Ilmoitukset

Mauri-Antero pääsee viikon huilille Perussuomalaisten ketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi. Fantasiat koko mantereen tuhoamisesta eivät kuulu palstallemme.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2019–2020

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 03.05.2019 klo 23.37.

 1. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Aloitetaan uusi kausiketju nyt jo tässä vaiheessa, kun uutisia alkaa tulla.

  Viime kausi meni monelta osin ehkä paremmin kuin suurin osa faneista osasi odottaa "ensimmäiseltä kaudelta jälkeen Sedinien". Suuri "syyllinen" tuohon oli kaikkien aikojen parhaan tulokaskauden Vancouverissa pelannut Elias Pettersson, mutta myös Vancouverin arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu maalivahti Jacob Markström oli isossa roolissa.

  Pudotuspelit jäivät kuitenkin yhdeksän pisteen päähän ja lopulta joukkue oli sarjassa yhdeksänneksi huonoin. Jälleen kerran sijoitus myös heikkeni lopulta draft-arvonnassa ja Canucks pääsee varaamaan sijalta 10. kesän kotidraftissaan. Vancouverilla on käynyt koko NHL:n huonoin arpaonni arvonnoissa viimeisten neljän kauden aikana. Sijalta 10. on kuitenkin mahdollista varata tulevaisuuden avainpelaaja ja tänä kesänä ei ole hirveän suuri merkitys tuolle vuorolle 4-10 vuorojen välillä.

  Travis Green on valmentanut Vancouveria nyt kaksi kautta ja kumpanakin kautena seura on jäänyt playoffien ulkopuolelle. Green on aika pidetty valmentaja fanien keskuudessa ja pelaajatkin tuntuvat suurimmaksi osaksi kunnioittavan systeemiä. Toki Greenillakin on ajoittaisia omituisuuksiaan peluutuksissa, mutta toisaalta aika vaikea valmentajaa on lähteä syyttämään joukkueen tämän hetkisestä menestymättömyydestä.

  Sen sijaan voisi katsoa tilannetta siten, että Greenin kahden kauden aikana seura on mennyt todella paljon nuorten pelaajien kannattelemaksi. Hyökkäyksessä nuoret Bo Horvat, Brock Boeser ja Pettersson ovat johtamassa hyökkäystä. Puolustuksessa loppukaudella mukaan tullut ja hienoja lupauksia antanut Quinn Hughes sai heti ison roolin. Toinen nuorempi puolustaja Troy Stecher meni eteenpäin ja hän pelasi vahvan kauden.

  Vancouverin ja Greenin suurimpina ongelmina ovat olleet kokeneemman kaartin otteet sekä loukkaantumiset. Loui Eriksson ja Erik Gudbranson (siirtoonsa saakka) olivat lähinnä kuollutta painoa ja top6-hyökkääjistä Sven Bärtschi sekä kolmosketjun arvostettu puolustava sentteri Brandon Sutter eivät näytä pysyvän kunnossa. Puolustuksessa ykköspari Alex Edler ja Chris Tanev on menettänyt kahden viime kauden aikana yli 100 peliä loukkaantumisiin. Vaikea on oikein minkään joukkueen pärjätä jos kokeneelta kärjeltä tulee näin vähän tukea.

  Vancouverin onneksi nuoret ovat kehittymässä koko ajan ja näin lupaavaa nuoren kärjen ryhmää Vancouverissa ei ole nähty, joten tilanne ei ole tulevaisuuteen katsottuna huono. Aikaa ja kärsivällisyyttä se kyllä tällä hetkellä vielä vaatii. Lisäksi kurssin nopeampi kääntyminen olisi saattanut vaatia ehkä edes vähän onnea draft-arvonnoissa, mutta tuota ei ole tullut.

  Manageri Jim Benning on saanut faneilta paljon kritiikkiä osakseen ja osan kyllä ihan aiheesta. Etenkin Benningin isoimmat hankinnat Erikssonin, Gudbransonin ja Sutterin johdolla veteraanipuolelle ovat olleet heikkoja. Benning on toisaalta pistänyt seuran varaustoimintaa uusiksi ja tuo näyttää nyt toimivammalta kuin ennen. Tuo onkin ollut seuran tilanteelle nyt tärkeämpi asia kuin menestyksen luominen tässä hetkessä.

  Viime kaudella Benningin tekemät hankinnat olivat melko onnistuneita. Kesän vapaista agenteista Antoine Roussel oli yllättävän hyvä. Veteraanisentteri Jay Beagle täytti paikkansa, mutta kausi oli rikkonainen. Josh Leivo oli Torontosta kelvollinen hankinta, Erik Gudbransonista saatu Tanner Pearson oli loppukauden noin 20 pelin aikana yksi joukkueen parhaista pelaajista ja puolustuksessa Luke Schenn yllätti ainakin minut täysin.

  Hyökkäyksessä nähtiin kolmen selkeä kärki Petterssonin, Horvatin ja Boeserin toimesta. Pettersson rikkoi Pavel Buren tulokasennätyksen tehden 66 pistettä 71 peliin. Pistemäärä oli myös paras Vancouverissa sitten kauden 2014-15 ja paras ei-Sedinien tekemä pistemäärä kahdeksaan vuoteen Canucksissa. Canucks saattaa saada Petterssonista pelaajan, jota joukkue on jahdannut pitkään tuloksetta. Eliaksella on kaikki mahdollisuudet kasvaa vuosiksi eteenpäin ykkössentteriksi saakka.

  Tuon nuorisokolmikon jälkeen olikin sitten lähes 30 pisteen matka neljänneksi tehokkaimpaan hyökkääjään Rousseliin. Kärkikolmikon tueksi pitäisi löytää tukipelaaja tai kaksi, sillä Rousselilta ei voi odottaa jatkossa hyökkäyksen yhtenä veturina olemista. Roussel voi olla pätevä syvyyshyökkääjä, mutta hänen ei pitäisi olla seuran ihan tehokkaimpia pelaajia.

  Puolustuksessa Quinn Hughesin ja Troy Stecherin otteet ovat olleet lupaavia. Hughes on lupaavin Vancouverin pakkiprospecti pitkään aikaan ja näytti pärjäävän hyvin jo NHL:ssä loppukaudella. Stecher on yksi kovimmista työntekijöistä, joita Canucksissa on nähty ja palkittiin ansaitusti Kanadan maajoukkuepaikalla. Nuorista puolustajista etenkin Olli Juolevi ja Jett Woo ovat tulossa, mutta eivät ehkä vielä ensi kaudella.

  Veteraanipuolelta Tanev saattaa olla kaupan. Ikävä kyllä hänen kolme viimeistä kautta ovat olleet erittäin rikkonaisia, joten vastinekaan tuskin nousisi sille tasolle, mikä on Tanevin pelillinen taso. Kauppahuhuja on ollut myös viime kesänä itseään niskasta ottaneen Ben Huttonin ympärillä. Hughes ja prospecteista Olli Juolevi pelaavat samalla puolella kuin Hutton, joten tuo kauppa saattaa riippua siitä, miten Canucks näkee Juolevin kehityksen selkä- ja polvivammojen jälkeen.

  Maalilla Jacob Markström pelasi uransa parhaan kauden viime kaudella - uransa toisella ykkösmaalivahtikaudella. Uusi maalivahtivalmentaja Ian Clark teki Markströmin kanssa hyvää työtä ja ruotsalainen oli NHL:n top15 maalivahteja kauden jälkimmäisen puolikkaan. Markström on tullut pidempää reittiä ykkösvahdiksi saakka ja juuri nyt tuo työnteko näyttää kannattaneen.

  Kakkosvahdiksi Canucks ajoi viime kauden aikana Thatcher Demkon, jota monet odottivat näkevän jo vähän aiemmin kakkosena. Demkolla on hyvin pitkälle samanlainen historia nyt 23 vuotiaana kuin Cory Schneiderilla aikanaan. Ensi kaudella Demko saattaa ottaa jo vähän isompaa roolia maalilla, kuten teki Schneiderkin silloin 24 vuotta täytettyään.

  Palkkakattotilanne:

  Hyökkääjät:

  Loui Eriksson $6,000,000 / UFA 2022

  Bo Horvat $5,500,000 / UFA 2023

  Brandon Sutter $4,375,000 / UFA 2021

  Tanner Pearson $3,750,000 / UFA 2021

  Sven Bärtschi $3,366,000 / UFA 2021

  Ryan Spooner $3,100,000 / UFA 2020

  Antoine Roussel $3,000,000 / UFA 2022

  Jay Beagle $3,000,000 / UFA 2022

  Tim Schaller $1,900,000 / UFA 2020

  Markus Granlund $1,475,000 / RFA 2019

  Jake Virtanen $1,250,000 / RFA 2020

  Tyler Motte $0,925,000 / RFA 2019

  Josh Leivo $0,925,000 / RFA 2019

  Elias Pettersson $0,925,000 / RFA 2021

  Brock Boeser $0,925,000 / RFA 2019

  Adam Gaudette $0,916,666 / RFA 2020

  Nikolai Goldobin $863,333 / RFA 2019


  Puolustajat:

  Alexander Edler $5,000,000 / UFA 2019

  Chris Tanev $4,450,000 / UFA 2020

  Ben Hutton $2,800,000 / RFA 2019

  Troy Stecher $2,325,000 / RFA 2020

  Derrick Pouliot $1,100,000 / RFA 2019

  Quinn Hughes 0,916,666 / RFA 2021

  Alex Biega $0,825,000 / UFA 2020

  Luke Schenn $0,800,000 / UFA 2019


  Maalivahdit:

  Jacob Markström $3,666,667 / UFA 2020

  Thatcher Demko $1,050,000 / RFA 2021

  Capgeek ilmoittaa tällä hetkellä Vancouverin pelaajamateriaalin laajuudeksi 31 pelaajan sopimukset. Lopullista palkkakattotilaa tuolla määrällä tulee reilu kahdeksan miljoonaa dollaria. Tuosta on aika paljon karsittavaa tarvittaessa.

  Kesän tärkein sopimus on ilman muuta Brock Boeserin kanssa tehtävä sopimus. Tuo saattaa venyä loppukesälle kuten teki Horvatinkin kanssa. Boeser olisi rikkonut kokonaisen kauden pelatessaan kumpanakin pelaamallaan NHL-kaudella 30 maalin rajan, mutta hänkin on kärsinyt vähän vammoista.

  Ehkä tärkeintä Boeserin kanssa oli menneellä kaudella kokonaispelin kehitys kauden aikana ja nyt tuo näyttää siltä, että hänestä on saatavissa enemmän kuin pelkkä maalintekijä. Tuo halu kehittyä kokonaispelissä sopimuskautena kertoi myös pelaajasta ja Boeser kuuluu ehdottomasti joukkueen tulevaisuuteen yhtenä tärkeänä pelaajana. Ehkä joku kuuden vuoden ja 7.5 miljoonan sopimus voisi olla aika lähellä.

  Tämän hetkisillä sopimuksilla (mukana RFA-pelaajat) joukkue voisi näyttää tältä;


  Bärtschi - Pettersson - Boeser

  Pearson - Horvat - Virtanen

  Roussel - Sutter - Leivo

  Eriksson - Beagle - Motte


  Hughes - Tanev

  Hutton - Stecher

  Pouliot – Biega


  Markström

  Demko


  Hyökkäyksessä Gaudette, Granlund, Goldobin, Spooner, Schaller sekä farmin puolelta MacEwen ja Gaunce kisaavat joukkueeseen. Tuosta ryhmästä etenkin vuoden 2018 Hobey Baker -voittaja ja yliopistossa kaikki palkinnot voittanut Gaudette kuuluisi mukaan, mutta hänen voi olla vaikea syrjäyttää veteraaneja Sutteria tai Beaglea keskellä.

  Puolustuksessa Edler ja Schenn ovat rajoittamattomia vapaita agentteja. Noista kumman tahansa näkisi täyttämässä Pouliotin paikkaa. Juolevikin olisi ehkä mahdollista ajaa sisään kolmosparissa, jos hänen pelinsä kehittyy farmissa ja etenkin jos Olli pysyy nyt terveenä. Luultavasti minuutteja olisi tullut ylhäällä viime kaudella jos kausi ei olisi katkennut polvileikkaukseen.

  Hyökkäyksessä kummassakin kärkiketjussa on parivaljakot, joiden pelityylit sopivat viime kauden aikana hyvin yhteen. Petterssonin ja Boeserin voisi hyvin kuvitella jatkavan yhdessä. Horvat ja Pearson löysivät myös toisensa hienosti viime kaudella Pearsonin tultua joukkueeseen. Pearsonin kanssa kyse saattoi tosin olla myös loppukauden näytöistä huonon kauden lopulla. Toisaalta vasta parhaaseen peli-ikään tulleella hyökkääjällä oli taustalla kaksi yli 40 pisteen kautta ennen mennyttä kautta. Hyvinkin mahdollista, että hän ei ole vielä pelannut uransa parhaita kausia.

  Kolmosketjun sentteri saattaa vaihtua Sutterista Gaudetteen, mikäli Sutterilla saadaan aikaan järkevä kauppa. Roussel jatkaa puolestaan kolmosketjun laidalla ja Leivo tai Virtanen lienevät toisella laidalla. Viime kaudella höntyilyjään vähentänyt Virtanen teki 15 maalia, joista 13 maalia tasakentin. Hänen peli on mennyt koko ajan eteenpäin ja Jake on joukkueen paras riistämään kiekkoja, mutta saa nähdä missä on 22 vuotiaan hyökkääjän katto NHL-pelaajana.

  Kahden ensimmäisen ketjun laitureista etenkin Bärtschin tilalle hakisin nyt kesällä parannusta. Bärtschi on ollut melko tehokas hyökkääjä terveenä ollessaan. Maaleja/60 minuuttia -tilastossa hän on ollut kahden viime kauden aikana suunnilleen samoissa lukemissa kuin Chris Kreider tai Jason Zucker. Kaudet ovat olleet vain liian rikkonaisia ja nyt siellä on aivotärähdystaustakin olemassa.

  Toiveissa oleva hyökkäyksen kokoonpano:

  "brocknelson" - Pettersson - Boeser

  Pearson - Horvat - Virtanen

  Roussel - Gaudette - Leivo

  Granlund - Beagle - Motte

  * Sutter, Goldobin ja Bärtschi kaupattaisiin varausvuoroihin

  * Joku seura ottaisi vastaan Erikssonin sopimuksen (tiedän, että on helpompi sanoa kuin toteutua)

  Puolustuksen lähitulevaisuus on tällä hetkellä hyökkäystä enemmän auki. Viime kausien ykköspariin joukkueen ei kannattaisi liikaa luottaa Edlerin ja Tanevin vammahistorioilla. Lisäksi kun Edler on UFA, hän saattaa hyvinkin liikkua toiseen seuraan. Vapaiden agenttien markkinoilta ei tänäkään vuonna taideta saada ketään merkittävää hankintaa puolustukseen.

  Karssonin perässä Vancouver'kin varmaan on, mutta tuskin Karlsson tämän hetken Vancouveria näkee kiinnostavimpana seurana. Ja kun ei välttämättä kiinnosta, sopimuksen rahamäärässäkään tuskin saadaan suurta eroa aikaan muiden kanssa. Pituudella voisi sitten ehkä kilpailla, mutta tuskin kannattaa.

  Ylipäänsä vapaiden agenttien markkinoilta on luultavasti vaikea löytää puolustajaa, jolla hinta kohtaisi laadun. Karlssonille tulee luultavasti massiivinen palkka, mutta samalla häntä seuraavat puolustajat tullaan ehkä myös kapean tarjonnan vuoksi hinnoittelemaan niin korkealle, että Vancouverilla pysyy toivottavasti maltti käsissä. Joku Tim Heedin tyylinen puolustaja voisi tulla ehkä kyseeseen syvyyspaikoille.

  Mikäli Tanev pysyy vielä mukana ja pysyisi terveenä lähikausia paremmin, hän voisi olla Hughesille hyvä opastaja NHL-uran alussa. Toiseen kärkipariin menee Stecher ja hän saanee parikseen joko viime kaudelta tutun Huttonin tai sitten Edlerin jos Vancouverin ja Edlerin yhteistyö jatkuu. Myös jonkun "tylermyersin" näkeminen tuossa olisi ihan mahdollista jos Canucks näkee kannattavaksi sittenkin markkinoille rientämisen. Kolmospariin pistäisin Schennin lyhyen jatkosopimuksen jälkeen ja hänen pariksi "Heed", Biega tai Schennille tuttu Sautner. Juolevi olisi sitten farmissa odottamassa vuoroaan.

  Hughes - Tanev

  Hutton - Stecher

  Sautner/Biega/Heed - Schenn

  Puolustus on luultavasti ensi kaudellakin NHL:n huonoimpia. Tuosta kun Tanev vielä taas loukkaantuu, niin tilanne näyttää samalta miltä se on nyt viime kausina näkynyt. Hughesilla, Stecherilla, Juolevilla, Woo'lla ja ehkä Sautnerilla sekä Briseboisilla voisi olla mahdollisuuksia tulevaisuuden pakkirunkoon. Pelkästään tuo ei tuollaisena tule riittämään, vaan lisää laadukkaita nuoria kaivataan mukaan ja toivottavasti sinne kärkipäähän.

  Toivottavasti noita saadaan tämän kesän kotidraftista, jossa Canucksilla on kaikilta kierroksilta vähintään yksi vuoro (kuudennelle kolme vuoroa).

  Ja kun tässä nyt tuosta kesän draftista on puhetta, niin omat suosikkini tuohon kesän varaustilaisuuteen Canucksin vuorolle ovat tällä hetkellä järjestyksessä:

  Philip Broberg:

  Isokokoisella ruotsalaispuolustajalla on kaikki mahdollisuudet kehittyä ykkösparin pakiksi saakka NHL:ssä. Broberg on hyvin liikkuva ja kahteen suuntaan pelaava älykäs puolustaja, jonka pelissä moni osa-alue on korkealla tasolla. Jos Hughesilla on kykyjä olla tulevaisuuden avainpuolustaja hyökkäyssuuntaan, Broberg voisi olla sitä kahteen suuntaan.

  Payton Krebs

  Kahteen suuntaan tunnollisesti pelaava johtajatyyppi on hyvä luistelija ja hän osaa tehdä peliä. Krebs oli kapteenina sekä seurajoukkueessaan että maajoukkueessa kauden aikana. Teki vaikutuksen pelisilmällään. Tulevaisuuden pelipaikka sentterin ja laiturin välillä on vielä auki, mutta Krebs pystynee pelaamaan missä tahansa. Vaikuttaa voittajatyypiltä, joita jokainen joukkue kaipaa.

  Matthew Boldy

  Isokokoinen jenkkihyökkääjä on monipuolinen laituri. Boldy on vahva luistelija ja hyvä laukoja, joka pystyy voittamaan tilanteet voimalla tai taidolla. Boldylla on rahkeita kehittyä nykyaikaisen voimahyökkääjän prototyypiksi saakka ja hän voisi olla sopiva pala Petterssonin ja Boeserin ketjun vasempaan laitaan.

  Ainakin yksi tuon kolmikon pelaajista jää luultavasti Vancouverin vuorolle.

  ***

  Loppuun vielä pari uutista ja seurattavaa kun en näistä omaakaan ketjua viitsi tehdä:

  **

  Jett Woo kaupattiin WHL:ssa Moose Jaw Warriorsista Calgary Hitmeniin. Vaihdossa toiseen suuntaan menivät puolustaja Vladislav Yeryomenko, hyökkääjä Ryder Korczak, 11. varaus tämän vuoden WHLn Bantam draftissa ja toisen kierroksen varaus kevään 2021 draftissa.

  **

  Maalivahti Michael DiPietro on joukkueensa Ottawan kanssa OHL:n finaalisarjassa parhaillaan. Ottawa johtaa sarjaa 1-0 Guelphia vastaan ja DiPietro oli tuossa avauspelissä ottelun tähdillä. DiPietron tilastot OHL:n playoffeista ovat nyt 13-0-0, 2.24 ja 91.7%.

  **

  Suuri suru-uutinen putosi toissa päivänä, kun kuultiin Athleticin loistavan Canucks-kirjoittajan Jason Botchfordin kuolleen vain 48 vuotiaana. Kaipaamaan jäivät vaimo, kolme lasta, muut läheiset sukulaiset ja tuttavat sekä valtava joukko kiekkofaneja, joille Botchford antoi intohimoisella kirjoitustyylillään aina hyvin paljon luettavaa. Viime syksynä Botchford liittyi kunniakkaan Vancouver Provincen -toimittajauran jälkeen Athleticin kirjoitusrinkiin ja hänen peliraporttejaan odotti aina innolla.

  Athleticin artikkeli kuoleman jälkeen: Remembering Jason Botchford (1971-2019)

  Tämä artikkeli jäi Botchfordin viimeiseksi: "How Ian Clark reinvented Jacob Markstrom, and why people believe it’s sustainable"

  Ikävä tulee Botchfordin kirjoituksia. Lepää rauhassa Botch.

  ***

  Avausviestin loppu ensi kaudelle on suru-uutisen sisältämä. Toivottavasti tämä ketju päättyisi tällä kertaa kuitenkin valoisemmissa merkeissä.
   
  Mr. Smith tykkää tästä.
 2. secord Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Chicago Blackhawks
  Lainaus:
  On kyllä jännä nähdä miten lopulta nuo vuorot 3-10 menevät. Pronmanin mukaan siellä on puolentusinaa tasavahvaa kaveria Hughesin ja Kakon jälkeen ja ehkä jopa enemmänkin. Tarkoittaa vain sitä, että joku "yllättäväkin" nimi voi vielä valahtaa tuolle Vancouverin vuorolle. Broberg teki vaikutuksen U18-kisoissa ja upside on korkea. Payton Krebsiin olisin tyytyväinen Chicagon vuorollakin, sillä saattaa olla taas yksi varmimmista tapauksista loistavan peliälynsä vuoksi. Sitten miten käy esim. Caufieldin ja Podkolzinin? Mikäli jompi kumpi tai molemmat ovat tuolla vuorolla vapaana, niin siinä on Benningin porukalle miettimistä kotidraftissa.
   
 3. Henkka Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
  Lainaus:
  HF Boardsin Mock draft -äänestys on menossa näin:

  1. NJD - Hughes, C
  2. NYR - Kakko, RW
  3. CHI - Byram, LD
  4. COL - Cozens, C/RW
  5. LAK - Turcotte, C
  6. DET - Dach, C
  7. BUF - Krebs, C
  8. EDM - Zegras, C/LW
  9. ANA - Boldy, LW
  10. VAN - Podkolzin, RW
  11. PHI - Caufield, RW
  12. MIN - Newhook, C
  13. FLO - Söderström, RD
  14. ARI - Kaliyev/Broberg/Brink
   
 4. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Tuo HFBoardsin mock kertoo hyvin miten hajallaan tuo draftin kärki tänä vuonna on. Vaikeahan noita pelaajia on tietysti muutenkaan paremmuusjärjestyksiin laittaa, mutta kyllä tuo tasaisuus tänä vuonna nousee esiin. Erittäin vaikea lähteä ennustamaan.

  Noista secordin mainitsemista Caufieldista ja Podkolzinista näkisin Caufieldin olevan intuitiolla lähempänä. Tuohon ehkä vaikuttaa myös ”ei niin järkeviltä kuulostavat asiat” kuten kansalaisuus. Benningin aikojen ykkösvarauksista Boeser ja Hughes ovat jenkkipelaajia. Venäläisiä ei puolestaan olla juuri nähty millään kierroksella. Tuskin tuolla todellisuudessa ratkaisevaa tekemistä kuitenkaan on. Joukkue ottaa varmasti omasta mielestään parhaan pelaajan, vaikka olisi intialainen.

  Vancouverilla olisi suurin pelipaikkakohtainen tarve puolustajille ja laitureille. Sikäli nuo kummatkin Podkolzin ja Caufield osuisivat. Kumpi tahansa voisi olla hyvä pala myös Pettersson-Boeser -ketjua tulevaisuudessa esimerkiksi.

  Yhtään minua ei haittaisi myös kuitenkaan esimerkiksi Philip Brobergin varaus. Hän oli monien arvioissa viiden parhaan pelaajan joukossa Hlinka Gretzkyssa elokuussa. Nyt hänet valittiin 18 vuotisten kisojen parhaaksi pakiksi ja täysin ansaitusti. Allsvenskanissa pisteitä ei ole tullut kauheasti (ei tullut ylivoima-aikaakaan), mutta peli on ollut raporttien mukaan pääosin hyvää. Pitää kyllä myöntää, etten ole (minäkään) häntä päässyt siellä seuraamaan. Nyt kisoissa teki kyllä vaikutuksen.

  Monia kiinnostavia pelaajia draftissa on tarjolla varmasti. Canucksin scouttipuolen pomo Judd Brackett sanoi, että erityisesti jenkkipuolella on vielä paljon kovia lahjakkuuksia, jotka eivät tuohon jenkkien kovaan kehitysjoukkueeseen päässeet. Sieltä(kin) on varmasti odotettavissa hyviä syvyysvarauksia monelle.
   
  Viimeksi muokattu: 06.05.2019 klo 06.26
 5. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Sedinin kaksoset ovat jatkaneet urheilun parissa kiekkourien jälkeen.

  Kaksoset osallistuivat Vancouverin maratoonille. Danielin aika juoksussa oli 3:11:45, kun Henrik juoksi 3:24:11. Ensimmäistä kertaa maratonille osallistuvilta 38 vuotiailta kelpo ajat.

  ***

  Canucks ei tule jatkamaan Derrick Pouliotin sopimusta. Täysin odotettu ratkaisu ja omasta puolesta ei tule yhtään ikävä. Pouliot pelasi parhaat pelinsä juuri siirron jälkeen ja näytti ajoittain jopa siltä, että tuossahan olisi tulossa mahdollisesti pidempikin ura seurassa, mutta tuon jälkeen asiat menivät koko ajan huonompaan suuntaan ja lopulta hän löysi itsensä katsomosta. Olisihan tuossa voitu sopimus tarjota ja passittaa siirtolistalle ja tuota kautta Pouliot farmiin, mutta ainakin pelaajalle reilumpaa tarjota mahdollisuus jossain muualla nyt kesällä.

  ***

  Michael DiPietro loukkaantui harmittoman näköisessä tilanteessa (ei kontaktia pelaajaan eikä laukausta kohti maalia) Guelphia vastaan pelatussa toisessa OHL:n finaalisarjan pelissä. Vielä toistaiseksi vamman vakavuudesta ei ole tietoa, mutta mahdollisesti loppukausi on pelattu. Nyt jalassa on lasta.

  DiPietro oli pelannut siihen mennessä kaikki Ottawan pudotuspelit puhtaalla 13-0-0 saldolla. Ottawa pisti ensimmäistä kertaa tämän vuoden playoffeissa kesken tuon toisen pelin maalille Cedrick Andreen, joka on Ottawan onneksi keskitasoa parempi OHL-maalivahti. Tuosta huolimatta Ottawa hävisi sarjan kolmannen pelin 7-2 lukemin. Saa nyt sitten nähdä kaatuuko Ottawa DiPietron mukana..
   
 6. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Täysin oikea ja odotettukin ratkaisu. Pouliot oli varsinkin kauden jälkimmäisen puoliskon todella huono ja ansaitsi paikkansa katsomossa vaikka puolet pakistosta oli välillä rikki. En tiedä kannattaako minkään jengin enää katsoa tätä korttia vaikka toki halvalla saavat sopparin. Luulisi suuntana olevan Eurooppa.

  Kiitokset näin jälkikäteen @nuck suuntaan ketjun avaamisesta. Loistavaa työtä, taas kerran! Itse olen nauttinut nyt muiden joukkueiden esityksistä pudotuspeleissä eikä ole Vancouverin asiat paljoa pyörineet mielessä - eipä toki paljoa ole tapahtunutkaan.

  Tuosta draftissa vielä pari sanaa. Itse olisin äärimmäisen kiinnostunut Caufieldista. Sitä kun miettii toista hyvää maalintekijää Boeserin kaveriksi niin olisi sekä Petterssonille että Horvatille ketjukaverit. Toki myös Boldy vois mennä, mutta ennemmin sitten ottaisin Krebs / Dach osastolta kaverin jos ne sinne asti tapahtais. Ja Podkolzinin skippaisin vaikka olisi edelleen vapaana.
   
 7. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Kiitos Mr. Smith. Toivottavasti olisi ensi kaudella joukkuetasolla vähän enemmän positiivista sanottavaa kuin on ollut viime kausina. Mitään isoja panoksia tuon puolesta en kyllä nyt menisi laittamaan, mutta on siellä taas ainakin paljon mielenkiintoista seurattavaa ja luultavasti kesällä tulee lisää.

  Draftista sen verran, että jollain lailla Krebs muistuttaa minua Horvatista. Ehkä se on tuo pelillinen johtajuus, kahden suunnan peli ja viihtyminen "sota-alueilla". Pitää kyllä sanoa, että lahjakkuutena Krebs vaikuttaa olevan tällä hetkellä hyökkäävässä roolissa lahjakkaampikin kuin Horvat aikanaan. Toisaalta sitten mielestäni Horvat oli samassa iässä parempi "sota-alueilla", hän kehitti etenkin luisteluaan selvästi varauksen jälkeen ja hän vaikutti olevan myös enemmän luontainen sentteri. Puolustuspäässä en isoa eroa näkisi. Kumpikin vaikuttaisi olevan pelaajatyyppejä, joita voisi kutsua joukkueen "liimaksi"- johtajuudelta ja joukkueen eteen pelaamiselta esimerkillisiä pelaajia sekä kykyä nousta tärkeillä hetkillä esiin. Krebsin tulevaisuuden kehityksestä on vain tietysti tässä vaiheessa mahdoton sanoa mitään.

  Caufield kiinnostaisi minuakin paljon, vaikka pelaajatyyppinä melko yksipuolinen pelaaja ainakin vielä tällä hetkellä on. Ellei tuo maalintekotaito lähde onnistumaan ylhäällä, riskinä on tulla Reid Boucheriksi. Toisaalta taas kykyjä on korkeallekin. Jollain lailla voisi olla samankaltainen pelaaja Chicagon Alex DeBrincatin kanssa. Vancouverin kerrottiin olleen 2016 draftissa DeBrincatin perässä vahvasti, mutta seura kauppasi toisen kierroksen alun varauksen Gudbranson-treidissä pois. Ehkä nyt olisi aika käyttää tuo varaus paljon korkeammalla maalintekijään jos hän on vielä vapaana.

  Brobergissa olisi taas paljon sellaista lahjakkuutta, jonka varaan voisi rakentaa myöhempien aikojen eturivin puolustajaa. Toisaalta hänessä on riskinsäkin kuten useimmissa muissa nuorissa pelaajissa. Jos taikauskolla vetelisi, niin Canucksin kannattaisi kiertää Broberg kaukaa. Edellinen puolustaja, joka varattiin Vancouveriin numerolla 10 ja joka voitti varausvuotenaan 18 vuotisten kisojen parhaan puolustajan tittelin, menetti henkensä aivan liian nuorena. Hänellä oli lahjakkuutta huipulle saakka, mutta toiset voimat vaikuttivat peliin. Tuostakin draftista tulee jo 14 vuotta täyteen tämän kesän draftissa. Aika juoksee.
   
 8. Tornados Jäsen

  Hyvä avaus ja pitkälti samaa mieltä pelaaja-arvioista. Itella kyllä Jay Beaglen kausi jäi miinuksen puolelle. Tilanne näyttää kuitenkin melko hyvältä viime vuoteen verrattuna kun nuoret osoittivat erittäin lupaavia otteita (Petterson, Boeser, Horvat) ja ensi kausikin on aika paljon nuorten kehityksen varassa.

  Quinn Hughesista haluaisin ensi kaudella alkaa kehittää ykköspuolustajaa hyökkäyssuuntaan. Tästä syystä en myöskään edes haaveilisi Karlssonia joukkueeseen.

  Draftissa itseäni kiinnostaisi tällä hetkellä eniten Podkolzin, Newhook tai Zegras. Brobergista en ole niin innostunut vaikka hyvä luistelija onkin. Kympin kohdalle jää väkisinkin aika potentiaalisia hyökkääjiä, joten sellaisen ottaisin.

  Vancouverilla on varmaankin loppupeleissä capissa vähän tilaa, joten sitä voisi käyttää hyväksi esimerkiksi puolustajan hankinnassa. Yksi mahdollinen puolustaja voisi olla Winnipegin Dmitry Kulikov, sillä Winnipegin pitää varata tilaa sopimuksille (Laine, Connor, Trouba). Näin saataisiin lisää syvyyttä ja kokemusta puolustukseen + ehkä joku kohtuullinen prospekti Kulikovin ohella.

  Yksi asia mikä pitää saada kuntoon on loukkaantumiset. Tämä ei ole välttämättä pelkkää huonoa tuuria. Harjoitellaanko oikein? Maltetaanko loukkaantuneita pelaajia lepuuttaa?
   
 9. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Kiitos Tornados. Beagle taisi olla ainoa, joka jakoi mielipidettä ja teki tuota kyllä myös yleisemmin. Suurimman osan mielestä hän ei täyttänyt paikkaansa, mutta myös Beaglen puolustajia löytyy. Canucks Army kirjoitti hänestä mielestäni hyvän raportin.

  Lainaus:
  Olen kyllä kanssasi samaa mieltä Beaglesta sen suhteen, että tuota kautta voi pitää miinusmerkkisenä jos ottaa huomioon palkan. Myös tuo 24 pelin mittainen sairauslomajakso vei kauden arvosanaa huonommaksi. Beagle silti paransi joukkuetta ja päästi tuolla omalla pelaamisellaan Petterssonin ja Horvatin noihin vähän hyökkäävämpiin rooleihin. Horvat toki otti NHL:n eniten oman pään aloituksia, mutta tuo johtui sekä Sutterin että Beaglen loukkaantumisista. Ilman Beaglea nuo lukemat oman pään aloituksiin olisivat olleet varmasti vielä suuremmat.

  Lainaus:
  Green'kaan ei anna ilmaista peliaikaa kenellekään, mutta ehkä Hughesilla olisi kykyjä nousta ensi kaudella eturiviin? Pitää muistaa se, että nuo kauden lopun pelit eivät välttämättä kerro totuutta kun panoksia ei aina ole, mutta niissä peleissä Hughes antoi kyllä oikein hyvät näytöt. En ole nähnyt toistaiseksi kenenkään Canucksin tulokaspakin pelanneen noin hyvin hyökkäyspäähän uransa ensimmäisiä pelejä ja muutenkin ehkä vain Mattias Öhlund otti aikanaan samanlaista roolia alakerrasta uransa ensimmäisissä peleissä.

  Osaltaan tuo kyllä johtui siitäkin, että Green pisti Hughesin hyvin paljon hyökkääville ajoille kun Hughes näytti tuovan heti uuden moottorin sinne. Green taisi pitää näkemästään, kun QH pelasi peli peliltä enemmän. Mahdollisesti tuo jatkuu ensi kaudella. Ei tuo siltikään välttämättä estä Canucksin yrittävän hommata toista kovaa kiekollista pakkia alakertaan. Tuosta hyötyisi varmaan Hugheskin.

  Lainaus:
  Ei välttämättä olekaan ja tuota on kyllä ihmetelty mistä tuo johtuu. Matkustuskilometreistä tuo ei uskoakseni ainakaan johdu kun katsoo vaikka toisen länsirannikon joukkueen San Josen terveystilannetta.

  Jos tuohon löytyisi viisastenkivi, niin voisi sitten samalla pistää prospectien ja nuorten pelaajien terveystilanteet kuntoon. Viimeisin loukkaantunut prospecti DiPietro teki seuraa tältä kaudelta Petterssonille, Boeserille, Demkolle, Hughesille ja Juoleville.
   
  Tornados tykkää tästä.
 10. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Itse en missään nimessä halua nähdä Kulikovia Vancouverin pakistossa. Takana kaksi heikkoa kautta, yli 4 miljoonan caphit ja lisäksi vielä mNTC. Ihan saman asian ajaa Schenn jollain miljoonan palkalla ja jos viime kauden otteet jatkuvat niin paljon paremminkin.

  Sinällään en ole sitä vastaan, että otettaisiin joku surkea vuoden kestävä sopimus vastaan, mutta kyllä siinä on pakko tulla hyvä prospecti tai korkea varausvuoro mukana. Ja mielellään pelaaja saisi olla hyvä tai ainakin kelvollinen ja ainoastaan sopimus ylihintainen.
   
 11. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Vancouver Provincen pari päivää vanhassa artikkelissa toimittaja Ben Kuzma kertoi Canucksin olevan tosissaan kiinnostunut Victor Söderströmistä. Kuzmalla on usein tietoa näistä asioista, joten pitäisiköhän sitä laittaa jo paitaa tilaukseen? Listoissa Söderström on kyllä rankattu tuota kymppipaikkaa huonommaksi, mutta Canucks ei noiden listojen mukaan varaile. Menneen kauden Söderström pelasi lähes kokonaan SHL:ssä, mikä kertoo kyllä hyvää kieltä tuon ikäisestä puolustajasta.

  Lainaus:
  Tuossahan tuo suunnitelma Benningin toimesta sanotaan, eli hän näkee menestyksen avaimiksi maalivahti-, puolustus- ja sentteripuolen kehittämisen. Maalivahtipuolella näyttää ihan lupaavalta Demkon ja DiPietron ansiosta (eikä Markströmkään vanha vielä ole), sentteripuolella on Pettersson, Horvat ja ehkä Gaudette/Madden tulossa, mutta puolustus on vielä aika kapealla osastolla nuorten kohdalla. Itse voisin kyllä varailla jo laituria enkä tiedä vaikuttaako tuo pelipaikka tuossa lopulta merkittävästi, mutta pakin tilaus saattaa olla edelleen ajankohtainen.
   
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Draft-kuume alkaa pikku hiljaa nousta, mutta vielä näin kesän hiljaisina aikoina pari uutista:

  Vancouver ja Brock Boeserin leiri eivät ole vielä lähellä sopimusta.

  Kesän ykkösprioriteetti Vancouverilla tuo sopimus. Kuten tänne jo kirjoitin, minua ei yllättäisi jos tuo sopimus venyisi myöhemmälle kesälle kuten se teki Horvatinkin kanssa. Se ei puolestaan haittaisi jos tässäkin sopimuksessa saataisiin aikaan tuollainen melko maltillinen cap hit.

  Horvatin kuusivuotisen sopimuksen cap hitia 5.5 miljoonaa voi jo nyt pitää hyvänä. Hän oli sopimuksen tekohetkellä voittanut jo seuran pistepörssin ja pelasi vaikeita minuutteja. Nyt tosin palkat ja palkkakatto ovat tuosta nousseet, joten kyllä Boeser varmasti seuran palkkatilaston kärkeen tulee aikanaan menemään.

  Canucksin scouttiosaston mietteitä tässä pari viikkoa ennen draftia.

  Ihan hyvä näkemys Weisbrodilta tuosta ”bpa vs tarve -asiasta”.
   
 13. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Kesän ensimmäisiä huhuja on alkanut taas satamaan Canucksin suuntaan.

  Loui Erikssonin agentti JP Barry sanoi Sportsnet 650 radiolla;

  "For a lot of hockey reasons, it might be better for Loui to play somewhere else."

  "We will work with the Canucks and look at all the options that come to the table."

  Kyllähän tuo "uusi startti" tässä tapauksessa voisi olla kummallekin osapuolelle parasta. Eriksson löysi viime kaudella itsensä ensimmäistä kertaa urallaan katsomosta ja hän antoi mediallekin lausuntoja, joiden mukaan hän ei olisi tyytyväinen rooliinsa seurassa. Varmaan kukaan joukkuetta seuraava ei puolestaan ole tyytyväinen hänen peliinsä. Vaikea nähdä tuon tilanteen jatkuvan hyvänä tulevaisuuteen.

  Olisikohan se toinen epäonnistuja Milan Lucic sitten joka siirtyisi kotikaupunkiin jos Erikssonin ja Canucksin tiet eroaisivat? Voisi olla kaikille paras lopputulos. Tosin suoraan 1-1 -kauppaa tuossa tuskin nähdään sopimuksista johtuen. Ei Canucksilla ole mitään järkeä lähteä kauppaamaan huonoa sopimusta suoraan toiseen huonoon sopimukseen, mikä on vieläkin huonompi. Itse en myös muutenkaan syty Lucicille enää nykypäivänä. Näyttää että hänen kroppansa on vanhempi kuin miehen ikä. Pistesaldotkin ovat tulleet koko ajan alaspäin. Viime kaudella tuli kuusi maalia.

  Silti Lucic voisi olla Benningille pelaaja, jonka perässä hän on. Se tiedetään, että Benning ainakin aikaisemmin oli Lucicin perässä jo silloin kun hän siirtyi Los Angelesiin. Benning haluaa joukkueeseen myös lisää noita fyysisiä pelaajia ja viime kaudella Gudbransonin lähtö (vaikka muuten hyvä lähtö olikin) jätti tuolle osastolle aukkoa. Veikkaan tosin, että se fyysinen laituri jonka perässä Benning tulee olemaan, on ennemmin Ferland kuin Lucic.

  Toteutuessaan tuo Erikssonin ja Lucicin kauppa olisi kuitenkin aika harvinainen. Edellisen kerran nämä kaksi seuraa vaihtoivat NHL-pelaajiaan 1990-luvun puolivälin paikkeilla, kun Roman Oksiuta tuli vaihdossa Jiri Slegriin. Ehkä tuo viime kauden Gagnerin ja Spoonerin kauppa avasi hanat?

  Canucksin ja Edlerin sopimuksessa kisataan odotusten mukaisesti sopimuksen pituudesta.

  Eipä yllätä tuo yhtään ja olihan tuosta puhetta jo viime kauden ketjussa, että tämä pituus nousee avaintekijäksi. Ei Canucksin kyllä mielestäni kannata tehdä Edlerin ikä ja vammahistoria huomioiden yli kaksivuotista sopimusta. Edler on ollut kunnossa ollessaan erittäin hyvä puolustaja Vancouverille yli 10 vuotta ja viime kausi oli parasta Edleria muutamaan vuoteen, mutta veikkaan samalla, että hän tulee menemään alaspäin loppu-uransa aikana. Monet vammat painavat hänelläkin.