Canucks otti viime yönä 5-4 jatkoaikavoiton loukkaantumisista kärsivästä Dallasista Markus Granlundin onnistuttua jatkoajalla. Vancouver ei ollut pelissä johdolla ennen jatkoaikamaalia eikä Canucks pelannut kovin ehjää 60 minuuttista, mutta joukkue taisteli 1-3 ja 3-4 asetelmista itsensä jatkoajalle ja lopulta voittoon saakka. Hieno nousu surkean vieraspelireissun jälkeen ensimmäisessä kotipelissä ja antaa varmaan lisäaikaa Desjardinsillekin.
Toisen kerran viimeisiin kolmeen peliin maalinteon tuskasta kärsinyt Canucks onnistui tekemään viisi maalia - osa tuosta meni kyllä myös Lehtosen piikkiin. Ei Millerkaan mitenkään hyvää peliä pelannut 81% tilastoillaan ja neljällä päästetyllä, mutta sai viimein hyökkäykseltä riittävästi apuja voittamiseen. Millerin tilastot ovat nyt 2-7-0, 89.9%, 2.92 päästettyä maalia pelissä, kun Markströmillä ovat vastaavat 4-2-1, 2.23, 91.5%. Markström on pelannut neljä peliä Canucksin pelatessa peräkkäisenä iltana hitaammilla jaloilla. Miller on Desjardinsin papereissa edelleen ykkösvahti.
Canucks tuntui saaneen vähän ketjukemioitaan kuntoon ketjumuutoksilla. Minun mielestä Burrows on ollut Horvatin ketjussa erinomainen tähän saakka. Starsia vastaan Burrows syötti kaksi ja Horvat teki 1+1 tehot. Horvatin ollessa jäällä Canucksin kehittyneet tilastot olivat tasakentin 12-2, mutta Burrows pisti vieläkin paremmaksi 16-1 tilastoilla. Suuri ansio tuosta meni nyt myös peluutuksen piikkiin - Horvatin ketju aloitti hyökkäyspäästä vaihtonsa, eikä joutunut kuskaamaan alkukauden tyyliin koko kenttää läpi saadakseen maalipaikan.
Mielestäni kolmosketjun Granlund ja Eriksson löysivät myös hyvin toisensa ja tuosta hyvänä esimerkkinä oli Erikssonin tekemä 2-3 kavennusmaali kolmannen erän alussa. Hyvä kulmapeli kaksikolta tuossa tilanteessa. Dorsett toi ketjuun hyvin fyysisyyttä ja liikettä. Ykkösessä Sutter kunnostautui lähinnä aloituksissa, jotka tulivat kotiin 14-5 (73.7%). Ajatuksena tuossa varmaan saada ketjuun Hansenin tyyliin jalkoja, mutta en näe Sutteria tuossa pysyvämpänä pelaajana.
Puolustuksessa Stecherilta ja Tryamkinilta mielestäni pääosin hyvät pelit. Stecher teki NHL-uransa avausmaalin tasoitettua pelin kolmannen erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Ikimuistoinen hetki varmasti tehdä avausmaali kotona synnyinseudun yleisön edessä ja hienoa, että maali tuli vielä tuollaiseen paikkaan. Stecher on ollut seitsemästä pelaamastaan pelistä nyt kolme kertaa pelin tähdillä. Dallasia vastaan Stecherilla oli lisäksi kentän puolustajista parhaat kehittyneet tilastot. Canucks laukoi yhteensä 19 kertaa hänen ollessa jäällä ja tuo ykköspari Edler-Stecher kantoi vielä vaikeita minuutteja.
Tryamkinilta jälleen hyvä fyysinen ottelu ja Jamie Benn'kin sai kokea venäläisjätin taklauspeliä. Tryamkin oli pelin ahkerin taklaaja viidellä taklauksellaan. Vähän huono tuuri maksoi yhden takaiskumaalin (kiekko osui Tryamkinin luistimeen ja kimposi siitä maalin eteen), mutta muuten hän kantoi roolinsa onnistuneesti.
Kummatkin nuoret puolustajat tekivät kuitenkin myös joitakin kokemattomuuden piikkin meneviä virheitä, mutta Wiiksi katsoi noita jälleen läpi. Stecher oli jäällä kahden Dallasin maalin aikana ja jälkimmäisestä Desjardins totesi pelin jälkeen;
He didn’t think Seguin was going to turn it that quick and Seguin just made a great play. But what I like, I want us to play hard and be aggressive. We’re going to make mistakes. We can live with some. We can’t live with someone making the same mistakes. Tanev is a big part of our team and Stecher has come in and taken his spot and that’s a big role for a guy. He is exceeding our expectations.
Desjardinsista voi olla mitä mieltä tahansa ja itsekin tuskailen tuota usein, mutta hyvää on se, että valmennus antaa nuorille läpi joitakin virheitä. Ei kuitenkaan toistuvasti. Ajatuksena noissa on varmasti se, että oppivat virheistä ja tuo palkitsee vielä myöhemmin takaisin. Kahden tulokaspakin ja yhden toisen kauden pakin pelaaminen samaan aikaan ei ole valmennukselle varmasti helpoin paikka, mutta tämän kanssa on nyt elettävä. Tulevaisuuttahan tuossa vasta rakennetaan ja ainakin toistaiseksi Stecher ja Tryamkin ovat ylittäneet minunkin odotukseni.
Viivat:
- Ykkösylivoima onnistui viimein, kun Sutter teki pitkän kuivan jakson jälkeen ylivoimamaalin. Tuo ykkösylivoima ehti tuhlata tuota maalia ennen 27 peräkkäistä ylivoimaansa. Ehkä huonoa tuossa oli Sutterin tekemä maali, Sutter ei mielestäni kuulu ykkösylivoimalle, vaikka aloittaja-bonusta tuokin ja laukaus on hyvä. Nyt tuon maalin jälkeen tuota koostumusta varmaan pusketaan taas sisään tuollaisena.
- Canucksin nelonen aloitti kaikki vaihtonsa omasta päästä. Gaunce voitti pelinsä corseissa (7-6), mutta Skille oli joukkueen heikoin kehittyneissä tilastoissa. Skille ei tuo kyllä joukkueelle tällä hetkellä mitään lisäarvoa kentällä. Ehkä olisi aika pistää vaikka Virtanen tuohon paikkaan. Jaken ensimmäinen peli farmissa oli muuten todella näkymätön, mutta toisessa pelissä hän laukoi kuusi kertaa. Utican fanien mukaan hän vältteli taklaustilanteita. Kysymykseksi nousee, kuinka järkevää oli ilmoittaa hänelle ennen farmiin siirtoa tuo kahden pelin jakso? Hänestä olisi saatu varmaan enemmän irti alhaalla jos hän olisi joutunut taistelemaan itsensä ylös pelaamalla ja uskoisin Jakenkin hyötyneen tuollaisesta enemmän.
- Horvatilla on nyt kasassa viisi maalia, Viime kaudella tuohon määrään kesti puoli kautta. Tällä tahdilla BoHo on menossa 26 maalin kauteen, mutta katsotaan nyt miten kausi kehittyy. Alkukaudella kun noita "tasaisen vauhdin taulukoita" ei ole järkevä liikaa katsella. Horvatin kannalta hyvää voi olla se, että ainakin tähän mennessä hän on parantanut peliään kummallakin kaudella kauden edetessä. Viime kaudella tuli 14+16=30 pistettä kauden viimeisten 43 pelin aikana tammikuun alusta runkosarjan loppuun.
- Lindy Ruff miettii ehkä pelin jälkeen miksi Roussel oli aloittamassa oman pään aloitusta Sutteria (73%) vastaan. Roussel pelasi hyvän pelin, mutta aloitti pelin ensimmäistä kertaa vahvaa aloittajaa vastaan ja Canucks iski pelin voittomaalin tuosta.
Canucks jatkaa kauttaan seuraavaksi keskiviikkoaamuna kotona Rangersia vastaan.