Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 29.05.2016 klo 01.13.

 1. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Vieraspelikiertuetta pelattu nyt kaksi peliä. New Jerseyta vastaan käytiin häviämässä tiukka peli maalein 3-2 ja viime yönä otettiin yllätysvoitto Tampasta maalein 1-5. Devilsia vastaan nähtiin pelottavan näköinen tilanne kun Taylor Hall taklasi Philip Larsenin ulos pelistä mielestäni puhtaalla taklauksella. Larsen sai aivotärähdyksen tuosta, joutui jättämään pelin kesken ja Canucksin peli näytti sekoavan. Saa nähdä sitten kuinka pitkään tanskalainen on sivussa kentältä.

  Viime yönä Tampaa vastaan Canucksilla kävi tuuria maalipaikoissa ja Miller pelasi puolestaan maalilla jälleen erittäin hyvän pelin. Ottelu ei ollut pelillisesti 1-5 lukemien mukainen, mutta hienoa nähdä tietysti Canucksin onnistuvan maalipaikoissa kerrankin noin hyvin. Illan tehokkaimmat olivat kahden maalin miehet Magna ja Skille. En ihan ensimmäiseksi olisi pelin alla uskonut, että Canucks tulee voittamaan tuon pelin 1-5 ja Megna/Skille -kaksikko hakevat illalla hattutemppua.

  Puolustuksessa Alex Biega pelasi Larsenin, Edlerin ja Tanevin loukkaantumisen vuoksi pitkästä aikaa (kauden ensimmäinen ja ainoa Biegan peli tuli lokakuussa ja sekin meni hyökkääjän tontilla). Desjardinsin mukaan Biega on ottanut alkukauden katsomomiehen roolinsa siten kuin joukkue toivoi (Vancouver Provincen juttu);

  Lainaus:
  Minun mielestä Biega on NHL-tason syvyyspuolustaja ja ihan ansaittua hänelle saada viimein - vaikkakin sitten pakon edessä - tuota vastuuta muuallakin kuin muiden tsemppaamisessa. Ehkä tuota vastuuta olisi tullut lisääkin jos Canucks ei olisi ajamassa nuoria Stecheria ja Tryamkinia parhaillaan sisään. Tampaa vastaan Biega pelasi noin 15 minuuttia, antoi yhden syötön ja pelasi ihan mallikkaan ottelun. Tanevin ei uskota palaavan ainakaan tämän vieraspelireissun aikana, Edler on vielä viikkoja sivussa ja kun Larsenin pelikuntokin on kysymysmerkki, Biegalle saattaa tulla lisää vastuuta jatkossa.

  Lisää murhetta loukkaantuneiden listalle tuostakin pelistä taisi kuitenkin tulla Millerin loukkaantumisen vuoksi. Miller jätti kentän kolmannessa erässä ja tällä hetkellä on vielä auki mikä vamma siellä kummittelee ja mikä on paluuaikataulu. Miller on pelannut kaksi viimeistä peliään kauden parasta kiekkoa, joten toivottavasti tuo ei nyt katkea tuohon. Viime kaudella Miller loukkaantui nivusestaan juuri joulukuussa Floridaa vastaan ja joutui olemaan tuolloin kentiltä sivussa kolme viikkoa. Nyt tuon vamman ei kuuleman mukaan pitäisi olla ainakaan nivusten seudulla.

  Jos Miller joutuu olemaan pidempään sivussa, niin saa nähdä nostaako Canucks tulikuumana farmissa olleen lupauksen Thatcher Demkon ylös. Demko oli jälleen viimekin pelissä Utican voiton sankarina, kun Utica voitti Toronton kauden ensimmäistä kertaa maalein 3-2. Demkolle tekisi vielä hyvää olla pelaava maalivahti farmissa ennemmin kuin luukkua avaava maalivahti ylhäällä, mutta kun farmin toinen maalivahti Richard Bachman on loukkaantunut, Demkolle saattaa tulla kutsua ylös.

  Vielä Virtasesta ja tuosta Dorsettin loukkaantumisesta.. Vancouver Province kirjoitti artikkelin pari päivää sitten.

  Dorsett oli ollut toiveikas pelaamisensa suhteen vielä Leafsia vastaan;

  Lainaus:
  Mutta toiveet eivät käyneet toteen ja Dorsett on nyt ilmeisesti koko loppukauden sivussa niskaleikkauksen vuoksi.

  Desjardins sanoi Dorsettista;

  Lainaus:
  Jos Dorsett on tosiaan pelannut niskavammasta kärsien viimeiset viisi-kuusi vuotta kuten Desjardins sanoi, niin pitää kyllä ihmetellä hänen kipukynnystään. Roolina vielä tuollainen, jossa nyrkkiä tulee päähän useammassa pelissä kauden aikana ja niskavammat eivät ainakaan helpota. Ehkä tuo leikkaus on nyt välttämätön tähän tilanteeseen.

  Monet veikkasivat Virtasen saavan mahdollisuuden (fyysinen hyökkääjä toisen samanlaisen tilalle), mutta ainakin tällä hetkellä Canucks antaa Jakelle isomman peliajan farmissa ja peluuttaa Megnaa sekä Skilleä ylhäällä. Tampaa vastaan tuo ainakin palkittiin. Virtanen on tehnyt puolestaan nyt farmissa kolmeen viime peliin kaksi maalia, joten toivottavasti alkaisi Jakellakin kulkea jo vähän paremmin. Jake pelaa tällä hetkellä Backsin ja Hamiltonin kanssa Utican työmyyräketjussa.
   
 2. Gemondo Jäsen

  Onko Larsenin kohtalosta kerrottu mitään?
   
 3. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Viikolla sai jo luvan palata Vancouveriin. Mahdollista on, että pelaisi jo tämän vieraskiertueen aikana. Pelejä ei ole tosin jäljellä kuin tänään ja ylihuomenna. Ja tuo Larsenin anti kentälle on ollut sen verran vaatimaton että ihan kauheaa kiirettä ei ole tarvetta pitää.

  Viime yöltä taas tappio, kun Luongo otti 4-2 voiton Panthersille. Vancouverilta Skille jatkoi kuumana ja teki maalin. Daniel Sedin teki Vancouverin toisen maalin. Horvatillla on nyt vaikeampi vaihe menossa. Viime yönä saldo oli 0+0 ja -3. Edelliset viisi peliä on nyt mennyt ilman tehopisteitä.

  Markström oli viime yönä melkoisessa kiekkosateessa, joten saas nähdä onko tänään sitten vuorossa Thatcher Demkon NHL-debyytti.
   
 4. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Ei onneksi ollut. Canucks pelasi ehkä kauden heikoimman pelinsä Washingtonia vastaan ja Markström piti numerot edes suhteellisen siedettävinä. Demkolle toivoisi edes vähän parempaa ensimmäistä peliä kuin tuo esitys minkä Canucks pisti pöytään. Hyvin kuvaavaa oli sekin, että joukkue laukoi viiden ylivoiman aikana tasan kerran kohti Holtbya. Bensa näytti olleen loppu kun "selkä-selkä -peli" oli jo iltapäivällä toisessa kaupungissa ja kaiken kaikkiaan peli oli neljäs vieraissa kuuteen iltaan, mutta ei sekään ainakaan tuon ylivoiman otteita selitä.

  Positiivisena puolena pelissä oli Hansenin paluu loukkaantuneiden listoilta, vaikka hän ei vielä ihan oma itsensä ollutkaan. Hansenille tilaa teki Sven Bärtschi, joka pelasi heikon pelin Floridaa vastaan. Ehkä Skille oli viime pelien perusteella ansainnut tuon paikan ylempää. Hansen sen sijaan otti paikan Sedinien ketjusta, kuten osasi odottaakin. Kumpikaan Horvatin ketjusta ja Sedinien ketjusta ei saanut aikaan mitään. Puolustuksessa Stecher pelaa pelistä toiseen yllättävän hyvin, mutta ei tuo nuoren puolustuksen kokonaisuus ilman kärkiparia vain oikein riitä millään etenkään hyviä joukkueita vastaan.

  Canucks hävisi nyt ensimmäistä kertaa toisen pelin peräkkäin sitten marraskuun 7. päivän. Toivottavasti tästä ei nyt lähtisi uutta tappiokierrettä, vaan joukkue pystyisi kääntämään tämän vieraspelireissun viimeisen pelin Carolinaa vastaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Tuon jälkeen olisikin edessä kotipelivoittoinen joulukuu, kun kahdeksasta pelistä kuusi pelataan Vancouverissa.
   
 5. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Vielä pari "unohtui mainita asiaa";

  - Jake Virtanen on saanut farmissa viime aikoina peliään kasaan. Viiteen viime peliin Virtanen on tehnyt neljä maalia.

  - Anton Rödin lähetettiin farmiin "kuntoutusjaksolle". Paluu peleihin lienee ajankohtaista ehkä vielä tämän kuukauden aikana.

  - Bärtschi ehti pelata 72 peräkkäistä peliä putkeen viimeisimmän "terveraaputuksensa" jälkeen. Edellisen kerran sveitsiläinen istui katsomossa viime vuoden joulukuun 5. päivä. Ilmeisesti joulukuun alkupäivät eivät ole hänelle parhaita..

  - Brandon Sutter ehti pelata 29 peliä kunnes otti ensimmäisen kakkosensa. Sutter on Desjardinsin luottohevonen siitäkin huolimatta varmaan edelleen. Hän on pelannut peliä kohden Canucksin hyökkäyksen eniten ja on saanut kaikista NHL-hyökkääjistä 18. eniten peliaikaa peliä kohden. Kauden 29 peliä ovat kartuttaneet Sutterin pistesaldoa 14 pisteen verran. Tehopörssissä hän on -16 lukemissa - joukkueen menestys ja Sutterin asema sekä puolustusvoittoinen rooli näkyy.
   
 6. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  Demko passitettu takaisin Uticaan. Varmasti unohtumaton kokemus päästä kertaalleen availemaan luukkua.
   
 7. Ishmael Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Vancouver Canucks
  En tullut katsoneeksi Carolina-ottelua, mutta melkoiset maalikarkelot siellä on käyty. Kolmannen erän alku oli täysi katastrofi, liekö sitten ollut liian hyvä johtoasema vai mitä tuossa kävi.
   
 8. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Joukkue vaan etsii uusia tapoja hävitä. Ei ollakaan vielä menetetty toisen erän jälkeistä 2-5 vierasjohtoa 8-6 tappioksi, mutta nyt on tuokin sitten kokeiltu. Eikä se tuntunut kyllä hyvältä. Maalin päähän jäätiin kaikkien aikojen ennätyksestä yhdessä erässä päästetyissä maaleissa. Toivottavasti tuota ennätystä ei nyt lähdetä hakemaan samalla raivolla kuin tappioputken pituuden ennätystä aiemmin.

  Vakavammin, tuo romahtaminen taitaa vaan kertoa ainakin osaltaan siitä, että tällä hetkellä joukkueella ei ole itseluottamusta eikä toisaalta tuohon vaikuttavaa ykkösparia pelissä, jonka voisi pistää turvaamaan noita johtoja. Edler-Tanev -pari tuossa hommassa on ollut hyvä aiemmin, mutta tällä hetkellä heidän ollessa sivussa yksikään pakkipareista ei kykene nollaamiseen. Nuorten pakkien (jotka muodostavat jo puolet pakistosta ellei Gudbransonia lasketa) tasokin heittelee paljon jo yhden pelin sisällä. Oppirahoja, toivottavasti ainakin.

  Kausi on mennyt kyllä sen verran surullisesti kaikin puolin, että eipä tähän enää lisää murheita toivoisi. Vaan kun tuo ei ole toiveesta kiinni. Canucksin hyökkäyksen ykkösprospecti Brock Boeser jättää nuorten MM-kisat väliin ranneleikkauksen vuoksi. Hän pelasi noin viisi viimeistä peliään ranne turvoksissa ja jäi yllättäen ilman tehoja sekä paikkaa mm. joukkueensa rankkareiden laukojissa. Nyt selvisi siis syykin tuohon. Paluu kentille on joskus tammikuussa. Todella harmi, sillä odotin suurella mielenkiinnolla Boeserin näkemistä nuorten MM-kisoissa. Tällä kertaa olisi tullut varmasti kunnon roolikin.

  Benningin aikojen kolmesta ykkösvarauksesta Virtanen kävi olkapääleikkauksen ja Boeser nyt ranneleikkauksen, Londonissa kannattaa pistä leikkaussali valmiiksi, kun kaupungissa pelaa yksi Canucksin ykkösvaraus.
   
 9. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Ei tullut nähtyä Bolts peliä, mutta vissiin Gudbranson ja Stecher loukkaantui? Andrey Pedan on ainakin nostettu Uticasta. Tänään vieraaksi tulee 8 ottelun voittoputkessa lentävä Columbus, joten eipä ainakaan helppo ilta ole tulossa.
   
 10. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Näimpä näin.. Gudbranson ranneleikkaukseen ja paluusta ei ole tietoa. Stecher day-to-day joten ei ilmeisesti mitään vakavaa. Onneksi sentään Tanev saatiin takaisin.

  edit: onhan se Stecher kokoonpanossa
   
  Viimeksi muokattu: 18.12.2016 klo 23.02
 11. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Ilmeisesti Gudbranson kärsi ranteestaan pidempäänkin, mutta pelasi kun ykköspakkipari oli sairastuvalla. Tanevin palattua ilmoitettiin heti Gudbransonin leikkauksesta. Toipumisennustetta ei tiedetä, mutta saattaa ottaa aikaa. Koko ajan sieltä näyttää puuttuvan siis se kaksi top4 pakkia ja tulokkaat saavat kantaa kuormaa. Fyysinen osasto on rampana nyt Dorsettin ja Gudbransonin poistumisten jälkeen.

  Tuloksellisesti Canucks on pelannut nyt kotonaan hyvin kun joukkue kaatoi Tampan ja sai raavittua pisteen Columbukselta, joka on nyt peräti yhdeksän pelin voittoputkessa. Ennakkoon noista peleistä ei välttämättä pisteitä olisi odottanut tässä tilanteessa.

  Tortorella ei sopinut Vancouveriin, mutta mies näyttää tekevän Columbuksen penkin takana hyvää työtä. Joukkue pelaa Tortorellan opeilla paljon luistelevaa ja paljon kiekkoja syövää puolustusta. Canucksia vastaan Sinitakit blokkasivat 16 kutia ja saivat Canucksin laukomaan 14 kertaa ohi. Vieraiden kova työnteko näkyi ja Canucks vaikutti etenkin avauserässä aseettomalta.

  Suurena tekijänä tuossa Tortorellan nykyisessä menestyksessä verrattuna Canucks-aikoihin on varmaan joukkueen ikärakenne verrattuna Canucksin rakenteeseen. Columbuksella on joukkueessaan paljon enemmän nuorta lahjakkuutta kuin Canucksilla etenkin pari kautta sitten. Luonnollisesti joukkueella pitääkin olla; kärkipään varaukset näkyvät ja 11 pelaajaa yhteensä 18 pelaajasta ovat 23 vuotta tai alle.

  Canucksia vastaan joukkueella oli jäällä vain yksi yli kolmekymppinen hyökkääjä (Hartnell). Nuoret jaksavat luistella ja ylipeluuttamisen vaaraa ei ole (kuten kävi Sedinien kanssa). Hieno nähdä Columbuksen onnistuvan noin hyvin. Toivottavasti lentokeli jatkuu.
   
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Kaksi peliä Jetsia vastaan takana ja kumpikin päättyi samoilla 4-1 lukemilla - jälkimmäinen tosin tappioon. Tiukkoja pelejä suhteellisen suuresta maalierosta huolimatta kumpikin. Ensimmäisessä eteenpäin mennyt Markström pelasi vakuuttavan maalivahtipelin ja kentille juuri palannut Hansen laukoi kaksi maalia. Toisessa Millerilla vuosi etukulma (taisi olla scoutattu juttu Jetsin puolelta) ja Hansen loukkaantui jälleen likaisen Perreaultin polvitaklauksen seurauksena.

  Todella harmi tuo Hansenin loukkaantuminen, sillä hän sai Kaksosetkin pelaamaan taas hyvällä tasolla. Hansen tuo kentälle niin paljon luisteluvoimaa, että ketjusta tulee heti paljon vaarallisempi hyökkäyspäähän ja hyvänä kahden suunnan hyökkääjänä juutti osallistuu myös oman pään peliin. Saa nyt sitten nähdä kuinka pitkä tuo loukkaantuminen on ja kuka tulee tilalle.

  Vammoista toipunut Rödin on ainakin pelannut farmissa pari peliä hienosti. Joidenkin Utica-fanien mukaan Rödin on ollut kokonaispeliltään paras laituri noissa peleissä mitä seuralla on ollut pariin vuoteen, mutta toki tuo otanta on vielä pieni. Olisikohan kuitenkin aika kokeilla häntä suoraan tuossa Kaksosten ketjun paikassa Hansenin tilalla?

  Puolustuksessa Hansenin tavoin myös juuri kentille palannut Tanev'kin sai osumaa Jetsia vastaan, mutta onneksi hän sentään palasi takaisin. Saa vaan sitten nähdä mikä on hänen pelikuntonsa myöhemmin. Ei tuonne nyt ainakaan enää lisää alakerran loukkaantumisia toivoisi. Jos Tanev'kin tuosta vielä lähtee taas, niin Canucksilla on heittää jäälle kaksi tulokasta, yksi alisuorittava toisen kauden kirouksesta kärsivä pakki. yksi "farmipakki" (omasta mielestäni Biega tosin pystyy pelaamaan NHL:ssä), toinenkin farmipakki (Pedan nostettiin ylös vähän aikaa sitten) ja Luca Sbisa.

  Joukkueella on vielä yksi peli jäljellä ennen joulutaukoa ja tuo pelataan nyt sitten peräkkäisenä iltana tuosta Jets-pelistä Calgaryssa. En ehdi huomenna tänne kirjoitella mitään, joten toivotan omasta puolestani kaikille tämän ketjun lukijoille hyvää joulua!
   
 13. Fawkes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelers, Man United
  Kävin lukemassa HFBoardsin Canucks -osiota, kun kiinnosti tietää mitä mieltä fanit ovat Canucksin nykytilanteesta. Vaikka nyt heti alkuun täytyy todeta, että HFBoardsin kirjoittajat eivät varmaan edusta paikallisten fanien enemmistöä, niin kuitenkin sieltä saa jonkinlaisen käsityksen siitä mikä yleinen mielipide on. Noh, siellähän näytti olevan perinteiset Tank -ketjut käynnissä oikein isolla volyymilla, ja seuran johtoryhmä (Aquilani, Linden, Benning) tuntuu olevan todella epäsuosittuja tällä hetkellä. Mitä mieltä tämän palstan Canucks -seuraajat ovat näistä jutuista? Rebuild tulee Vancouverissa olemaan edessä ennemmin tai myöhemmin, mutta seuran nykyinen johto tuntuu olevan haluton myöntämään tätä tosiasiaa, vaan yrittävät sen sijaan myydä faneille ajatusta siitä, että joukkuetta on mahdollista nuorentaa samalla kun pysytään kilpailukykyisinä. Onhan joukkueessa jo nyt joitain hyviä nuoria pelaajia, mutta aika Sedinien jälkeen koittaa pian, eikä noihin rooleihin ole omasta takaa pelaajia kypsymässä. Toki palkkakatosta vapautuu iso summa rahaa kun Sedinien sopimukset loppuvat, mutta korvaavien pelaajien hankkiminen free agencyn kautta olisi melkoisen lyhytnäköinen ratkaisu.

  Näin neutraalista näkökulmasta arvioituna, Canucks on tällä hetkellä NHL:n selkeimmin rebuildin tarpeessa oleva joukkue. Arizonalla tuo nuorennusleikkaus on jo käynnissä ollut jonkin aikaa, ja Coloradollakin on noita kärkipään draft pickejä rosterissa jo useita, vaikka toki lisääkin sekaan mahtuisi. Muista häntäpään joukkueista mm. Toronto, Buffalo ja Calgary ovat tuota uudelleenrakentamista toteuttaneet jo jonkin aikaa. Oikeastaan Islanders ja Red Wings ovat Canucksin jälkeen eniten isojen muutoksien tarpeessa.
   
 14. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Ihan ymmärrettäviä tuon sopulilauman jutut tällä hetkellä ovat. Joskin usein taas yliampuvia, mutta kun tilanne on tällä hetkellä se, että Canucks ei pärjää tuolla ikääntyneiden veteraanien ja junnujen sekoituksella NHL:ssä ja toisaalta junnuihin on keskitytty vielä kovin lyhyt aika, niin eivät nuo puheet voikaan kovin positiivisia olla. Paremmalla tuurilla esimerkiksi Laine voisi tuoda välittömästi toivoa, mutta Jetsilla kävi lottovoitto, Canucksin Juolevi punnitaan vasta myöhemmin.

  Olen samaa mieltä siitä, että Canucksille tekisi hyvää kyntää pari kautta ja saada draftin kautta nostetta. Tuossa tosin tarvitaan myös tuuria, että sopivina kesinä onnistutaan jämähtämään sinne viimeisten joukkoon. Joukkue tarvitsisi pari kunnon eturivin nuorta pelaajaa mukaan. Viime kesä olisi voinut olla tuollainen, mutta kolmanneksi paras arpa putosi viidenneksi ja tuosta ei vielä osaa sanoa mitään.

  Toivottavasti ensi kesänä nähtäisiin parempi tuuri. Tämän hetken joukkueella kun on hyvät "mahdollisuudet" saada top10 varaus eikä top5 varauskaan mahdottomuus olisi. Horvatin, Boeserin, Juolevin, Demkon, Stecherin, Virtasen(?) ja kumppaneiden oheen tarvittaisiin lisätukea "aikaan jälkeen Kaksosten" ja kyllä tuota luultavasti onkin tulossa. Toivottavasti tuota tukea nähtäisiin parinkin tulevan kesän aikana.
   
 15. Fawkes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelers, Man United
  Lainaus:
  Itseäni kiinnostaa myös nähdä millaisia ratkaisuja Vancouverissa tehdään tämän loppukauden aikana, ja ennen kaikkea tulevalla offseasonilla. Millerilla ja Burrowsilla loppuu sopimukset tähän kauteen, ja kaiken järjen mukaan jatkoa heille ei olla tarjoamassa, ainakaan nykyisellä palkalla. Heistä saisi trade deadlinella todennäköisesti ihan kohtuullisia varausvuoroja vastineeksi, joilla prospect poolia päästäisiin vahvistamaan nopeastikin. Toki molemmilla näyttää jonkin sortin NTC olevan sopimuksessa, joten ihan tuosta vain heidän kauppaaminen ei onnistu. Ensi kesän draftia ei pidetä mitenkään erityisen laadukkaana, mutta mitä enemmän siellä on arpoja mukana niin sitä todennäköisempää on voiton osuminen kohdalle.

  Kun Vancouverin prospect -listaa katsoo niin siellä on tosiaan jo muutamia ihan lupaavia kavereita ringissä. Boeser, Demko ja Juolevi nyt etunenässä. Mutta varsinkin hyökkäykseen tuonne tarvittaisiin lisää kärkipään prospekteja, ja niitä on vaikea riveihin saada, jos ei varaa useampana vuotena putkeen top 10:ssa, mielellään top 5:ssa. Omasta mielestäni draftin kautta rakentaminen on tässä vaiheessa Canucksille ainoa tie, jos tavoite on menestyä pidemmällä aikavälillä. Jos Canucks käyttää kesällä Millerista ja Burrowsista vapautuvat rahat esim. Thomas Vanekin palkkaamiseen, niin koko front office ansaitsee tulla erotetuksi.
   
 16. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Näin joukkueen fanina en halua nähdä joukkueen häviävän ja pelaajat ainakin yrittävät, mutta kyllä tuo kärkipäässä varaaminen on ainakin "varmin" reitti saada laatua. Kaksosten varaamisesta top3 ryhmässä tulee ensi kesän varaustilaisuudessa kuluneeksi 18 vuotta, joten olisi jo aika saada uutta mahdollista tähtipolvea top3 varausten kautta.

  Tuo on toki nykyisellä systeemillä epävarma reitti, kuten viimekin kesä osoitti ja joskus sitä menestystä joutuu odottamaan pitkään vaikka miten pääsisi varaamaan top3-ryhmässä, kuten Oilers on osoittanut. Seuran tekeminen muullakin kuin nuorten tasolla ratkaisee paljon, mutta ilman kärkipään lahjakkuuksia tuota muuta tekemistä on aika vaikea päästä edes testaamaan.

  Ihan puhtaasti joukkueen rakentamisen kannalta tuntuisi kyllä oudolta ratkaisulta hankkia Erikssonin jälkeen toinenkin top6-hyökkääjä vapaiden agenttien markkinoilta. Yhden kokeneen laiturin vielä ymmärsin tulevaisuuteen ikään kuin nuorten eteen pelaamaan isommat minuutit pois (Eriksson on tosin ollut toistaiseksi pettymys), mutta kahta en ymmärtäisi.

  Toivottavasti Canucks laittaa Miller-Burrows -kaksikosta vapautuvat miljoonansa Horvatin ja Gudbransonin (jos nyt suostuu tekemään Panthers-aikaisia huhuja maltillisemman sopimuksen) pitkiin jatkosopimuksiin ja jättää vähän vaikka tyhjää capiinsa jos sellaista tulee. Joukkue tulee sellaista tarvitsemaan jos onnistuu lotossa jatkossa.

  Ja tosiaan toivottavasti mitään Vanekia seurassa ei nähdä koskaan - hän ei ole kuulunut minun suosikkeihina milloinkaan. Saa tosin nähdä sitten täyttyisikö tuossa samanlailla Benningin ilmasilta entisiin Sabres-varauksiin kuin se teki Millerin kanssa.
   
  Viimeksi muokattu: 26.12.2016 klo 03.25
 17. Fawkes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelers, Man United
  Canucksin Twitterista bongattua:

  Jannik Hansen on sivussa seuraavat 4-6 viikkoa polvivamman takia. Ilmeisesti tuo vamma tuli sen Perraultin myöhäisen taklauksen seurauksena, josta ei kai mitään penalttia taklaajalle tullut, joten aika veemäinen keissi Canucksin ja Hansenin kannalta.

  Alexander Edler palasi joukkueharjoituksiin mukaan, mutta paluuaikataulu peleihin on vielä hämärän peitossa.

  Miller aloittaa näillä näkymin maalissa Kingsia vastaan.
   
 18. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Tuo on kyllä paha isku joukkueelle. Hansen oli ehkä joukkueen pirtein hyökkääjä pelaamissaan peleissä (Horvat haastaa tuossa) ja sai minkä tahansa ketjun parantamaan peliään. Juutti on tehnyt kaikki pisteensä tasakentin kun ylivoima-aikaa valmennus ei hänelle anna - alivoimalla hän kuuluu puolestaan kärkihyökkääjiin.

  Lainaus:
  Edlerin pitäisi olla mukana Kingsia vastaan, joten hän palaa vähän aiemmin kuin jostain loukkaantumisen aikana luin. Ensimmäistä kertaa sitten marraskuun 2. päivän Canucks saa jalkeille tuon ykkösparinsa Edler-Tanev. He eivät tosin välttämättä yhdessä pelaa, kun Stecher saattaa pelata kärkiparissa.

  Canucks Armyssa oli muuten artikkeli siitä, onko Stecher jo joukkueen ykköspakki. Omasta mielestäni edes pohdinta tuosta kertoo enemmän Canucksin alkukauden puolustuksesta kuin Stecherista. Ei siinä, yllättävän hyvin tulokas on pelannut, mutta ei hänen kuuluisi vielä olla mukana kirjoittelussa joukkueen ykköspakista.
   
 19. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Mitä mieltä ovat palstan Canucks -seuraajat Desjardinsin mahdollisista potkuista kauden aikana/jälkeen?

  Mielestäni loppupeleissä ihan hyvin Desjardins on saanut joukkueen pelaamaan loukkaantumisista huolimatta, eikä tuo materiaalikaan loppupeleissä mikään huikea ole, joten auttaisiko potkut edes mitään.
   
 20. Timbit Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HPK, Canucks, BC Lions
  Lainaus:
  Ihan täysin kiinni siitä, halutaanko rebuild tehdä Desjardinsin johdolla vai ei. Jos halutaan, niin ei missään tapauksessa potkuja. Jos ei haluta, niin potkut vaikka heti ja rebuildin vetäjä puikkoihin. Tämä kausi on käytännössä turha, koska rebuildia ei ole aloitettu ja toisaalta minkäänlaista menestystä ei tule. Nuorille sälleille vastuuta ja paljon, siis niille joiden varaan tulevaisuuden menestystä aiotaan rakentaa. Tällä hetkellä on aika hankala nähdä, mikä se pitkän aikavälin suunnitelma oikein on.
   
 21. Fawkes Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Steelers, Man United
  Lainaus:
  Tässä mielestäni on kiteytettynä Canucksin tämä kausi. Vaikka pari voittoa onkin viime matseista tullut, niin ei kai kukaan kiihkottomasti asioihin suhtautuva henkilö ole sitä mieltä, että playoffsit olisivat Vancouverille realismia tällä kaudella. Ja mistä lähtien ylipäätään pelkästä playoffseihin pääsemisestä on tullut joku itseisarvo? Eikö kaikkien NHL-organisaatioiden tavoite pitäisi olla Stanley Cupin voittaminen? Vaikka Canucks jollain ihmeellä playoffseihin pääsisikin, niin ei joukkue siellä montaa voittoa ottaisi. Tämä olisi oikeastaan huonoin mahdollinen vaihtoehto koko organisaatiolle, koska silloin seurajohto voisi jatkaa tällä nykylinjallaan, jossa yritetään uskotella kaikille sidosryhmille, että joukkue on kilpailukykyinen ja menossa oikeaan suuntaan. Linden oli kai jossain haastattelussa sanonut, että tankkaaminen/totaalinen rebuild ei tule kyseeseen senkään takia, että se ei ole reilua Sedineille tässä vaiheessa heidän uraansa. En tiedä mitä mieltä Canucksia pidempään seuranneet ovat tuollaisesta kommentista, mutta itseäni ainakin ihmetyttää suuresti, että seurapomo perustelee organisaation strategisia ratkaisuja tuollaisilla syillä.
   
 22. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Viime yönä voitettiin Edmonton rankkareilla 3-2. Markström piti Vancouverin mukana pelissä ja lopulta oli voiton takuumies. Ihan täysin en ymmärrä Desjardinsin aivoituksia kun noita ketjuja pelissä katselin. Ykkönen oli muodossa Sedin-Sedin-Megna ja sai aikaan koko pelissä 2 laukausta. Vastaavasti Anton Rodin huilasi tämänkin ottelun. Rodin pelasi viikko sitten ottelun (tai siis 7 minuuttia) ja on sen jälkeen huilannut kolme peliä. Miksi ihmeessä Rodin ei pelannut AHL:ssä vähän pisempään jos nyt Hansenin loukkaantumisen jälkeenkään hän ei mahdu kentälle? Rodinissa olisi kuitenkin sitä potentiaalia ja mielellään nyt katsoisi miten homma toimisi, jotta tietäisi kannattaako häneen käyttää suojausta kesällä. No, voitto tuli tuollakin kokoonpanolla.

  Pelin maalit menivät kumpikin Horvatin ketjulle. Kumpikin laituri (Burrows, Bärtschi) osui kerran ja Horvat syötti kummatkin maalit sekä teki sitten rankkareissa voittomaalin. Horvatin ketju muutenkin pelasi "vähän" erilaisen pelin, kun laukoi yhteensä 10 kertaa kohti Talbotia. Samat 10 laukausta maalia kohden sai myös Sutterin ketju, joten tuo ykkösketjun saldo oli kyllä huono.

  Horvat siirtyi takaisin Vancouverin pistepörssin kärkeen ja johtaa myös maali- ja syöttöpörssiäkin. Ei huonosti kakkos-/kolmosketjusta, ykkösalivoimasta ja kakkosylivoimasta käsin. Sutterin ketju teki ottelussa maalin, mutta se hylättiin koska Sutterin jalka oli vähän maalivahdin alueella. Hyvin käytetty haasto - taas saatiin yksi maali vähennettyä pelistä. Toki Edmonton haastoi myös Burrowsin maalin, mutta se sentään hyväksyttiin vaikka siinäkin Horvat oli alueella. Toista maalia Edmonton ei sitten enää voinutkaan haastaa, kun haastot oli jo käytetty.

  Periaatteessa Vancouverilla on kolme ihan hyvää ketjua, mutta käytännössä tällä hetkellä ykkösketju puuttuu kokonaan ja joukkueella on kolme kakkosketjua, jotka toimivat enemmän tai vähemmän satunnaisesti. Eriksson ei toiminut tuossa kaksosten kanssa, mutta kyllä siinä kannattaisi ainakin testata Rodinia.

  Tanev on nyt pelannut kahdeksan matsia loukkaantumisensa jälkeen ja niistä saldo on 5-3. Vain yhdessä noista kahdeksasta pelistä Tanev on jäänyt miinukselle (-1), joten varsin tärkeä lenkki Tanev on puolustuksessa. Toki auttaa myös se, että myös Edler on palanut kehiin.
   
 23. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Pelin aikana tuli hauska lista pelaajista:

  Brad Isbister
  Ryan Shannon
  Jarkko Ruutu
  Matt Cooke
  Todd Bertuzzi
  Donald Brashear
  Peter Schaefer
  Trevor Linden
  Trent Klatt
  Steve Bernier
  Sergei Shirokov
  Jeff Tambellini
  Anson Carter
  Jason King
  Taylor Pyatt
  Zach Kassian
  Mason Raymond
  Nicklas Jensen
  Ryan Kesler
  Alex Burrows
  Radim Vrbata
  Loui Eriksson
  Brandon Sutter
  Jayson Megna

  Mikä yhdistää näitä Vancouverissa pelanneita pelaajia?

  Kyseiset pelaajat ovat pelanneet Sedinien ketjun oikeassa laidassa.
   
 24. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Ylläolevasta listasta näyttäisivät puuttuvan ainakin Jannik Hansen, Zac Dalpe ja Wade Brookbank, mutta yhtä kaikki, onhan noita ketjun kolmansia lenkkejä nähty todella paljon. Sedineiden kanssa pelaamisesta etenkin heidän parhaina päivinään kertoo jotain sekin, että jopa Brookbank (jota pidän viimeisten 30 vuoden sisällä viiden heikoimman Canucks-pelaajan joukossa mitä tulee pelaajan taitotasoon) sai hosuttua pari maalia tuossa laidalla. Hyvähän tuossa on ollut pelata kun kummatkin ovat voittaneet mm. NHL:n pistepörssin.

  Lainaus:
  Jos ja kun menestyksellä mitataan valmentajan osaamista, niin ei tuo Desjardinsin tämä kausi heikosti ole mennyt. Joukkue on tällä hetkellä kolmen pisteen päässä playoff-viivasta ja tuohon joukkue on hinattu pitkälle tuolla hyvin kokemattomalla puolustuksella ykkösparin pakkien kärsiessä pitkään vammoistaan.

  Terve sentteritilanne on auttanut tällä kaudella paljon. Viime kauden kaltaista senttereiden joukkoloukkaantumissumaa ei olla nyt nähty ja tuota sentteritilannetta on tukenut myös Horvatin kehitys pelaajana. Bo on ollut mielestäni joukkueen paras sentteri ja pystynyt kääntämään tai ainakin merkittävästi auttamaan pelien kääntämisessä omalla panoksellaan - esimerkkinä vaikka tuo viimeisin peli Oilersia vastaan, jossa hän syötti molemmat maalit varsinaisella peliajalla ja iski rankuissa voittomaalin.

  Harvoin kuitenkaan seurahistoriassa on menty tuollainen jakso noin kokemattomalla alakerralla mitä tällä kaudella nähtiin ja tuosta selviämissä pitää antaa valmennuksellekin pisteitä. Kaksi tulokaspakkia (tällä kaudella Stecher ja Tryamkin) samaan aikaan on kyllä ennenkin nähty, mutta kun noiden tulokkaiden rinnalla on pelannut yksi toisen kauden puolustaja, farmissa uransa luonut Biega, eurosarjoissa suurimman osan pelaajaurastaan pelannut Larsen ja vasta kesällä Vancouveriin tullut ja edelleen nuori puolustaja Gudbranson, niin tuollainen ryhmä kokonaisuutena on ollut harvinaisuus.

  Edlerin ja Tanevin ollessa samaan aikaan pelissä, Canucksin saldo on 7-1-1. Tuollainen lyhyt pätkä luonnollisesti vääristää totuutta, eikä joukkue tuollaisella saldolla tule pelaamaan noiden kahden kanssa pitkään. mutta selvää on se, että Canucks on parempi joukkue tuolla kärkiparilla kuin farmipakeilla. Hienoa nähdä, että huolimatta noiden kahden paluusta, esimerkiksi Stecher on jatkanut suuren luoton alla. Ducksia vastaan tulokas pelasi 25 minuuttia ja otti kentän suurimmat minuutit.

  En aina arvosta Desjardinsin peluutuksia kovinkaan korkealle, mutta hänen puolesta pitää sanoa pari puolustavaa asiaa. Viime kauden kevät ja tämän kauden alku veivät joukkueen syviin vesiin, mutta joukkue on rakennustilassa ja kummassakin noista tilanteista nähtiin myös suuri loukkaantumistilanne - viime kaudella senttereissä ja tällä kaudella kärkipakeissa. Silloin kun joukkue on ollut suurin piirtein terve, Canucks on saanut kohtalaisesti menestystä Desjardinsista huolimatta tai ehkä osin jopa hänen ansiostaan.

  Toinen asia on sitten se, että onko tuo joukkueen (suurin piirtein terveenä) pelaaminen kohtalaisella tasolla hyvä asia tulevaisuuden kannalta. Luonnollisesti pelaajat ja valmennus yrittävät voittaa ja ajattelevat sikäli asioista eri lailla kuin monet fanit, joiden toiveissa olisi rakentaa korttitalo alusta ja toivoa epäonnistumista korkeamman varauksen vuoksi.

  Omasta mielestä joukkueen kannattaminen ei ole ollut näin vaikeaa pitkään aikaan. Toisaalta tietää joukkueen kaipaavan kärkipään varauksia ja niistä mahdollisesti tulevaa uutta nostetta. Toisaalta taas nuorten, uriensa alussa olevien pelaajien kuten Horvatin, Huttonin, Stecherin, Markströmin, Bärtschin, Tryamkinin, Granlundin ja Gauncen onnistumiset lämmittävät mieltä ja heille toivoisi aina vain lisää onnistumisia. Selvää on se, että pidemmän päälle joukkue kaipaisi lisää kärkipään lahjakkuuksia, mutta vaikea olla pettynyt jos nuoret pelaavat hyvin, näyttävät ottavan askeleita eteenpäin ja pystyvät ratkaisemaan pelejä.

  Lainaus:
  Näinhän tuo tällä hetkellä on. Canucksilta puuttuu kärkiketju, joka pystyisi kääntämään pelejä. Sedinit siihen vielä välillä pystyivät Hansenin ollessa heidän kanssaan, mutta Megna on ajoittaisista väläyksistä huolimatta aika kaukana Hansenista ja Kaksoset eivät ole enää sillä tasolla, että voisivat lähes kaksin kantaa ketjuaan takavuosien malliin.

  Ykkönen on tällä hetkellä oikeastaan kakkosketjun tasolla pelillisesti. Horvatin ketju sen sijaan on toiminut hyvin jo pidempään, mutta ei tuollakaan kovia ykkösketjuja vastaan pystytä tehoilemaan. Horvat näyttää kehittyneen jo nyt noin 50-60 pisteen sentteriksi ja toiveissa olisi kehityksen jatkuminen sekä saada tuohon ketjuun lisää laatua - toivottavasti Boeser onnistuu tulevaisuudessa. Sutterin ketju on Desjardinsin pelikirjassa isoa roolia kantava ketju; viime pelissä Oilersia vastaan Sutter pelasi yli 24 minuuttia, Eriksson yli 22 minuuttia ja Granlund yli 21 minuuttia.

  Kolmen tasavahvan ketjun peluuttaminen voi olla myös vahvuus kun mikä tahansa pystyy nousemaan hyvänä iltana esiin, mutta tiukoissa peleissä pidemmän päälle selkeän kärjen puuttuminen näkyy. Jos Sedinit olisivat vielä takavuosien iskussa, hyökkäys voisi olla hyväkin. Nyt hyvään ei päästä kuin ajoittain.

  Lainaus:
  Hockey Newsissa/Sportnetissa olleessa artikkelissa Linden sanoi nuo kieltämättä vähän kulmia nostaneet sanansa;

  Lainaus:
  Käytännössä tuo ainakin varmistaa sen (jos noihin sanoihin on luottaminen), että Canucks tulee jatkamaan tällä nykyisellä linjallaan. Ilmeisesti Sedineita pidetään aurana nuorten edessä vielä tämä ja ensi kausi. Tuohan ei silti tarkoita sitä, että joukkueella ei olisi "mahdollisuuksia" korkeisiin varausvuoroihin. Kaksoset olivat mukana viime kaudellakin, jolloin Canucks jäi runkosarjassa kolmanneksi viimeiseksi NHL:n huonoimmalla maalierolla.
   
 25. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Näihin hetkiin harvinainen neljän voiton putki nyt alla, kun Colorado voitettiin maalein 3-2 kotipelissä. Viime kaudella näitä neljän voiton putkia ei nähty ainuttakaan, joten tämä joukkuehan on suorastaan liekeissä tällä hetkellä. Avalanchen alamäki puolestaan jatkuu ja joukkue on ikävämpänä esimerkkinä tuosta puhutusta "tankkaamisesta". Rantanen onneksi pelaa siellä hyvää kiekkoa.

  Horvat ja Bärtschi olivat jälleen kääntämässä peliä. Horvat teki pelin avausmaalin ja Bärtschi iski kaksi seuraavaa Canucksin osumista, käyden myös laukomassa viisi kertaa. Sveitsiläisellä oli vaikea alkukausi, mutta on ollut nyt jo pidempään hyvä. Viimeisiin 20 peliin Bärtschi on tehnyt 17 (9+8) pistettä ja on nykyisellä tahdillaan menossa 22 maalin ja 48 pisteen kauteen - ihan hyvää tulosta ja hyvä suunta toista varsinaista kauttaan pelaavalta hyökkääjältä.

  Kentille kaivattu Anton Rödin pelasi Horvatin ketjussa ja sai syötön pelin avausmaaliin. Muuten rooli ja peliaika jäi jälleen aika vähiin - tuollainen peluutus näyttäisi olevan tyypillistä desjardinsmaista sisäänajoa. Rödinin pelaaminen johtui ikävä kyllä hyvin puolustusvelvoitteita hoitaneen Burrowsin vammasta, jonka häi sai Oilersia vastaan Maroonin hierottua häntä hanskallaan naamaan maalineduskahakassa, Mitään vakavaa vammaa hänellä ei kuitenkaan näillä tiedoilla ole.

  Canucksin molemmat maalivahdit näyttäisivät tällä hetkellä onnistuvan vuorollaan. Nyt oli jälleen Millerin vuoro pelata maalilla varman oloinen peli. Toivottavasti Desjardinsit olisivat ottaneet historiasta oppia ja eivät nyt ylipeluuttaisi veteraania. Markström näyttäisi onneksi kehittyneen jälleen alkukauden perusteella, joten ehkä hän saa myös todellisuudessa entistä useammin paikkansa.

  Pitää vielä antaa loppuun kehut tuolle aina unohdetulle nelosketjulle. Avsia vastaan Brendan Gauncella oli koko pelin paras corsi% ja Avs sai vain kolme laukausta Canucksin maalia kohti hänen ollessa jäällä. Chaput kunnostautui puolestaan aloituksissa (85.7%) ja Skille pelasi vahvaa kulmapeliä koko illan. Tällä hetkellä tuo ketju tuntuu toimivan niin hyvin, että Virtanen (jonka peli on ollut farmissa viime aikoina taas heikompaa hyvän vaiheen jälkeen) saa pelata alhaalla ehkä pitkäänkin.