Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 116 648
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Niin en tiedä oppiko sitten vaan vääränlaisille talon tavoille Chicagossa? Joka tapauksessa puolustuspäässä ilman kiekkoa oli havaittavissa ajoittaista ylipelaamista ja ryntäilyä sinne tänne. Kenties pyrki liiaksi pelaamaan vahvuuksillaan eli fyysiseen pelaamiseen, mikä aiheutti noita säntäilyjä ja sinkoiluja sinne tänne.
Juuri tätä samaa on ollut Stillmanin pelissä myös Vancouverissa. Jos oppisi pelaamaan vähän enemmän maltilla ja vähemmän taklauksiin keskittyen, olisi luultavasti toimivampi kokonaisuuden kannalta. Fyysisyyttä toivotaankin, mutta tärkeintä olisi luotettava oman pään pelaaminen ja sitten tuo fyysisyys tulee sen jälkeen. Nyt se on tuntunut olevan ajoittain toisinpäin.

Kuten jo aiemmin todettu, niin ihan kelpo kolmosparin pakki kuitenkin kyseessä. Tätähän se Allvin myös alleviivasi eli ei siellä kukaan Stillmanista mitään top 4 -pakkia haikaillutkaan.
Kelpo kolmosparin pakki kyllä eikä enempää odoteta, mutta nykyisellään on mielestäni lähempänä seiskapakkia kuin vitospakkia. Onhan tuossa toki mahdollisuus saada vielä peliä parempaan suuntaan. Nyt nähdään vasta ensimmäisiä potkuja Vancouverissa ja NHL-kokemustakin on vasta reilut 100 peliä.

*

Mitä tuohon molariasiaan tulee, niin jos siellä joku vamma vaivaa, herättely ei toimi. Martinin suoritus ei tosiaan ollut yhtään sen parempi, mutta saman arvoinen suoritus Martiniin ei saisi olla Demkon kohdalla odotuksissa. Nyt alkukaudesta Demko ei ole ollut kuitenkaan mielestäni omalla tasollaan.

Joukkue on pelannut odotuksia huonommin (tai on osannut ainakin hävitä liikaa), mutta ei tämä mielestäni pelkästään joukkueen piikkiin mene. Viime syksynä vaikka joukkueen peli tökki todella pahasti (vielä pahemmin kuin nyt), Demkon tilastot vetelivät noin 91% lukemissa ennen valmentajan vaihtoa. Nyt tuo on 86.1% ja esimerkiksi "High Danger Goals Saved Above Average" tilastossa Demko on 5v5 pelissä 39. sijalla (viime kaudella viides). Mutta korostetaan sitä asiaa, että Demko ei ole ollut todellakaan suurin murhe näissä peleissä ja kuitenkin vielä ihan alkukausi menossa (77 peliä jäljellä). Minulla on täysi luotto siihen, että hän saa kyllä pelinsä taas paremmalle tasolle.

Minulla tulee tästä kauden alusta mieleen Vancouverissa Markströmin kauden startti 2018-19 kaudella kun ensimmäisiin kolmeen peliin meni 14 maalia selän taakse. Tuolloinhan Canucks pisti sen jälkeen Nilssonin maalille neljä kertaa peräkkäin ja Markström keräsi itseluottamustaan - oli sitten tuon huonon alun jälkeen taas normaali itsensä ja Vezina-kisassa kympin joukossa. Nyt ei ehkä vaan löydy Martiniin samanlaista luottoa mitä tuolloin löytyi Nilssonia kohtaan.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin artikkeli Jack Rathbonesta:





Vancouver on peluuttanut tällä kaudella kahdeksaa puolustajaa ja noiden joukossa ei ole ollut Rathbonea. Ihmeellisin asia tuossa nähtiin Washingtonissa, jolloin joukkueen mukana koko alkukauden harjoitellut ja pitkiä ekstrajaksojakin tehnyt Rathbone ohitettiin farmipakki Noah Juulsenilla - vieläpä huonoin tuloksin.

Seuraavassa pelissä Columbusta vastaan Bonen oli tarkoitus pelata, mutta aikatauluaan nopeammin kentille palannut Tyler Myers lensi Vancouverista mukaan ja lisäksi loukkaantumisesta tervehtynyt Tucker Poolman palasi riveihin. Rathbone istui senkin pelin.

Columbusta vastaan kolmessa ensimmäisessä pelissä ihan hyvin pelanneella Stillmanilla oli vaikea ilta (oli ottamassa kahta maalia tasakentin vastaan ja hävisi vaaralliset maalipaikat 2-5), mutta ei tuokaan avannut Rathbonelle peliaikaa seuraavaan peliin Minnesotaa vastaan. Boudreau näytti luottavan edelleen kokoon/fyysisyyteen eikä kiekon liikuttamiseen pois karvauksen alta.

Toistaiseksi Rathbonelle ei siis ole peliaikaa tullut. Dermott on raporttien mukaan kuntoutunut odotuksia nopeammin, joten ellei lisää vammoja tule, hänen paluunsa vaikeuttaa Rathbonen mahdollisuuksia pian lisää. Rathbone ansaitsisi ainakin mahdollisuuden näyttää. Yliopistossa ykköstähdistöön valitun ja siellä 31 pistettä 28 peliin tehneen puolustajan alku-ura NHL:ssä on ollut vaikea näyttöpaikkojen suhteen.

Ensimmäisellä kaudella yliopistouran jälkeen hän istui lähes koko Covid-kauden taksijonossa, mutta pääsi loppukaudesta pelaamaan ja pelasi ihan hyvin. Viime kaudella tuli kauden alussa yhdeksän peliä NHL:ssä ja noissa oli hyvää ja huonoa, mutta kuitenkin ehkä vähän ongelmissa omassa päässä. Puolustukseksi on sanottava kuitenkin, että koko joukkue oli ongelmissa viime kauden alussa. Farmissa Bone pelasi sitten vähän rikkonaisen kauden (kärsi koronasta ja loukkaantumisesta) 39 peliä ja teki 40 pistettä - kauden jälkeen tuli valinta AHL:n tulokkaiden tähdistökenttään.

Nyt tällä kaudella odotin jo enemmän näyttöpaikkoja, mutta ainakin tämä kauden alku on näyttänyt peliajan olevan edelleen tiukassa. Rathbone ei ole mikään Hughes, josta näki heti että tulee kärkiparin puolustaja. Mutta kyllä hänellä pitäisi olla lahjoja kiekolliseksi top4-pakiksi saakka kuitenkin. Hän tarvitsisi kuitenkin reilun mahdollisuuden näyttää. Nyt valmennus pelkää antaa sitä mahdollisuutta ilmeisesti koon (180cm/86kg) johdosta? Tai peluuttaa ainakin mielummin noita isompia/fyysisempiä puolustajia.

Rathbone omasta tilanteestaan;

Whatever direction they think is right for us to get this thing on track is something that I believe in too. I wouldn’t be here if I wasn’t (confident about that),” Rathbone said. “That’s kind of the mindset everyone in the NHL has to have is whenever you get your foot in the door, you don’t really want that door to shut, so I think that’s why I’m trying to stay ready and like I said, it’s definitely not easy but it’s something that I’m coming to the rink every day with the mindset of preparing.

AHL:n ja NHL:n välisestä erosta;

It’s a lot different looking at your shifts from the NHL level compared to the AHL level. I think it’s just different in terms of the game that’s played up here compared to down there. It’s the best league in the world for a reason, so those minor details obviously have a much bigger impact. You learn pretty quickly just from playing but being able to see it again is something that helps in terms of implementing it going into the next few games.

Rathbone näkee itse tuon hänen vahvuutensa (kiekollinen peli) auttavan joukkuetta;

Your (defensive) exits and being able to get out of your own zone is priority No.1, so I think if I can do that then we obviously have a lot of talent up front, so being able to get it into their hands is key for us, especially for everyone on the back end, that’s something that we’re all working on. I think once we do that and can play at a faster pace, it’s going to help us just in terms of turning this around.

Rathbone on pelaaja, jolle oma ura on tietysti tärkeä, mutta joka arvottaa elämässään isoon asemaan myös perhettään ja etenkin veljeään Teddya. Teddy on 10 vuotta nuorempi kuin Jack ja sairastaa autismia. Aikanaan (2017) Rathbonella olisi ollut mahdollisuus hypätä suoraan draftin jälkeen koulujoukkueesta yliopistoon pelaamaan, mutta hän valitsi vielä yhden vuoden koulujoukkueessa saadakseen olla veljeään lähempänä. Nyt veli on seurannut Bonea tuonne NHL:n porteille saakka ja on varmasti Jackin kovin kannustaja tämän uralla.

My family’s been huge. I’ve been talking to my brother too and he puts things in perspective pretty quick so if I had a bad day at the rink or whatever it may be, he’s always there with a smile on FaceTime or something like that.

Trust me, he’s excited hopefully for me to get in a game soon too. He obviously loves watching (me) so that’s the majority of the reason I’m staying ready is hopefully get in there and stick (in the lineup) just for him.

Saa nähdä sitten tuleeko sitä mahdollisuutta tällä kaudella ja milloin.

***

Abbotsford otti viime yönä kauden kolmannesta pelistään kauden toisen voittonsa, kun Seattlen farmi Coachella kaatui vieraissa 3-4 lukemilla. Abbotsfordille osuivat Focht, Dries, Juulsen ja Nielsen. Maalilla pelasi Silovs kauden toisen pelinsä (molemmat nyt voittoja).
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks

Liitteet

  • Screenshot_2022-10-22-22-39-00-07_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    Screenshot_2022-10-22-22-39-00-07_1c337646f29875672b5a61192b9010f9.jpg
    76,1 KB · kertaa luettu: 132

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olihan kaudelle kotiavaus, vaikka helppoa peliä en odotellutkaan tästä vierapelireissun ensimmäisestä pelistä. Pelillinen 1-5 selkäsauna Buffalolta, vaaralliset maalipaikat vieraille 8-18, Canucksin pelaajilla päät painuksissa penkillä, kotiyleisö buuasi esitykselle ja lopussa lensi joltain fanilta Henrik Sedinin pelipaita jäälle (tuo meni kyllä ihan yli minun ymmärryksen). Kärsivällisyys on sana jota kaivataan. On kaivattu jo viimeiset 10 vuotta.








Nyt ollaan jälleen kerran siinä pisteessä, että joukkue on syistetty nurkkaan omalla pelillä. Kysymykseksi on pakko nousta "miksi taas tämä sama tilanne?" Voi olla pienistä asioista kiinni miten tästä mennään eteenpäin. Minun mielestä kokoonpano ei ole näin huono. Minun mielestä valmentajakaan ei ole (parista kyseenalaisesta peluuttamisratkaisusta huolimatta) niin huono miten joukkue nyt pelaa.

Minä pidän 20 pelin rajapyykkiä sellaisena laskurina, josta usein näkee joukkueen tason ja mahdollisuudet playoffeihin. Eli vielä ei ole tuon hetken aika. Viime kaudella joukkue oli 20 pelin jälkeen 6-12-2 saldossa. Tuo oli surkea saldo, mikä ei huimasta loppukaudesta huolimatta riittänyt playoffeihin.

Päästäkseen edes tuohon samaan saldoon mikä viime kaudella oli 20 pelin jälkeen, Canucksin pitää pelata tästä hetkestä 20 pelin rajapyykille nyt saldolla 6-6-2 eli noin piste per peli tahtia. Tuon jakson aikajanalle sijoittuu mm. viiden pelin vierasputki. Jos pitäisi lähteä lyömään vetoa tuon viime kauden saldon puolesta, en pistäisi kauheita panoksia tällä hetkellä.

Kuuden pelin jälkeen kannattaa painaa paniikkinappulaa 82 pelin runkosarjassa suunnilleen yhtä paljon kuin ratakierroksen jälkeen maratonilla, mutta ei tässä kuitenkaan ole aikaa katsella eikä etenkään pelata näin. Fanit eivät ansaitse tätä. Joukkue ei ansaitse tätä. Eikä tätä ansaitse Boudreau luultavasti pitkän valmentajauran viimeisiä kausia valmentaessaan.

Rutherford sanoi, että harjoitusleiri ei mennyt kuten toivoivat ja kierre on jatkunut sieltä tähän hetkeen. Mutta hän ei näe kuitenkaan mihinkään paniikkiratkaisuun tarvetta ja asioiden kanssa pitää edetä maltilla. Puolustuspelaamisessa ei halunnut ainakaan myöntää pakkiongelmaa, vaan korosti koko joukkueen parempaa puolustamista ja pelin rakennetta, mitä viime kaudella nähtiinkin samoilla pakeilla.

Minä en tiedä mikä tilanne joukkueen sisällä on muutamilla johtavilla pelaajilla, mutta viime kaudella kantautui huhuja siitä, että Miller ja Horvat eivät olisi (sanottakoon nätisti) ihan samassa veneessä. Kaksi tunteella elävää ja joukkueesta todella paljon välittävää pelaajaa ei ehkä ole aina paras yhdistelmä jos asiat menevät huonosti.

Boudreaun tulo joukkueeseen hautasi kuitenkin nämä puheet eikä näistä puhuttu kesällä. Nyt tässä miettii, että onko vanhat asiat palanneet tällä kaudella takaisin. Ja jos on, näin ei voi jatkua. Pelaajat eivät tällä hetkellä näytä pelaavan yhteen parhaalla tavalla. Nyt siellä nähtiin mm. tämä Garlandin väliintulo Schennin ja Millerin välille (Schenn kimpaantui Millerille tämä lepsusta syötöstä omassa päässä) mistä ei päässyt ehkä Garlandista johtuen syntymään sen isompaa kuin "pientä neuvottelua":





Pelaajapuolesta sen verran, että tämä ei vaan saa olla näin:


 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks

“I’ve heard there’s a lot of friction in that dressing room between some of the star players and then the rest of the team,” Cohen said. “It’s real cliquey in that dressing room. The way that they’re promoting players, particularly on their social media channels, and just everything that I hear coming out of that dressing room… It seems really dysfunctional at the moment.”

Selittäisikö tämä osittain Canucksin aneemista (tuloksellisesti nyt ainakin) alkukautta? Tuo klippi nyt ainakin tukisi väitettä, että siellä on jotain skismaa pelaajien välillä. Joka tapauksessa Canucksin alkukausi on ollut pettymys hiekkalaatikon ulkopuolisellekin. Harjoitusottelut nyt ovat mitä ovat ja niissä harvoin veteraanit vetävät täysillä ja en siksi ollut vielä huolissani, vaikka Canucksin harjoituspelit olivat pääasiassa tappiollisia.

Olen pitänyt Canucksia seuraavana huippujoukkueena ja mielestäni siellä on vieläkin palaset siihen. Pettersson, Horvat, Hughes ja Demko nyt esimerkiksi ovat sellainen runko, jonka varaan voi rakentaa menestyvää joukkuetta. Puolustuksessa on ollut ne suurimmat puutteet seuraavan stepin ottamiseen, mutta toisaalta Demko on parhaimmillaan liigan ehdotonta eliittiä maalilla ja paikannut otteillaan puolustuksen puutteita. BB:n ottaessa joukkueen haltuunsa Travis Greeniltä kesken viime kauden näytti joukkue olevan matkalla sitä potentiaalia kohti, jota ainakin itse olen jo hetken odottanut.

Nyt kuuden pelatun ottelun jälkeen ei tosiaan näytä kovin hyvältä. Potentiaali joukkueelta ei ole mihinkään kadonnut, mutta jotain mätää tässä nyt on? Voitto tai pari olisi varmasti parasta lääkettä tähän ahdinkoon. Kausi on vielä nuori, mutta paljon syvempää monttua ei voi enää kaivaa, että sieltä olisi mahdollisuus nousta pinnalle. Pudotuspelit on oltava tälle joukkueelle jo lähtökohta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Seitsemäs peräkkäinen tappio on tosiasia. Ylivoimaisesti surkein kauden avaus ainakin viimeisten 20 vuoden sisään (pidemmälle en jaksa tarkastaa). Noiden 20 viime kauden sisään seuraavaksi heikoin kauden startti voittojen määrässä kauden alusta laskettuna nähtiin 2009-2010, jolloin Canucks hävisi kauden alussa kolme peräkkäistä peliä. Ja nyt siis seitsemän.

Minä en tiedä mitä tässä pitäisi tehdä, mutta tällä joukkueella on oltava jotain pahasti pielessä. Sokeana hyvään uskovana fanina sitä toivoi että joukkue olisi tullut tähän kauteen viime kaudesta viisastuneena paljon paremmin, mutta tämä menee näköjään vain huonompaan suuntaan. Surkeinta on kolmansien erien pelaaminen. Eli silloin kun pelejä ratkaistaan, Canucks on ollut varmaan historiallisen huono.





Nyt tuo kuoppa alkaa olla sitä luokkaa ja kun lisäksi sivussa on vielä viikkoja joukkueen tärkein yksittäinen kenttäpelaaja (Hughes), että tässä alkaa miettiä jo pitäisikö tällä kaudella myydä kohta kaikki irti saatava pois ja alkaa viimein rakentamaan sitä tulevaisuutta. Vai vieläkö riittää uskoa, että tämän joukkueen ydin tulee kantamaan jonnekin. Organisaatio näytti kyllä kesällä luottavan tuohon ryhmään ja edestakainen suunnan muuttaminen ei kuulosta ammattimaiselta toiminnalta, mutta kesällä tuskin uskottiin viime kauden viimeisten 60 pelin perusteella ihan tähän alkuun.

Itse katselisin seuraavat viisi peliä ja tekisin sitten ratkaisun miten tästä edetä. Siellä on vastassa viime kauden Canucksin pisteautomaatti Seattle, Anaheim sekä otteluohjelmassa neljä kotipeliä. Noiden aikana se kurssi on pakko kääntää jos tässä vielä aiotaan elätellä toiveita. Jos noista mennään läpi tappiollisella sarjalla, pyyhe on siinä vaiheessa ainakin minulla kehässä vaikka edelleen alkukaudesta puhutaankin. Kuoppa olisi vaan liian syvä. Mutta ihan vielä en ole silti valmis luovuttamaan toivoa.

***

Otetaan positiiviseksi asiaksi tämän synkän hetken keskellä Petterssonin alivoimapelaaminen:







 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt tuo kuoppa alkaa olla sitä luokkaa ja kun lisäksi sivussa on vielä viikkoja joukkueen tärkein yksittäinen kenttäpelaaja (Hughes), että tässä alkaa miettiä jo pitäisikö tällä kaudella myydä kohta kaikki irti saatava pois ja alkaa viimein rakentamaan sitä tulevaisuutta. Vai vieläkö riittää uskoa, että tämän joukkueen ydin tulee kantamaan jonnekin.

Aiemmista ja tämänkin kauden puheista päätellen Horvat ei ole halukas jatkamaan rämpimistä, joten lienee syytä ainakin osittaiselle retool / rebuildille. Horvatista saadaan hyvä korvaus tuolla sopparilla.

Toinen harkittava on Miller, jonka NMC tulee voimaan vasta kesällä. Vaikea tietää onko kysyntää tuolla jatkosopparilla, mutta hänelläkin tämän kauden osalta halpa caphit.

Muutenhan tuolla ei juuri ole pelaajia joiden arvo olisi nyt lähelläkään optimaalista.

Otetaan positiiviseksi asiaksi tämän synkän hetken keskellä Petterssonin alivoimapelaaminen:

Vastaavasti itseä ihmetytti Carolinan toisessa maalissa Petterssonin pelaaminen. Hän oli Ahon iholla, mutta luovutti kesken ja antoi Ahon käydä laittamassa kiekon vapaasti maaliin. Ensin tuossa OEL hävisi kamppailun Jarvisin kanssa ja heti perään Pettersson Ahon kanssa.
 

F#21

Jäsen
...

Vastaavasti itseä ihmetytti Carolinan toisessa maalissa Petterssonin pelaaminen. Hän oli Ahon iholla, mutta luovutti kesken ja antoi Ahon käydä laittamassa kiekon vapaasti maaliin. Ensin tuossa OEL hävisi kamppailun Jarvisin kanssa ja heti perään Pettersson Ahon kanssa.
Enemmän näytti siltä, että hävisi vääntötaistelun ja menetti tasapainon jolloin terä löi jäähän kiinni. Ei mielestäni siis luovuttanut. Virhe taisi tulla siinä, että aloitti kamppailun (= estämisen) noin aikaisin eikä lähempänä maalia.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Enemmän näytti siltä, että hävisi vääntötaistelun ja menetti tasapainon jolloin terä löi jäähän kiinni. Ei mielestäni siis luovuttanut. Virhe taisi tulla siinä, että aloitti kamppailun (= estämisen) noin aikaisin eikä lähempänä maalia.

Joo, varmaan parempi termi tuossakin olisi ollut kamppailun häviäminen, kuten siinä lopussa käytinkin. Mutta oli syy mikä tahansa niin pari pelaajaa hävisi putkeen oman kamppailunsa ja sen johdosta vastustaja sai iskeä täysin rauhassa kiekon tyhjään maaliin.
 

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Hankalassa tilanteessa on kyllä organisaatio. Horvatista ja Milleristä pääsee kyllä varmasti eroon, mutta vaikka koko hyökkäyksen räjäyttäisi ei se poista sitä ongelmaa, ettei OEL:n, Poolmanin ja Myersin sopimuksille ole ottajia vaikka OEL ja Myers luopuisivatkin NMC:eistään.

Toinen ongelma täydellisessä rebuildissa on, että onko organisaatiolla varaa siihen talousmielessä, kun tuotot hupenevat ihmisten jättäessä tulematta peleihin.

Viime yönä oli inhimilliset lukemat, mutta koosteen ja tilastojen perusteella ainoa positiivinen asia oli Demkon näyttäminen taas itseltään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Toinen ongelma täydellisessä rebuildissa on, että onko organisaatiolla varaa siihen talousmielessä, kun tuotot hupenevat ihmisten jättäessä tulematta peleihin.

Kaipa se riippuu siitäkin miten tuo rebuild faneille myydään. Tai miten tietyt palaset osuvat kohdalleen. Jos esim. tämä kausi menee täydellisesti vihkoon, mutta arvalla tulee täysosuma ja ykkösvaraus, jolla Vancouverin oma poika Connor Bedard varataan, niin kyllä tuohon kannattajat haluavat sitoutua. Ja sen nuoren timantin ympärille on sitten myöhemmin helpompi houkutella hyviä pelaajia muualta. Toki tämä vaatii, kuten todettua, myös sitä suosiollista arpaa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Aiemmista ja tämänkin kauden puheista päätellen Horvat ei ole halukas jatkamaan rämpimistä, joten lienee syytä ainakin osittaiselle retool / rebuildille. Horvatista saadaan hyvä korvaus tuolla sopparilla.

Toinen harkittava on Miller, jonka NMC tulee voimaan vasta kesällä. Vaikea tietää onko kysyntää tuolla jatkosopparilla, mutta hänelläkin tämän kauden osalta halpa caphit.

Muutenhan tuolla ei juuri ole pelaajia joiden arvo olisi nyt lähelläkään optimaalista.
Itse pidän Horvatin treidiä jo aika todennäköisenä ellei sitten tule täyskäännöstä pelillisesti, mihin mikään asia ei ainakaan nyt viittaa. En keksi oikein syitä jatkaa tässä seurassa jos joukkueen kyntäminen on tuota luokkaa lähes kaudesta toiseen. Kaudesta 2016 lähtien NHL:ssä vain viisi joukkuetta on kerännyt vähemmän pisteitä kuin Vancouver - Seattlea ei lasketa. Lisäksi jos siellä on viime kaudella huhuttuja ongelmia Millerin kanssa, niin tuokin varmaan helpottaa päätöstä. Hän saa valita itse seuransa kesällä, ottajia on varmasti eikä siellä ole montaa saman tason sentteriä tarjolla mikä nostaa sopimuksen arvoa.

Millerin myyntimahdollisuudet saattoivat jo mennä, ellei sitten pelillisesti paranna paljon. Ja tuossa tapauksessa taas Canucks ei välttämättä halua luopua myös hänestä. Olisi ehkä kannattanut vaan ottaa se Rangersin huhuttu tarjous viime kaudella vastaan. Muista pelaajista esimerkiksi Boeserille, Pearsonille, Garlandille ja Schennille löytyy mahdollisesti ottajat jos myyntiä mietitään kunhan osataan kaupata sopivaan aikaan (ei juuri nyt).

Itse en pidä tällä hetkellä kuin Petterssonia, Hughesia, Demkoa ja Podkolzinia pelaajina joita en kauppasi.

Hankalassa tilanteessa on kyllä organisaatio. Horvatista ja Milleristä pääsee kyllä varmasti eroon, mutta vaikka koko hyökkäyksen räjäyttäisi ei se poista sitä ongelmaa, ettei OEL:n, Poolmanin ja Myersin sopimuksille ole ottajia vaikka OEL ja Myers luopuisivatkin NMC:eistään.
Ei ole kyllä varmastikaan ottajia. Toisaalta jos joukkueesta lähdetään myymään pelaajia (ja siirretään sitä mahdollista menestysikkunaa eteenpäin heikentämällä tätä hetkeä), niin Myersin sopimusta en jäljellä enää ensi kausi eikä se ole joukkueen heikentämisen hetkellä ongelma pitää mukana tätä ja ensi kautta. Poolman mennee siinä tapauksessa mukana myös nuo tämän kauden jälkeiset kaksi kautta. OEL:n sopimus tuossa voi olla kyllä ongelma pidemmänkin päälle.

Toisaalta jos kuvitellaan tilanne jossa Vancouveria heikennettäisiin pelaajia myymällä eikä hankittaisi lisää kalliita pelaajia markkinoilta tilalle, niin palkkakaton nousu ja myynneistä tuleva captilanteen helpottaminen ei sinällään OEL:n pitämistä tee vaikeaksi. Vaikeaksi se voisi tulla siinä tilanteessa, jos joukkue pyrkisi menestymään taas uudella rungolla ja olisi tiukasti kiinni palkkakatossa. Kuinka nopeasti siinä pisteessä sitten ollaan jos pelaajia lähdetään myymään ja siirrytään oikeasti sinne retool-vaiheeseen?

Normaalisti se voisi viedä aikaa ehkä neljästä viiteen vuoteen, riippuu miten tuon tekee ja miten onnistuu. Vancouverin tapauksessa haluaisin uskoa nopeampaan aikatauluun Petterssonin, Hughesin, Demkon, Podkolzonin ja toivottavasti esimerkiksi Höglanderin, Lekkerimäen ja mahdollisten pelaajamyynneistä tulevien pelaajien (jos joukkue onnistuu kauppaamaan esimerkiksi Horvatin nuoreen pelaajaan) kanssa.

Tuo omistajien tahto talousmielessä saattaa olla kyllä yksi ratkaiseva asia. Mutta jos seura on kuitenkin saanut ihan hyvää tulosta aikaan ollessaan NHL:n huonoimpia seuroja nyt jo kuusi vuotta putkeen, uskon että (kuten @Mängimies sen tuossa hyvin sanoi), fanit eivät seuraa jätä kuitenkaan etenkään kun tuo asia "mitä tässä tehdään" kerrotaan selvästi. Bedard olisi ensi kesänä tietysti timantti kotikylän poikana, mutta siihen en kyllä jaksa uskoa millään. Onneksi siellä on paljon muitakin erittäin lahjakkaita nuoria draftin kärjessä ja siinä mielessä nyt jos joskus voisi kannattaa olla huono.

Bedardista muuten:






 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Itse en pidä tällä hetkellä kuin Petterssonia, Hughesia, Demkoa ja Podkolzinia pelaajina joita en kauppasi.

Millerin kauppaaminen tässä kohtaa vaikuttaa mielestäni jokseenkin epätodennäköiseltä. Kaikki on tietenkin mahdollista ja Gretzkykin kauppattiin jne, jne ja etc.. Kuinka monta kertaa joukkue on kaupannut pelaajan pois heti saman kauden aikana, kun hänelle on tehty kesällä iso sopimus? Laskisin Millerin tässä kohtaa pois laskuista, kun vaihtotavarasta puhutaan. Horvat, Pearson ja Garland voisivat tosiaan tulla kyseeseen. Eikä tämä nyt mitään rebuildia vaatisi. Noiden nuckin mainitsemien nimien voimalla jatkettaisiin, mutta samalla joukkuetta voitaisiin muokata hieman erityyliseksi esimerkiksi hankkimalla puolustukseen lisää laatua. Myös ensi kesän varaustilaisuuteen lisää vuoroja ei olisi välttämättä huono ajatus lainkaan tietäen, kuinka laadukas vuosikerta on kyseessä. Pettersson 23v, Hughes 23v, Demko 26v, Podkolzin 21v, Boeser 25v, Höglander 21v sekä Kuzmenko 26v, että kyllähän tuossa vielä hyvin nuoria ja parhaat vuodet edessä olevia pelaajia riittää.

Näkisin tilanteen niin, että seuraavat kaksi viikkoa ovat vedenjakaja tälle kaudelle. Tuohon mahtuu viisi peliä, joista neljä kotona (Pittsburgh, New Jersey, Anaheim ja Nashville) ja seuraava peli on vasta perjantaina Seattlessa. Tässä on nyt pari päivää aikaa katsoa jokaisen peiliin ja Seattlesta on otettava jo melkein pakkovoitto. Noista viidestä pelistä neljä pistettä on minimitavoite ja jos tuon alittavat, niin kyllä pudotuspeleille saa alkaa jo siinä vaiheessa heittää hyvästejä.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Millerin kauppaaminen tässä kohtaa vaikuttaa mielestäni jokseenkin epätodennäköiseltä. Kaikki on tietenkin mahdollista ja Gretzkykin kauppattiin jne, jne ja etc.
En minäkään odota kyllä Milleria kaupattavaksi. Mutta jos siellä halutaan todella muokata kokoonpanoa, niin tuokaan mahdollisuus ei jäisi keskustelujen ulkopuolelle. Uskon kyllä silti Millerin joukkueessa pysyvän. Horvat, Garland, Schenn ja Pearson ovat varmaan todennäköisimmät lähtijät jos sille linjalle ylipäänsä mennään. Vielä tässä vaiheessa toki nämä ovat ennenaikaisia spekuloitavia.

Eikä tämä nyt mitään rebuildia vaatisi. Noiden nuckin mainitsemien nimien voimalla jatkettaisiin, mutta samalla joukkuetta voitaisiin muokata hieman erityyliseksi esimerkiksi hankkimalla puolustukseen lisää laatua. Myös ensi kesän varaustilaisuuteen lisää vuoroja ei olisi välttämättä huono ajatus lainkaan tietäen, kuinka laadukas vuosikerta on kyseessä. Pettersson 23v, Hughes 23v, Demko 26v, Podkolzin 21v, Boeser 25v, Höglander 21v sekä Kuzmenko 26v, että kyllähän tuossa vielä hyvin nuoria ja parhaat vuodet edessä olevia pelaajia riittää.
En minäkään näkisi missään nimessä mitään rebuildingia kyseeseen. Tuohan olisi käytännössä sama mitä Chicagossa tehtiin ja tehdään. Canucksin tilanteessa retool tulisi mahdollisesti kyseeseen, eli pidetään juuri nuo tärkeimmät tulevaisuuden palat, vaikka sillä ei ehkä sitä draftin ykkösvuoroa tai isoa määrää muitakaan vuoroja tulekaan. Nuorennetaan joukkuetta, hankitaan tulevaisuuden palasia ja tehdään sitä tilaa capiin. Järkevillä jatkosopimuksilla ja vapaiden agenttien löydöillä (Åman tästä nyt esimerkkinä) sitä syvyyttä, jotta voidaan pistää jotain pois ja saada niillä siirroilla niitä vuoroja.

Varaamisen ulkopuolinen ammattitaito tuossa nousisi sitten esiin. Edellinen manageri oli tässä pelottavan huono esimerkki (onnistui onneksi sitten muutamassa varauksessa hyvin - tai scoutit onnistuivat). Kukaan ei halua nähdä kun "lennosta tehtävällä retoolilla" kakkoskierroksilla hommaillaan Linden Veyn ja Sven Bärtschin (Bärtschilla tosin loukkaantumiset haittasivat menestystä) kaltaisia pelaajia tai myydään oma hyvin draftin jälkeen kehittynyt ja nuorten MM-kisoissa tähdistöön valittu pakkiprospecti (Gustav Forsling) farmipakkiin (Adam Clendening).

Tai lyödään niitä vuoroja lähes jokaiseen muuten tasaiseen kauppaan mukaan, täytetään kaksi alempaa ketjua 3-5 miljoonan väliin menevillä sopimuksilla veteraaneihin tai ollaan niin huolissaan omasta pallistaan(?), että pitää tehdä tuollainen näyttävä OEL-treidi missä lähtee top10 vuoro pois (mahdollisesti Dylan Guenther tai Cole Sillinger). Nuo olivat sen luokan liikkeitä, joilla sitä tulevaisuutta ja tämän hetken nykyisyyttä saatiin pilattua hyvin ja vielä pitkään vaikuttava OEL:n sopimus tuoduksi sisään.

Toistaiseksi Canucks ei ole juurikaan tehnyt mielestäni noita isompia virheitä nykyisellä seurajohdolla ja ylipäänsä kaupparintamalla ollaan menty uudeksi seurajohdoksi yllättävänkin maltillisesti. Millerin sopimus ei juuri nyt näytä hyvältä, mutta tuota sopimusta sopii arvioida paremmin ehkä parin kauden päästä ennemmin kuin seitsemän pelin. Mikheyevin hankinta tähän hetkeen (jos tässä sittenkin siirrytään myyntivaiheeseen) saattoi olla turha, mutta tuossakin on ollut spekulaatiota että olisiko Kuzmenko tullut ilman häntä ja toisaalta miten hän auttaa Podkolzinia pidemmän päälle. Nuo ovat kummatkin asioita joita ei varmaan saa koskaan tietää.

Lisäksi jos tässä lähdetään sittenkin sille myyntilinjalle, Dickinsonin poistosta annettu kakkoskierros oli sitten turha tähän hetkeen. Mutta kyllä niitä virheitä sattuu varmaan kaikille kun tulevaisuudesta ei tiedä. Osalle sitten enemmän kuin toisille ja jälkeenpäin on tietysti helppo sanoa. Osan edellisen managerin tekemistä siirroista pystyi kyllä aika hyvin ennustamaan jo siirron hetkellä ja sitä varten tuollainen hahmo toimistolla käsittääkseni on suhteellisen isoa palkkaa nauttimassa, että hänellä ainakin pitäisi olla parempi ymmärrys noista asioista kuin perusfaneilla.

Periaatteessa Vancouverilla on kuitenkin ihan hyvä tilanne tuon edellisen managerin jäljiltä tietyissä asioissa, vaikka suuri osa liikkeistä ei onnistunutkaan. Tai siellä on draftien kautta vuosien korpivaellusten jälkeen noita hyviä vielä nuoria pelaajia riveissä, joiden päälle pystytään periaatteessa rakentaa onnistumalla asioissa. Ei tuo helppo tehtävä tästä eteenpäin tule olemaan rakennettiin joukkue sitten mitä kautta tahansa (esimerkiksi prospect-pankki on aika tyhjä), mutta huonompikin se voisi olla.

Näkisin tilanteen niin, että seuraavat kaksi viikkoa ovat vedenjakaja tälle kaudelle. Tuohon mahtuu viisi peliä, joista neljä kotona (Pittsburgh, New Jersey, Anaheim ja Nashville) ja seuraava peli on vasta perjantaina Seattlessa. Tässä on nyt pari päivää aikaa katsoa jokaisen peiliin ja Seattlesta on otettava jo melkein pakkovoitto. Noista viidestä pelistä neljä pistettä on minimitavoite ja jos tuon alittavat, niin kyllä pudotuspeleille saa alkaa jo siinä vaiheessa heittää hyvästejä.
Tässäkin samaa mieltä. Nuo viisi seuraavaa peliä ovat tosiaan se avain kauden jatkolle myös minun papereissa. Ja minun mielestä noiden jälkeen voidaan miettiä sitten paremmin myös sitä isompaa kuvaa. Onnistumalla noissa peleissä tästä kaudesta on vielä ehkä mahdollisuus luottaa sen alkuperäisen suunnitelman toteutumiseen (playoff-paikka), vaikka se saattaisi kyllä tarkoittaa myös sitä, että Horvatista ei saataisi mitään takaisin - ehkä tuossa tapauksessa saattaisi olla mahdollisuus myös jatkosopimukseen jos Horvat kokee sittenkin joukkueen tulevaisuuden sopivaksi. Epäonnistumisen jälkeen tekisin itse jo liikkeitä tai alkaisin valmistautua sellaisten tekemiseen.

Joskus kärsivällisyys noissa asioissa saattaa maksaa itsensä takaisin, joten en usko liikkeitä välttämättä nähtävän kovin nopeasti vaikka tarkoitus olisi siirtyä myyntipuolelle. Esimerkiksi Horvatin suhteen saattaa olla niin, että kauden edetessä parillekin muuten hyvissä asetelmissa olevalle joukkueelle tulee sentterin tarve ja Canucksin tiedetään etsivän sopivaa kauppakohdetta. Jos kysyntää on sopivasti, se saattaa vaikuttaa myös saatuun vastineeseen. Esimerkiksi Schennin kohdalla voi olla ihan vastaava tilanne, vaikka tuossa tapauksessa puhutaankin eri sarjan pelaajasta.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Tälle kaudella toiveet olivat paremmat. Ja sitten kävi heti alkukaudesta näin, että menossa on synkin alkukausi ainakin viimeisiin 20 vuoteen. Ja nyt ihmetellään joissain paikoissa kun faneilla alkaa loppua kärsivällisyys tähän touhuun. Siellä on onneksi tämä nykyinen runko nyt kiinnitettynä pitkiin sopimuksiin ja näillä jatkaminen taitaa olla tulevaisuuden suunnitelmana? Katsellaan sitten miten tuossa käy ja toki pelataan nyt ensin vielä tätä kautta pidemmälle.

Yöllä mennään taas ja nyt Seattlea vastaan. Viime kaudella tosiaan kaikki keskinäiset pelit menivät Vancouverille. Seattlelta olen nähnyt tällä kaudella kolme peliä ja pitää sanoa, että aika laidasta laitaan joukkue on niissä pelannut. Viimeisin peli Buffaloa vastaan oli oikein hyvä eikä Sabres saanut koko pelissä kuin viisi vaarallista maalipaikkaa (Seattlella oli 15 sellaista). Jos Seattle pelaa sillä tasolla, vaikea peli tiedossa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Toivottavasti edes tämän synkän ajan sisällä ei nähdä sitten mitään tuollaista kauppaa, jossa joku noista nuorista myytäisiin johonkin pakkiin pelipaikan vuoksi. Lisäksi pitäisihän sieltä sitten myös jonkun lähteä pois tieltä (juuri tällä hetkellä Bear menisi kyllä sisään kun pakkeja puuttuu, mutta pidemmän päälle nuo nyt sivussa olevat palaavat takaisin). Bear voisi olla kyllä muuten kokeiltava pakki tuossa ryhmässä, kunhan sopivaan hintaan päästäisiin ja siellä olisi suunnitelma puolustuksen rakentamisesta myös pidemmän päälle.
 

Pedretti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars




Toivottavasti edes tämän synkän ajan sisällä ei nähdä sitten mitään tuollaista kauppaa, jossa joku noista nuorista myytäisiin johonkin pakkiin pelipaikan vuoksi. Lisäksi pitäisihän sieltä sitten myös jonkun lähteä pois tieltä (juuri tällä hetkellä Bear menisi kyllä sisään kun pakkeja puuttuu, mutta pidemmän päälle nuo nyt sivussa olevat palaavat takaisin). Bear voisi olla kyllä muuten kokeiltava pakki tuossa ryhmässä, kunhan sopivaan hintaan päästäisiin ja siellä olisi suunnitelma puolustuksen rakentamisesta myös pidemmän päälle.


No toivottovasti Canucks ei tähän lähde. Itselläni herää kysymys, että onko Bear Vancouverin kannalta oikeastaan ratkaisu mihinkään?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
No toivottovasti Canucks ei tähän lähde. Itselläni herää kysymys, että onko Bear Vancouverin kannalta oikeastaan ratkaisu mihinkään?
Tuskin mikään varsinainen ratkaisu on. Olisi varmaan syvyyspakki jopa Vancouverissa. Jos pelaisi, haastaisi samalla pelipaikasta esimerkiksi Burroughsia vastaan enkä näe tuossa kyllä mitään merkittävää tarvetta jos tarvetta ollenkaan. Mutta tietysti tuolla loukkaantumisten määrällä syvyys ei haittaisi jos kaupassa ei sitten lähtisi mitään (mahdollisesti) merkittävänä pidettävää tulevaisuudesta pois ja olisi siinä mielessä ihan kokeiltava puolustaja.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös