Vancouver Canucks 2020–2021

  • 85 296
  • 355

Onko Vancouver Canucks playoffeissa kaudella 2020–2021?


  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Höglanderin kiekolliset taidot voivat viedä hänet hyvään NHL-uraan, mutta kokonaispaketissa on vielä töitä edessä ja hänen pitää vähän yksinkertaistaa pelaamista. Silti toivoisin näkeväni häneltä jatkossakin noita komeita yrityksiä aika ajoin, sillä hänellä riittää niihin kyllä taidot. SHL:ssä hän on ollut näkyvä pelaaja, mutta paikkoihin nähden vaan vähän tehoton. Nuorten tasolla Höglander johti viime nuorten MM-kisoissa pistepörssiä ennen kuin pistettiin Venäjä-pelissä ulos varomattoman taklauksen vuoksi. Nyt hän on ikävä kyllä 12 päivää liian vanha osallistuakseen tuleviin nuorten kisoihin.

Tämän vuoden alussa hockey sverigessa oli artikkeli, missä kerrottiin Höglanderia ajavan eteenpäin edelleen pelaaminen kuolleelle siskolleen. Nilsin sisko oli vain 13-vuotias ja Nils 11-vuotias kun perheessä koettiin surunhetkiä ja kuolinvuoteella Nils oli sanonut siskolleen pelaavansa heille molemmille. Näiden tarinoiden vuoksi jo todella toivon Höglanderin onnistumista tulevaisuudessa NHL:ssä.
Leikkasin aika rajusti pois jotta ei tulisi liian pitkää lainattavaa.
Tosiaan, näyttäisi olevan käsiä ja ripauksen liikaa tuota taiteellisuutta kuten sanoit.
Toisaalta, näen aika paljon samaa kuin mitä Datsyukissa vanhoina hyvinä red wings aikoina. Vielä kun saa samanlaisen peliälyn kuin Datsyuk niin avot, Pavel meinaan ymmärsi hyvinkin milloin oi yrittää, milloin kannattaa yrittää ja milloin EI kannata yrittää.
Kiitokset klipeistä ja analyysistä!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Josh Leivon ura Vancouverissa päättyi ainakin toistaiseksi, kun Flames teki hänen kanssa sopimuksen. Kyseessä oli neljäs viime kaudella Vancouverissa pelannut pelaaja, joka siirtyi Calgaryyn. Pidin Leivosta paljon, mutta tuo ikävä polvilumpion murtuma oli kysymysmerkkinä jatkolle. Leivo ei ollut ennen tuota leikkausta kentän nopeimpia pelaajia ja tuo saattaa hidastaa menoa entisestään. Mikäli tuo saadaan kuntoon, Leivon sopimus on Calgarylle hyvä.






***

Höglanderista artikkeli Canucks Armylla:


***

Canucks sai kaksi pelaajaa tuohon Karjala Cupin venäjän joukkueeseen, kun Podkolzinin lisäksi tämän syksyn kuudennen kierroksen varaus Zlodeyev pääsi mukaan Venäjän mielenkiintoiseen rosteriin.





***

Kesän 2019 seitsemännen kierroksen varaus Arvid Costmar pääsi Ruotsin nuorten joukkueeseen mukaan pelaamaan Suomea vastaan.





Costmar pelasi varauksen jälkeisellä viime kaudella Ruotsin nuorten pääsarjassa 29 peliä ja teki 26+24=50 pistettä. Tällä kaudella hän on pelannut nuorten pääsarjassa vain kolme peliä ja tehnyt kuusi pistettä. SHL:n puolella pelejä ei ole vielä ehtinyt tulla kuin kuusi ja noissa hän ei ole saanut toistaiseksi pisteitä. Hän on pidemmän aikajanan projekti, mutta ihan hyvä että pääsee mukaan nyt nuorten harjoituspeleihin. Mahdollisuudet on päästä pelaamaan myös nuorten MM-kisoihin.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh




Canucks ei käyttänyt toista ulosostoikkunaa kenenkään (Sutterin) ostamiseksi ulos. Nyt capin suhteen tilanne muistuttaa Leafsin vastaavaa:

Miller-Pettersson-Virtanen
Pearson-Horvat-Boeser
Roussel-Sutter-Gaudette
Motte-Beagle-Ferland
MacEwen

Hughes-Schmidt
Edler-Myers
Juolevi-Benn
Rafferty

Holtby
Demko

+ Spoonerin ulososto, Luongon recapture-sakko sekä viime vuoden bonus-ylijäämät
+ Erikssonin ja Bäertschin hautaaminen AHL:ään

Yhteensä 22 pelaajaa ja palkat $81.490211 miljoonaa. Eli täysin cappia vasten tuolla rosterilla ja tilaa sille 23. pelaajalle ei ole.

Juolevi ja Rafferty (sekä Hughes) ovat sieltä ne waiver-vapaat pelaajat joten heidät voi halutessaan korvata toisilla puolustajilla. Rafferty tienaa kuitenkin minimin eli hänen asema on sen puolesta vahvoilla rosteripaikan suhteen. Juolevin saisi korvattua hieman halvemmallakin sopimuksella ja siten saatua vähän lisää tilaa cappiin, joten hän voi kärsiä siitä sitten.

Kyllähän tuo vahvasti vaikuttaa että AHL olisi kutsumassa Erikssonia (ja Bäertschiä) ellei sitten Benning onnistu saamaan kauppoja aikaiseksi. Sitä kun vaatii nykyisen rosterin saaminen palkkakaton alle. Tai sitten Ferland ei toivu pelikuntoon, menee LTIR:ään ja siten tiukkaan cap-tilanteeseen tulee sitä kautta apuja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Tällä hetkellä joukkueen hyökkäys näyttäisi mahdollisesti tältä ensi kaudelle.

Miller - Pettersson - Virtanen
Pearson - Horvat - Boeser
Roussel - Gaudette - Sutter
Motte - Beagle - MacEwen/Hawryluk/Eriksson?

Ferland?
Höglander?

Paperilla tuo näyttää huonommalta kuin viime kauden alussa. Kahteen ensimmäiseen ketjuun viime kauden alussa kaavaillun Ferlandin tilanne on suurin syy tuohon, mutta myös Leivon poistuminen tekee lovea syvyyteen. Jos tuosta jotain positiivista hakisi viime kauden alkuun, niin Petterssonin, Boeserin, Gaudetten ja Virtasen kehitys näyttäisi olevan menossa eteenpäin ja mikäli tuo jatkuu eikä uusia loukkaantumisia tule, joukkueen hyökkäys ei ole välttämättä huonompi kuin viime kaudella (viime kaudella Canucks teki Läntisen konferenssin toiseksi eniten maaleja Ferlandin ja Leivon pelatessa yhteensä 50 peliä). Uskon Schmidtin tulon parantavan myös hyökkäystä.

Kolmosketju tuolla on edelleen suuri kysymysmerkki. Leivon tulo olisi tuota paperilla auttanut, mutta nyt saadaan mennä ehkä noilla miehillä ainakin alkuun. Toiveissa olisi Rousselin parantaminen ja Gaudetten kehityksen jatkuminen. Rousselin viime kausi oli hankala polvioperaation vuoksi, mutta toisaalta tuo ei välttämättä lupaa pelin tason nousua tulevallekaan kaudelle. Siltä tuo kuitenkin nyt näyttää paperilla, että joukkueen murheena tulee olemaan kahden alemman ketjun tehot ainakin niin kauan kun siellä on mukana noita Suttereita ja Erikssoneja, jotka vievät yli 10 miljoonaa capista. Sutteria joukkue tarvitsee alivoimille kuitenkin, joten jotain apua hänestä on.

Höglander tuolla on isompana kysymysmerkkinä myös syvyydessä. Luultavasti hän tulee pelaamaan ainakin farmissa jos siellä joskus pelit alkavat ja saattaa vaikka haastaa paikasta ylhäällä. Cappitilanne aiheuttaa omat mietintänsä myös, joita @Bosco tuossa hyvin hahmotteli jo. Eriksson saatetaan laittaa tosiaan farmiin ja/tai sitten Ferland ei pysty pelaamaan. Bärtschi lienee aika varma farmivaihtoehto joka tapauksessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver Provincen artikkeli Sutterin tilanteesta;


Benning kertoo Sutterin johtajuuden olleen yksi merkittävä tekijä siinä, ettei sopimusta ostettu ulos.

We have to be careful that we take everything into consideration before we start buying people out. With Sutter, we talked about different scenarios for leaders in our group. To lose him would be a big void in our room.

Markströmillä ja Tanevilla oli isot roolit johtajuuspuolella. Ehkä tuossa ei haluttu nyt vielä kolmannenkin kokeneen pelaajan lähtevän samalla? Sutter on pelannut joukkueessa nyt kolmanneksi pisimpään. Vain Edler ja Horvat ovat olleet mukana pidempään. Lisäksi Sutter on ollut joukkueidensa kapteenistossa kaikissa niissä seuroissa joissa on pelannut NHL:ssä (Carolina, Pittsburgh ja Vancouver). Nyt tässä vain pelataan tuo Sutterin viimeinen vuosi 4.4 miljoonan sopimuksesta ulos (kuten tehdään Bärtschin 3.4 ja Bennin 2 miljoonan sopimusten kanssa) ja luultavasti tuota tilaa tulee Sutterin loukkaantumishistorialla ilman ulosostoakin.

I’m OK with having extra guys that we might send down. In a flat-cap world, I don’t think there’s any risk of anybody getting picked up (waivers) and if they do, good for them. Those are things that are on the table.

Benning tarjosi Leivolle samanlaista sopimusta mitä Calgarykin, mutta Leivo valitsi Flamesin. Ehkä tässäkin oli vähän samanlaista taustaa mitä Stecherin sopimuksessa, eli toinen joukkue osoitti enemmän kiinnostusta pelaajaan ja Benningille Leivo oli enemmän "vain yksi pelaaja, jolle tullaan tekemään tarjous"?

Leivo;

When free agency opened, they (Flames) seemed very interested. A lot of guys were messaging me — they really solid it.

Tuo tarjous antaisi ehkä kertoa kuitenkin, että Canucks olisi hankkimassa vielä yhtä hyökkääjää tuonne kolmosketjuun? Ehkä tuossa kannattaisi olla kärsivällinen, sillä niitä tilanteita aukeaa taas kauden aikanakin. Leivo oli yksi tälläinen itsekin. Kun hän joutui Torontossa 13. hyökkääjäksi Mike Babcockin ketjulotossa, Benning sai hänet kaupalla farmihyökkääjä Michael Carconeen (uran piste-ennätys AHL:sta 27 pistettä).

***

Höglanderin pelaamisesta muutaman päivän takaa videota:





***


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Daniel Wagnerin artikkeli Horvatin peluutuksesta:


Horvat otti viime kaudella NHL:n eniten puolustuspään aloituksia tasakentin ja pelasi Vancouverilta eniten vaikeita minuutteja. Esimerkiksi runkosarjan arvokkain pelaaja Leon Draisaitl pelasi kaikista hyökkääjistä eniten juuri Horvatia vastaan. Tuossa peluutuksessa maalipaikat tulivat muuten tasakentin Vancouverille 31-12 ja maalit 4-1 lukemilla. Muutenkin Connor McDavid, Leon Draisaitl, Johnny Gaudreau, John Tavares, Claude Giroux, Nathan MacKinnon ja Jack Eichel olivat niitä pelaajia, joita vastaan Horvat pelasi eniten 5v5 peliä.

Koska Horvat pelaa tuollaisia minuutteja ilta toisensa perään, ketjun laitureilta vaaditaan paljon. Ketjun toisen laiturin paikka on nyt Pearsonilla, joka pystyy pelaamaan kokeneena ja fyysisesti valmiina hyökkääjänä tuota roolia, mutta toinen laiturin tontti on auki. Jake Virtasta ei tuossa ketjussa tulla varmaan paljon näkemään ja samoin olisi ehkä itsemurha heittää nuori (lähinnä Höglander mikäli paikan ottaa) pelaamaan tuohon.

Tämän "nollaavan ketjun" merkitys Greenin palapelissä on suuri ja viime kaudella Eriksson sai peliaikaa koska pystyi kaikesta huolimatta pelaamaan puolustuspelinsä tuossa. Hänen ongelmansa olivat sitten vain siinä, että Loui aikana ei yhtään mitään muuta tapahtunut. Leivo oli tuossa roolissa ihan hyvä, mutta häntä ei nyt nähdä. Boeserin kokonaispeli on mennyt nyt niin paljon eteenpäin, että siksi tuo ketjun toisen laiturin tonttia voisi ajatella hänelle etukäteen. Juuri tuo jättäisi Virtaselle paikan Petterssonin ja MIllerin ketjusta.

Jos mennään tuossa Horvatin ketjun peluutuksessa vähän pidemmälle ja katsotaan puolustajiakin, niin viime kaudella Hughes pelasi pakeista selvästi eniten Horvatin ketjun takana. Nyt jos Hughes ja Schmidt laitettaisiin samaan pakkipariin, tuo voisi olla hyvä ajatus Horvatin ketjulle. Toivoisin kuitenkin toisen näistä joukkueen alakerran parhaista pelin avaajista pelaavan Petterssonin ketjussa. Siksi omissa ajatuksissa olisi Edlerin ja Schmidtin pelaaminen Horvatin ketjun takana. Hughesille jäisi tuossa tapauksessa tasakentin vähän samanlainen rooli mitä Makarilla oli Coloradossa MacKinnonin ketjun takana.

***

Podkolzin laitettiin KHL:n farmiin VHL:aan saamaan isompia minuutteja. Ei siis ollenkaan toivottu tilanne kun puhutaan ykkösvarauksesta. Podkolzin avasi kautensa tehokkaasti, mutta on ollut jo pitkään tehoton ja peliaikaakaan ei ole nyt kauheasti tullut. Omaan silmään hänen pelinsä on näyttänyt muuten hyvältä, mutta laukominen on ollut murheenkryyninä. Eilen tuli ensimmäisessä VHL-pelissä yksi syöttö ja pari paikkaa, mutta ei sielläkään siis vielä osumia.





Hänen kokonaispelinsä KHL:ssa ei ollut niin huonoa, että tässä pitäisi vielä sen isompia suuntaviivoja vetää;





...Mutta kyllä noista kärkipään varauksista usein näkee nopeasti varauksen jälkeen suuntaa. Pettersson, Hughes, Boeser ja Demko pelasivat esimerkiksi heti varausten jälkeen sarjoissaan todella hyvin. Podkolzinilla on toki heistä kovin sarjakin eikä tuo pelaaminen missään nimessä huonoa ole ollut (tehotonta kyllä), mutta eihän tämä tilanne hyvältäkään nyt näytä.








 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Oscar Fantenberg jatkaa uraansa Venäjällä kun hän teki vuoden sopimuksen SKA:n kanssa.


Aika odotettu lähtö Canucksista, kun joukkue kaavailee ilmeisesti kolmospariin Juolevia tai Rathbonea.

***

Höglander teki eilen kauden avausmaalinsa Röglelle rankkarilla.





Hänellä on nyt kuusi pistettä 11 pelistä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Ensi viikon nuorten Ruotsi-Suomi harjoitusmaaotteluihin tuli pari muutosta Ruotsin joukkueeseen. Joukkueeseen valituista pelaajista Vancouverin prospecti Arvid Costmar ei päässyt mukaan. Sivuun jäivät myös Dallasin prospecti Daniel Ljungman, Detroitin prospecti Elmer Söderblom ja ensi kesänä varattavissa oleva maalivahti Jesper Wallstedt. Näiden tilalle Ruotsi valitsi Detroitin prospectit Albin Grewen ja Theodor Niederbachin, Pittsburghin prospectin Calle Clangin sekä Isac Andersonin.

Costmar ja Ljungman jäivät sivuun ilmeisesti Linköpingin pahan koronatilanteen vuoksi. Saa nähdä nyt sitten tuleeko joukkueisiin vielä lisääkin muutoksia tämän vaikean koronatilanteen vuoksi.

***

Ei ole tämän ketjun asiaa, mutta laitan tänne kun Venäjän mielenkiintoisesta nuorten pelaajien Karjala Cupiin nimetystä joukkueesta tuli valitusta (missä myös Podkolzin ja Zlodeyev ovat mukana). Tsekki valitsi kahdeksan alle 20-vuotiasta pelaamaan Karjala Cupiin, noiden mukana mm. 16-vuotias pakki HC Plzenin David Jiricek. Saa nähdä tuleeko näistäkin valinnoista itkuvirttä muualta.





***

SKA hävisi eilen KHL:n heittopussille Kunlunille. Täytyy ihmetellä taas tuota Podkolzinin peluutusta Braginilta. Ensin Podkolzin laitettiin saamaan lisää itseluottamusta ja peliaikaa VHL:sta ja sitten kun nostettiin takaisin, Bragin ei antanut hänelle vaihdon vaihtoa kahteen ensimmäiseen erään. No eipä tämä yllätyksenä tullut kun on seurannut Braginin ketjulottoa tällä kaudella.

***

Puhuvat, että Eriksson olisi ollut hyökkäyspäässä musta aukko...



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Laitetaan ihan mielenkiinnosta vuosien 2013-2017 drafteista mitä olisi voinut varata. Ja mahdollista ainoastaan ottaa seuraavien viiden varausvuoron aikana valittu pelaaja:

2013:
#9 Bo Horvat
#24 Hunter Shinkaruk - #26 Shea Theodore
#85 Cole Cassels - #89 Oliver Björkstrand
#115 Jordan Subban - #118 Hudson Fasching
#145 Anton Cederholm - #148 Jonny Brodzinski
#178 Mike Williamson
#205 Miles Liberati - #206 Mackenzie Weegar

Bo Horvatin valinta oli napakymppi, mutta sitten toinen ykköskierroksen varaus hukattiin täysin. Samoin lopuillakin pickeillä olisi ollut mahdollista saada edes jotain, mutta nyt ne hukattiin täysin.

2014:
#6 Jake Virtanen - #8 William Nylander
#24 Jared McCann - #25 David Pastnak
#36 Thatcher Demko
#66 Nikita Tryamkin - #67 Warren Foegele
#126 Gustav Forsling
#156 Kyle Pettit

#186 MacKenze Stewart - Pierre Engvall

Kolme oli periaatteessa parhaita valintoja, mutta käytännössä noilla neljällä viimeisellä pickillä ei ollut mitään merkitystä eikä arvoa. Demkon picki osui täydellisesti, mutta ekan kierroksen valinnat olisivat voineet olla paljon parempiakin.

2015:
#23 Brock Boeser
#66 Guillaume Brisebois

#114 Dmitri Zhukenov - #117 Caleb Jones
#144 Cam Neill - Troy Terry
#149 Adam Gaudette
#174 Lukas Jasek
#210 Tate Olson


Periaatteessa hyvä vuosikerta, kun 5/7 valittiin se paras saatavilla ollut pelaaja tuolla kohdalla. Gaudette hyvä haku myöhäisillä kierroksilla.

2016:
#6 Olli Juolevi - #7 Matthew Tkachuk
#64 Will Lockwood - #66 Adam Fox
#140 Cole Candella - #141 Tim Gettinger
#154 Jakob Stukel - #157 Mikhail Berdin
#184 Rodrigo Abols - #185 Calvin Thurkauf
#194 Brett McKenzie - #196 Dmitri Sokolov

Paha huti valinta tuli ekalla kierroksella eikä jatkossakaan löydetty sitä parasta pelaajaa. Tosin tuossa draftin loppuosassa ei kyllä suuria löytöjä tullut muillekaan. Mutta toki pelkästään Tkachuk ja Fox parantaisivat tiimiä melkoisesti jos olisivat Juolevain ja Lockwoodin tilalla.

2017:
#5 Elias Pettersson
#33 Kole Lind - #34 Nic Hague
#55 Jonah Gadjovich - Ian Mitchell
#64 Michael DiPietro
#95 Jack Rathbone

#135 Kristoffer Gunnarsson - #139 Sebastian Aho
#181 Petrus Palmu - #185 Alexander Chmelevski
#188 Matt Brassard - #189 Ben Jones

Ekalla kierroksella taas osuttiin nappiin ja pari onnistunutta varausta myöhemmin. Toki toisen kierroksen varaukset olisivat voineet osua paremminkin, kuten myös noi loput arpaliput.

Yhteenvetona voisi laittaa näiltä viideltä vuodelta, että kolme ykköskierroksen varausta osui maaliin, mutta vastaavasti kolme hutiakin tuli. Osumat olivat sen verran hyviä (Horvat, Boeser ja Pettersson), että ehkä noi hudit voi hyväksyä. Toisen kierroksen varauksista vain 1/3 osui, mutta sillä saatiin organisaation tuleva ykkösmoke Demko. Myöhemmiltä kierroksilta osui vain DiPietro, Rathbone ja Gaudette kunnolla, joten 3/23 on varsin heikko saldo. Käytännössä siis kolmos-seiskakierrokset voi hyvinkin myydä jos niillä saa jonkun NHL-pelaajan hankittua.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Yhteenvetona voisi laittaa näiltä viideltä vuodelta, että kolme ykköskierroksen varausta osui maaliin, mutta vastaavasti kolme hutiakin tuli. Osumat olivat sen verran hyviä (Horvat, Boeser ja Pettersson), että ehkä noi hudit voi hyväksyä.
Minä hyväksyn tuon saldon helpostikin ja vielä kun lisää tuohon 2018 kesän ykkösvarauksen Hughesin.

Petterssonin varaus oli jo yksin niin hyvä osuma, ettei sellaista olla seurahistoriassa nähty sitten Buren. Tuo Horvatin varaus oli tärkeä siksikin, että siinä olisi riittänyt spekuloitavaa kun Canucks olisi treidannut Schneiderin vaikka seuraavina draftissa varattujen Nichushkiniin (joka oli monien suosikki tuolle vuorolle) tai Samuel Morinin saamiseksi. Boeser oli aika täsmäosuma tuolta paikaltaan.

Kesän 2013 varauksista Shinkaruk oli tosiaan pettymys ja tuo jäi harmittamaan, sillä toivoin samasta draftista Vancouverin lähellä kasvanutta Theodorea ja kuvittelin Canucksin ottavan pakin tuolla vuorolla, kun ensimmäinen oli käytetty sentteriin. Theodore noista tarjolla olevista pakeista olisi ollut listojen mukaan lähimpänä. Theodoren suhteen pitää toisaalta muistaa se, että varauksen tehnyt Anaheim tuossa jäi varmaan vielä enemmän harmittelemaan tilannetta kun päästivät hänet pois.

Seuraavan kesän Virtasessa Canucks taisi saada kuitenkin mahdollisen 20-25 maalin voimahyökkääjän. Islanders varasi vuoroa aikaisemmin Dal Collen josta ei tullut sitäkään, mutta näin jälkikäteen Nylander olisi tuolta kannattanut poimia. Tiedä sitten millainen joukkueen palkkarakenne olisi nyt mikäli tuohon oltaisiin päädytty. Tuon saman kesän toisesta ykköskierroksen varauksesta McCannista on tullut sentään NHL-pelaaja. Toki heti vuoroa myöhemmin varattiin Pastrnak, mutta Pastan jälkeiset ykköskierroksen varaukset (Scherbak, Goldobin, Ho-Sang, Kempe? ja Quenneville) eivät olisi parempia olleet.

Juolevin varaaminen tuolta nyt eniten pistää mietityttämään, sillä siinä olisi ollut vaihtoehtona vaikka saman seuran Tkachuk tai saman sarjan parhaaksi pakiksi Juolevin varausvuotena valittu Sergachev. Toki pitää muistaa tuossa se, että ehkä Juolevin kehityspolku olisi ollut vähän erilainen mikäli matkalle ei olisi tullut noin pahoja loukkaantumisia tärkeässä kehitysiässä. Saman sanat menevät saman kesän varauksista Lockwoodille, joka näytti jo hyvältä nuorten MM-kisoissa, mutta jonka matkaan on tullut myös paljon vammoja. Sergachevin kohdalla varauksen tehnyt Montrealkin ei osannut arvioida ehkä oikein tuota pelaajan kehitystä.

Mr. Smith kirjoitti:
Toisen kierroksen varauksista vain 1/3 osui, mutta sillä saatiin organisaation tuleva ykkösmoke Demko. Myöhemmiltä kierroksilta osui vain DiPietro, Rathbone ja Gaudette kunnolla, joten 3/23 on varsin heikko saldo. Käytännössä siis kolmos-seiskakierrokset voi hyvinkin myydä jos niillä saa jonkun NHL-pelaajan hankittua.
Toisen kierroksen varauksista keskimäärin noin 25% tulee sellaisia, jotka luovat uraa NHL:ssä ja pääosin noissa on kyse pelaajaluokasta "devinshore". Jos Demkosta kasvaa Vancouverin tulevaisuuden ykkösmaalivahti, tuo on toisen kierroksen varauksista täysosuma. Lindin tulevaisuus tuolla on vielä pahasti auki. Viime kaudella nähty kehitys oli isoa.

Syvyysarvat harvoin onnistuvat ja olen kyllä noin periaatteessa tuosta ihan samaa mieltä. Toisaalta taas noita arpojakin on hyvä olla varastossa, jotta siellä olisi (hyvin pieni) mahdollisuus saada joku Brendan Gallagherin kaltainen viidennen kierroksen täysosuma.

***

Tämän kesän seitsemännen kierroksen varaus Viktor Persson korvaa Ruotsin nuorten harjoituspelien ryhmässä William Wallinderin (Detroit) noissa ensi viikolla pelattavissa nuorten Ruotsi-Suomi peleissä. Persson on pelannut tämän kauden Ruotsin nuorten sarjassa ja tehnyt siellä 14 peliin 8 (4+4) pistettä. Persson ja Zlodayev ovat noista tuoreista Canucksin varauksista aloittaneet parhaiten kautensa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks Armyn Jack Rathbonen haastattelu:


Rathbone on yksi mielenkiintoisimpia seurattavia koko joukkueesta sitten joskus kun harjoitusleirit alkavat. Hän teki toisella yliopistokaudellaan vähän paremmalla keskiarvolla pisteitä kuin Adam Fox hänen toisella kaudellaan yliopistossa. Foxin kolmas kausi yliopistossa oli kuitenkin hänen urallaan siellä selvästi paras ja mahdollisuutta tuohon Rathbonella ei nyt tule olemaan. Kummatkin valittiin yliopistourillaan tuohon NCAA:n ykköstähdistöön, mihin lähikausien aikana on valittu lisäksi mm. Makar ja McAvoy.

Rathbonen tavoite on ottaa paikka NHL:stä kuten tietysti kaikilla leirille tulevilla pelaajilla. Nyt näyttäisi siltä, että Canucks antaa Rathbonelle myös ihan realistisen mahdollisuuden tuohon. Parhaassa tapauksessa Rathbone ottaa paikan ja pelaa kakkosylivoimassa tulevalla kaudella. Huonona vaihtoehtona en kuitenkaan pitäisi myöskään ammattilaisuran aloittamista farmissa isommalla peliajalla. Rathbonelle ei noita yliopistopelejä ole ehtinyt vielä kerääntymään niin paljon kuin esimerkiksi Foxille ennen hänen tuloaan NHL:ään ja Rathbonen valmius ylöspäin hyppäämisessä ei ole siksi niin varmalla pohjalla. Joukkueelle hänen luistelutaitonsa olisi iso asia puolustukseen.

***

Vancouver Provincen artikkeli valmentaja Greenista, jonka sopimus päättyy ensi kauden jälkeen.


Benning;

We think the world of Travis. He has learned every year and got better.

That’s what good coaches do. I worked with Lindy Ruff in Buffalo and Claude Julien in Boston and they simplify their systems. When their teams don’t have the puck, they know what to do defensively and that gives them the freedom to make plays.

That’s an important piece in terms of where we’re at as an organization. Travis let’s young players have the puck on their stick as long as they’re not making the same mistakes over and over. He let’s them be creative and hold up to a certain defensive standard and be accountable.

He has the ability to communicate, get the best out of his players and he’s important to us because we’ve got young players we’re trying to grow with.

Saa nähdä jatkaako Green vielä valmentajana ensi kauden jälkeen. Canucks ajoi häntä ensin sisään farmin kautta neljä vuotta Utican päävalmentajana ja nyt NHL:ssä hän on ollut toistaiseksi kolme kautta ykkösvalmentajana. Hän vaikuttaa olevan hyvä valmentaja pelaajien suuntaan ja on antanut nuorille hyvin roolia joukkueessa. Minunkin mielestä Green on kehittynyt valmentajana.

Toisaalta en ole pitänyt Greenin aikana joukkueen joistakin pelillisistä asioista. Vancouverin kiekonhallinta on huonoilla hetkillä surkeaa ja tuntuu ettei joukkueella ole muuta tyyliä kuin pakitella sekä heittää kiekkoa keskialueelle. Lisäksi ongelmia on tullut huonoilla hetkillä vaihtojenkin kanssa, kun kiekkoa ei osata pelata päätyyn. Välillä on tullut mieleen, katsooko valmennus lainkaan videoita noissa tilanteissa.

Itse sijoitan Greenin Desjardinsin ja Tortorellan (hänen Canucks-kausien aikana - Columbuksessa Tortorella on saanut hyvin joukkueen pelaamaan) edelle näistä joukkueen lähihistorian valmentajista, mutta Vigneaultin taakse. Itse jatkaisin Greenin sopimusta vielä kun ympärillä oleva joukkue tuntuu pelaavan hänelle, mutta samalla tuossa pitää olla silmät auki muidenkin vaihtoehtojen suhteen.

***

Podkolzinista Venäjän (nuorten) Karjala Cupin joukkueen kapteeni:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Pari linkkiä/twitteria:

Athleticin Harman Dayalin artikkeli Hawrylukista:


***

Eiliseltä;







Buren ensimmäinen peli Canucksin paidassa oli ehkä paras mitä koskaan on seurassa nähty. Muista mm. Petterssonin (NHL-uran avausmaali ensimmäisen pelin ensimmäisessä erässä Flamesia vastaan), Boeserin (NHL-uran avausmaali ja pelin voittomaali Minnesotaa vastaan ensimmäisessä pelissä), Hughesin (syöttö ja pelin tähdillä Los Angelesia vastaan) ja Gino Odjickin (tappelut Mansonia ja Grimsonia vastaan) ensimmäiset pelit pääsevät lähelle. Greg Adams teki ensimmäisessä pelissään neljä maalia, joten tuokin varmasti on monen pitkään joukkuetta seuranneen listalla.

Silti Buren kaltaista pelaajaa (kun mietitään viihdyttävyysarvoa) ei seurassa oltu nähty eikä tulla ehkä koskaan näkemäänkään. Bure tuli vielä ajanjaksoon, jolloin joukkueen ympärillä oli aika vähän positiivisia asioita. Edelliskaudella oli nähty valmentajanvaihto Bob McCammonista Pat Quinniin ja Vancouver oli hävinnyt 15 peliä enemmän kuin voittanut. Oli siellä jo toki mm. Linden, Larionov, Lumme, Lidster sekä Bluesin kanssa tehdyn huippukaupan palaset, mutta Bure nosti tuolloin joukkueen esille ja valittiin lopulta Calderilla. Parin kauden päästä tuosta Canucks pelasi jo finaaleissa.





***

Venäjän kapteenille Podkolzinille tuli kaksi syöttöä tuossa ensimmäisessä pelissä Suomea vastaan Karjala Cupin pelissä. Lisäksi Podkolzin pelasi joukkueen hyökkääjistä eniten tuossa ottelussa kun hän sai pelata ylivoimaa ja oli ensimmäinen laiturivaihtoehto alivoimiin. Zlodeyev oli joukkueen 13. hyökkääjä ja pelasi vain lopussa vähän.





***



 
Silti Buren kaltaista pelaajaa (kun mietitään viihdyttävyysarvoa) ei seurassa oltu nähty eikä tulla ehkä koskaan näkemäänkään.

Mulla ei ole muistissa Buren pelejä, mutta pelkästään highlighteja katsomalla voi todeta, että siinä oli kyllä melkonen äijä ja pelaajana aikaansa noin kymmenen vuotta edellä. Tuolla liikkeellä mentäisi nyky NHL:ssäkin vielä ja todennäköisesti tehtäisi paljon maalejakin, kun koukut ja kampit on pois pelistä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Mulla ei ole muistissa Buren pelejä, mutta pelkästään highlighteja katsomalla voi todeta, että siinä oli kyllä melkonen äijä ja pelaajana aikaansa noin kymmenen vuotta edellä. Tuolla liikkeellä mentäisi nyky NHL:ssäkin vielä ja todennäköisesti tehtäisi paljon maalejakin, kun koukut ja kampit on pois pelistä.
Todennäköisesti hänen luistelunsa ja laukauksensa toimisi tosiaan tehokkaasti näinäkin päivinä. Buren uran kannalta Vancouverissa vain polvivamma tuli huonoon saumaan. Olisi ollut todella mielenkiintoista nähdä Buren ja Mogilnyn pelaavan yhdessä enemmän ehjiä kausia seurassa. Toki ehkä tuo "Keenan-Messier -aikakausi" olisi saattanut sotkea kuvioita tuosta huolimatta.

***

Podkolzinille tuli eilen Ruotsia vastaan pelin lopussa syöttö Venäjän tasoitusmaaliin ja rankuissa pelin voittomaali. Lisäksi siellä taisi tulla viisi riistoa, joista ehkä tärkein jatkoajan riisto takakarvauksessa mikä esti Ruotsin 2-1 hyökkäyksen. Karjala Cupin kahden pelin saldo on nyt neljä pistettä ja tuolla johdetaan pistepörssiä. Hyvä nähdä, että peliaika on saanut itseluottamusta aikaan ja tulostakin on tullut.

Button vertaa Podia Jere Lehtiseen:


***

Tämän vuoden neljännen kierroksen varaukselle Jackson Kunzille tuli kaksi maalia kauden avauspelissä USHL:ssa.





***

Vähän jo vanhaa uutista, mutta nuo nuorten harjoituspelit Ruotsia vastaan on peruttu ja Perssonin mahdollisuudet päästä antamaan näyttöjä nuorten MM-kisojen rosteriin jäävät ikävä kyllä nyt pois.

 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks

Palataan vielä OEL:ään. The Athletic rankkasi OEL:n sopparin NHL:n viidenneksi huonoimmaksi. Ja kun tuota tuli syksyllä mietittyä niin kyllähän kelkka kääntyi siihen että toivottavasti OEL ei tule. Hän olisi maksanut taas paljon tulevaisuutta ja nykyisyyttäkin (hyökkäyksestä), mutta tuo soppari olisi ollut melkoinen haitta jo tulevina vuosina. Nate Schmidt on oikein hyvä lisä joukkueen puolustukseen järkevällä sopimuksella.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Palataan vielä OEL:ään. The Athletic rankkasi OEL:n sopparin NHL:n viidenneksi huonoimmaksi. Ja kun tuota tuli syksyllä mietittyä niin kyllähän kelkka kääntyi siihen että toivottavasti OEL ei tule. Hän olisi maksanut taas paljon tulevaisuutta ja nykyisyyttäkin (hyökkäyksestä), mutta tuo soppari olisi ollut melkoinen haitta jo tulevina vuosina. Nate Schmidt on oikein hyvä lisä joukkueen puolustukseen järkevällä sopimuksella.
Omissa papereissa Canucksin puolustuksen top4-ryhmä on parantunut. Uskon Hughesin menevän eteenpäin ja Schmidt on mielestäni parannettu versio Taneviin nähden kokonaispelissä. Myersin uskon pitävän tasonsa, mutta Edler alkaa olla ikänsä puolesta jo vähän kysymysmerkki. Mikäli Edler pystyy olemaan ensi kaudellakin tuollainen "alivoimaa pelaava noin 40 pisteen puolustaja", puolustuksen kärki on vielä hyvällä mallilla.

Puolustuksen syvyys onkin sitten kysymysmerkki. Vasemmalle puolelle Juoleville siellä ollaan nyt paikkaa pedattu ja yliopistosta tuleva Rathbone on hänen kilpailijansa. Juolevi pelasi viime kaudella AHL:ssa hyvin alivoimaa, joten tuo saattaa kääntää ratkaisua suomalaisen suuntaan. Kumpikaan heistä ei ole kuitenkaan tällä hetkellä mikään varma tekijä alakerrassa kun ovat tulokkaita. Onnistuessaan saattavat pelata hyvänkin kauden, mutta riski sille toisellekin puolelle kääntymisessä on yhtä lailla olemassa. Olisi helpompi suhtautua noihin mikäli olisivat saaneet edes vähän kokemusta jo pohjille. Toki seurassa farmipelejä (ja ilmeisesti yliopistopelejäkin) on tarkkailtu ja Ilmeisesti joukkueen sisällä näkevät ainakin toisen onnistuvan.

Oikean puolen tonteille Benn ja Rafferty ovat varmasti lähimpinä kisaamaan paikoista. Stecherin siellä näkisin paljon mielummin, mutta noilla kysymysmerkeillä on nyt mentävä. Bennin jalkanopeus on huolestuttavalla tasolla eikä viime kausi etenkään kuplassa pitkän pelaamattomuuden jälkeen ollut lähelläkään tyydyttävää. Runkosarjassa hän hävisi paikkansa Fantenbergille, mikä kertoo jo jotain tasosta. Rafferty oli farmissa kakkostähdistöön valittu puolustaja, mutta hänelle ei näyttömahdollisuuksia - kiitos Tanevin, Myersin ja Stecherin ehjien kausien vuoksi - ylhäällä tullut. Samanlainen kysymysmerkki siis kuin Juolevi ja Rathbone siinä mielessä, että kokemusta ylhäällä ei ole tullut.

Benning puhui tuosta puolustuksen syvyydestä, että noille nuorille pakeille pitää tarjota mahdollisuutta ja heillä saattaa olla korkeampi katto kuin esimerkiksi Stecherilla. Olen tuosta samaa mieltä, mutta tuo lähtökohta ei juuri nyt paperilla ole paras mahdollinen puolustuksen turvallisuutta lisäävä asia. Alakerran muutos näkyy muutenkin isossa kuvassa, kun siellä on nyt Edleria lukuun ottamatta kaikki muut pakit vaihtuneet viimeisen kahden kauden sisään. Tuo asia on ollut toivelistallakin, mutta eri asia on sitten se miten tuossa muutoksessa tullaan onnistumaan. Mahdollista on, että tuolla tullaan näkemään vielä yksi syvyyshankinta ennen kautta tai kauden aikana mikäli sille näyttää.

Vancouverin alakerran isoimmat heikkoudet viime kausina on ollut liikkeen puutteessa ja kiekolla pelaamisessa. Pahimmillaan puolustuksessa oli isossa roolissa kankeat pakit, jotka eivät osanneet pelata kiekkoa ylöspäin. Jo Hughesin tulo muutti tuota paljon ja samoin Myersin tulolla oli iso rooli tuonne. Nyt Schmidt sopii tuohon Linjaan hyvin ja mikäli Rathbone ottaa paikan, luisteluvoimaa saadaan vielä lisää. Juolevikin olisi parannus esimerkiksi Gudbransoniin nähden liikkeessä. Joukkue on osannut mielestäni reagoida oikeisiin asioihin isossa kuvassa. Katsotaan sitten miten nuo muutokset käytännössä toteutuvat.

***

Athleticin artikkeli Podkolzista;


Podkolzin ei ole saanut tehoja irti SKA:ssa. Toisaalta peliaikakin on jäänyt pieneksi. Karjala Cupissa hän voitti Venäjän kapteenina turnauksen pistepörssin. Hänen kokonaisvaltainen pelaamisensa KHL:ssa on ollut näkemissäni peleissä hyvää, mutta tuo tehojen puute KHL:ssa on aiheuttanut kuitenkin jossain paikoissa huolta tulevaisuudesta,

Benning;

We’re not worried at all. We know what we have in the player. We understand his strengths and weaknesses. He plays a mature, 200-foot game, he’s good defensively. He can get in on the puck, he’s physically strong, he wins battles and then he’ll hold onto the puck, protect it and make plays.

He’s the type of player that good players like to play with because he’ll do all the dirty work and heavy lifting for them.

Athleticin prospect-asiantuntija Scott Wheeler näyttää olevan toistaiseksi aika oikeassa kun hän sijoitti Podkolzinin omassa viimeisessä rankingissaan vasta sijalle 17. kaikista tuon ikäluokan varausikäisistä pelaajista. Wheeler näki tuolloin, että Podkolzin on enemmän ykkösketjua täydentävä pala, kuin Elias Petterssonin kaltainen johtava pelaaja kärkiketjussa.

I think Podkolzin has progressed about where I expected he would from his draft year to this point. He’s the kind of player who should be able to drive a third line, be a big part of a second line, or be more of a role player as the third-best player on a first line. I’ve never believed he was going to be a top-line driver, and honestly think some of the conversations about his upside haven’t done a good enough job contextualizing his deficiencies.

But he’s still got the tools to be a very good NHL player who is a big part of the Canucks’ future, and there’s no question he should be playing more than he has.

Itse näkisin tämän hetken kehityksellä Podkolzinin kehittyvän lähimmäksi kakkosketjun laiturin paikkaa ja tuossa roolissa hän voisi ottaa ketjusta ison roolin ja olla arvokas pelaaja kokonaisuudelle. Sinällään tuo saattaisi olla monelle pettymys (jos lähtöarvona on toivoa Petterssonia), mutta pitäisin tuollaista onnistuneena varauksena jos tuolle tasolle kehittyy. Näkisin myös, että tuollaiselle erittäin työteliäälle kahden suunnan peliä tekevälle laiturille on isoa tilausta Canucksissa. Podkolzinin kehitys on tietysti vielä alkutekijöissään, joten ei sekään mahdoton ajatus ole, että kehittyy ylemmäskin. Mielestäni draftin aikana kysymysmerkkinä pidetty luistelu on mennyt eteenpäin, mutta etenkin laukausta hänen pitää saada kehitettyä vielä lisää.

Venäjän valmentaja Igor Larionov Podista;








Toivottavasti kaudella 2021-22 Canucksin top6-hyökkäys olisi seuraavanlainen;

Miller - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Podkolzin

Tuossa olisi mielenkiintoinen ryhmä seurattavaksi ja useamman pelaajan parhaat vuodet luultavasti vielä edessä.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuosta ja vähän muustakin Jounin hyvä kirjoitus:


Ihan kaikki tuossa ei tainnut pitää paikkaansa (kuten joukkueen paras pistemies Cliff Ronning), mutta oikein viihdyttävää lukemista tuokin.
Hyvä kirjoitus Jounilta.

Tuota Buren varausta on käsitelty aika paljon historiassa koska tuosta oli kahdenlaista tietoa draftin aikana jopa saman joukkueen sisällä. Burehan oli tuolloin lähellä varausta esimerkiksi Detroitiin, joka oli monia joukkueita edellä eurooppalaisten varaustoiminnassa tuohon aikaan ja varasi tuosta samasta draftista Nicklas Lidströmin kolmennalla kierroksella, Sergei Fedorovin neljännellä kierroksella ja Vladimir Konstantinovin 11. kierroksella.

McKenzie, Bob. Toronto Star [Toronto, Ont] 19 June 1995:

DETROIT it isn't something he does often or with any sense of purpose, but Detroit Red Wings assistant GM Kenny Holland sometimes engages in a game of What If.

For instance, Holland wonders: What if the Wings had drafted Pavel Bure?

For Holland, though, imagining the Vancouver Canucks' Russian Rocket in Red Wings red is not so much a mental flight of fancy as it is a legitimate query of what really might have been.

``I don't think many people know how close we came to getting Bure in the '89 draft,'' said Holland, who was a Wings scout then but is now one-third of the Detroit management triumvirate (along with Scott Bowman and Jimmy Devellano).

We're at the draft table and Christer tells Neil, `Now we should take Bure,' '' Holland said. ``Neil said he didn't think Bure had played enough games to be eligible. So Neil goes and checks with (NHL vice-president) Gil Stein and Stein tells Neil that Bure has played only seven games and it has to be 11.

``Neil comes back and tells us that and Christer says, `No, that's not right. He played 11. I know he played 11.' Neil goes back to Stein and tells him our European scout said Bure should be eligible. Stein still said no. So Neil comes back to the table and it's coming to our turn. We didn't think Bure was eligible, so we took someone else.'' That turned out to be fifth-rounder Shawn McCosh...

Finally,'' Holland said, ``Neil said we were going to take Bure with our next pick no matter what and let the league settle the eligibility thing later. We were just about to pick Bure when the Canucks announced his name.''

Vancouver took Bure 113th over-all, three slots ahead of Detroit's 116th pick, which was Dallas Drake.

Jopa Detroitin omassa pöydässä oli kahdenlaista tarinaa siis siitä, oliko Bure varauskelpoinen. Jälkiviisaus on helpointa viisautta, mutta Joukkue olisi ottanut Hollandin mukaan Buren seuraavalla vuorolla - Canucks vain ehti ensin. Pitää muistaa tuosta ajasta se, että maailma oli kovin erilainen tuolloin kuin nykyisin. Burelle Mogilnyn-tyylinen hyppy ei olisi hänen sanojensa mukaan tullut kuuloonkaan ja hänet varaava joukkue olisi saattanut joutua odottamaan kauan saadakseen Buren pelaamaan.

Frank Orr. Toronto Star [Toronto, Ont] 01 Jan 1990

There is a rule in my country that a hockey player does not have the right to go abroad to play until he is 28 years old," said Bure through an interpreter. "But everything is changing at home very quickly these days so who knows what the future brings?"

I could never do what Alexander did, no matter what happens," Bure said. "I love my country and feel a debt to it for all it has done for me. I could never leave my parents or friends that way. It was an enormous shock to all of us when he left that way."

That doesn't subdue a healthy curiosity about the NHL or a wish to play in it some day. The NHL can't agree on which team owns the rights to Bure.

Vancouver Canucks claimed him in the '89 waiver draft but Washington Capitals have challenged the claim. The draft rules state that players 18 years old can be claimed only on the first three rounds while the Canucks claimed Bure on round four. The Canucks insist their claim is valid because the age rule applies only to North American players. The NHL has yet to rule on the matter, a rather sticky one.

Jim Matheson Journal Staff Writer. Edmonton Journal [Edmonton, Alta] 01 June 1989

With Mogilny gone, Pavel Bure is the rising star. The unbelievably quick centre may get drafted in the first three rounds of the National Hockey League lottery in Minneapolis on June 17, now that Mogilny has fled. It's not a good draft year, so why not pick a Soviet? Who knows how far glasnost will go?

"If they let him out at 22 or 23 (years old) they've got their nuts," said Fraser, who says Bure is an amazing talent. "They're not going to destroy their national or Olympic team and if anybody thinks so they're asinine."

"Actually he can be picked in any of the 12 rounds because he's played in their Elite League (Red Army)," said Fraser. Bet on somebody taking him in the top three rounds, though.

Jim Matheson Journal Staff Writer. Edmonton Journal [Edmonton, Alta] 19 June 1989

The Oilers took two Soviets -- Anatoly Semenov and Sergei Yashin -- who were in Edmonton with Dynamo Riga during the Christmas break. Both are 27, three years younger than defenceman Vladimir Zubkov, the Oilers' 10th-round draft who played in France last winter.

There's no guarantee we'll ever see either Soviet national team player at Northlands, but the Oilers have a better chance with them than, say, the Canucks who took Pavel Bure -- their newest sensation who's only 18.

At that point of the draft (sixth round), you're dealing with questionable players, but who knows what will happen (glasnost)? Bure was the best talent in the draft," said Canucks' general manager Pat Quinn. True, but it's taken them four years to try and get Red Army player Igor Larionov out and now he's signed a letter of intent to play at Helsinki, something Quinn will discuss this week when he goes to Moscow.

With Bure, it may take him 10 years to ever get near him. And both are army guys; it certainly seems a better bet to maybe take a Soviet from Dynamo.

Jotkut joukkueet (kuten esimerkiksi Washington) olivat Buren varauksesta vihaisia, mutta löytyi sitä sieltäkin ymmärtäjiä.

Beamish, Mike. The Vancouver Sun [Vancouver, B.C] 19 June 1989

In the sixth round (113th overall), they took dynamic Soviet left winger Pavel Bure, who would have been a consensus No. 1 overall pick if he were a North American.

Bure is superstar material.

"There's no question it was a coup," said Jack Button, Washington's director of player personnel.

But several teams, including the Capitals, cried foul when the Canucks picked the Soviet youngster. Many believed that, according to their interpretation of the sometimes confusing and subtle draft rules, Bure was not draft eligible after the third round.

League officials told Minnesota general manager Jack Ferreira that Bure had to be picked in the first three rounds because of his limited international experience.

"Everybody would have taken him earlier. We assumed he was not eligible," Button admitted. "You've got to give the Canucks credit for doing their homework."

Burea pidettiin draft-iässä aikanaan jopa parempana kuin Mogilnya;

Fisher, Matthew. The Globe and Mail [Toronto, Ont] 13 May 1989

As good as defector Alexander Mogilny of the Buffalo Sabres may be, the best teen-age hockey player from the Soviet Union is probably Pavel Bure , and he is eligible for this June's National Hockey League draft.

''From what I've seen of him, Bure can play on any team in the NHL right now,'' says Edmonton Oiler chief scout Barry Fraser, who has watched the 17-year old Soviet forward play in a few games. ''He's quick, real quick, small and very exciting. He may be the top player in this year's draft, but because he is from the Soviet Union, we don't analyze him the same way as a kid from the West.

''In the past, Bure might have gone in the fifth or sixth round (Mogilny was drafted in the fifth). Since the Mogilny defection, some teams may now be willing to take him around the third round. I don't expect him to go really early because it is still too much of a gamble to hope he will defect.''

Canadian Olympic coach Dave King compares Bure to Valeri Kharlamov, the great little Soviet superstar of the 1970s.

''Believe me, as dynamic as Mogilny is, Bure's even more dynamic,'' King says. ''Sometimes during the play, you don't see Mogilny, but you always see Bure. He can make a big difference in a game.''

Vancouverin johtokaksikon Quinn/Burke mukaan Canucksilla olisi ollut keskustelut draftin aikaan Buresta ja siitä, onko hän varauskelpoinen.

Beamish, Mike. The Vancouver Sun [Vancouver, B.C] 22 May 1990

Pavel Bure, a good-looking Soviet of German descent, had the potential to be one of the best draft picks the Vancouver Canucks ever made.

Explosive speed. Great instincts. A body built for durability, even though Bure is only 5'9".

"Any team that gets him is going to get a helluva player," said Brian Burke, Pat Quinn's right-hand man.

Last year's draft preview by The Hockey News stated, "Bure is, without question, the best player available in this draft. He is not, however, the best available player."

But Bure probably will never play for the Canucks. The National Hockey League made sure of that. In a three-paragraph release issued here Monday, NHL president John Ziegler voided the Canucks' pick and declared that Bure was ineligible for selection after the third round of last year's draft.

According to Ziegler's statement, evidence showed that Bure hadn't played a significant number of games in an elite or first division league in Europe to qualify.

The ruling means that the 19-year-old winger will be thrown back into the '90 draft, scheduled June 16 in Vancouver, and any of the other 20 teams can take a crack at him, in any round.

Quinn said, "I don't agree with the result, obviously. But I want to meet with Ziegler and find out what (appeal) procedures, if any, are now open to us."

Burke, however, thinks the Canucks were royally screwed. "Bure has the ability to be a great player in the NHL," he said. "I'm just astounded by the decision. I'm outraged. There are some hard questions to be asked about the people we pay to tell us whether a player is eligible or not."

Burke refers to Central Scouting, the talent-seeking combine run by the NHL to identify and evaluate the best juniors around the globe. He said NHL officials assured him three times on draft day that Bure was fair game in the sixth round.

"The NHL's own stats indicated he was eligible,
" Burke fumed. "Never again are we going to rely on accuracy from Central Scouting as it relates to drafting a European player."
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Podkolzin palasi Karjala Cupin hienojen otteiden jälkeen takaisin SKA:n riveihin, pääsi yllättäen heti jopa ykkösketjuun saakka ja teki 1+1 tehot.




***

Höglanderilta hieno esityö tänään Röglen 2-0 maaliin.




Edit: myöhemmin tuli myös maali, joten Podkolzinin tavoin Höglanderin illan saldona oli 1+1 tehot.



 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin artikkelit Nate Schmidtista ja joukkueen nuorista pelaajista:


What I do find interesting is his results with different partners. In Washington, he crushed third pair minutes with Brooks Orpik, a defensively oriented partner, controlling well north of 55 percent of shot attempts and outscoring opponents by a 2-1 ratio. But when he was shifted to play with an offensive partner in John Carlson, that duo was outshot and outchanced.

In Vegas, he found success with Brayden McNabb, another burly, stay-at-home defender. Intuitively, Schmidt’s success with McNabb and Orpik makes sense. Those two can be more calculated, giving Schmidt free reign to handle the transition play and be aggressive offensively in joining the rush. So while he can play matchup minutes and has posted decent defensive numbers through his career, he’s best served as the mobile, puck mover of the pair as opposed to sharing that offensive responsibility.

It’s why an Edler-Schmidt pair makes a lot of sense. Schmidt will get plenty of time with Hughes, especially when the Canucks are trailing, but the former should provide a big lift to Edler, who can provide the defensive responsibility to handle tough minutes.


Gaudettesta;

I talked to his (Gaudette’s) agent a few days ago and he’s had a good summer,” said Benning. “He’s put on eight pounds of strength and feels like he’s going to come back and be stronger and faster. He’s going to be more ready for the rigours of playing an NHL season with travel and stuff. We expect him to be better.”

The Canucks are also trying to groom Gaudette into a penalty killer. The transition probably won’t happen right away but with Sutter and Jay Beagle coming off the books within the next two years, they’re going to need some of their centres to develop that utility in the long run.

“I talked to Travis a couple days ago and he had a conversation about Adam, they’re sending him clips on penalty killing,” said Benning. “That’s something they want to integrate into his game. He killed penalties when he played at Northeastern and was a good penalty killer.

“Now that he’s got his feet underneath him at the NHL level, I think as a third-line centre that’s the next step for him. I think he can become a penalty killer for us.”

Juolevista;

I don’t know if people saw the scrimmages last summer but he looked good, he’s ready to play,” said Benning. “I think with him, he’s had some setbacks with injuries. He’s never been able to really train in the summer because it’s always been rehabbing from injuries so he has that ability now to train and keep moving forward in his game.

“I’m excited to see him play this year because I think we’re going to see a real steady, smart player who can move the puck up ice.”

Demkosta;

I thought he was excellent in those games (against Vegas). Did it shock me? No, because I thought he had it in him. One of the qualities we’ve seen in him when we drafted him is calmness, that ability to make a big save at a big moment in the game to give the team confidence to stay in games. I think that’s what we’ve seen from him in those games in the bubble.”

Virtasesta;

Virtanen’s speed and shot makes him an intriguing potential fit on the top line with Elias Pettersson and J.T. Miller but the lack of trust the coaching staff has in him looms large. Vancouver will likely test drive him higher in the lineup — if he sticks there it’d be a huge sigh of relief but if he doesn’t, the club could be forced to swing a midseason trade to acquire a more established top-six right winger.

MacEwenista;

The numbers game has left MacEwen on the outside looking in on a full-time roster spot for quite some time, but this may finally be the year where he claims one. MacEwen’s energy, size and robust physical presence was always there, but he’s continued evolving as a two-way player and has flashed modest offensive upside on occasion as well. He looked to be turning a corner in the last handful of games before the March shutdown, was a standout in the summer training camp and factored into half a dozen playoff games too.

Michaelisista (joka kärkkyy mahdollisesti avautuvia sentterin paikkoja);

He’s another guy (to watch for),” said Benning. “He’s a playmaking centre ice man, but he’s got a real good, mature two-way game. He’s always on the right side of the puck, sees the ice really well, makes plays with the puck.

“He’s a little bit older — he’s 24. He’s been one of the top scoring players at the college hockey level the last few years. I’m excited to see where he kind of fits in with our group at camp.”

Rathbone, Höglander, Rafferty ja Lind ovat lisäksi niitä nuorempia pelaajia jotka kärkkyvät paikkoja.

***





Tikkasen ura Vancouverissa ei kestänyt kuin kahden kauden aikana ja tuo ajoittui erittäin synkkään ajanjaksoon joukkueen historiassa, mutta paljon jäi noistakin kausista hyviä muistoja mieleen. Esimerkiksi Peter Forsbergin varjostaminen oli yksi sellainen asia mikä nauratti Tikkasen seurattua ruotsalaistähteä aina tämän vaihtopenkille saakka. Ensimmäisellä Canucks-kaudella Tikkanen teki varsin kovat tehotkin, kun pääsi lähes piste/peli -tahtiin (37 pistettä 38 pelissä).
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticilla vähän spekulaatiota Hughesin tulevaisuuden toisesta sopimuksesta Tampan Sergachevia verrokkina käyttäen:


***

Sportsnetin Iain MacIntyrella on isoja odotuksia Gaudetten tulevaisuudesta:





Mac sanoo, että Gaudetten pelaaminen viime kaudella ajoi Bärtschin farmiin, Sutterin nelosen laitaan ja oli myös vaikuttamassa siihen, että Canucks treidasi Maddenin pois. Nyt Mac näkee Gaudetten kolmosketjun sentterinä, mutta korkean tulevaisuuden upsiden omaavana sellaisena.

***

Sportsnetilla Vegas-toimittaja Brian Blessingin haastattelu:





***



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Sportsnetilla juttua Demkosta:


I think last year was a good year for me to go through some ups and downs and learn a little bit more about what it’s like to be (in the NHL) full time. I remember my first year in Utica (in the American League) was a really similar year, and I was able to come back in my second year after learning so much and applying things I’d picked up. I feel really confident going into this year. I’m right where I want to be in my career right now.

I think there’s a lot on the table and I’m just really excited to get the opportunity take that next step. I want to be in Vancouver as long as I can. I want to be the guy. This is the next step in that direction.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tämän vuoden Vancouverin seitsemännen kierroksen varaus, puolustaja Viktor Persson valittiin Ruotsin nuorten MM-joukkueen leiriryhmään.








Saa nähdä nyt sitten pääseekö Persson pelaamaan kisoissa, mutta varaus vaikuttaa tällä hetkellä ainakin hyvältä noilta sijoilta.

***

Höglander(kin) palasi kentille eilen SHL:n tauon jälkeen ja teki yhden maalin. Toistakin hän yritti saada tuolla tavaramerkillään, mutta Alnefelt oli hereillä:








Pelissä tuli 16:05 peliaikaa, maali, kolme laukausta, kaksi taklausta ja yksi hankittu jäähy. Viimeisissä seitsemässä pelissä Höglanderilla on kuusi pistettä ja koko kauden saldo on nyt 10 pistettä 15 pelissä. Paikkoja on ollut enempäänkin, mutta tehottomuus (ja ehkä huono tuurikin osaltaan) on ollut mukana alkukauden peleissä. Toivottavasti nämä viime aikojen onnistumiset avaisivat tehohanoja. Röglellakin on edessään isoa pelikuormaa kun huomisesta alkaen tulee 10 päivään kuusi peliä.

***

Jurmolle tuli yhden pelin pelikielto tästä:



 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös