Vancouver Canucks 2019–2020

  • 134 760
  • 467

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
En nähnyt reissussa ollessani Avs-peliä, mutta tärkeä voitto sieltä onneksi tuli. Canucks pystyi katkaisemaan tuon kauden pisimmän neljän peräkkäisen varsinaisen peliajan tappioputkensa. Tällä kertaa joukkue ei edes romahtanut kolmannessa erässä johtoasemasta tappioon, kuten kahdessa edellisessä pelissä.

- Demkolta nähtiin ilmeisesti hyvää ja huonoa kuten Mr. Smith kirjoittikin, mutta toivottavasti tämä voitto olisi tärkeässä roolissa itseluottamuksen kanssa. Demko on ollut kakkosvahtina liigan keskiarvoa, mutta nyt joutuessaan ykköseksi, pelissä on ollut hakemista ja en ihmettelisi jos kyseessä olisi kokemattomalta maalivahdilta kyse henkisestä puolesta enemmän kuin taidoista.

- Puolustus on ollut melko sekaisin viime aikoina. Hughes ei ole ollut loukkaantumisen jälkeen parhaassa vireessään, vaikka pelaa. Myersiin sopivat ilmeisesti nyt samat sanat. Edler on hiipunut parhaista päivistään ja on pelannut mielestäni huonommin kuin viime kaudella, mutta pystyy silti pelaamaan ihan kelvollista top4-pakin peliä.

Stecheria on helppo arvostaa taistelijanluonteen vuoksi, mutta pelaajana Stecher ei ole hyvän joukkueen top4-pakin tasoa. Benn ja Fantenberg ovat juuri ja juuri NHL-tasoa syvyysrooleihin. Tanev sai paljon kiitosta nyt Avs-pelistä muuallakin kuin täällä ja on juuri nyt ehkä ykköspakki kun Hughesilla ja Myersilla on ollut terapiittia. Toivottavasti tuo pelissä tullut vamma ei tule hänen peliinsä vaikuttamaan.

- Hyökkäyksessä MacEwenin pelaamista katsellessa tulee aina mietittyä miksi valmennus ei ole hänelle antanut aikaisemmin pelejä, vaan roikotti mukana pitkään mm. Schalleria ja puolikuntoista Rousselia. Roussel pelasi nyt tosin ilmeisesti hyvän pelin muutenkin kuin noiden tehojen kautta ja toivottavasti häneltä nähdään hyvä kauden loppu. Kykyjä siihen on viime kauden perusteella, mutta tämä kausi on ollut häneltä vammojen vuoksi rikkonainen. Ehkä valmennus halusi saada peliajalla Rousselin palaamaan viime kauden tasolleen.

Hyökkäyksessä ongelmana on ollut sekin, että joukkue on joutunut peluuttamaan Horvatin ketjua vastustajien kärkiä vastaan puolustavassa roolissa vaikka noihin puolustaviin rooleihin on satsattu paljon taaloja. Jos Canucksilla olisi luottoa Sutteriin ja kumppaneihin puolustavassa roolissa, tuo vapauttaisi Horvatin ketjun peliä hyökkääviin tilanteisiin. Nyt nuo alemmat ketjut ovat menneet vähän hukkaan kun heiltä ei olla saatu tehojakaan. Toivottavasti tuo Gaudetten ketju saisi nyt tästä virtaa jatkoon.

Olen ihmetellyt Virtasenkin roolia joukkueessa. Hän on pelannut hyvän kauden, saattaa hyvin rikkoa 20 maalin rajan ja on mennyt pelaajana eteenpäin, mutta nyt hän on löytänyt itsensä taas nelosesta. Green selitti tuota Eriksson paikkaa kakkosessa puolustavalla roolilla, missä Green luottaa Erikssoniin enemmän kuin Virtaseen.





Sutterin ketjussa Jake ei juuri saa itseään esille, mutta hyvin hän on kuitenkin pelannut. Nuo yksittäiset väläytykset ovat olleet melko lailla vaan Virtasesta itsestään johtuvia asioita enemmän kuin ketjusta johtuvia. Arizonaa vastaan nähtiin yksi tuollainen nousu.





Positiivisina puolina hyökkäyksen kärjessä Toffoli on ollut hyvä ja tehnyt Canucksissa kahdeksassa pelissä kahdeksan (5+3) pistettä. Miller jatkaa tehokkaana edelleen ja nyt hän nousi hyvään kerhoon ensimmäistä Canucks-kautta pelaavien pelaajien keskuudessa:





Millerilla on ollut iso merkitys myös joukkueen nuorille. Virtasen hän otti jo kauden alussa siipiensä suojaan kun näki Jakessa paljon samaa mitä hänessä itsessään oli nuorempana.





Toivottavasti Green pitää nyt MacEwenin jatkossa kokoonpanossa eikä sekään tosiaan haittaisi jos saisi enemmän peliaikaa. Nyt tuli seitsemällä minuutilla kaksi maalia, kaksi laukausta, neljä taklausta ja yksi hankittu jäähy. Demko tuntee MacEwenin hyvin yhteisten Utica-aikojen perusteella ja sanoi "Big Fellasta";

That’s just his game. Guys on the other team know when he’s on the ice. He’s gonna be finishing checks, he’s gonna be skating really hard, he’s a big strong kid.

Green sanoi MacEwenista;

He’s an old school player that wants to earn it. Appreciates the value of earning your stripes. Doesn’t always happen in the game today … I’ve got a soft spot for guys that are kind of old school that way … We’ve had to work on his wall work in his own zone. Moving his feet when he gets a puck on the wall. We showed him some video after his first game back in the lineup where I thought he turned over a couple of pucks, lost some wall battles … he’s smart, he understands that part, you tell him something he already knows it when you show him the video.





Voitolla Canucks on nyt Läntisen konferenssin seitsemäntenä. Kuudentena olevaan Calgaryyn on kolme pistettä matkaa, mutta Vancouverilla on kaksi peliä Flamesia vähemmän pelattuna. Kahdeksantena olevalla Winnipegilla on saman verran pisteitä kuin Vancouverilla, mutta heilläkin kaksi peliä enemmän pelattuna. Yhdeksäntena oleva Minnesota on Canucksin takana vain pisteen päässä saman verran pelejä pelanneena. Nashville, Arizona ja Chicagokin haastavat vielä pudotuspelipaikkoihin, joten kaikki on auki loppukauteen.

***

Rathbone oli jälleen tehokkaana yliopistossa:

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Toivoin, että tuosta edellisen pelin voitosta oltaisiin saatu positiivinen kierre aikaan, mutta Columbus palautti nopeasti maan pinnalle. Columbus on jostain syystä (Tortorella ruoskii joukkuetta näihin peleihin?) Vancouverille tällä hetkellä todella paha vastustaja. Nyt tässä kauden tärkeässä vaiheessa Canucks on hävinnyt kaksi peliä viikon sisään Blue Jacketsille.

Muutenkin Columbuksen saldo viimeisistä kuudesta joukkueiden keskinäisistä peleistä on 5-0-1, eli yksi piste 12 mahdollisesta on pudonnut Vancouverille. Columbus on voittanut 15 viime pelistään kolme. Kaksi kertaa vastustajana noissa on ollut Vancouver ja kerran Ottawa jatkoajalla. Columbusta ei näytä haittaavan toisena peräkkäisenä iltana pelattavakaan peli näissä keskinäisissä otteluissa.

Paikkoja tuossa pelissä oli ja rautojakin kolisi, mutta nyt tuntuu, että pomput eivät ole menneet Canucksin kannalta oikein päin. Toisaalta vanhan totuuden mukaan ne pitää ansaita. Canucks ei ole ollut nyt riittävän hyvä kääntämään pelejä. Joukkue on kyllä taistellut, mutta pienet asiat ovat ratkaisseet monissa peleissä. Toivottavasti tämä loppukausi olisi hyvää oppia joukkueen nuorille. Toki playoffitkin on edelleen täysin mahdollisia, mutta niihin tämä nykyinen kurssi ei tule riittämään.





Sinänsä ihan totta, että Canucks on alkanut löytää reittejä häviämiselle Markströmin loukkaantumisen jälkeen, mutta Demkon piikkiin tuota tappiota on turha laittaa. Joukkueen olisi pitänyt laittaa kiekko 27 maalipaikalla useammin kuin kerran sisään, mutta vähän tehoton viimeistely sekä kentille palannut maalivahti Elvis Merzlikins vesitti Canucksin aikeet. Vancouver sai pelin ainoan maalinsa Petterssonin yksilösuorituksella:





Tästä neljän kotipelin jaksosta olisi kyllä toivonut parempaa kuin yhtä voittoa toistaiseksi kolmeen peliin, mutta voittaminen tuntuu juuri nyt vaikealta. Vielä olisi Islanders-peli jäljellä tästä jaksosta. Tuon jälkeen lähdetään pariksi peliksi reissuun ja Markströmin sekä Boeserin paluut saattavat ajoittua noille paikkeille (tosin Markströmin paluusta ei olla nyt tiedotettu, mutta jos on uskominen siihen vammaennusteeseen).
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Oli kyllä heikko peli taas tähän väliin ja lähinnä sen pelin tappamisen kannalta. Ylivoimia tarjottiin, mutta oli kyllä heikkoa tekemistä ja draivi tehdä maali vaikka väkisin puuttui. Tasakentällisin vain Pettersson oli kerran riittävän motivoitunut että painoi maalin väkisin. Tuollaisia suorituksia nyt pitäisi nähdä enemmänkin. Toki siellä muitakin tilanteita oli, kuten Toffolin nousu ja veto tolppaan, mutta vastaavasti mentiin välillä pitkät pätkät ilman vaarallisia tilanteita.

Demko pelasi taas hyvän pelin eikä maaleille mitään mahtanut. Ikävät nukahdukset vaan jälleen kenttäpelaajilta. Kummassakin maalissa kiekko maalin takaa parhaalle maalintekopaikalle ja jostain syystä siihen on kaveri yksin jätetty. Eipä opittu tuota edes kerrasta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Canucks putosi yön kierroksen jälkeen ulos playoffeista, vaikka Vancouverilla ei ollut peliä. Edellisen kerran joukkue oli playoffien ulkopuolella joulukuun 27. päivä. Kaksi viikkoa sitten Canucks voitti NHL:n parhaan seuran Bostonin 9-3 ja oli kahden pisteen päässä Pacific-divisioonan kärjestä kaksi peliä Vegasia vähemmän pelanneena. Tuosta kahden päivän päästä saatiin lukea Markströmin loukkaantumisesta ja tuon jälkeen Vancouver on voittanut kaksi peliä. Nyt tilanne playoffien suhteen ei enää näytä lainkaan hyvältä.

Pelkästään Markströmin loukkaantumisen piikkiin joukkueen suuntaa ei kannata pistää kuitenkaan. Helmikuun alun jälkeen Vancouver on ollut NHL:n toiseksi huonoin joukkue. Vain Detroit on ollut vielä heikompi. Osa tuosta helmikuun alun jälkeisestä jaksosta on pelattu Markströmillä - Markströmillä joukkue on pelannut helmikuun alun jälkeen kahdeksan peliä saldolla 4-3-1. Demko on pelannut ihan hyvin viime aikojen aikojen pelit. Vain alku ykkösenä oli heikompi.

Vancouver saa kyllä katsella nyt peiliin. Ensin Canucks hävisi farmivahvistuksilla pelanneelle Ottawalle. Tuon jälkeen hävittiin kolmannessa erässä peli Torontossa. Leafs-pelin jälkeen johdettiin Columbuksessa peliä 1-3 seitsemän minuuttia ennen loppua, mutta nähtiin paha romahdus ja hävittiin peli 5-3 lukemilla. Seuraavaa peliä Arizonaa vastaan johdettiin taas kolmannen erän lopussa, kunnes päästettiin omasta luistimesta pomppineella kiekolla vastustaja mukaan ja hävittiin tuokin peli. Tuon jälkeen otettiin vielä kotitappio väsynyttä Columbusta vastaan.

Tilanteet muuttuvat äkkiä sarjassa ja Canucks ei ole osannut pitää nyt johtojaan. Omassa päässä ja etenkin oman maalin edessä on tehty nyt iso kasa virheitä. Vaikea löytää tuohon edes ketään syyllistä, kun nuo virheet ovat jakautuneet ja ovat yksilötason virheitä enemmän kuin joukkueen valmennuksesta syntyviä. Mr. Smith kirjoitti ihan asiasta, että joukkueella ei ole ollut kaikissa peleissä myöskään riittävää tappamisen tahtotilaa pelissä. Edessä oleva pelirypäs ei tule välttämättä nyt hyvään aikaan. Peliään hakeva joukkue tulee pelaamaan nyt ensi yöstä alkaen neljä peliä kuuteen iltaan.

Sportsnetilla oli artikkeli Boeserista, jonka pitäisi palata lähiaikoina:

Busy Canucks schedule making it tough for potential Brock Boeser return - Sportsnet.ca

Canucks piti välipäivän tuon peliryppään vuoksi harjoituksista. Tuo välipäivä sopi varmaan muulle joukkueelle, mutta Boeserin pitäisi saada nyt harjoituksia alle ennen kuin hänen voisi kuvitella palaavan hyvässä iskussa takaisin. Eiköhän tuo paluu nähdä kuitenkin nyt tässä seuraavassa neljän pelin jaksossa, joista ensimmäinen pelataan Islandersia vastaan kotona, kaksi seuraavaa (Arizona ja Colorado peräkkäisinä iltoina) vieraissa ja viimeinen Winnipegia vastaan kotona. Tuossa peliryppäässä on kaksi playoffien kannalta neljän pisteen peliä (Coyotes ja Jets).

Boeserin paluu tulee tekemään jonkun muutoksen kokoonpanoon. Tai oikeastaan parikin, sillä Boeserin paikka on kysymysmerkki ja lisäksi joku putoaa ulos. Toffoli on ollut ykkösessä hyvä ja tehnyt kahdeksan pistettä yhdeksässä pelissä. Columbusta vastaan tuli laukauksesta tolppa ja ohjauksesta ylärima, joten tuossakin pelissä maalinteko oli lähellä. Toffolin kahden suunnan pelikin on ollut hyvää.

Jos ja kun Green aikoo jatkaa yhden hyökkäävän ketjun käyttöä ja peluuttaa Horvatia vastustajien kärkiä vastaan, Toffolin peli sopii siihen paremmin kuin Boeserin. Boeserin kahden suunnan peli on kehittynyt, mutta siinä on edelleen hommia edessä. Tuo Toffolin pelaaminen Horvatin ketjussa näytti toimivan ainakin Columbusta vastaan. Siinä pelissä tuota Horvat - Pearson - Toffoli -ketjua kokeiltiin erän verran yhdessä ja ketju voitti pelinsä 5-5 -pelissä 5-0 (laukauksilla).

Jos Toffoli siirtyisi tuohon nimelliseen kakkosketjuun, Eriksson saattaa ottaa MacEwenin paikan kolmosesta. Greenin papereissa poppariosastolle joutuu välillä yhdestäkin puolustuspelin häviämisestä. Siinä ei sen sijaan tunnu olevan mitään merkitystä, saako pelaaja hyökkäyspäässä mitään aikaan. Hyökkäyspään tehottomuus ei ole sinällään virhe, joiden perään tunnutaan katsovan muuten liiankin kanssa.

Tuosta aasinsiltana päästäänkin maksullisen Athleticin Harman Dayalin artikkeliin Jake Virtasesta;

Why doesn’t Travis Green trust Jake Virtanen? The answer...

Dayal nostaa esiin videoilla Virtasen virheitä. Ihan samaa mieltä tuosta, että Jaken pelaaminen on ollut laitojen lähellä ja puolustuspelin suhteen puutteellista. Hän jättää vähän hommia väliin noissa asioissa ja siksi ilmeisesti pelaa nelosessa. Toisaalta pitää sanoa tuosta sekin, että lähes jokaisesta pelaajasta saisi videonostoja esiin noissa asioissa eikä Jaken oman pään pelaaminen mielestäni niin huonoa ole ollut mitä tuo artikkeli antaa (ehkä) kertoa. Kyllä hän silti Erikssonia epävarmempi noissa kiekottoman pelin asioissa on. Toisaalta Eriksson ei saa toisessa päässä yhtään mitään aikaan, mutta tuolla ei tunnu olevan merkitystä. Leivoa on ollut ikävä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Tärkeä rankkuvoitto Islandersia vastaan ja taas ollaan playoff-viivan paremmalla puolella. Vancouver taisteli hyvin, mutta taas kerran johtoasemassa pelaamista ei osattu. Pelin puolivälissä Canucks johti ottelua 3-2 ja laukaukset olivat tasan 24-24 lukemissa. Pelin loputtua Islandersilla oli 49 laukausta ja Canucksilla 34 laukausta. Islanders tuli ottelussa toisen erän alun jälkeen kaksi kertaa tasoihin kun johtoa ei osattu pitää. Miller nousi jälleen kerran pelin kääntäjäksi Canucksille upotettuaan ainoan rankun tikkakisassa.

- Demkon parantuneet otteet maalilla jatkuivat ja hän otti pari isoa torjuntaa. Neljä maaliakin meni tosin, mutta hän piti Vancouveria mukana pelissä silloin kun avoimien ovien iltana oli vaikeaa.









- Puolustuksessa Edler pelasi parhaan pelinsä vähän aikaan. Hän pelasi reilut 25 minuuttia, antoi kaksi syöttöä ja oli joukkueen ahkerin blokkaaja.

- Tanev jätti pelin kesken. En tiedä oliko hän alussakaan täysin pelikuntoinen, vaikka pelasi. Tanevin loukkaantuminen on paha menetys joukkueelle mikäli on pitkäkestoinen.

- Hughes antoi yhden syötön ja oli jatkoajalla lähellä ratkaista tämänkin Islanders-pelin, mutta osui tolppaan. Hughes pelasi reilut 24 minuuttia ja sai vastaansa Barzalia. He olivat omassa kastissaan pelatessaan toisiaan vastaan:





- Fantenberg ja Myers eivät sovi parhaalla tavalla yhteen. Tuohon moni on kiinnittänyt huomiota jo aikaisemmin ja vähän outoa että jatkavat.

- Hyökkäyksessä Toffoli (1+1) valittiin pelin ykköstähdeksi. Hän piti paikkansa ykkösessä ja pelasi melkein 22 minuuttia. Jälleen hän oli vaarallinen ja pelasi oman päänsä hyvin.

- Boeser pelasi Horvatin ketjussa tämän paluunsa jälkeisen ensimmäisen pelin. Boeserille tuli kolme laukausta mutta ei tehoja.

- Millerilta saatiin jälleen todella hyvä peli, vaikka nyt ei tullut kuin yksi syöttö. Peliaikaa tuli 23 minuuttia, hän oli Motten jälkeen joukkueen toiseksi ahkerin taklaaja ja aloitukset tulivat omille yli 70% lukemilla.

- MacEwenilta saatiin jälleen maali (ja neljä taklausta) ja hänelle siunaantui seitsemän minuuttia peliaikaa. Gaudettekin teki ketjun sentterinä maalin ja hän piti kausivauhtinsa 40 pisteessä.

- Eriksson oli se pelaaja, joka astui sivuun Boeserin paluun myötä. Pitää sanoa, että olin vähän yllättynyt tuohon ratkaisuun Greenilta, vaikka minun papereissa Eriksson olisi ollut myös sivuun tuleva pelaaja. Ja hyvä näin, sillä MacEwen olisi ollut varmaan sivussa ellei Erikssonia oltaisi otettu pois.

- Sutter on ollut ihan yössä jo pitkään. Sen viimeisimmän nivusleikkauksen jälkeen Sutterin peli on sukeltanut pahasti ja kärsihän hän nivusestaan tälläkin kaudella. Onkohan siellä taas jotain vaivaa.

"Sarjassamme ei jäähyä":





Nyt kaksi seuraavaa peliä pelataan peräkkäisinä iltoina vieraissa. Ensin perjantaina Arizonassa ja sitten lauantaina Coloradossa.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
- Fantenberg ja Myers eivät sovi parhaalla tavalla yhteen. Tuohon moni on kiinnittänyt huomiota jo aikaisemmin ja vähän outoa että jatkavat.

- MacEwenilta saatiin jälleen maali (ja neljä taklausta) ja hänelle siunaantui seitsemän minuuttia peliaikaa. Gaudettekin teki ketjun sentterinä maalin ja hän piti kausivauhtinsa 40 pisteessä.

Todellakin tärkeä voitto Islandersista. Peli ei alkanut hyvin, kun jo minuutin jälkeen kiekko oli omassa maalissa. Mutta tuo maalin jälkeinen vaihto oli jotain uskomattoman hienoa. Siinä näki alusta alkaen, että Gaudetten vitja on tullut tasoittamaan pelin - ja onnistuikin siinä. Tuollaista draivia toivoisi joukkueen esittävän enemmänkin. Tasoituksesta alle minuutti ja Toffoli laittoi hienoista syötöistä pelin kahteen yhteen.

Loput maalit sitten MacEwen ja Horvat ylivoimalla. MacEwen on nyt tehnyt kolmessa viime pelissä kolme maalia ja on reilusti plussalla (+3). Siitä huolimatta peliaikaa ei vaan tipu. Tokihan joku Motte siellä raataa, mutta että 16 minuuttia peliaikaa ja saldona -2. Viimeiset neljä peliä 0+0 ja -4. Ei sinällään mitään Mottea vastaan, mutta tuo peliajan jakaminen ei kyllä todellakaan tule näyttöjen perusteella.

Fantenberg oli kyllä kieltämättä todella huono viime yönä. Ja ylös nostettiin nyt Tanevin loukkaantumisen myötä Chatfield. En kyllä ymmärrä miksei Raffertyä voisi edes kokeilla NHL:ssä. Ei hän nyt kauhean paljon huonommin voisi pelata kuin Fantenberg viime yönä ja siinä saattaisi kuitenkin olla myös kiekollista potentiaalia. Toki Uticalla on peli ens yönä, joten toivottavasti kyse on vain siitä että Rafferty pelaisi tuon pelin ja sen jälkeen vaihdetaan pakkeja. Enpä tuohon usko, mutta katsotaan nyt. Tokihan katsomossa on myös Jordie Benn, joka nyt todennäköisimmin kentälle hyppää jos ei Tanev ole pelikunnossa.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Loput maalit sitten MacEwen ja Horvat ylivoimalla. MacEwen on nyt tehnyt kolmessa viime pelissä kolme maalia ja on reilusti plussalla (+3). Siitä huolimatta peliaikaa ei vaan tipu. Tokihan joku Motte siellä raataa, mutta että 16 minuuttia peliaikaa ja saldona -2. Viimeiset neljä peliä 0+0 ja -4. Ei sinällään mitään Mottea vastaan, mutta tuo peliajan jakaminen ei kyllä todellakaan tule näyttöjen perusteella.
Vähän tuossa pitää huomioida sitäkin kyllä, että noiden viimeisten neljän pelin sisään Motte on ollut oman pään aloituksissa 19 kertaa ja hyökkäyspään aloituksissa kolme kertaa. Oman pään startteja Mottella on ollut lisäksi noissa peleissä yhdeksän ja hyökkäyspään startteja yksi. MacEwenilla peluutus on ollut päinvastaista. Motte on myös pelannut huonompien ketjukavereiden kanssa. Tuo tehosaldo on lisäksi huono mittari. Sen mukaan Sutter olisi ollut aika paljon parempi puolustava sentteri kuin Horvat, mikä ei kyllä kerro ollenkaan todellista kuvaa.

Tuosta olen kyllä ihan samaa mieltä, että MacEwen olisi ansainnut enemmän peliaikaa. Green tuntuu olevan välillä todella hidas reagoimaan kuumien pelaajien otteisiin. Hyvä esimerkki tuosta nähtiin alkukaudesta ylivoimalla, kun Hughesia ei meinattu millään saada ykkösylivoimaan vaikka Edlerin ja Hughesin hyökkäyspään pelisilmässä ja kiekollisessa taidossa oli todella iso ero nähtävissä. Sen jälkeen kun muutos lopulta tehtiin, paluuta vanhaan ei ollut, mutta olisi tuota voitu ainakin kokeilla paljon aikaisemmin.

Mr. Smith kirjoitti:
Fantenberg oli kyllä kieltämättä todella huono viime yönä. Ja ylös nostettiin nyt Tanevin loukkaantumisen myötä Chatfield. En kyllä ymmärrä miksei Raffertyä voisi edes kokeilla NHL:ssä. Ei hän nyt kauhean paljon huonommin voisi pelata kuin Fantenberg viime yönä ja siinä saattaisi kuitenkin olla myös kiekollista potentiaalia.
En näe myöskään Chatfieldilla juuri käyttöä. Toisaalta Raffertyn peli on vähän sukeltanut nyt viime aikoina. Oman pään pelissä on tullut paljon pahoja menetyksiä. Hienosti hän edelleen ajoittain väläyttelee hyökkäyspäässä, mutta peli ei ole ollut sielläkään samalla tasolla kuin vielä kuukausi sitten ja ehkä Canucks ei siksi häntä uskaltanut nyt nostaa.

Ehkä tuohon on syynä tuo yliopistotausta. Joskus olen huomannut, miten hankala etenkään sieltä tulevilla pelaajilla on ollut tottua pitkään kauteen ylempänä. Yliopistossa pelitahti on niin paljon erilainen kuin ammattilaiskiekossa. Sitä miksi häntä ei nostettu jo aikaisemmin ylös testaamaan, voidaan kyllä miettiä. Toki tuo olisi vaatinut Tanevin, Stecherin tai Myersin siirtoa penkille.

Tanevin sairausloman pituudeksi ilmoitettiin "week-to-week", joten Canucks joutuu olemaan pitkään ilman häntä. Benn tuon roolin varmaan tulee ottamaan jos NHL-kautta jatketaan. Myersin ja Stecherin peliajat tulevat varmaan nousemaan. Veikkaan kyllä, että kausi on nyt tässä ja nämä spekulaatiot sikäli turhia. Urheilu on yksi parhaista asioista mitä olemassa on, mutta terveys menee kuitenkin kaiken edelle.

***

KHL:n playoffeissa Jokerit saa vastaansa seuraavalla kierroksella Podkolzinin SKA:n joten hienoa nähdä miten Vasili jatkaa tuota komeaa kevättään. SKA:n paidassa ei 18 vuotiaita pelaajia tässä vaiheessa kautta olla nähty vielä tuossa roolissa, mutta Podkolzinin peli on ollut ikäiseksi todella kypsää. Voi olla, että tuo virusepidemia seuraa kyllä sinnekin vielä.

***

Yliopistossakin olisi nyt mielenkiintoa:



 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jack Rathbone valittiin menneen yliopistokauden (All-USCHO) toiseen tähdistökentälliseen. Toinen pakki tuossa oli Rathbonea neljä vuotta vanhempi Alec Rauhauser. Ensimmäiseen tähdistöön valittiin puolustajista David Farrance (NSH) ja Scott Perunovich (STL). Lisäksi Rathbone valittiin ECAC:n konferenssin ja NCAA:n All-Ivy'n ensimmäiseen tähdistöön.

Rathbonen hieno toinen kausi yliopistossa sai siis hyvät kunniamaininnat. Kauden aikana Rathbone teki ECAC:n konferenssin puolustajista korkeimmat pisteet, kun 28 pelissä tuli 31 (8+23) pistettä. Toivottavasti Canucks saa nyt nimen paperiin tämän neljännen kierroksen varauksensa (2017) kanssa. Hän on hyvällä kehityspolulla tällä hetkellä.

Rathbonehan olisi ollut jo aikaisemminkin tuolla, mutta halusi varauksen jälkeen pysyä autismia sairastavan pikkuveljensä luona ja jäi koulujoukkueeseensa. Arvot on ainakin kohdillaan ja toivottavasti pystyy tekemään tulevaisuudessa NHL-uraa.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Artikkeli Juolevista:


Juolevin kauteen mahtui hyvää ja huonoa. Taas tuli vähän loukkaantumisia, mutta toisaalta pelillisesti oli nähtävissä kehitystä, aikaisempaa monipuolisempaa roolia ja kausi oli sentään ehjempi kuin edelliskausi. Juolevilla on nyt kahden kauden sisään tullut yhteensä vain 63 peliä AHL:ssa. Noissa peleissä hän on tehnyt 38 pistettä. Yksi ehjä kesä tekisi varmasti kehitykselle nyt hyvää.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves


Canucks allekirjoitti sopimukset kahden menneellä kaudella yliopistossa pelanneiden hyökkääjien Will Lockwoodin ja Marc Michaelisin kanssa. Heistä Lockwood on Vancouverin kolmannen kierroksen varaus kesältä 2016 ja Michaelis puolestaan yliopistosarjan vapaa agentti.

Lockwood oli menneellä kaudella Michiganin yliopiston kapteeni. Hän oli kaudella 2018-19 Quinn Hughesin jälkeen joukkueen toiseksi paras pistemies ja teki menneellä kaudella myös joukkueensa toiseksi eniten tehoja. Varauksen jälkeen Lockwood on kärsinyt kahdesti olkapäävammasta ja käynyt läpi olkapääleikkauksenkin eikä kehitys ole ollut niin nopeaa kuin on toivottu. Yliopistokausien aikana Lockwood oli pelaamassa mm. USA:n nuorten joukkueessa nuorten MM-kisoissa ja hänet valittiin yliopistosarjojen "honorable mention - tähdistökentälliseen".

Lockwoodin paras avu on luistelu ja pelaaminen suhteellisen pienestä koosta huolimatta fyysisesti, mutta taitopuolella on puutteita ja siksi hänestä ei odoteta koskaan kahden ensimmäisen ketjun pelaajaa. Jannik Hansen tai Tyler Motte ovat niitä pelaajaverrokkeja joihin Lockwood vertautuu pelityylinsä kautta. Uskoisin Lockwoodista olevan ainakin Uticalle apuja ensi kaudella. Suoraa NHL-paikkaa häneltä ei kannata toivoa, mutta NHL-ura on ihan mahdollinen.

Michaelis on 180 senttinen saksalaissyntyinen sentteri, joka on jo vähän kokeneempi yliopistopelaaja (24 vuotias). Taitopuolta Michaelisilla riittää enemmän kuin Lockwoodilla ja Benning kehui hänen pelisilmäänsä. Michaelis pelaa lisäksi hyvää kahden suunnan sentterin peliä ja kuului joukkueensa ykkösalivoimapelaajiin menneellä kaudella.

I call him a playmaking center-iceman. I feel we’ve got some guys on the wing that can shoot the puck, but when you watch him play, he's the guy that can carry the puck through the neutral zone and he's got good vision of the ice and can set his wingers up for scoring chances because of his vision.

The other part to his game is his attention to detail is very good. We think that with our group moving forward when he's ready to play like he'll be a penalty killer for us too because he's good defensively. He's always on the right side of the puck. He's a smart two-way player that plays a 200-foot game.

Michaelis on ehdolla Hobey Baker -voittajaksi parhaana yliopistopelaajana. Canucksilla alkaa noita ehdokkaita olemaan jo ihan hyvä määrä, sillä Quinn Hughes oli viime kaudella (freshman-kaudellaan) top10 noissa, Demko pari kautta sitten kolmas äänestyksessä ja Gaudette voitti tuon palkinnon 2018. Michaelis teki nyt menneellä kaudella joukkueensa Minnesotan eniten pisteitä, kun 31 peliin tuli 44 pistettä. Hän oli yliopistosarjojen kolmas pisteissä ennen kuin kausi pistettiin pakettiin ja kakkonen piste/peli -vertailussa.

Michaelisille voi povata ensi kaudella paikkaa Uticassa ainakin kolmen ensimmäisen sentterin joukossa. En itse ainakaan vielä usko hänen nousevan ylös ilman loukkaantumisia, sillä sentterin paikat Vancouverilla on täynnä, mutta syvyyspuolelle organisaatio tarvitsi senttereitä. Tällä hetkellä prospecteissa vain Linus Karlsson ja Carson Focht ovat sellaisia joilla voi olla parhaassa tapauksessa mahdollisuus nousta ylös, mutta kummankin mahdollisuudet ovat pienillä kertoimilla. Tuo on kyllä sama myös Michaelisilla, mutta syvyyspuolelle yhden lisäarvan saaminen ei ole huono asia.

Michaelis oli Lockwoodin tavoin myös joukkueensa kapteeni viime kaudella. Kapteenin asema oli hänelle toinen peräkkäinen Minnesotassa. Hän oli viime keväänä pelaamassa Saksan joukkueessa MM-kisoja ja teki kisoissa kuudessa pelissä kaksi maalia ollen maalintekijänä samaa massaa kuin iso osa muusta Saksan joukkueesta Draisaitlia lukuun ottamatta. Hänet on valittu kahden viime kauden aikana yliopistokonferenssinsa WCHA:n ensimmäiseen tähdistöön ja menneellä kaudella tuli valinta yliopistosarjojen (All-USCHO) ykköstähdistöön sekä WCHA-konferenssin parhaaksi hyökkääväksi pelaajaksi.

Hän on johdattanut kapteenina ja seuran parhaana pistemiehenä joukkueensa nyt kahden viime kauden aikana yliopistosarjojen runkosarjan voittoon. Toissa kaudella tuli yliopistosarjojen mestaruus ja nyt menneellä kaudella Minnesota voitti vain runkosarjan kun kausi jäi kesken. Michaelis on pelaajana jo sen verran kokenut, että mitään isoa kehitystä on turha odotella, mutta mielenkiintoinen seurattava hänen hyppynsä ylemmäs tulee olemaan sitten joskus kun pelit taas lähtevät käyntiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Athleticin toimittajat Harman Dayal ja Thomas Drance arvostelivat Canucksin pelaajat runkosarjan perusteella kirjainarvosanoin. Jos tuosta artikkelista järjestäisi pelaajat eri luokkiin, niin ne olisivat seuraavat (suluissa omakin arvosana):

A

Quinn Hughes A+ (A+)
Jacob Markström A+ (A+)
J.T Miller A+ (A+)

Elias Pettersson A (A)

Brock Boeser A- (B+)

B

Adam Gaudette B+ (B)
Josh Leivo B+ (B)
Tanner Pearson B+ (B+)

Alex Edler B (B)
Bo Horvat B (B+)
Tyler Myers B (B)
Jake Virtanen B (B)

Brandon Sutter B- (C)
Chris Tanev B- (B)

C

Thatcher Demko C+ (B-)
Antoine Roussel C+ (C)
Tyler Motte C+ (B-)
Troy Stecher C+ (C+)

Jay Beagle C (C)
Oscar Fantenberg C (C)
Loui Eriksson C (C)


D

Jordie Benn D (D)

Joitakin muutoksia, mutta aika pitkälle samanlailla arvioisin itsekin joukkueen tuon tyngäksi jääneen runkosarjan perusteella.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Athleticin Canucks-toimittajat pistivät 10 parasta Vancouverin prospectia (sekä pari "kunniasijaa") järjestykseen kahdessa eri pätkässä:

Top 10-6:


5-1


Eli

1. Podkolzin
2. Höglander
3. Rathbone
4. Lind
5. DiPietro
6. Woo
7. Juolevi
8. Rafferty
9. McDonough
10. Focht

Kunniamaininnat Lockwoodille, Gadjovichille, Costmarille ja Malonelle.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Kaksi Utican pelaajaa valittiin AHL:n tähdistöihin, kun Reid Boucher oli ykköstähdistössä ja tulokaspakki Brogan Rafferty toisessa tähdistössä. Boucher teki 53 pelissä 34 maalia ja 67 pistettä. Rafferty teki puolestaan 57 pelissä 45 pistettä. Hänet valittiin lisäksi tulokkaiden tähdistöön.

Saa nyt sitten nähdä onnistuuko Canucks pitämään Tanevia enää mukana ensi kauden joukkueessa. Mikäli ei, niin Raffertylle voisi olla tonttia tarjolla puolustuksen oikealla puolella Myersin ja Stecherin kanssa. Nythän tuo oikea puoli (Myers, Tanev ja Stecher) pysyi harvinaisesti ehjänä - lähinnä siksi, että lähes joka kausi loukkaantumisista kärsinyt Tanev pysyi ehjänä ja tuo teki poikkeuksen normaaliin kaavaan.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Scouttipuolen vetäjä Judd Brackett jättää seuran.


Brackett on viettänyt viimeiset 12 kautta Canucksissa ja viimeiset viisi vuotta hän on vetänyt scouttipuolta. Vielä on liian aikaista sanoa, mutta saattaa olla että nuo viisi vuotta ovat olleet seurahistorian parasta aikaa varaustoiminnan suhteen. Tätä uutista ei voi tällä hetkellä pitää kuin huonona. Ilmeisesti syyt lähtöön olivat siinä, että Brackett olisi halunnut saada vielä nykyistä isomman roolin toimintansa kanssa.

He was offered a two-year extension. He rejected it. In rejecting it he wanted certain conditions. He has total autonomy within his role, but he was asking for things I wanted to be involved in and I wasn’t willing to give up.

Joidenkin puheiden mukaan Brackettilta olisi kadonnut ääntä toimistossa Trevor Lindenin lähdettyä seurasta kaksi vuotta sitten. Edelleen hänen näkemyksiään kuunneltiin ja hänelle annettiin päätäntävaltaa isossa osassa varauksista, mutta Linden oli puhuiden mukaan mies jonka kanssa Brackettilla olisi ollut läheisimmät välit ja yhteneväisimmät näkemykset. Mitään isompaa draamaa tuossa lähdössä ei kuitenkaan ilmeisesti ole. Huono uutinen silti, kuten pitkän linjan kiekkotoimittaja Iain MacIntyre kirjoitti twiitissään;





Olen lähes varma siitä, että Brackett löytää kyllä töitä muualtakin. Hänen tulevaisuutensa kiekkopolulla saattaa viedä vielä suurempiinkin tehtäviin kuin scouttipuolen vetämiseen. Sen sijaan siitä onkin vaikeampi sanoa mitään, kenen johdolla Canucks tulee jatkossa menemään. Ulkopuolinen värvays on mahdollinen, mutta saattaahan Benning nostaa myös esiin jonkun yllätysnimen omista.

Rob Williams twiittaili;





Tuskin viime kesänä seuraan palkatusta Biechista tulee scouttipuolen vetäjää, mutta hän saattaa hyvin olla arvokas taustatekijä näkemystensä kanssa. Muun muassa Canucks Armyyn pitkään kirjoittanutta Biechia tuli seurattua tarkasti mediassa aikanaan ja hän sai paljon arvostusta. Hän saattaa olla yksi tärkeä lenkki kun seurassa jatkossa mietitään prospecteja tehtävänimikkeestään huolimatta.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Viime öinen draft-arvonta tarkoitti sitä, että Vancouverilla olisi edelleen teoreettiset mahdollisuudet jopa tulevan draftin ykkösvaraukseen. Sikäli erikoinen tilanne, että nyt joukkueella olisi parin tappiopelin jälkeen paremmat mahdollisuudet ykkösvaraukseen kuin noiden surkeiden kausien jälkeen. Toki tuo ykkösvaraus on vaikeasti saavutettavissa ja vaatisi parinkin asian osumista. Ensimmäiseksi pelien pitäisi joskus alkaa ja Canucksin pitäisi hävitä sarja Minnesotalle. Sen jälkeen vaatisi vielä tuuria arvonnassa.

Jos joukkue kuitenkin olisi mukana arvonnassa, niin Vancouverilla olisi 12.5% mahdollisuudet saada ykkösvaraus - eli siis 87.5% todennäköisyydellä joukkue varaisi ykköskierroksen puolivälin paikkeilla mikäli tuo Wild-sarja hävittäisiin. Tuo putoaminen arvontaan tarkoittaisi samalla sitä, että Millerista Tampan kautta Devilsille päätynyt ykköskierroksen vuoro siirtyisi ensi kauden jälkeiseen draftiin.

Eli joitakin vaihtoehtoja:

- Canucks voittaisi Wild-sarjan ja varausvuoro siirtyisi Devilsille jo tulevaan draftiin. Sikäli paras vaihtoehto sen lisäksi, että nuoret saisivat kokemusta playoffeista, että ensi kaudesta ei tiedä miten tuo menee ja jos joukkue ei onnistukaan (esimerkiksi loukkaantumisen vuoksi) tämän kauden tavoin, ensi kesänä olisi ehkä mahdollisuudet saada osuma lotossa. Salama harvoin osuu kahdesti samaan paikkaan, mutta saattaa joskus kerran osuakin kun riittävästi huitoo.

Vielä parempi vaihtoehto ensi kaudelle olisi se, että joukkueen nuoret ottaisivat askeleita eteenpäin ja Canucks olisi tätä kautta parempi joukkue. Tuossa tapauksessa vaatisi sitten jatkossa onnistumisia varaamisessa kärjen takana. Joukkueessa tällä hetkellä kärjen takana olevien nuorten pelaajien kuten (Gaudette ja Virtanen) olisi kehityttävä lisää ja lisäksi noista kärkipään prospecteista (Podkolzin, Höglander, Rathbone, Woo, Juolevi, DiPietro, Lind) olisi tärkeää saada joitakin osumia ylös tuomaan tulevaisuutta.

- Canucks häviäisi sarjan Minnesotalle, mutta Canucksille osuisi tuo todennäköisin varausvuoro tuolta ensimmäisen kierroksen puolivälin paikkeilta. Riippuen draftin kulusta, seuralla olisi mahdollisuudet varata noilta sijoilta joko puolustaja (mm. Guhle tai Schneider) tai sitten esimerkiksi Podkolzinille samaa ikäluokkaa oleva tutkapari Amirov. Myös Bo Horvatia esikuvanaan pitävä Connor Zary saattaisi olla ihan mielenkiintoinen, joskaan en tiedä onko sentterin tontti nyt lähtökohtaisesti se pelipaikka mihin toivoisin ykköskierrokselta varausta tulevaksi kun joukkueella on jo kolmikko Pettersson - Horvat - Gaudette keskellä.

Tulevaisuuden ketjuspekulaatioita ajatellen voisin nähdä mielenkiintoisena ketjun missä Horvatin laitureina pelaisivat nuo kahden suunnan venäläislaiturit Podkolzin ja Amirov. Petterssonille jäisivät tämän hetken tiedon valossa tuossa tapauksessa Miller ja Boeser. Tuo olisi hyvä ryhmä mikäli nuo venäläiset tuosta kehittyvät hyvälle tasolle ja nykyjoukkueen nuoret menevät niin eteenpäin kuin nyt näyttää. Virtanen ja Gaudette saattaisivat tuoda tuohon vielä taustatukea.

- Vancouver putoaisi Wildia vastaan jatkosta, voittaisi koko loton ja saisi Petterssonlle tulevaisuuden tutkapariksi Lafrenieren. Tämä olisi se paras vaihtoehto tulevaisuuden kannalta, mutta tähän en kyllä usko lainkaan. Canucksin lottotuurilla nämä ykkösvarausnousut voidaan jättää lähes pois mahdollisuuksien joukosta. Onneksi sitä tulevaisuuden joukkuetta on mahdollista rakentaa toistakin reittiä.

Paljon on siis mahdollisia tulevaisuuden kuvioita edessä. Aikataulusta ei vaan tiedä tällä hetkellä, mutta aikanaan näitä on mielenkiintoista seurata.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Jake Virtanen on noussut otsikoihin kun hänet on bongattu yökerhosta ilman kasvomaskia.


Vancouver ei ole kovinta korona-aluetta ja henkilökohtaisesti en yhtä baari-iltaa pahimpana asiana pidä, mutta eihän tuo järkevää nyt tähän aikaan ole. Lisäksi jos liigalla on sääntönsä, niin ne koskevat kaikkia. Ajoittain tuntuu, että Jakella on vähän turhan kova hinku ajautua noihin negatiivisiin otsikoihin. Ei siitä ole vuottakaan kun hän tuli leirille niin huonossa kunnossa kesäharjoittelunsa jäljiltä että joutui erityiskohtelun kohteeksi. Tuon jälkeenhän kausi meni kuitenkin hyvin ja Jake kehittyi pelaajana. Hän olisi varmaankin rikkonut 20 maalin rajan (nyt tuli 18 maalia) jos kausi oltaisiin pelattu loppuun.

Vähän ikäviä asioita Virtasesta kuuluu kentän ulkopuolelta siis edelleen ja mahdoton sanoa onko noihin jossain vaiheessa tulossa parannusta. Miller antoi viime kauden aikana ymmärtää, että Virtanen muistuttaa häntä itseään muutaman kauden takaa, milloin hänellä oli ongelmia Vigneaultin kanssa Rangersissa. Millerilla kerrottiin olevan merkitystä Virtasen kasvuun pelaajana, mutta saa nähdä sitten onko tuolla siipien suojaan ottamisella missä vaiheessa merkitystä myös kentän ulkopuolla. Toki tämä koronan kanssa kikkailu ei sinällään mistään huonosti käytetystä ajasta harjoittelun kanssa kerro vielä.

***

Iain MacIntyren artikkeli Zack MacEwenista:


MacEwenin isä kuoli myös tämän kauden aikana (vain 48 vuoden iässä) ja tuo oli jo kolmas Canucks-pelaajan isän kuolema nyt kauden aikana. Markström ja Stecher ovat kokeneet tuon aikaisemmin nyt kauden sisään. Jos MacEwen pystyy luomaan uraa, niin tuo pelinumero #71 tulee ainakin pysymään hänellä jatkossakin. Näin fanina pitää toivoa hänen pystyvän pitämään paikkansa, sillä hänen pelinsä on kehittynyt kokonaisvaltaisesti ja Zack toi joukkueeseen tärkeän fyysisen elementin loppukauden aikana.

MacEwen kertoi isästään;

He was always my biggest supporter. He’d get pretty fired up if he heard anything negative about me, and he’d want to go all nuts talking to people on Twitter and I’d have to calm him down. It was just the way he was. He was so passionate about hockey and he just loved coming to see me play. If we had a homestand for a week, I’d say, ‘I’ll fly you in, come stay.’ And he’d drop everything so he could do that and come spend time with me.

It was a very fluke thing. It was a clot that started in his heart and worked its way up to his brain. He went in for initial surgery to remove the clot from his brain. Coming out of it, there were complications and there was a bleed in his brain, and after that there was just nothing they could do. They said it was like a one-in-a-hundred-thousand thing.

Myöhäiskehittyjä MacEwen kertoi hänen pelinsä kehittyneen parin Utica-kauden aikana;

I think so many areas of my game improved so much with my time in Utica. It’s great to be able to play the physical game. But if you can contribute something offensively and be safe defensively… that’s going to, I hope, go a lot further in my hockey career than just being that physical grinder.

If you had asked me when I was 15, I probably wouldn’t have been too confident that I would be playing in the NHL. But I used to tell my parents all the time when I was younger that’s what I wanted to do. They let on like they believed it.

Pelityyli on erilainen enkä usko MacEwenin kehittyvän koskaan kuin korkeintaan kolmosketjuun, mutta tietyllä tavalla MacEwenin kehityspolku näyttäisi ainakin nyt seuraavan toisen varaamattoman hyökkääjän Alex Burrowsin jalanjälkiä. Toki MacEwenilla pelipaikan pysyvä pitäminen ei ole vielä lupaavista otteista huolimatta lainkaan varmaa. Toisaalta Burrows ei ollut aikanaan pelannut MacEwenin ikäisenä vielä peliäkään ylhäällä, joten mistä noista koskaan tietää.

***

Tämä päivä on muuten sikäli merkittävä, että vuonna 1989 tänä päivänä Pat Quinn lensi Moskovaan ja sai Igor Larionovin sopimukseen. Larionov pelasi Vancouverissa kolme kautta NHL-uransa alussa ja teki parhaalla kaudellaan 65 pistettä pelatessaan Pavel Buren ja Greg Adamsin kanssa, mutta ensiaskeleet myöhemmin merkittävälle NHL-uralle oli otettu. Ilman sopimusta Canucksiin Larionov olisi luultavasti pelannut Suomessa IFK:n paidassa, jonka kanssa hän ehti tehdä kahden vuoden sopimuksen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Fanit äänestivät tämän kauden Canucksin palkitut pelaajat:

- Miller valittiin joukkueen Unsung herona ja lisäksi hän voitti Cyrus H. McLean Trophyn joukkueen pistepörssin voittajana. Millerin tekemä pistemäärä (72 pistettä) oli korkein Canucksin pelaajan tekemä pistemäärä viiteen vuoteen.

- Joukkueen arvokkaimman pelaajan palkinnon vei Markström toisena kautena peräkkäin.

- Pavel Bure Award (joukkueen "jännittävin" pelaaja) meni Petterssonille.

- Alex Edler voitti äänestyksen Daniel and Henrik Sedin Awardista, mikä annetaan johtajuudesta.

- Quinn Hughes vei puolestaan nimiinsä Walter (Babe) Pratt Trophyn, mikä annetaan parhaalle puolustajalle.

***

Eipä ollut Judd Brackett kauan ilman työnantajaa, sillä Minnesota palkkasi hänet scouttipuolen vetäjäksi. En tiedä sitten saako hän siellä autonomian varauspuoleen liittyvissä asioissa.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves

Kapu Horvatilla on nyt varmasti aika tunnepitoista aikaa. Vain viikko sitten Bo ja vaimo Holly saivat pariskunnan ensimmäisen lapsen ja nyt Horvat "joutui" jättämään nuoren perheensä kauden jatkon lähestyessä.

I knew it was going to be tough. But you don’t know until it actually happens. Leaving Sunday was one of the toughest days I’ve ever had to go through, leaving your family behind. I think just the not knowing when you’re going to see them again is the biggest thing. Hopefully, by the end of this, I’ll be putting him in the Stanley Cup and everything will be alright.

It was the best week of my life, hands down. Holl and I are really happy to have the little man in our life. He’s been a blessing for us, for sure.

***

TSN:n Matt Sekaras laittoi liikkeelle huhun, minkä mukaan Canucks olisi harkitsemassa Brock Boeserin kauppaamista. Jos tuo pitää paikkansa, niin ainoa järkevältä kuulostava kauppavastine olisi nuori oikean puolen top4-pakki, jolla voisi olla kykyjä nousta kärkipariin. Canucks olisi varmasti kiinnostunut jatkamaan Tyler Toffolin sopimusta hänen sopeuduttua hienosti joukkueeseen kauden lopulla, mutta pidemmän päälle hölmöä olisi kuvitella viisi vuotta Boeseria vanhemman Toffolin paikkaavan Boeseria.

Jos nyt katsoisi tilannetta, niin Canucksilla on oikealla puolella (riveissä tai tulossa) Boeser, Toffoli (UFA), Virtanen, Lind ja MacEwen. Vaikka Virtasesta saattaa tuolla kehityksellä kehittyä vielä kakkosketjun laituri, hänestä ei tule koskaan Boeseria. Podkolzinilla on kenties lahjoja paikkaamaankin, mutta matkaa on edessä vielä pari kautta. Lindin ja MacEwenin en usko koskaan kehittyvän kuin korkeintaan kolmosketjuun ja tuokin olisi paljon toivottu.

Ehkä kuitenkin pidemmän päälle Canucksin tilanteessa olisi helpompi uskoa Podkolzinin kehittyvän kahteen ensimmäiseen ketjuun kuin saada puolustuksen oikealle puolelle kärkipakkia ilman kauppaa. Tuossa mielessä Boeserin kauppaaminen saattaisi tulla kyseeseen. Tällä hetkellä Boeserin kauppa-arvo ei ole ehkä kuitenkaan loukkaantumisen jälkeisen kauden jälkeen ihan paras. Uskoisin hänestä tulevan tulevaisuudessa 30 maalin laituri, joka saattaa joskus parhaimmillaan hätyytellä 40 maaliakin. Hän on kehittynyt kokonaisvaltaisessa pelissä ja tuo puoli saattaa mennä jatkossa eniten eteenpäin.

Paha menetyshän Boeser olisi mikäli kauppa toteutuisi. Hän ei ole Petterssonin tai Hughesin tasolla lahjakkuutena eikä johtajuudessa Horvatin tasolla. Boeserilla on kuitenkin ilmeisen iso merkitys joukkueeseen myös kentän ulkopuolella ja häntä harkittiin jopa kapteeniksi vuosi sitten (joskin äänestysten perusteella yli 90% faneista toivoi Horvatia). Hänellä on kaikkien raporttien mukaan iso rooli joukkueessa ja on auttanut lyhyellä urallaan jo hyväntekeväisyyspuolellakin.

Täytyy sitten toivoa, että jos hänet kaupattaisiin, vastine olisi nuori puolustaja ja mielellään oikealle puolelle. Mihinkään varausvuoroon en toivo häntä ainakaan kaupattavan, sillä Boeser on yksi parhaista seurahistorian varauksista sijaltaan ja tuollaisen toisto olisi enemmän fantasiatoivetta.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Täytyy sitten toivoa, että jos hänet kaupattaisiin, vastine olisi nuori puolustaja ja mielellään oikealle puolelle. Mihinkään varausvuoroon en toivo häntä ainakaan kaupattavan, sillä Boeser on yksi parhaista seurahistorian varauksista sijaltaan ja tuollaisen toisto olisi enemmän fantasiatoivetta.

Juurikin näin. Itse näen tässä paljon samaa kuin Ryan Johansen <-> Seth Jones kaupassa. Ja vastaava vastine tässäkin tapauksessa pitäisi saada.

Itseasiassa Johansen oli tuon kaupan aikaan saman ikäinen kuin Boeser nyt. Ja hänestä irtosi kärkipään varaus joka oli 21 vuotiaana pelaamassa kolmatta kauttaan NHL:ssä hyvällä tasolla. Toki vähän suojatussa roolissa kärkipakkien takana. Mutta tuollainen nuori pakki olisi tosiaan se mihin itsekin voisin Boeseriä harkita vaihdettavaksi. Mielellään vielä vähän edullisemmalla sopimuksella vuoden - parin ajan.

Jos nyt jotain sopivan ikäisten pelaajien nimiä heittelee niin Werenski ja McAvoy olisivat unelmaa, mutta eivät tule irtoamaan. Sergachev tai Provorov voisi olla jossain määrin mahdollisia, mutta noille en oikein lämpiä. Chychrun tai Carlo taas ovat niitä mitkä omasta mielestä pitäisi tässä kaupassa väistää, vaikka sinällään hyviä pakkeja ovatkin. Ja Vince Dunn voisi olla sitten musta lammas. Tokihan noita on muitakin, mutta näistä itse en ottaisi nyt välittömästi vastaan kuin ensimmäisenä mainitut Werenski / McAvoy ilman että kauppa alkaisi heti mietityttämään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Abbotsford Canucks, Ilves
Juurikin näin. Itse näen tässä paljon samaa kuin Ryan Johansen <-> Seth Jones kaupassa. Ja vastaava vastine tässäkin tapauksessa pitäisi saada.. Itseasiassa Johansen oli tuon kaupan aikaan saman ikäinen kuin Boeser nyt. Ja hänestä irtosi kärkipään varaus joka oli 21 vuotiaana pelaamassa kolmatta kauttaan NHL:ssä hyvällä tasolla. Toki vähän suojatussa roolissa kärkipakkien takana. Mutta tuollainen nuori pakki olisi tosiaan se mihin itsekin voisin Boeseriä harkita vaihdettavaksi.
Tuon kaltainen tilanne tässä tosiaan olisi edessä mikäli kauppaan päädyttäisiin. Boeser on ollut tehokkaampi kuin Johansen oli samassa iässä, mutta Johansenilla oli ehkä sentterinä enemmän kauppa-arvoa. Nyt siellä ei ole mielestäni ketään Jonesin kaltaista pakkia mahdollisena realistisena vaihdokkina, mutta ihan hyviä saattaisi toki olla. Nuo mainitsemasi pakit minullakin tulisivat mieleen ja ehkä pari muutakin vaihtoehtoa.

Werenskin tai McAvoyn en usko minäkään olevan nyt kaupan. Minäkään en Boeseria lähtisi myymään Chychrunia tai Carloa vastaan. Provorov sen sijaan kiinnostaisi minua, mutta ei ole ihan ihannepakki Canucksin tilanteeseen kun pelaa Hughesin tavoin vasemmalla. Toki voidaan miettiä, että saadaanko suurempi hyöty irti kokoamalla yksi mahdollinen huippupari ja jätetään vähän muilta pois vai pyritäänkö kasaamaan tasaisemmin puolustusta. Hughesin ja Provorovin varaan voisi olla hyvä rakentaa alakertaa vaikka eivät yhdessä pelaisikaan.

Yksi mahdollinen puolustaja voisi olla myös toinen nuori Flyers-pakki Travis Sanheim. Hänen on ollut uralla vähän vuoristorataa ja joutui viime kaudella vähän huonossa tilanteessa median kirjoituksiin kun kaatuili omassa päässä muutaman kerran pahasti. Kuitenkin Sanheimilla voi olla hyvä katto vielä ja häntä seurasin jo junioriaikana kun hän pelasi Virtasen kanssa samassa Calgary Hitmenin WHL-seurassa.

Sanheim on tehnyt nyt viimeisten kahden kauden aikana 51 pistettä tasakentin. Pakkien listalla häntä nuorempia ja enemmän tehoja tasakentin tehneitä pakkeja on ollut nyt näiden kahden kauden aikana vain Heiskanen, McAvoy ja Werenski. Sanheim pelasi tällä kaudella Provorovin tavoin myös vasemmalla Myersin parina, mutta osaa pelata nähdäkseni yhtä hyvin myös oikealla puolella, missä pelasi ison osan viime kautta. Toki hän ei ole nimenä yhtä kiinnostava kuin vaikka Werenski olisi, mutta on mennyt nähdäkseni hyvin eteenpäin ja voi olla nyt sellainen puolustaja, jolla olisi rahkeita kehittyä kakkosparista ykköspariin. Mielestäni tuossa kaupassa pitäisi kuitenkin tulla sitten jo jotain muutakin että Boeser siirtyisi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Itse olen kanssa Sanheimia tarkkaillut ja hän on kyllä mielenkiintoinen pakki. Puolustusta hän kyllä vahvistaisi, mutta en ole varma voisiko tuota kauppaa tehdä suoraan ja noissa lisukkeissa Benning on ollut huono.

Mutta Boeserin heitto tarjolla - jos sitä edes on tapahtunut - varmaan kyllä aktivoi muita joukkueita. Harvoin noita 0,5 maalia per peli tekeviä pelaajia tulee tarjolle. Joten toivotaan että tarjoukset nousevat korkeaksi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös