Palataan vielä OEL:ään. The Athletic rankkasi OEL:n sopparin NHL:n viidenneksi huonoimmaksi. Ja kun tuota tuli syksyllä mietittyä niin kyllähän kelkka kääntyi siihen että toivottavasti OEL ei tule. Hän olisi maksanut taas paljon tulevaisuutta ja nykyisyyttäkin (hyökkäyksestä), mutta tuo soppari olisi ollut melkoinen haitta jo tulevina vuosina. Nate Schmidt on oikein hyvä lisä joukkueen puolustukseen järkevällä sopimuksella.
Omissa papereissa Canucksin puolustuksen top4-ryhmä on parantunut. Uskon Hughesin menevän eteenpäin ja Schmidt on mielestäni parannettu versio Taneviin nähden kokonaispelissä. Myersin uskon pitävän tasonsa, mutta Edler alkaa olla ikänsä puolesta jo vähän kysymysmerkki. Mikäli Edler pystyy olemaan ensi kaudellakin tuollainen "alivoimaa pelaava noin 40 pisteen puolustaja", puolustuksen kärki on vielä hyvällä mallilla.
Puolustuksen syvyys onkin sitten kysymysmerkki. Vasemmalle puolelle Juoleville siellä ollaan nyt paikkaa pedattu ja yliopistosta tuleva Rathbone on hänen kilpailijansa. Juolevi pelasi viime kaudella AHL:ssa hyvin alivoimaa, joten tuo saattaa kääntää ratkaisua suomalaisen suuntaan. Kumpikaan heistä ei ole kuitenkaan tällä hetkellä mikään varma tekijä alakerrassa kun ovat tulokkaita. Onnistuessaan saattavat pelata hyvänkin kauden, mutta riski sille toisellekin puolelle kääntymisessä on yhtä lailla olemassa. Olisi helpompi suhtautua noihin mikäli olisivat saaneet edes vähän kokemusta jo pohjille. Toki seurassa farmipelejä (ja ilmeisesti yliopistopelejäkin) on tarkkailtu ja Ilmeisesti joukkueen sisällä näkevät ainakin toisen onnistuvan.
Oikean puolen tonteille Benn ja Rafferty ovat varmasti lähimpinä kisaamaan paikoista. Stecherin siellä näkisin paljon mielummin, mutta noilla kysymysmerkeillä on nyt mentävä. Bennin jalkanopeus on huolestuttavalla tasolla eikä viime kausi etenkään kuplassa pitkän pelaamattomuuden jälkeen ollut lähelläkään tyydyttävää. Runkosarjassa hän hävisi paikkansa Fantenbergille, mikä kertoo jo jotain tasosta. Rafferty oli farmissa kakkostähdistöön valittu puolustaja, mutta hänelle ei näyttömahdollisuuksia - kiitos Tanevin, Myersin ja Stecherin ehjien kausien vuoksi - ylhäällä tullut. Samanlainen kysymysmerkki siis kuin Juolevi ja Rathbone siinä mielessä, että kokemusta ylhäällä ei ole tullut.
Benning puhui tuosta puolustuksen syvyydestä, että noille nuorille pakeille pitää tarjota mahdollisuutta ja heillä saattaa olla korkeampi katto kuin esimerkiksi Stecherilla. Olen tuosta samaa mieltä, mutta tuo lähtökohta ei juuri nyt paperilla ole paras mahdollinen puolustuksen turvallisuutta lisäävä asia. Alakerran muutos näkyy muutenkin isossa kuvassa, kun siellä on nyt Edleria lukuun ottamatta kaikki muut pakit vaihtuneet viimeisen kahden kauden sisään. Tuo asia on ollut toivelistallakin, mutta eri asia on sitten se miten tuossa muutoksessa tullaan onnistumaan. Mahdollista on, että tuolla tullaan näkemään vielä yksi syvyyshankinta ennen kautta tai kauden aikana mikäli sille näyttää.
Vancouverin alakerran isoimmat heikkoudet viime kausina on ollut liikkeen puutteessa ja kiekolla pelaamisessa. Pahimmillaan puolustuksessa oli isossa roolissa kankeat pakit, jotka eivät osanneet pelata kiekkoa ylöspäin. Jo Hughesin tulo muutti tuota paljon ja samoin Myersin tulolla oli iso rooli tuonne. Nyt Schmidt sopii tuohon Linjaan hyvin ja mikäli Rathbone ottaa paikan, luisteluvoimaa saadaan vielä lisää. Juolevikin olisi parannus esimerkiksi Gudbransoniin nähden liikkeessä. Joukkue on osannut mielestäni reagoida oikeisiin asioihin isossa kuvassa. Katsotaan sitten miten nuo muutokset käytännössä toteutuvat.
***
Athleticin artikkeli Podkolzista;
Canucks GM Jim Benning said Podkolzin has the size and strength to make the jump right to the NHL.
theathletic.com
Podkolzin ei ole saanut tehoja irti SKA:ssa. Toisaalta peliaikakin on jäänyt pieneksi. Karjala Cupissa hän voitti Venäjän kapteenina turnauksen pistepörssin. Hänen kokonaisvaltainen pelaamisensa KHL:ssa on ollut näkemissäni peleissä hyvää, mutta tuo tehojen puute KHL:ssa on aiheuttanut kuitenkin jossain paikoissa huolta tulevaisuudesta,
Benning;
We’re not worried at all. We know what we have in the player. We understand his strengths and weaknesses. He plays a mature, 200-foot game, he’s good defensively. He can get in on the puck, he’s physically strong, he wins battles and then he’ll hold onto the puck, protect it and make plays.
He’s the type of player that good players like to play with because he’ll do all the dirty work and heavy lifting for them.
Athleticin prospect-asiantuntija Scott Wheeler näyttää olevan toistaiseksi aika oikeassa kun hän sijoitti Podkolzinin
omassa viimeisessä rankingissaan vasta sijalle 17. kaikista tuon ikäluokan varausikäisistä pelaajista. Wheeler näki tuolloin, että Podkolzin on enemmän ykkösketjua täydentävä pala, kuin Elias Petterssonin kaltainen johtava pelaaja kärkiketjussa.
I think Podkolzin has progressed about where I expected he would from his draft year to this point. He’s the kind of player who should be able to drive a third line, be a big part of a second line, or be more of a role player as the third-best player on a first line. I’ve never believed he was going to be a top-line driver, and honestly think some of the conversations about his upside haven’t done a good enough job contextualizing his deficiencies.
But he’s still got the tools to be a very good NHL player who is a big part of the Canucks’ future, and there’s no question he should be playing more than he has.
Itse näkisin tämän hetken kehityksellä Podkolzinin kehittyvän lähimmäksi kakkosketjun laiturin paikkaa ja tuossa roolissa hän voisi ottaa ketjusta ison roolin ja olla arvokas pelaaja kokonaisuudelle. Sinällään tuo saattaisi olla monelle pettymys (jos lähtöarvona on toivoa Petterssonia), mutta pitäisin tuollaista onnistuneena varauksena jos tuolle tasolle kehittyy. Näkisin myös, että tuollaiselle erittäin työteliäälle kahden suunnan peliä tekevälle laiturille on isoa tilausta Canucksissa. Podkolzinin kehitys on tietysti vielä alkutekijöissään, joten ei sekään mahdoton ajatus ole, että kehittyy ylemmäskin. Mielestäni draftin aikana kysymysmerkkinä pidetty luistelu on mennyt eteenpäin, mutta etenkin laukausta hänen pitää saada kehitettyä vielä lisää.
Venäjän valmentaja Igor Larionov Podista;
Toivottavasti kaudella 2021-22 Canucksin top6-hyökkäys olisi seuraavanlainen;
Miller - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Podkolzin
Tuossa olisi mielenkiintoinen ryhmä seurattavaksi ja useamman pelaajan parhaat vuodet luultavasti vielä edessä.