Mainos

Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 116 630
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tulihan se kauden avausvoitto viimein. Seattle vei pelin vaaralliset maalipaikat 12-6, maalipaikatkin 31-15 ja tämä oli Canucksille mielestäni kauden huonoin ottelu pelillisesti, mutta voitot lasketaan ja toivottavasti tuo oli sitten henkisesti tärkeä voitto vaikka peli aika hirveä olikin. Boudreaulle tuo oli uran 600. voitto ja "vähän" tuli hitaammin kuin odottelin, mutta hyvä että lopulta tuli. Seattle ei näköjään vieläkään osaa voittaa Vancouveria.

Pelin ensimmäinen erä oli hirveä ja Canucks olisi voinut olla sen jälkeen muutaman maalin tappiolla. Erä oli aika fyysinen ja nähtiin pari tappelua. Toiseen erään joukkue kasasi rivinsä ja pelasi ihan kohtalaisen erän. Kolmas erä oli sitten yhtä paniikkia ja tuuri sekä Demkon pari pelastusta piti Vancouverin voitossa kiinni.

Ei tämän päälle kyllä vielä hyvä ole rakentaa kauden jatkoa, mutta joskus avausvoitolla voi olla henkisesti tärkeä merkitys ja aika pitkälle tuo peli on myös päästä ja itseluottamuksesta kiinni. Ensi yönä nähdään sitten miten tuo on toiminut vai onko ollenkaan, kun Pittsburgh tulee Vancouveriin.

- Petterssonin ketju (laidoilla Kuzmenko ja Mikheyev) oli selvästi paras ketju. Ketju voitti tasakentin maalinsa 2-0, Mikheyev teki kaksi maalia (avausmaalinsa siis Vancouverissa), Kuzmenko yhden ylivoimalla ja Petterssonille pelistä 1+1 lukemat. Mikheyevin kahden suunnan peli oli ketjun kokonaisuudelle arvokas asia.

- Horvat kahmi valtavasti aloitusvoittoja (22 voittoa ja kahdeksan tappiota), mutta muuten ketjun (Horvat-Miller-Garland) peli oli heikkoa ja Seattle käänsi peliä keskialueelta tuota kolmikkoa vastaan. Ketju hävisi odotetut maalinsa 5v5 pelissä 0,29-0,76 (vertailun vuoksi Petterssonin ketju voitti nuo 0,55-0,35).

- OEL näytti puolustuksessa 10 vuotta ikäistään vanhemmalta eikä tuo 27 minuutin kuorma tehnyt varmaan hyvää. Pakkipari Myers ei hänkään onnistunut, mutta OEL:n peli paistoi silmään minulle pahiten hitautensa puolesta.

- Illan erikoisuus oli erikoistilanteiden voitto +4 lukemilla. Molemmilla ylivoimilla saatiin aikaan maali ja alivoimilla päästiin 75% lukemaan. Tämä oli ehkä myös pelin käännekohta. Seattlella oli kyllä edistyneiden tilastojen mukaan paremmat erikoistilanteet ja noilla hävittäisiin useimpina iltoina nämä pelit, mutta tällä kertaa meni näin.

Pittsburgh tosiaan seuraavaksi vastaan heti ensi yönä.





***

Pelaajakauppakin nähtiin. Kaupassa Vancouver pisti Bostoniin maalivahtiprospecti Michael DiPietron ja pakkiprospecti Jonathan Myrenbergin ja sai tilalle 23 vuotiaan hyökkääjän Jack Studnickan. Studnickasta olen odotellut Bruinsiin pelaajaa jo pari kautta, mutta vielä ei ole pysyvää paikkaa löytynyt ja nyt oli ehkä maisemanvaihdon aika. Thomas Drance kiteytti tämän kaupan mielestäni suunnilleen siten miten itsekin tämän näen:





Tosin Myrenbergin kehitys on ollut ihan hyvää ja oli ehkä Vancouverin prospecteissa lahjakkain oikean puolen pakki. Osaltaan tämä kertoo kyllä enemmän Canucksin pakkiprospectien tasosta kuin Myrenbergista, mutta joka tapauksessa jos kehitys jatkuu hyvin, niin hänellä voi olla vielä mahdollisuuksia NHL:ään asti. Isokokoinen ja hyvin luisteleva oikean puolen pakki, joka pelasi 18 vuotiaana 15 SHL-peliä.

DiPietro oli Canucksin kolmannen kierroksen varaus 2017 draftista ja häneltä nähtiin varsin hyvä junnu-ura OHL:ssa, jonka aikana tuli mm. valinta Memorial Cupin parhaana maalivahtina, OHL:n parhaana maalivahtina ja lisäksi hän oli Kanadan u20 joukkueen ykkösvahti nuorten MM-kisoissa (valinta siellä joukkueen kolmen parhaan pelaajan joukkoon). Ammattilaisura ei ole kuitenkaan auennut parhaalla tavalla ja nuorempi Silovs ajoi jo ohi, joten DiPietron tiesi jossain vaiheessa löytävän uuden osoitteen. Abbotsfordissa tie pelaavaksi maalivahdiksi oli kuitenkin tukossa.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ja bonarin bonarina Canes pidättää 18% Bearin palkasta, joten todella halusivat hänestä eroon.

Canucks ei halunnut täyttä palkkaa capin takia, joten tässä vähän säädettiin suuntaan ja toiseen. Waiverissä Bear olisi todennäköisesti kelvannut johonkin, mutta nyt Carolina sai:
- 5th round pickin
- pääsi eroon Lane Pederson yksisuuntaisesta sopimuksesta
- dollareissa säästi palkanpidätyksestä huolimatta

Vancouver sai:
- cappiin sopivan pakin
- farmiin laadukkaan pelaajan
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mitkäs oli Patrik Allvinin näytöt mistään?
- Scouttina
- Scouting directorina
- jonain GM:n kaltaisena

Mielestäni edelleen hyvin kummallinen valinta, kun historia näyttää lähinnä siltä, että yleni tehtävissä Pittsburghin puolella lähinnä siksi, että hyvät ihmiset vietiin muualle ja organisaatioon ei jäänyt ketään muuta. Nostetaanpa korkeampaan positioon?

Ja sitten Vancouver menee miinaan jonkun Rutherford-kytkyn takia näin pahasti. Kö ?

Noh, näitä päätöksiä on aina vaikea tuomita, kunnes näkee 8 vuotta sitä työtä. Mutta alku ei todellakaan vakuuta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitkäs oli Patrik Allvinin näytöt mistään?
- Scouttina
- Scouting directorina
- jonain GM:n kaltaisena
En jaksa kirjoittaa koko viestiä viime kauden ketjusta (27.1.), joten kopioin tuon scouttipuolen tekemisen laiskuuttani tänne:

*

Tämä riippuu siitä mitä odottaa esimerkiksi noilta syvyysvarauksilta ja millainen pelaajan on oltava ollakseen mitat täyttävä NHL-pelaaja. Silloin kun Allvin oli Penguisin Euroopan scoutingin johtaja, Penguins varasi NHL:ään saakka kehittyneistä eurooppalaisista pelaajista viiden vuoden sisään Kasperi Kapasen (1. kierros, #22), Dominik Simonin (5. kierros, #137). Filip Gustavssonin (2. kierros, #55) ja Kasper Björkqvistin (2. kierros, #61).

Lisäksi en tiedä olivatko Oskar Sundqvist (3. kierros, #81), Olli Määttä (1. kierros, #22 - varattiin OHL-kauden jälkeen, mutta scouttaustyö hänenkin kohdalla oli jo varmasti alkanut aiemmin Suomessa) tai Tom Kuhnhacklin (4. kierros, #2010) Allvinin löytöjä hänen ollessaan Penguinsin Euroopan scoutti. Ei tuolta ole tullut mitään tähtiä, mutta ei noilta vuoroilta mitään kovin ihmeellistä voi realistisesti odottakaan.

Tuo Penguinsin ainoa Allvinin Euroopan pääscoutin aikainen ykköskierroksen käyttäminen osui kuitenkin NHL-pelaajaan (Kapanen) ja pari syvyyspelaajaa saivat syvyyskierroksilta. Onko tuo sitten riittävästi, riippuu varmaan mitä odottaa. Mutta ei noilta syvyyskierroksilta ole yleensä ihan kauheasti osumia tullut. Esimerkiksi tuosta 2016 draftista noiden Eurooppalaisten maalivahtien jälkeen varatuista 41 eurooppalaisesta pelaajasta vain Jesper Bratt (269 NHL-peliä), Maxim Mamim (56), Mikhail Maltsev (47), Lucas Carlsson (40) ja Oskar Steen (17) ovat kenties luomassa uraa.

Allvininkin scouttaustyötä olisi hedelmällisempää arvioida mikäli Penguinsilla olisi ollut käytössä enemmän ykköskierroksia tai hänen ollessa Euroopan scouttipuolen johtajana yleensä enemmän varauksia. Nyt Penguins varasi Allvinin ollessa Euroopan scouttipuolen johtajana top100 ryhmässä Euroopasta kolme pelaajaa viiteen vuoteen ja sai noilla kuitenkin kaikilla vuoroilla pelaajat, jotka ovat päässeet pelaamaan NHL:ssä (Kapanen, Gustavsson ja Björkqvist). On tuo osumaprosentti NHL-pelaajaa kohden ainakin huomattavasti parempi mitä se on ollut vaikkapa Canucksilla (top10-ryhmässä on saatu sentään osumakin).

Kaiken kaikkiaan Allvinin osaaminen managerina mitataan kuitenkin ihan muissa asioissa kuin noissa syvyysvarauksissa. En yhtään osaa sanoa mihin suuntaan hän on joukkuetta viemässä tai onko hän ylipäänsä tehtävään sopiva henkilö. Sen näyttää aika sitten ja siinäkin pitää mitata muutaman vuoden tekemistä enemmän kuin esimerkiksi ensimmäisiä siirtoja. Ihan mielenkiintoista kuitenkin nähdä mihin tuo joukkueen reitti tästä tulee viemään.

*

Ulospäin näkyviä näyttöjä scouttipuolen toiminnasta ei siis kauheasti ole, mutta eipä tuo tilannekaan ole ollut hyvä Penguinsissa noiden varausvuorojen kanssa. Rutherford sanoi jo ennen tätä palkkausta, että haluaa palkata jonkun joka olisi kovalla työllä ansainnut paikan ylempää ja nimesi sitten Allvinin tehtävään. Sitä en yhtään tiedä vieläkään onko pätevä mies tuohon paikkaan, mutta itse annan hänelle enemmän aikaa kuin alle vuoden näyttää kykynsä.

Noin muutenkin en näe tilannetta siten, että NHL-organisaatiossa toimiston marssijärjestys määrittäisi automaattisesti kiekkoälyn. Se voi sitä olla, mutta saattaa olla myös että jollekin persoonalle esimerkiksi scouttipuolen tehtävä on sopivampi kuin esimerkiksi apulaismanagerin tehtävä eikä tuolla ole välttämättä mitään tekemistä sen kanssa miten osaa itse myöhemmin managerin tehtävät tehdä. Entinen Penguinsin apulaismanageri ja nykyinen Minnesotan manageri Bill Guerin tuntui ainakin arvostavan Allvinia ennen Allvinin nimitystä Vancouveriin.

He's definitely one of my favourite people in all of hockey, I mean I worked closely with Patrik. He knows the amateur side of things, he knows the development side of things, he's been an assistant GM now for a few years, so he's learned that. He's done pretty much everything there is to do and to learn about the business.

It's all about working together and collaborating and I loved working with him every day," Guerin added. "He's got a great handle obviously on the European market and was influential in bringing a lot of European free agents to Pittsburgh.

Vaikea noista on näin ulkopuolisena tietää millainen merkitys esimerkiksi Allvinilla on ollut seuran sisällä. Käytännössä virallisesta nimityksestä huolimatta esimerkiksi Allvin tuskin on istunut pimiössä scouttipuolen tehtäviä hoitaakseen, vaan on luultavasti käynyt ainakin jollain tasolla jatkuvaa vuoropuhelua seuran muiden johtohenkilöiden kanssa. Rutherford tuntui ainakin arvostavan hänen näkemyksiään kun kerran palkkasi managerin pestiin ja uskon Rutherfordin tuntevan hänet paremmin kuin me täällä palstalla.

Sitä ajatusta en osta ollenkaan, että olisi noussut vain koska "hyvät ihmiset" lähtivät. Kyllä tuonne ammattilaistason organisaatioon löytyisi tilalle joku toinen persoona jos näkemykset heiluisivat toisilla aalloilla vuosia ja nähtäisiin asia suunnilleen vain että "tule nyt sinä sitten vaikka et mistään mitään ymmärrä kun ei muitakaan ole". Noin muutenkin Rutherford palkkasi näistä hyvistä ihmisistä mm. Guerinin ja pitkään toimineen päävalmentaja Sullivanin seuraan, joten kyllä siellä jonkinlainen silmä löytyy osaamiselle.

Mutta eihän tuo Allvinin alku managerina ole tietenkään ollut mitenkään vakuuttava, kun puhutaan kentällä organisaation kaikkien aikojen huonoimmasta kauden alusta. Aika lailla Allvinilla on ollut kuitenkin myös kädet siduttuna esimerkiksi noihin Benningin aikojen pakkihankintoihin (OEL/Myers), kun ei noita tuolta oikein saa poiskaan ellei sitten maksa tuosta. Organisaation tilanne on sellainen tällä hetkellä, että vain huono manageri olisi mielestäni maksanut viime kesänä esimerkiksi sen ykkösen. Tuo toki saattaa muuttua vielä tuosta jatkossa jos tilanne muuttuu toiseksi.

Siitä voidaan sitten pohtia, oliko Millerille annettu jatko sen arvoinen. Kuitenkin viime kaudella hän teki 99 pistettä ja on ollut kolmen edellisen kauden aikana NHL:n pistepörssissä 12. paras, joten kyllä tuolle sopimukselle löytyy myös ihan riittäviä perusteluja taakse. Ei noita tuon tason pelaajia kuitenkaan ihan joka paikassa ole. Mikheyev oli toinen kesän iso hankinta ja ainakin alun perusteella tuo on ollut onnistunut. Kuzmenko sitten se kolmas merkittävämpi ja tuossa Allvin voitti tarjouskisan.

Kaiken kaikkiaan tätäkin palkkausta pitää tarkastella ajan kanssa ja tuo aika on jotain ihan muuta kuin ensimmäisen kauden ensimmäiset yhdeksän peliä. Samoin esimerkiksi tuo Millerin sopimus näyttäytyy vasta tulevaisuudessa miten tuossa onnistuttiin. Katselen itse noin kolme kautta ennen kuin annan arvosanaa itse Allvinista mihin suuntaan organisaatio tässä on menossa. Toki sitä ennen tulen arvostelemaan esimerkiksi yksittäisiä pelaajakauppoja ja sopimuksia ja joskus tulee ihan varmasti tuskailtua seuran touhua, kun (onneksi) tunteella elää tämän joukkueen kanssa.

***

Toinenkin pelaajakauppa nähtiin tosiaan heti ensimmäisen perään ja sekin tuntuisi olevan vain marginaalipuolen kauppa, mutta jotain siellä kuitenkin pyritään tekemään. Onneksi mitkään Höglander-huhut eivät tuossa sentään näyttäytyneet, vaan Ethan Bear tuli Vancouveriin yhdessä farmitason hyökkääjän Lane Pedersonin kanssa (ei sukua paremmille Canucksissa pelanneille Pedersoneille Barrylle - jonka isona roolina oli tosin se yksi historian huonoimmista Vancouverin kaupoista - ja Denikselle). Vaihdossa lähti ensi kesän viidennen kierroksen varaus, jolla hyvällä tuurilla saa "ethanbearin". Toki aina on olemassa alle 1% mahdollisuus Kaprizoviinkin, mutta todennäköisyydet edes tuohon Beariin eivät ole korkeat.

Tässä vaiheessa tätä laivaa ei kuitenkaan näytetä heiluteltavan mitenkään kovasti vaan lähinnä nämä ovat yrityksiä saada jossain toisessa organisaatiossa sivuraiteelle ajautuneesta pelaajasta mahdollinen syvyyspelaaja. Sen mukaiset hinnatkin näissä on ollut mukana ja mielestäni on vaan hyvä, että tässä vaiheessa ei paineta vielä paniikkinappulaa pohjaan. Bearin ensimmäinen kausi Edmontonissa oli jopa hyvä ja sitä ennen junnu-uralla hänet valittiin WHL:n parhaana pakkina, joten kai tässä sitten toivotaan paluuta tuolle hänen NHL-uran alkutaipaleelle. Bearin pelaajakortti ja JFreshin twiittejä.











Jotain Bearista kertoo kuitenkin se, että tämä on jo toinen pelaajakauppa lyhyen ajan sisään ja kyseessä on kuitenkin oikean puolen 25 vuotias puolustaja eli periaatteessa pelaajatyyppi, jolla pitäisi olla arvoa. Oilersin ja Carolinan välisen kaupan toki ymmärsin sitä kautta, että Edmontonilla oli kova tahto vahvistaa alaketjuja ja Foegelen nähtiin tuovan sinne arvoa, kun taas puolustuksen oikealla puolella Ceci, Bouchard ja Barrie täyttivät paikkansa. Carolinassa Bear ei puolestaan sitten ehtinyt pelaamaan kuin yhden kauden ja se alkoi ihan hyvin, mutta covidin jälkeen ei löytänyt enää sitä samaa tasoa ja ajautui kokoonpanon ulkopuolelle.

Siinä mielessä pidän tätä kauppaa ainakin aika riskittömänä, että vaihtoarvo ei ollut tosiaan mitenkään kovin merkittävä ja toisaalta uskon Bearista saatavan tuon viidennen kierroksen vuoron takaisinkin esimerkiksi siirtotakarajalla jos havaitaan, että hän ei ole joukkueeseen istuva pelaaja. Itse vähän epäilen tuosta ensimmäisestä Oilers-kaudesta huolimatta top4-pakin rooliin (saa yllättää toki), mutta kolmospariin Bear voisi tuoda arvoa. Mahdollisesti häntä kaavaillaan Stillmanin pariksi tulevaisuuteen tuonne, mutta katsellaan sitten miten nämä molemmat onnistuvat.

***

Vancouver otti viime yönä 5-1 voiton Pittsburghista ja voitti näin ollen ensimmäisen kerran tällä kaudella toisen pelinsä putkeen. Aika yllättävänä tuli joukkueen otteet, sillä tuo oli toisena peräkkäisenä iltana pelattu ottelu reissussa olevaa, mutta kuitenkin levännyttä Penguinsia vastaan ja Canucksin pelillinen ote Seattle-peliin verrattuna oli kuin yö olisi vaihtunut päivään.

En tiedä sitten oliko Penguins ympyröinyt pelin "helppona otteluna" tällä vieraskiertueella, mikä sekin tulisi yllätyksenä joukkueen hävittyä kiertueellaan jo edelliset pelit Edmontonille ja Calgarylle. Joka tapauksessa Vancouver oli ilmeisesti saanut kadonnutta pelihuumoriaan takaisin ruman Seattle-voiton jälkeen.

Tuon pelin jälkeen entinen Vancouverin pelaaja Jannik Hansen sanoi Canucks Centralin haastattelussa, että pelaajille ei ole tärkeää miten voitot tulevat kunhan ne tulevat. Hansenin mukaan elämä on kaikkialla huomattavasti helpompaa kun on voitto alla, alkaen jo heräämisestä ja jatkuen hallille, jossa pienet vitsit lentävät eri lailla ja yhteenkuuluvuuden tunne on muutenkin heti ihan eri tasolla.

Tuo on pelaajille tiettyä huumetta, joka ruokkii lisää ja tappioidenkin hetkillä alkaa taas metsästää sitä tunnetta. Tämä on puuttunut Canucksin alkukaudesta kokonaan kun joukkue ei ole voittanut ennen näitä kahta viimeistä peliä. Rutherford sanoi harjoitusleirin jälkeen leirin menneen huonosti (tai ei niin hyvin kuin olisi toivonut) ja saattoi tarkoittaa juuri tätä.

- Martin vaikutti minun silmään terävämmältä kuin Demko on vielä tällä kaudella vaikuttanut. Itse voisin antaa Martinille nyt pari peliä ja Demko saisi sillä aikaa keskittyä kauden jatkoon, kuten Markström aikanaan Nilssonin takana. Siitä ei ole epäilyksiä, etteikö Demko palaisi taas tutulle tasolleen myöhemmin ja olisi selkeä ykkönen, mutta juuri nyt Martin voisi olla pelaava maalivahti. Voi olla kyllä, että joukkueessa tätä tilannetta ei nähdä näin.

- Jokainen ketju pelasi mielestäni hyvän pelin. Takakarvausta ja tukitoimia tehtiin paljon enemmän kuin alkukauden otteluissa.

- Petterssonin ketju oli mielestäni jälleen joukkueen paras. Hieno nähdä Kuzmenkon saavan onnistumisia, joita ei ihan alussa hyvistä paikoista huolimatta tullut. Mikheyev on joukkueelle tärkeä hyökkääjä monissakin asioissa, vaikka ei tulostaululla näkyisikään. Näitä tämän tyylin hyökkääjiä Canucks kaipaisi vielä pari lisääkin.

- Dries on pelannut mielestäni hyvin. Pieni koko on eräänlainen este, mutta tekee hyvin töitä ja on älykäs pelaaja.

- Puolustus kaipaa erittäin kipeästi Hughesia takaisin mahdollisimman pian. Dermott, Stillman ja Poolman ne muut puolustuksen poissaolot, joten Bearille pitäisi löytyä ainakin näyttöpaikkaa.

Toivottavasti kausi tästä vielä kääntyisi. Tämä joukkue on näyttänyt monta kertaa ennenkin, että selkä seinää vasten se kuitenkin nousee. Sitä viisastenkiveä en ole vaan onnistunut löytämään, että miksi se selkä pitää painaa aina sitä seinää vasten. Tuskin tietävät itsekään, kun touhu on ollut samanlaista liian usein.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsford hävisi rankuilla toisen kotipelinsä San Diegolle 2-3 lukemilla (ensimmäisen pelin edellisenä päivänä Abbotsford voitti samaa Gullsia vastaan 7-3). Vieraiden Lukas Dostal oli pelin ykköstähti 41 torjunnalla. Abbotsfordin maalilla pelasi vuotta Dostalia nuorempi Silovs hyvän pelin (93%) mutta ei riittänyt rankuilla voittoon kun kukaan Abbotsfordin neljästä ampujasta ei onnistunut ja San Diegolta onnistui neljäntenä laukonut Danny O'Regan. Abbotsfordilla Lane Pederson pelasi ensimmäisen pelinsä ja teki 1+1 tehot joilla pääsi pelin kakkostähdeksi.

Edellisen pelin yleisömäärä oli ihan hyvä (nyt toisessa pelissä noin 5800 katsojaa):





Bostoniin kaupatun maalivahdin Michael DiPietron asema jatkuu ilmeisesti yhtä surkeana kuin tähän asti:





Vähän kyllä käy sääliksi DiPietroa, joka toivoi siirtoa toiseen joukkueeseen päästäkseen pelaamaan ja sitten kun siirto viimein tuli, edessä on kuitenkin ilmeisesti jatkaminen samassa seurassa. Ajattelin että hyvä tehdä siirto tässä vaiheessa ennen kuin DiPietron arvo putoaa pelaamattomuudesta johtuen ja se tuli, mutta ihan tätä en kuitenkaan DiPietron kannalta toivonut. Toisaalta Providencella on kaksi hyvää maalivahtia (Keyser ja Kinkaid), joten vaikea sieltäkään on paikkaa saada.

***

En tiedä kuinka paljon noihin pelaajakortteihin on luottaminen yleisesti, mutta ainakin niiden mukaan Bear olisi hyvä hankinta:





Katsotaan sitten miten tuo käytännössä tulee onnistumaan. Kesätreenit meni agentin mukaan samassa seurassa Luke Schennin kanssa, joten ainakin jotain tuttua joukkueessa on hänelle valmiiksi.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hughesin pitäisi palata kentille seuraavaan peliin sopivasti Devilsia ja veljeään Jackia vastaan. Tuosta on ennustettavissa erittäin hankala peli New Jerseyn tämän hetken vireellä - kuusi voittoa viimeisistä seitsemästä pelistä (ja voi olla tuonkin vuoksi, että Demkolla mennään). Ilmeisesti Hughesin koko alkukausi meni parannallessa alavartalovammaa (nivunen?), minkä kyllä huomasi pelistäkin vaikka piste per peli tahdilla menikin.





Ylivoima aloitti kauden hyvien harjoituspelien jälkeen surkeasti, mutta on nyt kuitenkin heräillyt ja ihan hyvillä sijoilla:





Uusissa ketjuissa huomioitavaa on Podkolzinin putoaminen neloseen. Canucks pisti ihan pirteästi pelanneen Driesin takaisin farmiin Bostonista tulleen Studnickan tieltä. Lazar ja Boeser (ei pitäisi olla enää kauan pois ja saattaa jopa pelata Devilsia vastaan) puuttuivat hyökkäyksestä harjoituksissa. Puolustuksessa OEL:lla oli välipäivä harjoituksista:





Carolinasta tulleen Ethan Bearin pitäisi pelata Studnickan tavoin ensimmäinen peli Devilsia vastaan (ja vielä harvinaisella numerolla Canucksin pelaajalle):





Mitähän tämä tulee pitämään sisällään:


 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuli niin vaikea peli tällä hetkellä kuumaa Devilsia vastaan kuin pelkäsinkin. Devils mursi Canucksin selvästi paremmalla kiekon liikuttelullaan. Joukkue otti ajoittain vähän taakse, Canucks pisti painetta ja tila sekä nopeat vastahyökkäykset aukesivat omasta päästä lähtevillä murtavilla syötöillä.

Hieno nähdä vastassa joukkue, jossa riittää enemmän kuin yksi pakki tekemään noita ja neljä hyvin pelaavaa ketjua tällä hetkellä. Canucksin puolustajat pärjäävät taklauskisoissa, Devilsin puolustus jossain ihan muussa. Devils on NHL:n toiseksi paras pääsemään kontrolloidusti hyökkäysalueelle. Vancouver on NHL:n 30. "paras" päästämään noita omaan päähän.

Canucksin osalta pitää sanoa se, että vaikka pelistä tulikin suunnilleen niin vaikea kuin ennakoin, joukkueen otteet jättivät kyllä paljon parantamisen varaa. Devils voitti mielestäni myös illan työnteon. En tiedä onko Canucks tällä kaudella enemmän "voitetaan pari, hävitään pari -joukkue". Viime kaudella joukkue ei ollut riittävän hyvä eikä se taida olla sitä tänäkään vuonna. Ollaan vahvasti menossa vielä syvemmälle kohti keskitason massaa, missä on kaikkein huonoin olla.





Athleticin Thomas Drance kirjoitti artikkelin Devilsin puolustuksesta ja sen rakentamisesta.


Kolme vuotta sitten (20-21) Devilsin top4-puolustus oli mallia Severson, Smith, Subban ja Kulikov. Tuon jälkeen siellä tehtiin täydellinen pakkiremontti. Ainoastaan Severson sai jatkaa. Miten tuossa onnistuttiin? Palkkatilalla ja hyvällä määrällä prospecteja, jotka mahdollistivat osan päästämistä pois.

Graves hankittiin kakkoskierroksella ja prospectilla (Maltsev). Marino hankittiin kolmoskierroksella ja prospectilla / nuorella NHL-pelaajalla (Smith). Hyväksi kahden suunnan pakiksi kehittynyt Siegenthaler hankittiin kolmoskierroksella. Hamilton hankittiin tilan johdosta vapaana agenttina mukaan tuomaan tuota kiekon liikuttamista. Tuossa ohessa joukkue on varannut pelaajia tulevaisuuden puolustukseen kuten Luke Hughes ja Simon Nemec.

Siegenthalerin treidi on saman suuntainen mitä Canucks on pyrkinyt tekemään viimeisten kahdeksan kuukauden aikana hankkiessaan Travis Dermottin, Riley Stillmanin ja Ethan Bearin. Eli toisaalla vähän pieneen rooliin ajautuneen puolustajan hankkiminen siinä toivossa, että maisemanvaihdos saisi uralle uuden käänteen. Jotta Canucks pystyisi vielä parantamaan omaa puolustustaan, näissä hankinnoissa pitää osua (kaikissa ei osu, mutta yhdessä tai kahdessa voi osua). Lisäksi Canucksin pitää löytää Hughesin pariksi uusi "Tanev".

Canucksin ongelmana tällä hetkellä on, että puolustusta pitäisi nuorentaa ja parantaa merkittävästi kiekon liikuttamista , mutta kukaan ei ota esimerkiksi OEL:n ja Myersin sopimuksia ilman että noissa maksettaisiin välirahaa. Ja sitä välirahan suuruutta voidaan sitten miettiä, jos Nemeth siirtyi kahdella kakkoskierroksella 2.5 miljoonan sopimuksella (sopimusta kaksi vuotta jäljellä), Dickinson siirtyi kakkoskierroksella (Stillman tuli takaisin), kun 2.75 miljoonan sopimusta on kaksi vuotta jäljellä, Kassian liikkui periaatteessa kakkos- ja kolmoskierroksia vastaan (3,2 miljoonan sopimusta kaksi vuotta jäljellä). OEL:n mammuttisopimusta on jäljellä viisi vuotta.

Canucks tarvitsee puolustuksen parantamiseen palkkatilan lisäksi vielä varausvuoroja ja prospecteja. Etenkin palkkatila on suuri vahvuus jos sen osaa käyttää oikein. Tuossa jos katsoo Devilsin lisäksi esimerkiksi toista Itäisen konferenssin joukkuetta Carolinaa ja sitä mitä siellä tehtiin tilalla aikanaan, niin Teuvo Teräväisen siirto oli käytännössä ilmainen. Seth Jarvis varattiin sillä vuorolla joka saatiin Torontosta kun ottivat Patrick Marleaun sopimuksen vastaan. Tuohon päälle sitten vielä ison luokan tuuri millä saivat draft loton jälkeen kakkosvarauksen (Svechnikov), mutta joka tapauksessa siellä on rakennettu hyökkäystä pitkälle myös tuolla palkkatilalla.

Devils ja Carolina ovat selvästi nousussa (Carolina toki noussut jo). Vancouverista en voi sanoa samaa vaikka pari kautta sitten näytti jo ihan hyvältä ja viimekin kausi nostatti toiveita.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Bo Horvatilla on muuten nyt jo kahdeksan maalia 10 pelistä. Jos laskee viime kauden lopun mukaan, niin 21 maalia viimeisistä 27 pelistä. Horvat on näillä näytöillä pelaamassa itselleen kovaa sopimusta. Onkohan olemassa yhtään hyvää syytä miksi parhaassa peli-iässä oleva Horvat tekisi tähän Canucksin joukkueeseen seuraystävällisen jatkosopimuksen? Tai edes sopimuksen millä hänet saataisiin katon sisään? Fin?





Canucks Centralilla spekuloitiin St. Louisia mahdollisena vaihtoehtona Horvatille jos pelaajakauppa nähdään. Horvat sopisi mielestäni pelaajaprofiililtaan Bluesiin. Ryan O'Reillylla loppuu sopimus tämän kauden jälkeen... Sitä en sitten tiedä että jos Blues tulisi kuvaan, mitä Bluesilla olisi kiinnostusta (Canucksia kiinnostavaa) antaa vaihdossa.





***

Vancouverilla on tällä viikolla kotipelit vielä Anaheimia ja Nashvillea vastaan. Nashville on ollut vähän samanlainen odotuksia heikommin pelannut joukkue kuin Vancouver. Anaheim on Anaheim ja Bedard-jahdissa (tosin kahdesta viime pelistä San Josea ja Torontoa vastaan on jatkoaika- / rankkuvoitot). Nuo pelit olisi pakko hoitaa kotiin.

Noiden kahden pelin jälkeen Vancouver lähtee jo toisen kerran tällä kaudella viiden pelin vieraskiertueelle. Tuon kiertueen jälkeen on enää kolme peliä siihen 20 pelin mittarille. Nuo kolme viimeistä ennen tuota välietappia pelataan Los Angelesia, Vegasia ja Coloradoa vastaan.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Bo Horvatilla on muuten nyt jo kahdeksan maalia 10 pelistä. Jos laskee viime kauden lopun mukaan, niin 21 maalia viimeisistä 27 pelistä. Horvat on näillä näytöillä pelaamassa itselleen kovaa sopimusta. Onkohan olemassa yhtään hyvää syytä miksi parhaassa peli-iässä oleva Horvat tekisi tähän Canucksin joukkueeseen seuraystävällisen jatkosopimuksen?

Ja agentti on antanut kommentteja, että pitää asiakastaan ykkösketjun sentterin tasoisena. Ja mm. noiden tilastojen valossa ei nyt ihan tyhjiä puhele. Joka tapauksessa mikään ei nyt varsinaisesti tue sitä, että sieltä olisi joku seuraystävällinen sopimus tulossa.

Canucks Centralilla spekuloitiin St. Louisia mahdollisena vaihtoehtona Horvatille jos pelaajakauppa nähdään. Horvat sopisi mielestäni pelaajaprofiililtaan Bluesiin.

Sopisi kyllä, mutta meikäläinen ei oikein näe Canucksin kannalta sopivia vaihtopalasia Bluesissa olevan ykköskierroksen varausvuoroja lukuunottamatta. Asiahan ei tietenkään minulle kuulu.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Ja agentti on antanut kommentteja, että pitää asiakastaan ykkösketjun sentterin tasoisena. Ja mm. noiden tilastojen valossa ei nyt ihan tyhjiä puhele. Joka tapauksessa mikään ei nyt varsinaisesti tue sitä, että sieltä olisi joku seuraystävällinen sopimus tulossa.
Barzalin sopimus on aika hyvä vertailukohta. Sitten Larkin kanssa jos se tehdään ennen Horvatia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ja agentti on antanut kommentteja, että pitää asiakastaan ykkösketjun sentterin tasoisena. Ja mm. noiden tilastojen valossa ei nyt ihan tyhjiä puhele. Joka tapauksessa mikään ei nyt varsinaisesti tue sitä, että sieltä olisi joku seuraystävällinen sopimus tulossa.
Se on juurikin noin. Kolmen viime kauden peliaikojen ja hyökkäyspään tuoton kokonaisuuden kannalta noin varmaan onkin, vaikka paperilla ketjuhahmotelmissa ei olekaan ollut, kun eniten 5v5 peliä on tullut Pearsonin ja Höglanderin kanssa (Petterssonilla Boeser ja Miller). Tulisikohan kapteenin kirjaimesta, joistakin yksityiskohdista (aloitukset) tai uran playoff-näytöistä vähän bonuksia jostakin?

Sopisi kyllä, mutta meikäläinen ei oikein näe Canucksin kannalta sopivia vaihtopalasia Bluesissa olevan ykköskierroksen varausvuoroja lukuunottamatta. Asiahan ei tietenkään minulle kuulu.
Bolduc, Neighbours ja Snuggerud olisivat ainakin kiinnostavia prospecteja noiden vuorojen lisäksi. En sitten yhtään tiedä miten Bluesissa nuo nähdään.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Olen kyllä pitkälti samaa mieltä. Parhaiden pitäisi pelata palkkapussista riippumatta. Ainakin omaan silmään OEL on ollut huonoin pakki monessa pelissä. Samoin kuin Höglander joutuu huilaamaan puhtaasti nuoren ikänsä takia.
OEL on ollut silmätestin mukaan kyllä huono. Tuon vuoksi katsoin OEL:n tilastoja erikseen ja ne eivät ihan niin huonoilta näytä. Ei mitenkään hyviltäkään kyllä, mutta selvästi eniten tasakentin pelanneena pelaajana on noin joukkueen puolivälissä odotettujen maalien vertailussa ja vaarallisissa maalipaikoissa.

Tälläisessä lähinnä tappioita kokeneessa joukkueessa tuo on ihan kelvollinen suoritus tilastojen mukaan, kun puhutaan noin paljon pelanneesta pelaajasta. Toisaalta voidaanhan tuossa kysyä, että olisiko lopputulokset olleet erilaisia toisella peluutuksella. Mutta kuitenkin kumpaa tässä sitten uskoisi enemmän, omaa silmätestiä vai noita tilastoja?

Tuosta olen kyllä ihan samaa mieltä, että peliesitysten perusteella se peliaika pitäisi ansaita. Se Juulsenin ajaminen Rathbonen ohi suoraan farmista oli itselleni kauden eniten päänvaivaa aiheuttanut yksittäinen peluuttamisvalinta. Vielä kun siinä kävi miten kävi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ducksia vastaan pelattava ottelu on Kevin Bieksan juhlapeli:

















OEL on pudonnut Ducks-peliin pakkiparien hierarkiassa kolmospariin. Tai pakkipareja ainakin myllätty, saa nähdä sitten miten nuo tulevat asettumaan peliaikojen suhteen. Itse en kyllä pidä siitä, että Rathbone löytää itsensä jälleen kokoonpanon ulkopuolelta. Hyökkäyksessä Höglander saattaa olla sivussa ja Dries nostetaan ilmeisesti takaisin kokoonpanoon. Martin pelannee nyt maalilla kun oli luistellut ensimmäisenä maalivahtina koppiin harjoituksista.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itse en kyllä pidä siitä, että Rathbone löytää itsensä jälleen kokoonpanon ulkopuolelta. Hyökkäyksessä Höglander saattaa olla sivussa ja Dries nostetaan ilmeisesti takaisin kokoonpanoon. Martin pelannee nyt maalilla kun oli luistellut ensimmäisenä maalivahtina koppiin harjoituksista.

En pidä minäkään. Enkä tuosta Höglanderin koirankopissa olosta. Kehutaan peliä, mutta sitten farmijyräkin menee edelle.

Kyllä tämä siltä alkaa vaikuttamaan, että kohta vaihdetaan sekä Rathbone että Höglander pariin kassilliseen kiekkoja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kahdeksan tehtyä ja viisi päästettyä maalia Anaheimia vastaan Kevin Bieksan juhlaottelussa. Sellainen peli, jossa tämän joukkueen hyökkäysvoima riitti paikkaamaan oman pään sekoilut ja riitti voittoon saakka. Hieno nähdä noita onnistumisia ja etenkin Kuzmenkon uran ensimmäinen hattutemppu, Petterssonin viiden pisteen peli ja Horvatin 2+1 ilta.

Pelin negatiivisena puolena... eihän siitä mihinkään pääse että ottelussa oli kaksi hyvin sekavasti puolustavaa joukkuetta tällä hetkellä eikä tuo olisi riittänyt montaakaan joukkuetta vastaan. Pahoja kiekonmenetyksiä, huonoa oman pään sijoittumista ja pelin lukemista sekä onnetonta alivoimaa. Negatiivista on myös se, että tuo Ducks kohdataan seuraavan kerran vasta maaliskuussa.

Canucksin alivoima on nyt NHL:n huonointa alle 60% tilastoilla. Joukkueen on vaikea yleensä voittaa jos päästää enemmän kuin neljä maalia joka 10 alivoimalla. Kuulostaa tutulta alivoimareseptiltä, eikä joukkueella ole tällä kaudella enää edes Brad Shaw'ta laittamaan tuota kuntoon. Onneksi Anaheimin alivoima on NHL:n toiseksi huonointa, niin mitään isompaa eroa tuossa ei päässyt syntymään.

- Petterssonin ja Kuzmenkon välille näyttää syntyneen nopeassa ajassa hieno kemia. En haluaisi mennä vielä liian pitkälle asioissa, mutta tämä kaksikko näyttää siltä että he voisivat jatkaa yhdessä pidempäänkin. Mikheyev (vaikka jälleen paikkoja tuhlasikin) täydentää tuota kaksikkoa hyvin. OIkeastaan joka pelissä tämä ketju on ollut Canucksin paras ja niin oli taas. Vaaralliset maalipaikat 5v5 pelissä 6-0 kotiin.

- Horvatin kuuma maaliputki sai jatkoa. Etenkin ylivoimilla Bo on ollut erittäin tehokas - NHL:n kakkosena ylivoimamaaleissa. Tasakentin tuo ketju (Horvat-Miller-Garland) ei kyllä tässäkään pelissä oikein toiminut ja hävisi 5v5 pelinsä 1-3 lukemilla.

- Nelosketju (Åman-Studnicka-Joshua) pelasi hyvän ottelun. Ketju vei vaaralliset paikat 5-1 ja teki yhden maalin.

- Podkolzinilla on vaikeaa. Kauden 11 peliin 0+2, tehosaldo joukkueen huonoin (Stillmanin kanssa) ja kärkipaikka kiekon menetyksissä. Pelaa tällä hetkellä huonolla itseluottamuksella. Toisen kauden kirousta pelissä ja uskon tuosta parantavan vielä, mutta en tiedä parantaako tällä kaudella.

- Puolustuksessa Bear on aloittanut uransa Vancouverissa hyvin. Pelasi Vancouverin korkeimmat tasakenttäminuutit ja oli parempi kuin parinsa OEL. En tiedä onko juuri tuo tosin tällä hetkellä saavutus, mutta joka tapauksessa OEL:kin näytti huomattavasti paremmalta Bearin kanssa kuin Myersin.

- Stillman ja Dries voisivat hakea peliään seuraavan kerran katsomon puolelta ja Höglander/Rathbone/Burroughs tulla takaisin.

- Maalilla Martin ei vakuuttanut loppua kohden, vaikka nyt voitto tulikin.

Kokonaisuutena ei tältä joukkueelta voi nyt kauheasti odottaa ja laskea nyt vain muutaman vastuun kantajan onnistumisten varaan, kun puolustuspää on isoissa ongelmissa, maalilla on epävarmuutta pitkästä aikaa ja alivoima vuotaa yhtä pahasti kuin viime kaudellakin. Mutta ensi kesän draftiin keskittyvä Anaheimin kaltainen joukkue onnistutaan näköjään kaatamaan noista ongelmista huolimatta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kevin Bieksan puhe pitää laittaa tänne:





Ja sitten jäädään odottamaan seuraavaa sukupolvea (ketään erikseen osoittamatta, koska minulla ei ole tietoa mistä tuolla kiikastaa), jossa joukkueen johtavina pelaajina on Sedinien, Bieksan, Keslerin, Burrowsin ja Luongon kaltaisia, joukkueen eteen kaikkensa laittavia persoonia.
 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Kevin Bieksan puhe pitää laittaa tänne:
Kiitos. On kyllä hieno mies.

Menin tänään NHL.comiin katsomaan, miten Bieksan viimeinen peli on koosteessa noteerattu. No ei oltu. Etusivulla sen sijaan oli iso kuva Ovechkinin naamasta. Ja tähän tiivistyy ne syyt, miksi en (Tampereen pelejä lukuun ottamatta) tällä hetkellä seuraa tuota sarjaa. Vtuttaa tuo touhu.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ehtinyt eilen kirjoittamaan mitään tuosta Nashville-pelistä, joten laitetaan nyt näin jälkikäteen nopeasti jotain siitäkin:

Ensimmäiset 40 minuuttia oli lähes kauden parasta peliä ja mietin jo, että jos Anaheim oli ollut edellisessä pelissä heikko, niin Nashville ei ole tällä hetkellä yhtään parempi. Laukaukset olivat tuossa vaiheessa 30-12 ja Predators sai noistakin laukauksistaan useamman samassa vaihdossa. Ilman Sarosta Canucks olisi johtanut parilla maalilla lisää.

Sitten joku sammutti joukkueesta taas valot ja Nashville kiri tasoihin kolmannessa erässä ja voittoon rankuilla. Canucks sai pisteen tuosta mukaan, mutta pakosti tällä kaudella on ollut henkisesti vaikutusta siihen, että näitä johtoja ei osata pitää eikä luultavasti edes uskota siihen. Tässä pelissä tappio ei ollut välttämättä edes se suurin menetys. Joukkue kaivoi lisää sitä huonoa itseluottamustaan esiin tuon ottelun romahduksella.

Joukkue on näyttänyt kykenevän pelaamaan hyvää kiekkoa, mutta Canucks ei ole laskenut sitä mukaan, että jääkiekossa peli kestää vähintään sen 60 minuuttia. Tällä kaudella Canucks on ollut tappioasemissa 26% pelaamistaan minuuteista, mutta pisteprosentti on silti NHL:n kuudenneksi huonoin. Tässä olisi nyt mahdollisuus osallistua lottoriviin hyvistä asetelmista, mutta tuonkin mahdollisuuden Canucks tulee kyllä vielä rikkomaan.

Huolestuttavaa Vancouverin kannalta on myös se, että alkukaudesta Pettersson ja Horvat ovat olleet uriensakin mittareilla elämänsä vireessä. Kumpikin ovat noin 100 pisteen tahdissa. Silti joukkue häviää. He eivät tule tuolla tasolla luultavasti koko kautta pelaamaan, joten mitä tapahtuu sen jälkeen kun noille kahdelle kärkisentterille tulee vaisumpaa jaksoa? Ehkä siellä Stillman tai Joshua nostavat sitten tasoaan, mutta mihin se riittää on toinen juttu.

Seuraavaksi Vancouver lähtee viiden pelin vieraskiertueelle, jonka aikana kohdataan Ottawa, Montreal, Toronto, Boston ja Buffalo. Kaksi kertaa tuon idän kiertueen aikana pelataan toisena peräkkäisenä iltana (Montreal ja Boston). Canucksin kannalta tuossa on kuitenkin ainakin se positiivista, että myös nuo Montreal ja Boston pelaavat nuo pelinsä toisena peräkkäisenä iltana. Tuolta vieraskiertueelta olisi pakko saada vahvasti positiivinen saldo. Playoffeihin tarvitaan sellainen .59-0.60 saldo pisteprosenttiin. Tällä hetkellä Canucksin prosentti on .375, joten onhan tuossa matkaa jo.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös