Vancouver Canucks 2022–2023 – Allvinin aika alkaa

  • 112 306
  • 643

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hieno oli avata harjoituspelien voittokantakin viimein. Pitää kyllä silti sanoa, että en ollut tyytyväinen kaikkiin pelissä nähtyihin tapahtumiin. Oilers on varmaan ihan tyytyväinen noihin ottelun tapahtumiin mihin ei kunnolla vastattu.

Esimerkiksi Nurse antoi Höglanderille aika reippaalla kädellä "kovuutta" ja sai tuosta tuplakakkosen. Kovuutta joukkueeseen tuomaan tullut Joshua kyseli vierestä päivän säätä.





Tämän joukkueen pitää näyttää enemmän sydäntä toisten eteen pelaamisesta ja tämä lähtee johtavista pelaajista. Tälle puolelle olisi pakko tehdä jotain. Nykyisellään Canucks on minusta vähän turhan pehmeä joukkue.

Boudreau antoi tosin kiitosta edes Pearsonille, joka meni vastaamaan Petterssonia selästä laitaan voimalla taklannutta Niemeläistä kohtaan (samassa vaihdossa Hughes löysi itsensä jäästä saatuaan kiekottomana mailaa naamaansa):





Muuten tuo oli henkisesti varmaan hyvä voitto.

- Pettersson näytti edelleen todella hyvältä. Nyt harjoituspeleissä on nähty ehkä parasta kiekkoa häneltä sitten NHL:aan tulon jälkeen mutta paremmalla kahden suunnan pelillä. Toivottavasti tämä meno jatkuu. Ketjun laiturit Kuzmenko ja Podkolzin eivät olleet tässä pelissä ihan samalla tasolla.

- Horvat antoi kaksi syöttöä, mutta muuten hänen pelinsä ei ollut ihan parhaassa tikissä. Kaipaisin joskus Horvatilta noissa kuittien paikoissa muutakin kuin tilanteiden rauhoittamista.

- Hughes oli muuten erinomainen, mutta puolusti huonosti yhden tilanteen McDavidia vastaan mistä tuli maali. Sen jälkeen hän muutti ja terävöitti tuota pelaamista noissa(kin) tilanteissa.

- Dickinson-Åman-Lazar ketju oli hyvä, mutta sikäli tuossakin väärin päin menevät taalat että selvästi ketjun kallein pelaaja Dickinson oli ketjun heikoin lenkki. Åman on parantanut asemiaan leirin/harjoituspelien aikana ja on minun mielestä leirin positiivisin yllättäjä yhdessä pakki Wolaninin kanssa. Åman sai myös Boureaulta kiitosta.

Voi olla että Åmanin kauden aloittaminen ylhäällä ei tule kuitenkaan toteutumaan kun paikkoja ei oikein ole, mutta mahdollinen kauden aikana ylös kutsuttava pelaaja kuitenkin. Voittaa enemmän kulmapelejä kuin häviää ja liike on ollut riittävää. Ei mikään ihme, että kutsuttiin viime MM-kisoihin Ruotsin joukkueeseen vaikka SHL:ssä olisi ollut tehokkaampia pelaajia tarjolla.

- Höglander oli hyvä muutenkin kuin maalin kautta siihen saakka kunnes sai Nurselta osumaa. Sen jälkeen vaisumpi.

- Garlandin huonot harjoituspelit näyttäisivät olevan ainakin tämän perusteella takana. Oli pirteä, teki 1+1 ja laukoi kolme kertaa.

- Martin ei maalilla oikein vakuuttanut, mutta ei ollut huonompi kuin Skinner. Pientä huolen aihetta kuitenkin maalilla jos Martin ei kykene palaamaan viime kauden tasolle.

- Myers oli aika heikko ja tuo @Mr. Smith in laittama koominen video kruununa. Myers pystyy kuitenkin parantamaan tästä. Yhtä luottavainen en ole kentän heikointa lenkkiä Poolmania kohtaan. Burroughsille kuuluisi paikka ennen Poolmania ja voi olla, että Burroughs-Wolanin -kaksikko on syrjäyttämässä myös Rathbonen tässä vaiheessa.

Abbotsfordissa loppuun myydyssä hallissa Virtanen herätti tunteita:


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Nykyisellään Canucks on minusta vähän turhan pehmeä joukkue.
En voisi enempää olla tästä samaa mieltä. Meillä on isokokoinen pakisto, mutta sieltä käytännössä ainoastaan Schenn tuo fyysisyyttä myös kentälle. Toki tuolla Myers taklailee ja ottaa (turhia) jäähyjä, mutta ei hän oikein kovuutta tuonne tuo.

Hyökkäyksessä pitkälti sama juttu. Kärkikejtuissa Pearson on monesti ainoita, jotka tulevat puolustamaan joukkuekavereita ja laittavat kroppaansa likoon. Nelosessa toki mielenkiinnolla seuraan mitä Lazar ja Joshua tuovat kentälle, kun tosipelit alkavat. Joka tapauksessa Canucks on tosiaan aivan liian pehmeä joukkue. Rosoisuutta pitäisi saada lisää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Hyökkäyksessä pitkälti sama juttu. Kärkikejtuissa Pearson on monesti ainoita, jotka tulevat puolustamaan joukkuekavereita ja laittavat kroppaansa likoon. Nelosessa toki mielenkiinnolla seuraan mitä Lazar ja Joshua tuovat kentälle, kun tosipelit alkavat. Joka tapauksessa Canucks on tosiaan aivan liian pehmeä joukkue. Rosoisuutta pitäisi saada lisää.
Siihen suuntaan tuota on tosiaan pyritty muokkaamaan, että joukkuekovuus kasvaisi kun Lazar/Joshua tuli paikkaamaan Lammikko/Highmorea. Lazar oli viime kaudella Bostonin kärkimies taklauksissa ja Joshua oli viime kaudella Bluesin ykkönen taklauksia/60 minuuttia-tilastossa, joten taklausvoimaa nelosessa pitäisi olla enemmän.

En ole varsinaisesti tappeluiden puolestapuhuja ja se kovuus on paljon muutakin kuin taklauksia. Silti tietynlainen vastaan laittaminen ja kovuuden osoittaminen paikoissa joita tulee kuten nyt tuli (ja joihin ei kunnolla reagoitu) kuuluu peliin. En tiedä olenko liian vanhanaikainen, mutta minulle nämä osoittavat joukkueen yhteistä moraalia ja jos noihin ei vastata, tuolla voi olla pidempikestoisia vaikutuksia ryhmän henkeen.

Tuota joukkuekovuutta toivoisi kyllä enemmän muuallekin kuin sinne syvyyteen. Pettersson, Boeser, Garland, Kuzmenko, Höglander, Hughes... Tältä ryhmältä on aika vaikea sitä odottaa, vaikka Pettersson onkin sitä pyrkinyt tuomaan peliinsä ja ryhmän pelaajat pärjäävätkin kaksinkamppailuissa esimerkiksi kiekon suojaajina. Hyvinkin voi olla, että isommassa kuvassa tuon puutteen vuoksi Rathbonea ei tulla näkemään pelaavassa kokoonpanossa vielä. Burroughs tuo sitä puolta enemmän ja myös Wolanin on kokeneempana (fyysisesti vähän valmiimpana) puolustajana sillä sektorilla Bonen edellä tällä hetkellä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pistetään nyt sitä hyvää nähtyä puoltakin tästä joukkueesta myös ja vedetään siitä taas vähän huolenaiheita liirumlaarumeiden kautta jotta tämä ei liian ruusuiseksi pääse vahingossakaan menemään.

Nimittäin ylivoima on vaikuttanut toimivalta etenkin silloin kun jäällä on enemmän NHL-miehistöä. Nyt ylivoima toimi Oilersia vastaan 3/8 ja periaatteessa neljäskin maali oli seurausta ylivoimasta (Höglanderin maali tuli yv-vaihdon lopussa, missä pelattiin jo tasakentin). Parissa muussakin pelissä ylivoima on ollut hyvää jos jäälle on saatu sen osaavia pelaajia (kaikki kunnia esimerkiksi Nils Åmanille, mutta hän ei ole 3:30 ylivoimaa pelaava hyökkääjä mitä on näissä peleissä nähty).

Viime kauden alussa Canucksin ylivoima oli NHL:n sisällä sijalla 22. (17.4%) silloin kun Green toimi vielä valmentajana. Edelliskaudella se oli 25. sijalla. Boudreaun tultua remmiin viime kaudella, Vancouver pelasi runkosarjan viimeiset 57 peliä NHL:n toiseksi parasta (26.7%) ylivoimaa. Vahvasti yksinkertaistettuna Greenin aikakaudella ylivoima tökki mielestäni siksi, kun kiekko ei liikkunut riittävän nopeasti. Boudreaun aikana samat pelaajat alkoivat pyörittää sitä eri tahtiin.

Nyt tuo viime kauden taso on mielestäni pysynyt ainakin näiden harjoituspelien aikana tosiaan silloin kun peliin on tullut näitä sen osaavia pelaajia. Kiekko tuntuu liikkuvan oikein hyvin ja etenkin kaksikko Pettersson-Hughes on tuossa hommassa esillä. Olen lisäksi pitänyt ainakin näissä peleissä paljon Kuzmenkon pelistä juuri tällä osa-alueella.

Ehkä yhtenä poikkeuksena viime kauteen on ollut maaliviivan takaisen alueen käyttö. Viime kaudella jotkut vastustajat tuntuivat tuottavan Canucksin av-pakeille vähän ongelmia täyttämällä maaliviivan takaisen alueen kahdella (toki eri puolella maalia olleella) pelaajalla. Pakeilla näytti olevan vaikea pelata kun piti kääntyä maaliviivan taakse puolustamaan ja samalla tiesi, että keskellä on joku mies odottamassa syöttöä.

Vähän huonosti tuota käytettiin mielestäni itse hyödyksi, mutta nyt Canucks on näyttänyt lisänneen tuon alueen täyttöä. Saa nähdä sitten jatkuuko tuo kaudelle viime kaudesta lisääntyvässä määrin. Toimiva ylivoima olisi kyllä tärkeä asia yksittäisten pelien kääntämisten suhteen ja aika monet pelit saattavat ratketa tähän, joten toivottavasti noita variaatioita löytyy. Etenkin Kuzmenko tuntuu tuovan tuolle alueelle vahvistuksen.

Sitten puolestaan siihen pieneen huolen aiheeseen.

NHL:ssä ihan asiantuntevatkin tahot (saati sitten useimmat fanit) tuntuvat usein arvioivan joukkueiden vahvuuksia vain päävalmentajien kautta pohtiessaan valmennusta, vaikka toki tunnustetaan se, että kakkosvalmentajilla on myös tärkeä rooli "jossain taustalla". Samassa määrin myöskään maalivahtivalmentajien muutoksia ei yleisesti noteerata, vaikka samalla kyllä tunnustetaan se, että kyseessä on erittäin tärkeä pesti monen mielestä (kannattaa muuten muista joukkueista tuossa seurata saako paikallisvastustaja Seattleen uutena vastuuseen tullut Mitch Kornin "opetuslapsi" Steve Briere sitä puolta kuntoon).

Canucksin osalta maalivahtivalmennuksesta ei ole tarvinnut olla pitkään aikaan lainkaan huolissaan eikä tarvitse nytkään. Luongoa, Schneideria, Markströmiä ja nyt Demkoa valmentanut Ian Clark on asiansa ehdottomasti parhaita. Torenius on varmaan hyvä valmentaja nuorempien veskareiden kanssa. Päävalmentajaan löytyy minulta myös tällä hetkellä luottoa. Boudreaun viime kausi oli niin hyvä, että näiden harjoituspelien tökkiminen ei tuota luottamusta ole vielä isommassa kuvassa vienyt mihinkään suuntaan.

Kakkosvalmentajien osalta onkin sitten mielenkiintoisempi tilanne. Uusina kakkosvalmentajina tulleista Trent Cull ei minua ole oikein vakuuttanut farmissa. Mike Yeo on minulle myös vähän kysymysmerkki. Brad Shawn lähtö saattoi olla isompi asia tuolle puolelle mitä ehkä ajatellaankaan. Shaw valmensi Tortorellan aikana viisi kautta Columbusta ja oli siellä joukkueen puolustuspelistä vastaava valmentaja. Vähemmän yllättäen Tortorella halusi Shawn sitten Philadelphiaan, missä riittääkin kyllä työsarkaa.

Boudreau olisi halunnut Shawn jatkavan Vancouverissa, mutta ymmärsi samalla kyllä lähdön kun Flyersista tuli Tortorellan soitto.

Brad was different. I didn’t want to lose him but obviously he thought he had a better opportunity, he said. He also indicated that coaching in Philadelphia would be easier for family reasons.

Shaw kertoi tuossa artikkelissa, että Greenin aikana hänellä ei ollut selkeää työkuvaa, mutta Boudreaun aikana tuohon tuli sitten selvää työn jakoa.

Shaw said he really enjoyed working for Boudreau. He hadn’t really had a role to fill under Travis Green, but under Boudreau he was put in charge of the defence and then later the penalty kill and played a big role in the success the Canucks had over the second half.

“On the family side it really helps being closer to my mother and my in-laws. Both our daughters live on the east coast,” he said.

“I took a job initially I thought I would love but I felt lost. With the coaching change I felt like I had a chance, more functional. I thank Jimmy Rutherford and Patrik Allvin because it gave me a chance to work again.

Eli jälleen vastuu puolustuksen saamisesta kuntoon ja myöhemmin alivoima. Canucks päästi Boudreaun aikana (kun Shaw operoi puolustusta) NHL:n viidenneksi vähiten maaleja. Helmikuun puolenvälin jälkeen runkosarjan viimeiset noin 35 peliä alkukaudesta historiallisen huono alivoima oli NHL:n seitsemänneksi parasta. En mene sanomaan mitään vielä Yeon ja Cullin osaamisesta sen enempää, mutta saattaa olla niinkin, että Brad Shawn merkitys on isompi mitä ajatellaan tässä vaiheessa. Toisaalta mielenkiintoista sitten nähdä saako Shaw Flyersin puolustusta kuntoon vai onko tuo tekemätön paikka.

Kausi nämä asiat kohta onneksi osoittaa. Vancouverilla on joukkueessa lähes kaikkien muiden seurojen tavoin niitä kysymyksiä ja sitten niitä, joita voi pitää joukkueen vahvuutena etukäteen. Jos ylivoima ja maalivahtipeli toimivat, se on jo hyvä asetelma yleisesti. Viisikkopuolustus pitää saada kyllä hinkattua myös harjoituspelejä parempaan kuntoon ja jollain lailla joukkueen pitää kasvaa yhteen ja sellaiseksi, että pelaajat seisovat nyt nähtyä paremmin toistensa takana.



Tämä onkin tärkeä vahvistus!

Kerran tiesin erään toisen Ryp-nimisen ja tässä tapauksessa pelaajan, jota on edelleen aina välillä ikävä.


 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mitäs veli @nuck sanoo pelaajasta Klim Kostin? Itse testaisin mielelläni, kun ns valmiit pelaajat on vähissä. Keskiketjuihin olisi potentiaalia sekä kohtuu fyysinen pelaaja.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mitäs veli @nuck sanoo pelaajasta Klim Kostin? Itse testaisin mielelläni, kun ns valmiit pelaajat on vähissä. Keskiketjuihin olisi potentiaalia sekä kohtuu fyysinen pelaaja.
Kostin on ihan mielenkiintoinen - isokokoiset ja vielä melko nuoret pelaajat sitä yleensä ovat. Oli draftia ennen mielestäni hyvä Venäjän kapteenina Hlinka-turnauksessa eikä ykköskierroksen varaus tullut isona yllätyksenä, vaikka se kausi olkapäävamman vuoksi pieleen näyttöjen puolesta menikin. Ihan lupaava alku myös farmissa varauksen jälkeen ikäiseksi. Kehitys ei ole kuitenkaan mennyt niin hyvin mitä Bluesissa varmasti toivottiin ja nyt tilanne on jo tämä.

Kostinilla on kokoiseksi ihan hyvin luisteluvoimaa (vahva, pitkä potku) ja käsiäkin, mutta en ole ihan varma onko hän pysyvä NHL-pelaaja. Viime kaudella farmissa tuli 35 peliin seitsemän maalia (mukana runkosarja ja playoffit). Nyt hän teki harjoituspeleissä maalin ja taklasi ison pommin Wildin Shaw'ta kohtaan, mutta esiintyi muuten kuulemma aika pienin näytöin.

Kostin sai Berubelta leirin aikana kritiikkiä epätasaisuudesta. Beruben näkemyksen mukaan hänen pitää valmentajana tietää mitä saa kun pelaaja on jäällä. Viime kaudella Kostin sai miinusta huonoissa paikoissa tapahtuneista kiekon menetyksistä ja turhista jäähyistä eikä tehoja tullut.

Toisaalta ei se ensimmäinen kerta olisi kun pelaaja syttyy saatuaan jossain toisessa seurassa uuden mahdollisuuden. Tiettyä lahjakkuutta on kuitenkin olemassa ainakin nelosen rooliin. Siinä mielessä kokeilu voisi olla ihan paikallaankin.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Jahas, kylläpäs taas tapahtui sinä aikana, kun muutaman tunnin unet otti.

Ensin pelistä jotain vaikka sitä ei tullut nähtyä. Arizona laukoi kokonaiset 7 kertaa matsissa, joten joko Canucks pelasi tiiviisti tai Arizona on väärässä sarjassa. Veikkaan jälkimmäistä.





















Peli varmaan ihan hyvä ja mukava voittaa, mutta pitää nyt toivoa, että Garland ehtisi mukaan kauden alkuun.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Sitten isompaan yllätykseen.









Muistaakseni Allvin taisi sanoa, ettei lähdetä pickejä tuhlaamaan siihen että päästäisiin pelaajista eroon. No kyllähän me siitä nyt 2nd round pick maksettiin vaikka mukana tulikin kolmosparin fyysinen pakki. Ja tuli siis LD mille ei mielestäni ollut nyt akuuttia tarvetta vaan olisi tarvittu laadukas TOP4 RD.

Itse kyllä tykkään Stillmanista pakkina ja hänen pelityylistään, mutta kalliiksi tuli taas tämäkin kauppa. Toki kaupan myötä tuli seuraavan vuoden cappiinkin 1,3 milliä tilaa ja jos se mahdollistaa Horvatin pitämisen niin sitten hinta on siedettävä. Vielä kun olisi saatu Poolmankin tuohon kauppaan ujutettua.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
En voisi enempää olla tästä samaa mieltä. Meillä on isokokoinen pakisto, mutta sieltä käytännössä ainoastaan Schenn tuo fyysisyyttä myös kentälle.

Tähän tämä treidi oli täsmälääke. Samalla säästitte hieman palkoissa ja alakertaan tuli fyysisyyttä. Sitä Stillman varmuudella tuo. Ja nimenomaan kolmosparin pakki hyvässä joukkueessa. Ei sen enempää. Allvinin näkemys miehestä on realistisen miehen puhetta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Arizona-pelistä pari asiaa ranskalaisilla:

-Arizonalla tosiaan seitsemän laukausta koko pelissä. Maalipaikat 29-10 Vancouverille.

- Garland loukkaantui tällä kertaa. Boudreaun mukaan ei pitäisi olla mitään vakavaa, mikä entisten merkkien perusteella tietää 2-4 viikon sairausjaksoa.

- OEL oli kentän paras pelaaja, Hughes huilasi tämän.

- Rathbonelle kuusi laukausta 21 minuutin peliajoilla. Saattaa silti farmi kutsua kun joukkue tarvitsee fyysisempiä pelaajia enemmän kuin "köyhän miehen Hughesia".

- Petterssonilta, Kuzmenkolta ja Horvatilta hyvä peli ja kaikille maalit.

- Syvyydessä Lazar on pelannut todella hyvin. Åman syrjäytti Dickinsonin leirin ja harjoituspelien otteilla (tästä vielä myöhemmin).

- Arizona näytti joukkueelta, joka ei tule kisaamaan playoff-paikasta (tuli varmaan yllätyksenä).

Kokonaisuutena Canucks pelasi ihan hyvällä asenteella tämän harjoituspelirupeaman viimeisenkin ottelun. Mielestäni joukkue paransi otteitaan mitä pidemmälle nämä harjoituspelit menivät, joten siinä mielessä ainakin kauteen voi nyt lähteä ihan positiivisissa merkeissä. Noita loukkaantumisia tuli näissä vaan liian paljon.

***

Mr. Smith kirjoitti:
Muistaakseni Allvin taisi sanoa, ettei lähdetä pickejä tuhlaamaan siihen että päästäisiin pelaajista eroon. No kyllähän me siitä nyt 2nd round pick maksettiin vaikka mukana tulikin kolmosparin fyysinen pakki. Ja tuli siis LD mille ei mielestäni ollut nyt akuuttia tarvetta vaan olisi tarvittu laadukas TOP4 RD.

Itse kyllä tykkään Stillmanista pakkina ja hänen pelityylistään, mutta kalliiksi tuli taas tämäkin kauppa. Toki kaupan myötä tuli seuraavan vuoden cappiinkin 1,3 milliä tilaa ja jos se mahdollistaa Horvatin pitämisen niin sitten hinta on siedettävä. Vielä kun olisi saatu Poolmankin tuohon kauppaan ujutettua.
Kalliiksi tosiaan tuli Benningin sotkujen siivoaminen sitten. Allvin söi tässä nyt sitten Rutherfordin puheita noiden vuorojen pitämisestä, mutta toisaalta sanottiin siellä myös sekin, että sitä tilaa tehdään ja niin tässä tehtiin. Oman veikkauksen mukaan joukkue on hakenut sopivaa paikkaa tälle siirrolle jo pidempään. Dickinson ei vaan koskaan sopinut Vancouveriin, vaikka Dallasissa sai ihan hyvin roolia seurassa. Kuvaavaa on, että ilmaiseksi Vancouveriin tullut Åman pelasi paremmin ja vei paikan.

Tätä siirtoa voi verrata Nemethin siirtoon, jossa saman hintaisesta ja yhtä pitkällä sopimuksella pelaavasta turhakkeesta Rangers maksoi kaksi toisen kierroksen varausta että pääsi eroon. Dickinsonia pidän tosin itse kaikesta huolimatta Nemethia parempana pelaajana, mutta Stillmanista voi puolestaan ihan realistisesti odottaa kolmosparin fyysistä pakkia eikä tässä mennyt "kuin" yksi vuoro.

Eli jos verrataan ihan puhtaasti siihen Rangersin kauppaan nähden, niin ei tämä mielestäni huonoltakaan vaikuta. Noista huonoista sopimuksista irti pääseminen vaan maksaa näköjään paljon. Poolmanista irti pääseminen olisi maksanut luultavasti vielä enemmän kun sopimus on pidempi. Katsotaan nyt sitten lähteekö hänkin vielä myöhemmin.

Toisen kierroksen varauksen menettäminen on tietysti noin muuten kova maksu ja se harmittaa, vaikka siitä '24 vuorosta voi realistisesti odotella parhaassakin tapauksessa pelaajaa ylös ehkä viiden vuoden päästä. Canucks sai tällä siirrolla nyt niitä pelimerkkejä esimerkiksi siihen Horvatin sopimukseen. Jos tämä toisen kierroksen vuoro on hinta siitä, niin hyväksyn tämän täysin.

Chicagolle puolestaan kauppa oli aika selvä, kun joukkue sai tässä tuon vuoron ja siellä riittää nuoria pakkeja joille pitää raivata tilaa. Toisaalta hyökkäyksessä tilanne siellä nyt tämän jälkeen vaikeutui. Stillmanin ensimmäinen kausi (tai kauden loppu) Chicagossa oli mielestäni ihan hyvä omassa roolissa. Viime kaudella peli sitten vähän takkusi (kuten se teki 90% muullakin joukkueesta, joten tuosta viime kaudesta en vetäisi mitään merkkejä mihinkään suuntaan), mutta näkisin silti edelleen ihan mahdollisena sen, että hänestä voi kasvaa vielä hyvä kolmosparin fyysinen puolustaja.

Siinä mielessä tämä siirto nyt vaikeutti esimerkiksi Rathbonen tilannetta lisää, että Stillman on myös leftin pakki ja tässä tapauksessa vielä paremmin joukkueeseen pelityylinsä puolesta istuva sellainen. Eli jos se Bonen paikka kauden avauksessa oli jo ennen tätä kysymysmerkkien alla, niin nyt se on vielä vahvemmin. Oikean puolen laadukasta ja sopivan hintaista (ja sopivalla sopimuksella olevaa) top4-pakkia joukkue tosiaan kaipaisi kipeimmin, mutta en tiedä mistä sellaisen löytäisi joka olisi mahdollista irrottaa sopuhintaan ja tähän hetkeen mahtuisi katon sisälle. Pitäisi tehdä varmaan lisää tilaa.

Q: Does the cap space allow you to do maybe something else?
Allvin: Could be *hymyilee ja nauraa* We’ll see. You know we have a couple of days here to keep you guys busy.

Saa nähdä mitä tämän jälkeen.
 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Saa nähdä mitä tämän jälkeen.
Itse en yllättyisi vaikka kauppaisivat nyt myös Ferlandin sopparin pois. Sen jälkeen taitaisi olla mahdollista kerätä cappiin tilaa kevättä varten. Toki en tiedä olisiko sitä nyt juurikaan enempää mitä nyt Ferlandin LTIR:n myötä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Canucks Centralin jaksossa vieraana tuttuun perjantain tyyliin entinen Vancouverin hyökkääjä Jannik Hansen. Ihan mielenkiintoisia asioita toi taas esiin pelaajan näkökulmasta mm. harjoituspeleistä, Kuzmenkosta ja Rathbonesta.

Kuzmenkosta puhuttaessa pitää tosiaan muistaa se Hansenin esiin nostama asia, että Sergei Shirokov voitti Canucksin harjoituspelien pistepörssin aikanaan ja katosi sitten NHL:n alettua täysin kuvasta - pelasi lopulta lyhyen uransa Pohjois-Amerikassa farmissa. Nyt Kuzmenkolla on harjoituspeleistä kärkipaikka Vancouverin pistepörssissä. Toivottavasti ei käy samalla lailla.

Pitkän kauden rasitukset alkavat näkyä useimmilla sitten tiiviimmässä ottelutahdissa ja fyysisemmässä pelissä mihin Kuzmenko on urallaan tottunut. Lentämistä tulee olemaan paljon ja back-to-back -pelien sumia fyysisiä joukkueita vastaan, joissa tullaan testaamaan ja joissa on vaikea päästä parhaimmilleen. Niissä tarvitaan sitten sitä hyvää fyysistä ja henkistä kuntoa. Tietysti tämä pirteä alku ei huonokaan asia ole, mutta katsellaan kohta miten tuossa tulee käymään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks pisti Wolaninin ja Driesin waivereihin. Etenkin Wolanin pelasi mielestäni ihan hyviä harjoituspelejä ja erottui. Kummatkin olisivat kyllä Abbotsfordille kärkipelaajia, joten joukkueessa tietysti toivotaan noiden päätyvän sinne. Omissa veikkauksissa on että tulevat myös päätymään, mutta katsotaan miten käy.

En tiedä sitten olisiko tuo puolustuksen top4 sama mitä viime kaudella kunhan pelaajat tervehtyvät eli:

Hughes - Schenn
OEL - Myers

Ja lopuista paikoista kisaavat (terveinä) nyt:

Dermott
Stillman
Burroughs
Rathbone
Poolman

Pistetään pari twitter-videota uudesta pakista Stillmanista kun tuossa yhdessä osuu niin sopivasti vielä joukkuekin kohdalleen:











Kunhan eivät sitten keskenään alkaisi uudestaan...






Hyökkäyksessä Åman roikkuu vieläkin mukana, mutta saa nähdä riittääkö kuitenkaan paikkaan avauksessa. Näinkin pitkä mukanolo on kyllä minulle jo yllätys, sillä häntä ei kovin paksuilla kirjaimilla tullut kaavailtua joukkueeseen, mutta on pelannut niin hyviä pelejä että on ansainnut mahdollisuutensa kisata loppuun saakka. Kauden aikana luulisi ainakin vastuuta vielä tulevan ellei sitten taso tule putoamaan farmin puolella.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Turhauttava kauden avaus kun hävittiin 0-3 johto 5-3 tappioksi Oilersin vieraana. Paikkoja riitti paljon ja riittävästi voittoon saakka (mm. pari läpiajoa), mutta viime kaudella Boudreaun aikana ja harjoituspeleissä hyvin toiminut erikoistilannepelaaminen sakkasi nyt pahasti. Jo viime kaudella Edmonton voitti nämä joukkueiden keskinäiset pelit, joten siinä mielessä ei mitään uutta auringon alla. Oilers onnistuu löytämään näissä jonkun reitin voittoon.

En kovin usein mielestäni narise tuomareista, mutta tällä kertaa pelin avainkohdaksi nousi päivänselvä jäähyn paikka Kanelle Oilersin pelatessa ylivoimaa, kun tämä huitoi Hughesin naaman auki. Tuosta ei kuitenkaan jäähyä tullut, vaan tuli suoraan tilannetta seuranneella paikalla Oilersin 1-3 kavennus ja kotijoukkue sai tuosta virtaa. Vähän myöhemmin sitten Vancouverille turha jäähy väärästä vaihdosta ja 2-3 kavennus. Kun Nurse iski vielä erän loppuun Oilersin alivoimalla tasoituksen (kolmas av-maali hänelle noin 500 peliin), niin tämä peli näytti taas niitä samoja merkkejä mitä nähtiin viimekin kaudella.

Toki tuossa kun sanoin tuomareista ja tuosta tilanteesta, niin kyllähän sitä omaa hautaa kaivetaan ihan itse ja pahasti jos päästetään kaveri tekemään omalla ylivoimalla erän loppuun tasoittava koppimaali, av-prosentti on 50% ja saadaan yksi maali itse tehtyä kahdeksan ylivoiman aikana. Nuo ovat sen luokan erikoistilannepelaamista joilla kyllä useammin hävitään kuin voitetaan ja niin nytkin.

- Maalilla Demkoa en syyttäisi tappiosta, vaan isoin ero nähtiin maalinedustan pelaamisessa erikoistilanteissa ja erikoistilanteissa. Ehkä Demko oli nyt muutenkin vähän huonompi kuin Campbell (tai ei ainakaan joutunut ottamaan esimerkiksi kahta läpiajoa kiinni), kuten oli viimekin syksynä.

- Puolustuksessa pidin Stillman-Burroughs -parin pelaamisesta ja heidän aikana tasakentin Oilers ei saanut aikaan yhtään vaaralliseksi maalipaikaksi luokiteltua tilannetta. Noin muuten tuo puolustus huolettaa, kun vammoista viime aikoina kärsineet Hughes ja OEL eivät olleet mielestäni omalla tasollaan (Hughes etenkään) ja Myers/Dermott puuttuvat riveistä. Noista Hughesin ja OEL:n viime aikaisista vammoista kun saisi lisätietoa, se helpottaisi arvostelemisessakin.

- Pettersson ja Kuzmenko -kaksikosta tulee mitä luultavimmin olemaan vielä paljon iloa. Molemmille maalit, laukaukset tulivat kotiin heidän ollessa tasakentin jäällä 10-2 ja maalipaikat 6-1. Kuzmenko näyttää erittäin älykkäältä kiekon kanssa ja pääsee samoille linjoille peliälynsä kanssa Petterssonin kanssa. Höglander teki ketjussa paljon töitä, mutta parhaimmilleen ketju pääsisi jos se saisi voimahyökkääjän toiseen laitaan. Mikheyev luultavasti tulee siihen kun palaa ja vaikka ei voimahyökkääjä olekaan, niin tuo nopeutta ja kahden suunnan peliä.

- Horvatilta, Boeserilta ja Millerilta nähtiin mielestäni aika heikot pelit. Millerin otteissa oli kyllä myös hyvää mm. maalin muodossa, mutta vastapainoksi paljon huonoakin kuten heikkoa syöttämistä. Boeserin pelistä näki kauas, että on ollut loukkaantuneena. Kaikki kolme pystyvät parantamaan tuosta vielä paljon ja Canucks myös tarvitsee noiden kaikkien sylintereiden olemista mukana.

Kokonaisuutena pelin tulos oli pettymys, mutta mukana oli paljon hyvääkin. Edmonton on erittäin hyvä joukkue ja Canucks loi kuitenkin tasakentin enemmän maaliolettamaa heitä vastaan vieraissa. Ei tässä siis mihinkään synkkyyteen kannata vajota, mutta joukkue tarvitsee jatkossa parempaa erikoistilannepeliä, parempaa terveystilannetta ja koko orkesterin pelaamista paremmalla tasolla. Nuo Miller, Horvat, Boeser ja Hughes siihen pystyvät kyllä.

Tästä nyt ei kannata haaveillakaan tällä kaudella, mutta laitetaan silti:



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks




Kyllähän se oli tuo tilanne mikä käänsi matsin. Hughes otettu korkealla mailalla pois tilanteesta ja Edmonton saa maalihanat auki. Tuosta jäähy niin olisi jäänyt avausmaali vielä odottamaan ja vastaavasti Canucks olisi päässyt ylivoimalle.

Paljon oli hyvää pelissä, mutta kyllähän lopputulos masensi. Paljon toki myös kehitettävää. Joukkueen pitäisi oppia tappamaan nämä matsit noista paikoista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Paljon oli hyvää pelissä, mutta kyllähän lopputulos masensi. Paljon toki myös kehitettävää. Joukkueen pitäisi oppia tappamaan nämä matsit noista paikoista.
Se on juurikin näin.

Tuosta samasta OEL sanoi myös





*

Yksi positiivinen asia oli uuden nelosketjun (Åman-Lazar-Joshua) peli:





Lazar pelasi Oilersin hyökkääjistä eniten McDavidia vastaan. Heidän ollessa jäällä tasakentin samaan aikaan, Canucks vei maalipaikat 3-0 lukemilla. Åmanin aikana McDavidia vastaan maalipaikat tulivat kotiin tasakentin 4-1 lukemilla. Ihan positiivinen startti tuolta nollaamisketjulta vaikka tulosta ei tullutkaan ja pelasivatkin melko vähän.

*

Nurse sai sakot siitä "vähän" myöhässä olleesta ensimmäisen erän taklauksesta Burroughsia kohtaan. Tuo oli Nurselta varmaan kuitti kun Burroughs kolasi Jesseä hetki aiemmin toisessa päässä.




*

Boudreau median edessä





*


 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös