Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 111 482
  • 643

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
NHL:ssä yli 800 peliä pelannut, mutta vain kahta NHL-seuraa urallaan edustanut puolustaja Kevin Bieksa lopettaa uransa lopullisesti Vancouverissa. Bieksa teki päivän kestävän sopimuksen seuran kanssa. Bieksa tunnettiin urallaan kiekollisena puolustajana, jolta onnistui hyvin myös fyysinen peli. Kentän ulkopuolella Bieksa kuului joukkueen henkisiin johtohahmoihin ja puki A-kirjaimen viitenä kautena. Lisäksi hän oli Kanadan kapteenina uran ainoiksi jääneissä MM-kisoissa.

Uran ikimuistoisin maali ainakin minulle oli se Sharks-sarjan lopullisesti ratkaissut (pomppu)osuma viidennen pelin toisella jatkoajalla 2011, minkä johdosta Canucks eteni tuolloin finaaleihin. Tuossa pelissä Bieksa pelasi pelin korkeimmat minuutit (36:40).





Luongo kuittaili tuosta päivän sopimuksesta:





En ole tuosta kyllä Luongon kanssa samaa mieltä kun seurassa tehtiin sopimuksia mm. Loui Erikssonin ja Mark Messierin kanssa. Mutta hyvää itseironiaa joka tapauksessa.

Bieksan muistopeli pelataan 3.11. tätä kautta Anaheimia vastaan, joka on se Bieksan uran toinen seura.

Bieksalla on kaikkien aikojen Vancouverin puolustajien tilastoissa seuraavat sijoitukset:

Pelejä 597 (7. eniten)
Maaleja 56 (7)
Syöttöjä 185 (6)
Pisteitä 241 (6)
Jäähyjä 879 (4)

Pari muistettavaa videota Bieksan uralta:








 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pistetään pari sanaa alkukauden otteluohjelmasta ja pahoitellaan jo alkuun kun tässä tulee maalattua ehkä turhankin synkkiä pilviä ennen kuin mitään ensimmäisen pelin jälkeen on pelattu.

Vancouver pelaa viisi ensimmäistä peliään vieraissa. Tämän jakson aikana kohdataan järjestyksessä Edmonton (pelattu ja hävitty), Philadelphia, Washington, Columbus ja Minnesota. Columbusta vastaan pelataan peräkkäisenä iltana edellisillan Caps-peliin nähden.

Canucks Centralin podcastissa budjetoitiin tältä alkukauden ohjelmalta kaksi voittoa ja yksi tasapeli, mikä olisi minun mielestä riittävän hyvä saldo viiden pelin vieraskiertueelta. Podcastin puolella huomisillan Flyers-pelistä budjetoitiin voitto ja toisesta Caps-Blue Jackets -peleistä myös. Yksi piste sitten jostain noista peleistä.

Katselin viime yönä pelatun Flyersin pelin ja voin sanoa, että tuossa budjetoinnissa saatetaan vaikka pettyä. Etenkin jos joukkue vähänkään laskee jollain tasolla sen varaan, että "Flyers oli viime kaudella huono". Tortorellan ja kumppaneiden Flyers ei ainakaan näyttänyt siltä viime yönä, että heiltä olisi luvassa helppoja pisteitä.

Jos tuo huomisillan peli syystä tai toisesta hävittäisiin, tuohon viiteen pisteeseen näistä peleistä tulisi jo vähän kiire. Tappio kun tarkoittaisi sitä, että kolmesta jäljellä olevasta pelistä (joista yksi pelataan siis peräkkäisenä iltana) pitäisi kerätä viisi pistettä ja varaa olisi vain yhteen tasapeliin.

Tämän viiden pelin mittaisen vieraspelijakson jälkeen Vancouver palaa kotiin kahdeksi peliksi kun Vancouveriin tulevat Buffalo ja Carolina. Ei tuo tilanne helpota tämän vieraspelijakson jälkeenkään ainakaan historiatilastojen perusteella. Syystä tai toisesta Canucks on ollut nimittäin huono näiden pitkien reissujen jälkeen.

Kolmen viime kauden aikana Vancouverin saldo on 1-7 niissä kotipeleissä, jotka on pelattu viiden (tai yli) peräkkäisen vieraspelin jälkeen kotona. Tuo ainoa voitto tuli Arizonasta, joka hävisi tuohon aikaan kaikki (tai no, 10 pelistä yhdeksän). Nämä ovat olleet usein hyvää vedonlyöntimateriaalia, mutta joukkueen voittojen suhteen ei näytä etukäteen lupaavalta vieläkään.

Noiden kahden kotipelin jälkeen käydään pelaamassa yksi peli naapurissa Seattlessa, jonka jälkeen tullaan jo seuraavaksi illaksi pelaamaan kotiin Pittsburghia vastaan. Yhdeksän ensimmäisen pelin sisällä on siis yksi viiden pelin vieraspelijakso ja kaksi peräkkäisinä iltoina pelattavaa peliä.

Tuon jälkeen palataan sitten jo normaalimpaan marssijärjestykseen kun kauden pelit 10, 11 ja 12 pelataan kotona (Devils, Anaheim ja Nashville). Noiden kotipelien jälkeen on luvassa sitten kauden toinen viiden pelin mittainen vieraspelireissu (Ottawa, Montreal, Toronto, Boston ja Buffalo). Yhteensä noita viiden pelin jaksoja on kauden aikana kolme ja nämä kaksi pelataan pois jo marraskuun puoliväliin mennessä.

Tämän pidemmälle en nyt tällä kertaa tuota otteluohjelmaa mene. Alkukausi olisi tärkeä saada hyvällä mallilla liikkeelle, ettei kävisi viime kauden kopiota. Se tarkoittaisi osaltaan ehkä vähän historiatilastojen vastaista pelaamista. Mutta ilman sitä on turha haaveilla playoffeista tälläkään kaudella. Lopulta nuo vaikeudet pitää vaan selättää pelaamalla riittävän hyvin eikä noita pelejä onneksi paperilla tai historialla pelata.

Jos nyt kuitenkin palataan lähtöruutuun siinä mielessä, että keskitytään nyt pelkästään tuohon Flyers-peliin. Ei tule tosiaan olemaan välttämättä niin helppo ottelu, mitä jostakin olen saanut lukea. Mutta tuosta olisi tärkeä saada voitto irti, niin helpottaisi kummasti tuota podcast-porukan tavoitetta näistä peleistä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jos nyt kuitenkin palataan lähtöruutuun siinä mielessä, että keskitytään nyt pelkästään tuohon Flyers-peliin. Ei tule tosiaan olemaan välttämättä niin helppo ottelu, mitä jostakin olen saanut lukea. Mutta tuosta olisi tärkeä saada voitto irti, niin helpottaisi kummasti tuota podcast-porukan tavoitetta näistä peleistä.
Voi olla tosiaan vaikea peli, mutta ainakin sentteristö menee meille 100-0. Hayes, Frost, Cates, Cates vs Miller, Pettersson, Horvat, Åman. Ja kyllähän noi laituritkin meillä on aika laadukkaat.

Nyt on ottelu mikä pitäisi siitä huolimatta, että Torts varmasti saa porukan motivoitua tähän. Lisäksi Flyers otti hienon voiton, kun Canucks missasi oman mahdollisuutensa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Voi olla tosiaan vaikea peli, mutta ainakin sentteristö menee meille 100-0. Hayes, Frost, Cates, Cates vs Miller, Pettersson, Horvat, Åman. Ja kyllähän noi laituritkin meillä on aika laadukkaat.
Canucks on varmasti tosiaan paperisuosikki tuohon, mutta jos Flyers pelaa samalla lailla taistellen kuin ensimmäisessä pelissä ja Canucks ei saa erikoistilanteitaan kasaan, minulla on vähän pahoja tunteita. Toki peli pitää vaan pystyä hoitamaan voitolla ja sen jälkeen helpottaisi vähän kun olisi avausvoitto taskussa.

Tuttuja valmentajia Flyesissa kun siellä ovat niin Tortorella kuin Shaw'kin penkin takana. Shaw'lla etenkin hyvä käsitys Vancouverista viime kauden Canucksissa valmentaneena. Toisaalta Yeo tuntee sitten Flyersin siellä edelliset kolme kautta valmentaneena. Toki nyt molemmat joukkueet ovat jo muuttuneet taas sen verran, että ihan kopioita eivät sentään vastaansa saa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mikheyev saattaa pelata huomenna Flyersia vastaan ensimmäisen pelinsä Vancouverin paidassa:





Jos pelaa, niin sitten en tiedä miten ketjut tulevat menemään.





Eiköhän Mikheyev ota tuon kakkosketjun laiturin paikan kun sopii mielestäni siihen tyyliltään (parempi kahden suunnan hyökkääjä) paremmin kuin Höglander. Ykköstä ei varmaan myös rikota ja vaikea on nähdä tuota kolmostakaan rikottavan. Mutta noita erikoistilannekoostumuksia ei kovin helposti lähdetä myöskään varmaan rikkomaan ja kun Höglander pelaa toisessa ylivoimassa, en tiedä sitten olisiko Lazar nelosen keskellä ja Åman putoaa nyt sitten tässä vaiheessa toistaiseksi pois? No kohtahan se selviää mikäli Mikheyev pelissä nähdään.

Oikeita asioita siellä on ainakin treenattu:





*

Farmijoukkue Abbotsfordin kokoonpano:





Ja Chase Woutersista tuli Abbotsfordin ensimmäinen kapteeni:





Varaamaton Saskatchewanin provinssista kotoisin oleva Wouters on 22 vuotias hyökkääjä, joka pelasi viime kaudella vasta tulokaskautensa AHL:ssa. Vähän yllättävä valinta kieltämättä kun on noin kokematon pelaaja kyseessä, mutta varmasti siellä tiedetään paremmin. Oli Wouters kolme kautta Saskatoonin WHL-seuran kapteenina ennen hyppyä farmin puolelle, joten johtajuutta varmaan löytyy.

Itse vähän odottelin esimerkiksi Juulsenia tai Stevensia tuohon. Woutersia selvästi kokeneempi Stevens esimerkiksi oli Northeasternin yliopiston kapteeni silloin kuin samassa seurassa olivat mm. Gaudette, Sikura ja Aston-Reese mukana. Viime kaudella Stevens oli joukkueen varakapteenina kun taas Woutersilla ei kirjainta ollut. Mutta se oli silloin se ja Woutersilla tosiaan vasta ensimmäinen kausi AHL:ssa, joten ei sitä kirjainta voinut odottaakaan tuolloin.

Olisikohan kokoonpano (ilman ykkösketjussa myöhemmin mahdollisesti pelaavia Driesia ja Di Giuseppea) suunnilleen:

Karlsson - Dowling - Lockwood
Klimovich - Stevens - Nielsen
Bains - Wouters - Hirano
Focht - Arseneau - Gatcomb
/, Kannok-Leipert, Plasek, Alfaro

Wolanin - Keeper
Kalynuk - Juulsen
Brisebois - Woo
/Schmiemann, Nychuk

Delia
Silovs
DiPietro

Molaritilanteelle pitää ainakin tehdä jotain. Kolmen molarin kierto ei kehitä noista lahjakkainta Silovsia tarpeeksi.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Abbotsfordille tuli kauden avauksessa Ontariota vastaan lunta tupaan niin että en tiedä löytävätkö kotiinsa.





Klimovichilta nähtiin tyhmä turhautuneen pelaajan taklaus mikä saattaa poikia pelikieltoa.





Ero joukkueiden välillä oli järkyttävän iso kuten numeroistakin 8-2 voi tietysti päätellä. Kuvaavaa oli, että Delia oli seitsemästä päästetystä maalista huolimatta ehkä Abbotsfordin paras. Osa Abbotsfordin pelaajista näyttää siltä, että he eivät kuuluisi tuolle tasolle pelaamaan. Nythän siellä oli mukana minulle yllätyskorttina mm. huippulupaus Michael Regush, joka teki viime kaudella Miamin yliopistossa 24 vuotiaana hyökkääjänä kolme maalia ja yhdeksän pistettä 24 pelissä. Regush ei kuulunut tuohon omaan ketjuhahmotelmaan, mikä kertoo ehkä enemmän sitten muiden tasosta.

Onhan siinä muutenkin lahjakkuustasolla materiaalissa eroa, kun Abbotsfordilla joukkue on lähinnä koottu pitkälle vapaista agenteista (Woo ja Klimovich ovat omia kakkoskierroksen varauksia) ja Ontariolla on nuoremmissa pelaajissa kolme ykköskierroksen varausta (Kupari, Björnfot, Andersson) ja neljä kakkoskierroksen varausta (Grans, Fagemo, Thomas ja Helenius).

Lisäksi Ontarion veteraaneista Tynan on ollut tosiaan kahdella viime kaudella peräkkäin AHL:n arvokkain pelaaja, Nate Thompsonilla on yli 900 NHL-peliä ja Austin Wagnerilla parisen sataa. Puolustuksessa 01-syntynyt Spence oli viime kaudella AHL:n ykköstähdistössä. Koita siinä nyt sitten pelailla noilla jaoilla tasaisia pelejä. Saattaa tulla Collitonilla vielä pitkä kausi.
 

heikkik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avalanche, LA Kings
Osa Abbotsfordin pelaajista näyttää siltä, että he eivät kuuluisi tuolle tasolle pelaamaan.

No onhan teillä kokoonpanossa AHL-apina Arsenau, jonka pääasiallisena tarkoituksena on vastustajan nuorimpien pelaajien vahingoittaminen. Pohjois-Amerikassa on tehty viime vuodet aktiivisesti töitä, että jääkiekon pelaamisesta tehtäisiin turvallisempaa ja näistä imbesilleistä muinausjäänteistä päästäisiin eroon. Silti Arsenau on yhä kaukalossa vetelemässä myöhästyneitä taklauksiaan ja korkeita poikittaisia mailoja vastustajan ylävartaloon. Siinä oikein h-vetin hieno esikuva Klimovichille ja Linus Karlsonille, jos halutaan pilata näiden pelaajien kehityspolku.

Ontarion koko ykköskenttä (Andersson - Tynan - Fagemo - Björnfot - Spence) pelasi viime kaudella otteluita NHL:ssä. Minusta ketju ei pelannut edes erityisen hyvin ja silti neljä viidestä teki maalin ja maaleitta jääneelle Spencelle tehot 0+3. JOS Abbottsford haluaa voittaa Ontarion tämän kauden aikana, niin silloin pitäisi pysyä poissa jäähyaitiosta eikä antaa AHL:n parhaalle yv-miehelle (Tynan) minuuttikaupalla jääaikaa.

Reign on tällä hetkellä huono tasomittari mille tahansa Läntisen konferenssin joukkueelle, koska siellä kokoonpanossa tällä hetkellä niin paljon NHL-tason miehiä. Jos katsoin otteluohjelmaa oikein, niin Ontario ja Abbotsford kohtaavat seuraavan kerran vastaa maaliskuussa (silloin viisi kertaa kuukauden sisään plus huhtikuun alussa vielä kaksi kertaa eli reilussa kuukaudessa seitsemän keskinäistä matsia) ja tuolloin kokoonpanot voivat olla ihan erilaisia.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
No onhan teillä kokoonpanossa AHL-apina Arsenau, jonka pääasiallisena tarkoituksena on vastustajan nuorimpien pelaajien vahingoittaminen.
Pääasiallisesta tarkoituksesta olen kyllä vähän eri mieltä, vaikka kieltämättä ajoittain otteet menevät yli eikä kyseinen pelaaja kuulu omiin suosikkeihini. En ole kuitenkaan huomannut Arseneaun sikailevan sen enempää nuorempia kuin kokeneempia pelaajia vastaan. Toki siitä olen samaa mieltä, että vaarallista pelaamista tulee liikaa.

Tuossa on toki tuo puoli, että kukaan ei halua nähdä kun Arseneaulta tulee vastustajaa kohtaan vaarallista pelaamista. Kuinka paljon tuosta Arseneaun paketista on sitten hyötyä nykypäivänä, on eri asia ja jokaisen oma näkemys, mutta valmentajat tuntuvat arvostavan ainakin. Nyt on lähtenyt jo kuudes kausi samassa seurassa. Itse en usko kyllä, että joku Linus Karlsson kopioisi malliesimerkkiä peliinsä täysin eri tyyliseltä ja eri roolin nelosketjun pelaajalta.

Aika paljonhan Arseneau muistuttaa pelaajana vielä viime kaudella Abbotsfordissa valmentanutta Trent Cullia. Muutenkin Cullin valmentamissa joukkueissa on farmin puolella ollut aina pari tälläistä Arseneaun tyylistä pelaajaa - oli jo aikanaan Tampan farmissa Syracusessa (joku Mike Angelidis ei ollut yhtään Arseneauta puhtaampi pelaaja Utican ja Syracusen välisissä peleissä). Abbotsfordin edeltäjä Utica oli aikanaan aika pehmeä joukkue, mutta sitten siihen puoleen pyrittiin vastaamaan juuri näillä Arseneaun ja Pedanin kaltaisilla pelaajilla.

Taito- ja lahjakkuusvajettahan tuolla on jos jotain ja se nousee esiin juuri Ontarion kaltaista joukkuetta vastaan. Tuo on kyllä varmasti totta, että Ontario on tällä hetkellä huono tasonmittari tuolla. Ehkä tuossa "Colliton pitkässä kaudessa" on siinä mielessä ylireagointia tuon pelin perusteella, mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että tuolla oli mukana muutama pelaaja joka ei mielestäni taitojensa puolesta tuonne kuuluisi. Ja tosiaan maaliskuussa on vasta seuraava keskinäinen peli, joten ehtiihän tässä toki rosterit vielä muuttua siihen mennessä.

Viime yönä Abbotsford otti vierasvoiton Bakersfieldista 2-3 lukemin ja "sopivasti" Arseneau teki pelin avausmaalin Abbotsfordille kaventamalla ensimmäisen erän loppuun 2-1 tilanteeseen. Toisessa erässä Carson Focht tasoitti ja Linus Karlsson ratkaisi pelin jatkoajalla. Maalilla pelasi Silovs kauden avauspelinsä. Kaksi maalia meni ja 25 torjuntaa tuli.

***

Vancouverille ei puolestaan voittoja näytä tulevan. Turhauttavaa katsoa, kun taas joukkue on näyttänyt siltä, että ei olla valmiita vastaamaan kauden alun vaatimuksiin. Erikoistilanteet eivät toimi, turhia/tyhmiä jäähyjä otetaan liikaa ja top6 ryhmässä etenkin Horvatin, Pearsonin, Millerin ja Boeserin peli sakkaa pahasti. Boeserin otteet nyt ymmärtää tuon loukkaantumisen jälkeen, mutta muiden ei. Yv-prosentti kahden peräkkäisen pelin jälkeen 7.7% ja molemmissa peleissä ollaan päästetty vastustaja tekemään maali omalla ylivoimalla.

Vancouver pääsi nyt vähän kuin varkain 0-2 johtoon, vaikka Canucks jäähyili avauserässä kolmen peräkkäisen kakkosen verran ja ottelun avauserän odotetut maalit menivät Flyersille 1.6 - 0.11 lukemilla. Toisessa erässä tilanne kääntyi, mutta niin kääntyi maalitkin kun Flyers tuli tasoihin. Kolmannessa erässä sitten hyvin kauden aloittanut pelin paras pelaaja Konecny (joka syötti hienolla biljardisyötöllä Flyersin avausmaalin alivoimalla) iski ratkaisun.

Parempi ja taistelevampi joukkue voitti, piste ja loppu.

Yksilöistä:

- Burroughsilta ehkä paras peli Canucksissa. Teki maalin, pelasi fyysisesti ja vastasi Deslauriersin kutsuun, vaikka tietysti jokainen ymmärsi jo ennen sitä miten siinä tulisi käymään.

- Höglander pelasi myös hyvän pelin. Oli luomassa kiekonriistoja ja toimitti kiekkoa maalille hyvin. Hieno nähdä, että ainakin nyt näyttää siltä että se lahjakkuus mikä hänessä näkyi tulokkaana, ei ollut harhaa.

- Stillman pelasi pääosin hyvin, mutta ajoittain säntäilee kulmiin vähän ylireagoiden peliä. Silti pelannut hyvin tuon kolmosparin ruutunsa toistaiseksi.

Monilta pelaajilta on nähty todella huono alkukausi, mutta odotuksiin nähden kärkeen avauspelin maalistaan huolimatta menee ehkä isopalkkaisin kiinnitys:





Seuraavaksi sitten Washingtoniin.
 
Viimeksi muokattu:

Danone

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Poolmanin loukkaantumisesta ei ole tainnut olla missään lisätietoja? Miehen puolesta toivon, ettei kyse ole päävammasta. Onhan tämä hieman brutaalia Canucksin kannalta, kun oikea puoli puolustuksesta oli jo ennen kautta mitä oli.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Onhan tämä hieman brutaalia Canucksin kannalta, kun oikea puoli puolustuksesta oli jo ennen kautta mitä oli.
Käytännössä puolustus jopa paranee, kun Poolman on poissa. Ei ole Poolmanin taso häikäissyt Canucks -uran aikana.

Tuossa nykyisessä muodossaan puolustus on paremmin roolitettu kuin aiemmin. Vasemmalla kiekollinen pakki, oikealla puolustava, fyysinen pakki.

Hughes-Schenn
OEL-Burroughs
Rathbone-Stillman

Eihän Schenn tai Burroughs ole mitään TOP4-pakkeja, mutta ei niitä ole myöskään Myers tai Poolman. Schenn ja Burroughs tietävät omat rajoitteensa ja pelaavat yksinkertaista lätkää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Poolmanin loukkaantumisesta ei ole tainnut olla missään lisätietoja? Miehen puolesta toivon, ettei kyse ole päävammasta. Onhan tämä hieman brutaalia Canucksin kannalta, kun oikea puoli puolustuksesta oli jo ennen kautta mitä oli.
Ilmeisesti kyse on juuri päävammasta. Toivottavasti ei mitään vakavaa.





Eihän Schenn tai Burroughs ole mitään TOP4-pakkeja, mutta ei niitä ole myöskään Myers tai Poolman. Schenn ja Burroughs tietävät omat rajoitteensa ja pelaavat yksinkertaista lätkää.
Juuri sitä he kyllä tekevät. Ei tule ainakaan näkyviä virheitä.

*

Höglander pudotettu neloseen ja otettu pois toisesta ylivoimasta:









Höglanderilla on ollut joukkueen kolmanneksi paras odotettujen tehtyjen- ja päästettyjen maalien suhde tasakentin. Maalipaikoissa Höglander on tasakentin 17-7 kun Boeser on 6-12 ja Pearson 5-16 lukemissa. Ihan tuo ei tule mielestäni otteiden perusteella. Toisaalta en olisi uskonutkaan, että noista muista laitureista ketään otettaisiin nyt pois. Äman näyttää ilmeisesti pitävän edelleen nelosen sentterin paikkansa, mikä on ihan positiivista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Päästäkää nyt Rathbone jo muualle, että saa edes sauman änäriin. Kaksi kautta on nyt kuunnellut samaa viestiä "mutta kun nyt ei voi peluuttaa".

Bruce peluuttaa näköjään 2004 kiekkoa? Puukäsipakki ison ja raskaan karvausjoukkueen alle pelaamalla heidän vahvuuksien mukaan? Se on ainakin varma, että joka niitti osuu tai syötöt lähtevät minne sattuvat kun ei osaa liikkua tilanteesta ulos eikä syöttää riittävän nopeasti. Paras keino kun olisi liikuttaa sitä kiekkoa tai liikkua itse karvauksen alta, mikä on Bonen vahvuus. Ei se rikki mene jos taklaus sattuisi osumaan - on sen verran monta kertaa testattu.

Boudreau voisi katsella vaikka ne kuplan playoffit Vegasia vastaan uudestaan, missä Fantenberg ja Benn tuhottiin karvauksen alla kun eivät osanneet liikkua eivätkä liikuttaa kiekkoa. Stecher kykeni tuohon ja nousi esiin pirteällä pelillään.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Poolmanin vamman vakavuus ei ole onneksi kovin paha:





Mikheyevin pitäisi olla kohta pelissä, mutta ei pelaa vielä Capsia vastaan:





Myers ja Dermott ovat ottaneet luistelutreenejä ja menossa paranemaan päin:





Athleticin Thomas Drance summasi hyvin yhteen kahden ensimmäisen pelin onnistujat ja epäonnistujat artikkelissaan:


"The Good"

Petterssonin ketju, laidoilla Kuzmenko ja Höglander


Ketju ei onnistunut tekemään kuin yhden maalin tasakentin (Canucks on joukkueena tehnyt tasakentin neljä maalia), mutta muuten peli rullasi hyvin. Laukaukset ketjun aikana tasakentin 18-7, maalipaikat 14-5, vaaralliset maalipaikat 6-3 ja odotettujen tehtyjen/päästettyjen maalien erotus 77,14%. Ketju toimi hyvin kunnes se rikottiin.

Syvyyspelaajat

Stillman, Burroughs, Åman ja Lazar ovat onnistuneet kaikki. Nyt palkat on ohjattu ainakin alun perusteella oikein.

"The Bad"

Syvyyden testaaminen heti alkuun


Joukkue on joutunut testaamaan heti syvyyttä pakkipuolella Myersin, Dermottin ja nyt Poolmanin loukkaantumisten johdosta. Itse pidän Myersia top4-pakkina (ehkä juuri nelospakki) ja joukkueen parhaana alivoimapakkina puutteistaan ja näkyvistä - ajoittain jopa komiikan puolelle menevistä - virheistään huolimatta. Siitä nyt ei tietenkään pääse mihinkään, että Jimbon antama sopimus on täysin ylihinnoiteltu. Miljoonan pakkina (kuten nämä osa muista pakeista) Myers olisi jopa oikein hyvä minun mielestäni, mutta toki ymmärrän että pelaajaa arvostellaan sen puolesta millaisella sopimuksella pelaa (-> millaisen entinen seurajohto on onnistunut antamaan).

Alivoima

Canucks on onneksi ottanut toistaiseksi NHL:n kolmanneksi vähiten jäähyjä, mutta onhan tuo neljä päästettyä maalia ja viisi jäähyn tappoa alivoimalla surkea saldo. Prosenteissa se tekee 55.6%. Minun mielestä joukkue kaipaa alivoimalle Myersia ja Mikheyevia.

Myöskään Demkon lukemat eivät nyt alkukaudella alivoimalla mitenkään ainakaan loista. Torjuntaprosentti alivoimalla on 66.7% kun se viime kaudella oli (pitkälle alkukaudesta johtuen) 84% luokkaa. Vuodenvaihteen jälkeen tuo Demkon av-prosentti viime kaudella oli 91.1% lukemassa. Toki tuossa koko joukkue paransi selvästi alkukaudesta.

"The Ugly"

J.T. Millerin ollessa jäällä joukkueen päästetyt maalit


Miller on ollut jäällä joka ainoan Canucksin päästämän maalin aikana tällä kaudella. Tietenkään tuo erikoinen tilasto ei mene pelkästään Millerin piikkiin - hän oli jäällä mm. Edmontonin tehtyä viimeisen tyhjiin eikä noille alivoiman aikanakaan tehdyille maaleille Miller ole kauheasti mahtanut. Tehopörssihän (tuo "kaiken kertova tilasto") Millerilla on silti 5v5 pelissä tasan, vaikka maalipaikat ovat menneet 2-12 ja vaaralliset paikat 0-4 lukemilla.

Suurin huolenaihe Millerin suhteen on ollut kuitenkin muualla kuin tilastoissa. Uuden sopimuksen alku olisi voinut alkaa paljon paremmissakin merkeissä.

Ylivoima

Vancouverin ykkösylivoima on pelannut noin 12:30 ja saanut aikaan yhteensä yhdeksän laukausta. Maalinsa se on hävinnyt 1-2 tähän mennessä ylivoimalla. Harjoituspeleissä tuo näytti mielestäni hyvältä, mutta tässä tullaan taas siihen harjoituspelit vs "oikeat pelit" -asetelmaan. Viime kaudella joukkue oli yksi sarjan parhaista Boudreaun aikana, joten paljon parempaan uskon sen kyllä pystyvän vielä. Alku on ollut kuitenkin todella aneeminen.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Kolme peliä, kolme kertaa menetetty vähintään kahden maalin johto ja hävitty. Vancouver on tehnyt tuolla saldolla jo historiaa:





Kaikissa kolmessa vieraspelissä 50 minuutin jälkeen peli on ollut tasan, mutta ei näköjään osata pelata johdossa eikä toisaalta löydetä enää uutta vaihdetta jos vastustaja pääsee tasoihin. Nyt olisi hyvät neuvot kalliit. Itselläni on kyllä vielä kaikesta huolimatta luottoa siihen, että joukkue tästä nousee. Mahdottoman pitkäksi tämä tappioputki ei vaan saisi kasvaa. Tältä vieraskiertueelta ei ainakaan enää päästä siihen piste/peli-saldoon.

Pelin hyvät ja pahat:








- 12 kertaa alivoimalla, kuusi päästettyä maalia. Ollaan Coloradon kanssa tuossa samoissa NHL:n pohjilla. San Jose on puolestaan yksi viidestä 100% alivoimajoukkueesta tällä hetkellä.

- Millerin nimi löytyy jälleen 5v5 pelissä joukkueen viimeiseltä sijalta xGF%-tilastossa eli odottujen maalien vertailussa. Miller on koko NHL:ssä tuossa kahdeksanneksi viimeisenä (22.06). Viime kaudella hän oli Vancouverin vakipelaajista neljäs (edellä Garland, Pearson ja Höglander).

- Kärjessä tuossa maaliodotusvertailussa Caps-pelissä on Lazar, mutta pitää kyllä sanoa, että maalistaan huolimatta (mikä tuli tuurilla) hänen paikkansa ei pitäisi olla Petterssonin ketjussa vaan siellä nelosketjussa. Hyökkäyksessä joukkueella on ikään kuin yksi ylimääräinen pelaaja tällä hetkellä (kun Mikheyev palaa), joten eiköhän Lazar ole kohta takaisin nelosketjussa.

- Canucks (0-3) pelaa seuraavat pelinsä ensi yönä Columbusta (0-3) ja pari päivää tuon jälkeen Minnesotaa (0-3) vastaan.



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Juulsen kehissä eikä mennyt kuin 6 omiin. Pelättiin varmaan, että Rathbonen kanssa olisi saatu 10 täyteen.

Voi sanoa, että melko tuskastuttavaa tämän joukkueen kannattaminen. Pelätään tällä hetkellä ihan liikaa tappioita, joten tuloksena on pelkästään tappioita.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Juulsen kehissä eikä mennyt kuin 6 omiin. Pelättiin varmaan, että Rathbonen kanssa olisi saatu 10 täyteen.

Voi sanoa, että melko tuskastuttavaa tämän joukkueen kannattaminen. Pelätään tällä hetkellä ihan liikaa tappioita, joten tuloksena on pelkästään tappioita.
Katsohan meikäläisen kannattamat jengit. Välillä tosiaan olisi kiva voittaa. Toisaalta olisi myös kiva, jos hävitään, niin vähän eri tavalla.

Canucksin ongelmat on kyllä nyt syvällä. Pelaaminen ajoittain hyvääkin, mutta tuntuu johtoasemassa, että pelaaminen loppuu ja alkaa jännittämään. Tämä pitäisi nyt saada pian poikki muuten kevät kiri ei taaskaan auta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucksin ongelmat on kyllä nyt syvällä. Pelaaminen ajoittain hyvääkin, mutta tuntuu johtoasemassa, että pelaaminen loppuu ja alkaa jännittämään. Tämä pitäisi nyt saada pian poikki muuten kevät kiri ei taaskaan auta.
Tästä juuri olikin juttua Athleticilla


Eli yksi minunkin mielestä osuva kuvaus joukkueen pelaamisesta on se, että siitä puuttuu tällä hetkellä osin ammattimaisia otteita. Se on kuin katsoisi todella monen lupaavan tulokkaan ensimmäisiä askelia NHL:ssä. Ajoittain peli näyttää oikein hyvältä ja toiveita herättävältä. Mutta sitten kaikki toivo kuihtuu kasaan kuitenkin virheisiin, jotka vievät itseluottamusta eikä sitä alaspäin menevää kierrettä saa poikki (tämä on muuten asia miksi monet valmentajat varovat laittamasta näitä lupaavia tulokkaita pelaamaan liian nopeasti liian suurta roolia).

Joukkueena Canucks on ollut nyt alkukaudella kuin tuo tulokas. Canucks ei ollut varsinaisesti huonokaan näissä alkukauden peleissä. Otteissa on ollut hyvää ja huonoa. Kaikkia neljää peliä ollaan johdettu vähintään kahdella maalilla. Mutta lopuksi isoja pelejä kääntäneitä virheitä on vaan tullut liikaa ja itseluottamus näkyy jo tietyissä ratkaisuissa. Tulokkaan saa heitettyä hetkeksi sivuun saamaan uutta alkua ja itseluottamusta takaisin. Joukkuetasolla ongelma on vaikeammin käännettävissä.

Athleticin artikkelissa noiden hävittyjen pelien tasoitusmaalit ovat paljon kuvaavia. Ne ovat juuri sellaisia tilanteita, joista se tulokas lentäisi monessa tapauksessa penkin päähän miettimään ja saamaan oppia. Ikävä kyllä kahdessa ensimmäisessä noista tilanteista pääroolissa olivat vielä kaksi Canucksin kokenutta sentteriä.

Edmontonia vastaan omalla ylivoimalla Horvatilta kiekonmenetys hyökkäyspäässä ja hänelle ihmeellisen väliin jäänyt takakarvaus tilanteen jälkeen, josta Oilersille alivoimalla 3-1 hyökkäys ja tasoitusmaali erän ihan loppuun.


Philadelphiaa vastaan J.T. Millerin lepsu ja kamala syöttö jälleen ylivoimalla, siitä James Van Riemsdyk yksin läpi ja tasoitus.


Sitten Wahingtonia vastaan Noah Juulsenille ei riittänyt tasoitusmaalia edeltäneessä vaihdossa yksi oman pään kiekonmenetys. Hän otti toisen päälle, Caps tasoitti pelin ja Juulsen ei sen jälkeen ole pelannut. Columbusta vastaan tasoitusmaali oli Gaudreaun upea soolo, mutta silti jos tuollaisen pystyy tekemään, jotain tuossakin on omassa pelissä pielessä. Mitä se Rutherford puhui kauden jälkeen siitä pelin rakenteen parantamisesta?

Katsellaan nyt sitten missä vaiheessa joukkue alkaa parantamaan ja onko taas liian myöhäistä. Itseluottamus ei ole ihan parhaassa tikissä, noita isoja virheitä tulee liikaa ja monet yksilöt eivät pelaa sillä tasolla mihin on totuttu. Kyllä se avausvoitto kuitenkin tässä kuussa ainakin tulee (toivottavasti).

***

- Garland oli vime pelissä katsomossa ja nyt Minnesotaa vastaan on Höglanderin vuoro. Olisihan tuolla huonommin pelanneita pelaajia, mutta vaikea olisi nähdä jotain Boeseria tai Milleria ulkona.





***

Kesän ykkösvarauksen Jonathan Lekkerimäen alkukausi Allsvenskanissa on ollut tehojen puolesta nihkeä. Kahdeksaan peliin 1+1 tehot tilastoissa ja peliajat ovat olleet noin 12 minuutin luokkaa. Voi kuitenkin olla, että tuo kertoo enemmän Fagervallin tyylistä nuoria pelaajia kohtaan.

Muut Djurgårdenin menneen kesän ykköskierroksen varaukset Noah Östlund (Buffalo) ja Liam Öhgren (Minnesota) ovat niin ikään jääneet pieniin tehoihin. Östlundilla on yhdeksästä pelistä viisi pistettä ja Öhgrenilla Lekkerimäen tavoin myös kaksi pistettä. Toisen kierroksen varaus Calle Odelius on kerännyt yhden pisteen yhdeksästä pelistä ja pelannut pääosin 10-14 minuutin väliin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tähän edelliseen "alä tee näitä asioita johdossa -sarjaan" voidaan lisätä nyt Pearsonin turha hyökkäyspään jäähy kolmannessa erässä Minnesotaa vastaan, josta Wild ylivoimalle ja peli tasan. Jatkoajalla sitten Minnesotalle voitto ja Vancouverille viides peräkkäinen tappio tähän kauden alkuun. Vancouver on nyt NHL:n ainoa joukkue jolla ei ole vielä yhtään voittoa. Odotin alkukaudesta vaikeaa, mutta kyllä tämä ylittää villeimmätkin odotukset.

Viiden pelin vierasjaksolla ensimmäiset 40 minuuttia 4-0-1 saldo. Se tärkein ja ainoa merkittävä eli pelien voittosaldo sitten 0-3-2. Kaksi pistettä viidestä pelistä ei kyllä täytä alkuunkaan pistetoiveita. Muutenkin alkaa mennä jo komiikan puolelle tuo johtoasemassa pelaaminen. Pakkohan tuollaisen on pelaajien päässä jo vaikuttaa myös.

Taas tänäänkin ihan hyvää peliä siihen Pearsonin jäähyyn saakka. Ihan kuin sen jälkeen olisi näkynyt Canucksin penkin yllä puhekupla "me osattiin taas". Kuitenkin hyvää (joskin huonosti kauden aloittanutta) joukkuetta vastaan vieraissa maaliolettamat tasan ja vaaralliset maalipaikat Vancouverille. Sitten kuitenkin löydettiin tapa hävitä tämäkin.

- Demko on aloittanut kautensa heikoimmalla pelillä hänen koko uralla. Yksittäisiä vähän huonompia pelejä on joskus nähty, mutta ei näin montaa Demkon tasolle heikkoa peliä. Hän näytti aikanaan farmissakin paljon paremmalta kuin tällä hetkellä. Viime kauden lopussa Demko loukkaantui, mutta ei kai sen vamman enää pitäisi vaikuttaa? Vai vaikuttaako sittenkin?

- Pettersson-Podkolzin-Kuzmenko oli Vancouverin paras ketju. Ketju laukoi 10 kertaa, voitti maaliolettamansa 78.33%, maalipaikat 6-3 ja vaaralliset paikat tasakentin 3-0. Pelin lopussa Podkolzin oli pelannut 11 minuuttia ja kentän haamu Boeser 18 minuuttia. Boeserin maaliolettama 18% luokassa. Boeserista on tällä hetkellä todella vähän apua. Loukkaantuminen oli sielläkin taustalla, joten mahdoton sanoa sitten miten paljon tuo vaikuttaa.

- Petterssonilla alkaa olemaan taas tehokas kauden alku ainakin jos tolppien määrässä mitataan. Taas tuli yksi tolppa. Muuten viiteen peliin kasassa on kuusi pistettä, joten ihan hyvä startti on nähty.

- Horvatilta nähtiin huono kauden alku, mutta nyt hän on näyttänyt merkkejä paremmasta tai ainakin tehokkaammasta. Teki kaksi maalia Columbusta vastaan ja tässä pelissä yhden maalin. Peliaikaa tuli noin 21:30 ja aloituksissa oli 62% luokassa.

- Mikheyev paikkasi myöskin kauden huonosti aloittaneen Millerin (ja jälleen huonosti pelanneen) puolustuspään tilanteita isolla kädellä. Mikheyevista näyttää olevan isoa apua juuri puolustuspelin tilanteissa. Vielä jos Miller pääsisi edes 80% tasolle viime kaudesta, mutta on tuosta kyllä kaukana.

- Nelosketju Åman-Lazar-Joshua oli jälleen hyvä (ja ehkä siis oikea päätös pistää Höglander tästä pelistä sivuun kun noihin isompiin nimiin ei yhtä helpolla kosketa). Åmanille tuli uran ensimmäinen maali NHL:ssä (1+1 tehot) ja muutenkin peli näyttää hyvältä rooliin. Vancouver taisi saada tässä ilmaiseksi Ruotsin kentiltä rooliinsa pätevän pelaajan.

Aloituksia ketju häviää liikaa, mutta esimerkiksi Åmanin aikana tasakentin maaliolettama 71.4% ja vaaralliset maalipaikat 5-2 lukemilla kotiin. Hyvin Nils on kyllä aloittanut ja kun puhutaan kuitenkin 00-syntyneestä ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa pelaavasta pelaajasta, niin kehittymisen varaa on vielä hyvinkin.

- Pearsonilta nähtiin nyt kauden ensimmäinen positiivinen liike hyökkäyspäässä kun hän syötti hyvällä syötöllä Horvatin maalintekoon. Mutta kun maalit on edelleen nollissa ja viisi kakkosta tilillä, voisihan sitä kysyä että auttaako tuo? Paljon tullut hänkin viime kaudesta tässä kauden alussa taaksepäin.

- Garlandia edellisen ottelun katsomossa istuttaminen ei näyttänyt muuttavan mihinkään suuntaan. Peliaikaa tuli noin 13 minuuttia ja niiden aikana ei laukauksia.

- Puolustuksessa Burroughs on aloittanut kauden yllättävän hyvin. Stillmanin kohdalla on ollut hyvää ja huonoa. Nyt hän otti tappelun vanhaa tappelukaveriaan Duhaimea vastaan, mutta pelisilmä ei kyllä vaikuta siltä että sillä luotaisiin uraa minään muuna kuin 6-7 pakkina NHL:ssä. Nimimerkki @secord tästä pelisilmästä jo ehti mainitakin Chicagon ketjussa silloin kuin treidi tuli.

- Hughes pelasi yli 28 minuuttia puolustuksessa ja oli nyt sentään positiivisen puolella maalipaikkavertailuissa. Paljon parempaa peliä häneltäkin on kyllä joskus ennen nähty kuin nyt nähtiin tällä kiertueella.

- Vaihtopenkiltä kysyisin jos voisin, että miksi joukkue ei ottanut aikalisää pelin lopun ylivoimaan pitkittääkseen ykkösylivoiman jatkoa? Se näytti saavan jotain aikaankin. Seuraava yv-koostumus ei sitten tehnyt yhtään mitään. Tuossa vaiheessa peli oli kolmannessa erässä tasan kuitenkin. Eivät ne siellä väsy jos syöttelevät keskenään hyökkäyspäässä.

Lisäksi jatkoajan peluutukset kummastuttivat. Ilmeisesti vanhasta muistista näitä Boesereita ja Millereita sinne lyödään ja jätetään esimerkiksi Kuzmenko sivuun?

Nyt on siis tämä viiden pelin painajainen ohi ja palataan kotiin. Siellä olisi sitten onnistuttava jo hyvin jotta playoff-raja ei karkaisi liian kauas. Kyllä tuolla moni pelaaja pystyy varmasti tasoaan nostamaan tästä alkukaudesta aika paljonkin yksilöinä ja tämä lähtee yhteispelistä. Aika paljonhan tämä menee tällä hetkellä negatiivisen puolelle, mutta ei oikein muutakaan voi.











 
Viimeksi muokattu:

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Stillmanin kohdalla on ollut hyvää ja huonoa. Nyt hän otti tappelun vanhaa tappelukaveriaan Duhaimea vastaan, mutta pelisilmä ei kyllä vaikuta siltä että sillä luotaisiin uraa minään muuna kuin 6-7 pakkina NHL:ssä. Nimimerkki @secord tästä pelisilmästä jo ehti mainitakin Chicagon ketjussa silloin kuin treidi tuli.

Niin en tiedä oppiko sitten vaan vääränlaisille talon tavoille Chicagossa? Joka tapauksessa puolustuspäässä ilman kiekkoa oli havaittavissa ajoittaista ylipelaamista ja ryntäilyä sinne tänne. Kenties pyrki liiaksi pelaamaan vahvuuksillaan eli fyysiseen pelaamiseen, mikä aiheutti noita säntäilyjä ja sinkoiluja sinne tänne. Toki tuota vikaa (säntäilyä ja sinkoilua) nyt löytyi ihan jokaiselta Chicagon puolustajalta varsinkin Collitonin pelitavan aikana. Kuten jo aiemmin todettu, niin ihan kelpo kolmosparin pakki kuitenkin kyseessä. Tätähän se Allvin myös alleviivasi eli ei siellä kukaan Stillmanista mitään top 4 -pakkia haikaillutkaan.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Mikähän tuolla Demkolla on? Oli viime keväänä se pelaaja, joka meitä pinnalla piti. Nyt torjuntaprosentti 86%. Eikä ole kyllä tehnyt mitään häikäisevää. Yllä jo mietittiin kun, että vaivaako tuo loukki vielä. Lähtisin kyllä jo vaihtamaan mokkea herätykseksi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Lähtisin kyllä jo vaihtamaan mokkea herätykseksi.
Mokeahan vaihdettiin jo Columbusta vastaan eikä mielestäni Spencer Martinin suoritus ollut yhtään parempi.

Demko kyllä parantaa, kunhan joukkue edessä oppii taas vähän puolustamaan. Nyt annetaan liian hyviä paikkoja vastustajalle.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös