Vegas Golden Knights 2021–2022

 • 67 932
 • 341

Mihin asti Golden Knights yltää kaudella 2021-2022?

 • Mestaruuteen

  Ääniä: 4 5,4%
 • Finaaliin

  Ääniä: 6 8,1%
 • Konferenssifinaaliin

  Ääniä: 23 31,1%
 • Konferenssivälierään

  Ääniä: 24 32,4%
 • Pudotuspelien avauskierrokselle

  Ääniä: 15 20,3%
 • Pudotuspelien ulkopuolelle

  Ääniä: 2 2,7%

 • Äänestäjiä
  74
 • Poll closed .

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Heikolta näyttää pleijareihin pääsemisen kanssa, mutta katsotaan nyt sitten vielä kuinka käy. Viimeiset pelit kai Vegasilla ovat suhtkoht "helppoja". Ohikaudeksi tietenkin voidaan kuitata tämä kausi ja laittaa se pitkälti loukkaantumisten varaan, mutta olisi ehkä syytä pohtia, ollaanko tehty muitakin virheitä näiden treidien ja pelisysteemien jne. kanssa. Ettei tästä ala sitten pitkä playoffseista vapaa jakso!
Eroa Kingsiin on nyt kaksi pistettä ja jäljellä on yhdeksän jääkiekko-ottelua molemmilla. Martinezin palattua kokoonpanoon Golden Knights on voittanut viisi peliä viimeisestä kuudesta, joten olen aika luottavainen, että Los Angelesin ohi Golden Knights nousee ja menee viimeisenä seurana jatkoon lännestä. McNabbkin paluu on vakauttanut alakertaa eikä Paciorettykaan paluu huono asia ollut.

73/82 Vegas vs. Arizona

Lehner jatkoi maalissa. Pacioretty palasi tosiaan kokoonpanoon noin kuukauden tauon jälkeen ja Coghlan putosi seiskapakkina katsomoon. Pacioretty otti Kolesarin paikan kolmosketjusta. Sentterinä oli Royn sijaan Stephenson, joka pudotettiin täten tutun ketjukaverin avuksi ja Janmark oli toisella laidalla. Roy nousi siis kakkosketjun oikeaan laitaan. Kolesar mentoroi nelosessa Rondbjergia ja Leschyshynia. DeBoer halusi rakentaa ketjut toimien tutkaparien Karlsson-Marchessault ja Stephenson-Pacioretty varaan tai niin hän ainakin aamujäiden jälkeen vihjasi. Stonekin oli ollut joukkueen mukana luistelemassa, mutta eipä häntä taida olla varaa aktivoida runkosarjan aikana enää, kun Pacioretty kerran tervehtyi jo.

Arvosanataulukko
++
+ Lehner, Whitecloud, McNabb, Theodore, Stephenson, Janmark, Pacioretty, Dadonov, Eichel, Leschyshyn, Kolesar
+/- Karlsson, Marchessault, Amadio, Roy, Rondbjerg, Hutton, Martinez
- Pietrangelo
--

Arizona oli vastaantulija maalein 6-1. Lukemat mairittelevat toki Vegasia, koska Arizonalla oli aika monta hyvää maalipaikkaa, mutta hyvin usein viimeinen laukaus tai syöttö epäonnistui avopaikastakin. Seitsemännellä minuutilla Vegas meni johtoon ykkösketjun tehokkaan karvauksen ansiosta. Karlsson meni maalin taakse ja pakotti vieraita liikuttamaan kiekkoa. Mayo avasi kulmasta oikeaa laitaa pitkin eteenpäin Schmaltzille, mutta Marchessault ehti iholle ja pysäytti pelin laitaan. Wiljami tuli apuun ja he rouhivat kiekon itselleen. Sitten Whitecloud lähti nousuun painottomalta puolelta ja Marchessault poimi hänet. Zach ampui läheltä ylös oikeasta laidasta maalin kattoon. Seuraavassa vaihdossa kolmosketju osui. Stephenson voitti päätykamppailussa Capobiancon ja tarjoili sitten luukulle Paciorettylle, joka ampui Vejmelkan längistä kiekon sisään. Arizona kavensi puolivälissä avauserää 2v2-hyökkäyksestä, kun Carcone pujahti laidan puolelta ohi Pietrangelon. Tämä vuoti vaihteeksi yksinkertaisessa 1v1-suorahyökkäyspuolustamisessa ja jätti Huttonin kahta pelaajaa vastaan. Hutton ei saanut katki Carconen lättyä, josta Hayton naulasi one-timerin verkkoon ohi voimattoman Lehnerin. Toisessa erässä heti alkuun Vegas kasvatti johtoaan. McNabb rouhi oman alueen kulmasta kiekon keskustaan Theodorelle, joka käynnisti vastaiskun läpisyötöllä. Dadonov oli kärkkymässä ja viimeisteli läpiajosta kiekon maaliin Vejmelkan räpylän kautta. Päätöserän viidennellä minuutilla Stephenson pudotti vasemmasta laidasta kiekon viivaan ja McNabb ampui maalille. Matkalla kiekko osui Dineenin ja meni sitten sisään. Janmark kirjasi kakkossyötöstä kulmarallista. Päätöskympillä puolestaan nelosketju osui. Rondbjerg syötti päädystä oikeaan kulmaan. Leschyshyn ampui pienestä kulmasta ja Kolesar teki sopivasti liikkuvan maskin, joten veto yllättäen upposi sisään. Pari minuuttia ennen loppua vielä Dadonov riisti kiekon itselleen puolustussiniviivalla kiilaamalla ja käänsi sitten heti pystyyn ristikkäiseen laitaan Eichelille, joka pyyhälsi vuorostaan läpiajoon ja viimeisteli kämmeneltä oikeaan kulmaan. Maali oli Eichelin uran 150:s hänen 400. NHL-pelissään. Mukavaa, että juhlapeliin tuli onnistuminen.

Pietrangelo saa miinuksen Arizonan maalin lepsuudestaan. Lisäksi hän menetti kertaalleen avauserässä kiekon oman maalin edessä Haytonille, joka ruokki Kesseliä, mutta Lehner nollasi teräsmiehen avopaikan. Seuraavassa vaihdossa Theodore puolestaan menetti kiekon Laddille omalla alueella, mutta tämän rystykuti jäi ponnettomaksi.

Lehner saa plussan. Noiden ylempien pelastusten lisäksi hän muun muassa vartin kohdalla otti komean tuplatorjunnan, kun ensin Carcone ampui vasemmalta ranteella ja perään Kessel oikealta puolelta paluukiekon kohti maalia. Toisen erän alussa hän nollasi puolestaan takatolpalta Schmaltzin paikan poikittaissyötöstä ja päätöserän alussa Maccelli tarjoili suorahyökkäyksestä poikittaissyötön vasemmalle Schmaltzille, joka jatkoi oikealla takatolpalle Ritchielle, mutta tämä suti ohi kiekosta hieman ja laukaus jäi liruksi patjaan, mutta hyvä torjunta se silti Lehneriltä oli. 54. minuutilla puolestaan Beagle sai poikkisyötön takatolpalle, mutta niin ikään suti vähän ohi kiekosta, joten Lehnerin ei tarvinnut edes torjua, kun veto meni ohi maalin. Juuri tuollaisia läheltä piti -maalipaikkoja Coyotesilla oli 3-4 kappaletta illan aikana.

Puolustuksesta erottuivat Whitecloud, McNabb ja Theodore. Whitecloud teki tietysti maalin, mutta muun muassa alusti myös Janmarkille yhden läpiajon, jonka tämä tuhlasi. McNabb puolestaan teki niin ikään maalin ja päätöserässä alusti vasemman laidan nousunsa lopuksi tekopaikan Roylle maalin eteen, mutta tämä ampui patjaan. Olihan McNabb toki myös mukana Dadonovin osumassa. Theodore menetti kertaalleen vaarallisesti kiekon omissa, mutta muutoin rytmitti kivasti peliä ja McNabbin kanssa vapautti Dadonovin läpiajoon.

Yläkerrassakin oli useita onnistujia joka ketjussa. Aika mukavasti kaikki ketjut saivat luotua pitkiä hyökkäyksiä kojoottien puolustusalueella. Ykkösketju alusti avausmaalin, mutta ehkä sen jälkeen vähän kuitenkin anti jäi tasapaksuksi, joten jätin Karlssonin ja Marchessaultin neutraaliin kategoriaan. Kakkosketjusta Dadonov vietti kahden pisteen iltaa. Eichel oli paljon kiekossa ja sai lopulta maalin tehtyä, mutta ohuen kriitikin voi antaa siitä, että hänen poikittaissyöttönsä lusikkapuolelta kohti Dadonovia jäivät aika usein matkalle. Silti heidän välillään on pienoista kemiaa aistittavissa ja Roy jäi kaksikon varjoon. Eichelin palkitsen plussalla, kun peli-ilme juhlapelissä oli kuitenkin hyvä ja hän tosiaan pysyi kiekossa hyvin hyökkäysalueella. Toinenkaan maali ei ollut kaukana, kun hän toisen erän lopussa sai Pietrangelon syötön takatolpalle, mutta Vejmelka otti ison torjunnan ruhollaan. Kolmosketju pelasi vahvoja vaihtoja useamman hyökkäyspäässä ja kun kaikki pääsivät pisteillekin, tuo kolmikko kokonaisuudessaan oli helppo palkita, vaikka Janmark yhden läpiajon tuhlasi heti ottelun alussa. Nelosketjusta puolestaan Leschyshyn väänsi vahvasti laitojen lähellä ja teki kauden toisen osumansa. Laukauksia nuori mies kirjasi peräti viisi, joka oli NHL-uran ennätys toistaiseksi. Aloituksetkin hoituivat 63-prosenttisesti. Kolesar puolestaan oli hyvä liimapelaaja Jakelle ja Jonakselle tehden arvokkaan maskin 5-1 maalissa ja tasapainottaen ketjun pelaamista puolustussuuntaan.

Kuuntelin pari päivää sitten Brendan Brissonin noin vartin mittaisen haastattelun Vegasin Youtube-kanavalta. Tuo oli oikein hyvähenkinen keskustelu Vegasin reportterin neiti Visen kanssa. Lyhyt tiivistys, olkaa hyvät:

- Haastattelun alussa juteltiin olympialaisista. Kun Brisson kuuli joulukuussa, että NHL jää pois Pekingistä ja collegepojilla on tilaisuus edustaa Yhdysvaltoja, hän ajatteli sen olevan suuri kunnia
- Brisson antoi paljon tunnustusta Golden Knightsin pelaajakehitysjohtaja Wil Nicholille, joka työskentelee varattujen pelaajien kanssa. Hän on kuulemma hieno mies ja juttelee paljon myös Brissonin vanhempien ja sisarusten kanssa. Nicholille voi aina soittaa ja hän tietää lajista paljon. Brisson uskoo, että Nicholin merkitys muillekin lupauksille on iso
- Nichol oli myös ensimmäinen ihminen, jolle Brisson "kertoi" olympiavalinnastaan. Tarina meni kutakuinkin niin, että joulukuussa jonkun sarjapelin jälkeen lauantaina hän kävi pelin jälkeen normaalisti suihkussa ja teki palauttavat toimet, kunnes sitten hän avasi kännykkänsä ja luki pitkän tekstiviestin Yhdysvaltojen maajoukkueen GM:ltä John Vanbiesbrouckilta, jossa kerrottiin, että Brisson on valittu olympialaisiin. Nichol oli ollut katsomassa tuota peliä ja sen jälkeen keskustellut Brissonin kanssa aivan normaalisti samoista asioista, joista he puhuvat aina pelien jälkeen. Keskustelu oli käyty ilmeisesti ennen kuin Brisson meni suihkuun yms. Kun Brisson oli lukenut tekstiviestin, hän ensin juhli valintaa saman seuran Owen Powersin kanssa, joka oli nimetty Kanadan joukkueeseen. Sitten kun Nichol sai tietää Brissonin kuulleen valinnastaan, hän soitti vielä Brissonin perään ja kertoi, että oli kylläkin tiennyt jo Brissonin olympiavalinnasta etukäteen, mutta käyttäytynyt aiemmin siten, kuin ei olisi tiennyt, heh
- Olympialaisia ennen jenkeillä oli minileiri Los Angelesissa 10 minuutin päässä Brissonin asunnosta. Losista he lensivät yhdessä lumilautailijoiden ja curlingjoukkueiden kanssa Pekingiin. Paikan päällä alkoi heti täystohina, kun edessä olivat harjoitukset ja avajaiset
- Brisson kertoi, että he liikkuivat aina isossa ryhmässä joukkueensa ja siten erottuivat kisakylässä, kun yksilölajien edustajat usein kulkivat korkeintaan kaksistaan tai kolmistaan. Tuo isona ryhmänä liikkuminen helpotti myös tutustumista, kun aina yksi ryhmästä tunsi jonkun ja sitä kautta muutkin pääsivät tutustumaan uusiin ihmisiin. Brisson kertoi, että jääkiekkojoukkue lähentyi erityisesti legendaarisen lumilautailija Shaun Whiten ja taitoluistelun miesten yksilökilpailun voittaneen Nathan Chenin kanssa
- Brisson kertoi, että jos hän ei olisi jääkiekkoilija, hän haluaisi olla freestylehiihtäjä. Tuota Brissonin suosikkilajia hän myös pääsi katsomaan paikan päälle ja kun slopestylessa jenkit ylsivät mitaleillekin Brissonin oltua yleisössä, se oli hieno hetki, koska hän ja Beniers tunsivat ennalta joitakin joukkueen jäseniä. Brisson oli käynyt katsomassa myös hiihtoa ja lumilautailua sekä pikaluistelua ja kaukalopikaluistelua. Curlingiakin oli mahdollisuus mennä katsomaan, mutta tuona päivänä Brisson oli valinnut lumilautailun
- Mitä tulee jääkiekon pelaamiseen kisoissa, hän tietysti totesi, että paljon tunnetta purkautui, kun hän upotti kiekon verkkoon heti avauspelissä vastaten jenkkien turnauksen ensimmäisestä maalista. Se oli toistaiseksi yksi hänen uransa suosikkimaaleista ja hauska hetki oli se, kun Brisson oli suunnilleen ainoa, joka tiesi maalin syntyneen, kun hän näki verkon vähän liikahtavan laukauksensa jälkeen
- Brisson oppi olympialaisissa, että jokainen peli ja jopa vaihto merkitsee ammattilaiskiekossa. Yksittäinen suoritus voi ratkaista oletko mitaleilla vai et. USA:han johti vielä puolivälierissä Slovakiaa minuutti ennen loppua, mutta Slovakia tasoitti ja voitti pilkuilla, joten siihen päättyi jenkkien turnaus
- Lopuksi puhuttiin seurajoukkueesta Michiganista. Brisson myönsi, että joukkue on paperilla hyvä, mutta se ei merkitse kaikkea. Kun haastattelija vertasi Michigania Vegasiin sikäli, että muut ovat sitä vastaan, Brisson naurahti hieman, koska mediassa hänen mukaansa on ainakin kirjoitettu, että asetelma NCAA:n huipennuksessa on Michigan vastaan muut. Lopultahan sitten haastattelun jälkeen kävi niin, että Michigan hävisi välierissä Denverille eikä päässyt loppuotteluun taistelemaan NCAA:n mestaruudesta
- Vihoviimeisenä Brisson vielä totesi odottavansa pääsevänsä auttamaan Golden Knightsia voittamaan
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Rästitäänpä AHL-pelejä viime viikkojen ajalta sitten. Silver Knights on pelannut viime aikoina kahdesti kotona Tucsonia vastaan, kahdesti vieraissa Condorsia vastaan, kotona Condorsia ja kahdesti Rockfordia vastaan sekä viimeksi viimeiset vierasottelunsa San Josessa. Välissä on myös vihitty käyttöön upouusi kotiareena Hendersonissa eli Dollar Loan Center, joten enää Orleans Areenalla Silver Knights ei pelaa. Curlingin MM-kilpailut sen sijaan päättyivät juuri viime yönä Orleans Areenalla.

53/68 Silver Knights vs. Roadrunners

Edeltävän vieraspelin San Diegossa HSK pelasi vain viidellä puolustajalla, mutta nyt heitä oli kuusi, kun Pachal palasi NHL:stä farmiin. Kelley jatkoi maalissa. Dorofeyev palasi hyökkäykseen oltuaan mukana VGK:n matkassa myöstovin.

Bärtschi - Quine - Quinney
Cotter - Jones - Dorofeyev
Loewen - Conrad - Marushev
Primeau - Boudens - Duke

Diliberatore - Pachal
Ahac - Korczak
McCoshen - Corcoran

Kelley
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Dorofeyev, Cotter, Bärtschi, Ahac
+/- Kelley, Corcoran, Korczak, Pachal, Primeau, Boudens, Duke, Marushev, Conrad, Loewen, Jones, Quinney, Quine
- McCoshen, Diliberatore
--

Vierasjoukkue haki 3-6 voiton. Avauserän jälkeen peli oli kuitenkin 2-0. Vartin kohdalla Bärtschi nosti itse jalalla kiekon vasenta laitaa pitkin hyökkäysalueelle ja ampui sitten puolustajan jaloista kiekon takakulmaan ohi Prosvetovin. Ahac ja Conrad saivat syöttöpisteet suorahyökkäyksen käynnistäjinä alhaalta. Päätösminuutilla puolestaan Dorofeyev katkaisi ilmasta Nielsenin löysän purkukiekon. Sen jälkeen Pavel jätti kiekon vasemmassa laidassa Cotterille, joka laittoi ranteet lukkoon ja ampui bärtschimaisesti takakulmaan.

Toisen erän avausvaihdossa syntyi 2-1 kavennus 3v3-vastahyökkäyksestä. Mccartney syötti poikittain Jenikille, joka leikkasi oikeasta laidasta keskustaan ja McCoshen jäi rumasti veteraanipuolustajana telineisiin suunnanmuutoksessa, joten tsekkinuorukainen sai rauhassa ampua slotista kiekon ohi Kelleyn. McCoshenin peruspuolustajuus ja jalkanopeuden puute kävivät tosiaan aika rumasti ilmi tuossa yksinkertaisessa 1v1-puolustustilanteessa. Avausmaalin kakkossyöttänyt Broadhurst tasoitti 2-2:een 23. minuutilla. Tuossa maalissa oli kyse 3v2-vastahyökkäyksestä puolestaan, kun hyökkäystä tukemaan noussut Diliberatore menetti kiekon hyökkäysalueella syvyydessä. Jenik syötti nyt vasemmalta poikittain ja Broadhurst naulasi takayläkulmaan ranteella vapaasti, kun Pachal ja Jones puolustivat keskemmällä kahta muuta pelaajaa. Ajassa 27:03 peli oli 2-3 ja kaksi minuuttia siitä 2-4. Ensin Wichers ampui siniviivasta maalille, mutta toimitus katkesi Pachaliin. Tämän purkukiekko ei kuitenkaan onnistunut ja pitkä pyöritys kotijoukkueen alueella jatkui. Sekuntien päästä vasemmasta laidasta Hults ampui vain kohti maalia ja McCartney ohjasi maalin edestä kiekon ohi Kelleyn, kun Diliberatore ei saanut tätä kammettua sivuun. Seuraavaksi sitten Theisen kiersi oikeasta laidasta viivan kautta keskustaan saaden kämmenen auki, mutta Kelley torjui. Kakkoskiekon ampui Empey vasemmasta laidasta, mutta senkin Kelley pysäytti patjoillaan. Kolmoskiekko oli kuitenkin liikaa, kun Hults pamautti vastakiekkoon b-pisteiden välistä maalin kattoon. McCoshen alibipuolusti tässäkin vaihdossa Theisenia vastaan eikä pysynyt tämän liikkeessä mukana. Primeau puolestaan laiturina oli vähän väärin sijoittuneena eikä siksi kyennyt blokkaamaan viimeistä Hultsin vetoa.

Neljä minuuttia ennen toista taukoa HSK kavensi tullen maalin päähän ylivoimalla. Dorofeyev otti aloitusvoiton, Corcoran siirsi kaarelta kiekon viivaan, Diliberatore levitti oikealle ja Cotter otti tyhjät pois ampuen sitten ranteella alakulmaan, joten Prosvetov päästi periaatteessa kolmannen samanlaisen osuman illan aikana. Päätöserässä kuitenkin Roadrunners maalasi vielä kahdesti viimeisen neljän minuutin aikana ylivoimalla. Ensin Embersonin hervoton lyöntilaukaus siniviivasta painui oikeaan yläkulmaan. Puoli minuuttia ennen loppua puolestaan Theisen viimeisteli neliön keskeltä saatuaan päädystä Imamalta yhden kosketuksen jatkon lapaansa. Vaikka HSK vei kudit 31-22, eipä sillä kunnon maalipaikkoja ollut sen enempää kuin vieraillakaan.

McCoshen ja Diliberatore olivat osasyyllisiä kahteen eri maaliin kumpikin, joten he saavat miinukset. Cotter ja Dorofeyev puolestaan olivat mukana HSK:n kahdessa viimeisessä maalissa, joten he saavat plussat kuten avausmaalin viimeistellyt Bärtschi. Puolustuksesta Ahac saa plussan oltuaan mukana avausmaalissa ja päätöserän alussa hän petasi nousullaan paikan Jonesille, mutta tämä ampui oikealta puolelta estelyittä logoon. Maalissa Kelleya en varsinaisesti maaleista moiti, vaikka joku olisi kuumana iltana varmasti estynyt, mutta otti hän pari ihan hyvää lähitorjuntaakin illan aikana kuten toisen erän lopussa nollaten Smmerbyn ohjauksen maalin edestä Jenikin esityöstä ja päätöserän alivoimalla Jenikin avopaikka keskeltä kilpistyi Kelleyyn.

54/68 HSK vs. Tucson

Viimeinen kotiottelu Orleans Areenalla oli edessä paikallista aikaa 26. maaliskuuta vuonna 2022. Käytössä olivat sen kunniaksi erikoispaidat, jotka olivat kyllä aika rumat, kun väreinä olivat violetti, vihreä ja keltainen. Peliasu muistutti epäonnistunutta jouluvillapaitaa, kun kuvituksena oli vielä pelikorteista tuttu ruutukuvio. Saville sai kunnian pelata maalissa. Ottelu oli hänelle ensimmäinen AHL:ssä. Patera oli yhä Vegasin matkassa ja Fergusonia tarkkaillaan viikoittain. Hayes palasi Vegasin matkasta alakertaan, kun Pachal oli tehnyt niin jo edeltävään matsiin. Bärtschi ja Quinney olivat sivussa yläkerrasta, joten Brooks ja Kruse nousivat kokoonpanoon.

Cotter - Jones - Dorofeyev
Loewen - Conrad - Marushev
Kruse - Quine - Duke
Primeau - Brooks - Boudens

Hayes - Pachal
Ahac - Korczak
Diliberatore - McCoshen

Saville
Kelley

Plussat ja miinukset
++
+ McCoshen, Conrad, Marushev
+/- Saville, Ahac, Korczak, Hayes, Pachal, Primeau, Brooks, Boudens, Duke, Quine, Kruse, Loewen, Dorofeyev, Jones, Cotter
- Diliberatore
--

Savillen ensimmäinen startti AHL:ssä päättyi 1-3 tappioon. Ensimmäisen torjuntansa hän sai vasta ajassa 10:20. Sitä ennen hän ehti kertaalleen tulla maaliltaan vastaan estäen Barronia pääsemästä läpiajoon. Söderströmin yksi viivatoimitus sinisen kulmasta puolestaan pysähtyi ruuhkaan eikä mennyt Savillelle saakka. Noh, sitten avauserän puolivälissä Loewen sai neljän minuutin jäähyn, kun vieraiden maalin edessä hänen lapansa tunkeutui jotenkin Prosvetovin maskin läpi ja tämä alkoi välittömästi sätkimään jäässä kivusta. Lopulta vieraat joutuivat vaihtamaan maalivahtiakin hetkeksi, kun Prosvetov lähti korjaamaan maskiaan ja Tendeck pelasi avauserän toisen puolikkaan kokonaan. Mutta palatakseni Savillen ensimmäiseen torjuntaan, se oli tosiaan alivoimalla. Broadhurst syötti vasemmasta siivestä päätyyn maalin kulmalle ja Fasching rightin pelaajana pyörähti esiin maalin eteen, mutta kääntö kohti taka-alakulmaa pysähtyi vasempaan patjaan. Avausmaalin Tucson kuitenkin teki tuon ylivoiman aikana ajassa 13:00. Osuma oli erikoinen, kun Fasching pudotti vasemmalta kiekon viivaan ja Söderström ampui maalille. Kiekko pomppasi Savillen torjunnasta päin maskissa ollutta McCartneya ja meni kimmokkeesta sitten takaisin kohti maalia ja jotenkin Savillen varusteiden läpi maaliin saakka.

Toisessa erässä kahdeksannella minuutilla Diliberatorella poltteli kiekko lavassa niin paljon puolustussinisellä, että Hebig nappasi sen häneltä ja 2v1-hyökkäyksestä pudotti toiseen aaltoon Imamalle, joka lukitsi ranteet ja sijoitti kiekon takaylähyllylle. HSK:n illan ainoa maali nähtiin 31. minuutilla, kun Conrad otti aloitusvoiton, Marushev siirsi viivaan ja McCoshenin kaaliperhonen leijaili ruuhkan läpi maaliin ohi Prosvetovin. Maali oli McCoshenin kauden ensimmäinen. Viimeinen osuma syntyi tyhjiin pari minuuttia ennen loppua Barronin lavasta, kun Empey ehti tökätä kiekon keskialueen puolelle Quinen edestä eikä kukaan HSK-pelaaja ehtinyt pelin alle enää.

Vastassa oli sarjan huonoin alivoima (74%), joten 0/7 saldo ylivoimalla oli luvattoman huono. Toisen erän alussa Ahac poikkisyötöllään tai levityksellään loi one-timerpaikan Dukelle, mutta Prosvetov lukitsi vedon syliinsä. Dorofeyevillakin oli pari mestaa maalin edestä ohittaa rystyltä veskari. Samaisen erän lopussa HSK sai jopa neljän minuutin ylivoiman, mutta hukkasi sen. Diliberatoren viivatoimituksesta syntyi paras hässäkkä. Päätöserän ylivoimalla puolestaan Ahac levitti oikealle ja YV-aikaa ensi kertaa saanut Kruse haki takatolpalta vielä Dukea, mutta mailoja oli välissä. Duke kuitenkin perään haki vanhanaikaista, mutta Prosvetov venytti patjan viime hetkellä eteen.

Mitä tulee Diliberatoreen, hän saa ainoana miinuksen aiheutettuaan voittomaalin kiekonmenetyksellään. McCoshen sen sijaan saa hopearitariuransa avausmaalista plussan ja samoin esityön tehneet kolmosketjun pojat Conrad ja Marushev. Muutoin miehistö oli aika tasapaksu, vaikka HSK ampuikin 37 kertaa kohti maalia. Saville maalissa suoriutui kunnialla eikä ylipelannut juurikaan, vaan sijoittui minusta ihan pätevästi läpi illan eikä voinut kahdelle päästämällään maalille oikein mitään, kun ensimmäinenkin oli onnekas kimmoke. Päätöserän puoliväliä ennen hän otti hyvän torjunnan, kun Fasching leikkasi laidasta keskelle, mutta rannelaukaus pysähtyi oikein sijoittuneen Savillen ponttooneihin. Laukauksia maalia kohti oli vierailla vain 21, joten ihan liiaksi säkenöimään Saville ei muutoin joutunut.

55/68 Condors vs. HSK

Puolustus pysyi ennallaan. McCallum oli mukana pitkästä aikaa kokoonpanossa hyökkäyksessä. Dorofeyev oli taas nostettu ylös.

Cotter - Jones - Duke
Quinney - Quine - McCallum
Loewen - Conrad - Marushev
Primeau - Brooks - Boudens

Hayes - Pachal
Ahac - Korczak
Diliberatore - McCoshen

Kelley
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Jones, Korczak
+/- Diliberatore, Hayes, Pachal, Primeau, Brooks, Boudens, Loewen, Conrad, Marushev, Quinney, Quine, McCallum, Cotter, Duke, Saville
- Kelley, McCoshen, Ahac
--

Condors oli tyly isäntä voittaen 4-0 Skinnerin pidettyä nollapelin. Kuuden minuutin jälkeen peli oli jo 2-0. Ensin ylivoimalla Kaldis siirsi viivasta vasemmalle Hollowaylle, jonka poikkisyöttö lävisti AV-neliön Primeaun ja Marushevin välistä ja Perlini latasi oikeasta siivestä kiekon one-timerilla maalin kattoon. 2-0 maali oli suorahyökkäys. Oman pään aloitusvoiton jälkeen Bakersfield ylitti keskialueen lennokkaasti, kun Griffith syötti oikeasta laidasta kiekon keskikaistalle vauhtiin Hamblinille. Tämä kuljetti keskeltä paraatiovista hyökkäysalueelle ja kun McCoshen lähti väärään suuntaan pienen vartaloharhautuksen jälkeen, Hamblin sai nostaa rystyltä kiekon läheltä etuyläkulmaan. Hyvä viimeistely, mutta Kelleyn ja McCoshenin piikkiinhän tuo osuma meni. Muut kaksi maalia nähtiin toisen erän toisella puolikkaalla. Ensin 2v2-hyökkäyksessä Holloway jyräsi Ahacin läpi ja tarjoili sitten viereen ohi Korczakin Sceviourille, joka puttasi rystyltä tyhjiin takatolpalta. Korczak jäi siis yksin kahta vastaan maalin eteen, joten en häntä moiti, vaan Ahacia, joka epäonnistui puolustamaan suorahyökkäyksen. Neljännessä maalissa Holloway pudotti vasemmasta siivestä viivaan ja Kaldisin lämäri painui ohi Kelleyn Malonen tehtyä hyvän maskin. Kotijoukkue käytti 2/3 ylivoimastaan hyväkseen, kun HSK ei YV-maalia onnistunut tekemään niin ikään kolmella yrittämällä. Vedot kohti maalia olivat kaikkiaan 40-23, joten aika jyrän alla odotetusti vierasjoukkue oli, koska tuo Condorsin poppoo on täynnä laadukkaita AHL-pelaajia.

Kelley saa miinuksen, koska toinen ja ehkä neljäskin maali olivat torjuttavissa. Toki hän torjui muun muassa Bensonin läpiajon toisessa erässä ja avauserässä nollasi saman miehen tekopaikan maalin kulmalta, mutta jotenkin hän on vähän hidasliikkeinen maalillaan ajoittain ja sivuttaisliike ei ole vahvuus. Suoria vetoja hän sinällään torjuu kohtalaisesti peittopelaamisellaan. Sen sai tuta Griffithkin avauserässä vasemmalta puolelta ammuttuaan logoon. Holloway puolestaan kilautti ylärimaan avauserän lopussa vasemmasta laidasta. Päätöserään maaliin vaihdettiin Saville, joka nollasi kertaalleen Sceviourin takatolpalta sivuttaisliiketorjunnalla, mutta tuo atleettisuushan on Savillen vahvuus ja sikäli hän on jatkamassa Fleuryn ja Thompsonin jalanjäljissä organisaation maalivahtijärjestelmässä.

Hankala on onnistujia keksiä vierasjoukkueesta. Miinukset saavat McCoshen ja Ahac toisen ja neljännen maalin heikosta suorahyökkäyspuolustamisesta. Jones oli lähinnä maalintekoa kilautettuaan ranteella tolppaan läheltä siniviivaa suoraluistelusta, joten ehkä hän ansaitsee plussan eniten. Ylivoimilta jäi mieleen Quinneyn yksi rannari hieman ohi takakulman vasemmasta siivestä. Päätöserässä Quine tarjoili laidasta keskustaan yhden tekopaikan puolestaan suorahyökkäyksen lopuksi Dukelle, mutta rannari meni ohi maalin. Kokoonpanoon palanneen McCallumin tähtihetki oli päätöserässä niin ikään, kun Diliberatore ampui viivastamaalille ja Skinner torjui eteensä, mutta maalin kulmalta McCallum nosti reboundin sivuverkkoon. Puolustuksesta pidin Korczakin kuljetuksista. Hän pääsi jalalla pari kertaa pois paineen alta onnistuneesti ja dumppasi sitten punaiselta kiekon päätyyn, jos muuta syöttöpaikkaa ei löytynyt, joten annetaan tuosta dynaamisuudesta myös plussa.

56/68 Condors vs. HSK

Patera ja Miromanov saapuivat kirkkaista valoista vahvistamaan farmipoikia. Kelley siirtyi katsomoon ja Diliberatore hyökkäykseen. Connor Ford, Krusen entinen seuratoveri, sai try-outpahvin debytoiden nelossentterinä.

Quine - Jones - Duke
Diliberatore - Quinney - Cotter
Loewen - Conrad - Marushev
Primeau - Ford - McCallum

Ahac - Pachal
McCoshen - Korczak
Hayes - Miromanov

Patera
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Cotter, Jones, Quine
+/- Patera, Hayes, Miromanov, McCoshen, Korczak, Ahac, Pachal, Primeau, Ford, McCallum, Loewen, Conrad, Marushev, Diliberatore, Quinney, Duke
-
--

Apuvoimat siivittivät HSK:n 2-5 vierasvoittoon. Avauskymppiin ritarit osuivat kahdesti. Kolmen minuutin jälkeen syntyi hävyttömän upea pussukka Cotterilta. Hän nappasi keskialueella kiekon Malonelta ja käänsi pelin suunnan. Siniviivan ylityksen jälkeen hän livahti kärkiveivillä kahden vastustajan Desharnaisin ja kiekon menettäneen Malonen välistä nokikkain Skinnerin kanssa ja vei rystyltä kiekon maaliin saakka ennen kuin Samorukov ehti mailapuolustamaan. Maali näkyy tässä koosteessa ajassa 0:30:Yhdeksännellä minuutilla puolestaan Condorsin huonosta jättösyötöstä HSK sai 3v2-vastaiskun. Jones yritti syöttää oikeasta laidasta poikittain, mutta passi katkesi keskellä Niemeläisen ja Quinen luistimiin. Kiekko pomppasi kuitenkin takaisin Jonesille, joka toisella kertaa ampui itse ja yllätti Skinnerin. Toisen erän alussa Condors kavensi tietysti ylivoimalla. Skinner tuli maaliltaan ulos ja palautti purkukiekon nopeasti takasiniselle. HSK vaihtoi, joten Holloway sai viedä kiekon yli sinisen rauhassa. Hän tavoitteli maalille ajanutta Hamblinia pienellä lätyllä, mutta Hayes oli luistimineen välissä. Hayesin jaloista kiekko pomppasi Sceviourille oikeaan laitaan. Tämä sohaisi rystyltä kiekon kohti maalia ja liikettään maalille jatkanut Holloway nappasi pelivälineen ja nosti sen rystyltä maalin kattoon yli Pateran patjan. Viiden minuutin päästä HSK meni 1-3 johtoon. Conradin vitja pelasi vajaan minuutin mittaisen kulmarallin, jonka aikana Marushev ehti vaihtua McCallumiin. Yhdessä Conradin kanssa he raapivat kiekon vasemmassa laidassa omille ja sitten Conrad ruokki painottoman puolen nousun tehnyttä Korczakia, joka ohitti Skinnerin oikeasta laidasta. Ajassa 39:59 HSK teki neljännen maalinsa onnistuen 4v3-ylivoimalla. Quinney piti siniviivan kulman kiinni kahta pelaajaa vastaan ja käänsi rystyltä kiekon painottomalle puolelle. Quinen rannelaukaus vasemmalta yläkaarelta upposi takakulmaan.

Päätöserän alussa Kemp lähti jalalla nostamaan hyökkäystä, mutta menetti kiekon Quinen häirinnän seurauksena. Jones nappasi pelivälineen hyökkäyssiniviivalla ja ohitti sitten suoraluistelusta rannelaukauksella Skinnerin, kun Kaldin teki sopivaa maskia omana pelaajana eikä saanut vetoa blokattua. Quinelle ei syöttöpistettä merkitty, mutta sellaisen hän olisi ansainnut avustamisestaan. Viimeinen maali nähtiin kolme minuuttia ennen loppua. Juuri kun Diliberatoren jäähy umpeutui, Kaldis toimitti kiekon maalille ja Benson ohjasi sen taitavasti ohi Pateran.

Cotterin, Jonesin ja Quinen plussien perustelut löytyvät ylemmistä kappaleista. He olivat tehomiehiä lyhyesti todettuna. Cotterilla oli maalinsa lisäksi toinenkin hyvä paikka avauserässä, mutta kuti vasemmalta meni yli. Rannelaukaus lähti todella napakasti. Patera pääsi maalissa minusta aika vähällä eikä huippupelastuksia ollut oikeastaan yhtäkään. Toisen erän alussa hän nollasi Perlinin rystynoston läheltä kohti etukulmaa ja hetken päästä Hollowayn ohjauksen maalin edestä laidasta tulleeseen syöttöön.

Mitä tulee Krusen ex-toveri Fordiin, hän oli myös aika pienikokoinen, mutta vähän parempi kamppailemaan, vaikkei hänkään niissä fysiikallaan jyrännyt, mutta pystyi ainakin vähän vääntämään isompiaan vastaan. Lisäksi luistelu oli parempaa kuin Krusella ja omiin päin Ford polki kurinalaisesti keskikaistaa pitkin melko voimakkaasti potkien pari kertaa pysyen siten pelin virtauksessa mukana eikä hän tarvinnut kellukkeita pysyäkseen pinnalla.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
57/68 Henderson Silver Knights vs. Bakersfield Condors - Dollar Loan Centerin avausottelu

Lauantaina 2. maaliskuuta vuonna 2022 Hendersonissa vietettiin 16 kuukaudessa kokoon kootun Dollar Loan Centerin jääkiekkoavajaisia. Vastassa oli yhä Bakersfield Condors. Käytössä olivat tällä kertaa mustat erikoispaidat, joissa numerot ja nimi selässä olivat vitivalkoisella. Kerrankin nimi ja numero erottuivat siis kunnolla noista Silver Knightsin paidoista. Etupuolella oli englanniksi teksti ensimmäisestä ottelusta Dollar Loan Centerissä ja logon paikalla kuva rakennuksesta. Historiallisen ottelun kokoonpano oli täysin sama kuin edeltävässä voittopelissä:

Quine - Jones - Duke
Diliberatore - Quinney - Cotter
Loewen - Conrad - Marushev
Primeau - Ford - McCallum

Ahac - Pachal
McCoshen - Korczak
Hayes - Miromanov

Patera
Saville

YV:

Duke/Jones
Quine Cotter Quinney
Miromanov

Jones/Duke
Conrad Marushev Diliberatore
Korczak

AV: Cotter-Jones/Marushev-Hayes-Pachal, Conrad-Diliberatore-McCoshen-Miromanov, Quinney-Duke-McCoshen-Miromanov

Plussat ja miinukset
++
+ Cotter, Marushev
+/- Korczak, Miromanov, Quinney, McCoshen, Pachal, Ahac, Primeau, McCallum, Loewen, Conrad, Diliberatore, Quine, Jones, Duke
- Patera, Ford, Hayes
--

Aloituskentällinen oli Diliberatore-Quinney-Cotter-Hayes-Miromanov. Nevadan oma poika Quinney sai kyyristyä keskialoitukseen, mutta hävisi sen Sceviourille. Quinney oli muuten kuulemma myös ensimmäinen Silver Knightsin pelaaja, joka harjoituksissa sai astua Dollar Loan Centerin jäälle ollen ylpeä siitä, heh. Kesti vain kahdeksan sekuntia, kun Malonen kääntö aitioiden edestä ei tavoittanut ketään ja tuloksena oli Condorsin pitkä kiekko sekä aloitus vierasjoukkueen päätyyn, joten historian ensimmäinen kiekkovaihto uudessa hallissa oli lyhyt. Toisen aloituksen Quinney voitti, Hayes levitti viivassa Miromanoville ja tämä oli ensimmäinen pelaaja, joka ampui kohti maalia, mutta Konovalov torjui vaivatta kilvellään rannelaukauksen kulmaan, josta vieraiden alakerta nosti kiekon keskialueelle.

HSK käytti 1-1-3 puolustusmuotoa keskialueella kuten Vegaskin tietysti, koska kaikki samat systeemit ovat farmin käytössä, jotta ylös kutsuttujen pelaajien sopeutuminen Golden Knightsin pelaamiseen käy vaivattomasti. Minuutin jälkeen kuitenkin ohjauspeli vuoti ja Condors dumppasi vasemmasta laidasta kiekon ränniin. McCoshen oli vastassa toisella puolella, mutta hävisi kaksinkamppailun. Paine kuitenkin purkaantui nopeasti, kun Perlinin syöttö oikeasta laidasta ristiin siniviivalle ei mennyt perille, vaan Quine sai Duken kanssa häirittyä sopivasti kiekollista pelaajaa.Tässä kuvassa näkyvät vuorostaan kolmosketjun laiturit Marushev ja Loewen ylempänä karvaamassa. Heidät on käytännössä jo ohitettu kiekottelemalla, mutta puolustussinistä suojelevat Ahac-Pachal pari sekä heidän välissään Conrad kolmantena pelaajana.Loewen takakarvasi myös loppuun asti hyvin ja pääsi väliin vaikeaan poikittaissyöttöön siniviivan päällä, kun kolmen miehen muurin läpi ei asiaa ollut onnistuneesti tällä kertaa vierasjoukkueelta.

Takaisin tapahtumien kertaamiseen. Mitä tulee muuten kamerakulmaan, se oli ehkä rahtusen matala. Pidin toki kuvakulmasta enemmän kuin Orleans Areenasta tulleesta kuvasta, koska siellä vastaavasti pelaajat näyttivät turhan pieniltä ja zoomia ei käytetty. Orleans Areenan peleissä silmiä piti kunnolla tihrustaa erottaakseen pelaajat suurin piirtein, mutta Dollar Loan Centerissä zoomia oli ehkä rahtunen liikaa ja esimerkiksi yksittäisestä puolustusalueelta näkyi kerrallaan vain 66%. Jos kiekko oli esim. päädyssä, siniviivalla olleita pelaajia ei näkynyt. Toki tuo ongelma oli vain vasemmalla puolustusalueella ruudusta katsottuna, koska oikea puolustusalue näkyi kyllä ajoittain kokonaan, joten kamera ei ehkä ihan keskellä ollut. Mutta oli tuo kuvakulma silti tosiaan Orleans Areenaa parempi eikä mitenkään kammottava, vaan jossain määrin verrattavissa Minnesota Wildin kotimatsien pääkameraan.

Kahden minuutin kohdalla kaukalon ainoa suomalainen Niemeläinen ampui siniviivan vasemmasta kulmasta maalille. Patera otti ensimmäinen torjunnan eikä Hamblin saanut reboundiin otetta, kun Ahac nosti tämän mailan oikea-aikaisesti ja Pachal purki irtokiekon. Hyvää yhteistyötä. Vastahyökkäyksestä Loewen ampui puolustajan jaloista Konovalovin räpylään. Minuutin päästä Diliberatore puolestaan syötti vasemmalta keskelle ja Cotter ampui Kaldisin pohkeita päin. Neljännellä minuutilla Niemeläinen nosti jalalla kiekon omista ja syötti punaviivaa ennen rystyltä kiekon oikeaa laitaa pitkin eteenpäin Hollowaylle, joka oli liikkunut Ahacin taakse. Holloway löi jarrut pohjaan kulmassa ja heitti kiekon maalille ohi paineistamaan tulleen Pachalin, mutta Patera vangitsi pelivälineen, kun Jones boksasi ulos miehensä maalin edessä tilanteesta. Ajassa 5:00 puolestaan Kaldis lensi yli keskialueen ja pujahti heittämällä laidan puolelta ohi McCoshenin, joka ei onnistunut puolustamaan siniviivaa edes vähää alusta. Patera torjui kuitenkin Kaldisin rannelaukauksen vasemmasta laidasta. Minuutin päästä Quine karvasi kiekon kulmassa Niemeläiseltä ja Diliberatore siirsi irtokiekon viivaan. Miromanov otti pari potkua keskustaa kohden ja ampui maskitta ranteella kohti vasenta yläkulmaa, mutta veto osui taas kilpeen. Seuraavaksi puolestaan Quinney päätti pitkän oman alueen pesumyllyn Perlinin ketjua vastaan siihen, että hän taklasi kiekon irti Desharnaisilta siniviivalla, muttei jaksanut polkea kunnolla läpiajoon väsyneenä. Hän jarrutti oikeassa laidassa ja yritti sitten ampua seisovin jaloin, mutta Samorukov ojensi lavan vedon tielle ehdittyään pelin alle. Hetken kuluttua Kaldis puolestaan lensi taas kiekollisena. Hän kiersi HSK-maalin ja kokeili sitten kääntölaukausta Paterasta katsottuna vasemmalta, mutta tsekkivahti piti paketin koossa. Kolmen pelin otannalla 26-vuotias Kaldis on kyllä AHL-tasolle ainakin erinomainen kiekollinen dynaaminen priimusmoottori puolustukseen.

Ensimmäinen jäähy uudessa pyhätössä näki loistevalon ajassa 8:27, kun oman alueen vasemmassa kulmassa Jones niittasi selästä Hamblinin jäihin. Jäähystä ehti kulua puolet, kunnes Condors laukoi ensi kerran. Kaldis siirsi viivasta oikealle ohi Diliberatoren nälkäisen mailan ja Patera koppasi Perlinin one-timerin, kun McCoshen ei blokkilinjalle ehtinyt. Seuraavaksi Sceviourille pelattiin päädyn kautta paikka neliön keskelle, mutta Duken ja McCoshenin mailat olivat vedon tiellä eikä se mennyt ikinä Pateralle asti, jonka jälkeen Quinney purki toiseen päätyyn. Alivoiman lopussa Cotter-Marushev tuli uudelleen kehiin hyökkääjänäparina. Cotter katkaisi keskialueella hyökkäykseenlähdön ja käänsi pelin pystyyn Marusheville, joka ampui pienestä kulmasta oikealta kilpeen. Ensimmäinen alivoima oli onnistunut. Kauaa sitä ei voinut juhlia, kun peli oli 0-1 ajassa 10:57. Ensimmäinen maali Dollar Loan Centerissä oli vierasjoukkueen tekemä. Niemeläinen avasi vasempaan laitaan Schallerille, joka ylitti siniviivan laidan kautta eteenpäin syöttämällä, vaikka Korczak oli tiellä, mutta tämä ei saanut pysäytystä aikaan. Kiekko ajautui Schallerin chipistä päätyyn, jonne kirmasivat Hamblin ja Kambeitz. McCoshen oli heidän välissään sitomassa Hamblinia ja Patera pysäytti kiekon ennen sen vierimistä Kambeitzille saakka. Pateran syöttö kuitenkin epäonnistui rystypuolelta täysin. Se meni takaisin Schallerille vasempaan kulmaan ja tämä käänsi heti takatolpalle, jonne oli liikkunut maalin takaa Kambeitz ja tämä siirsi rystyltä kiekon maaliin ennen kuin Patera ehti palata kunnolla tolppien väliin. Harmillisen halpa maali. Laukaukset olivat 3-8 vieraille osuman jälkeen.

13. minuutilla Patera taas teki huonon valinnan, kun hän pysäytti häntä kohti ammutun kiekon ja laittoi sen sitten peliin viereen Hayesille, jolla oli Perlini ihollaan ja tämä liimasi Hayesin päätyyn. Seurauksena oli puolen minuutin kulmaralli omalla alueella tuon vuoksi, kunnes lopulta paine hellitti Berglundin ohi ammutun viivatoimituksen jälkeen. 14 minuutin kohdalla Conradin pitkä avaussyöttö tavoitti takasiniseltä Loewenin, mutta tämä ei ihan päässyt puolustajien välistä karkuun ja rystykuti jäi vaisuksi. Minuutti myöhemmin Malonen jätöstä Holloway lukitsi ranteet vasemmassa laidassa ampuen matalan vedon kohti etualakulmaa, mutta Patera sai varusteitaan väliin napakkaan vetoon. Samassa vaihdossa Holloway petasi vasemmasta laidasta tekopaikan keskelle, mutta Kaldisin lämärin Patera torjui patjallaan. HSK lähti sen jälkeen 3v2-vastaiskuun, mutta Kaldis upeasti riisui Jonesin kiekosta oikeassa laidassa siniviivan päällä jatkaen dominointiaan. Neljä minuuttia ennen taukoa Griffith puolestaan syötti halki kentän Perlinille, joka viritti lämärin suoraluistelusta vasemmasta laidasta, mutta Korczak piti etäisyyden kunnossa ja blokkasi vedon mailallaan kulmaan. Sen jälkeen Condors haki uudelleen vauhtia keskialueelta ja iski 0-2:een ajassa 16:07. Griffith sai avauksen vasempaan laitaan ja jarrutti sitten hyökkäysalueella Korczakin edessä. Hän poimi toisesta aallosta keskeltä Perlinin, joka ampui one-timerin Fordin vierestä. Patera torjui eteensä ja maalin kulmalta Cracknell nosti kiekon verkkoon vapaasti, kun laidasta maalille valunut Korczak tuijotti kiekollista pelaajaa eikä lukinnut Cracknellin lapaa maalin kulmalla.

18. minuutilla Korczak laittoi omalla alueella kiekon ränniin kohti Cotteria. Tämä pyörähti Bensonin karvauksen alta loistavasti pois oikeassa laidassa. Sitten hän kuljetti laitaa pitkin yli keskialueen ja vielä harhautti Kaldisinkin siniviivan päällä. Cotter päätti soolonsa leikkaukseen keskustaan, mutta Konovalov veti pidemmän korren rannelaukauksessa. NHL-tason kymmensekuntinen väläytys Cotterilta. Seuraavaksi toisessa päässä Miromanov menetti maalin takana kiekon. Holloway löysi Malonen ypöyksin slotista, mutta Patera sulki syliinsä yhden kosketuksen kudin. Iso torjunta. Minuutti ennen taukoa Miromanov pinchasi hyökkäysalueella ja piti kiekon alueella. Hän syötti kulmaan Conradille, joka käänsi sokkosyötön rystyltä takatolpalle. Siellä oli Marushev, mutta tämä ampui yli avopaikasta. Hyvä vaihto silti kolmosketjulta. Avauserän laukaukset olivat kohti maalia 5-15, joten eipä taukojohto 0-2 vääryys ollut.

Toinen erä oli tasaisempi, kun vedot olivat tasan kymmenen. 15 sekunnin kohdalla Jones nappasi irtokiekon oikeassa laidassa luoden 2v1-tilanteen. Hän teki oman ratkaisun leikaten kohti maalia, mutta Konovalov nollasi hänet. Minuutin jälkeen Benson punnersi oikeasta kulmasta esiin, mutta Miromanov blokkasi vedon. Ajassa 22:23 Henderson Silver Knights teki ensimmäisen maalinsa uudella kotiareenalla kaventaen 1-2:een. Patera pysäytti maalin taakse Niemeläisen purkukiekon. Korczak haki sen ja lähetti sitten oman maalin takaa pystysyötön hyökkäyssiniviivalle, kun Condorsilla oli vaihto kesken. Cotter pääsi puolittain karkuun ja punnersi oikeasta laidasta maalin eteen. Hän vei kiekon tarpeeksi pitkälle sivuun kämmenelleen ja ohitti sitten Konovalovin ennen kuin Desharnais ehti ajoissa puolustamaan. Tuuletus oli valtava hyppy pleksiä päin ja yleisö heilutti valkoisia pyyhkeitään kuin NHL:n pudotuspeleissä konsanaan hurmiossa. Kuten hoviselostaja Brian McCormackin kommentaattorina ollut Golden Knightsin reportteri Gary Lawless totesi, kyseessä oli todellinen "voimaliike", jollaisista voimahyökkääjä Cotter on tunnettu.

Erän neljännellä minuutilla Hayes hukkasi kiekon hyökkäyssinisellä ja Condors sai 2v1-vastaiskun. Malone ampui itse vasemmalta, mutta Patera torjui. Seuraavassa vaihdossa Condors lisäsi johtoaan. Hayes ehti ensin päätydumppaukseen ja siirsi sen maalin takana Miromanoville, mutta tämän syöttö eteenpäin katkesi Schalleriin. Schaller pudotti viivaan Kaldisille, joka ampui maalille. Reboundissa olivat niin Hamblin kuin Schaller sutimassa Hayesia ja Miromanovia vastaan. He saivat kiekon siirrettyä viereen oikealle Bensonille, joka niittasi puolityhjään maaliin kiekon. Ford oli vähän myöhässä tässäkin kuten vieraiden toisessa maalissa ojentaen mailansa viiveellä Bensonin vedon tielle. Hayes ja Miromanovkin toki maalin edessä hävisivät 2v2-kamppailun. Puolen minuutin päästä Niemeläinen puolestaan ampui viivasta, mutta Patera sai kilven väliin ja sen jälkeen päädyssä hitusen painittiin useamman pelaajan voimin. Perlini sai jäähyn ainoana huitomisesta, joten ensimmäinen ylivoima upouudella areenalla näki halogeenivalon. Se tuotti 2-3 kavennuksen. Ensin kuitenkin Samorukov blokkasi Quinneyn rannarin oikeasta siivestä Miromanovin levityksestä. Sen jälkeen Cotteria telottiin pelin ulkopuolella Espositon voimin, kun Miromanov haki purkukiekkoa, joten HSK sai kahden miehen ylivoiman vajaaksi minuutiksi. Ykkösylivoima oli järjestäytynyt hieman eri tavalla, kun maalin kulmilla olivat Cotter ja Jones, Quine oikealla sekä b-pisteiden kaarilla Quinney ja Miromanov ampumassa. Sitten kuitenkin kun Miromanov siirsi kiekon oikealle Quinelle, tämä lähti kiertämään kohti siniviivaa ja syötti sieltä oikealle takatolpalle, josta Cotter ohjasi kiekon verkkoon illan toisellaan ajassa 26:04.

Enempää maaleja toisessa erässä ei nähty, mutta muita tapahtumia kylläkin. Kakkosylivoima loi yhden paikan jämäylivoimalla. Duke syötti vasemmalta poikittain sinisen päältä Marusheville, joka oikealta jatkoi maalin eteen kiekon, mutta maalille ajanut Diliberatore ei saanut kunnon ohjausta aikaan ruuhkabussista. Ajassa 28:40 puolestaan Patera menetti maskinsa, kun Kaldis sai kulmasta syötön slottiin ja hänen lämärinsä osui tsekkivahtia kupoliin. Puolivälissä iltaa vedot olivat 11-21. Heti puolenvälin jälkeen Diliberatore-Quinney kaksikko karvasi päädyssä kiekon vieraiden alakerralta. Peliväline ajautui oikealle yläkaarelle Korczakille, joka tälläsi vastakiekkoon päin Konovalovia. Vastahyökkäyksestä Condors oli lähellä maalia, kun Griffith pääsi käsiksi irtokiekkoon maalin edessä, mutta jotenkin Patera venyi torjuntaan ja Korczak piti irtokiekon maaliviivan paremmalla puolella. 32. minuutilla Kaldis puolestaan ampui viivasta ohi maalin. Korczak liimasi Sceviourin päätyyn ja riisti kiekon tylysti. NHL-tason suoritus tuokin kuten Cotterin avauserän paineen alta pyörähtäminen. Ei välttämättä näyttävin teko, mutta voittava sellainen. Minuutin päästä Marushev kuljetti poikittain yli keskialueen ja ampui sitten oikeasta laidasta ohi takakulman. Samassa vaihdossa Niemeläinen taklasi voimalla Marushevia siniviivan kulmassa ja Loewen "kosti" sen niittaamalla päädyssä Desharnaisin levyksi. Ajassa 34:30 puolestaan Conradin jätöstä kapteeni Pachal ampui ensi kerran kohti maalia kaukaa oikeasta laidasta eikä Konovalovilla ollut kilpitorjunnassa vaikeuksia. Tuo oli silti ihan hyvä pidempi hyökkäys kolmoskentälliseltä. Kolme minuuttia ennen taukoa puolestaan Perlini nappasi irtokiekon aitioiden edessä ja kuljetti hyökkäysalueelle. Hän levitti oikealle Sceviourille, joka toimitti maalille ja kiekko oli pomppia Pateran ohitse jopa omista pelaajista. Kemp ja Perlini löytyivät myös HSK-maalin sisästä Pateran yli jyränneenä ja McCoshen-Cotter kaksikko muistutti heitä omakätisesti sen jälkeen. Hopearitarit saivat kuitenkin tilanteesta ylivoiman. Cotter kokeili alkuun keskeltä ranteella, mutta hattutemppu kilpistyi blokkiin. Sen jälkeen Quinneyn lämäri siivestä meni vasemmalta ohi. Kun Samorukov purki, Duke turhautuneena taklasi hänet voimalla laitaan ja ylivoima loppui minuuttia liian aikaisin. Tasavajaalla ja jämäylivoimalla ei tapahtunut enää mitään, joten päätöserään mentiin siis 2-3 lukemissa.

Päätöserän alussa Sceviour kiersi slottiin vasemmasta kulmasta ja ampui matalan vedon, joka aiheutti reboundin, mutta Patera torjui Malonenkin yrityksen. Sen sijaan ajassa 41:08 kiekko löytyi maalista. Cotter pysäytti rännissä Konovalovin purkuyrityksen maalin takaa, mutta hänen syöttönsä keskustaan katkesi vieraisiin. Condors sai 3v2-vastaiskun McCoshenia ja Pachalia vastaan. Kemp ampui itse oikeasta laidasta kaukaa maalille ohi McCoshenin. Patera torjui kilvellään eteensä. Cracknell ehti ennen Pachalia reboundiin ja ampui sen päin Pateraa. Kolmoskiekko tuli Griffithille, joka oli yksin maalin kulmalla, kun Diliberatore luisteli ohi tilanteesta. Griffith pudotti tökkäämällä kiekon viereen ja Perlini lakaisi sen rystyltä tyhjiin, kun Patera oli sivussa maaliltaan. Laukaukset olivat tuon jälkeen 15-30 ja maalit 2-4. Hetki maalin jälkeen puolestaan Ahac nappasi keskialueella irtokiekon ja nosti jalalla hyökkäysalueella. Benson antoi hänelle poikittaista mailaa ja sai estämisestä jäähyn. Kakkosylivoima loi yhden paikan, kun se vihdoin sai kuvion rauhoittumaan. Takakolmiossa Diliberatore ja Korczak kierrättivät kiekon Conradille, jonka one-timer vasemmalta ei mennyt maalia kohden. Viidennellä minuutilla puolestaan Korczak toistamiseen pelin aikana suojasi Pateran selustan, kun tämä torjui Desharnaisin painavan lämärin viivasta. Kaedan oli hereillä irtokiekossa siivoten sen Pateran alle.

Ajassa 46:30 Niemeläinen pinchasi, muttei saanut pidettyä kiekkoa hyökkäysalueella, vaan Marushev ja Conrad kaivoivat sen omille nostaen 3v2-vastaiskun. Marushev siirsi Conradille, joka päätti vastaiskun laukaukseen keskeltä ohi maalin Kempin jaloista. Minuutti myöhemmin Quinney pyyhälsi keskialueen yli vasemmalta ja sai ampua vapaasti laidasta, mutta Konovalov oli muurina edessä. Mainoskatkon jälkeen Quinney kaivoi aloituksen Sceviouria vastaan ja Miromanov tulitti yli maalin siniviivasta. Laukaukset olivat 48 minuutin jälkeen 19-30 ja tuon jälkeen HSK ei enää kertaakaan saanut kiekkoa kohti Konovalovia ammuttua. 49. minuutilla Hamblin riisti kiekon hyökkäysalueella ja tarjoili slottiin nousseelle Kaldisille, joka viritti rannelaukauksen, mutta Jones sai mailaansa väliin, joten veto meni vasemmalta ohitse.

Päätöskympin aluksi nähtiin viimeinen maali ajassa 50:26. Griffith leikkasi oikeasta laidasta keskustaan luvattoman helposti ohi Quinneyn kesken hyökkäysalueen hyökkäyspelin. Ahac joutui irtoamaan maalin edestä vastaan, mutta tällöin Cracknell jäi auki maalin kulmalle ja sai nostaa Griffithin ampuman laukauksen paluukiekon rauhassa verkkoon, vaikka Ahac ja Quinney yrittivät vielä selkäpuolelta tuupata tuloksetta maalintekijää. 52. minuutilla Benson ampui laidasta maalille ja HSK:lla oli taas vaikeuksia siivota maalinedusta. Patera joutui venymään tuplatorjuntaan. Korczak piti kyllä Schallerin kurissa, mutta Miromanov ja Primeau eivät saaneet Hamblinia kuriin. Viimeiset haaveet kiristä kariutuivat päätösvitosen aluksi Diliberatoren huitomisjäähyyn. Condors ei toki ylivoimallaan luonut mitään, kun alivoimapelaajat paineistivat sen verran hyvin ja sulkivat laukaisulinjat. Eikä Condors niin hanakasti halunnut edes ampua, vaan kulutti kelloa kiekottelemalla. Illan viimeinen laukaus kohti maalia oli Kaldisin rannari siniviivasta 1:22 ennen loppua. Melkeinpä jopa illan paras pelaaja sai siis kunnian sulkea historiankirjoihin tämän ottelun. Lopulliset laukaukset olivat 19-35. Viimeisenä kiekkoon koski Desharnais jäädyttäen pelin Condors-maalin taakse 10 sekuntia ennen loppua. Lopputulos oli siis Silver Knights kaksi, Condors viisi.

Pateralle olin antamassa miinuksen avausmaalin koomailusta, mutta hän paikkasi sen kakkossyötöllä HSK:n ensimmäiseen osumaan DLC:llä. Lisäksi hän jäi loppupeleissä kyllä aika usein yksin reboundeissa varsinkin ja otti 3-4 kertaa isoja lähitorjuntoja kakkos- ja kolmoskiekkoihin ollen sikäli terävänä, kun puolustajilla oli vaikeuksia maalinedustan putsaamisessa. Hayes sen sijaan saa miinuksen, kun kakkoserä oli hänelle vaikea kiekollisesti ja omalla alueella hän hävisi kaksinkamppailuja, joiden seurauksena syntyi yksi maalikin. Ford puolestaan katseli paria vastustajan maalia läheltä saaden siksi miinuksen.

Cotter saa plussan tietysti päästyään ainoana kotijoukkueesta maalitilastoon kahteen kertaan. Illan ainoa negatiivinen asia oli kiekonmenetys ennen vieraiden neljättä maalia, mutta muilla oli kyllä tilaisuus pelastaa vielä tilanne sen jälkeen. 1-2 kavennuksen voimaliike oli sen sijaan kerrassaan hieno. Korczak alusti sen myös mainiosti pystysyötöllään, mutta hänelläkin oli pari kertaa ongelmia omalla alueella maalin edessä kuten vaikkapa 0-2 osumassa, joten siksi arvio jää neutraaliksi. Miromanovkin oli kiekollisena pätevä alustaen kakkossyötöllä toisen kotijoukkueen maalin ja omissakin pari kertaa hän blokkasi hyvin laukauksia, mutta sitten esimerkiksi 1-3 osumassa hänkään ei maalin edessä loistanut Hayesin tapaan, vaan hävisi kaksinkamppailunsa. Miromanovin neljä laukausta maalille oli eniten kotijoukkueesta. Quinney puolestaan myi itsensä pahoin viimeisessä maalissa, mutta paikkasi sitä alivoima- ja karvauspelaamisellaan. Ylivoimilla vedot siivistä jäivät liian usein silti blokkiin.

Cotterin lisäksi annan plussan Marusheville, joka oli erittäin hyvä kiekottomana rouhimaan ja pari kertaa iski soolokuljetuksillaan vastaan terävästi. Toki vedot lähtivät kaukaa oikeasta laidasta ja ne Konovalov torjui vaivatta, mutte jotenkin Marushevista huokui ammattimaisuus joka vaihdossa ja rutiini playoffhenkisistä peleistä, jollainen tämä oli, kun katsomo oli täynnä. Viime keväänähän Marushev loisti Tyynenmeren divisioonan AHL-pudotuspeleissä Dorofeyevin ja Leschyshynin kanssa samassa ketjussa ja hän tuntuu taas lämpenevän kauden edetessä. Kolme laukausta oli kotijoukkueesta toiseksi eniten Miromanovin jälkeen.

Muista neutraaleista pelaajista Diliberatore pelasi pitkään aikaan pirteimmin hyökkääjän paikalla ja Quinneyn kanssa oli ajoittaista kemiaa sekä karvauspelaaminen jäi myös mieliini, mutta arvio jää neutraaliksi 2-4 maalin vuoksi, kun hän luisteli ohi kiekosta ja miehestä maalin kulmalla. Conrad pysyi kolmosvitjasta ajoittain hyvin kiekossa laitojen lähellä siirtäen sen luistimiensa viereen suojaukseen ja ottamalla sitten taklauksen kylkeen vastaan. Kiitettävää kiekonhallintaa. Ykkösvitjasta puolestaan Quine alusti 2-3 kavennuksen, mutta se ei plussaan vielä riittänyt, kun oikein muuten hän ei ollut esillä. Jones ja Duke puolestaan vuorottelivat ylivoimaviisikoissa maskimiehinä ja olivat kohtalaisesti pelin ytimessä, mutta lopputuote jäi vajaaksi kummankin osalta. Puolustuksesta puolestaan McCoshen ei ollut niin purjeessa kuin edeltävissä otteluissa, vaikka toki suorahyökkäyspuolustaminen ainakin kertaalleen avauserässä oli vähän haparoivaa, kun takaperin luistelu on kovin hidasta silloin tällöin. Teholukema oli heikoin -3, mutta hänestä johtumattomista syistä. Ahac pelasi aika peruspelin Pachalin rinnalla eikä kumpikaan erottunut suuremmin suuntaan tai toiseen kuten ei kapteenikaan.

DLC:n avausmatsin kooste löytyy lyhykäisyydessään tästä:
58/68 Silver Knights vs. IceHogs

Thomson palasi pitkästä aikaa pelaavaan kokoonpanoon. Jälleen ketjuja oli muutoin rukattu, mutta kolmosketju pysyi muuttumattomana illasta toiseen.

Cotter - Quinney - Dorofeyev
Quine - Jones - Diliberatore
Loewen - Conrad - Marushev
Thomson - Ford - Duke

Hayes - Pachal
Ahac - Korczak
McCoshen - Miromanov

Saville
Patera

Plussat ja miinukset
++ Miromanov
+ Saville, Conrad, Loewen, Marushev
+/- McCoshen, Ahac, Korczak, Hayes, Pachal, Thomson, Ford, Duke, Diliberatore, Jones, Quine, Cotter, Quinney, Dorofeyev
-
--

Ensimmäinen kotivoitto DLC:llä irtosi toisessa ottelussa siellä maalein 4-1. Viidennellä minuutilla Saville torjui Morrison läpiajon ja vajaa minuutti siitä peli oli 1-0. 3v2-vastahyökkäyksestä Jones pudotti toiseen aaltoon Miromanoville, joka ampui keskeltä ranteella kiekon kilpikäden alakulmaan. Diliberatore sai kakkossyötön. HSK:n alku oli muutoinkin hyvä, kun se kontrolloi laukauksia 8-1. Jonesilla oli hyvä paikka alussa vasemmalta puolelta, mutta veto meni logoon. Kahdeksannella minuutilla McCoshen menetti kiekon alimpana pelaajana. Barratt sai ampua vapaasti oikeasta laidasta puolikkaasta läpiajosta, mutta Saville pysäytti hänet. Avauserän toisella puolikkaalla junnuritareilla oli joitenkin hyviä pitkiä hyökkäyksiä, mutta vetopaikoille keskustaan ei ollut asiaa ja laukaukset viivasta jäivät blokkeihin. Korczakkin petasi sinisen kulmasta yhden paikan keskustaan, mutta mailaviidakko oli Quinelle liikaa.

25. minuutilla peli oli 2-0. Keskialoituksen jälkeen Marushev säntäsi irtokiekon perään karvaamaan. Hän riisui Galvasilta kiekon oikeassa laidassa ja syötti keskelle Loewenille, joka ampui ranteella ohi Morrisin terävästi. Conradin johtamalta koostumukselta nähtiin läpi illan vahvaa kiekonsuojaamista hyökkäysalueella, joten sikäli palkinto oli ansaittu ja siksi tuo ketju saa plussatkin taulukkoon. 32. minuutilla Saville otti seuraavan ison torjunnan, kun Busdeker sai syötön kulmasta maalin eteen, mutta tuhlasi avopaikan. Laukaukset olivat 17-10 tuossa kohden eli ihan hirveästi vieraat eivät laukauksia tuottaneet, vaan peli oli Viveiroksen poppoon kontrollissa. 35. minuutilla tuli kuitenkin kavennus. Miromanov syötti oman maalin takaa ohi karvauksen kulmaan. Ahac yritti avata pelin keskustaan Conradille, mutta rystysyöttö jäi vähän taakse osuen luistimiin. Conrad ei kiekkoa haltuunsa saanut, vaan Slavin nappasi sen ja ampui ohi Savillen. En syytä tuosta ketään, vaan kehun kuitenkin yrityksestä avata peliä lyhyin syötöin roiskaisun sijaan. Kaikki syötöt eivät vain voi onnistua. Pari minuuttia myöhemmin HSK kuittasi takaiskun. Jälleen suunnanmuutoksesta Miromanov rankaisi, kun Cotter syötti keskeltä Galvasin ja Reichelin lapojen välistä Mirolle oikeaan laitaan ja tämä ohitti veskarin tutusti rannelaukauksella. Dorofeyev nappasi toisen syöttöpisteen.

Päätöserän alkupuolella Reichelilla oli hyvä paikka maalin oikealla kulmalla, mutta hän ohjasi kiekon ohi maalin suorahyökkäyksen lopuksi. Pari minuuttia tuon jälkeen Miromanov sai hattutempun täyteen. Kolmatta kertaa hän tuki onnistuneesti vastahyökkäystä. Viimeinen syöttäjä oli tällä kertaa Conrad, joka poimi ohi Regulan Miromanovin oikeasta laidasta ja tämä ampui etuyläkulmaan riman alle ohi Morrisin. Päätöskympillä Saville otti vielä yhden maukkaan torjunnan pysäyttäen Connollyn läpiajon alivoimalla.

Miromanov saa kaksi plussaa hattutempustaan. Rannelaukaus toisesta aallosta on kyllä erinomainen. Saville oli maalissa hyvä voittaen ensi kertaa AHL:ssä. Kolmosketju puolestaan oli yläkerran parasta antia saaden siksi plussan. Kokonaisuudessan peli oli hyvin kontrollissa koko ajan ja Silver Knights oli pelin päällä joka erässä.

59/68 Henderson vs. Rockford

Patera oli torjuntavuorossa. Ahac lähti katsomoon ja Diliberatore pääsi pelaamaan puolustajana vaihteeksi. Boudens nousi nelosketjun toiseen laitaan.

Cotter - Quinney - Dorofeyev
Quine - Jones - Duke
Loewen - Conrad - Marushev
Thomson - Ford - Boudens

Hayes - Pachal
McCoshen - Korczak
Diliberatore - Miromanov

Patera
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Patera
+/- Diliberatore, Miromanov, McCoshen, Korczak, Hayes, Pachal, Thomson, Ford, Boudens, Loewen, Conrad, Marushev, Quine, Jones, Duke, Cotter, Quinney, Dorofeyev
-
--

Toisessa perättäisessä pelissä omiin meni vain yksi kiekko, mutta voittoon se ei riittänyt, kun Söderblom piti nollapelin. Ainoa maali syntyi toisessa erässä 2v1-vastaiskusta, kun Phillips syötti ohi McCoshenin ja Slavin osui toisessa pelissä putkeen viimeistellen varmasti ohi Pateran. Galvas käynnisti vastaiskun erinomaisesti nostaen jalalla kiekon pois vieraiden alueelta.

Patera saa plussan 24 torjunnasta. Maalille hän ei voinut mitään. 18. minuutilla hän sen sijaan nollasi Barrattin mestan keskeltä ja aiemmin erässä Altybarmakyan kokeili oikeasta laidasta ranteella ohittaa tsekkivahdin. Toisen erän paras torjunta tuli lopussa, kun Busdeker kokeili alivoimalla ohittaa Pateran läheltä. Päätöserässä puolestaan McLaughlin sai 56. minuutilla syötön maalille ja jäädytti sivuttaisliikkeellään Pateran jäihin, mutta rystynostoon Patera sai vielä työnnettyä vasemman patjansa eteen jään pinnasta.

Dorofeyev ampui neljästi, joka oli eniten, kun muilla oli korkeintaan kaksi vetoa kohti maalia. Lopussa ilman maalivahtia Pavel kokeili oikeasta laidasta muun muassa kahdesti osuen patjoihin. Muutoin ylivoimalla HSK loi ehkä parhaat paikkansa. Avauserässä Quine ampui slotista syliin ja toisessa erässä Cotter oikeasta siivestä ranteella hanskaan sekä Conrad keskeltä ohi suoraan syötöstä. Päätöserän päätöskympillä Quinney loi itselleen paikan suoraluistelusta, mutta veto vasemmalta pysähtyi syliin ja hetken päästä Jonesilla oli kaksi paikkaa maalin edessä ohittaa Söderblom, mutta tämä venyi tuplatorjuntaan, joten voitto jäi haaveeksi.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
60/68 Barracuda vs. Silver Knights

Dugan ja Bärtschi palasivat vahvuuteen, kun Silver Knights pelasi toiseksi viimeisen vierasottelunsa. Dorofeyev ja Marushev pelasivat samoin pitkästä aikaa laituriparina saaden väliinsä Conradin, joten kolmosketju oli niin ikään rikottu, kun Loewen siirtyi Jonesin laidalle.

Bärtschi - Quinney - Cotter
Loewen - Jones - Quine
Dorofeyev - Conrad - Marushev
Thomson - Ford - Dugan

Hayes - Pachal
McCoshen - Korczak
Ahac - Miromanov

Patera
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Loewen, Jones, Cotter, Thomson, Dugan, Korczak
+/- Patera, Ahac, Miromanov, McCoshen, Pachal, Hayes, Ford, Dorofeyev, Conrad, Marushev, Quine, Bärtschi, Quinney
-
--

Avauserässä nähtiin viisi osumaa. Kahdeksannella minuutilla Korczak ampui viivasta maalille. Weatherby oli purkamassa irtokiekkoa vasemmassa laidassa, mutta Loewen takakarvasi sen häneltä ja ampui uudelleen maalille, jossa Jones oli ohjaamassa laatan ohi Stalockin. Minuutin päästä Ahac avasi alhaalta oikeaan laitaan Miromanoville, joka jatkoi keskelle Cotterille. Tämä veivasi tiensä kahden pelaajan välistä vetopaikkaan ja ampui tarkasti alakulmaan. Jälleen kerran erinomaista kiekonhallintaa Cotterilta ahtaassa tilassa. San Jose kavensi ensimmäisellä ylivoimallaan erän puolivälin jälkeen. Blichfeld syötti oikealta halki neliön ja Weatherby pudotti viivaan Kniazeville, jonka lämäri painui ohi Pateran. Kiekko liikkui takakolmiossa niin vikkelään, että Quinney ja Conrad eivät ehtineet eteen. Vartin kohdalla puolestaan Dugan syötti laidasta rystyltä viivaan ja Korczak ampui. Laukaus otti kimmokkeen, mutta maskissa ollut Thomson oli hereillä ja sai ohjattua silti kiekon verkkoon ohi Stalockin. Kaksi minuuttia ennen taukoa suorahyökkäyksestä Jones tarjoili vasemmalta syötön keskikaistalle ja Loewen naulasi ruuhkabussista kiekon hanskakäden alakulmaan yhdellä kosketuksella.

Toisen erän neljännellä minuutilla Kniazev vain heitti sinisen kulmasta kiekon maalille ja se leijaili takayläkulmaan ohi maskissa olleen Pateran. Osuma merkittiin Hamaliukille, joten kaipa tämä sitten osui minimaalisesti kiekkoon matkalla. 33. minuutilla HSK lisäsi johtoaan ylivoimalla. Jones syötti kulmasta alaspäin Conradille, jonka poikkisyöttö lävisti hajanaisen AV-neliön ja Dugan kiskaisi one-timerin takakulmaan. Päätöserän osumat nähtiin päätösminuutilla. Hatakka kavensi ensin one-timerilla siniviivan oikeasta kulmasta. Jotenkin oudosti tuokin veto leijaili yläkulmaan. Osuma oli Santerin kauden toinen. Puoli minuuttia sen jälkeen Pachal ampui omasta päästä kiekon tyhjään uuniin. Osuma oli Braydenin kauden toinen. 3-6 vierasvoitto oli kaikkiaan ansaittu, koska niin paljon maalipaikkoja hopearitareilla oli. Muun muassa puolustajille pedattiin painottomalle puolelle jatkuvasti tekopaikka. Esimerkiksi toisen erän alussa Dorofeyev poimi Miromanovin nousun viivasta ja avauserässä Korczak teki vastaavan liikkeen, mutta herrat ampuivat patjoihin.

Jones saa plussan kolmen pisteen illastaan. Hän muodosti tutkaparin kahden pisteen Loewenin kanssa. Cotter kirjaa plussan upeasta osumastaan ja Thomson maalinsa lisäksi pelasi vahvaa peruspeliä kahteen suuntaan. Dugan teki onnistuneen paluun tehoin 1+1. Korczakille annan alakerrasta plussan, koska hän oli periaatteessa mukana kahdessa osumassa viivatoimituksillaan, vaikka yhden syötön vain saikin tilastoihin. Patera oli maalissa neutraali. Pari viimeisintä osumaa oli kopattavissa, mutta vastapainona oli Jobstin rankkaritorjunta päätöserässä ja hän aika hyvin myös liimasi laidoista tulleet lämärit.

Yläkerran neutraaleista pelaajista jäi mieleen Dorofeyev, joka oli melkoinen tuhlaajapoika. Esimerkiksi 29. minuutilla hän riisui Weingerin kiekosta San Josen alueella, mutta uitti sitten rystyltä Stalockin längistä kiekon ohi maalin niukasti. Myöhemmin erässä Miromanov alusti puolestaan takatolpalle paikan Dorofeyeville, mutta tämä ei saanut kiekkoa lyötyä sisään.

61/68 San Jose vs. Henderson

Runkosarjan viimeinen vierasottelu oli San Josessa. Kokoonpano oli lähes sama kuin edeltävänä päivänä. Saville sai torjuntavuoron. Quinney lepäsi, joten Duke nousi kokoonpanoon ja Cotter siirtyi sentteriksi.

Bärtschi - Cotter - Duke
Loewen - Jones - Quine
Dorofeyev - Conrad - Marushev
Thomson - Ford - Dugan

Hayes - Pachal
McCoshen - Korczak
Ahac - Miromanov

Saville
Patera

Plussat ja miinukset
++
+ Conrad, Dorofeyev, Jones, Quine, Miromanov, McCoshen
+/- Saville, Dugan, Pachal, Hayes, Korczak, Ahac, Ford, Marushev, Loewen, Duke, Cotter, Bärtschi
- Thomson
--

HSK pisti vielä maalilla eilistä paremmaksi voittaen 3-7. Voitto varmisti myös pudotuspelipaikan, koska jokaisen divisioonan kaksi huonointa jäävät pudotuspelien ulkopuolelle ja Tyynenmeren divisioonassa ne ovat täten Tucson ja San Jose. Playoffformaattihan on sellainen, että kaikkiaan 23 joukkuetta pääsee runkosarjasta jatkoon. Divisioonasta riippuen osa saa vapaataipaleen divisioonan semifinaaleihin. Tyynenmeren divisioonasta 7/9 joukkuetta pääsee jatkoon, joten voittaja saa vapaataipaleen. Sijoille 2-7 sijoittuneet pelaavat keskenään ensimmäisellä kierroksella kolme otteluparia, joiden voittajat etenevät divisioonan semifinaaleihin. Tuo ensimmäinen kierros pelataan paras kolmesta -menetelmällä. Divisioonan semifinaalit ja finaalit pelataan paras viidestä. Kun neljä divisioonavoittajaa ovat selvillä, konferenssifinaalit pelataan paras seitsemästä ja niin myös AHL:n finaalit lopulta konferenssivoittajien kesken. Tällä hetkellä näyttää siltä, että Stockton Heat voittaa divisioonan ja pääsee suoraan divisioonavälieriin. Reign kohtaisi puolestaan Gullsin, Eagles Silver Knightsin ja Canucks Condorsin ensimmäisellä kierroksella, josta pääsee jatkoon siis kahdella voitolla. Vieraissa joka tapauksessa HSK pudotuspelit aloittaa, tulipa vastaan sitten Reign tai Eagles.

Palatakseni viimeiseen vieraspeliin, avauserä päättyi 1-4 kuten edeltävänä päivänä. Kahden minuutin jälkeen Conrad punnersi omalta alueelta ulos kiekon kanssa kahden vastustajan välistä. Hän syötti vasemmalle Marusheville, joka jatkoi poikittain Dorofeyeville. Samalla Conrad jatkoi liikettään keskikaistaa pitkin ja sai kiekon takaisin Dorofeyeviltä. Conrad pujahti puolustajien välistä läpiajoon ja viimeisteli rystyltä alakulmaan ohi Emondin. Hieno maali. Kahdeksannella minuutilla San Jose tasoitti. Bitetto lähti nousuun siniviivasta ja pelasi seinän Blichfeldin kanssa. Thomson jäi järkyttävästi jälkeen miehestään ja Bitetto sai rauhassa ampua slotista kiekon ohi Savillen. Löysää puolustamista nelosvitjan laiturilta ja hän löikin mailansa jäähän virheen merkiksi osuman jälkeen. 40 sekuntia myöhemmin HSK kuittasi osuman. Miromanov syötti keskialueelle ja Quine ohjasi kiekon päätyyn. Päädyssä kiekon pysäytti isäntien maalivahti Emond ja löi sen ränniin, mutta kiekko ei mennyt ulos alueelta, vaan Miromanov piti viivan kiinni ja ampui heti maalille. Emond torjui eteensä ja Jones siirsi reboundin verkkoon. Yksinkertaisuus on joskus tehokasta. Pari minuuttia myöhemmin ylivoimalla Miromanov levitti vasemmalle, Dugan piilotti syötön viimeiseen asti ja syötti sitten AV-neliön silmien edestä poikittain Quinelle, joka naulasi oikeasta siivestä puolityhjään rysään. 16. minuutilla tasavajaalla Conrad riisti kiekon vastustajalta puolustussiniviivan kulmassa ja HSK sai peräti 3v1-vastaiskun. Conrad pudotti oikeasta laidasta keskelle McCoshenille, joka jatkoi vasemmalle takakulmalle Dorofeyeville. Tämä vei vielä kiekon rystylle ja uitti ohi Emondin.

Toisen erän alussa San Jose kavensi alivoimalla. 3v3-vastaiskussa Raska syötti eteenpäin Pedersonille, joka kiersi oikean laidan puolelta turhan helposti Quinen ja ampui sitten takapatjaan. Toiselta puolelta maalille ajoi Hatakka, joka puttasi reboundin tyhjiin, kun Dugan jätti hänet seuraamatta ja suoristi selän siniviivan kohdalla. 28. minuutilla Dorofeyev-McCoshen-Conrad kolmikko värkkäsi toisen maalin tasavajaalla. Conrad otti hyökkäyspään aloitusvoiton Pedersonia vastaan, McCoshen ampui viivasta maalille, Emond torjui suoraan Dorofeyevin lapaan maalin kulmalle ja tämä kiersi vikkelästi maalin uittaen vanhanaikaisella kiekon reppuun ennen kuin Emond ehti liikkua tolpalta toiselle. Hatakka ei Pavelin perässä pysynyt tuossa tilanteessa. 35. minuutilla San Jose kavensi uudestaan. Osuma oli vastaiskumaali. Quine jätti hyökkäysalueella kiekon Duganille, mutta tämä ei sitä kunnolla haltuun saanut. Vastaiskusta Halbgewachs polki keskikaistaa pitkin, kunnes sitten syötti oikeaan laitaan Pedersonille, joka odotti hetken, että Halbgewachs jatkaa liikettään maalille ja vie puolustajien Hayesin ja Pachalin huomion, jolloin avautui syöttöväylä poikittain Blichfeldille, joka ampui suoraan syötöstä kiekon etukulmaan.

Päätöserän kolmannella minuutilla HSK osui kahdesti minuutin sisään ratkaisten pelin. Ensin Bitetto syötti maalin takaa suoraan Duken lapaan, joka ohitti Emondin kiittäen lahjasta. Sitten 2v2-vastaiskusta Jones syötti oikeasta laidasta ohi Pasichnukin maalille ja Quine punnersi väkisin Kniazevin sisäpuolelle ohjaten kiekon takakulmaan maalin edestä. Enempää maaleja ei nähty, vaan HSK haki kliinisen 3-7 voiton. Seitsemän maalia sivusi seurahistoriaa yksittäisen ottelun tehdyissä maaleissa.

Kolmen pisteen Dorofeyev (2+1) ja Conrad (1+2) saavat tietysti plussat dominoituaan tasavajaalla McCoshenin (0+2) kanssa. Miromanov alusti myös pari maalia saaden plussan siitä hyvästä. Quine-Jones parivaljakko vietti myös kahden pisteen iltaa päästen plussalle taulukossa. Thomson saa sen sijaan miinuksen Bitetton hukkaamisesta 1-1 maalissa. Dugankin olisi saanut miinuksen Hatakan maalin kurittomuudestaan, jollei olisi aiemmin alustanut Quinen YV-osumaa poikkisyötöllään. Duganin teholukema oli karu -3, kun Dorofeyevilla ja McCoshenilla se oli +4. Neutraaleista ukoista Duke tuhlasi alussa yhden läpiajon alivoimalla livahdettuaan Cicekin selustaan, mutta kämmennosto jäi räpylään. Maalissa Savillen paras koppi oli 39. minuutilla Halbgewachsin ryöstäminen maalin edestä patjalla, kun tämä haki rystynostoa. Cicekin Saville myös pysäytti kertaalleen takatolpalta ja alivoimilla hän oli myös ihan pätevä viimeinen lukko ottaen muun muassa vartin kohdalla pari perättäistä torjuntaa maalin edessä. Barracudan maaleja en hänen piikkiinsä laita missään nimessä.

Seuraavaksi onkin edessä seitsemän kotipeliä ennen pudotuspelejä. Kolme niistä on tämänhetkistä kärkipoppoota Heatia vastaan, joten helpolla pikkuritarit eivät pääse tulevina viikkoina.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
74/82 Vancouver vs. Vegas

Niin vain Stone palasi kokoonpanoon, kun Brossoit, Carrier ja Patrick laitettiin LTIR-listalle. Smithhan siellä jo oli, joten eipä tuossa sittenkään tarvinnut kuin noin 4,5 miljoonan edestä tehdä tilaa Stonelle. Kapteeni palasi kahden kuukauden tauolta kolmosketjuun Stephensonin ja Paciorettyn rinnalle. Eichelin laidoilla jatkoivat Dadonov ja Roy sekä ykkösen toisessa laidassa Amadio. Janmark palasi sen sijaan neloseen ja syrjäytti Rondbjergin katsomoon. Lehner pelasi neljännen pelin putkeen ja puolustus oli ennallaan.

Arvosanataulukko
++
+ Janmark, Dadonov, Marchessault, Amadio, Stone, Theodore
+/- Pietrangelo, McNabb, Martinez, Karlsson, Pacioretty, Stephenson, Roy, Leschyshyn, Kolesar
- Lehner, Whitecloud, Hutton, Eichel
--

Canucks meni edelle reilun 60 sekunnin jälkeen. Horvat otti aloitusvoiton ylivoimalla Karlssonista. Hughes palautti kiekon nopeasti viivasta vasemmalle Millerille, joka jatkoi ohi Whitecloudin päätyyn Chiassonille ja tämän yhden kosketuksen jatkosta keskelle jäänyt Horvat naulasi kiekon ohi Lehnerin Whitecloudin ja Janmarkin haroessa tyhjää. Whitecloud ennakoi vähän liiaksi Millerin laukausta mennen peittämään sitä ja täten syöttöväylä Horvatille jäi auki Chiassonille. Vegas tasoitti ansaitusti 17. minuutilla hallittuaan erää Vancouverin erän alun ylivoimien jälkeen. Peli oli jopa yhtä päätä, kun laukaukset erän päätteeksi olivat 6-13. Tasoitusmaalissa Martinez vei kiekon vasemmalta hyökkäysalueelle ja syötti keskelle Kolesarille, joka jätti sen Janmarkille, joka ampui kaukaa maalille ja maalin kulmalle liikettään jatkanut Martinez ohjasi ruhollaan kiekon pönttöön. Maali oli Alecin kauden ensimmäinen.

Toisen erän alussa Canucks osui taas ylivoimalla. Pettersson syötti oikeasta siivestä maalille ohi Martinezin ja Podkolzin ohjasi tolppaan. Rebound tuli takaisin lapaan ja hän pussitti sen, kun Whitecloud jäi väärälle puolelle häviten maalineduspainin, joten tähänkin AV-osumaan Whitecloud oli osasyyllinen. Kolmannessa maalissa Whitecloudin vaikea ilta jatkui eikä Martinezkaan vakuuttanut. Pettersson leikkasi laidasta keskelle ja ampui Martinezin jaloista matalan laukauksen. Lehner torjui sen, mutta hukkasi kiekon eteensä. Horvat ja Whitecloud tulivat irtokiekkoon yhtä aikaa ja se kimposi niukasti maaliviivan yli Whitecloudin luistimesta. Lehnerkin saa osan maalista ottaa piikkiinsä toki. Minuutin päästä ajassa 24:26 Vegas kuitenkin kavensi. Ykkösketjun kulmaralli toi tulosta, kun Marchessault kiersi maalin kiekkoa suojaten ja liikkui aina siniviivalle asti Hughes selässään, kunnes hän käänsi kiekon maalille ja Amadio ohjasi sen Schennin pihdeistä verkkoon. Karlsson sai kakkossyötön. 33. minuutilla puolestaan Kolesar antoi surkean poikkisyötön hyökkäysalueella. Pettersson katkoi sen käynnistäen 2v1-vastaiskun. Hän viivytti ratkaisuaan loppuun saakka, kunnes syötti viereen Richardssonille ja tämä lakaisi tyhjiin, kun Hutton ei vain saanut mailaa pelattua pois tilanteessa, joten siksi Hutton saa miinuksen arvosanataulukkoon lepsusta puolustamisesta.

Päätöserän viidennellä minuutilla Theodore kavensi. Dadonov teki erinomaisen esityön suojattuaan aikansa kiekkoa ja ampuen sitten kääntölaukauksen takapatjaan. Rebound kimposi sopivasti Theodoren lapaan oikeaan laitaan ja tämän tarkka laukaus taka-alakulmaan ohitti Demkon. Tasoitus syntyi puolestaan 40 sekuntia ennen loppua ilman maalivahtia. Marchessault noukki irtokiekon päädystä ja syötti sitten Eichelille, joka pudotti viivaan Pietrangelolle. Tämä alati kierrätti Theodorelle, jonka one-timer oikealta kaarelta painui vastustamattomasti etuyläkulmaan. Kyseessä ei ollut ensimmäinen kerta tälläkään kaudella, kun Vancouverin oma poika Theodore vietti kahden maalin iltaa. Jatkoajalla kuitenkin Canucks nappasi voiton. Theodore ei pysynyt omalla alueella Garlandin kaartelussa mukana, vaan tämä pääsi punnertamaan laidasta maalille. Lehner kuitenkin pysäytti laukauksen läheltä. Reboundissa Hughes kampesi Eichelin jään pintaan tylysti ja nosti sitten rystyltä kiekon verkkoon Lehnerin uitua jäässä. Ensimmäiset 12 keskinäistä kohtaamista Vegas pelasi Vancouveria vastaan ilman tappiota varsinaisella peliajalla ja nyt toinen perättäinen oli 40 sekunnin päässä. Noh, piste on sentään parempi kuin ei mitään.

Lehner oli jotenkin epävarma maalissa ja todella usein jään pinnassa torjuntojen jälkeen, joten hän saa miinuksen. Varsinkin kolmas maali oli estettävissä. Illan parasta antia olivat maalille punnertamisten torjunnat. Esimerkiksi Podkolzin kahdesti nousi laidasta maalille, mutta Lehner pysyi mukana sivuttaisliikkeessä torjuen yritykset. Ensimmäinen noista tilanteista aiheutui Huttonin oman alueen harhasyötöstä suoraan venäläisnuorukaisen lapaan, joten tuossakin oli osasyy Huttonin kirjaamalle miinukselle. Illan paras torjunta nähtiin kolme minuuttia ennen loppua, kun Garland petasi päädystä avopaikan maalin eteen Petterssonille, mutta tämä ampui päin maanmiestään.

Whitecloud saa miinuksen osallisuudestaan kolmeen ensimmäiseen takaiskuun. Päätöserässä Martinezin parina pelasi enimmäkseen Theodore, kun Whitecloudin vaihdot jäivät hajanaisiksi ihan ansaitusti. Eichel puolestaan saa miinuksen voittomaalin löysyydestään Hughesia vastaan oman maalin edessä. Hän lensi kovin helposti jäihin pienestä poikittaisesta mailasta. Lisäksi avauserässä Dadonov petasi maalin kierrettyään avopaikan takatolpalle Eichelille, mutta tämä tuhlasi sen, kun Demko liukui eteen. Dadonov sen sijaan saa plussan sekä tuosta että Theodoren maalin alustuksestaan. Hän suojasi kiekkoa mainiosti hyökkäysalueella. Marchessaultin plussa tulee 3-2 kavennuksen alustuksesta ja Amadion sen viimeistelystä. Olihan toki Joonatan myös kolmossyöttäjä 4-4 tasoitukseen. Dadonov ja Marchessault muuten vaihtoivat ketjuja päätöserään ja kaipa se osittain auttoi.

Stone teki vahvan paluun kokoonpanoon, vaikka kommentoikin, että keuhkot eivät oikein pysyneet miehen perässä. Hän pelasi maltilliset 17:17. Toisessa erässä hän tarjoili 3v2-vasturista paikan toiseen aaltoon Paciorettylle, joka ampui keskeltä estelyittä ranteella oikealta ohi. Hetken päästä puolestaan hän riisti kiekon alimpana olleelta Hughesilta isäntien maalin edessä ja pääsi kokeilemaan kahdesti Demkon ohitusta, mutta tämä pysyi valppaana. Päätöserässä puolestaan Stone syötti kulmasta painottomalle puolelle ja Pietrangelo kilautti ylärimaan. Nelosketjusta Janmark saa plussan oltuaan mukana 1-1 osumassa, mutta jo sitä ennen hän muun muassa alusti biljardisyötöllä laidan kautta Karlssonille maalipaikan, mutta tämän rannelaukaus suoraluistelusta oikeasta laidasta meni Demkon syliin. Avauserän puolivälissä puolestaan Janmark syötti päädystä maalille Leschyshynille, jonka veto painui ohi mailojen kautta. Nelosketjulla Janmark-Leschyshyn-Kolesar oli muutamia hyviä vaihtoja etenkin ottelun ensimmäisen puoliskon aikana. Kolesarkin olisi saanut plussan, mutta vesitti sen 4-2 maalia edeltäneellä harhasyötöllä. Martinezin plussa alakerrasta kuihtui puolestaan ajoittaisiin oman alueen puolustuspelaamisen ongelmiin Whitecloudin kanssa. Esimerkiksi 2-1 maalissa hän olisi voinut sijoittua paremmin Petterssonin syöttölinjalle Podkolzinille. Päätöserän alussa Martinezilla oli paikka myös toiseen maaliin, kun aloituksen jälkeen Theodore syötti vasempaan laitaan poimien Martinezin nousun, mutta tämä nosti läheltä yli maalin.

Theodore saa plussan tietysti kahdesta maalista. Tuon Martinezin paikan alustuksen lisäksi hän myös pari minuuttia ennen loppua vapautti Karlssonin puolittaiseen läpiajoon, mutta tämän rystylaukaus längeihin jäi ponnettomaksi. Laukauksia Theodorelle kirjattiin hurjat kahdeksan. Kyseessä oli tosiaan toinen kerta tällä kaudella, kun hän osui kahdesti. Ensimmäinen oli Islandersia vastaan joulukuussa ja silloinkin hän nimenomaan päätöserässä onnistui kahdesti tasoittaen ilman maalivahtia, joten historia toisti itseään.

Mitä tulee lopuksi ylivoimaan, se oli melko kauheaa katsottavaa. Kolmeen ylivoimaan Vegas sai kaksi laukausta kohti maalia, kun Canucks teki puolestaan kaksi YV-maalia omilla ylivoimillaan. Golden Knights on nyt pelannut 18 ylivoimaa putkeen ilman onnistumista. Stone otti Marchessaultin paikan tähän peliin ykkösylivoiman päätypelaajana ja Eichelin syöttölautana, mutta ykkösviisikko ei luonut kyllä yhtään mitään illan aikana, vaan kakkosviisikko Pietrangelo-Stephenson-Marchessault-Karlsson-Roy loi ainoat paikat. Stephenson kertaalleen syötti laidasta maalille ja Roy ohjasi syliin. Pietrangelon levityksestä puolestaan Marchessault ampui hanskaan ranteella oikeasta laidasta puolustajan jaloista. Ykkösylivoiman merkittävin tilanne koko iltana oli Paciorettyn one-timer yli maalin Theodoren siirrosta.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
62/68 Henderson vs. Stockton - Brendan Brissonin AHL-debyytti

Brissonin kauden päätyttyä Michiganissa hän solmi try-outsopimuksen Silver Knightsiin. Debyyttipeli oli heti kova koitos konferenssikärkeä vastaan. Marushev ja Bärtschi olivat hyökkääjistöstä sivussa viime peliin verrattuna, kun Quinneykin palasi rosteriin huilipelin jälkeen.

Brisson #24 - Quinney - Dorofeyev
Loewen - Jones - Quine
Cotter - Conrad - Duke
Thomson - Ford - Dugan

Hayes - Pachal
McCoshen - Korczak
Ahac - Miromanov

Patera
Saville

YV

Cotter
Dugan Quine Quinney
Miromanov

Jones
Conrad Dorofeyev Brisson
Korczak

Plussat ja miinukset
++
+ Brisson, Dugan, Thomson, Cotter, Miromanov, Korczak
+/- Patera, Ahac, Pachal, Hayes, McCoshen, Ford, Loewen, Jones, Quine, Quinney, Conrad, Duke
- Dorofeyev
--

Ottelun avausmaalista vastasi itse BB eli Brendan Brisson ylivoimalla. Hän oli osa kakkosviisikkoa. Conrad lähti nostamaan kiekkoa omalta alueelta ja lainasi keskialueella kiekon vasempaan laitaan Jonesille, joka ohjasi sen päätyyn. Conrad ehti sinne ensin, mutta DeSimone liimasi hänet päätyyn. Gravel nappasi vierestä irtokiekon ja siirsi sen rystyltä maalin eteen. Kirkland yritti jatkaa niin ikään rystyltä kiekon heti ulos omista, mutta Jones sai lavan väliin ja kiekko ohjautui viivaan Korczakille, joka ei aikaillut, vaan levitti heti oikeaan laitaan ja pienestä kulmasta Brissonin patenttilyöntilaukaus suoraan syötöstä helähti ohi Wernerin. Ensimmäinen maali syntyi ensimmäisellä laukauksella. Paciorettyn voi näillä puhein kaupata kesällä pois, kun tilaa pitää palkkakattoon tehdä ja asettaa Brissonin vastaavaan syöttötuoliin kärkiketjuihin, heh.

2-0 maalikin syntyi ylivoimalla toisessa erässä. 5v3-ylivoimalla ensin Dorofeyev tarjoili vasemmalta paikan slottiin Cotterille, mutta tämä kiskaisi logoon. Seuraavasta aloituksesta HSK voitti kiekon omille. Pienen pyörityksen lopuksi Cotter syötti vasemmasta kulmasta oikeaan maalin takana, Quine pudotti kohti viivaa ja Miromanov tälläsi vastakiekkoon oikealta yläkaarelta pelivälineen verkon perukoille. Heat kavensi puoli minuuttia ennen toista taukoa niin ikään ylivoimalla upealla sahauksella. Pospisil antoi poikkisyötön lujaa vasemmalta oikealle Quinneyn ja Duken välistä. Pelletier jatkoi vasemmalle takatolpalle ohi Ahacin ja Phillips puttasi tyhjiin ennen kuin Pachal ehti laskeutua Pospisilin luota maalin kulmalle. Päätöserän viidennellä minuutilla HSK:n nelosketju onnistui. Oman pään aloituksesta Dugan spurttasi purkukiekon perään keskialueella ja voitti sen. Hän haki rystylättyä vasemmasta laidasta takatolpalle, mutta se ei mennyt perille Fordiin, vaan katkesi heittäytyneeseen puolustajaan. Dugan ei kuitenkaan lopettanut tilannetta kesken, vaan nappasi irtokiekon, pudotti sen taakse ja Thomson tälläsi limpun ohi Wernerin vuorostaan.

Heatin kiri alkoi ajassa 53:09. Sitä edelsi HSK:n 4v3-vastahyökkäys, joka päättyi Dorofeyevin leikkaukseen oikeasta laidasta keskustaan ja huolimattomaan kutiin päin blokkia. Seurauksena peli kääntyi omiin 3v1-vastaiskun vastaiskuna. Patera kuitenkin torjui kilvellään Duehrin oman ratkaisun oikeasta laidasta. Jatkotilanteessa Heat kierrätti kiekon viivaan, josta DeSimone ampui maalille ja Pettersen ohjasi maalin edestä kiekon sisään. Brisson sai täten miinuksen tehotilastoon eritoten Dorofeyevin vuoksi. Seuraavassa vaihdossa tapahtui lisää kummia. Tuulola sai Gawdinilta päädystä syötön maalin eteen ja ampui tolppaan. Paitsi että ei ampunutkaan. Ottelu nimittäin sai jatkua neljä minuuttia ilman pelikatkoa, kunnes tilannetta tutkittiin uudelleen ja pitkän veivaamisen jälkeen laukauksen todettiin käyneen maalissa, joten HSK:n 3-2 johto vajaat kolme minuuttia ennen loppua vaihtui siihen, että peliä olikin jäljellä kuusi ja puoli minuuttia tasatilanteessa 3-3. Laukaukset olivat tuossa vaiheessa 20-44. Tuulola oli jo aiemmin erässä kertaalleen ampunut ylärimaan seisovilta jaloilta vasemmalta kaarelta, joten sikälikin tuo oli hauska tilanne. Lopulta peli meni jatkoille ja ratkaisu syntyi 44 sekunnin kohdalla. DeSimone vei kiekon keskeltä hyökkäysalueelle ja jätti kiekon oikeaan laitaan Froeselle, jonka rannelaukaus livahti luvattoman helposti takakulmaan Pateran haparoitua torjunnassa.

Dorofeyev saa miinuksen 3-2 maalia edeltäneestä huolimattomuudestaan. Patera puolestaan hörppäsi viimeisen maalin, mutta ei saa miinusta, koska otti sitä ennen kuitenkin varsinaisella peliajalla hyviä koppeja. Hän muun muassa avauserässä seisoi päällään alivoimalla pysäyttäen esim. Froesen maalin edestä. Lisäksi 17. minuutilla hän pysäytti 2v1-tilanteesta Duehrin laukauksen samoin kuin 3-2 maalia edeltäneinä sekunteina Duehrin vapaa rannelaukaus Paterasta katsottuna vasemmalta kilpistyi tsekkikassariin. Toisessa erässä alivoimalla puolestaan Phillips sai Pelletieriltä lätyn oikeasta laidasta slottiin, mutta Patera nollasi hänet. Torjuntoja kertyi lopulta 41.

Miromanov saa plussan maalistaan ja tutun vahvasta hyökkäysten tukemisesta. Korczak alusti Brissonin osuman toisena YV-puolustajana ja pyörähteli omalla alueella hyvin pois karvauksen alta muutamaan otteeseen. Thomson-Dugan kaksikko saa plussan kolmannesta osumasta ja Dugan muutoinkin ylivoimilla pysyi kiekossa ihan hyvin laitojen lähellä sitä suojaten. Hän alkaa hiljalleen pääsemään viime kauden iskuunsa loukkaantumisen jäljiltä. Cotter puolestaan oli mukana 2-0 maalissa ja vahva aloituksissa mututuntumalla läpi illan. Prosentteja ei taideta tilastoida ollenkaan, mutta useamman hyökkäyspään aloituksen hän ainakin omille kaapi. Pidin myös hänen kamppailupelaamisestaan laidoissa.

Lopuksi sitten käsittelyyn debytantti Brisson. Hän kirjasi kaikkiaan kaksi laukausta ja teholukeman -2 oltuaan jäällä niin 3-2 kuin 3-4 maalien aikana, mutta eipä niistä häntä voi syyttää. Jatkoaikaosumassakin hän ehti olla jäällä kolme sekuntia vaihdettuaan Dorofeyevin kanssa, kun Froese jo kiskaisi Quinneyn jaloista kiekon ohi Pateran. Kirjasin ylös joitain huomioita BB:n vaihdoista, joten käydäänpä niitä läpi aikajärjestyksessä. Ensimmäisen vaihtonsa hän sai 45 sekunnin kohdalla, kun Conradin ketju vaihtui Quinneyn ketjuun. Kyseessä oli lentävä vaihto. Koska Quinney ja Dorofeyev olivat jo ehtineet vaihtaa, he olivat karvaamassa ylempänä ja täten Brisson jäi keskialueelle vastaanottamaan hyökkäystä puolustajien seuraksi, kun kiekottomana HSK:n puolustusmuoto on 1-1-3 kuten Vegasin. Vastustajan avaus katkesikin keskialueelle Pachaliin, joka palautti punaviivalta oikeasta laidasta kiekon hyökkäysalueelle. Dorofeyev ja Quinney säntäsivät perään pysäyttäen pelin vasempaan laitaan. Brisson kellui taustalta auttamaan heitä kolmantena miehenä. Hetken aikaa kaikki kolme olivat samassa laidassa kaivamassa kiekkoa. Lopulta Quinney syötti Brissonille viereen ja tämä jätti kiekon Dorofeyeville, joka ampui nopeasti ranteella kaukaa laidasta Wernerin rintapanssariin. Tuossa kohden kellossa oli tasan minuutti eli vaihtoa oli kulunut 15 sekuntia. Quinney luisteli päätyyn napaten irtokiekon ja pelasi sen viivaan Pachalille, joka ampui vastakiekkoon. Brisson oli liikkunut korkeaan maskiin ja sai ehkä hieman ohjattua kiekkoa matkalla, mutta Werner torjui. Minusta tuosta ei kuitenkaan merkitty laukausta BB:lle. Dorofeyev oli maalin kulmalla, muttei ehtinyt reboundiin, vaan Gravel nosti kulmasta irtokiekon Quinneyn edestä keskialueelle. Hayes oli vastassa pysäyttäen pelin punaviivalle. Hän tökkäsi kiekon Dorofeyeville, joka palautti sen alas Pachalille. Tämä levitti Hayesille, joka dumppasi punaviivalta kiekon uudelleen päätyyn. Dorofeyev ja Quinney painelivat taas ensimmäisinä perään. Dorofeyev liimasi Gravelin oikeaan kulmaan ja Quinney nappasi kiekon. Brisson tuli taas taustalta kolmanneksi mieheksi lähelle. Quinney yrittikin pudottaa laitaa pitkin Brissonille, mutta Pelletier oli välissä nostaen jalalla kiekon ulos omista. Tämä syötti Duehrille oikeaan laitaan. Duehr polki laitaa lujaa ylös vieden ohi Ahacin kiekon päätyyn asti. Brisson ei päässyt vaihtoon, vaan alimpana hyökkääjänä putosi pakkien avuksi ottaen hetkeksi sentterin roolin ja päivysti maalin edessä. Miromanovin avulla Ahac pääsi päädyn 2v2-tilanteesta ulos kiekollisena ja Brissonkin antoi kerran poikittaista Duehrille selkään samalla, kun Ahac pyörähti vapaaksi. Ahac syötti sitten eteenpäin lyhyen matkaa Jonesille, joka haki ristipistolla keskialueelle ehtinyttä Brissonia, mutta tämä ei syöttöä lusikkapuolelta haltuun saanut ja kurvasi sitten vaihtoon oltuaan jäällä 55 sekuntia yhteen soittoon.

17. minuutilta jäi mieleen se, kun Dorofeyev ampui ja Brisson haki kulmasta irtokiekon. Hän otti sen suojaukseen ja lähti liikkumaan kohti siniviivaa. Sitten kun hän yritti jättää oikeassa laidassa kiekon Quinneylle, DeSimone irrottikin hänet helposti kiekosta tuuppaamalla vain kertaalleen poikittaisella mailalla selkään. Heat pääsi täten purkamaan. Samassa vaihdossa HSK:n alueella toki sitten Brisson osoitti pientä kovuutta taklaamalla siniviivan kulmassa Froesen kumoon, kun tämä yritti pitää kiekon alueella ja onnistuikin syöttämään takaisin syvyyteen ennen kuin Brisson taklasi häntä. Seurauksena pyöritys jatkui ja sen aikana Brisson sijoittui kertaalleen turhan keskelle, jolloin hän ei pakki-pakkilevityksen jälkeen ehtinyt Poolmanin viivatoimituksen tielle laiturina. Lopulta Jones sitten nosti kiekon keskialueelle ja BB pääsi vaihtoon.

HSK otti neljä jäähyä 22 minuuttiin, joten Brisson peli oli rikkonaista ja rytmiin pääseminen hankalaa, kun AV-aikaa hänelle ei tullut. 25. minuutilla hän Conradin oman alueen siirrosta yritti nostaa jalalla kiekon pois omista vasenta laitaa pitkin, mutta Duehrin sivupaine oli liikaa ja tämä riisti ennen punaviivaa kiekon BB:ltä. Omalla alueella vastustajan kulmarallin aikana Brisson putosi kahdesti laiturina seuraamaan omaa miestään kulmaan asti, mutta molemmilla kerroilla hänen oma sivupaineensa oli köykäistä. DeSimone ja myöhemmin Pettersen pysyivät kiekossa aika helposti eikä BB saanut irrotettua sitä heiltä kuten häneltä itseltään oli kiekko napattu jo pari kertaa illan aikana. Lopulta vaihto päättyi, kun Patera torjui DeSimonen rannarin päätyverkkoon. Puolivälissä iltaa puolestaan Dorofeyev siirsi keskialueella kiekon Brissonille, joka kuljetti sen vinottain oikeasta laidasta yli sinisen. Sitten hän haki syöttöä Jonesille vasempaan laitaan, mutta mailoja oli liikaa poikkisyötön välissä. Saman vaihdon lopussa Brisson puolestaan epäonnistui Loewenin lyhyen syötön jälkeen jatkamaan kiekon keskialueelta päätyyn, vaan se pysähtyi vastustajiin Heatin puolustussiniviivalla.

52. minuutilla Brisson jakoi DeSimoneen painavan taklauksen, kun tämä dumppasi kiekon vaihtoaitioiden edestä päätyyn, joten taklauksia Brisson ei arkaile jakaa. Päätösminuutilta jäi mieleen puolestaan se, kun hän toistamiseen epäonnistui jatkamaan keskialueelta kiekon päätyyn. Tuolla kertaa Poolman oli välissä. Olympialaisissa hän oli hyvin varma siirtokiekoissa, mutta AHL-debyytissä huolellisuudessa oli petrattavaa. Summa summarum, aika paljon Brisson tarvitsee massaa keskivartaloon, jotta häntä itseään ei kiekollisena horjutettaisi niin helposti ja toisaalta jotta hän itse pystyisi esimerkiksi omalla alueella saamaan pysäytyksiä aikaan laitojen lähellä ja tekemään riistoja muutoinkin kuin satunnaisesti mailalla huitomalla. Lisäksi oman alueen sijoittumisessa on hiottavaa. Hän pari kertaa ajautui turhan keskelle eikä ehtinyt peittämään puolustajan laukauslinjaa siniviivan kulmasta maalille. Noiden puolustuspelillisten puutteiden vuoksi luulen, että hän aloittaa ensi kauden AHL:ssä, vaikka leikkisästi häntä jo Paciorettyn saappaisiin ylivoimalle asettelinkin. Sinällään luistelu näytti ihan hyvältä ja sulavalta, vaikka kertaalleen Duehr polkikin hänet kiinni ja nappasi sivupaineella kiekon lavasta pois. Laukaus on jo NHL-tasoa. Pelin jälkeisessä lehdistötilaisuudessa Brisson totesi, että vastustajat tietysti olivat isompia ja nopeampia, mutta hän tunsi, että hänellä oli aikaa tehdä ratkaisua eli peli hidastui jo nyt hänen ympärillään. Lisäksi tuosta oikeassa siivessä pelaamisesta ylivoimalla hän totesi, että on vain tärkeää osata tehdä itsensä pelattavaksi oli sitten ylempänä tai syvemmällä ja syötöt kyllä löytävät lapaan.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Paciorettyn voi näillä puhein kaupata kesällä pois, kun tilaa pitää palkkakattoon tehdä ja asettaa Brissonin vastaavaan syöttötuoliin kärkiketjuihin, heh.
Mielenkiintoista, että nyt sinulle Brisson kelpaa. Yritin silloin varaustilaisuuden jälkeen kovin häntä hehkuttaa, mutta sinä suhtauduit häneen aika isolla varauksella (no pun intended!) silloin. Losissa kasvanut ja kaikki...no, kiva nähdä, että maali syntyi heti ensimmäisessä ammattipelissä. Siitä on hyvä jatkaa ja saa itseluottamusta. Mutta kai me pidetään Mad Max nyt kuitenkin toistaiseksi, ennen kuin Brisson on valmis astumaan hänen saappaisiinsa. Mutta katsotaan, mitä silläkin rintamalla tulee tapahtumaan.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Mielenkiintoista, että nyt sinulle Brisson kelpaa. Yritin silloin varaustilaisuuden jälkeen kovin häntä hehkuttaa, mutta sinä suhtauduit häneen aika isolla varauksella (no pun intended!) silloin. Losissa kasvanut ja kaikki...no, kiva nähdä, että maali syntyi heti ensimmäisessä ammattipelissä. Siitä on hyvä jatkaa ja saa itseluottamusta. Mutta kai me pidetään Mad Max nyt kuitenkin toistaiseksi, ennen kuin Brisson on valmis astumaan hänen saappaisiinsa. Mutta katsotaan, mitä silläkin rintamalla tulee tapahtumaan.
Kyllähän Brisson minulle kelpasi jo varaamisen jälkeenkin ainakin alla olevan lainauksen mukaan, vaikka toki haikailin myös Khusnutdinovin tai Gunlerin perään. Ja joo, kuten kirjoitin ylemmässä viestissä viimeisessä kappaleessa, eiköhän Brisson aloita AHL:ssä ensi kauden, kun hänellä on vielä selkeitä puutteita kehitettävänä. En silti poissulkisi Paciorettyn kauppaamista, koska hän ei pysy kasassa oikein millään:
Brendan Brisson tosiaan tarttui haaviin vuorolla 29. Sentteriosasto näyttää tulevaisuutta ajatellen ihan hyvältä, kun ehdokkaina ovat Glass, Krebs, Morozov ja nyt myös Brisson. McCrimmonin mietteet varauksesta:Brissonin omat kommentit:Brisson totesi itse, että ei yllättynyt varauksesta ja hänellä oli tunne, että Vegas saattaisi hänet varata. Hän kuvaili itseään kahden suunnan sentteriksi, joka kuitenkin nojaa hyökkäyspelaamiseensa. Suurimmat vahvuudet ovat hänen mukaansa laukaus ja peliäly, joten kun ennen varaustilaisuutta toiveenani oli, että avauskierroksella seura valitsee pelaajan, joka osaa viimeistellä, tuo toive melko hyvin toteutui, koska Brissonin one-timer on laadukas, vaikkei hän puhdas maalintekijä olekaan. Hänen maalimääränsä ovat kolmella viime kaudella 16U AAA:ssa, USHS-Prepissä ja USHL:ssa olleet 28, 42 ja 24, joten nuo ovat ihan lupaavia numeroita. Syöttöpisteitä on ollut toki joka kausi reilu kymmenkunta enemmän ja syöttötaidoistaankin hän on tunnettu, koska muun muassa Eliteprospectsin sivuilla hänen väitetään olevan tämän draftin paras ongelmanratkaisija Lafrenieren jälkeen. Toki tuo maininta viittaa myös siihen, että älynsä ansiosta hän tietää milloin luopua kiekosta ja milloin yrittää itse haastaa. 1v1-osaamisen pitäisi olla siis kunnossa.

Luistelua hän on kuulemma kehittänyt ahkerasti viimeiset vuodet ja tekee yhä niin. Raamit ovat 183/84 ja nuo ovat pelottavan lähellä omiakin mittojani, joten siinä mielessä Brisson saa hyväksyntäni, vaikka ehkä Gunler, Bourque ja Khusnutdinov olisivat olleet vielä jännittävämpiä valintoja, heh. Brisson tuntuu turvallisemmalta, mutta en pane sitä pahakseni kuten tuolla seurantaketjussa kirjoitinkin ja hetki hetkeltä hänen varaamisensa tuntuu maistuvammalta. Kesäisin Brisson on harjoitellut nykyisen Vegas-puolustajan Alec Martinezin kanssa, joten varmaan tältäkin on saatu jotain sisäpiiritietoa etukäteen Brissonista. Isänsä agenttitaustan vuoksi puolestaan hän on lapsesta saakka saanut tutustua ja seurata läheltä Crosbya, Tavaresta, Kanea ja MacKinnonia ampumassa kiekkoja kesäisin.

Oheisesta kohokohtavideosta voi ihailla Brissonin lyöntilaukausta suoraan syötöstä ja muutakin hyökkäysalueen hyökkäyspelaamista juuri tuossa WJAC-turnauksessa. Hän operoi viime kaudella sekä seura- että maajoukkuessa ylivoimalla oikeassa siivessä, joten kenties parin kauden päästä hän täyttää Paciorettyn aikanaan jättämän aukon ylivoimalla oikeassa siivessä laukaisu-uhkana saaden takakolmiossa namupasseja Theodorelta ja Stonelta:


75/82 Calgary vs. Vegas

Thompson aloitti maalissa. Puolustusparit olivat ennallaan, vaikka kesken viime pelin ne elivät. Hyökkäyksessä vain Stephensonin ketju oli ennallaan. Ykkösessä Karlssonin laidoilla olivat Dadonov ja Amadio kuten kolmoserässä Vancouverissa. Eichel sai laidoilleen Janmarkin ja Marchessaultin. Roy putosi nelossentteriksi Kolesarin ja Leschyshynin väliin.

Arvosanataulukko
++
+ Thompson, Janmark, Marchessault, Roy, Dadonov, Karlsson, Amadio, Hutton
+/- Eichel, Pietrangelo, McNabb, Whitecloud, Martinez, Theodore, Pacioretty, Stone, Stephenson, Kolesar
- Leschyshyn
--

Kolme minuuttia mentiin laukauksitta, kunnes Dube ampui puolustajan jaloista laidasta Thompsonia olkapäähän. Pari minuuttia myöhemmin Eichel siirsi keskialueella kiekon eteenpäin Janmarkille ja vastaanotti samalla painavan Zadorovin taklauksen. Janmark teki 2v1-hyökkäyksestä oman ratkaisun ampuen rystyltä oikealta puolelta suoraan päin maanmiestään Markströmiä. McNabb puhui ennen peliä, että Vegasin historia rakennuksessa on huono ja he ovat valmistautuneet petraamaan sitä. Ensimmäiseen mainoskatkoon mennessä laukaukset olivat 4-1, joten alku oli aika tarkka molemmilta.

Puolivälissä avauserää Flames teki ainoan osumansa. Vegas pelasi puolitoista minuuttia erinomaista alivoimaa, mutta sitten McNabb-Roy kaksikko ei saanut vasemmassa laidassa hoidettua kiekkoa keskialueen puolelle, vaan Backlund sai palautettua sen syvään Toffolille, joka poimi keskeltä Duben ja tämä ohitti Thompsonin. Whitecloud peitti tilanteessa syöttöä takatolpalle, mutta Leschyshyn jostain syystä ei havainnoinut maalin edessä takaa tullutta uhkaa, vaan tuijotti kiekkoa ja puolusti hänkin olevinaan poikittaissyöttöä, vaikkei takana ollut muuta kuin pelaaja, joka oli Whitecloudin kontrollissa. Siksi nuori Leschyshyn saa miinuksen oppirahojen maksusta. Ajassa 11:30 Vegas oli lähellä tasoittaa. Stone ei ampunut slotista, vaan käänsi vielä maalin vasemmalle kulmalle Stephensonille, joka Anderssonin vierestä pääsi ampumaan, mutta Markström ryösti Chandlerin avopaikan. Tasoitus syntyi sitten ajassa 13:09 kakkosketjun upean sahauksen myötä. Thompson siirsi kiekon oman alueen kulmaan ja Hutton nosti kulmasta norsukiekon keskialueelle 3v3-asetelmaan. Janmark toimi kuin kohdehyökkääjä jalkapallossa kuolettaen rinnallaan Gudbransonin edestä kiekon viereen Marchessaultille. Tämä vei kiekon hyökkäysalueelle oikeasta laidasta ja syötti sitten ohi Zadorovin takaisin Janmarkille, joka pudotti takaisin alas ja Marchessault jatkoi yhdellä kosketuksella vasempaan laitaan Eichelille, jonka one-timer painui rysään. Lewis ei aivan yltänyt kurottamaan väliin viimeiseen syöttöön, vaan lakosi jäihin.

14. minuutilla McNabb menetti luistimen terän ja Flamesin päästessä vastaiskuun vastaisku oli käytännössä kahdella nollaa vastaan, kun McNabb ei voinut tehdä muuta kuin alimpana miehenä heittäytyä pää edellä Mangiapanen laukauksen eteen. Thompson torjui sen kilvellään kulmaan. 17. minuutilla tasavajaalla Eichel ja Pacioretty petasivat päädystä avopaikan maalin eteen Pietrangelolle, jonka Backlund oli jättänyt auki, mutta rystynosto oli vaisu. Ylivoiman Vegas silti tilanteessa sai. Sen aikana uusittu kakkosviisikko loi uhkaa. Dadonov oli slotissa, Roy maskissa, Karlsson-Marchessault siivissä ja Pietrangelo viivassa. Stephenson oli ottanut ykkösviisikosta Dadonovin paikan slotista. Palatakseni kakkosylivoimaan, ensin Marchessault vapautti pystysyötöllä Karlssonin läpiajoon, mutta terävä kuti osui vasempaan patjaan. Hetken päästä Pietrangelo levitti siipeen ja Marchessault ampui suoraan syötöstä. Karlsson oli maalin edessä, mutta ampui paluukiekon samaiseen patjaan.

Toisen erän alussa ei juuri tapahtunut kummempia, kunnes ajassa 24:45 Vegas teki voittomaalin. Vastustajan jäähy oli juuri umpeutunut, joten YV-maalia ei tilastoihin merkitty, mutta Roy kuitenkin esti päädyssä loistavasti Gudbransonin purun. Marchessault siirsi kulmasta irtokiekon viivaan Pietrangelolle, joka levitti vasemmalle Karlssonille. Tämä ampui ranteella maalille, jossa olivat maskissa Roy ja Dadonov. Roy suti paluukiekon Tanevin läpi maalin kulmalle ja Dadonov nosti sen sisään varmasti. Pari erinomaista pientä voittavaa tekoa samaan vaihtoon Roylta. Parin minuutin päästä Kolesar katkoi hyökkäyksen hyökkäyssiniviivalla ja Roy pääsi seurauksena puolittainen läpi, mutta ampui ranteella yli maalin. Mainostauon jälkeen Vegas meni 1-3 johtoon. Oman alueen aloituksen jälkeen Amadio nappasi kiekon Zadorovilta ja käynnisti 2v2-vastaiskun. Hän syötti oikeasta laidasta maalille ajaneelle Karlssonille, joka oli jättänyt läpi illan ongelmissa olleen Gudbransonin selkänsä taakse ja ohjasi rystyltä takapatjaan. Amadio ehti kakkoskiekkoon ennen Gudbransonia ja Zadorovia ohittaen Markströmin läheltä. Hetken päästä peli oli jo 1-4. Toffoli vuorostaan menetti kiekon keskialueella. Hutton siirsi pelivälineen Janmarkille vauhtiin vasempaan laitaan. Andersson ei saanut annettua riittävää sivupainetta, vaan Janmark nojasi häneen ja syötti suojauksesta maalin eteen liukuneelle Marchessaultille, joka ohjasi takakulmaan, kun Backlundia ei kiinnostanut puolustaa loppuun asti. Maalin jälkeen Vladar vaihdettiin sisään.

31. minuutilla toisessa päässä Hanifin tälläsi lämärin vasemmalta b-pisteeltä Thompsonin syliin. Alivoimalla Thompson otti erän parhaan torjuntansa hetken päästä, kun Tkachuk pääsi maalin edestä ohjaamaan Lindholmin laidasta antaman syötön, mutta ohjaus kilpistyi vasempaan patjaan. Erän lopussa Vegas katkaisi 20 epäonnistuneen ylivoiman putken vihdoin. Kakkosviisikko oli tässäkin asialla. Se vei kiekon suoraviivaisesti alueelle vasemman kautta Dadonovin johdolla. Venäläinen syötti poikittain painottomalle puolelle Roylle, joka kulmasta pudotti vuorostaan alas Marchessaultille. Tämä syötti oikeasta laidasta viivaan Theodorelle, joka ampui heti ranteella maalille ja Roy ohjasi maskipelaajana kiekon yläkulmaan.

Päätöserän kolmannella minuutilla Lucic kelasi karvatessaan Thompsonin ylitse Vegas-maalin takana saaden jäähyn. Ykkösylivoima ei saanut taaskaan mitään aikaan, joten vielä Eichel, Stone ja Pacioretty eivät kahdessa pelissä ole yhdessä saaneet luotua oikein mitään viidellä neljää vastaan. Viidennellä minuutilla Theodore menetti kiekon puolustussiniviivalla Tkachukille ja parilla syötöllä Lindholmille pedattiin avopaikka, mutta Thompson nollasi hänet rintapanssarillaan. 49. minuutilla puolestaan Whitecloud pelasi päädyssä lepsusti menettäen kiekon Carpenterille, joka löysi maalilta Lucicin, mutta tämänkin laukaukseen Thompson otti hyvän lähitorjunnan. Seitsemän minuuttia ennen loppua Eichelin vitja purki karvauksen näyttävästi lyhyin syötöin vasenta laitaa pitkin, kunnes Eichel syötti poikittain painottomalle puolelle Theodorelle, joka löysi vasemmalta takatolpalta uudelleen Eichelin, mutta tämä ei ilmasta saanut lyötyä kiekkoa sisään suorahyökkäyksen lopuksi. Viimeinen osuma syntyi ajassa 58:19. Ykkösketjun laiturit karvasivat vasemmassa laidassa kiekon Vegasille Gudbransonin ja Mangiapanen vuotaessa. Dadonov syötti voitetun kiekon takaviistoon ja Karlsson tykitti vasemmasta aloitusympyrästä kiekon ohi Vladarin kauden 11. osumallaan. Loppuluvut 1-6 tarkoittivat sitä, että viimeisen yhdeksän ottelun saldo on mainio 7-1-1, joten vielä on itseään pidäteltävä MM-lippujen ostossa, koska playoffeihinhan tämä joukkue porskuttaa.

Thompson saa plussan yli 30 torjunnasta synnyinkaupungissaan. Voitto oli hänelle viides putkeen, joten voi olla, että hän pelaa myös Oilersia vastaan. Lähitorjunnoissa hän oli yhtä hyvä kuin AHL:ssäkin parhaimmillaan. Puolustuksesta Hutton sai kolmossyötön 1-1 tasoitukseen ja kakkossyötön neljänteen vieraiden maaliin, joten hän saa yksinkertaisen tehokkaista avaavista syötöistään plussan. Omissakaan ei suurempia ongelmia ollut. Whitecloud-Martinez kaksikko keräsi teholukemat +2 ja +3, mutta neutraaleiksi he silti jäävät, kun eipä kumpikaan hirveästi ylöspäin väläytellyt. Kakkosylivoimaviisikon hyökkääjät Karlsson, Marchessault, Roy ja Dadonov saavat plussat niin ikään. Kaksi ensin mainittua keräsi 1+2 tehot ja Roy-Dadonov kaksikko 1+1. Eipä noita tarvinne sen kummemmin perustella. Roy oli härkä laitojen lähellä ja Karlsson pelasi parhaan pelinsä kuukauteen. Janmark saa plussan avausmaalin rintakuoletuksestaan ja Amadio puolestaan kolmannen maalin teostaan. Eichelille en voinut plussaa antaa, vaikka hänkin maalinteossa onnistui ja alusti avauserässä Janmarkillekin yhden tekopaikan, koska ykkösylivoima oli niin mitäänsanomatonta ja hän on sen viisikon päärytmittäjä.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Kyllä minä olin tuosta "siinä mielessä Brisson saa hyväksyntäni, vaikka ehkä Gunler, Bourque ja Khusnutdinov olisivat olleet vielä jännittävämpiä valintoja, heh. Brisson tuntuu turvallisemmalta, mutta en pane sitä pahakseni" lukevinani, että et @Salming kovin innostunut ollut Brissonista aluksi, mutta olisit toivonut muita.

Hieno voitto Calgarysta ritareilta! Ehkä kälkäri vähän jo heippasi kaasupoljinta, kun heillä playoffs-paikka on jo selvä, mutta silti. Luottoni Thompsoniin kasvaa edelleen Lehneriin verrattuna (vrt. esim. Vegasin kaksi viimeistä peliä). Kingseillä on kuitenkin kai aika helppo loppuohjelma Vegasiin verrattuna, ja Edmonton tuskin antaa siimaa ihan samalla tavalla huomenna, mutta jännäksihän tämä playoffs-taisto voi mennä.

Sitä kyselisin vielä, että onko tuo Pietrangelo ollut tosiaan palkkansa arvoinen? Nyt voi sitä jo vähän pidemmällä kokemuksella arvioida.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Sitä kyselisin vielä, että onko tuo Pietrangelo ollut tosiaan palkkansa arvoinen? Nyt voi sitä jo vähän pidemmällä kokemuksella arvioida.
Jos palkka on 8,8 miljoonaa, silloin olettaisi, että puolustaja pärjää 1v1-tilanteissa ilman muiden apua, mutta valitettavan monesti Pietrangelon suorahyökkäyspuolustaminen on ollut haparoivaa. Plussaa voi antaa siitä, että muistaakseni jonkun tilaston mukaan hän on kuitenkin yksi sarjan parhaista purkamaan kiekkoja omalta alueelta, joten vaikka joskus ne siirtokiekot näyttävät hätäisiltä lähtiessään yhdellä kosketuksella, ainakaan ne eivät omalle alueelle jää, vaan menevät keskialueelle. 41 tehopistettä 73 otteluun on sellainen tahti, johon olen tyytyväinen, koska ennustin itse hänelle 50 pisteen kautta terveenä pysyessään ja kaksi peliähän häneltä on vain jäänyt väliin viruksen vuoksi. Toki eri asia on se, että onko tuo riittävästi 8,8 miljoonan puolustajalle. Puolustajien maalipörssissä hän on jaettu kuudes mm. Theodoren kanssa ja pistepörssissä 24:s. Pitää toki muistaa, että Theodore on enimmäkseen ykkösylivoimassa pelannut ja Pietrangelo kakkosviisikossa. Noin 20 sekunnin ero YV-ajassa per ilta kertautuu kaudessa. Theodorella on nimittäin 22 nettominuuttia enemmän YV-aikaa, mutta YV-pisteitä vain kaksi enemmän. Peliaikaa Pietrangelolle on tullut 16. eniten iltaa kohden sarjan puolustajista kaikkinensa. Alkukaudesta Pietrangelo kantoi pitkälti alakertaa reppuselässään oman silmätestini mukaan, vaikka analytiikka olikin toista mieltä. Tämän vuoden puolella peliajat ovat olleet maltillisempia eikä hän ole enää uurastanut yli 25-26 minuutin pelejä niin montaa. Sinällään playoffeissahan Pietrangelon arvo vasta todella mitataan ja kun viime vuonna hän oli niissä Karlssonin ohella Vegasin paras pelaaja, odotan häneltä vahvaa virettä myös tänä vuonna. Yhteenvetona runkosarjoissa ei hän varmaankaan palkkansa arvoinen ole ollut kahdella ensimmäisellä kaudella, mutta jos playoffit sujuvat kuten viimeksi, minua se ei sinällään häiritse, kun ei hän runkosarjassa mikään sysisurkea tosiaan ole ollut.

63/68 Silver Knights vs. Heat

Patera kutsuttiin ylös, joten Saville oli maalissa ja kakkosveskarina oli tuntematon nimi. Cotter oli nostettu puolestaan ykkösketjuun Dorofeyevin paikalle ja tämä pudotettu kolmoseen.

Brisson - Quinney - Cotter
Loewen - Jones - Quine
Dorofeyev - Conrad - Duke
Thomson - Ford - Dugan

Hayes - Pachal
Ahac - Miromanov
McCoshen - Korczak

Saville
Papirny

Plussat ja miinukset
++
+ Miromanov, Quinney, Brisson, Quine, Jones, Dorofeyev
+/- Saville, McCoshen, Korczak, Ahac, Hayes, Pachal, Thomson, Ford, Dugan, Loewen, Conrad, Duke, Cotter
-
--

Edellisen pelin sulaminen ei ollut enää muistissa, vaan nyt HSK onnistui pitämään 40 minuutin jälkeisen 3-1 johdon, kun lopputulos oli 4-2. Heat teki avausmaalin ylivoimalla 16. minuutilla. Froese luuti keskeltä irtokiekon kohti maalia puoliksi onnistuneen siniviivan ylityksen jälkeen ja Phillips-Pelletier kaksikko suti maalin edestä kiekon ohi Savillen. Maalintekijä oli lopulta Pelletier Pachalin takana. Minuutin päästä HSK tasoitti. Quinney riisti kiekon keskialueella omille. Hän lainasi sen oikeaan laitaan Brissonille, joka jätti viivaan Korczakille. Wolf torjui eteensä tämän lämärin ja Quinney uitti maalin edestä reboundin verkkoon maltilla. 25. minuutilla Jones hävisi hyökkäyspään aloituksen, mutta Quine katkoi oikeassa laidassa Gravelin purun ja käänsi syötön maalin eteen unohtuneelle Jonesille, joka pomputti kiekon ohi Wolfin. Kolmas maali syntyi 39. minuutilla 2v2-vastaiskusta. Jones ampui ensin oikealta Välimäen jaloista. Wolf torjui eteensä. Dorofeyev kesytti pomppukiekon slotissa ja käänsi sen takaisin maalille, jossa Jones oli ohjaamassa illan toisensa. Päätöserän puolivälissä ylivoimalla puolestaan Brisson osui toistamiseen AHL-urallaan. Froese pupelsi kiekon isännille keskialueella ja Dorofeyev tarjoili 2v1-vastaiskusta lätyn ohi DeSimonen BB:n lapaan. Viimeinen maali syntyi alivoimalla, kun Kirkland riisti kiekon puolestaan hyökkäyssiniviivalla ja ampui suoraluistelusta vasempaan yläkulmaan ohi Savillen. Menettäjänä oli liiaksi kiemurrellut Conrad, mutta tämä kuitenkin sai kakkossyötön edeltävään maaliin, joten arvio jäi neutraaliksi.

Saville ei kummoisia pelastuksia joutunut tekemään, vaikka torjui 26 kertaa, joten arvio on neutraali. AHL-ura on alkanut minusta aika mukavasti ja hän on näyttänyt pärjäävänsä tällä tasolla alusta asti ja vaikkapa Pateran kaltaista ylipelaamista ei ole ollut näkyvissä. Fergusonin ensimmäisten pelien kaltaista varmuutta ei kuitenkaan Savillelta ole nähty, mutta hän on hyvällä tiellä. Puolustuksessa erottui Miromanov. Hän avauserässä muun muassa alusti nousullaan paikan Dorofeyeville vasemmalle. Tämä leikkasi keskelle ja ampui sitten slotista Wolfin syliin. Myöhemmin Miromanov itse pujotteli keskustaan ja ampui ranteella vähän ohi maalin.

Quinney saa plussan 1-1 maalista ollen sekä käynnistämässä että päättämässä tilannetta. Brisson keräsi puolestaan 1+1 tehot, joten hänenkin AHL-ura on alkanut hyvin. Toinenkin maali olisi ehkä syntynyt, jos Välimäki ei olisi katkonut Quinneyn lättyä 36. minuutilla. Kertaalleen hän myös Conradin aloitusvoiton ja Korczakin levityksen jälkeen viritti lyöntilaukauksen vasemmasta siivestä, mutta maskiton tykki meni suoraan syliin.

Jones puolestaan oli kahdesti terävänä maalin edessä ja syystäkin pelaa ylivoimillakin maskissa. Hän on jopa Leschyshynin veroinen maalineduspelaaja AHL:ssä. Välimäki alisti silti häntäkin kertaalleen liukuen 2v1-hyökkäyksessä kiekon pois Jonesin lavasta oikea-aikaisella iskulla. Quine saa plussan Jonesin ensimmäisen osuman alustuksestaan. Dorofeyev puolestaan keräsi kaksi syöttöä. Hänen paras maalipaikkansa oli 43. minuutilla 3v1-käännöstä, mutta oma ratkaisu vasemmalta ranteella kilpistyi logoon. Aika paljon HSK sai yv-hyökkäyksiä pelin aikana. Esimerkiksi avauserän lopussa minuutin sisään niin Duke kuin Loewen käynnistivät riistoillaan vastaiskut ja päättivät ne omiin ratkaisuihin, mutta Wolf nollasi molemmat läheltä tulleet laukaukset.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
76/82 Edmonton vs. Vegas

Lehner oli palannut lähipiirin sairastumisen takia kotiin, joten Thompson jatkoi maalissa ja Patera oli luukulla. Kenttäpelaajisto ja ketjut olivat samat kuin Calgaryssa.

Arvosanataulukko
++
+ Marchessault
+/- Pietrangelo, Theodore, Hutton, McNabb, Whitecloud, Karlsson, Janmark, Eichel, Stone, Pacioretty, Stephenson, Dadonov, Roy, Kolesar, Amadio, Leschyshyn
- Martinez, Thompson
--


Kahden minuutin jälkeen Eichel jatkoi kiekon oikeasta laidasta keskikaistalle vauhtiin Marchessaultille. Tämä ampui luistelusta takapatjaan ja rebound kimposi vasemmalle Pietrangelon lapaan, mutta
kääntökuti osui jäässä olleeseen Smithiin. Neljännellä minuutilla ykkönen pääsi kahdesti isäntien alueelle samassa vaihdossa. Jälkimmäisellä kerralla Amadio syötti poikittain ja Karlsson latasi rannelaukauksen, muttei koskaan ampunut vasemmasta laidasta, vaikka väylä oli vapaa. Minuutin päästä Leschyshyn syötti päädystä maalin kulmalle ohi Cecin, mutta Roy nosti vähän yli takakulman. Siitä minuutin päästä McNabb antoi kahdesti runtua Puljujärvelle päädyssä irrottaen toisella kerralla myös kiekon tältä. Seitsemännellä minuutilla Vegasin ykköseltä nähtiin taas hyvä vaihto hyökkäysalueella. Dadonov tarjoili slottiin kulmasta, mutta Karlssonin vedon tiellä oli mailoja. Minuutin päästä Eichelin vitjan pyörityksen keskellä Whitecloud ampui ranteella viivasta ruuhkan läpi patjaan. Vajaan yhdeksän minuutin kohdalla McDavid tarjoili 2v2-käännöstä lätyn ohi McNabbin vasemmalle kulmalle, mutta Theodore häiritsi riittävästi Kanea ja Thompson ehti liukua torjuntaan. Vieraiden hallintaa ollut avauskymppi huipentui siihen, kun Amadio vei kiekon keskeltä hyökkäysalueelle ja levitti oikealle Eichelille, joka ampui ranteella syliin maskitta.

Toisen puoliskon alkuun Kane koukki Janmarkia. Jäähyn aikana Oilers kuitenkin purki neljästi kiekon omista. Kertaalleen Stone jatkoi kiekon painottomalle puolelle Paciorettylle, joka ampui takapatjaan. 13. minuutilla Pacioretty pääsi keskialueen katkon jälkeen vapaasti luistelemaan vasenta laitaa, mutta napakka laukaus kohti längejäkään ei Smithiä yllättänyt. Vartin pelin jälkeen puolestaan 3v2-vastaiskusta McDavid pudotti takaviistoon omalle pelaajalle, joka jatkoi oikeaan laitaan Puljujärvelle, mutta laukaus pienestä kulmasta oli marja Thompsonille.

Kolme ja puoli minuuttia ennen taukoa Oilers meni johtoon. McLeod löysi takatolpalta Kassianin, joka malttoi viileästi kiekollisena jäädyttää Thompsonin ja sitten hän vasta pudotti alas Russellille, joka tälläsi vastakiekkoon tulisen lämärin verkkoon päättäen 125 ottelun maalittoman putken. Karlssonin vitjan ja McNabb-Theodore parin PAPP vuoti kummallisesti. Osa oli jo lähdössä hyökkäämään, kun blokattu kiekko pomppasikin Theodoren lavan yli eikä tämä saanut sitä haltuun, vaan se liukui Foegelelle ja tämä palautti tosiaan kiekon kohti syvyyttä McLeodille. Minuutti ennen taukoa McDavid yritti laidan puolelta ohittaa Theodoren, mutta tämä piti miehen kurissa kiilaten hänet kohti laitaa. Oikeastaan niin usein kuin mahdollista DeBoer peluutti McNabbia ja Theodorea McDavidin ketjua vastaan. Laukaukset olivat lopulta 10-13. Tasuri erästä ei olisi ollut vääryys, koska avauskymppi oli niin vahva.

Toisen erän alussa Vegas oli mankelissa. Yamamoto pääsi ampumaan slotista vapaasti Ryanin esityöstä, mutta Thompson torjui kilvellään yläkulmasta. Seuraavan pyörityksen aikana Whitecloud sai jäähyn kiinnipitämisestä. Ylivoimalla McDavid pyörähti kepeästi oikeassa siivessä McNabbin ohi ja tarjoili slottiin Nugent-Hopkinsille, mutta yhden kosketuksen laukaus kilpistyi Thompsoniin. Tämä torjui myös Barrien pari lämäriä siniviivasta ruuhkan läpi. Alivoiman aikana Karlsson pääsi kertaalleen kokeilemaan vasemmasta laidasta suoraluistelusta, mutta ampui ohi takakulman. Kuuden minuutin kohdalla Yamamoto haki lätyllä VGK-puolustajien taakse noussutta Ceciä, mutta tämä ei syöttöä haltuun saanut. Vastaiskussa Paciorettyn jalka oli niin raskas, että Yamamoto polki hänet kiinni ja sai lavallaan hidastettua takaa päin laukauksen voimakkuutta, jolloin Smith koppasi sen helposti.

Kahdeksannella minuutilla Stone nappasi keskialueella kiekon Kassianilta, kun tämä yritti harhautusta biljardisyötöllä. Seuranneen hyökkäysalueen hyökkäyspelin aikana niin Pietrangelo kuin Hutton kokeilivat viivasta ranteella Smithin ohitusta tuloksetta. Puolivälissä erää puolestaan Eichel punnersi vauhdilla vasemmalta maalille, muttei saanut kunnon laukausta aikaan menettäessään osin kiekonhallinnan. Seuraavassa vaihdossa RNH pääsi maalin edestä kokeilemaan Thompsonin ohitusta vapauduttuaan Whitecloudin pihdeistä, mutta ampui päin veskaria. 32. minuutilla McNabb siirsi huolimattomasti Vegasin päädyssä kiekon suoraan McDavidille, joka palautti maalin takaa kohti viivaa ja Puljujärvi latasi one-timerin keskeltä poikkisyötöstä, mutta tuon vedon Thompson näki hyvin. Vartin kohdalla Nurse latasi puolestaan olkapäähän vasemmasta laidasta Nugent-Hopkinsin jätöstä. Öljy kontrolloi toisella puolikkaalla ottelua ampuen muun muassa kymmenisen kertaa kohti maalia ilman, että välissä Vegas olisi saanut edes yhtä laukausta. Kolme minuuttia ennen taukoa Bouchard blokkasi Royn kudin laidasta 3v2-hyökkäyksessä. Jatkotilanteessa Pietrangelo sai sentään vedon maalille pienestä kulmasta, mutta sen Smith sulki varmasti syliinsä. Minuutin päästä Martinezin purku maalin edestä jäi siniviivaan ja pitkähkön kulmarallin lopuksi Russell levitti ja Barrie tinttasi one-timerin vasemmalta, mutta Thompson piti paketin koossa sivuttaisliikkeessä. Toinen erä oli lopulta maaliton vetojen oltua 15-12. Kotijoukkue oli erässä hieman enemmän pelin päällä, joten Vegas voi olla tyytyväinen tasapeliin.

Päätöserä alkoi Öljyn 2-0 maalilla. Stephenson hävisi aloituksen Taaville. Stone blokkasi Nursen laukauksen niin, että maila meni rikki. Hän sai heti uuden aitiosta, mutta Nurse sai rauhassa levittää Cecille, joka ampui ohi Dadonovin maalille ja kiekko painui etukulmaan, kun Puljujärvi ja McNabb nahistellessaan tekivät maskia. Puolentoista minuutin kohdalla Joonatan leikkasi 2v2-hyökkäyksessä keskemmälle luoden oman maalipaikkansa, mutta rannelaukaus kilahti rimaan. Vegas sekoitti ketjuja päätöserään. Marchessault ja Janmark olivat Karlssonin laidoilla ja Eichel sentteröi Paciorettya ja Stonea ensi kertaa tasaviisikoin. Dadonov ja Roy olivat kolmosessa Stephensonin laidoilla. Kolmannella minuutilla Leschyshyn karvasi kiekon päädyssä itselleen ja pyörähti maalille, mutta kääntökuti meni yli Smithistä. Minuutin päästä Pietrangelo ampui viivasta maalille ja Smith sylki, mutta Karlsson ei saanut survottua paluukiekkoa sisään. Viiden minuutin jälkeen Oilers teki kolmannen maalin. Roy syötti kulmasta ristiin viivaan. Martinez yritti syöttää rystyllä viereen nousua tehneelle Huttonille oikeaan laitaan, mutta Foegele pääsi väliin ja viimeisteli rystyltä läpiajosta ohi Loganin. Vegasilla oli tilaisuus kaventaa ylivoimalla hetken päästä, mutta eipä ykkösviisikko saanut luotua kuin Pietrangelolle yhden epätoivoisen lyöntilaukauspaikan lopussa oikeasta siivestä.

Puolivälissä Thompson otti parhaan torjuntansa, kun McDavid poimi maalilta Kanen, mutta tämän laukaus sivuttaisliikkeestä kilpistyi ojennettuun patjaan. Minuutin päästä toisessa päässä ensin Pietrangelo syötti viivasta poikittain vasemmalle ja Smith pysäytti Eichelin one-timerin. Jatkopelissä Eichel antoi vasemmalta lätyn takatolpalle nousseelle Pietrangelolle, mutta tämä nosti ohi takakulman jäädytettyään jo Smithin. Kuusi minuuttia ennen loppua ylivoimalla Eichel pujotteli keskeltä vetopaikkaan, mutta rannelaukaus meni vasemmalta ohi. Pacioretty puolestaan kilautti ranteella oikealta vasempaan tolppaan. 10 sekuntia ennen jäähyn loppua Oilers sai kiekon maaliin neljättä kertaa. RNH punnersi väkisin ohi Theodoren ja heitti nollakulmasta kiekon maalille. Thompson sylki eteensä ja Kane pyyhkäisi irtokiekon verkkoon. Löperöä tekemistä ritareilta. Lopputulos oli 4-0 ja Smithistä tuli seitsemäs maalivahti sarjan historiassa, joka on yli nelikymppisenä pelannut kaksi nollapeliä putkeen. Golden Knights jäi maaleitta seitsemättä kertaa, kun neljällä ensimmäisellä kaudella maalittomia pelejä oli yhteensä vain 12!

Marchessault saa plussan yritteliäisyydestään ja siitä, että hän loi suoraluistelusta itselleen 3-4 vetopaikkaa pelin aikana ollen pirteähkö. Martinez puolestaan saa miinuksen kolmannen maalin lahjastaan Foegelelle. Theodore nollasi McDavidin sen verran hyvin, että saa synninpäästön neljännestä maalista, koska Thompsonin olisi pitänyt torjua kiekko muualle kuin Kanen lapaan. Alakerrasta Pietrangelo oli varmaankin se näkyvin ylöspäin viidellä laukauksellaan ja parilla esityöllään, mutta lopputuote jäi vajaaksi paikoista huolimatta, joten en ihan siksi viitsi palkita plussalla. Hän ja Whitecloud selvisivät ainoina miinuksitta puolustuksessa. Lopputuotteen vajavaisuus päti yläkerrasta Paciorettyyn, jolla oli 4-5 maalipaikkaa ainakin, mutta Smith pysäytti kaikki rannelaukaukset niin oikealta kuin vasemmalta. Tolppakin oli kertaalleen apuna. Eichelilla ei ollut niin hyviä paikkoja, mutta jotenkin rannelaukaukset jäivät ponnettomiksi.

Thompsonillekin harkinnan jälkeen annan miinuksen. Toinen maali oli torjuttavissa, jos hän olisi paremmin taistellut näkökontaktin Cecin laukaukseen, joka meni etukulmasta sisään. Neljännessä maalissa puolestaan nollakulmaheiton ohjaaminen Kanen lapaan oli huono teko.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Yhtä vuoristorataa Vegasin pelaaminen tällä kaudella, ja ylivoimapeli on vissiin entistäkin surkeampaa (miten se voi olla edes mahdollista...?). Ei kyllä tuollaisin eväin kannata lähteä hakemaan menestystä playoffseissa, jos sinne jotenkin päästään.

Toivottavasti olen väärässä.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
Yhtä vuoristorataa Vegasin pelaaminen tällä kaudella, ja ylivoimapeli on vissiin entistäkin surkeampaa (miten se voi olla edes mahdollista...?). Ei kyllä tuollaisin eväin kannata lähteä hakemaan menestystä playoffseissa, jos sinne jotenkin päästään.

Toivottavasti olen väärässä.
Calgaryssa kakkosylivoima toimi hyvin, mutta tosiaan ykkösylivoima ei ole saanut oikein mitään jatkuvaa uhkaa luotua siitä asti, kun Stone korvasi Marchessaultin päädyssä ja Pacioretty oikeassa siivessä Stephensonin sekä Dadonov siirtyi kakkosylivoimaan, jotta Stephenson pääsi samaan ylivoimaan ketjutoveriensa kanssa. Totta kai Paciorettylle on muutama vetopaikka siunaantunut oikeaan siipeen väkisin ja Eichelkin on maskitta kokeillut ampua vasemmalta, mutta eheä kiekonliikuttelu on uupunut. Oilers-pelissä Pietrangelo oli Theodoren tilalla pysyvästi viivassa ykkösylivoimassa, muttei sekään muutosta tuonut.

64/68 HSK vs. Stockton

Kokoonpano oli muutoin sama, mutta alas lähetetty Rondbjerg otti nelosketjussa Thomsonin paikan.

Plussat ja miinukset
++
+ Brisson, Quinney, Cotter, Pachal, Korczak, Saville
+/- Ahac, Miromanov, McCoshen, Hayes, Loewen, Jones, Quine, Conrad, Dorofeyev, Duke, Rondbjerg, Ford, Dugan
-
--

Kahdeksas ja viimeinen keskinäinen ottelu kääntyi isännille, joten divisioonan mahdollista voittajaa vastaan HSK kaapi runkosarjassa peräti viisi voittoa ja kolmesta tappiosta vain yksi oli varsinaisella peliajalla. Komea suoritus. Loppuluvut olivat 4-1. Ykkösketju Brisson-Quinney-Cotter värkkäsi osumista kolme. Avausmaali syntyi ajassa 7:13. Brisson kamppaili kulmassa Quinneyn kanssa ja sai taklausta vastaanottaessaan samalla siirrettyä kiekon viivaan Pachalille, joka syötti lujaa maalille ja Cotter ohjasi maalin edestä ohi Wolfin. 32. minuutilla venäläisakseli Miromanov-Dorofeyev onnistui. Pavel katkaisi Heat-puolustajan purun kulmasta oikeassa laidassa. Sitten hän käytti kiekon siniviivassa sivuttain liikkuneella Miromanovilla saaden sen takaisin keskelle ja vastustamaton one-timer keskeltä siniviivaa painui ohi Wolfin. Päätöserän alussa Stockton kavensi. Froese ampui oikealta takapatjaan ja haki oman reboundinsa pudottaen sen alas keskelle Välimäelle, jonka rannelaukaus leijaili maalille ja Kirkland ohjasi ruuhkasta kiekon verkkoon. Ykkösvitja oli jäällä maalin aikana pääsemättä kiekkoon omalla alueella käsiksi kunnolla ja Brissonkin oli vähän vinossa peittämässä Juuson viivatoimitusta. Ykkösketju paikkasi erhettään kahdeksannella minuutilla. Brisson syötti suoraluistelusta oikeasta laidasta keskelle Quinneylle, joka punnersi väkisin Välimäen ja Welinskin välistä maalin eteen uittaen kämmeneltä kiekon patjan alta sisään. Cotter sai kakkossyötön. Hieno tahtomaali. Päätöskympillä puolestaan Quinney sai ristipiston oikeaan laitaan, vei kiekon sinisen yli, jarrutti, poimi toisesta aallosta Korczakin, tämä ampui patjaan ja maalin kulmalta Brisson säkitti reboundin. Kolme ottelua, kolme maalia ja kolme syöttöpistettä BB:lle Heat-peleissä AHL-uran alkajaisiksi, wau. Silver Knightsin saldo puolestaan on viimeiseen seitsemään peliin 5-1-1, joten edustusjoukkueen tavoin pikkuritarit lämpeävät oikeaan aikaan playoffien lähestyessä.

Ykkösketju saa kolmesta tehdystä maalista. Quinney pelasi varsinkin pitkään aikaan dynaamisimman pelinsä kahteen suuntaan. Kakkoserässä oli jopa varaa tuhlata läpiajo ampumalla suoraan sutta päin. Cotter oli oma voimahyökkääjämäinen itsensä ja Brisson liikutti kiekkoa 1-2 kosketuksella terävästi kuten olympialaisissakin sopeutuen siten peli peliltä paremmin AHL-tempoon ja kamppailuvaateeseen. Saville kirjasi taas yhden voiton päästäen vain yhden osuman, jolle hän oli voimaton. Paras torjunta tuli jo kahden minuutin kohdalla, kun Miromanov jätti ylivoimahaussa kiekon Quinelle, joka otti jättösyötön huonosti vastaan ja kiekko eli lavassa. Hän ei saanut sitä haltuun ja menetti puolustussinisellä alimpana pelaajana. Heat sai 2v0-hyökkäyksen alivoimalla. Kirkland vei kiekon sivuun ja tarjoili viereen, mutta Saville ennakoi syötön ja ehti liikkua poikittain torjumaan kilvellä Gawdinin laukauksen. Kuuden ottelun torjuntaprosentti on loistava 94,3% ja GAA 1.70. Voittoja viidestä startista on neljä. Noilla tilastoilla voidaan puhua jo lähes fergusonmaisesta AHL-uran alusta, vaikka nollapeliä ei ole vielä tullut. Puolustuksessa plussat menevät 0+1 tehot ja teholukeman +2 kirjanneille Korczakille ja Pachalille.


 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
77/82 Vegas vs. New Jersey

Ketjuja oli sotkettu sitten viime tappion. Karlsson sai laidoilleen Janmarkin ja Amadion. Marchessault ja Stone oli laitettu Eichelin laidoille. Stephensonin ja Paciorettyn kanssa pelasi Dadonov. Roy sentteröi nelosta laidoillaan Kolesar ja Leschyshyn. Puolustus oli ennallaan Coghlanin jatkaessa katsomossa ties monettako peliä putkeen. Lehner puolestaan palasi maaliin saatuaan kotiasiat kuntoon.

Arvosanataulukko
++
+ Kolesar, Theodore
+/- Stone, Pacioretty, Eichel, Roy, Leschyshyn, Amadio, Janmark, Dadonov, Karlsson, Marchessault, Whitecloud, Martinez, Hutton
- McNabb, Lehner, Pietrangelo, Stephenson
--

Devils meni johtoon seitsemännellä minuutilla. Stephenson siirsi päädystä kiekon ränniin McNabbille, jolla oli riittävästi aikaa purkaa, mutta purku jäi siniviivaan Seversonin lapaan. Tämä levitti heti, McLeod ampui suoraan syötöstä ja Bastian oli paikalla reboundissa viimeistelemässä. Monien tuhlattujen maalipaikkojen jälkeen Vegas tuli tasoihin 38. minuutilla. Theodore avasi alhaalta pystyyn siniviivalle Roylle, joka jatkoi oikeaan laitaan Kolesarille. Tämä heitti täydestä vauhdista kiekon maalille ohi Whiten. Subban puolusti maalille ajanutta Leschyshyniä, mutta kiekko kimposi hänen luistimestaan omiin ohi Hammondin. Päätöserän alussa syntyi 1-2 osuma. Bahl ampui siniviivan kulmasta maalille ja Lehner sylki vedon eteensä, kun se ei tarttunutkaan räpylään. Bastian oli ensimmäisenä paluukiekossa jälleen, muttei saanut kiekkoa ohi Lehnerin. Sen sijaan maalin kulmalta Johnsson upotti kolmoskiekon verkkoon. Viisi minuuttia myöhemmin ajassa 47:57 Stephenson antoi aitioiden edestä harhasyötön rystyltä keskialueella suoraan Boqvistin lapaan. Tämä vei kiekon yli siniviivan vasemmasta laidasta, hassutti sen jälkeen Pietrangelon ja ampui tämän harhautettuaan todella terävästi eikä Lehner ehtinyt liikkua senttiäkään, vaan jähmettyi paikoilleen. Jälleen kerran 8,8 miljoonan miehen 1v1-puolustaminen oli luokatonta eikä Lehnerkään tosiaan tuossakaan osumassa parastaan esittänyt. Tuon maalin jälkeen kymmenen minuutin ajan Vegasin pelaaminen oli pakottamista eikä kunnon maalipaikkoja syntynyt yhtään, kunnes sitten Lehner otettiin maalilta kolmisen minuuttia ennen loppua. Reilu minuutti ennen loppua syntyi kavennus. Eichel syötti vasemmalta päätyyn ja Stone käänsi halki maalialueen Paciorettylle, joka ampui oikeasta laidasta matalan vedon. Marchessault oli reboundissa, mutta ensimmäinen yritys ei uponnut. Toisella yrittämällä Stephenson maalin edestä sai ammuttua kiekon maaliin, kun Hammond oli sivussa maalin suulta. Päätösminuutilla Eichel petasi Theodorelle one-timerin, mutta Hammond liukui eteen ja ryösti lopulta voiton Las Vegasista yli 40 torjunnalla.

Lehner saa miinuksen päätöserän huonosta maalivahtipelaamisestaan. Torjuntoja oli 26. Paras tuli jo avauserässä, kun hän viidennellä minuutilla torjui 2v1-tilanteessa Hischierin kudin kohti kainaloa. Stone pelasi löysästi keskialueella tuossa tilanteessa häviten kaksinkamppailun sveitsiläiselle. Muutoin huipputorjuntoja ei Robinilta nähty. McNabb saa miinuksen avausmaalin huonosta purkukiekosta ja Stephenson kolmatta maalia edeltäneestä harhasyötöstään, jota ei kyllä kosmeettinen kavennusmaalikaan paikannut. Pietrangelon miinusta ei tarvinne perustella. Boqvist ei olisi saanut päästä ampumaan laidasta 1-3 osumassa.

Kolesar saa plussan maalistaan. Hän oli muutoinkin aika pirteä ja luistin kulki. Avauserässä hän tuhlasi läpiajon saamatta laukausta aikaan. Vartin kohdalla puolestaan hän petasi oikeasta kulmasta tekopaikan takaviistoon slottiin Martinezille, joka ampui oikealta ohi. Theodore saa alustuksestaan ainoaan Vegas-maaliin plussan. Hän myös vapautti heti pelin alussa Royn läpiajoon, mutta tämä ampui oikealta ohi. Theodore itse toisella minuutilla puolestaan ristipistosta kiersi Whiten ja ampui syliin oikealta. 45. minuutilla puolestaan hän oli maalin edessä survomassa kiekkoa sisään Paciorettyn ja Dadonovin kanssa Hammondin kieriessä jäässä, mutta miehiä oli liikaa edessä. Theodore oli siis monessa mukana saaden siksikin plussan.

Roy jää neutraaliksi 0+1 tehoista huolimatta, koska hän ei tuhlannut vain yhtä, vaan toisenkin läpiajon vielä kakkoserän lopussa ampuen ylärimaan. Muitakin rimaosumia oli. Stephenson kakkoserän lopussa punnersi oikealta maalille ja nosti läheltä maalirautaan. Avauserän lopussa ylivoimalla puolestaan Karlsson oli ykkösviisikossa slotissa ja sai Eichel-Stone kaksikon esityöstä kiekon neliön keskelle kilauttaen ylärimaan. Karlssonin toinen maalipaikka oli toisen erän alussa puolestaan alivoimalla, mutta puolittaisesta läpiajosta Zacha selässään hän ampui rystyltä ohi maalin. 32. minuutilla Pietrangelo puolestaan syötti oikeasta laidasta poikittain Karlssonille, joka jätti kiekon Huttonille slottiin, mutta tämä muiden tapaan ampui oikealta ohi hyvästä paikasta. 44. minuutilla puolestaan Stone tuhlasi yhden paikan maalin oikealta kulmalta jäädytettyään jo Hammondin jäihin, mutta patja oli silti tiellä. Noin muutoin kyllähän Stonesta paistaa keskenkuntoisuus karusti ruudun välityksellä tänne koto-Suomeen saakka. Liike on todella rajoittunutta ja siten raivopäinen kamppailupelaaminenkin poissa. Summa summarum, paikkoja oli ihan riittävästi voittaa ottelu, mutta maalivahtipelissä oli eroa sekä tehokkuudessa.
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
65/68 HSK vs. Gulls

Patera otti verkon haltuun. Muita muutoksia ei ollut, joten kokoonpano on vakiintumassa ennen pudotuspelejä. Viveiros sen sijaan penkin päästä onrunkosarjan lopun poissa ja Heward on täten taas hetkellisesti vastuussa.

Brisson - Quinney - Cotter
Loewen - Jones - Quine
Dorofeyev - Conrad - Duke
Rondbjerg - Ford - Dugan

Hayes - Pachal
Ahac - Miromanov
McCoshen - Korczak

Patera
Saville

Plussat ja miinukset
++
+ Dorofeyev, Duke, Pachal, Miromanov, Quine, Loewen, Korczak, Cotter
+/- Patera, McCoshen, Ahac, Hayes, Rondbjerg, Ford, Dugan, Conrad, Jones, Brisson, Quinney
-
--

Avausmaalissa seitsemän minuutin jälkeen Pachal voitti oman alueen kulmassa kamppailun ja siirsi kiekon eteenpäin Dukelle. Tämä jatkonosti kiekon takasiniselle. Dorofeyev otti kiekon kädellä alas, ylitti sinisen ja ampui oikeasta laidasta Dostalin kainalosta etukulmasta kiekon helpohkosti sisään. Reilun minuutin päästä Gulls tasoitti, kun Kindopp otti aloitusvoiton Quinneysta ja Drewin nopea laukaus aloitusympyrän reunalta painui takakulmaan. Toisen erän alussa HSK meni takaisin johtoon. Loewen ja Quine raapivat kiekon syvyydestä viivaan Miromanoville, jonka rannelaukaus oikealta puolelta ohi blokkaajan painui verkkoon. Erän lopussa San Diego tasoitti ylivoimalla, kun Limoges ohjasi maalin edestä Elvenesin one-timerin ohi Pateran. Kolmas erä ja jatkoaika olivat maalittomia. Rankkareilla ratkaisu syntyi kuudennessa parissa. Ensimmäisessä parissa sekä Dorofeyev että Perreault harhauttivat maalivahdit toiselle planeetalle ja sitten ampuivat kämmeneltä tyhjään rysään. Sitten Quinney ampui päin ja Drew kilpeen. Brissonin ensimmäinen rankkariyritys AHL:ssä oli surkea, kun kiekko karkasi oikeaan kulmaan hänen vietyään sen rystypuolelle maalin edessä. Limoges jäädytti Pateran jäihin, mutta ampui kämmeneltä patjaan sen sijaan, että olisi nostanut maalin kattoon. Miromanov lähestyi vasemmalta ja käänsi lopuksi rystylle, mutta Dostal oli hywin mukana. Brouillard ampui keskeltä ohi. Vitosparissa sekä Rondbjerg että Elvenes ampuivat kilpeen keskeltä. Cotter sen sijaan lähestyi vauhdilla Dostalia ja käänsi viime hetkellä rystylle saaden uittaa tyhjiin. Tracey tasoittavalla vuorolla haki kämmenuittoa, mutta Pateran patja oli tiellä ja tämä voitti tsekkiveskarien kohtaamisen.

Patera pääsi maalissa aika helpolla tasaviisikoin, joten pelkkä rankkarivoiton hoitaminen ei riitä plussaan. Mitään erityisiä torjuntoja ei mieleen jäänyt. Silver Knights hallitsi laukaustilastoja, mutta niin ikään Dostalillekaan ei ihan hirveästi huippukoppeja kertynyt. Alaspäin puolestaan kaikki viisikot pelasivat kurinalaisesti ja tekivät useita katkoja keskialueella takakarvaamalla. Dorofeyev saa plussan avausmaalista ja rankkarinöyryytyksestä. Avausmaalin alustaneet Duke ja Pachalkin saavat plussat. Samoin toisen maalin osallisille Loewenille, viimeisen lätyn antaneelle Quinelle ja Miromanoville on annettava plussa taulukkoon. Quine on kyllä ollut paras veteraanihankinta täksi kaudeksi yläkertaan, vaikka pääsikin peleille vasta tämän vuoden puolella. Puolustuksesta annan plussan vielä Korczakille, joka 2-3 kertaa tuki hyvin hyökkäyksiä ja pääsi ampumaan keskeltä toisesta aallosta, mutta Dostal nollasi hänet. Cotter puolestaan teki voittomaalin ja lisäksi pari kertaa väläytteli osaamistaan peliajallakin. Avauserän alussa hän ohjasi maalin edestä ylärimaan Quinneyn syötön laidasta ja jatkoajalla punnersi vasemmalta maalin eteen vetopaikkaan ampuen Dostalia syliin. Brisson pelasi ensimmäisen ohipelinsä neljännessä AHL-pelissään ja surkea pilkku kruunasi mitäänsanomattoman esityksen.

78/82 Vegas vs. Washington

Lehner jatkoi maalissa eikä ketjuihinkaan oltu koskettu, vaan Marchessault ja Stone saivat toisen pelin aikaa näyttää osaamistaan Eichelin laidoilla. Karlssonin kavereina olivat yhä Janmark ja Amadio sekä Stephensonin Pacioretty ja Dadonov.

Arvosanataulukko
++
+ Martinez, Whitecloud, Dadonov, Stephenson, Pacioretty, Theodore
+/- Thompson, Pietrangelo, McNabb, Hutton, Janmark, Amadio, Karlsson, Marchessault, Stone, Roy, Kolesar, Leschyshyn
- Lehner, Eichel
--

Kuuden minuutin jälkeen Washington siirtyi johtoon. Jensen jätti kiekon Ovechkinille, jonka lyöntilaukaus vasemmasta laidasta livahti Lehnerin patjojen läpi ja maaliviivalta Kuznetsov puttasi kiekon sisään, kun Theodore ei tämän mailaa sulkenut ajoissa. Marchessault teki ohuen liikkuvan maskin Lehnerille laukauksen lähtiessä, mutta olisi tuo minusta silti pitänyt torjua. Toki Theodorenkin puolustajana tulee aina varautua pahimpaan eli tässä tapauksessa irtokiekkoon. Vegas tasoitti 14. minuutilla. Whitecloud vei kiekon alueelle oikeaa laitaa pitkin ja seurauksena oli Karlssonin ketjun lyhyehkö pääty- ja kulmapeli, jonka päätteeksi sitten Janmark pelasi viivaan takaisin liukuneelle Whitecloudille, tämä levitti viereen ja Martinez ampui ohi lähimmän blokkaajan kohti maalia. Veto painui jäästä kimmokkeen otettuaan Samsonovin längistä sisään. Puolentoista minuutin päästä Capitalsilta hylättiin maali 4v2-vastaiskusta. McNabb-Theodore kaksikko oli voimaton, kun Ovechkin syötti vasemmalta poikittain Kuznetsoville, joka pudotti keskelle ja Carlson latasi limpun ohi Lehnerin. Theodore oli mennyt paineistamaan Ovieta ja McNabb Kuznetsovia, joten kun heidät oli täten houkuteltu leveälle, keskelle jäi valtava aukko, johon Carlson liukui viimeistelemään. Vegasin onneksi kuitenkin Ovechkinin kuljettaessa kiekkoa Wilson oli liian innokas ja livahti paitsioon. DeBoer säilytti puhtaan saldon tämän kauden videohaastoissa, kun tuomaritkin olivat sitä mieltä, että kyseessä oli paitsio.

Toisen erän kolmannella minuutilla Capitals meni oikeasti 1-2 johtoon. Vegasilla oli vaihto kesken ja Washington käytti sen hyödyksi. Puolustajat pelasivat vain yhden pakki-pakkisyötön poikittain, jonka jälkeen kiekko pelattiin keskialueelle pystyyn Johanssonille, joka jatkoi eteenpäin Kuznetsoville. Tämä syötti 2v1-tilanteesta poikittain Ovechkinille, joka oli jäänyt tarpeeksi etäälle Whitecloudista eikä tämä kurottamallakaan yltänyt katkomaan syöttöä. Vegas-maaliin vaihdettu Thompson ei ehtinyt liikkua myöskään sivuttain torjuakseen Ovien laukauksen suoraan syötöstä. Osuma oli 49. venäläiselle tällä kaudella ja hän nousi yksin yli 36-vuotiaiden yhden kauden maalipörssin kärkeen jaettuaan ennätystä Selänteen kanssa. Päätöserässä Golden Knights tuli tasoihin kahden minuutin jälkeen. Se karvasi 1-1-3:lla tutusti. Eichel ja Dadonov olivat kaksi ylintä pelaajaa paineistamassa vastustajan puolustajia, jotka kiekottelivat pari kertaa poikittain toisilleen, kunnes Jensen avasi oikeaa laitaa pitkin pystyyn keskialueelle, jossa oli 3v3-tilanne. Theodore sai katkaistua syötön mailallaan Dowdin edestä. Dadonov poimi irtokiekon, kuljetti sen oikeasta laidasta hyökkäysalueelle ja ampui sitten Orlovin jaloista. Samsonov hörppäsi kiekon sisään. Alle minuutin päästä peli oli 3-2, kun ykkösylivoima onnistui ensi kertaa uudessa kokoonpanossaan. Eichelin ja Pietrangelon kautta kiekko kierrätettiin oikeaan siipeen Paciorettylle, joka katseli aikansa ja löysi sitten Stephensonin lavan auki AV-neliön keskeltä. Syöttö napsahti lapaan ja tämä ohjasi kiekon vasempaan alakulmaan. Tuo ei riittänyt voittoon, koska Capitals tasoitti ajassa 53:36 A. Ovechkinin kauden 50. maalilla. Eichel pelasi todella löperösti kiekollisena hyökkäysalueella lähellä siniviivaa ja käänsi keskeltä huolimattomasti vain kiekon kohti maalia. Syöttö/laukaus katkesi kuitenkin Bäckströmiin. Orlov vapautti heti Ovechkinin puolittaiseen läpiajoon Whitecloudin selustaan. Hurja lyöntilaukaus suoraluistelusta oikeasta laidasta painui maskitta ohi Thompsonin. Joukkueen kallein pelaaja ei voi yksinkertaisesti leikkiä voitolla kuten Eichel teki tuossa tilanteessa, joten hän saa siksi miinuksen taulukkoon. Ovechkin puolestaan liittyi Bossyn ja Gretzkyn seuraan yhdeksän 50 maalin kautta pelanneeksi yksilöksi.

Jatkoajalla Dadonov jätti keskialueella kiekon Theodorelle, joka keräsi vauhtia, meni vasemmasta laidasta sisään hyökkäysalueelle, leikkasi Ellerin ja Oshien välistä keskustaan päästen nokikkain Samsonovin kanssa ja nosti sitten patenttiratkaisuna rystyltä kiekon sisään. Osuma oli kauden 14. Theodorelle. Samalla se oli Vegas-uran kuudes voittomaali jatkoajalla, mikä jakaa seuraennätyksen. Karlsson sai kakkossyötön voittomaaliin.

Eichelin miinuksen syyn perustelin ylempänä 3-3 osuman yhteydessä. Lehner puolestaan ei avauserässä vakuuttanut ja joutui vaihtoon Thompsonin tieltä. Ainoa hyvä hetki oli 20 sekunnin jälkeen, kun hän nollasi Ellerin maalin edestä patjallaan Manthan tarjoiltua syötön päädystä. Thompson hoiti hommansa neutraalisti antautuen kahdesti Ovechkinille, mutta toisaalta sitten 30. minuutilla hän pysäytti hyvin Shearyn noston kohti etukulmaa maalin oikealta kulmalta ja päätöserässä alivoimalla Bäckströmin yritys maalin edestä kilpistyi patjaan, kun Kuznetsov ensin antoi lätyn oikealta keskelle ja Oshie jatkoi kiekon maalille. Kolmesti hän ei sentään Ovielle antautunut, kun tältä karkasi kiekko läpiajossa 47. minuutilla.

Theodore osin nukahti avausmaalissa, mutta esitys jäi plussan puolelle voittomaalin ja Dadonovin maalin alustuksen ansiosta. Puolustuksesta myös kolmospari Martinez-Whitecloud saa plussan 1-1 tasoituksen osallisuudestaan. Whitecloud pelasi joidenkin heikompien pelien jälkeen taas väkevämmin ja oli hyvä kiekollisena voittaen luistelemalla tilaa. Martinez oli perusvarma itsensä.

Paras ketju oli Stephensonin johtama kolmonen laidoillaan Pacioretty ja Dadonov. Päätöserässä toki sitten Dadonov vaihtui Stoneen, kun Eichel sai laidoilleen Dadonovin ja Janmarkin sekä Marchessault meni Karlssonin ketjun kolmanneksi lenkiksi. Yhtä kaikki, heti 30 sekunnin jälkeen 2v1-vastaiskusta Pacioretty ampui vasemmasta laidasta syliin. Kolmannella minuutilla Stephenson kiersi aikansa hyökkäysaluetta ja poimi sitten takatolpalta Paciorettyn, joka ei saanut laukausta aikaan kuitenkaan. Heti perään hän kuitenkin pyyhälsi puolittain ohi Schultzin 1v1-haastossa ja ampui oikeasta laidasta ohi maalin. Toisen erän alussa Stephensonin jätöstä hän kiskais keskeltä räpylään. Minuutti myöhemmin ylivoimalla Pacioretty puolestaan ei päässyt ampumaan one-timeria, kun Eichelin pakotettu poikittaissyöttö katkesi Dowdiin. Tuossa yksi lisäsyy Eichelin miinukselle eli pakotettuja poikkisyöttöjä oli taas muutama liikaa. Puolivälissä iltaa puolestaan Dadonov riisti kiekon oman alueen siniviivan kulmasta Fehervarylta luoden 3v2-vastaiskun. Hän syötti toiseen aaltoon Stephensonille, mutta tämä aikaili ja kuljetti lopulta maalin taakse. Kääntö sieltä takaisin luukulle ei omia löytänyt. Golden Knights ampui 35 minuuttiin vain 12 kertaa kohti maalia ja molemmissa erissä sillä oli seitsemän minuutin pätkät vedoitta. Valtaosasta noista 12 vedosta vastasi kolmosketju luoden ainoana tasaisesti tekopaikkoja. Tuo toisen erän pätkä ilman laukauksia katkesi muuten 36. minuutilla Theodoren laukaukseen viivasta ranteella veskarin syliin. Päätöserässä vielä maalin lisäksi Stephenson oli osallisena parissa tilanteessa. 48. minuutilla hän pääsi läpiajoon, mutta sijoitti rystyltä patjaan. 51. minuutilla puolestaan hän riisti kiekon hyökkäysalueella vasemmassa laidassa ja nousi maalin eteen, mutta Samsonov pysyi mukana sivuttaisliikkeessä torjuen uudelleen rystylaukauksen.

Muista ketjuista Roy oli mukana avauserässä parissa tilanteessa. Toisella minuutilla hän karvasi kiekon kulmassa omille ja tarjoili maalin eteen Kolesarille avopaikan, mutta tämä ampui kilpeen. Erän lopussa Theodore puolestaan syötti maalille ja Roy oli selin kohti maalia eikä täten saanut kunnon ohjausta aikaan. 38. minuutilta ykkösketjulta jäi mieliin hetki, kun kaiketi Amadio tarjoili päädystä syötön luukulle Karlssonille, mutta Dowd roikkui selässä ja Wiljami ei kunnon vetoa täten aikaan saanut maalin edestä. Varsinaisen peliajan lopussa puolestaan aloitusvoiton jälkeen Pietrangelo pääsi lataamaan vapaasti ranteella vasemmalta b-pisteeltä, mutta veto meni ohi maalin. Janmark puolestaan otti ikävästi alivoimalla kiekon kasvoihinsa toisessa erässä, mutta palasi päätöserään kaukaloon, joten pahempaa loukkaantumista ei tapahtunut.

Seuraava peli onkin vasta maanantaiaamuna San Josea vastaan, joka on samalla T-Mobilen kauden viimeinen kotiottelu runkosarjassa, joka huipentuu kolmen pelin vieraskiertueeseen Dallasissa, Chicagossa ja St. Louisissa. Keskinäisen Dallas-pelin voittamalla asetelmat olisivat vielä ihan hyvät pudotuspeleihin, kunhan muutkin pelit hoituvat kunnialla, koska tuolloin yksi lisätappio Dallasille riittäisi tasapisteisiin nousemiseen. Kaikki on siis vielä omissa käsissä, koska puhtaasti Dallas ei loppukautta pelaa.
 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Vähän tekohengitystä siis Vegasille kuoliniskua odotellessa.

Thompsonin vastaus kysymykseen "Mitä mieltä olet Ovechkinista?" oli hyvä: "He's ok".

Voisi Theodore kehitellä muitakin maalintekometodeja noista läpiajoistaan kuin tuo patenttirystyvippaus yläkulmaan. Kai ne maalivahdit jossain vaiheessa tajuavat mitä se tulee yrittämään. Vähän sama kuin Stephensonin jalkojen välistä uitto, joskin hän kai nykyään yrittää joitain muitakin ratkaisuja.
 
Tuo Eichelin touhu ennen Ovetshkinin tasoitusmaalia on kuin Vegasin kausi pienoiskoossa. Ja oikeastaan myös ottelun kaikki sen jälkeiset tapahtumat. Leikitään voitolla eikä osata tappaa peliä. Kuitenkin sinnitellään yhdellä kädellä ohuessa oljenkorjessa kiinni.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Ilmeisesti Lehner on siis pelannut jo pidempään vamman kanssa, joka vaatii leikkaushoitoa. Ja kaiken lukemani perusteella nyt ei ole pettänyt kroppa lopullisesti, vaan pää DeBoerin ja seuran kohteluun. DeBoerhan heitti Lehnerin aika riuskoin ottein bussin alle Devils-tappion jälkeen.

Loukkaantumisen kanssa kärvistelevän pelaajan otteiden arvostelu on tietysti aina tyylikästä ja ihan linjassa VGK:n muun HR-suorittamisen kanssa.
 

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aika helvetin noloa ja surullista puolustamista Sharksien 59:59 tasoitusmaalissa. Noinkohan oli poffipaikan kannalta ratkaiseva menetetty piste?
 

Salming

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Vegas Golden Knights
DeBoerhan heitti Lehnerin aika riuskoin ottein bussin alle Devils-tappion jälkeen.

Loukkaantumisen kanssa kärvistelevän pelaajan otteiden arvostelu on tietysti aina tyylikästä ja ihan linjassa VGK:n muun HR-suorittamisen kanssa.
Tuo ei ollut tällä kaudella suinkaan ensimmäinen kerta, kun DeBoer arvosteli maalivahteja. Ainakin taannoisen Winnipeg-kylvetyksen jälkeen Brossoit ja Thompson saivat häneltä julkista palautetta, kun koppi ei tarttunut ja Brossoit päästi heppoisen etukulmalaukauksen joutuen sen jälkeen vaihtoon. Ja joku kolmaskin peli oli vielä, jonka jälkeen DeBoer totesi, että maalivahtien pitää olla parempia kuin vastustajan tähän aikaan kaudesta. Kaipa hänelläkin sitten painetta on kattilassa, kun aiemmilla kausilla tuollaisia avautumisia ei ole nähty, mutta siltikin mölyt pitäisi kyetä pitämään mahassa eikä syytellä pelaajia median edessä. Yhtä kaikki, minä olen siis jo aiemmin kiinnittänyt huomiota noihin DeBoerin aiemmasta poikkeaviin avautumisiin, joten ehkei pukukoppi ole enää täysin hänen hallussaan.

79/82 Vegas vs. San Jose

Viimeiseen kotiotteluun vieraaksi saapui San Jose. Tavoitteena oli 12. peräkkäinen voitto hailaumasta. Thompson aloitti maalissa ja Lehner avasi luukkua, joten eipä hän ainakaan vielä leikkaukseen mennyt. Puolustus oli ennallaan. Hyökkäykseen paluun teki Carrier syrjäyttäen Leschyshynin nelosketjun vasemmasta laidasta Royn ja Kolesarin viereltä. Karlsson sai ykköseen rinnalleen Marchessaultin ja Amadio. Eichelin vierellä olivat Janmark ja Dadonov. Pacioretty ja Stone pelasivat Stephensonin laidoilla.

Arvosanataulukko
++
+ Stephenson, Stone, Pacioretty, Carrier, Roy, Kolesar, Theodore
+/- Thompson, Pietrangelo, McNabb, Hutton, Whitecloud, Martinez, Marchessault, Karlsson, Amadio, Eichel, Janmark, Dadonov
-
--

Sharks meni johtoon ajassa 11:43. Megna ampui viivasta maalille ja matkalla Barabanov sai lavan väliin. Kiekko ohjautui Martinezin luistimista suoraan Hertlille, joka nosti rystyltä kiekon tyhjiin, kun Whitecloudin kanssa kamppaillessaan maalin edessä Meier oli kaatunut Thompsonin päälle eikä tämä pystynyt torjumaan. Eichelin vitja kirjasi miinukset tililleen. Vegas tasoitti kuitenkin kolmen minuutin päästä ylivoimalla, jota ehti kulua vain kymmenisen sekuntia. Stephenson otti aloitusvoiton. Pietrangelo käytti kiekon Eichelilla laidassa saaden sen takaisin. Sitten hän vaihtoi puolta oikealle Paciorettylle. Tämä ampui matalan vedon ja Stephenson pussitti reboundin Ferraron oltua myöhässä ja Stonen sidottua Burnsin huomion. Osuma oli Stephensonin kauden 20. Toisen erän avauskympillä Vegas osui kahdesti. Ensin Theodore avasi oikeaan laitaan Paciorettylle. Tämä haastoi Melochen ja pääsi puoliksi ohi. Pacioretty ampui Melochen lavan alta sähäkästi ja kiekko painui etukulmaan. Viime pelissä samanlainen punnerrus kohti maalia johti ohilaukaukseen puolustajan jaloista, mutta nyt nojaliike onnistui. Hetken päästä McNabb-Theodore kaksikko pysäytti keskialueella Barabanovin purun ja käänsi nopeasti pelin takaisin pystyyn. Seurauksena oli 3v2-tilanne. Roy syötti eteenpäin ohi Burnsin. Kolesar käänsi vasemmasta laidasta kiekon takatolpalle ohi Ferraron ja Carrier lakaisi roskat sisään. Kaunis sahaus nelosketjulta, joka oli väkevä läpi illan. Burns-Ferraro kaksikkoa vietiin kuten isäntien avausmaalissa. San Jose kavensi erän lopussa. Nieto jätti kiekon siniviivaan Megnalle, joka ampui Marchessaultin blokkiyrityksen ohi maalille ja Bonino pääsi sen verran irti Karlssonin pihdeistä, että ohjasi kiekon taitavasti mailallaan verkkoon.

Päätöserään Vegas lähti johdossa ja ennen iltaa sillä olikin sarjan kolmanneksi paras voittoprosentti, kun se johti kahden erän jälkeen. Kaikki näytti hyvältä, kun ylivoiman umpeuduttua jäällä yhä ollut kakkosviisikko onnistui. Karlsson kiepsahti päädyssä Vlasicia vastaan auki ja syötti ohi Megnan maalille, jossa Roy oli viimeistelemässä kauden 15. uuninsa. Theodore kirjasi kakkossyötön ja illan kolmannen plussansa. Kaksi minuuttia ennen loppua San Jose kavensi ilman maalivahtia. Whitecloud purki Vegas-maalin takaa kiekon lujaa ränniin. Stone ei saanut kuitenkaan jatkettua kiekkoa ulos alueelta, kun laatta lensi niin kovaa hänen ohitseen. Bonino onnistui kuitenkin pitämään viivan kiinni ja ampui kohti takakulmaa ranteella. Ruuhkan takaa kiekko leijaili lopulta verkkoon saakka. 45 sekuntia ennen loppua Stonella oli mahdollisuus paketoida ilta, mutta hän ampui keskialueelta tolppaan maalin oltua tyhjillään. Ja kun et itse tee, kaveri tekee. Kymmenen sekuntia ennen loppua Bordeleau levitti siniviivassa kiekon Burnsille, joka jatkoi syötön oikeaan siipeen Meierille. McNabb blokkasi uhrautuvasti hänen lyöntilaukauksensa ja ehti vielä kulmaan konttaamaan irtokiekon perään. Sen sijaan, että McNabb olisi sulkenut kiekon alleen, hän yritti nostaa sen ulos alueelta, mutta Burns otti siniviivan kulmassa kiekon upeasti alas ilmasta kädellään ja ampui sitten maalille, kun kellossa oli enää vajaat kolme sekuntia. Thompson torjui kilvellään etualakulmasta, mutta torjunnasta kiekko kimposi päätyyn ja sieltä maalin vasemmalle kulmalle Meierille, joka nosti kiekon maaliin, kun kelloon jäi aikaa joitakin kymmenyksiä. Legendaarista.

Jatkoajalla Vegasilla oli paikkoja ratkoa. Ensin Eichel punnersi Ferraro selässään oikeasta laidasta maalille, mutta Reimer torjui rystynoston läheltä. Parin minuutin päästä Stone vapautti Karlssonin läpiajoon. Burns koputteli kerran käsille saaden jäähyn ja Wiljamin ratkaisu jäi löysäksi, kun hän ei kämmeneltä saanut nostettua kiekkoa yli patjan. 4v3-ylivoimalla DeBoer luotti nelikkoon Theodore-Eichel-Pacioretty-Stone. Pojat pyrkivät luomaan paikat Paciorettylle oikeaan siipeen siten, että Eichel vasemmalta syötti maalin kulmalle Stonelle ja tämä haki poikkisyöttöä Paciorettylle, mutta yksikään syötöistä ei onnistunut niin, että Max olisi päässyt ampumaan suoraan syötöstä, vaan hän joutui ottamaan syöttöjä haltuun ja ampumaan sitten ranteella seisovin jaloin. Eichelin omat rannelaukaukset olivat myös tuloksettomia.

Rankkarit aloitti Roy, jonka aiempi onnistumissaldo oli 3/4 uralla. Nyt hän haki rystynostoa, mutta Reimerin kilpi oli edessä, joten tämä oli tehnyt kotiläksyt Royn harhautuksista. Toisessa päässä Couture ampui keskeltä kilpeen. Toisessa parissa vastuuta sai Eichel, joka Buffalossa upotti 8/24 rankkaria. Nyt ensimmäinen yritys Vegasissa päättyi siihen, että hän hiipi vasemmalta keskustaan ja b-pisteiden välistä ampui räpylän reunaan, josta kiekko ponnahti oikeaan kulmaan. Siinä oli paikka edesauttaa palyoffhaaveiden elossapysymistä, mutta Eichel ei kyennyt onnistumaan kriittisellä hetkellä. Toisessa päässä Thompson nollasi Meierinkin vedon keskeltä kilvellään alakulmasta. Viimeisessä parissa Theodore haki patenttirystynostoa, mutta hän oli ottanut mukaan välipysähdyksen maalin edessä ja sai siten Reimerin jäihin, mutta nosto jäi vajaaksi päätyen räpylään. Seuraavaksi Bordeleau lähestyi hitaasti Thompsonia ja tämän nenän edessä vei kiekon äkkinäisesti lopulta rystylle ja uitti kiekon jäitä pitkin sisään, kun Thompson tökkäsi mailallaan ohi kiekosta pelaten itsensä ulos. 11 ottelun voittoputki Sharksista päättyi täten pahaan paikkaan ja kyseessä oli kolmas kotipeli putkeen, jossa päätöserä ei mennyt nappiin.

Theodore oli alakerran kuningas parilla syöttöpisteellä ja teholukemalla +3. Rankkariyrityskin oli paras Vegasin kolmesta vetäjästä. Laukauksia kertyi kuusi. Heti pelin alussa hän oli itse onnistua maalinteossa, kun hän keräsi vauhdit omasta päästä ja pujotteli koko Sharks-viisikon halki läpiajoon, mutta Reimer nollasi hänet viimeisenä lukkona. Toisen erän alussa Reimer puolestaan koppasi eleettä Theodoren painavan one-timerin siniviivasta hanskaansa. Tiivistetysti Theodore näytti siltä kuin parhaimmillaan hän näyttää. Yläkerrassa paras vitja oli ilman muuta Stephensonin johtama koostumus, joka olisi voinut tehdä enemmänkin kuin vain yhden osuman tasaviisikoin. Ylivoimalla he tietysti kertaalleen onnistuivat, mutta esim. 23. minuutilla Stone tarjoili kulmasta syötön keskustaan ja Stephenson latasi Reimerin räpylään. Päätöskympillä puolestaan Stephenson hukkasi läpiajon ja hetken päästä hän tarjoili takatolpalle paikan Stonelle, joka ei onnistunut ohittamaan kuitenkaan Reimeriä. Jatkoajalla Stone vapautti Karlssonin puolestaan läpiajoon, mutta tehopisteet kiersivät kapteenia. Silti esitys oli mielestäni plussan arvoinen. Sanotaanko näin, että kolmikko pelasi ehkä parhaan pelinsä sitten joulukuun puolivälin Boston-vierailun, joka oli dominanssiin samaa kaliiberia. Jossain luki tästä pelistä, että esim. Paciorettyn ollessa jäällä Sharks ei käytännössä luonut mitään ja Vegas vuorostaan lukuisia maalipaikkoja.

Nelosketju saa myös plussan. Kolesar tosin putosi pelistä pois kakkoserän lopussa, joten päätöserässä ketjut elivät, mutta pari erää tuo nelosketju oli hyvä. Se teki tietysti yhden näyttävän maalin, mutta lisäksi jo vartin kohdalla Carrier poimi Martinezin takatolppanousun suorahyökkäyksessä, mutta syöttö poltteli liikaa lavassa. Toisen erän alussa Roy puolestaan syötti oikeasta kulmasta painottomalle puolelle, mutta Martinez tuhlasi hyvän paikan. Päätöserän puolivälissä Carrier vuorostaan syötti oikeasta laidasta poikittain takatolpalle ja Kolesaria tuurannut Dadonov jatkoi vielä maalin eteen Roylle, mutta tämä ohjasi läheltä päin Reimeria. Carrier eritoten teki todella hyvän paluun kokoonpanoon ollen jatkuvasti liikkeessä hyökkäysalueella eivätkä vastustajat pysyneet hänen kintereillään.

Neutraaleista pelaajista ykkösvitjalla oli ottelun alussa pari paikkaa. Amadio syötti ensin päädystä keskustaan, mutta Karlsson latasi ylävartaloon slotista. Hetken päästä osat vaihtuivat, kun Marchessault karvasi kiekon päädyssä Vegasille ja Karlsson vierestä tarjoili syötön maalin eteen, mutta Amadio ampui päin Reimeria. Myöhemmin sitten tosiaan Karlsson hukkasi läpiajon jatkoajalla ja oli osasyyllinen 3-2 kavennukseen, mutta ei tuo Boninon vapaaksi päästäminen niin karsea erhe ollut, koska ohjaus oli todella taitava. Ylipäätään noista Sharksin maaleista ei voi oikein ketään yksittäistä pelaajaa syyttää, vaan niissä oli ripaus onneakin vierailla matkassa. Ehkä Thompson toki olisi kolmannen osuman voinut torjua, kun se oli rannelaukaus kaukaa, mutta maskia oli toisaalta edessä paljon. Ja ottihan hän pari paraatipelastusta aiemmin. Esimerkiksi kakkoserässä hän pysäytti Meierin läpiajon, kun tämä karkasi jäähyaitiosta ja päätöserän 56. minuutilla puolestaan Chmelevskin avopaikka keskeltä neljästä metristä kilpistyi Loganiin. Avauserän paras torjunta oli Barabanovin ryöstäminen takatolpalta hanskatorjunnalla Hertlin poikittaissyötöstä.

Uhkaavasti näyttää siltä, että Golden Knights jää pudotuspelien ulkopuolelle, mutta tällä kaudella se ei tosiaan haittaisi, koska se takaisi tilaisuuden nähdä joitakin pelaajia MM-jäillä. Seuraava ottelu Dallasissa on pakkovoitto ja senkin jälkeen pitää vielä toivoa, että Dallas menettäisi pisteen joko Arizonalle tai Anaheimille samalla, kun Vegas kaataisi vielä Chicagon ja St. Louisin. Historia Chicagon vieraana on hyvä, joten siitä pelistä en ole huolissani, mutta vierailu St. Louisiin onkin sitten jo haastavampi pähkinä nieltäväksi.

Jos miettii potentiaalisia MM-kisapelaajia, jaottelisin pelaajat seuraavasti:

Ruotsi:
- Lehner tuskin kisoihin lähtee, vaan menee leikkaukseen
- Karlssonin suhteen olen toiveikas, kun hän missasi alkukaudesta kuutisen viikkoa jalkamurtuman vuoksi, joten ehkä kropassa olisi täten vielä virtaa edustaa maajoukkuetta, koska tulevina vuosina siihen ei välttämättä enää toista tilaisuutta aukea, sillä Golden Knights pysynee kuitenkin jatkossa melko säännöllisenä playoffjoukkueena, vaikka tästä kaudesta tulisikin pannukakku
- Janmark tehkööt mitä haluaa, hänen näkemisensä livenä olisi vain bonusta. Sopimus päättyy tähän kauteen, joten en ylläty, jos hän kisat skippaa

Yhdysvallat:
- Martinez missasi viitisenkymmentä peliä kasvovamman vuoksi, joten pelihalut lienevät yhä tapissa nyt, kun hän on ainakin jonkinlaisessa pelikunnossa. Jos hän on täysin tervehtynyt, uskoisin hänen lähtevän edustamaan vielä kertaalleen jenkkejä
- Pacioretty on ollut niin hajalla läpi kauden, että veikkaisin hänen jäävän nuolemaan haavojaan Las Vegasiin
- Eichel kaipaa yhä lisää pelituntumaa, joten hän matkustaa Tampereelle tai niin ainakin minä haluan uskoa

Kanada:
- Brossoit on rikki ja Thompsonin kausi jatkuu AHL:n pudotuspeleissä jonkin aikaa, joten kumpaakaan tuskin Helsingissä nähdään
- Hague on loukkaantunut ja sopimuskin umpeutuu, mutta Kanadan puolustukseen Pietrangelo, Theodore, Whitecloud, Coghlan, McNabb ja Hutton ovat kaikki mahdollisia ehdokkaita. Olen melko varma ainakin siitä, että Whitecloud haluaisi kokea MM-kisat ja edustaa ensi kerran maataan aikuisissa. Theodorenkin suhteen olen toiveikas, koska edellinen reissu päättyi kirvelevään finaalitappioon. Coghlan puolestaan on istunut katsomossa viime ajat ja uhkunee pelihaluja, mutta on eri asia, että riittääkö hänen tasonsa Kanadan valmennukselle, mutta mielestäni yleensä kyllä pohjoisamerikkalaiset joukkueet ovat valinneet joitakin nuorempia puolustajia mukaan ja siksi Coghlaniakin ehkä harkitaan pienempään rooliin kolmos-nelospariin. Pietrangelo puolestaan on raatanut isot minuutit läpi kauden, mutta häneltä puuttuu kolmen kullan klubista maailmanmestaruus, joten miksei hänkin lähtisi siksi mukaan? World Cupin ja olympialaiset hän on pelannut läpi, muttei MM-kisoja. McNabb puolestaan ei ole koskaan edustanut maajoukkuetta, joten hänkin on varmasti Whitecloudin tapaan kiinnostunut. Ja jos McNabb lähtee mukaan, Hutton on tarpeeton. Tämä on kertaalleen ollut MM-kisoissa 2016 kirjaten silloin tehot 0+1 viiteen peliin. Häneen pätee sama kuin Janmarkiin eli hänen näkemisensä livenä ei olisi välttämättömyys, vaan pelkkää bonusta. Tiivistetysti voisi sanoa, että miltä kuulostaisi Kanadan TOP4-puolustus Theodore-Pietrangelo ja McNabb-Whitecloud? Minä nauttisin
- Hyökkääjistä tarjolla ovat Amadio, Carrier, Howden, Kolesar, Marchessault, Patrick, Roy, Smith, Stephenson ja Stone. Heistä Howden, Kolesar, Patrick, Smith ja Stone ovat loukkaantuneina tai pelaavat vammojen kanssa, joten heidät pitänee blokata ulos kisahaaveista. Howdenin, Smithin ja Kolesarin pahvit ovat myös katkolla. Carrier kelvannee varmasti nelosketjuun ja Marchessaultkin vaikuttaa sellaiselta kiekkoinnostujalta, joka ei jätä kisoja väliin, koska hän lähti lyhyellä varoitusajalla Meksikon lomaltaankin osallistuakseen kerran elämässään tähdistöotteluun. Theodoren ja Stonen tapaan viime MM-reissu päättyi hopeaan, joten varmasti kulta kiinnostaisi. Royn sopimus puolestaan päättyy tähän kauteen, joten hän jäänee siksi ulos valitettavasti, vaikka olisi ilman muuta Marchessaultin ohella kiinnostavin kanadalaishyökkääjä nähtäväksi. Stephensonilla ja Amadiolla ei kisaesteitä ole, joten neljä kanadalaishyökkääjää on laskelmieni mukaan mahdollista nähdä kisoissa

Tanska:
- Rondbjergin kausi jatkuu AHL:n pudotuspeleissä ja viime aikojen otteilla 1. kierrokselta on mahdollista edetä jatkoon, joten eivätköhän kisat jää Rondbjergilta väliin

Yhteenvetona siis kisoissa voitaisiin nähdä Karlsson, Eichel, Martinez, Whitecloud, Pietrangelo, Theodore, McNabb, Coghlan, Hutton, Marchessault, Stephenson, Carrier ja Amadio. Vanhoista pelaajista muun muassa Buffalo-kaksikko Tuch-Krebs päässee myös kisoihin niin halutessaan. Kaipa heidätkin olisi bongattava, vaikka se kipeää tekisi.

Lopuksi uutinen siitä, että kun ensi kaudesta alkaen pelipaitoihin tulevat sponsoripainatukset, Golden Knightsin kotipaidassa on Circa Sportsin logo: 

Amerikanihme

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights, TPS, Florida Gators
Tosiaan siinä taisi tulla lopullinen kuolemanisku. Tuskin joku Dallaskaan nyt niin paljoa törttöilee, että menettäisi pisteitä Anaheimille ja Arizonalle ja että Vegas voittaisi vieraissa kaikki, mukaan lukien Dallasin ja St. Louisin.

Joten nyt sitten vaan hakemaan syitä tähän järkyttävään playoffs-putken päättävään kauden pettymykseen.

1. Loukkaantumiset. Okei, lame excuse, mutta kyllä tällä kaudella oli avainmiehiä (ja on vieläkin) pipinä sellaisia määriä, että tuo syy on pakko tarjota.

2. Joukkueen pelaajamuutokset ja -treidit. Ei taida olla ihan samanlaista pukukoppimeininkiä kuin ensimmäisellä kaudella. Sellaisia mahtavia pukukoppipelaajia (ja osin muutenkin huippupelaajia) kuin Schmidt, Fleury ja Reaves lähetettiin muihin joukkueisiin. Ei hyvä. Ja Tuch oli parempi kuin mies paikallaan, ajoittain ihan huikea voimahyökkääjä. Tilalle tulleet ovat periaatteessa kovia nimiä, mutta ei ihan täyttä rahanvastinetta kyllä vielä olla nähty ainakaan akselilla Pietrangelo-Stone-Eichel. Mad Max:kin on vähän siinä ja siinä, loukkia ja tuloksettomuutta on välillä vähän liikaa. Sitä ensimmäisen kauden Vegasia on edelleen kova ikävä, ja sitä pelityyliä.

Muista syistä en osaa niin tarkasti sanoa, mutta ei tuo onneton ylivoimapeli ainakaan asiaa ole auttanut. Jos ylivoimamaaleja olisi tullut hyvään tahtiin, niin varmaan ainakin muutamia lisäpisteitä olisi kauden mittaan tullut, ja ne riittäisivät ehkä sitten siihen playoffs-paikkaan, ehkä eivät.

Maalivahtipeli on ollut aika keskinkertaista, mielestäni selvä tasonlasku Fleuryn lähdön jälkeen, mutta ei ehkä kuitenkaan se ratkaiseva syy. @Salming tuossa yllä nosti esille tuon DeBoerin itkuilun maalivahdeista ja mahdollisen pukukoppijohtajuuden menetyksen. Jos se on totta, niin sehän ei ole hyvä merkki sitten ollenkaan. Vaan mistäs uusi koutsi? Minulla ei ole ainakaan mitään nimeä mielessä, jonka haluaisin Vegasiin.

Joten koulimista joukkueenjohdolla riittää pitkällä kesälomalla. Jottai tarttis tehrä, mutta kun en osaa oikein sanoa mitä. Toivottavasti oikeat lääkkeet löytyvät. Minua harmittaa, mutta hyvä jos muut osaavat kuitata tämän vain "ohi-kautena" ja jatkaa elämistä entiseen tapaan.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Vegas Golden Knights
Minua harmittaa, mutta hyvä jos muut osaavat kuitata tämän vain "ohi-kautena" ja jatkaa elämistä entiseen tapaan.
Minua ainakin harmittaa vietävästi. Tämän piti olla kausi, jolloin mennään päätyyn saakka. Nyt ei hyvin todennäköisesti päästä edes playoffeihin ja hieno playoffputki katkeaa.

Liki tragikoomista, että ensimmäisellä kaudellaan Vegasilla oli liigan halvin joukkue ja paras yhteishenki. Nyt on kallein joukkue ja ehkäpä huonoin henki.

Laajennusdrafti kaikkine kauppoineen meni aikanaan satumaisen hyvin ja siitä pitää antaa suuret kiitokset seurajohdolle. Sen jälkeen on tehtykin sitten paljon virheitä.

Tähtipelaajiin on laitettu kiinni liikaa rahaa ja palkkakaton kanssa kikkailu on pakottanut luopumaan kaikista omista lupauksista ja myös useimmista alkuperäisen ryhmähengen luojista. Välillä on myös pelattu vajaalla kokoonpanolla ja/tai jouduttu roikottamaan rosterimiehiä viltissä palkkakattosyiden vuoksi. Sekään ei tee hyvää joukkueen yhtenäisyydelle.

Gallantin vaihtaminen DeBoeriin oli virhe. Sen voi jo sanoa. Iso virhe oli myös Fleurystä luopuminen liki ilmaiseksi. Palkkakatto-ongelmia se ei ratkaissut, vaan aiheutti maalivahtiongelman ja tuhosi ilmeisesti myös joukkuehengen rippeet.

Yhtä lailla oli virhe ottaa loppukaudesta mm. Stone ja Lehner kehiin puolikuntoisina. Ainakin Pacioretty on näiden lisäksi ilmeisesti myös puoliksi klesa, mutta on sentään jokusen pisteen pystynyt tekemään pelikentille palattuaan. Toisin kuin Stone, joka on vedellyt pelkillä kiikareilla isolla peliajalla. Parempi olisi peluuttaa muita miehiä kuin vetää korttipakasta epätoivoisesti puolikuntoisia kehiin.

Eichel-kaupan toivottiin olevan käänteentekevä juttu tälle kaudelle. Ehkä se sitä olikin, mutta valitettavasti väärään suuntaan. Toivotaan, että jotain tästä kaudesta otetaan opiksi, eikä tarvitse latoa taas isoja panoksia pöytään, kun on seuraava kallis tähtinimi tarjolla. Joukkueen runko on hyvä ja laadukas vielä parin kauden ajan. Sen pitää hioutua jatkossa paremmin yhteen, pitää koossa ja rakentaa uudestaan menetetty itseluottamus. Mieluiten eri valmentajan ohjeistuksessa.
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
DeBoerilla taitaa olla vähän kuluttava valmennustyyli. Sekä Panthersissa että Devilsissä paras menestys tuli nopeasti aloittamisen jälkeen ja siitä sitten alamäkeä. Sharksissa runkosarjarekordi tasainen, mutta sielläkin pudotuspeleissä ekalla kaudella finaalipaikka.

Ja kyllähän se vähän pysäyttämätön kierre on, jos valmentaja alkaa oman pallinsa tutistessa sysäämään julkisesti vastuuta pelaajilleen.

Tässä kun on tullut VGKn pelaamista muutamana aamuna tullut katseltua, niin Eichel on yksilönä pistänyt silmään, muttei positiivisesti. Isot minuutit, mutta tekeekö kaveri koskaan kaukalossa yhtään päätöstä ennakkoon? Jopa yv:llä kiekon saatuaan on aina pakko leipoa sekunti pari ennen kuin syöttää puolilaudasta takaisin pakille. Hidastaa peliä aivan turhaan ja antaa vastustajalle aikaa.

Taitava pelaaja kiekollisena ja liikkeessä, mutta vähän taitaa olla päästään hidas pelintekijäsentteriksi. Verrattuna esim Stoneen, joka prhaimmillaan vain törkkii kiekkoa yhdellä kosketuksella maalipaikkoihin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös