Onko Vancouver Canucks playoffeissa kaudella 2020–2021?

  • Kyllä

  • Ei


Tulokset ovat nähtävissä vain äänestämisen jälkeen.

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Onko kellään canucksilaisella infoa että mistä syystä Markström ei saanut jatkoa?
Oletan itse, että Canucks ei halunnut antaa hintavaa ja pitkää lappua vaan tähtäävät enemmänkin siihen että ns myöhemmin haetaan se cup.
Markström halusi pitkän ja luultavasti noin 6 miljoonan caphitin sopimuksen. Lisäksi tuo NMC olisi siihen varmasti jouduttu antamaan. Näin ollen vuoden päästä Seattle olisi napannut Demkon. Nyt onneksi nähtiin järkevämpänä liikkeenä kasvattaa Demkoa ykkösmokeksi ja siihen löydettiin oikein sopiva kassari Holtbystä.

Yksinkertaistettuna cap ei antanut myöten ja toisaalta nähtiin Demko tulevaisuuden mokena ennemmin kuin Markström.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Markström halusi pitkän ja luultavasti noin 6 miljoonan caphitin sopimuksen. Lisäksi tuo NMC olisi siihen varmasti jouduttu antamaan. Näin ollen vuoden päästä Seattle olisi napannut Demkon. Nyt onneksi nähtiin järkevämpänä liikkeenä kasvattaa Demkoa ykkösmokeksi ja siihen löydettiin oikein sopiva kassari Holtbystä.

Yksinkertaistettuna cap ei antanut myöten ja toisaalta nähtiin Demko tulevaisuuden mokena ennemmin kuin Markström.
Jotain tuommoista itsekkin ajattelin, näin hetken ajatelleena.
Olisin kyllä halunnut nähdä itse Kuninkaan Holtbyn sijasta mutta menköön nyt näin!
PS. Fanitan useampaa joukkuetta, älkää antako predsin hämätä tuon nimeni alla
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Juurikin näin. Holtby käy oikein mainiosti nyt mentoriksi Demkolle. Ja mikä tärkeintä niin Holtbyn sopimus kattaa vain kaksi vuotta ja siihen ei sisälly NMC:tä. Näin ollen Demko on se tulevaisuuden maalivahti, joka suojataan myös laajennusdraftissa.
Olisin voinut kirjoittaa tuon @Mr. Smith:in viestin sanasta sanaan. Holtby on tähän tilanteeseen hyvä valinta - vähän samanlainen kuin Ryan Miller oli aikanaan Markströmiä mentoroidessa. Lyhyt sopimus kokeneen maalivahdin kanssa, joka on ilmeisen hyvä koppipelaaja nuoren maalivahdin pariksi, sopimus kattaa vain kaksi kautta ilman NMC:ta ja sopimus on toiselle sopimusvuodelle vahvasti painottuva. Maisemanvaihto saattaa toimia Holtbynkin pelin piristäjänä ja Ian Clarke on saanut ennenkin mitattua maalivahdeista sen mitä on ollut. Holtbykin antoi tuolle asialle merkityksensä.
Canucks astuu nyt hiljalleen Demkon aikaan ja DiPietro on mahdollinen kakkonen siinä vaiheessa kun Holtbyn sopimus päättyy. Holtby ja Demko pystyvät toivottavasti yhdessä paikkaamaan Markströmin lähtöä. Vielä tässä vaiheessa en osaa sanoa kumpi on nimellinen ykkönen, mutta kumpikin varmasti saa pelejä hyvin alle. En tiedä oliko Beaglella merkitystä Holtbyn siirtoon, mutta on siellä nyt ainakin tuttukin pelaaja Caps-vuosilta mukana.

Markströmille kiitokset upeista kausista organisaatiossa - hän kulki pitkän reitin NHL:n huipulle ja on nyt uuden ison sopimuksen ansainnut. Saa nähdä sitten kauanko pysyy tuolla tasolla.

Tähän päättyi nyt myös kesällä 1988 alkanut putki, mitä voisi kutsua vaikka "Trevor Lindenin treidipuuksi": Linden -> Bertuzzi ym -> Luongo ym. -> Markström ym.

***

Tyler Motten sopimukseen olen myös erittäin tyytyväinen. Valmennuksen todellinen luottopelaaja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Twitterissa sanottua;Bärtschi on pelaaja, joka jakaa vahvasti mielipiteitä. Toisten mielestä hän toisi joukkueen syvyysosastolle lisää tehoja ja joukkue olisi kaivannut häntä viime kaudella tasakentin, toisten mielestä hänen aikansa - huolimatta vasta 28 vuoden iästä - oli ja meni. Taitojen puolesta hän voi olla terveenä pysyessä 30 pisteen laituri kolmosketjussa pelatessa. Viime kaudella hän oli AHL:ssa yli piste/peli-pelaaja ja ennen tätä hän teki NHL:ssä neljällä peräkkäisellä kaudella kakkosketjun laiturin keskiarvolla pisteitä.

Hän on pelillisesti peliä tekevä laituri ja pelasi aikaisemmin paljon Horvatin kanssa. Horvat pelasi ennen viime kautta kolmella peräkkäisellä kaudella Bärtschin kanssa yli 1300 minuuttia 5v5-peliä ja teki noiden minuuttien aikana maaleja ykkösketjun pelaajan keskiarvolla - 0,89 maalia per 60 minuuttia. Viime kaudella Horvat teki 0,24 maalia per 60 minuuttia. En tiedä oliko Bärtschin poistumisella tuohon millainen merkitys, mutta mahdollisesti tuo jotain vaikutti.

Benning sanoi viime kaudella Bärtschistä; "But we’ve kind of evolved as a team and our skill players are more hard skill than soft skill.” Bärtschi on tuollainen soft skill -pelaaja, Miller, Pearson, Leivo ja Ferland ovat noita hard skill -pelaajia, joita joukkue on koittanut hankkia. Benning ei nähnyt viime kaudella Bärtschille käyttöä eikä Bärtschiä junioriajoista saakka valmentanut Green'kaan luottanut häneen riittävästi jotta Bärtschi olisi saanut pidettyä paikan kokoonpanossa.

Ihan puhtaasti tilastojen valossa Bärtschin peli ei ollut niin huonoa, etteikö hänellä olisi ollut mahdollisuuksia pelata ylhäällä:
Joukkue näytti viime kaudella luovuttaneen Bärtschin osalta, hänen sopimuksensa on ollut tuon vuoksi turhana painolastina eikä hän kelvannut siirtolistalta muillekaan, joten itse en osannut tätä Benningin mahdollista ensi kauden hahmotelmaa edes odottaa. Tai en tiedä onko tässä vieläkään mitään. Saattaa olla, että tässä puhutaan vaan lämpimikseen ja koitetaan saada Bärtschille mahdollista toista joukkuetta.

***

Tanevin ja Toffolin tilanteista;

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ei malttanut nukkua ja pohtia Tanev Nucksien tarjousta, Calgaryyn vie matka.
En olisi malttanut minäkään nukkua tuolla sopimustarjouksella. Tuossa sopimuksessa varmaan puolestaan Markströmillä oli merkityksensä.

Tanev oli 10 vuoden ajan soturipakki Vancouverille ja antoi joka ilta kaikkensa joukkueen eteen. Ikävänä tosiasiana oli vain se, että hän pelasi noin 60% kauden peleistään. Lyhyellä tähtäimellä Canucks tulee kaipaamaan Tanevia paljon. Hän oli joukkueen ydintä pelatessaan sekä pelillisesti että henkisesti. Silti olen tyytyväinen siihen, että Benning ei lähtenyt työntämään Taneville tuollaista sopimusta. Tanev on erinomainen pakki oman sinisen sisällä ja alivoimilla, mutta tekee kauteen keskimäärin kaksi maalia ja uran suunta noiden kaikkien loukkaantumisten jälkeen ei herätä luottoa jatkoon.
Kiitos Taneville kuitenkin kaikista näistä vuosista. Ikävä tulee pelaajaa ja persoonaa muutenkin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves


Tietysti huvittava summailla puolustuksen syvyyskarttaa alle vuorokausi vapaiden agenttien markkinoiden käynnistymisen jälkeen, mutta juuri nyt tilanne on tämä:

Hughes - Myers
Edler - Benn
Juolevi - Rafferty
Rathbone/Chatfield

Canucks tarvitsisi oikealle puolelle ainakin yhden hyvän puolustajan. Tuossakin tapauksessa puolustuksessa olisi riskejä vähän liikaa minun makuun, mutta tämän hetkinen tilanne korona-aikana on se, että ei tuolla mitään ihmeitä pystytä tekemään lyhyellä ajalla. Positiivista tuossa taitaa olla nyt se, että nuorille pakeille avautuu mahdollisuuksia päästä pelaamaan. Juolevi, Rafferty ja Chatfield ovat ehtineet saamaan ammattilaistason pelistä jo kokemusta farmista. Rathbone on ryhmän kysymysmerkki tullessaan yliopistosta. Täytyy nyt vain toivoa, että Benning pitää maltin mukana joukkueen rakentamisessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Mielenkiintoista on nähdä mitä tuo Tanevin lähtö tulee tekemään Hughesin pelaamiseen. Viime kaudella he pelasivat yhdessä 5v5 peliä 705 minuuttia. Noiden aikana omiin meni 5v5 -pelissä per 60 minuuttia 2.89 maalia (vertailuna Edlerin kanssa Tanevilla meni 5v5 pelissä per 60 minuuttia omiin 3.41 maalia). Tehtyjen ja päästettyjen maalien välinen ero 5v5 pelissä per 60 minuuttia Hughesilla oli Tanevin kanssa 46.03 ja ilman 59.18. Maaliolettamaluku 5v5 pelissä per 60 minuuttia Hughesilla oli Tanevin kanssa 50.22 ja ilman 57.22. Tanevilla tuo oli puolestaan ilman Hughesia 40.45. Vaarallisten maalipaikkojen suhdeluvussa kaksikko antoi 5v5 pelissä per 60 minuuttia 49.64. Hughesin lukema ilman Tanevia tuossa oli 56.79 ja Tanevin lukema ilman Hughesia 40.78.

Ihan jos puhtaasti tilastojen perusteella katsoo tuota, Tanev hyötyi Hughesin kanssa pelaamisesta merkittävästi eikä toisinpäin. Noin tuo ei ihan kuitenkaan käytännössä mene mielestäni ja uskon siihen, että he täydensivät toisiaan pelityyleiltään. Juuri Tanevilla oli kuulemma iso merkitys Hughesin sopeutumiseen NHL:ään. Hughes pelasi Myersin kanssa tilastojen perusteella paremmin kuin Tanevin, mutta valmennus peluutti silti Hughes-Tanev -kaksikkoa yhdessä. Joidenkin teorioiden mukaan tuossa olisi ollut kyse siitä, että Canucks sai näin toiseenkin pariin ylöspäin pelaavan pakin jakamalla Myersin sinne, mutta kuitenkin näkisin itse että tuo Tanevin hyvä oman pään peli antoi Quinnille mahdollisuuden tukea hyökkäyksiä enemmän kuin olisi ollut mahdollista Myersin kanssa.

Saattaa olla, että Hughesilla tässä tulee Tanevia ikävä vielä. Sopiva pakkipari siihen pitäisi löytää ja vaikka Bennington ei tätä palstaa luekaan, niin sanon sen silti; tuo sopiva pakki ei ole taas kotiinsa huhujen mukaan siirtoa toivova Barrie.

 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ensimmäinen päivä meni odotuksiin nähden paremmin kuin hyvin. Vaikka tosiaan luottoratsut Markström ja Tanev vaihtoivatkin Calgaryyn. Mutta cappiä ei täytetty turhuuksilla, lupauksia ja pickejä ei myyty eikä annettu liian kovia sopimuksia.

Kyllähän tuo siltä näyttää, että luultavasti myös Toffoli lähtee muualle ja nyt vaan kärsitään nämä huonot sopimukset ja otetaan uusi startti vuoden tai kahden päästä. Mikäänhän ei estä menestystä jo nyt, mutta se vaatii uutta vaihdetta joko nykyisiltä pelaajilta tai nuorisolta.

Leivon jatko on varmaan vielä mahdollinen ja hän toisikin keskiketjuihin vaihtoehtoja. Carter Verhaeghe olisi ollut itselle mieluisa kokeilu vähän samaan Leivon rooliin. Verhaeghe teki kahden vuoden lapun millin caphitillä, joten tuo olisi ollut juuri sopiva sopimus.

Virtanen on vaikea tapaus, joten saas nähdä yritetäänkö häntä kaupata toiseen pelaajaan. Muita kauppoja onkin vaikeampi ennustaa, mutta toivotaan nyt vielä että Sutter tai Eriksson vaihtaisi maisemaa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Varsin edullisella sopimuksella Stecher meni sitten Detroitiin. Tuolla hinnalla olisi voinut jatkaakin, mutta katsotaan nyt rauhassa mitä Benning keksii.

Stecher tuli varaamattomana pelaajana Vancouveriin, joten tuo lähes 300 matsia on hyvä suoritus. Hieno haku ja hyvin Stecher nousi joukkueeseen. Epätasaisuus vähän häiritsi, mutta kolmosparissa Stecher oli ihan pätevä pakki. Ylempiin pareihin ei oikein edellytyksiä sitten ollutkaan ja tästä syystä caphit oli pakko pitää alhaisena. Hyvät jatkot kuitenkin Detroitiin!
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Taas lähti yksi puolustaja...
Kyllähän tuo siltä näyttää, että luultavasti myös Toffoli lähtee muualle ja nyt vaan kärsitään nämä huonot sopimukset ja otetaan uusi startti vuoden tai kahden päästä. Mikäänhän ei estä menestystä jo nyt, mutta se vaatii uutta vaihdetta joko nykyisiltä pelaajilta tai nuorisolta.
Tuolta tämä näyttää. Toffolin olisin erittäin mielelläni nähnyt jatkavan. Tilanne olisi saattanut olla erilainen ilman Luongon sopimusrangaistusta ja covidin aiheuttamaa katon pysymistä, mutta näillä on nyt mentävä. Toki tuo paperilla heikentyminen ei tosiaan toisaalta tarkoita vielä sitä, että ensi kaudella ei olisi mahdollisuuksia taistella playoff-paikasta. Moni asia on vielä tällä hetkellä kesken kun tuosta vapaiden agenttien markkinoiden aukeamisestakin on kulunut vasta reilu vuorokausi.

Jos mennään tuohon hyökkäykseen, niin Toffolilla ei ollut lopulta isoa merkitystä joukkueen menestykselle viime kaudella, vaikka ne vähäiset pelit hyvin pelasikin. Runkosarja jäi covidin takia kesken 10 pelin jälkeen ja playoffeissa tuli loukkaantuminen heti kärkeen - tuon jälkeen hän oli 50% kunnossa, vaikka lopulta palasi kentille Vegas-sarjassa. Nyt jos nuoret hyökkääjät menevät taas eteenpäin kuten ovat tässä menneet ja esimerkiksi Ferland ja Leivo pysyvät kunnossa, niin hyökkäys saattaa olla ihan riittäväkin. Toki tuohon on moni asia vielä vaikuttamassa ja ehkä siellä nähdään kauppojakin.

Puolustus on nyt Tanevia ja Stecheria vaille, joten tuo on iso kysymysmerkki ja sille pitää jotain koittaa tehdä. Tanevin lähdön ymmärsin hyvin, sillä en olisi hänelle tuollaista sopimusta ollut valmis antamaan. Stecherin sopimus sen sijaan jää kaivamaan ja ihmettelen miksei Benning ollut tuolla summalla valmis jatkamaan Stecherin uraa tämän kotikaupungissa. Saattaahan tuossa toki olla muitakin asioita kuin Benningin tahto ja tarjous. En ihmettelisi esimerkiksi sitä, jos Stecher ei olisi katsonut kovin hyvällä sitä, että hän tuntui olevan Canucksille vähän kuin varamiehen varamies noissa sopimustarjouksissa.

Tämän hetkinen puolustus ei kuitenkaan riitä kisaamaan playoff-paikasta. Tuo syvyys on todella heikko ja pakko sille on jotain koittaa tehdä. Nyt Benning oli kuulemma mukana Barrie-kisassa. Omasta mielestä Barrie ei olisi ollut pelaajatyypiltään Canucksille ihanteellinen pelaaja. Viimeisten kolmen kauden sisään NHL:n pakkien ylivoimatilastossa (pisteitä per 60 minuuttia) on kolme nykyistä Canucksin pakkia ensimmäisten 21 puolustajan joukossa niiden pakkien sisällä jotka ovat pelanneet ylivoimaa yli 100 minuuttia (Hughes on kuudes tuolla listalla) ja ylivoimalla on Barrien (Barrie on 18. sijalla tilastossa) vahvuuksia.

Barrie ei osaa pienenä pakkina edes puolustaa kuten esimerkiksi vielä liikkuvampi Hughes. Hän olisi mennyt ehkä kakkospariin ja kakkosylivoimaan, mutta valitsi ihan ymmärrettävästi Oilersin, jossa pääsee nostamaan tehojaan kahden supertähden kanssa. Lähinnä uskon Benningin kiinnostuksen johtuvan tuosta oikean puolen paikasta ja mahdollisesti sopivuudesta Edlerin pariksi. Pitää nyt kuitenkin toivoa toisenlaista pakkia ja mielellään sellaista jonka vahvuuksia on paikata myös Tanevin alivoimakuormaa - mutta ei kuitenkaan mitään Gudbransonia. Ehkä tuossa joudutaan nyt kaupoille.

Maalivahtitonttikin on heikentynyt paperilla. Markströmiä on vaikea paikata, mutta jos Demko pystyy ottamaan isompaa roolia ja Holtby tuo tullessaan luotettavan toisen maalivahdin, Canucksin maalivahtiosasto saattaa olla ihan kilpailukykyinen. Kysymysmerkkejä tuolla toki on kumpaakin kohtaan, mutta pidän tuota ihan hyvänä kaksikkona alustavasti. En yhtä varmana onnistumaan kuin Markströmin kanssa olisin ennakkoon pitänyt, mutta kummallakin maalivahdilla on mahdollisuuksia nostaa tasoaan viime kaudesta. Näillä nykyisillä pakeilla noilta maalivahdeilta vaadittaisiin vaan ihmeitä.

Katsellaan tosiaan rauhassa mitä tuleman pitää. Kyllä tuolle alakerralle jotain vielä tullaan varmasti tekemään.

Stecherille minunkin puolesta hyvää jatkouraa Detroitiin. Hieno pelaaja kaikesta päätellen kentän ulkopuolella ja antoi jäällä aina kaikkensa. Pieni koko sai ajoittain ongelmiin, kun ei ollut jaloista eikä käsistä mikään kärkipään pakki, mutta paikkasi paljon kovalla asenteella. Kolmospariin mielestäni hyvä puolustaja, ylemmäs ei sitten oikein ominaisuudet riittäneet.

Jos Demko nousee muuten ensi kaudella ykköseksi, niin tuo palkka-asetelma on vähän ristiriitainen asemaan nähden:***

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Louis Domingue vaihtoi seuraa myös Vancouverista Calgaryyn vapaana agenttina. Vancouverissa Dominguelta ei nähty viime kaudella kuin yksi peli (hänen suurimpana antina oli joukkueen kokkina oleminen kuplassa), joten sinällään tuossa ei menetetty mitään avauksesta. Syvyydestä menetettiin kuitenkin. Jatkaessaan Domingue - joka on ollut enemmän NHL-tasolla kuin farmissa - olisi ollut Uticassa ja tuossa olisi saattanut olla mahdollisuus, että hän olisi vienyt kokeneena maalivahtina aika paljonkin peliaikaa DiPietrolta. Nyt Canucksin pitää kuitenkin tehdä liikkeitä farmin maalivahtien suuntaan ja sinne kakkosvahdin tontille.

***

Canucks Armylla oli artikkeli Holtbysta


Viimeksi Holtby pelasi kanadalaisessa seurassa yli 10 vuotta sitten. Nyt hän palaa lähemmäs kotiaan (Saskatoonin Lloydminster) pitkään kestäneen Caps-uran jälkeen vaimon ja kahden lapsensa kanssa.

I’ve never been through this before, there are a lot of things that factor in but the two things I was looking for were a place where there’s an extremely good chance of winning. It’s going to be a good fit for my family, being closer out west is something that was very intriguing for us, as our kids get older and such.
Vuodet Washingtonissa olivat komeita ja niiden aikana tuli kaappiin Stanley Cup, Vezina Trophy, Jennings Trophy, World Cupin kulta ja Calder Cupin mestaruus. Nyt Holtby saattaa olla juuri oikeanlainen maalivahti mentoroimaan Demkoa. Holtbyn ensimmäisiä asioita siirron varmistuttua oli Demkon puhelinnumeron pyytäminen. Holtbylla oli Washingtonissa samanlainen tilanne mentoroidessaan Samsonovia joukkueen ykkösvahtina vielä viime kaudella.

The way this next season is going to be, and I think the next couple, it’s going to be a condensed schedule, it’s going to be a grind and I think you’re going to have to have two guys who are going to win games for you. I think in order to have success as a team and a chance at winning a championship, you need to have two goalies who are going to get you there. Everything I’ve heard speaks to how much talent he has and how good of a goaltender he is, and that’s exciting, you want to be able to push each other and to have success that way. That’s really exciting for me, maybe put some young blood back in me too. It’s always fun to work with the young guys, they see things a different way and you can learn a lot from them.
Benning;

With Holtby, we’re getting a great person. He’s a total team player and he’s looking forward to working with Ian, he worked with Mitch Korn in Washington before, and Mitch and Ian are close so he’s excited to come to Vancouver and join our organization. He’s excited about the young players on our team so we think it’s going to be a good fit.
TSN:lla maalivahtiasiantuntija Kevin Woodley sanoi Holtbyn tekniikan sopivan Vancouverille paremmin kuin esimerkiksi Greissin tyylin. Tässä siirrossa myös maalivahtivalmentaja Ian Clarkilla oli jälleen iso merkitys. Clark ja Capsin entinen maalivahtivalmentaja Mitch Korn ovat läheisiä, joten varmasti Clark sai tuotakin kautta lisää sisäpiirin tietoa Holtbysta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Toffolin lähdön osasi ennustaa, mutta hänen caphitinsa jäi sitten pienemmäksi kuin Brandon Sutterin (ja tietysti Loui Erikssonin). Hän ehti pelaamaan Vancouverissa vain 10 runkosarjan peliä ja tekemään niissä 10 pistettä. Hänen pelinsä sopi todella hyvin yhteen Petterssonin kanssa. Playoffeissa hän ehti pelaamaan vain Vegas-sarjan kuusi viimeistä peliä ja teki noissakin neljä pistettä. Älykäs ja paljon pieniä mutta tärkeitä asioita tekevä pelaaja, jonka jatkoa todella toivoin. Hyökkäystehoista pitää toisaalta sanoa sekin, että Kingseissä hän oli kolme viimeistä kautta "vain" tuollainen 30-40 pisteen hyökkääjä. Mahdollista on, että Pettersson ja Miller saivat hänet näyttämään ehkä tasoaan paremmalta, mutta katsotaan nyt mten ura jatkuu Montrealissa.

Melkoista tuskaa tämä offseason ollut tähän mennessä Canucksin kannalta. Nyt kun covid vaikuttaa pelaajien saamiin summiin, Canucksilla on rahahanat ehtineet mennä jo aikaisempien kesien sopimusten ansiosta kiinni. Toki monessa noissa maksettiin aikanaan liikaa, mutta kumpa olisi ollut tuolloin samanlaiset markkinat kuin nyt. Tuota mikä nämä markkinat aiheutti, ei tietysti olisi toivonut näkevänsä aikaisemmin eikä nytkään.

Vancouver on huhujen mukaan Vatasen, Hamonicin ja Gustafssonin perässä. Vatasen voisi nähdä tulla Juoleville opastamaan tietä NHL:ään, mutta alla on paljon loukkaantumisia. Voisi olla kuitenkin lyhyellä ja maltillisella summalla ihan kokeiltava pelaaja. Hamonic paikkaisi Tanevin lähtöä alivoimilla ja hän oli Flamesissa joukkueen kakkonen peliajoissa viime kaudella. Gustafssonia en näkisi Canucksin tarpeisiin niinkään sellaisena pelaajana jonka perässä pitäisi nyt olla.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ihmettelin kanssa kuinka halvalla caphitillä Toffoli teki sopivan pituisen sopparin. Mielellään olisi nähnyt tuolla sopparilla Toffolin Vancouverissa.

En tiedä yritetäänkö nyt tehdä vain vuoden soppareita, kun ens kesänä on Hughesin ja Petterssonin sopparien vuoro. Bärtchi ja Sutter (ja Spooner) toki vapauttavat melkein 9 miljoonaa, mutta seuraavat 9 miljoonaa vapautuu vasta 21-22 kauden jälkeen (Eriksson ja Luongo). Erikssonin sopimus on tuossa nyt sitten vuoden liian pitkä. Ei olisi haitannut yhtään päästä siitä eroon jo nyt.

Noista kolmesta mainitusta vain Hamonicin näkisin mielelläni Vancouverissa. Ikävä kyllä pelityyli on tainnut syödä Hamonicin pelivuosia ja parasta terää, mutta maltillisella caphitillä (2-3 miljoonaa) voisi lyhyen sopimuksen tehdä.

Itse ihmettelin, kun Vancouver ei ollut kiinnostunut Forbortista (millin lappu) tai Bogosianista (millin lappu). Kumpikin olisi ollut tuollainen fyysinen peruspalkka syömään kiekkoja ja antamaan makuupaikkoja. Samoin se Tryamkin olisi nyt ihan hyvä vaihtoehto ollut.

Aluksi tämä Benningin rauhallinen tyyli tuntui järkevältä, mutta kyllä sitä hiljalleen jotain voisi tehdä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Itse ihmettelin, kun Vancouver ei ollut kiinnostunut Forbortista (millin lappu) tai Bogosianista (millin lappu). Kumpikin olisi ollut tuollainen fyysinen peruspalkka syömään kiekkoja ja antamaan makuupaikkoja. Samoin se Tryamkin olisi nyt ihan hyvä vaihtoehto ollut.
Bogosian halusi ilmeisesti tehdä sopimuksen nimenomaan Torontoon. Jonkun jutun mukaan hän olisi saanut jopa pikkuisen enemmän palkkaa Tampasta, jos olisi tehnyt jatkosopimuksen sinne.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
En tiedä yritetäänkö nyt tehdä vain vuoden soppareita, kun ens kesänä on Hughesin ja Petterssonin sopparien vuoro. Bärtchi ja Sutter (ja Spooner) toki vapauttavat melkein 9 miljoonaa, mutta seuraavat 9 miljoonaa vapautuu vasta 21-22 kauden jälkeen (Eriksson ja Luongo). Erikssonin sopimus on tuossa nyt sitten vuoden liian pitkä. Ei olisi haitannut yhtään päästä siitä eroon jo nyt.
Uskoisin ensi kesänä myös Edlerin kuuden miljoonan sopimuksen pienenevän ja Bennin kaksi miljoonaa lähtee silloin myös pois. Toki Bennin tilalle on hankittava sitten uusi pelaaja, ellei Rathbone/Juolevi tai Rafferty näytä ottavan paikkaa pelaavasta kokoonpanosta. En tiedä myöskään mikä on Edlerin jatkotilanne ensi kauden jälkeen. Jatkaessaan en tosiaan usko ainakaan kuuden miljoonan lappuun. Mutta tosiaan mahdollisesti tuota nuorten jatkosopimusten kohtaloa tässä odotellaan.

Perimmäinen syy tälle tilanteelle on toki se, että Benning on ajanut itsensä nurkkaan noilla veteraanien huonoilla sopimuksilla, mutta ei tässä olisi ihan tälläistä hätää mikäli ei olisi tullut odottamatonta kiekon ulkopuolista tekijää tähän kuvioon mukaan. Toki tässä on Benningia puolustaakseen myös sikäli huonoa tuuria, että noiden veteraanien (Roussel, Ferland, Bärtschi, Sutter, Leivo) pahoja loukkaantumisia ei osattu ennakoida. Nyt tällä hetkellä kukaan ei noita ota kaupassa (Leivo on toki UFA nyt).

Mr. Smith sanoi:
Aluksi tämä Benningin rauhallinen tyyli tuntui järkevältä, mutta kyllä sitä hiljalleen jotain voisi tehdä.
Voisi kyllä tosiaan. Etenkin tuo puolustus vaikuttaa todella hataralta tällä hetkellä. Canucks pelasi ilman Toffolia hyvät playoffit, mutta hyökkäyskin on nyt kapea. En jaksa uskoa Höglanderin tai Lindin ottavan vielä paikkoja ja muita nuoria sinne ei ole tulossa (Podkolzin voi liittyä joukkueen vahvuuteen vasta kauden lopulla). Ehkä joukkueessa toivotaan Gaudetten ja Virtasen ottavan sitten isompaa roolia ja toivotaan Ferlandin palaavan pelikuntoon?

Puolustuksen suhteen en osaa sanoa yhtään miten joukkueessa tilanne nähdään, mutta Juolevin nyt kuvittelisi olevan vakiroolissa. Rathbone nähdään mahdollisena yllättäjänä ja Raffertyn kausi farmissa oli lupauksia herättänyt ainakin hyökkäyssuuntaan. Häntä saatetaan ajatella kolmospariin Stecherin tilalle.Mahdollista on, että noiden nuorten vuoksi joukkue jätti Forbortit välistä? En usko kenenkään noista nuoremmista pakeista ottavan kuitenkaan top4-tonttia, joten sinne pitää saada kyllä yksi pelaaja Tanevin tilalle. Parhaassa tapauksessa Rafferty voi olla Stecheriin nähden parannuskin, mutta noin pitkälle en vielä mene. Eri tyylinen hän kuitenkin on kuin Stecher ja kun tuotakin miettii, niin kyllä tuolla mielestäni selvästi eniten on tarvetta puolustavalle pakille.

Edit: Gustafsson meni Flyesiin, hänen tuloa meille ei tarvitse enää spekuloida.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tulihan se top4-pakki sieltä ja vielä erinomaiseen hintaan.
Schmidt on uransa parhaita vuosia pelaava laatupakki, joka pelasi Vegasilla eniten peliä kohden Canucks-sarjassa (kuten myös Dallas-sarjassa). Sopimusta 5.95 miljoonan caphitililla on jäljellä vielä viisi vuotta. Schmidt pystyy pelaamaan kumpaa puolta tahansa, mutta on pelannut McNabbin parina nyt oikealla puolella. Vuodet 2017-2019 olivat huippukausia, viime kaudella hänen pelinsä ei ollut omassa päässä ihan niin hyvää, mutta oli ihan NHL-pakkien kärkipäässä (taisi olla kuudes) pelaamassa vastustajien parhaita pelaajia vastaan, kuten QoC osoittaa:
Selvästi parannettu painos Taneviin nähden tämä siirto ja vain kolmannen kierroksen varaus toiseen suuntaan Vegasin hankittua UFA-markkinoiden parhaan pelaajan Pietrangelon riveihinsä - playoff-vastustajat auttoivat toisiaan tässä nyt. Ennakkoon pidän tätä Benningin parhaana kauppana ja parempana siirron aikaan kuin Millerin treidiä 2019 kesällä. Ihan mielenkiintoista nyt nähdä pelaako Hughes Schmidtin kanssa vai pistääkö Canucks Edlerin pelaamaan Schmidtin kanssa vaikeimmat minuutit ja Myersin Hughesin kanssa. Nyt pitäisi ainakin kaksi ensimmäistä pakkiparia olla kasassa ja kolmosparissa Juoleville jää sopivasti suojatummat minuutit.

 
Viimeksi muokattu:

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Pakko myöntää, että itse olin pettynyt vaikka nyt pätevä TOP4-pakki Schmidtin muodossa saatiinkin. Schmidtin caphit on hänen tasonsa mukainen, ei yhtään sen alle. Ei siis saada sisään mitään edullista sopimusta, joka osaltaan voisi helpottaa jatkossa cap-haasteita. Lisäksi kun huomioidaan, että Vegas oli pakotettu tekemään kauppa niin olisihan tuo picki voinut olla ihan myöhäinenkin tai jopa tulla Schmidtin mukana.

Siirron myötä Canucks on myös jälleen katossa kiinni. Tilaa taitaa olla noin 2 miljoonaa 21 pelaajalla jos Eriksson on dumpattu farmiin. Jäljellä vielä Virtanen ja Gaudette. Millään ei tulla kyseistä kaksikkoa saamaan palkkakaton sisään, joten muita ratkaisuita on pakko tulla. Itse pelkään, että Virtanen dumpataan nyt halvalla muualle (jollain kolmoskiekalla niin sehän menisi näppärästi Schmidtin kanssa päikseen).
 

ipaz

Jäsen
Pakko myöntää, että itse olin pettynyt vaikka nyt pätevä TOP4-pakki Schmidtin muodossa saatiinkin. Schmidtin caphit on hänen tasonsa mukainen, ei yhtään sen alle. Ei siis saada sisään mitään edullista sopimusta, joka osaltaan voisi helpottaa jatkossa cap-haasteita. Lisäksi kun huomioidaan, että Vegas oli pakotettu tekemään kauppa niin olisihan tuo picki voinut olla ihan myöhäinenkin tai jopa tulla Schmidtin mukana.

Siirron myötä Canucks on myös jälleen katossa kiinni. Tilaa taitaa olla noin 2 miljoonaa 21 pelaajalla jos Eriksson on dumpattu farmiin. Jäljellä vielä Virtanen ja Gaudette. Millään ei tulla kyseistä kaksikkoa saamaan palkkakaton sisään, joten muita ratkaisuita on pakko tulla. Itse pelkään, että Virtanen dumpataan nyt halvalla muualle (jollain kolmoskiekalla niin sehän menisi näppärästi Schmidtin kanssa päikseen).
Miten voi olla pettynyt, kun joukkue on menettänyt Tanevin ja Stecherin, mutta sai tilalle erinomaisen Nate Schmidtin pilkkahinnalla? 3.kierroksen varaus on ilmaa Schmidtin tasoon verrattuna. Aina pitää muistaa se, että ei Canucks välttämättä ollut ainoa joukkue johon GM McCrimmon miestä kauppasi.

Virtasen lähdöstä on puhuttu jo pitkään, joten en ihmettelisi vaikka hänet pois myytäisiin. Varsinkin jos palkkapyyntö on liian kova. Toki itse dumppaisin mieluummin kuplan väliin jättäneen Sven Baertchin 3,36 miljoonaa jonnekin vaikka sitten tuota menetettyä 3. kierroksen varausta vastaan. Ottawassa on tilaa, varsinkin kun tulevan kauden rahapalkka on vain 2,4 miljoonaa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Miten voi olla pettynyt, kun joukkue on menettänyt Tanevin ja Stecherin, mutta sai tilalle erinomaisen Nate Schmidtin pilkkahinnalla?
Tanev olisi mielellään jäänyt Vancouveriin jos hänelle olisi vastaava sopimustarjous tehty mitä Calgary teki. Ja todennäköisesti olisi jäänyt jonkin verran halvemmalla. Samoin Toffoli olisi jäänyt jos vaan olisi saanut tarjouksen. Nyt ei siis haluttu käyttää 4 miljoonaa Taneviin tai Toffoliin, mutta maksettiin varausvuoro 6 miljoonan Schmidtistä.

Stecherin olisin kanssa pitänyt tuolla hinnalla millä sopparin teki, mutta ymmärrän täysin ettei Canucks halunnut QO:ta tehdä. Tuohon Stecherin rooliin on kyllä pakkeja tulossa, kuten Juolevi, Rathbone ja Rafferty.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Minustakin Schmidt on hyvä hankinta ja vahvistaa selkeästi Vancouverin pakistoa. Selkeä parannus Taneviin verrattuna, ja merkittävästi järkevämpi vaihtoehto kuin esim. OEL:n hankinta, mitä huhuttiin free agent frenzyn alla. Jos alle kuudella miljoonalla saa joukkueen toiseksi parhaan pakin, ja NHL-mittapuullakin TOP2- tai ainakin TOP3-pakin, niin pitäisin sitä onnistuneena vahvistuksena. Tai ainakin oletan, että joukkue haluaa menestyä nyt eikä kolmen vuoden päästä. Siksi Schmidtin hankinta oli paljon järkevämpää Canucksille kuin esim. Devilsille tai muulle uudelleenrakennusvaiheessa olevalle joukkueelle.
 
“...we look like chickens with our heads cut off.” Andy Greene
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy