Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 111 926
  • 643

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jatketaan tuosta Brock Boeserista pari juttua.

Kausi ollut heikko:





Vanha AGM tykkää heittää huhuja ilmaan:





Mutta ehkä jotain savua ilmassa kuitenkin:





Ja lopulta Boeser siis pelasi ja teki kolmannessa erässä tasoituksen.

----------

Muista asioista lyhyesti:
- Horvat 2 maalia ja kasassa jo 19 tältä kaudelta
- Schenn 6 taklausta ja hän nousi kaikkien aikojen taklauksissa pakkien ykköseksi

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Arizona oli lähellä puristaa toisen voittonsa viimeisistä yhdeksästä pelistä, mutta Canucks pelasi kotipelinsä viimeiset 10 minuuttia hyvin ja ratkaisin pelin lopulta ansaitusti Horvatin jatkoaikamaalilla. Komeaa vuotta pelaa kapteeni Bo ja etenkin tämän vuoden helmikuusta tahti on ollut todella kovaa. Sen jälkeen 54 peliin 37 maalia ja 55 pistettä. Tuo on jopa 56 maalin kausitahtia nuo viimeiset yli 50 peliä. Sitä ennen uralla oli tullut reilussa 500 pelissä 22 maalin kausitahdilla osumia. Arvo nousee hyvää tahtia tuolle uran tärkeimmälle sopimukselle.

Tosiaan Boeser pelasi sittenkin kun Joshua ei kyennyt pelaamaan. Pitkästä aikaa hän oli näkyvä maalilla ja neljällä laukauksella. Sitä tässä vaan ihmettelen, että kun tästä pelistä huomasi että vammaa ei ole, miksi ihmeessä tuon tason (kun mietitään ihan lahjakkuutta) pelaaja tarvitsee herätystä ollakseen joskus näkyvä. Mietin, että voisinkohan itsekin olla työpaikalla tekemättä mitään ja sitten kun pomo uhkaa pistää pannuhuoneeseen, alkaisin tehdä työni. Ehkä joku voikin, en tiedä.

Eikä siinä mitään jos yksittäisiä heikkoja hetkiä tulee, mutta nyt puhutaan aika pitkästä ajasta. Nuo tilastot mitkä @Mr. Smith tuohon ylemmäs laittoi, olivat vertauksia viime kauteen. Viime kaudella Boeser pelasi uransa huonoimman kautensa. Ja silti noissa on tuollainen ero tähän kauteen nähden. Kaiken kaikkiaan oli kyllä hieno asia nähdä Boeser kuitenkin pelaamassa ja onnistumassa juuri tässä pelissä:





Schennin nousu kaikkien aikojen taklauspörssin kärkeen oli aika lailla odotettu asia jo ennen kautta ja nyt se sitten tuli. Pelillisesti Schenn on ollut taas hyvä tuossa omassa roolissaan tälläkin kaudella. Ei yritä mitään ylimääräistä ja kuuluu niihin harvoihin joukkueen pelaajiin, joilta saa joka ilta sen mitä odottaakin. Arvokas pelaaja alakerralle.

- Canucks pisti kasaan pelin keskellä Pettersson - Mikheyev - Boeser -ketjun ja tuo yhdistelmä voitti laukaukset ja maalipaikat tasakentin 5-1 lukemilla.

- Horvat - Miller - Höglander -ketju oli joukkueen paras tänään, vaikka maaleja ei tuon yhdistelmän aikana tullutkaan. Maalipaikat kotiin 10-4 ja laukaukset 11-6.

- Pettersson on noussut tällä kaudella joukkueen pelillisen johtajuuden lisäksi myös joukkueen henkiseksi johtajaksi jäällä (yhdessä Horvatin kanssa). Pelaa erittäin hyvin kahteen suuntaan, kantaa roolia kummassakin erikoistilanteessa ja nostaa joukkuetta usein ylös silloin kun tarvitsee. Jos Horvat lähtee pois, Canucksilla voi olla tässä seuraava kapteeni.

- Stillman pelasi mielestäni puolustuksessa parhaan pelinsä pitkään aikaan. Herättikö Arizonan penkin takana valmentajan takki päällä seissyt isä Cory? Isä-Stillman voitti urallaan kaksi Stanley Cupia kahdessa eri joukkueessa peräkkäisinä kausina.

Kiva oli nähdä voitto taas, vaikka nämä tämän kaltaiset voitot vievät joukkuetta yhä kauemmas korkeista varausvuoroista. Ja tämä on se tilanne missä ollaan eletty jo kauan. Fanit eivät osaa päättää kumpaan laivaan hyppäisivät. Toisaalta toivotaan kyllä voittamista, mutta toisaalta tiedetään se että jos Arizonan kanssa joudutaan "syöpäpelissä" kotona näin koville, niin eihän se hyvää kerro. Tai se, että Luongon ja Sedinien juhlailtana puhallellaan muniin koko peli eikä kyetä antamaan edes tasaista vastusta. Bieksan puhe yhteisestä johtajuudesta tälle joukkueelle ei ollut sattumaa.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Alkuunhan Rutherford sanoi halustaan tehdä lähinnä isoja liikkeitä toimiston puolelle. Derek Clancey, Emilie Castonguay ja Cammi Granato tulivat apulaismanagereiksi ja Sedinit, Mikael Samuelsson ja Mike Komisarek uusina niminä pelaajakehityksen puolelle. Lisäksi siellä nähtiin mm se nyt surullinen Rachel Doarrien palkkaaminen analyysipuolelle.

Ok! Muistin varmaan väärin, kun palauttelin päähäni Rutherfordin kommentteja, joissa hän totesi tekevänsä siirtoja, jotka eivät välttämättä ole kaikkien mieleen. On toki ymmärrettävää, että ensin tuuletetaan toimiston puoli ja tuodaan sinne omat miehet että naiset.

Niin tosiaan managerin piikkiin voi pistää myös scouttipuolen jos on sinne palkannut vääriä tekijöitä eikä ole omaa näkemystä esimerkiksi OEL:n sopimuksen riskeistä. Tuo ammattilaistason scouttipuolen vetäjän hommahan vaihtui Rutherfordin tehdessä ensimmäisen palkkauksensa, kun hän kiinnitti Derek Clanceyn yhdeksi apulaismanagereista, jonka vastuualueena oli lehdistöpressin mukaan "Clancey will work closely with Rutherford and will oversee the Canucks professional and amateur scouting staffs".

Juuri näin ja kuten sanoin, että gm:llä on lopulta kokonaisvastuu tietenkin.
 
Noista kahdesta pelaajasta tulisi lähemmäs 10 milliä tilaa, mikä mahdollistaisi jo Horvatin jatkon ja luultavasti myös Kuzmenkon. Pakistoa tuo ei parantaisi, mutta eipä myöskään heikentäisi.

Kuzmenko on kyllä ihan tulevaisuuttakin ajatellen vaikea pelaaja arvioitavaksi. Tehot ovat lyhyellä NHL-uralla komeat, mutta pelissä noin muuten on paljon kehitettävää. Noilla tehoilla pääsee kuitenkin rahastamaan kuten agenttinsa jo siinä yhdessä twiitissään selkeästi ilmaisi.

Kuzmenkon kohdalla kaikki on minusta vielä ihan auki. Voi olla, että päätyy tekemään jatkot mutta yhtälailla tuo miehen UFA-status tekee hänestä kiinnostavan pelaajan myös trade dradlinelle. Siitä ratkaisukykyinen pelaaja jollekin kevään kannujahtiin kun Canucksin kausi on jo taputeltu? Samoin tuo UFA-status tekee sen, että halutessaan pääsee kilpailuttamaan markkinat ja tämä on Canucksin kannalta pelkästään huono asia. En lopulta olisi lainkaan yllättynyt, vaikka Kuzmenko päättäisi tämän kauden jossain muualla kuin Nucks-paidassa.

Petterssonin ketjussa on homma kulkenut, mutta haluaisin nähdä häntä kokeiltavan muissakin ketjuissa. Jos homma toimii muidenkin kanssa, niin siinä on ainakin lisää syitä yrittää kiinnittää venäläistä jatkoon.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ok! Muistin varmaan väärin, kun palauttelin päähäni Rutherfordin kommentteja, joissa hän totesi tekevänsä siirtoja, jotka eivät välttämättä ole kaikkien mieleen. On toki ymmärrettävää, että ensin tuuletetaan toimiston puoli ja tuodaan sinne omat miehet että naiset.
Siinä mielessä muistelit ihan oikein, että Rutherford sanoi siinä viime kauden jälkeisessä pressissä, että seurassa saatetaan nähdä liikkeitä jotka eivät ole "kenenkään" mieleen. Mutta varsinaisia lupauksia isoista kaupoista ei sanottu. Nyt kun tässä on päästy jo tähän saakka, niin mietin vain yhtä asiaa... oliko jo tuossa vaiheessa tehty päätös Horvatista?

Pääpointtina siinä tilaisuudessa oli se, että viime loppukauden tulokset eivät riittäneet heitä luopumusta suunnitelmasta - perustavanlaatuisesta pitkän tähtäimen organisaatiomuutoksesta. Seuran on Rutherfordin mukaan tultava nuoremmaksi ja saatava parempi tilanne palkkakaton suhteen. Eli noita samoja asioita mitä sieltä toisteltiin kauden mittaan. Voi olla, että noissa ottaa vaan aikaa jos ei ole kiinnostusta pistää lisää assetteja peliin.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nyt kun tässä on päästy jo tähän saakka, niin mietin vain yhtä asiaa... oliko jo tuossa vaiheessa tehty päätös Horvatista?
Ei tuosta ota selvää, kun tuntuu ettei toimistokaan tiedä mitä haluaa tehdä. Neuvotellaan jatkosopimuksesta, mutta oikeasti ei haluta sopparia? Eikä myöskään haluta kaupata Horvatia?





Yritetään myydä niitä joita kukaan ei halua niin näyttäisi siltä, että tehdään kovasti hommia?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ei tuosta ota selvää, kun tuntuu ettei toimistokaan tiedä mitä haluaa tehdä. Neuvotellaan jatkosopimuksesta, mutta oikeasti ei haluta sopparia? Eikä myöskään haluta kaupata Horvatia?





Yritetään myydä niitä joita kukaan ei halua niin näyttäisi siltä, että tehdään kovasti hommia?

Tuossa nelikossa (Boeser, Myers, Garland ja Pearson) on kiinni reilut 20 miljoonaa ja kun miettii tämän hetken hyötyä joukkueelle, niin eihän se mikään ihmekään ole jos näistä koitetaan päästä eroon.

Pearsonin 3.25 miljoonan sopimus voi olla aika hankala kaupattava ilman välimaksua ja etenkin nyt tässä tilanteessa kun on loukkaantunut. Samoin Myersiin en usko. Tai toki kumpikin saattaisi vaihtua toisen joukkueen huonoon sopimukseen jos joukkueen kemiaa haluttaisiin rikkoa. Mahdollista on, että jossain toisessa ympäristössä kumpikin heistä saisi parempaa irti. Olihan Pearson esimerkiksi aikaisemmin hyvä saatuaan siirron. Lisäksi viime kaudella hän kuului joukkueen parhaaseen ketjuun.

Boeseriin ja Garlandiin voisin kuvitella löytyvän kiinnostusta, vaikka ovatkin tällä hetkellä pelanneet huonosti. Boeser oli 2017-2021 aikavälillä Vancouverin paras pistemies ja koko NHL:n sisällä laitureista tehokkaampi kuin mm. Ehlers, Pacioretty, Forsberg, Meier tai Fiala. Piste per peli tilastossa samoissa mm. Matthew Tkachukin ja DeBrincatin kanssa ja tehokkaampi kuin Laine tai Buchnevich.

Viime kausi oli huono (isän taistelu ja lopulta kuolema sotki tuota varmasti), mutta tuossakin pitää muistaa se, että Boudreaun aikana teki kuitenkin yli 30 maalin ja 60 pisteen tahdilla tehoja. Nyt tämä kausi on ollut vielä huonompi. En tiedä vaikuttaako tuossa edelleen se isän tilanne, onko alkukauden loukkaantumisella merkitystä vai mistä tuo johtuu, mutta ei ole tosiaan lähellekään se sama pelaaja mikä on ollut.

Kuitenkin kun puhutaan vasta 25 vuotiaasta pelaajasta, niin uskoakseni uraa on vielä paljon edessä. Jossain toisessa organisaatiossa Boeserista olisi ehkä mahdollista saada paljonkin irti noilla hyökkäyspään lahjoilla. Odotuksista häntä kohtaan kertoi tuo viime kausi, kun kautta pidettiin huonona vaikka tosiaan viimeiset 50 peliä hän pelasi yli 30 maalin tahdilla. Hän saattaa olla nyt kuitenkin pelaaja, joka vain tarvitsisi seurasiirron uran kannalta.

Garland oli puolestaan Arizonassa kahdella viimeisellä kaudella piste per peli tilastossa tehokkaampi kuin Keller, Kessel tai Schmaltz. NHL:n laituriosastolla tehokkaampi kuin mm. Atkinson, Killorn, Saad tai Eberle. Viime kaudella tasakentin yhtä tehokas kuin Miller ja koko NHL:ssä tasakentin peliaikaan nähden tehokkaampi laituri kuin mm. Ehlers, Guenzel, Laine tai Panarin. Garlandin ongelmana oli vaan se, että hän ei löytänyt kunnon kemiaa yhdenkään sentterin kanssa ja siksi sentterit vaihtuivat tiuhaan, mutta tulosta kyllä tuli hyvin. Kiekonhallintatilastoissakin hän oli hyvä - Vancouverin paras odotetuissa maaleissa 5v5 pelissä ja maalit menivät hänen ollessa 5v5 pelissä jäällä 59-37 kotiin.

Näkisin, että kummallakin pelaajalla on paljon nyt nähtyä enempään mahdollisuuksia ja lahjoja. Lisäksi itse en normaalisti kiinnittäisi sen suurempaa huomiota kauden ensimmäisiin 25 peliin jos ura muuten on pitkältä ajalta niin hyvä mitä se noilla kahdella on ollut. Ei ne perustaidot mihinkään yht'äkkiä katoa. Mutta Canucksin tilanteessa näkisin, että joukkuetta pitää jollain lailla ravistella ja nuo kaksi tämän kauden alisuorittajaa olisi ehkä kuitenkin helpommin kaupattavissa laituripuolella kuin esimerkiksi Podkolzin, Höglander, Miller tai Mikheyev.

Itse olen pettynyt kuitenkin jos noissa kaupoissa olisi sellaisia skenaarioita joita olen jostain saanut lukea, että Garlandin kaltainen pelaaja olisi pelkkä palkkadumppi jonnekin. Minulla löytyy kyllä hänen tulevaisuuteensa vielä luottoa, mutta Vancouverissa juuri tässä hetkessä voi olla hankala löytää kunnon roolia. Tuo Kuzmenkon tilanne (mistä @Mängimies hyvin ylemmäs kirjoitti) näyttelee osuutta tuossa. Itse en näe ihanteellisena jatkon kannalta tilannetta, että Canucksissa top6-laitureissa ovat Kuzmenko, Garland ja Höglander, vaan toivoisin sinne lisää kokoa ja fyysisyyttä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En ehtinyt eilen kirjoittaa tuosta Montreal-pelistä mitään, mutta laitetaan nyt jotain lyhyesti ennen seuraavaa peliä (ensi yönä Sharks vastassa):

Nyt tuossa oli Canucksin vuoro palata 80-luvun kiekkolukuihin voittamalla jatkoajan jälkeen 7-6 ja nousemalla avauserän jälkeen neljän maalin takaa voittoon. Harvinaisia lukuja, sillä edellinen vastaava neljän maain takaa tehty nousu oltiin nähty Vancouverin toimesta 49 vuotta ja 11 kuukautta sitten Torontoa vastaan. Nykyisin Canucksin johtoportaassa oleva Dale Tallon aloitti tuolloin kirin.

Selvää on, että maalivahdeilta ei tuossa Habs-pelissä nähty parasta. Canadiensin Montembeault ja Canucksin kaksikko Martin/Delia (tai ainakin Martin) eivät olleet parhaimmillaan. Montreal saa osittaisen synninpäästön tuosta peluutettuaan neljää tulokaspakkia, millaisella määrällä nyt ei voi oikein odottaakaan mitään kovin ehjää omaa päätä.

Canucksin osalta sirkuspeli oli viihdyttävä, missä nähtiin neljän maain takaa nousun lisäksi lopun toinen nousu maalin takaa voittoon. Toisaalta taas tuo johtoaseman menetys oli jälleen karu esimerkki tämän joukkueen arvaamattomuudesta eikä Canucks saa edes tuollaista tulokaspakki-selitystä otteistaan. Onneksi hyökkäyspäässä sentään saatiin tehoja irti silloin kuin piti erinomaista kautta pelaavan Petterssonin johdolla.

Vancouverin neljän pelin kotiputken saldoksi jäi kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Voitot tulivat jatkoaikojen jälkeen Arizonasta ja Montrealista. Tappiot taas selvällä pelillisellä erolla Floridaa ja Washingtonia vastaan. Ehkä tuo kertoo juuri siitä missä joukkueena tälläkin kaudella mennään. Ei olla ihan riittävän huonoja, mutta ei myöskään kyetä vastaamaan paremmille kuin harvoin.

***

Nuorten MM-kisat alkavan tämän kuun lopussa ja Vancouverin edustus on siellä varausvuorojen mukaisesti odotetun huono. Kun ei ollut Benningin torimyynnin jälkeen vuoroja 2021 ensimmäisellä, kolmannella eikä neljännellä kierroksella ja toisen kierroksen varaus kohdistui valko-venäläiseen pelaajaan, niin aika hankala saada pelaajia näihin kisoihin mukaan. Canucksin tuon draftin vitoskierroksen varaus Aku Koskenvuo pääsi kuitenkin Suomelle mukaan.

Menneen kesän ykköskierroksen varaus Lekkerimäki sai aivotärähdyksen ja on ollut nyt peleistä sivussa, mutta hänen pitäisi olla kuitenkin mukana. Toisen kierroksen varausta Canucksilla ei ollut tuossakaan draftissa (siirtyi pois siinä OEL:n treidissä), mutta kolmannen kierroksen varaus Elias Pettersson on mahdollisesti Ruotsin joukkueessa. Neljännen kierroksen varaus Gardner on ollut loukkaantuneena melkein koko alkukauden ja vitoskierroksen varaus Ty Young ei kisoihin päässyt.

Muiden maiden varauksia ei olekaan nyt ollut ja siksi kohtalaisen hankala saada sinne ketään. Surullista mutta totta, edellinen Vancouverin Kanadan u20 edustaja kenttäpelaajista oli syvyyshyökkääjä Jonah Gadjovich 2017-18 ja ennen häntä ollut edellinen kuntopuntarien kärki selviää alla olevan linkin takaa:


DiPietro oli sitten maalilla hyvä Kanadalla aikanaan Canucksin prospectina. Näistä nykyisistä pelaajista mm. Studnicka oli myös nuorten kisoissa hyvä ja farmipakki Juulsen kuului lisäksi Kanadan u20 joukkueeseen. Heistä voisi Studnickalle ennustaa NHL-tulevaisuutta kahdessa alemmassa ketjussa. Juulsenilla ei näytä riittävän.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Ruotsin joukkue julkaistiin tänään ja siinä on niin Lekkerimäki kuin Pettersonkin mukana. Ruotsilla on kisoissa mukana 13 hyökkääjää, kahdeksan pakkia ja kolme maalivahtia.

Lekkerimäen kuvittelisin pelaavan samassa ketjussa seurakavereiden Östlundin ja Öhgrenin kanssa. Lekkerimäki on tällä hetkellä loukkaantunut saatuaan taklauksen päähän Västeråsia vastaan ja myös Östlund on nyt sivussa (sai kiekosta osumaa harjoituksissa), mutta kummankin pitäisi olla pelikunnossa kisoissa. Pettersson on pelannut Örebron joukkueessa noin 15 minuutin peliaikoja viime aikoina. Pelitilastoihon on merkitty 22 SHL-peliä, mutta noista 17 peliä on mennyt alle seitsemän minuutin ajoilla. Nyt kolmessa viimeisessä pelissä on jääaika sitten noussut.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Seuraava sirkuspeli viime yönä Sharksia vastaan ja tuostakin jatkoaikavoitto 5-6 lukemilla Petterssonin tehdessä voittomaalin. Kolme peräkkäistä jatkoaikavoittoa nyt kasassa, mutta vastustajat Arizona, Montreal ja San Jose takaavat sen, että en ole varaamassa torille lippuja. Kuudella tai seitsemällä maalilla Canucksilla on kuitenkin mahdollisuudet näköjään voittoon saakka.

- Dakota Joshua teki Sharksia vastaan kaksi maalia ja kolmaskin oli lähellä, mutta maali hylättiin maalivahdin estämisenä. Lisäksi Joshua otti tappelun ja laukoi viisi kertaa. Joshua on ollut oikein hyvä nelosketjun laituri tällä kaudella. Tai oikeastaan koko ketju (Åman-Joshua-Lazar) on ollut joukkueen parhaimmistoa omassa roolissaan.

Thomas Drance on tunnettu Athleticilla aika suorasanaisena toimittajana, joka ei esimerkiksi Benningin aikana kauheasti aina säästellyt sanojaan (ja ihan aiheestakin). Nyt Drance on nähnyt (jo aikaisemmin) jotain positiivista joukkueen suhteen ja itsekin pitää kyllä yhtyä tuohon;




Itse lisäisin kyllä myös Lazarin ja etenkin Mikheyevin tuohon listaan, kun on joukkueen laitureista paras kahden suunnan pelaaja, tekee hyvin kiekottomana töitä ja on matkalla noin 50 pisteeseen. Pisteet tulleet vielä tasakentin lähes kaikki, kun hän ei tuota ykkösylivoimaa pelaa.





En tiedä onko noissa Rutherfordin ensimmäisen palkkauksen, varatoimitusjohtaja Derek Clanceyn kädenjälkeä näkyvissä? Sitten siihen isoon kuvaan olisi kiva nähdä jossain vaiheessa joku selvyys.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Uusimpien Athleticin saamien tietojen mukaan Horvatille oltaisiin tarjottu jo asianmukaisempaa sopimusta, mutta ei saatu (yllätys yllätys...) tuohon myöntävää vastausta. Horvatin odotettu kauppa on ilmeisesti jossain kohtaa edessä. Artikkelissa mukana myös muita huhuja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Boeser oli nyt ensimmäistä kertaa NHL:ssa terveraaputuksena ja Höglander pelasi sittenkin. Lazar piti tuon ykkösen paikkansa ja vaikka ei tehoille päässytkään, oli näkyvämpi mitä Boeser on ollut useimpina iltoina tällä kaudella. Höglanderin tuo penkityksen uhka ainakin näytti sytyttävän hyvin ja hän oli mielestäni Canucksin paras pelaaja Flamesia vastaan.

Pelin alkuun Canucks sai salamastartin ja meni nopeasti kahden maalin karkumatkalle. Tuossa vaiheessa tuli jälleen kuitenkin "Canucksit" ja vastustaja nousi ohi. Dries toi Höglanderin hyvästä syötöstä Vancouverin tasoihin kolmannessa erässä ja rankuissa Kuzmenkon maali jäi voittomaaliksi. Kuudes peräkkäinen vierasvoitto tuli pelistä, joten vieraissa joukkue on saanut tulosta aikaan.

Flamesia vastaan isoimmiksi onnistujiksi lasken Höglanderin lisäksi Garlandin, Bearin ja Schennin. Myers "yllättäen" siellä toisella laidalla ja tällä kertaa yhdessä Burroughsin kanssa. Myös Petterssonilla on nyt kaksi viimeistä peliä ollut vähän nihkeämpää pelaamista. Ei kuitenkin mitään syytä huoleen, kun näitä pieniä aallon pohjia tulee kaikille.

Seuraavat kolme peliä pelataan kotona kun sinne tulevat järjestyksessä Winnipeg, St. Louis ja Seattle.

Sutter tuntuu myös arvostavan Schennia:





Pistetään nyt vähän myöhässä tämäkin tänne, mutta Montrealin kerrotaan olevan kiinnostunut Boeserista edelleen, kuten kuulemma oli jo aikaisemmin:





Canucks Centralin podcastissa puhuttiin Horvatin sopimustarjouksesta:





Jos se puhuttu kahdeksan vuotinen sopimustarjous piti paikkansa, niin olisi kyllä kiinnostava tietää kausikohtaisen palkan arvo jos miettii esimerkiksi vertailua Millerin sopimukseen. Pisteistä maksetaan ja niitä Miller oli tehnyt ennen tätä kautta kolmen edellisen kauden aikana Horvatiin nähden yli 70 pistettä enemmän, mutta tarjoukset saattoivat olla aika lähellä toisiaan.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Joukkueen peli ilman Petterssonia on surkean ja säälittävän välimaastossa, mutta kyllähän tuo joukkueen johto ja valmennus laittaa kovasti kampoihin. Ei vaan voi tajuta Höglanderin kohtelua ilman, että hän on mokanut jotain todella pahasti kaukalon ulkopuolella.













Palkintona hyvistä peleistä on siirto alemmas tai katsomoon. Ja mikäli menee vielä pinnojakin tekemään niin siitä seuraa farmikomennus syntymäpäivänä ja hyvää joulua bussiin!
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En muista ihan hetkeen tälläistä touhua nähneeni (edes) tältä organisaatiolta. Tuo Höglanderin kohtelu on nyt tuoreimpana esimerkkinä yksilötasolla, nämä kotipelit joukkuetasolla.





Muuten tältä kaudelta joitakin joukkueen poimintoja tilastoina:

- Kauden 31 pelissä 14 kertaa päästetty vastustaja tekemään viisi maalia tai yli (eli lähes joka toisessa).

- Hävitty seitsemän sellaista peliä, joita on johdettu vähintään kahdella maalilla.

- Päästetty NHL:n kolmanneksi eniten maaleja.

- NHL:n huonoin alivoima (67%).

- NHL:n kolmanneksi huonoin pitämään kahden erän jälkeisiä johtoja.

- NHL:n toiseksi huonoimmat maalivahtien torjuntaprosentit.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Onhan se ikävää, että noita miljoonia tienaavia pelaajia tuntuu puristavan kotona. Olisiko tuohon joku syy kenties olemassa? Itse muistan hyvin niitä parempia aikojakin, milloin tuollaista ei niinkään nähty mutta toki jos peli ei kulkenut silloinkaan, fanikunnalta alkoi tulla kritiikkiä. Ja niin sen pitää mielestäni mennäkin. Hyvinä ja huonoina aikoina eletään tunteella mukana. Ainakin jos tästä joukkueesta välitetään eivätkä pelit ole pelkkää firmojen hodarien syömistä.

Höglanderilla riittää nyt onneksi hommaa Abbotsfordissa:





Abbotsford otti 6-2 kotivoiton San Josesta. Justin Dowlingille neljän pisteen ilta, Kyle Raulle kaksi maalia ja tehopakki Christian Wolanin syötti kolme osumaa. Silovs pelasi maalissa. Travis Dermott pelasi ensimmäisen pelinsä tällä kaudella, joten vähän ajan päästä sieltä tulee yksi pakki ylös.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rikotaan radiohiljaisuus täällä nyt kun edellinen viesti näyttää olevan vielä viime vuoden puolella tullut. Edellisen oman viestini jälkeen Canucksin saldo on ollut NHL:n 10. huonoin voittoprosenteissa mitaten. Viimeisistä yhdeksästä pelistä on yksi voitto enemmän kuin Chicagolla ja tällä hetkellä joukkueella on lyhyempi matka NHL:n viiden huonoimman ryhmään kuin playoffeihin.

Tässä ei enää tältä kaudelta osaa toivoa mitään muuta kuin mahdollisimman hyvää varausvuoroa, mutta veikkaan että tuonkin tämä joukkue sössii tapojensa mukaan vielä loppukaudesta. Jos niin onnellisesti kävisi kuitenkin, että tuollaisista top5 sijoilta päästäisiin draft-lottoon, niin siellä olisi se kotikaupungin poika Bedard satumaisella tuurilla saatavilla.

Pienet mahdollisuudet tietysti saada joskus draft-arvonnassa voitto, mutta mitä paremmista mahdollisuuksista päästäisiin kilpailuun mukaan, sitä parempi. Ilman sitä mahdollisuutta tuota ei ainakaan tule. Lisäksi vaikka sitä pääpalkintoa ei tänä vuonna tulisi, draftin kärjessä on muitakin erittäin kiinnostavia nuoria tarjolla. Bedardin loistokkuus vain vähän himmentänyt muiden kehää tässä vaiheessa.

Viime vuosi jää mieleen kokonaisuutena aika heikkona, vaikka viime kevätkaudella hyviä otteita nähtiinkin. Vancouver oli viime vuoden aikana NHL:n 19 paras joukkue ja 85 pelistä tuli 94 pistettä. Eli joukkue oli kokonaisuutena siellä missä on usein kaikkein huonoin olla - ei taistelemassa mestaruudesta eikä toisaalta myöskään parhaista draftin nuorista pelaajista.

Viime vuoden puolen Canucksin sisäisen pistepörssin top5 näytti tältä:

1. Elias Pettersson 81 peliä, 43+52=95 pistettä
2. J.T. Miller 83, 34+60=94
3. Bo Horvat 73, 46+26=72
4. Quinn Hughes 76, 7+64=71
5. Brock Boeser 71, 20+29=49

Vuosi muistetaan Petterssonin, Millerin ja Horvatin tehoiluista parhaiten. Etenkin Petterssonin läpimurto vaikeuksien kautta tälle nykyiselle tasolle on ollut hienoa seurattavaa. Ehkä hänen tarvitsi saada vastaan nuo vaikeudet noustakseen porrasta ylemmäs pelaajana? Millerilla oli myös komeat tehot ja kapteeni Horvatin maalimäärä oli kova suoritus pelaajalta joka ei ennen viime kautta ollut rikkonut urallaan kertaakaan 30 maalin rajaa.

Kokonaisuutena kärjen komeista tehoista huolimatta joukkueella on kuitenkin liikaa niitä huonoja tekijöitä mukana. Edellisessä pelissä Winnipegia vastaan tuli seuraavaa grafiikka-tilastoa Boudreaun ajasta viime kaudesta tähän kauteen (5vs5 pelissä):

21-22

Save%: 92.72 (NHL:n toiseksi paras)
HDCA / 60: 11,56 (19.)
xGA / 60: 2.56 (19)
xGF / 60: 2.51 (15)

22-23

Save%: 90,53 (29)
HDCA / 60: 13,17 (29)
xGA / 60: 2,9 (30)
xGF / 60: 2,37 (25)

Eli kokonaisuutena nuo lukemat ovat olleet laskussa joka sektorilla, mutta suurin muutos on maalilla jossa viime kaudella lukemat olivat NHL:n toiseksi parhaita ja tällä kaudella sitten 29 parhaita. Demko oli tasakentin ennen tätä kautta yli 500 minuuttia pelanneista maalivahdeista edellisten kolmen kauden aikana NHL:n top10 maalivahteja GSAA-tilastossa (eli Goals Saved Above Avarage) kun nyt tällä kaudella hän löytyy 58. sijalta. Sen paremmin ei mene myöskään Martinilla, joka on tuossa tilastossa 76. sijalla.

Mutta tietenkään pelkkien maalivahtien taakse ei joukkueen tätä kautta voi laskea, vaan ongelmia on ollut vähän joka sektorilla. Yhden käden sormilla voidaan laskea ne positiiviset asiat ja sitten jokaisesta muusta asiasta voidaan halutessa tuoda syyllisiä esiin jos niitä halutaan. Tuo organisaation historian synkin alkukausi on mitä luultavammin vaikuttanut henkiselle puolellekin pahasti ja tuo on sitten näkynyt pelaajien elekielessä. Yksi tyyppiesimerkki tuosta on Miller, joka on Boudreaun suosikki voitontahtoisena pelaajana, mutta jonka kääntöpuolena on sitten nuo katsomoon asti näkyvät ikävämmät asiat silloin kun peli ei joukkueella kulje.

Henkinen puoli seurassa tuntuisi olevan vielä viime kautta huonompi muutenkin. Tuolloin nuo ongelmat saatiin lakaistua maton alle valmentajan vaihdolla, mutta nyt tällä kaudella nuo ovat nostaneet taas päätään. Siinä mielessä voi olla hyväkin asia, että pelaajia kuten Podkolzin ja Höglander peluutetaan nyt farmissa. Eikä tuolle taida olla mitään muuta parantavaa reittiä kuin seuran myllerrys vähän syvemmältäkin. Voitot tuohon olisivat parasta lääkettä, mutta niitä voittoja on vaikea saada tasaisesti tällä pelillä ja jatkossa tuota ei helpota Horvatin todennäköinen kauppa tai tämä pakkitilanne.

Organisaatiotasolla joukkueen suurimpana murheena on edelleen puolustus, mistä Athleticin Thomas Drance kirjoitti mielestäni hyvän artikkelin:


Vancouverilla on NHL:n viidenneksi kallein puolustus. Vain Colorado, Boston, Nashville ja Winnipeg menevät edelle. Tuo ilman 2,5 miljoonan Tucker Poolmania joka on pitkäaikaispotilaana listalta pois. Kun miettii puolustajien tasoa suhteessa palkkaan, tämä Canucksin puolustus on luultavasti koko NHL:n huonoin. Siellä Myers ja OEL ovat NHL:n top50 sisällä ja niin ikänsä puolesta kuin myös palkan puolesta eikä kummankaan taso riitä edes top4-pakin tasolle vaikka saavat ykkösparin pakin palkkaa. Tuo yhtälö ei vaan voi toimia.

Itse en noista Dom Luszczyszynin malleista perusta, mutta tuossa artikkelissa nähdään tuo tilasto, että tuon Myers-OEL parin ollessa jäällä, yksikään NHL:n pakkipari (joka on pelannut vähintään 245 minuuttia yhdessä) ei ole ollut noin huono. Ja tämä Canucksin pakkipari menee tuossa vielä kirkkaasti kärkeen, muiden neljän huonoimman ollessa aika tasoissa tilastossa. Tulevaisuuden kannalta tuo homma ei tule tuosta luultavasti ainakaan yhtään paranemaan kun Myersille ja OEL:lle tulee lisää ikää. Ja tämä ilman ainuttakaan hyvää pakkiprospectia, jonka voisi kuvitella lähitulevaisuudessa ottavansa kantaakseen top4-pakin roolin. Voisi kysellä Benningilta, että "tuus nyt itse kertomaan mitä mietit rakentaessasi tätä puolustusta kahdeksan vuotta".
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Tässä ei enää tältä kaudelta osaa toivoa mitään muuta kuin mahdollisimman hyvää varausvuoroa, mutta veikkaan että tuonkin tämä joukkue sössii tapojensa mukaan vielä loppukaudesta. Jos niin onnellisesti kävisi kuitenkin, että tuollaisista top5 sijoilta päästäisiin draft-lottoon, niin siellä olisi se kotikaupungin poika Bedard satumaisella tuurilla saatavilla.

Pienet mahdollisuudet tietysti saada joskus draft-arvonnassa voitto, mutta mitä paremmista mahdollisuuksista päästäisiin kilpailuun mukaan, sitä parempi. Ilman sitä mahdollisuutta tuota ei ainakaan tule. Lisäksi vaikka sitä pääpalkintoa ei tänä vuonna tulisi, draftin kärjessä on muitakin erittäin kiinnostavia nuoria tarjolla. Bedardin loistokkuus vain vähän himmentänyt muiden kehää tässä vaiheessa.

Tulen tänne nuolemaan teidän takapuolia ja toteamaan, että näkisin mielelläni Connor Bedardin Vancouverissa. Oman kylän poika on aina hieno tarina ja tässä saattaisi olla vielä sellainen kultakimpale, joka lopulta vie organisaation sinne kauan kaivattuun luvattuun maahan. Siis siinä tapauksessa, että Chicagoon ei päädy. Joku raja lipomiseenkin on laitettava.

Mutta mikäli taas Canucksin varausvuoro painuu tuonne jonnekin 10-15 sijoille, niin siinä tapauksessa yksi mahdollinen sekä tarpeisiinkin tuleva vaihtoehto voisi olla itävaltaispakki David Reinbacher. Siitä mahdollinen tulevaisuuden pakkipari Quinn Hughesille. Voisi olla juuri sitä, mitä lääkäri määrää ykköspariin.

Täytyy sanoa, että Vancouverin tarpominen tällä kaudella on yllättänyt. Ajattelin, että joukkue on enemmän sitä, mitä nähtiin viime keväänä. Olen edelleen sitä mieltä, että joukkue alisuorittaa materiaalinsa potentiaaliin nähden. No nyt on tietenkin Demko telakalla ja niin edelleen, mutta tuntuu siltä kuin ongelmat olisivat enemmän henkisellä puolella, kuin puhtaasti osaamisessa tai talentissa. Onko pukukopissa sitten jotain riitasointuja, jotka vaikuttavat ryhmään vai joukkue koottu jotenkin väärin kokonaisuutta ajatellen?
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tulen tänne nuolemaan teidän takapuolia ja toteamaan, että näkisin mielelläni Connor Bedardin Vancouverissa. Oman kylän poika on aina hieno tarina ja tässä saattaisi olla vielä sellainen kultakimpale, joka lopulta vie organisaation sinne kauan kaivattuun luvattuun maahan. Siis siinä tapauksessa, että Chicagoon ei päädy. Joku raja lipomiseenkin on laitettava.
Olisi kyllä tosiaan hieno nähdä tämä tarina. Tuo on tosin kaukainen haave eikä Canucks ole tehnyt töitäkään tuon eteen samalla tavalla kuin esimerkiksi Chicago. Mutta katsotaan nyt jos sieltä loppukaudesta vielä jotain tulisi. Loton voittaminen kuuluu kyllä sekin tämän joukkueen osalta niiden märkien päiväunien sarjaan.

Nuori pelaaja joka pitää Tyler Mottea omana suosikkinaan, ei voi olla asenteeltaankaan huono. Tosin nyt ilmeisesti agentti on sanonut, että sano nyt joku toinen jonka kaikki tuntevat kun sieltä tuli Crosbya ja Matthewsia.

Mutta mikäli taas Canucksin varausvuoro painuu tuonne jonnekin 10-15 sijoille, niin siinä tapauksessa yksi mahdollinen sekä tarpeisiinkin tuleva vaihtoehto voisi olla itävaltaispakki David Reinbacher. Siitä mahdollinen tulevaisuuden pakkipari Quinn Hughesille. Voisi olla juuri sitä, mitä lääkäri määrää ykköspariin.
Sillä silmällä noita nuorten kisoja tuli katsottua, että olisiko tässä kenties sopiva vaihtoehto? Saattaisi ollakin, mutta ehkä juuri tuossa 10-15 välissä ja itse toivon joukkueen varaavan jo ennen sitä. Vancouver varaa kuitenkin parhaan tarjolla olevan pelaajan, pelipaikasta riippumatta.

Hyvä esimerkki tästä on vaikka tämä nykyinen sentteritilanne (Horvatin mahdollinen lähtö sieltä). Ei tässä tarvitse mennä kuin vuosi tai kaksi kautta taaksepäin, kun monet ajattelivat että Vancouverin ei kannattaisi varata ykköskierroksella sentteriä koska siellä ovat Pettersson, Horvat ja ehkä Miller vuosiksi jo olemassa. Nyt Horvat luultavasti lähtee eikä Millerin tulevaisuuden sentterin paikka ole ollenkaan varma asia.

Täytyy sanoa, että Vancouverin tarpominen tällä kaudella on yllättänyt. Ajattelin, että joukkue on enemmän sitä, mitä nähtiin viime keväänä. Olen edelleen sitä mieltä, että joukkue alisuorittaa materiaalinsa potentiaaliin nähden. No nyt on tietenkin Demko telakalla ja niin edelleen, mutta tuntuu siltä kuin ongelmat olisivat enemmän henkisellä puolella, kuin puhtaasti osaamisessa tai talentissa. Onko pukukopissa sitten jotain riitasointuja, jotka vaikuttavat ryhmään vai joukkue koottu jotenkin väärin kokonaisuutta ajatellen?
Täytyy sanoa, että minäkin uskoin tähän joukkueeseen sentään enemmän mitä on nyt nähty. Ehkä tuo viime kauden Boudreaun aika sekoitti ajatuksia minulla ja ehkä se teki sitä osittain seurajohdollakin, vaikka Rutherfordin sanat viime kauden jälkeen olivatkin jopa yllättävän kovia ja suoria viime kauden pelitapaa kohtaan (häviävää kiekkoa jne.).

Mutta se miksi joukkue on pelannut kuten on pelannut, on asia mihin ei varmaan yhtä suoraa vastausta ole. Ensinnäkin jos katsoo pelaajamateriaalia kriittisesti, niin Demko oli viime kaudella joukkueen arvokkain pelaaja ja tämä kausi oli syystä tai toisesta (viime kauden vamma?) hänen koko uraansa nähden poikkeuksellisesti huono. Sen jälkeen tuli sitten vielä tuo loukkaantuminen eikä paluusta ole tietoa.

Kakkosvahti Martin on hieno tarina ja on tehnyt sen mihin kyvyt riittävät ja ehkä jopa enemmän, mutta ei hänen pitäisi olla minun mielestäni yhdenkään joukkueen ykkösvahti. Pelkästään maalivahtitontilla on tullut siis aika paljon tasoitusta monessa pelissä. Eikä tämä joukkue ole niin hyvä, että jos maalivahtipelaaminen hävitään useammin kuin voitetaan, tuolla ei olisi merkitystä. En halua laittaa Martinia pölkylle, mutta monet pelit jotka on nyt hävitty, takavuosina Luongo/Schneider/Markström/Demko olisivat voineet kääntää voitoiksi.

Jos tuo maalivahtiosasto on pettänyt odotuksia, puolustus on sitten vielä selkeämmin osasto joka ei vaan riitä. Siellä on yksi pelillinen selkeä top4-pakki. Nuo kuuden miljoonan (tai yli) Myers ja OEL olivat viime kaudella ihan hyviä, mutta eivät ole sitä kyllä tällä kaudella olleet. Tuo että Myers johtaa joukkueen puolustuksen tehopörssiä menee sinne tuon tilaston huumoripuolelle. Maalipaikoissa tasakentin hän on sitten -76 kun Hughes on -5 ja Bear -3 lukemissa.

Stillmanin uran alku Vancouverissa ei ole ollut onnistunut, Dermottin ja Poolmanin kausi on mennyt lähinnä vammojen parantelussa ja Burroughs on aika rajallinen tapaus NHL-puolustajaksi. Schenn ja Bear ovat tuolla pelanneet hyvin, mutta pitäisikö kummankaan olla playoff-joukkueen top4-pakki, onkin sitten se kysymys jos tästä joskus tuota osastoa pitäisi nostella. Eli ei tuonne nyt montaakaan pakkia jää joilta voisi jotain odotella.

Hyökkäyksessä palikat ovat parhaiten kasassa, mutta tuollakin on edelleen liikaa pehmeitä taitopuolen pelaajia ja liian harvalla DNA:ssa puolustusasennetta. Tälle puolelle tehtiin kesällä hankintoja oikein Mikheyevin, Lazarin ja Joshuan kautta, mutta vieläkin olisi hommaa edessä. Kokonaisuutena hyökkäys on kuitenkin parhaassa terässä, mutta tuo osasto antaa ehkä kokonaisuudesta liian ruusuisen kuvan kun talolla ei ole ollut kunnollista kivijalkaa tällä kaudella maalilla tai etenkään puolustuksessa.

Tuo joukkueen kemia on sitten yksi asia mihin ei suoraa vastausta tulla saamaan. Itselläni on ajatus siitä, että siellä on henkistä puolta syöty tuossa takavuosina huonojen kausien aikana ja viime kaudella Boudreau sai tuon kasaan, mutta olisi nyt taas ehkä entistäkin huonommassa tilanteessa. Nimittäin kun joukkue varmaan odotti itseltään paljon nähtyä enemmän ja kun alkukausi oli jo historiallisen huono ja tuli useampia noita johtojen valumisia tappioiden puolelle, pettymyskin oli varmaan normaalia isompi. Sitä kierrettä ei olla varmaan saatu suoristettua missään vaiheessa.

Kokonaisuutena NHL ei ole niin epätasainen sarja pelaajamateriaaliensa puolesta mitä joukkueiden menestys joskus antaa merkkejä. Paljon tuolla on kiinni uskoakseni pienistä asioista ja esimerkiksi tässä Vancouverin tapauksessa niukat tappiot ovat varmaan syöneet sitä itseluottamusta ja yhteishenkeä, minkä johdosta sitten joukkueen yksilöt eivät ole saaneet aina parasta irti. Joukkueella on ollut myös aika epätasaista tekemistä noiden eri pelipaikkojen välillä.

Mahdoton tietenkään tietää mitä normaalilla tasollaan pelaava Demko olisi esimerkiksi tuolle tehnyt, mutta itse uskon siihen että hän olisi kyennyt kääntämään pari tasaista peliä ja nostanut tuota seuran kemiaa tuota kautta enemmän sinne positiivisen kierteen puolelle. Canucks on kuitenkin niitä joukkueita joilla seuran arvokkaimman pelaajan pitäisi olla maalilla, joten onhan tuokin jo aika iso lovi tälle nipulle kun näin ei sitten olekaan ollut.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jälleen kerran yksi peli missä hukattiin useamman maalin johto, kun Vancouverin avauserän 0-3 johto kääntyi lopulta tappioksi Pittsburghissa. Jotenkin sitä taas tuli mieleen tuossa 0-3 johdossa, että tulevat häviämään vielä tuonkin pelin eikä joukkue tuottanut odotuksille pettymystä. Hirveä määrä kiekonmenetyksiä ja kaksinkamppailuissa laiskaa pelaamista piti tuokin peli sisällään. Boudreaun puolesta tuntuu pahalta, että tulee luultavasti lopettamaan tuon pitkän valmentajauransa tämän joukkueen penkin takana.

Tällä kerralla Canucks teki uutta historiaa:





Tuo on 53 vuotiaan organisaation historian kannalta yksi niistä ennätyksistä joita ei välttämättä olisi tarvinnut nähdä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pistetään vielä tuo OEL-Myers -akselin arvotilasto twiittinäkin tänne kun Drance sen tuosta Athleticin artikkelista otti erikseen esiin:





Tuossa Penguins-pelissä nähtiin OEL:lta seuraavanlainen blokkipeli:









Tasakentin Myersin aikana maalipaikat tällä kertaa 5-15 ja vaaralliset paikat 2-8, kun Bearilla vastaavat olivat 7-5 ja 5-1. Myersilla on nyt kauden aikana tasakentin nuo maalipaikat -86 kun Bear on noissa -1 lukemissa. Tuossa "kaiken kertovassa" plus/miinus-tilastossa Myers on silti edellä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös