Mainos

Vancouver Canucks 2019–2020

  • 137 722
  • 467

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouver katkaisi tuon jo ikuisuudelta tuntuneen tappioputkensa Montrealissa ja voitti jatkoajalla 3-4 lukemin vieraspeliputken ensimmäisen ottelun. Edellinen voitto Montrealissa nähtiin 2011, joten ei tuosta nyt niin pitkä aika ollut mitä kuvittelin, mutta pitkä kuitenkin. Jatkoajalla Canucksin sankariksi nousi Toffoli, joka teki pelin voittomaalin Horvatin kanssa nähdyn hienon seinäsyöttelyn jälkeen. Vaikea peli huonon startin jälkeen (Canadiens johti avauserässä 2-0), mutta tärkeät pisteet.

- Demko oli maalilla hyvä ja pystyi pelaamaan tasapäisen pelin Pricen kanssa. Canadiens vei kehittyneet tilastot aika selvästikin (joskaan nuo eivät kerro pelistä totuutta - Canucksilla oli esimerkiksi kolmannessa erässä kolme hyvää paikkaa joista sudittiin lumia kiekon päältä), mutta Demko piti joukkueen mukana pelissä.

- Puolustuksessa Hughes nousi tasapisteisiin Dale Tallonin (1970-71) kanssa kaikkien aikojen Vancouverin tulokkaiden syöttöpörssissä. Lisäksi hän saavutti tällä kaudella ensimmäisenä tulokkaana 50 pisteen rajan.





Hughes pelasi Canucksin eniten ja laukoi neljä kertaa, mutta muuten Canadiens-peli oli pitkään aikaan vaikein Hughesille ja Green joutui rauhoittelemaan puolustajaa ensimmäisessä erässä. Pakkipari Tanevilla on ollut vähän huonompi jakso nyt jo jonkin aikaa, mutta onneksi on sentään pysynyt kunnossa. Tulevaisuudessa tuohon ykkösparin kärkeen tarvitaan ehkä toinen puolustaja kantamaan isoja minuutteja.

- Hyökkäyksessä Miller teki uransa 300. pisteen. Tässä kuussa Millerilla on 11 pelin jälkeen 12 (5+7) pistettä.

- Horvatille tuli kauden 20. maali ja toinen peräkkäinen 1+1 tehot tuonut peli. Hänellä on nyt kolme maalia viimeisistä viidestä pelistä, joten toivottua maalintekoakin on alkanut tulla. Horvatilla on nyt neljä peräkkäistä 20 maalin kautta kasassa.

- Jatkoajan osuma:





Toffoli on viiden pelin pisteputkessa (7+2) ja Vancouverissa hän on tehnyt nyt kolmessa pelissä 3+2 tehot. Hänen pelinsä tuntuisi toimivan hyvin Petterssonin ketjussa, mutta Horvatinkin kanssa saattaisi kemiaa löytyä. Katsotaan sitten jos Boeser palaa, pelaako Toffoli tuossa Horvatin ja Toffolille tutun Pearsonin kanssa.

- Yksi voiton kannalta tärkeä tekijä oli tuon kakkosylivoiman tuotto tasoitusmaaliin. Canucks on saanut tällä kaudella kakkosylivoimaltaan ihan erilailla tehoja kuin viime kaudella muutenkin. Viime kaudella Canucksin kakkosylivoima (Goldobin, Granlund, Eriksson, Hutton ja Leivo) tuotti 27 pistettä kun tällä kaudella kakkosylivoima (Gaudette, Pearson, Virtanen, Edler ja Myers) on tuottanut nyt tähän mennessä 45 pistettä. Kaikki ovat siellä uusia pelaajia viime kauteen, mutta noista Virtasen tehot voisi nostaa erikseen esiin.

Sen jälkeen kun Virtanen alkoi saamaan roolia kakkosylivoimassa (joulukuun puolivälissä), hän on ollut Canucksin paras ylivoimamaalien teossa kuudella ylivoimaosumallaan. Muutenkin hän jakaa joulukuun puolivälistä laskettuna joukkueen ylivoimatehojen kärjen Hughesin kanssa. Koko NHL:ssä Virtasen ylivoimaosumat ovat tilaston jaetulla kakkossijalla joulukuun puolivälin jälkeen, vaikka roolina on ollut tuo kakkosylivoima.

Nyt yksi lepopäivä ja sitten pelataan Ottawassa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Utica voitti rankuilla yön pelinsä Rochesterissa. Tulokaskauttaan pelaava puolustaja Brogan Rafferty nousi pelissä kaikkien aikojen tehokkaimmaksi Utica-puolustajaksi yhden kauden tehoissa tekemällä pelin avausmaalin. Raffertylla on nyt 51 pelin jälkeen kasassa 41 (7+34) pistettä. Rafferty on AHL:n pakkitulokkaiden pistepörssin kärjessä.

Maalilla DiPietro päästi varsinaisella peliajalla kaksi osumaa selkänsä taakse, mutta nollasi kaikki Rochesterin viisi rankkuyritystä ja oli pelin tähdillä. DiPietrolla on nyt 18-9-2 tilasto tulokkaana. Hänellä on AHL:n tulokasmaalivahdeista toiseksi eniten voittoja ja kolmanneksi eniten torjuntoja.

***





Costmarilla on Ruotsin junnusarjassa nyt 47 pistettä 27 pelissä. Hän on tehnyt 1.74 pistettä peliä kohden ja tuo on sarjan paras lukema.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Artikkeli Gaudettesta:


Pitää sanoa, että hän on yllättänyt minut tehoillaan tällä kaudella. Tähdistöpelitauon jälkeen Gaudette on tehnyt Millerin ja Hughesin jälkeen joukkueen kolmanneksi eniten pisteitä. Tällä hetkellä Gaudette on 30 pisteessä ja menossa yli 40 pisteen kauteen, kun viime kaudella (tulokaskausi) tuli 12 pistettä.

Gaudetten kokonaispelissä on monen muun kokemattoman pelaajan ohella vielä puutteita, mutta kolmossentteri on tuonut kyllä hyvän panoksen noille syvyyspuolen tehoille. En olisi uskonut tuohon mahdolliseen 40 pisteen kauteen ennen kautta ja en etenkään tuolla peliajalla (keskimäärin 12:30 peliaikaa pelissä). Saa nähdä sitten missä hänen kattonsa menee tulevaisuudessa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves




Markströmillä nähdään onneksi odotettua nopeampi paluu kentille jos tuo aikataulu pitää paikkansa. Mahdollisesti takaisin siis suunnilleen tuossa lyhyen vieraspelireissun aikana 13. ja 14. maaliskuuta kun Canucks käy pelaamassa peräkkäisinä iltoina Arizonaa ja Coloradoa vastaan.

Demko pelaa varmaan nyt Ottawaa vastaan tulevana yönä ja ehkä myös sunnuntaina Torontossa. Maanantain peli Columbusta vastaan jää luultavasti Dominguelle, kun on toisena peräkkäisenä iltana pelattava peli.

Ensi yön vastustaja Senators menetti pari pelaajaa siirtojen takarajalla, mutta mielenkiintoa tuo minulle ainakin uran toista peliä pelaava Josh Norris, joka on pelannut hienon kauden farmissa. Norris oli viime kaudella Quinn Hughesin joukkuekaveri Michiganissa ja nyt hänelle on ilmeisesti tulossa jopa ykkösketjun sentterin tonttia.

Senators on ollut kotonaan melko hyvä joukkue (parempi kotijoukkue mm. kuin Lännen kanadalaisseuroista Edmonton, Calgary tai Winnipeg), joten voi tulla vaikea peli vaikka joukkue pari pelaajaa menettikin. Viime viikolla Ottawa katkaisi Dallasin neljän pelin voittoputken kotikentällään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vaikea peli sieltä tulikin. Etenkin pelin alku oli surkea (jo toisessa peräkkäisessä pelissä vastustaja karkasi alle 10 minuutissa kahden maalin johtoon) kun Ottawalla oli kaksi maalia ja kolme laukausta kasassa. Kolmannessa erässä Canucks näytti siltä kuin olisi pystynyt tulemaan tasoihin, mutta kotiyleisön eteen paluun ongelmien jälkeen tehnyt Bobby Ryan oli toista mieltä ja niittasi Vancouverin selän taittaneen 4-2 osuman. Loppuun Ryan teki vielä illan kolmantensa tyhjiin.

Pakko sanoa, että vaikka tappio tietysti ottaa päähän, Ryanin upea ilta oli hieno nähdä. Ryanin mielestä hänen vaimonsa Danielle olisi ansainnut kolme tähteä kaikesta tuestaan mitä pelaaja on saanut. Nuo ovat niitä tapahtumia, jotka nousevat muistoihin isompana asiana kuin kaksi pistettä. Lisäksi Canucks ei olisi ansainnutkaan tästä pelistä pisteitä. Joukkue teki ison kasan keskialueen virheitä ja antoi liikaa vaarallisia paikkoja omaan päähän.





- Demko pelasi maalilla nyt korkeintaan keskinkertaisen pelin. Alku oli huono ja Ottawan ensimmäinen maali meni hänen piikkiin, mutta tuon jälkeen Demko pystyi parantamaan. Tulee Markströmin NHL:n ykkösvahdin uran alku mieleen näistä Demkon kahdesta ensimmäisestä pelistä ykkösvahtina. Markströmillä oli myös tapana päästää monessa pelissä alkuun joku helpompi osuma. Tuon hän pystyi sittemmin paikkaamaan. Kai tuo on kokemattomuudesta (hermokontrolli?) johtuvaa.

- Hughes rikkoi jälleen yhden ennätyksen:





Enää ei Green taida edes ajatella Edleria tuohon ylivoimatontille? Luultavasti tuo ennätys olisi mennyt jo aikaisemmin rikki ellei Green olisi alkukaudesta "tehnyt kuten meillä on ollut tapana tehdä" ja pistänyt Edler tuohon vaikka kaikki näkivät Hughesin ominaisuudet paljon paremmaksi.

Hughes pelasi taas joukkueen eniten (reilut 21 minuuttia tasakentin), mutta sai nyt miinusmerkkiset corsit tasakentin (25-26). Pakkipari Tanevilla vastaavat lukemat olivat 16-27. Hughes on nyt neljän pelin pisteputkessa. Siinä kun Petterssonin tulokakaudella tehot vähän hiipuivat loppukaudesta, Hughesilla tuota ei olla nähty.

Quinn on ollut koko NHL:n tehokkain puolustaja tähtistöpelitauon jälkeen ja tehnyt 14 pelissä 17 pistettä. Samalla hän on ollut aika selvästi tehokkain tulokas (toiseksi tehokkaimmalla tulokkaalla Suzukilla on 13 pistettä ja Gurianovilla sekä Kubalikilla 11 pistettä) ja tehnyt yli puolet enemmän tehoja tauon jälkeen kuin pahin tulokaskisan kilpailija Makar. Kisa on menossa vielä tasaiseksi tällä tahdilla.

- Myers oli kärsinyt flunssasta ennen peliä (jätti harjoitukset väliin) ja huomasi ettei hän ollut normaalilla tasollaan. Olikohan tuo tarttunut Fantenbergiinkin, joka pelasi huonoimman pelinsä pitkään aikaan? Green oli pakotettu tuplaamaan muiden pakkien peliaikaa Fantenbergin vuoksi.

- Pettersson on vähän hiipunut Boston-pelin loukkaantumisen jälkeen ja tehnyt nyt kahdeksassa pelissä viisi (2+3) pistettä.

- Toffoli teki jälleen maalin ja oli vaarallinen. Toffolille tuli maalin lisäksi kuusi laukausta ja vaaralliset maalipaikat tulivat kotiin 5-5 -pelissä 7-1 lukemilla. Hän on ollut parempi tuossa ykkösessä toistaiseksi kuin Boeser tällä kaudella keskimäärin. Boeserilla tosin laukausprosentti oli pitkään ennen hänen loukkaantumistaan niin matala, että ei tuo sellaisena olisi kauan jatkunut.

- Miller oli jälleen kerran joukkueen paras hyökkääjä ja hänen pelinsä taso ei ole laskenut missään vaiheessa kautta. Nyt tuli 1+1 tehot, kolme laukausta ja aloitukset kotiin 60% lukemilla.

- Motte sai jääaikaa Horvatin ketjussa ja tuo kova työnteko palkittiin ihan aiheestakin, mutta ei hän ole kyllä top6-hyökkääjä. Eriksson (joka ei ole myöskään top6-hyökkääjä) pistettiin neloseen Motten tieltä. Olisi aika laittaa MacEwen taas takaisin peliin.

Canucks kaipaisi joukkueena Boeseria tuomaan laatua top6-osastolle, mutta eniten joukkue kaipaa Markströmiä tuon pelin perusteella.

Canucks jatkaa kauttaan sunnuntaina Torontoa vastaan. Ehkä olisi aika jo tuossa pelissä kokeilla Domingueta maalilla.
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Jotenkin kyllä hauska nähdä kuinka kova se Pettersson on, kun @nuck kirjoituksiin viitaten Vauhti on hiipunut mutta silti 0.625 ppg tahti ollut viimeisissä 8 pelissä.
Tarkoita siis vaan että mainitaan tahdin hiipuneen sellaiselle tasolle joka ei kuitenkaan ole huono vaan varmaan jotain keskikastia NHL:ssä.
Iteltä jäänyt Canucksin seuraaminen vähän vähemmälle, osaako joku kertoa tyyliin lauseella tai parilla että miten Pettersson on pelannut, mitkä osa-alueet parempia ja missä kaipaa vielä parannusta? Oletan että fysiikkaa haluttaisiin lisää mutta tuskin tulee koskaan olemaan fyysisesti mikään pelote ainakaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jotenkin kyllä hauska nähdä kuinka kova se Pettersson on, kun @nuck kirjoituksiin viitaten Vauhti on hiipunut mutta silti 0.625 ppg tahti ollut viimeisissä 8 pelissä.
Tarkoita siis vaan että mainitaan tahdin hiipuneen sellaiselle tasolle joka ei kuitenkaan ole huono vaan varmaan jotain keskikastia NHL:ssä.
Iteltä jäänyt Canucksin seuraaminen vähän vähemmälle, osaako joku kertoa tyyliin lauseella tai parilla että miten Pettersson on pelannut, mitkä osa-alueet parempia ja missä kaipaa vielä parannusta? Oletan että fysiikkaa haluttaisiin lisää mutta tuskin tulee koskaan olemaan fyysisesti mikään pelote ainakaan.
Muotoilin tuon tahdin hiipumisen ehkä väärin laittamalla pisteet tuohon (vaikka onkin jäänyt ketjukaveri Millerista), sillä enemmän kyse on ollut minun nähdäkseni hänen pelinsä tasosta. Ja en tarkoita sitä, että hän olisi ollut viime peleissä huono. Jos tuossa olisi tilalla ollut Eriksson, peli olisi todella hyvää.

Rima Petterssonilla on vaan niin korkealla, että odotan häneltä ehkä liikaakin. Totuus on kuitenkin se, että hän on vasta toista kauttaan pelaamassa ja kehittyvässä iässä. Kaikille tulee heikompia jaksoja ja varmasti Pettersson saa pelinsä vielä paremmaksi, mutta nähtäväksi jää kuinka nopeasti. Juuri nyt hän pelaa tasolla mikä ei ole ”Pettersson-mittarilla” parasta.

Pettersson on kehittynyt kokonaisvaltaisessa pelissä ja saanut nähdäkseni lisää kestävyyttä. Voimaakin on tullut mutta tuossa on vielä paljonkin kehittymisen varaa. Koskaan hänestä ei tule mitään pelotetta, mutta kyllä voima auttaa paljon mm. kaksinkamppailuissa. Voimapuoli siellä on suurimpana heikkoutena, mutta hän haluaa keskittyä sanojensa mukaan vahvuuksiensa harjoitteluun. Voimaa tulee kyllä samalla sivutuotteena kun ikääkin tulee lisää.

Hyvällä reitillä Pettersson on kuitenkin. Puhutaan Henrik Sedinia lahjakkaammasta pelaajasta sentterinä ja hänellä on lahjat ihan huipulle saakka.

Tuli vähän enemmän kuin pari lausetta..
 

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Muotoilin tuon tahdin hiipumisen ehkä väärin laittamalla pisteet tuohon (vaikka onkin jäänyt ketjukaveri Millerista), sillä enemmän kyse on ollut minun nähdäkseni hänen pelinsä tasosta. Ja en tarkoita sitä, että hän olisi ollut viime peleissä huono. Jos tuossa olisi tilalla ollut Eriksson, peli olisi todella hyvää.

Rima Petterssonilla on vaan niin korkealla, että odotan häneltä ehkä liikaakin. Totuus on kuitenkin se, että hän on vasta toista kauttaan pelaamassa ja kehittyvässä iässä. Kaikille tulee heikompia jaksoja ja varmasti Pettersson saa pelinsä vielä paremmaksi, mutta nähtäväksi jää kuinka nopeasti. Juuri nyt hän pelaa tasolla mikä ei ole ”Pettersson-mittarilla” parasta.

Pettersson on kehittynyt kokonaisvaltaisessa pelissä ja saanut nähdäkseni lisää kestävyyttä. Voimaakin on tullut mutta tuossa on vielä paljonkin kehittymisen varaa. Koskaan hänestä ei tule mitään pelotetta, mutta kyllä voima auttaa paljon mm. kaksinkamppailuissa. Voimapuoli siellä on suurimpana heikkoutena, mutta hän haluaa keskittyä sanojensa mukaan vahvuuksiensa harjoitteluun. Voimaa tulee kyllä samalla sivutuotteena kun ikääkin tulee lisää.

Hyvällä reitillä Pettersson on kuitenkin. Puhutaan Henrik Sedinia lahjakkaammasta pelaajasta sentterinä ja hänellä on lahjat ihan huipulle saakka.

Tuli vähän enemmän kuin pari lausetta..
OKei, ehkä se maininta pistetahdista tjsp oli huono mittari mutta tahti kun hiipuu niin se hiipu. Faktat on faktoja, eikä siinä mitään.
Kertoo silti mielestäni paljon pelaajasta että kun tahti hiipuu niin ollaan tossa 0.6ppg tahdissa.
Moni pelaaja kuitenkin haaveilee tuostakin tahdista ja se on Petterssonille "heikko".
Tiedän, et sanonut heikko mutta on se Petterssonille heikko.
Joo, oletan että tajusin kyllä asian. Pointti oli että kertoo pelaajan tasosta kun pistetään se rima niin korkealle.
Siis että odotetaan 1ppg:tä, jota ehkä itsekkin (ja sinäkin?) odotit kertoo omasta mielestä todella palkon pelaajasta.
Se, että odotukset realisoituvat on sitten eri asia mutta se sikseen.
Oli miten oli, tuntuu että ollaan kyllä samoilla linjoilla molemmat, voimaa toki tulee lisää ja ehkä jotain datsyukmaista voimaa tulee todennäköisesti. (tarkoitan siis että kokoon verrattuna voimaa on ja paljon)
Muistaakseni kuuntelin muuten svt:n tai vastaavan haastattelun jossa mainitsi erityisesti että treenaa voimaa (tosin tästä on aikaa, veikkaan 1,5v mutta...)
korjaan kun kerkiän eli 1h sisään
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Vancouverin peli ailahtelee kyllä laidasta laitaan ja vaikeimpia ovat pelit joissa vastustajalla ei ole panosta. Näissä peleissä Vancouverin peli näyttää siltä ettei panosta olisi heilläkään. Sitten taas hyviä jengejä vastaan peli melkeinpä poikkeuksetta kulkee. Vaikea sanoa kuinka paljon tuosta "asennevammasta" voi laittaa valmentajan piikkiin, mutta eihän tuo hyvältä näytä tässä vaiheessa kautta. Se olisi Vancouverin runkosarjaa 19 peliä jäljellä ja playoffit on täysin omissa käsissä, kuten koko divisioonan ykköspaikka. Siihen nähden onkin varsin erikoista, että joukkuetta ei nappaa yhtään pelit Ottawaa tai Anaheimia vastaan.

Viikolla Horvat ylitti neljännen kerran peräkkäin 20 maalin rajatolpan ja on Nähdään pian! uransa tehokkaimpaan kauteen. Tuo olisi kyllä hieno juttu vaikean kauden jälkeen. Varmaan puolet kaudesta on näyttänyt, että jotain on rikki Horvatilla, mutta sieltä hän aina vaan nousee uudestaan. Ja vaikka pisteitä ei tulisikaan niin Horvat ottaa omasta päästä aloituksia vastustajan parhaita vastaan ja tappaa heidän peliään tehokkaasti. Aloituksissa Horvat on noussut ihan uudelle tasolle. Hän on nyt TOP3:ssa voitetuissa aloituksissa ja tulee siellä ehjänä pysymäänkin. Prosentti (57,8) on myös TOP3:ssa paljon aloittaneista (yli 500 aloitusvoittoa).

J.T. Miller taas on ylittänyt kaikki odotukset jo nyt. Miller painaa yli pinnan per peli tahdissa eikä näytä hidastumisen merkkejä. Miller on jo nyt tehnyt uudet maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä. Lisäksi hän on laukonut enemmän kuin koskaan ennen ja voittanut myös aloituksia uudella tasolla (59,2%).

Pitää nyt kehua myös Kings veljeksiä Pearson - Toffoli. Pearson tullee tekemään piste-ennätyksensä (2 pisteen päässä) ja pelannut hyvin vaikka viime aikoina on aika hiljaista ollutkin (6 ottelua 1+0). Toffoli taas tuli paljon paremmin sisään uuteen joukkueeseen mitä odotin. Neljä peliä nyt takana ja jokaisessa niissä pisteille ja viimeisessä kolmassa maalikin tehtynä. Neljään peliin 4+2 ja 19 laukausta on oikein hyvä suoritus. Toki Toffoli ensimmäisessä pelissä olisi voinut sen rankkarin laittaa sisään niin olisi extrapiste napattu mukaan.

------------------------

Nostetaan vielä loppuun The Hockey Newsin kattavasta Buffalo - Vancouver 50 v jutusta yksi hauska tilastofakta. Tai ei se ole edes hauska vaan oikeastaan säälittävä, mutta onpahan taas historiaa tehty. Vancouver on ainoa joukkue jolla on draftivuosikerta (sisältäen 1st round pickin) mistä ei noussut yhtään NHL-pelaajaa. Ja siis NHL-pelaajaksi riitti 1 NHL-peli. Tuo mahtava vuosi on 2007, jolloin Vancouver varasi kuusi pelaajaa.

1:25 Patrick White
Patrick White ei pelannut edes AHL:ssä, mutta KHL:ään hän pääsi kaudeksi - 26 ottelua 0+0 ja -15. Ura päättyi alle 30 vuotiaana Ranskan liigaan. Mahtava valinta. Seuraavana pelaaja draftissa varattiin David Perron.

2:33 Taylor Ellington
Ellington pelasi 21 peliä AHL:ssä, mutta pääosa urasta meni ECHL:ssä. Ura päättyi 25 vuotiaana Tanskan liigassa. Toisella kierroksella varattiin Ellingtonin jälkeen mm P.K. Subban ja Wayne Simmonds.

5:145 Charles Antoine Messier
Messierin ura päättyi 23 vuotiaana eikä hän koskaan pelannut ammattilaisena.

5:146 Ilja Kablukov
Kablukov on pelannut pitkän, mutta ehkä vähän vaatimattoman uran KHL:ssä. Tällä kaudella SKA:ssa 48 ottelussa 0+3. Jatkaa vielä uraansa, mutta tuskin tulee rikkomaan tätä 2007 vuotta enää. Kablukovin ja Messierin jälkeen varattiin mm Patrick Maroon, Carl Hagelin ja Nick Bonino.

6:176 Taylor Matson
Matson on pelannut porukasta eniten AHL:ssä, 39 ottelua. Pääosan uraansa hän on pelannut Ruotsissa, Allsvenskanissa ja Elitserienissä. Tälläkin kaudella pelaa vielä Röglessä, 46 ottelua 8+6 tehoin. Matsonin jälkeen varattiin vielä Paul Byron, Carl Gunnarsson ja Justin Braun.

7:206 Dan Gendur
Viimeisellä kierroksella varattiin yli-ikäisenä Dan Gendur, joka sai lopulta vyölleen 20 AHL-peliä 1+1 tehoin. Ura meni sitten alasarjoissa ja päättyikin jo ennen 30 vuoden ikää. Dan Gendur oli yhtä hyvä kuin hänen jälkeensä varatut viisi muutakin pelaajaa - kenestäkään ei tullut NHL-peliä pelannutta pelaajaa.

Tuolta vuodelta 97/211 pelaajaa on pelannut NHL:ssä eli noin 46% varatuista pelaajista. Vancouverin saldo oli 0/6 ja varsinkin noi kaksi ensimmäistä varausta hukattiin täysin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Aloin hieman laskeskelemaan. Tällä hetkellä canucksilla 19 peliä jäljellä, joista 9 vieraissa ja 10 kotona. Canucksilla tällä hetkellä 74p. Viime kaudella offseihin pääsi 90p. Eli lopuista peleistä 16p niin paikka pleijareihin on ainakin lähellä (0.84p keskiarvo lopuista peleistä). Vegas kohdataan 2krt, Arizona 3 krt Calgary 1krt. Nämä olisivat tärkeimmät pelit voittaa. Pleijari toiveen menettäneitä joukkueita kohdataan 4krt (Anaheim 2krt, losi ja Sharks). Loput onkin sitten äärimmäisen kovia vastuksia. On coloradoa 2krt, Columbus 2krt, Islanders, tamba Bay, Toronto, Jets ja Dallas.

Ei loppuohjelma siis helppo ole, jännäksi menee.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vancouverin peli ailahtelee kyllä laidasta laitaan ja vaikeimpia ovat pelit joissa vastustajalla ei ole panosta. Näissä peleissä Vancouverin peli näyttää siltä ettei panosta olisi heilläkään. Sitten taas hyviä jengejä vastaan peli melkeinpä poikkeuksetta kulkee..
Saattaa tuossa asenneongelmaakin olla mukana. Tosin noista peleistä on sanottava myös se, että vastustajat pelasivat hyvin. Tai ehkä Canucks sai näyttämään heidät hyviltä, mene ja tiedä. Ylipäänsä joukkueen otteet heittelevät paljon. Onhan tuossa ollut viimeisen viikonkin sisään älyttömät erot jos vertaa Bruins- (9-3 voitto) ja Ottawa (5-2 tappio) -pelien välillä. Toki jokaiselle joukkueelle tulee parempia ja huonompia iltoja, mutta tasaisuutta kaivattaisiin lisää. Ehkä tuo Canucksin nuori kärki ei pysty vielä pelaamaan niin tasaisen hyvin kuin kokeneemmat kärjet usein pystyvät.

Mr. Smith kirjoitti:
Viikolla Horvat ylitti neljännen kerran peräkkäin 20 maalin rajatolpan ja on Nähdään pian! uransa tehokkaimpaan kauteen. Tuo olisi kyllä hieno juttu vaikean kauden jälkeen. Varmaan puolet kaudesta on näyttänyt, että jotain on rikki Horvatilla, mutta sieltä hän aina vaan nousee uudestaan. Ja vaikka pisteitä ei tulisikaan niin Horvat ottaa omasta päästä aloituksia vastustajan parhaita vastaan ja tappaa heidän peliään tehokkaasti. Aloituksissa Horvat on noussut ihan uudelle tasolle.
Horvat on ehkä jäänyt vähän turhan pienelle maininnalle tällä kaudella. Hän pelaa todella vaikeita paikkoja pois kantamalla paljon oman pään roolia ja on tosiaan samalla menossa uransa parhaaseen kauteen. Jos hän pystyisi tuohon noin 65-70 pisteen kauteen samalla kun pelaa vastustajien kärkiä vastaan ja on liigan parhaita aloittajia, kapteenin kaudessa ei olisi valittamista, vaikkei aina kentän näkyvin pelaaja olisikaan. Se olisi oikeastaan juuri sitä mitä häneltä on toivottu.

Horvatille toivoisi kyllä parempia laitureita. Pearson on kyllä pelannut hänen kanssaan hyvin ja ex-Kings on löytänyt vaikeuksien jälkeen tuosta hyvän paikan pelata, mutta toinen vakituinen laituri Eriksson ei ole ihan ihannepelaaja tuohon, vaikka onkin pelannut nyt parasta kauttaan toistaiseksi Vancouverissa ja pystyy puolustuspeliin. Toki eihän seurassa sille mitään mahdeta, että Horvatille suunnitelluista laitureista (sen jälkeen kun Miller otti paikan ykkösestä) sekä Ferland että Leivo eivät ole pelanneet peliäkään joulun jälkeen.

Mr. Smith kirjoitti:
J.T. Miller taas on ylittänyt kaikki odotukset jo nyt. Miller painaa yli pinnan per peli tahdissa eikä näytä hidastumisen merkkejä. Miller on jo nyt tehnyt uudet maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä. Lisäksi hän on laukonut enemmän kuin koskaan ennen ja voittanut myös aloituksia uudella tasolla (59,2%).
Miller on ollut kyllä todella hyvä. En tiedä sitten kuinka paljon pelaaminen Petterssonin kanssa on häntä auttanut, mutta kyllä hän on omalla pelaamisellaan ansainnut kaiken kunnian. Miller on tuonut jäälle niin tehoja, fyysisyyttä kuin johtajuuttakin ja sopii tuohon ykkösen tontille hienosti. Sopimuskin (tämän kauden jälkeen vielä kolme vuotta jäljellä 5.25 miljoonan ch sopmusta) on oikein hyvä Millerin tasoon nähden. Nyt on aika harvassa ne, jotka kritisoivat tuota viime kesän kauppaa.

Toki tuon kaupan todellinen arvo nähdään vasta myöhemmin ja jos tuolla vuorolla Devils (jolle tuo vuoro siirtyi Colemanin kaupassa) onnistuisi varaamaan tulevaisuuden tähden, tuota tullaan jossain paikoissa vertaamaan Milleriin vaikka tuo "tähti" ei välttämättä Canucksin varaama pelaaja olisikaan ollut. Jos tuo ykköskierroksen vuoro olisi jossain kierroksen puolivälissä, paljon todennäköisempää tuon kanssa on saada tulevaisuuden "derekforbort" kuin tulevaisuuden "miller".

Vaikka draftia nyt syvänä monissa paikoissa pidetäänkin, oikeastaan Millerin 'oma draft' kesältä 2011 on aika hyvä keskivertodraft kuvaamaan ennakkoon mahdollisuutta. Siellä varattiin 13-20 välillä Sven Bärtschi, Jamie Oleksiak, J.T Miller, Joel Armia, Nathan Beaulieu, Mark McNeill, Oscar Kleffbom ja Connor Murphy. Sieltä on kyllä mahdollista saada tulevaisuuden Vladimir Tarasenko (16. varaus 2010) tai Erik Karlsson (15. varaus 2008), mutta aika harvasta tulee lopulta kuitenkaan Millerin tasoista pelaajaa.

Mr. Smith kirjoitti:
Toffoli taas tuli paljon paremmin sisään uuteen joukkueeseen mitä odotin. Neljä peliä nyt takana ja jokaisessa niissä pisteille ja viimeisessä kolmassa maalikin tehtynä. Neljään peliin 4+2 ja 19 laukausta on oikein hyvä suoritus. Toki Toffoli ensimmäisessä pelissä olisi voinut sen rankkarin laittaa sisään niin olisi extrapiste napattu mukaan.
Toffolin alku Vancouverissa on ollut tosiaan paljon parempi mitä uskalsin edes toivoa. En tiedä sitten meneekö hänellekin samat sanat kuin Millerille Petterssonin kanssa pelaamisesta (ja myös Millerin kanssa pelaamisesta), mutta joka tapauksessa Toffolin kemia näyttäisi sopivan tuohon ketjuun hienosti ainakin tämän alun perusteella. Jos tuo jatkuu noin, Canucks tulee kyllä yrittämään paljon jatkoa saadakseen. Nyt näyttäisi siltä, että Toffolillekin jatko tuossa tekisi hyvää.

Mr. Smith kirjoitti:
Nostetaan vielä loppuun The Hockey Newsin kattavasta Buffalo - Vancouver 50 v jutusta yksi hauska tilastofakta. Tai ei se ole edes hauska vaan oikeastaan säälittävä, mutta onpahan taas historiaa tehty. Vancouver on ainoa joukkue jolla on draftivuosikerta (sisältäen 1st round pickin) mistä ei noussut yhtään NHL-pelaajaa. Ja siis NHL-pelaajaksi riitti 1 NHL-peli. Tuo mahtava vuosi on 2007, jolloin Vancouver varasi kuusi pelaajaa.
Onpahan tosiaan taas yksi sulka hattuun kun ollaan ennätyksiä tekemässä.

Kesän 2010 varausten kanssahan kävi niin, että siltä kesältä Alex Friesen oli ainoa Canucksin varaama pelaaja joka pelasi yhden pelin ja sikäli tuon kesän varaukset eivät tuohon "kunniagalleriaan" kuulu kun eivät jääneet ihan nollille. Jotenkin tulee mieleen, että oliko tuokin nosto vain sen vuoksi tehty, että saatiin tuo nollakerho rikottua. Noston aikana Friesenilla ei ollut kuin yksi maali AHL:sta 18 pelistä. Muut tuon kesän varaukset (Patrick McNally, Adam Polasek, Jonathan Iilahti ja Sawyer Hannay) eivät saaneet edes merkittäviä farmiuria aikaan. Polasekilla olisi ehkä ollut tuollainen mahdollista tehdä, mutta Eurooppa kutsui.

Onneksi nyt tuo varaustoiminta tuntuu viimein saaneen järkeä Brackettin vetämänä. Benning on sinne satsannut, mutta pitäisi niitä vuorojakin olla. Tälle kaudelle Canucks palkkasi neljä uutta scouttia. Heistä Troy Ward on entinen AHL- ja WHL- päävalmentaja (Abbotsford, Vancouver Giants), joka oli aikanaan Pittsburghissa kolme kautta kakkosvalmentajana. Martin Bakula on 24 vuotias tsekki, joka oli kaksi kautta Arizonan Euroopan scouttina. Phil Golding oli OHL-seura Guelphin managerina pari kautta ja entinen NHL-pelaaja Pat Conagher oli Utican managerina ja johtotehtävissä aikaisemmin.

Noista legendaarisen kesän 2007 Canucksin ensimmäisistä varauksista pari asiaa mitä tulee mieleen;

Mr. Smith kirjoitti:
1:25 Patrick White
Patrick White ei pelannut edes AHL:ssä, mutta KHL:ään hän pääsi kaudeksi - 26 ottelua 0+0 ja -15. Ura päättyi alle 30 vuotiaana Ranskan liigaan. Mahtava valinta. Seuraavana pelaaja draftissa varattiin David Perron.
Tuo Whiten valinta näytti aika nopeasti varauksen jälkeen hudilta, mikä lisää vain tuon valinnan surkeutta. Useinhan nuoret sentään antavat vähän lupauksia vaikka heistä ei mitään tulisikaan. Whiten kohdalla arvostettiin aikanaan listoilla nousia kauden aikana (esimerkiksi ISS:n listalla White oli ollut syksyllä 41. ja kauden lopulla 23. rankattu pelaaja). Whitella piti olla hyvä kahden suunnan peli, mutta kun taitopuolella oli isoja puutteita, hän ei kyennyt koskaan edes haastamaan paikoista ylemmäs. Ei ollut minun suosikkini tuolla numerolla ennen varausta eikä tuon jälkeenkään.

Huhujen mukaan Canucks olisi ollut tuolloin kiinnostunut uuden Ruotsin scoutin Lars Lindgrenin (entinen Canucks-pelaaja ja Luleå-valmentaja on edelleen Canucksin scouttina) vahvalla suosituksella Mikael Backlundista, mutta Flames varasi edelleen Calgaryssa pelaavan ruotsalaisen yhtä sijaa ennen Canucksin vuoroa. Perron kai oli myös ehdolla, mutta hän oli tuolloin vähän isomman riskin alla kun hänet nähtiin vain yhtä suuntaa pelaavaksi hyökkääjäksi eikä hän ollut pelannut kuin yhden kauden pääjunioritasolla. Perronin ohitti moni muukin joukkue, sillä Central Scouting rankkasi hänet 10. parhaaksi ikäluokassa, mutta hän putosi lopulta 26. sijalle.

Mr. Smith kirjoitti:
2:33 Taylor Ellington
Ellington pelasi 21 peliä AHL:ssä, mutta pääosa urasta meni ECHL:ssä. Ura päättyi 25 vuotiaana Tanskan liigassa. Toisella kierroksella varattiin Ellingtonin jälkeen mm P.K. Subban ja Wayne Simmonds.
Ellingtonista on pakko sanoa, että aikanaan pidin tästä varauksesta - niin hullulta kuin tuo nyt kuulostaakin. Ehkä tuossa oli sokeus tuon ajan yhtä suosikkipelaajaa Willie Mitchellia kohtaan ja kuvittelin, että hyvin luistelevasta puolustavasta pakista kehittyisi kenties seuraava Mitchell, mutta eihän tuo ollut lähelläkään. Lisäksi Mitchellin tavoin BC-lähtöinen puolustaja oli ollut Canucks-fani, joten tuokin nosti kuvitelmissani osakkeita Ellingtonia kohtaan, vaikkei tuollaisella asialla mitään tekemistä hyvän varauksen kanssa olekaan.

Samanlainen harhalaukaus omissa kuvitelmissani kuin kesän 1997 Canucksn ykkösvaraus Brad Ference, josta toivoin tuolloin tulevan Vladimir Konstantinovin kaltaista puolustajaa. Jälkeenpäin noille ajatuksille voi lähinnä nauraa. Otetaan joku esimerkki liian vahvasti ja kuvitellaan toisen samantyylisen pelaajan pystyvän täyttämään esimerkin saappaita tulevaisuudessa. Harvemmin nuo toiveet toteutuvat, vaikka draftien aikaan tuollaiset ajatukset pintaan nousevat.

Mr. Smith kirjoitti:
5:145 Charles Antoine Messier
Messierin ura päättyi 23 vuotiaana eikä hän koskaan pelannut ammattilaisena.
Jos Ellington oli "seuraava Willie Mitchell", uskoikohan Canucks Charles Antoinen olevan seuraava Mark? Pieni, pehmeä ja huono puolustamaan, ihan hyvä liike. Messierin kohdalla nähtiin toiveena kenties se, että hänen pistesaldonsa Q:ssa olivat kasvaneet aika paljon, mutta nopeasti varauksen jälkeen nähtiin että nuo saldot eivät tuosta kehittyneet mihinkään.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Torontoa vastaan tuli toinen peräkkäinen vierastappio ja aika pitkälle samanlaisella pelillä kuin Ottawassa. Jälleen pelin alussa jokainen kohti tullut laukaus oli Demkolta omaa selviytymistaistelua ja kolmannessa peräkkäisessä pelissä Canucks oli päästänyt kaksi maalia alle kahdeksassa minuutissa. Nyt oli lähellä ettei Demko imuroinut kolmattakin taakseen.

Canucks pystyi nyt tekemään itse kaksi maalia ja peli ratkesi vasta kolmannessa erässä. Sielläkin - ihan kuin Ottawa edellisessä pelissä - vastustaja iski maalin heti erän alkuun flipperilaukauksesta. Vancouver sai erässä ihan riittävän määrän laukauksia aikaan tasoitukseen, mutta ei pystynyt ohittamaan Andersenia. Lopussa Leafs - kuten Ottawakin - kaunisteli tyhjiin lukemia.

Ehkä toivon Demkolta liikaakin ja ehkä Markström on laittanut riman liian korkealle, mutta eipä tämä alku ykkösenä ole kyllä kehuttavasti mennyt. Pelien ja erien alkuun päästetyt helpon näköiset osumat syövät koko joukkuetta. Demkon puolesta pitää sanoa se, että hänellä vasta 30 pelin kokemus NHL:stä.

Hänellä on ollut ihan samanlaisia ongelmia erien alussa kuin Markströmillä aikanaan - Demkon ikäisenä Markström oli sillä tasolla, ettei yksikään joukkue huolinut häntä ilmaiseksi siirtolistalta. Olen pitänyt Demkoa vähän lahjakkaampana maalivahtina kuin Marksrömiä tuossa iässä, mutta tämä lahjakkuus ei nyt tähän tilanteeseen auta.

Canucks on ollut huono vierasjoukkue koko kautta katsoen ja nyt kauden lopulla kun monet vastustajat pelaavat joko kaudestaan tai vapautuneesti, Demkon tilanne ei ole tietenkään helpoin. Silti häneltä on pakko saada parempia pelien ja erien alkuja mitä nyt on kolmessa viime pelissä saatu.

Pelkästään Demkon piikkiin tuota tappiota en laita. Nyt oli Canucksin ykkönen kokonaisuutena pitkästä aikaa heikko. Millerille tuli kaksi laukausta, mutta Toffolille ja Petterssonille ei laukaustakaan. Edellisen kerran Toffoli oli pelannut tuollaisen "ilman laukausta -pelin" ennen joulua. Pettersson on tehnyt tasakentin helmikuun 12. päivän jälkeen yhtä paljon pisteitä kuin Brandon Sutter. Tuo kertoo paljon missä hän nyt menee.





Vancouver jatkaa tätä vieraspeliputkea heti ensi yönä Columbusta vastaan. Tuosta pitäisi ottaa voitto, jotta tämä kiertue saisi piste/peli -tahdin. Domingue pelaa nyt melkoisella varmuudella maalilla. Ja jos saisin toivoa, niin laita Green nyt se MacEwen peliin.

***

Uticalle tuli viikonloppuna voitto ja tappio. Ensin joukkue kaatoi Toronton 7-3, mutta hävisi viime yönä Lavalille 2-5 lukemilla. Reid Boucher teki tuossa Marlies-pelissä 3+2 tehot, mutta missasi viime yön pelin. Juolevi teki seuraa (loukkaantumisesta ei ole kerrottu tietoa).

***

Yliopistossa Jack Rathbone antoi kaksi ykkössyöttöä viime yönä. Rathbonella on nyt 10 pistettä viimeisistä seitsemästä pelisä ja kauden kokonaissaldo on 28 pistettä 26 pelistä. Viime kauden Harvardin joukkueesta puolustajat Adam Fox ja John Marino ovat pelanneet tällä kaudella tulokaskautensa NHL:ssä. Saa nähdä onko ensi kaudella Rathbonen vuoro.

***









***






 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Rathbonen pelaamista katsellessa tulee vähän mieleen eräs toinen viime kaudella yliopistossa pelannut nykyinen Canucks-puolustaja:





Rathbonen liike riittää varmasti jo nyt ylös, mutta en tiedä miten muu peli toimii. Vasemmalla ovat ensi kaudella Hughes ja Edler, mutta kolmannen parin tontti on vähän auki. Rathbone kisaa tuonne varmaan Fantenbergia (UFA tämän kauden jälkeen), Bennia ja Juolevia vastaan. Farmikausi saattaisi tehdä ihan hyvää ennen mahdollista hyppyä ylös.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Vieraskiertue meni kyllä nyt melkoisen vihkoon, kun neljästä pelistä kotiin tuotiin vain 2. Columbusta vastaan kyllä porukalta mehut loppuivat.

Nyt siirrytään kotiin, jossa vastaan tulee Arizona, Colorado ja Columbus. Näistä melkein pitäisi korjata ainakin 4pistettä, ettei ala off haave katoamaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Vieraskiertue meni kyllä nyt melkoisen vihkoon, kun neljästä pelistä kotiin tuotiin vain 2. Columbusta vastaan kyllä porukalta mehut loppuivat.
Ei kyllä ollut tosiaan lähellekään sitä mitä toivottiin ennen tätä kauden viimeistä neljän pelin kiertuetta. Piste/peli -tahti olisi ollut ihan tyydyttävä tahti reissulta, jonka aikana pelattiin neljä peliä kuuteen iltaan ilman ykkösmaalivahtia ja ehkä joukkueen tämän kauden tärkeintä pelaajaa, mutta tuo yksi voitto neljästä pelistä on kyllä heikko tulos.

Tilanteet vaihtuvat nopeasti. Vielä viikko sitten Canucksilla oli alla 9-3 voitto Bostonista ja oman divarin kakkospaikka, kaksi pistettä Vegasia perässä ja kaksi peliä vähemmän pelanneena. Tuon jälkeen kerrottiin Markströmin loukkaantumisesta vieraskiertueelle. Canucks onnistui vielä voittamaan kiertueen ensimmäisen pelinsä, mutta hävisi sitten kolme peräkkäin. Nyt joukkue putosi hetkessä divarinsa neljänneksi ja on vain kaksi pistettä Winnipegia ja Arizonaa edellä Läntisessä.

Hyvää tässä tilanteessa on se, että joukkue on kuitenkin vielä edellä sarjassa ja kaksi peliä vähemmän pelanneena kuin Winnipeg ja Arizona. Lisäksi tuo vieraspelireissu on nyt onneksi ohi ja joukkue palaa kotiin neljäksi peliksi. Kotona Canucks on voittanut 12 peliä viimeisistä 17 pelistään. Tosin nuo voitot on otettu pääosin Markströmin ollessa maalilla. Demko-Domingue -kaksikko on eri tasolla.

Vancouver ehti pelaamaan itsensä jo aika hyvään asetelmaan sarjassa playoffeja ajatellen, mutta selväähän se on ettei joukkue kestä tappioputken jatkumista. Sarjaohjelmaa kun katsoo, niin edessä on maaliskuussa useampi toisena peräkkäisenä päivänä pelattava peli ja yksi putki, minkä aikana pelataan kuusi peliä yhdeksään iltaan. Tuo peliputki pelataan oman divarin joukkueita vastaan ja tuo tulee ratkaisemaan joukkueen kohtaloa aika paljon.

Nyt lähitulevaisuuden kannalta on mielenkiintoista nähdä miten joukkue reagoi näihin kolmeen peräkkäiseen tappioon. Canucks ei ole vielä toistaiseksi hävinnyt tällä kaudella neljää peräkkäistä peliä varsinaisella peliajalla - kolmen varsinaisen peliajan tappion putkia on kaudelta kolme. Nyt olisi Arizonaa vastaan tärkeä peli seuraavana edessä ja toivottavasti nyt ei nähdä ensimmäistä kertaa neljän varsinaisen peliajan tappiota.

***

Tuo Columbus-peli oli vähän erikoinen. Canucks pelasi hyvin 52 minuuttia, mutta romahti sitten lopussa. Joukkue johti peliä kahdella maalilla vielä 52 minuutin kohdalla ja näytti pelaavan hyvin johtoasemassa. Columbus sai erään ensimmäisen laukauksensa vasta yli kahdeksan minuutin kohdalla ja seuraavan vasta 12 minuutin kohdalla. Tuon jälkeen alkoivat kuitenkin ongelmat ja sellainen pelin täyskäännös, mitä harvoin näkee.

Ensin Columbus tuli maalin päähän kun kentille kahden ja puolen kuukauden tauon jälkeen paluun tehnyt puolustaja Ryan Murray löysi Horvatin ja Pearsonin puolustusvirheiden jälkeen Riley Nashin vapaana. Kysymykseksi nousee tuossa tilanteessa myös se, miksi vasemman puolen pakki Edler seilasi oikealla laidalla ja jätti vasemman puolensa kokonaan. Tuon jälkeen Brandon Sutter otti tyhmän jäähyn hyökkäyspäässä ja Werenski rankaisi ylivoimalla laukomalla jostain Dominguen läpi tasoituksen.

Sen jälkeen Roussel otti erään toisen hölmön Canucks-jäähyn kampittamalla Emil Bemströmin karvaustilanteessa. Jälleen Columbus rankaisi ylivoimalla ja tällä kertaa voittomaalin arvoisesti, kun kiekko pomppi sisään Fantenbergista. Loppuun kotijoukkue kaunisteli 5-3 lukemat. Erä näytti siltä, että siinä ollut ensin mitään hätää ja sitten kuitenkin tyhmien jäähyjen seurauksena romahdettiin pahasti.

- Domingue oli maalilla ensimmäiset 52 minuuttia hyvä. Oli hieno nähdä peli, jossa ei annettu nyt löysiä kaverille eteen heti alkuun. Ikävä kyllä nyt annettiin sitten loppuun. Tosin tuossa koko joukkue saa katsella peiliin.





Ymmärrän maalivahdin tuskan tuollaisen pelin jälkeen jossa vastustaja painelee kolmannessa erässä kahden maalin takaa ohi, mutta ei ollut Dominguen vika tuo tappio.

Puolustuksessa Green löi peliin taas noita kokeneita pakkeja kun Canucks pelasi johdossa, vaikka Hughes on ollut tuossa tilastojen mukaan joukkueen paras puolustaja.





Tuossa tosin saattoi olla sekin, että Hughes loukkasi polveaan(?) laitaväännön yhteydessä. Tuskin Green muuten häntä olisi sivuun pistänyt. Lopussa Quinn toisaalta taas pelasi Canucksin hakiessa tasoitusta, joten tuskin tuo polvi pahemmin loukkaantui mutta ehkä sitä yritettiin vähän lepuuttaa.

...Toisaalta hyökkäyksessä nähtiin samanlaista peluutusta johtoasemassa kun kokemus vei nuoruutta. Sutter pelasi ottelussa 5-5 peliä saman verran kuin Pettersson, vaikka Elias pelasi pitkästä aikaa parhaan pelinsä. Pettersson teki pelissä 1+2 tehot, sai yhdeksän kokonaislaukausta ja hänen ollessa jäällä tasakentin Canucks vei laukaukset 22-6 lukemin.

- Millerille tuli myös 1+2 tehot ja hän laukoi viisi laukausta. Miller on nyt 33 maalin ja 86 pisteen tahdissa. Miller teki tässä tappiollisessa vieraspelikiertueessakin neljään peliin kuusi pistettä, vaikka muuten joukkue ei päässyt juhlimaan.

- Rousselilta kaipaisi kyllä paljon enemmän mitä on tällä kaudella saatu. Nyt on kasassa yksi maali viimeisistä 23 pelistä. Columbusta vastaan tuli lisäksi tyhmä jäähy, joka näytteli roolia tappiossa. Ehkä tuo polvivamma ja sitä seurannut pitkä kuntoutus on tehnyt sen, että hän on ollut kaukana viime kauden tasostaan? Toivoa sopii vaan, että hän saisi pelinsä taas takaisin sinne missä se parhaimmillaan oli.

- Beagle oli loukkaantumisen vuoksi sivussa ja MacEwen pelasi. Nyt MacEwen jäi pieneen rooliin (yksi tappelu ja alle 10 minuuttia peliaikaa), eikä tuonut juurikaan lisäarvoa. En tiedä sitten olisiko Canucks pystynyt pelaamaan kolmannen erän johtoasemassa parempaa alivoimaa jos Beagle olisi ollut kaapimassa aloituksia ja pelaamassa.



 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Ei paljon lisättävää @nuck viestiin, mutta otetaan pari nostoa.

Sutter tosiaan otti turhan jäähyn, mutta ennen tuota hänellä oli loistava paikka ratkaista peli. Ja mitä Sutter teki kun pääsi kaksistaan moken kanssa? No, tietenkin syöttöyritys takaviistoon.




Vaikka tappiota ei moken piikkiin voi laittaa niin kyllähän tilanne Markströmin loukkaantumisen jälkeen on muuttunut melkoisesti. Aiemmin meillä oli moke joka ryösti voittoja joukkueelle. Ja nyt taas...


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tuo Sutterin pelisilmä hyökkäyspäähän on kyllä sellainen musta aukko, että tulee aina välillä ihmeteltyä miten hän osaa löytääkään noita syöttöväyliä.

Mitä tuohon maalivahtiosastoon tulee, niin onhan tuolla iso merkitys. Joukkue on kasattu nyt niin, että Markströmin pitääkin olla selkeä ykkönen ja Demko saa oppia taustalla. Tuollainen asetelma ei kestäisi ainakaan nyt loppukaudesta tuon ykkösen loukkaantumisia, mutta tällä on vaan mentävä.

Demkon puolesta pitää kyllä sanoa, että alkuja lukuun ottamatta hän on pelannut ihan hyvin - mitä nyt "parhaat kaverit" ovat nyt pettäneet kolmansien erien aluissa. Domingue puolestaan "päästi" lopussa osumia. Canucks voisi siis startata Dominguella ja pistää Demkoa maalille sitten lopussa.

Olisi ihan mielenkiintoista nähdä vastaavat lukemat tuohon Drancen twiittiin vastustajilta. Kummaltakaan Canucks-vahdilta ei olla saatu vielä yhtään ehjää hyvää peliä. Vastustajilla maalivahdit ovat puolestaan onnistuneet - kaikki kolme viime pelien maalivahtia (Hogberg, Andersen ja Korpikoski) saivat vähintään 92% lukemat.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Patrick Johnstonin artikkeli:


Canucksin mahdollisuudet playoffeihin (tilastotodennäköisyyksiin perustuvan HockeyViz.com -sivuston mukaan) ovat vielä 72% luokkaa. Huono puoli tuossa on se, että viikko sitten nuo olivat noin 85% luokkaa.

***





Podkolzinin uran ensimmäisestä KHL:n playoff-pelistä videopätkää. Podkolzin on päässyt kauden mittaan hyvään vireeseen KHL:ssa.

***


Canucks Armyn artikkeli Myersista.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Lisää ikäviä uutisia tähän hetkeen;


Siinä sitä olisi kerralla kaksi top3-pakeista sivussa mm. Markströmin ja Boeserin lisäksi. Kummallakin puolustajalla on ollut iso merkitys joukkueelle. Thomas Drancen mielestä Myers on ollut joukkueen toiseksi paras puolustaja Hughesin jälkeen ja olen samoilla linjoilla. Hughesin puuttuminen etenkin tekisi kyllä ison aukon puolustukseen.


Vielä on silti mahdollista, että kaksikko pelaa Arizonaa vastaan tulevana yönä pelattavassa tärkeässä ottelussa:





***

Yksi prospecti josta ei kauheasti ole ollut puhetta tällä kaudella, on Allsvenskanissa pelaava Linus Karlsson. Karlsson treidattiin tammikuun puolivälissä BIG Karlskogaan ja sai seurasiirron jälkeen hyvin tehoja aikaan. Nyt hänellä on (tänään tehdyn ylivoimaosuman jälkeen) 17 pistettä viimeisissä 11 pelissä. Juttua Karlssonista;

 

Timbit

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, BC Lions
Joo-o. Peli peliltä usko pudotuspelipaikkaan vähenee. Isoja poissaoloja rosterissa, sitä ei voi eikä pidä kieltää, mutta eipä tuo joukkue tunnu itseensä uskovan. Greenin pitäisi nyt keksiä joku kikkakolmonen, jolla saisi joukkueen tekemiseen sellaista armotonta perkelettä. Iso ryhtiliike veisi tuon joukkueen pitkälle keväällä.

Hämmentynyt olen. Mitä täällä tapahtuu.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
No tässä pelissä oli kyllä sitten jo huonoa tuuriakin. Kaksi tuuripomppua Arizonalle. Stecherin luistimesta ikävästi kiekko vastustajalle ja peli tasan. Kuemper myös kova.. Nyt isompaan ei pysty, kun v ii tuttaa
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
No tässä pelissä oli kyllä sitten jo huonoa tuuriakin. Kaksi tuuripomppua Arizonalle. Stecherin luistimesta ikävästi kiekko vastustajalle ja peli tasan. Kuemper myös kova.. Nyt isompaan ei pysty, kun v ii tuttaa

Kyllähän tuo menee omasta mielestä huolimattoman pelaamisen piikkiin kuin niinkään huonoon tuuriin. En vain voi käsittää miten johtoasemassa, äärimmäisen ratkaisevassa pelissä, Stecher voi yrittää puolihuolimattomasti ottaa kiekon haltuun luistimella. Ihan ansaittu oli tuo tappio, kun joukkueen pelaajat noin helvetin huonosti pelaavat. Toki jo ennen tuotakin Canucks oli ihan purjeessa ja Coyotes painoi päälle.

Heikohko peli, mutta silläkin oltiin kiinni voitossa. Ei vaan riitä nämä otteet tällä hetkellä.
 

cimoh

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Jokipo, Canucks
Kyllähän tuo menee omasta mielestä huolimattoman pelaamisen piikkiin kuin niinkään huonoon tuuriin. En vain voi käsittää miten johtoasemassa, äärimmäisen ratkaisevassa pelissä, Stecher voi yrittää puolihuolimattomasti ottaa kiekon haltuun luistimella.

Heikohko peli, mutta silläkin oltiin kiinni voitossa. Ei vaan riitä nämä otteet tällä hetkellä.

Kyllähän tuo on täysin totta. Johtoasemaan kun päästiin, niin taas oltiin aivan purjeessa. Tuo huolimaton pelaaminen on kyllä oikeammin sanottu.

Sydämmensykähdyksiä aiheutti myös tilanne, jossa jo näytti, että Demkokin loukkaantui.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Mahtava ja äärimmäisen tärkeä voitto Coloradosta viime yönä. Lukemat 6-3 eivät nyt pelistä kauheasti kerro, mutta voitto otetaan ilolla vastaan. Laukaukset meni Coloradolle 32-25, mutta Canucks oli tänään parempi maalipaikoissa ja kolmesta maalista huolimatta Demko pelasi mielestäni hyvän pelin. Maalit menivät Demkolle ehkä vähän helpolla, mutta vastaavasti hän otti ison kasan upeita torjuntoja. Plussan puolelle ilman muuta tässä pelissä.

Pettersson ja varsinkin Miller olivat pääosissa pelin alussa kahdessa maalissa, mutta kyllähän sen jälkeen MacEwen-Gaudette-Roussel oli se kolmikko joka tämän pelin käänsi Vancouverille. MacEweniltä huikea peli ja hän tekikin kaksi maalia fyysisen pelin lisäksi. Valmentaja voisi antaa tämmöisillä esityksillä vähän enemmän peliaikaa kun nyt tulleen 7 minuuttia.

Roussel teki voittomaalin Gaudetten upeasta syötöstä. Tuossa oli sitä suoraviivaisuutta ja maalille menoa mitä Rousselilta on odotettu. Tuon lisäksi sitten Roussel heitti viidenteen maaliin hienon syötön MacEwenille. Tämmöisiä pelejä Rousselilta onkin jo odotettu pitkän hiljaisen kauden jälkeen. Gaudette sai kaksi syöttöpinnaa, otti aloitukset 67 prosentilla ja pelasi tuon oman 11 minuutin peliaikansa hyvin.

Jos nyt muita nostaisi vielä esiin niin Chris Tanev oli ilmeisesti päättänyt vaikka yksin varmistaa ettei enää vastustaja tee ylivoimamaaleja. Tanev pelasi varmaan 70% alivoimista ja blokkasi käsittämättömät 8 kutia. Pitää toivoa ettei Tanev loukkaantunut tuossa väännössä Namestnikovin kanssa. Tuon jälkeen hän ei juurikaan pelannut vaikka maalin tyhjiin syöttikin.

Nyt ollaan taas viivan päästä nipin napin. Näitä kovia pelejä Vancouver pelaa hyvällä tasolla, mutta heti kun on yhtään heikompi vastustaja niin pelin taso tippuu ja tulee heikkoja suorituksia pelaajilta. Siinä mielessä voi vaan kuvitella kuinka vaikea tulee pelistä Columbusta vastaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös