Ilmoitukset

 • Nimimerkki Knap huilaa viikon sääntöjen 10§:n perusteella.
 • Nimimerkki Lico huilaa viikon sääntöjen 6 ja 18§:n perusteella. Viesti löytyy Patrik Laine-ketjusta.
 • Nimimerkki LikainenLegenda huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella.
 • Nimimerkki Ysipakki huilaa viikon sääntöjen 7§:n perusteella. 
 • Nimimerkki muaddib huilaa kuukauden MM-kisojen otteluseurannassa olevasta viestistä, joka rikkoo sääntöpykäliä 4 ja 6§.

Sulje ilmoitus

Vancouver Canucks 2016–2017

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana nuck, 29.05.2016 klo 01.13.

 1. Aunt Wang Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Brommapojkarna, John Eichel
  Nyt se Virtanen sitten lähetettiin farmiin.
   
 2. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Benningin kertoman mukaan kahdeksi peliksi. En nyt tuotakaan oikein ymmärrä. Miksi ei anneta kunnolla ajan kanssa sitä isoa ja kiekollisempaa roolia alhaalla, kun Desjardins pistää kuitenkin ylhäällä Dorsettin tai jonkun toisen kokeneen laiturin pelaamaan Virtasen tilalle heti tiukan paikan tullen (eli käytännössä lähes joka peli)?
   
 3. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Kommentoidaan vielä paria kohtaa tuosta Mr. Smithin viestistä eiliseltä.

  Lainaus:
  Onhan tuo Burrowsin ura ollut todella harvinainen Canucksin historiassa. Hyvä esimerkki kaikille nuorille pelaajille, että kovalla työllä pääsee tuolle tasolle varaamattomuudesta ja ECHL-taustoista huolimatta. Lever (joka jakaa nyt tuon maalipörssin sijan Burrowsin kanssa) oli aikanaan draftin kolmosvaraus kaikista. Hän teki parhaalla kaudellaan 38 maalia ja iski kuusi yli 20 maalin kautta. Hän oli seuran kapteenina 1970-luvulla ja 1980-luvun alussa Lever oli avainpelaajana kaupassa, joka toi Ivan Boldirevin ja Darcy Rotan Canucksiin.

  Bertuzzi on kaikkien aikojen maalipörssissä sijalla 9. ja Burrows/Lever jakavat sijan 10. Bertuzziin Burrowsilla on nyt matkaa tosiaan tuo kaksi maalia ja Thomas Gradiniin on vielä 11 maalia. Gradinia Burrows ei ehkä saa enää kiinni (mikäli pelaa nyt viimeistä kauttaan), mutta hän säilyy pitkään tuolla top10 joukossa.

  Lainaus:
  Totta, tuo ykköspari on ensimmäistä kertaa pettänyt nyt tämän kauden aikana. Tanevin loukkaantumiselle ei tietenkään voinut mitään, mutta siinä samalla putosi Edlerinkin taso. He ovat pelanneet niin kauan yhdessä, että osaavat lukea toisiaan ja ovat enemmän kuin toistensa summa - ainakin näin päin, että Edlerin taso putoaa kun vierellä ei ole varmaa ja hyvin liikkuvaa puolustavaa puolustajaa.

  Hutton-Gudbranson -pariin olen ollut tyytyväinen, etenkin ottaen huomioon Canucksin ongelmat joukkuetasolla, Huttonin toisen kauden ja Gudbransonin tulon uutena puolustajana mukaan. Jos Tanev palaisi ja jos tuo ykköspari alkaisi jälleen toimimaan, top4-ryhmästä olisi mahdollista saada ihan toimivakin nelikko.

  Stecherin ja Tryamkinin otteet olisivat sysäämässä nyt Sbisaa pois, mutta Canucks ei saa häntä kaupattua vaikka haluaisi. Ehkä sitä farmia voisi nyt tosissaan kuvitella kun tuo ryhmä on nuorten onnistumisten ansiosta alkukautta varmemmalla pohjalla. Biegaa joukkue näyttää joka tapauksessa roikottavan mukana katsomossa, joten hän voisi Larsenin kanssa olla korvaajina jos nuorten otteet putoavat.

  En tiedä miten joukkue tulee jatkossa ratkaisemaan tuon Sbisan tilanteen. Ehkä vielä nyt Stecheria voisi peluuttaa sitten Tanevin paluun jälkeen farmissa isommassa roolissa jos muut ovat kunnossa. Jos kuvitellaan kahden vuoden päähän tuota puolustusta nykyisillä pelaajilla, niin silloin Sbisa on pois ja voisi kuvitella Huttonin, Tryamkinin, Stecherin ja Juolevin ottaneen askeleita eteenpäin. Juolevista Canucks toivoo ykköspakkia, mutta en tiedä onko Ollista siihen tulevaisuudessa.

  Joka tapauksessa varmaankin noiden puolustajien (+Gudbransonin ja Tanevin) ympärille tuota rakennetaan. Nyt tuo maksaa vielä oppirahoja, mutta ihan hyvältä tuo kokonaisuus näyttää tulevaisuuteen. Siinä mielessä tuo on nyt lupaava ja enemmän realistinen fantasiakuva, että Juolevia lukuun ottamatta muut ovat ainakin alkuun jo näyttäneet pystyvän pelaamaan NHL-tasolla. Pedan ja Subban näyttävät tällä hetkellä väliinputoajilta ja saattavat olla kaupan.
   
 4. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  31.10.16

  Lainaus:
  Edessä oli vielä vaikeammat ajat. Kuuden pelin mittainen vieraskiertue vedettiin surkealla 1-5-0 saldolla ja kuuteen peliin tehtiin 10 maalia (kun tyhjiin tehty osuma jätetään pois laskuista). Aika vaikea voittaa, jos jäädään 1.6 tehtyyn maaliin per peli.

  Viime yön peli Detroitia vastaan oli kuin kopio monesta muusta tämän vieraskiertueen tappiopelistä. Laukaukset voitettiin (Canucks voitti kiertueensa aikana viidessä pelissä kuuteen peliin vedot), mutta hyökkäyspäässä ei saatu kuitenkaan riittävästi laatupaikkoja luotua. Pehmeys sota-alueilla ja heikko ylivoima nosti jälleen päätään ja jälleen vastustajan maalivahti oli pelin sankari.

  Menee vähän toistamiseksi nämä, mutta; edelleen Canucks taistelee. Edelleen maalivahtien pelaaminen on ihan hyvää, hyökkäyspeli tehotonta ja edelleen Canucks tekee vähän liikaa virheitä.

  Ensimmäisessä Wings-maalissa Stecher ei pelannut miestä maalilta vaan.. no, en tiedä mitä pelasi. Muuten Stecher pelasi jälleen hyvän pelin kärkiparissa ja laukoi kuusi kertaa. Toisessa Wings-maalissa Hutton puolestaan teki liiankin hyvän maskin omalle maalivahdille (Millerille). Kaksi nuoren puolustajan virhettä. Sedinit toivat Canucksin maalin päähän kolmannen erän alkuun, mutta Ott ohjasi pelin lopullisesti ratkaisseen 3-1 maalin kolmannen erän viimeisellä neljänneksellä.

  Viivat:

  - Huttonilla on aika vaikeat ajat. Tulee vähän mieleen viime kauden Horvatin kauden ensimmäinen puolikas.

  - Horvatista puhuttaessa, ensimmäistä kertaa tällä kaudella Bo näytti väsyneeltä. Toivottavasti tuo oli vain yksi vaisu peli peliruuhkassa. Burrowsilta Horvatin ketjussa hyvä ottelu ja paljon töitä.

  - Granlundista on tullut hyvä syvyyshyökkääjä joukkueelle tämän kauden aikana. Tehoja saisi tulla enemmänkin (kuten koko joukkueelle), mutta peli on useimpina iltoina hyvällä tasolla ja hänelle tulee vähän tason heittoja.

  - Skillelta idioottijäähy ja muutenkin hän voisi taas hakea vauhtia katsomon puolelta.

  - Kummallakin Sedinillä on neljä pistettä viimeisiin neljään peliin, Daniel Sedin on neljän pelin pisteputkessa.

  - Jannik Hansen on Lindenin mukaan sivussa 4-6 viikkoa.

  - Tryamkinilta puolustuksessa hyvä fyysinen peli. Andreas Athanasiou joutui jättämään venäläispakin taklauksen jälkeen pelin kesken ja lisäksi Tryamkinin taklauksen alle jäi Tyler Bertuzzi (tuosta taklauksesta joku tuomari olisi saattanut tosin jäähynkin antaa). Hän on parantanut mielestäni peli peliltä ja saa nähdä millä tasolla hänen upsidensa tulee olemaan. Joidenkin Canucks-fanien puheita seuraavasta Zdeno Charasta ei kannata kyllä tosissaan ottaa, mutta hyvä pakki hänestä voi vielä kehittyä.

  - Canucksin murheellinen ylivoima on nyt saldossa 4 maalia 46 ylivoimalla. Ykkösylivoima ei ole tehnyt maaliakaan viimeisiin 10 peliin (25 ylivoimaa).

  Vieraspelireissun jälkeen Canucks on NHL:n viidenneksi viimeinen, jumbosijaan on matkaa piste. Seuraavat neljä peliä pelataan kotona järjestyksessä Dallas, Rangers, Arizona ja Chicago.
   
 5. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Canucks otti viime yönä 5-4 jatkoaikavoiton loukkaantumisista kärsivästä Dallasista Markus Granlundin onnistuttua jatkoajalla. Vancouver ei ollut pelissä johdolla ennen jatkoaikamaalia eikä Canucks pelannut kovin ehjää 60 minuuttista, mutta joukkue taisteli 1-3 ja 3-4 asetelmista itsensä jatkoajalle ja lopulta voittoon saakka. Hieno nousu surkean vieraspelireissun jälkeen ensimmäisessä kotipelissä ja antaa varmaan lisäaikaa Desjardinsillekin.

  Toisen kerran viimeisiin kolmeen peliin maalinteon tuskasta kärsinyt Canucks onnistui tekemään viisi maalia - osa tuosta meni kyllä myös Lehtosen piikkiin. Ei Millerkaan mitenkään hyvää peliä pelannut 81% tilastoillaan ja neljällä päästetyllä, mutta sai viimein hyökkäykseltä riittävästi apuja voittamiseen. Millerin tilastot ovat nyt 2-7-0, 89.9%, 2.92 päästettyä maalia pelissä, kun Markströmillä ovat vastaavat 4-2-1, 2.23, 91.5%. Markström on pelannut neljä peliä Canucksin pelatessa peräkkäisenä iltana hitaammilla jaloilla. Miller on Desjardinsin papereissa edelleen ykkösvahti.

  Canucks tuntui saaneen vähän ketjukemioitaan kuntoon ketjumuutoksilla. Minun mielestä Burrows on ollut Horvatin ketjussa erinomainen tähän saakka. Starsia vastaan Burrows syötti kaksi ja Horvat teki 1+1 tehot. Horvatin ollessa jäällä Canucksin kehittyneet tilastot olivat tasakentin 12-2, mutta Burrows pisti vieläkin paremmaksi 16-1 tilastoilla. Suuri ansio tuosta meni nyt myös peluutuksen piikkiin - Horvatin ketju aloitti hyökkäyspäästä vaihtonsa, eikä joutunut kuskaamaan alkukauden tyyliin koko kenttää läpi saadakseen maalipaikan.

  Mielestäni kolmosketjun Granlund ja Eriksson löysivät myös hyvin toisensa ja tuosta hyvänä esimerkkinä oli Erikssonin tekemä 2-3 kavennusmaali kolmannen erän alussa. Hyvä kulmapeli kaksikolta tuossa tilanteessa. Dorsett toi ketjuun hyvin fyysisyyttä ja liikettä. Ykkösessä Sutter kunnostautui lähinnä aloituksissa, jotka tulivat kotiin 14-5 (73.7%). Ajatuksena tuossa varmaan saada ketjuun Hansenin tyyliin jalkoja, mutta en näe Sutteria tuossa pysyvämpänä pelaajana.

  Puolustuksessa Stecherilta ja Tryamkinilta mielestäni pääosin hyvät pelit. Stecher teki NHL-uransa avausmaalin tasoitettua pelin kolmannen erän toiseksi viimeisellä minuutilla. Ikimuistoinen hetki varmasti tehdä avausmaali kotona synnyinseudun yleisön edessä ja hienoa, että maali tuli vielä tuollaiseen paikkaan. Stecher on ollut seitsemästä pelaamastaan pelistä nyt kolme kertaa pelin tähdillä. Dallasia vastaan Stecherilla oli lisäksi kentän puolustajista parhaat kehittyneet tilastot. Canucks laukoi yhteensä 19 kertaa hänen ollessa jäällä ja tuo ykköspari Edler-Stecher kantoi vielä vaikeita minuutteja.

  Tryamkinilta jälleen hyvä fyysinen ottelu ja Jamie Benn'kin sai kokea venäläisjätin taklauspeliä. Tryamkin oli pelin ahkerin taklaaja viidellä taklauksellaan. Vähän huono tuuri maksoi yhden takaiskumaalin (kiekko osui Tryamkinin luistimeen ja kimposi siitä maalin eteen), mutta muuten hän kantoi roolinsa onnistuneesti.

  Kummatkin nuoret puolustajat tekivät kuitenkin myös joitakin kokemattomuuden piikkin meneviä virheitä, mutta Wiiksi katsoi noita jälleen läpi. Stecher oli jäällä kahden Dallasin maalin aikana ja jälkimmäisestä Desjardins totesi pelin jälkeen;

  Lainaus:
  Desjardinsista voi olla mitä mieltä tahansa ja itsekin tuskailen tuota usein, mutta hyvää on se, että valmennus antaa nuorille läpi joitakin virheitä. Ei kuitenkaan toistuvasti. Ajatuksena noissa on varmasti se, että oppivat virheistä ja tuo palkitsee vielä myöhemmin takaisin. Kahden tulokaspakin ja yhden toisen kauden pakin pelaaminen samaan aikaan ei ole valmennukselle varmasti helpoin paikka, mutta tämän kanssa on nyt elettävä. Tulevaisuuttahan tuossa vasta rakennetaan ja ainakin toistaiseksi Stecher ja Tryamkin ovat ylittäneet minunkin odotukseni.

  Viivat:

  - Ykkösylivoima onnistui viimein, kun Sutter teki pitkän kuivan jakson jälkeen ylivoimamaalin. Tuo ykkösylivoima ehti tuhlata tuota maalia ennen 27 peräkkäistä ylivoimaansa. Ehkä huonoa tuossa oli Sutterin tekemä maali, Sutter ei mielestäni kuulu ykkösylivoimalle, vaikka aloittaja-bonusta tuokin ja laukaus on hyvä. Nyt tuon maalin jälkeen tuota koostumusta varmaan pusketaan taas sisään tuollaisena.

  - Canucksin nelonen aloitti kaikki vaihtonsa omasta päästä. Gaunce voitti pelinsä corseissa (7-6), mutta Skille oli joukkueen heikoin kehittyneissä tilastoissa. Skille ei tuo kyllä joukkueelle tällä hetkellä mitään lisäarvoa kentällä. Ehkä olisi aika pistää vaikka Virtanen tuohon paikkaan. Jaken ensimmäinen peli farmissa oli muuten todella näkymätön, mutta toisessa pelissä hän laukoi kuusi kertaa. Utican fanien mukaan hän vältteli taklaustilanteita. Kysymykseksi nousee, kuinka järkevää oli ilmoittaa hänelle ennen farmiin siirtoa tuo kahden pelin jakso? Hänestä olisi saatu varmaan enemmän irti alhaalla jos hän olisi joutunut taistelemaan itsensä ylös pelaamalla ja uskoisin Jakenkin hyötyneen tuollaisesta enemmän.

  - Horvatilla on nyt kasassa viisi maalia, Viime kaudella tuohon määrään kesti puoli kautta. Tällä tahdilla BoHo on menossa 26 maalin kauteen, mutta katsotaan nyt miten kausi kehittyy. Alkukaudella kun noita "tasaisen vauhdin taulukoita" ei ole järkevä liikaa katsella. Horvatin kannalta hyvää voi olla se, että ainakin tähän mennessä hän on parantanut peliään kummallakin kaudella kauden edetessä. Viime kaudella tuli 14+16=30 pistettä kauden viimeisten 43 pelin aikana tammikuun alusta runkosarjan loppuun.

  - Lindy Ruff miettii ehkä pelin jälkeen miksi Roussel oli aloittamassa oman pään aloitusta Sutteria (73%) vastaan. Roussel pelasi hyvän pelin, mutta aloitti pelin ensimmäistä kertaa vahvaa aloittajaa vastaan ja Canucks iski pelin voittomaalin tuosta.

  Canucks jatkaa kauttaan seuraavaksi keskiviikkoaamuna kotona Rangersia vastaan.
   
 6. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Vittu toi Vancouverin organisaatio on sekaisin. Virtanen laitettiin farmiin kahdeksi peliksi, kutsuttiin ylös, istutettiin katsomossa ja lähetettiin nyt uudestaan farmiin. Pelaamatta peliäkään tässä välissä NHL:ssä. Tuntuu varsin mielenkiintoiselta tavalta kehittää nuorta pelaajaa. Pitää kohta toivoa, että vaihtavat Virtasen johonkin emersonetemiin niin saa joku joukkue kehitettyä Virtasesta vielä pelaajan.
   
 7. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  En ehtinyt kirjoitella kahdesta viime pelistä mitään, mutta ihan lyhyet ja tiivistetyt yhteenvedot peleistä vielä:

  Rangersia vastaan romahdettiin peräti 2-7 tappioon pelin hyvästä alusta huolimatta. Canucks voitti pelissä laukaukset 38-25 ja kehittyneet tilastot ("Corsi For percentage") 62%:sti, mutta teki enemmän virheitä. Joukkue alkoi ylihyökkäämään tappiolla ollessaan Markströmin pelattua maalilla kauden selvästi huonoimman pelinsä. Pelin jälkeen Markström kertoi, että viisi maalia meni hänen piikkiinsä ja olen kyllä tuosta samaa mieltä. Granlund oli mielestäni tuossa pelissä ehkä Canucksin paras pelaaja ja teki jo kauden viidennen maalinsa (18 peliä). Sbisa pelasi uransa 400. NHL-ottelun.

  Arizonaa vastaan nähtiin avointen ovien peli (yhteensä 78 laukausta), vaikka pelissä ei nähty kuin viisi maalia. Markström nosti maalilla Millerin sairastellessa selvästi tasoaan ja Canucks otti 3-2 jatkoaikavoiton Huttonin onnistuttua kääntämään pelin jatkoajan rankkarilla. Canucks nousi pelissä 0-2 tappiosta voittoon ja paranteli lisää tuota tämän kauden nousutilastoaan. Jälleen yksi vastustajan pelaaja loukkaantui Tryamkinin puhtaan taklauksen jälkeen, kun Brad Richardson joutui jättämään kentän.

  Radim Vrbata oli Arizonalta kentän paras pelaaja yhdeksällä laukauksellaan (hän oli selvästi päättänyt kurittaa vanhaa seuraansa), mutta rautoja lähemmäs tsekki ei päässyt. Canucksin parhaat tuossa pelissä olivat mielestäni Sutter, Markström, Horvat ja Hutton. Sutter pelasi hyökkääjälle harvinaisen paljon (23:15). Granlundin ketjussa viime aikoina hyvin töitä tehnyt Dorsett loukkaantui eikä pelannut kuin reilun minuutin.

  Lainaus:
  Tuo oli todella erikoista liikuttelua ja itse asiassa Virtasen kohtelu on tuntunut todella erikoiselta koko tämän kauden.

  Lindenin mukaan Jaken pitää ansaita peliaikansa ja tuo on kyllä ihan hyvä periaate. Mutta siinä kuin puolustuksessa Stecherille annettiin heti ensimmäisessä pelissä paikka Edlerin viereltä, hänelle tarjottiin ylivoimaa ja katsottiin sormien läpi tulokaspakille tulevia virheitä, Virtaselle annettiin 10 minuuttia illassa, häntä pompoteltiin ketjusta toiseen ja rankaistiin virheistä penkittämisellä välittömästi. Vaikea saada tuollaisella peluutuksella oikein mitään aikaan ja vaikea saada pelaajaa pelaamaan vaistoillaan. Tuntuu, että Desjardinsilla on jotain henkilökohtaista Jakea vastaan (oliko viime kauden biletysilta liikaa?) enkä ihmettelisi jos Virtanen olisi tosiaan jonkun siirron osana.

  Stecher on ollut tämän kauden alun piristysruiske (yhdessä parin muun pelaajan kanssa), Virtanen puolestaan ehkä kauden suurin pettymys ja tuohon tuolla peluutuksella on kyllä osansa.

  Huhuissa Canucksin kerrottiin olevan Evander Kanen perässä, mutta onneksi nuo huhut katkesivat. Kane olisi nimittäin maksanut joukkueelle jotain muuta kuin Sbisan. Hutton tai Tanev olivat huhuissa ja kumpaakaan noista en ongelmapelaaja Kaneen halua nähdä kaupattavan. Tanev on joukkueen ykköspakki (silloin kun pelaa) ja Hutton on hyvä nuori puolustaja, joka näyttää ainakin tulevaisuuden top4 puolustajalta tämän toisen kauden alun ongelmista huolimatta. Hänellä on ongelmista huolimatta puolustuksen toiseksi korkein corsi% Stecherin jälkeen ja kaiken nähdyn/kuullun perusteella Hutton on erinomainen joukkuepalaaja.

  Huttonin osalta lisämerkitystä tuo vielä tuo hänen luontainen pelaamisensa vasemmalla puolella. Oikealla puolella pelaavia nuoria pakkeja Canucksilla ovat Stecher sekä Tryamkin, farmin puolella Subban ja junioreissa Neill. NHL:ssä oikealla puolella pelaavat jo Gudbranson (24 vuotta) ja Tanev (26 vuotta). Luontaiset oikean puolen puolustajat ovat hyvässä mallissa tulevaisuuteen.

  Vasemmalla pelaavista puolustajista Edler on 30-vuotias, Sbisa ei kuulu millään lailla tulevaisuuteen (ainakaan toivottavasti) ja farmissa on Pedan (joka ei näytä tulevaisuuden NHL-pakilta tällä hetkellä). Juolevista joukkue odottaa tulevaisuuden top4-pakkia vasemmalle, mutta siitä huolimatta Canucks tarvitsee Huttonia tulevaisuuteen. Ei noita tuon tason nuoria puolustajia liikaa ole ollut esimerkiksi viimeisten 10 kauden aikana. Viime kaudella Hutton teki tulokkaana 25 pistettä ja rikkoi mm. Edlerin tulokaskauden pisteet.
   
 8. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Tulipahan väijyttyä pitkästä aikaa Vancouverin peli, eikä ainakaan tylsä peli ollut. Pistän alas vähän mietteitä, mitä nuck tai Mr. Smith voi paikkailla.

  40minuuttia oli hyvää peliä, ensimmäistä kertaa tällä kaudella Vancouver meni johtoasemassa ensimmäiselle erätauolle. Tuo tilasto kertoo kyllä aika paljon, kuinka metsään alkukausi on mennyt. Toisessa erässä Horvatin ja Sutterin maalin myötä en olisi enää uskonut enää, että tätä voidaan ryssiä. Kolmannessa erässä Blackhawks näytti suuruutensa ja ei tuossa erässä Vancouver saanut mitään aikaiseksi. Jatkoaika oli viihdyttävää, Chicagolta hylättiin yksi paitsiomaalikin. Olihan tuossa paikat voittoon, mutta ei voi mitään.

  Plussat ja miinukset:

  + Maaliraudat. Taisi Chicago neljästi kilistellä rautoja. Jos Toews olisi onnistunut läpiajostaan, tuskin olisi pistettäkään irronnut.

  + Brandon Sutter osui jo neljännen kerran putkeen, alkaa muutenkin napsua kemiat kohdalleen Sedinien kanssa.

  + Loui Eriksson vaikuttaa jo vähän heränneen alkukaudesta, kohtalaisen hyvää tekemistä tässä pelissä. Toivottavasti tämä maali herättelisi lisää Erikssonia.

  - Alex Edleriltä huono peli. -3 tehotilastoihin ja pelasi itsensä täysin ulos Chicagon 3-3 tasoitusmaalissa.

  - Miten voidaan 3-0 johtoasemassa mennä kolmanteen erään aivan "takki auki" meiningillä. 2-15 laukaukset Blackhawksille ja ei tainnut tulla ainuttakaan kunnollista hyökkäystä Vancouverille.

  Seuraavaksi kolmen pelin vieraskiertueelle. Arizona, Dallas ja Colorado. Jos nyt edes yhdestä raapastaisiin voitto.
   
 9. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Eipä tuossa suurempaa paikkailtavaa ole, pelin pääkohdat tuli käsiteltyä hyvin.

  Turhauttava tappio tuollainen 3-0 johdon menettäminen, vaikka kovaa joukkuetta vastaan tulikin ja ennen peliä en toivonut tuosta pistettäkään. Kerrankin Canucks johti tosiaan avauserän jälkeen ja pitkälle peliä muutenkin. Tuota masentavaa tilastoa pistettiin siis kerrankin edes vähän kuntoon. Ennen peliä Canucks oli ollut johtoasemassa noin puoli tuntia. Siis 18 pelissä yhteensä.

  Sutter vaikuttaa sopivan Kaksosten kanssa ja Granlund Erikssonin kanssa. Melkein pistäisin Hansenin Granlundin ja Erikssonin ketjuun kun joskus palaa. Horvat ja Burrows pelaavat myös hyvin, vielä odottelen Bärtschin heräämistä.

  Puolustus kaipaa edelleen kipeästi Tanevia ja tuo ykköspakin poissaolo vain korostuu tuossa kokemattomassa ryhmässä. Eihän Edler ole ollut entisensä sen selkäleikkauksen jälkeen, mutta etenkin nyt ilman Tanevia hänen pelinsä on ollut kyllä heikkoa. Tällä hetkellä Canucksilla ei ole ainuttakaan ykkösparin puolustajan tasoista pakkia.

  Puolustajista puhuttaessa, olisi ollut mielenkiintoista nähdä Forsling pelaamassa, mutta ei nyt nähtykään. Ehkä sitten seuraavassa pelissä.
   
 10. HankMoody Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks
  Joseph LaBate nostettu Uticasta. 12 otteluun 2+4 tehot. Jos nyt en väärin muista niin LaBate pelasi ihan moitteettomasti harjoitusottelut. Vienee varmaankin Chaputin paikan.
   
 11. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Itse toivon, että LaBate korvaisi ennemmin Skillen tai Megnan. Chaput on ollut Vancouverin paras aloittaja päälle 60 prosentin voittoprosentilla. Muutenkin uskoisin, että LaBate toisi fyysisyyttä paremmin laitaan kuin sentterin paikalle. Ja tuo fyysisyys on jo mielestäni paljon jos LaBate pystyy sitä tuomaan ilman, että omissa soi jatkuvasti. Esimerkiksi Skille on ollut aivan turha (0+1, -6).
   
 12. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Labate oli Canucksin harjoitusleirin yllättäjä fyysisellä puolella, putosi viimeisessä leikkauksessa ja veikkasin, että hänet nähdään vielä tällä kaudella NHL:ssä. Joskus osuu veikkauksessa, mutta ehkä ilman Dorsettin loukkaantumista tuota ei oltaisi vielä nähty. Mielenkiintoinen seurattava Labate on jos yhtään pystyy pelaamaan NHL-vastustajia vastaan samalla tasolla kuin harjoituspeleissä.

  Labate on päälle 190 senttinen hyökkääjä, jonka taklaukset ainakin AHL-pelien perusteella varmasti tuntuvat. Saa sitten nähdä pääseekö hän ylhäällä tilanteisiin taklaamaan yhtä hyvin ja pärjääkö fyysisessä pelissä muuten. Ehdottomasti hänellä on mielestäni kuitenkin käyttöarvoa Canucksin pehmeässä hyökkäyksessä.

  Labaten kiekolliset taidot ovat nähdäkseni menneet eteenpäin, mutta tuolla puolella on vielä eniten kehitettävää. Jäähyjä tulee välillä vähän liikaakin (tällä kaudella AHL:ssa 34 minuuttia 12 peliin), mutta tuolla pelityylillä ainakin farmin puolella sattuu vain räiskymään. Jos hän pystyy pelaamaan fyysisen pelinsä ottamatta turhia jäähyjä, Desjardins saattaa palkita useammillakin peleillä ylhäällä.

  Joka tapauksessa harjoitusleiri jätti valmennuksenkin silmiin hyvän vaikutuksen, kun kutsu ylös tuli tässä vaiheessa. Labate tullaan näkemään tosiaan varmaankin laidalla, jossa hän on farmissakin pelannut. Eikä tuossa Dorsettin paikalla Granlundin ja Erikssonin kanssa, vaan varmaankin nelosessa. Jos menisi kaavailemaan tulevaisuutta, niin siellä Labate saattaa NHL-uransakin vielä tulevaisuudessa luoda jos ylipäänsä sellaisen luo.

  Virtasen pitäminen farmissa ja Labaten nosto oli mielestäni tässä tilanteessa ihan hyvä ratkaisu. Jake saanee alhaalla enemmän peliaikaa ja pystyy toivottavasti kehittymään sitä kautta. Labate tulee saamaan varmaan aika pieniä minuutteja ylhäällä, mutta on jo pelannut isompia minuutteja tällä kaudella (hän pelasi Uticassa mm. kumpaakin erikoistilannetta) ja saanee noista minuuteista uransa jatkolle toivottavasti lisää nostetta.

  Virtasen lisäksi Floridaan siirtynyt McCann meni muuten myös nyt AHL:aan pelaamaan ja ehkä tuo on heille kummallekin oikea paikka tässä vaiheessa uraa. Tuo oltaisiin tehty varmaan jo vuosi sitten jos tuo olisi ollut silloin mahdollista.
   
 13. Naamavelli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jets & Jellonat
  Millaiset ketjut Canucksilla oli viime pelissä?

  Näytti, että Burrows-Horvat-Baertschi oli ainakin yksi kolmikko. Ketkä olivat kolmannet lenkit Sedinien ketjussa sekä Granlundin ja Erikssonin rinnalla?
   
 14. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Daniel Sedin - Henrik Sedin - Sutter
  Bärtschi - Horvat - Burrows
  Granlund - Chaput - Eriksson
  Labate - Gaunce - Megna

  Hansen, Dorsett ja Rödin tuolta ovat sivussa tällä hetkellä loukkaantumisten vuoksi.

  Nuo kolme ensimmäistä ketjua ovat toimineet viime aikoina melko hyvin. Daniel Sedinilla oli yhdeksän pelin pisteputki ennen kuin tuo katkesi Arizonaa vastaan. Sutter tuo ketjuun luisteluvoimaa (Hansenin tyyliin) ja toisen aloittajan. Hän teki neljässä peräkkäisessä pelissä maalin ennen kuin hänelläkin tuo putki katkesi nyt Arizonaa vastaan. Sedinit aloittivat muuten Coyotesia vastaan vain noin 10% aloituksistaan hyökkäyspäästä.

  Horvatin ketju on toiminut Burrowsin kanssa myös hyvin. Horvat johtaa joukkueen maali- ja pistepörssejä tällä hetkellä ja pelaa isolla jääalalla. Burrows tekee puolestaan ketjussa hyvin töitä kiekottomana etenkin karvauksissa. Bärtschi on ollut jäässä hyökkäystehojen kanssa, mutta onnistui nyt viimein 1+2 tehojen edestä. Toivottavasti tuo nyt aukeaisi tuosta. Sveitsiläisen peli on parantunut heikon alun jälkeen esimerkiksi kehittyneissä tilastoissa selvästi.

  Kolmosessa Erikssonilla ja Granlundilla näytti olevan heti alusta saakka toistensa kanssa istuvat pelityylit ja tuo on jatkunut. Chuput on hienosta farmialustaan huolimatta yllättänyt minut myös NHL-uran alun perusteella, mutta vielä ei ole kuin kahdeksan peliä takana. Plussaa hänelle aloituksista, Arizonaa vastaankin ne tulivat kotiin yli 70%:sti (10-4). Nelosketju on lähinnä farmiketju, joskin Gauncen paikka on puolustusosaamisen ansiosta ylhäällä.

  Canucks on vähän kääntänyt tuota mustaa loka-marraskuun taitettaan. Kun peräti yhdeksän peräkkäisen tappion putki katkesi 7. päivä tätä kuuta, joukkue on tuon jälkeen pelannut saldolla 4-2-1. Tosin kaksi noista voitoista on tullut NHL:n jumboa Arizonaa vastaan, joten ei tuo nyt vielä paljon lupaile.

  ***

  Thatcher Demko on parantanut viime aikoina farmin puolella haparoineen alun jälkeen. Utica on joukkueena tällä hetkellä melko heikko ja maalivahdit ovat joutuneet ykkössektorin kiekkosateeseen liian usein, mutta Demko on ottanut voitot kolmesta viime pelistään ja kahdessa noista hänet on valittu kentän parhaaksi pelaajaksi. Viime yönä Utica otti Demkon johdolla 2-1 kotivoiton Syracusesta, vaikka Syracuse vei pelin laukaukset 15-32 ja sai useita vaarallisia maalipaikkoja.
   
 15. sakkr Jäsen

  Ben Huttonille kahden vuoden jatkopaperi, 2,8 miljoonan caphitillä.
   
 16. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  Näin on Burrowsilta vapautuva osuus käytetty Markströmin ja Huttonin palkankorotuksiin. Milleriltä vapautuu 6 miljoonaa ja se menee aika pitkälti Horvatin ja Gudbransonin sopimuksiin. Ei siellä ensi kesänä liikaa ole taaskaan tilaa palkkakatossa UFA-hankintoihin.
   
 17. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Aika odotettu siltasopimus Huttonille. Nuori, kiekollinen ja hyväraaminen top4-pakki, joka toivottavasti pystyy vielä kehittymään. Sopimuksen caphit olisi tällä kaudella siellä 115. paikkeilla kaikista NHL-puolustajista, joten kyllä tuo aika linjassa siinä mielessä on (top4-pakin palkka).

  Tämän kauden alku on ollut vaikea, kuten lähes kaikilla muillakin heikosti menestyneessä joukkueessa. Huttonin osalla toinen kausi ja uusi pakkipari varmaan vaikuttavat myös alkukauden otteisiin - Horvatkin sanoi hetki sitten, että viime kauden alun vaikeudet tulivat vähän yllättäen ja olisi vasta nyt kolmannella kaudellaan valmiimpi. Vähän Huttonista on tullut juuri Horvatin viime kauden alku mieleen. Omasta mielestä Huttonkin on kuitenkin vähän parantanut viime aikoina ja toivottavasti tuo suunta jatkuu.

  Hutton liittyy tuolla kahden vuoden sopimuksella Bärtschin (1.85 ch) ja Granlundin (0,9) seuraan kahden vuoden siltasopimuksiin. Tuolla kolmikolla on nyt näyttöpaikka saadakseen jossain vaiheessa isommat tilit ja pysyvät NHL-paikat joukkueessa.

  Lainaus:
  Eikä Canucks ole välttämättä nyt siinä tilanteessakaan, että kannattaisi lisää yleensä kalliita UFA-hankintoja tehdä. Tärkeintä olisi nyt lyhyellä tähtäimellä saada Horvat kiinni järkevään sopimukseen, antaa joukkueen nuorille mahdollisuuksia ja toivoa varausten onnistumista. Joukkueen veteraaniosasto on siinä tilassa, että sinne en lähtisi nyt ainakaan nuorten kustannuksella pelaajia määrällisesti lisäämään vaikka olisi katossa tilaakin. Nuo vapaat agentit kun eivät kovin halvalla siirry ainakaan tämän hetken Canucksiin.

  Ensi kaudella Boeser saattaa ottaa paikan ylhäältä ja mahdollisesti Juolevikin, jos kehittyy fyysisesti. Jos Boeser tuon paikan ottaa, hän saattaa paikata Burrowsin. Burrows saattaisi siitäkin huolimatta jatkaa joukkueen syvyydessä vielä kauden pienellä sopimuksella (vaikka Skillen paikalla). Ainakin tällä hetkellä Burrowsilla näyttäisi olevan vielä tankissa bensaa jäljellä, mutta katsotaan nyt miten kausi jatkuu.

  Ensi kauden jälkeen vapautuu sitten Sedinien, Hansenin ja Sbisan sopimusten jälkeen 20 miljoonaa. Tuota kesää odotan suurella mielenkiinnolla miten tuosta mennään yli. Tuossa puhutaan jo kärjen muutoksesta.
   
 18. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Minivieraskiertue meni saldolla 2-1-0, kun Colorado kaatui viimeisessä pelissä rankuilla. Canucks on pelannut viimeiset 10 peliä "voitosta tappioon ja taas voittoon -sarjaa", ja tuo antaa hengitystilaa Desjardinsillekin. Tiukkoja pelejä kaikki, ellei sitä yhtä ylihyökkäämisestä kostautunutta Rangers-peliä lasketa. Ei vaan riitä tämä nykyinen tahti kisaamaan playoff-paikoista kun tuota jaksoa edelsi historian synkimmät ajat ja yhdeksän peräkkäisen tappion putki.

  Tuossa viimeisessä pelissä Avalanchea vastaan Alex Edler sai kiekon sormeensa ja on sivussa tammikuulle. Huonoa tuuria jälleen noissa loukkaantumisissa, kun ensin meni vain seitsemän pelin jälkeen ykköspakki Tanev ja hän palaa joskus. Vähän tuon jälkeen loukkaantui alkukauden paras hyökkääjä Hansen ja samoin pitkälle sairauslomalle (en tiedä milloin hänkään palaa). Ja nyt lähti sitten joukkueen kokenein puolustaja myös pitkälle sairauslomalle. Noiden lisäksi toki loukkaantuneiden listoille mahtuu muitakin, mutta nuo ovat niitä merkittävimpiä poistumia.

  Tuo ykkösparin pitkä sairausloma tietää sitä, että Canucks tulee pelaamaan seuraavat viikot pakkiryhmällä, jollaista en ole koskaan nähnyt pidempää jaksoa yhdessä Canucksin paidassa viimeisten 25 vuoden aikana. Mukana on kaksi tulokasta (Stecher ja Tryamkin), yksi toisen kauden pakki (Hutton), yksi seurassa vasta uransa aloittanut puolustaja (Gudbranson) ja "veteraaniliidereinä" Sbisa sekä Larsen. Tuo on AHL-tason puolustus ja pistää nuoret kyllä liian koviin paikkoihin.

  Sikäli seurajohto saa katsella peiliin, että lähti ylipäänsä kauteen noin kokemattomalla puolustuksella. Toisaalta Canucksin tavoite lienee nyt ajaa sisään nuoria puolustajia ja sitä onkin nähty. Ikävämpi puoli vaan tuossa on se, että jos kärjestä lähtee ukkoa pitkälle sairauslomalle, tilalle ei ole hyppäämässä ketään. Mutta tuskin kukaan olisi osannut odottaa kummankin ykkösparin puolustajan viikkoja kestäneitä sairauslomia samaan aikaan.

  Seuraavat kolme peliä pelataan kotona ja vastaan tulevat Minnesota, Anaheim ja Toronto. Tuon jakson jälkeen lähdetään viiden pelin vieraskiertueelle. Canucks saattaa olla vedonlyöjille nyt lähiviikkojen aikana tavallista parempi vetokohde..

  ***

  Yliopiston puolella Brock Boeser on sivussa ainakin jonkun aikaa käsivamman vuoksi. Hän on pelannut käsilastalla viime viikot ja ollut normaalia tehottomampi (paikkoja on kyllä ollut raporttien mukaan paljon). Toivottavasti Brock saa kätensä taas kuntoon ja toivottavasti hän pääsisi USA:n ryhmään nuorten MM-kisoihin. Ilman loukkaantumista hän on mukana varmasti top6-ryhmässä, mutta saa nähdä mitä tuo käden tilanne sanelee niiden suhteen.

  Kesän 2015 viidennen kierroksen varaus Adam Gaudette jatkaa sen sijaan vakuuttavaa menoaan Northeasternin yliopistossa. Viime viikonloppuna tuli jälleen lisää tehoja ja nyt toista kauttaan ylipistossa pelaavalla hyökkääjällä on kasassa 20 pistettä 14 peliin. Viime kaudella tuli 30 pistettä 41 peliin (tuokin hyvä tulokaskausi) ja nyt hän on ottanut hypyn ylöspäin. Saa nähdä kuinka pitkälle kehitys vielä menee.
   
 19. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Outoa katsella Vancouverin pistepörssiä. Joukkue lähtee joulukuuhun ja ensimmäistä kertaa sitten kivikauden kärjessä ei ole nimi Sedin. Horvat on ottanut joukkueen hyökkäyksen vetovastuun, vaikka joutuu aloittamaan tasakentin selvästi enemmän omista ja pelaa puolet vähemmän ylivoimilla kuin Kaksoset. En tiedä onko vetovastuu vaihtunut jo pysyvästi, mutta ihan mahdollista se on kun katsoo BoHon pelaamista illasta toiseen.

  Tällä hetkellä Horvat on noin 60 pisteen vauhdissa ja tuo olisi tilastollisesti jo ykkössentterin tasoa. Joukkueen pitäisi saada hänen nimensä nyt pitkään sopimukseen kiinni, kun tuo kehitys näyttää ottavan isoja askeleita eteenpäin myös hyökkäystehoja suhteen.

  Outoa nähdä myös sekin harvinaisuus, että Canucks pystyi viimein ottamaan toisen peräkkäisen voittonsa, kun joukkue kaatoi Minnesotan runsasmaalisessa kotipelissä 5-4 lukemin. Edellisen kerran Vancouver pystyi kahteen peräkkäiseen voittoon lokakuun 20. päivä, joten ei ihan ole ollut joka päiväistä nähdä joukkueen keräävän pisteet kahdesta pelistä peräkkäin. Nyt tuon voiton arvoa lisää vielä puolustuksen tilanne. Hutton, Tryamkin ja Stecher kantoivat puolustusta Wildia vastaan. En ihan heti olisi vaikka vuosi sitten uskonut tuohon.

  Tuolla puolustuksella on vaikea kuvitella tulevan menestystä pidemmän päälle, mutta hienoa nähdä kuinka nuoret parhaimmillaan pelaavat. Hutton oli pelin ykköstähti 1+1 tehoilla ja yli 24 minuutin jääajoilla, Tryamkin pelasi jälleen fyysisen pelinsä hyvin sekä kellotti lähes 22 minuuttia ja Stecher antoi kaksi ykkössyöttöä, oli kerran läpiajossa ja toi ylivoimaan ajatusta nyt kun kiekkoa pelattiin enemmän hänen kautta.

  Corey Pronman twiittasi:

  Lainaus:
  Benningin touhuista voi olla mitä mieltä tahansa, mutta on hän ainakin tuonut joukkueelle nuoria ja lahjakkaita puolustajia, joiden kanssa voidaan mennä tulevaisuuteen ihan toiveikkaana. Juolevi kun saadaan vielä ylös, niin pari kautta sitten murheenkryyninä ollut puolustuksen tulevaisuus voi olla jopa joukkueen vahvuus - tuo tosin edellyttää nuorten menevän tästä hetkestä myös eteenpäin.

  Hyökkäyksessä tehot jakaantuivat Wildia vastaan kaikille kolmelle ensimmäiselle ketjulle, nelosen pelatessa niin vähän että heitä on turha edes arvostella. Granlundien vanhemmat olivat pelissä paikan päällä, mutta eivät nyt nähneet poikiensa nimiä pisteissä. Hyvän pelin pelanneelle Markukselle olisi tosin kuulunut syöttö Erikssonin maalissa.

  Eriksson on päässyt muuten surkean alun jälkeen peliin kiinni. Maali oli hänelle kuudes viimeisten 10 pelin sisällä ja viimeisiin viiteen peliin hän on tehnyt neljä maalia. Canucks tarvitsee kipeästi ruotsalaisen tehoja hyökkäyspäässä, joten toivottavasti hän pystyy jatkamaan tehokkaana. Ei hän kuutta maalia joka 10 peliin tule tekemään, mutta toivottavasti häneltä ei enää nähtäisi 13 pelin maalitontakaan putkea kuten alkukaudesta (ellei sitä yhtä omiin tehtyä maalia lasketa).
   
 20. Mr. Smith Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves, Canucks
  Lainaus:
  On kyllä melkoista, kun tuo mainittu kolmikko oli pakiston paras osa ja kokeneemmat Sbisa, Gudbranson ja Larsen enemmän hukassa. Sbisa ja Gudbranson saavat ottaa ainakin maalin per mies kontolleen. Larsenin osalta positiivista oli se, ettei häntä heti nostettu ykkösylivoimaan. Ja ykkösylivoima tekikin sitten kaksi maalia ja Hutton (maali) ja Stecher (syöttö) olivat kummassakin vahvasti mukana. Larsen toki oli sitten kakkosylivoimassa, mutta eipä sinne ole oikein muitakaan nyt tässä tilanteessa laittaa. Tosin itse näkisin mielelläni tässä tilanteessa (Edler ja Tanev poissa) kokeiltavan myös Pedania tai Subbania. Toki Subban vaatisi hyvin suojatut minuutit ja lähinnä yv-aikaa, mutta silti mielestäni hän olisi kokeilemisen arvoinen.

  Hieno voitto tosiaan viime yöltä ja nousu 0-2 tilanteesta 4-2 johtoon. Toki kun tuo johto menetettiin niin kyllä uskokin oli vähän koetuksella. Mutta hienosti noustiin voittoon viime hetkillä. Hienoa, että löytyi viisi eri maalintekijää, kun noita maalintekijöitä ei liikaa ole ollut. Nyt olisi taas sentään neljä pelaajaa (Horvat, D.Sedin, Sutter, Eriksson) yli 20 maalin vauhdissa ja pari pelaajaa (Granlund, H.Sedin) lähellä sitä. Jos tuohon vielä Bärtschi tai Hansen saataisiin mukaan niin tilanne olisi huomattavasti parempi kuin viime kaudella, jolloin vain kaksi pelaajaa (D.Sedin ja Hansen) ylittivät 20 maalin rajan.
   
 21. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Gudbranson pelasi ehkä kauden heikoimman pelinsä. Hänellä on ollut viime aikoina vaikeammat hetket muutenkin, joskin hän saa kyllä vastaansakin pelaajia/ketjuja jossa hänen kaltaisen puolustavan puolustajan on vaikea selvitä voittajana pidemmän päälle. Sbisa on pelannut mielestäni jonkin aikaa ihan hyvää kiekkoa, mutta jäi nyt nuorten taakse.

  Horvatin ketjun tämän hetken laitureista Burrowsista ja Bärtschistä tulee kirjoitettua liian vähän huomion mennessä ketjun vetäjälle BoHolle, joten hyvä kun Vancouver Province nostaa laituritkin esiin. Burrows tuntuu tuovan ketjuun hyvän lisän ja ketjun roolit tuntuvan olevan kunnossa. Jutussa nostetaan esiin kehittyneet tilastot Bärtschin osalta;

  "Baertschi’s even-strength shot-attempt differential is 56.5 per cent playing with Burrows, and 43.5 per cent without."

  Sen jälkeen kun tuo ketju koottiin Rangersia vastaan..

  "Burrows went on to score two goals in that game to beat the Rangers. And in the 10 they’ve played since, the three have a combined 28 points."
   
 22. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Viime yönä 3-2 arpavoitto Torontosta. Canucks aloitti pelin ihan hyvin, mutta pelin jälkimmäinen puolikas oli kyllä Leafsin hallintaa ja pisteitä voi pitää ryöstönä pelitapahtumiin nähden. Henkisesti voitto oli tärkeä faneille ja varmaan joukkueellekin edellisen joukkueiden välisen pelin jälkeen. Millerilta nähtiin maalilla yksi hänen kauden parhaista peleistään ja hyökkäyspäässä Horvatin "Triple-B line" oli joukkueen paras.

  Miller koppasi maalilla 38 laukausta yhteensä 40 vedosta ja oli kentän paras pelaaja. Varmasti peli oli tärkeä hänelle henkisesti edellisen Ducks-pelin lapsuksien jälkeen. Desjardins näytti tuon maalivahtivalinnan jälkeen voittajalta, sillä itse olisin pistänyt nyt Markströmin maalille. Stecher pelasti Millerin illan pelin lopussa kun kiekko oli lipumassa Canucksin maaliin, mutta ilta oli Canucksin veteraanimaalivahdin näytöstä.

  Horvat pelasi yli 20 minuuttia ja oli ketjukaveri Bärtschin kanssa Canucksin ahkerin laukoja. Ketjuna Horvatin ketju jäi jälleen peliajoissa jälkeen Granlund-Eriksson -ketjusta, mutta oli jälleen näkyvämpi ja ainoa Canucksin ketju, joka jäi plussalle 5-5 -tilanteessa kehittyneissä tilastoissa. Canucksin osalta pelin aloitustilastot näyttävät aika erikoisilta pelin jälkeen; Horvatilla on 24 voittoa ja 8 tappiota ympyrässä, kun Sutter on lukemissa 6-7, Henrik Sedin 4-9, Chaput 2-3 ja Gaunce 0-1. Matthewsia vastaan BoHo vei kaikki yhdeksän aloitusta.

  Joukkueen nuori puolustus kestää vielä, mutta ei tuo kyllä mitenkään vakuuttava ryhmä ole ilman kokeneita kärkipakkeja. Hienoa silti nähdä miten hyvin Stecher, Tryamkin ja Hutton (vaikka olikin nyt Leafsia vastaan huono) pelaavat useimpina iltoina. Gudbransonilla on aika usein vaikeuksia pitää parin peli kasassa, kun Huttonin peli on hyvistä väläyksistä huolimatta vähän samanlaista kuin Horvatilla viime kauden ensimmäisellä puolikkaalla. Sbisakin pelaa mielestäni tällä hetkellä ihan hyvää kiekkoa. Larsen ei ole puolestaan nyt "paluunsa" jälkeen ihan NHL-tasolla.

  Kolmen pelin kotiputki mentiin lopulta 2-1-0 saldolla, mikä on kyllä etenkin tuolla puolustuksella kova tilasto ja ei kerro ihan kaikkea pelitapahtumista. Pääasia silti, että joukkue saa ajoittaisia voittoja vaikka peli ei aina parasta olisikaan. Nyt edessä on viiden peräkkäisen vieraspelin kiertue Itäisen konferenssin joukkueita vastaan (New Jersey, Tampa, Florida, Washington ja Carolina). Tuo putki alkaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä suomen aikaa.

  ***

  Farmin puolella Thatcher Demkon vahvat otteet jatkuvat. Demkon sarja viimeisistä kuudesta pelistä on 5-1-0, 93.7% ja 1.84 maalia pelissä. Viimeisiin 7 peliin hän on päästänyt taakseen vain kerran yli kaksi maalia ja ollut noissa peleissä kokonaisuutta katsoen Utican arvokkain pelaaja. Ainakin nyt näyttäisi siltä, että vaikea alkukausi uudessa peliympäristössä olisi voitettu ja tällä hetkellä hän pelaa samanlaisessa roolissa kuin Markström kaudella 2014-15 Utican mennessä finaaleihin. Tosin nyt ei finaaleita kannata kyllä odotella, kun edessä oleva joukkue on heikompi ja toisaalta en ainakaan vielä luota 20-vuotiaaseen Demkoon samalla lailla kuin tuolloin 24-vuotiaaseen Markströmiin.
   
 23. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Derek Dorsettin kausi on ohi. Dorsett joutuu niskaleikkaukseen vanhan vamman vuoksi. Desjardinsin mukaan Dorsett on kärsinyt niskastaan viimeiset viisi tai kuusi vuotta. Toivottavasti tuo leikkaus toisi miehen uralle lisää jatkuvuutta.

  Dorsett on pelannut tällä kaudella 14 peliä ja tehnyt neljä pistettä, mutta miehen suurin anti joukkueelle on fyysisellä puolella ja yhtenä kopin johtavana pelaajana. Nyt Erik Gudbranson (ja varauksin Nikita Tryamkin) on joukkueen ainoa fyysinen pelaaja (joskin häneltäkin voisi toivoa lisää lisää taklauksia), mikäli LaBatelle ei tule peliaikaa. Monet fanit ovat tuskailleet Benningin hakevan joukkueelle liikaa fyysisyyttä tämän päivän kiekon tarpeisiin, mutta totuus on kyllä ihan toista kun todellisuudessa mennään noin kapealla rintamalla.

  Tämän hetken Canucksin loukkaantumistilanne:

  Derek Dorsett: niska; loppukausi

  Jannik Hansen: kylki; joulukuun loppu?

  Alex Edler: sormi; tammikuu?

  Chris Tanev: jalka; aloittanut luistelemisen, mahdollinen paluu tässä kuussa

  Anton Rodin: jalka; ??
   
  Viimeksi muokattu: 06.12.2016 klo 12.43
 24. subblex Jäsen

  Mikäs Jake Virtasta vaivaa? Kaverilla luulisi läpimurtokausien olevan käsillä, mutta poika on farmissa, eikä peli ole pisteiden valossakaan mitään hääppöistä ollut.
   
 25. nuck Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Vancouver Canucks, Utica Comets, Ilves
  Lainaus:
  Virtanen ei ole ainakaan valmennuksen silmissä ihan valmis. Vähän epäonninen kauden alkukin hänellä, kun loukkaantui harjoituspelissä ja tuo näkyi kauden alussa fyysisessä pelissä. Siitä huolimatta olisin toivonut myös erilaista nuoren pelaajan peluutusta. Nyt Jake pelasi nelosketjun aikoja ja häntä heiteltiin ketjusta toiseen sekä penkitettiin virheistä. Itseluottamus näytti olleen hukassa ja farmi on nyt ehkä kuitenkin oikea paikka.

  Vähän huolestuttava kauden alku, mutta isoa bustin leimaa en vielä Jakeen kuitenkaan laita. Hän on voimahyökkääjä, joka täytti vain pari kuukautta sitten 20 vuotta. Monilla voimahyökkääjillä kehitys ottaa aikansa. Esimerkiksi Rangersin Chris Kreider (johon Virtasta on verrattu) otti pysyvän NHL-paikan 22-vuotiaana - tuohonkin on siis vielä pari vuotta aikaa.

  Vancouver Province kirjoitti tuosta Virtasen tilanteesta artikkelin.

  Benningin näkemys Jaken tilanteesta;

  "Jake has a good heart, but he’s a young player and sometimes a little naive. I told him not to worry about it, but now when guys ask you the plan, here it is: ‘You’re there to practise and play hard a lot in games and keep improving and there’s no timeline as to when you’re going to be up.’

  “Every player’spath to the NHL is different. We want to do what’s best for Jake’s development because he’s an important guy for us. He understands that and I think we’re all on the same page. We’re going to be patient with him."

  Sven Bärtschillä on myös kokemusta farmissa käynnistä, kun Flames oli ilmeisesti jo luovuttanut hänen kanssaan;

  "It was tough, but I learned a lot. There’s a lot more responsibility you have to take on down there — and you have to — and Jake is getting a lot of ice time and even power-play time. That’s big for him. That’s what is going to make you a better player."

  “He has to learn every single day and Travis (Green) is a great teacher and really helped me out a lot. He helped me clear my mind about being in Utica and not focusing on when I was going to get called up. Your head has to be with Utica at the time when you’re there.

  “There are so many distractions for players and Jake is a really popular guy in Vancouver. He just needs to take a breather and focus on getting better. He’s a unbelievable player and has so many tools, he just needs to regain his confidence and the ability to make plays.

  “There were times where I was playing in the AHL and didn’t know why, but you have to grind away.”

  Canucksin pitää olla nyt vain kärsivällinen Virtasen kanssa ja toivoa parasta.