Tähän edelliseen "alä tee näitä asioita johdossa -sarjaan" voidaan lisätä nyt Pearsonin turha hyökkäyspään jäähy kolmannessa erässä Minnesotaa vastaan, josta Wild ylivoimalle ja peli tasan. Jatkoajalla sitten Minnesotalle voitto ja Vancouverille viides peräkkäinen tappio tähän kauden alkuun. Vancouver on nyt NHL:n ainoa joukkue jolla ei ole vielä yhtään voittoa. Odotin alkukaudesta vaikeaa, mutta kyllä tämä ylittää villeimmätkin odotukset.
Viiden pelin vierasjaksolla ensimmäiset 40 minuuttia 4-0-1 saldo. Se tärkein ja ainoa merkittävä eli pelien voittosaldo sitten 0-3-2. Kaksi pistettä viidestä pelistä ei kyllä täytä alkuunkaan pistetoiveita. Muutenkin alkaa mennä jo komiikan puolelle tuo johtoasemassa pelaaminen. Pakkohan tuollaisen on pelaajien päässä jo vaikuttaa myös.
Taas tänäänkin ihan hyvää peliä siihen Pearsonin jäähyyn saakka. Ihan kuin sen jälkeen olisi näkynyt Canucksin penkin yllä puhekupla "me osattiin taas". Kuitenkin hyvää (joskin huonosti kauden aloittanutta) joukkuetta vastaan vieraissa maaliolettamat tasan ja vaaralliset maalipaikat Vancouverille. Sitten kuitenkin löydettiin tapa hävitä tämäkin.
-
Demko on aloittanut kautensa heikoimmalla pelillä hänen koko uralla. Yksittäisiä vähän huonompia pelejä on joskus nähty, mutta ei näin montaa Demkon tasolle heikkoa peliä. Hän näytti aikanaan farmissakin paljon paremmalta kuin tällä hetkellä. Viime kauden lopussa Demko loukkaantui, mutta ei kai sen vamman enää pitäisi vaikuttaa? Vai vaikuttaako sittenkin?
-
Pettersson-Podkolzin-Kuzmenko oli Vancouverin paras ketju. Ketju laukoi 10 kertaa, voitti maaliolettamansa 78.33%, maalipaikat 6-3 ja vaaralliset paikat tasakentin 3-0. Pelin lopussa Podkolzin oli pelannut 11 minuuttia ja kentän haamu Boeser 18 minuuttia. Boeserin maaliolettama 18% luokassa. Boeserista on tällä hetkellä todella vähän apua. Loukkaantuminen oli sielläkin taustalla, joten mahdoton sanoa sitten miten paljon tuo vaikuttaa.
-
Petterssonilla alkaa olemaan taas tehokas kauden alku ainakin jos tolppien määrässä mitataan. Taas tuli yksi tolppa. Muuten viiteen peliin kasassa on kuusi pistettä, joten ihan hyvä startti on nähty.
-
Horvatilta nähtiin huono kauden alku, mutta nyt hän on näyttänyt merkkejä paremmasta tai ainakin tehokkaammasta. Teki kaksi maalia Columbusta vastaan ja tässä pelissä yhden maalin. Peliaikaa tuli noin 21:30 ja aloituksissa oli 62% luokassa.
-
Mikheyev paikkasi myöskin kauden huonosti aloittaneen
Millerin (ja jälleen huonosti pelanneen) puolustuspään tilanteita isolla kädellä. Mikheyevista näyttää olevan isoa apua juuri puolustuspelin tilanteissa. Vielä jos Miller pääsisi edes 80% tasolle viime kaudesta, mutta on tuosta kyllä kaukana.
- Nelosketju
Åman-Lazar-Joshua oli jälleen hyvä (ja ehkä siis oikea päätös pistää Höglander tästä pelistä sivuun kun noihin isompiin nimiin ei yhtä helpolla kosketa).
Åmanille tuli uran ensimmäinen maali NHL:ssä (1+1 tehot) ja muutenkin peli näyttää hyvältä rooliin. Vancouver taisi saada tässä ilmaiseksi Ruotsin kentiltä rooliinsa pätevän pelaajan.
Aloituksia ketju häviää liikaa, mutta esimerkiksi Åmanin aikana tasakentin maaliolettama 71.4% ja vaaralliset maalipaikat 5-2 lukemilla kotiin. Hyvin Nils on kyllä aloittanut ja kun puhutaan kuitenkin 00-syntyneestä ensimmäistä kertaa Pohjois-Amerikassa pelaavasta pelaajasta, niin kehittymisen varaa on vielä hyvinkin.
-
Pearsonilta nähtiin nyt kauden ensimmäinen positiivinen liike hyökkäyspäässä kun hän syötti hyvällä syötöllä Horvatin maalintekoon. Mutta kun maalit on edelleen nollissa ja viisi kakkosta tilillä, voisihan sitä kysyä että auttaako tuo? Paljon tullut hänkin viime kaudesta tässä kauden alussa taaksepäin.
-
Garlandia edellisen ottelun katsomossa istuttaminen ei näyttänyt muuttavan mihinkään suuntaan. Peliaikaa tuli noin 13 minuuttia ja niiden aikana ei laukauksia.
- Puolustuksessa
Burroughs on aloittanut kauden yllättävän hyvin.
Stillmanin kohdalla on ollut hyvää ja huonoa. Nyt hän otti tappelun vanhaa tappelukaveriaan Duhaimea vastaan, mutta pelisilmä ei kyllä vaikuta siltä että sillä luotaisiin uraa minään muuna kuin 6-7 pakkina NHL:ssä. Nimimerkki
@secord tästä pelisilmästä jo ehti mainitakin Chicagon ketjussa silloin kuin treidi tuli.
-
Hughes pelasi yli 28 minuuttia puolustuksessa ja oli nyt sentään positiivisen puolella maalipaikkavertailuissa. Paljon parempaa peliä häneltäkin on kyllä joskus ennen nähty kuin nyt nähtiin tällä kiertueella.
- Vaihtopenkiltä kysyisin jos voisin, että miksi joukkue ei ottanut aikalisää pelin lopun ylivoimaan pitkittääkseen ykkösylivoiman jatkoa? Se näytti saavan jotain aikaankin. Seuraava yv-koostumus ei sitten tehnyt yhtään mitään. Tuossa vaiheessa peli oli kolmannessa erässä tasan kuitenkin. Eivät ne siellä väsy jos syöttelevät keskenään hyökkäyspäässä.
Lisäksi jatkoajan peluutukset kummastuttivat. Ilmeisesti vanhasta muistista näitä Boesereita ja Millereita sinne lyödään ja jätetään esimerkiksi Kuzmenko sivuun?
Nyt on siis tämä viiden pelin painajainen ohi ja palataan kotiin. Siellä olisi sitten onnistuttava jo hyvin jotta playoff-raja ei karkaisi liian kauas. Kyllä tuolla moni pelaaja pystyy varmasti tasoaan nostamaan tästä alkukaudesta aika paljonkin yksilöinä ja tämä lähtee yhteispelistä. Aika paljonhan tämä menee tällä hetkellä negatiivisen puolelle, mutta ei oikein muutakaan voi.