelukilvassa. Morozovhan aloitusvoittonsa jälkeen tarjosi heti keskustaan syöttövaihtoehdon pudoten alaspäin, mutta Ahacin valintana oli tosiaan syöttää Cotterille laitaa pitkin, mutta toisen Reign-puolustajan Allardin pumpattua eteenpäin ei Cotter sitten pystynyt parempaankaan ratkaisuun kuin pitkään kiekkoon.

Ajassa 0:10 toisen aloituksen lopputulos oli sama kuin ensimmäisen. Oikeassa aloitusympyrässä Morozov kaapi lusikkapuoleltaan puhtaan aloitusvoiton kaakon suuntaan Turcotten haroessa tyhjää lavallaan. Pachal syötti kulmasta maalin taakse ja Ahac jatkoi kiekon ränniin. Cotter tuli taas vastaan ja jatkoi Allardin edestä kiekon taas eteenpäin yhdellä kosketuksella. Dorofeyev ei tuollakaan kertaa ehtinyt Wolaninia ennen kiekkoon, mutta ainakaan toista pitkää ei tullut, kun Wolanin nappasi pelivälineen haltuunsa puolustussiniviivalla ja käänsi sitten pystyyn ohi Dorofeyevin karvauksen. Turcotte yritti jatkaa vasemmasta laidasta kiekon eteenpäin, mutta syöttö katkesi Pachaliin. Tämän pystysyöttö kuitenkin katkesi isäntien puolustussiniviivan päällä Tkacheviin. Tkachev syötti eteenpäin Pachalin taakse liikkuneelle Fagemolle, joka käänsi takaviistoon keskustaan kipittäneelle Turcottelle. Ahac oli seurannut Fagemon liikkeen, joten Turcotte pääsi ampumaan rystyltä vapaasti, mutta Patera oli hyvin mukana ja veto meni lopulta ohi takakulman. Tkachev oli rännikiekkoa vastassa vasemmassa laidassa. Morozov puolusti häntä, muttei ehtinyt iholle ajoissa, vaan Tkachev ehti pudottamaan viivaan Wolaninille. Tuo oli hauska hetki, kun viime kaudellahan Morozov ja Tkachev pelasivat paljon samassa ketjussakin SKA:ssa ja nyt he sitten olivat vastakkain. Hartwallilla muun muassa Tkachev teki vanhanaikaisosuman Jokereita vastaan Morozovin syötöstä ja sitä hetkeä sain todistaa livenä. Mutta palatakseni tähän peliin, Wolanin pääsi siniviivasta nousemaan vapaasti slottiin saakka, kun HSK:n PAPP oli sekaisin. Toinen laituri Dorofeyev oli maalin edessä painimassa ja Cotter ei omalta puoleltaan ehtinyt kaventaa ajoissa estämään laukausta, jonka Patera torjui kilvellään päätyverkkoon ja seurauksena oli pelikatko 35 sekunnin jälkeen, jolloin Morozov ja kumppanit poistuivat vaihtoon.


Tästä alkoi ura Pohjois-Amerikassa. 35-sekuntinen avausvaihto kokonaisuudessaan videoituna sisältäen kaksi ensimmäistä aloitusvoittoa Turcottesta ja ex-toveri Tkachevin seuraamista omalla alueella.

Vajaan neljän minuutin kohdalla Morozov pääsi pelaamaan ensimmäistä ylivoimavaihtoaan. Hän oli kakkosylivoimassa vasemmassa siivessä. Korczak oli viivassa, Brisson oikealla, Quine keskellä ja Leschyshyn maalin edessä, joten slottipelaajan rooli ei tällä kertaa langennut Ivanille, vaikka siihenkin hän on tottunut vasemmalla operoinnin lisäksi. Ensin Ivan pari kertaa syötti vain varmasti joko viivaan Korczakille tai maalin kulmalle Leschysnille, mutta sitten hän rohkaistui ja ajassa 3:57, kun jäähyä oli jäljellä 32 sekuntia, hän syötti halki AV-neliön Heleniuksen ja Fagemon välistä. Syöttö jäi vähän jalkoihin, mutta toisella kosketuksellaan Brisson pääsi ampumaan seisovin jaloin vetolaukauksen, jonka Villalta torjui takapatjallaan. Leschyshyn ei reboundiin päässyt kiinni, vaan Helenius purki lopulta toiseen päätyyn.

Ajassa 6:30 oli seuraavan vaihdon aika mainosten jälkeen. Se käynnistyi oman pään aloituksella, jonka Morozov voitti Heleniusta vastaan, joten kaikki kolme ensimmäistä aloitustaan Ivan voitti Amerikan valloituksensa alkajaisiksi. Nyt hän ei kaapinut kiekkoa kaakon suuntaan, vaan suoraan alaspäin. Hayes löi maalin takaa kiekon ränniin ja Cotter tutusti jatkoi sen eteenpäin yhdellä kosketuksella vasenta laitaa pitkin. Painottomalta puolelta Dorofeyev luisteli taas viistosti kiekon perään, muttei saanut kiekkoa haltuun, vaan se meni Nousiaiselle asti. Tämä laittoi Reignin maalin takaa kiekon ränniin, mutta Cotter oli vastassa vasemmassa laidassa. Grans kuitenkin irrotti taklaamalla kiekon Cotterilta. Tämän jälkeen Grans yritti syöttää keskelle, mutta laitureita tukemaan tullut Morozov oli syöttölinjan välissä. Ivan ei kuitenkaan saanut riistettyä kiekkoa omille, vaan Lee toimitti irtokiekon keskialueen puolelle ja Doty chippasi kiekon HSK:n alueelle oikeaan kulmaan, jonne muodostui staattinen painitilanne, kun Lee ja Helenius painivat Hayesia ja Corcorania vastaan. Morozov laskeutui lähelle luomaan 3v2-ylivoiman jättäen Dotyn auki slottiin, mutta Dorofeyev putosi merkkaamaan tämän. Hayes voitti kulmaväännön, mutta syöttö kohti Cotteria laitaa pitkin katkesi mailaviidakkoon, joten paine jäi puolustusalueelle. Nogier ampui viivasta, mutta Cotter blokkasi laukauksen. Kiekko kimposi hyökkäyssuunnasta katsoen vasempaan laitaan. Corcoran seurasi Heleniusta, joka jätti kiekon Dotylle. Morozov yritti liimata tämän laitaan taklaamalla voimakkaasti runkoon, mutta Doty pyörähti puoliksi taklauksen ohi edeten päätyyn. Siellä Ivan käytti enemmän poikittaista mailaa ja sai haluamansa stopin aikaiseksi. Helenius-Corcoran kaksikko tuli myös painimaan. Lopulta Ivan kaivoi kiekon itselleen, mutta se karkasi hänen lavastaan maalin kulmalla suoraan jäälle tulleelle Wagnerille, joka ampui terävästi maalin edestä Hayesin pihdeistä, mutta Patera torjui ja katkaisi pelin. Morozovin poikittaisen mailan käyttö teki aikoinaan Hartwallilla livenä vaikutuksen. Hän osaa antaa sopivasti 1-3 iskua niin, ettei jäähyä tule ja vastustaja menettää kiekon ja tasapainon. Tuo taito näkyi nyt rapakon tuolla puolenkin jo AHL-uran kolmannessa vaihdossa.


Morozov möyrii laidassa Dotya vastaan ja lopulta onnistuu pysäyttämään tämän päätyyn sekä poikittaista mailaa sopivasti käyttäen irrottamaan kiekon itselleen. Se vain karkasi sitten heti lavasta, mutta sitä sattuu.

Seuraavan vaihtonsa Morozov pelasi vasta 12 minuutin kohdalla päästen jäälle 1-0 maalin jälkeiseen vaihtoon. Hän voitti keskialoituksen Heleniusta vastaan taas ja venytti aloitusvoittoputkensa jo neljään. Pachal levitti Ahacille, joka tutusti avasi laitaa pitkin Cotterille. Tämä jatkoi kerrankin syötön keskustaan kohti Morozovia, joka kiihdytti ruuhkabussissa eteenpäin, mutta menetti ennen hyökkäyssinistä kiekon mailaviidakossa. Vastaiskusta Doty ampui kaukaa Pachalin jaloista ja Patara sulki kiekon hanskaansa. Tuon jälkeen tulikin toinen mainoskatko ja Jonesin ketju sen jälkeen sisään.

Mutta Morozovin ketju palasi jäälle heti sitä seuraavaan vaihtoon, joka alkoi omasta päästä. Morozov kaapi aloituksen Heleniusta vastaan kolmatta kertaa kotiin, joten saldo oli tuossa vaiheessa 5-0. Hayes löi kiekon ränniin Gotyn edestä, mutta Cotter ei ehtinyt ajoissa vasempaan laitaan jatkaakseen kiekon ulos alueelta, vaan rännipurku katkesi Nogieriin. Tämä ampui katkonsa jälkeen pienestä kulmasta hyökkäyssuunnasta katsottuna oikeasta laidasta, mutta Morozov sai lapansa väliin ja kiekko kimposi päätyverkkoon. Morozovin ketju jäi jäälle. Aloitus oli ensi kertaa vasemmasta ympyrästä, mutta se ei haitannut, vaan yhä edelleen Ivan alisti Heleniusta ja voitti tämän neljättä kertaa venyttäen aloitusputkensa kuuteen onnistumiseen. Hayes laittoi jalat liikkeelle ja sai nostettua lasin kautta kiekon keskialueelle. Cotter luisteli perään, muttei ehtinyt kiekkoon käsiksi. Reign käänsi pelin pystyyn nopeasti, mutta Corcoran haki päätydumppauksen oman alueen kulmasta ennen Heleniusta ja syötti maalin takaa ränniä pitkin Hayesille. Tämä jatkoi jälleen ränniin ja Cotter yhdellä kosketuksella haki keskeltä Morozovia, joka tuki lähellä, mutta Morozovin rystyjatko keskeltä eteenpäin katkesi siniviivaan Heleniukseen, joka ampui sinisen kulmasta vain kohti maalia, mutta laukaus ei ikinä Pateralle asti lentänyt. Irtokiekon Cotter pudotti Hayesille, joka toistamiseen vaihdon aikana purki lasin kautta ulos. Laiturit eivät perään ehtineet ja uudelleen Reignin alakerta pelasi nopeasti takaisin pystyyn. Seurauksena oli 2v3-alivoimahyökkäys, kun Morozov oli puolustajien apuna. Lee ampui vasemmalta Corcoranin jaloista, mutta kapteeni blokkasi vedon. Hayes liimasi Dotyn sen jälkeen kulmaan ja Morozov liukui avuksi luomaan lukumääräisen ylivoiman. Ivan saikin väännettyä kiekon itselleen ja syötti sen sitten ohi Heleniuksen viereen Corcoranille, joka oman maalin edestä jatkoi eteenpäin Cotterille. Tämä kuljetti punaviivalle ja chippasi kiekon vieraiden alueelle kohti Marushevia samalla, kun Ivan poistui jo vaihtoon Dorofeyevin seuraksi.

Ajassa 15:48 Morozov kyyristyi ensimmäiseen hyökkäyspään aloitukseensa oikeaan ympyrään. Vastassa oli Helenius, joka vihdoin onnistui kaapimaan kiekon sivulle Allardille, joka ympyrän reunalta syötti maalin taakse, joten vasta seitsemäs AHL-aloitus toi ensimmäisen tappion Morozoville. Vaihdosta voisi mainita muutoin sen, että Cotter jälleen jatkoi kertaalleen Hayesin rännikiekon keskustaan kohti Morozovia, mutta keskialueella tämän kaksi syöttöyritystä eteenpäin rystypuolelta kohti Dorofeyevia ja Corcorania katkesivat vieraisiin, joten keskialueen kiekkovarmuudessa oli taas petrattavaa. Vastaiskusta Corcoran kuitenkin blokkasi taas laukauksen vasemmasta laidasta. Ampujana oli Lee. Tuon jälkeen Morozov pelasi vahvasti puolustussuunnasta katsottuna vasemmassa laidassa ja tuli voittajana ulos kiekon kanssa. Hän myös onnistui nyt syöttämään Dorofeyevin lapaan oikeaan laitaan ja tämä pujahti hyökkäysalueelle, mutta Nousiainen pysyi vierellä estäen punnerruksen, joten Pavel jätti taakse takaisin Morozoville, jonka rystysyöttö seisovin jaloin kohti keskustaa ei mennyt perille Cotterille. Tuon hyökkäysalueen menetyksen jälkeen ketju poistui vaihtoon. Enempää vaihtoja avauserässä Ivanille ei tullut. Aloituksissa hän oli loistava saldolla 6-1 ja ylivoimalla tyydyttävä vasemmassa siivessä syötellen varmasti, mutta tasaviisikoin eritoten keskialueen ylityksiin jäi petrattavaa, kun hän pari kertaa menetti kiekon ja Reign pääsi kääntämään vastaan, joten joko olisi pitänyt dumpata ajoissa peliväline päätyyn tai sitten syöttää tarkemmin laitureiden (Dorofeyev) lapaan.


Tällaisia keskialuemenetyksiä Morozoville sattui liikaa. Cotter jälleen hyvin jatkoi laidasta ykkösellä rännikiekon eteenpäin, mutta sitten Ivanin edistävät rystysyötöt kohti Dorofeyevia katkottiin Reignin pelaajien toimesta.

2. erä

Toisen erän avausvaihdossa samat puutteet jatkuivat. Ensin Morozovin rystysyöttö keskialueella katkesi Gransiin, joka dumppasi kiekon takaisin isäntien alueelle. Kun hän sitten uudelleen sai kiekon keskikaistalle Cotterilta laidasta tutulla yhden kosketuksen jatkolla, hän tavoitteli ristipistolla Dorofeyevia, mutta syöttö jäi taakse luistimiin, joten Pavel joutui hidastamaan vauhtiaan. Toki hän kiekon mukaansa sai ja jätti sen sinisen jälkeen Cotterille, joka latasi ranteella kaukaa Villaltan syliin. Viidennellä minuutilla puolestaan Dorofeyev spurttasi purkukiekon perään ja voitti luistelukisan. Hän jätti vasemmassa laidassa kiekon Morozoville, joka siniviivan päällä piti kiekon hallussaan harhauttaen Turcotten, mutta sitten edistävä syöttö jälleen epäonnistui, kun passi ei tavoittanut Cotteria painottomalta puolelta, vaan Reignin alakerta oli välissä.

28. minuutilla Morozov oman pään aloituksessa Turcottea vastaan aloitti eteenpäin ja sai kiekon haltuunsa sen jälkeen, joten kaipa tuostakin voi voiton kirjata, kun hän jalalla lähti nostamaan kiekkoa pois omista, mutta syöttö eteenpäin katkesi vastustajan luistimiin ja paine jäi alueelle, joten siitä kirjattiin myös yksi harhasyöttö lisää. Hän kuitenkin paikkasi sen ja sai paineistettua Turcottea sinisen läheisyydessä niin, että tämä vetäytyi keskialueelle kiekon kanssa. Lopulta Ivan myös nappasi tältä kiekon aitioiden edessä palauttaen sen puolustajille alas. Korczak dumppasi päätyyn. Villalta pysäytti kiekon maalin taakse ja Dorofeyev karvasi. Allardin purku kulmasta katkesikin Dorofeyeviin, joka pudotti vasemmasta laidasta viivaan McCoshenille. Tämä ampui maalille ja Cotter ohjasi kiekon verkkoon, joten kakkosketju sai plussan tilillensä ja laiturit tehopisteetkin. Ivan oli nelossyöttäjä. Maalin tarkka syntyaika oli 28:57. Maalikoosteesta viestin lopusta voi kelata osuman liikkuvana kuvana läpi.

32. minuutilla puolestaan kakkosketjun vaihto kului pääosin omalla alueella kiekon perässä juosten. Cotter tuurasi sentterinä ehdittyään ensin omalle alueelle karvaamasta ja tietysti puolustusalueella täytetään ensin keskusta, joten Morozov pelasi tuon vaihdon laiturina kiekottomana, muttei saanut peitettyä Wolaninin muutamaa viivatoimitusta, vaan aika puolivillaisesti blokkasi vetolinjoja mailallaan kurottaen.

35. minuutilla jäällä nähtiin venäläisketju, kun Cotter paikkasi edellisessä vaihdossa Jonesia, joten Marushev pelasi toisena laiturina Morozovin ja Dorofeyevin rinnalla. Dorofeyev selvitti oman alueen paineen poimimalla painottomalta puolelta Ahacin, joka dumppasi päätyyn punaviivalle kuljetettuaan. Morozov oli rännissä vastassa, muttei saanut kiekkoa pysäytettyä, vaan se valui keskialueelle takaisin. 2v2-vastaiskusta Dudas haki syöttöä eteenpäin Nogierille, mutta peli ajautui kulmaan, josta Nogier käänsi luukulle ja Dudas pääsi ampumaan läheltä Corcoranin pihdeistä, mutta Patera torjui. Reboundiin ehti kulmasta Nogier, mutta hänetkin Patera pysäytti keskeltä. Sen jälkeen viivasta tuli vielä yksi laukaus ohi maalin, kunnes Morozov liimasi Dudasin laitaan ja riisti kiekon ryhdikkäästi. Hayes avasi maalin takaa pystyyn ja Marushev jatkoi kiekon keskialueelle. Dorofeyev pysäytti pelin hyökkäyssinisen kulmaan. Ketjutoverit tulivat apuun ja lopulta Morozov nappasi taas kiekon rauhoittaen sen alas Hayesille, joka syötti takaisin ohi karvaajan. Morozovin ratkaisu keskialueella oli laittaa jalat liikkeelle ja vipata kiekko Villaltan haltuun. Hän luisteli perään ja pakotti vastustajan maalivahdin pitämään kiekon hallussaan, joten Ivan oli ottanut opiksi aiemmasta löperyydestään ja suosiolla dumppasi kiekon Reignin alueelle.

Erän viimeinen vaihto oli toiseksi viimeisellä minuutilla. Siinä Marushev ja Morozov kamppailivat Reign-maalin takana. Marushev piti Fagemon selässään ja Morozov puolestaan Nogierin tullen kiekon kanssa ulos tilanteesta. Jälleen yksi onnistuminen laitapaineissa. Pudotussyöttö Hayesille kuitenkin epäonnistui, joten samassa vaihdossa ilmenivät taas sekä hyvät että huonot asiat Ivanin debyytistä. Luotan kuitenkin, että syöttövarmuus paranee, kunhan pelituntuma palaa normaaliksi.


Osoitus Ivanin oivasta päätypelaamisesta. Nogier pysyy nuhteessa, kun Morozov vahvalla mailallaan pysyy kiekossa kiinni ja suorastaan kaapii sen mukaansa kuten aloituksissa konsanaan. Hayesin nousun poiminta keskeltä ei vain onnistunut kiekon karattua lavasta lopulta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
3. erä

Päätöserän toisella minuutilla Cotter oli palannut kakkosketjuun. Viivelähdössä kiekko pelattiin Morozoville keskikaistalle ja tämä jatkoi onnistuneesti oikeaan laitaan peliä rytmittäen, mutta Cotter hukkasi kiekon lopulta. Sen jälkeen vaihdon loppu kului pitkälti omalla alueella. Morozov kellui b-pisteiden alapuolella enimmäkseen Dudasia seuraten, kun Reign kierrätti kiekkoa laitoja pitkin, kunnes lopuksi sitten pakki-pakkilevityksestä Allard kiskaisi lyöntilaukauksen Pateran syliin, kun Dorofeyev oli vähän sivussa blokkilinjalta.

Seuraavassa vaihdossa 44. minuutilla Morozov kärsi aloitustappion omissa Thomasille, mutta Gransin viivatoimituksen Patera torjui helposti patjoillaan suoraan painottomalle puolelle Dorofeyeville, joka lähti nostamaan vastaiskua. Hän chippasi keskikaistalle kiekon Morozoville, joka vei sen ruuhkabussista huolimatta onnistuneesti siniviivan ylitse. Sen jälkeen kuitenkin jatkolätty vasempaan laitaan Cotterille oli vaikea eikä tämä saanut syöttöä ilmasta haltuun. Toki Cotter ehti kiekon perään silti ennen Gransia päätyyn. Hän ja Dorofeyev painivat sitten aikansa kulmassa Gransia ja Nousiaista vastaan, kunnes Grans tuli voittajana ulos, mutta kiekko karkasi slotissa häneltä Morozoville. Tämä pysyi Gransin jatkopaineesta huolimatta hyvin kiekossa kiinni vahvalla mailalla ja sai käännettyä kiekon siniviivan alta takaisin oikeaan kulmaan. Dorofeyev punnersi nollakulmasta maalille, muttei saanut kunnon vetoa aikaan Nousiaisen ehdittyä iholle, jonka jälkeen Villalta sulki irtokiekon.

48. minuutilla Ahac siirsi päätykiekon ohi Thomasin kulmaan. Morozov oli tukemassa lähellä ja nosti jalalla ylöspäin, kunnes hänen ristipistonsa vasemmalle tavoitti Dorofeyevin. Tämä jatkoi takaisin ristiin oikealle Cotterille, joka suoraluistelusta loi itselleen vetopaikan Allardin jaloista, mutta Villalta torjui. Hyvä avaava syöttö Ivanilta. Seuranneen hyökkäyspään aloituksen Morozov voitti oikeassa ympyrässä Thomasia vastaan vaihteeksi kaakon suuntaan. Dorofeyev kiersi kaarelta taakse ja ampui ruuhkan takaa terävästi, mutta Villalta torjui. Reign pääsi hetkeksi sen jälkeen isäntien alueelle pyörittämään, mutta se katkesi, kun Morozov ehti ensin irtokiekon perään vasempaan laitaan ja piti Dudasin selkäpuolellaan päästen täten nostamaan jalalla kiekon omista pois. Dumppaus kohti Cotteria oli kuitenkin sitten jälleen hieman epätarkka mennen suoraan Wolaninille, mutta Cotter karvasi kiekon takaisin. Tämä vieritti kiekon päädystä Morozoville, joka otti kiekon suojaukseen vasemmassa laidassa ja poimi sitten keskeltä nousevan pakin McCoshenin, mutta tämän veto blokattiin ja samalla Morozov liukui vaihtoon.

Päätöserän puolivälissä HSK sai ylivoiman. Morozov pyörähti hyvin sen aluksi Gransin paineen alla kulmassa ja sai rauhoitettua pelin Korczakille, joka poimi oikealta Brissonin, mutta one-timer meni ohi. Ivan ei saanut pidettyä ränniä kiinni, vaan kiekko kiersi Silver Knightsin alueelle asti. Morozovilla oli ylöstuontivastuu jättösyötöstä ja hän onnistuikin siinä oikean laidan kautta kimmottaen kiekon kertaalleen laidassa ennen sen takaisin haltuun ottamista. Hän kuljetti aina maalin taakse saakka ja pyörähti sitten siellä ohi Turcotten paineen saaden kuvion rauhoittumaan ja siirtäen kiekon Quinelle oikeaan siipeen, erinomaista. Quine palautti kiekon takaisin ja Ivan sitä suojaten nousi oikeaan siipeen samalla, kun Quine liukui paikalleen slottiin. Brisson otti Morozovin paikan vasemmasta laidasta. Morozov käytti kiekon Korczakilla ja saatuaan sen takaisin syötti poikittain Brissonille, jonka rannelaukauksen vasemmalta Villalta ehti pysäyttämään, mutta Reign purki toistamiseen sen jälkeen ja HSK vaihtoi koostumuksen ykkösylivoimaan, joka teki 3-0 maalin.


Video Morozovin onnistuneesta ylöstuonnista, taitavasta rauhoittamisesta ja lopuksi poikkisyötöstä Brissonille, joka ampui ranteella päin Villaltaa.

53. minuutilla Morozov voitti hyökkäyspään aloituksessa Heleniuksen, joten laskujeni mukaan 11 aloituksesta hän oli voittanut yhdeksän tuossa kohden iltaa. Korczak tanssi viivassa Leetä vastaan ja pääsi ohi niin, että vetoväylä avautui, mutta rannelaukaus blokattiin. Dorofeyev haki päätykiekon, mutta rystykääntö maalille kimposi päätyverkkoon. Mainosten jälkeen seuraavassa aloituksessa vastassa oli Turcotte. Morozov kaapi kiekon kaakkoon, mutta puolustaja ei ollut hereillä, joten kiekko lipui vauhdilla keskialueelle. Tyylikäs 100-0 voitto taas Morozovilta (10/12 aloitusvoitot). Morozov putosi omalle alueelle asti hakemaan kiekkoa lapaan ja sai syötön. Sekä Turcotte että Fagemo olivat hänen selässään, joten keskialuetta ylittäessä Morozov ei päässyt yli sinisen, vaan kääntyi omiin päin, mutta antoi tuplapaineesta johtuen lopulta yhden harhasyötön lisää. Tuossa tilanteessa olisi pitänyt tyytyä dumppaamaan kiekko päätyyn eikä ehkä KHL-tyyliin tottuneena kääntyä omiin päin ja yrittää pysyä kiekossa väkisin kiinni. Jatkotilanteessa Reignin pyörityksestä Inamoton rannelaukaus viivasta meni yli maalin, kunnes Ahac nosti norsukiekon keskialueelle ja molemmat joukkueet vaihtoivat.

Päätösvitosen alussa Morozov otti omalla alueella aloitusvoiton Heleniuksesta kaapien kiekon kaakon suuntaan (11/13 aloitusvoitot). Bärtschi ja Marushev olivat hänen laitureinaan tuossa vaihdossa. Puolustajan rännipurun Bärtschi saikin sinisen kulmasta vasemmasta laidasta jatkettua keskialueelle. Morozov ja Marushev menivät perään karvaamaan, mutta heidät ohitettiin yhdellä syötöllä. Corcoran kuitenkin piti puolustussinisen kiinni ja palautti kiekon oikeaa laitaa pitkin kohti venäläisiä. He kamppailivat hyökkäyssiniviivan päällä. Marushev oli saada stopin aikaan, mutta lopulta Morozov oli se, joka Bärtschin epäonnistuneen dumppauksen jälkeen takakarvasi kiekon ja kuljetti sen hyökkäysalueelle oikealta. Hän viritti lyöntilaukauksen, mutta Inamoto blokkasi sen mailallaan. Marushev kuitenkin oli alapuolella ja pyörähti irtokiekon haltuun otettuaan Heleniuksen ohi. Sitten Marushev poimi poikittaissyötöllä Bärtschin, joka pudotti viivaan ja Hayes ampui siniviivasta maalille. Corcoran pinchasi irtokiekon perään ja sai sen haltuunsa oikeassa laidassa. Hän ampui pienestä kulmasta maalille ja Villalta hörppäsi kiekon sisään. Morozov oli täten toistamiseen jäällä kotijoukkueen 5v5-maalin aikana, joten debyytissä teholukema oli +2, mutta tehopistettä ei tullut, vaan hän oli taas nelossyöttäjä, heh.

Kun Leschyshyn otti jäähyn kolmisen minuuttia ennen loppua, Morozov pelasi vielä yhden alivoimavaihdonkin, joka oli hänen AHL-uransa ensimmäinen. Parina oli Cotter ja pakkeina McCoshen-Korczak kaksikko. Hän oli 1-3 trapin kärkikarvaaja, muttei saanut häirittyä juuri ollenkaan suorahyökkäystä. Omalla alueella hän sijoittui aika keskelle, muttei silti saanut katkaistua Tynanin poikkisyöttöä oikeasta siivestä vasemmalle Fagemolle. Ivan oli vähän turhan alas laskeutunut tuossa ja Fagemo hakeutunut ylemmäs auki. Patera kuitenkin torjui ruotsalaisen rannelaukauksen. Cotter otti maalin edessä irtokiekon ja pelasi laidan kautta sen takaisin itselleen ohi pinchanneen vastustajan. HSK pääsi 2v1-vastaiskuun. Cotter yritti syöttää vasemmalta Morozoville, mutta Fagemon maila oli valitettavasti välissä. Ivan teki sen jälkeen viisaasti ja palautti irtokiekon hyökkäysalueelta alas kelloa kuluttaakseen, kunnes Corcoran purki sen takaisin vieraiden päätyyn ja Morozov luisteli vaihtoon. Tuo jäi Morozovin viimeiseksi vaihdoksi hänen debyytissään.

Yhteenvetona teholukema oli siis +2 ja laukauksia merkittiin yksi. Morozov oli nelossyöttäjä periaatteessa niin 2-0 kuin 4-0 maaleissa. Hän oli oma itsensä aloituksissa voittaen kahta lukuun ottamatta kaikki (11/13). Helenius, Thomas ja Turcotte olivat pikkupoikia häneen verrattuna. Suurin osa aloitusvoitoista oli rystypuolelta kaakon suuntaan kaavittuja. Ylivoimalla Morozov oli myös hyvä. Hän oli kiekkovarma vasemmassa siivessä syöttäen ongelmitta Korczakille viivaan ja pari kertaa neliön halkikin Brissonille, mutta Villalta torjui molemmat Brissonin rannelaukaukset Morozovin poikkisyötöistä. Kertaalleen Morozov myös toi kiekon näyttävästi hyökkäysalueelle ja pysyi siinä hyvin kiinni. Omalla alueellakin hän tuli usein voittajana ulos laitaväännöistä käytettyään tutun nerokkaasti poikittaista mailaa hyväkseen (1-3 horjuttavaa iskua jäähyttä) ja tuki hyvin puolustajia lähellä b-pisteiden alapuolella staattisissa tilanteissa luottaen siihen, että toinen laituri laskeutui tuuraamaan häntä keskustaan. Oikeastaan ainoana negatiivisena seikkana olivat harhasyötöt, jotka johtuivat varmasti osin pelituntuman puutteesta, mutta myös isompaan kaukaloon tottumisesta, koska hän tuntui viimeiseen asti hakevan syöttöväyliä ja pysyvän kiekossa kuten isolla jäällä toisinaan voi tehdä, mutta tila kävi liian ahtaaksi pari kertaa eivätkä syötöt sen jälkeen enää onnistuneet. Keskialueen ylityksiin siis ripaus huolellisuutta ja suoraviivaisuutta, jolloin hyvä tulee. Sinällään hän osoitti, että hän pystyy kuljettamaan kiekkoa itse hyökkäysalueelle asti tarvittaessa mailaviidakosta ja sivupaineesta huolimatta.

Patera saa kaksi plussaa hurjasta nollapelistään. Hän oli muuri eritoten ensimmäiset puoli tuntia. Toisella minuutilla Wagner punnersi ohi Hayesin puolittain läpi, mutta Patera pysyi mukana sivuttaisliikkeessä torjuen patjallaan alakulmasta. Ajassa 3:30 puolestaan hän sai varusteitaan väliin, kun Turcotte ampui alivoimalla 2v1-vastaiskusta oikealta puolelta Bärtschin karsean harhapudotussyötön jälkeen. Puolivälissä avauserää Patera alivoimalla torjui Thomasin yrityksen keskeltä patjallaan ja Fagemon rannarin vasemmalta etukulmasta kilvellään. Olihan tuossa sarjan parhaassa ylivoimassa todella herkästi vetonappi niin sanotusti pohjassa ja samanlaista ratkaisuhalukkuutta kaipaisin myös Golden Knightsin ylivoimaan ainaisen kiekonsiirtelyn sijaan. Ajassa 12:30 Patera otti loistotorjunnan 2v1-hyökkäyksestä. Tynanin lätty putosi Anderson-Dolanille takatolpalle, mutta Patera koppasi tämän laukauksen syliinsä sivuttaisliikkeessä. Ottelun puolivälissä sama kaksikko oli muutoin myös asialla, mutta silloin osat olivat toisinpäin. Patera otti tuolloin vielä komeamman takatolppavenytyksen ryöstäen Tynanin. Brisson puolusti tuossa tilanteessa tosi laiskasti ja liukui vain omiin päin luottaen, että puolustaja hoitaisi tilanteen Pateran kanssa. Hän olisi ehtinyt ehkä häiritsemään Tynania, jos olisi polkenut lujaa alas. Pateran torjunnoista mainittakoot vielä 25. minuutin Fagemon nollaus, kun tämä ampui poikittaissyötöstä vasemmalta, mutta Patera liukui tukkimaan etukulman.

Puolustuksessa erottuivat McCoshen-Korczak ja Hayes-Corcoran parit. Edellä olevassa tekstiryöpyssä heistä on puhuttu riittämiin. Korczak liikutti varmasti kiekkoa omien lapoihin ja tanssi hyvin siniviivassa. McCoshen oli mukana 2-0 maalissa ja Hayes-Corcoran kaksikko viimeisessä osumassa. Corcoran blokkasi myös pari kertaa uhrautuvasti vastustajan vetoja. Hayesin siirtokiekkovarmuus oli puolestaan hyvä ja rännikiekot painavia. Yläkerrasta Morozov saa plussan debyytistään, koska hyviä asioita oli enemmän kuin huonoja. Dorofeyev ja Cotter laitureina olivat miehiä paikoillaan ollen mukana 2-0 maalissa. Cotterilta jäivät mieleen jatkuvat onnistuneet yhden kosketuksen jatkot, vaikka puolustaja oli selässä, mutta hän ei vuotanut jatkaessaan kiekkoja ulos omista laitaa pitkin tai Morozoville keskelle ohjaten. Viidennellä minuutilla hän myös katkoi Nousiaisen purun kulmasta siniviivan alla ja yritti jalkamiinalla tämän ohi, mutta Nousiainen paikkasi erheensä riistäen kiekon takaisin. Dorofeyevin paras paikka oli ehkä 39. minuutilla, kun hän katkoi slotissa hyökkäykseenlähdön, mutta ampui yli terävästi.

Quinney saa plussan 1-0 soolostaan ja yhdestä läpiajoalustuksesta. Bärtschi saa lopulta plussan 4-0 maalista, vaikka mokasikin rankkarin, läpiajon ja antoi avauserässä myös yhden karmean harhasyötön ylivoimalla, joka johti 2v1-vastaiskuun, mutta hän skarppasi pelin edetessä. Bärtschin 11. minuutilla alivoimalla hankkima rankkari Jonesin vapauttavasta syötöstä ja Thomasin kampista oli vasta seurahistorian toinen varsinaisen peliajan rankkari, mutta Bärtschi ampui läheltä patjaan kämmeneltä. Hetkeä myöhemmin Quinney vapautti hänet läpiajoon, muttei Sven saanut kunnon kutia aikaan raskain jaloin.

Maalikooste: 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

William Karlsson on kieltäytynyt MM-kutsusta, huoh. Lehnerin ja Janmarkin poissaolot olivat sen sijaan arvattavissa. Noh, eipähän tarvitse ostaa lippuja Ruotsin peleihin, mutta silti Karlssonin kieltäytyminen on iso sääli. Mieluusti olisin hänet livenä kertaalleen edes nähnyt. Kaipa sitten kesän hääkiireet ja viime vuosien pitkäksi venyneet kaudet vaikuttivat päätökseen ottaa nyt pidempi tauko jääkiekosta.

Toissa päivänä Golden Knights piti päätöshaastattelut tästä kaudesta. Lauteilla kävivät DeBoer, McCrimmon, Stone, Eichel, Pacioretty, Marchessault, Karlsson, Martinez, Theodore, McNabb ja Whitecloud. Alla on satunnaisia poimintoja heidän kommenteistaan:
- DeBoer totesi, että hänellä on sopimus ensi kaudesta ja hän haluaa tulla takaisin valmentamaan tätä joukkuetta, mutta ensin hänellä on tapaaminen McCrimmonin ja McPheen kanssa tällä viikolla ja he käyvät läpi päättyneen kauden. Hän totesi, että kun hän vuosien päästä muistelee tätä kautta, päällimmäisenä tulee mieleen 500 menetettyä ottelua viitaten pelaajiston yhteensä missattujen pelien määrään ja se, ettei heillä ollut koko kautena mahdollisuutta pelata yhdessä terveenä
- DeBoer myös sanoi, että kun hän katsoo playoffkiekkoa, hän tietää, että terveellä ryhmällä heidän pitäisi olla siellä. Hän pohti, että nyt loukkaantumisten riivaamalla kaudella he keräsivät 94 pistettä ja kuulemma edes keskinkertaisella terveydellä kokoon olisi tullut 11 pistettä enemmän eli 105p ja jos terveystilanne olisi ollut vielä sitä parempi, joukkue olisi taistellut runkosarjan voitosta kuten viime kaudella. Toki hän myös sanoi, etteivät loukkaantumiset ole koko selitys, vaan myös valmennuksen on katsottava peiliin. Samalla hän sanoi, että loukkaantumiset osuivat sikäli ikävästi johtaville pelaajille, että kopista puuttuivat esim. Stone, Martinez ja Smith sekä samalla heidän puuttumisensa vaikutti myös erikoistilannepelaamiseen
- YV-pelaamisesta DeBoer totesi, että apuvalmentajat ovat molemmat pyörittäneet sarjassa TOP10-ylivoimia ja Spott San Josessa jopa TOP5-ylivoimaa. Sitten hän jälleen viittasi loukkaantumisiin ja erikoistilannepelaamisen heikkouteen siitäkin syystä tällä kaudella, mutta toki DeBoer sanoi, ettei erikoistilannepelaaminen ollut silti riittävän hyvää
- DeBoer kertoi myös Brossoitin käyvän kesän aikana jossakin toimenpiteessä

GM Kelly McCrimmon piti peräti puolen tunnin mediasession:

- Alkukaudella kun vammoja alkoi tulla, McCrimmon totesi, että tavoitteena oli selviytyä marraskuun loppuun joukkueena, joka on piste per peli -tahdissa ja pysyy siten mukana playoffrallissa sekä toivottavasti saa pelata terveempänä siitä eteenpäin. Marraskuun lopussa heillä olikin kolme pistettä "hyvää" tuohon tavoitteeseen nähden ja siitä McCrimmon antaa kiitoksen valmennukselle, maalivahdeille (maalivahtipelaaminen oli erinomaista ensimmäiset pari kuukautta) ja Silver Knightsista tulleille rosteripelaajille, jotka tekivät debyyttejään ja pystyivät tuottamaan jonkin verran tehoja
- Joulukuu oli joukkueen kauden paras jakso, kun pelaajisto oli terveimmillään ja saldona olikin 10 voittoa sekä vain kolme tappiota. Tammikuun saldo oli 4-4-3. Kuun lopun vieraskiertueella joukkue edusti itseään hyvin Washingtonissa, Floridassa, Tampa Bayssa ja Carolinassa
- Kun helmikuun alussa VGK voitti tähdistöpelin molemmin puolin Buffalon ja Oilersin, joukkue oli siinä vaiheessa 12 pistettä yli piste per peli -tahdin. Ja samaan syssyyn hän totesi, että joukkue myös päätti kauden 12 pistettä yli piste per peli -tahdin eli keräsi 82 pelissä 94 pistettä, joten noin viimeisissä 35 ottelussa joukkue oli "viidensadan joukkue" eli pisteprosentti oli 50%
- McCrimmon totesi, että loppukauden tuloksiin oli muutamia syitä. Niin hyvin kuin joukkue selvisi kauden avauspuoliskon loukkaantumisista, niiden vaikutus iski kovempaa toisella puolikkaalla. Yksi syy oli se, että pelaajat jotka olivat pelanneet, olivat pelanneet liian paljon. Toisekseen hän puhui, että eritoten NHL:ssä mestaruusjoukkueet tuppaavat parantamaan kauden edetessä ja hän uskoo voimakkaasti siihen, että joukkueen on oltava parempi runkosarjan toisella puolikkaalla kuin ensimmäisellä ja vielä parempi pudotuspeleissä, mutta Golden Knights ei siihen pystynyt, koska kokoonpano vaihteli liian paljon ja jatkuvuus puuttui ja joukkueet, joita vastaan he pelasivat toisella puolikkaalla, olivat saaneet tilaisuuksia kasvaa yhdessä kauden mittaan ja se teki loppukaudesta haastavan
- McCrimmon halusi tehdä selväksi, että hän on pettynyt, ettei joukkue päässyt pudotuspeleihin ja totesi myös, että uskoo, että heidän olisi pitänyt päästä sinne, koska heidän ei olisi pitänyt hävitä pelejä joukkueille, jotka eivät sinne päässeet
- Kun hän haastatteli pelaajia edeltävänä päivänä, he totesivat odottavansa innolla tilaisuutta päästä lataamaan akkuja, harjoittelemaan ja tulla takaisin harjoitusleirille sellaisella asenteella, että heillä on jotakin todistettavaa. Playoffien missaaminen on nöyrä kokemus riippumatta siitä, mikä tarina sen taustalla on
- McCrimmon tosiaan vahvisti tapaavansa DeBoerin myöhemmin tällä viikolla ja kyseessä on vakiintunut tapa kauden jälkeen. Hän halusi kuitenkin ensin tavata pelaajat, koska osalla voi olla MM-kisavelvoitteita ja matkustusta edessään ja osa haluaa muutoin vain päästä vapaalle
- McCrimmon koki, että tilaisuudessa on myös hyvä puhua organisaation viisivuotismatkasta. Sen aikana joukkue on voittanut enemmän playoffsarjoja kuin kukaan muu pl. Tampa Bay. Hän on ylpeä jäällä nähdyn joukkueen lisäksi siitä, että he ovat palkanneet hyvän joukon ammattilaisia tekemään päätöksiä jään ulkopuolella eikä niitä tehdä tyhjiössä. Avauskaudesta puhuessa hän totesi, että heillä oli silloin sensaatiomainen runkosarja ja hän muistaa yhä Karlssonin maalin jalkojen välistä, joka varmisti divisioonavoiton. Tuo kausi myös muutti managerien lähestymistapaa. Joukkue osoitti olevansa silloin lähellä voittamista ja hyvä manageri reagoi muutokseen manageroimalla joukkuetta, joka hänellä on eikä joukkuetta, jollaisen hän luuli sen olevan. Kun avauskauden jälkeen joukkuetta tarkasteltiin objektiivisen kriittisesti, todettiin, että avauskauden menestysresepti (hylkiöiden yhteenhitsautuminen, näytönhalu, lokakuun alun tapahtumat Las Vegasissa ja sitä seurannut yhteishengen tiivistyminen yms.) ei olisi kestävä, vaan oli parannettava pelaajistoa, jotta Vegas voisi jatkossakin kamppailla parhaita vastaan
- Toiseksi kaudeksi hankittiinkin Stastny ja Pacioretty sekä kesken kauden Stone. McCrimmon puhui, että yrityksenä oli parantaa siten joukkuetta ja niin kuulemma kävi.
- Pietrangelon hankinnasta hän totesi sen kuin aiemminkin, että aiempia pudotuspelejä katsellessa mestaruusjoukkueissa on ollut Pietrangelon ja Hedmanin kaltaisia pelaajia ja kun Pietrangelo oli saatavilla, Vegas halusi hänet hankkia, vaikka joitakin suosittuja pelaajia piti kaupata. McCrimmon perusteli päätöstä oikeaksi nähdessään päivittäin Pietrangelon pelaavan ritarinutussa. Tällä kaudella puolestaan aukeni harvinainen tilaisuus hankkia eliittiykkössentteri ja jälleen McCrimmon perusteli hankintaa sillä, että mestaruusjoukkueissa on ollut hänen kaltaisiaan ykkössenttereitä. Hän lisäsi vielä, ettei seura mene jokaisen "kiiltävän lelun perässä" kuten on yleisesti puhuttu, vaan hankitut pelaajat ovat hyviä ihmisiä ja fanit rakastavat katsoa heitä
- 14-minuuttisen monologin jälkeen McCrimmon otti kysymyksiä vastaan loppuajan. Athleticin toimittaja Granger kysyi aluksi, että monet puhuvat joukkueen olevan parhaimmillaan, kun se vyöryy neljällä ketjulla, joten tähtihankintojen ja palkkakaton myötä kuinka luottavainen McCrimmon on joukkueen syvyydestä. McCrimmon vastasi olevansa erittäin luottavainen. Hän naurahti, että totesi harjoitusleirillä Carrier-Roy-Kolesar kolmikon olevan heille erinomainen identiteetin mukainen nelosketju, mutta kesti 78 ottelua, kunnes heidät nähtiin yhdessä ja siinäkin vain pari erää. Joukkue on rakennettu siten, ettei kenenkään tarvitse tehdä kaikkea, mutta sitä ei vain tällä kaudella nähty vammojen vuoksi
- McCrimmon toisti eräässä vastauksessa sen, että antaa valmennukselle kunniaa siitä, että joukkue pysyi relevanttina alkukaudesta. DeBoer on hänestä älykäs valmentaja. Heidän laskelmien mukaan Golden Knightsin pelaajien missattujen otteluiden määrä oli lopulta sarjan suurin. Toiseksi ja kolmanneksi eniten vammoista kärsineet Montreal ja Arizona olivat sarjajumboja, joten se kertoo jotain valmennuksen tasosta
- Loukkaantuneista pelaajista hän totesi, että Smith olisi ollut hyvin lähellä pelikuntoa playoffien alkaessa. Howdenilla olisi kestänyt kauemmin, mutta vamma on hoidettavissa. Patrickin tilanne on määrittelemätön. Hague puolestaan olisi Howdenin tapaan ollut jonkun ajan päästä käytettävissä ja pelannut todennäköisesti playoffeissa, jos joukkue olisi sinne edennyt
- Ylivoimasta McCrimmon totesi, että piti siitä loppukaudesta, muttei tietenkään voi olla liian positiivinen, kun se oli vasta 25. parasta sarjassa. Hän myös sanoi, että joukkue saa liian vähän ylivoimia ja niitä on kyettävä hankkimaan enemmän
- Mitä tulee Lehnerin tilanteeseen, hän tosiaan loukkaantui helmikuussa ja kolmen viikon kuntoutuksen jälkeen he kokivat yhdessä, että tilanne on hallittavissa, mutta runkosarjan viimeiselle viikolle tultaessa pelaaminen vamman kanssa oli vaikeutunut. Tavallaan olkapäävamman kanssa pelaaminen ei riskeerannut hänen terveyttään enempää, vaan vaikeutti vain parhaalla tasolla suorittamista. Viimeisellä viikolla sitten vielä perjantaina suunnitelmana oli, että Lehner on käytettävissä sunnuntain pelissä ja sitä ennen lauantain harjoituksissa, minkä DeBoerkin medialle kertoi, mutta lauantaiaamuna oli keskusteltu lääkärien kanssa ja tilanne muuttui siten, että Lehner ei enää pelannutkaan, vaikka vielä aiemmin viikolla McCrimmon oli parinakin päivänä keskustellut Lehnerin kanssa yhteisistä suuntaviivoista. Hän oli varavahtina vielä sunnuntain pelissä kuitenkin siksi, että Carrier saatiin aktivoitua kokoonpanoon. Tiedossa oli, että Lehner tarvitsee leikkauksen ja sitä vain päätettiin sitten aikaistaa, kun lääkärit totesivat, että on parempi tehdä se pian kuin myöhemmin, mutta McCrimmon toimittajien hiillostuksessa totesi, että he eivät riskeeranneet Lehnerin terveyttä sen enempää pitämällä hänet kokoonpanossa vielä sunnuntaina ja päätös hänen olemisestaan luukulla tehtiin yhdessä
- Lopuksi McCrimmon vastasi, että joukkueesta lähtee USEISIIN (!!!) maihin pelaajia MM-kisoihin, mutta heidän pitää odottaa kyseisten maiden joukkueiden julkistusta. Eli toisin sanoen kun Ruotsia ei edusta kukaan ja Venäjä on suljettu ulos, muut mahdolliset maat ovat vain Kanada ja Yhdysvallat, koska muita kansallisuuksia ei joukkueessa ole. Eli tuosta voisi päätellä, että joko Eichel, Martinez tai Pacioretty edustaa Yhdysvaltoja ja Kanadakin saa täytettä ritareista

Stonen mediatilaisuus oli 12-minuuttinen:

- Stone totesi, että positiivisesti ajateltuna hänellä on nyt aikaa parantua. Hän sanoi, että kauden aikana on haastava parannella vammoja, koska pelaaja haluaa aina palata nopeasti kokoonpanoon ja Stone sanoikin tehneensä virheen ehkä siinä, että yritti paluuta pari kertaa liian nopeasti, mutta hän halusi yrittää auttaa joukkuetta voittamaan
- Hän totesi olevansa luottavainen parantumisestaan, koska keskusteluidensa pohjalta sarjassa pelaa joitakin 37-38-vuotiaita, jotka ovat kärsineet samanlaisista ongelmista eivätkä he nyt makaa sohvalla kuten vielä 30-vuotiaina luulivat ja Stonellahan on ikää 29 vuotta. Harjoituskauden alun hän käyttää yhä siihen, että hän kysyy mielipiteitä selkänsä tilanteesta usealta eri henkilöltä eikä haluaisi mennä leikkaukseen, joka auttaisi häntä vain ensi kaudella, vaan viisi vuotta sen jälkeenkin, jonka verran hänellä on sopimusta jäljellä. Stone ei halua kiirehtiä päätöstä, vaan punnita sitä usealta eri kantilta
- Stone toisti muiden sanomaa eli kokee kasassa olevan ryhmän, jolla voi menestyä. Kun Stonelta kysyttiin, että pitääkö hyökkäykseen tehdä muutoksia, koska tehottomuus on vaivannut viime vuosien pudotuspeleissäkin, Stone vastasi, että jotain on muutettava, mutta samalla hän totesi lakonisesti, että viime konferenssifinaalitaipaleella heidän YV-prosenttinsa oli viisi ja koki, että YV kuihtui eikä niinkään hyökkääminen ja sen on muututtava sekä joukkueen hankittava enemmän jäähyjä, josta McCrimmonkin puhui
- Stone haluaa palauttaa tappajavaiston ja vastustajien varpeilleen laittamisen T-Mobilella, kun he parhaimmillaan ovat tehneet viiteen minuuttiin kaksi tai kolme maalia. Identiteettiin liittyen myös entinen työmoraali on palautettava. Tulevalla harjoitusleirillä sisäinen kilpailu tulee Stonen mukaan olemaan todella intensiivistä, kun tätä kautta ennen aikaa edellisen kesäkuuhun venyneen kauden jälkeen valmistautua seuraavaan kauteen oli vain puolitoista kuukautta pelaajien ensin levättyä muutamia viikkoja pudotuspelien päätyttyä

- Eichel kommentoi, että niska ei vaivannut häntä, vaikka hän pelasi niin nopeasti kuin mahdollista leikkauksen jälkeen eli kolmessa kuukaudessa, kun jotkut lääkärit suosittelivat 4-5 kuukauden toipumista. Hän uskoo tulevan harjoituskauden tekevän hänestä vielä paljon paremman
- Sopeutuminen uuteen seuraan oli mutkatonta ja pelaajat ottivat kopissa hänet hyvin vastaan. Hän totesi myös, että seurassa on paljon hyvää, jonka varaan rakentaa menestystä. Kunhan vain kemiat löytyvät, asiat voivat mennä todella hyvin
- Ystävästään Lehneristä hän totesi tämän olevan ilmiömäinen maalivahti, joka terveenä ollessaan alkukaudella oli joukkueen paras pelaaja torjuen parikymmentäkin kertaa erässä Eichelin katsellessa otteluita televisiosta. Myös Brossoit pelasi Eichelin mielestä hyvin ollessaan ehjänä ja on hyvä, että maalivahtiosastollakin on kilpailua

- Marchessault kommentoi, että on veteraanien tehtävä pitää huoli, että heitä vastaan on ikävä pelata joka ilta ja ehkä avauskaudesta on hieman lipsuttu siinä, että T-Mobile ei ole enää niin vaikea paikka vierailla. Hän myös sätti hieman itseään, että hänenkin pitää valvoa, että työmoraali säilyy, vaikka joukkueessa on enemmän tähtipelaajia eikä vaatimustaso koske vain pelipäiviä, vaan myös kuntosaliharjoittelua ja muuta harjoittelua
- Marchessault totesi, että voittaminen parantaa ilmapiiriä. Jos häviät viidesti putkeen vieraissa, alat epäillä itseäsi jne. Hän totesi myös olleen surullista nähdä, että loppukaudesta "koko NHL" kannusti heidän jäämistään ulos pudotuspeleistä, kun joku toimittajista kysyi tuosta Vegas vs. muut -asetelmasta
- Vapaa agentti Smith on Joonatanin paras ystävä ja ollut iso osa heidän ryhmäänsä yhtenä tasaisimmista pelaajista, joten tietysti Marchessault rakastaisi nähdä hänet joukkueessa ensi kaudellakin
- Lopuksi Marchessault kommentoi, että DeBoer teki hyvää työtä ja tullessaan aikoinaan sisään toi uusia ideoita hyökkäyksiinlähtöihin ja puolustusalueen pelaamiseen, jotka auttoivat heitä, mutta heitä kaikkia ohjaa halu voittaa, joten kauteen ei voi olla tyytyväinen. Välillä myös vaistojen on annettava ottaa valta pelaamisesta

- Kysyttäessä identiteetistä Karlsson sanoi, että heidän on palattava säälimättömäksi joukkueeksi, jollainen he olivat vyöryessään aalto toisensa jälkeen vastustajan kimppuun. Katsoessaan pukukoppiin Karlsson ei epäile, etteivätkö he voisi sellaiseksi palata
- Karlsson oli ohuesti samaa mieltä, että joukkue on ehkä liiallisesti tukeutuneet pelisysteemiin ja joskus on pelattava vaistoilla eikä virheitä saa pelätä
- Omaa kautta Karlsson kuvaili "ei hyväksi". Toteutuksen on parannuttava maalipaikoissa ja hän mainitsi mm. Sharks-pelissä olleen läpiajon, jossa viimeistely ontui
- Hän totesi, että on uskomatonta, miten itseluottamus voi tehdä jostain pelaajasta todella hyvän tai sen puute haudata tämän syvälle
- Karlsson sanoi olevansa erittäin nälkäinen todistamaan toveriensa kanssa ensi kaudella, että joukkue on oppinut läksynsä. Mitä tulee puolestaan tuohon Vegas vs. muut -asetelmaan, hän kommentoi suosikkiseuransa jalkapallossa olevan AIK ja kaikki Ruotsissa vihaavat heitä samalla tavoin, joten tuollainen "me vs. muu maailma -asetelma" ei haittaa häntä, koska hän on kasvanut samanlaisen seuran parissa ja yleensä kun tuollainen asetelma syntyy, tiedät tehneesi jotain hyvin aiemmin
- Karlsson muistutti, että ihmiset ovat suurimpia kriitikoita itsellään ja joskus on hyvä muistuttaa itseään myös hyvistä asioista. William puntaroi ehkä keskustelevansa jonkun kanssa, joka muistuttaa häntä ajattelemaan tuolla tavoin jatkossa
- Karlssonin suunnitelmana on mennä Ruotsiin, tavata perhettä ja ystäviä sekä ladata akut tulevaan, mutta hän ajattelee myös jo ensi kautta
- Karlsson allekirjoitti Marchessaultin kommentin siitä, että haluaisi kovasti Smithin takaisin ensi kaudeksi

Enempää mediaupotuksia ei yhteen viestiin mahdukaan. Martinez kiitteli seuran lääkäreitä saamastaan avusta ja olihan hänellä yhä kunnon arpi nenänpielessään. Vamma oli vaikein, joka hänelle on jääkiekkoillessa tullut. Hän kuitenkin koki olleensa loppukaudesta jo oma itsensä. Kun missaa 50-60 peliä, tiettyjä pieniä yksityiskohtia on vaikea saada takaisin omaan peliin ja hänelle ne erityisesti merkitsevät, vaikka hän pystyikin luistelemaan jo 2-3 kuukautta ennen paluutaan kokoonpanoon ja hänellä oli välillä apunaan Golden Knightsin studioisännistä Daren Millard maalivahtina, joka on silloin tällöin nähty Golden Knightsin harjoituksissa tuuraamassa varsinaisia kassareita. Martinez totesi olevan mukava nähdä Millard paikalla haastattelemassa, koska tämä oli jokin aika sitten pyöräilyonnettomuudessa ja sai kasvoihin samanlaisen arven kuin Martinez.

Pacioretty puolestaan totesi, että jos oli yksi pelaajista, joka oli paljon poissa, on mietittävä, miten olla paremmin käytettävissä jatkossa. Hän harmitteli kahta murtumaansa, joille ei voinut oikein tehdä mitään kuin odottaa niiden luutumista. DeBoeria hän sanoi hyväksi valmentajaksi, joka on nostanut hänen peliään kahtena viime kautena uudelle tasolle. Carrieria Pacioretty sanoi varmaankin liigan parhaaksi nelosketjulaiseksi ja Leschyshyn-Rondbjerg kaksikonkin hän kehui pelanneen hyvää jääkiekkoa. Pacioretty myös sanoi pelanneensa Montrealissa kymmenen vuotta eikä joukkue nykyisessä tilanteessa ole hänen mielestään ulkoisen paineen alaisena, vaan heillä on hauskaa keskenään tullessaan hallille, mutta tietysti kotona jokainen katsoo peiliin ollen kriittinen itselleen. McNabb kertoili muiden tavoin olevan luottavainen, että he palaavat pudotuspeleihin. Oikein muuta erityistä ei hänen kommenteissaan ollut. Kuulemma nykyinen puolustussysteemi sopi hänelle ihan hyvin.

Theodoren ja Whitecloudin haastattelut ilmestyvät kokonaisuudessaan varmaan tänään tai huomenissa Golden Knightsin Twitteriin, joten palataan niihin tuolloin, mutta Whitecloud oli ainakin todennut, ettei halua käyttää loukkaantumisia tekosyinä. Lisäksi ei ole olemassa ohjenuoraa johtamiseen. Jokainen tekee sitä omalla tavallaan. Hän on itse pelannut monella eri tasolla ja oppinut, että voit olla johtaja monessa eri tilanteessa.

E: No niin, samalla Yhdysvallat olikin jo julkaissut ryhmänsä: 2022 U.S. Men's National Team Roster

Eipä näy Eichelia, Martinezia tai Paciorettya ryhmässä, voivoi. Entisistä ritareista Nate Schmidt sen sijaan on mukana. Ehkä häntä pitää sitten yksi peli käydä väijymässä. Edes Tuch ei lähtenyt mukaan Buffalosta johtamaan hyökkäystä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Theodoren ja Whitecloudin haastattelut ilmestyvät kokonaisuudessaan varmaan tänään tai huomenissa Golden Knightsin Twitteriin, joten palataan niihin tuolloin, mutta Whitecloud oli ainakin todennut, ettei halua käyttää loukkaantumisia tekosyinä. Lisäksi ei ole olemassa ohjenuoraa johtamiseen. Jokainen tekee sitä omalla tavallaan. Hän on itse pelannut monella eri tasolla ja oppinut, että voit olla johtaja monessa eri tilanteessa.

- Theodorelta kysyttiin huomasiko hän kentällä, että Vegas antoi enemmän vaarallisia maalipaikkoja vastustajille kuin esim. viime vuonna. Hän vastasi ympäripyöreästi, että jotain muutoksia tehtiin (tapaan puolustaa) ja pitää katsoa, miten asiat ovat ensi kaudella. Kyseessä on kopioliiga ja kun näet, että joku tapa toimii jollakin toisella, haluat ehkä kokeilla sitä. Jatkokysymyksenä oli, että kokiko Theodore systeemin muutoksen tehostaneen hyökkäämistä ja Theodore vastasi, että keskialueen kääntöpelaaminen parani, mutta vastapainona he jäivät välillä "telineisiin seisomaan". Puolustajana on vaikea päästä takaisin vauhtiin, kun olet ensin pysähtynyt siniviivalle
- Eräs kysymys oli, että toimittajan mielestä usein, kun Theodorella on kulkenut peli, Pietrangelo on sakannut ja toisinpäin, mutta Theodore hieman naureskellen totesi, ettei koe samoin. Mitäpä muutakaan hän tietysti olisi voinut sanoa, muttei tuo mutuheitto ehkä täysin valetta ollut
- Oman roolinsa Theodore kertoi hieman muuttuneen, kun hän pelasi enemmän vastustajan parhaita vastaan esim. McDavidia ja MacKinnonia. Tuon voin allekirjoittaa, koska ainakin Edmonton-peleissä hän on usein jäällä vastaamassa Taavin nopeuteen
- Theodore oli myös sitä mieltä, että DeBoer teki niin hyvää työtä kuin mahdollista olosuhteissa, jotka heillä olivat eli hyökkäysketjut ja puolustajaparitkin elivät jatkuvasti jne.
- Ylivoimaan Theodore kaipaa jatkuvuutta. Siihen, miksi muut vihaavat Golden Knightsia hänellä ei ollut vastausta, mutta sitä voi käyttää motivaation lähteenä. Hän uskoo, että pitkä kesä on hyväksi saada lepoa, koska monet pelasivat hieman loukkaantuneinakin ja jos he käyttävät kesän hyödyksi, he ovat valmiina ensi kaudella (menestymään)
- Kemiasta Theodore sanoi, että kaikkia samoja pelaajia ei voi ikinä pitää, vaan on löydettävä sopiva sekoitus, jossa on joitain liimapelaajia

- Whitecloud sanoi, että heidän on oltava ammattilaisia ja opittava tästä kaudesta. Hyvät ja huonot asiat on otettava mukaan eikä virheitä saa toistaa. On valmistauduttava hyvin, jotta he voivat antaa itselleen mahdollisuuden voittaa ensi vuonna
- Whitecloudin mielestä Vegasin identiteettijääkiekko on nopeaa ja fyysistä 60 minuutin ajan, mutta sitä he eivät tehneet tarpeeksi tänä vuonna dominoidakseen vastustajia
- Kun Whitecloudilta kysyttiin, että mahdollistaako nykyinen pelisysteemi tuollaisen jääkiekon, hän vastasi ilman muuta. Zach sanoi, että jokainen joukkue pakottaa vastustajan tekemään päätöksiä keskialueella systeemeillään. Se, miten Vegas käyttää omaa 1-1-3:aan tuottaa paljon hyökkäysmahdollisuuksia ja suunnanmuutospelaamista. Hyökkääjät ovat nopeita ja puolustajille on opetettu pelaamaan nopeasti pystyyn. Heidän piti opetella sen tehokasta käyttämistä, mutta kun he tekivät niin, Whitecloudin mielestä kaikki alkoivat nähdä enemmän heiltä parempaa hyökkäämistä
- Whitecloud ei tosiaan halunnut käyttää loukkaantumisia tekosyynä, koska niitä on kaikilla. On vain yritettävä niistä huolimatta löydettävä tapoja voittaa. Thompson sai erityismaininnan hyvästä sisääntulostaan isoihin valoihin
- Whitecloud myös tosiaan sanoi, että ei ole olemassa ohjenuoraa johtamiseen. Jokainen tekee sitä omalla tavallaan. Hän on itse pelannut monella eri tasolla ja oppinut, että voit olla johtaja monessa eri tilanteessa. Henkilökohtaisesti hän kaipasi kopissa Mark Stonen ääntä, koska ihaili tätä aikoinaan lapsena jo Brandonissa ja kun Stone puhuu, muut kuuntelevat. Stone johtaa myös esimerkillään jäällä ja intohimollaan. Whitecloud totesi, että heille nuorille pelaajille on ollut hyväksi oppia asioita kokeneilta pelaajilta kuten Stonelta, Paciorettylta, Martinezilta, Pietrangelolta ja Smithilta

Mitä tulee MM-kisoihin, Logan Thompson on ilmeisesti ainakin valittu edustamaan Kanadaa. Mutta ihanko oikeasti yhtäkään kenttäpelaajaa ei olisi tulossa? Se olisi todella hämmentävää. Noh, jospa muita nimiä ei vain ole onnistuttu onkimaan esille. Ei siinä, Thompsonia käyn ihan mielellään katsomassa, jos hän on toinen pelaavista maalivahdeista, koska kyseessä voi hyvinkin olla tulevaisuuden vakiopalanen maalivahtitandemissa ja onhan mies jo nyt Silver Knights -legenda viime kautensa ansiosta. Mitä tulee muuten Silver Knightsiin, Thompsonhan oli siirtotakarajalla NHL-rosterissa, joten siksi hän ei saakaan pelata AHL:n pudotuspeleissä, vaan Patera oli maalissa avauspelissä Eaglesia vastaan, jonka HSK hävisi 5-2. Hopearitarit ovat tappion päässä kesälomasta, joten onhan tuossa toivoa esimerkiksi sen suhteen, että Rondbjerg saapuisi vahvistamaan Tanskaa.
 

Moukkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Calgary Flames
En oikein tiedä mitä sanoa tarkalleen.

Toisaalta arvostan asioihin paneutumista, mutta kyllä nämä Salmingin viestit pituuksillaan tekee tästä ketjusta lukukelvottoman. Väärä konteksti otteluraporteille kenties?
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
^^ menisikö vaikka ”spoiler tagien” alle niin säästyisi scrollaus-sormi krampilta?
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Toisaalta arvostan asioihin paneutumista, mutta kyllä nämä Salmingin viestit pituuksillaan tekee tästä ketjusta lukukelvottoman. Väärä konteksti otteluraporteille kenties?
Kyllä @Salming on legenda jo eläessään. Nostan hattua moneen kertaan sen johdosta, että hän on jo viiden kauden ajan tehnyt tarkat otteluraportit Vegasin kausiketjuihin. Tuskin moiseen on kukaan muu Jatkoajan historiassa kyennyt.

Olen kyllä esittänyt toiveita siitä, että otteluraportteja voisi ehkä vähän tiivistää, kertoa maalinjohtaneet tilanteet, ehkä loukkaantumiset, tappelut, ja muut tavallisesta pelin kulusta poikkeavat tilanteet. @Salming on lupaillut muutoksia, ja jonkin verran niitä on näkynytkin, mutta otteluraportit tuppaavat välillä vaan palaamaan vanhaan kaavaan ja tulemaan superpitkiksi. Käsittääkseni hän kirjoittaa niitä vähän itselleenkin, ja käy aika ajoin tarkistamassa, että mitä tapahtuikaan siinä ja siinä ottelussa silloin ja silloin. Joten ne ovat erinomainen historiallinen lähde. Mutta ehkä tosiaan niitä voisi vähän tiivistää. Mutta varsinkin noita muissakin ketjuissa olleita @Salming:in ottelumatkaraportteja on ollut kiva lukea, jopa yksityiskohtineen.

Joten toivon, että @Salming jatkaa kirjoittelua ja pitää teräsmies-otteluraporttiketjunsa katkeamattomana, joskin ehkä vähän tiivistetympänä. Kiitokset ketjua ylläpitävästä voimasta, muutenhan tämä ketju lahoaisi alkuaineisiin tai jäisi kokonaan kirjoittamatta, koska ainakaan aktiivisia Vegas-faneja nyt ei vaan näytä paljoa löytyvän Jatkoajasta.
 
Viimeksi muokattu:

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Käsittääkseni hän kirjoittaa niitä vähän itselleenkin, ja käy aika ajoin tarkistamassa, että mitä tapahtuikaan siinä ja siinä ottelussa silloin ja silloin. Joten ne ovat erinomainen historiallinen lähde.
En oikein tiedä mitä sanoa tarkalleen.

Toisaalta arvostan asioihin paneutumista, mutta kyllä nämä Salmingin viestit pituuksillaan tekee tästä ketjusta lukukelvottoman. Väärä konteksti otteluraporteille kenties?
Asia on kuten @Amerikanihme totesi. Vanhoja kausiketjua selaamalla on hyvä tarkistaa tarvittaessa eri asioita, kun ne on kirjattu tarkasti muistiin. Esimerkiksi tiettyjen pelaajien ensimmäiset NHL-vaihdot kuvailen mielelläni tarkasti talteen tai muut merkkihetket kuten yllä Morozovin AHL-debyytin. Jos kausiketju ei ole oikea paikka otteluraporteille, mikä sitten? En oikein ymmärtänyt tuota lausetta. Ja niihin liittyen vielä sekin, että tosiaan noita "superpitkiä" raportteja tulee pelaajiston tavoin vain erityisistä peleistä (kauden avauspeli, jonkun lupauksen debyytti, entisen runkopelaajan vierailu T-Mobilella yms.). Muutoin kertailen nykyään vain alkuun maalit ja kirjoitan sitten alle pelaajistosta tarkemmin ja tuohon muutokseen @Amerikanihme varmaan viittasikin todettuaan, että jonkin verran muutoksia on näkynyt.

^^ menisikö vaikka ”spoiler tagien” alle niin säästyisi scrollaus-sormi krampilta?
Ei. Jos sormesi kramppaa viidessä sekunnissa, kukaan ei pakota lukemaan ketjua, vaan voit aina hankkia Golden Knights -informaatiosi muista lähteistä, kiitos. Sen enempää en tuota ensimmäisen maailman ongelmaa viitsi edes kommentoida.

Sitten itse uuteen asiaan. Lehnerin olkapääleikkaus oli onnistunut. Foley puolestaan aikoo osallistua aktiivisemmin joukkueen rakentamiseen ja hänellä on muutamia ideoita muutoksista. Hirveältähän tuo näin aluksi kuulostaa, jos omistaja aikoo puuttua jääkiekkoilullisiin asioihin entistä vahvemmin, koska ne kuuluvat McCrimmonille ja McPheelle. Hän on yrittänyt pysytellä sivussa aiemmin, vaikka onkin ollut osallisina kokouksissa, mutta nyt kuulemma sitten Foley aikoo oikeasti olla aktiivinen: Bill Foley believes Golden Knights lost their identity

“I’m going to be a bit more proactive than I have been,” Foley said. “I’ve always been invited to all the meetings. They take my input, but I try and stand aside when everyone is convinced something needs to be done. This time, after all these years, I’ve got a few specific ideas of things that I believe need to be accomplished. If I’m being very transparent, I’m going to be active.”

The Knights are projected to be over the $82.5 million salary cap with 18 players signed, according to CapFriendly.com and PuckPedia.com. Foley hinted the team is done big-game hunting on the trade and free-agent markets for the time being.

“I’ve got some ideas, and I’m going to be pretty firm on my ideas,” Foley said. “We’ve got to get better. And we will be better next year. We’ll be much more rested and in much better shape. And we’ll be able to withstand the rigors of the season next year.

“We need to make a few adjustments. There’s not going to be the crazy kind of stuff you’ve seen in the past.”


Silver Knights puolestaan hävisi yöllä Eaglesille, joten kausi on ohi otteluvoitoin 2-0. Rondbjerg on täten vapaa saapumaan Helsinkiin Tanskan paitaan ja toivottavasti niin käy. Katselen nuo pari playoffpeliä myöhemmin viikonlopun aikana läpi, joten palataan niihin tuonnempana.

Kanada sen sijaan ei ole julkaissut vielä MM-ryhmäänsä, mutta suurin osa siitä on vuotanut julki. Thompsonin lisäksi Golden Knightsista ovat mukana Whitecloud (!) ja Roy. Yllätyin, että Pietrangeloa ei napannut yrittää liittyä kolmen kullan kerhoon. Theodore ja Marchessault kaiketi kaipaavat lepoa. Whitecloud kuitenkin pelastaa aika paljon ja saa suupielet ylöspäin muiden kieltäytymisistä huolimatta. Roy puolestaan oli positiivinen yllätys, koska hänhän on rajoitettu vapaa agentti eli sopimus on katkolla, mutta ilmeisesti pelihaluja vielä riittää ja hyvä niin. Hän on myös näemmä valmis ottamaan riskin mahdollisesta loukkaantumisesta, mutta ehkä toimistolta on sitten luvattu jo etukäteen jonkinlainen sopimustarjous kuten UFA-Smithille. Alustava suunnitelmani on käydä katsomassa ainakin ottelut Saksaa ja Sveitsiä vastaan. Saksahan on vastassa jo kuuden päivän päästä avauspelissä, joten ainakaan pojat eivät ehdi loukkaantumaan sitä ennen ja siksi siihen otteluun jo lipun ostinkin. Samalla pääsee näkemään Seiderin ja Stützlen vastapuolelta. Driedgerin kausi on ollut aika vaisu Krakenissa, joten toivottavasti Thompson pystyisi nappaamaan ykkösveskarin paikan. Jos hän ei pelaa Saksa-pelissä, on tutkittava otteluohjelmaa ja mietittävä, että missä pelissä hän mahdollisesti saisi vastuuta ja käydä katsomassa sellainen peli, kun 43-64 euroa per ottelu on siedettävä hinta yläkatsomoon niistä muutamista peleistä, joissa käyn. Hienot pari viikkoa on joka tapauksessa edessä.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
^^ niin, että meni sitten tunteisiin?

Tämä ketju on toisaalta informatiivinen, toisaalta taas ihan shaatanan raskaslukuinen (ei toki ihan HCH-tasoa), ja siksi tämä jää monia muita kausiketjuja lukevana lukematta, ei oikein jaksa tällaista ”yhden miehen (??) showta”…

Mutta jos tämä nyt on se tapa jolla VGK’n touhuja täällä halutaan seurata & raportoida niin be my guest, peace and love!
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
^^ niin, että meni sitten tunteisiin?

Tämä ketju on toisaalta informatiivinen, toisaalta taas ihan shaatanan raskaslukuinen (ei toki ihan HCH-tasoa), ja siksi tämä jää monia muita kausiketjuja lukevana lukematta, ei oikein jaksa tällaista ”yhden miehen (??) showta”…

Mutta jos tämä nyt on se tapa jolla VGK’n touhuja täällä halutaan seurata & raportoida niin be my guest, peace and love!
Ei mennyt tunteisiin, vaan sait kysymykseen suoran vastauksen. Ymmärrän spoilerien käytön TV/elokuva-keskusteluissa, mutta en käytä niitä silloin, jos kirjoitan uuden viestin jääkiekosta, kun jokainen voi edelleen halutessaan vaivatta pomppia viestieni ohitse 5-10 sekunnissa, jos ne ovat liian pitkiä tai muutoin roskaa. Vuosien aikana vakiintunutta kirjoitustyyliäni en kykene enää liioin muokkaamaan ja minusta olisi jopa tylsää, jos kaikki ketjut muistuttaisivat toisiaan uniikkiuden puuttuessa. Internetissä on rajattomasti tilaa eikä ketään ole kielletty kirjoittamasta tähän ketjuun niin paljon kuin sielu sietää niin sanotusti, mutta muut eivät ole olleet yhtä innokkaita, joten ehkä siksi ulospäin ketju voi näyttäytyä "yhden miehen showna", vaikkei se mielestäni sellainen ole.

Jottei viesti ole täysin sisällötön, alta voi ihastella viime kesän ykköskierroksen varauksen Z. Deanin esityötä: 

Renato Tosio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arizona Coyotes
Mielestäni on erikoista valittaa, että kerrankin joku kirjoittaa todella informatiivisia viestejä tälle palstalle. Ei oikeastaan edes Vegas kiinnosta juurikaan, mutta ihan mielenkiinnosta tulee silti noita juttuja luettua välillä. Helpohkoa kyllä skipata, jos ei jaksa lukea. Sitäkin olen kyllä harrastanut.
 

Leon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Liverpool, HIFK
Paras kompromissi olisi, jos tuolle analysoinnille olisi ihan oma ketjunsa. Ei olisi keneltäkään pois, mutta säästäisi satunnaisen lukijan vaivaa etsiä jotain muuta joukkueeseen liittyvää ihan oikeaa informaatiota. Tuo on vain yksinkertaisesti liikaa tähän ketjuun.
 

Alamummo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool FC, Heiskanen, Lundell, Rantanen
No jos eivät viestit riko mitään palstan sääntöjä, niin eihän jäseniä voi kieltää kirjoittamasta haluamastaan aiheesta. Ainahan heidät voi laittaa ignoreen, jos liikaa kypsyttää. Itse en noita vuodatuksia jaksa niiden raskaslukuisuuden vuoksi lukea eikä Vegas muutenkaan kiinnosta pennin jeesusta, mutta antaa kirjoittaa. Salmingille vihjeeksi sellainen, että kannattaisi käyttää kappalejakoa tehokkaammin ainakin niissä mammuttimaisissa otteluraporteissa.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Paras kompromissi olisi, jos tuolle analysoinnille olisi ihan oma ketjunsa. Ei olisi keneltäkään pois, mutta säästäisi satunnaisen lukijan vaivaa etsiä jotain muuta joukkueeseen liittyvää ihan oikeaa informaatiota. Tuo on vain yksinkertaisesti liikaa tähän ketjuun.
Tarkoitat varmaan että sinun mielestä liikaa (mielestäni ei) ja se vaiva? Sivun selaaminen nähdään vauvana, niin pitäisi varmaan lopettaa koko internetin käyttäminen.
Itse väittäisin että on aika koomista valittaa että joku kirjoittaa liikaa.

Tämä meni nyt offtopiciksi, joten vegasiin liittyen niin jännä nähdä miten käy Kolesarin, Janmarkin ja Royn kanssa. Itse olen jostain syystä aina tykännyt Janmarkista, mutta capin takia varmaankin (?) pakko luopua.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Viimeinen kontribuutioni tulikuumaan aiheeseen. Kuka tahansa pystyy tämänkin sivun viestit selaamaan läpi alle minuutissa ja sen jälkeen syventyä (tai vastata) haluamaansa yksittäiseen viestiin. Jos joku satunnainen lukija ei halua nähdä sen vertaa vaivaa, hänen ei silloin tarvitse mitään mystistä informaatiota löytääkään täältä. Kaikkia on mahdoton miellyttää, mutta on tosiaan melko erikoista ja hieman huvittavaakin, että esimerkiksi tämän sivun Golden Knightsiin ja sen farmiseura Silver Knightsiin liittyvä sisältö on niin iso ongelma, että sen vuoksi pitäisi perustaa vaikkapa erillinen ketju tai käyttää spoilermerkintöjä. Ihan oikeasti, tuolloin on ehkä pohdittava, että asiat ovat oikeasti aika pirskatin hyvin, jos ei keksi muuta syytä pahoittaa mieltään varsinkin, kun kukaan ei edelleenkään pakota lukemaan viestejä (joita ilmestyy keskimäärin varmaan vain joka toinen päivä), jos ne ovat liian syvällisiä, vaan ne voi ohittaa sekunneissa ja jatkaa elämää eteenpäin, eikö vain? Toinen vaihtoehto on @Alamummo 'n ehdottama ignore-toiminnon käyttäminen. Twitter, paikallisaviisien verkkoversiot, HFBoards ja lukuisat muut sivustot ovat täynnä muuta VGK-materiaalia, johon tutustua, jos kaipaa jotain erilaista tietoa ja tiivistetympänä. Eikä suomeksi keskusteluakaan ole tässä ketjussa edelleenkään rajoitettu, vaan se onnistuu ihan hyvin ilman minuakin halukkaiden kesken, kun yhä edelleen tekstieni välttely on mahdollista muutamassa sekunnissa. Tämä riittää osaltani tästä aiheesta ja mennään eteenpäin kohti kiekkokevään huipennusta.

Salmingille vihjeeksi sellainen, että kannattaisi käyttää kappalejakoa tehokkaammin ainakin niissä mammuttimaisissa otteluraporteissa.
Kyllä, tästä olen saanut palautetta ennenkin ja yritän muistaa jatkossa asian vielä paremmin.

Tämä meni nyt offtopiciksi, joten vegasiin liittyen niin jännä nähdä miten käy Kolesarin, Janmarkin ja Royn kanssa. Itse olen jostain syystä aina tykännyt Janmarkista, mutta capin takia varmaankin (?) pakko luopua.
Tuon McCrimmonin edellisen lehdistötilaisuuden perusteella toimistolla optiminelosketjuna nähdään Carrier-Roy-Kolesar, joten Roy ja Kolesar ovat varmaan jatkosopimusneuvotteluissa etusijalla. Janmarkin alkukausi meni pipariksi, kun hän keskenkuntoisena viruksen jälkeen halusi auttaa joukkuetta ja puoliväkisin pysyi kokoonpanossa tuoden arvokasta veteraanikokemusta loukkaantumisten runtelemiin hyökkäysketjuihin. Siihen nähden 25 pistettä 67 peliin oli hyvä saldo. Kyllä hän voisi olla kolmosketjuun ihan OK vaihtoehto, jos muutoin kylmät jaksot eivät olisi niin pitkiä. Esimerkiksi viimeiseen seitsemään peliin hän kokosi vain yhden syöttöpisteen, vaikka peliaikaa tuli 14 minuuttia illassa. Mutta joo, Janmarkin tilanne ratkennee vasta heinäkuussa vapaiden agenttien markkinan auettua kuten viimeksikin. Siihen mennessä palkkakatossa voi hyvinkin olla jo riittävästi tilaa jatkosopimuksen tekemiseen. Yksi uusi huhu Golden Knightsiin on SKA:ssa pelannut hyrrämäinen Andrei Kuzmenko, joka olisi kieltämättä mukava vahvistus. Kertaalleen näin hänet livenä reilu vuosi sitten, jolloin dynaamisuus, kyky pyörähtää kulmissa pois paineen alta sekä rannelaukaus tekivät vaikutuksen. Hän voisi olla köyhän miehen Tuch kolmosketjuun ja tuoda apuja ylivoimapelaamiseenkin pehmeillä käsillään.

1/3 Colorado Eagles vs. Henderson Silver Knights

Organisaation ainoaa pudotuspelijääkiekkoa tällä kaudella pelattiin AHL:n pudotuspeleissä. Silver Knights aloitti taipaleensa ensimmäiseltä kierrokselta paras kolmesta -sarjassa Eaglesia vastaan. Morozov oli pudotettu kolmossentteriksi. Miromanov oli yhä sivussa puolustuksesta. Maalissa oli Patera, koska Thompsonhan oli siirtotakarajalla NHL-rosterissa, joten hänellä ei ollut oikeutta pelata enää AHL:ssä. Ostin kahdeksan dollarin hintaisen oikeuden katsoa 24 tunnin ajan AHLTV:n sisältöä. Koko pleijarit olisivat maksaneet 30 taalaa, mutta kun katsottavia pelejä kertyi vain kaksi, ne ehti hyvin katsoa saman vuorokauden sisällä.

Brisson - Leschyshyn - Rondbjerg
Cotter - Quinney - Dorofeyev
Bärtschi - Morozov - Marushev
Loewen - Jones - Quine

McCoshen - Korczak
Ahac - Pachal
Hayes - Corcoran

Patera
Saville

AV: Leschyshyn-Rondbjerg-Hayes-Pachal, Marushev-Quinney-McCoshen-Korczak, Bärtschi-Cotter-Ahac-Pachal

YV:

Cotter/Quinney
Quinney/Rondbjerg Dorofeyev Bärtschi
Korczak

Leschyshyn
Morozov Quine Brisson
Corcoran

Plussat ja miinukset
++
+ Leschyshyn, Marushev, Cotter, Bärtschi, Hayes
+/- Patera, Rondbjerg, Ahac, McCoshen, Korczak, Pachal, Loewen, Quine, Morozov, Dorofeyev, Brisson
- Jones, Quinney, Corcoran
--

Eagles raapi avauspelistä 5-2 kotivoiton. Toisessa vaihdossa se meni 1-0 johtoon ajassa 0:31. Avausvaihto päättyi siihen, kun Sikura riisti kiekon Hayesilta oikeassa laidassa vieraiden alueella ja ampui suoraluistelusta pienestä kulmasta Pateran torjunnasta kiekon päätyverkkoon. Sitä seuranneesta aloituksesta Megna otti aloitusvoiton sitomalla Jonesin. Kaarelta Kaut siirsi kiekon viivaan Grossille, joka ampui kohti maalia ja aloitusympyrästä Megna ehti luukulle ohjaamaan kiekon sisään, kun Jones kadotti miehensä kohtalokkaasti. Toinen maali syntyi kolme minuuttia ennen taukoa, kun alivoimalla 2v3-vastahyökkäyksestä Eagles osui. Maltsev sai ristipiston vasempaan laitaan. Korczak alimpana pelaajana liikkui vastaan ja täten Megnalle jäi tilaa liukua takatolpalle painottomalta puolelta. Quinney puolusti tilanteen laiskasti, kun hän aluksi oli keskialueella ihan rinnakkain Megnan kanssa, muttei sitten luistellut nöyrästi loppuun asti omiin päin, vaan vähän suoristi selän ja Megna pääsi vapaaksi puttaamaan Maltsevin lättysyötön sisään maalin edestä. Cotter keskikaistalla ei sinällään tehnyt mitään väärää, vaan Quinneyn laiskuuden piikkiin meni tuo osuma. Johtavalta pelaajalta huono teko.

Toisessa erässä HSK sai kiekon kertaalleen maaliin, mutta osuma hylättiin 34. minuutilla. Epäonnistuneen suorahyökkäyksen jälkeen Quinney haki päädystä irtokiekon omille ja syötti maalille Brissonille, joka siirsi vielä viereen maalin kulmalle Dorofeyeville ja tämä puttasi tyhjiin. Middleton oli kuitenkin kaatunut maalin sisälle ja siirtänyt sen paikoiltaan, joten siksi maalia ei syntynyt.

Päätöserän alussa ajassa 43:02 sen sijaan vieraiden maali hyväksyttiin. McKeown avasi vasemmasta kulmasta laitaa pitkin eteenpäin Matteaulle, mutta Cotter riisti tältä kiekon siniviivan tuntumassa, leikkasi keskustaan ja ohitti räväkällä rannarilla Annusen, kun kiekko lipui tämän kainalosta maaliviivan yli. Upea yksilösuoritus Cotterilta. Kaksi minuuttia myöhemmin Eagles osui kolmatta kertaa. Osuma oli liki identtinen avausmaalin kanssa. Jones hävisi taas oman pään aloituksen Megnalle. Kaut ei pudottanut kiekkoa kuitenkaan viivaan, vaan lähti itse liikkumaan kaarelta syvyyteen ja kiersi maalin. Hayes ei pysynyt perässä. Kaut jätti kiekon oikeassa laidassa McKeownille, joka nousi siniviivasta esiin, kun Loewen ei seurannut häntä, vaan yritti paineistaa Kautia tuloksetta. Samalla kolmas lenkki Foudy teki itsensä pelattavaksi b-pisteiden väliin irroten etäälle Corcoranista ja McKeown tarjoili syötön hänelle. One-timer upposi takakulmaan ohi Pateran. 48. minuutilla HSK tuli uudelleen maalin päähän. Hayes katkaisi päätydumppauksen omalla alueella lyöden sen heti takaisin keskialueelle. Cotter jatkoi punaviivalta kiekon pystyyn ohi Beaucagen ja Bärtschi karkasi läpiajoon puolustajien taakse nopean käännön seurauksena. Laukaus upposi läheltä ylähyllylle, vaikka Englund yritti takakarvata. Viimeiset kaksi maalia Eagles iski tyhjiin viimeisten puolentoista minuutin aikana, joten yhden maalin kiekkopeli tämä oli loppuun asti, kunnes ensin Brissonin jättösyöttö vasemmassa laidassa ei löytänyt omia, vaan Sikura pääsi väliin ja vapautti Maltsevin vasemmasta laidasta iskemään kiekon tyhjiin. Kahdeksan sekuntia ennen loppua vuorostaan Bärtschi syötti oikeasta laidasta maalille osuen McKeownin luistimiin. Sikura siirsi irtokiekon eteenpäin ja Sherwood upotti keskialueelta kiekon pussiin oikeasta laidasta. Laukaukset olivat 38-24, joten tappio oli kaiketi ansaittu.

Jones saa miinuksen kahdesta kriittisestä aloitustappiosta Megnaa vastaan. Quinney puolestaan 2-0 maalin löysyydestään. Hän myös tuhlasi päätöserän alussa neljän minuutin ylivoiman päätteeksi läpiajon ammuttuaan Annusen kilpeen. Silver Knights tuhlasi kuusi ylivoimaa ja Quinneyn ponnettomat rannelaukaukset siivestä olivat myös yksi osasyy siihen. Paras suoritus illassa oli avauserän lopussa 2v1-tilanteessa tarjoilu Dorofeyeville, joka vei oikealla puolella kiekon rystylleen, mutta Annunen piti etukulman kiinni. Tuo oli HSK:n avauserän paras maalipaikka. Corcoran saa miinuksen voittomaalista jätettyään Foudyyn liikaa etäisyyttä keskustassa.

Cotter saa 1+1 tehoistaan plussan. Loistava karvaus tuotti näiden playoffien hopearitarien avausmaalin ja alustus Bärtschillekin oli tarkka. Bärtschi Quinneyn tavoin ampui seinille ylivoimalla toisesta siivestä, mutta paikkasi sen päätöserän osumallaan. Hayes saa plussan kakkossyötöstä siihen maaliin. Leschyshynin ja Marushevin plussat juontuvat avauserään, kun HSK kesti niin ikään neljän minuutin alivoiman kuten isännät myöhemmin. Kaksi ensimmäistä hyökkääjäparia Rondbjerg-Leschyshyn ja Quinney-Marushev olivat huikeita parin vaihtonsa ajan. Marushev riisui vastustajia kiekosta keskialueella jatkuvaa syöttöä ja Leschyshyn purki kolmesti ainakin. Lisäksi Leschyshyn hankki avauserässä yhden ylivoiman pysyen kiekossa hyökkäysalueella ja vastustajan annettua selkään poikittaisen mailan. Mitä tulee vielä alivoimaan, sitä HSK pelasi viidellä puolustajalla, kun Corcoran ei AV-vaihtoja saanut, vaan kaksi muuta rightin pakkia ja kolme leftiä kiersi keskenään. Tasaviisikoin Corcoranista jäi mieleen avauserästä pari hyvää pinchausta oikeaa laitaa pitkin, mutta niitä seuranneet laukaukset pienestä kulmasta eivät ongelmia Annuselle tuottaneet.

Morozovilla oli aika tasapaksu ottelu. Avausvaihto oli hänen huonoin, kun 2v2-hyökkäystä puolustaessa hän päästi Wingerlin turhan helposti punnertamaan laidan puolelta maalille, mutta Patera otti lähitorjunnan. Seuraavassa vaihdossa sitten Ivan jo alusti poikkisyötöllä laukauspaikan Marusheville vasempaan laitaan ja tämä tykitti patjaan HSK:n ottelun ensimmäisen kudin kohti maalia. Aloituksissakaan Morozov ei ollut niin timanttia, vaan hävisi ainakin 2-3 oman pään aloitusta kahteen erään. Alaketjuista Quinella oli puolivälissä iltaa yksi maalipaikka, kun tasavajaalla hän riistostaan pääsi melkein läpi, mutta Burke pysyi iholla ja pakotti Quinen ampumaan logoon huonosta asennosta.

Patera oli maalissa hyvä, muttei ihan plussan arvoinen, kun tappio kerran tuli. Seitsemännellä minuutilla hän torjui alakulmasta venyttäen patjallaan Beaucagen rannelaukauksen puolustajan jaloista. 12. minuutilla alivoimalla hän torjui Sherwoodin rannelaukauksen pienestä kulmasta ja parin minuutin päästä Wagner pudotti oikeasta laidasta takaviistoon keskelle Burkelle, joka avopaikasta haki vielä syöttöä takatolpalle Wingerlille tuloksetta. Avauserän lopussa Sherwoodin painava lämäri siniviivasta rikkoi Pateran maskin, mutta tämä kiinnitti nauhat takaisin, jolloin maski oli taas pelikunnossa. Kakkoserän avausvitosella Patera oli parhaimmillaan illan aikana pitäen vieraat pystyssä, kun Eagles pelasi jatkuvasti pitkiä hyökkäyksiä. Ensin McKeown tarjoili siniviivasta takatolpalle lävistävän syötön, mutta Maltsev tuhlasi avopaikan Pateran venytettyä mailan varren eteen. Hetken päästä 3v1-hyökkäyksessä Sherwood aikaili ratkaisunsa kanssa eikä ampunut vasemmasta laidasta itse, vaan haki vielä syöttöä toiseen aaltoon, mutta Loewen ehti puolustajan avuksi ja takakarvasi kiekon. Seuraavaksi Patera joutui taas venymään, kun Kaut tarjoili 2v1-hyökkäyksessä rystylätyn Megnalle, jolla oli paikka naulata hattutemppu 25 minuuttiin, mutta Patera kielsi sen liukuen eteen takatolpalle. Toisen erän lopussa Patera vielä nollasi maalin edestä McKeownin, kun Maltsev syötti alivoimalla päädystä ohi Korczakin ja ketään hyökkääjää ei taaskaan kiinnostanut tulla ajoissa alas päin ylivoimalla, vaan Korczakin luotettiin hoitavan tilanteen yksin. Noh, Patera onneksi torjui patjallaan McKeownin laukauksen maalin edestä. Korczakin ja Quinen teholukemat olivat muuten -4, mutta niitä selittivät nuo pari tyhjiin tullutta maalia.

2/3 Silver Knights vs. Eagles

HSK oli nimellinen kotijoukkue, mutta tämäkin peli pelattiin samassa hallissa (Budweiser Events Center, Loveland) kuin ensimmäinen. Tappion jälkeen ketjut oli sotkettu ja mm. Morozov siirretty laituriksi. Ford nousi kokoonpanoon jostain syystä Marushevin tilalle. Viveiros palasi tähän peliin penkin taakse. Ennen peliä myös Chayka liittyi OHL:stä Silver Knightsin mukaan, joten eiköhän hänet ensi kaudella nähdä AHL:ssä.

Quinney - Leschyshyn - Rondbjerg
Bärtschi - Cotter - Brisson
Loewen - Jones - Quine
Dorofeyev - Ford - Morozov

McCoshen - Korczak
Ahac - Pachal
Hayes - Corcoran

Patera
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Dorofeyev, Quine, Ahac, Morozov
+/- Jones, Ford, Loewen, Bärtschi, Brisson, Cotter, Quinney, Leschshyn, Rondbjerg, Korczak, Pachal, Hayes, Corcoran
- McCoshen, Patera
--

Lopputulos oli sama kuin kaksi päivää aiemmin. Colorado voitti 5-2 ja päätti Hendersonin kiekkokauden. Dollar Loan Centerin playoffdebyytti jäi odottamaan ensi vuoteen. Avausmaali näki hallin valot ajassa 8:22. Wagner pyörähteli oikeassa kulmassa onnistuneesti niin Pachalia kuin Jonesia vastaan. Hän kuljetti sitten maalin taakse ja syötti Beaucagelle, joka jatkoi maalin eteen ja Matteau ohitti läheltä Pateran, kun Jones ei ehtinyt ajoissa takaisin mieheensä kiinni. Jones jatkoi siis siitä, mihin viime pelissä jäi vuotaen omalla alueella. Viiden minuutin päästä 5v3-ylivoiman viime sekunneilla Sikura pudotti maalin kulmalta alas, Gross syötti oikealta kaarelta vasemmalle takatolpalle ja Kaut puttasi tyhjiin, kun syöttö meni Quinneyn längistä suoraan lapaan ja Korczak paini samalla Maltsevin kanssa maalin edessä.

HSK kavensi 26. minuutilla. Jones paikkasi erheitään ottamalla hyökkäyspäässä aloitusvoiton. McCoshen ampui sinisen vasemmasta kulmasta kohti maalia. Kiekko jäi ruuhkaan. Quine käänsi sen keskeltä takatolpalle hiipineelle Dorofeyeville, joka ohjasi kiekon sisään. Heti seuraavassa vaihdossa 3v1-hyökkäyksestä Sherwood näytti ladanneen kiekon oikeasta laidasta sisään ohi Pateran, mutta todellisuus veto jäikin jumiin sivuverkkoon, vaikka tuomari näytti jo maalia. Päätöserän toisella minuutilla 3-1 johto oli tosi asia. Ahac joutui hävittyään luistelukisan kamppaamaan Wingerlin, jottei tämä päässyt nokikkain Pateran kanssa. Ylivoimalla Gross haki puolivälissä jäähyä purkukiekon omista, nosti jalalla keskialueelle ja jätti kiekon Sherwoodille. Tämä pujotteli siniviivalle asti ja syötti laitaan Beaucagelle, jonka rannelaukaus McCoshenin jaloista upposi turhan helposti takakulmaan. Neljäs maali oli 50. minuutilla kopio edellisestä. Tasaviisikoin Foudy kuljetti kiekon oikeaa laitaa pitkin hyökkäysalueella. Hän löi jarrut pohjaan, teki kierroksen siniviivan lähellä ja ampui vasta sitten ranteella McCoshenin jaloista takakulmaan. Tuo veto McCoshenin olisi pitänyt pystyä blokkaamaan ja toisaalta kyllä Pateran myös torjumaan.

Silver Knightsin kauden viimeinen maali syntyi ajassa 54:22. Morozov hävisi hyökkäyspään aloituksen Wingerlille, mutta Englundin purkukiekko päädystä jäi omalle alueelle, kun Morozov itse ehti katkomaan oikeaan laitaan. Hän kiersi siniviivaan suojaten kiekkoa rystyltä. Sitten hän kaksi pelaajaa (Sikura ja Hamilton) itseensä houkuteltuaan jakoi kiekon painottomalle puolelle Ahacille, joka päätti vasemman laidan nousunsa tarkkaan rannelaukaukseen taka-alakulmaan. Näin ollen Morozov avasi kolmannessa ottelussaan pistetilinsä AHL:ssä. Ajassa 57:28 nähtiin pelin viimeinen maali. Patera otettiin maalilta pois vajaat kolme minuuttia ennen loppua. Leschyshyn hävisi hyökkäyspään aloituksen Wingerlille. McKeown siirsi kiekon maalin takana poikittaissyötöllä Wagnerille, joka oman alueen kulmasta vippasi kiekon tyhjiin tarkasti. Tuo maali sinetöi Henderson Silver Knightsin jääkiekkokauden 2021-2022 päättymisen. Kauden viimeinen kiekkoon koskenut yksilö oli Corcoran, kun kuusi sekuntia ennen loppua Morozov kaapi keskiympyrässä aloitusvoiton 100-0 ja Ahac vieritti oman maalin takana kiekon Corcoranille.

Plussat menevät maalit värkänneille parivaljakoille. Morozov oli muutoin aika näkymätön, mutta uran avauspiste uudessa sarjassa on aina merkkipaalu. Ahac operoi siniviivassa tyydyttävästi ja viimeisteli tekopaikastaan tarkasti. Dorofeyev ja Quine olivat sen sijaan näkyviä muutoinkin kuin maalissa. Esimerkiksi 32. minuutilla Quine kiskoi 2v1-hyökkäyksestä ranteella Annusen hanskaan oikealta puolelta. Pari minuuttia tuon jälkeen Jones pelasi vaihdon Fordin tilalla nelosessa. Pachal pinchasi sen aikana päätyyn asti ja Morozov putosi varmistamaan siniviivaan. Pachal syötti päädystä maalille ja Dorofeyev käänsi rystyltä kiekon patjaan.

Kakkoserä oli kaikkinensa vahva vierailta, kun se vei vedot 7-14, mutta Annunen kesti momentumin päästäen vain yhden maalin. 22. minuutilla tasavajaalla Cotter nappasi kiekon McKeownilta, joka oli alin pelaaja, mutta Annunen torjui läpiajon. Heti perään Dorofeyev nousi maalille oikeasta laidasta tuloksetta. Kakkoserän lopussa puolestaan 3v2-hyökkäyksestä Quinney pudotti kiekon keskelle Rondbjergille, jonka painava lyöntilaukaus kilpistyi entiseen Kärpät-kassariin.

Toisessa päässä Patera ei ollut niin hyvä, vaan päätöserän kaksi helpohkoa päästettyä maalia kallistavat arvosanan miinukselle. McCoshen saa samoin miinuksen neljännen maalin huonosta etäisyyden hallinnasta. Foudyn kuti olisi pitänyt blokata. Jones puolestaan paikkasi avausmaalin lepsuutensa kolmossyötöllään Dorofeyevin maaliin. Jonesilla oli avauserässä paikka viedä HSK jopa johtoon, mutta 2v1-hyökkäyksessä hän aikaili ja lopulta hätäinen laukaus oli marja Annuselle. Tuota ennen 5v3-ylivoimalla Bärtschi kiskaisi one-timerin oikeasta siivestä, mutta Annunen venyi eteen hienosti. Ehkä pelin kuva olisi ollut erilainen, jos jommasta kummasta paikasta kiekko olisi mennyt rysään.

Mitä tulee vielä Pateraan, Foudy kelasi hänen ylitseen aika rajusti heti pelin alussa leikattuaan vasemmasta laidasta maalille, mutta tsekiveskari tokeni törmäyksestä. Illan paras torjunta oli 29. minuutilla Wagnerin läpiajon pysäyttäminen, kun Corcoran alimpana pelaajana lahjoitti kiekon hänelle. Päätöserän puolivälin jälkeen puolestaan 3v2-hyökkäyksessä Wingerlin poikkisyötöstä Matteaun one-timer jäi räpylän pohjalle.

Quinney sai puolestaan pelin lopussa ikävän töötin, kun Korczak avasi tälle kiekon keskialueelle ahtaaseen väliin ja samalla, kun Quinney otti kiekon haltuun, Englund taklasi häntä voimalla koko kropan läpi. Tuo muistutti P. Laineen vastaanottamaa taklausta hänen debyyttikaudellaan Buffalossa. Quinney jäi keräilemään varusteitaan jään pintaan samalla tavalla ja Korczak ryhtyi kouluttamaan Englundia, vaikka Kaedan kyllä syötti sellaiseen paikkaan, mihin ei kiekkoa olisi kannattanut antaa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights

Rondbjerg on kieltäytynyt MM-kutsusta, koska hän on kamppaillut rannevamman kanssa viime aikoina, pirskatti. Näyttää siis siltä, että vain Thompson, Whitecloud ja Roy edustavat Golden Knightsia MM-jäillä. Lievä pettymys noin vähäinen osanotto on aiempaan spekulaatioon peilaten, mutta ei voi mitään. Kolme pelaajaa on sentään enemmän kuin ennen kauden alkua uskalsi unelmoida, koska tarkoitus oli pelata pudotuspeleissä tähän aikaan. Sveitsi ei taida olla vielä nimennyt kisajoukkuettaan, joten Bärtschilla voisi olla teoreettinen mahdollisuus päästä mukaan. Lisäksi tietysti Latvian paidassa nähtäneen 25-vuotias Martins Dzierkals, joka Lehner-kaupan kylkiäisinä liikkui Torontosta Vegasin organisaatioon helmikuussa 2020, mutta on pelannut Euroopassa viime vuodet sen jälkeen, kun Pohjois-Amerikan valloitus 2017-18 ei onnistunut, vaan aika kului ECHL:ssä pääosin. Tällä kaudella hän kokosi Plzenissä 30 pistettä 49 otteluun, mutta en miestä osaa mieltää todelliseksi palaseksi tämän seuran tulevaisuutta enkä hänen takiaan Tampereelle Latvian pelejä mene katsomaan, heh. Tässä haastattelussa Dzierkals kertoi, että tulevan kauden kuviot ovat vielä auki, mutta tokkopa hän Silver Knightsiin ilmoittautuu. Ilmeisesti pelaajaoikeudet myös umpeutuvat piakkoin, kun Dzierkals saavutti tuon 25 vuoden rajapyykin, jos tähän lähteeseen on uskominen.

Kanada puolestaan ilmoitti virallisen ryhmänsä tänään illansuussa ja siitä löytyivät tosiaan niin Thompson, Whitecloud kuin Roy. Lisäksi mukaan pääsi entisistä ritareista N. Holden:

Kokoonpanossa on yksi viime vuoden maailmanmestari eli Comtois. Viidellä pelaajalla on aiempaa MM-kokemusta ja 11 pelaajalla kokemusta nuorten MM-kisoista mukaan lukien Roylla. Kanada pelaa ennen kisoja yhden harjoituspelin Yhdysvaltoja vastaan keskiviikkona eli kaksi päivää ennen kisa-avausta. Kunhan vain kellekään ei sattuisi mitään...

Mitä tulee Royhin, The Athleticissa ilmestyi tänään juttu hänestä MM-kisoihin liittyen. Jutussa Roy muisteli perheensä aina kokoontuneen katsomaan jouluisin nuorten kisoja ja 13-vuotiaana hän hurrasi Crosbyn voittomaalille Vancouverin olympialaisissa. Nyt hän itse pääsee pukemaan vaahterapaidan päälle ensi kertaa aikuisena. Kun hän sai soiton yhdeltä Kanadan GM:istä Shane Doanilta, hän oli todella innoissaan, koska hän oli unelmoinut Kanadan väreissä pelaamisesta. Aiemmat maajoukkuetapahtumat U18- ja U20-kisoissa vuosina 2015 ja 2017 ovat olleet hänelle uskomattomia kokemuksia. U18-kisoissa Roy voitti pronssia ja pari vuotta myöhemmin hopeaa U20-tasolla, joten olisiko nyt kultamitalin vuoro? U20-finaalissahan Roy maalasi päätöserässä ylivoimalla vieden Kanadan 3-2 johtoon, mutta USA voitti lopulta pilkuilla. Roy kertoi olevansa hyvä ystävä Whitecloudin ja Thompsonin kanssa. Sen, mitä hän on kuullut aiemmissa turnauksissa mukana olleilta pelaajilta, hän odottaa kahden viikon rupeamasta viileää kokemusta joukkuetoverien kanssa.

Haastattelussa sivuttiin myös Golden Knightsia. Roy kertoi käyttävänsä pitkän kesän hyödykseen erityisesti kuntosalilla. Hän on pitkä ja hieman laiha kaveri, joten nyt hänellä on enemmän aikaa hankkia voimaa ja parantaa räjähtävyyttä. Ensin hän keskittyy voimaan ja loppukesästä räjähtävyyden parantamiseen. Viime kaudella kausien välinen tauko oli vain vajaat pari kuukautta, joten tuolloin Roylla ei ollut aikaa parantaa molempia osa-alueita, vaan hän keskittyi voimatasojen parantamiseen ja minimaalisesti harjoitteli nopeutta. Kesäharjoittelun hän suorittaa kotonaan Quebec Cityssa yhdessä Predators-puolustaja J. Lauzonin kanssa.

Tekstissä myös mainittiin Royn ottaneen ison harppauksen tehoissa tällä kaudella ja Roy itse kommentoi, että hänen junioriuransa meni samoin eli pari ensimmäistä vuotta menivät vakaasti rauhaksiltaan (131gp 91p), kunnes sen jälkeen hän tunsi olonsa paremmaksi jäällä myöhemmillä kausilla (116gp 170p). Sama näkyi nyt Golden Knightsissa kolmannella kaudella, kun Roy teki piste-ennätyksensä 39 pistettä ja pelasi hyökkääjistä kolmanneksi eniten Marchessaultin ja Stephensonin jälkeen. Roy totesi, että ensi kauteen mentäessä hän on todistanut pystyvänsä pelaamaan kärkiketjuissa loukkaantumisten sattuessa ja olen tuosta itsekin pari kertaa maininnut, kuinka Roy on osoittanut pystyvänsä tehoilemaan hyvien pelimiesten rinnalla. Roy ei odota olevansa piste per peli -pelaaja jatkossa, mutta hänellä on korkeat odotukset sen suhteen, että hän pystyy tuottamaan tehoja. Hän mainitsi, että laukausta ja halukkuutta ampua pitää parantaa. Lisäksi liikkeessä oikeiden ratkaisujen tekemistä hän haluaa parantaa ja mainitsi, kuinka McDavid esimerkiksi jatkuvasti luistellessaan pystyy tekemään "pelejä" eli laukomaan tai syöttämään. Lopuksi Roy totesi itsestäänselvyyden eli hän haluaa tehdä jatkosopimuksen Vegasiin, koska hän rakastaa faneja, pelaajia, toimistoväkeä ja kaupunkia. 
Viimeksi muokattu:
Lopuksi Roy totesi itsestäänselvyyden eli hän haluaa tehdä jatkosopimuksen Vegasiin, koska hän rakastaa faneja, pelaajia, toimistoväkeä ja kaupunkia.

Aivan varmasti haluaakin, ja varmasti Vegas pyrkii kiinnittämään Royn pitkällä lapulla. Vaan riittääkö katossa tilaa? Noilla näytöillä Roy ei millään parin miljoonan lapulla pelaa. Hieman saman roolin Stephenson saatiin aiemmin ryöstöhintaan, mutta toistaako historiaa itseään tässä? Vegas on kuitenkin tulevallakin kaudella nesteessä palkkakaton kanssa.

PS. Noin syvällistä omistautumista lajia ja rakastamansa seuraa kohtaan en ole nähnyt palstalla koskaan. Jatka siis kirjoitteluasi ja oman intohimosi jakamista täällä äläkä välitä negailijoista.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Aivan varmasti haluaakin, ja varmasti Vegas pyrkii kiinnittämään Royn pitkällä lapulla. Vaan riittääkö katossa tilaa? Noilla näytöillä Roy ei millään parin miljoonan lapulla pelaa. Hieman saman roolin Stephenson saatiin aiemmin ryöstöhintaan, mutta toistaako historiaa itseään tässä? Vegas on kuitenkin tulevallakin kaudella nesteessä palkkakaton kanssa.

PS. Noin syvällistä omistautumista lajia ja rakastamansa seuraa kohtaan en ole nähnyt palstalla koskaan. Jatka siis kirjoitteluasi ja oman intohimosi jakamista täällä äläkä välitä negailijoista.
Muutamalla isolla liikkeellä kattoon kyllä saadaan tilaa ja Roy on rajoitettu vapaa agentti, joten sopimuksen rustaamisella ei ole kovin iso kiirekään, vaan se syntynee sitten, kun tilaa on raivattu tarpeeksi. Roylla on nyt alla vasta yksi "huippukausi", joten en usko palkan liian korkeaksi nousevan. Seuralla on ollut tapana tehdä pitkiä ja halpoja sopimuksia nuorille pelaajille kuten Tuchille, Theodorelle ja viimeksi Whitecloudille näiden osoitettua potentiaalia kunnolla ensimmäistä kertaa. Minulla on sellainen kutina, että Roy saisi vastaavasti esimerkiksi neljän tai viiden vuoden sopimuksen ja palkka olisi kenties 2,4 miljoonaa kaudessa eli nousua tulisi ehkä vajaat pari miljoonaa tähän kauteen verrattuna. Tuollaisen kokonaisarvoltaan 10+ miljoonan pahvin Roy saattaisi allekirjoittaa mielihyvin ehtien rahastamaan myöhemmin lisää toisella pitkällä sopimuksella.

Oma ehdotukseni on treidata Pacioretty pois, koska hän ei vain pysy kasassa ja joku varmasti hänet suostuu vuodeksi ottamaan seitsemällä miljoonalla, kun terveenä ollessaan Pacioretty pystyy olemaan kuitenkin piste per peli -pelaaja. Brossoitista luopuminen lienee myös todennäköistä, kun Thompson oli loppukaudesta riittävän hyvä ja samoin AHL:n maalivahtitilanne on sellainen, että Thompsonia ei sielläkään tarvita. Jos Coghlan vielä kaupattaisiin, tällä 21 pelaajan rosterilla esimerkiksi Vegas olisi jo lähellä palkkakaton 82,5M alle pääsemistä, kun Patrick laitettaisiin vielä LTIR-listalle:

Smith 5 Karlsson 5,9 Marchessault 5
Dadonov 5 Eichel 10 Stone 9,5
Roy 2,4 Stephenson 2,75 Amadio 0,76
Carrier 1,4 Howden 1,2 Kolesar 1,0

Martinez 5,25 Pietrangelo 8,8
Theodore 5,2 McNabb 2,85
Hague 1,9 Whitecloud 2,75
Hutton 0,85

Lehner 5
Thompson 0,76

= $83,27M

*****

Koska Golden Knightsin 82 ja Silver Knightsin 70 (68+2) ottelun kaudet ovat ohi, oli hyvä aika laskea yhteen kauden aikana kertyneet plussat ja miinukset ennen myöhempiä pelaaja-arvioita. Puolivälissä kautta edustusjoukkueen tilanne näytti tältä:

Ennen kuin Golden Knights aloittaa runkosarjan toisen puoliskon pelaamalla vieraissa neljä peliä kuuteen päivään kivikovia vastustajia vastaan, on hyvä hetki päivittää tämänhetkinen arvosanataulukon tilanne. Vain McNabb, Smith ja Kolesar ovat toistaiseksi pelanneet kaikki ottelut.

Arvosanataulukko runkosarja 2021-2022, 41/82 ottelua

Smith 41gp ++-+++++++++++++++++-+ = +18
Marchessault 36gp +-+-++++++-++++++++++ = +15
Roy 37gp ++++++++-++++++++ = +15
Stephenson 40gp +-+++++++++-++++++ = +14
Karlsson 26gp +-+-+-++++++++++ = +10
Kolesar 41gp ++++-+++++++ = +10
Carrier 32gp +++++++++ = +9
Janmark 36gp +-+++++++++ = +9
Dadonov 39gp ++++++-+++ = +8
Stone 23gp +-+-+++++++ = +7
Howden 29gp -++++++ = +5
Brooks 7gp +++ = +3
Rondbjerg 14gp ++-++ = +3
Pacioretty 16gp +--++++ = +3
Cotter 6gp ++ = +2
Krebs 9gp ++ = +2
Amadio 23gp +-++-+ = +2
Dorofeyev 1gp + = +1
Patrick 11gp + = +1
Leschyshyn 20gp -++ = +1
Bärtschi 1gp = +0
Jones 2gp = +0

Theodore 37gp -+++++++++++ = +10
Hague 32gp +++++++--++ = +7
Coghlan 36gp +++++++-+ = +7
Whitecloud 28gp +++-+-+++ = +5
Hutton 22gp ++-+++-+ = +4
Pietrangelo 39gp ++++++--+- = +4
McNabb 41gp +-+++-+ = +3
Miromanov 6gp ++ = +2
Martinez 11gp +++-- = +1

Lehner 29gp +++++- = +4
Brossoit 14gp ++-+++-++ = +5
Thompson 1gp = +0

Plussat per ottelu -tilasto

Dorofeyev +1,00
Smith +0,44
Brooks +0,43
Marchessault +0,42
Roy +0,41
Karlsson +0,38
Stephenson +0,35
Brossoit +0,36
Miromanov +0,33
Cotter +0,33
Stone +0,30
Carrier +0,28
Theodore +0,27
Janmark +0,25
Kolesar +0,24
Hague +0,22
Krebs +0,22
Rondbjerg +0,21
Dadonov +0,21
Coghlan +0,19
Pacioretty +0,19
Hutton +0,18
Whitecloud +0,18
Howden +0,17
Lehner +0,14
Pietrangelo +0,10
Martinez +0,09
Patrick +0,09
Amadio +0,09
McNabb +0,07
Leschyshyn +0,05
Thompson +0,00
Bärtschi +0,00
Jones +0,00

Sekalaisia huomioita:

- Lehnerin vähäinen plussattomuus hieman yllätti, kun hän oli alkukaudella kuitenkin muuri, mutta sen jälkeen plussat kieltämättä olivat harvassa. The Athleticin uusimmassa artikkelissa luki, että viimeisessä 15 startissaan Lehner on päästänyt 44 maalia ja torjunut kiekkoja 88,7% varmuudella, joten ei noilla tilastoilla tietysti hirveästi voi plussia odottaakaan
- Theodore aloitti kauden hitaasti ja sai ensimmäisen plussan vasta seitsemännessä pelissä, mutta on sittemmin ollut rautaa. Pietrangelo puolestaan sai minulta plussia tehottomuudesta huolimatta ensimmäisissä peleissä ja sen jälkeenkin tehokkaan jakson aikana, mutta viimeiset noin kymmenen ottelua ovat olleet miinusmerkkisiä. Sanotaanko näin, että hän pelaa isot minuuttinsa neutraalisti eikä joukkueessa varmaan ole edes ketään toista, joka selviäisi samasta kuormasta yhtä kuivin jaloin kuin Pietrangelo, mutta viime aikoina tuo kuorma on ehkä vähän alkanut näkymään negatiivisesti
- Haguen rannevamma on ollut harmillinen asia, koska hän pelasi hyvää kautta sitä ennen. Coghlanille olen ollut yllättävän suopea ja vain yksi selkeästi heikompi matsi häneltä on toistaiseksi nähty, joten eteenpäin on menty. Hyökkäyssuuntaan hän on tehnyt muutamia tärkeitä maaleja laukauksellaan, joka on NHL-kaliiberia ilman muuta. Hutton ja Miromanov ovat täyttäneet paikkansa uusina jäseninä
- Whitecloudin teholukema on +13 ja koossa on 11 pistettä 28 peliin, joten siihen nähden yllätyin, että en ole antanut hänelle enempää krediittejä kuin vain viiden plussan verran
- Carrier on ansainnut sopimuksensa. Hän on nelosketjulainen, jolle ei vain satu niin huonoja pelejä, että niistä pitäisi rangaista miinuksella. Kolesariakin olen rangaissut vain kertaalleen ja vastineena on peräti 11 plusmerkkistä iltapuhdetta
- Brooks, Cotter, Rondbjerg ja Dorofeyev ovat hyödyntäneet nelosketjun minuuttinsa hyvin. Leschyshyn on pelannut nolla-nolla jääkiekkoa enimmäkseen
- Ruotsalaiskaksikko Janmark-Karlsson on lämmennyt kauden edetessä. Janmark tosiaan pelasikin puolikuntoisena koronan jäljiltä, mutta on joulukuun alusta saakka kerännyt kyllä plussia hyvällä tahdilla ja Wiljamikin hiljalleen on oma itsensä jalkamurtuman jälkeen. Howdenin käyrä on myös nousujohteinen
- Parasta kauttaan pelaavan Royn ja sielupelaaja Marchessaultin kärkipaikat plussapörssissä eivät yllätä, mutta Smithin lukema +18 tuli vähän jopa puskista. Tilastot eivät valehtele, joten häntä ei siis saa missään nimessä arvokkuutensa takia kaupata, jotta Eichel mahtuu palkkakaton alle LTIR-listalta palatessaan
- Stonen vähäiset plussat vain alleviivaavat sitä, että paikka tähdistötapahtumaan irtosi vanhoilla näytöillä. Kahdeksan pisteen kaulalla sisäisen pörssin kärjessä oleva Stephenson puolestaan on kärsinyt taulukossa siitä, että hän on tehnyt puolustussuuntaan sijoittumisvirheitä, jotka ovat vesittäneet mahdollisuudet lisäplussiin

Arvosanataulukko 2021-2022, 82 ottelua

Stephenson 79gp +-+++++++++-++++++-++++++++++++++-++++ = +30
Marchessault 76gp +-+-++++++-++++++++++-+++++++-++++++++ = +28
Roy 78gp ++++++++-+++++++++++++++++++ = +26
Smith 56gp ++-+++++++++++++++++-+-++++++ = +23
Karlsson 67gp +-+-+-+++++++++++++-++++++++ = +20
Kolesar 77gp ++++-++++++++++++++++ = +19
Dadonov 78gp ++++++-+++++-+++++++++ = +18
Janmark 67gp +-+++++++++++++++ = +15
Carrier 63gp ++++++++++++-++-+++ = +15
Howden 47gp -++++++++++++++- = +12
Stone 37gp +-+-++++++++++++ = +12
Eichel 34gp +++++++++++++---+ = +11
Amadio 53gp +-++-++++-+++++ = +9
Pacioretty 39gp +--+++++-++++++ = +9
Brooks 7gp +++ = +3
Rondbjerg 30gp ++-++--+ = +2
Patrick 25gp +++- = +2
Krebs 9gp ++ = +2
Cotter 7gp ++ = +2
Leschyshyn 41gp -+++- = +1
Dorofeyev 2gp + = +1
Jones 2gp = +0
Bärtschi 1gp = +0

Theodore 78gp -++++++++++++++++-+--+++++++++ = +22
Whitecloud 59gp +++-+-++++++-+-++ = +9
Coghlan 59gp +++++++-+--++ = +7
Hague 52gp +++++++--++++---- = +5
Hutton 58gp ++-+++-+----+++-+-++ = +4
Pietrangelo 80gp ++++++--+-+-+-+--++---+ = +3
McNabb 69gp +-+++-+---++--+-+ = +1
Martinez 26gp +++---+--++ = +1
Miromanov 11gp ++- = +1
Pouliot 2gp = +0
Korczak 1gp = +0
Hayes 3gp - = -1
Pachal 2gp - = -1

Brossoit 24gp ++-+++-+++-+ = +6
Thompson 19gp +++++-+ = +5
Lehner 44gp +++++-++-+-++--- = +4

Plussat per ottelu -tilasto


Dorofeyev +0,50
Brooks +0,43
Smith +0,41
Stephenson +0,38
Marchessault +0,37
Roy +0,33
Stone +0,32
Eichel +0,32
Karlsson +0,30
Cotter +0,29
Theodore +0,28
Howden +0,26
Thompson +0,26
Kolesar +0,25
Brossoit +0,25
Carrier +0,24
Dadonov +0,23
Pacioretty +0,23
Janmark +0,22
Krebs +0,22
Amadio +0,17
Whitecloud +0,15
Coghlan +0,12
Hague +0,10
Lehner +0,09
Miromanov +0,09
Patrick +0,08
Hutton +0,07
Rondbjerg +0,07
Pietrangelo +0,04
Martinez +0,04
Leschyshyn +0,02
McNabb +0,01
Pouliot +0,00
Jones +0,00
Bärtschi +0,00
Korczak +0,00
Hayes -0,33
Pachal -0,50

Sekalaisia huomioita:
- Smith johti plussatilastoa vielä kauden puolivälissä, mutta toisella puolikkaalla hän pelasi vain 15 ottelussa. Vakiopelaajista se riitti silti plussat per ottelu -tilaston voittoon, kun Dorofeyevin ja Brooksin otoskoko oli minimaalinen
- Smithin takana kauden puolivälissä Stephenson, Marchessault ja Roy olivat seuraavaksi parhaat hyökkääjät. Mikään ei kauden toisella puolikkaalla juuri muuttunut, vaan he jatkoivat pääosin hyviä otteitaan ja kiilasivat loukkaantuneen Smithin ohitse. Roy jäi vähän jälkeen lopulta kärkikaksikosta, josta Stephenson näemmä sitten lopulta veti papereissani pidemmän korren. Ihan kummin päin tahansa herrat olisivat voineet lopulta olla, koska kyllähän he kauden kaksi parasta hyökkääjät olivat ylittäen ainoina 60 pisteen rajapyykin
- Karlsson pelasi sikäli tasaisen kauden, että avauspuolikkaalla hän jäi kymmenen pykälää plussalle ja lopputulema oli sama toisellakin puolikkaalla, joskin pelejä kertyi enemmän jälkimmäisellä puolikkaalla, joten sikäli murtuneesta jalasta huolimatta kauden avauspuolisko oli häneltä parempi
- Eichelin sisääntulo oli melko onnistunut. Eritoten alussa hän keräsi plussia paljon, mutta sitten tuli heikompi pätkä, kun puolustussuuntaan ei tapahtunut hyviä asioita ja tietysti ratkaisevissa peleissä tehotkin jäivät piippuun. Ensi kaudelle odotusarvona on nousu plussat per peli -tilastossa väh. lukemaan +0,40 eli kärkihyökkääjäksi
- Dadonov pelasi ihan OK kauden. Toisella puolikkaalla plussia kertyi 10 kuten Karlssonillekin. Kolesarkin kirjasi avauspuoliskon +10:n jatkoksi toiselta puolikkaalla lukeman +9, joten Karlssonin ja Dadonovin tapaan plussia kertyi tasaisesti
- Howden pelasi toisella puoliskolle vain 18 peliä, mutta kasvatti silti plussasaldoaan seitsemällä alaketjuista. Hyvä suoritus. Pacioretty ja Stone puolestaan kirjasivat toiselta puoliskolta lukemat +6 ja +5, kun pelejä jäi yhä kummaltakin väliin eri syistä. Amadion +7/30gp oli hyvä petraus alkukauden tahdista +2/23gp
- Nuorisokaartista Cotterin +0,29 lukema ottelua kohden oli paras (pl. kahden pelin Dorofeyev) ja vain vahvistaa uskoa siihen, että hänestä tulee vielä NHL-tason voimahyökkääjä alaketjuihin. Ehkä jo ensi kaudella Cotter olisi valmis pelaamaan ylhäällä pidempiä jaksoja
- Puolustuksessa tilanne oli melko tasainen vielä puolivälissä kautta, mutta toisella puolikkaalla Theodore repäisi kunnon kaulan muihin, kun hän teki piste-ennätyksensä 14+38=52. Eniten pelejä tahkonnut Pietrangelo sen sijaan jäi kauden toisesta puolikkaasta plussalle vain yhden pykälän verran johtuen eritoten ongelmista 1v1-tilanteiden puolustamisessa, joista annoin miinusta
- Hyvän alkukauden pelanneet Hague ja Coghlan vajosivat toisella puolikkaalla. Haguen toinen puolikas oli -2:n arvoinen ja tietysti pelejäkin jäi väliin iso kasa. Coghlan puolestaan avauspuolikkaan +7:n jatkoksi kirjasi lukeman +0 niistä 23 ottelusta, jotka hän pääsi pelaamaan
- Whitecloud pelasi aika tasaiset puolikkaat lukemilla +5 ja +4. Loppukaudesta hän vuoti puolustussuuntaan muutamassa pelissä maalin edustalla yllättävästi ja sai niiden takia miinuksia
- McNabbin peruspuolustajuutta tilastoni ei oikeastaan koskaan ole arvostanut, joten en olisi liian huolissani siitä, että 69 pelin jälkeen lopputulema oli vain +1, koska yleensä vaadin puolustajiltakin edes jotakin antia ylöspäin, jotta he voisivat plussan saada, ellei sitten joku pelaa ilmiömäistä alivoimaa tms. Toki silti McNabb ei niin hyvä ollut puolustussuuntaan kuin parhaimmillaan, vaan hänellekin jäi parannettavaa ensi kauteen palkan vieläpä noustessa marginaalisesti
- Toisella puolikkaalla neljä uutta nimeä tekivät puolustuksessa Vegas-debyytit selviten suhteellisen kuivin jaloin muutamista peleistään
- Maalivahtien plussat per peli -tilaston voiton vei Thompson niukasti ennen Brossoitia. Lehner keräsi loppukaudesta miinuksia loukkaantuneena pelatessaan, mutta tietysti jo ennen kauden puoliväliä trendi oli laskeva kuten ylläolevasta lainauksesta näkyy, jossa lukee, että viimeisen 15 startin torjuntaprosentti oli tuolloin vain 88,7%. Loka-marraskuusta Robin saa puhtaat paperit, mutta sen jälkeen kausi oli huono
- Mitä tulee kakkos- ja kolmosveskareihin, Brossoitille olin merkinnyt kolme selkeää ohipeliä ja Thompsonille vain yhden, mielenkiintoista. Ottelumäärä oli herroilla lopulta suunnilleen sama noin parinkymmenen pelin hujakoilla

*****

Sitten päästään Silver Knightsin kimppuun. Niputan kaksi pudotuspeliottelua kylmästi samaan tilastoon 68 runkosarjaottelun kanssa. Pelaajia kokoonpanossa nähtiin kauden aikana peräti 44 kappaletta. Viime kauden runkosarjalukemat ovat alla:

Plussat ja miinukset runkosarja 2021

Dugan 37gp +++++++++++++++++++++++ = +23
O'Regan 37gp ++++++++++++++++++++ = +20
Elvenes 37gp +-+++++++++-++++++++ = +16
Cotter 38gp ++++++++++++++ = +14
Quinney 19gp ++++++++++++ = +12
Sikura 30gp ++++++++++++ = +12
Rondbjerg 38gp +++++++++++ = +11
Dorofeyev 24gp +++++++++ = +9
Duke 17gp ++++++++ = +8
Jurco 22gp ++++++++ = +8
Jones 38gp ++-++++++-+ = +7
Leschyshyn 39gp +-++-++++++ = +7
Glass 14gp +++-++++ = +6
Brown 9gp +++++ = +5
Krebs 5gp ++++ = +4
Kallionkieli 6gp +++ = +3
Primeau 10gp +-+ = +1
Marushev 7gp + = +1
Loewen 22gp + = +1
Goulbourne 18gp -- = -2

Pachal 24gp +++++-+++ = +7
Murphy 37gp ++++--+-++++ = +6
Dahlström 17gp +-++++ = +4
Hayes 35gp ++++-+--++ = +4
Korczak 11gp +++ = +3
Ahac 13gp ++ = +2
Schuldt 38gp +-++-+--++-+-+ = +2
Bischoff 7gp ++- = +1
DiLiberatore 13gp -++ = +1
Corcoran 2gp = +0
Miromanov 6gp -+ = +0
McLaughlin 28gp ++--+- = +0
Hammond 4gp - = -1

Thompson 23gp +++++-+-++++ = +8
Dansk 11gp +++-+ = +3
Patera 7gp +++- = +2
Ferguson 1gp + = +1

Plussat per ottelu -tilasto


Ferguson +1,00
Krebs +0,80
Quinney +0,63
Dugan +0,62
Brown +0,56
O'Regan +0,54
Kallionkieli +0,50
Duke +0,47
Elvenes +0,43
Glass +0,43
Sikura +0,40
Dorofeyev +0,38
Cotter +0,37
Jurco +0,36
Thompson +0,35
Rondbjerg +0,29
Pachal +0,29
Patera +0,29
Dansk +0,27
Korczak +0,27
Dahlström +0,24
Leschyshyn +0,18
Jones +0,18
Murphy +0,16
Ahac +0,15
Bischoff +0,14
Marushev +0,14
Hayes +0,11
Primeau +0,10
DiLiberatore +0,08
Schuldt +0,05
Loewen +0,05
McLaughlin +0,00
Miromanov +0,00
Corcoran +0,00
Goulbourne -0,11
Hammond -0,25

Sekalaisia huomioita:

- Dugan ja O'Regan kärkikaksikkona yhteenlasketuissa plussissa ei yllätä yhtään, he olivat kärkihevoset hyökkäyksessä. Keskiarvoplussat iltaa kohden olivat myös hyvällä tasolla eikä ohipelejä tullut liikaa
- Maalivahdit onnistuivat kauttaaltaan hyvin. Oletin, että Thompsonin ja Danskin keskiarvot olisivat eronneet vähän enemmän. Nyt Thompson oli vain noin +0,08 plussan verran parempi per peli
- Puolustuksessa on tullut oltua ehkä hivenen liian ankara Murphylle, kun 27 pisteen mies oli vain kuusi pykälää plussalla, mutta toisaalta paljon pisteistä syntyi ylivoimalla vain siirtämällä kiekko siipeen ja omalla alueella hän oli ajoittain ongelmissa
- Pachal pelasi hyvän kauden ja sai palkinnoksi siitä hetkeksi kutsun Golden Knightsin tilataksiin. Farmissa pelejä kertyi vain 24 pienen vamman vuoksi, mutta kun hän pelasi, hän oli aina merkittävä palanen kumpaankin suuntaan
- Schuldt oli pettymys varakapteenina enkä ole yllättynyt, että hänen plussansa jäivät kovin vähäisiksi. Henkilökohtaisia virheitä sattui vain liikaa, yleensä 1-2 per peli, joista vastustaja rankaisi varsinkin alkukaudella
- Hayesin lukema +0,11 iltaa kohden on yllättävän pieni myös. Alkukaudesta annoin hänelle useasti plussaa, mutta kieltämättä loppukausi oli vähän hiljaisempi ja otteet tasaantuivat kuuman alun jälkeen
- Krebs, Quinney ja Brown pelasivat kovin vähän, mutta kun he olivat mukana, suorittaminen oli aina vahvaa. Glassinkin lukema +0,43 per peli on ihan jees
- Kallionkielelle on puolestaan tullut oltua ehkä turhan suopea, mutta se ei poista sitä, että kyllä hän hyvin pelasi nelosvitjassa niissä peleissä, joissa hän pääsi mukaan. Peli-ilme oli aina energinen ja pelaaminen kiekottomana inhottavaa vastustajan kannalta, koska Kallionkielen mailahäirintä on ihan mallikasta. Kaupan päälle syntyi kaksi maalia, joka on hyvä saavutus hänen peliajoillaan
- Duke oli positiivinen yllätys. Vaikka taas hänen kautensa oli rikkonainen, kun alkukaudesta tuli vamma, joka piti hänet pitkään sivussa, hän suoritti vahvasti silloin, kun oli kunnossa. Liike oli hyvää ja hän ampui hanakasti. Kamppailupelaaminenkin oli jämäkkää
- Elvenesin runkosarja oli mukiinmenevä, josta kertoo lukema +0,43 per peli. Ajoittain hän oli dominoiva, mutta sekaan mahtui myös pelejä, kun hän oli melko pimennossa. Keskiketjuista Cotter, Dorofeyev, Jurco ja Rondbjerg pelasivat aika tasaiset sesongit
- Jonesin ja Leschyshynin lukemat ovat yllättävän alhaiset. Jones varsinkin oli kuumassa vireessä kauden keskivaiheilla, mutta se silti kantanut parempaan kuin lukemaan +0,18. Leschyshyn esiintyi ainoana kaikissa peleissä, mutta omissakin soi aika paljon hänen ollessaan jäällä, joten ehkäpä siksi plussia ei tullut enempää
- Goulbourne ja try-outilla käynyt Hammond jäivät miinuksille. Sanotaanko näin, että en ole yllättynyt. Tokkopa Goulbourne enää jatkaa tässä organisaatiossa, kun nelosketjuun on jo tyrkyllä ihan tarpeeksi omia varauksia. Loewenille sen sijaan voipi olla käyttöä rotaatiossa

Plussat ja miinukset runkosarja + pudotuspelit 2021-2022

Cotter 61gp ++++++++++++++++++++++++++++ = +28
Dorofeyev 65gp ++++++++++++++-++++++++++--++++ = +25
Jones 68gp +++++-++++-+-+++-+++++++- = +15
Marushev 56gp +++++++++-++-++++++ = +15
Bärtschi 46gp ++++++++-++++-+-+++ = +13
Quine 41gp +++-+++++++++++ = +13
Leschyshyn 36gp +++++++++++++ = +13
Conrad 44gp +++++++++++ = +11
Rondbjerg 41gp +++-+++++++-+++ = +11
Quinney 40gp ++-+++-++++++++- = +10
Dugan 35gp +++++-++++ = +8
Elvenes 20gp ++++++++ = +8
Loewen 46gp ++++-++++ = +7
Duke 45gp +++-++ = +4
Brisson 9gp ++++ = +4
Primeau 52gp +++-+ = +3
D'Amato 5gp +++ = +3
Thomson 15gp ++-+ = +2
A. Brooks 5gp ++ = +2
Morozov 3gp ++ = +2
Boudens 30gp +-+ = +1
Kruse 3gp + = +1
Krebs 2gp + = +1
McCallum 20gp +- = +0
Ford 12gp -+ = +0
Busch 4gp = +0
C. Brooks 3gp = +0

Miromanov 53gp +++++++++++--++++++++++- = +18
Korczak 49gp +++-+---++++++++ = +8
DiLiberatore 53gp +++++++-+++++---- = +7
Hayes 56gp ++--+-++ = +2
Pouliot 42gp ++--+-++--++-++-+- = +2
Pachal 67gp +--+--+-++--+++ = +1
Corcoran 14gp ++--++- = +1
Hammond 4gp = +0
Siebenaler 4gp = +0
Ahac 34gp +----+-++ = -1
Hickey 13gp --- = -3
McCoshen 62gp ++--+-------+-++- = -5

Thompson 26gp ++++-+++++++ = +10
Patera 24gp ++-++-+++-+++- = +6
Ferguson 13gp +-++-+ = +2
Saville 8gp ++ = +2
Kelley 4gp +- = +0

Plussat per ottelu -tilasto

Morozov +0,67
D'Amato +0,60
Krebs +0,50
Cotter +0,46
Brisson +0,44
Elvenes +0,40
A. Brooks +0,40
Dorofeyev +0,38
Thompson +0,38
Leschyshyn +0,36
Miromanov +0,34
Kruse +0,33
Quine +0,32
Bärtschi +0,28
Marushev +0,27
Rondbjerg +0,27
Conrad +0,25
Quinney +0,25
Patera +0,25
Saville +0,25
Dugan +0,23
Jones +0,22
Korczak +0,16
Loewen +0,15
Ferguson +0,15
DiLiberatore +0,13
Thomson +0,13
Duke +0,09
Corcoran +0,07
Primeau +0,06
Pouliot +0,05
Hayes +0,04
Boudens +0,03
Pachal +0,01
McCallum +0,00
Ford +0,00
Kelley +0,00
Siebenaler +0,00
Hammond +0,00
Busch +0,00
C. Brooks +0,00
Ahac -0,03
McCoshen -0,08
Hickey -0,23

Sekalaisia huomioita:
- Jones oli lähimpänä pelata kaikki ottelut. Avauskaudellahan Leschyshyn ylsi siihen. Nyt Jonesilta jäi kaksi AHL-peliä väliin, kun hän sai vastineena kahden ottelun NHL-kokemuksen
- Cotterin lukema ottelua kohden +0,46 on kyllä komea, vaikka tehopisteitä oli vain 34 59 ottelussa runkosarjassa, mutta peli-ilme oli usein tehoja parempaa. Sisäisen pörssin runkosarjassa 52 pisteellä 63 ottelussa voittanut Dorofeyev oli ansaitusti kokonaisplussatilaston kakkonen ja +0,38 on myös laadukas lukema ottelua kohden. Se oli tismalleen sama kuin viime kaudellakin
- Leschyshyn, Quine, Conrad, Bärtschi, Marushev, Rondbjerg ja Conrad olivat aika tasaveroisia plussalukemiltaan peliä kohden. Jokaisella oli hyviä matseja, mutta välillä he myös katosivat kuvasta 3-4 pelin ajaksi. Cotterin ja Dorofeyevin kaltainen tasaisuus luoda asioita hyökkäyssuuntaan uupui. Silti esim. Leschyshynin tuplasi viime kauden plussalukemansa (+0,18) +0,36:een eli kehitystä tapahtui eikä hän ollut jäällä enää niin usein, kun omissa kolisi kuten pikkuritarien avauskaudella
- Jones pelasi marginaalisesti paremman sesongin, mutta Marushev paransi +0,13-yksikön verran. Alaketjuista Loewen paransi kymmenyksellä plussat per ottelu -tilastoon ollen osa kahta vakituista ketjua. Alkukaudesta hän pelasi Diliberatoren ja Conradin kanssa sekä loppukaudesta Jonesin ja Quinen vierellä. Ehkä hän oli sitten jonkinlainen liimapelaaja. 14 pistettä 44 peliin oli hyvä suoritus rymistelijälle
- Duganin romahdus viime kauden +0,62:sta +0,23:een ottelua kohden oli ruma. Viime kaudella hän oli avainpelaaja ja nyt osin loukkaantumisten takia tusinatavaraa. Ylivoimalla hän toki yhä pystyi tuottamaan tehoja vasemmasta siivestä, mutta tasaviisikoin anti oli aika laimeaa ajoittain. Hänelle kävi kuten Elvenesille eli loistavan tulokaskauden jälkeen toinen kausi oli vaikeampi
- Kärkilupaukset, jotka eivät kuitenkaan paljoa AHL-pelejä kerryttäneet, olivat kaikki hyviä lyhyellä otannalla. Morozovin lukema oli +0,67, Brissonin +0,44, alkukaudella treidatun Krebsin +0,50 ja waivereihin miehen omasta halusta laitetun Elvenesin +0,40
- Syksyn tulokasturnauksen ansiosta sopimukset saaneet D'Amato ja McCallum suorittivat ihan kivasti alkukaudella. Eritoten tietysti D'Amato, joka viidessä pelissä sai minulta kolme plussaa kasattuaan tehot 1+2 noissa peleissä. Hän kuitenkin palasi vielä OHL:ään ja takoi siellä 63 pistettä 63 otteluun Erie Ottersin riveissä kapteenina. Mielenkiintoista nähdä, missä D'Amato ensi kaudella aikansa viettää. McCallum puolestaan piti päänsä pinnalla kohtalaisesti keskiketjujen laiturina päästyään kokoonpanoon
- Puolustuksen kärkikaksikko ei yllätä. Miromanov rytmitti läpi kauden hyökkäyspelaamista ja kauden kruununa oli DLC-areenan ensimmäinen hattutemppu runkosarjan lopussa. Korczak puolestaan osoitti potentiaaliaan jo kauden ensimmäisellä vierasreissulla Canucksin luona. Välillä hänellä oli hiljaisempia jaksoja, mutta kyllä hän oli toiseksi paras tulemaan jalalla pois paineen alta ja avaamaan peliä sekä tarvittaessa itse kuljettamaan yli keskialueen
- Diliberatoren lukemassa pitää ottaa huomioon se, että hän pelasi alkukaudesta paljonkin hyökkääjänä samassa ketjussa Loewenin ja Conradin kanssa. Mututuntumalla sanoisin, että puolustajana hän ei plussia pahemmin kerryttänyt
- Hayesin lukema +2 ei yllätä. Hänellä oli aika vaisuhko ja tasapaksu kausi. Viime kauden alun tasolleen hän ei oikeastaan missään vaiheessa päässyt ja muistaakseni alkukaudella hän oli loukkaantunut eikä päässyt sitten enää oikein koskaan pelirytmiin kunnolla kiinni. Ero viime kauden +0,11:een ei ole toki valtava, vaan jo viime kauden loppu oli tasapaksu, joten toivottavasti ensi kaudella hän palaa debyyttikauden alkupuolen tasolleen, jolloin hänen tehotilastonsa oli jatkuvasti plussalla illasta toiseen
- Ahac keräsi miinuksia puolustusalueen hävityistä kaksinkamppailuista. McCoshen puolestaan siitä, että hänet kierrettiin välillä kuin pujottelukeppi ja peruspuolustajaksi puolustusalueen puolustuspelaaminenkaan ei ollut niin priimaa kuin sen pitäisi olla. Runkosarjan lopussa hän vähän petrasi heikon keskijakson jälkeen ja pystyi jopa tuottamaan hyökkäyssiniviivalta jotakin ollen osallisena satunnaisissa maaleissa toisin kuin alkukaudella. Hickey oli alkukaudella mukana try-outilla, muttei vakuuttanut ja ihan ansaitusti ukkojen tervehdyttyä sai pakata kamppeensa. Pouliotin rivistöstä näkyy puolestaan hyvin se, kuinka ailahtelevainen hän oli. Välillä hän menetteli kiekkoja ihmeellisesti ja vuoti puolustussuuntaan saaden miinuksia. Toisina iltoina hän tuotti paljonkin hyvää hyökkäyssuuntaan keräten plussia
- Thompson jatkoi siitä, mihin jäi viime kaudella. Lukema oli viimeksi +0,35 ja tällä kaudella +0,38. Hän piti siis tasonsa 26 AHL-esiintymisessään
- Patera oli positiivinen yllätys saaden plussan keskimäärin joka neljännestä pelistä ylipelaamisen ja höntyilyn vähennyttyä. Saville teki myös erinomaisen sisääntulon ja siksikin AHL:n maalivahtitandemissa ei ole oikeastaan enää käyttöä ensi kaudeksi Thompsonille, vaan tämä voidaan nostaa kakkosveskariksi NHL:ään. Fergusonin kautta värittivät vammat. Ainakin aivotärähdyksen hän sai jossakin vaiheessa ja muistaakseni joku alavartalovammakin häntä häiritsi, joten pelimäärä jäi vähäiseksi. Terveenä hän on mielestäni Pateraa ja Savillea edellä, joten toivottavasti kesä sujuu ongelmitta ja harjoittelu maistuu
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös