Onko Vancouver Canucks playoffeissa kaudella 2020–2021?


  • Äänestäjiä
    59
  • Poll closed .

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Nyt laitetaan sitten kaksi isoa, vähän hidasta ja kankeaa pakkia samaan pakkipariin. Pitää toivoa, että tuosta tulee sellainen loistava shut-down fyysinen pakkipari jota vastaan on ikävä pelata. Toki on myös mahdollista se, että pakkipari muistuttaa keiloja ja jäähyjä tulee liukuhihnalla.
Uskoisin kierrätystä tulevan kyllä, kun noita vaihtoehtoja riittää ainakin lukumääräisesti ihan hyvin. Toki noissa on kysymyksiä, kuten Bennin nykykunto ja Juolevin/Raffertyn/Rathbonen onnistuminen ylhäällä. Sekin on kysymysmerkkien alla, miten nuo kaksi kokeneempaa uutta pakkia (Schmidt ja Hamonic) onnistuvat uudessa joukkueessa.

Viime kaudella Hughes pelasi paremmin Myersin kanssa kuin Tanevin kanssa, joten mikään mahdottomuus ei olisi yhdistää Hughesia ja Myersia sekä Edleria ja Schmidtia esimerkiksi. Uskoisin Schmidtin hyvän liikkeen auttavan liikkeensä kanssa viime kaudella vähän tuskaillutta Edleria. Mutta tuonkin näkee sitten vasta käytännössä miten tuon parin kemiat ja fysiikat yhdessä toimivat.

Puolustus on kokonaisuutena mielenkiintoinen seurattava noiden uusien kokeneempien pakkien vuoksi. Omalta osalta suuri mielenkiinto kohdistuu erityisesti Schmidtiin. Lisäksi on erittäin mielenkiintoista nähdä pystyykö Juolevi nyt ottamaan sen seuraavan askeleen ylöspäin ja vakiinnuttamaan paikkansa. Rathbonen pelaamistakin - missä sitten tuleekaan pelaamaan - on mielenkiintoista seurata.

Kaiken kaikkiaan nämä parit mitkä nyt ovat paperilla, tulevat ehkä elämään aika paljonkin vielä kauden aikana. Eiköhän siellä tuossa pelitahdissa tulla näkemään useampiakin noista syvyyspakeista, joita listasit.

***

Podkolzin "teki Costmarit" kun hänet valittiin Venäjän kolmen parhaan pelaajan joukkoon nuorten MM-kisoissa. Sinällään tuo ei varmasti Podkolzinia tyydyttänyt yhtään, kun Venäjä hävisi Kanadalle tylysti ja menee pelaamaan Suomea vastaan nuorten kisojen pronssipeliin.
 

Uniquewn

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Flames
Annetaan täältä kommenttia Hamonicin suhteen, kun teidän osasto ansiokkaasti tarinoi tuonne Flamesin puolelle näistä Calgary Canucks -pelaajista.

"Hammer" on aika iso joukkuepelaaja, joka tullee olemaan pidetyimpiä kavereita myös Vancouverissa. Jos pelillistä antia miettii, niin Hamonicin ehdottomat vahvuudet ovat alivoimapelissä, jossa oli Calgaryn aikoina Giordanon parina hoitamassa isointa kuormaa. Soturin näköinen jo pelkästään hampaattomuuden myötä, ja siltä se usein näyttää myös kentällä (veto- ja syöttölinjojen peittäminen, taklauspelaaminen, ja tarpeen tullen myös hanskat tippuu, jos joukkuekaveri kokee vääryyttä hänen ollessaan kentällä).

Heikkouksia jos miettii, niin niitäkin kyllä on, kiekollisen pelin ja pelinopeuden osalta. Hamonic oli varmaan Flamesin hitain pakki jalalla, ja negatiivisimmassa mielessä jäi itsellä mieleen se playoff-sarja Avalanchea vastaan, jossa oma liike sekä pelinopeus ei oikein riittänyt Hamonicilla, ja hän oli Hanifinin kanssa niinä aikoina Flamesin heikoin pari. Toisaalta sitä ei oikein voi sanoa, miten erilainen pelitapa, eri pakkipari jne. olisivat vaikuttaneet Hamoniciin näissä tilanteissa, mutta kovaa paineistettuna Hamonic löysi ainakin Flames-nutussa useammin sen pleksin kuin joukkuekaverin lavan.

Joka tapauksessa pidän Hamonicia tällä hetkellä kolmannen pakkiparin NHL-tason puolustajana, jolla on koko ajan puolustus ensin -mentaliteetti kentällä. Modernia, kiekkovarmaa ja hyväliikkeistä pakkia hänestä ei enää saa, mutta Canucksissa tämä varmasti tiedetään. Pukukoppiin ehdottomasti oiva lisä, ja miestä ei kyllä voi mitenkään vihata soturimaisen olemuksensa ansiosta. Low risk low-to-medium reward riippuen siitä, kuinka ison roolin Hammer loppujen lopuksi Canucks-alakerrasta ottaa (Hughes-Schmidt-Edler-Myers menee kyllä heittämällä edelle). En tiedä, voisiko loppuun tiivistää "köyhän miehen christanev" tai "rikkaan miehen krisrussell" (olkoonkin, että Russell on kyllä vähän pienikokoisempi pakki). Vierelle sopii joku paremmin liikkuva ja kiekollisempi kaveri, eli Juolevia siihen on mukava sovitella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ensimmäisen harjoituspäivän satoa;
Etenkin Höglander keräsi kehuja leirin avauksessa. Nils sanoi, että alkukauden pelaaminen SHL:ssä auttoi häntä paljon ja kun hänellä on nyt pelituntumaa yllä, hän voi vielä haastaa kokoonpanopaikasta. Höglander pelasi Horvatin ja Pearsonin kanssa samassa ketjussa. Ykkösenä oli Lotto Line (Pettersson, Miller ja Boeser) ja varmaan Gaudettea, Virtasta ja Rousselia kaavaillaan kolmosketjuksi. Neloseen jäävät sitten varmaan ainakin Beagle ja Motte. Sutter, Eriksson, MacEwen ja Hawryluk kisaavat toisen laiturin paikasta.

Miller - Pettersson - Boeser
Pearson - Horvat - Höglander
Roussel - Gaudette - Virtanen
Motte - Beagle - Sutter/Eriksson/MacEwen/Hawryluk

Höglanderia tuolla nyt katsotaan ainakin vielä tarkemmin.

Tuo kolmosketju saattaa mennä eteenpäin jos Gaudette pystyy parantamaan peliään yhtä paljon kuin paransi viime kaudella verrattuna edelliskauteen ja Rousselin polvivamma (viime kausi meni pitkälle polvileikkauksesta toipumiseen) olisi jo selätetty. Virtanenkin on mennyt eteenpäin (pistesaldot kolmen viimeisen kauden aikana kertovat myös tuosta: 20 -> 25 -> 36), joten hänelläkin on ehkä mahdollisuuksia parantaa viime kaudesta. Kaikilla vielä kehittyvillä pelaajilla kehitys ei ole koko ajan eteenpäin vievää, mutta ihan mielenkiintoista nähdä miten tuo menee Gaudetten ja Virtasen kanssa ensi kaudella.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eriksson ollut ilmeisesti selvästi joukon huonoin. Vaikea kuvitella että nappaisi tuosta paikan avausrosterista. Kun MacEwen ja Hawryluk joutuvat menemään waiveriin kautta taksiryhmään niin Erikssonin ei ainakaan kukaan nappaisi. Eikä ilmeisesti laskettaisi edes cappiin, joten tuokin olisi bonusta.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Eriksson ollut ilmeisesti selvästi joukon huonoin. Vaikea kuvitella että nappaisi tuosta paikan avausrosterista. Kun MacEwen ja Hawryluk joutuvat menemään waiveriin kautta taksiryhmään niin Erikssonin ei ainakaan kukaan nappaisi. Eikä ilmeisesti laskettaisi edes cappiin, joten tuokin olisi bonusta.
Sen verran katsoin videoita, että siellä se tuli joukon jatkona ja oli kuulemma esittänyt maalintekotaitoaan laukomalla tyhjän maalin ohi.


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Olli Juolevi on ottamassa paikan Vancouverin kauden avauskokoonpanosta;


Juolevi on pelannut samassa pakkiparissa yli 700 NHL-pelin veteraanin Tyler Myersin kanssa. Juolevi on antanut itsestään leirillä luotettavan kuvan, esiintynyt itsevarmasti ja esittänyt hyvää pelinlukutaitoa.

Myers;

We've talked to each other a lot the first couple of days here and I really like how much he is communicating on the ice right now and even in practice. I think when you look at the game that Olli played in the bubble, I think that was a big step for him. I thought he played really well and it's a good chance for him to build off that and I think the first couple days here he's done very well.
Juolevi;

I got to know Mysie a little bit during the summer and it's really easy to talk and he knows a lot about how to play this game. I think it's just easier when you have a guy like that next to you. You can always ask questions and if there's something you're not sure about or you need some advice, it's really easy to ask, especially a guy like Mysie, who's always real helpful.
Greenille yksi tärkeä asia Juolevin peluuttamiselle ennen esimerkiksi Rathbonea on Juolevin kokemus ammattilaistason alivoiman pelaamisesta;

There’s only six defencemen. I don’t imagine Quinn Hughes is going to kill a lot of penalties, so there’s only five left and that's part of our decision making going into putting our final roster together. [Juolevi’s] still got to make the team for starters and then he's got to make the opening lineup. And then we'll make that decision as we go along through camp to see how he looks in the games and certain scenarios in our practices when he's killing penalties.

I think we project him to be that type of player. Smart, heavy, bigger guy — penalty killing is gonna have to be in his repertoire.
Juolevi mahdollisesta alivoimaroolistaan ja kokonaispelistään;

Last year I played a lot of PK. It was something I hadn't played in a little while, and I showed I can play that also at a high level. And I think it's gonna help me here. I really think that I can be helpful in the PK for this team also.

Just the way I can play a defensive game now, it’s a huge difference. I’m definitely a better player overall. I think I’m really close to the player I always thought I could be. I think my pucks skills and my hockey IQ has always been there, and now you add that defensive side of the game, it’s going to be really good.
Rathbone on kerännyt leirillä myös kehuja kiekollisilla taidoillaan, mutta Juolevin pelaamisessa kokemuksen kautta tuleva varmuus ammattilaistason otteluista on näkynyt enemmän. Rathbonelle tekee varmaan hyvää saada isompaa jääaikaa alkuun farmissa ja koittaa sieltä sitten pikku hiljaa ylöspäin.

***

Leirillä hienoja otteita esittänyt ja Greeniltakin paljon kehuja saanut Nils Höglander näyttää ehkä sittenkin ottavan paikan kauden avauksesta. Höglander on pelannut Horvatin ja Pearsonin ketjussa. Tuosta pisteet Greenille, että antoi heti alkuun näyttöpaikan kakkosketjussa. Toki tuohon ei nyt oikein Virtasta lukuun ottamatta ollut tarjollakaan muita mahdollisia top6-laitureita, kun Toffoli siirtyi Montrealiin. Green sanoi, että saattaa joutua tekemään vielä vaikeita päätöksiä pelipaikkojen suhteen lähinnä kokeneiden pelaajien osalle. Dan Murphy arvioi Höglanderin tämän hetkiset mahdollisuudet pelipaikkaan noin 70-80% luokkaan.

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Boeser -> Pettersson -> Hughes -> Höglander?

No ei mennä vielä tämän pidemmälle, mutta mielenkiintoista kyllä seurata miten Nils pärjää jos pysyvän paikan saa.

Tuo Höglanderin paikka avauksessa taitaa olla jo lunastettu. Se onkin sitten vielä toinen juttu, miten hyvin hän pystyy tuossa paikassa pelaamaan runkosarjan aikana. Horvatin ketju pelaa paljon vastustajien kärkeä vastaan ja saa paljon oman pään aloituksia. Höglander pystynee omista nostamaan peliä ja tuo ketjuun paljon käsiä verrattuna joihinkin muihin vaihtoehtoihin, mutta kysymys on siinä miten hänen puolustuspelinsä muuten onnistuu. Siitä Green'kin sanoi, että on vähän huolissaan. Ei siksi, että Höglander olisi antanut huonon vaikutelman siinä vaan siksi, että tuota ei olla päästy testaamaan vielä tosipaikassa. Höglander sanoi itse pitävänsä enemmän kapeassa kaukalossa pelaamisesta.

On siellä annettu jo oppia muille tuosta ilmaveivistäkin;Tuo taitaa olla nyt aika lähellä kauden avauskokoonpanoa (Hamonic paikkaa sitten tuon Bennin tontin):
Eriksson, Benn, MacEwen, Hawryluk, Rathbone ja Rafferty näyttäisivät aloittavan pelaavan kokoonpanon ulkopuolella,


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tuo taitaa olla nyt aika lähellä kauden avauskokoonpanoa (Hamonic paikkaa sitten tuon Bennin tontin):
Eriksson, Benn, MacEwen, Hawryluk, Rathbone ja Rafferty näyttäisivät aloittavan pelaavan kokoonpanon ulkopuolella
Kaksi ekaa ketjua taitaa olla noin, mutta alemmat ketjut voivat olla myös:

Motte - Sutter - Virtanen
Roussel - Gaudette - MacEwen

Sieltä tuli jo alkuunsa viestiä, että Sutter halutaan siirtää takaisin keskelle, joten viimeisestä sentterin paikasta käydään kisaa Gaudetten ja Beaglen välillä. Beaglen laidoilla on ollut Eriksson ja Lockwood, joten tuo on varmaan sitten vitosketju.

Tällä kertaa aikaa on ollut todella vähän ja ketjuja ei ole paljoa muuteltu, mutta harmittavan vähän sai esim Hawryluk mahdollisuuksia. Otteluruuhkassa ketjuja varmaan kierrätetään ja ainakin Beagle sieltä varmasti pääsee pelaamaan ellei ole heti ekassa pelissä kentällä. Ja toisaalta hyvä, että laadukkaita vaihtoehtoja on laittaa kentälle ja kilpailua syntyy pelipaikoista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Sieltä tuli jo alkuunsa viestiä, että Sutter halutaan siirtää takaisin keskelle, joten viimeisestä sentterin paikasta käydään kisaa Gaudetten ja Beaglen välillä. Beaglen laidoilla on ollut Eriksson ja Lockwood, joten tuo on varmaan sitten vitosketju.
Green näkee tosiaan Sutterin sentterinä. Eikä tuokaan mahdoton ajatus ole, jos ketjut menisivät noin. Itse kyllä näkisin, että Sutterin pitäisi kisata nimenomaan Beaglea vastaan nelosketjun sentteripeliajasta. Gaudette olisi kuitenkin tehnyt toisella kaudellaan luultavasti yli 40 pistettä jos olisi pelattu kokonainen kausi ja jos hän olisi ollut alusta saakka kolmosketjussa (nyt tuli 33 pistettä 59 peliin - suuri osa peleistä pelattiin nelosen laidalla alkukaudesta).

Tosin, Green näkee Sutterin pelaamassa isommassa roolissa kuin minä näkisin. Eikä siinä mitään, Sutter on ihan hyvä soturi ja oman pään pelaaja. Hän on myös arvokas alivoimahyökkääjä ja pysyy tuon roolinsa vuoksi pelissä kiinni toisin kuin esimerkiksi Gaudette, joka ei alivoimaa pelaa (nyt Green oli sanonut, että suunnittelee hänelle jatkossa roolia siellä ja tuota paikkaa Gaudette pelasi jo Northeasterin yliopistossa) niissä peleissä joissa pelataan alivoimia.

Toisaalta Sutter on yksi huonoimmista pelintekijöistä joita olen nähnyt isossa roolissa Vancouverissa. Siinä menee kyllä Virtanen vähän hukkaan jos noin mennään ja toisaalta saako Gaudette polvileikkauksen jäljiltä (ainakin) viime kauden tuskailleesta Rousselista mitään apua? Itse pistäisin Gaudetten ja Virtasen yhteen ja kolmosketjuun pelaamaan. No, kohta olemme viisaampia.

Siellä oli Motte muuten "kunnostautunut" sisäisessä harjoituspelissä ja kaksi pelaajaa loukkaantunut. Gaudette vastasi tuohon Motten slewfootiin tappelemalla;
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itse kyllä näkisin, että Sutterin pitäisi kisata nimenomaan Beaglea vastaan nelosketjun sentteripeliajasta. Gaudette olisi kuitenkin tehnyt toisella kaudellaan luultavasti yli 40 pistettä jos olisi pelattu kokonainen kausi ja jos hän olisi ollut alusta saakka kolmosketjussa (nyt tuli 33 pistettä 59 peliin - suuri osa peleistä pelattiin nelosen laidalla alkukaudesta).

Itse pistäisin Gaudetten ja Virtasen yhteen ja kolmosketjuun pelaamaan. No, kohta olemme viisaampia.

Siellä oli Motte muuten "kunnostautunut" sisäisessä harjoituspelissä ja kaksi pelaajaa loukkaantunut. Gaudette vastasi tuohon Motten slewfootiin tappelemalla;
Samaa mieltä näistä. Gaudetten paikka pitäisi olla kolmosen keskellä ja siihen hakea sitten järkevät laiturit. Mielellään noista kädellisistä, mutta fyysisistä kavereista se pitäisi olla; Virtanen, Roussel, MacEwen, Hawryluk. Sieltä vaan testaamaan mikä kombinaatio toimisi parhaiten.

Sutter, Beagle ja Motte ovat sitten niitä nelosen työmyyriä, jotka pelaavat nolla-nollaa ja tappavat jäähyjä. Sinne sitten sopiva palanen noista ylempänä mainituista. Erikssonia ei mielestäni tarvita kummassakaan kentässä.

Ilmeisesti myös Mottelle on ainakin mietitty isompaa roolia kuin vain nelosen pelaaja, mutta itse näkisin että paras hänestä saadaan irti nelosessa tuossa tutussa roolissa. Toki ei haittaa jos siellä olisi joku toinenkin kädellinen eikä vaan Sutter ja Eriksson. Ehkä sitä on sitten haettu Virtasen kautta tuossa Motte-Sutter-Virtanen kolmikossa. Toki tuossakaan mielestäni ei ole ketjun aivoja ollenkaan vaan enemmän kolme laput silmillä menijää.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ilmeisesti myös Mottelle on ainakin mietitty isompaa roolia kuin vain nelosen pelaaja, mutta itse näkisin että paras hänestä saadaan irti nelosessa tuossa tutussa roolissa. Toki ei haittaa jos siellä olisi joku toinenkin kädellinen eikä vaan Sutter ja Eriksson.
Mottella voisi kyllä olla lahjakkuutta ottaa isompaa ruutua tulosyksiköissä, mutta tosiaan hän on tasapainottava pelaaja neloseen tuon liikkeen kautta.

Lisää tunnetta Motten ja Gaudetten välille;


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mielenkiintoinen kommentti kyllä Mottelta. Gaudette joutui numeronsa antamaan Schmidtille ja sen jälkeen Benn halusi kovemmin aiemmin Gaudetten käyttämän kasin. Näin ollen Gaudette joutui keksimään kolmannen numeron ja päätyi syntymävuoteensa. En nyt näe tuota kyllä mitenkään hyväksi syyksi tiimikaverin ärsyyntymiselle.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Mielenkiintoinen kommentti kyllä Mottelta. Gaudette joutui numeronsa antamaan Schmidtille ja sen jälkeen Benn halusi kovemmin aiemmin Gaudetten käyttämän kasin. Näin ollen Gaudette joutui keksimään kolmannen numeron ja päätyi syntymävuoteensa. En nyt näe tuota kyllä mitenkään hyväksi syyksi tiimikaverin ärsyyntymiselle.
Niin jos tuo ei ollut tarkoitettu vitsinä, Motten kommentti menee kyllä aika outoon valoon. Luulen kuitenkin, että tuo oli nyt vain joku nopeasti keksitty asia miten hän "puolusti" vähän vitsilläkin tuota omaa pelaamistaan harjoituspelissä. Sikäli ihan hyvä tietysti, että tunnetta löytyy ja pelataan täysillä vaikka onkin vain noita sisäisiä harjoituspelejä, mutta joku raja olisi hyvä pitää mielessä. No, ehkä se on täältä helpompi sanoa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Suosikkijoukkue
Leijonat
Mitä odotuksia täällä on ensi kaudesta? Mielestäni Canucsia aliarvioidaan lähes kaikissa ennakkoarvioissa. Itse odotan top2 sijoitusta tossa divisioonassa ja Toronton haastamista playoffeissa ja jopa heidän kaatamistaan.
MV kaksikko liigan top5 kamaa, toki maalivahteja aika vaikea arvioida.

Puolustus vähintään ylempää keskikastia löytyy kokemusta, nuoruuden intoa,rosoisuutta ja kiekollista huippuosaamista. Sentterit kokonaisuudessaan riittävät vaikka Stanley cupin voittamiseen ja laitureistakin löytyy hyvää kilpailua pelipaikoista.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mitä odotuksia täällä on ensi kaudesta? Mielestäni Canucsia aliarvioidaan lähes kaikissa ennakkoarvioissa. Itse odotan top2 sijoitusta tossa divisioonassa ja Toronton haastamista playoffeissa ja jopa heidän kaatamistaan.
MV kaksikko liigan top5 kamaa, toki maalivahteja aika vaikea arvioida.

Puolustus vähintään ylempää keskikastia löytyy kokemusta, nuoruuden intoa,rosoisuutta ja kiekollista huippuosaamista. Sentterit kokonaisuudessaan riittävät vaikka Stanley cupin voittamiseen ja laitureistakin löytyy hyvää kilpailua pelipaikoista.
Paljon riippuu Pettersson ja Hughes kaksikon kehityksestä. Joukkueen voi katsoa paperilla heikentyneen viime kaudesta samalla kun Flames ja Montreal ovat vahvistuneet selkeästi ja Oilers ehkä hieman.
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Toby Dammit

Jäsen
Suosikkijoukkue
New Jersey Devils
Paljon riippuu Pettersson ja Hughes kaksikon kehityksestä. Joukkueen voi katsoa paperilla heikentyneen viime kaudesta samalla kun Flames ja Montreal ovat vahvistuneet selkeästi ja Oilers ehkä hieman.
Maalivahtiosasto heikentynyt, puolustus mielestäni parantunut (Schimdt on iso parannus Taneviin verrattuna, eikä tämä edes ole jälkimmäisen dissausta) ja hyökkäys heikentynyt Toffolin verran, joka ei edes pelannut runkosarjan lopussa ja pudotuspelien alussa. Paljon riippuu Petterssonin ja Hughesin kehityksen lisäksi siitä, miten Holtby & Demko -kaksikko onnistuu maalilla.
 
"I see, and I think I can score, and I score. -- Yegor Sharangovich

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Tämän vuoden Canucks on äärimmäisen kiinnostava. Toki Petterssonin ja Hughesin kehityksestäkin paljon kiinni, mutta ei kai tuo nyt ainakaan huonompaan suuntaan ole mennyt. Enemmän odotan tasonnostoa seuraavilta pelaajilta: Brock Boeser, on esittänyt harjoituksissa hyviä otteita ja on ilmeisen kovassa kunnossa. Maalihanat jos aukeaa, niin kaikki mahdollisuudet 30maaliin. Miller, on johtava pelaaja, joka yllätti itseni aivan täysin viime kaudella. Aliarvostettu pelaaja ehdottomasti. Tuleva nuoriso, Hoglander, Podkolzin (toki ei pelaa vielä). Varsinkin Hoglander saattaa tehdä "Pettersonit" ja on valmiimpi pelaamaan nhlssä kuin olisi uskonutkaan. Alemmissa ketjuissa on tarpeeksi kyllä voimaa. Beagle Gaudetta ja Jake Virtanenkin on kunnossa ollessaan varmasti iso apu.

Pakistossa Juolevilta odotan läpimurtoa ja Myersin kanssa pelit on ilmeisesti maistunut. Toivottavasti pysyy ehjänä ja pelaa isohkoilla minuuteilla. Edler, Schmid, Benn, Hughes. Mielestäni pakisto melko laadukas. Loukkaantumisen ei vain ole varaa.

Maalivahti osasto mallillaan. Vähän takapakkia viime kauteen, mutta Demkon kehitys ollut vain ylöspäin. Hyvä tästäkin tulee.

Valmennus isoin +. Canucks pelaa niin viihdyttävää kiekkoa, että housut pois! Kyllä tästä hyvä tulee, jos ei ihan Cupiin kannaltaan, niin uskon että ollaan Kanadan parhaimmistoa ainakin.
 
"Katsomossa oleminen tuntuu siltä, kuin joku potkisi kokoajan kiveksille." -Jonne Virtanen-

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Mitä odotuksia täällä on ensi kaudesta? Mielestäni Canucsia aliarvioidaan lähes kaikissa ennakkoarvioissa. Itse odotan top2 sijoitusta tossa divisioonassa ja Toronton haastamista playoffeissa ja jopa heidän kaatamistaan. MV kaksikko liigan top5 kamaa, toki maalivahteja aika vaikea arvioida.

Puolustus vähintään ylempää keskikastia löytyy kokemusta, nuoruuden intoa,rosoisuutta ja kiekollista huippuosaamista. Sentterit kokonaisuudessaan riittävät vaikka Stanley cupin voittamiseen ja laitureistakin löytyy hyvää kilpailua pelipaikoista.
Vaikea sanoa etukäteen taas mitään. En olisi odottanut ennen viime kautta Hughesilta esimerkiksi sellaista kautta minkä pelasi ja tuolla oli lopulta aika iso merkitys joukkueelle. Miller toinen pelaaja, jonka sopeutumisesta oli vaikea sanoa ja tuohan meni ihan putkeen Petterssonin vierellä. Nyt jos nuo pystyvät jatkamaan samalla tasolla, Schmidtista kehittyy "puolustuksen Miller", Demko ja Höglander iskevät kunnolla (Holtbyn antaessa kunnon taustatukea) läpi ja Pettersson ja Hughes jatkavat kehitystään sekä Boeser saa hieman vaikean viime kauden alun (sopimusneuvottelut ym) jälkeen myös maalinteon kasaan, niin voihan joukkueella olla mahdollisuudet vaikka mihin. Toisaalta on se tonenkin mahdollisuus, että hommat eivät menekään kuten toivotaan.

Paperilla tilanne on pitkälle kuten @Toby Dammit sanoi; joukkue on heikentynyt paperilla maalilla, vahvistunut puolustuksessa ja heikentynyt hyökkäyksessä Toffolin verran, jonka merkitys oli runkosarjan viimeiset 10 peliä ja playoffeissa tappioon päättynyt Vegas-sarja. Minnesotan ja St. Louisin Canucks onnistui voittamaan ilman Toffolia. Yhtään Toffolia aliarvioimatta, maalilla tuo suurin kysymysmerkki on. Holtbyn tilastot eivät viime kaudella olleet hyvät, mutta edessä pelannut joukkuekaan ei tainnut ihan parhaalla tavalla palvella maalivahtia. Demko on kysymysmerkki, joka saattaa olla pirun hyvä tai hakea peliään. Varmuus puuttuu maalilta paperilla ja se nähdään sitten vasta tosipeleissä miten se riittää. Viime kausi toi varmasti paljon arvokasta joukkueelle noin muuten, tosin vaihtuvuuttakin nähtiin nyt tärkeillä tonteilla.

Omat odotukset ovat nyt tuo haastajan asema. Katsotaan miten käy, Etukäteiskaavailuissa ykkösen pitäisi ainakin tuottaa paljon. Syvyydestä en tiedä miten se riittää. Mutta paljon ennemmin noin päin. Flames vaikuttaa etukäteen haastavalta noiden entisten Canucks-pelaajien(kin) ansiosta. OIlers on aina keskinäisissä paha, ihan sama miten runkosarja muuten on mennyt. Tosiaan myös Montreal vahvistunut ja sielläkin nuoria isoissa rooleissa. Ottawalla samoin, mutta onneksi siellä on ainakin yksi pujottelukeppi riveissä "tuomassa kovuutta" (tosiasissa tuon pelaajan kovuus ei näkynyt millään lailla Vancouverissa - enemmän noita nuoria läpsittiin silloin kun hän pelasi Vancouverissa).
On tätä päivää odotettukin. Nyt vaan pitää toivoa ettei Erikssonia nappaisi lähteä bussiliigaan.
Tähän sopisi kaksikin videota/twitteria;
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Kauden avauspelistä voitto Edmontonista 3-5 lukemilla. Samalla saatiin todistaa komeaa uran runkosarjan avauspeliä niin Höglanderilta kuin Juolevilta.

- Juoleville merkittiin Vancouverin parhaat kehittyneet tilastot (tasakentin CF% 85.71%), vaikka oli aloittamassa puolet enemmän vaihdoistaan omasta päästä kuin hyökkäyspäästä. Oilersin maalissa Olli hautoi kiekkoa vähän turhan pitkään (menköön kokemattomuuden piikkiin tältä tasolta) ja kerran Draisaitl kiersi suomalaispakin vähän turhan helposti (samoin kuin kiersi Hughesinkin hänen ensimmäisessä pelissä), mutta muuten esitys oli hyvä ensimmäiseksi peliksi.

- Höglanderilta nähtiin uran avauspelissä maali ja samalla hänestä tuli ensimmäinen Vancouverin paidassa pelannut 2000-luvulla syntynyt pelaaja - samalla myös ensimmäinen 2000-luvun maalintekijä. Höglanderilta nähtiin maalin lisäksi pari oivaltavaa syöttöä ja kokonaisuutena Canucksin kakkosketju oli Vancouverin pelin paras kokonaisuus. Horvatilta ja Pearsonilta nähtiin myös vahva ottelu.

- Vancouverin ykkösketju ei pelannut kokonaisuutena mitenkään kovin hyvää ottelua, mutta sai tulosta aikaan. Pettersson oli aika näkymätön, vaikka saikin syötön Boeserin osumaan. Virtanen pyrki pelaamaan puolustuspelinsä hyvin ja osui kerran tolppaan, mutta muuten ketju kaipasi Jaken tilalle Milleria. Boeser oli iskussa ja osui kahdesti. Saattaa olla, että tuo viime kesänä hänen isänsä syöpäsairaus ja sopimusneuvottelut hankaloittivat hänen kauttaan ja nyt hän oli jo leirillä Canucksin paras. Hienoa nähdä, että tuo laukaus näyttää olevan taas kunnossa ja siitä Boeser sanoi itsekin;
- Hughes näytti saaneen vähän lisää massaa, mutta jalat olivat suoraluistelussa vähän tukossa. Kaksi syöttöä kuitenkin heti avauspeliin, joten eipä tuosta voi suuremmin valittaa.

- Schmidt ei pelannut utansa ensimmäisessä Canucks-pelissä parasta otteluaan hyökkäyspäähän, mutta pelasi varman puolustuspelin ja yli 24 minuutin työmiehen illan. Mielestäni kaiken kaikkiaan hyvä debyyttipeli.

- Hamonic oli aika hidas ja otti kaksi jäähyä. Uskon hänen pystyvän parantamaan kuitenkin, takana on 11 kuukauden pelaamattomuus ja juuri joukkueeseen liittyminen.

Kauteen kokonaisuutena hyvä startti voitolla. Ketjutasolla on hommia edessä, mikä on ihan odotettuakin tässä vaiheessa kautta ja samoin parin yksilön pelissä oli hakemista - sekin ihan odotettua tässä vaiheessa.


 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy