Itse syön toisinaan mielelläni verisen pihvin, mutta enemmän ja enemmän on ollut suuntaus sellainen, että kotosalla mennään kasvikunnan tuotteilla. Eli aika paljon tulee tehtyä ruokaa linsseistä, pavuista, tofusta yms. Tällähän hetkellä vedän lenkin päälle maittavaa feta-auringonkukan siemen -salaattia ja aiemmin päivällä papu-soijarouhe täytteisiä tortilloita. Fisua vetäisin enemmän, ellei tyttäreltäni lähtisi kala-ateriasta henki. Kahta ruokaa ei viitsi tehdä. Kotiin ostan joskus luomujauhelihaa.
Syynä tähän on osittain tehomaatalouden epäeettisyys sekä myös terveys- ja hyvinvointikysymykset.
Mutta tosiaan töissä syön normaalia liharuokaa ja ravintelissakin yleensä juurikin kokolihaa. Kesällä grillaan normaaliin suomalaiseen sävyyn. Mitään kasvissyöjäksi julistautumista en oikein ymmärrä. Voi olla syömättä lihaa ilman, että kulkee vege-leima otsassa. Ja sitäpaitsi hyvää se on pienikin hyvä. Ei koko elämää aina tarvitse panna uusiksi.
Ja mitä krapularuokaan tulee, niin pizzaa ja kokista elvyttävämpi vaihtoehto on tosiaan joku helvetillinen vadillinen salaattia ja litran tuoppi raikasta vettä. Paitsi tietysti, jos haluaa jatkaa nuutunutta pippelinnäpläystään sohvalla myös loppupäivän.
Syynä tähän on osittain tehomaatalouden epäeettisyys sekä myös terveys- ja hyvinvointikysymykset.
Mutta tosiaan töissä syön normaalia liharuokaa ja ravintelissakin yleensä juurikin kokolihaa. Kesällä grillaan normaaliin suomalaiseen sävyyn. Mitään kasvissyöjäksi julistautumista en oikein ymmärrä. Voi olla syömättä lihaa ilman, että kulkee vege-leima otsassa. Ja sitäpaitsi hyvää se on pienikin hyvä. Ei koko elämää aina tarvitse panna uusiksi.
Ja mitä krapularuokaan tulee, niin pizzaa ja kokista elvyttävämpi vaihtoehto on tosiaan joku helvetillinen vadillinen salaattia ja litran tuoppi raikasta vettä. Paitsi tietysti, jos haluaa jatkaa nuutunutta pippelinnäpläystään sohvalla myös loppupäivän.