Mainos

Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 116 585
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo voitto Coloradosta oli iso voitto siinä mielessä, että nyt Vancouverin saldo on "selvästi" parempi kuin viime kaudella 20 pelin jälkeen. Nyt saldo on ensimmäisten 20 pelin jälkeen 7-10-3, kun viime kaudella tuo vastaava oli 6-12-2. Eli historiallisella viime kaudella oli kasassa 14 pistettä ja nyt 17 pistettä.

Jos tuosta Avs-pelistä olisi tullut tappio, niin sitten noita voittoja olisi ollut viime kauteen yhtä vähän, mutta nythän tässä päästään suunnittelemaan paraatia. Tämä joukkue nousee näköjään suosta .5 joukkueeksi siinä vaiheessa kun ehtii jo luopua toivosta. Edelleen kyselen, että miksi noiden alkukausien on oltava tuollaisia. Saa nähdä sitten mitä tämän jälkeen.

Tässä yksi ennustus:





Pari viivaa:

- Martinilla alkukauden saldo on 5-1-1 ja Demkolla 2-9-2. Jos Vancouver aikoo kisata voitoista, niin ainakin tämän alkukauden perusteella maalivahtivalinnan pitäisi olla selvä. Martinin 90% lukemilla on pääosin voitettu, kun taas Demkon 88% lukemilla hävitty.

- Bearista tulee olemaan tämän alun perusteella joukkueelle vielä paljon iloa. Hieno nähdä voittomaali häneltä.

- Kolmospakkipari ei vaan tahdo onnistua nyt oikein koskaan ja ehkä pitkälle Myersista johtuen. Myersille ihan ansiosta 15 minuuttia peliaikaa. Burroughs pitäisi pitää kokoonpanossa kolmosparissa mielestäni, vaikka tilastoissa tuo pari ei hyvin esiintynytkään.

- Petterssonin ketju tuntuu parantavan edelleen. Petterssonilta vahva peli MacKinnonin ketjua vastaan ja hän on ollut joukkueen paras pelaaja kokonaisuutena alkukauden. Mikheyev tekee ilta illan jälkeen pieniä ja tärkeitä asioita oikein ketjun laidalla ja Kuzmenko on hyvä pelaamaan maalin lähellä. Pettersson nautti pelata MacKinnonia vastaan.





- Horvat toinen sentteri joka pelaa nyt ilta illan jälkeen erittäin hyvää kiekkoa. Coloradoakin vastaan tuli taas maali ja yli 23 minuuttia peliaikaa.

- Joukkueen kärki toteuttaa hyvin ja yksittäisissä peleissä tuo voi riittää, mutta syvyydestä jää tällä hetkellä liikaa puuttumaan ollakseen joukkue, jonka voisi luottaa pärjäävän pidemmän päälle.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hieno voitto Vegasista, maukkaita maaleja laajalta rintamalta, mutta silti takaraivossa jyskyttää tämä ajatus:





Samat virheet on tehty vuodesta toiseen ja ilmeisesti halutaan jatkaa samalla linjalla. Horvat ei varmastikaan halua jatkaa rämpivässä joukkueessa enää, mutta ehkä jollain ylihinnalla ja lupauksilla paremmasta voisi olla taivuteltavissa. Mutta noita lupauksia on tässä vuosien varrella kuultu ilman, että mitään konkreettista tapahtuu. Pakistoa on luvattu vahvistaa, mutta sinne ilmestyykin Poolman järkyttävällä sopimuksella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kauden paras peli Vancouverilta ja muutenkin nämä kaksi viimeistä Coloradoa ja Vegasia vastaan ovat olleet ihan eri näköistä kiekkoa mitä alkukaudella totuttiin näkemään. Mutta ei siitä ole kuin viisi päivää kun kunnostauduttiin jälleen hukkaamaan kahden maalin johto tappioksi, joten siinä mielessä ei kannata lähteä paukuttelemaan vielä henkseleitä. Juuri nyt näihin kahteen viime peliin pitää olla kyllä tyytyväinen.

Vegasia vastaan pelin alku oli selvää Vegasin hallintaa ja siinä tarvittiin Martinilta hyvää pelaamista. Sittemmin Canucks sai pelistä kiinni ja pelasi hyvää kiekkoa pääosin. En tiedä oliko Vegas väsynyt edellisillan Seattle-pelin jäljiltä, mutta myös Canucksin peliote oli nyt hyvää. Kaksi erää Canucks vei peliä ja johti 0-5 toisen erän jälkeen, mutta kolmas oli sitten Vegasin. Harmittavasti Martinilta lähti nollapeli pelin lopussa.

- Canucksin kärki onnistui laajalla rintamalla, kun Petterssonille, Horvatille, Millerille (1+2), Boeserille ja Kuzmenkolle (1+1) tuli kaikille maalit. Miller nousi yli piste/peli -pelaajaksi yhdessä Petterssonin ja Horvatin kanssa. Peluutus oli lisäksi tasaista, mikä on aina parempi pidemmän päälle.

- Höglanderilta nähtiin selvästi kauden paras peli ja hänen työmääränsä oli iso. Lisäksi pidin jälleen nelosketjun (Lazar-Åman-Joshua) pelistä. Joshua vastasi Kolesarin haasteeseen. Pelissä nähtiin myös harvinainen Hobitien kaksintaistelu kun Garland ja Marchessault ottivat toisistaan mittaa.

- Puolustuksessa on pakko kehua nyt kaikkien kauden haukkujen jälkeen OEL:aa ja Myersia. Molemmilta isopalkkaisilta kauden isoilta alisuorittajilta nähtiin nyt hyvät pelit. Jos pelaisivat aina näin. niin joukkuekin olisi eri tasolla. Mutta jossista on pitkä matka siihen että pelaavat.

- Martin oli maalilla hyvä etenkin pelin alussa, kun Vegas oli hallitsevampi. Demko lienee maalissa ensi yönä Sharksia vastaan.

Viidestä viimeisestä pelistä tullut neljä voittoa, joten joukkue on löytänyt jostain pelinsä ja itseluottamuksensa. NHL:ssa saa vaan olla huomattavasti pidempään vireessä, jotta tuolla olisi kunnollinen vaikutus sarjassa nousemiseen.





Nyt edessä olisi ensi yönä Sharks vieraissa ja sitten neljän kotipelin putki (Washington, Florida, Arizona, Montreal). Jos Canucks pystyisi voittamaan kaksi seuraavaa, tämä marraskuu oltaisiin menty saldolla 8-5-1 ja playoff-haaveita voitaisiin pitää vielä yllä. Kiitospäivä (tai 20 pelin raja) meni jo ja tuohan on tilastojen mukaan aika hyvä mittari mitkä joukkueet ovat playoffeissa, mutta toisaalta onhan siellä aina noita nousijoita ja laskijoita mukana. Esimerkiksi viime kaudella kiitospäivänä Vegas, Anaheim ja Columbus olivat sisällä ja Boston ja Dallas ulkona playoffeista.

***

Tuosta Horvatin sopimuksesta ja jatkosta tulee mieleen myös tämä:





Saa nähdä miten tuon palapelin sitten tulevat toteuttamaan näiden UFA-pelaajien suhteen. Horvat on noista toki selvästi tärkeämpi, mutta myös vaikeammin pidettävä ja paremman vastineen tarjoava jos kaupoille lähdetään. Kuzmenko on edelleen mielestäni oppimisen ja kehittymisen tiellä nimenomaan NHL:n pelityyliin. Hyvä on ollut kuitenkin nähdä, että on nyt ollut eri pelaaja sen jälkeen kun huilasi yhden pelin.

Mitä tulee puolustuksen rakentamiseen, niin siinä ottaa noiden kaikkien Benningin aikojen sopimusten keskellä aikansa. Bear on ollut hyvä haku tällä kaudella ja Dermott oli sitä viime kaudella, mutta eihän tuonne mitään isoja kiinnityksiä voi saada palkkatilanteen johdosta. Joidenkin pitäisi myös sitä ennen poistua riveistä ennen kuin tuonne voitaisiin jotain tehdä ja hankala sieltä on esimerkiksi OEL:aa saada nyt pois. Myers varmaan ihan mahdollinenkin vielä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Kolmen pelin vierasputkesta lopulta kolme voittoa. San Jose kaatui viime yön pelissä jatkoajan jälkeen 3-4 Kuzmenkon osumalla, mihin Miller antoi hienon syötön. Demkolle toivottavasti henkisesti tärkeä voitto maalilla vaikka pari maalia ikävästi hänen kannaltaan pomppi sisään illan flipperipelissä. Canucks vaikutti väsyneeltä ja sai tehdä täyden työn pisteiden eteen, mutta ehkä tuo oli kuitenkin pelin tapahtumien jälkeen ansaittu voitto noin päin.

Kuzmenkon agentilta tuli pelin jälkeen twiitti:










Kuzmenkon maalin jälkeen agentilta Dan Milsteinilta tullut twiitti kertoo siitä, että siellä on odotuksissa seuraavasta sopimuksesta tuntuva palkankorotus ja sen Kuzmenko tulee varmasti myös saamaan mikäli jatkaa näin. Kauden 21 pelin jälkeen kasassa on 21 pistettä, eli on matkalla nyt hyvään pistesaldoon. Viimeisistä viidestä pelistä kolme maalia ja yhdeksän pistettä. Kokonaispelissä on edelleen tekemistä, mutta pisteistä maksetaan.






Tulevaisuuden avainsopimus tulee olemaan kuitenkin tämä. Jos pelin kehitys kokonaisuudessa pysyy tuollaisena, Pettersson tulee räjäyttämään pankin. Edelliseltä seurajohdolta oli virhelaskelma tässäkin, kun tekivät vain kolmevuotisen sopimuksen. Näille ykkösrivin nuorille pelaajille (joilla on lahjakkuus olemassa, vaikka olisi tukkoista) pitäisi saada pitkät sopimukset aikaan.

Katto nousee kuitenkin jatkossa ja silloin Petterssonin pitkä sopimus ei enää olisi tuntunut lainkaan pahalta vaan itse asiassa edulliselta. Nyt tuo tulee tekemään ongelmia ensi kauden jälkeen mikäli tässä vedetään muuten kattoon joukkue kiinni. Toki ymmärsihän tuon, kun tämä joukkue piti saada kilpailukykyiseksi tähän mestaruusikkunaan jotta saatiin OEL:n sopimus sisään... No sen näkee sitten aikanaan miten näiden kanssa tullaan jatkossa pärjäämään.

Nyt on sitten edessä neljän pelin kotiputki. Joukkue on pelannut tähän mennessä kahdeksan kotipeliä ja 14 vieraspeliä, joten tällä edessä olevalla putkella vähän tasoitellaan tuota alkuohjelmaa.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jotain infoa alkaa tippumaan syksyn Rachel Doerrien potkuista ja sen taustoista.

Rachel Doerrie:

Canucks vastine:




Yksi näkemys asiaan:




Pitkälti näköjään menee kahden henkilön, tässä tapauksessa kahden naisen, väliseksi kiistaksi siitä mitä tapahtui. Rachel Doerrie palkattiin tammikuussa 2022 ja pari päivää myöhemmin tammikuussa 2022 Emilie Castonguay. Rutherford palkkasi Doerrien ja AGM Castonguay kenki 8 kuukautta myöhemmin.

Mahtavan sopan sai uusi johto aikaiseksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo Doerrien tapaus on kyllä aika mysteeri sen suhteen millaisia tietoja on tullut medialle siitä miten se on mennyt. Huono tietenkään näin ulkopuolisena sanoa mitään miten eri ihmiset ottavat eri asiat etenkin kun näissä on mukana kunnianhimoa ja mahdollisia sairauksia taustalla, mutta minulle tämä tapaus tuntuu pikkuasialta, josta tehtiin isompi kuin se onkaan.

Kuitenkin se tiedetään, että alunperin Doerrie palkattiin analyysipuolelle, mutta hän sai siirron videovalmentajan apulaiseksi. Sekin tiedetään, että hän olisi ollut yhteydessä tuon siirron jälkeen ystäväänsä ja toimittaja Patrick Johnsoniin ja pyytänyt tätä lisäämään artikkeliinsa Boudreaun kommentit Doerriesta, jotka olivat olleet Doerrieta kehuvia. Lisäksi Doerrie linkitti tuon artikkelin sosiaaliseen mediaan. Sekin tiedetään, että Doerriella on todettu posttraumaattinen stressioireyhtymä ja hän olisi toivonut Castonguaylta naisena enemmän tukea.

Ilmeisesti tuo meni lyhyesti jotenkin niin (ainakin Doerrien lakimiehen mukaan), että Doerrie olisi kutsuttu apulaismanageri Castanguayn toimistolle sen jälkeen, kun Doerrie on ollut yhteydessä Johnsoniin ja laittanut tuon artikkelin sosiaaliseen mediaan. Castanguay olisi siellä mennyt sanomaan Doerrien mielestä liian suorat sanat siitä mitä mieltä hän on medialle puhumisesta, kaveruussuhteista siellä, Doerrien kyvyistä kantaa mentaalisesti tehtävänsä ja uhannut osittain jopa työtehtävillä (ilmeisesti tarkoitus on antaa varoitus?).

Doerrie olisi ottanut tuon sanomisen hänen ihmisarvonsa arvosteluna ja sanonut tästä Canucksin toimiston henkilöstöpuolelle Castanguayn "ylittäessä rajan". Vähän tuon jälkeen Allvin irtisanoi Castonguayn raporttien perusteella Doerrien ja sitten tästä tehtiin oikeusjuttu, koska tämä on Doerrien mielestä pilannut hänen uransa jatkoa. Nyt sitten Castonguaylla ja Doerriella on keskenään erilaiset näkemykset mitä siellä on sanottu ja miksi. Ikävä tietysti, että tämä päättyi näin, mutta minulla on kyllä uskoa siihen, että Castonguay on voinutkin sanoa liian suorat sanat tuosta Johnsonille puhumisesta.

Se on sitten toinen juttu, että olisinko itse ottanut palautteen vain vastaan, lopettanut medialle puhumisen / sometilini päivityksen, tehnyt työni jatkossa parhaani mukaan ja jatkanut tehtävässä jotta mahdollisesti tulevaisuudessa olisi mahdollisuus luoda uraa. Castonguay oli kuitenkin esihenkilö Doerrien nähden eikä tuo turhasta tavallaan tullut. Itse koen, että tuohon piti ainakin jollain lailla reagoida. Toinen juttu on sitten se, että kun ei tiedä mitä siellä on sanottu ja millaisia vaikutuksia esimerkiksi tuolla posttraumaattisella oireyhtymällä on noissa tilanteissa, mahdoton sanoa miten tuossa joku toinen ihminen on kokenut tilanteen.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Petterssonin hienon kauden alun huomaa tilastoistakin:





***

Drancen kanssa samaa mieltä Bearista:





***

Djurgården antoi kenkää valmentaja Joakim Fagervallille. Eipä kestänyt hänen uransa seurassa pitkään, kun palkattiin tammikuussa saatuaan vähän aikaisemmin kenkää Malmöstä ja nyt sitten samana vuonna jo toiset potkimiset. Tilalle tulee mm. Ruotsin Olympiajoukkueen ja MM-joukkueen päävalmentajana toiminut Johan Garpenlöv.

Seuran kaikki viime kesän ykköskierrokset varaukset (Lekkerimäki, Östlund ja Öhgren) sekä lahjakas toisella kierroksella viime draftissa varattu puolustaja Calle Odelius ovat olleet tehojen puolesta pettymyksiä tällä kaudella. Toivottavasti tämä nyt aukaisisi noiden nuorten portteja tehojen suhteen sille tasolle missä heidän lahjakkuutensa voisi olla.

Toki voihan tuossa olla sekin mahdollisuus, että kaikki neljä eri NHL-seuraa vetivät vaan hudin viime draftissa, mutta itse katselen nyt mielenkiinnolla mitä tämä valmentajanvaihto tuo tullessaan.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Podkolzin ja Rathbone pistettiin farmiin:





Kummatkin olleet tällä kaudella kyllä pettymyksiä, etenkin Podkolzin jolta odotin jopa hyvää kautta. Viime kaudella peli parani kuitenkin läpi kauden. Rathbone lähti puolestaan lähinnä haastamaan paikasta ja pelasi kiekollisena ihan hyvinkin, mutta ei ole kuitenkaan vielä(kään) valmis omassa päässä. Huomaa taas tuostakin, että nuorilla harvoin pelin suunta on koko ajan nouseva vaan matkalla tulee ylä- ja alamäkiä, jotka sitten toivottavasti kasvattavat.

Nyt on hyvä vaan, että saavat peliaikaa farmissa. Abbotsfordilla on tällä viikolla tuplat kahtena peräkkäisenä iltana pelattavia pelejä, kun ensin joukkue pelaa Bakersfieldia vastaan peräkkäisinä iltoina ja sitten viikonloppuna Lavalia vastaan toiset peräkkäisinä iltoina pelattavat pelit. Peliminuutteja pitäisi olla noille kahdelle nyt hyvin tulossa.



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Loukkaantumisista kärsivää ja heikosti kauden aloittanutta Washingtonia vastaan voitolla olisi ollut mahdollisuuksia päästä tällä kaudella ensimmäistä kertaa edes piste per peli saldoon, mutta eihän tuo ollut lähelläkään. Capitals oli alusta saakka selvästi parempi näyttäen ammattilaistason kokeneelta joukkueelta, kun Canucksin esitys oli junnumaisen lattea. Aika pettyneitä sanoja Boudreaultakin tuli pelin jälkeen ja ihan aiheesta.

Koko joukkueesta ei voi nostaa oikeastaan nyt yhtään hyvin pelannutta pelaajaa (no ehkä Höglander pelasi hyvin). Vaikea sanoa mistä tuollainen esitys taas saatiinkaan aikaan, kun kuvittelin itse että joukkue koittaisi saada kotiputkensa käyntiin ihan erilaisella pelillä. Toki tuossa oli nyt taas tuo vieraspeliputken jälkeinen ensimmäinen kotipeli, joista on ollut puhetta ennenkin.

Washingtonilta Ovechkin teki pelissä NHL-historiaa tehden kaksi maalia ja mennen Wayne Gretzkyn ohi kaikkien aikojen vierasmaaleissa. Ovechkin olisi voinut tehdä pelissä neljäkin maalia. Miehestä voi olla mitä mieltä tahansa, mutta käsittämättömän kova ura kuitenkin. Enemmän pelkkiä vierasmaaleja (403) kuin esimerkiksi Markus Näslundilla yhteensä kotona ja vieraissa (395). Itse näin Ovechkinin ensimmäisen kerran paikan päällä Hämeenlinnassa nuorten MM-kisoissa ja jo silloin oli nähtävissä että tuosta pojasta voi kasvaa poikkeusyksilö.

Florida, Arizona, Montreal ja San Jose seuraavina vuorossa. Näiden pelien aikana olisi mahdollisuus nousta edes sinne piste per peliin, mutta saa nähdä pelasiko joukkue jo parhaat pelinsä Vegasia ja Coloradoa vastaan vieraissa ja siirrytäänkö taas tappioputken puolelle.

Otetaan nyt näistä iloa irti edes:











Abbotsford otti Bakersfieldista 6-3 voiton pelissä jossa Lane Pederson (2+1) oli pääosassa. Podkolzinille pelissä yksi maali. Saa nähdä sitten milloin hän pääsee takaisin ylös, kun tällä hetkellä ketjut tuntuisivat olevan aika vakiintuneet.

Miller - Horvat - Höglander
Kuzmenko - Pettersson - Mikheyev
Garland - Dries - Boeser
Joshua - Åman - Lazar

Sen jälkeen kun Miller siirrettiin laitaan, tuossa meni yksi paikka sieltä pois vaikka Pearson on noista vakilaitureista sivussa. Studnicka sitten toinen joka tulee vielä haastamaan paikasta. Tällä hetkellä siellä ei juuri ole siis paikkoja, mutta tilanne voi tietysti muuttua esimerkiksi tappioputkella. Tuo kolmosketjun laitureiden palkkapuoli (11,5 miljoonaa) paistaa silmään, mutta se peliaika ylempänä pitäisi ansaita. Viimeisten parin viikon sisään Åman on pelannut tasakentin enemmän kuin Boeser ja Lazar pelannut samoja minuutteja Garlandin kanssa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Niinpä... Vancouverin peli näytti vieraskiertueella jo hyvältä, mutta nyt on palattu taas kerran lähtöruutuun. Surkeaa Caps-peliä seurasi vielä huonompi Panthers-peli. Kirsikkana kakun päälle Demko loukkaantui tässä pelissä. En tiedä kuinka kauan tässä jaksetaan olla vielä kärsivällisiä tämän joukkueen kanssa. Pisteprosenteissa ollaan NHL:n kahdeksanneksi huonoimpia eikä Demkon loukkaantuminen (vaikka Demko ei ole tällä kaudella normaali itsensä ollutkaan) tilannetta ainakaan paranna.

Saa nähdä nyt sitten kumpi maalivahdeista Silovs vai Delia nostetaan ylös paikkaamaan. Silovs on ollut farmissa parempi ja ykkösvahtina siellä, mutta toisaalta Delialla on NHL-kokemusta ja Silovs kaipaisi nähdäkseni vain lähinnä pelejä alle. Siinä mielessä mietin, että jos joukkueella vain riittää luottoa Deliaan, hän saattaisi saada kutsun ylös.

Yksilöistä on turha tämän pelin jälkeen sanoa mitään, mutta nostetaan nyt esiin Joshua joka teki (tuurilla tosin) kauden neljännen maalinsa ja taklasi viisi kertaa. Joshualla on tasakentin enemmän maaleja ja yhtä paljon pisteitä kuin Garlandilla, joka on pelannut paljon enemmän. Tosin tuo kertoo ehkä enemmän Garlandista. Nils Åmanillakin on tasakentin häntä enemmän maaleja ja vain piste vähemmän. Se Benningin OEL:n kauppa näyttää päivältä yhä huonommalta tällä kaudella ja nuo kaksi ovat sidottuina pitkäksi aikaa seuraan.

**

Jannik Hansen sanoi jo tuon Canucksin hyvän vieraskiertueen aikana, että tämän joukkueen puolustuspeli ja pakit ylipäänsä eivät riitä. Tuosta olen täysin samaa mieltä. Kimanttia podcastissa Antti Mäkinen nosti puolestaan tikun nokkaan sen sijaan jotkut vanhat Lindenin faneille lähettämät kirjeet, apulaismanagerin saaman käräjäsyytteen ja muutkin ulkopuoliset asiat kuten sen, kun Canucksin fanit olivat kärsimättömiä entistä valmentajaa Travis Greenia kohtaan. Mäkisen mukaan tällä sietokyvyllä ei nousta. Vähän hiljaiseksi kyllä veti tuo analyysi.

Eihän tässä joukkueelta ole oikein mitään muuta näkynytkään kuin sitä sietokykyä. Canucks piti Benningin ja Greenin mukana vaikka joukkue oli Greenin aikana NHL:n kuudenneksi huonoin yhteispisteissä. Eroa Arizona Coyotesiin tuolla Greenin viisi kautta kestäneellä päävalmentakaudella oli neljä pistettä. Siis neljä. Toinen näistä joukkueista sentään piti varausvuoronsa ja hommasi niitä lisää, kun toinen taas pyrki koko ajan luottamaan tuohon valmennukseen ja hommaamaan lisää tukea tälle rungolle niitä vuoroja myymällä.

Naapuri Calgary Flames (joka menestyi paremmin) erotti kolme valmentajaa sillä aikaa kuin Vancouver puski päätään samalla valmentajalla ja rungolla yhä syvemmälle puskaan tulevaisuuden kustannuksella. Ja siinä vaiheessa kun niitä kauppoja sitten tuli, joukkue teki tuollaisia OEL:n treidejä, jonka vaikutukset tulevat näkymään yhä pahemmin mitä pidemmälle tästä mennään. Canucks myi Benning/Green aikakaudella ensimmäisiltä kolmelta kierrokselta viisi vuoroa joista kaksi ensimmäiseltä kierrokselta (toinen vielä top10 vuoron).

Toinen tuon aikajakson hupiseura Devils hommasi tuohon samaan aikaan kolme ensimmäisen kierroksen vuoroa sisään. Eikä tuossa vuorojen myynnissä ollut lähellekään koko tarina. Toinen uskalsi olla rehellisesti ajoittain huono, kun toinen koitti rimpuilla jollain ihmeellisellä uskolla mikä ei pohjautunut yhtään mihinkään. Devils varasi 2017 jälkeen kahdesti ykkösenä ja kolme kertaa top5 joukossa (toki arpatuurikin oli puolella, toisin kuin Canucksilla), kun Canucks ei varannut kertaakaan top5 ryhmästä koska Benning luotti entiseen valmennukseen ja tähän runkoon eikä uskaltanut purkaa tätä "menestystarinaa".

Jos tässä jotain ollut mukana jo pitkään, niin sitä sietokykyä ja uskoa. Ihan liikaakin. Olen myös ihan varma, että jotkut Trevor Lindenin aikaiset kirjeet faneille tai tämä apulaismanagerin saama syyte ei ole tämän joukkueen ongelmien takana. Kyllä ne ongelmat ovat siinä, että tätä projektia ei olla koskaan tehty kunnollisia perustuksia myöten koska ollaan oltu niin saat*nan kärsivällisiä tähän "meidän juttuun". Luultavasti ollaan vieläkin. Canucksille tulee varmaan parempia ja huonompia jaksoja tällä kaudella ja lopulta ollaan jossain sijalla 14 yksi kausi lisää kokemusta keränneenä. Mihinkään se tie ei tule vaan viemään.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Kimanttia podcastissa Antti Mäkinen nosti puolestaan tikun nokkaan sen sijaan jotkut vanhat Lindenin faneille lähettämät kirjeet, apulaismanagerin saaman käräjäsyytteen ja muutkin ulkopuoliset asiat kuten sen, kun Canucksin fanit olivat kärsimättömiä entistä valmentajaa Travis Greenia kohtaan. Mäkisen mukaan tällä sietokyvyllä ei nousta. Vähän hiljaiseksi kyllä veti tuo analyysi.
Tuo oli mielenkiintoinen analyysi Vihtorilta. Vasta pari viikkoa sitten hän uskoi Vancouverin tuosta vielä nousevan, mutta ilmeisesti Mäkinen sai tietää näistä raskauttavista taustoista vasta viimeisen parin viikon aikana. Toisaalta jos James Hetfield pyytää sua soitteleen, niin sä voit sanoa ihan mitä mieleen vaan juolahtaa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
muutkin ulkopuoliset asiat kuten sen, kun Canucksin fanit olivat kärsimättömiä entistä valmentajaa Travis Greenia kohtaan. Mäkisen mukaan tällä sietokyvyllä ei nousta.
Green oli ollut valmentajana neljä kautta ja sinä aikana joukkue meni pudotuspeleihin kerran (sekin on kyseenalaista olisiko joukkue päässyt sinne mikäli kausi ei olisi päättynyt etuajassa). Toki joukkuekaan ei ollut hyvä, mutta kai siinä pitäisi jotain edistystä tapahtuakin vaikka GM olisikin Benning.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo oli mielenkiintoinen analyysi Vihtorilta. Vasta pari viikkoa sitten hän uskoi Vancouverin tuosta vielä nousevan, mutta ilmeisesti Mäkinen sai tietää näistä raskauttavista taustoista vasta viimeisen parin viikon aikana. Toisaalta jos James Hetfield pyytää sua soitteleen, niin sä voit sanoa ihan mitä mieleen vaan juolahtaa.
Vähän erikoista tuossa oli sekin, että tuon uskomisen jälkeen Canucks voitti neljä peliä (joista Colorado ja Vegas vieraissa) ja hävisi kaksi. Joukkue pelasi kauden parasta kiekkoa. Mutta sitten ilmeisesti Mäkinen kuuli tuosta 22.11 tulleesta käräjähaasteesta kun uskoi loppui?

Green oli ollut valmentajana neljä kautta ja sinä aikana joukkue meni pudotuspeleihin kerran (sekin on kyseenalaista olisiko joukkue päässyt sinne mikäli kausi ei olisi päättynyt etuajassa). Toki joukkuekaan ei ollut hyvä, mutta kai siinä pitäisi jotain edistystä tapahtuakin vaikka GM olisikin Benning.
Neljä täyttä kautta ja sitten viides oli tuo viime kauden alku. Yhteispisteissä tuo oli Greenin aikana NHL:n kuudenneksi huonoin sija ja sen neljä pistettä enemmän kuin Arizonalla.

Eli ihan samaa mieltä, että edistystä olisi pitänyt tulla kyllä jo ja siitä huolimatta joukkueessa haluttiin uskoa sokeasti siihen runkoon ja valmentajaan samalla kun esimerkiksi naapuri kengitti valmentajiaan tuona aikana kolmekin kertaa. Että kyllä sitä sietokykyä ja uskoa tässä on riittänyt ihan tarpeeksi jo pitkään. Ihan liikaakin minun mielestä. En tiedä kuinka kauan sitä tarvitsisi sitten olla, että se riittäisi.

Ne kuplan playoffit jäivät tosiaan sen ajan parhaaksi saavutukseksi ja noihinkin päästiin osin kyseenalaisesti, mutta itse peli oli siellä sitten harvinaisen hyvää muuhun tuon ajan tekemiseen nähden.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Olisikohan jotain niinkin radikaalia, että Podkolzin ja Rathbone ylös ja Martin seuraavaan peliin maaliin.

Joo, mutta ei sentään noita junnuja kentälle päästetä, mutta otetaan ne mukaan miesten reeneihin.

No eiköhän tuo valmennus nyt vaihdu, jotta saavutetaan tuo maaginen #17 sija vielä tällä kaudella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
No eiköhän tuo valmennus nyt vaihdu, jotta saavutetaan tuo maaginen #17 sija vielä tällä kaudella.
Voi vaihtuakin. Ja sitten nämä ongelmat on taas hetkeksi lakaistu maton alle jos ja kun joukkue siitä piristyisi. Ensi kaudella sitten taas uudestaan sama sirkus päälle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Kyllähän tuo vähän tuolta on näyttänytkin. Mutta miksi ihmeessä Demko on tuossa kunnossa laitettu pelaamaan?

Ehkä siellä on sitten mietitty jotenkin niin, että "puolikuntoinenkin Demko on parempi kuin Delia tällä hetkellä" ja uskottu siihen, että tuo vamma olisi sellainen että se ajan kanssa paranee vaikka pelaisikin? Itse en todellakaan ole mikään maalivahtiasiantuntija, mutta tuo puolikuntoisuus oli kyllä tosiaan nähtävillä jo kauden alussa. Siihen halusi vain uskoa, että siellä ei olisi mitään ollut. Kuitenkin kun tällaisen maallikonkin silmään tuo peli näytti viiden pelin jälkeen tältä...

Demko on aloittanut kautensa heikoimmalla pelillä hänen koko uralla. Yksittäisiä vähän huonompia pelejä on joskus nähty, mutta ei näin montaa Demkon tasolle heikkoa peliä. Hän näytti aikanaan farmissakin paljon paremmalta kuin tällä hetkellä. Viime kauden lopussa Demko loukkaantui, mutta ei kai sen vamman enää pitäisi vaikuttaa? Vai vaikuttaako sittenkin?

...Niin kyllä siellä näkyi isompia ongelmia jo heti kauden alussa. Niiden silmiin jotka oikeasti tuosta maalivahtipuolesta jotain ymmärtävät, ero oli varmasti selvempikin. Maalivahtiguru Kevin Woodley noista lonkkavammoista sanoikin tuossa pari viikkoa sitten, että NHL:ssä yleistynyt sivuttaispelaaminen on tehnyt monen maalivahdin lonkille tilanteen entistä haastavammaksi. Demkon pitäisi olla nyt noin kuutisen viikkoa sivussa, joten ei pahin mahdollinen takaisku, mutta kuitenkin niin pitkä että tuossa saattaa tulla vielä nykyistä isompia ongelmia.

Delia on nähty odotusten mukaan nyt harjoituksissa paikkaamassa ja farmissa ykkösvahtina pelanneelle Silovsille jää farmin lisääntyvä vastuu, mikä onkin järkevää tässä vaiheessa. Delialla oli hyvä yliopistoura, mutta NHL:ssä Chicagossa ei tullut ainakaan liikaa onnistumisia (32 peliä, 3.68 päästettyä maalia pelissä ja 90.4%). Farmissa 120 peliä sitten noin 2.8 päästettyjen maalien keskiarvolla ja noin 91% tilastoilla. Ilmeisesti hän oli Abbotsfordiin tulleen päävalmentajan Jeremy Collitonin suosituksesta hankittu maalivahti kuitenkin.





***





Tuo on kyllä ihan totta. Toisaalta olihan tuossa se viime kauden viimeiset 60 peliä lisäämässä odotuksia.

Se tiedettiin tuosta viime kaudesta huolimatta, että pakkiremonttia joukkue kaipaisi ja hyökkäykseen pitäisi tuoda lisää fyysisyyttä sekä koko kentän kahden suunnan osaamista.

Pakkipuolelle ei pystytty tekemään kesällä mitään. Huhuissa oli ainakin Marino, mutta ei kai sitten haluttu maksaa tässä tilanteessa sitä summaa minkä Devils antoi - eikä joukkueella kyllä ollutkaan noiden vuorojen tyhjennysmyyntien jälkeen ketään 00-syntynyttä NHL:ssä jo pelannutta nuorta pakkia. Lisäksi siellä olisi pitänyt tehdä sitä tilaa jos tuollainen pakki olisi tullut. Hyökkäykseen tuotiin Mikheyev, Kuzmenko, Lazar ja Joshua, joista kolme meni noihin joukkueen tarpeisiin ja Kuzmenko sitten taitopuolelle "ilmaisena" hankintana.

Nyt nuo tarpeet ovat ihan samat edelleen. Joukkueen yksinä isoina ongelmina on pelin avaaminen (Hughesin ja osin Bearin jälkeen) sekä tukipelaamisen laatu. Canucks häviää ihan liikaa kaksinkamppailuja pelkästään siksi, että joukkueella ei riitä fyysisyys eikä ammattimainen ote kahteen suuntaan kestä koko peliä. Vancouverin pitäisi siis edelleen tehdä se pakkiremontti ja hankkia hyökkäykseen vielä lisää fyysisyyttä sekä kahden suunnan osaamista. Sellaisia pelaajia, joiden DNA:ssa on puolustustahtoa- ja osaamista ennemmin kuin henkilökohtaisia pisteitä. Myös sinne kolmeen ensimmäiseen ketjuun.

Tuo remontti on vain helpompi sanoa kuin tehdä. Jos 2.5-3.2 miljoonan Dickinson/Nemeth/Kassian -osaston siirtosummina on noita kakkoskierroksia (Nemethissa kaksi kakkoskierrosta, Kassianissa kakkoskierros ja kolmoskierros viime draftin nousun (32->29) nousun lisäksi) kun heillä on kahden vuoden sopimuksia, niin pelottaa ajatella sitten mikä olisi esimerkiksi 7.2 miljoonan (ja viisi vuotta sopimusta jäljellä) OEL:n siirtosumma. Riittäisikö pari ykköskierrosta? Ja jos, niin onko tämä joukkue niin hyvässä haastajan asemassa, että tuon varaan kannattaa mitään laskea? Ja mistä löytyy joukkue, joka ottaisi tuon OEL:n viisivuotisen sopimuksen vastaan? Tuo on hiton pitkä aika jopa nyt rakennusvaiheessa oleville joukkueille, vaikka teoriassa sen sopimuksen voisikin ostaa ulos.

Joukkue ajoi itsensä Benningin aikana nurkkaan noilla sopimuksilla. Itse näkisin pakkitilanteen lisäksi ongelmaksi sen, että pääosin kolmosketjussa on pelannut laidoilla yhteensä 11.5 miljoonan laiturit Boeser ja Garland, jotka eivät kykene tuottamaan juuri mitään. Tuossa on juuri tämän hetken tilanteessa yli 11 miljoonaa kiinni pelaajissa, joita voisi olla pelillisesti paikkaamassa Podkolzin ja huonosta alkukaudesta huolimatta jopa Pearson (sitten kun palaa kentille).

Mutta ei noihin taida olla suurinta kiinnostusta noilla sopimuksilla jos otteet ovat tuota tasoa. Boeserin suhteen joukkue toivoi paluuta "ennen viime kautta olleeseen tasoon". Boeser teki 2019-2021 kausina 113 pelissä 94 pistettä, mikä oli enemmän kuin esimerkiksi Horvatilla ja Petterssonilla. Tai jos vertaa muihin NHL:n laitureihin, niin saman verran kuin Fialalla tai Buchnevichilla ja enemmän kuin Laineella. Viime kausi oli sitten isän kuoleman johdosta(?) vaikea ja nyt tälle kaudelle "piti" palata taas sille normaalille tasolle.

Mutta vaikka syöttöjä onkin kerääntynyt, niin maaleja on 18 pelissä kolme ja tuo kokonaispeli on ollut huonoa tasoa ja pidempään (joukkueen huonoin tasakentin odotettujen maalien vertailussa). Peliaikaa on tullut jo pidempään keskimäärin noin 13 minuuttia pelissä, mikä ei kyllä vastaa lähellekään tuota noin seitsemän miljoonan palkkaa. Boeser on ollut minun suosikkeja joukkueessa pitkään, mutta pelillisesti Vancouverille sopisi lyhyellä tähtäimellä hänen tilalle joku fyysisempi laituri, vaikka sitten numerot eivät niin hyviä olisikaan. Toisaalta Boeseria ei kannata kaupata silloin kun hänen arvonsa on uransa matalimmalla tasolla jos yhtään uskoo siihen että hän kuitenkin edelleen melko nuorena pelaajana löytää pelinsä.

Garland menee samaan kategoriaan, joskaan hänen historiansa ei ole Boeserin tasoa. Viime kaudella Garland oli tasakentin NHL:n hyökkääjien kesken 32. eniten pisteitä tehnyt hyökkääjä ja kausi oli muutenkin hyvä. Tällä kaudella Garlandilla on 23 peliin kolme maalia ja 10 pistettä. Hän on ollut tasakentin tehottomampi kuin nelosketjun Joshua vaikka pelannut paljon enemmän. Ihan varmasti hänkin pystyy kuitenkin parempaan, sillä ura kokonaisuutena on ollut kuitenkin hyvä.

Nyt hänen pelistä kertoo jotain se, että joissakin Canucks-pohjaisissa spekulaatioissa on ollut puhetta esimerkiksi vaihdosta Patric Hörnqvistiin. Käytännössä siis toisen joukkueen päättyvä veteraanisopimus siihen, että Garlandin pidempi sopimus siirtyisi vain pois kirjoista ja avaisi paikkaa Podkolzinille sekä tilaa tämän kauden jälkeen kattoon. Sitä en sitten tiedä että millainen arvo tuollaista kautta pelaavalla pelaajalla juuri nyt on ja toisaalta tämä aika ei ole myöskään hänen kanssa paras aika kaupalle. Muutenkin tuollainen tuntuisi lyhytjänteiseltä suunnitelmalta, vaikka tuo Podkolzinin tilanne tuossa osaltaan vaikuttaa lisäksi.

Mielenkiinnolla seuraan mitä joukkueessa tullaan tekemään jatkossa. Uusi seurajohto antoi hyvän viime kauden lopun jälkeen aikaa ja mahdollisuuksia, mutta ei tämä nyt hyvältä näytä. Demkon loukkaantuminen vielä tuohon päälle, niin enpä tiedä mihin tästä mennään. Tämän kauden osalta tuntuu kyllä aika vaikelta playoffeihin kiriminen, vaikka tuo Pacific huono onkin ollut, mutta mikä on pidempi suunnitelma. Yritetäänkö tällä ryhmällä saada vielä kaikesta huolimatta peliä kasaan vai lähteekö joukkue viimeinkin purkamaan tätä ryhmää. Se tarkoittaisi noilla hinnoilla niiden lähtöä joilla on jotain arvoa, koska tulevaisuutta ei ole juuri järkeä kaupata tulevaisuuteen.
 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Mielenkiinnolla seuraan mitä joukkueessa tullaan tekemään jatkossa. Uusi seurajohto antoi hyvän viime kauden lopun jälkeen aikaa ja mahdollisuuksia, mutta ei tämä nyt hyvältä näytä. Demkon loukkaantuminen vielä tuohon päälle, niin enpä tiedä mihin tästä mennään. Tämän kauden osalta tuntuu kyllä aika vaikelta playoffeihin kiriminen, vaikka tuo Pacific huono onkin ollut, mutta mikä on pidempi suunnitelma. Yritetäänkö tällä ryhmällä saada vielä kaikesta huolimatta peliä kasaan vai lähteekö joukkue viimeinkin purkamaan tätä ryhmää. Se tarkoittaisi noilla hinnoilla niiden lähtöä joilla on jotain arvoa, koska tulevaisuutta ei ole juuri järkeä kaupata tulevaisuuteen.

Ansiokasta pohdintaa jälleen kerran siellä. Tähän kohtaan näin vierestä haluaisin kommentoida, että jotenkin kovin vähän Rutherford ja Allvin ovat vielä tehneet liikkeitä. Muistanko väärin, että varsinkin Rutherford tuli sisään organisaatioon lupauksin tehdä isojakin liikkeitä? Kenties hyvin sujunut kausi BB:n alaisuudessa sai miehen toisiin ajatuksiin? Tehdäkseen liikkeitä on löydettävä myös tanssikumppani ja mikäli Rutherford eikä Allvin koe, että tarjolla on organisaation näkökulmasta järkeviä vaihtoehtoja, niin ei kauppoja kannata tietenkään tehdä pelkästään kauppojen takia.

En tiedä miten Canucksin organisaatiossa prosessit etenevät kauppojen suhteen ja aina tietenkin gm on viime kädessä niistä vastuussa, mutta ehkä tässä kohtaa katsoisin myös pro scoutingin suuntaan aiemmista hankinnoista. Onko siellä tehty myös vääriä arvioita ja annettu vääränlaisia signaaleja gm:n suuntaan? Vai onko Benningin aikaiset scoutit saaneet lähteä samoilla saranoilla Jimbon kanssa?
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hyvää pohdintaa @nuck jälleen kerran, mutta itse nostaisin myytäviin pelaajiin niin Myersin kuin Pearsoninkin.

Huhua kiinnostuksesta Myersiin on ollut jo pidempään, joten voisi olla mahdollista päästä hänen sopimuksesta eroon. Jotain huhua oli myös Pearsonista, mutta vaikeampi uskoa, että hänestä vielä päästäisiin, mutta ehkä keväällä sitten.

Noista kahdesta pelaajasta tulisi lähemmäs 10 milliä tilaa, mikä mahdollistaisi jo Horvatin jatkon ja luultavasti myös Kuzmenkon. Pakistoa tuo ei parantaisi, mutta eipä myöskään heikentäisi.

Toki myynnissä pitäisi olla lähes kaikkien, jotka vaan muualle kelpaavat. Schenn on pelaaja, jonka mielelläni näkisin vielä kauden tai kaksikin meillä, mutta en jaksa uskoa että haluaa jatkaa (rämpimistä). Schennistä voi saada yllättävän hyvänkin korvauksen. Ja Schennin myynti heikentäisi myös pakistoa mikä toki tämän kauden osalta olisi jopa toivottavaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ansiokasta pohdintaa jälleen kerran siellä. Tähän kohtaan näin vierestä haluaisin kommentoida, että jotenkin kovin vähän Rutherford ja Allvin ovat vielä tehneet liikkeitä. Muistanko väärin, että varsinkin Rutherford tuli sisään organisaatioon lupauksin tehdä isojakin liikkeitä?

En tiedä miten Canucksin organisaatiossa prosessit etenevät kauppojen suhteen ja aina tietenkin gm on viime kädessä niistä vastuussa, mutta ehkä tässä kohtaa katsoisin myös pro scoutingin suuntaan aiemmista hankinnoista.

Itse luulen, että enemmän pitäisi katsoa omistajan suuntaan. Ainakin itse olen siinä käsityksessä, että hän on torpannut mahdollisia kauppoja, joissa joukkuetta olisi heikennetty. Siellä halutaan menestystä välittömästi ja mitään tahtoa ei ole rakentaa menestyvää tiimiä pitkän kaavan mukaisesti. Ja tämä on sitten näkynyt käytännössä joka kevät, kun ketään ei olekaan myyty. Sekä kesäisin, kun on tehty epätoivoisia hankintoja (OEL).

Viime kesän hankinnat olivat pääosin hyviä tai jopa loistavia, mutta kaupat loistavat poissaolollaan. Ei parannuksia, mutta ei myöskään heikennyksiä. Marginaalisia kauppoja (Stillman, Bear), jotka eivät kokonaiskuvaa muuta, vaikka esim Bear hyvä haku olikin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tähän kohtaan näin vierestä haluaisin kommentoida, että jotenkin kovin vähän Rutherford ja Allvin ovat vielä tehneet liikkeitä. Muistanko väärin, että varsinkin Rutherford tuli sisään organisaatioon lupauksin tehdä isojakin liikkeitä? Kenties hyvin sujunut kausi BB:n alaisuudessa sai miehen toisiin ajatuksiin?
Varmaan tuolla viime kauden pelillä (Boudreaun aikana) oli oma osuutensa tuossa halussa tehdä niitä isoja liikkeitä viime kesänä? Alkuunhan Rutherford sanoi halustaan tehdä lähinnä isoja liikkeitä toimiston puolelle. Derek Clancey, Emilie Castonguay ja Cammi Granato tulivat apulaismanagereiksi ja Sedinit, Mikael Samuelsson ja Mike Komisarek uusina niminä pelaajakehityksen puolelle. Lisäksi siellä nähtiin mm se nyt surullinen Rachel Doarrien palkkaaminen analyysipuolelle.

Varsinaisista pelaajakaupoista Rutherfordin ensimmäinen lausunto oli:




Ja Allvinilla:




Tuota samaa Rutherford'kin toisteli, eli joukkueen pyrkimyksenä on tehdä tilaa kattoon ja tehdä joukkueesta nuorempaa. Mutta vielähän tuo on ollut vain maltillista ja palkkakattoratkaisuja ei olla nähty. Jos taas tuota ikää miettii, niin pakkipuolella Hamonic vaihtui Dermottiin ja joku(?) Beariin... Hyökkäyksessä iän puolesta suurin muutos oli Dickinsonin vaihtuminen Åmaniin. Maalilla nähtiin Halak -> Martin vaihto. Eli pieniä liikkeitä, mutta toki oikeaan suuntaan.


En tiedä miten Canucksin organisaatiossa prosessit etenevät kauppojen suhteen ja aina tietenkin gm on viime kädessä niistä vastuussa, mutta ehkä tässä kohtaa katsoisin myös pro scoutingin suuntaan aiemmista hankinnoista. Onko siellä tehty myös vääriä arvioita ja annettu vääränlaisia signaaleja gm:n suuntaan? Vai onko Benningin aikaiset scoutit saaneet lähteä samoilla saranoilla Jimbon kanssa?
Niin tosiaan managerin piikkiin voi pistää myös scouttipuolen jos on sinne palkannut vääriä tekijöitä eikä ole omaa näkemystä esimerkiksi OEL:n sopimuksen riskeistä. Tuo ammattilaistason scouttipuolen vetäjän hommahan vaihtui Rutherfordin tehdessä ensimmäisen palkkauksensa, kun hän kiinnitti Derek Clanceyn yhdeksi apulaismanagereista, jonka vastuualueena oli lehdistöpressin mukaan "Clancey will work closely with Rutherford and will oversee the Canucks professional and amateur scouting staffs".

Itselläni ei ole vielä kunnon kuvaa Clanceysta, mutta Rutherfordin mainospuheiden mukaan Clanceylla olisi ollut iso merkitys kolmen Stanley Cupin taustalla. Pittsburghissa Clancey toimi parissa eri tehtävässä vuodesta 2007 vuoteen 2021 (mm. ammattilaistason scouttipuolen vetäjänä yhdeksänä vuotena), joten tuttu ja ilmeisesti oma luottomies ainakin Rutherfordin silmissä. Brett Henning (Lorne Henningin poika) oli Canucksin organisaatiossa "nouseva kyky" aikaisemmin.

Noista managereista Castonguay on tuntunut olevan usein Allvinin ja Rutherfordin ympärillä. Granato ja Clancey on osunut omiin silmiin harvemmin, mutta tehtäväkenttien todellisuudesta tai marssijärjestyksestä minulla ei varmaan oikeaan kuvaa. Castonguayn voisi kuvitella näin sivullisena olevan ainakin aika määrätietoinen persoona urallaan (ilmeisesti sitten hyvässä ja pahassa...?), kun on lukenut itselleen lakipuolen tutkinnon lisäksi myös talouspuolen tutkinnon. Clanceylla näistä on tietysti selvästi pisin historia NHL:ssä ja pisin historia myös Rutherfordin kanssa.

Lisäksi jossain taustalla häärii se teillekin tuttu Dale Tallonkin scouttina ja "vanhempana avustajana". Hänen todellisesta työnkuvasta minulla ei ole tietoa, mutta voisin kuvitella että on muutakin kuin kahvinkeittäjän virka. Mutta saa nyt sitten nähdä miten tämä nykyinen johto tehtävässään onnistuu pidemmän päälle. Alku on ollut tosiaan yllättävän maltillinen kun seurassa on ilmeisesti haluttu uskoa tuohon omaan runkoon.

Hyvää pohdintaa @nuck jälleen kerran, mutta itse nostaisin myytäviin pelaajiin niin Myersin kuin Pearsoninkin.
Jos nuo kaksi olisivat nyt saatavissa kaupan ilman että noissa joutuisi maksamaan tuntuvaa välirahaa, niin sitten minäkin kannattaisin noiden kauppaamista. Pearsonin reilu kolme miljoonaa on uskoakseni vaikeasti kaupattava paperi näillä näytöillä. Myersiin on joissakin huhuissa tosiaan ollut kiinnostusta, mutta olisiko todellisuudessa kuitenkaan siirrettävissä ilman välirahaa? Viime kausihan oli Myersilta selvästi parempi kuin tämä ja jo silloin hänen arvonsa oli runkosarjan loppupuolella ainakin joidenkin arvo-laskelmien mukaan negatiivinen.




En tiedä kuinka realistinen tuo laskelma oli todelliseen markkinaan nähden, mutta jos tuossa oli vähänkään realismia mukana, niin nyt Myersin arvo on sitten vieläkin huonompi. Tosin onhan tässä maksettu tällä kaudella tuota palkkaa jo ja sopimusta kulunut tämän kauden alun verran (se varmaan parantaa tuota tilannetta), mutta pelin taso on viime kauteen nähden selvästi huonompi ja tuo on kuitenkin se tärkein asia. Jos/kun Myersista joutuisi maksamaan välirahaa, niin sitten se pitäisi miettiä kuinka paljon ja olisiko sen maksaminen sen arvoista.

Pidemmän päälle Boeserin tai Garlandin sopimusten siirto saattaisi toimia paremmin ainakin siinä tapauksessa jos heistä saisi tilalle jonkun tulevaisuutta mahdollisesti hyödyttävän palan. Mutta tuo tietysti vaatisi joukkueen, joka uskoisi heidän palaavan uriensa aikaisemmalle tasolle. Myersilla on enää ensi kausi jäljellä tuota sopimusta, kun taas näillä kahdella heidän nykyisessä roolissaan kolmosketjun laidalla palkat ovat pidemmälle raskaat. Se voisi muuttaa sitten tilanteen jos he pystyisivät ottamaan kahden ensimmäisen ketjun laiturin tontin. Tällä hetkellä Boudreau ei kuitenkaan näytä ainakaan luottavan tuohon tarpeeksi.

Vancouverissa voisi kuvitella tulevaisuuden kahden ensimmäisen ketjun laitureina pysyvän Millerin (itse näen Millerin ennemmin aloituksia ottavana laitahyökkääjänä tulevaisuudessa, kun en luota hänen puolustuspeliinsä keskellä), Petterssonin peliä tukevan Mikheyevin ja toisen nuorista Podkolzin/Höglander ellei sitten kumpikin pysty tuota tonttia kantamaan. Neljäs laituri (jos toinen Podkolzinista ja Höglanderista ei onnistu) olisi minun papereissa joko Kuzmenko(/Boeser/Garland), joku ulkoapäin tuotava fyysinen laitahyökkääjä tai miksei oma varauskin jos joku siihen kehittyy.

Tuo Kuzmenko saattoi muuttaa tilannetta ainakin nyt lyhyellä aikajänteellä tuolla, mutta vielä hänen pelinsä pitäisi kehittyä kokonaisuutena jotta hänet voitaisiin nähdä pidemmän päälle varmana top6-laitahyökkääjänä. Toki tämä palapeli vielä on liian auki sen suhteen, että tässä voisi suunnitella mitään sen pidemmälle menevää. Horvatin tilanne on yksi isoista tekijöistä tuossa. Tai jos hänet kaupataan, niin kenet saataisiin sitten tilalle.

Lisäksi muun muassa sekin vaikuttaa miten Kuzmenkon jatko tulee menemään. Tai miten nuo nuoret tuosta kehittyvät (etenkin Podkolzin olisi nimenomaan pelityyliltään pelaaja, jonka onnistuminen olisi tärkeää) ja toki esimerkiksi sekin, että millainen kauppa olisi mahdollista saada aikaan Boeser/Garland -kaksikosta jos heidän päätetään myydä. Ennen sitä heidän nouseminen top6-ryhmään olisi kuitenkin toivottavaa/pakollista arvon nousun vuoksi.

Nuo Myers/Pearson kaupat olisivat tärkeät saada lyhyellä tähtäimellä maaliin saakka jos Horvatin jatkolle on realistisia mahdollisuuksia. Itse en tuohon jatkoon vaan tällä hetkellä usko. Tai jos minä olisin vailla sen suurempia fanisiteitä oleva työtäni tekevä pelaaja Kanadan itärannikon suunnalta ja olisi mahdollisuus tehdä loppu-uran tärkein sopimus, miettisin kahdesti haluaisinko jatkaa tässä seurassa näiden kaikkien vuosien jälkeen kun tietäisin saavani monestä muusta paikasta samat rahat mutta paremman mahdollisuuden menestyä. Toki Horvatilla on varmasti tunnesiteitä seuraan pelaajien, fanien ja kaupunginkin puolesta, mutta painavatko ne lopulta niin paljon jos menestysmahdollisuuksia ei juurikaan näy ja toisessa vaakakupissa on loppu-uran tärkein sopimus?

Itse luulen, että enemmän pitäisi katsoa omistajan suuntaan. Ainakin itse olen siinä käsityksessä, että hän on torpannut mahdollisia kauppoja, joissa joukkuetta olisi heikennetty. Siellä halutaan menestystä välittömästi ja mitään tahtoa ei ole rakentaa menestyvää tiimiä pitkän kaavan mukaisesti. Ja tämä on sitten näkynyt käytännössä joka kevät, kun ketään ei olekaan myyty. Sekä kesäisin, kun on tehty epätoivoisia hankintoja (OEL).
Minä olen samassa käsityksessa, joskaan mitään varmaa näistä asioista ei osaa sanoa.

Tai sanotaanko, että omistajataho on voinut hyvinkin luoda ne isot linjat millä joukkuetta pyritään saamaan eteenpäin tyyliin "me halutaan menestystä ja haastaa playoff-paikasta, ei retoolailla". Mutta toisaalta eivät he kyllä yhteenkään kauppaan, vapaaseen agenttiin tai varausvuoroon Rutherford/Allvin/Benning -ryhmän kengille ole varmasti tulleet astumaan. Kyllä nuo yksittäiset kiekkoliikkeet tapahtuvat uskoakseni pelkästään noiden kiekkopuolen toimijoiden kautta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös