Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 111 453
  • 643

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sitten joku sammutti joukkueesta taas valot ja Nashville kiri tasoihin kolmannessa erässä ja voittoon rankuilla.
Olihan tuo kolmas erä tosiaan aivan karmaisevan huono. Peli olisi pitänyt tappaa ennen sitä, mutta tuossa erässä ei saatu edes helppojakaan syöttöjä omille. Hyökkäysalueella onnistui vielä kohtuullisesti, mutta pakit eivät tienneet mitä tehdä kiekon kanssa eikä oikein hyökkääjätkään osanneet auttaa.

Ehkä siellä Stillman tai Joshua nostavat sitten tasoaan, mutta mihin se riittää on toinen juttu.
En tiedä mitä tuon Stillmanin kanssa tulee tapahtumaan. Tykkään kyllä pelaajatyypistä, mutta vähän väärällä tavalla nyt fyysisyyttä tulee tai välillä jää tulematta. Lisäksi peliälyn suhteen en ole kyllä nyt vakuuttunut. Pakkipari Myers - Stillman ei toimi kyllä alkuunsakaan. Siinä tasoitusmaalissa voi kysyä kyllä kummaltakin pakilta, että mitähän ihmettä yrititte. Myers vain jättyityi suosiolla tilanteen ulkopuolelle pitämään "haamua" ja Stillman esitti pujottelukeppiä. Kumpikaan ei evääkään liikuttanut, kun Niederreiter saa hakata maalin edestä oman riparinsa sisään.

Mielestäni tuosta pakistosta nyt puuttuu käsiä järkevin avauksiin ja älyä tehdä fiksuja ratkaisuita (sijoittuminen, rauhoittaminen). Välttämättä tällä hetkellä Rathbone ei toisi valmista ratkaisua, mutta hänellä olisi ainakin välineitä valmiina.

Kuvaavaa kokonaisuuden osalta on, että sivussa istuu Rathbone, Burroughs ja Podkolzin. Silloin ei voida peluuttaa, kun menee hyvin eikä silloin kun menee huonosti. Toki Podkolzin tuon noista vaisuilla otteillaan ehkä ansaitseekin, mutta kyllä Rathbone ja Burroughs ovat pelanneet ihan hyvin kun ovat saumaa saaneet.

Edit. Piti laittaa vielä parin ihan kuvaavaa klippiä mukaan:







 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Eihän nämä alkukauden tehot ole ainakaan laskeneet Horvatin tulevaa sopimusta. Mutta kyllähän tuossakin nyt paistaa, että koko ajan mietitään kumpaakin vaihtoehtoa - aivan kuten on tehty nyt useamman vuoden ajan. Kaupat on jäänyt tekemättä ja pelaajat ovat kävelleet vapaina sitten ulos. Milleristäkin hyvä tarjous oli keväällä, mutta ei sitten myytykään.

Ja siis selvyyden vuoksi itse olisin pitämässä Horvatin. Joukkueen ongelmat on ihan jossain muualla kuin loistavassa kakkos/kolmossentterissä, joka toimii esimerkillisenä kapteenina, on yksi NHL:n parhaita aloittajia ja pelaa uransa tehokkainta kautta.

Jos asioita haluaa laittaa johonkin perspektiiviin niin pakistossa kolme pelaajaa tienaa enemmän kuin Horvat - ja näistä kahden osalta ei voi tietää onko näistä kaukalossa enemmän hyötyä vai haittaa. Joukkue on edelleen täydellisessä epätasapainossa hyökkäyksen ja puolustuksen välillä vaikka pakistossa palkkojen osalta TOP4:sta on kolme.

Tuossa, kun mainittiin että Rutherford haluaa joukkueen nuoremmaksi niin tässä kaksi tärppiä ens kesäksi:
- Myers bonusten maksamisen jälkeen arvokas jollekin tiimille (Arizona). Miljoona palkkaa ja 6 milliä caphit. Pitäisi päästä eroon.
- OEL ulososto, kallis moka, mutta ei mahda mitään
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Mietin noita sopimuksen ulosostoja ja cap penaltyja. Olisiko jossain ymmärrettävää selitystä miten penaltyt näkyisivät capissa jos sopimuksen ostaisi ulos tämän kauden jälkeen?

Vähän populistinen ote on ollut noissa Athleticinkin artikkeleissa esim. puolustuksen uudelleenrakennuksesta Carolinan malliin. Helppohan se olisi kopioida, jos tilaa olisi. Yhtään contenderia en myöskään muista, jolla olisi ollut oikeita riippakivi-sopimuksia kuten OEL, ja Canucksin tilanteessa ongelmallisen tekee vielä se, että jos saataisiin menestysikkunaa auki jollain ilveellä vaikka parin kolmen vuoden päähän niin halpoja tulokas- tai siltasoppareita ei kellään tähtipelaajalla todnäk ole.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mietin noita sopimuksen ulosostoja ja cap penaltyja. Olisiko jossain ymmärrettävää selitystä miten penaltyt näkyisivät capissa jos sopimuksen ostaisi ulos tämän kauden jälkeen?
Capfriendly tarjoaa noita:


Nyt Vancouverin caphit 7,2 ja buyoutista tulisi hittiä 4,7x2, noin 2,2x5 ja 0,1x1. Mutta oleellista tuossa olisi se vapautuva rosteripaikka jollekin nuoremmalle pelaajalle, kuten myös Myersin osalta. Pakiston keski-ikä on tällä hetkellä 2 vuotta enemmän kuin hyökkäyksen ja pakisto on se murheenkryyni.

Yhdessä Myers ja OEL vapauttaisivat vähintään 8,5 miljoonaa tilaa ja maksimissaan 13,1 miljoonaa. Toki sitten tulee sopimuksen jälkeiselle ajalle tuo ylimääräinen 2 milliä, mutta eiköhän sen kanssa kyetä elämään.

Itse veikkaan, että nyt vielä testataan saisiko joku muu valmentaja tuota puolustusta organisoitua paremmin:




Harvoin johto valmennusta kritisoi ennen potkuja. Erikoisia lausuntoja joka tapauksessa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hieno voitto Ottawasta vaikka puolustus jätti kyllä taas toivomisen varaa. Vaikea on ymmärtää pakkeja, että mitä tekivät noissa maaleissa. Ja kas, ekassa maalissa kentällä Myers - OEL, toisessa Myers - OEL, kolmannessa Myers...

No, Horvat iski jälleen kaksi häkkiä, Garland oli hyvä, Mikheyev teki näppärän maalin, OEL avasi maalitilinsä, Studnicka avasi maalitilinsä (moken avustuksella, mutta lasketaan). Ja kyllähän Martin paljon torjui ja piti pelissä mukana, vaikka toinen ja neljäs ainakin näytti menevän vähän helposti sisään. Paljon siis hyvääkin, mutta ei tuollaisella puolustamisella vaan pitkään voiteta.

Pakistossa voisi olla käyttöä tälle jatkossakin:





ennemmin kuin näille suorituksille:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuossa on tuo Rutherfordin haastattelu kokonaisuudessaan, mistä nuo kommentit ylläoleviin twiitteihin poimittu:





Tiivistettyinä jotain tuolta:

- Pääpaino uutena presidenttinä on ollut alkuun toimiston puolen väen muutokset joihin hän on tyytyväinen.

- Homma ei tule muuttumaan lyhyessä ajassa ja todellisia haasteita on olemassa. Tällä hetkellä Rutherford uskoo parempaan tulevaisuuteen jäällä.

- Hän ei ollut tyytyväinen harjoitusleiriin (mistä sanoi jo aikaisemmin) ja tuo huono leiri jatkui kauden alussa.

- Hän ei ole tyytyväinen joukkueen pelin rakenteeseen ja uskoo tiettyjen pelaajien ongelmien johtuvan tuosta.

- NHL:ssä on vaikea puolustaa nykyisin ja on ymmärrettävää että joukkueet menettävät johtojaan, mutta noin monen johdon menettäminen näin nopeassa ajassa herättää isoa huolta nimenomaan rakenteesta.

- Kun menettää kotona 3-0 johdon tappioksi, sitä ei saisi (yllättävää kyllä) tapahtua.

- Viime kaudella nähty kauden jälkimmäisen puolikkaan pelaaminen oli "häviävää kiekkoa" jossa maalivahti pelasi upeasti ja todella auttoi pelastamaan monia avointen ovien peleistä. Pidemmän päälle tuolla tyylillä ei kuitenkaan voi kilpailla playoff-paikasta. Jos joukkue pelaisi todella hyvällä pelin rakenteella, olisi myös samalla helpompi puolustaa nimistä huolimatta (tämäkin "yllättävä" tieto).

- Joukkuetasolla Canucks yritti tehdä muutoksia jo kesällä oikean puolen puolustukseensa nuorentamalla joukkuetta ja Bearin kauppaa hierottiin muutama kuukausi ennen kuin lopulta joukkueella oli tilaa tehdä siirto.

- Haluaa ottaa askeleen taakse, kaksi eteen mutta ei halua käyttää tuosta termiä "rebuild" tms vaan termiä "build". Eli pala kerrallaan uudistaa joukkuetta. Tarkoitus on myydä sellaisia pelaajia pois jotka eivät sovi joukkueen tilanteeseen ja hankkia tilalle vähän nuorempia, mielummin alle 26 vuotiaita pelaajia.

- Ei kauppaa varausvuorojaan kolmekymppisiin pelaajiin.

- On olemassa joku tietty "raja" missä vaiheessa aletaan miettiä jo enemmän ensi kautta. Joitakin pelaajia ei voida kaupata, koska muualla ei olla kiinnostuneita heistä.

- Haluaa olla ensi kesänä tilanteessa, jossa joukkueella olisi enemmän nuoria pelaajia ja/tai varausvuoroja sekä helpompi tilanne palkkakaton kanssa.

- Mahdollisesti haetaan jollain isommalla kaupalla jossain vaiheessa isompaa tilaa palkkakattoon.

- Näkee kesän isoimman hankinnan Mikheyevin hankinnan tärkeänä hankintana tulevaisuudessa.

- Horvatin suhteen päätarkoitus on pitää pelaaja, mutta jos ei onnistu tuossa, niin mitä paremmin Horvat pelaa, sitä parempaa vastinetta hänestä on mahdollista saada.

Mitä tuosta nyt sanoisi? Rutherford sanoi jälleen haluavansa lisää vuoroja, nuorentaa joukkuetta, tehdä tilaa palkkakattoon ja tämä nykyinen joukkue ei ole se mikä on suunnitteilla. Puheiden mukaan ajatukset on jo tietyllä tavalla ensi kesässä ja ensi kaudessa. Jos hän pysyy myös noissa sanoissaan teoillaan, niin annan kyllä kannatukseni tuolle.

Oikeastaan isoin asia mikä minulla pisti korvaan, on tuo puolustuspelin rakenne. Tai ei siinä sinällään mitään väärästä asiasta sanomista ollut (onhan tuo ollut heikkoa eikä noita 3-0 kotijohtoja vaan saa hävitä), mutta itse pistän puolustuspelin ongelmista ykkössijalle materiaalin. Pistämällä ongelmien pääsyyn valmennusjohdon piikkiin, Rutherford ikään kuin henkilöitti valmentajaa (ei Rutherfordin palkkaama) siitä, että manageritaho (Rutherfordin palkkaama) ei onnistunut tekemään ratkaisuja. Lisäksi mietin, että mitähän pelaajat mahtavat miettiä kun noin kokenut presidentti laukoo jo toisen kerran yleisesti, että tämä systeemi ei toimi.

Tosin kovin helppohan se on täältä huudella. En minä ole se joka olisi mennyt omistajalle sanomaan kesällä esimerkiksi, että "kävisikö sulle jos maksettaisiin tästä pelaajasta vähän yli 20 miljoonaa siitä hyvästä, että hän ei enää meillä pelaa peliäkään? Viime kaudella tämä oli ihan kolmospakin tasoinen pakki. Pelasi eniten vastustajien kärkiä vastaan, otti omasta päästä noita kärkiä vastaan toiseksi eniten startteja, jäi plussalle niin odotetuissa maaleissa kuin maaleissa ylipäänsä, teki 30 pistettä ja oli varakapteeni. Me kun niin kovasti tarvittaisiin nyt tämä ulos, että voitaisiin kisata playoff-paikasta ennemmin nuoremmalla Rathbonella."

***

Ottawa-pelin uskoin olevan Canucksilta "statement-pelin" edellisen Nashville-ottelun kirvelevän tappion ja noiden mediapuolen asioidenkin johdosta. Voittohan siitä tuli, mutta pitää kyllä sanoa että jos noilla maalipaikoilla pelattaisiin 10 peliä, niin Canucks voittaisi noista ehkä kaksi tai kolme. Että sellainen "statement game" se. Pelin odotetut maalit Senatorsille pyöristettynä 5-3 ja vaaralliset maalipaikat 19-11 lukemilla. Ihan hirveää puolustamista etenkin ensimmäinen puolikas ottelusta.

- Horvat pelaa tällä hetkellä erinomaista kiekkoa. Kaksi maalia ja hän on tällä hetkellä 76 maalin tahdissa. No tuo ei kyllä tule toteutumaan, mutta näillä näytöillä Horvatin tuleva sopimus tulee nousemaan koko ajan lisää. Tuon lisäksi Horvat on pelannut nyt oikein hyvää kahden suunnan peliä.

- Podkolzinin ongelmat jatkuivat edelleen vaikka muut ketjun pelaajat (Horvat ja Garland) pelasivat hyvän pelin. Vaikea kyllä uskoa että on sama pelaaja joka viime kaudella pelasi.

- Petterssonin ja Millerin ketjut eivät tässä pelissä onnistuneet, mutta Petterssonille silti 1+1 tehot. Hän on nyt 13 pelin jälkeen 17 pisteessä kun viime kaudella hän ei kyennyt tuohon samaan pistemäärään edes jouluun mennessä (otti 33 peliä saada tuo 17 pistettä täyteen).

- Mikheyevilla on kahdeksasta viime ottelusta kasassa kahdeksan pistettä (4+4) ja +8 tehosaldo.

- Nelosketju (Åman-Studnicka-Joshua) oli nyt aika huono, mutta Studnickalle tuli ensimmäinen maali Vancouverin paidassa ja muutenkin hänen alkunsa on ollut sellainen, että hyvinkin voi olla jatkossa käyttöä ainakin syvyysroolissa.

- Puolustuksessa Myers-OEL oli onneton pari omassa päässä, mutta jäivät kuitenkin tasakentin maaleissa ja vaarallisissa maalipaikoissakin plussalle. Martin paikkasi tuossa paljon.

- Schenn oli ehkä paras Vancouverin puolustaja ja pisteet myös tappelusta Watsonia vastaan.

- Hughes on edelleen vähän hukassa puolustuksessa. Ei ole tainnut vieläkään tulla yhtään sellaista hänen hyvälle tasolle osunutta peliä koko hänen rikkonaisella alkukaudella, mutta pisteitä on silti ihan mukavasti (yli piste per peli).

- Maalilla Martin oli pääosin hyvä, mutta pari maalia oli otettavissa kiinni.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Kovasti huhuttu nyt pari päivää Rick Tocchettia. Vaikea nähdä tällä joukkueella nyt oikein mitään suuntaa, joten menee vaan valmentajan vaihdoskin ihan hukkaan.

Ihan samaa mieltä. Ei voida olla taas siinä pisteessä, että pistetään nyt valmentaja kiertoon ja maksellaan kohta kolmelle valmentajalle palkkaa. Muutoksen pitää lähteä joukkueesta itsestään ja ehkä tuohon ei auta muu kuin jollain lailla purkaa tätä joukkuetta. Mahdollisesti manageritaholla oli virhe laskea viime kauden viimeisen kolmen neljänneksen varaan jatkoa ja siinä taisin kyllä itsekin yhtä lailla sokaistua.

Jotkut fanit tuntuvat pitävän Boudreauta fossiilina, jonka pelikirja ei enää toimi. Voisivat vilkaista millä valmentajilla ollaan NHL:n kolmansia ja seitsemänsiä tällä hetkellä. Kumpaakin taidettiin yhtä lailla pitää ajastaan jälkeen jääneinä vielä alle puoli vuotta sitten ainakin jossain paikoissa. Mutta kyllähän tuonne varmaan uutta miestä pitää hakea ensi kaudelle, kun tämä kausi alkaa olla taputeltu. Se 20 pelin raja tulee kohta vastaan ja Canucks on pisteprosenteissa NHL:n kolmanneksi viimeinen.

En ole jaksanut edes tänne purkaa viime pelien otteita enää kun tämä alkukausi on ollut näin surkea:





Tuolloin Lindenista saatiin Bertuzzi ja McCabe (ja Jarkko Ruudun varaus), jotka olivat myöhemmin kauppanappuloina Sedinien draftissa (McCabe) ja Luongon kaupassa (Bertuzzi). Nyt en sano että Horvat pitäisi myydä (arvostan häntä todella korkealle) tai että tämä mahalasku olisi hänestä johtuvaa, mutta joskus ennen on nähty oman suosikin kohdalla lopulta hyvä lopputulos, vaikka se ei kaupan aikana siltä tuntunutkaan. Toki tuo vaatisi sitten onnistuneen kaupan ja Canucksin pelillinen vielä suurempi romahdus voisi myös olla käsillä.

Tuolloin tuo tarkoitti sitä, että Canucks oli Lindenin kaupan jälkeisellä kaudella NHL:n toiseksi viimeinen ja se mahdollisti myös Sedineiden draftin (toki Burke teki siinä ihmeitä, mutta ilman sitä korkeaa sijoitusta tuo ihmeiden tekeminen olisi ollut ihan mahdotonta). Lisäksi saatiin tuon Lindenin kaupan aikaisella kaudella nelosvaraus (Bryan Allen, joka käytettiin Bertuzzin lisäksi Luongon kaupassa myöhemmin). Eli vaikka tuo kausi yhtä ranteita repivää olikin, tuon kauden mahalaskulla saatiin silloisesta tähtipelaajasta Bertuzzi, McCabe ja kaksi korkeaa varausta, jotka olivat avainasemassa sitten 2010-luvun taitteessa kun Vancouver voitti runkosarjan ja eteni finaaleihin.

Mistä päästäänkin sitten siihen, että Sedinit ja Luongo (sekä mm. Alfredsson ja Sallinen) juhlistettiin tunteikkaan viime viikonlopun juhlamenojen aikana Hockey Hall of Fameen. Siitä voisi laittaa Kaksosten osalta yhden vaihdon:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viiden pelin vierasputki saatiin päätökseen 4-5 voitolla Buffalosta. Avointen ovien peli jossa Canucks oli parempi kuin tällä hetkellä oman pelinsä kanssa aallon pohjalla oleva kotijoukkue. Vancouver voisi olla muutenkin ihan playoff-tason joukkue jos pelattaisiin tälläistä pihapelilätkää. Sitten kun vastustaja osaa pistää paketin kiinni, ollaan ongelmissa.





Näin ollen viiden pelin vieraskiertueelta saldoksi jäi neljä pistettä. Canucks kykeni maalin voittoon (tai no kahden maalin kun viimeinen tuli tyhjiin) kiertueen avauspelissä Ottawaa vastaan ja nyt sitten viimeisessä pelissä myös maalin voittoon Buffaloa vastaan. Kumpikin joukkueista pelaa yhtä syvissä vesissä kuin Vancouver. Montrealia, Torontoa ja Bostonia vastaan tuli tappiot maalierolla 13-6 ja nuo olisivat olleet rumemmat lukemat ilman Martinin peliä.

Buffaloa vastaan oli lähellä taas se tilanne, että oltaisiin hävitty kolmen maalin johto. Vancouver johti peliä parhaimmillaan 5-2, josta Sabres kiri maalin päähän. Kiertueen aikana Bostonia vastaan Bruinsin selostajat sanoivat, että Bruins olisi ollut Cassidyn aikana saldossa 160-1-3 niissä peleissä joita se oli johtanut kolmella maalilla. Vancouverilla on tällä kaudella jo 17 peliin kaksi kolmen maalin johtoaseman muuttumista tappioksi ja nyt oli lähellä kolmas. Lisäksi Canucksilla on pari niitä kahden maalin johdon menetystä tappion puolelle.

Seuraavat Canucksin kaksi peliä pelataan taas kotona ja ensimmäinen noista Läntisen konferenssin kakkosta Los Angelesia vastaan. Useimmiten ongelmia on ollut niissä pitkien vieraspelijaksojen jälkeisissä ensimmäisissä kotipeleissä. Onneksi tuon jälkeen ohjelma "helpottuu", kun pelataan Vegasia (kotona), Coloradoa (vieraissa) ja Vegasia (vieraissa) vastaan. Tuon Colorado-pelin jälkeen ollaan siinä 20 pelin mittarilla. Tämän hetkinen saldo on 5-9-3, joten edes voitot kolmesta seuraavasta ei riitä saamaan plussalle kurssia tuohon mittarille tultaessa.








Mielenkiintoisia aikoja saatetaan elää jos noista on yhtään luettavissa totuutta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Laitetaan kattausta yksilöistä tänne nyt kun kautta on takana noin yksi viidesosa:

Hyökkääjät

- Horvat on NHL:n maalipörssissä tällä hetkellä kakkosena Connor McDavidin jälkeen. Kauden 17 peliin on tullut 14 maalia ja 20 pistettä. Horvat vaihtoi mailaansa kesällä, joten en tiedä onko tuolla sitten noin iso merkitys laukomiseen. Nyt saattaa ehjällä kaudella tulla jopa yli 40 osumaa, kun viime kaudella tuli 31 maalia 70 peliin. Uran ehdottomasti paras kauden alku menossa hyökkäyssuuntaan (puolustuspäässä on ollut vaihtelevampaa) ja nostaa kyllä arvoaan parhaillaan kovaa tahtia, kun maaleista myös maksetaan.

- Petterssonilla on menossa tasaisen ja hyvän suorittamisen alkukausi ja hän on Horvatin kanssa samoissa 20 pisteessä 17 pelin jälkeen sekä kärkihyökkääjä edistyneissä tilastoissa (ja mm. GAR-tilastossa NHL:n kakkonen). Lisäksi hän on ottanut hyvällä pelillään ykkösalivoiman hyökkääjän tontin itselleen. Peli on monipuolistunut paljon parissa vuodessa ja tätä tahtia jatkaessaan se tulee vielä lisää monipuolistumaan. Tämän vuoden puolella Pettersson on tehnyt 64 peliin 33 maalia ja 71 pistettä eli noin 90 pisteen kausitahtia.

- Miller rikkoi nyt Buffaloa vastaan 10 maalin rajan ja on noin piste per peli tahdissa (16 pisteessä 17 pelin jälkeen). Alkukausi oli ihan hirveä häneltä, mutta nyt on kolmen pelin maaliputki menossa ja viimeisiin 11 peliin tullut kahdeksan maalia. Tuon lisäksi Miller on joukkueen hyökkäyksen ahkerin taklaaja. Buffaloa vastaan Miller pelasi yli 25 minuuttia ja Boudreau kehui paljon peliä sanoen mm. senkin, että ei muista milloin olisi antanut hyökkääjälle valmentajana yli 25 minuuttia peliaikaa pelissä mikä ei mennyt jatkoaikaan.

- Mikheyevin pelistä pidän, vaikka paikkojen tuhlailu turhauttavaa onkin. Ei ole tulostaululla kauheasti (14 peliin kahdeksan pistettä), mutta hän tekee paljon töitä ja liikkuu älykkäästi. Joukkueessa saisi olla lisää hänen kaltaisia pelaajia, jotka pystyvät luotettavaan pelaamiseen tasakentin, kantamaan roolia alivoimilla ja tuottamaankin silloin tällöin jotain.

- Kuzmenkon otteet heittelevät. Puolitoista viikkoa sitten teki yhteen peliin 3+1 tehot, Bruinsia vastaan hän istui pelin katsomossa ja nyt Sabresia vastaan tuli 11 minuuttia peliaikaa. Menossa tällä tahdilla yli 50 pisteen kuitenkin, mutta tasaisuutta kaivattaisiin kyllä lisää. Ehkä myös aika odotettua nuo sopeutumis"ongelmat" hänellä ensimmäisiä NHL:n kuvioita opetellessa. Saa nähdä missä vaiheessa taklaa ensimmäisen kerran.

- Garlandilla alkukausi oli työmäärästä huolimatta vaikea ja haki yhdessä pelissä vauhtia katsomostakin, mutta on nyt nähdäkseni parantanut ja sai Boudreaulta kehut Sabres-pelin jälkeen. Uskon, että Garlandin suhteen ei tarvitse olla huolissaan jatkossa.

- Boeserilla on menossa loukkaantumisesta palattuaan viiden pelin pisteputki, mutta hänen kaikki pisteensä ovat olleet syöttöjä. Muuten peli hakee aika paljon tällä hetkellä ja hän on esimerkiksi maaliolettamissa tasakentin ryhmän heikoin. En tiedä sitten mitä se ylävartalovamma hänellä tarkoitti esimerkiksi tuon maalinteon suhteen. Vaikka onkin ollut omia suosikkeja (ja ehkä myös juuri siksi) seurasiirto saattaisi tehdä hyvää uralle.

- Åman on ollut alkukauden yllättäjä ja pelasi uransa korkeimmat minuutit (15:45) Buffaloa vastaan. Ajoittain pientä seinää ehtinyt jo tulla peliruuhkissa joihin ei ole tottunut urallaan SHL:ssa, mutta kokonaisuutena vaikuttaisi tällä hetkellä siltä että joukkue löysi hänestä nelosketjun pelaajan tulevaisuuteen. Joshua on ollut nelosen laidalla pääosin myös ihan hyvä.

- Nuorten laitureiden Podkolzinin ja Höglanderin kauden alku on ollut vaikea molemmilla. Tuntuu, että Höglander on hukannut sen peli-ilonsa jonnekin millä pari kautta sitten loisti nuorten MM-kisoissa (teki seitsemään peliin 11 pistettä ja olisi varmaan voittanut siellä kisojen pistepörssin ilman sitä taklaustaan Venäjää vastaan) ja tulokkaana NHL:ssä. Podkolzin oli taas penkitettynä Buffaloa(kin) vastaan ja hänenkin pelinsä on ollut selvästi heikompaa mitä tulokkaana oli. Kummallakin pelaajalla taidot ovat kuitenkin varmasti tallella, mutta ne pitäsi kaivaa esiin.

- Lazar, Pearson ja Studnicka ovat tällä hetkellä sivussa. Lazarin pelistä pidin sen mitä ehti pelaamaan (kuusi peliä), Studnicka näytti merkkejä tulevaisuuden mahdollisesta pelaajasta, mutta Pearsonin alkukausi oli heikko.

Kokonaisuutena: Hyökkäyksessä on ollut alkukaudella liikaa kahden kerroksen väkeä. Kärki on ollut jopa erinomainen etenkin hyökkäyspäähän, mutta lukumääräisesti onnistujat ovat olleet harvassa. Lisäksi hyökkäys on leikkinyt voitoilla liikaa. Olisihan tuolla mahdollisia tason nostajia jatkoa ajatellen, mutta vaikea sanoa sitten esimerkiksi mitä Boeserille teki loukkaantuminen tai milloin Höglander/Podkolzin löytävät paremman vireen otteisiinsa.

Puolustajat

- Hughesin alkukausi on ollut tehokas, mutta kokonaisuutena Hughes ei ole ollut viime kauden tasolla (parempi kuitenkin kuin toisella kaudellaan). Buffaloa vastaan katkesi 10 pelin pisteputki. Odotukset ovat häntä kohtaan aina korkealla, eikä ole noihin täysin kyllä pystynyt vastaamaan. Hughes on seurahistorian paras puolustaja liikkeen, pelinrakennustaitojensa ja syöttötaitojensa yhdistelmän puolesta, mutta ykköspakilta kaivattaisiin enemmän tasaisuutta. Toivottavasti löytää tuon vielä tulevaisuudessa.

- Schenn on ollut odotuksiin nähden todella hyvä tälläkin kaudella. Alkukaudesta katsoin, että onko liike vähän hidastunut, mutta se pelko ei ollut aiheellinen. Pelaa tasaisesti ja kovaa fyysistä peliä illasta toiseen ja nousee kohta kaikkien aikojen NHL:n pakkien taklauspörssissä kärkeen (eroa Brooks Orpikiin on enää 30 taklausta). Pystyy samalla tuottamaan 20-30 pisteen verran tehojakin ja on yksi johtavista pelaajista. Luultavasti kaupattava pelaaja tällä kaudella.

- Bear on aloittanut uransa Vancouverissa hyvin. Kahdeksaan peliin on kasassa 1+1 tehot, mutta on pystynyt tuomaan alakertaan yksinkertaista mutta peliä edistävää kiekkoa ja näyttää paremmalta kuin Myers (näyttää siis kakkosparin pakilta). Vaihdossa lähti periaatteessa kakkoskierros ja vitoskierros (mikäli Stillmanista ei ole nähtyä parempaan), mutta tuo on ihan sopiva arvo tuon ikäiselle oikean puolen kakkosparin pakille jos jatkaa näin.

- Burroughs on ollut ihan hyvä syvyyspakki. Vähän yksipuolinen, mutta pelaa isolla sydämellä eikä tee kauheasti näkyviä virheitä. Löytää lähimmän pelaajan lavan varmasti, mutta ei kykene nostamaan peliä itse eikä antamaan murtavia syöttöjä. Täyttää silti roolinsa siinä missä tarvitseekin halpana taistelevana syvyyspakkina.

- Rathbonen otteissa on näkynyt vähän hakemista, mutta kuitenkin tiettyä jonkinlaisia lupauksia herättävää peliäkin. Otteista huomaa kyllä, että on vasta opettelemassa uraa NHL-pakkina, oman maalin edessä on vähän vaikeaa ja pelipaikka on ollut tiukassa (pelannut kuusi peliä), mutta kiekollisesti Rathbone kykenee ainakin nostamaan peliä itse ja/tai antamaan peliä edistäviä syöttöjä.

- Stillmanin ura on Vancouverissa vasta alkumetreillä, mutta alku ei ole mennyt niin hyvin kuin on toivottu. Kaupan aikana epäilty pelisilmä ei tunnu riittävän joka iltaiseen rooliin. Pelatessaan hän on kyllä ihan fyysinen ja siinä mielessä käyttökelpoinen puolustaja, mutta omassa päässä on ollut vähän liikaa ongelmia eikä toisaalta pysty tuomaan toiseen päähän juuri mitään.

- Myers on ollut ihan ok-tason viime kauden jälkeen tällä kaudella kyllä huono. Puhtaasti peliesitysten perusteella mielestäni huonompi kuin Burroughs, Bearista ja Schnennista puhumattakaan. Nyt alkukauden perusteella näyttää käyneen toteen ne kaikki pelot mitkä silloin sopimuksen aikaan olivat esillä negatiivisina puolina tässä sopimuksessa. Tällä tasolla pelaava Myers ei kyllä kelpaa kenellekään edes ilmaiseksi viemästä paremmilta pelipaikkaa. Jos tämän olisi viime kauden jälkeen vaan osannut ennustaa...

- OEL ei kalpaisi edes arvioitavaksi tällä hetkellä, vaikka edistyneet tilastot kohtalaiset ovatkin. Viime kaudella ihan hyvin pelanneen pakin sukellus on ollut merkittävä. Tämä on mahdollisesti jopa huonompi sopimus nyt tällä hetkellä kuin Erikssonin sopimus oli ja mikäli jatkaa näin... en uskalla edes miettiä. Esimerkiksi viimeisessä pelissä Buffaloa vastaan Canucksin johtaessa maalilla valmennus ei uskaltanut laittaa OEL:aa jäälle pelin viimeisen 3:30 minuutin aikana. Hänen pitäisi olla paperilla kakkospakki, mutta otteiden puolesta ei olisi ollut monenakaan iltana kuuden ensimmäisen joukossa.

Poolman ja Dermott ovat olleet oikeastaan koko alkukauden pelaamatta loukkaantumisista johtuen.

Kokonaisuutena: Puolustus on ollut vielä enemmän ongelmissa kuin hyökkäys. Schennin ja Bearin lasken siellä onnistujiin mitä tulee ennakko-odotuksiin, mutta etenkin kallispalkkaiset ja isoa alakerran roolia vielä viime kaudella kantaneet OEL ja Myers ovat olleet isoja pettymyksiä tällä kaudella. Kun myös Hughesin peli ei ole ollut viime kauden tasolla, niin ei ole ihme jos puolustus ei riitä. Kaikki kunnia Schennille ja Bearille, mutta heidän ei kuuluisi olla noin tärkeässä roolissa kantamassa ryhmää missä nyt tällä hetkellä ovat.

Maalivahdit

- Martin on varmaan itsensäkin yllätykseksi ottanut kantaakseen ykkösvahdin viitan Demkolta nyt viime aikoina ja pelannut hyvin. Uralta Vancouverista on nyt 11 peliä ja vain yksi varsinaisen peliajan tappio ja sekin pelissä missä hän oli joukkueen paras pelaaja. Tilastot tältä kaudelta eivät ole mitenkään hyvät, mutta tuo johtuu enemmän edessä pelaavasta joukkueesta.

- Demkon odotettiin olevan joukkueen arvokkain pelaaja, mutta on menettänyt nyt jopa ykkösvahdin asemansa tällä kaudella. Tältä kaudelta on 11 peliä, joista yksi voitto ja päästetyt maalit päälle neljän. Joukkue ei ole auttanut tuossa, mutta ei se ole auttanut sen enempää Martinia ja asetelma on nyt tämä. En tiedä vaivaako lonkka, jonka vuoksi hänen piti jättää viime kausi kesken vai mistä tuo johtuu, mutta pelatessaan Demko ei ole ollut sama maalivahti mikä oli AHL:ssa tai NHL:ssä ennen tätä alkukautta. Ilman Demkon normaalia virettä tämä joukkue ei tule kestämään pidemmän päälle sitäkään mitä on nyt kestänyt, joten tässä ei auta kuin toivoa parasta.

Kokonaisuutena: Joukkueen maalivahtipeli on ollut minulle sen yllättävin osa-alue. Minä olin varma Demkosta ja jos joku olisi sanonut ennen kautta, että "se on sellanen juttu että Martin on joukkueen ykkösvahtina kun tullaan marraskuun puoliväliin", olisin tehnyt pari tarkentavaa kysymystä missä muuten mennään. Tämä on nyt kuitenkin tilanne missä ollaan.

Yhteenveto joukkueen yksilöden kaudesta tähän mennessä:

Iso määrä vielä viime kaudella tärkeässä roolissa olleita pelaajia on epäonnistunut tällä kaudella syystä tai toisesta, kuka enemmän ja kuka vähemmän. Merkittävimmät epäonnistujat minulle ovat Demko, pakkikaksikko OEL-Myers ja hyökkäyksessä Boeser, Pearson ja nuoret laiturit Podkolzin ja Höglander. Yhteenvetona siis pitkälle oman pään pelaajat ja vielä ison roolin odotetut sellaiset.

Joukkuetasolla on tökkinyt yksilöpuolta vielä enemmän. Henkilökohtaiset pisteet ovat kiva juttu, mutta kun pelaajat varastavat liian usein puolustusvelvoitteistaan eivätkä kykene pelaamaan ehjiä pelejä, joukkue ei hitsaannu yhteen eikä voittoja tule tasaisesti. Ne viime kaudella sanonut puheet tämän joukkueen osalta "Country Clubina" ovat tuntuneet tällä kaudella aikaisempaa todennäköisimmiltä.

He’s gonna make a splash, here. He doesn’t like the room, guys. Thinks it’s a country club in there. He’s gonna change it up... He knows it’s broken. Jim has gone in there with a plan, he’s taking his time with the plan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Boeserin vaikea kausi näkyy tilastoistakin:





Ei siellä koko NHL:ssä ole tuon tason numeroita. Viime kaudella Boeser oli tuossa Vancouverin osalta sentään suunnilleen puolivälissä, vaikka sekin oli vaikea kausi. Sitä edellisellä kaudella hän oli 300 minuuttia pelanneista pelaajista Petterssonin ja Höglanderin jälkeen kolmas. Joten tässä on ollut nyt kyllä huolestuttava suunta tilastojen ja myös silmätestin mukaan.

Uusi sopimus ei näytä lainkaan hyvältä juuri nyt, mutta tietysti 25 vuotiaalla pelaajalla on aikaa ja myös mahdollisuuksia parantaa. Silloin kun Boeser iski yliopiston puolella North Dakotan ennätyksiä ja tuli sitten ryminällä myös NHL:ään tehden ensimmäisiin 82 peliin 35 maalia, sitä odotteli että tässä vaiheessa 25 vuotiaana hän voisi olla jopa tähtipelaaja. Totuus on tällä hetkellä jotain muuta kuitenkin ja onhan tässä matkalla toki ollut kaikenlaista ongelmaa niin loukkaantumisten kuin myös kentän ulkopuolisten asioiden puolesta.

***

Sellaisen lyhyen ajan otannan tilaston voisi ottaa esiin puolustuksesta, että toivottavasti OEL löytää huomattavasti paremman vireen Bearin kanssa mitä on muuten alkukauden pelannut. Nyt kun hyvin pelannut Bear on laitettu OEL:n pariksi, kaksikon vaaralliset maalipaikat (useammaksi osaksi vielä tappioihin päättyneissä peleissä) ovat tulleet kotiin 15-3 ja normaalit maalipaikat 33-22 lukemilla.

***

Seuraavassa pelissä olisi vastassa Läntisen konferenssin kakkonen Los Angeles. Kings on viimeiset 10 peliä saldossa 7-2-1, vaikka erikoistilannepelaamisessa olisi parannettavaa. Kertoo siis tasakenttäpelistä jotain ja maaliolettama 5v5 pelissä on Läntisen konferenssin toinen. Pacificin divarin joukkueita vastaan on ollut vähän ongelmia ennen Vancouveria ainakin. Los Angeles on Pacificia vastaan 1-3 ja muuta NHL:ää vastaan 10-4-1 saldossa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Horvatin osalta huhut kiihtyvät:





Toki mielestäni tässä on hyvä pointti:





Ihan pelkällä 1st round pickillä ei kannata Horvatia myydä. Mutta onko Kekäläinen sitten valmis laittamaan esim Sillinger, Jiricek + 1st pakettiakaan. Toki olisihan tuollainen Laine - Horvat - Gaudreau jo oikean ykkösketjun näköinen.
 

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Horvatin osalta huhut kiihtyvät:





Toki mielestäni tässä on hyvä pointti:





Ihan pelkällä 1st round pickillä ei kannata Horvatia myydä. Mutta onko Kekäläinen sitten valmis laittamaan esim Sillinger, Jiricek + 1st pakettiakaan. Toki olisihan tuollainen Laine - Horvat - Gaudreau jo oikean ykkösketjun näköinen.

Vaikka Horvat onkin pelannut tykkikautta, ilman jatkosopparia Canucks ei tule saamaan rentalista tuollaista pakettia. Tai jos saa, olen todella yllättynyt siitä.
 

Knatterton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Colorado Avalanche
Vaikka Horvat onkin pelannut tykkikautta, ilman jatkosopparia Canucks ei tule saamaan rentalista tuollaista pakettia. Tai jos saa, olen todella yllättynyt siitä.
Jos kauppakumppani on Columbus ja Kekäläinen, niin siellä ei varmastikaan olla hankkimassa rentalia, vaan aikomus saada sidottua pidemmin heidän projektiin. Tällöin ennen diiliä varmistellaan Horvatin halu sitoutua jatkosopimukseen ja varmaan kuiskutellaan tuota mahdollista ykkösvitjaa Laine - Horvat - Gaudreau. Voisi kuvitella, että vastine silloin olisi jotain Mr.Smithin mainitseman mukaista - Jiricekiin en kuitenkaan usko, mutta Sillinger olisi looginen. Tosin mukaan treidiin jouduttaisiin todennäköisesti laittamaan myös Nyquist, jotta Columbuskin pysyy capin alla.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hansenilla on pääosin hyviä näkemyksiä, mutta en ole hänen kanssaan ihan kaikesta samaa mieltä. Nyt tuon Hansenin näkemyksen toteutuminen riippuu monesta asiasta enkä itse lähtisi ihan noin varmaksi sanomaan, että siellä on edessä 5-10 vuotta nälkää ja kurjuutta jos Horvat myydään. Olennaista on, että mitä muuta tehdään, miten tuossa onnistutaan ja millainen suunta sekä kuinka nopeasti se tuon jälkeen valittaisiin.

Aika paljon tuossa on erilaisia mahdollisuuksia olemassa. Suuntaan tai toiseen. Siitä en menisi varmaksi sanomaan, että jos suunta muuttuu, se olisi huono asia. Ainakaan pidemmän päälle. Ei tämä nyt mikään Tampa Bay / Colorado ole sentään, joka putoaisi jostain jonnekin. Yhdet hyvät kuplaplayoffit 10 vuoteen ja sieltä takaisin pohjalle olemattoman prospect-rintaman ja surkeiden sopimusten värittämänä, siinä se tämän joukkueen tarina.

Toinen vaihtoehto on vetää tämä joukkue palkkakattoon vuosiksi kiinni tekemällä Horvatille hänen ehdottomasti ansaitsemansa jatkosopimus. Millaista toivoa tämä joukkue on tarjonnut näiden vuosien aikana? Onko tästä suosta joku viisastenkivi millä nousta? Minä en usko omistajalle olevan "ok" se OEL:n yli 20 miljoonan sopimuksen ulososto siitä hyvästä että ei pelaa enää peliäkään, mutta onko joku muu?

Sitä mahdollista reittiä tästä ulos tuossa on varmaan puntaroitu ja mikä olisi paras keino siihen. Ja jos siihen ei löydetä reittiä, niin mistä saisi parhaan tuoton irti. Itse annoin vielä hyvän ja toiveita herättäneen viime kauden jälkeen tämän kauden aikaa näyttää. Nyt en enää jaksa. Huonoin kauden alku 25 vuoteen niiden edellisten kausien päälle on vienyt kyllä uskon. Ei ole Horvatin vika, mutta hänellä on korkein arvo niiden kesken jotka saattaisivat lähteä.

Nyt tämä menee vähän kertaamiseksi, mutta olkoon tämä vähän pohjustusta. Silloin kun joukkueella oli edellisen kerran alkanut tälläinen aikakausi (Messier/Keenan-aikakausi) ja pitkäaikainen johtaja Linden päätettiin myydä (sekä pistettiin myöhemmin lisäksi myös mm Bure kaupaksi), tuo oli vielä tuntuvampi lähtö. Muutama kausi ennen kauppaa joukkueen sen kapteenina finaaleihin vienyt, King Clancylla johtajuudesta palkittu Kanadan World Cup- ja Olympiajoukkueen pelaaja. Pelaaja, jonka aikana Canucks oli säännöllinen playoff-joukkue ja joka oli noussut seuraikoniksi johtajuuden kautta.

Joukkue romahti periaatteessa kahdeksi vuodeksi. Nuo vuodet kynnettiinkin sitten oikein huolella. Olin huolissani joukkueen tulevaisuudesta ja muistan miettineeni naivisti, että Lindenin aikojen kultainen sukupolvi (kultainen, vaikka finaalipaikkaa lähemmäs ei päästykään) jää minulle varmaan parhaaksi muistoksi mitä tämän seuran kannattajana tulen kokemaan. Olin tuossa kyllä väärässä, vaikka se olikin sukupolvi milloin tätä joukkuetta aloin kannattamaan.

Tuosta kaupasta kun päästiin jaloille, niin riveissä oli noiden kauhukausien pölyn laskeuduttua Lindenin kaupalla tullut Bertuzzi, Buren kaupalla tullut Jovanovski, surkean menestyksen (ja Burken draft-kauppojen) jälkeen tulleet Sedinit ja mm. sopimuksen seuraan tehnyt hyvä peliä tekevä sentteri Andrew Cassels (paikkaamassa Lindenia vaikka erilainen pelaaja olikin). Kolme vuotta tuosta kaupasta Linden palasi seuraan takaisin.

Vancouver oli playoffeissa Lindenin kaupasta kolmen vuoden päästä uudella rungolla. Vancouverilla ei koskaan riittäneet paukut niin hyvään playoff-tarinaan mitä 1990-luvun lopun toinen hupiseura Tampa esitti 2004, mutta joukkueena (maalivahdin otteita playoffeissa lukuun ottamatta) tuo Canucksin joukkue oli laadukas. Se vei finaaleihin 2004 edenneen Calgaryn seitsemännen pelin jatkoaikaan ja hävisi edellisellä kaudella toisella kierroksella myös seitsemännessä pelissä finaaleihin edenneelle joukkueelle (Minnesota).

Tuo Burken rakentama 2000-luvun alun joukkue hajosi käytännössä sitten siihen Bertuzzi-tapaukseen ja sitä seuranneeseen työsulkuun, mutta se oli kuitenkin kolmas kunnollinen ja oikeasti mielenkiintoinen ryhmä mikä Canucksilla on ollut näiden noin reilun 30 vuoden aikana mitä olen joukkuetta seurannut. Sen joukkueen ytimestä ja palasista rakennettiin seuraava hyvä joukkue 2010-luvun taitteessa, millä voitettiin se runkosarja ja mentiin finaaleihin.

Nyt jos käy niin, että kapteeni Horvat päätetään myydä eikä taas lähdetä kikkailemaan valmentajaa vaihtamalla ja kisaamaan playoff-paikasta epätoivoisista asetelmista, tämäkin joukkue luultavasti tulee romahtamaan. Tuota ei ainakaan nyt näytä pelastavan mahdollisesti lonkkiensa kanssa tuskaileva Demko. Tällä hetkellä Canucks on pisteprosentissa NHL:n kolmanneksi viimeinen ja ensi kesänä on hyvä draft. Siinä olisi ensimmäinen porkkana miksi kauppa voisi olla nyt järkevä. Ensi kaudella mahdollisen tämän kauden romahtamisen jatkumona seuraava.

Tämän hetken nuoret pitämällä ja kaksi oikeasti hyvää tulevaisuuden pelaajaa draftista saamalla (toki noissa pitäisi sitten myös onnistua), tämä joukkue saisi mahdollisuuden saada merkittävästi parempi lähtö kuin nyt voisi saada. Ensi kauden jälkeen loppuu Myersin sopimus ja lisäksi Horvatista vapautuisi sitä palkkatilaa. Tuossa vaiheessa tai vuosi tuon jälkeen joukkueella voisi olla jo se tilanne, että mukana olisivat nämä kahden seuraavan kesän varaukset, Horvatin kaupassa tulleet pelaajat ja sitten sitä palkkatilaa hankkia joukkueeseen tuossa vaiheessa sopiva pelaaja.

Mitä Horvatista olisi mahdollista sitten saada? Todella hankala sanoa, mutta tosiaan jos kyseessä on Columbus, Horvat ei ole pelkkä laina kuten @Knatterton tuossa sanoi. Luultavasti siellä kysellään jo sopimuksesta jos löytyy uskallusta ottaa tähän kiinni. Tuossa tapauksessa Horvat muuttuisi rentalista pelaajaksi, jolla on jo käytännössä sopimus. Vaikea siltikin sanoa mikä olisi korvaus muuten vapaaksi agentiksi tulevasta pelaajasta.

Silloin kun Linden kaupattiin NY Islandersiin, Bertuzzi ja McCabe olivat 22 vuotiaita pelaajia. Kumpikaan ei ollut yleisesti mitenkään kovin erikoinen lupaus. Bertuzzi oli toki Islandersin ykköskierroksen lopun varaus, mutta esimerkiksi Hockey Newssin tulevaisuuden lupauksia arvioivassa Future Watchissa "vasta" 44. sijoitettu pelaaja. McCabe olisi kakkoskierroksen varaus ja Islandersin prospecteissa viides (ei mahtunut 50 parhaan joukkoon koko NHL:ssä Future Watchissa). Bertuzzi oli tehnyt kauppakaudella 52 peliin seitsemän maalia ja 18 pistettä. McCabe puolestaan 56 peliin 12 pistettä. Kumpikin olivat kyllä fyysisiä eikä näin ollen arvoa suoraan pisteistä voinut arvioida.

Nyt jos mietitään tuota kauppaa siirrettäväksi suoraan jollain lailla tähän hetkeen, niin Columbuksesta Ceulemans voisi olla "McCabe" ja Marchenko/Chinakhov se "Bertuzzi" (eri tyylisiä, mutta kuitenkin mahdollisia tulevaisuuden pelaajia). Sen olen vuosien aikana oppinut, että erittäin vaikea on näiden nuorten tulevaisuuden kehityksestä sanoa mitään ja tämäkin oli yksi hyvä esimerkki tuosta. En edes kovimmissa unelmissani uskonut kaupan aikana Bertuzzista kehittyvän pelaajaa mikä hänestä tuli. Siksi näitä pitää kuitenkin olla, että ilman näitä ei ainakaan myöskään mitään tule.

Voi olla, että vastineessa tultaisiin pettymään jos Horvatista odottaa Sillinger+Jiricek+1:st pakettia, vaikka Horvat huippupelaaja nyt onkin. Mutta olennaisin asia tässä olisi mielestäni se uusi suunta mikä voisi mahdollistaa parin kauden korkeat varaukset ja millä päästä tästä mitään tuottamasta tukkoisuuden hetkestä irti. Toki noista nuorista sitten toivoisi tulevaisuuden joukkueelle top6-hyökkääjää tai top4-pakkia lisää mukaan. Kaikki kolme menisivat tämän Canucksin historiallisen huonon prospect-tarjonnan kärkeen (tai no, Lekkerimäelle annan vielä aikaa).

Oli Horvatin arvo sitten mikä tahansa, niin noustakseen tästä ylöspäin joukkueen on vain pakko onnistua noissa. Olivat ne sitten varauksia tai noita kaupoilla tulleita nuoria. Elleivät onnistu, niin ei tämä joukkue tule mihinkään myöskään nousemaan ja manageritaho maksaa siitä työpaikallaan. Burken aikakauden joukkue osasi löytää oikeat palat ja se mahdollisti sen nousun. Sama manageri löysi ensimmäisen kierroksen lopusta tulevan Selke-voittajan Keslerin. Nuo ovat niitä asioita lopulta jotka erottavat menestyvät organisaatiot muista. Helppoa reittiä huipulle ei ole olemassa, mutta antamalla mahdollisuus siihen se voi onnistua.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuohon ensi yön Kings-peliin Canucks lähtee luultavasti tuollaisella kokoonpanolla:





Maalilla olisi Demkon vuoro, mutta saa nähdä. Kolmessa pelissä viimeisistä neljästä Demko on päästänyt viisi maalia ja hänen ainoa voittonsa tältä kaudelta on Seattlea vastaan (tuossa pelissä meni neljä). Tuo on tältä kaudelta myös ainoa peli, missä Canucks on voittanut hyvän joukkueen.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Yksi kauden parhaista esityksistä Kingsia vastaan ja kotivoitto 4-1 lukemin. Ottelun odotetut maalit vahvasti Kingsille (1.98-3.54), mutta Demkolta nähtiin kauden paras peli ja maalipaikoissa Canucks oli tehokas. Yksilöistä etenkin kaksi maalia tehneen Boeserin ja Demkon puolesta pitää olla tyytyväinen. Jos Demkolla on huhuttua lonkkavaivaa, niin ainakin yksittäisissä peleissä hän pystyy pelaamaan näköjään edelleen kuitenkin hyvin.

Petterssonin ketju ja nelonen olivat mielestäni hyökkäyksen parasta. Oikeastaan joka pelissä joukkueen kahden parhaimman pelaajan joukkoon lukeutuvalta Petterssonilta kaksi maalia, Kuzmenko pelasi taas hyvän pelin ja Lazarin (seitsemän taklausta) paluu loukkaantumisesta piristi kovan työillan nelosta selvästi. Ykkösketjun Horvat-Miller -kaksikko ei päässyt tehoille yhtä Millerin syöttöä lukuun ottamatta, mutta he pelasivat hyvän pelin puolustussuuntaan. Miller on parantanut peliään viime aikoina paljon alkukaudesta.

Puolustuksessa OEL-Bear on noussut kärkipariksi ja pelaa yhdessä hyvää kiekkoa. OEL on näköjään eri puolustaja Bearin kuin Myersin parina. Hughesille jälleen kaksi syöttöä ja NHL.n taklauskärki Schenn pelasi jälleen hyvän pelin. Myers-Stillman oli ongelmissa (Myersin aikana vaaralliset maalipaikat hävittiin 1-7), mutta he voittivat kuitenkin maalinsa tasakentin (2-1).

Myersista kuului huhua, että Toronto saattaisi olla kiinnostunut. Itse en kyllä usko tuohon. Mutta jos joku olisi kiinnostunut, niin antaa mennä vaan. Viime kaudella hän oli toki ihan hyvä 22 minuutin puolustaja (ja siinä mielessä voisi olla ihan kokeiltavakin jos vaikka maisemanvaihto piristäisi), mutta on pelannut tällä kaudella heikosti. Lisäksi tuossa on tuo Benningin luoma puolustuksen palkkarakenne, jota jollain lailla olisi pakko päästä purkamaan. Canucksin puolustus on neljä miljoonaa kalliimpi kuin Tampan vaikka 2.5 miljoonan Poolman on loukkaantuneena.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari twiittiä hyvässä ja pahassa:











Mutta loppukausi jos vedetään 105 pisteen kausitahtia, ollaan 97 pisteessä ja playoff-paikka pitäisi olla käsissä. Luultavasti lopputulos on kuitenkin jostain tuosta "kotikaupungin pojan ja playoff-paikan" välistä, lähempänä sitä playoff-paikkaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Puolustuksessa OEL-Bear on noussut kärkipariksi ja pelaa yhdessä hyvää kiekkoa. OEL on näköjään eri puolustaja Bearin kuin Myersin parina. Hughesille jälleen kaksi syöttöä ja NHL.n taklauskärki Schenn pelasi jälleen hyvän pelin. Myers-Stillman oli ongelmissa (Myersin aikana vaaralliset maalipaikat hävittiin 1-7), mutta he voittivat kuitenkin maalinsa tasakentin (2-1).
Hyvä, että OEL parantaa (vaikea olisi toki huonontaa) ja voisi ajatella tosiaan, että parannusta aiheuttaa pelkästään jo se, että pääsi pois Myersin rinnalta. Mutta hyvä kun tuo pakkipari ainakin nyt alkuunsa toimii. Erikoista oli muuten peluutuksen osalta se, että OEL oli ainoa pakki joka ei pelannut alivoimaa. Pakkien peluutus oli muuten ehkä kauden tasaisin (17-21 minsaa kaikki pakit).

Myersista kuului huhua, että Toronto saattaisi olla kiinnostunut. Itse en kyllä usko tuohon. Mutta jos joku olisi kiinnostunut, niin antaa mennä vaan. Viime kaudella hän oli toki ihan hyvä 22 minuutin puolustaja (ja siinä mielessä voisi olla ihan kokeiltavakin jos vaikka maisemanvaihto piristäisi), mutta on pelannut tällä kaudella heikosti. Lisäksi tuossa on tuo Benningin luoma puolustuksen palkkarakenne, jota jollain lailla olisi pakko päästä purkamaan. Canucksin puolustus on neljä miljoonaa kalliimpi kuin Tampan vaikka 2.5 miljoonan Poolman on loukkaantuneena.

Jos mitään kiinnostusta Myersiin löytyy niin äkkiä kaupat kiinni. Ja tuossa voi tosiaan antaa vaikka jonkun late pickin Myersin mukanakin. Pakisto ei heikkene yhtään jos Myers korvataan Burroughsilla.

Stillman kyllä edelleen aiheuttaa harmaita hiuksia tuolla peliälylläään mistä hyvä esimerkki @nuck viimeisessä viestissä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Saakohan Rathbone tällä kaudella 10 peliä täyteen - kaikki sarjat huomioiden. Mutta onneksi on aiemmilta kausilta kertynyt pelejä niin ei kehitys keskeydy.

Ja farmissa Klimovich istui viltissä. No, mikäs siinä kun on näitä prospecteja mitä tuhlata.





Ja päätös pitää Rathbone ylhäällä on tosiaan joukkueen johdon, ei valmentajan.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Minä olin varma Demkosta ja jos joku olisi sanonut ennen kautta, että "se on sellanen juttu että Martin on joukkueen ykkösvahtina kun tullaan marraskuun puoliväliin", olisin tehnyt pari tarkentavaa kysymystä missä muuten mennään. Tämä on nyt kuitenkin tilanne missä ollaan.

Tuo tilanne ei tainnut kestää kovin kauaa. Tai no jos minulta kysytään, niin tuollaista tilannetta ei missään vaiheessa ole edes syntynyt. Martin ei ole pelannut kertaakaan kahta perättäistä ottelua, mitä nyt voidaan kai pitää minimivaatimuksena ykkösmolariksi nimeämiselle.

Parempi maalivahdeista Martin on ollut, mutta ei sentään ykkönen. Siinä oma vaatimaton mielipiteeni asiaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo tilanne ei tainnut kestää kovin kauaa. Tai no jos minulta kysytään, niin tuollaista tilannetta ei missään vaiheessa ole edes syntynyt. Martin ei ole pelannut kertaakaan kahta perättäistä ottelua, mitä nyt voidaan kai pitää minimivaatimuksena ykkösmolariksi nimeämiselle.

Parempi maalivahdeista Martin on ollut, mutta ei sentään ykkönen. Siinä oma vaatimaton mielipiteeni asiaan.
Tarkoitin nimenomaan pelillistä ja pidin juuri sen hetken pelillisenä ykkösenä maalivahtia joka pelasi paremmin kun pelasivat kerran vuorotellen. Demko tuolla on minun mielestä edelleen nimellinen ykkönen vaikka Martinille tulisi pari peliä putkeenkin. Menee vähän hiusten halkomiseksi, mutta yhtä kaikki en olisi millään uskonut tuollaiseen tilanteeseen ennen kauden alkua ja se oli tuossa omana pääasiana.

Nyt nämä kaksi viimeistä peliä mentiin Demkolla ensimmäistä kertaa tässä kuussa. Kings-peli oli hyvä eikä tätä Vegas-tappiotakaan Demkon piikkiin voi laittaa sen enempää, mutta viisi päästettyä maalia taas Canucksin päähän ja pelistä tuli kauden seitsemäs useamman maalin johtoaseman hukkaaminen tappioksi. Siinä vaiheessa kun Vancouver johti tätä kotipeliään 4-2 kolmannen erän viiden minuutin kohdalla, jotenkin sitä ajatteli heti "positiivisesti" että saa nähdä millaisen reitin löytävät tällä kertaa tappioon. Ja löytyihän se sieltä. Vegas kyllä ansaitsi voittonsa.

Horvat on 64 maalin ja 91 pisteen vauhdissa, Pettersson 41 maalin ja 100 pisteen vauhdissa ja Hughes pelaa 93 syötön kausitahdilla. Miller on 77 pisteen kausitahdissa ja Kuzmenko noin 60 pisteen tahdissa. Silti joukkue on NHL:n neljänneksi viimeisenä pisteprosenteissa, koska oma pää vuotaa pahasti. Kärjeltä on turha odottaa enempää tehoja, mutta joukkuetasolla olisi kyllä toivottavaa ja etenkin puolustuspelin suhteen paljonkin. En vaan tiedä sitten onko tuohon oikeita keinoja.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari twiittia:














Veikkaan, että tuo kauden 1986-87 ennätys menee tällä kaudella rikki. Tai sitä sivutaan ainakin. Nyt ei ole vielä edes 20 peliä täynnä ja tämä joukkue on jo tuossa seurahistorian mittarilla. Tuossa kauden 1986-87 joukkueessa pelasi (Petri Skrikon ja Raimo Summasen lisäksi) eräs Jim Benning. Kultainen kosketus näihin joukkueisiin.

Edit: Tuolloin 1986-87 Canucks jäi runkosarjassa NHL:n kolmanneksi viimeiseksi ja draftin kolmen kärki oli Pierre Turgeon, Brendan Shanahan ja Glen Wesley. Tosin tuolloinhan tuota ei tarvinnut fanienkaan enää jännittää, kun manageri Jack Gordon oli jo onnistunut myymään Cam Neelyn ja ykköskierroksen Bostoniin vaihdossa "Canucks-legenda" Barry Pedersoniin. Bruins varasi tuolla kolmosvuorollaan Glen Wesleyn, joka pelasi NHL:ssä yli 1500 peliä. Neely pelasi puolestaan vähän yli 800 peliä ja rikkoi 50 maalin rajan kolmesti. Pederson pelasi Vancouverissa kolme kautta.
 
Viimeksi muokattu:

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Kärpät vs Jukurit
  • 2.20
  • 3.80
  • 2.92
Pelicans vs HIFK
  • 1.86
  • 3.80
  • 3.80
Tappara vs TPS
  • 1.76
  • 4.10
  • 4.00
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös