Viides kuukausi "vegeilyä" menossa ja nyt tuli hiukka haastetta hommaan. Nimittäin onkin käynyt tässä ilmi sellainen asia ettei kala sovikaan minulle sitten ollenkaan. Maha on ilmeisesti saanut jonkinlaisen yliannoksen kalasta ja menee erittäin helposti siitä sekaisin. Sama ilmiö on jos naukkailen kalanmaksaöljyä.Nyt on sitten n. kuukausi lihatonta ruokavaliota takana ja hyvin on mennyt. Kalaa ja kasviksia tulee syötyä todella paljon enemmän kuin aikaisemmin, ja sehän on hyvä. Suhteellisen kevyt olo muutenkin, toisaalta olen koittanut pitää annoskoot muutenkin järkevinä. Aika paljon tulee silti syötyä juustoa joten ihan kaikki safka ei niin kovin kevyttä ole.
Vaimo laittaa hyvät pöperöt, pitäis varmaan ottaa itekin haltuun muutama näppärä ohje että voi tarvittaessa tehä muutakin kuin laittaa ranet ja kalapuikot uuniin!
En lähde vieläkään julistamaan mitään saati hehkuttamaan sitä kuinka tämä on nyt se lopullinen valinta. No viimeistään grillauskauden alkaessa veri punnitaan, justiinsa grillimakkara on se josta en ikinä kuvitellut pystyväni luopumaan.
Näin ollen homma menee hyvin hankalaksi, eli pitänee ottaa vaalea liha takaisin ruokapöytään. Muuten tod.näk. joutuisin vetämään (ainakin joskus) jotain vitamiinilisää ja se taas tuntuisi tyhmältä. Helpottaahan broilerin syöminen kovasti vaikkapa kesän dokailureissuja jonnekin saareen/mökille kun voi ottaa esim. broilerimakkarat mukaan. Täytyy vain jotenkin olla ajattelematta sitä missä oloissa noita broilereita kasvatetaan.
Kotona tehdään edelleen pelkästään kasvisruokaa ja duunissa käyn yhden miehen taistelua sen asian puolesta että Amican listalle saataisiin kasvissafkaa. Ekat vege-grillailut on takana - väsättiin sellaisia folionyyttejä joissa on kasviksia ja juustoa ja on ihan saatanan hyvää. Että onnistuu se grillaaminen noinkin, pikkusen vaan vaatii ekstravaivaa.
Eikä mitä. Hyvät yöt.