laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Lisätään sen verran, että liike on näyttänyt näkemissäni peleissä verkkaisemmalta kuin joskus. Voi olla kyllä vain omaa harhaakin, mutta saattaa se pitkä polven kuntoutus ottaa mahdollisesti ehkä vieläkin viimeistä terävyyttä pois. Rafferty on vienyt AHL:n puolustajien pisteykkösenä Uticalla kuitenkin tuon Juolevin tontin kiekollisena johtajana, mutta muuten Juolevin pelaaminen on mielestäni mennyt tietyissä hänelle tärkeissä asioissa eteenpäin.
Itseasiassa nyt kun kopioit sen aikaisemman viestin niin muistan että luin sen mutta kiitos kuitenkin uudestaan siitä ja lisäyksestä.
Tuo verkkaisuus ns pelottaa itseä, toivottavasti johtuu siitä että kuntoutus kesken tjsp eikä siitä että se polvi ei enää tottele "samalla tavalla"
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tähdistöpelitauolle lähdettäessä Canucks johtaa Pacific-divisioonaa (tosin Vegasilla on vielä mahdollisuus mennä ohi kun pelaavat yhden pelin ennen taukoa). Ei ole ihan hetkeen nähty tuota tilannetta sarjassa. Vancouver otti divarin kärkipaikan kaatamalla San Josen kotonaan 4-1 lukemilla ja jatkoi kotipelien voittoputkea kahdeksan pelin mittaiseksi. Viimeisen kuukauden aikana Canucks on ollut Läntisen konferenssin paras joukkue pisteillä mitaten ja koko NHL:n kolmas. Yksi heikko Floridan kiertue tuohon mahtuu, mutta silti joukkue on pelannut 11-3-0 saldolla viimeisen kuukauden.

San Jose ei ollut yön pelissä kyllä kunnon mittari ja siellä haetaan tällä hetkellä peliä. Kahden erän jälkeen laukaukset olivat tulleet Canucksille 27-7 ja maalipaikat 31-15 lukemin. Peli oli maalien perusteella silti tasainen eikä Vancouverilla ollut kuin 1-0 johto Erikssonin maalin turvin. Kolmannen erän alussa Canucks sai Pearsonin osumalla vähän tilaa hengittää, mutta Sharks tuli maalin päähän Goodrown toimesta. Tuosta maalista vain puolen minuutin päästä Hughes ampui kauden viidennen osumansa ja Miller kaunisteli erän loppuun lukemia.

Tämä nykyinen tahti ei tule ikuisuuksia kestämään, mutta pitää olla tyytyväinen nyt kun peli kulkee. Green on sittenkin saanut ainakin toistaiseksi joukkueen pelaamaan hyvin yhteen ongelmien jälkeen. Joukkue on tällä tahdilla menossa 97 pisteen kauteen, mikä on paljon enemmän mitä ennakoissa veikattiin ennen kautta. Paljon tuo johtuu nuorten kehityksestä, mutta myös osuvista hankinnoista. Millerin ja Myersin hankinnat olivat kesällä joukkueelle tärkeitä, Pearsonin kauppa viime kaudelta näyttää nyt oikein hyvältä. Nuorista Hughesin pelaamisella on ollut iso merkitys.

- Demko sai startin ja täytti paikkansa. Maalille ei voinut mitään ja muuten pelasi varman pelin. San Jose ei kyllä kyennyt häntä juuri kuormittamaankaan.

- Hughes teki kauden viidennen maalinsa ja kolmannen maalinsa viimeisten 12 pelin sisään. Paikkoja hänellä oli kyllä aikaisemminkin, mutta kiekot eivät pomppineet sisään. Nyt tuota tulostakin on alkanut tulla myös maalien muodossa. Toki tuo maalinteko pakille on usein vähän tuuristakin kiinni. Viime pelissä tuli tolppa hyvästä laukauksesta, mutta nyt sitten tuollainen löysempi laukaus löysi reitin sisään.

- En olisi uskonut viime kaudella miten hyväksi se Gudbranson-Pearson -kauppa vielä kehittyy. Pearson on ollut tärkeä pelaaja Canucksille kakkosketjun laiturina. Tällä hetkellä hän on yli 60 pisteen tahdissa ja lisäksi Pearsonin kokonaisvaltainen pelaaminen on ollut hyvää. Sharksia vastaan Pearson pelasi 19:30, teki 1+1 tehot, laukoi neljä kertaa ja valittiin pelin ykköstähdeksi.

- Loui Eriksson pelaa tällä hetkellä parasta peliään Vancouverin paidassa ja tuo kakkosketjuun oikeasti apuja. Nyt hän on jopa fanien suosikki. Sharksia vastaan tuli melkoinen tunnelma katsomoon Erikssonin iskettyä maalin. Hän ei olisi edes pelaamassa ilman Ferlandin ja Leivon loukkaantumista. Pitää olla kyllä tyytyväinen tuohon tilanteeseen Erikssonin puolesta. Hän on saanut ison määrän kritiikkiä niskaansa ja vaikka tuo ehkä ansaittua otteisiin nähden onkin ollut, hieno nähdä kun pelaaja on noussut suosta tuolle tasolle.
- Ykkösketjuun viime pelissä noussut Jake Virtanen jatkoi kauttaan kahdella syötöllä. Virtanen on jo tehnyt uransa piste-ennätyksen NHL:ssä ja on tällä tahdilla menossa noin 50 pisteen kauteen. Kausi alkoi harjoitusleirillä surkeista asetelmista kun Green pisti hänet AHL-jyrien ketjuun pelaamaan ja nyt tuo asema on ykkösketjussa. Syksystä on tultu pitkä matka.

Joukkueen pelin kulkemisesta kertoo paljon se, että ottelun jälkeen otsikoissa ovat nimet Eriksson, Pearson ja Virtanen. Ehkä Pearsonia tuosta olisi voinut odotellakin ennen kautta, mutta Erikssonia ja Virtasta ei (Jakea olisi voinut odottaa kyllä viime kauden jälkeen, mutta ei syksyn leirin). Canucks tarvitsee noilta "syvyyshyökkääjiltä" jatkossakin onnistumisia jotta playoffeista voidaan haaveilla.

Seuraava peli pelataan tosiaan vasta tähdistöpelin jälkeen 28 päivä tätä kuuta kotona St. Louisia vastaan. Toivottavasti tuo hyvä rytmi ei sotkeudu tähdistöpelin tauolla.

***

AHL:ssa Utica otti viime yönä 6-2 voiton Clevelandista. Goldobinille 1+3, Boucherile 1+2, Lindille ja Camperille 1+1 ja Juolevi jatkoi pisteputkeaan syötöllä. Juolevilla on nyt joulun jälkeen 10 pelissä 10 (1+9) pistettä ja +11 tehopörssiluku. DiPietro jatkoi maalilla.

Lind on AHL:n pistepörssissä 8. sijalla. Häntä nuorempia ja AHL:n pistepörssissä korkeammalla olevia pelaajia on nyt vain Bellevillen Drake Batherson. Saman Bellevillen Josn Norris on samaa -98 syntyneiden ikäluokkaa Lindin kanssa. Lindilla on 20 pistettä viimeisissä 18 pelissä. Hieno toinen kausi Arville.

Juolevilla on nyt uraltaan AHL:sta 32 pistettä 51 pelistä.

laamis sanoi:
Itseasiassa nyt kun kopioit sen aikaisemman viestin niin muistan että luin sen mutta kiitos kuitenkin uudestaan siitä ja lisäyksestä. Tuo verkkaisuus ns pelottaa itseä, toivottavasti johtuu siitä että kuntoutus kesken tjsp eikä siitä että se polvi ei enää tottele "samalla tavalla"
Ihan aiheellinen huoli tuollaisen vamman jälkeen tietysti. Sanoisin kuitenkin, että pelaajana Juolevi on kehittynyt viime kaudesta ja on lähempänä NHL-tasoa nyt kuin ennen vammaa tuosta huolimatta. Peliaikaa on kyllä ehkä vaikea tällä kaudella saada kun Jordie Benn on katsomossa edellä hierarkiassa ja Rafferty on pelannut melkoisen tykkikauden AHL:ssa toistaiseksi ja saattaa olla pari vuotta vanhempana Juolevia edellä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves

Canucks Armyn Utica-toimittajan Cory Hergottin näkemys Utican pelaajista kauden puolivälin raportissa. Suomalaisittain kiinnostavin on varmaan Juolevi, josta Hergott kirjoitti;

Olli had 30 games under his belt by the halfway mark and had put up one goal and 14 assists, giving him 15 points on the season. While half a point/game isn’t close to the points/game that he put up last season with 13 in 18 games, Juolevi’s season has seen some encouraging signs. Yes, he missed some time due to hip soreness and yes, he has been burned by speedy forwards at times, but Olli has been having a steady season in his own end. The mistakes that we saw early on are far less frequent and he has become a rock on the team’s penalty kill. Olli has surpassed last season’s totals and is on pace for a career-year in the AHL.
***


Canucks Armyn artikkeli Loui Erikssonista. Erikssonin peli on sopinut jostain syystä hyvin yhteen Horvatin ja Pearsonin kanssa ja Loui on ollut ensimmäistä kertaa hänen Canucks-urallaan joukkueelle tärkeä pelaaja. Monet veikkasivat viimeistään tässä vaiheessa Erikssonin uran tulevan alaspäin, mutta Erikssonin kohdalla tuo ikä ei näytä tekevän ainakaan vielä pelaajasta huonompaa vaan päinvastoin.

It’s no secret that his contract is not one Loui’s #littlethings, but he’s finally becoming a valuable member of the Vancouver Canucks since being placed on a line with Bo Horvat. He’s not going to return to 30-goal form and he won’t be QBing the PP anytime soon but the sum of all those little things is finally adding up. Eriksson has been the ideal utility forward for the Canucks this season. He’s been solid defensively and on the PK, and he’s eaten up late-game minutes to secure his team’s victory.
***


Athleticin Harman Dayalin artikkeli Hughesin varauskesän draftin kertaamisesta. Canucks oli rankannut Hughesin kolmen parhaan joukkoon omassa listassaan ja sai hänet vuorolla seitsemän monen asian menneen Canucksin toivomalla tavalla ennen vuoroa. Benning kumppaneineen oli rankannut vuotta aiemmin Petterssonin ja Makarin draftin kahdeksi ensimmäiseksi ja sai silloin toivomansa Petterssonin vitosvuorolla. Hughesin kesänä vuoron kauppaamista ylös mietittiin;

We looked into trading up to try to get him. As the draft started to fall, we got the feeling that teams might be taking forwards ahead of us so at the end of the day we just sat in the seven-hole and we ended up getting him there, so we were grateful for that.

We talked to the teams that were above us and when we thought, ‘Well, there’s a chance that he could fall to us,’ we would have had to give up another asset to move up a couple spots so we took the risk and stood pat.
We haven’t had any luck in the draft lottery in moving up. But I think we’ve been a little bit lucky when the draft actually unfolds to get a player that we really like or really want.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Vähän prospecteista viikon varrelta ja pari videota twitterin puolelta:

Podkolzin päässyt KHL:ssä nyt viime peleissä alkukautta paremmin esille ja saanut ylipäänsä peliaikaa SKA:n joukkueessa.

Ensin hän teki uransa avausmaalin KHL:ssä tällä viikolla:
Seuraavassa pelissä tuli uran toinen maali KHL:ssa:
Ja tänään tuli ykkössyöttö pelin avausmaaliin ja uran toistaiseksi korkeimmat peliminuutit KHL:ssa (13:14)
Hän on SKA:n kaikkien aikojen tehokkain 18-vuotias pelaaja, mikä nyt ei ole sinällään tuossa joukkueessa saavutus kun käytetään verrokkina muita tuon ikäisiä pelaajia seuran historiassa...

***

Juolevi on kerännyt viime aikoina paljon kehuja otteistaan. Joukkueena Utica on kuitenkin ajautunut tappioputkeen ja hävinnyt jo neljä peräkkäistä peliä. Ensin Comets hävisi arkiviholliselle Syracuselle ja nyt kaksi viimeistä AHL:n kuntopuntarin tämän hetken kärkijoukkueille Binghamtonille ja Bellevillelle (kahdesti). Yksi Juolevin videoklippi mahtuu noista peleistäkin twitterin puolelle (tuota peliä Utica johti jo 3-0, mutta hävisi lopulta 3-5):
***

Nils Höglanderin joukkueen Röglen peli on ollut kahdessa viime pelissä tuskaista eikä Höglanderkaan ole noussut esiin. Rögle on tehnyt joukkueena kahdessa viime pelissä vain kaksi maalia yhteensä. Tiistaina Höglander teki kuitenkin kauden seitsemännen osumansa.
***

Yliopistossa Tyler Maddenin ja Aidan McDonoughin Northeastern ei pelannut viikolla kuin yhden pelin. Siinä molemmat antoivat yhdet syötöt. Maddenilla on viiteen viime peliin yhdeksän (4+5) pistettä ja McDonoughilla kuuteen viime peliin kahdeksan (4+4) pistettä.

***

WHL:ssa Jett Woo on saanut nyt odotusten mukaisesti enemmän hyökkäysvastuuta kun Zamula on sivussa. Woo on tehnyt 12 viime pelissä 12 (1+11) pistettä. Viikolla tuli Woolle kahteen peliin kolme syöttöä.

***

Canucksin viime kesän seitsemännen kierroksen varaus Arvid Costmar on tehnyt Ruotsin nuorten sarjassa 22 peliin 36 pistettä. Viikolla hän teki yhdessä pelissä voittomaalin ja antoi lisäksi ykkössyötön toiseen osumaan. Hänet valittiin Ruotsin joukkueeseen ensi kuussa pelattavaan viiden maan turnaukseen.

***

Viikon ykkösnimi Canucksin prospecteista siis Podkolzin, joka näyttää nyt saavan viimein SKA:ssa mahdollisuuden ja onnistui tekemään tehojakin. Toivottavasti tuo vastuu lisääntyisi tuosta entisestään kauden loppua kohden mentäessä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves

Siinä kun useimmat pitivät tähdistöpelin aikana pienen miniloman, Boeserilla oli tähdistöpelin tauolla selvä osoite; mennä Parkinsonia sairastavan isänsä ja muun perheen luokse Burnsvilleen.

When we played in Minnesota (earlier in January) we didn’t have much time, we were on a back-to-back.
Going back (home last week), it’s not just about spending that extra time — I want to cherish every moment.

You’ve got to live each day like it’s your last and so I think just really enjoying that time with those people that you love, really being dialled into the moment when you’re with them is important because it’s something you can’t get back if something ever happens.

During the bye week, to be able to go home and not feel rushed and to take time with my dad, my mom and my sister and everyone else, it’s sweet. We go out to dinner, I help out in any way I can in the house and see all my friends too. It was great.

Just cherishing the moment with each and every individual that’s important to you in life goes a long way.

Just for my dad,” Boeser said of going out swimming. “I think it helps once we started getting him in the pool. I’m sure it can help him get back to feeling better.
Pettersson osallistui samalla omalla tahollaan Parkinson-työhön. Hän voitti tähdistöpelistä 10.000 taalaa valitsemalleen hyväntekeväisyyskohteelle, koska laukoi kahdesti päälle 100 mailin lämärit kisassa (tuo Petterssonin ensimmäinen laukaus oli kaikkien aikojen toiseksi kovin hyökkääjän saama tulos tähdistöpelissä). Nuo rahat Pettersson omisti Parkinson-järjestöille Vancouverissa ja Minnesotassa.

I was kind of shocked when I heard it on the TV. I was just thrown off. I was like, ‘Did they mess that up or something?’ But then I asked him after and he said he picked it for my dad.

It just shows the type of person he is and why he’s one of my best friends. He’s a caring kid and for him to do that, it means a lot to me and my family.
***

Kahdessa tähdistöpelissä 1+5 tehot kirjauttanut Hughes taisi olla Blues-pelin alussa vielä tuon tapahtuman pauloissa ja pelasi pitkästä aikaa heikkoa peliä. Hänen kiekonmenetyksensä seurauksena tuli Bluesin avausmaalikin. Pelin mennessä eteenpäin hän paransi, mutta tuon alun vuoksi Green'kin sanoi;

This game is a good learning curve for him. He was a little bit cute early, he had a little bit too much backhand sauce going early in the game and we usually let him play his way out of it.

We definitely talked to him a little bit after the first 5-10 minutes, but we’re going to keep playing him. This guy, he’s a good hockey player and he’s got to learn in these types of games what you can do and what you can’t do. That’s a big heavy team that’s won a Stanley Cup, and we’re going to keep playing him.
Hughes on vasta 20-vuotias tulokas ja hän pelaa joukkueen eniten, joten virheitä tulee ja annetaan nuo anteeksi. Tasakentin Hughes pelasi toiseksi eniten Canucksista tuossa pelissä.

Muuten Canucks jatkoi pelissä siitä mihin joukkue oli jäänyt tähdistöpelin alla ja otti jo yhdeksännen peräkkäisen kotivoittonsa ja 12 voittonsa viimeisistä 15 pelistä. Joukkueelle tärkeä voitto vahvasta St. Louisista. Demko oli Vancouverin ykköspelaaja yhdessä kaksi maalia tehneen Millerin kanssa.

- Demko torjui maalilla 36 kutia ja piti joukkuetta pystyssä. Ilman hänen hienoa peliään tuosta pelistä ei olisi voittoa saatu. Kaksi peräkkäistä peliä nyt Demkolle ja noissa on tullut kaksi voittoa, Demkon päästäessä yhteensä kaksi maalia selkänsä taakse. Hänen edellinen kahden peräkkäisen pelin putkensa oli joulukuun alussa ja tuolloinkin Canucks voitti molemmat pelit.

- Jake Virtanen antoi kaksi syöttöä ja oli jälleen isossa roolissa kummassakin syöttämässään maalissa. Jake on syöttänyt kaksi maalia nyt kahdessa peräkkäisessä pelissä ja tehnyt 21 pistettä viimeisissä 25 pelissä.

- Toisaalta taas Boeser ei pääse kolmosketjussa Gaudetten ja Rousselin kanssa tällä hetkellä lainkaan esiin siinä mielessä miten hänen taitonsa edellyttäisivät ja on nyt uransa pisimmässä viiden tehottoman pelin putkessa. Ymmärrän tuon ketjujen muokkaamisen ajatuksen tuollaiseksi, kun valmennus haki sillä tehoja laajemmalle hyökkäystä, mutta Boeser menee kyllä vähän hukkaan.

Erikssonin onnistuminen Horvatin ketjussa ja Virtasen pelaaminen ykkösessä on tehnyt tuon. En tiedä pitäisikö tuolle tehdä nyt jotain kuitenkin Boeserin vuoksi. Ehkä siinä vaiheessa ainakin kun joukkueelle tulee taas vaikeammat ajat voittojen kanssa. Siihen saakka näkisin nuo nykyiset ketjut täyttävän paikkansa. Ehkä tuo on positiivinen ongelma tällä hetkellä.

- Horvatilta vahva peli ja sai palkinnoksi tuon viimeisen maalin tyhjiin. Hän oli monissa paikoissa, laukoi viisi kertaa ja sai 70% (14-6) aloitukset.

- Canucks hävisi laukaukset 12 laukauksella (joukkue on 12-0-0 saldossa kotonaan niissä peleissä joissa on hävinnyt laukaukset), mutta voitti vaaralliset maalipaikat kolmella. Hyvä puolustuspeli oli Demkon illankin tukena.

- Kumpikaan joukkue ei tehnyt maaleja kolmella saamallaan ylivoimalla.

- Erikssonille jo 14 peräkkäinen pelattu peli.

Canucks lähtee nyt viiden peräkkäisen pelin vieraskiertueelle. Tuo on kauden viimeinen noin pitkä vieraspeliputki. Kiertueen aikana kohdataan San Jose, Islanders, Carolina, Boston ja Minnesota. Jos tuosta saataisiin piste/peli, olisin tyytyväinen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Pari twitter-postausta vielä tuon St. Louis -pelin jälkeen:
Seurahistorian toiseksi pisimmässä kotivoittojen putkessa ollaan tällä hetkellä. Pisin on 11 kotivoiton putki 2009 vuodelta.
Demkon pelit ovat kulkeneet kotona hienosti.
Stecher sai ainakin yhden nuoren fanin onnelliseksi pelissä.

***

Canucks Armylla oli artikkeli Juolevista:


***

Podkolzin jatkoi pisteputkeaan yhdellä syötöllä eilen.
Peliaikaa tuli noin 12:30 ja lisäksi häneltä nähtiin yksi tappelu pelissä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves

Vancouver Provincen artikkeli Jake Virtasesta. Virtanen kertoo jutussa miten J.T Miller on ottanut hänet siipensä suojaan.

He said, ‘You’re like me when I was young,’” said Virtanen. “We always talk about that. He’s fun to be around and enjoys himself, but when it’s time to get down to business, he gets down to business.

“He’ll point out things that we don’t see. I was watching my shifts and he’s watching next to me. He says, ‘Hey, what if we do this?’ The communication between him and me is non-stop and we sit together on the plane too. Sometimes, that gets annoying, but it’s good.

We do talk shop a lot, especially after games, but he never stops. He’s a chatterbox.
Miller;

He’s getting older and he understands what it takes to be consistent. As long as we keep it simple, we play better. That’s when plays will open up and you don’t have to force it to make a play.
Millerista on ollut joukkueelle muutakin apua kuin tehot ja kahden suunnan peli. Millerin ja Virtasen urat ovat tosiaan siinä mielessä samanlaisia, että Miller oli myös ensimmäisen kierroksen varaus ja saavutti kuudennella kaudellaan varauksesta ensimmäistä kertaa 20 maalin ja 40 pisteen rajan NHL:ssä (Virtanen on menossa tällä hetkellä kuudennella kaudellaan varauksesta 23 maalin ja 49 pisteen kauteen). MIlleriakin silloinen valmentaja (Vigneault) joutui kasvattamaan ammattilaiseksi pitkään.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
En ehtinyt eilen kirjoittamaan tuosta Sharks-pelistä, joten laitetaan nyt jotain.

Vancouver jatkoi tuota joulukuun 20. päivänä alkanutta putkeaan 2-5 vierasvoitolla Sharksista. Nyt viimeiset viisi viikkoa joukkue on mennyt 13-3-0 saldolla ja tuon kuuman putkensa ansiosta Vancouver on noussut Läntisessä konferenssissa jo jaetulle kakkossijalle kauden kääntyessä helmikuulle. Viime kaudella tähän samaan aikaan oltiin saldossa 23-22-6, kun nyt saldona on 29-18-4 saldo.

Vancouver pystyi voitolla parantelemaan vähän tuota murheellista vierassaldoaan. Kotona Canucks on ollut tällä kaudella erinomainen (116 pisteen kausikeskiarvossa), vieraissa sitten jotain muuta. Ero otteissa on ollut huomattavan iso ja tuo on asia mikä on herättänyt huolta. Sharks-peliä edeltänyt vieraspeli Jetsia vastaan hävittiin 4-0 ja tähän kuukauteen mahtuu myös turistimatkat Floridaan Tampaa ja Floridaa vastaan, missä hävittiin pelit 4-14 yhteismaalein. Joulukuun nostona tappio San Joselle vieraissa. Tuo oli Sharksin ainoa voitto 11 pelin putkessa.

Joukkue on varmasti koittanut etsiä syytä otteiden noin isoon ailahteluun. Tuskin siellä mikään Turhapuro on ollut vieraissa matkojen vetäjänä, vaan otteiden syyt on löydettävissä peilistä. Tuotakin taustaa vasten oli tärkeä saada tuosta voitto. Sharks oli pelissä selvästi parempi kuin edellisessä pelissä reilu viikko sitten Vancouverissa (vai oliko Canucks vaan selvästi huonompi) ja kotijoukkue veikin peliä kaksi erää ja maalille palannut Markström joutui kantamaan joukkuetta.
Tuo Markströmin toisen erän komea torjunta saattoi olla pelin avaintilanne Canucksin kannalta. Tuohon saakka Sharksin Jones piti kyllä myös kotijoukkuetta toisessa päässä voitossa kiinni torjumalla mm. toisessa erässä kaksi Petterssonin läpiajoa. Kolmannessa erässä Canucks käänsi kuitenkin onneksi pelin erän ensimmäisten kahdeksan minuutin aikana. Vancouver teki lopulta huonon alun jälkeen pelissä viisi maalia eikä yksikään tullut ykkösketjulta.
Molemmat joukkueet kokivat pelissä kovia. Arvokas hyökkääjä Hertl loukkaantui Sharksilta koko loppukaudeksi:
Paha menetys Sharksille. Tilanne voitaisiin ehkä nähdä San Josessa positiivisenakin, mikäli joukkue ei olisi kaupannut ykköskierroksen vuoroaan pois Karlssonin treidissä.

Erik Karlsson puolestaan sai Beaglen laukauksellaan sivuun kun Beagle otti alivoimalla blokin ja tuon jälkeen Karlsson ajoi Motten kädestä pitäen laitaa vasten:
Motte jätti kentän ja palasi Vancouveriin. Paha menetys Canucksille tuo, sillä Motte on ollut arvokas pelaaja nelosessa ja tärkeä osa alivoimaa. Ehkä katsoin tilannetta Canucks-laseilla, mutta ihmettelin miksei tuosta tullut jäähyä.

- Markström oli jälleen erinomainen maalilla. Tuo yllä oleva torjunta oli ehkä hänen näyttävin tämän kauden torjuntansa. Toinen Sharksin maali meni sisään jalan kautta pompulla, joten periaatteessa Markströmin torjuttavaksi jäi vain tuo pelin avausmaali.

- Hughes teki uransa ensimmäisen vierasmaalin pelissä.
Hughesilla on nyt 50 pelin jälkeen 36 pistettä. Tällä vuosituhannella kaikista Canucksin yli 10 peliä pelanneista puolustajista Hughes on ykkösenä piste/peli -tilastossa. Tulokaspakeista Hughes on samassa vertailussa tietysti selvä kärki. Vuodesta 1990 laskien Hughes on samassa vertailussa kaikista Canucksin tulokkaista viidentenä (edellä järjestyksessä Pettersson, Bure, Boeser ja Ward).

Vuodesta 1990 laskien vain kolmella yli 10 peliä pelanneella tulokaspakilla koko NHL:ssä on ollut parempi piste/peli tilasto kuin Hughesilla. Nuo ovat Makar, Malakhov ja Lidström. Noista Malakhov oli tuolloin 24 vuotiaana oikeastaan valmis paketti. Tämän kauden Calder-kisaa ajatellen Hughes-Makar -kaksikko antaa historiankin valossa hienoa näyttöä puolustajien osalta. Makarilla on tuossa kisassa kuitenkin nyt suosikin asema. Vuoden ikäerokin on yksi tärkeä asia tuossa. Vuodessa Hugheskin on ottanut isoja askeleita eteenpäin.

***

Canucks nosti Mottea paikkaamaan farmista Zack MacEwenin ja Justin Baileyn. Joukkue tulee pelaamaan neljä vieraspeliä kuuteen iltaan, joten syvyyttä pitää olla varalla. Saa sitten nähdä pääsevätkö MacEwen ja/tai Bailey pelaamaan vai laitetaanko katsomossa ollut Schaller takaisin peliin. Syvyyslaitureista Motten, Ferlandin ja Leivon sairauslomien pituudet ovat vähän auki. Ferlandin osalta tilanne näyttää tällä hetkellä suurimmalta kysymysmerkiltä.

***


Athleticin Scott Wheeler sijoitti Canucksin prospectit 13. sijalle. Ihan odotettua sen jälkeen kun mm. Demko, Gaudette ja Hughes ovat poistuneet näistä listoista pelaamaan ylös, Juolevin sekä Woon kausi on ollut rikkonainen ja Podkolzin on vasta nyt alkanut saamaan kunnolla peliaikaa KHL:ssa. Wheelerin mukaan rankingeissa sijoilla 16-6 olevat joukkueet ovat hyvin tasaisia prospect-pooleiltaan. Wheelerin listassa Höglander oli sijoittettuna ennen Podkolzinia. Hänellä noiden kahden sijoitukset olivat jo draftin alla hyvin tasaiset - Podkolzin oli Wheelerin listalla 17. ja Höglander 18. sijoitettu pelaaja.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Michael DiPietro pelasi uransa ensimmäisen nollapelin AHL:n puolella yöllä, kun Utica kaatoi Clevelandin 0-3 lukemin. Utica hävisi pelin laukaukset 16-27, mutta DiPietro piti joukkueen voitossa kiinni. Utican saldoksi tammikuulta jäi 6-7-0-0, DiPietro torjui voitoista viisi ja hävisi kolme peliä.

DiPietron saldo tältä kaudelta on nyt 14-7-1-1, 2.7 päästettyä maalia ja 90.7 torjuntaprosentti. Lähes identtinen saldo kuin Demkolla saman ikäisenä AHL:ssa aikanaan (2.68, 90.7%) ja päästetyissä maaleissa parempi kuin Markströmin saldo saman ikäisenä farmista (2.98, 90.7%).

Listat on listoja eikä noita kannata kovin tarkasti tarkastella, mutta pidän DiPietroa kyllä parempana prospectina kuin edellisessä postauksessa linkittämäni Athleticin Scott Wheeler (Wheeler oli rankannut DiPietron Canucksin prospecteissa yhdeksänneksi). Toki maalivahteja on aina hankala arvioida ja DiPietroonkin löytyy kysymysmerkkejä, mutta ainakin toistaiseksi DiPietron pelit farmissa ovat menneet samaan tyyliin kuin Demko-Markström -kaksikolla tuossa iässä (voittoprosenteissa paremminkin).

Utican toisena maalivahtina oleva Zane McIntyre on 27-vuotias maalivahti ja hän oli pari kautta sitten AHL:n kakkostähdistössä. Pari viime kautta McIntyre oli Providencen ykkösvahti. Nyt DiPietro näyttää ottavan Uticassa tulokkaana kuitenkin ykkösvahdin tonttia pysyvämmin hyvältä farmimaalivahdilta McIntyrelta.

***

Yliopiston puolelta yön saldoa:

- Tyler Madden ja Aidan McDonough tekivät 1+1 tehot NorthEasternille. Maddenilla on nyt 33 pistettä 23 pelistä toisella yliopistokaudella. McDonoughin saldo tulokkaana on 21 pistettä 23 pelistä.

Maddenin maali:
- Puolustaja Jack Rathbone syötti kaksi osumaa. Hänellä on toiselta yliopistokaudelta nyt kasassa 18 pistettä 16 pelistä.

Nils Höglanderin kehittyneet tilastot nousivat esiin SHL:stä:


 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Aika tunteikas peli nähtiin Islandersia vastaan. Vancouver sai peliin avausmaalin ja johti toisessa erässä 1-3, mutta kotijoukkue kiri tasoihin pelin viimeisen puolen minuutin aikana. Pistekin olisi tuosta pelistä ollut jo hyvä tulos, mutta Hughes ratkaisi pelin illan toisella osumallaan jatkoajalla ja Canucks otti viidennen peräkkäisen voittonsa.

Harmittavasta lopun tasoituksesta huolimatta pitää sanoa se, että Islanders ansaitsi tuon tasoituksensa. Vancouver näytti olevan välillä aika kovassa puristuksessa etenkin kolmannen erän lopussa Islandersin jahdatessa tasoitusta. Green ja kumppanit olivat erään varmaan ihan tyytyväisiä kun vaaralliset maalipaikat menivät kotijoukkueen erän hallinnasta huolimatta "vain" 3-1, mutta vähän liikaa tuossa lopussa mielestäni mentiin kuoreen.

Hughes meni illan kahdella osumallaan tulokaspörssin kärkeen ja hänellä on nyt kasassa kahdeksan maalia. Katsoin ensin tuota jatkoaikamaalia, että tuo meni kyllä Greissille vähän helposti, mutta hyvin Hughes odotti maskin pois ennen nopeaa ratkaisua. Aina ei tarvitse laukoa silmät kiinni ja täysillä kun lukee peliä oikein ja ajoittaa ratkaisunsa.
- Millerille tuli kauden 20. osuma pelissä. Hän on nyt ylittänyt urallaan kolme kertaa tuon 20 maalin rajan. Tällä kaudella jopa 30 maalin raja on mahdollinen.

- Petterssonille ja Horvatille ei merkitty pelissä laukaustakaan. Ei ihan joka päiväistä tuokaan. Horvat oli nyt jostain syystä aika telineissä hyökkäyspäähän. Ehkä tuota selittää osaltaan vahva painotus puolustusalueen aloituksiin ja tilanteisiin. Petterssonille tuli pelissä sentään syöttö. Petterssonin osalta pitää kyllä sanoa puolestaan se, että Islanders teki hyvin hommat hänet pitääkseen.

- Boeser pelasi vain 12:30 eikä tehnyt kyllä hänkään mitään. Tuossa roolissa hän menee kyllä hukkaan, mutta ehkä silti pitäisin nuo ketjut tuollaisina edelleen ainakin nyt kun voittoja tulee. Greenin peluutuksessa tuo Roussel - Gaudette - Boeser on nelosketju peliajoissa ja nyt kun Islanders ei ottanut kuin yhden kakkosen, Boeserille ei tullut juuri sitä ylivoimaakaan.

- Kentille palannut ja Mottea paikannut Schaller osui pelissä ja teki kauden viidennen maalinsa. Hyvä kun pystyi tuomaan tehoja alaketjusta käsin. Motten sairausloman pituudeksi arvioitiin 4-6 viikkoa. Harmittava loukkaantuminen.

Canucks pelaa jo huomenna illalla seuraavan pelin ja tuolloin Carolinassa. Tämän kovan väännön jälkeen ennusteena on voittoputken katkeaminen, mutta toivotaan tietysti joukkueen venyvän.

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Utica hävisi viime yön pelinsä Clevelandille. Zane McIntyren vuoro olla maalilla tuossa pelissä. McIntyre on hävinnyt neljä viimeistä peliään, kun DiPietro on voittanut viimeisistä seitsemästä viisi. Lukas Jasekille ja David Popelle (uran ensimmäinen Uticassa) maalit. Juoleville yksi syöttö. Juolevilla on joulun jälkeen nyt 13 pistettä 16 peliin.

***

Jett Woo merkkautti kaksi syöttöä. Woolla on 18 pistettä viimeisistä 19 pelistä.

***

Maddenin hienosta kaudesta yliopistossa kertoo tämäkin:


 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Eilen illalla oli vaikea peli Islandersia vastaan eikä vastus tänään juurikaan helpotu. Mukava oli katsella parhaaseen katseluaikaan matsia, mutta kyllähän Canucks teki tuosta pelistä itselleen vaikean. Onneksi tälläkin kertaa Markström torjui hyvin.

Itse toivoisin tänään kentälle MacEweniä ja jopa Justin Baileytä. Eihän sieltä kyllä oteta kuin korkeintaan Schaller pois ja tuskin sitäkään. Mutta jotain piristysruisketta tuo joukkue nyt kaipaisi. Ei sillä, tuloksellisesti ollaan pelattu hyvin, vaikka otteet kentällä eivät täysin olekaan vakuuttanut.

Demko pääsee tänään maaliin ja toivotaan jatkoa hyville peleille. Tammikuun alussa oli vaikeaa, mutta ainakin pari edellistä peliä Demko pelasi tosi hyvin. Nyt vaaditaan kummaltakin monelta huippuotteita ja pääsääntöisesti niitä ollaan saatukin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Hyvä nähdä Mr. Smithia ketjussa :)

Oli kyllä vaikea peli Carolinaa vastaan, mutta ihan odotettuakin tuo. Kolmas peli neljään iltaan kun kaveri oli ollut kotonaan pari viikkoa ja toki Carolina on laadukas joukkuekin. Hyvä tulos viikonlopulta kuitenkin saatiin kasaan, kun kahdesta peräkkäisinä iltoina pelatusta pelistä playoff-tason joukkueita vastaan tuli kolme pistettä. Nyt on vieraskiertueelta kasassa se viisi pistettä, mitä toivoin tältä reissulta ja vielä olisi kahdessa pelissä mahdollisuuksia pisteisiin.

Demko oli tosiaan hyvä jälleen. Kokematon maalivahti on pelannut pääosin hyvää peliä, vaikka aina välillä niitä huonompiakin jaksoja on tullut. Puolustuksessa Hughesille vaikein peli pitkään aikaan ja ehkä jopa koko kauden vaikein. En tiedä sitten vaikuttiko tuossa tuo kokemattomuus otteisiin näissä peliruuhkissa, mutta oli aika lailla eri tasolla kuin edellisenä iltana Islandersia vastaan. Mielestäni Myers pelasi hyvän pelin, mutta vähän ihmettelen miksei hän pelannut jatkoajalla. Hyvänä luistelijana voisi sopia sinne Edleria paremmin.

Hyökkäyksessä Petterssonilta nähtiin paras peli hetkeen ja kaksi tärkeää maalia (avausmaali ja pelin kolmannessa erässä tasoittanut maali). En tiedä kuka nuo pelin tähdet valitsi, mutta olihan tuo vitsi kolme Carolinan pelaajaa siellä eikä Petterssonia lainkaan. No, pieni asia, mutta pisti silmään. Boeserilta ja Virtaselta nähtiin viisi laukausta, mutta ruuti oli märkää. Boeser palasi tuohon ykköseen ja Virtanen puolestaan kolmoseen. Saa nyt sitten nähdä miten tuo ketjuruletti tuosta menee jatkossa.

Millerin sanoihin pelin jälkeen on helppo yhtyä;
Nyt parin päivän tauko ja sitten Bostoniin.

Edit:

Petterssonin pelin ensimmäinen maali oli hänen NHL-uransa 50. osuma.

 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ei tullut kotiin tuomisia noista kahdesta viimeisestä reissun pelistä. Bostonia vastaan pelattiin mielestäni ihan hyvää vieraspeliä kaksi ensimmäistä erää, mutta Bruins otti kolmannessa erässä niskalenkkiä ja näytti miksi joukkue on NHL:n paras kotijoukkue. Boston on hävinnyt vain kaksi peliä kotonaan varsinaisella peliajalla tällä kaudella.

Viime yönä Minnesotaa vastaan ilman Petterssonia pelannut Canucks joutui Markströmin (harvinaisen) huonon erän ja yhden pahan puolustusvirheen vuoksi 0-3 tappioasemaan. Canucks vei ensimmäisen erän maalipaikat, mutta oli tappiolla kolmella maalilla ja vaikka huonoa tuuriakin kävi (MInnesotan ensimmäinen maali meni Edlerin jalasta pompulla), toinen osuma oli seurausta Markströmin sähellyksestä kiekon kanssa ja kolmannessa osumassa alivoima päästi Fialan vapaaseen paikkaan laskemalla liian alas.

Canucks häviää lähes aina näiden pitkien (viisi peliä tai yli) vieraspelireissujen viimeiset pelit ja niin nytkin. Ilmeisesti väsymys saa pelaajat tekemään sellaisia virheitä joita ei normaalitilanteissa juuri nähdä. Nytkin nähtiin paljon huonoja syöttöjä vapaaseen tilaan ja muutama nukahdus omassa päässä. Kun kotijoukkue oli vielä ollut samaan aikaan viimeiset kolme viikkoa kotona (Minnesota on pelannut edellisen vieraspelinsä 15. tammikuuta), joukkueiden terävyydessä henkisellä puolella oli iso ero.

Joukkueen puolesta pitää kyllä sanoa sekin, että tuomarilinja oli todella heikkoa näissä kummassakin pelissä ja nousi ihan aiheesta fanien ja Canucks-toimittajien puheissa lähes ykkösaiheeksi. Bruinsia vastaan Matt Grzelcykin pari sekuntia myöhässä tullut taklaus Petterssoniin jäi jostain syystä viheltämättä ja Minnesotaa vastaan MacEwenin, Gaudetten ja Erikssonin ottamat jäähyt tulivat ihmeellisen helposti pelin muihin tilanteisiin nähden.

Petterssonista Athletic kirjoittikin artikkelin;


Green jakoi turhautumista tuohon tilanteeseen pelin jälkeen;

You know what, I’m so frustrated with it. This guy is one of the best young players in the league and he gets hit and he’s totally defenceless. It’s two seconds after he lets go of the puck. I’ve watched it a couple of times. He’s unassuming, he feels like there’s no way he’s going to get hit in that spot. He’s in a vulnerable position.

Those are hits that the league is trying to get out of the game, especially against top young guys, top players in the league. I think Petey has shown that he’s one of those guys and it’s frustrating for me as a coach to see some of the abuse he takes where he doesn’t get (calls). He works through it, he’s frustrated. He’s not the biggest guy but that doesn’t mean you can take advantage of a player that’s not ready to be hit, that’s very late, that should’ve been a penalty all day long.
Pettersson sanoi puolestaan;

I drop the puck, I’m ready to get hit, I see him beside me, he doesn’t hit me and then two seconds later he hit me when I’m, like, relaxed in my body. And I’m not ready for the hit, so I flew into the boards on the ice.

I was a little frustrated because I feel like, it’s not a good play, it’s kind of a dirty play. The hit is 10 metres away from where I dropped the puck, it’s 2-3 seconds after I dropped the puck.
Saa nyt sitten nähdä kauanko Pettersson on sivussa peleistä, mutta kyllähän tuollainen turhauttaa. NHL:n tuomarilinja on kääntymässä/kääntynyt taas siihen paikkaan, että peliä ei vihelletä sääntöjen mukaan vaan mutun-mukaan. Sedineillekin tuttua touhua loppukausilta ja playoffeista (entinen manageri Brian Burke sanoi tuosta joskus; "“Sedin is not Swedish for ‘punch me or headlock me in a scrum"). Ensimmäisissä 27 pelissä Pettersson sai aiheutettua 16 ylivoimaa ja nyt viimeisissä 27 pelissä hänen hankkimia jäähyjä on ollut puolet vähemmän, vaikka pelaaminen häntä vastaan on koventunut.

Green kysyttäessä syytä siihen miksi tuo linja on muuttunut;

I have no idea. And that’s partially the frustrating part. He hasn’t changed his game. There’s been times when there should be penalties.
Pettersson;

I know I get a lot more attention now, I can feel it. I get less time with the puck, I feel like I always have a guy around me. Plays like that isn’t what we want in hockey because it’s a late hit and I’m not ready for it. I’m ready for it at first, but not two, three seconds later when the hit comes.
Tuo linja olisi paremmin siedettävissä jos tuo myös pysyisi linjassa. Nyt toisessa pelissä pari sekuntia myöhään tulleesta taklauksesta kiekottomaan pelaajaan ei saanut mitään ja seuraavassa pelissä normaalissa laitaväännöstä pistettiin ukkoa penkille. Jotkut fanit sanoivat tuosta, että Petterssonin pitäisi olla paremmin valmistautunut koko ajan noihin, mutta ei keneltäkään voi tuollaista odottaa. Tai jos voi, niin sitten tuo on kyllä muusta pelaamisesta pois. Pettersson on nähdyn perusteella varmasti valmis noihin pelin sisällä ollessa, mutta ei silloin kun tilanne on jo ohi.

Nyt Petterssonin ollessa sivussa Greenilta nähtiin ylivoiman paikkausliikkeenä ihmeellinen Brandon Sutterin istuttaminen Petterssonin paikalle. Zack MacEwen pääsi puolestaan pelaamaan avautuneeseen paikkaan ensimmäisen pelinsä sitten joulukuun alun. Mielestäni MacEwen pelasi ihan hyvän pelin, mutta ero Petterssoniin on totta kai iso. Minnesotaa vastaan MacEwen joutui tappeluun Marcus Folignon kanssa. Seisoi ilmeisesti liian lähellä Stalockia? Pelin toinen tappelu nähtiin Virtasen ja Zuckerin välillä kun Virtanen meni kuittaamaan Rousseliin tulleen taklauksen.

Foligno oli viime yönä Minnesotalle iso tekijä fyysisellä puolella. Tuon tappelun lisäksi hän sai Oscar Fantenbergin sivuun pelistä kovalla vauhdilla tekemällään taklauksella. Saa nähdä nyt sitten onko Benn takaisin pelissä seuraavassa pelissä. Canucks kaipaisi tuollaista pelaajaa näihin tällaisiin peleihin. Ferland olisi voinut sellainen olla, mutta hänen kautensa on kestänyt toistaiseksi 14 peliä.

Tuon Ferlandin tilanteen vuoksi Canucks on huhujen mukaan kiinnostunut Wayne Simmondsista:


Kauden viimeinen pitkä (viisi peliä tai yli) vieraspeliputki saatiin päätökseen ja noista viidesta pelistä tuli viisi pistettä. Sikäli ihan toivottava saldo, mutta reissuilla loukkaantuneiden Petterssonin, Motten ja Fanterbergin loukkaantumiset syövät iskua. Noista Motte ja Pettersson loukkaantuivat kiekottomina tilanteissa, mitkä nähtiin pelin ulkopuolella eikä kummastakaan tullut edes jäähyä. Joukkue palaa nyt vähän rikkonaisena kotiin eikä voi kuin toivoa lyhyitä sairauslomajaksoja Petterssonille ja Fantenbergille. Motten sairausloma jatkuu vielä viikkoja ja tuon merkitys nähtiin jo. Motten sairausloma syö kyllä nelosta selvästi.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Pari linkkiä/twitteriä prospecteista:

Canucks Armyn artikkeli Podkolzinista:


Hieno nähdä Vasilin viimein murtautuneen SKA:n kokoonpanoon ilmeisesti pysyvästi. Tuo SKA:n nuorisoketju (Morozov ja Marchenko muut pelaajat siinä) on pelannut hienosti ja Podkolzin on tehnyt nyt viisi pistettä kuuteen viime peliin. Viime pelissä tuli syöttö, neljä laukausta ja noin 13 minuuttia peliaikaa. Tuo tämän hetkinen pelin hyvä taso 18 vuotiaana ehkä maailman toiseksi kovimmassa sarjassa lupailee jo toiveita jatkolle.

***

Artikkeli edelleen AHL:n pakkien pistepörssiä johtavasta Brogan Raffertysta:


Raffertylta nähtiin muuten juuri hieno kiekon kuskaus, mutta ikävä kyllä tuo ei osumaa tuottanut. Hyvin tuosta kuitenkin huomasi taas miten hyvin Raffertyn kiekollinen peli toimii farmissa.
***

Yliopiston puolelta Jack Rathbonen kiekon nosto Beanpotin semifinaalissa:
Jos Rathbone joskus nousee NHL:ään saakka Quinn Hughesin pariksi, Canucksin pitää varoa ettei käy kuin kävi aikanaan Jyrki Lumpeelle ja Vesa Salolle heidän pelatessaan Ilveksessä ja törmäiltyään vastustajan maalin edessä hyökkäyspäässä.

Dailyhiven artikkeli Rathbonesta:


Toista kauttaan Harvardin yliopistossa pelaavalla puolustajalla on nyt 18 pistettä 18 pelistä.

***

Yliopiston puolelta vielä tulokas Aidan McDonoughista kertovaa tilastoa:
Canucksin pelaajakehityksestä vastaava Chris Higgins sanoi, että McDonough on hänen mielestään organisaation eniten kehittynyt pelaaja kauden alusta tähän päivään nähden.

***

Uutisena se, että Canucks nosti farmista Guillaume Briseboisin ylös. Brisebois on farmissa Chris Tanevin kaltaista roolia pelaava puolustaja. Ei juuri nouse esiin otsikoissa, mutta on luotettava puolustaja omassa päässä. Tällä kaudella Brisebois on pelannut 43 peliä, tehnyt 14 (4+10) pistettä ja kerännyt +21 tehopörssilukeman. Brisebois tulee paikkaamaan MInnesota-pelissä loukkaantunutta Fantenbergia. Luultavasti edessä on kuitenkin katsomokeikkaa, kun Benn on odottanut vuoroaan. Brisebois pääsi pelaamaan viime kaudella NHL:ssä kahdeksan peliä ja esiintyi niissä ihan kelvollisesti.
 
Viimeksi muokattu:

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Tyler Maddenille viime yönä kaksi syöttöä yliopistossa. Pisteputki on nyt kahdeksan pelin mittainen ja noissa peleissä on tullut 14 pistettä. Tällä kaudella Maddenilla on nyt 36 pistettä 25 peliin, eli Madden on noin 55 pisteen vauhdissa. Aika samoissa kuin Gaudette hänen +2 draft-kaudella (52 pistettä).

Erona tosin noiden kahden pistevertailussa on se, että Gaudettella oli usein samassa ketjussa kaksi häntä vanhempaa ja myös tuon yliopistokauden pistepörssissä vielä korkeammalla olevaa pelaajaa (Zach Aston-Reese ja Dylan Sikura) kun Madden on voittamassa tällä tahdilla joukkueensa pistepörssin noin 20 pisteellä.

Jos kaikki menee hyvin, Madden on puolentoista kauden päässä NHL:stä. Sopimus pitää tehdä, mutta en usko tuossa tulevan ongelmaa. En usko hänen vielä ensi kaudella ottavan paikkaa ylhäältä (yhtenä syynä tuo keskentekoinen fysiikka), mutta hyvässä tapauksessa saa jo pelejä alle.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Hughes iski silmiini hyvä tovi sitten, huutelin aiheesta tänne ja hävyttömän vähän kaveria tullut sittemmin seurattua. Näkemissäni peleissä ollut todella vahva eikä vain väläyttelijä. Pisteet kertovat omaa maagista tarinaa, mutta joku tarkemmin seurannut voisi avata että puhutaanko jo ensi kaudella 25min/peli ykköspakista? Muistaakseni täällä Hughes keräsi kehuja myös puolustuspelistään.

Kiitos ja anteeksi jo etukäteen.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Hughes iski silmiini hyvä tovi sitten, huutelin aiheesta tänne ja hävyttömän vähän kaveria tullut sittemmin seurattua. Näkemissäni peleissä ollut todella vahva eikä vain väläyttelijä. Pisteet kertovat omaa maagista tarinaa, mutta joku tarkemmin seurannut voisi avata että puhutaanko jo ensi kaudella 25min/peli ykköspakista? Muistaakseni täällä Hughes keräsi kehuja myös puolustuspelistään.
Tuo boldattu riippuu siitä mitä tarkoitetaan ykköspakilla. Viimeiset kaksi kuukautta Hughes on pelannut noin 23 minuutin keskiarvolla ja kellottanut reilun minuutin enemmän kuin seuraavaksi eniten pelannut pelaaja Vancouverissa, joten periaatteessa hän on jo ykköspakki joukkueessa. Kauden ensimmäiset parikymmentä peliä hän pelasi noin 20 minuutin keskiarvolla. Joten peliaika on noussut ja tuossa mielessä en näe mahdottomaksi ensi kaudella peliajan kasvua tuonne 25 minuutin paikkeille tai ainakin lähelle sitä.

Osaltaan tuo riippuu varmaan siitäkin, pystyykö Edler pitämään tasonsa ja/tai kuka tulee kolmospariin. Hughes ja Edler pelaavat luultavasti kuitenkin kahdessa ensimmäisessä parissa vasemmalla puolella (Juolevi toivottavasti kolmosparissa). Hughesilla on ykkösylivoiman rooli nyt hallussa, mutta hänen peliaika tulee riippumaan myös siitä, laitetaanko hänet alivoimalle. Kuten tuonne "tämän kauden tulokkaat -ketjuun" kirjoitin, tilastojen mukaan hän on ollut Canucksin paras puolustaja pitämään yhden maalin johtoa kun joukkue on pyrkinyt keskittymään puolustamaan.

Tuossa mielessä en näe mahdottomaksi tuota alivoimavastuutakaan. Hughes ei maalinedusväännöissä pärjää isommilleen, mutta lukee peliä hyvin syöttölinjoja peittääkseen ja osaa puolustaa nopealla mailalla. Nuo ovat ne tärkeimmät ominaisuudet nykypäivänä. Suunnilleen Hughesin kokoiset Jared Spurgeon, Ryan Ellis ja Andy Greene pelaavat joukkueissaan ykkösalivoimaa. Toki Ellisilta ja Spurgeonilta kesti aikaa nousta tuohon rooliin eikä Hughes heille pärjää vielä kaksinkamppailuissa, mutta en näe miksi Hughes ei muuten sielläkin voisi ottaa vastuuta jatkossa ja mahdollisesti jo ensi kaudella.

Hyvällä reitillä Hughes on ja puhutaan jo Vancouverin organisaation kaikkien aikojen lahjakkaimmasta puolustajasta. Tuo nyt ei sinällään mikään iso meriitti ole, kun organisaatiossa ei koko liigan tasolla suuria Norris-tason tähtipuolustajia ole ollut, mutta näkisin Hughesilla olevan mahdollisuuksia ihan pelipaikkansa huipulle saakka. Pieni koko ei näytä olevan nykypäivän pelissä sellainen rajoite mitä kuvittelin sen mahdollisesti alkuun olevan. Vahvuuksia on paljon enemmän verrattuna tuohon heikkouteen.

Hughes pitää tilastojen mukaan NHL:n puolustajista kolmanneksi eniten kiekkoa peliä kohden 5-5 pelissä ja ajautuu välillä huonoihin paikkoihin tuon vuoksi, mutta siihen nähden kuinka paljon hän on kiekossa tulokkaana kiinni, virheet ovat yllättävänkin vähissä. Toki edelleen pelissä on toki puutteita, välillä tulee virheitä ja huonompia iltoja, mutta reitti huipulle on pitkä ja samalla opettavainen. Joissakin tietyissä oman pään tilanteissa on ollut havaittavissa, että Hughes on oppinut pelaamaan kokemuksesta viisastuneena järkevämmin kuin alkukaudesta.
 

ZayWest

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Käännettävät rotsit, Ensisijainen kontakti
Kiitän @nuck

Jäi ehkä itseltäni tarkentamatta että antaako nykymeno sellaisia viitteitä että Hughes olisi vuoden kypsempänä valmentajan pääasiallinen ykkösvalinta tarvittaessa? Tilanteessa kuin tilanteessa vaikka roolitukset olisivatkin ennakkoon tietynlaiset? Eli periaatteessa luotettaisiin kuin Norris-pakkiin.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: nuck

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Kiitän @nuck

Jäi ehkä itseltäni tarkentamatta että antaako nykymeno sellaisia viitteitä että Hughes olisi vuoden kypsempänä valmentajan pääasiallinen ykkösvalinta tarvittaessa? Tilanteessa kuin tilanteessa vaikka roolitukset olisivatkin ennakkoon tietynlaiset? Eli periaatteessa luotettaisiin kuin Norris-pakkiin.
Jos tuota veikkailisin, niin ehkä sellainen Roman Josin tyylinen peluutus voisi olla aika lähellä (eikä tuo tarkoita, että vertaisin Josia ja Hughesia pelaajina). Eli tasakentin puolustuksen eniten ja ykkösylivoimaa sekä alivoimalla kakkosalivoimaa. Uskoisin, että oman pään aloituksia tulee ensi kaudella nykyistä vähän enemmän, vaikka hyökkäyspäässä Greenilla ei ole mitään syytä pistää Hughesia penkille jos vaan on mahdollisuus valita hänet jäälle. Koska pelaaja ei kuitenkaan pysty pelaamaan puolta pelistä, Green tullee rajaamaan minuutteja sinne missä Hughesilla on isommat vahvuudet eli hyökkäyspäähän.

Saatan olla kyllä veikkailujeni kanssa täysin väärässäkin. Ei olisi ensimmäinen kerta. En oikein luottanut Petterssonin viime kauden alussa sentterinä pelaamiseen enkä luottanut siihenkään, että Hughes olisi jo joulukuussa pelaamassa joukkueen suurimpia minuutteja tällä kaudella. Lisäksi joillekin pelaajille (mm. Horvat) toinen kausi on ollut todella hankala. Saa nähdä sitten miten Hughesin kanssa käy tuon suhteen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Hyviä uutisia:
Markström pelaa maalilla, Benn pelaa ensimmäisen pelinsä sitten tammikuun 9. päivän (hänellä on vain yksi peli joulukuun 21. päivän jälkeen Fantenbergin pelattua roolinsa täyttäen) ja Fantenberg on "aivotärähdysohjelmassa". Luvassa kova divarin sisäinen peli. Flamesilla on kalavelkoja maksettavana joulukuun lopulta, kun Canucks kävi voittamassa vierasjäillä.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Ei mennyt pitkän vierasreissun jälkeinen ensimmäinen kotipeli ollenkaan kuten oli toiveissa. Kahden erän jälkeen oli vielä maalin tappioasema, mutta kolmannessa erässä Canucks romahti pahasti ja Flames sai jopa 2-6 vierasvoiton (viimeinen tyhjiin) revittyä pelistä. Ilman Markströmin paria hienoa venytystä pelistä olisi voinut tulla jopa suurempikin tappio. Flames oli selvästi nälkäisemmän oloinen ja ansaitsi voittonsa.
Yhdeksän kotivoiton putki meni poikki, tappio oli ensimmäinen kotona vuonna 2020 ja samalla oma divari tiivistyi taas entisestään. Kaikille joukkueille tulee vaikeampia aikoja ja nyt näyttää taas fanien kirjoitusten perusteella, että lähes kaikki on pielessä. Nopeasti ne ajat muuttuvat. Toki huolta on ihan oikeastikin. Ylivoima on yskinyt pahasti (nyt 0-3) eikä joukkue ole tehnyt ylivoimilla kuin kuusi maalia viimeisiin 21 peliin. Syvyydestä ei löydy tehoja juuri lainkaan ja nyt Boeser loukkaantui. Tuntuu, että nyt joka pelissä putoaa joku pois.
Petterssonilta nähtiin ehkä kauden vaikein peli. Näytti kun hän ei olisi ollut kunnossa kun pienikin tökkäys sai Eliaksen naaman irvistämään eikä tuollaista nähdä normaalisti. Jos hän ei ollut kunnossa, niin miksi edes pelasi? Boeserin ja Petterssonin tilanteet syövät ykköstä ja kun syvyys yskii tehojen kanssa eikä ole terve, joukkue on vähän hampaaton. Pitää nyt vaan toivoa Petterssonilta nopeaa paluuta normaaliin kuntoon ja Boeserille nopeaa paluuta takaisin.

Greenilla on nyt mietittävää ketjujen ja koostumusten kanssa. Schaller on ollut kyllä aika turhake nelosessa ja pistäisin MacEwenin sinne. Hän voisi tuoda fyysisyyttäkin tullessaan. Bailey on toinen pelaaja jota toivoisin jäälle. Erikssonilta nähtiin ilmeisesti jo kauden piikki, joten hänen paikalleen voisi kokeilla farmissa viimeisissä 10 pelissä 12+5 pisteet tehnyttä Baileyta. Puolustuksessa Benn oli aika pihalla, mutta tuo mennee pitkän pelaamattomuuden piikkiin ja tuskin häntä nyt pois otetaan.

Loukkaantuneiden listalta ei ole ilmeisesti tulossa hetkeen apuja. Ferland on aloittanut luistelun joukkueen kanssa, mutta pelikunto on täysi kysymysmerkki. Leivo on pyörinyt joukkueen kanssa, mutta paluu mennee ensi kuulle. Mottella on sama tilanne. Fantenberg ei ole välttämättä kovin pitkään sivussa (riippuu tosin ihan miten tuo aivotäräys tuosta selviää, pahassa tapauksessa edessä on pitkäkin sairausloma).

Ylivoimalla Gaudette ansaitsisi paikan Boeserin paikalla, mutta sinne Green taitaa pistää Sutterin?

***

AHL:ssa Utica otti sentään 5-4 rankkuvoiton paikallisvastustaja Syracusesta. Maalit Camperille, Gadjovichille, Boucherille ja Jasekille. Juoleville yksi syöttö ja hän on kolmen pelin pisteputkessa. DiPietro pelasi maalilla ja paranteli voittosaldoaan 15-7-2-1 lukemiin.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, IlvesBoeser siis ainakin pari peliä sivussa Flames-pelin loukkaantumisen vuoksi. Häneltä jää tuo Sedineiden muistoilta Blackhawksia vastaan väliin. Varmasti olisi halunnut pelata juuri tuossa pelissä, sillä Sedinit lopettivat uransa ottamalla Boeserin taloon siipiensä suojaan. Virtanen saa varmaan taas paikan tuosta ykkösketjusta, mutta sitten nuo alemmat ketjut ovat auki.


Sitä ennen ensi yönä Nashville vastassa. Tuossa pelissä nähdään viimeistä kertaa vanhat Canucksin paidat ja pelin alla esitellään Canucks-faneille tuttu kattaus seuralegendoja: Stan Smyl, Trevor Linden ja Markus Näslund. Bure on ilmeisesti videon välityksellä menossa mukana.

***

Maksumuurin takana oleva artikkeli Aidan McDonoughista:

 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Vancouver otti 6-2 kotivoiton Nashvillesta ja katkaisi neljän pelin tappioputkensa. Lukemista huolimatta voitto ei tullut hyvällä koko pelin suorituksella. Peliin oli tärkeä saada hyvä startti huonon Flames-pelin jälkeen ja ensimmäisen erän jälkeen Canucksilla oli 3-0 johto. Toisen erän alussa joukkue teki vielä 4-0 maalin onnekkaalla pompulla. Tuon jälkeen alkoivat ongelmat ja Nashville vyörytti peliä Canucksin päähän tehden kaksi nopeaa maalia ja ilman Markströmin hienoja pelastuksia olisi voinut tehdä enemmänkin.

Millerin onnekas maali erän loppuun taisi olla vähän sinetti pelille ja Virtanen laukoi ylivoimalla vielä kolmannessa erässä yhden maalin ylivoimalla. Toki pelin käsikirjoituksesta olisi varmasti tullut erilainen ilman selvää alun johtoa, mutta siitä huolimatta Canucksin oman pään peli johtoasemassa oli kyllä heikkoa. Onneksi tällä kerralla ei selvää johtoa kuitenkaan hukattu ja saatiin kaksi maalia ylivoimallakin.

Nyt Canucks-legendojen juhlaillassa pomput olivat kotijoukkueen puolella, mutta kokonaisuutena tuo 4-0 johtoaseman jälkeinen pelaaminen jätti pelistä Vancouverin kannalta aika huonon kuvan. Kuvaavaa pelistä oli se, että vaikka Canucks vei pelin 6-2, Markström oli pelin kakkostähti ja ihan ansaitusti - hän olisi voinut olla hyvin ykköstähtikin. Kolmen syötön Hughes oli pelin ykköstähti ja 1+1 tehot tehnyt Miller kolmostähti.

Ketjuja oltiin rukattu enemmänkin uusiksi. Pettersson sai laidoilleen Virtasen ja Pearsonin, Horvat pelasi Millerin ja MacEwenin kanssa, Sutter Gaudetten ja Rousselin ja nelosena oli Beagle, Bailey ja Eriksson. Schaller istui penkillä. Ketjut pelasivat tasakentin tasaisesti ja varmaan tuossa oli osuutta pelin tilanteellakin. Petterssonin ketju sai tasakentin vähiten peliaikaa. Farminostoista MacEwen teki maalin ja uransa ensimmäisen pelinsä Canucks-paidassa pelannut Bailey näytti nopeuttaan, mutta jäi pieneen rooliin (vain reilu seitsemän minuuttia peliaikaa).

Pelin kolme Vancouverin ensimmäistä maalintekijää olivat vähemmän maaleilla kunnostautuneita pelaajia. MacEwen teki kauden 10 pelissään kauden toisen osumansa, Sutterille maali oli kauden seitsemäs ja Bennille uran ensimmäinen Canucksin paidassa. Vancouverin seudulta kotoisin oleva ja Canucksia nuorena fanittanut Benn kertoi maalinsa maistuneen hyvältä tuossa legendojen illassa;

Markus (Naslund) and Linden, are probably like `This kid's only got one goal. They're probably making fun of me, but I mean they scored a lot of goals in their day. It's cool, growing up watching the Vancouver Canucks and then finally get my first. It's pretty cool.
Joukkueelta tärkeä voitto, vaikkei tyylipisteillä Markströmiä lukuun ottamatta juhlittukaan. Canucks on nyt 67 pisteessä 57 pelin jälkeen. Viime kaudella joukkue saavutti samat 67 pistettä vasta 70 pelin kohdalla.

Trevor Lindenille paluu Rogers Arenalle oli ensimmäinen sen jälkeen kun hän lähti seuran presidentin virasta. Fanit toivottivat vanhan sankarinsa tervetulleeksi kovilla suosioilla, mutta taitaa Lindenilla oli vielä aika paljon hampaankolossa seuran johtoa kohtaan. Ensimmäisellä erätauolla antamassaan haastattelussa Linden kehui Judd Brackettin varaustyötä ja Travis Greenin valmennusta, mutta jätti manageritahon kokonaan huomioitta.

- Markström oli maalilla erittäin hyvä eikä voinut maaleille mitään. Kumpikin Predatorsin maali kimposi maalin edestä Nashvillen pelaajille, joista vierasjoukkue sai iskettyä kaksi osumaa. Mahdottomia torjuttavia molemmat. Markström piti Nashvillen maalit kuitenkin tuossa, vaikka etenkin toisessa erässä olisi helposti voinut tulla pari maalia lisää.- Pettersson oli jälleen tutussa tasossaan. Hän keräsi kaksi syöttöä ja oli vaarallinen. Tutut Boeser ja Miller puuttuivat nyt viereltä, mutta Virtasen kanssa on sentään pelejä tullut.

- Millerin maali oli onnekas, mutta hän ansaitsi tuon. Viimeisissä 22 pelissä Miller on tehnyt 25 pistettä.

- Hughesille kolme syöttöä ja hän saattaa mennä yhdessä tilastossa kaikkien aikojen tilaston kärkeen:Hughes nousi taas NHL:n tulokkaiden pistepörssin kärkeen.

Ehkä tuon pelin alla olevan juhlatilaisuuden paras anti oli paitojen esille tuominen niiden oikeissa väreissä:
Canucksin seuraava peli on torstaina Chicagoa vastaan. Tuossa pelissä on Sedinien juhlailta ja toivottavasti pelaajat pistävät koko pelin parastaan.

***

Tyler Maddenin ja Aidan McDonoughin joukkue Northeastern vei yliopistokiekossa arvostetun Beanpotin mestaruuden. Tuo oli Northeasterinille historiallinen kolmas peräkkäinen Beanpotin mestaruus. Finaalissa Madden teki maalin ja McDonough 1+3 tehot. Madden jatkoi pisteputkeaan yhdeksän pelin mittaiseksi (noissa 14 pistettä) ja hänellä on nyt kauden 26 pelistä kasassa 36 pistettä. McDonough on tulokkaana nyt 24 pisteessä 23 pelin jälkeen.
 

nuck

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
Lisätään vielä tilastona pari vuoden 2020 tilastolukemaa tähän mennessä:

- Hughesilla on tämän vuoden puolella nyt 17 peliin kasassa 16 (5+11) pistettä. Noilla pisteillä hän on NHL:n pakkien pistepörssissä toisena 2020 vuoden pisteissä. Hughes on ollut NHL:n pakkien tasakenttätehoissa myös toiseksi tehokkain tämän vuoden puolella.

- Canucksin sisäistä vuoden 2020 pistepörssiä johtaa Miller 20 pisteellä (Miller on koko NHL:n tämän kauden pisteissä kuudes samoissa tehoissa kuin Leafs-kaksikko Matthwes-Marner). Millerilla on ollut myös joukkueen eniten taklauksia (loukkaantuneella Mottella on kuitenkin selvästi enemmän taklauksia per 60 minuuttia kuin Millerilla).

- Petterssonilla on Hughesin tavoin tämän vuoden puolella kasassa myös 16 pistettä (Petterssonilla on 16 peliä).

- Horvatilla on viimeisistä 17 pelistä kasassa 15 (7+8) pistettä ja aloitusprosenttina 59.4%. Horvat on ottanut hyökkäyspäästä tasakentin vain 34.85% aloituksistaan ja omasta päästä on tullut koko NHL:n 10. eniten aloituksia. Aloitusten määrässä Horvatilla on koko NHL:n kärkipaikka tämän vuoden puolella (Horvat ja Bostonin Bergeron ovat tuossa vähän karussa muista).

- Pearsonilla on 14 (6+8) pistettä ja Horvatin ketjussa pelannut hyökkääjä on ollut myös oman pään aloituksissa paljon mukana.

- Pettymysten puolella on Boeser, jolla on kasassa vain seitsemän pistettä. Boeserilla on joukkueen eniten laukauksia, mutta ruuti on ollut märkää. Hänellä on ollut tämän vuoden puolella vain 6.4% laukausprosentti kun uralla on muuten ollut noin 14% lukema.

- Beaglella on ollut koko NHL:stä toiseksi eniten oman pään aloituksia tämän vuoden puolella. Noissa on tullut 60.7% aloitusprosentti.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy