nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
En nähnyt reissussa ollessani Avs-peliä, mutta tärkeä voitto sieltä onneksi tuli. Canucks pystyi katkaisemaan tuon kauden pisimmän neljän peräkkäisen varsinaisen peliajan tappioputkensa. Tällä kertaa joukkue ei edes romahtanut kolmannessa erässä johtoasemasta tappioon, kuten kahdessa edellisessä pelissä.

- Demkolta nähtiin ilmeisesti hyvää ja huonoa kuten Mr. Smith kirjoittikin, mutta toivottavasti tämä voitto olisi tärkeässä roolissa itseluottamuksen kanssa. Demko on ollut kakkosvahtina liigan keskiarvoa, mutta nyt joutuessaan ykköseksi, pelissä on ollut hakemista ja en ihmettelisi jos kyseessä olisi kokemattomalta maalivahdilta kyse henkisestä puolesta enemmän kuin taidoista.

- Puolustus on ollut melko sekaisin viime aikoina. Hughes ei ole ollut loukkaantumisen jälkeen parhaassa vireessään, vaikka pelaa. Myersiin sopivat ilmeisesti nyt samat sanat. Edler on hiipunut parhaista päivistään ja on pelannut mielestäni huonommin kuin viime kaudella, mutta pystyy silti pelaamaan ihan kelvollista top4-pakin peliä.

Stecheria on helppo arvostaa taistelijanluonteen vuoksi, mutta pelaajana Stecher ei ole hyvän joukkueen top4-pakin tasoa. Benn ja Fantenberg ovat juuri ja juuri NHL-tasoa syvyysrooleihin. Tanev sai paljon kiitosta nyt Avs-pelistä muuallakin kuin täällä ja on juuri nyt ehkä ykköspakki kun Hughesilla ja Myersilla on ollut terapiittia. Toivottavasti tuo pelissä tullut vamma ei tule hänen peliinsä vaikuttamaan.

- Hyökkäyksessä MacEwenin pelaamista katsellessa tulee aina mietittyä miksi valmennus ei ole hänelle antanut aikaisemmin pelejä, vaan roikotti mukana pitkään mm. Schalleria ja puolikuntoista Rousselia. Roussel pelasi nyt tosin ilmeisesti hyvän pelin muutenkin kuin noiden tehojen kautta ja toivottavasti häneltä nähdään hyvä kauden loppu. Kykyjä siihen on viime kauden perusteella, mutta tämä kausi on ollut häneltä vammojen vuoksi rikkonainen. Ehkä valmennus halusi saada peliajalla Rousselin palaamaan viime kauden tasolleen.

Hyökkäyksessä ongelmana on ollut sekin, että joukkue on joutunut peluuttamaan Horvatin ketjua vastustajien kärkiä vastaan puolustavassa roolissa vaikka noihin puolustaviin rooleihin on satsattu paljon taaloja. Jos Canucksilla olisi luottoa Sutteriin ja kumppaneihin puolustavassa roolissa, tuo vapauttaisi Horvatin ketjun peliä hyökkääviin tilanteisiin. Nyt nuo alemmat ketjut ovat menneet vähän hukkaan kun heiltä ei olla saatu tehojakaan. Toivottavasti tuo Gaudetten ketju saisi nyt tästä virtaa jatkoon.

Olen ihmetellyt Virtasenkin roolia joukkueessa. Hän on pelannut hyvän kauden, saattaa hyvin rikkoa 20 maalin rajan ja on mennyt pelaajana eteenpäin, mutta nyt hän on löytänyt itsensä taas nelosesta. Green selitti tuota Eriksson paikkaa kakkosessa puolustavalla roolilla, missä Green luottaa Erikssoniin enemmän kuin Virtaseen.
Sutterin ketjussa Jake ei juuri saa itseään esille, mutta hyvin hän on kuitenkin pelannut. Nuo yksittäiset väläytykset ovat olleet melko lailla vaan Virtasesta itsestään johtuvia asioita enemmän kuin ketjusta johtuvia. Arizonaa vastaan nähtiin yksi tuollainen nousu.
Positiivisina puolina hyökkäyksen kärjessä Toffoli on ollut hyvä ja tehnyt Canucksissa kahdeksassa pelissä kahdeksan (5+3) pistettä. Miller jatkaa tehokkaana edelleen ja nyt hän nousi hyvään kerhoon ensimmäistä Canucks-kautta pelaavien pelaajien keskuudessa:
Millerilla on ollut iso merkitys myös joukkueen nuorille. Virtasen hän otti jo kauden alussa siipiensä suojaan kun näki Jakessa paljon samaa mitä hänessä itsessään oli nuorempana.
Toivottavasti Green pitää nyt MacEwenin jatkossa kokoonpanossa eikä sekään tosiaan haittaisi jos saisi enemmän peliaikaa. Nyt tuli seitsemällä minuutilla kaksi maalia, kaksi laukausta, neljä taklausta ja yksi hankittu jäähy. Demko tuntee MacEwenin hyvin yhteisten Utica-aikojen perusteella ja sanoi "Big Fellasta";

That’s just his game. Guys on the other team know when he’s on the ice. He’s gonna be finishing checks, he’s gonna be skating really hard, he’s a big strong kid.
Green sanoi MacEwenista;

He’s an old school player that wants to earn it. Appreciates the value of earning your stripes. Doesn’t always happen in the game today … I’ve got a soft spot for guys that are kind of old school that way … We’ve had to work on his wall work in his own zone. Moving his feet when he gets a puck on the wall. We showed him some video after his first game back in the lineup where I thought he turned over a couple of pucks, lost some wall battles … he’s smart, he understands that part, you tell him something he already knows it when you show him the video.Voitolla Canucks on nyt Läntisen konferenssin seitsemäntenä. Kuudentena olevaan Calgaryyn on kolme pistettä matkaa, mutta Vancouverilla on kaksi peliä Flamesia vähemmän pelattuna. Kahdeksantena olevalla Winnipegilla on saman verran pisteitä kuin Vancouverilla, mutta heilläkin kaksi peliä enemmän pelattuna. Yhdeksäntena oleva Minnesota on Canucksin takana vain pisteen päässä saman verran pelejä pelanneena. Nashville, Arizona ja Chicagokin haastavat vielä pudotuspelipaikkoihin, joten kaikki on auki loppukauteen.

***

Rathbone oli jälleen tehokkaana yliopistossa:

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
SKA voitti tänään playoffien avauskierroksen neljännen pelin kolmannella jatkoajalla ja eteni ottelusarjasta jatkoon. Podkolzin pelasi pelissä 24;31 ja laukoi kuusi kertaa. Hänen saldonsa neljästä playoff-pelistä oli kolme pistettä.
***

Tuosta Rathbonen viime yön 10 laukauksen pelistä yksi videopätkä:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Toivoin, että tuosta edellisen pelin voitosta oltaisiin saatu positiivinen kierre aikaan, mutta Columbus palautti nopeasti maan pinnalle. Columbus on jostain syystä (Tortorella ruoskii joukkuetta näihin peleihin?) Vancouverille tällä hetkellä todella paha vastustaja. Nyt tässä kauden tärkeässä vaiheessa Canucks on hävinnyt kaksi peliä viikon sisään Blue Jacketsille.

Muutenkin Columbuksen saldo viimeisistä kuudesta joukkueiden keskinäisistä peleistä on 5-0-1, eli yksi piste 12 mahdollisesta on pudonnut Vancouverille. Columbus on voittanut 15 viime pelistään kolme. Kaksi kertaa vastustajana noissa on ollut Vancouver ja kerran Ottawa jatkoajalla. Columbusta ei näytä haittaavan toisena peräkkäisenä iltana pelattavakaan peli näissä keskinäisissä otteluissa.

Paikkoja tuossa pelissä oli ja rautojakin kolisi, mutta nyt tuntuu, että pomput eivät ole menneet Canucksin kannalta oikein päin. Toisaalta vanhan totuuden mukaan ne pitää ansaita. Canucks ei ole ollut nyt riittävän hyvä kääntämään pelejä. Joukkue on kyllä taistellut, mutta pienet asiat ovat ratkaisseet monissa peleissä. Toivottavasti tämä loppukausi olisi hyvää oppia joukkueen nuorille. Toki playoffitkin on edelleen täysin mahdollisia, mutta niihin tämä nykyinen kurssi ei tule riittämään.
Sinänsä ihan totta, että Canucks on alkanut löytää reittejä häviämiselle Markströmin loukkaantumisen jälkeen, mutta Demkon piikkiin tuota tappiota on turha laittaa. Joukkueen olisi pitänyt laittaa kiekko 27 maalipaikalla useammin kuin kerran sisään, mutta vähän tehoton viimeistely sekä kentille palannut maalivahti Elvis Merzlikins vesitti Canucksin aikeet. Vancouver sai pelin ainoan maalinsa Petterssonin yksilösuorituksella:
Tästä neljän kotipelin jaksosta olisi kyllä toivonut parempaa kuin yhtä voittoa toistaiseksi kolmeen peliin, mutta voittaminen tuntuu juuri nyt vaikealta. Vielä olisi Islanders-peli jäljellä tästä jaksosta. Tuon jälkeen lähdetään pariksi peliksi reissuun ja Markströmin sekä Boeserin paluut saattavat ajoittua noille paikkeille (tosin Markströmin paluusta ei olla nyt tiedotettu, mutta jos on uskominen siihen vammaennusteeseen).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oli kyllä heikko peli taas tähän väliin ja lähinnä sen pelin tappamisen kannalta. Ylivoimia tarjottiin, mutta oli kyllä heikkoa tekemistä ja draivi tehdä maali vaikka väkisin puuttui. Tasakentällisin vain Pettersson oli kerran riittävän motivoitunut että painoi maalin väkisin. Tuollaisia suorituksia nyt pitäisi nähdä enemmänkin. Toki siellä muitakin tilanteita oli, kuten Toffolin nousu ja veto tolppaan, mutta vastaavasti mentiin välillä pitkät pätkät ilman vaarallisia tilanteita.

Demko pelasi taas hyvän pelin eikä maaleille mitään mahtanut. Ikävät nukahdukset vaan jälleen kenttäpelaajilta. Kummassakin maalissa kiekko maalin takaa parhaalle maalintekopaikalle ja jostain syystä siihen on kaveri yksin jätetty. Eipä opittu tuota edes kerrasta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Canucks putosi yön kierroksen jälkeen ulos playoffeista, vaikka Vancouverilla ei ollut peliä. Edellisen kerran joukkue oli playoffien ulkopuolella joulukuun 27. päivä. Kaksi viikkoa sitten Canucks voitti NHL:n parhaan seuran Bostonin 9-3 ja oli kahden pisteen päässä Pacific-divisioonan kärjestä kaksi peliä Vegasia vähemmän pelanneena. Tuosta kahden päivän päästä saatiin lukea Markströmin loukkaantumisesta ja tuon jälkeen Vancouver on voittanut kaksi peliä. Nyt tilanne playoffien suhteen ei enää näytä lainkaan hyvältä.

Pelkästään Markströmin loukkaantumisen piikkiin joukkueen suuntaa ei kannata pistää kuitenkaan. Helmikuun alun jälkeen Vancouver on ollut NHL:n toiseksi huonoin joukkue. Vain Detroit on ollut vielä heikompi. Osa tuosta helmikuun alun jälkeisestä jaksosta on pelattu Markströmillä - Markströmillä joukkue on pelannut helmikuun alun jälkeen kahdeksan peliä saldolla 4-3-1. Demko on pelannut ihan hyvin viime aikojen aikojen pelit. Vain alku ykkösenä oli heikompi.

Vancouver saa kyllä katsella nyt peiliin. Ensin Canucks hävisi farmivahvistuksilla pelanneelle Ottawalle. Tuon jälkeen hävittiin kolmannessa erässä peli Torontossa. Leafs-pelin jälkeen johdettiin Columbuksessa peliä 1-3 seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta nähtiin paha romahdus ja hävittiin peli 5-3 lukemilla. Seuraavaa peliä Arizonaa vastaan johdettiin taas kolmannen erän lopussa, kunnes päästettiin omasta luistimesta pomppineella kiekolla vastustaja mukaan ja hävittiin tuokin peli. Tuon jälkeen otettiin vielä kotitappio väsynyttä Columbusta vastaan.

Tilanteet muuttuvat äkkiä sarjassa ja Canucks ei ole osannut pitää nyt johtojaan. Omassa päässä ja etenkin oman maalin edessä on tehty nyt iso kasa virheitä. Vaikea löytää tuohon edes ketään syyllistä, kun nuo virheet ovat jakautuneet ja ovat yksilötason virheitä enemmän kuin joukkueen valmennuksesta syntyviä. Mr. Smith kirjoitti ihan asiasta, että joukkueella ei ole ollut kaikissa peleissä myöskään riittävää tappamisen tahtotilaa pelissä. Edessä oleva pelirypäs ei tule välttämättä nyt hyvään aikaan. Peliään hakeva joukkue tulee pelaamaan nyt ensi yöstä alkaen neljä peliä kuuteen iltaan.

Sportsnetilla oli artikkeli Boeserista, jonka pitäisi palata lähiaikoina:

Busy Canucks schedule making it tough for potential Brock Boeser return - Sportsnet.ca

Canucks piti välipäivän tuon peliryppään vuoksi harjoituksista. Tuo välipäivä sopi varmaan muulle joukkueelle, mutta Boeserin pitäisi saada nyt harjoituksia alle ennen kuin hänen voisi kuvitella palaavan hyvässä iskussa takaisin. Eiköhän tuo paluu nähdä kuitenkin nyt tässä seuraavassa neljän pelin jaksossa, joista ensimmäinen pelataan Islandersia vastaan kotona, kaksi seuraavaa (Arizona ja Colorado peräkkäisinä iltoina) vieraissa ja viimeinen Winnipegia vastaan kotona. Tuossa peliryppäässä on kaksi playoffien kannalta neljän pisteen peliä (Coyotes ja Jets).

Boeserin paluu tulee tekemään jonkun muutoksen kokoonpanoon. Tai oikeastaan parikin, sillä Boeserin paikka on kysymysmerkki ja lisäksi joku putoaa ulos. Toffoli on ollut ykkösessä hyvä ja tehnyt kahdeksan pistettä yhdeksässä pelissä. Columbusta vastaan tuli laukauksesta tolppa ja ohjauksesta ylärima, joten tuossakin pelissä maalinteko oli lähellä. Toffolin kahden suunnan pelikin on ollut hyvää.

Jos ja kun Green aikoo jatkaa yhden hyökkäävän ketjun käyttöä ja peluuttaa Horvatia vastustajien kärkiä vastaan, Toffolin peli sopii siihen paremmin kuin Boeserin. Boeserin kahden suunnan peli on kehittynyt, mutta siinä on edelleen hommia edessä. Tuo Toffolin pelaaminen Horvatin ketjussa näytti toimivan ainakin Columbusta vastaan. Siinä pelissä tuota Horvat - Pearson - Toffoli -ketjua kokeiltiin erän verran yhdessä ja ketju voitti pelinsä 5-5 -pelissä 5-0 (laukauksilla).

Jos Toffoli siirtyisi tuohon nimelliseen kakkosketjuun, Eriksson saattaa ottaa MacEwenin paikan kolmosesta. Greenin papereissa poppariosastolle joutuu välillä yhdestäkin puolustuspelin häviämisestä. Siinä ei sen sijaan tunnu olevan mitään merkitystä, saako pelaaja hyökkäyspäässä mitään aikaan. Hyökkäyspään tehottomuus ei ole sinällään virhe, joiden perään tunnutaan katsovan muuten liiankin kanssa.

Tuosta aasinsiltana päästäänkin maksullisen Athleticin Harman Dayalin artikkeliin Jake Virtasesta;

Why doesn’t Travis Green trust Jake Virtanen? The answer...

Dayal nostaa esiin videoilla Virtasen virheitä. Ihan samaa mieltä tuosta, että Jaken pelaaminen on ollut laitojen lähellä ja puolustuspelin suhteen puutteellista. Hän jättää vähän hommia väliin noissa asioissa ja siksi ilmeisesti pelaa nelosessa. Toisaalta pitää sanoa tuosta sekin, että lähes jokaisesta pelaajasta saisi videonostoja esiin noissa asioissa eikä Jaken oman pään pelaaminen mielestäni niin huonoa ole ollut mitä tuo artikkeli antaa (ehkä) kertoa. Kyllä hän silti Erikssonia epävarmempi noissa kiekottoman pelin asioissa on. Toisaalta Eriksson ei saa toisessa päässä yhtään mitään aikaan, mutta tuolla ei tunnu olevan merkitystä. Leivoa on ollut ikävä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tärkeä rankkuvoitto Islandersia vastaan ja taas ollaan playoff-viivan paremmalla puolella. Vancouver taisteli hyvin, mutta taas kerran johtoasemassa pelaamista ei osattu. Pelin puolivälissä Canucks johti ottelua 3-2 ja laukaukset olivat tasan 24-24 lukemissa. Pelin loputtua Islandersilla oli 49 laukausta ja Canucksilla 34 laukausta. Islanders tuli ottelussa toisen erän alun jälkeen kaksi kertaa tasoihin kun johtoa ei osattu pitää. Miller nousi jälleen kerran pelin kääntäjäksi Canucksille upotettuaan ainoan rankun tikkakisassa.

- Demkon parantuneet otteet maalilla jatkuivat ja hän otti pari isoa torjuntaa. Neljä maaliakin meni tosin, mutta hän piti Vancouveria mukana pelissä silloin kun avoimien ovien iltana oli vaikeaa.- Puolustuksessa Edler pelasi parhaan pelinsä vähän aikaan. Hän pelasi reilut 25 minuuttia, antoi kaksi syöttöä ja oli joukkueen ahkerin blokkaaja.

- Tanev jätti pelin kesken. En tiedä oliko hän alussakaan täysin pelikuntoinen, vaikka pelasi. Tanevin loukkaantuminen on paha menetys joukkueelle mikäli on pitkäkestoinen.

- Hughes antoi yhden syötön ja oli jatkoajalla lähellä ratkaista tämänkin Islanders-pelin, mutta osui tolppaan. Hughes pelasi reilut 24 minuuttia ja sai vastaansa Barzalia. He olivat omassa kastissaan pelatessaan toisiaan vastaan:
- Fantenberg ja Myers eivät sovi parhaalla tavalla yhteen. Tuohon moni on kiinnittänyt huomiota jo aikaisemmin ja vähän outoa että jatkavat.

- Hyökkäyksessä Toffoli (1+1) valittiin pelin ykköstähdeksi. Hän piti paikkansa ykkösessä ja pelasi melkein 22 minuuttia. Jälleen hän oli vaarallinen ja pelasi oman päänsä hyvin.

- Boeser pelasi Horvatin ketjussa tämän paluunsa jälkeisen ensimmäisen pelin. Boeserille tuli kolme laukausta mutta ei tehoja.

- Millerilta saatiin jälleen todella hyvä peli, vaikka nyt ei tullut kuin yksi syöttö. Peliaikaa tuli 23 minuuttia, hän oli Motten jälkeen joukkueen toiseksi ahkerin taklaaja ja aloitukset tulivat omille yli 70% lukemilla.

- MacEwenilta saatiin jälleen maali (ja neljä taklausta) ja hänelle siunaantui seitsemän minuuttia peliaikaa. Gaudettekin teki ketjun sentterinä maalin ja hän piti kausivauhtinsa 40 pisteessä.

- Eriksson oli se pelaaja, joka astui sivuun Boeserin paluun myötä. Pitää sanoa, että olin vähän yllättynyt tuohon ratkaisuun Greenilta, vaikka minun papereissa Eriksson olisi ollut myös sivuun tuleva pelaaja. Ja hyvä näin, sillä MacEwen olisi ollut varmaan sivussa ellei Erikssonia oltaisi otettu pois.

- Sutter on ollut ihan yössä jo pitkään. Sen viimeisimmän nivusleikkauksen jälkeen Sutterin peli on sukeltanut pahasti ja kärsihän hän nivusestaan tälläkin kaudella. Onkohan siellä taas jotain vaivaa.

"Sarjassamme ei jäähyä":
Nyt kaksi seuraavaa peliä pelataan peräkkäisinä iltoina vieraissa. Ensin perjantaina Arizonassa ja sitten lauantaina Coloradossa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Fantenberg ja Myers eivät sovi parhaalla tavalla yhteen. Tuohon moni on kiinnittänyt huomiota jo aikaisemmin ja vähän outoa että jatkavat.

- MacEwenilta saatiin jälleen maali (ja neljä taklausta) ja hänelle siunaantui seitsemän minuuttia peliaikaa. Gaudettekin teki ketjun sentterinä maalin ja hän piti kausivauhtinsa 40 pisteessä.
Todellakin tärkeä voitto Islandersista. Peli ei alkanut hyvin, kun jo minuutin jälkeen kiekko oli omassa maalissa. Mutta tuo maalin jälkeinen vaihto oli jotain uskomattoman hienoa. Siinä näki alusta alkaen, että Gaudetten vitja on tullut tasoittamaan pelin - ja onnistuikin siinä. Tuollaista draivia toivoisi joukkueen esittävän enemmänkin. Tasoituksesta alle minuutti ja Toffoli laittoi hienoista syötöistä pelin kahteen yhteen.

Loput maalit sitten MacEwen ja Horvat ylivoimalla. MacEwen on nyt tehnyt kolmessa viime pelissä kolme maalia ja on reilusti plussalla (+3). Siitä huolimatta peliaikaa ei vaan tipu. Tokihan joku Motte siellä raataa, mutta että 16 minuuttia peliaikaa ja saldona -2. Viimeiset neljä peliä 0+0 ja -4. Ei sinällään mitään Mottea vastaan, mutta tuo peliajan jakaminen ei kyllä todellakaan tule näyttöjen perusteella.

Fantenberg oli kyllä kieltämättä todella huono viime yönä. Ja ylös nostettiin nyt Tanevin loukkaantumisen myötä Chatfield. En kyllä ymmärrä miksei Raffertyä voisi edes kokeilla NHL:ssä. Ei hän nyt kauhean paljon huonommin voisi pelata kuin Fantenberg viime yönä ja siinä saattaisi kuitenkin olla myös kiekollista potentiaalia. Toki Uticalla on peli ens yönä, joten toivottavasti kyse on vain siitä että Rafferty pelaisi tuon pelin ja sen jälkeen vaihdetaan pakkeja. Enpä tuohon usko, mutta katsotaan nyt. Tokihan katsomossa on myös Jordie Benn, joka nyt todennäköisimmin kentälle hyppää jos ei Tanev ole pelikunnossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Loput maalit sitten MacEwen ja Horvat ylivoimalla. MacEwen on nyt tehnyt kolmessa viime pelissä kolme maalia ja on reilusti plussalla (+3). Siitä huolimatta peliaikaa ei vaan tipu. Tokihan joku Motte siellä raataa, mutta että 16 minuuttia peliaikaa ja saldona -2. Viimeiset neljä peliä 0+0 ja -4. Ei sinällään mitään Mottea vastaan, mutta tuo peliajan jakaminen ei kyllä todellakaan tule näyttöjen perusteella.
Vähän tuossa pitää huomioida sitäkin kyllä, että noiden viimeisten neljän pelin sisään Motte on ollut oman pään aloituksissa 19 kertaa ja hyökkäyspään aloituksissa kolme kertaa. Oman pään startteja Mottella on ollut lisäksi noissa peleissä yhdeksän ja hyökkäyspään startteja yksi. MacEwenilla peluutus on ollut päinvastaista. Motte on myös pelannut huonompien ketjukavereiden kanssa. Tuo tehosaldo on lisäksi huono mittari. Sen mukaan Sutter olisi ollut aika paljon parempi puolustava sentteri kuin Horvat, mikä ei kyllä kerro ollenkaan todellista kuvaa.

Tuosta olen kyllä ihan samaa mieltä, että MacEwen olisi ansainnut enemmän peliaikaa. Green tuntuu olevan välillä todella hidas reagoimaan kuumien pelaajien otteisiin. Hyvä esimerkki tuosta nähtiin alkukaudesta ylivoimalla, kun Hughesia ei meinattu millään saada ykkösylivoimaan vaikka Edlerin ja Hughesin hyökkäyspään pelisilmässä ja kiekollisessa taidossa oli todella iso ero nähtävissä. Sen jälkeen kun muutos lopulta tehtiin, paluuta vanhaan ei ollut, mutta olisi tuota voitu ainakin kokeilla paljon aikaisemmin.

Mr. Smith sanoi:
Fantenberg oli kyllä kieltämättä todella huono viime yönä. Ja ylös nostettiin nyt Tanevin loukkaantumisen myötä Chatfield. En kyllä ymmärrä miksei Raffertyä voisi edes kokeilla NHL:ssä. Ei hän nyt kauhean paljon huonommin voisi pelata kuin Fantenberg viime yönä ja siinä saattaisi kuitenkin olla myös kiekollista potentiaalia.
En näe myöskään Chatfieldilla juuri käyttöä. Toisaalta Raffertyn peli on vähän sukeltanut nyt viime aikoina. Oman pään pelissä on tullut paljon pahoja menetyksiä. Hienosti hän edelleen ajoittain väläyttelee hyökkäyspäässä, mutta peli ei ole ollut sielläkään samalla tasolla kuin vielä kuukausi sitten ja ehkä Canucks ei siksi häntä uskaltanut nyt nostaa.

Ehkä tuohon on syynä tuo yliopistotausta. Joskus olen huomannut, miten hankala etenkään sieltä tulevilla pelaajilla on ollut tottua pitkään kauteen ylempänä. Yliopistossa pelitahti on niin paljon erilainen kuin ammattilaiskiekossa. Sitä miksi häntä ei nostettu jo aikaisemmin ylös testaamaan, voidaan kyllä miettiä. Toki tuo olisi vaatinut Tanevin, Stecherin tai Myersin siirtoa penkille.

Tanevin sairausloman pituudeksi ilmoitettiin "week-to-week", joten Canucks joutuu olemaan pitkään ilman häntä. Benn tuon roolin varmaan tulee ottamaan jos NHL-kautta jatketaan. Myersin ja Stecherin peliajat tulevat varmaan nousemaan. Veikkaan kyllä, että kausi on nyt tässä ja nämä spekulaatiot sikäli turhia. Urheilu on yksi parhaista asioista mitä olemassa on, mutta terveys menee kuitenkin kaiken edelle.

***

KHL:n playoffeissa Jokerit saa vastaansa seuraavalla kierroksella Podkolzinin SKA:n joten hienoa nähdä miten Vasili jatkaa tuota komeaa kevättään. SKA:n paidassa ei 18 vuotiaita pelaajia tässä vaiheessa kautta olla nähty vielä tuossa roolissa, mutta Podkolzinin peli on ollut ikäiseksi todella kypsää. Voi olla, että tuo virusepidemia seuraa kyllä sinnekin vielä.

***

Yliopistossakin olisi nyt mielenkiintoa:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Jack Rathbone valittiin menneen yliopistokauden (All-USCHO) toiseen tähdistökentälliseen. Toinen pakki tuossa oli Rathbonea neljä vuotta vanhempi Alec Rauhauser. Ensimmäiseen tähdistöön valittiin puolustajista David Farrance (NSH) ja Scott Perunovich (STL). Lisäksi Rathbone valittiin ECAC:n konferenssin ja NCAA:n All-Ivy'n ensimmäiseen tähdistöön.

Rathbonen hieno toinen kausi yliopistossa sai siis hyvät kunniamaininnat. Kauden aikana Rathbone teki ECAC:n konferenssin puolustajista korkeimmat pisteet, kun 28 pelissä tuli 31 (8+23) pistettä. Toivottavasti Canucks saa nyt nimen paperiin tämän neljännen kierroksen varauksensa (2017) kanssa. Hän on hyvällä kehityspolulla tällä hetkellä.

Rathbonehan olisi ollut jo aikaisemminkin tuolla, mutta halusi varauksen jälkeen pysyä autismia sairastavan pikkuveljensä luona ja jäi koulujoukkueeseensa. Arvot on ainakin kohdillaan ja toivottavasti pystyy tekemään tulevaisuudessa NHL-uraa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Artikkeli Juolevista:


Juolevin kauteen mahtui hyvää ja huonoa. Taas tuli vähän loukkaantumisia, mutta toisaalta pelillisesti oli nähtävissä kehitystä, aikaisempaa monipuolisempaa roolia ja kausi oli sentään ehjempi kuin edelliskausi. Juolevilla on nyt kahden kauden sisään tullut yhteensä vain 63 peliä AHL:ssa. Noissa peleissä hän on tehnyt 38 pistettä. Yksi ehjä kesä tekisi varmasti kehitykselle nyt hyvää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves


Canucks allekirjoitti sopimukset kahden menneellä kaudella yliopistossa pelanneiden hyökkääjien Will Lockwoodin ja Marc Michaelisin kanssa. Heistä Lockwood on Vancouverin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2016 ja Michaelis puolestaan yliopistosarjan vapaa agentti.

Lockwood oli menneellä kaudella Michiganin yliopiston kapteeni. Hän oli kaudella 2018-19 Quinn Hughesin jälkeen joukkueen toiseksi paras pistemies ja teki menneellä kaudella myös joukkueensa toiseksi eniten tehoja. Varauksen jälkeen Lockwood on kärsinyt kahdesti olkapäävammasta ja käynyt läpi olkapääleikkauksenkin eikä kehitys ole ollut niin nopeaa kuin on toivottu. Yliopistokausien aikana Lockwood oli pelaamassa mm. USA:n nuorten joukkueessa nuorten MM-kisoissa ja hänet valittiin yliopistosarjojen "honorable mention - tähdistökentälliseen".

Lockwoodin paras avu on luistelu ja pelaaminen suhteellisen pienestä koosta huolimatta fyysisesti, mutta taitopuolella on puutteita ja siksi hänestä ei odoteta koskaan kahden ensimmäisen ketjun pelaajaa. Jannik Hansen tai Tyler Motte ovat niitä pelaajaverrokkeja joihin Lockwood vertautuu pelityylinsä kautta. Uskoisin Lockwoodista olevan ainakin Uticalle apuja ensi kaudella. Suoraa NHL-paikkaa häneltä ei kannata toivoa, mutta NHL-ura on ihan mahdollinen.

Michaelis on 180 senttinen saksalaissyntyinen sentteri, joka on jo vähän kokeneempi yliopistopelaaja (24 vuotias). Taitopuolta Michaelisilla riittää enemmän kuin Lockwoodilla ja Benning kehui hänen pelisilmäänsä. Michaelis pelaa lisäksi hyvää kahden suunnan sentterin peliä ja kuului joukkueensa ykkösalivoimapelaajiin menneellä kaudella.

I call him a playmaking center-iceman. I feel we’ve got some guys on the wing that can shoot the puck, but when you watch him play, he's the guy that can carry the puck through the neutral zone and he's got good vision of the ice and can set his wingers up for scoring chances because of his vision.

The other part to his game is his attention to detail is very good. We think that with our group moving forward when he's ready to play like he'll be a penalty killer for us too because he's good defensively. He's always on the right side of the puck. He's a smart two-way player that plays a 200-foot game.
Michaelis on ehdolla Hobey Baker -voittajaksi parhaana yliopistopelaajana. Canucksilla alkaa noita ehdokkaita olemaan jo ihan hyvä määrä, sillä Quinn Hughes oli viime kaudella (freshman-kaudellaan) top10 noissa, Demko pari kautta sitten kolmas äänestyksessä ja Gaudette voitti tuon palkinnon 2018. Michaelis teki nyt menneellä kaudella joukkueensa Minnesotan eniten pisteitä, kun 31 peliin tuli 44 pistettä. Hän oli yliopistosarjojen kolmas pisteissä ennen kuin kausi pistettiin pakettiin ja kakkonen piste/peli -vertailussa.

Michaelisille voi povata ensi kaudella paikkaa Uticassa ainakin kolmen ensimmäisen sentterin joukossa. En itse ainakaan vielä usko hänen nousevan ylös ilman loukkaantumisia, sillä sentterin paikat Vancouverilla on täynnä, mutta syvyyspuolelle organisaatio tarvitsi senttereitä. Tällä hetkellä prospecteissa vain Linus Karlsson ja Carson Focht ovat sellaisia joilla voi olla parhaassa tapauksessa mahdollisuus nousta ylös, mutta kummankin mahdollisuudet ovat pienillä kertoimilla. Tuo on kyllä sama myös Michaelisilla, mutta syvyyspuolelle yhden lisäarvan saaminen ei ole huono asia.

Michaelis oli Lockwoodin tavoin myös joukkueensa kapteeni viime kaudella. Kapteenin asema oli hänelle toinen peräkkäinen Minnesotassa. Hän oli viime keväänä pelaamassa Saksan joukkueessa MM-kisoja ja teki kisoissa kuudessa pelissä kaksi maalia ollen maalintekijänä samaa massaa kuin iso osa muusta Saksan joukkueesta Draisaitlia lukuun ottamatta. Hänet on valittu kahden viime kauden aikana yliopistokonferenssinsa WCHA:n ensimmäiseen tähdistöön ja menneellä kaudella tuli valinta yliopistosarjojen (All-USCHO) ykköstähdistöön sekä WCHA-konferenssin parhaaksi hyökkääväksi pelaajaksi.

Hän on johdattanut kapteenina ja seuran parhaana pistemiehenä joukkueensa nyt kahden viime kauden aikana yliopistosarjojen runkosarjan voittoon. Toissa kaudella tuli yliopistosarjojen mestaruus ja nyt menneellä kaudella Minnesota voitti vain runkosarjan kun kausi jäi kesken. Michaelis on pelaajana jo sen verran kokenut, että mitään isoa kehitystä on turha odotella, mutta mielenkiintoinen seurattava hänen hyppynsä ylemmäs tulee olemaan sitten joskus kun pelit taas lähtevät käyntiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves

Athleticin toimittajat Harman Dayal ja Thomas Drance arvostelivat Canucksin pelaajat runkosarjan perusteella kirjainarvosanoin. Jos tuosta artikkelista järjestäisi pelaajat eri luokkiin, niin ne olisivat seuraavat (suluissa omakin arvosana):

A

Quinn Hughes A+ (A+)
Jacob Markström A+ (A+)
J.T Miller A+ (A+)

Elias Pettersson A (A)

Brock Boeser A- (B+)

B

Adam Gaudette B+ (B)
Josh Leivo B+ (B)
Tanner Pearson B+ (B+)

Alex Edler B (B)
Bo Horvat B (B+)
Tyler Myers B (B)
Jake Virtanen B (B)

Brandon Sutter B- (C)
Chris Tanev B- (B)

C

Thatcher Demko C+ (B-)
Antoine Roussel C+ (C)
Tyler Motte C+ (B-)
Troy Stecher C+ (C+)

Jay Beagle C (C)
Oscar Fantenberg C (C)
Loui Eriksson C (C)


D

Jordie Benn D (D)

Joitakin muutoksia, mutta aika pitkälle samanlailla arvioisin itsekin joukkueen tuon tyngäksi jääneen runkosarjan perusteella.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy