#36 Logan Thompson
Jääaika: 59:51
Torjunnat: 21
Päästetyt maalit: 5
Torjuntaprosentti: 80,77%
Thompson pelasi ottelun, joka muistutti minua siitä, miksi tovi takaperin kirjoitin, että näkisin hänet mieluiten yhä vain kolmosvahtina organisaatiossa eli ilta ei mennyt nappiin, vaan ailahtelevaisuus nousi pintaan. Ottelu alkoi tosin hyvin, kun avausvitosella Logan otti kolme hyvää torjuntaa. Ensin hän pysäytti avausminuutilla Meierin rannelaukauksen oikeasta laidasta räpylän reunallaan. Kahden minuutin kohdalla Sveitsin nelossentteri Bertschy kuljetti kiekon keskeltä sisään ja jätti Scherweylle, joka ampui ranteella slotista patjoihin. Viidennellä minuutilla viiden minuutin alivoiman aikana puolestaan Fora pääsi ihan vapaasti pujahtamaan oikealta hyökkäysalueella sivulautapotkuilla, mutta Thompson potki vastaan pienentämään vetokulmaa ja torjui kilvellään rannelaukauksen.
Yhdeksännellä minuutilla Sveitsi sai kiekon maaliin, mutta osuma hylättiin. Kolmosparin leftin puolustaja Geisser ampui ranteella maalille ohi kanadalaislaiturin peiton. Thompson torjui laukauksen ja kaapi sitten mailallaan reboundin alleen kuten monesti Slovakiaa vastaan patjatorjunnoissa. Hischier tuli paikalle ronkkimaan hitusen myöhässä ja sai survottua kiekon maaliin, mutta kiekon jo oltua Thompsonin hallussa, joten maalia ei hyväksytty. Minuutti myöhemmin alivoimalla Thompson taisteli näkökentän auki ja torjui viivalaukauksen ruuhkan takaa patjallaan.
Sveitsi teki avausmaalinsa ajassa 12:51. Se onkin jo käyty läpi pitkälti Whitecloud-osiossa, mutta Thompson tosiaan torjui Meierin napakan rannelaukauksen ylävartalonojalla kuten tavallista. Irtokiekko kimposi Foralle, jonka paluuveto Sillingerin maskin takaa oli melko mahdoton torjuttava, kun Thompson ei vain laukausta nähnyt ja Fora vieläpä sijoitti sen scoutattuun heikkoon kohtaan eli kilpikäden yläkulmaan, johon Saksakin kaikki maalinsa viimeisteli.
Vartin kohdalla alivoimalla Thompson puolestaan ryösti tosiaan Kurashevin, kun Whitecloud mukaan lukien koko AV-nelikko oli Thompsonista katsottuna vasemmassa kulmassa/laidassa häviten siellä lopulta kamppailutilanteen, jolloin Kurashev oli yksin maalin edessä painottomalla puolella. Tämä veivasi kämmenelleen, mutta Thompson pysyi upeasti mukana torjuen räpylällään yrityksen.
Alivoima ei kuitenkaan kestänyt loppuun asti, kun jo niin ikään ylempänä läpikäyty Kukanin laukaus lirahti vain liian helposti kainalosta ja etukulmasta sisään. Noihin ei olisi varaa lohkon kärkipelissä. Whitecloud jätti Kukanin Thompsonin vastuulle pieneen kulmaan eikä Logan pystynyt vastuutaan hoitamaan tuossa tilanteessa. Kanada kaksi, Sveitsi kaksi.
Sveitsin kolmas maali puolestaan syntyi vain sekunteja ennen erätaukoa. Dubois hävisi oman pään aloituksen Malginille. Suter syötti irtokiekon painottomalle puolelle Siegenthalerille, jonka nousua kukaan ei seurannut. Tämä sai niitata poikittaissyötön längistä sisään, kun Thompsonin paketti hajosi täysin sivuttaisliikesyöksyssä. En sinällään tuosta maalissa Thompsonia suuremmin syytä, kun kenttäpelaajat pupelsivat enemmän, mutta ei tuo torjunta-asento mikään oppikirjamainenkaan ollut. Suurin syyllinen oli ehkä jopa Roy, joka oli lähinnä oikeaa laitaa aloituksessa ja täten näki kyllä jatkuvasti Siegenthalerin, mutta hän lähti sitten paineistamaan Suteria, jottei tämä päässyt ampumaan keskeltä ja se avasi syöttöväylän Siegenthalerille.
Kakkoserässä ensimmäinen merkintä oli päästetty alivoimamaali. Etukulma vuoti taas. Vaikka Hischierin laukaus oli priimaa seisovilta jaloilta kilven yläpuolelle yläriman alle, parhaana päivänä tuokin laukaus olisi ollut torjuttavissa, kun maskia ei ollut. Tuo maali tuli minun päätyyni ja hieman yllätyin, kun nauhalta katsoessa Hischierin rannelaukaus näytti paljon piiskamaisemmalta kuin livenä. Olihan tuossa maalissa laukojankin hyvyyttä, koska etuyläkulma oli se ainoa paikka, johon oli tilaa ampua tuosta paikasta ja joskus pitää hyväksyä, että jos vastustaja sinne kiekon laittaa, on siitä annettava krediitit. Ja jos mietin tilannetta vaikkapa omien sählypelien kautta, etuyläkulmaan ampuessa noin tarkasti on aina kyse myös laukojan hyvyydestä eikä siitä, että maalivahti olisi huono. Summa summarum, laitan osan maalista silti Thompsoninkin piikkiin, vaikka Hischierin laukaus oli kaunis.
Yhdeksännellä minuutilla nauhalle tallentuivat torjunnat Herzogin rannelaukaukseen Whitecloudin jaloista ja Bertschyn one-timeriin siniviivasta. Räpylä oli osassa molempia. Ensimmäinen torjunnan Thompson vähän rähmäsi, mutta toisen laukauksen koppasi varmasti.
Ajassa 34:30 Thompson sekoili hitusen maalin takana mailansa kanssa ja Sveitsi pääsi väliin. Simion sai syötön slottiin, muttei päässyt rankomaan tyhjiin miesmeren läpi. Tuon perään Meier kiskaisi vasemmasta laidasta ranteella jälleen, mutta Thompson koppasi hanskallaan vedon etukulmasta. Aika vähän Thompson torjui toisessa erässä, kun Kanada yritti tappiolla puskea hyökkäyksiä toiseen päätyyn. Torjuntoja oli kaikkinensa vain neljä, mutta kaksi niistä sain siis nauhalle, heh.
Päätöserän alussa Thompson torjui 2v1-tilanteessa Hischierin laukauksen oikeasta laidasta tullen taas aggressiivisesti vastaan peittämään laukauskulmaa. Seuraavasta 2v1-tilanteesta kuitenkin omissa kolisi viidennen kerran, kun ajassa 43:41 Suter kiskaisi vasemmalta b-pisteeltä tarkasti ranteella taka-alakulmaan Whitecloudin peitettyä syötön Malginille. Sanoisin, että oli viisasta Suterilta ampua "kauempaa" eikä kuljettaa enää lähemmäs, koska silloin kulma olisi mennyt jo liian pieneksi Thompsonin vastaantulohalukkuuden vuoksi. Tuohon maaliin päti vähän sama kuin Hischierin YV-osumaan. Veto oli loistava ja sille on annettava tunnustus, mutta pikkaisen Thompsonkin saa maalista ottaa piikkiinsä, koska laukoja oli hänen vastuullaan ja hän hävisi 1v1-taiston.
Viidennellä minuutilla Thompson kävi pikaisesti penkillä. Jotain hänen varusteissaan korjattiin ja jumbotronilta katsottuna sakset olivat käytössä tai sitten näin omiani. Päätöserän puolivälissä Thompsonin kuitenkin jonkinlainen illan pelaamista leimannut epävarmuus näkyi siinä, että kun Sveitsi purki kiekon omasta päästä kohti häntä, hän joutui tekemään pelikatkon, koska ei tiennyt, että oliko kiekko patjan alla vai missä. Se oli hänen patjansa edessä kyllä aivan tolpan vieressä, mutta Thompson ei uskaltanut palauttaa kiekkoa peliin oman maalin pelossa. Päätöserässäkin torjuntoja oli lopulta vain seitsemän. Thompson otettiin maaliltaan pois, kun kellossa oli 57:52 pelattuna. Hän palasi maalille yhdeksän sekunnin päästä Meierin lyötyä kiekon tyhjiin omasta päästä.
Thompsonin illassa oli hyviäkin hetkiä kuten muutamat 2v1-tilanteiden hoitamiset, Kurashevin ryöstäminen alivoimalla ja Meierin rannelaukausten torjuminen, mutta siltikin paketti ei oikein pysynyt koossa sen jälkeen, kun Hischier oli tehnyt sen hylätyn osuman, vaan Logan esim. pomputteli muutamissa räpylätorjunnoissa ja ei saanut etukulmaa umpeen vastustajan YV-osumissa. Torjuntapaketti ei myöskään pysynyt koossa aina sivuttaisliikkeessä.
Pelkään, että tämä peli saattoi jossain määrin romuttaa hänen asemaansa ykkösvahtina. Olettaisin viimeistään nyt, että Driedger pelaa tänään maanantaina Tanskaa vastaan. Jos hän onnistuu, se voi tarkoittaa sitä, että hän pelaisi tiistainakin ja sen perään vielä torstainakin. Toisaalta voi olla, että Thompson saa vielä mahdollisuuden Ranskaa vastaan, koska Slovakia-pelissä hänet kuitenkin valittiin parhaaksi pelaajaksi ja ehkä valmennus antaa rapaa myös viisikkopuolustamiselle tästä ottelusta eikä kaada kaikkea Thompsonin niskaan. Noh, se jää nähtäväksi, mutta en ollut tyytyväinen Thompsonin otteisiin tällä kertaa valitettavasti.
#10 Nicolas Roy
Jääaika: 18:13
Vaihdot: 28
Vaihdon keskipituus: 0:39
Laukaukset kohti maalia: 1
Aloitukset: 2-2 (50,00%)
Tehopisteet: 0+0
Teholukema: +0
Jäähyminuutit: 0
Roy pelasi turnauksen suurimmat minuuttinsa, mutta jäi ensi kertaa tehopisteittä. Vaihtojen keskipituus pysyi Slovakia-pelin tapaan noin 40 sekunnissa. Hassua silti, että suuresta vaihtomäärästä huolimatta tein hänestä vähemmän merkintöjä kuin aiemmissa peleissä. Ehkä se johtuu siitä, että merkkiteot olivat kuitenkin vähissä.
Pelin avausvaihdosta ei jäänyt kerrottavaa, mutta viiden minuutin ylivoiman aikaisista vaihdoista kylläkin. Roy enimmäkseen pällisteli AV-neliön keskellä kiekottomana, mutta pääsi kertaalleen ampumaan keskeltä, kun hän oli jo ehtinyt vaihtaa Lowryn kanssa ja oli jäällä kakkosylivoiman kanssa. Johnson tarjoili oikeasta laidasta syötön keskelle, mutta laukaus painui suoraan Genonin hanskaan.
Puolivälissä avauserää Roy pelasi pari alivoimavaihtoa Lowryn parina ilman ihmeitä. Kun Gregor oli sivussa ja O'Dell nostettu 13. hyökkääjäksi, viides alivoimahyökkääjä oli Cozens, joka tuurasi satunnaisesti Sillingeria Mercerin parina, joten Roy pelasi kaikki AV-vaihtonsa aika lailla Lowryn kanssa, kun Gregor ei ollut stunttaamassa heitä kuten aiemmissa peleissä.
Bathersonin jäähyn aikana ajassa 14:11 Kanada meni 2-1 johtoon alivoimalla. Roy paineisti kevyesti Meieria oikeassa siivessä. Tämä pudotti viivaan Moserille, joka kuitenkin menetti kiekon Lowryn prässin alaisena. Lowry siirsi susikädellä Moserin sivuun kuin likaisen lakanan ja viimeisteli sitten läpiajosta tyylikkäästi Kucherov-harhautuksella längistä. Roy sai plussan tehotilastoon.
18. minuutilla Roy rouhi päädyssä hyvin Sveitsin maalin takana voittaen parit kamppailut Siegenthaleria ja seiskapakki Egliä vastaan eli Roy jatkoi siitä, mihin jäi Kazakstania vastaan ennakoiden hyvin irtokiekkojen sijainnit ja siirsi niitä sitten kulmaan Cozensille muun muassa. Viimeinen vaihto oli oman pään aloitus sekunteja ennen taukoa. Sveitsi tasoitti 3-3:een maalilla, joka käytiin jo läpi Thompson-osiossa, mutta Roy lähti tosiaan kaikkein oikeinpuolimmaisena pelaajana kohti slottia peittämään Suterin leikkausta eikä seurannut Siegenthalerin nousua takatolpalle, vaan luotti olevansa syöttölinjalla samalla, mutta Suter sai syötettyä hänen lävitseen ja loppu oli historiaa. Kanada kolme, Sveitsi kolme. Tuon maalin voi osin Royn höntyilyn piikkiin laittaa ja alivoimamaalista saatu tehoplussakin kumoutui.
Muutama yhteisvaihto Whitecloudin kanssa on käyty läpi jo aiemmin, joten en kertaa niitä uudelleen kuin lyhyesti. Hän jatkoi hyvin pari kertaa hyökkäyssiniviivan päältä Whitecloudin avaukset laitaa pitkin syvyyteen hyökkäysalueen kulmaan aiempien pelien varmuudella, mutta jatkopelit kulmasta maalille ontuivat Duboisilta ja Cozensilta. Roy oli jäällä myös voittomaalin aikana auttaen hyvin Whitecloudia päädyssä hetki ennen kohtalokasta epäonnistunutta purkua. Myöhemmässä vaihdossa tasaviisikoin hän niin ikään putosi oman maalin tasolle, kun Whitecloud ja Chabot yrittivät selvittää karvausta. Royn putoaminen oli ratkaiseva tekijä pelin rauhoittamisessa oman maalin taakse, joten Saksa-pelistä mieleenjäänyt pelinlukutaito näkyi tässäkin pelissä jossain määrin eli Roy osaa lukea, mihin pitää sijoittua milloinkin, jotta peli soljuu.
Kakkoserän aiemmin mainitsemattomista vaihdoista voisi nostaa esiin ajankohdan 23:30, jolloin Roy tuli tuoreena pelaajana jäälle vaihdosta. Comtoisille oli pitkä vaihto alla, mutta hän sai oikeasta laidasta annettua rystyltä poikkisyötön Roylle, joka leikkasi tuoreena keskustaan, mutta ampui hieman ohi oikealta hyvästä paikasta. Kiekko kopsahti päätypleksiin. 28. minuutilla Cozens puolestaan punnersi vasemmalta maalille ja Roy ajoi perässä luukulle survomaan kiekkoa tuloksetta. Sanheimkaan ei jatkolaukausta saanut sisään maalin edestä, kun ruuhkaa oli liiaksi. Roy ajoi toisenkin kerran erässä turhaan maalille. Silloin kyse oli suorahyökkäyksestä, jossa syöttö ei ikinä hänelle perille tullut.
Päätöserän alussa nähtiin harvinaisempi asia, kun Roy sai avauksen alhaalta takasiniselle, mutta Malginin sivupaine aiheutti kiekonmenetyksen hyökkäyssiniviivan päällä, vaikka yleensä Roy niin varmasti on saanut kiekot jatkettua syvyyteen tässä turnauksessa. Keskialueen käännöstä ei kuitenkaan mitään uhkaavaa syntynyt omiin. 46. minuutilla Roylla oli paras maalipaikkansa. Chabot tarjoili poikkisyötön hyökkäysalueella ja Roy sai tintata one-timerin vasemmalta. Edessä oli puolityhjä maali, mutta laukaus suoraan syötöstä epäonnistui ollen epäpuhdas. Täten röpelölämäri meni reippaasti ohi osuen pleksiin maalin takana. Harmittelin tuotakin kovin, koska olisi ollut kiva nähdä Vegas-maali päätyyn, jossa istuin.
51. minuutilla Roy ei pelannutkaan tasaviisikoin ykkösessä, vaan Mercer otti hänen paikkansa hyökkäyspään aloituksessa. En tiedä, onko tuo pysyvä muutos jatkoon, mutta myöhemmin ei Roylle enää tullut tilaisuutta pelata ykkösketjussa, kun Kanada sai pari ylivoimaa päätöskympillä. YV:llä hän oli yhä omalla paikallaan sentään. Ensimmäiseltä ylivoimalta otin pienen pätkän nauhalle. Siinä vaihdossa Roy kertaalleen auttoi Bathersonia seisahtuneen tilanteen voittamisessa ja kuvion rauhoittamisessa. Lopuksi hän sai Bathersonilta syötön keskustaan takaviistoon, mutta jatkokääntö Cozensille katkesi vastustajan luistimiin, jolloin pakkopeli purkaantui:
Royn YV-operointia b-pisteiden välissä.
Myöhemmällä ylivoimalla Roy oli taas hetkellisesti jäällä Barzalin viisikon kanssa. Johnson käänsi keskialuepurun nopeasti pystyyn oikeaan laitaan. Roy oli sössiä alueelle viennin siniviivan kulmassa, mutta samaisen Johnsonin tultua apuun homma onnistui. Roy käveli keskustaan kiekollisena ja siirsi sitten vasemmalle Andersonille, jonka laukauksen Genoni torjui. Pyörityksen loppupuolelle Roy liikkui maalin kulmalle syvyyteen. Anderson syötti hänelle vasemmasta siivestä. Roy pyörähti maalin eteen, muttei saanut laukausta aikaan, kun Moser puolusti runkoon kiinni erinomaisesti. Enempää vaihtoja ei Roylle sitten kertynyt, vaan Whitecloudin tavoin päätösvitosella hän istui penkillä.
Royn iltapuhde oli aika tasapaksu. Miinuksena oli 3-3 maalin höntyily, mutta plussana AV-pelaaminen. Kaksi puolittaista maalipaikkaa hänellä oli ylivoimilla sekä yksi hyvä paikka tasaviisikoin päätöserässä. Tasaviisikoin pidin myös sijoittumisesta ja maalille ajamisesta tietyissä tilanteissa. Kuten todettua, Roy osaa lukea peliä mielestäni hyvin ja on usein oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Jatkopelit hyökkäyssiniviivalla olivat puolestaan tutun varmoja päätöserän alun yhtä menetystä lukuun ottamatta.
Muut yksilöt
Genoni Sveitsin maalilla hörppäsi Johnsonin avausmaalin, mutta muutoin oli ihan OK. Ei hänelläkään kaikkein paras pelinsä ollut Thompsonin tavoin, mutta maalivahtitaiston hän silti voitti. Paketti pysyi Thompsonia paremmin koossa sivuttaisliikkeessä ja alivoimilla hän oli viimeinen lukko peittopelaamisellaan. Puolustuksesta eniten odottamani Moser luisteli kauniisti, mutta hänellä oli myös jo kohtalaisesti vääntövoimaa ja tilannekovuutta ylävartalossaan, vaikka Lowry hänet sivuun siirsikin 1-2 maalia ennen ja Moser oli osasyyllinen takaiskuun, mutta positiivinen kuva Moserin kiekonliikuttamisesta jäi livenäkin ja hän oli muutoin hyökkäyssiniviivalla pätevä jantteri siirtämään kiekkoa viereen Meierille. Jossain määrin hänestä tuli mieleen köyhän miehen Devon Toews. Arizonalla on hiomaton helmi hyppysissään. Vierellä Foran sivulautapotkut tekivät vaikutuksen avauserän alivoimalla, kun hän itse itselleen loi tekopaikan. Hän ampui kahdesti kohti maalia onnistuen kertaalleen. Oikein pätevä kiekollinen rightin puolustaja oli kyseessä. Ykkösparissa Kukan oli erinomainen siniviivassa tanssimaan. Kosketus kiekkoon ja hyökkäävä peliasento olivat myös positiivisia seikkoja. Tehot 1+1 olivat ansaitut ja yllätyin kaikkinensa hänen laadukkuudestaan, kun kerran Columbuksessakin luotto on ollut kortilla. Vierellä Siegenthaler oli tuttu poika U20-skaboista. Painottoman puolen nousu 3-3 maalissa oli hyvin ajoitettu ja viimeistely tarkka. Raamit riittivät painimaan myös päädyssä, muttei hän niin rautainen ollut katkomaan peliä vielä kuin ehkä tulevaisuudessa. Geisser oli raamikas peruspuolustaja, joka alusti hylätyn 0-1 maalin siniviivarannarillaan. Glauser oli köyhempi versio Forasta ja kertaalleen keräili itseään jäästä päätöserässä. Seiskapakki Eglistä ei ole kommentoitavaa.
Meierista jäi mieleen napakat rannelaukaukset pienistä kulmista. Hän ei epäröi ampua, jos väylä on auki. Laukauksia oli viisi 16 minuutissa. Hän myös meni lujaa aina tilanteisiin laitoihin. Kertaalleen Whitecloud sai siitä osansa heti pelin alussa. Ylivoimalla Meier oli ihan OK oikeassa siivessä. Kokonaisuutena odotin hänen olevan vähän dynaamisempi luistelija, mutta ehkä TV-kuva on vääristänyt liikaa. Toki teränkäyttö oli hyvää ja käännökset kulmissa teräviä suunnanmuutoksissa, mutta ehkei hän kykenekään luistelullaan niin suurta etua saamaan, vaan nojaa enemmän sijoittumiseen ja oikeassa paikassa olemiseen. Kurashev oli hänestä vähän heikompi painos. Peliasento oli hyvin samanlainen U20-skaboista tutulla vintiöllä, jolla oli yksi hyvä paikka avauserässä ylivoimalla maalin edestä. Jääaika jäi jostain syystä alle 10 minuuttiin, kun kakkoserässä hän pelasi vain 1:32. Mutta joo, Kurashev näytti juuri siltä kuin odotinkin TV-kuvan perusteella. Hischier teki kaksi maalia, joista ensimmäinen hylättiin. Rannelaukaus ylivoimalla oli pirun tarkka ja piiskamainen. Luistelusta en erityistä noteerausta tehnyt kuin sen, että olihan hänen potkuissa voimaa ja ne veivät eteenpäin.
Suter oli positiivinen yllätys Kukanin tavoin. Kiekonkäsittely oli erittäin pehmeää ja syötöt erinomaisia. Tehot 1+1 olivat ansaitut peliesitykseen peilaten. Teränkäyttö oli myös timanttista. Pitääpä ottaa nimi talteen ensi kauden fantasya ajatellen. Malgin vierellä pörräsi kivasti hyökkäysalueella, mutta murtautuminen ytimeen päädystä tai laidasta oli sitten haastavampaa. Kolmas lenkki Simion oli hujoppimaisempi ja oli esillä lähinnä siinä kakkoserän puolikkaassa paikassa Thompsonin seikkailtua ja toki kamppailihan hän onnistuneesti Chabotia vastaan päätöserän alussa siniviivalla vapauttaen toverit maalintekoon. Raamit ja kamppailupelaaminen vakuuttivat eniten hänessä. Ambühlin taskurakettius oli hauskaa katsottavaa. Hän luisteli pää alhaalla lujaa karvaamaan, mutta kiekollisena keskialueen ylittäminen vähän takkusi esim. Whitecloudia vastaan. Herzog oli jopa Simionia raamikkaampi leftin laituri. Kiekolliset taidot olivat kyllä aika rajalliset ja ratkaisut yksinkertaisia. Corvi keskellä oli odotetusti rightin pelinrakentajatyyppi ylivoimalla keräten kakkossyötön muun muassa Kukanin osumaan. Ei hän kuitenkaan mitään lähtemätöntä vaikutusta jättänyt, mutta pystyi suojaamaan kiekkoa hyökkäysalueella matalalla painopisteellä.
Nelosketjusta sentteri Bertschy oli eniten ehkäpä esillä parilla vahvalla keskialueen ylittäneellä kuljetuksellaan. Scherwey oli aika pehmeä pienikokoinen leftin laituri ja mieluusti olisin katsellut enemmän Riatia jäällä, mutta tämän peliaika 13. hyökkääjänä oli vain pari minuuttia. Thürkaufista toisella laidalla ei 11 minuutin peliajalla jäänyt oikein mitään erikoista mieleen. Hän oli se nelosketjun raamikas leftin laituri eli pelaajatyyppinä aika lähellä Herzogia ja Simionia.
Kanadan muista nimistä Chabot oli taas Whitecloudin rinnalla aika tasapaksu. Perusvarmasti hän liikuttaa kiekkoa kyllä hyökkäysalueella, mutta wau-efekti puuttui yhä. Severson uurasti peräti 26 minuuttia kaikkien roolien miehenä ja selviytyi ilman erheitä tai loistamisia. Pidän kiinni yhä väitteestä, että hän on tämän pakiston johtaja ja pelaa varmasti jatkossakin vaikeimmat minuutit. Sanheimista ei ole uutta raportoitavaa verrattuna aiempaan. Hischierin rannarin eteen olisi ehkä vielä päättäväisemmin voinut työntää mailan voittomaalissa. Holden-Graves pari loisti tehotilastossa. Graves oli askissa kaikkien Kanadan maalien aikana ja on minusta ansaitusti syrjäyttänyt Mayon seiskapakiksi. Tämä pelasi vain yhden vaihdon koko pelissä. Erikoistilanteiden värittämässä pelissä Holdenin jääaika jäi vain 10 minuuttiin. Sama kävi joskus Vegasissakin, kun hän ei vakituiseen AV-rotaatioonkaan kuulunut.
Dubois riehui joka puolella kenttää istuen jäähyllä kahdesti, mutta aloituksissa hän oli hyvä voittaen 75%. Odotin silti enemmän johtajuutta kiekollisena, mutta tässä pelissä anti jäi vähän piippuun ylöspäin. Cozenskaan ei mitään merkittävää saanut luotua ylivoimalla vasemmasta siivestä, vaan kiekotteli Seversonin kanssa. Lowry teki huikean AV-osuman ja ylivoimalla yritti tehdä tilaa neliön keskelle itselleen tuloksetta. Hyvä peli silti häneltä. Andersonkin oli minusta parempi kuin kahdessa aiemmin näkemässäni ottelussa ja paremmin ytimessä, vaikka ruuti ylivoimalla oli märkää. Sillinger vuoti 1-1 maalissa tehden maskin Thompsonille. Teholukema oli lopulta ruma -3.
Kolmosketjua oli mukava katsoa. Kiekko ja miehet liikkuvat niin sulavasti. Batherson viimeisteli hyvin kolmannen maalin ja Johnson ovelasti ensimmäisen. Barzal alusti pari osumaa, mutta ylivoimalla kaipasin enemmän päättäväisyyttä enkä ainaista palautusta viivaan Chabotille, vaan rohkeasti laukauksia siivestä ja mahdollisuuksien luomista Lowry-Anderson parille irtokiekkojen voittamiseen maalin edessä. Johnsonin sentään yritti ampua oikealta, mutta sveitsiläisblokit olivat tiellä. O'Dell oli nelosketjussa aika turhake enkä ymmärrä miksi Gregor tälle joutui tekemään tilaa. Comtois kilautti ylärimaan jalkojensa välistä ja alusti Roylle yhden paikan. Ihan hyvä iltapuhde häneltä yhdeksän minuutin jääajalla. Mercer ei minusta pelannut kummoisesti, vaan oli vähän pelin ulkopuolella, joten se, että hänet nostettiin ainakin yhdeksi vaihdoksi Royn tilalle päätöserässä yllätti jossain määrin. Minusta Mercer oli parhaimmillaan Saksaa vastaan ja sittemmin käyrä on ollut laskeva toki ketjumuutoksestakin johtuen. Geekiesta ei kuudessa minuutissa jäänyt kerrottavaa.
EDIT:
Kanada kohtasi kuudennessa ottelussaan Tanskan häviten shokeeraavasti
2-3. Thompson oli sivussa kokonaan ja häntä tarkkaillaan päivittäin. Huolestuttavaa, mutta ehkä Loganille haluttiin antaa henkistäkin lepoa ja siksi Tomkins avasi luukkua eikä Thompsonia rasitettu sillä vastuulla, jotta hän on täydessä iskussa pudotuspelien alkaessa. Maalissa pelasi odotetusti Driedger, muttei hänkään avauserässä kyennyt huippukoppeihin, vaan Lauridsenin ja Reginin suorat laukaukset läheltä upposivat verkkoon. Thompson sentään on vastaavia tilanteita pelastanut turnauksen aikana kuten nollaten Slafkovskyn AV-läpiajon Slovakia-pelissä. Toki myöhemmissä erissä sitten Driedgerin torjui joitakin laukauksia lähietäisyydeltä vastaantuloillaan, joten ei hän seula ollut. Voittomaalillekin päätöserässä hän oli voimaton.
Whitecloud oli siirretty ykkösparista kolmospariin. Graves otti hänen paikkansa ja Zach pelasi ex-ritari Holdenin kanssa. Avauserässä Whitecloud liikutti kiekkoa hyvin paineen alla päädystä omien lapaan rystypuoleltakin. Hyökkäysalueella rooli oli silti yhä varmistavampi, kun Holden otti vähän enemmän kiekollista vastuuta. Yhdessä vaihdossa omalla alueella Whitecloud boksasi vähän kevyesti Blichfeldiä maalin kulmalla ja tämä nosti reboundin hieman yli maalin avopaikasta. Kakkoserässä alivoimalla Whitecloud oli yhä Sanheimin pari. Hän liimasi kahdesti miehensä laitaan ja sai kulutettua sekunteja kellosta.
Päätöserän avauskympillä kahdessa eri vaihdossa Whitecloud puolestaan nousi rohkeammin hyökkäysalueella ja vaihteli paikkoja hyökkääjien kanssa, muttei saanut kiekkokosketuksia. Parina oli tuolloin vanha tuttu Chabot. Whitecloud oli jäällä myös 1-3 alivoimatakaiskun aikana. Kommunikaatio Sillingerin kanssa ei toiminut. Silti Zach oli isompi syyllinen. Hän jätti Bau Hansenin vapaaksi maalille rynnäten maalin taakse paineistamaan Ehlersiä, mutta tämä sai syötettyä Whitecloudin läpi luukulle eikä Sillinger ennättänyt pudota merkkaamaan maalintekijää. Hetki tuon takaiskun jälkeen Whitecloud ampui oikeasta kulmasta ja Dahm torjui niin, että kiekko kimposi päin tuomaria, joka putosi jäihin, mutta virkosi nopeasti. Whitecloud kävi pahoittelemassa osumaa. Jääaika ottelussa oli 16:16 eli se putosi vain noin minuutilla aiempaan verrattuna, jos sitäkään. Muutoin tilastorivi näytti puhdasta nollaa laukausten ja teholukeman osalta.
Roylla oli myös uusi rooli. Hän oli kolmossentteri laidoillaan Sillinger ja Mercer. Batherson sai ylennyksen Royn tilalle ykköseen. Royn vitja sai avauserässä kaksi kirjaimellisesti pitkää hyökkäystä aikaan. Roy pysyi kiekossa erinomaisesti maalin takana viime pelien tapaan ja teki taikojaan ketterän Sillingerin kanssa, joka tarjoili passeja päädystä maalin eteen Mercerille. Toki pari kertaa itsekin Sillingerin ampui kulmarallien aikana. Kemia vaikutti alustavasti hyvältä.
Ylivoimakenttiin ei oltu koskettu, vaan Roy oli edelleen osa Duboisin viisikkoa slotissa. Samoin alivoimalla Roy pelasi yhä Lowryn kanssa. Kakkoserän puolivälissä Royn vahva päätypeli tuotti alustuksen viivasta esiin nousseelle Holdenille, mutta Dahm torjui tämän lämärin. Aiemmin erässä Roy hassutti kulmassa Jesper Jensenin väistämällä taklauksen ja syöttämällä sitten alaspäin. Päätöserässä ei ollut kiintoisaa raportoitavaa Royn otteissa. Jääaika oli kaikkinensa 16:47. Aloituksissa Roy oli hyvä voittaen 8/12. Laukauksia kertyi yksi. Teholukema oli +0. Toisessa pelissä putkeen hän jäi kiikareille, mutta ehkä Ranskaa vastaan on edessä paluu tehoille.